IGRE.3

06 Jul 1995 - 12 Nov 1998

Topics

  1. arkadne (2048)
  2. avanture (1153)
  3. simulacije (859)
  4. strategije (2185)
  5. logicke (184)
  6. modemske (276)
  7. frp (447)
  8. razno (1837)
  9. diplomatija (802)
  10. sezam (209)

Messages - modemske

modemske.1 ice.t,
E, posto svi mi trosiKmo sate i sate na Sezamu nista nam ne bi falilo za jedan turnir. U pitanju je igrica Retaliator Pozdrav Nikola :)))
modemske.2 darone,
Odlično, ti si organizator. Otvori grupu, ubaci nas, daj nam brojeve, raspored kada moramo da ti javimo rezultat meča, itd. Ima zainteresovanih.
modemske.3 trovac,
Jos jedan zainteresovan za Retaliatora. Javite kad pocinjemo.
modemske.4 crnjini,
--> VELIKI PBEM TURNIR U MACCIJAVELI: THE PRINC <-- -> From MicroProse <- Lazi, prevare, ubitstvo pape pa smestanje drugom igracu, potkupljivanje senatora, potpaljivaje kuce protivniku, ubijaje protivnickih kardinala / senatora, trgovina, borba sa Piratima, and much, much more! i jos igra moze PBEM !!!! Prijave na mail do poedeljka/utorka na mail CRNJINI, od tada na mail GODFATHER :))) A.Cr.
modemske.5 inferno,
Ů│ ˙ Jos jedan zainteresovan za Retaliatora. Javite kad pocinjemo. One more pilot!
modemske.7 msavkovic,
┌┌┌ Jos jedan zainteresovan za Retaliatora. Javite kad pocinjemo. Jos jedan...
modemske.8 vlador,
> senatora, trgovina, borba sa Piratima, and much, much more! i jos igra moze > PBEM !!!! Je l' može malo detaljnije o tome? :)
modemske.9 mboban,
=-= E, posto svi mi trosiKmo sate i sate na Sezamu nista nam ne bi =-= falilo za jedan turnir. U pitanju je igrica Retaliator OK, count on me... ako nisam malo zakasnio. :) BTW, (ako već nisi) otvori grupu (npr. PILOTS) i ubaci tu sve zainteresovane, lakše ćemo tako da se dogovorimo. I zar nije bolje da batalimo Retaliator i pređemo na Dogfight? :)
modemske.10 inferno,
Ů│ ˙ I zar nije bolje da batalimo Retaliator i pređemo na Dogfight? :) tačno... :)
modemske.11 ice.t,
PGrupa pilots je kreirana, pa se vi javljajte. Medjutim prvi put kreiram grupu pa neznam da li je dovoljn samo otvoriti. Ajd' zdravo.
modemske.12 mboban,
Subject: Turnir u Retaliatoru preko modema =-= PGrupa pilots je kreirana, pa se vi javljajte. Medjutim prvi put =-= kreiram grupu pa neznam da li je dovoljn samo otvoriti. Treba unutra ubaciti mlade pilote ;), vidim da ih nisi ubacio. Probaj sa _gr all pilots <username>_ Nego, davno sam igrao Retaliator, sve komande sam pozaboravljao, pa ako ima neko da pošalje spisak komandi sa tastature, olakšaće mi obaranje ostalih kolega. ;)
modemske.14 msavkovic,
Jel igrao neko igru virtual Pool? Cuh da je ima kod pirata i da staje na 7 disketa. Moguce je i igranje preko modema, i u tu svrhu je otvorena grupa vpool. Zainteresovani neka se jave na mail. Inace igra je u 3d (moze i 2d), uradjena neverovatno realno itd. Imam full playable verziju ( preview, ali ne SW ), tako da ne mogu da je okacim ovde, ali je ima u grupi (150kb).
modemske.15 djanjusevic,
DJ> Jel igrao neko igru virtual Pool? Cuh da je ima kod pirata i da DJ> staje na 7 disketa. Moguce je i igranje preko modema, i u tu DJ> svrhu je otvorena grupa vpool. Zainteresovani neka se jave na DJ> mail. Inace igra je u 3d (moze i 2d), uradjena neverovatno DJ> realno itd. Hocu ja u grupu,imam celu verziju.98% onih disketa cine slike,koje ama bas nicemu ne sluze.Vpool je definitivno najbolji bilijar na PC-u,ali ima ogromnu manu-kompjuterski igraci su tol'ko slabi da ih razbija i moj sedmogodisnji burazer.
modemske.16 deimos,
RE: Virtual Pool Evo jos jedne gigantske obmane pirata. Igru snimaju na 8 disketa, a vecina igre je skinuta sa CD-a i sadrzi slike i poddirektorijum sa EXEom koji moze da se startuje samo sa CD-ROMa. Da tuga bude veca, CELA disketna verzija igre staje na 147K !!! ( a ko zna koliko pakovano ) i to sve sa drajverima za razne video karte. Nu, ipak VP je jedan od najboljih i najrealnijih :) bilijara koje sam video i toplo ga preporucujem svima koji vole bilijar. .dEiMoS.
modemske.17 omega,
RE: Virtual Pool Ţ Nu, ipak VP je jedan od najboljih i najrealnijih :) bilijara koje sam video Ţ i toplo ga preporucujem svima koji vole bilijar. I gde ono bese moze da se pronadje?
modemske.18 vvelisavljev,
Subj: Operation Overkill Zna li neko door igru po ovom imenu? Zanima me da li neko ima ansiterm za ovo?
modemske.19 jolicm,
Pitanje: Kako završiti onaj DOOM sa Sezama. U zadnjem nivou kada upadnem u onaj mrak, imam testeru,pištolj, pušku, mitraljez i bacač, i nema šanse da se ostane živ. Ako je već nekad pisano o tome, dajte broj poruke.
modemske.20 saboteur,
>> Kako zavrsiti onaj DOOM sa Sezama. DOOM SA SEZAMA???!?!?!?!?!?!
modemske.21 msavkovic,
┌┌┌ Kako zavrsiti onaj DOOM sa Sezama. ┌┌┌ U zadnjem nivou kada upadnem u onaj mrak, imam testeru,pistolj, ┌┌┌ pusku, mitraljez i bacac, i nema sanse da se ostane ziv. ┌┌┌ Ako je vec nekad pisano o tome, dajte broj poruke. Ti bi u viceve, a? ;) Naravno da moras da imas registrovanu verziju ( i to v2.0) da bi presao ovaj nivo.
modemske.22 pyc.guy,
─── DOOM SA SEZAMA???!?!?!?!?!?! Pa da... kucas ..log(doom;) ...;) Pyc
modemske.23 mboban,
=-= Kako završiti onaj DOOM sa Sezama. Kažeš DOOM sa Sezama? :) =-= U zadnjem nivou kada upadnem u onaj mrak, Aaaa, znam koji DOOM sa Sezama. Ti sigurno misliš na onaj mrak na ekranu nakon što otkucaš ..log(doom;)
modemske.24 pyc.guy,
─── Kazes DOOM sa Sezama? :) A sta se toliko cudite? Pa valjda stoji shareware verzija u fun diru? Pyc Call Vae Victis BBS, ULTIMaTE war/board gaming & techno site 14400 bps v.42bis, nOn-stop, 011/428978
modemske.25 kmilos,
Kakav Init string treba za Dog Fight... stalno okreće "tonski" iako sam u init-u stavio X3 ? Takođe mi treba uputstvo za povezivanje Flight Simulatora 4, tj. Kako zvati? Miloš
modemske.26 zormi,
* Kakav Init string treba za Dog Fight... stalno okreće "tonski" iako sam * u init-u stavio X3 ? Nisam probao Dog Fight, ali impulsno se na modemima bira prefiksom ATDP..., dok X3 znači da ne čeka dial tone.
modemske.27 vica,
igrao bih virtual pool ako ima yainteresovaM zMMMMMMMainteresovanih i ako nisam yakasnioKzakasnio.
modemske.28 saboteur,
>> igrao bih virtual pool ako ima yainteresovaM zMMMMMMMainteresovanih i ako >> nisam >> yakasnioKzakasnio. Wow ,mislim da sam te razumeo ;) ,posalji mail useru Msavkovic i zamoli ga da te uclani u grupu Vpool Access Denied
modemske.29 msavkovic,
┌┌┌ Wow ,mislim da sam te razumeo ;) ,posalji mail useru Msavkovic i ┌┌┌ zamoli ga da te uclani u grupu Vpool Ucinjeno! :)
modemske.30 nebojsha,
Ima li neko Door-ove Trade Wars,BRE,Legend of the red dragon ili neki cool door ???? Podrazumeva se da je spreman da ga siljne. Nebojsha
modemske.31 junior,
> Ima li neko Door-ove Trade Wars,BRE,Legend of the red dragon > ili neki cool door ???? Podrazumeva se da je spreman da ga > siljne. Kad smo kod tog, da li bi mogao neki da se stavi na Sezam? Hang je postao veoooooma dosadan.
modemske.32 pyc.guy,
─── Kad smo kod tog, da li bi mogao neki da se stavi na Sezam? ─── Hang je postao veoooooma dosadan. Pokusavali smo da trazimo TW na sezamu pre jedno 2 godine, ali nije upalilo. Cak je sprovedeno i glasanje (ali ne preko vote sistema, nego preko mail-a specijalnog korisnika!). Rezultati glasanja su bili, cini mi se, 130 za i 10 protiv... Naravno, TW nije uveden, kao sto ni vecina predloga korisnika nikad nece biti sprovedena... Ali to je prirodno, zar ne? :) Pyc P.S: zar test faza komande unarc jos traje??? ;)
modemske.33 nebojsha,
Imam problem pri instalaciji TW-a. Kad ga startujem iz DOS-a radi cool,ali kad ga povucem iz Remote Access-a,krene lepo a oda pocne da bljuje neke greske u stilu "korisnik nepoznat,nema mesta za novog igraca..." Vratim se u DOS i krenem po njemu i on radi ????? Nebojsha
modemske.35 ivank,
Da li neko zna sta je sve potrebno za igranje dooma preko modema i na sta to lici na 2400.:)_)))
modemske.36 djidji,
Nisam ni ja nikad probao da igram DOOM preko modema, pa neznam na sta to lici, ali ako si raspolozen za koju partiju javi mi se na MAIL . Puno pozdrava IVAN
modemske.37 wizard,
> Da li neko zna sta je sve potrebno za igranje dooma preko modema i na sta > to lici na 2400.:)_)) 1. Ne može na 2400 2. Ne isplati se: kada se u cooperative modu stigne do pretposlednjeg nivoa dočeka vas grozan bag. :( Nivo nije predviđen za dva igrača pa nakon što se onaj glavni zeleni postavi na mesto, drugi ostaje zarobljen na prethodnom nivou. :(
modemske.38 byte,
High !:) Moze li neko da mi napise spisak igara koje kako/tako pristojno rade na 2400 ? Pozdrav, 5B4y6t1e 3:7)
modemske.39 iznogud,
:: Moze li neko da mi napise spisak igara koje :: kako/tako pristojno rade na 2400 ? Ja baš nemam spisak, ali... Oxyd (običan, ne Magnum, dakle ovaj što se može skinuti sa Sezama) sasvim lepo radi na 2400. PS Naravno, posle 10-tog nivoa ti trebaju šifre... ;)
modemske.40 inferno,
Ů│ ˙ PS Naravno, posle 10-tog nivoa ti trebaju sifre... ;) i kako se to rešava? ;)
modemske.41 byte,
>>i kako se to resava ? ;) Nabave se sifre ;)
modemske.42 ivan.mile,
>> Moze li neko da mi napise spisak igara koje >> kako/tako pristojno rade na 2400 ? Double Blocks :) , ako to još uvek neko čuva.
modemske.43 szarko,
Dali je neko zainteresovan da igra GLOOM (AMIGA) preko modeme ? Ako jeste neka mi se javi na mail :))).
modemske.44 cnenad,
=> Double Blocks :) , ako to još uvek neko čuva. Zar smeš da sumnjaš u to ? ;)
modemske.45 ivan.mile,
>> => Double Blocks :) , ako to još uvek neko čuva. >> >> Zar smeš da sumnjaš u to ? ;) Ajde onda okači ovde ili mi baci na mail, pliz.
modemske.46 djidji,
Pozdrav svima. Otvorena je nova grupa za ljubitelje formule1 ili Indycar-a. Ako ima zainteresovanih za takvu vrstu igara preko modema neka mi se javi na MAIL, pa da ga uclanim. U planu je za kasnije i turnir u f1gprix v1.04 (ova verzija nema bagova za igranje preko modema). Puno pozdrava DJIDJI.
modemske.47 diabola,
Da li bi neko bio ljubazan da pošalje svoj ini fajl za modem za HERETIC s obzirom da pored podešenih isključenih kompresija igra radi jako sporo na 14400 kombinaciji CL i Prolink modema. Ako može HINT i za F1GP pošto ista kombinacija modema sa DX2 na 80 i PENTIUM 90 kompjuterimaradi pristojno na 12,5 frejmova što je po meni malo. Dakle šta je problem?:)
modemske.48 radev,
Pa ako sva mesta nisu popunjena i ja bih se prijavio za RETAL Rade
modemske.49 baltazar,
Molim za pomoc.Pokusavam da se povezem sacovekom za igranje doom-a ali nam stalno puca , slicna je stfar sa jeretic-om (iste verzije su u pitanju ), molim za savete i sugestije. Posaljite mi na privatnu postu. Hvala.Baltazar
modemske.50 djidji,
Pozdrav svima! Ima li zainteresovanih za FIFU96 ili WarCraft II. WarCraft II moze da se igra sa 1 CD-om, dovoljno je da onaj koji nema CD ima ili disketnu verziju ili instalirano na hardu minimalnu instalaciju. Igra je odlicna, ako ima zainzeresovanih meka mi se jave u MAIL, pa da se dogovorimo. Pozdrav Djidji - Ivan
modemske.51 spazin,
zainteresovan sam za modemsku igru FIFA96 moj telefon je 011 666961 Paja
modemske.52 m.goran,
ako hoće neko da igra NEED FOR SPEED ili COMMAND & CONQUER neka mi ostavi mail .. GOxy !
modemske.53 miroslavn,
************************************************************** Ako ima fanatika željnih da igraju DOOM 2 preko modema, a imaju 14400 modem, DOOM 2 ver 1.9 neka mi se jave da ih ubacim u grupu... **************************************************************
modemske.54 m.goran,
********************************************************* ako ima zainteresovanih za modemske igra neka mi ostavi mail .. pogotovo (command & conquer , panzer general, warcraft **********************************************************
modemske.55 meric,
Trudim se da uspostavim vezu sa ovim sistemom na 14400 vec duze vremena, ali bez uspeha. Inicijalizacije su dobre, modem na 28k je dobar, jedino fali to sto sam na N.B.-u, a ta centrala je nesto zloglasna. Ovo nema previse veze sa ovom konferencijom, ali da li je neko uspostavio sa nekim vezu preko neke IGRE (c&c,war...) na vise od 14400, a da jedan zivi na novom? Koliko je to ustvari brzo u odnosu na null-modem (serijski link)? meric
modemske.56 junior,
> pogotovo (command & conquer , panzer general, warcraft ^^^^^^^^^^^^^^ Modemska igra?? Hoćeš reći PBEM igra? :)
modemske.58 ivantosic,
Grupa ljudi iz Nisa bi htela da odmeri snage sa svima onima koji su vesti u igri Command&Conquer. Radi se o 1-1 modemskom borbama. Ukoliko ima zaiteresovanih naknadno cu ostaviti poruku o tome sta i kako i po kojim pravilima.
modemske.59 bjevtic,
Ima li zainteresovanih za igru Links386.pro ? Ako ima nek mi objasni kako jer ni to ne znam :)
modemske.60 maher,
Ako je neko zainteresovan za igranje preko modema neka javi.U obzir dolaze sve igre a prednost imaju npr. WARCRAFT 2, COMMAND & CONQUER itd.
modemske.61 m.goran,
**************************************************** * Hoće li neko da igra DUKE NUKEM 3D preko modema * * protiv mene ? * * * * Ako ima takvog , neka mi ostavi mail * ****************************************************
modemske.62 mcule,
Ko je raspoložen za neku partiju VPOOL-a?
modemske.63 junior,
> Ko je raspoložen za neku partiju VPOOL-a? Telefon imaš :) Još da se ja podsetim malo ... a mogli bi i FTF, a? :)
modemske.64 vuk.,
Ima li raspolozenih za jedan neobavezni Command & Conquer?
modemske.65 bjevtic,
Ukoliko je neko zainteresiran za jednu prijateljsku partijicu DOOM II, neka mi se javi na mail. (btw, ja ne znam kako se igra doom preko modema, ako neko zna neka javi) Unapred do groba zahvalan, JA.
modemske.66 strider,
Ko zna kako se startuje SCORCH preko modema?????? STRiDeR! thanks...
modemske.67 mcule,
Ko je zainteresovan da predjemo descent cooperative? Ko je zainteresovan da proba descent 2 jedan od modova?
modemske.68 ne.ko,
Moze li neko da mi MAIL-ne Virtual Pool ociscenu verziju koliko sam pratio konferenciju mislim da je oko 147K Zainteresovan za igru preko modema. BTW: Najbolja igrica koju sam dosad igrao preko modema mi je ARMORA Nisam video da je ovde neko spominje ili se varam.... Ako nekog interesuje.........
modemske.69 bjevtic,
--Moze li neko da mi mailne... Igrao sam i ja Virtual Pool, ali samo demo verziju :( Stvarno je dobar bilijar, pa ako ga uskoro nabavim, voleo bih sa nekim da odigram koju partiju..... Do groba zahvalan, JA.
modemske.70 dzakic,
- new - \dos\fun\zbtet31.zip ----------------------------- Za ljubitelje tetrisa, u direktorijumu \dos\fun nalazi se updateovana verzija ZBtet-a sa mogućnošću igre preko modema. Za razliku od shareware verzije koja je do sada bila u direktorijumu, ova verzija ne zahteva registraciju, već je poklanjamo svim korisnicima SezamNet-a. :) Napomena: Default vrednost init-stringa menjajte samo ako budete imali problema sa uspostavljanjem veze.
modemske.71 chip,
Ko oce da igra zbtet preko modema nek se javi na mail... Pozdrav, ChIp
modemske.72 supers,
>> verzije koja je do sada bila u direktorijumu, ova verzija ne >> zahteva registraciju, već je poklanjamo svim korisnicima >> SezamNet-a. :) Bog da čuva autore PD softvera O:)
modemske.73 byte,
High :) Jel neko uspeo da podesi Virtual pool (onaj od 150 kb) da mu pri zvanju bira pulsno il sam samo ja tolko glup pa neumem?;) Pozdrav, No CaRRieR
modemske.74 iaca,
> BTW: Najbolja igrica koju sam dosad > igrao preko modema mi je ARMORA > Nisam video da je ovde neko spominje > ili se varam.... O cemu se radi u igri? > Ako nekog interesuje......... Mene interesuje. Javi se. Aca
modemske.75 iaca,
> Igrao sam i ja Virtual Pool, ali samo demo verziju :( Koliko zauzima taj demo, koju masinu trazi i koliko traje demo verzija? Aca
modemske.76 ne.ko,
To je stratesko akciona igra.Aktivno se upravlja Misem sa malim helikopterom sa kojim se boris a vojsku saljes komandama (tenk,raketni bacac itd) Za razliku od strateskih igara kada se susretnes sa neprijateljskim HELYEM sve je u real modu Ti si zvezda meca i glavni uzrok svog poraza. Vojska koju saljes komandama i koja sama puca ti samo pomaze da KRKNES tudji neprijatelja Sve je jako pregledno i nema nekog skrolovalja po nepreglednoj teritoriji.Mogu da uporedim sa nekom trkackom igrom { LOTUS 3 } gde vidis i sebe i neprijatelja i aktivno upravljas svojim HELYEM I tako Blize i tako dalje nego oce li neko da mi ponudi taj VIRTUAL POOL od 150 KB da ga probam.Zainteresovan za megdan a naravno i za ARMORU NE.KO
modemske.77 saboteur,
T?>> Bog da cuva autore PD softvera O:) Zbtet meni ne funkcionise najbolje...recimo kad igram sa nekim samo je u pocetku dobro, posle kad je game over i kad se automatski ukljuci chat uopste ne vidim sagovornika vec neko djubre, kao da on jos igra. Posle ponovo ukljucim igru i nista...stoji njegova figura u mestu...;( U jbte na sta sam ja spao kad igram TETRIS preko modema... AcCeSS DeNiED
modemske.78 byte,
(:) (:)U jbte na sta sam ja spao kad igram TETRIS preko modema... (:) Pa tetris je min. 1000^3 puta bolji od onih maloumnih puchachina tipa duke nukem itd...;) C ya No CaRRieR
modemske.79 lexus,
=> Pa tetris je min. 1000^3 puta bolji od onih maloumnih puchachina => tipa duke nukem itd...;) Provociraš, provociraš... ;)
modemske.80 byte,
(:)=> Pa tetris je min. 1000^3 puta bolji od onih maloumnih puchachina (:)=> tipa duke nukem itd...;) (:) (:)Provociras, provociras... (:);) He He He ;) Nego sad i ja imam problem sa zbtetom...:( Naime kad udjem u Terminal u zbtetu u donjem levom choshku mi se napishe ONLINE i odma udje u chat mode (tj nece da inicijalizuje modem) Onda oTkucam jedno AT&C1 i sve je uredu ... al mene zanima zashto nece odma' da inicijalizuje modem ? Pozdrav, No CaRRieR
modemske.81 johnnya,
>> Pa tetris je min. 1000^3 puta bolji od onih maloumnih puchachina >> tipa duke nukem itd...;) Kiselo je grožđe :)
modemske.82 saboteur,
T?>> Pa tetris je min.1000^3 puta bolji od onih maloumnih puchachina tipa T?>> duke nukem itd...;) MMrrrrrrssh!;) Duketa ne diraj!!!! AcCeSS DeNiED
modemske.83 saboteur,
T?>> Kiselo je grozde :) :)))))))))))))))))))) ;)))) Ovaj khm...byte...izvini;))) AcCeSS DeNiED
modemske.84 dizel,
* Kiselo je grožđe :) * Ma jok, sir se pokvario... :)
modemske.85 mcule,
>> Jel neko uspeo da podesi Virtual pool (onaj od 150 kb) da >> mu pri zvanju bira pulsno il sam samo ja tolko glup pa >> neumem?;) Pre broja stavi P, i fercera sve. Npr: p131313
modemske.86 zmdjokic,
Imam problema sa init sttringovima za igrenje DOOM2 preko modema sa ortakom. Neznamo da podesimo stringove za doticnu igru. Pa ako neko zna te stringove neka ih napise bicemo zahvalni. Inace imamo CL i UMC 14k4 modeme. Pomagajte!!!
modemske.87 dselic,
> Neznamo da podesimo stringove za doticnu igru. Pa ako neko zna te > stringove neka ih napise bicemo zahvalni. Inace imamo CL i UMC 14k4 > modeme. Pomagajte!!! Za CL stavi at\n0x3.
modemske.88 dr.s,
/* Onda oTkucam jedno AT&C1 i sve je uredu ... al mene zanima zashto ~~~~~ Cemu sluzi to: &c1? Ja imam u init stringu i &d2 i i u njega bledo gledam, ali sam ih ostavio da stoje (zlu ne trebalo).
modemske.89 dzakic,
> Onda oTkucam jedno AT&C1 i sve je uredu ... al mene zanima zashto > nece odma' da inicijalizuje modem ? Neće, jer misli da je on-line pa init string ne bi ni bio prihvaćen. Komanda modemu at&c1 kaže "normal carrier detect behaviour", dok sa c0 modem 'vara' računar govoreći mu da je uvek online. Samo da još malo razjasnim sinhronizaciju na početku igre. Zbtet za modem je nastao pre 3 godine, modem sa korekcijom greške je (za nas) tada bio luksuz, tako da igra ne zahteva, šta više, obeshrabruje upotrebu korekcije greške od strane modema. Zašto? Korekcija greške ne garantuje da će poslati podatak _istog tenutka_ stići primaocu, već zaostaje u baferu i šalje se dok modem na prijemnoj strani ne potvrdi da je sve ok. E pa to isto radi i zbtet, s tim što koristi prednost igre da je bitno imati što bolje prikazanu situaciju kod protivnika. Ako neki paket propadne zbog loše veze, nema potrebe ponavljati ga, već slati novo, promenjeno stanje. Sinhronizacija je takođe veoma osetljiva na kašnjenje usled zadržavanja znakova u modemovom baferu (1 do 4k) i najbolje radi na 'plain' vezi i sa manjim brzinama. Dakle, preporučuje se: 1. brzina porta (modem-računar) : 2400 - podešava se u zbtetu, F5 2. brzina veze (modem-modem) : 2400 - podešava se init stringom i zavisi od modema do modema 3. korekcija greške, kompresija : nikakva - takođe init string Na 1200 takođe radi lepo. Pokazuje se da je od svega najteže postići ovo treće. Naravno, sa starim modelima je najlakše jer je takva veza jedino i moguća :). I sad, pre nekoliko dana, probamo nas dvojica kako ta naša igra radi danas, sa 14400 modemima. Podesili smo na obe strane ATN0 da se modemi konektuju _isključivo_ na brzini porta (2400), i nakon više pokušaja uspeli da pokrenemo igru tek sa AT N0 \N2, što smo i stavili u default init string. Zašto smo imali problema sa \N0 (što bi terbalo da isključi sve protokole), ne znam - ja sam na užasnoj centrali 450- odakle ne mogu da zovem sezam na brzinama većim od 1200 :(. Uostalom, nismo tome ni posvetili puno vremena. Da još jednom ponovim osnovne smernice, za konkretna podešavanja se morate sami snaći: ne treba ići na velike brzine, 2400 je sasvim dovoljno; ista brzina veze i brzina porta; isključiti korekciju greške; isključiti modemov bafer ili ga maksimalno smanjiti; U idealnom slučaju kad se ovo postigne, dobijamo jeftin modem od 2400 gde provereno :) radi. S druge strane, uspevalo je i u drugim situacijama tako da univerzalni savet ne postoji. Jeftinije je kupiti takav modem za 15 dem, nego prepravljati igru da bude high speed modem kompatibilna.
modemske.90 supers,
>> Cemu sluzi to: &c1? Ja imam u init stringu i &d2 i i u njega bledo >> gledam, ali sam ih ostavio da stoje (zlu ne trebalo). AT&C1&D2 je nepisani standard, nalažu modemu da se upravlja prema CD (carrier detect) i DTR (data terminal ready) signalima. Kada se ova "slova" postave na nulu modem ih ignoriše.
modemske.91 zmdjokic,
>> Neznamo da podesimo stringove za doticnu igru. Pa ako neko zna te >> stringove neka ih napise bicemo zahvalni. Inace imamo CL i UMC 14k4 >> modeme. Pomagajte!!! > > Za CL stavi at\n0x3. Nazalost nista nismo uspeli :((((. Probali smo i ne radi. Pozdrav!
modemske.92 dselic,
>> Za CL stavi at\n0x3. > > Nazalost nista nismo uspeli :((((. Probali smo i ne radi. > Pozdrav! Onda je verovatno problem u lošim vezama, a tu nema pomoći. :(
modemske.93 zmdjokic,
>>> Za CL stavi at\n0x3. >> >> Nazalost nista nismo uspeli :((((. Probali smo i ne radi. >> Pozdrav! > > Onda je verovatno problem u lošim vezama, a tu nema pomoći. :( Ne, nije problem u losim vezama nego u init stringovima za modeme. Program u DOOM-u koji sluzi za rad sa modemom jednostavno nece da pozove zadati broj:(( Inace veze su sjajne (da kucnem u drvo) i nema nikakvih problema vec su ti init stringovi za modem koje mo nemozemo da podesimo. Ako ih znas posalji ih. Pozdrav!
modemske.94 byte,
(:) (:)Ne, nije problem u losim vezama nego u init stringovima za modeme. Program (:)u DOOM-u koji sluzi za rad sa modemom jednostavno nece da pozove zadati broj:(( E pa ako je problem samo u tome shto doom2 nece da pozove broj jer ne prepoznaje dialtone onda ima leka ;) dakle ovako : za init string napishi recimo : ATS0=0Q0E1X3&C1 \N0 (to ide u file modem.cfg) onda udji u DeathManager (u doom diru kucash : dm ), tu podesi com port itd. i u CALL polje upishi : ATDP123456 (umesto 123456 upishi broj koji ocesh da zovesh ) , onda samo jedno F10 i... ostalo je istorija ;) C ya No CaRRieR
modemske.95 iaca,
> Igrao sam i ja Virtual Pool, ali samo demo verziju :( > Stvarno je dobar bilijar, pa ako ga uskoro nabavim, voleo bih sa > nekim da odigram koju partiju..... Da li si uspeo da ga nabaviš? Ako jesi mogao bi da ga pošalješ.
modemske.96 zmdjokic,
> E pa ako je problem samo u tome shto doom2 nece da pozove broj jer > ne prepoznaje dialtone onda ima leka ;) > dakle ovako : > za init string napishi recimo : ATS0=0Q0E1X3&C1 \N0 (to ide u file > modem.cfg) Ovo sam probao ali ne ide:(((.Uzgred, ovako izgleda moja MODEM.CFG datoteka: ATS0=0Q0E1X3&C1 \N0 (ovo si mi ti dao) AT Z H0 9600 > onda udji u DeathManager (u doom diru kucash : dm ), tu podesi > com port itd. Ova datoteka kod mene ne postoji (bar moj DOOM2 je nema), ali za podesavanje COM-a i ostalog se u uputstvu navodi pokretanje datoteke SERSETUP.EXE, medjutim kada je pokrenem kompjuter ispisuje ovakve stvari (citiram): wrote: id165748_0 wrote: id165748_0... i tako u nedogled dok ne pritisnem <ESC> taster. Nista od konfiguracionih opcija. Ovo neznam zbog cega je. > i u CALL polje upishi : ATDP123456 (umesto 123456 > upishi broj koji ocesh da zovesh ) , onda samo jedno F10 i... > ostalo je istorija ;) Ovo sam probao i sve otkucao (opcija Run Serial/Network Game iz datoteke SETUP.EXE) ali i pored tvog uputstva kako da postupim nisam mogao da nateram modem da okrene bilo kakav broj. Ovo neznam dali je zbog init stringa ili zbog toga sto ne mogu da setujem modem na moj IRQ (COM port mogu da podesim). Nadam se da sam ti ovim iscrpnim replyem opisao moju situaciju sa DOOM-om, pa ako imas neku ideju baci je (ili bilo ko drugi). Napominjem da imam UMC 14.4k modem. Pozdrav!
modemske.97 byte,
Evo ti DeathManager i uradi kako sam opisao u prethodnoj poruci i ima da leti ;) C ya No CaRRieR dm.arj
modemske.99 zmdjokic,
> > Evo ti DeathManager i uradi kako sam opisao u prethodnoj poruci > i ima da leti ;) Hvala ti na DM-u ali moj modem jos uvek nece da vrti broj. Jos uvek je misterija zbog cega je ovo.:(((. Stvio sam onaj init string koji si mi dao i nista, probao sa ATDPxxxxxx da pozovem broj ali modem je gluv. Mozda nece da pozove broj zbog toga sto nisam mogao da podesim IRQ port. COM port se da podesiti ali IRQ nikako:(((. Da li si ti uspeo da podesis IRQ port kod sebe i ako ti nije tesko napisi mi svoj MODEM.CFG fajl da vidim kako izgleda! Hvala jos jednom, pozdrav!
modemske.100 byte,
(:)COM port se da podesiti ali IRQ nikako:(((. Da li si ti uspeo da (:)podesis IRQ port kod sebe i ako ti nije tesko napisi mi svoj MODEM.CFG (:)fajl da vidim kako izgleda! Evo... modem.cfg
modemske.101 dragosh,
Ovo je javni poziv svim ljubiteljima C&C-a za modemisanje Ko hoce da se igrs c&c preko modema neka mi ostavi poruku na mail...
modemske.102 dragosh,
Znam da ovo nije za konferencije, ali prinuđen sam : Korisnik VUK koji mi je jutros oko 7 sati ostavio poruku neka mi se ponovo javi na mail u vezi igranja c&c-a preko modema ( da ne bude da sam promašio i temu ) jer kada sam pokušao da pošaljem mail ispisala se sledeća poruka: 'Vuk' nije registrovani korisnik SezamNet-a Ako neko zna o čemu se radi nek' pomaga... Pozdrav, dr Agosh*Apsurd
modemske.103 lexus,
=> 'Vuk' nije registrovani korisnik SezamNet-a Da nije u pitanju vuk. ili .vuk ili .vuk. ?
modemske.104 daewoo,
Hi Kako igrati WORMS preko modema?Postoje li neki data diskovi i sl.? PS:Ako je neko Duke Nuke 3d ,neka pise (i ostavi telefon).
modemske.105 vojas,
T?>> PS:Ako je neko Duke Nuke 3d ,neka pise (i ostavi telefon). Eh...kad bi ja sreo Duke NukeMA, odmah bi mu zatrazio autogram i dao bi mu novu misiju: "kill the president" ;) AcCeSS DeNiED
modemske.106 lexus,
=> PS:Ako je neko Duke Nuke 3d ,neka pise (i ostavi telefon). Ja nisam Duke NukeM 3d, ali ću ga pozdraviti ;>
modemske.107 daewoo,
>> Da ja sretnem Duke Nuke... Necete mi verovati,ali su mi do sada piali troje koji tvrde da su bas oni Duke Nuke... ;) Do sve ove zbrke je doslo zato sto sam ja izostavio jedan veznik.Ustvari,ja sam nameravao da nekog pozevem na igranje vec pomenute igre,ali.... PS:Poziv jos uvek vazi.
modemske.108 dragosh,
Da li neko možda ima iskustva sa povezivanjem MECHWARRIORa 2 preko modema ? U pitanju su CD verzije a kad startujem(o) fajl modem.exe dodje neka budjava poruka u stilu: modify modem.dir (ili upgrade)... Taj fajl postoji i u njega podaci stižu iz ms.exe ( modem setup ), znači već sam ga sredio... Ako neko zna koj' mu je krasni, neka mi pošalje na mail ( da ovde ne gnjavimo ljude koje to ne zanima)... Bio bi vam zahvalan!!! pOZDRAV,dR aGOSH*aPSURD
modemske.109 bodu,
Ako oce neko Rise Of Triad preko modema nek me mail-ne.
modemske.110 milko,
Trazhi se saigrach za c&c,svi zainteresovani neka se jave na mail milko!!!
modemske.111 milko,
DALI NEKO HOCE DA IGRA C&C PREKO MODEMA?SVI ZAINTERESOVANI NEKA SE JAVE NA MAIL:MILKO@SEZAM.CO.YU.
modemske.112 mmilosh,
Postoji grupa need.for.speed za sve zainteresovane!
modemske.113 mmilosh,
Imam problem u vezi igranja QUAKE-a preko modema. Naime, kod onoga ko zove igra vrlo slabo reaguje na komande, animacija mnogo secka i u levom gornjem uglu se pojavljuje sličica kabla i utikača za modem. Inače probano je sa punom verzijom kod mene i shareware kod druga. (ona shareware koja je na CD-u sa punom verzijom) Bilo ko da zove dešava mu se navedeno. Inače "može" da se "igra". Ako je neko imao slična iskustva, molim neka se javi. CU
modemske.114 drejk,
da li bi mi neko preporucio dobru modemsku igru.;.. imam pc386
modemske.115 dejarak,
Imam jedan mali problemcic, pokusao sam da igram Doom2 sa drugarom preko modema ali nisam uspeo da se povezem, tj da budem tacniji uopste nisam uspeo da provalim sta treba da se uradi da bi se mi povezali. Zamolio bi ko zna sta treba da se radi da me uputi na pravi put. Unapred zahvaljujem i sve Vas pozdravljam Dejan
modemske.116 dejarak,
Moram opet da vam se javim i apelujem za pomoc, ja sam svoj modem podesio i sve radi kako treba koristeci instrukcije iz prethodnih poruka sve sa koricscenjem Death Managera. Napisao sam svoj modem.cfg sa dodavanjem \N0 i stvarno kada hocu da zovem drugara on meni okrene broj ali njegov modem nece da prepozna zvonjavu, da budem tacniji kod njega uopste nece da potvrdi njegov init string. Samo napise modem command i zatim init string a kad dodje modem response onda stane i nece dalje. Njegov modem ne znam koji je kao sto i on ne zna izgleda da nema nikakvo ime ali jedino sto znam je kad sam podesavao za sezam tj init string u procomm-u morao sam da stavim N2 u samom init stringu, mozda ce vam to pomoci a mozda i nece tj ja bas nisam neki znalac ali bi voleo i bicu do groba zahvalan onome ko moze da mi pomogne. Najiskrenije i najlepse unapred hvala, pozdravlja vas DEJAN
modemske.117 ne.ko,
Svojevremeno sam ovde sam citao da su ljudi izazivali jedan drugoga na partiju Virtual Pool-a. Tu se povela prica o tome da je vpoo u sustini dugacak 150k a pirati ga prodaju valjda na 5 disketa. Elem, ja sam zamolio nekog da mi baci na mail ovu kratku verziju i ovim putem mu se zahvaljujem. Pool radi super i pre neki dan mi pade napamet da odigram sa ortakom jednu, kad MORGEN. Prvo sto nigde ne mogu da setujem INIT string pa mi izgleda ceka DAIL ton koji ne prepoznaje modem a osecam i kada bi ga prepoznao da bi zvao tonski a ja imam pulsno. Kako ste vi ljudi to sve podesili ili sam ja mnogo glup ? U cemu gresim ? Hvala.
modemske.118 supers,
>> jedan drugoga na partiju Virtual Pool-a. Tu se povela prica >> o tome da je vpoo u sustini dugacak 150k a pirati >> ga prodaju valjda na 5 disketa. Da li se neko uverio u to šta ima na tih 5 disketa?
modemske.119 nukite,
> Da li se neko uverio u to sta ima na tih 5 disketa? Ja ga imam na CD-u, ali sa jos 99 igrica. Nisam siguran, ali mislim da zauzima oko 8Mb. Instalirao sam ga na disk, al' sam ga i deinstalir'o, jer nije teo da mi radi zvuk.
modemske.120 buva,
(;)jedan drugoga na partiju Virtual Pool-a. Tu se povela prica (;)o tome da je vpoo u sustini dugacak 150k a pirati (;)ga prodaju valjda na 5 disketa. Taj Virtual Pool od 150kb (mislim da ima oznaku 0.94 il sl.) je ustvari neka vrsta demo verzije, mada mislim da je potpuno funkcionalna... (;)da odigram sa ortakom jednu, kad MORGEN. Prvo sto nigde ne (;)mogu da setujem INIT string pa mi izgleda ceka DAIL ton Pre broja koji ocesh da nazovesh stavi jedno DP, i trebalo bi da radi...
modemske.121 alec,
> Ja ga imam na CD-u, ali sa jos 99 igrica. Nisam siguran, ali > mislim da zauzima oko 8Mb. Instalirao sam ga na disk, al' sam > ga i deinstalir'o, jer nije teo da mi radi zvuk. Imam i ja Virual Pool ali od 200k, a moj drug ima isti taj od 8mb, i koliko sam primetio NE RAZLIKUJU SE.
modemske.122 alec,
> (;)da odigram sa ortakom jednu, kad MORGEN. Prvo sto nigde ne > (;)mogu da setujem INIT string pa mi izgleda ceka DAIL ton > > Pre broja koji ocesh da nazovesh stavi jedno DP, i trebalo bi > da radi... Ja mislim da moze i samo P
modemske.123 nenad,
> Imam i ja Virual Pool ali od 200k, a moj drug ima isti taj od > 8mb, i koliko sam primetio NE RAZLIKUJU SE. Razlikuju se po uvodnom filmu, ali i po tome što u kompletnoj verziji postoje zidovi, i neke opcije koje fale u onoj skučenoj verziji. Inače, originalna igra ide na CD-u i sadži čitavu školu bilijara, trik-šuteva i sl.
modemske.124 lexus,
=> Imam i ja Virual Pool ali od 200k, a moj drug ima isti taj od => 8mb, i koliko sam primetio NE RAZLIKUJU SE. Razlikuju se i to dosta... Teksture po zidovima, više različitih muzika... Čak mi se čini da je kompjuterski protivnik u 150k verziji užasno glup. Osim ako nije u pitanju demo 150k verzija. :) Inače, igra je u originalu na CD-u koji je natrpan filmovima koji prikazuju trik udarce, pravila bilijara etc.
modemske.125 mcule,
>> Imam i ja Virual Pool ali od 200k, a moj drug ima isti >> taj od 8mb, i koliko sam primetio NE RAZLIKUJU SE. Ja sam isto imao VP od oko 7-8 Mb, pa sam pobrisao uputstvo koje je bilo gif (ili tako nekog) formata i stesao ga na 2 Mb. Bilo je tu nekih stotinjak fajlova. Igrica bez problema radi i ovako, protivnici nisu glupi ;)
modemske.126 ne.ko,
> (;)da odigram sa ortakom jednu, kad MORGEN. Prvo sto nigde ne > (;)mogu da setujem INIT string pa mi izgleda ceka DAIL ton > > Pre broja koji ocesh da nazovesh stavi jedno DP, i trebalo bi > da radi... Djavo mi nije dao mira da cekam odgovor pa sam uspeo da nateram da zove pulsno. Mislim da sam probao sa forom DP ispred telefona ili P ispred i da nije htelo. Elem uzeo sam i editovao POOL.EXE sa diskeditom i search-ovo sve DT stringove u njemu. Nasao sam ih masu ali lako sam zaklucio koji je taj sto zove tonski. Oko njega se nalazi jedno ATZ i mislim H0 i jos neke gluposti. Jednostavno sam umesto DT stavio DP i radi perfektno i igrao sam sa ortakom bez problema. NE.KO
modemske.127 v.dragojevic,
Zna li neko zasto je brzina 9600 i u doom-u i duke3d-u,bez obzira sto su modemi na 14400 odnosno 28800.
modemske.128 lepiaf,
Nema potrebe da bude vise... Sami autori tih igara to kazu, a i meni se nijednom nije desilo da se nesto kocilo ili slicno... Isto vazi i za igru Terminal Velocity... Le Piaf
modemske.129 kostja,
=> Nema potrebe da bude vise... Sami autori tih igara to kazu, => a i meni se nijednom nije desilo da se nesto kocilo ili slicno... Isto => vazi i za igru Terminal Velocity... Pa, sad, sa drugarom sa setovao u Duke Nukem-u brzinu na 57600, i modem ostvario vezu 14.4 V42 bez problema. Igra letela ko luda.
modemske.130 vdunic,
Koja igra može da se igra modemom sa ovakvom konfiguracijom: 386DX20/4MB RAM HDD 42MB ISA VGA kartica 256KB Modem Dynalink V1414VQH I jel' ima zainteresovanih da igramo nešto
modemske.131 vdunic,
Jel' ima neko voljan da mi baci na mail Virtual Pool od 150KB
modemske.132 cnenad,
-> Koja igra može da se igra modemom sa ovakvom ZB Tetris 3.1 :)
modemske.133 darth.vader,
>> Koja igra moze da se igra modemom sa ovakvom >> konfiguracijom: Zavisi kakve igre igras... Probaj WarCraft 1, ili tako nesto... Darth.Vader
modemske.134 sdanijel,
Ajd neka neko okaci neku kratku ali dobru modemsku !!! HVALA
modemske.135 jolicm,
Kako se reši 30-ti nivo (zadnji) igre DOOM2, to je nivo gde se iz nekog zida izbacuju neprijatelji. Pobijem ih sve, ali posle ne mogu da nadjem izlaz.
modemske.136 null,
Pa to je nivo gde su mnogi stali. resenje je prilicno jednostavno:)))) Pokupi roket launcher i rakete za njega zatim skroz dole kod otrova se nalazi lift koji te dize na gore.treba daskocis na taj lift zatim ce te podici.za to vreme trebas sa roket l. obacis raketu na mesto gde izlaze neprijatelji(koliko se secam to je bio crveni kvadrat iznad lica koji izbacuje kocke),mozda neces uspeti iz prve jer je jako tesko ali iz 2. ili 3. pokusaja sigurno hoces.
modemske.137 the.edge,
Ma pusti to ;) Nek chovek samo kuca IDCLIP, prodje kroz monsterovu glavu, i nek se izhivi na glavi programera (mislim da je to John Romero). ;) AcCeSS DeNiED
modemske.138 valoj,
Kako se u DOOM-u salju macro-i. Postoji li neki dodatak koji omogucava CHAT kao u DUKU.
modemske.139 the.edge,
Kucash T za vreme igranja... AcCeSS DeNiED
modemske.140 null,
>>Kucash T za vreme igranja... >> >>AcCeSS DeNiED Mislim da si tu pogresio sa T se salje poruka, a makroi koji se definisu iz setup programa salju se sa alt + broj(1-0) u zavisnosti od makroa. Null
modemske.141 the.edge,
T?>> Mislim da si tu pogresio sa T se salje poruka,a makroi koji se T?>> definisu iz setup programa salju se sa alt + broj(1-0)u zavisnosti od T?>> makroa. Da upravu si. Pogreshno sam shvatio pitanje. ;) AcCeSS DeNiED
modemske.142 v.dragojevic,
Imam jos jedan problem (valoj -uplatio pretplatu pa sad pod svojim user-om) Kako da promenim svoju boju, da ne budem siv.U cooperative igre me partner redovno zameni za vojnika. Dakle on da ostane zelen, a ja da budem npr crven... Sta preporucujete od DOOM dodataka za igranje preko zice...
modemske.143 dragosh,
Jel' neko zna kako se igraju Worms 2 reinfortments preko modema? Požurite,još samo 2 dana do kraja raspusta...(treba za ortaka).;)) Trebuju se fajlovi: modein.bat,modeout.bat ;))) poz.
modemske.144 lepiaf,
Ne uspeva ni sa doticnim fajlovima... Bar meni nije uspelo, iako sam podesio sve... Vlada
modemske.145 jovanovic,
ako neko poseduje NBAlive`97 i win95 neka mi posalje e-mail na adresu jsteva@sezampro.yu ili me nazove na 123273(moze i da ode na adresu http://www.easports.com i da se uclani u klub za modemsku versiju)!
modemske.146 lepiaf,
Ajmo i po II put... Da li hoce neko da igra Diabla preko modema? Voljni neka se jave na mail... Vlada
modemske.147 dselic,
> Ajmo i po II put... Da li hoce neko da igra Diabla preko > modema? Voljni neka se jave na mail... A koja je to igra, tj. o čemu se radi?
modemske.148 lepiaf,
>A koja je to igra, tj. o cemu se radi? Auuuuuu... Niste chuli za Diabla...Diablo is a VERY different play experience depending on which character class you choose. The tactics and strategies employed by the Warrior, for instance, would be sheer folly for a Sorcerer to attempt. Many high level items and spells will only be useable by certain classes. After you defeat Diablo, try another game with a different character class. You won't be disappointed. Diablo also randomly generates every level of the labyrinth, including the rooms, hallways, lights, shrines, fountains, cauldrons, pools, special themed areas, treasures and monsters. The list just goes on, but what it boils down to is each time you enter a new level within the labyrinth, you will have new things to do and discover. Finally, Diablo takes on an entirely different feel when you are in a multiplayer game. The interaction that occurs, the new strategies and the difference in how you have to think all make for a very exciting and very new experience. Again, thank you for grabbing that Diablo box off of the shelf. Always remember: If you think you've found everything -- you're wrong... Blizzard Entertainment Eto, prochitali ste sta momci iz Diabla kazu u readme-u. Inache kao sto ste mogli provaliti, mozete izabrati jedan od 3 lika: Ratnika, Avanturistu(Rogue) i Charobnjaka. Gleda se izometrijski, visoka rezolucija, W95 req., 10MB free hard, 2x CDROM, P60, 8MB. Ja se inache ne primam puno na igre pogotovu ne na te "srednjovekovne" ali ova je neverovatna. Dakle ako imate 20DM viska ne chuvajte ih nego ih bolje dajte piratu a Vi postanite vlasnik CD sa Diablom. Inache moze da se igra u mrezi, preko modema i battle.net-a. Vlada
modemske.149 vector,
Zanima me da li je neko uspeo da pokrene NBA Live 97 preko modema. Pri svakom 'kliktanju' na DIAL ikonu modem mi samo podigne i odmah zatim spusti slusalicu. Modem je podesen na: COM2 i IRQ3 sto je i default za prakticno sve igre, a INIT STRING mi glasi: AT X3 &M0 &K0, znaci iskljucena je kompresija podataka kao i korekcija gresaka (default za igre preko modema). Ako je neko imao slicnih problema i uspeo to da resi neka posalje odgovor ovde u CONF. :) -> P.S.: Nemam 95-icu vec DOS & Win 3.11 ... a uz spustanje slusalice igra ispise poruku: ' Could not open modem connection '.
modemske.150 emajsijuen,
Osnovana je grupa Duke3d.Bice organizovana takmicenja u grupi.Za sada smo samo ja i Null clanovi grupe.Ako neko 'oce in, neka me mailira...
modemske.151 simce,
REotvaramo grupu "stars" !! :) LJubitelji ove strategije neka se za chlanstvo jave na mail NULL ili SIMCE :) cu!
modemske.152 schef,
Jel' može jedan kratak kurs kako uspostaviti vezu preko modema da bih malo pičio DOOM2. :) Najvažnije mi je kako izbeći tonsko biranje. Unapred zahvalan - neiskusni ja. ;>
modemske.153 lexus,
=> da bih malo pičio DOOM2. :) Najvažnije mi je kako izbeći => tonsko biranje. Učitaš sersetup.exe u neki Hex editor i pronadješ gde piše DT, prepraviš u DP i gotovo :) Poslao bih ti ja isti, ali ga više nemam, pošto mrzim Doom :) Play Duke!
modemske.154 vector,
│ Jel' moze jedan kratak kurs kako uspostaviti vezu preko modema da bih malo │ picio DOOM2. :) Najvaznije mi je kako izbeci tonsko biranje. │ │ Unapred zahvalan - neiskusni ja. ;> └────────────────── Tonsko biranje mozes izbeci tako sto ispred broja koji zoves stavis "P". Na primer: Ako zovem 165-263, treba da stavim P165263.
modemske.155 vector,
│ Ucitas sersetup.exe u neki Hex editor i pronadjes gde pise │ DT, prepravis u DP i gotovo :) └────────────────── Ili samo stavis P ispred broja koji zoves. ;)
modemske.156 geronimo,
|| Poslao bih ti ja isti, ali ga vise nemam, posto mrzim Doom :) Pa da nije doom-a ne bi ni Duke igrao.
modemske.157 schef,
][ │ Ucitas sersetup.exe u neki Hex editor i pronadjes gde pise ][ │ DT, prepravis u DP i gotovo :) ][ Ili samo stavis P ispred broja koji zoves. ;) Thanx obojici, testiraću. ;)
modemske.158 strider,
<!> || Poslao bih ti ja isti, ali ga vise nemam, posto mrzim Doom :) <!> Pa da nije doom-a ne bi ni Duke igrao. A da nije wolf3d svi bi ste vi igrali pac-man-a ;) STRiDeR!
modemske.159 geronimo,
|| A da nije wolf3d svi bi ste vi igrali pac-man-a ;) tu si u pravu
modemske.160 lexus,
=> Pa da nije doom-a ne bi ni Duke igrao. Da nije bilo mojih roditelja, ne bih ništa igrao... ;) Doom mi se ne dopada, Duke mi se dopada. Clear?
modemske.161 geronimo,
|| Doom mi se ne dopada, Duke mi se dopada. Clear? No.
modemske.162 nenad,
> Pa da nije doom-a ne bi ni Duke igrao. Ne mora da znači da je baš tako, Duke je počeo da se pravi dosta davno, čak možda inspirisan prvom takvom igrom - Wolfenstein-om. Bilo bi dobro ako bi neko napravio rimejk istog sa novim tehnologijama, pošto je ona atsfera sa švabama i metalnim vratima koja lupaju nezaboravna. :)) Btw, povodom velikog uspeha i godišnjice Duke3D-a 3D Realms je izbacio zezanja radi verziju pod imenom "Lame Duke", odnosno neku staru beta verziju nastalu 2 godine pre izlaska prave i konačne. Ovo ispod je prikaz te stare verzije, interesantno je videti kakav razvojni put je imao Duke. Clearly the 3D Realms programmers have no shame. To celebrate Duke's one year release date, they have released a very old beta version of Duke Nukem. Of course, this is all done in fun. No one expects you to like this old version. So if you have no life, like me, feel free to download the 4MB file. There is a catch of course. Since this is a real old beta version, 3D Realms is providing NO support for it. If it doesn't work, it doesn't work. It's not expected to work the way it should. If you'd like to know, I've downloaded it, played it, and everything works as best as it can. Since it is a beta, there are things that the program does that's unexpected, however you can get by them all. Of course, I wouldn't just put this page here just for you to download it without reading anything about it first. I've gone through and played some levels, watched some demos, used the weapons, and listened to the sound effects and music, and I've found a few interesting tidbits. First off, there is no Duke Talk in this version at all. This most likely was an idea they thought of later to add in. They had a laser sight on the pistol in this version, but then later removed it, probably because it wasn't very effective. The jetpack produced flames from underneath it. It resembles the way Duke used to fly around in Duke Nukem II with a trail of flames. I kinda like this effect, but it does look a little crappy. I can't seem to run it in SVGA mode without crashing. I get a DOS4GW protected mode error. When playing the game, you can press Tab to get a map mode, which is normal for most 3D games nowadays. This map mode is entirely different than the map mode now used in Duke 3D. It resembles the map mode out of Doom and Doom II. When swimming underwater, Duke produces bubbles that are visible underwater. This is a feature that has since been removed. They must have thought it was a little too cutesy for Duke. When the programmers were designing Duke 3D, they were going for the same effects from Duke Nukem I and II. To get health in this beta version, you drank Coke, just like what you used to do in Duke Nukem I and II. No doubt about it, the enemies in this beta version blow chunks. Their graphics are grainy, they make dumb sounds, and most of all, the artificial intelligence to these enemies is very low. I can usually stand right next to them before they know I'm there. I'm not sure if this was done on purpose, but this version of Duke 3D has Rise of the Triad background music. As programmers normally do, they use old, existing parts of other programs to test the functionality of the new program. This may have been what was happening here. There is also three other music files including another version of the same Rise of the Triad music, the song Brown Eyes, and some unknown music named MISTACHE.MID. Suprisingly, one of things I found in the game that has not changed is the camera view. While I was going around shooting the glass that the early level designers put everywhere, I noticed the sound is exactly the same to the glass breaking sound used in Duke Nukem II. As it was early in development, you could walk right through enemies. Also, there is no need for a cheat for God mode, because you're already invincible in this game. I found it amusing that I could walk right out into exposed space and walk around. As I was meandering through the levels, I walked into what looked like a bathroom. There were toilets, but I couldn't use them. One neat thing I found which I wasn't expecting to happen was when you break glass which has space on the other side of it, a wall comes down to protect the room from the vacuum of space. When you're entering the next level on certain episodes, there is a scene. One is of a space station, while another is a city and so on. When you complete each level and move on to the next, a red X appears over the sections you have already completed, just like Doom I. I saw some shooting flames coming out of the floors of some levels that are exactly the same sprites from Rise of the Triad. One enemy that suprised me as I was walking through the levels were bats hanging from the ceiling. When you get close to them, they fly down and attack you. Not all glass can be broken. Some is actually a clear and static image that has already been previously broken. To complete some mission objectives in some levels, you need to destroy a reactor, just like from Duke Nukem I and II. Either this was a bug, or it was overlooked, but the tazer stick (which has since been replaced by Duke's foot) couldn't break glass. It left me stuck in a lot of places because you had to break glass to continue on in some levels. Another bug in the game is that the sound just stops after a while. Some final thoughts... I can see where the programmers were going with this. They were building the 3D game to almost exactly replicate Duke Nukem I and II, however halfway through they must have decided that they wanted to go a different direction than just following the original two Duke's. In the beta version, one of the original intents of the game was to keep score. This is now rarely seen in most 3D games. The game is not packaged with all the data in one file. This is usually always done at first because it's much easier to add and remove files individually than packing and unpacking the .GRP file. Obviously, no music included in this version is in the real game, since at this point in beta testing, no music was being composed for the game yet. I only noticed a few sound effects that survived into the real game. Most were real crummy and not suitable for a high quality game.
modemske.164 strider,
<!> Bilo bi dobro ako bi neko napravio rimejk istog sa novim <!> tehnologijama, posto je ona atsfera sa svabama i metalnim vratima <!> koja lupaju nezaboravna. :)) Tacno tako! Wolf3d je nezaboravna igra! Igram je i dan danas sa istim zarom kao pre 3-4 godine kada sam je prvi put snimio ! Bas bi bilo lepo da naprave nesto slicno samo bolje. "Rott" jepokusao nesto slicno. Igra u principu nije losa ali...;) Inace po meni je Duke najbolja doom-acina posle wolf3d-a. Sve ostalo pa i taj "legendarni" ;) doom SUX! STRiDeR!
modemske.165 geronimo,
ě Inace po meni je Duke najbolja doom-acina posle ě wolf3d-a. Sve ostalo pa i taj "legendarni" ;) doom SUX! ě STRiDeR! Za mene je duke fenomenalan alinajbolja igra tok tipa je terminator future shock
modemske.166 schef,
][ Inace po meni je Duke najbolja doom-acina posle ][ wolf3d-a. Sve ostalo pa i taj "legendarni" ;) doom SUX! A šta misliš, zbog čega se sve te igre zovu doom-ačine? :>
modemske.167 vector,
│ Za mene je duke fenomenalan alinajbolja igra tok tipa je │ terminator future shock └────────────────── Naravno ;). Ni Quake ni Duke ne mogu da se porede sa gore pomenutom igrom. Najbolja "doom like" igra svih vremena ! BTW, da li SkyNET moze preko modema ?
modemske.168 strider,
<!> │ Za mene je duke fenomenalan alinajbolja igra tok tipa je <!> │ terminator future shock <!> └────────────────── <!> <!> Naravno ;). Ni Quake ni Duke ne mogu da se porede sa gore <!> pomenutom igrom. Najbolja "doom like" igra svih vremena ! Vrlo moguce ali doticnu nisam imao prilike da vidim. STRiDeR!
modemske.169 strider,
<!> A sta mislis, zbog cega se sve te igre zovu doom-acine? :> Jednostavno me neinteresuje zasto se te sve i gre zovu doom-acine.Igra je krajnje glupa i nimalo simpaticna. Sve u svemu sranje. Pravilnije bi bilo da se te igre zovu Wolfenstain-cine :) STRiDeR!
modemske.170 swix,
> Jednostavno me neinteresuje zasto se te sve i > gre zovu doom-acine.Igra je krajnje glupa i nimalo simpaticna. Valjda zato sto je bez obzira na sve Doom "samo" nacin izvodjenja pokupio od Wolfenstin-a i nista vise. Mozda neko kaze samo ali Doom ipak izgleda mnoooooogo drugacije od Wolf-a, dok su Duke i ostali noviji klonovi DOOM-a (ili ako vise volite Wolf-a) po izgledu daleko slicniji DOOM-u nego DOOM Wolf-u Mozda najvise smisla ima u tome da posle Wolf-a niko 2-3-4 godine nije izbacio slicnu igru do trenutka nastanka DOOM-a. Posle DOOM-a svaki mesec je izlazilo nekoliko novih igara tzv. arkada u prvom licu, a kako je tada DOOM bio na vrhuncu popularnosti sve su se igre tog tipa smatrale njegovim klonovima (sto uzgred i jesu) i krstene su kao DOOM-acine (sto je za tadasnje (i sadasnje (i buduce igrace)) znacilo -> igra ista ili slicna DOOM-u). Sada su takve igre klasa sebe -> arkadne igre u prvom licu i opet krace -> DOOM-acine BTW. A i kako vam zvuci Wolfenstainacine -> fuj :) -> Doomacine je daleko krace, samim tim i lepse. p.s. nisam branio DOOM jer treba znati da ga ni ja nevolim :)
modemske.172 inferno,
Ů│ ˙ Tacno tako! Ů│ ˙ Wolf3d je nezaboravna igra! Ů│ ˙ Igram je i dan danas sa istim zarom kao pre 3-4 godine Ů│ ˙ kada sam je prvi put snimio ! Ni jedan Duke ili Doom mi nije davao tolike stresove kao W3D. Bre, imao sam povišen krvni pritisak od strahova koje sam preživljavao igrajući W3D dok su mi i Doom i Duke brzo dosadili. Ne znam zašto je to tako, ali i dan danas kad pokrenem W3D, prođemee neka jeza... brrr. :)
modemske.173 darth.vader,
>> ][ Inace po meni je Duke najbolja doom-acina posle >> ][ wolf3d-a. Sve ostalo pa i taj "legendarni" ;) doom SUX! >> A sta mislis, zbog cega se sve te igre zovu doom-acine? :> Znam ja, znam ja, jel mogu ja da kazem ? ;) E pa zovu se doom-achine zato sto sve suxiraju isto koliko i doom. Zasto se ne zovu 3DWolf-achine ? Zato sto 3D Wolf ne suxira toliko. See ya, Darth :)
modemske.174 geronimo,
×× Ni jedan Duke ili Doom mi nije davao tolike stresove kao ×× W3D. Bre, imao sam povisen krvni pritisak od strahova koje ×× sam prezivljavao igrajuci W3D dok su mi i Doom i Duke brzo ×× dosadili. Ne znam zasto je to tako, ali i dan danas kad ×× pokrenem W3D, prodemee neka jeza... brrr. :) Nije tebi lako ;))))))))))))))
modemske.175 schef,
][ Pravilnije bi bilo da se te igre zovu Wolfenstain-cine :) Pravilnije - da. :) Ali ipak nije Wolf 3D ta igra koja je proslavila ovaj koncept. :) Get it? Nemojte pogrešno da me shvatite. :) Nisam ja neki zadrti obožavalac DOOM-a, ali ipak moraju neke stvari da se znaju. To što vam se ne sviđa DOOM iz nekih subjektivnih razloga, ne znači da možete da 'opletete' po njemu kako vam se prohte. :) Ipak je to igra sa ogromnim renomeom. Poštovanje molim. ;)
modemske.176 schef,
][ Zasto se ne zovu 3DWolf-achine ? Zato sto 3D Wolf ne suxira ][ toliko. 3D Wolf je SHIT. :( U 3D Wolf-u, kao prvo, nemaš kartu :( tako da mi je zbog jenoličnosti 'enterijera' jedino moglo da pomogne da idem stalno na levo. :> Dalje, igra je toliko ružna (ne kažem da je Doom nešto naročito, ali...) da ju je prosto nemoguće igrati. :) Doom je ipak mnogo bolji. ;)
modemske.177 geronimo,
×× Nemojte pogresno da me shvatite. :) Nisam ja neki zadrti obozavalac ×× DOOM-a, ali ipak moraju neke stvari da se znaju. To sto vam se ne ×× svida DOOM iz nekih subjektivnih razloga, ne znaci da mozete da ×× 'opletete' po njemu kako vam se prohte. :) Ipak je to igra sa ×× ogromnim renomeom. ×× Postovanje molim. ;) slazem se
modemske.178 swix,
> Pravilnije - da. :) Ali ipak nije Wolf 3D ta igra koja je proslavila ovaj > koncept. :) Get it?
modemske.179 darth.vader,
>> 3D Wolf je SHIT. :( Za vreme kada je napravljen, ne moze se bas reci gore navedeno. Posebno sto radi na 286 sa 1Mb rama... >> U 3D Wolf-u, kao prvo, nemas kartu :( tako da mi je zbog >> jenolicnosti 'enterijera' jedino moglo da pomogne da idem >> stalno na levo. :> Orijentacija u prostoru ti onda nije jaca strana... >> Dalje, igra je toliko ruzna (ne kazem da je Doom nesto >> narocito, ali...) da ju je prosto nemoguce igrati. :) :))))))))) Eeeee, sta pentijumi uradise od ljudi... Po meni je Duke ruzan, pa ne nabijam nikome to na nos... >> Doom je ipak mnogo bolji. ;) Kako za koga... See ya, Darth :)
modemske.180 the.edge,
T?>> Za vreme kada je napravljen,ne moze se bas reci gore navedeno. T?>> Posebno sto radi na 286 sa 1Mb rama... Slazem se potpuno. Pogotovu sto je on maltene otac svih 3d igara. T?>> Eeeee,sta pentijumi uradise od ljudi... Po meni je Duke ruzan,pa ne T?>> nabijam nikome to na nos... E pa sa tim se ne slazem. Ne moze da ti bude ruzno nesto sto je uradjeno sa super detailom. Moze da ti se ne svidja, da ti je glup, ali da ti igra ruzna ne moze. Slazem se i sa schefom u vezi w3d-a, jer stvarno po meni nema radnju. Ja mogu da je startujem samo da se recimo setim starih dana kada su dobre igre zauzimale par disketa, a danas i najvece djubre zauzime pun cd. Inace da imam neku satisfakciju sem gorepomenutog - nemam. Nemam zelju da igram nesto sto ima par likova, sto nema spratove, sto ima preruznu grafiku. Ja cenim tu igru kao zacetak nove generacije igara, ali ostalo yock. Cak mnogo mi se vise svidja Planet Strike & Blake Stone nego W3d, iako su uradjeni istim core engineom. To bi otprilike bilo kao kad bih pisao perom i mastilom, da se eto prisetim kako su to radili u proslom veku. ;) AcCeSS DeNiED
modemske.181 miloscar,
Kako da igram igre preko modema ni jedna nece da radi (warcraft2,vrsoccer,nba l'97, duke 3d ) kako da ih pokrenem najblizi sam na war craft 2 tamo okrece brojeve i dobija vezu ali nece daa pusti signal za prepoznavanje. voleo bih ,ako neko ko zna oce da igra neke od ovih igara. milos
modemske.183 darth.vader,
>> E pa sa tim se ne slazem. Ne moze da ti bude ruzno nesto sto >> je uradjeno sa super detailom. Moze da ti se ne svidja, da ti >> je glup, ali da ti igra ruzna ne moze. Hmmmm... Dobro, ako gledamo samo i iskljucivo grafiku, nemam sta da kazem. A kada sam rekao da je DN3D ruzan, na grafiku nisam pomisljao. To je cisto bila fraza da mi se ne svidja... >> Inace da imam neku satisfakciju sem gorepomenutog - nemam. >> Nemam zelju da igram nesto sto ima par likova, sto nema >> spratove, sto ima preruznu grafiku. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ To je to sto ja kazem, pentiJumi ljude kvare ;))) See ya, Darth :)
modemske.184 the.edge,
T?>> To je to sto ja kazem,pentiJumi ljude kvare ;))) Ma kvari ova sumanuta modernizacija PCa. Znam kada sam 1994. bio kupio svoj prvi PC - 386 i kad sam prvi put seo za PC (predhodno sam imao ZX i konzole) i kada sam video igru Lost in L.A. koja je imala digitalizovanu grafiku, meni je zastao dah! Posle par meseci, izasle su neke igre u izdanju American Laser Gamesa i i kad sam video one "kamerom snimane" scene, ja sam opet pao u trans. A danas... danas kad vidim neke mnogo bolje scene nista ne osetim, cak znam da prokomentarisem u stilu: "Opet neka glupa igra sa super introom". Prema tome vremena se menjaju... po meni na gore. AcCeSS DeNiED
modemske.185 darth.vader,
>> Ma kvari ova sumanuta modernizacija PCa. >> A danas... danas kad vidim neke mnogo bolje scene nista ne >> osetim, cak znam da prokomentarisem u stilu: "Opet neka glupa >> igra sa super introom". Prema tome vremena se menjaju... po >> meni na gore. U potpunosti se slazem sa tobom... :( Darth
modemske.186 strider,
<!> U 3D Wolf-u, kao prvo, nemas kartu :( tako da mi je zbog <!> jenolicnosti 'enterijera' jedino moglo da pomogne da idem stalno <!> na levo. :> E moj sefe pa ti bi se i u robnoj kuci izgubio ;) <!> Dalje, igra je toliko ruzna (ne kazem da je Doom nesto narocito, <!> ali...) da ju je prosto nemoguce igrati. :) Uopse nije tako. Cak sta vise. <!> Doom je ipak mnogo bolji. ;) Ma yok :) STRiDeR!
modemske.187 schef,
][<!> U 3D Wolf-u, kao prvo, nemas kartu :( tako da mi je zbog ][<!> jenolicnosti 'enterijera' jedino moglo da pomogne da idem ][<!> stalno na levo. :> ][ E moj sefe pa ti bi se i u robnoj kuci izgubio ;) Nemoj pogrešno da me shvatiš. ;> Ja mogu da se snađem u 3DWolf-u, ali jednostavno nisam imao živaca da se trudim oko toga kada sam već pronašao caku 'leva strana'. ;) Ideš stalno na levo ;) i nema teorije nešto da promašiš. A kod Doom-a mi karta (gotovo) i ne treba.
modemske.188 demoler,
Moze li neko da mi objasni kako se igra DUKE preko modema.Odnosno sta treba da podesim u setapu. Unapred zahvalan
modemske.189 vsgdoo,
Hi! 'Ajde neka mi neko (ne bilo mu zapovedjeno ;) kaze koji init. string je dobar za usr sportster 33,600 bps modem za Duke , Tycoon (transport) i sl. Thanx in front ;) Pozdrav vsgdoo
modemske.190 johnnya,
>> init. string je dobar za usr sportster 33,600 bps modem za >> Duke , Tycoon (transport) i sl. Ovo su inic.stringovi za USR modeme koji rade sa Doom2, mada sve igre preko modema traže da se isključi MNP & V42. Pa se ti snađi: ------------------------------------------------------------------------------ USR Sportster 9600 AT &M0 &K0 &N6 USR 14.4k AT &K0 &H0 &D0 &I0 &R1 USR 14.4k AT &F0 B0 S34=1 &N6 &K0 &I0 USR Sportster AT &F0 &K0 &M0 &B1 S34=1 &N6 &I0 USR 14.4k AT &B1 &M0 S27=16 &H0 &I0 &K0 &N6 USR 14.4k AT &M0 &K0 &N8 &D0 B0 USR 14.4k AT &A0 &B0 &D0 &H1 &I0 &K0 &M0 &N6 &R1 S34=1 USR Courier 16.8: AT &A0 &M0 &K0& N6 B0 S0=0 X7 USR Courier v.32bis AT E1 Q0 V1 S7=60 &C1 &D2 &K0 &N6 &A3 &H0 &M0 USR Sportster 14.4k AT E1 Q0 V1 S7=60 &C1 &D2 &K0 &N6 &A3 USR Sportster 14.4k: AT &F0 &K0 &M0 &A0 USR Sportster 14.4k AT &F0 &M0 &K0 &N6 &H0 USR Sportster 14.4k AT &F0 &K0 &M0 &N6 &H0 &I0 &B1 &R1 USR Sportster 14.4k: AT &K0 &M0 &N6 &H0 &I0 &B0 &R1 USR Sportster 14.4k: AT &N6 &K0 &M0 &B1 &H0 &I0 USR Sportster 14.4k: AT B0 X4 E1 Q0 V1 &M0 &K0 &R1 &N6 &A3 &H0 &I0 USR Sportster 14.4k AT S7=60 E1 Q0 V1 &C1 &D2 &K0 &N6 &A3 &M0 &H0 USR Sportster 14.4k: AT S7=60 E1 Q0 V1 &C1 &D2 &K0 &N6 &A3 USR 14.4k Dual Standard AT B0 X4 Q0 &R1 &B1 &N6 &A0 &D2 &H0 &I0 &K0 &M0 M1 USR DS v.32bis v.42bis AT &M0 &N6 &A0 &R1 &H0 &K0 &I0 &S0 &B1 X1 USR Courier HST/DS 16.8k AT X4 B0 &A0 &B0 &H2 &I0 &K0 &M0 &N6 ------------------------------------------------------------------------------
modemske.191 vsgdoo,
Hvala ti !!! PROBACU O'MA !!!!!!
modemske.192 gmatic,
==> Ovo su inic.stringovi za USR modeme koji rade sa Doom2, mada ==> sve igre preko modema traze da se iskljuci MNP & V42. Pa se ==> ti snadi: Ma ja sam za USR Sportster uzeo init koji se dobija sa DOOM-om. Inace nisam iskljucio v.42bis pa je radilo.
modemske.194 guta,
Igrate se preko modema? Ovdašnji protivnici vam nisu ni do kolena? Onda je vreme da se oprobate na svetskoj sceni, sa najboljim svetskim igračima vaše omiljene zgrom-i-pucači... ovaj, arkadne avanture ;) - novo - windows\net\tools\*.* ------------------ kali11.zip 2131k ű Kali 1.1: Igrajte mrežne igre na Internetu (Win95/NT) Kali 1.1 -------- Kali is the largest Internet gaming system in the world with over 70,000 users and 200 servers in 33 countries. Kali supports more games than any other internet gaming system, including Apache, Big Red Racing, Command & Conquer, Cyberstorm, Deadlock, Descent / Descent 2, Doom / Doom II, Duke Nukem 3D, EF2000, Fire Fight, Hellbender, Heretic, Hexen, Links LS, Mechwarrior 2, Monster Truck Madness, Mortal Kombat 3, Nascar Racing, Network Fighter Duel (NetDuel), Quake, Rise of the Triad, Shattered Steel, Super Karts, Terminal Velocity, Top Gun, VR Pool, Warcraft / Warcraft 2, Red Alert, Master of Orion II, Heroes of Might and Magic II, Marathon 2, Hellbender, Descent95, Doom95, and others. New features include organized game launching screens for Duke Nukem, Doom, Doom2, Heretic, Hexen, Terminal Velocity, and Quake. Now supports faster game play (compression), Winsock IPX, and multiple configurations. **** What's New in Version 1.1P **** -Added launch support for: Outpost 2 (demo), RedNeck Rampage (retail), Versions of POD for specific video cards -Fix so that people joining X-Wing vs. Tie Fighter games can see the host's game easier. -Fixed bug of people leaving or being kicked and crashing. -Fixed problem of people spamming by offering special files. -Added support for VFX1 Headgear. -You are now notified if a user you have banned joins chat, if you are on the same server. -Fixed problem of Chat font changes not 'sticking'. -Fixed problem of Server URLs starting mail program if you specified a mail program command. -Fixed problem of VESA driver Setup messing up VESA selection combo box and crashing on Exit from Kali.
modemske.195 null,
NAbavio sam XWing vs Tie fighter pa sam raspolozen za preko modema da odmerim snage sa letacima :))) NULL .to darth.vader igra je super, ali ti se nece dopasti cinjenica da radi samo pod win- 95 :))
modemske.196 darth.vader,
>> NAbavio sam XWing vs Tie fighter pa sam raspolozen za preko modema da >> odmerim snage sa letacima :))) Tooooooooo majstore, pricaj gde si ga nabaviJo, i jel na 1 ili 2 CD-ja ? >> .to darth.vader igra je super, ali ti se nece dopasti cinjenica da radi >> samo pod win- 95 :)) Ma znam da radi iskljucivo pod tim g*vnetom, ali sta da se radi... BTW, rado bih te rasturio u istoj, da imam masinu da je pokrenem :(((((((( See ya, Darth :)
modemske.197 sfilip,
>Tooooooooo majstore, pricaj gde si ga nabaviJo, i jel na 1 ili 2 CD-ja ? staje na dva, tačnije, na drugom su valjda alati za internet, ali prvi ti je dovoljan da igraš, tačnije, ja sam uzeo samo prvi, i presnimio ga na disk jer je sama igra oko 150mb, ostatak je muzika. Ono, prva pohvala je da radi pod win95icom ;), dalje, da ne pričam, grafika je kul, gejmplej mnooogo poboljšan (sa manjim gasom se bolje manevriše i obrnuto, ubačena su svakakva poboljšanja, tj izmenjeno sve ono što nije valjalo u starom T/F...) još samo da kupim novu grafičku, malo memorije, i bolji modem, pa da se igram.... ;)
modemske.198 jones,
Da li neko zna je li neophodan joistick za XWing vs Tie fighter ? pozdrav
modemske.199 mrsan,
Ima li da je ko pokrenuo NBA LIVE 97 preko modema?
modemske.200 goxi,
Hi. Zna li neko kako se NBA Live '97 moze igrati preko modema??Jednostavno nece da okrece broj. Neznam sta da radim??? Unapred Hvala!!!!!! Pozdrav!
modemske.201 gligo,
>> ima li ko da je pokrenuo NBA LIVE 97 preko modema Ja sam probo, al' ne ide,josh mi je usput sjebo sve parametre u Bit ware-u ..... A voleo bih preko modema....... Ako provalish kako se startuje javi.... poz,yo gligo
modemske.202 gligo,
>> Meni se isto desava.... Pokusah da promenim al'ne ide poz,yo gligo
modemske.203 ddamir,
Nekoliko stvari u vezi sa X-Wing vs. Tie FIghter: Igra ide na 2 CD-a, prvi je master, drugi slave, tj. onaj sa masterom moze i da startuje multiplayer igru, a onaj sa slavetom samo da se pridruzi. Jednostavno, odmah u paketu dobijas dovoljno diskova za 2 igraca :) Inace su diskovi potpuno isti. X Tie je i zamisljen prvenstveno kao multiplayer igra, u svim mogucim varijantama, pa se uskoro moze ocekivati da single igranje izumre, naravno, kad internet veze budu bolje :) Drugo, igra NE MOZE bez dzojstika, bilo to dobro ili ne...
modemske.205 vector,
˙˙˙ NAbavio sam XWing vs Tie fighter pa sam raspolozen za preko modema da ˙˙˙ odmerim snage sa letacima :))) Uh, nemoj da me teras da nabavim i ovaj X-Wing vs Tie Fighter, jer mi mis radi odlicno ;) i ako budemo igrali zavrsices kao i u Descentu. ;) Nego, pored ovog bespotrebnog hvalisanja, moram da pitam; kako radi igra na tvojoj masini ? Mislim, koliko fps (na koliko MB RAM, i MHz) ?
modemske.206 vector,
˙˙˙ Drugo, igra NE MOZE bez dzojstika, bilo to dobro ili ne... Da li je mis podrzan ?
modemske.207 ddamir,
>> Drugo, igra NE MOZE bez dzojstika, bilo to dobro ili ne... > Da li je mis podrzan ? Jeste, kako nije, mozes da setas po menijima i da izabiras razne opcije ;)) Dzojstik je primarni i jedini nacin kontrole. Naravno, tu je i tastatura, ali kretanje: samo sa dzojstikom. Pomalo glup potez od strane Lucas Arts-a, ali sta je - tu je. Valjda su mislili da je to jedini nacin da se uzivis u voznju letelice... BTW, sa drugim diskom moze SAMO da se prikljuci multiplayer igri-i nista vise, o single-player igri nema ni govora. Sto se tice performansi, stvari stoje ovako: Na 160 MHz 486-ici, S3 Trio64 sa 2M, i 16M RAM-a, sve radi sjajno u 640x480 (sa svim detaljima), premda sa malo slabijim frame rate-om. Kad se obore detalji, fercera bez greske. Naravno, u 320x240 nema nikakvih problema, sa svim detaljima prosto leti. E sad, probato je i na 100MHz 486, sa 16M RAM-a, i CL54xx 1M video kartom, a tamo vec nije sjajno :( Pristojno je tek na 320x240 sa ubivenim detaljima. Eto, dobili ste iscrpan izvestaj ;) Pozdrav :)
modemske.208 darth.vader,
>> staje na dva, tacnije, na drugom su valjda alati za internet, ali prvi ti >> je dovoljan da igras, tacnije, ja sam uzeo samo prvi, i presnimio ga na >> disk jer je sama igra oko 150mb, ostatak je muzika. E, to je sasvim pohvalno :) Onaj Junk za INet mi svakako nece trebati... :) I, gde si ga nabavio ? :) >> Ono, prva pohvala je da radi pod win95icom ;), dalje, da ne pricam, grafika Provokatoru ;) >> je kul, gejmplej mnooogo poboljsan (sa manjim gasom se bolje manevrise i >> obrnuto, ubacena su svakakva poboljsanja, tj izmenjeno sve ono sto nije >> valjalo u starom T/F...) Kada kazes stari T/F, na koji mislis ? Na obican ili Collector's CD ROM ? See ya, Darth :)
modemske.209 gonzo,
> Zna li neko kako se NBA Live '97 moze igrati preko > modema??Jednostavno nece da okrece broj. Neznam sta da radim??? Meni isto tako nece ni duke3d, sve dobro podesim ali jednostavno nece!
modemske.210 goxi,
>> Meni isto tako nece ni duke3d, sve dobro podesim ali jednostavno nece! Probaj da stavis inti string ATX3, ako nece probaj sa ATF0=XXX, ako opet nece javi mi se na mail imam jos nekoliko korisnih init-a :))) Pozdrav!!
modemske.211 darth.vader,
>> Jeste, kako nije, mozes da setas po menijima i da izabiras razne >> opcije ;)) Dzojstik je primarni i jedini nacin kontrole. Naravno, Dosta im je i to ;)))) >> tu je i tastatura, ali kretanje: samo sa dzojstikom. Pomalo glup >> potez od strane Lucas Arts-a, ali sta je - tu je. Valjda su mislili >> da je to jedini nacin da se uzivis u voznju letelice... E da je bar samo pomalo glup... Ja sam i TIE i X presao cele iskljucivo sa misem, iako imam dzojstik... Steta u svakom slucaju... See ya, Darth :)
modemske.212 zmdjokic,
Ima li nacina da se Diablo igra na centralama sa pulsnim biranjem? Ako neko zna gde i kako se moze podesiti pulsno biranje neka napise. Zahvaljujem. Pozdrav, Djole
modemske.213 epson,
│ Ima li nacina da se Diablo igra na centralama sa pulsnim biranjem? Ako neko │ zna gde i kako se moze podesiti pulsno biranje neka napise. Zahvaljujem. └───────────────────────────────────────────────── Pbrojtelefona .
modemske.214 vector,
Ů│Ţ Ima li nacina da se Diablo igra na centralama sa pulsnim biranjem? Ako Ů│Ţ neko zna gde i kako se moze podesiti pulsno biranje neka napise. Ů│Ţ Zahvaljujem. Tako sto stavis 'P' ispred broja koji zoves. Na primer, ako hoces da pozoves 154-124, kao broj stavi P154124.
modemske.215 pvlada,
Nemogu iz Need for Speed 2 da pozovem nikog modemom, samo podigne slušalicu i spusti (to se ne dešava samo meni, već ima dosta njih sa istim problemom).Da li zna neko šta se dešava i kako da igram NFS2 preko modema? Čuo sam da se oslanja na podešavanja u vinowsu, pa sam svašta pokušavao, ali se ništa ne dešava :( Pozdrav Vlada
modemske.216 duka.,
E ako neko hoce Evasive Atack,Duke 3d,Mx Motors, Moze i Death Relly ako moze sherwere ver. da radi preko modema ?????????? Need For Speed Special Edition ako neko hoce
modemske.217 retaliator,
Ako neko hoce HEROES OF M.M preko modema,neka se javi na mail radi dogovora.
modemske.218 goth,
-> Ako neko hoce HEROES OF M.M preko modema,neka se javi na mail radi -> dogovora. Da znas da ti nije losa ideja.
modemske.219 kajko,
Izvinjavam se što remetim red, ali... U toku je takmičenje u izradi programa za XOX. Sve dodatne informacije naći će te u PCPROG.6:ALGORITMI od poruke 274 na dalje. Hvala... KAJKO
modemske.220 retaliator,
ocel neko HEROESII ili Motoracer?
modemske.221 gugi,
AKO NEKO HOCE FIFA97 PREKO MODEMA NEKA SE JAVI NA MAIL.
modemske.222 xlab,
RAIKHAN ONLINE Posto je grupa WARCRAFT zamrla prinudjen sam da ovde trazim protivnike! Ko oce WAR2 nek se javi... Pozdrav
modemske.223 xlab,
RaiKhan ONLINE: Ko oce War2 nek mi se javi... Pozdrav
modemske.224 emajsijuen,
Xl>> Ko oce War2 nek mi se javi... Ti bas umes da smaras...
modemske.225 retaliator,
ko hoce red alert,nek pise.
modemske.226 sqweaky,
Je l' je moguć razgovor između protivnika u Atomic Bombermanu (preko modema, naravno ;)? Koje vam se šeme najviše sviđaju? Po meni su najbolje: antfarm.sch, asylum.sch i back.sch. E da, imam još jedno pitanjce. :) Čemu služi dodatak na kome je nacrtana ljubičasta kapljica?
modemske.227 retaliator,
Jel hoce neko RED ALERT obican ili RED ALERT AFTERMATH preko modema!? javiti na mail.
modemske.228 miloscar,
E ako neko hoce da igra Duke3d preko modema neka ostavi na mail Ili ako vas je puno da otvorimo grupu !!!!
modemske.229 emajsijuen,
│ E ako neko hoce da igra Duke3d preko modema │ neka ostavi na mail │ Ili ako vas je puno da otvorimo grupu !!!! └─────────────────────────────── Veoma bih rado igrao, ali me graficka zeza... Nije VESA kompatibilna, a nesto mi se ne igra u 320 x 200 ;)
modemske.230 noay,
Igro bi ja Duke3d ali ja sam vec probo sa ortakom i nije moglo ,ne moze da se promeni init string koji glasi atdp,mada sam chuo da trba da se proba da se ukuca "p" pre telefonskog broja.
modemske.231 miloscar,
PA ako je rech o No Name modemo onda nema problema obajsnicu ti kad se vidimo on line p ataman da opichimo ! Ima nekih caka sa dial out stringom ...
modemske.232 vantic,
A jel moze Duke na 2400.verovatno ne moze!
modemske.233 noay,
> A jel moze Duke na 2400.verovatno ne moze! ne moze moze na 9600
modemske.234 sdanijel,
Neka neko posalje neku kratku igru za modem (ili mi da spisak igrica koje rade preko modema ) ovde u CONF, Kao na primer tetris.....
modemske.235 jujo,
# Veoma bih rado igrao, ali me graficka zeza... Nije VESA kompatibilna, a # nesto mi se ne igra u 320 x 200 ;) Koju graficku imas... Ako je to s3 nadji na Sezamu file s3vbe20.zip. To je rezidentni DOS program koji ugura VESA 2.0 na tvog s3-ja. A ako nemas s3 nadji bar UniVBE 5.2 ili DisplayDoctor od Scitech-a.
modemske.236 noay,
Veoma bih rado igrao, ali me graficka zeza... Nije VESA kompatibilna, a nesto mi se ne igra u 320 x 200 ;) Ja imam drajvere za vecinu gr.kartica nekih 15 -tak vrsta, pa reci koja je tvoja pa da poshaljem.
modemske.237 emajsijuen,
│ Koju graficku imas... Ako je to s3 nadji na Sezamu file s3vbe20.zip. │ To je rezidentni DOS program koji ugura VESA 2.0 na tvog s3-ja. └─────────────────────────────────────── Nije S3... Imam Diamond Viper P9000 VLB sa 2 Mb memorije. │ A ako nemas s3 nadji bar UniVBE 5.2 ili DisplayDoctor od Scitech-a. └─────────────────────────────────────── Taj DisplayDoctor, mi graficku detektuje kao Diamond Viper sa 512Kb :( Na disku imam UniVBE 5.1 i on lepo detektuje graficku, ali mi neke igre i programi (npr. alchemy, sea...) i dalje prijavljuju da mi graficka kartica nije VESA kompatibilna. :( Zamolio bih nekog ko ima pristup internetu, da skokne na www.diamond.com, jer pouzdano znam da tamo ima nesto sto mozda moze da mi resi problem. Unapred da kazem, da fajl ima oko 800Kb, pa onaj koga mrzi toliko da skida uopste i ne ide na tu adresu. Pozdrav, Vlada...
modemske.238 emajsijuen,
│ Ja imam drajvere za vecinu gr.kartica nekih 15 -tak vrsta, │ pa reci koja je tvoja pa da poshaljem. └────────────────────────────────────── Diamond Viper P9000 VLB 2Mb. Puno bi mi znacili ti driveri. Thanks anyway. Pozdrav, Vlada...
modemske.239 zeks,
Ako je neko raspolozen za Red Alert nek mi javi na mail. Pozdrav Zex
modemske.240 zeks,
Gde ste ljubitelji Red Alerta ??? Javite se ... !!! Mora da ima jos neko...
modemske.241 medical,
Da li je neko raspolozen za Deadrock ?
modemske.242 pecapop,
Warcraft II Kao se startuje multiplayer mode u Warcraft-u II? Ortak i ja smo probali da igramo Warcraft-a preko modema, medjutim posto se veza uspostavi onaj koji je zvao dobija ekran sa nekim podesavanjima, a onaj koji se javlja dobije ekran na kome je dugme "cancel join conection" ili tako nesto. Posle izvesnog vremena modem se resetuje. Modemi su na 33600 i 28800, centrale nove 34.... , init stringovi po "defaultu" igre. pecapop
modemske.243 noay,
>Ortak i ja smo probali da igramo Warcraft-a preko modema, medjutim posto se Pa jel ste pocheli igru.ja sam igro Warcraft I preko modema i sve je bilo ok.Jedino je je bilo malo usporeno....probaj da uspostavish vezu sa ortakom preko modema pa tek onda startuj igru<koristi opciju allready connected>
modemske.244 retaliator,
obrati se na mail-ultra.boy.On je igro ,pa nek ti objasni.
modemske.245 medical,
Hoce li neko FIFA 98 ?
modemske.246 brankog,
Hoce li neko WarCraft II?
modemske.247 retaliator,
Extra povoljno!!! StarCraft (Blizzard) -30din. Age of Empires -25din. (na novim kvalitetnim cd-ima) ma wr.
modemske.249 blue,
Ajde i ja da se prijavim... Any one want to play Starcraft! ??? Darije
modemske.250 sfilip,
>Any one want to play Starcraft! >??? me, me, me!
modemske.251 pecapop,
Kako se menja init string u FIFA98 RTWC? U panelu za podesavanje modema, dopusta da se init string promeni, ali ga ne pamti, i ako snimim setovanje. Sa postojecim stringovima nemoze da se radi jer svi cekaju dial tone. Pomagajte pecapop
modemske.252 poulos,
* Kako se menja init string u FIFA98 RTWC? * U panelu za podesavanje modema, dopusta da se init string promeni, Pre par meseci u temi simulacije, giovanni je slao fajl koji sadrži init srting. Potraži malo i neće biti problema. :)
modemske.253 junior,
Uh, sad me ovi sa starsom podsetiše ..;) Jel' ima negde (kod nas ili napolju) neka dobra, aktivna partija Trade Warsa? Ako ima, šta kažete da skupimo ekipicu, osnujemo korporaciju i naučimo ih kako se igra? ;) I da kad smo već kod toga, ima li sad, nakon jedno 5-6 godina moljenja, šanse da se stavi Trade Wars na sezam? ;)
modemske.254 simce,
> Jel' ima negde (kod nas ili napolju) neka dobra, aktivna partija > Trade Warsa? Ako ima, sta kazete da skupimo ekipicu, osnujemo > korporaciju i naucimo ih kako se igra? ;) Pa, sa ovim drugim se slazhem, ali mozhe li blizhi opis igre? Iskreno.. prvi put chujem za to :) > I da kad smo vec kod toga, ima li sad, nakon jedno 5-6 godina > moljenja, sanse da se stavi Trade Wars na sezam? ;) Na sezam? Mi ih molimo jedno godinu dana da okache stars! autohost ;)
modemske.255 morkin,
> Na sezam? Mi ih molimo jedno godinu dana da okache stars! > autohost ;) Stvarno bi bio sevap.
modemske.256 junior,
> Pa, sa ovim drugim se slazhem, ali mozhe li blizhi opis igre? > Iskreno.. prvi put chujem za to :) Eh, ekipa koja je to cepala, se već polako pokupila u inostranstvo. ;( Ništa, igrica se igrala na bbsovima, a bila je nešto nalik multiuser, textualnoj eliti ;) Zezanje je bilo najvažnije, kao i činjenica da i kad pogineš možeš da se vratiš u igru, a da ti drugovi iz korporacije pomognu, slanjem para, oružja, pa opet u osvetu mrskim neprijateljima. > Na sezam? Mi ih molimo jedno godinu dana da okache stars! > autohost ;) Ko zna, ako sad dignu Trade Wars, možda vi za 5 godina dobije i stars ;)
modemske.257 pecapop,
Da li u FIFA 98 RTWC, prilikom igranja preko modema postoji mogucnost slanja poruke ili neki drugi vid komunikacije sa protivnikom? PecaPop
modemske.258 milosavljevic,
>> Da li u FIFA 98 RTWC, prilikom igranja preko modema postoji >> mogucnost slanja poruke ili neki drugi vid komunikacije sa >> protivnikom? Probaj sa F11, ako nije onda probaj sa svim tasterima od F9 do F12. Goran.
modemske.259 poulos,
* mogucnost slanja poruke ili neki drugi vid komunikacije sa * protivnikom? Kada sam igrao sa ortakom, najjčešće smo koristili onaj ekran koji prikazuje rezultat i strelce (naravno, onaj koji vodi to uradi, a u glavi protivnika se čuje huk "pogledajte semafor"). Moguće je recimo pisati i poruke kada snimaš golove recimo, tako da je prozivanje omogućeno. :)
modemske.260 sane,
Ako hocje neko da igra WC98 neka mi napishe na mail.. Pa da se dogovorimo..
modemske.261 smrda,
Ko hoce starcraft preko modema,nek javi. Pozdrav, Nemanja
modemske.262 pecapop,
Sa malim zakaÜnjenjem zahvaljujem se milosavljevicu, (u pitanju je F9, nikako F11) i poulosu (ma da ga nisam baÜ najbolje shvatio), na odgovorima. BTW, poulos, jel' imaÜ baklje i za virtuelni stadijon ;))) PecaPop
modemske.263 stex,
Imam problem za koji cete verovatno da mi se smejete. Ali nema veze. Kako da igram Starse preko modema sa drugom? Molim vas sto detaljnija obavestenja. Stex
modemske.265 sfilip,
>Imam problem za koji cete verovatno da mi se smejete. Ali nema veze. Kako da :))))))))))) ;) >igram Starse preko modema sa drugom? Molim vas sto detaljnija obavestenja. erm. kuku. Imaš sve u helpu. Ukratko: 1.) svi napravite rase i pošaljete ih ličnosti koju u daljem textu nazivamo Hoster. 2.) Hoster izabere opciju new game, advanced game i namesti parametre igre, ubaci rase i izabere victory conditions. Pritisne Finished. Izabere mesto gde će mu stajati fajlovi. 3.) Hoster dobija host screen i fajlove. 4.) Hoster šalje svima .xy fajl (definicija svemira) i .m? gde je ? redni broj igrača pod kojim ga je prilikom nameštanja parametara igre smestio. 5.) Igrači smeštaju .m? i .xy fajlove u direktorijum u kome će držati partiju i učitavaju svoj .m? opcijom open game (il kako već). 6.) Igrači igraju potez i izaberu Save & Submit opciju. Generiše se .x? fajl. 7.) Igrači šalju hosteru .x? fajl. 8.) Hoster prikuplja sve .x? fajlove i u host screnu (koj dobija učitavanjem .hst fajla) i pritiska opciju generate new move. 9.) Goto 4.)
modemske.266 stex,
Znam ja sta treba da uradim ali na znam kako. Da li se ti fajlovi salju preko komunikacionih programa? Mi smo isli na to da se povezemo preko igre ali nam nije islo (kao npr. u Duke3D ili C&C). Stex
modemske.267 sfilip,
>Znam ja sta treba da uradim ali na znam kako. Da li se ti fajlovi salju >preko komunikacionih programa? Mi smo isli na to da se povezemo preko igre >ali nam nisam mislio da je potrebno da toliko zalazim u detalje ali evo ;) kad su fajlovi spremni prebaciš ih u upload direktorijum svog komunikacionog programa (obično c:\tmw\ul il tako nekako), onda otkucash mail write ime.druga.skim.igrash ime.fajla (konkretno partija.m?). Kada završiš poruku (obično je prazna ili u njoj piše nešto, sima će znati šta) sezam te pita dal si preman za upload, ti kažeš da i iz svog komunikacionog programa selektuješ upload opciju (uglavnom page up dugme). ;) Ako se međutim konektuješ direktno sa ortakom onda je situacija malo uprošćena, dovoljno je da ti izabereš upload a on (ukoliko mu autodownload nije uključen) izabere download i prebacite fajl. ;) Preko igre se ne možeš povezati...
modemske.268 stex,
Hvala za detaljan opis. Probacu da pokusam da odigram sa drugom starse mada se nase igranje bas i ne slaze. Naime on ima jedan cudan obicaj, ne skida prst sa F9. Stex .
modemske.269 kmirko,
Kako si mogao tako da kazes za mene i nije istina da ne skidam prst sa tastera F9 nego mi se zuri da zavrsim ovu strtegiju pa se desava to sto se desava.
modemske.270 stex,
>Kako si mogao tako da kazes za mene i nije istina da ne skidam prst >sa tastera F9 nego mi se zuri da zavrsim ovu strtegiju pa se desava >to sto se desava. Nije ovo napisano bez razloga. Valjda sam video kako igras. Stex
modemske.271 kmirko,
>Nije ovo napisano bez razloga. Valjda sam video kako igras. Mozda si video kako igram,ali to je bilo samo za primer. Kako uopste i smes da mi to kazes kad nisi u stanju da zapamtis PASSWORD za starse, ako si toliki ljubitelj.
modemske.272 poulos,
* BTW, poulos, jel' imaÜ baklje i za virtuelni stadijon ;))) Kad već pitaš... :) Ima da posetim pojedine sajtove posvećen WC98, garant ima nešto sa navijačima. Ako naiđem na nešto slično, poslaću ovde. :)
modemske.273 stex,
>Kako uopste i smes da mi to kazes kad nisi u stanju da zapamtis >PASSWORD za starse, ako si toliki ljubitelj. Pa smem da ti kazem jer sam hrabar.:) A inace sta ja imam da pamtim PASSWORD kad ga ti imas zapisanog.:) Stex
modemske.274 kmirko,
>A inace sta ja imam da pamtim PASSWORD kad ga ti imas zapisanog:) Naravno sad se zna ko je ovde mozak (moj computer)
modemske.276 retaliator,
pozivam sve koji bi igrali Redalert ili aftermath preko modema da se jave na mail radi dogovora.