SPORT

27 Feb 1996 - 08 Dec 1996

Topics

  1. atletika (44)
  2. fudbal (2992)
  3. kosarka (932)
  4. nba (2000)
  5. rukomet (336)
  6. vaterpolo (63)
  7. odbojka (96)
  8. tenis (32)
  9. skijanje (14)
  10. borilacki (155)
  11. auto-moto (669)
  12. bilijar (91)
  13. sah (42)
  14. rekreacija (60)
  15. prognoza (502)
  16. navijaci (1559)
  17. dogadjanja (71)
  18. razno (280)

Messages - odbojka

odbojka.1 stefan,
Tema za odbojku, sport koji postaje naglo popularan kod nas u poslednje vreme. Još samo da Partizan ili Zvezda postanu prvaci pa da postane još popularniji ;)
odbojka.2 stefan,
U finalu odbojkaškog prvenstva Vojvodini će se suprotstaviti Partizan koji je pobedio C.Zvezdu u majstorici poprilično lako sa 3:0. Prve dve utakmice su bile mnogo zanimljivije, obe su završene rezultatom 3:2 a peti, odlučujući set se završavao rezultatima 23:21 (za Partizan) i 18:16 (za C.Zvezdu). Kada uzme naše prvenstvo ;) Vojvodina ide u Bolonju na finale odbojkaške evro lige. Prvu utakmicu igraju protiv nemačkog prvaka Dahaua. E sad, da li neko zna po kom se principu igra taj final-four? Svako sa svakim ili dva polufinala i finale?
odbojka.3 djidji,
Sto se tice turnira u Bolonji igra se isto kao i fajnal for u basketu, znaci ako Vojvodina pobedi Nemce ide u finale i igra za titulu prvaka Evrope (najverovatnije sa Sislijem). Bice veliki uspeh Vojvodine i ako udje u finale (i ovo je do sada ogroman uspeh). Ja se nadam da ce igrati u finalu.
odbojka.4 dizel,
> Vojvodina ide u Bolonju na finale > odbojkaske evro lige. Prvu utakmicu igraju protiv nemackog > prvaka Dahaua. E sad, da li neko zna po kom se principu igra > taj final-four? Svako sa svakim ili dva polufinala i finale? Ima li za to finale ikakve sanse(tj.kakvi su Nemci?). Ja navijam u tom final-fouru normalno za Vojvodinu,ali tesko da ce bez domaceg parketa uspeti nesto da ucine. Ali,ako ponove igru iz meca protiv Sislija,imaju neke sanse!
odbojka.5 stefan,
> Ima li za to finale ikakve sanse(tj.kakvi su Nemci?). Bili su prvi u onoj drugoj grupi.
odbojka.6 koky,
> Ima li za to finale ikakve sanse(tj.kakvi su Nemci?). U danasnjem zurnalu pise da imaju 4 reprezentativca iz Nemacke i jednog Holandeza(214 cm. Van der Horst).Tu je i jos jedan(po imenu bi rekao Madjar).A posto su bili prvi u grupi, mislim da su i oni jaki. E sad ako Vojvodina odigra kako ume mislim da ima sanse za finale i tu je kraj.Objektivno nemaju sanse protiv Sislija.
odbojka.7 brad,
> E sad ako Vojvodina odigra kako ume mislim da ima sanse za finale i > tu je kraj.Objektivno nemaju sanse protiv Sislija. Ja iskreno verujem u naše odbojkaše i mislim da će sigurno igrati u finalu i to protiv Sislija, a smeo bih se i kladiti (ukoliko svi budu zdravi ičitavi) u pobedu Vojvodine i to od 3:1. pozdrav brad(bane) p.s.- najzad se neko setio i ovom sportu da prida malo više pažnje.Neznam šta su još odbojkaši morali da uradi da bi bih ih neko primetio.
odbojka.8 ognjen.s,
> Ja iskreno verujem u naše odbojkaše i mislim da će sigurno igrati u finalu i > to protiv Sislija, Ne znam zašto svi smatraju da je Sisli favorit protiv Dajtone. Dajtona je prvak Italije za prošlu sezonu, a i sada je na prvom mestu pred plej of sa jedno 3-4 pobede više od Sislija. Sisli je kod nas predstavljen kao neka ekipa vanzemaljaca međutim i Voša, a i Čestahova (koja ih je dobila u zadnjem kolu) su pokazali da nisu neranjivi. Vojvodina ima verujem da ima velike šanse prrotiv Nemaca jer su baš posle meča sa Sislijem stekli neophodno samopouzdanje i naredna 2 meča dobili rutinirano sa po 3:0. Mislim da bi im ako prođu u finale ipak više odgovarala ekipa Dajtone zato što ima manje zvučna imena. > p.s.- najzad se neko setio i ovom sportu da prida malo više pažnje.Neznam šta > su još odbojkaši morali da uradi da bi > bih ih neko primetio. Možda jedno finale na Olimpijadi :). Da li neko zna jesu li Sisli ili Dajtona iz Bolonje?
odbojka.9 brad,
> prvak Italije za prošlu sezonu, a i sada je na prvom mestu pred plej of sa > jedno 3-4 pobede više od Sislija. Sisli je kod nas predstavljen kao neka Upravo zbog toga mislim da je Sisli favorit, jer gospodin Tofoli,Zverver i ostali treba da se dokažu pred domaćom publikom (mislim da je Sisli iz Bolonje). Ujedno prema procenama stručnjaka Sisli je jača ekipa (mislim na prvih šest) od startne postave Italijanske reprezentacije. Što se tiče Sislijevog poraza od Čestahova, mislim da ga ni Italijani nisu baš mnogo primili k'srcu jer ta utakmica njima nije ništa značila, pa su mogli da rade šta im se htelo, pa čak da dozvole sebi i poraz. Na kraju krajeva i Dajtona nije sve utakmice dobila, što pokazuje da su i oni daleko od toga da su neranjivi. U svakom slučaju prognoziram finale Sisli - Vojvodina 1:3 (možda malo neskromno i subjektivno, ali ko zna) > Možda jedno finale na Olimpijadi :). Iz tvog editora u Božije oči. pozdrav brad (bane)
odbojka.10 brad,
Tema: Odbojka Subject: Final four Bolonja 1.-2. 03. 1996. Vojvodina NIS RNS (YU) Dahau (D) DJurić Van Der Hors Miladinović Paduretu Marić Pigsalc Mešter Huberlen Kozić Oldenbruk Gerić Štruk Ristić Rejman Ćato Bučer Boškan Vilhajm Batez Kantor Grujesku Daman Petković Štelcer trener: Kijac trener: Mokulesku Inače Vojvodina je četiri puta igrala sa Dahauom i sva četiri puta ih pobedila. Dajtona Sisli Kampana Gardini Sala Pasani Held Kampanjeri Vulo Tofoli Patrarka Biribanti Braći Zverver Van der Gor Bernardi Ruso Vermilio Kuminuti Šadkin Nuzo Zorzi ? Polidori ? Galota trener Banjoli trener Montani U drugom kolu italijaskog plej ofa igraće iste ove dve ekipe. pozdrav brad (bane)
odbojka.11 koky,
Steta,Dahau pobedio Vojvodinu sa 3:2. Vosa vodila 2:0, u cetvrtom setu i 13:8 ali nije uspela. U drugom polufinalu Dajtona pobedila Sisli takodje sa 3:2. Vojvodina - Dahau 2:3 (15:13,15:5,6:15,13:15,12:15) Sisli - Dajtona 2:3 (10:15,15:12,15:12,12:15,14:16)
odbojka.12 giovanni,
Ę? Inače Vojvodina je četiri puta igrala sa Dahauom i sva četiri puta ih Ę? pobedila. Peti put su pukli (2:3). :(
odbojka.13 stefan,
> Vosa vodila 2:0, u cetvrtom setu i 13:8 ali nije uspela. > U drugom polufinalu Dajtona pobedila Sisli takodje sa 3:2. Us*ali se :( Šteta, imali su praktično dobijenu utakmicu. ps. inače je zaniljivo da u Politici na dan odigravanja utakmice nije bilo ni jedne reči o tome...
odbojka.14 brad,
> ps. inače je zaniljivo da u Politici na dan odigravanja utakmice nije > bilo ni jedne reči o tome... Osim politike od koje ništa drugo nije ni moglo da se očekuje, ja stvarno neznam šta se dogodilo mom televizoru, koji u vreme odigravanje te ukakmice nije imao ni sliku ni ton iz Bolonje. brad (bane) p.s.- šta se desilo sa mojim televizorom ?
odbojka.15 dizel,
> Tema: Odbojka > Subject: Final four > Bolonja 1.-2. 03. 1996. > Vojvodina NIS RNS (YU) Dahau (D) > E ,jeste li videli ono juce? Kakva nesreca? Momci su vodili sa 2:0 i 13:8 u trecem setu. A onda ovi seljaci preokrenuli na 3:2. Velika steta.Ko zna sta bi bilo u finalu. Ali,sad je sve gotovo,Vojvodina danas igra za trece mesto.U svakom slucaj,bice to castan oprostaj od Kupa Sampiona.
odbojka.16 stefan,
Da ne ostane nezabeleženo, Vojvodina je osvojila treće mesto u Evropi ove godine. Sisli-Vojvodina 1:3 (16:14, 7:15, 10:15, 4:15). Ovogodišnji prvak je Dajtona koja je u finalu dobila Dahau sa 3:1 (14:16, 15:13, 15:5, 15:6).
odbojka.17 lexus,
=> E ,jeste li videli ono juce? => Kakva nesreca? => Momci su vodili sa 2:0 i 13:8 u trecem setu. => A onda ovi seljaci preokrenuli na 3:2. => Velika steta.Ko zna sta bi bilo u finalu. => Ali,sad je sve gotovo,Vojvodina danas igra za => trece mesto.U svakom slucaj,bice to castan => oprostaj od Kupa Sampiona. Vojvodina je osvojila treće mesto, pobedila Sisli sa 3:1 Velika šteta što su izgubili od Dahaua!!! Dajtona je Šampion Evrope, pošto je pobedila Dahau sa 3:1 u setovima.
odbojka.18 kum.djole,
Finale plej-ofa u odbojci (M) / 2. utakmica Vojvodina - Partizan 2:3 (15:3, 13:15, 8:15, 16:14, 18:20) Ukupan rezultat 2:1 za Partizan. Sledeća utakmica u sredu.
odbojka.19 brad,
U Novom Sadu VELIKA pobeda Partizana Vojvodina NIS-űRNS - Partizan 2 3 po setovima 15:3 8:15c* 13:15 16:14 18:20 Čestitam partizanu i želim mu titulu šampiona već u sredu. brad (bane) p.s. - u sredu je četvta utakmica verovatno u Šumicama sa početkom u 19:30 uz direktan TV prenos.
odbojka.20 schef,
Gledaste li sinoć treću utakmicu final play-off-a. Po meni nema ništa gore nego kada komentator zdušno navija za jednu ekipu, kao što je to sinoć radio pomenuti. Ma on je sve bolje video od sudije... MU JA MJKBŽJU. E a baš volim što je Partizan pobedio, prosto se istopim... Srleř P.S. Za neupućene, sada je 2:1 za Partizan. Još samo jedna pobedica i mi smo Š A M P I O N I.
odbojka.22 stefan,
> Vojvodina - Partizan 2:3 (15:3, 13:15, 8:15, 16:14, 18:20) > > Ukupan rezultat 2:1 za Partizan. Sledeca utakmica u sredu. Uh, odbojkaško prvenstvo se definitivno zakuvalo :) Biće izuzetno zanimljivo na sledećoj utakmici u Šumicama. Da vidimo da li je Partizan bolji od trećeg u Evropi :) Doduše, ako Partizan pobedi čini mi se da će se iduće godine provesti ko bos po trnju u evropskoj ligi.
odbojka.23 kum.djole,
>> Da vidimo da li je Partizan bolji od trećeg u Evropi :) Nema sumnje da su oba tima približnih kvaliteta. U drugoj utakmici u Šumicama, Partizan je igrao odlično i savladao Novosađane.. a i bez par sumnjivih sudijskih odluka u poslednjem meču vidi se da je ekipa Partizana apsolutno ravnopravan protivnik 'trećem u Evropi'. :) >> Doduše, ako Partizan pobedi čini mi se da će >> se iduće godine provesti ko bos po trnju u evropskoj ligi. Ne bih se složio - ekipa je perspektivna, tu su Konstandinović, kapiten Vujević, mladi Prtenjača.. verovatno je došlo vreme za novog (starog:) šampiona države, iako sumnjam u tako veliki uspeh na međunarodnoj sceni, siguran sam da nas ova ekipa ne bi obrukala.. Kada bismo globalno ocenili naše timske sportove, jedino što nedostaje domaćim ekipama su naši igrači koji za velike pare igraju u malim evropskim klubovima. Ako bi uspeli da vratimo makar desetak asova u par timskih sportova, zlatna odličja ređala bi se kao na traci, iz sezone u sezonu, u rukometu, vaterpolu, košarci, a naročito u odbojci.. :)
odbojka.24 lexus,
=> po setovima 15:3 8:15c* 13:15 16:14 18:20 15:3 13:15 8:15 16:14 18:20 Inače Partizan je u četvrtom setu vodio sa 14:9 i imao 7 meč lopti, ali nijednu nije iskoristio, tako da je Vojvodina došla do petog seta. Mislio sam da će Vojvodina lako dobiti peti set, ali Partizan je došao do 9:3 i 14:12! Vojvodina je spašavala meč loptu za meč loptom sve do 19:18, ali je na kraju Partizan slavio. Igrači Vojvodine su očigledno umorni i nervozni, previše su prigovarali sudiji tako da je pola ekipe dobilo žute kartone. Pozdrav -Lex->
odbojka.25 brad,
Vojvodina je opet uspela i peti put je zaredom osvojila prvenstvo Jugoslavije, a ukupno sedmi put u svojoj istoriji. Vojvodina NIS-RNS : Partizan 3 : 1 Čestitam umornoj i indisponiranoj ekipi Vojvodine, ali nemogu sakriti svoje nezadovoljstvo suđenjem iskusnosnog sudije dr. Ćuka iz Kraljeva. Ko je gledeo utakmicu mogao je videti kako se gubi utakmica, a u ovom slučaju i prvenstvo zbog nerazumnih odluka pomoćnog sudije, koji se ponašao kao da mu pola rodbine igra u belo-crvenim dresovima. Inače, zamolio bih nekoga iz Novog Sada da objasni pravila odbojke onim ljudima koji su bili u hali, pa tek onda ponovo da ih pusti na neku drugu odbojkašku utakmicu. Ovo govorim jer je posle drugog žutog kartona dodeljenog Popoviću, svi 9000 navijača Vojvodine počelo da skandira napolje, napolje. Sramota za grad koji ima trećeg u evropi, da nezna da razlikuje fudbal od odbojke. pozdrav brad (bane)
odbojka.26 stefan,
Odbojkaška reprezentacija putuje u Kopenhagen na kvalifikacije za OI u Atlanti. Nalazimo se u grupi sa Rusijiom, Bugarskom i Danskom. Samo se prvoplasirani kvalifikuje za OI a ostale čekaju dopunske kvalifikacije negde u maju. Ide isti tim koji je bio u Atini samo je Batez umesto Boškana. Interesantno je da je bilo rečeno da putuje Kozić (Vojvodina) umesto Jokanovića (Zvezda) međutim preko noći odluka je promenjena uz neko pomalo naivno obrazloženje da su novinari pogrešno razumeli ono što je rekao selektor.
odbojka.27 nenad,
> Odbojkaška reprezentacija putuje u Kopenhagen na kvalifikacije za OI u > Atlanti. Nalazimo se u grupi sa Rusijiom, Bugarskom i Danskom. Samo se > prvoplasirani kvalifikuje za OI a ostale čekaju dopunske kvalifikacije > negde u maju. Ništa, znači nastavljamo razgovor u maju... ;)
odbojka.28 stefan,
Odbojkaška reprezentacija Jugoslavije nije uspela u Danskoj da se plasira za OI u Atlanti. Za to je "kriv" poraz od Rusije a u tom meču naši su u četvrtom setu imali 5 meč lopti no na žalost nisu ni jednu iskoristili. Druga šansa za odlazak na OI će biti baraž za koji se žred odigrava 2. aprila. Ti turniri se igraju u Nemačkoj, Grčkoj i Portugalu. Pretpostavlja se da će naša reprezentacija dospeti u grupu koja igra u Portugalu.
odbojka.29 dizel,
>> Odbojkaska reprezentacija putuje u Kopenhagen na kvalifikacije >> za OI u Atlanti. Nalazimo se u grupi sa Rusijiom, Bugarskom i >> Danskom. Samo se prvoplasirani kvalifikuje za OI a ostale >> cekaju dopunske kvalifikacije negde u maju. > > Nista, znaci nastavljamo razgovor u maju... ;) Jesi li ti vidovit? Vodili smo protiv Rusa sa 1:0,2:1 i imali 5 mec lopti ,nismo ih iskoristili, i izgubilli u tie-break setu sa 3:2. Steta!!!
odbojka.30 dizel,
Nasa reprezentacija ce se sledece godine naci u svetskoj odbojkaskoj ligi! Kvalitetom igre nasa reprezentacija (a i Vojvodina) dokazala je da je postala velesila... Njene igre su za publiku atraktivnije nego igre dve trecine trenutnih ucesnika ove lige (to su Brazil, Argentina, Kuba, Spanija, Japan, Kina, Rusija, Italija, Holandija, Bugarska :)), Grcka... dakle dosta losijih reprezentacija od nase. Ukoliko se uspon nase reprezentacije u kvalitetu igre nastavi, moguce je da ne samo da cemo osvojiti medalju na OI, nego i da cemo nesto pokvariti Italijanima na buducim prvenstvima...
odbojka.31 mango,
> postala velesila... Njene igre su za publiku atraktivnije nego igre > dve trecine trenutnih ucesnika ove lige (to su Brazil, Argentina, > Kuba, Spanija, Japan, Kina, Rusija, Italija, Holandija, Bugarska :)), Ma, daj covece ne lupetaj, po cemu smo mi bolji od Brazila?!, Kube?!, Italije?!, Holandije?! ???? Ajde mi malo to pojasni. Kad ode ova generacija, reprezentacija ce nam biti trula, ne zna se;) A sto se tice medalje na OI, zivi bili, pa videli. Necemo mi medalju ni primirisati:( Moja prognoza: finale:Italija-Brazil; za 3. mesto:Holandija:Kuba
odbojka.32 dizel,
> Ma, daj covece ne lupetaj, po cemu smo mi bolji od Brazila?!, > Kube?!, Italije?!, Holandije?! ???? Ajde mi malo to pojasni. Ma ja nisam ni rekao da smo bolji od tih reprezentacija, vec od Bugarske, Grcke, Japana, Kine, Rusije (?)... ali,i svakoj od ovih jacih ekipa mozemo da priredimo iznenadjenje. Nesrecno smo izgubili od Rusa (3:2), ali smo ih vise puta dobijali. U stvari, ukoliko imas tako lose misljenje o nasoj reprezentaciji, objasni nam onda trece mesto na evropskom prvenstvu!
odbojka.33 kum.djole,
>> Italije?!, Holandije?! ???? Ajde mi malo to pojasni. Kad ode ova >> generacija, reprezentacija ce nam biti trula, ne zna se;) Ima jedan sjajan momak u Partizanu.. Vanja Prtenjača. A ima i servis, što ti kažeš - ne zna se. ;) Ne brigaj brigu, biće odbojka uvek u vrhu. A ruku na srce, i svi ostali timski sportovi. %)
odbojka.34 mango,
>> Ma, daj covece ne lupetaj, po cemu smo mi bolji od Brazila?!, >> Kube?!, Italije?!, Holandije?! ???? Ajde mi malo to pojasni. > U stvari, ukoliko imas tako lose misljenje o nasoj reprezentaciji, > objasni nam onda trece mesto na evropskom prvenstvu! Pa, gledaj malo moju poruku: 1.Italija; 2. Holandija; posle smo mi, ali u Evropi. Ostale reprezentacije koje sam nabrojao nisu iz Evrope.
odbojka.35 vitez.koja,
#=> Ma ja nisam ni rekao da smo bolji od tih reprezentacija, vec #=> od Bugarske, Grcke, Japana, Kine, Rusije (?)... Za Japan i Kinu pojma nemam, od Grka smo bolji (ubedljivo), a i od Bugarske (ne baš toliko), a za Ruse... Pa zavisi koga krene, možemo i mi njih i oni nas, mnoogo zavisi od onog Fomina... Medalja na Olimpijadi bi bila veeelika premija. Kuba je moj favorit, pa Italija (prema ličnoj naklonosti, ništa objektivnost :). sk ps. Počinjem da se slažem sa tobom u tvojim komentarima... strašno :)
odbojka.36 stefan,
Evo i grupa za olimpijske igre: A: B: Brazil Rusija Argentina Južna Koreja Bugarska Italija Kuba Tunis Poljska Holandija SAD Jugoslavija A evo i rasporeda utakmica naše reprezentacije: 21.7. Rusija 23.7. Južna Koreja 25.7. Tunis 27.7. Holandija 29.7. Italija
odbojka.37 dizel,
> A evo i rasporeda utakmica nase reprezentacije: > > 21.7. Rusija > 23.7. Juzna Koreja > 25.7. Tunis > 27.7. Holandija > 29.7. Italija Dobicemo valjda prve 3 utakmice, a posle toga, uz mnogo srece i znanja, valjda cemo nekako da dobijemo i jednu od ove dve velesile... I kako se posle igra, jel polufinale, ili samo finale, ili nesto trece?
odbojka.38 stefan,
> I kako se posle igra, jel polufinale, ili samo finale, ili nesto > trece? Samo finale nije sigurno, a da li se igra polufinale posle grupa ili je nekad druga kombinacija ne znam.
odbojka.39 madamov,
> Samo finale nije sigurno, a da li se igra polufinale posle grupa ili je > nekad druga kombinacija ne znam. Ja sam pročitao negde da po četiri najbolja tima iz svake grupe idu u sledeći krug, ali kako se igra u tom krugu nisam nigde video da piše.
odbojka.40 wiper,
U koliko sati je Jugoslavija-Rusija Valjda ce i tu nasi da slave kao i svi ostali
odbojka.41 wiper,
Ovo je sramota pa zar niko do sad da napise da smo u jednoj izvarednoj utakmici dobili ruse i time omogucilu verovatno 3 mesto u grupi i lakseg protivnika. Znaci moguc je prolaz do polu-finala a tamo kako da bog. Bravo majstori- Publika me je odusevila bas su nas lepo podrzavali.
odbojka.42 stefan,
Olympic Volleyball Overview Even before the first service ace or the first flicker of the 1996 flame, followers of the sport of volleyball and the Modern Olympic movement have reveled in festive anticipation. Volleyball and the Games have grown up together, and both are celebrating 100 years as two of the sporting world's brightest attractions. For volleyball, the rejoicing began in 1995 with its centennial celebration and has continued through to the Centennial Olympic Games. The sport originated in the United States in 1895 and has exploded in global popularity to rank second among the world's favorite participation sports. Underscoring volleyball's worldwide acceptance, the international governing body for volleyball, the Federation Internationale de Volleyball (FIVB), has become the world's largest sports federation with more than 200 member nations. But 100 years of universal popularity isn't the only reason to celebrate. After making its Olympic debut in 1964, the volleyball competition features its biggest, and perhaps best, field of competitors in the history of the Games. An increase to 12 teams in the women's tournament gives four more nations a chance to celebrate in 1996, while a boycott-free Olympic Games guarantees the world's top-ranked teams will compete for the gold medal. In the men's tournament, defending Olympic champion Brazil and reigning world champion Italy head the list of contenders along with the world runner-up from the Netherlands and the host United States. The tournament also marks the first volleyball appearance of a representative from the African continent after Tunisia won its qualifying tournament. On the women's side, the new, expanded field must face the same old nemesis with world and Olympic champion Cuba returning to defend its crown. Only one team has ever won back-to-back women's gold medals and Brazil, People's Republic of China, Russia and the United States could stand in the way of the Cubans hopes for a championship repeat. Divided into two pools of six, the teams play a round-robin tournament with the top four teams in each pool advancing to the tournament quarterfinals. Teams qualified for the Games based on their finishes at the 1995 World Cup and continental qualifying tournaments. Regardless of which team rises totop of the victory podium, there will be cause for jubilation. Volleyball and the Modern Olympic Games are 100 years old. It's a time to exult with screaming spikes and daredevil digs; to applaud the ace and prolong the rally. It's a time to cheer a century of removing barriers and changing ules; a century of thrilling fans and uniting countries. Let the celebration continue. This is an official publication of the Atlanta Committee for the Olympic Games Sports Publication Department. Written by Howard Thomas. _________________________________________________________________
odbojka.43 stefan,
Spectator's Guide to Volleyball The Game With its furious displays of agility, power and bruising disregard for physical well being, volleyball has quickly become one of the world's most popular and exciting games. Playing on a court 18 meters long and 9 meters wide and divided by a net 2.43 meters (about 8 feet) for men and 2.24 meters (about 7-feet-4 1/4) high for women, six-member teams attempt to score points by forcing the ball to hit the floor on the opponent's side of the net. Not counting deflections by blockers, each team has a maximum of three hits to return the ball over the net. Teams play a best three-out-of-five game match, with each game played to 15 points. Games must be won by a least 2 points with a 17-point cap. There is no point cap in a fifth game. With the exception of the fifth and deciding game, only the serving team may score points. A sideout occurs when the receiving team wins the rally and thereby gains possession of the serve. In the event of a fifth game, teams may score points following each successful rally regardless of which team served the ball. Designed to quicken the pace of a five-game match, "rally scoring" also tests the nerves of the players as the slightest mistake may result in a point for the opposition. Before the ball is served into play, players must take positions with three players at the net and three in the backcourt. Following the serve, players may move freely to any position on their side of the court. Backcourt players may not spike the ball unless they're behind the attack line, 3 meters away from the net. Players on a team rotate counterclockwise after gaining the serve, and the rotation often dictates a team's strategy. Teams may substitute for a weaker server or exchange a smaller defensive player for a taller blocker on the front row, but each side is limited to six substitutions during the course of a game. A substitute may enter the game only once, and a starting player may leave the game only once. A substitute can only be replaced by the starting player for whom he or he originally substituted. The referee is the head official and controls the match from a platform at one end of the net. The umpire stands at the other end of the net and signals net and attack line violations while keeping track of timeouts, service order and receiving positions. Four line officials assist in determining whether the ball is out of bounds. The Serve The starting point for each rally, the serve has evolved from a simple method of putting the ball into play to a lethal offensive weapon. Most players now use a jump-serve in which the server throws the ball very high, then jumps to smash the ball over the net in a powerful spike-like motion. Another popular serve, the overhand floater, is hit above the head with an open hand to produce an erratic, floating rajectory over the net. The position of the server may vary as much as the style after recent rule changes allowed players to move from the three-meter service area in the corner of the court to a serving position anywhere along the backline. Offense In the flow of a team's offensive attack, a backcourt player usually receives an opponent's serve or digs an attack by passing the ball to the setter. The playmaking director of the offense, the setter then sends the ball arching into the air, allowing a hitter to drive the ball over the net with a powerful spike. Front row players generally have assigned positions as a strong-side (hammer) hitter, opposite hitter and middle blocker. Strong-side hitters usually receive the majority of the sets and may assist in tandem blocks with the middle blocker. Opposite hitters will also rank among the team leaders in kills and also might provide their teams with some back row spiking power. In the center of the front row storm, middle blockers are generally their team's tallest players and possess explosive power and quickness for blocking and hitting at the net. Defense Strategies and alignments may change, but blocking and digging remain the keys to keeping opponents from scoring points and recording sideouts. Extending their arms and hands high above the net, one, two or all three of the defensive front row players may attempt to block a spike and forceball back onto the opponent's side of the net. A block doesn't count as one of the three hits in returning the ball, so any blocking player is allowed another hit. Some recent rule changes now allow defenders more flexibility in playing the ball, but the changes in the game won't stop the reckless, ll-out style of play displayed by the top defensive players. Players have thrilled crowds and sustained rallies with diving digs and lunging saves, and the new rules could provide even more spectacular lay. Previous legislation made it illegal to touch the ball with any part of the body below the knee, but competitors may now keep the ball in play with any part of the body. New definitions of "held ball" and "double contact" also have liberalized volleyball defense by allowing players to slightly hold a ball off a hard-driven shot while permitting the ball to consecutively touch multiple parts of a player's body. In addition, players will no longer be penalized for accidentally touching the net away from the ball. Protocol of Volleyball As hectic and frantic as the sport appears on the court, volleyball is actually managed by strict codes of behavior and protocol. Don't expect to see coaches or players in a shouting match with the referee. Only the team captain may speak to the officials and any dispute is settled onspot. The captain reserves the right to file protest after the match is finished. Players guilty of bad language or unsportsmanlike conduct will receive a yellow card as a warning from the head official. Further offenses may lead to a red card and expulsion from the match. When entering the game as a substitute, players display a paddle bearing the number of the player they're replacing. After the referee acknowledges the request, the substitute hands the paddle to the he or she is replacing and waits for the referee's signal to enter the game. This is an official publication of the Atlanta Committee for the Olympic Games Sports Publication Department. Written by Howard Thomas. _________________________________________________________________
odbojka.44 stefan,
Who to Watch in Volleyball - Men ARGENTINA (ARG) The 1995 Pan American Games champion, Argentina earned its third trip to the Games after winning the South American qualifying tournament. The team missed qualifying for the Olympic tournament in 1992, but won the bronze medal in Seoul in 1988. Led by hitter Guillermo QUAINI and defensive standouts Pablo PEREIRA and Jorge ELGUETA, Argentina finished seventh at the 1995 World Cup with Marcos MILINKOVIC earning honors as the tournament's best scorer. BRAZIL (BRA) Six starters return from the 1992 gold medal team, making Brazil a legitimate threat to earn back-to-back Olympic championships. One of the world's top players, Marcelo Negaro leads the group of returning gold medalists along with setter Mauricio LIMA and veteran Antonio GOUVEIA. Giovani GAVIO was one of four Brazilians named to the World Cup all-star team while Max PEREIRA and 1992 Olympian Alexandre SAMUEL ranked among the tournament's top attackers. Brazil cruised to the 1992 Olympic championship, losing only three games on its way to a perfect 8-0 record. The only team to appear in all previous eight Olympic tournaments, Brazil qualified for the Games with a third-place finish at the 1995 World Cup. BULGARIA (BUL) Continuing a long tradition of Olympic volleyball success, Bulgaria makes its sixth appearance at the Games as one of the tournament's winningest teams. An original entry in the first Olympic tournament, Bulgaria won the silver medal in 1980 and its 20 match wins in Olympic competition ranks sixth among the tournament's all-time top teams. In what FIVB called the longest tiebreaker in the history of top level volleyball, Bulgaria defeated Cuba 25-23 on its way to a fifth-place finish in the World League. CUBA (CUB) The North America/Central America/Caribbean champion, Cuba earned a bronze medal at the 1995 Pan American Games and finished an impressive third place in the 1995 World League. Eight players return from the 1992 fourth-place Olympic teams including hitters Ihosvany HERNANDEZ and Rodolfo SANCHEZ and setter Raul DIAGO. The three Olympians also earned selections to the World Cup all-star team while Barcelona teammates Freddy Brooks and Osvaldo HERNANDEZ ranked among the respective World Cup leaders in attacks and serves. Making their fifth trip to the Olympic tournament, the Cubans captured the bronze medal at the 1976 Games. ITALY (ITA) Only the Olympic gold medal has eluded the Italians in their climb to the top of the volleyball world. The world's top ranked team, Italy won world championships in 1990 and 1992, won the Super Four tournament in 1994 and qualified for the Olympic Games as the 1995 World Cup champion. At the Centennial Games howereve, Italy enters the tournament with only a 1984 bronze medal and the bitter taste of a disappointing fifth place finish in 1992. This year's team could change all of that with a veteran squad featuring seven 1992 Olympians. Hitter Andrea GIANI was named the Most Valuable Player of the World Cup and joined Lorenzo BERNARDI among the tournament's attack leaders. Versatile playmaker Paulo TOFOLI provides the sets. KOREA (KOR) Making its third trip to the Olympic tournament and first visit since 1984, Korea earned its spot in the Games as the Asian continental champion. KIM Sang-Woo leads the team in both attacks and blocks while veteran setter SHIN Young-Chul provides experience for an otherwise young Korean team. In addition to its continental championship, Korea placed sixth in the World League final, eighth at the World Cup and third at the 1994 Asian Games. Korea earned its best-ever Olympic showing with a fifth-place finish in 1984 after previously finishing seventh in 1972 and sixth in 1976. THE NETHERLANDS (NED) Ranked number two in the world, the Netherlands enters the Games in search of an elusive major tournament gold medal. Out to end a frustrating series of second-place finishes, the Dutch earned silver medals at the 1992 Olympic Games, 1994 world championships and 1995 World Cup and could be on a mission to remove the label of perennial runners-up. Bas van de GOOR was the top attacker at the 1995 World Cup while middle blocker Olof VAN DER MEULEN also ranked among the tournament's top hitters. Playmaker Peter BLANGE and hitter Ron ZWERVER joined VAN DE GOOR on the World Cup all-star team. The Olympic tournament's tallest team, the towering Dutch team featured 9 players over 2 meters (6 feet 6 1/2) tall on its World Cup roster. POLAND (POL) Returning to the tournament for the first time since 1980, Poland earned its place in the Games after defeating Japan in four games to win the World Qualifying Tournament in Athens, Greece. Appearing in its fifth Olympic tournament, Poland won the gold medal in 1976. RUSSIA (RUS) Looking to continue the Olympic tradition of the former Soviet Union, an independent Russia team enters its first Olympic tournament after winning the European Continental Championship. Stanislav DINEIKIN and Dmitri FOMINE ranked as the top two attackers in World League play, with two-time Olympian Evgueny KRASILNIKOV providing the sets. A member of the Unified Team Olympic squad in 1992, FOMINE also ranked as one of the World League's leading blockers with 1.1 blocks per game. As a former Soviet republic, Russia provided the Soviet Union teams with some of its top athletes including three-time medalists Vladimir KONDRA and Vyacheslav ZAYTSEV . The Soviet Union won six medals in Olympic play including three gold and two silver medals. TUNISIA (TUN) The first African team to ever qualify for the Olympic tournament, Tunisia earned the trip to the Games as the African continental champion. As new as the team is to the Olympic Games, Tunisia's players are equally new to the international volleyball circuit. The young Tunisian players average just over 22 years of age and enter the tournament without a player over 2 meters tall (6 feet 6 1/2). Atef LOUKIL leads the team in kills and ranked among the World Cup tournament's top servers. Khaled BELAID leads the team in digs while Noureddine HFAIEDH ranks among the team leaders in attacks and Faycal BEN AMARA leads the team in blocks. The continually improving Tunisian squad finished 12th at last year's 12-team World Cup. UNITED STATES (USA) Following a third-place finish at the 1992 Games, the United States enters a medal-rich squad looking to return to the top step of the victory podium. The gold medal winners in 1984 and 1988, the U.S. team features veteran hitter Scott FORTUNE , setter Jeff STORK and fiery team captain Bob CTVRTLIK in their third trips to the Games while middle blocker Bryan IVIE makes his second Olympic appearance. Setter Lloy Ball was namedBest Server of the World Cup and joins middle blocker Jeff Nygaard in adding some much-needed height to an otherwise small U.S. team. Hard-hitting Tom Sorensen led the team in kills during the 1995 season. YUGOSLAVIA (YUG) Making only its second appearance in the Olympic Tournament, Yugoslavia enters the Games looking to improve on 1980's sixth-place finish. The Yugoslavians qualified for the Games by going undefeated in the World Qualifying Tournament in Munich, Germany. This is an official publication of the Atlanta Committee for the Olympic Games Sports Publication Department. Written by Howard Thomas. Official 1996 Olympic Web Site - Who to Watch in Volleyball - Men _________________________________________________________________
odbojka.45 stefan,
Who to Watch in Volleyball - Women BRAZIL (BRA) With second place finishes at the 1994 world championships, 1995 World Cup and 1995 World Grand Prix, Brazil secured its place among the world's top teams and could add to its growing legacy with a first-ever Olympic medal. The only team to appear in each of the previous four Olympic tournaments, the Brazilians have gradually climbed up the rankings, finishing seventh in 1980 and 1984, sixth in 1988 and fourth in 1992. The team could continue its rise to the medal podium behind an experienced squad led by three-time Olympians Fernanda VENTURINI and Marcia CUNHA. In her second Olympic tournament, Ana MOSER earned honors as the top server at the World Grand Prix while newcomer Leila BARROS provides some left-handed power at the net. CANADA (CAN) An increasingly familiar presence at the top international events, ever-improving Canada continues to close the gap on some of the world's top teams. Quickly establishing a volleyball tradition of its own, Canada captured its first-ever medal in major international women's competition with a third-place finish at the 1995 Pan American Games. Brigitte SOUCY and Janis KELLY rank as the team's top hitters, with KELLY earning all-tournament honors at the 1994 Canada Cup. Christine STARK and Tara MACINTYRE lead the squad in blocks. Named the best serving team at the 1995 World Cup, Canada earned its place in the Games by defeating the Dominican Republic in the North America/Central America/Caribbean qualifying tournament. CHINA (CHN) China is already accustomed to volleyball success after winning a gold medal in 1984 and a bronze medal in 1988. Although the names have changes, the 1996 team may be ready for another trip to the victory podium. The players on the new Chinese roster average just over 22 years of age but still have some experience with two-time Olympians SUN Yu, LI Yan, LAI Yawen and WANG Yi. SUN ranked among the top blockers and servers at the World Cup tournament while WU Yongmei ranked among the leaders in attacks. Hitter CUI Yongmei also helped power the team to a championship at the 94 Canada Cup and a third place finish at the 1995 World Cup. CUBA (CUB) With a line-up that rarely changes, Cuba has dominated international competition. In addition to the 1992 Olympic gold medal, Cuba captured the 1994 world championship, 1994 World Super Four title, 1995 Pan American Games championship and three consecutive World Cup crowns. Once again ranked number one in the world, the Cubans are led by World up most valuable player Mireya Luis and top blocker Magaly Carvajal. CARVAJAL also earned best blocker honors at the World Grand Prix. Olympic veterans Marlenis Costa, Lilia Izquierdo, Regla Bell and the team's youngest star, Ana Ibis Fernandez, round out the powerful lineup. GERMANY (GER) Playing under one flag for the first time in Olympic volleyball competition, Germany earned its trip to the Games as the European Continental champion. Competing separately at the Games from 1968 to 1988, the German Democratic Republic won a silver medal in 1980 in one of its three Olympic appearances while the Federal Republic of Germany earned a sixth-place finish in 1984 for the best of its two tournament finishes. JAPAN (JPN) Appearing in its eighth Olympic Tournament, Japan enters the Centennial Games as one of the most successful women's teams in Olympic volleyball history. Making more Olympic appearances than any other country, Japan won the very first Olympic volleyball gold medal in 1964 and earned a second championship in 1976. Appearing in her third Olympic Games, Mokoto OBAYASHI ranked as the number two scorer at the 1995 World Cup while Tomoko Yoshihara ranked among the top attackers. Chieko NAKANISHI led the World Cup field in setting and Mika SAIKI led the tournament in serving as Japan finished sixth in World Cup competition. Japan qualified for the Games as the first ranked team from the World Qualifying Tournament in Osaka, Japan in early June. KOREA (KOR) One of the original teams at the inaugural 1964 Olympic tournament, Korea earned its seventh trip to the Games through the Asian qualification tournament. Always among the tournament's top defensive teams, Korea finished fifth a the 1995 World Cup with CHANG Yoon-Hee ranking among the top diggers and CHUNG Sun-Hye rated among the best receivers. CHANG So-Yun leads the team in blocks while LEE Soo-Jung provides the sets. Korea went winless at the 1964 Games but could have been the tournament's most valuable team. After a team's last-minute withdrawal threatened to cancel of the 1964 tournament, Korea agreed to send its squad to the Games to complete the field and ensure the success of the first Olympic volleyball tournament. THE NETHERLANDS (NED) The second-ranked team at the World Qualifying Tournament in Osaka, Japan, the Netherlands makes its second straight Olympic appearance following a sixth place showing in 1988. Elles LEFERINK ranked among the 1995 World Cup's leaders in scoring, attacking and serving while Jerine FLEURKE ranked among the top blockers. The Dutch placed eighth in the 12-team World Cup competition. The Netherlands made its Olympic volleyball debut in 1992 and returns five veterans from its first Olympic squad including Sanda WIEGERS, Erna BRINKMAN, Irena MACHOVACAK, Marjolein de JONGHenriette WEERSING. PERU (PER) Peru won the Olympic silver medal in 1988, but the latest version of the team bears little resemblance to the much-publicized Olympic runner-up. The youngest team in the tournament, the Peruvians average just over 20 years of age but continue to improve while gaining international experience. The South American continental qualifier, Peru finished tenth at the 1995 World Cup with F. Miragros CONTRERAS ranking among the tournament's top setters and Milagro MOY ALVARADO rated among the championship's top receivers. Making its sixth Olympic tournament appearance, Peru also features one of the competition's youngest athletes: sixteen-year old Diana SOTO DELFIN. RUSSIA (RUS) Although competing for their own country for the first time at the Games, Russian players have a long tradition of Olympic volleyball excellence. Russian-born athletes dominated the rosters of the former Soviet Union teams and helped that country win four gold and two silver medals between 1964 and 1988. A veteran of two previous Olympic tournaments, Valentina Oguienko could earn a medal under a third flag after winning a gold medal for the Soviet Union in 1988 and a silver medal playing for the Unified Team in 1992. Hard-hitting Yevgeniya Artamonova and Yelena Batukhtina also earend silver medals for the Unified Team along with 1994 Super Four's best digger, Marina NIKULINA. Russia won the bronze medal at the 1994 World Championships. UKRAINE (UKR) Appearing in its first Olympic volleyball tournament as an independent country, Ukraine earned its trip to the Games as the third-place team at the World Qualifying Tournament in Osaka, Japan. Although wearing their own country's uniform for the first time, Ukrainian athletes helped power the former the Soviet Union to gold medals in 1968, 1972, 1980 and 1988. The Ukrainian volleyball team, along with the country's water polo and women's basketball squads, represent Ukraine's hopes for a first-ever team medal in Olympic competition. UNITED STATES (USA) After winning its first major international title at the 1995 World Grand Prix, an experienced United States team returns to the Games with a chance to add to its growing medal collection. Eight players return from the 1992 Olympic bronze medal squad including three-time Olympians Caren Kemner, Paula Weishoff and Tammy Liley. The starting line-up remains virtually intact from Barcelona with Liley, setter Lori Endicott, Grand Prix Most Valuable Player Tara Cross-Battle, hitter Tonya "Teee" Williams and sisters Elaina ODEN and Bev Oden. In addition to the 1992 bronze medal, the U.S. team won a silver medal in Los Angeles in 1984. This is an official publication of the Atlanta Committee for the Olympic Games Sports Publication Department. Written by Howard Thomas. _________________________________________________________________
odbojka.46 stefan,
History of Volleyball Originating in the northeastern United States in 1895, volleyball developed out of the need for an indoor game to play during the cold New England winters. An instructor at the Young Men's Christian Association (YMCA) in Holyoke, Massachusetts, William C. Morgan created the new game as a less-strenuous alternative to basketball, another Massachusetts-derived game created four years earlier. To keep local businessmen active, Morgan stretched a tennis net across an indoor court, used an inflated basketball bladder for a ball, made up a few rules and called the game "mintonette." Although the game promptly became known as volleyball, the rules of the game have changed very little. Spikes now travel over 100 miles per hour and the "non-strenuous" game is filled with acrobatic leaps and diving digs, but six players still make up a team and the object of the game remains the same. Quickly spread around the world by the international YMCA movement, volleyball formed its international federation, the Federation Internationale de Volleyball (FIVB), in 1947 and has since become the sporting world's largest governing body with more than 200 member nations. Volleyball became an official medal sport at the 1964 Olympic Games in Tokyo. The former Soviet Union leads the Olympic medal count with 12 followed by Japan with eight and the United States with five. This is an official publication of the Atlanta Committee for the Olympic Games Sports Publication Department. Written by Howard Thomas. _________________________________________________________________
odbojka.47 stefan,
Olympic Medals in Volleyball Barcelona Medalists Men Brazil Gold The Netherlands Silver United States Bronze Women Cuba Gold Unified Team Silver United States Bronze Top Medalists, Men Country Gold Silver Bronze Totals Soviet Union 3 2 1 6 United States 2 - 1 3 Japan 1 1 1 3 Brazil 1 1 - 2 Czechoslovakia - 1 1 2 Poland 1 - - 1 Bulgaria - 1 - 1 German Democratic Republic - 1 - 1 Netherlands - 1 - 1 Argentina - - 1 1 Cuba - - 1 1 Italy - - 1 1 Romania - - 1 1 Totals (8 events) 8 8 8 24 Top Medalists, Women Country Gold Silver Bronze Totals Soviet Union 4 2 - 6 Japan 2 2 1 5 China 1 - 1 2 United States - 1 1 2 Poland - - 2 2 Cuba 1 - - 1 Unified Team - 1 - 1 German Democratic Republic - 1 - 1 Peru - 1 - 1 Bulgaria - - 1 1 Korea - - 1 1 DPR Korea - - 1 1 Totals (8 events) 8 8 8 24 This is an official publication of the Atlanta Committee for the Olympic Games Sports Publication Department. Written by Howard Thomas. _________________________________________________________________
odbojka.48 stefan,
> Ovo je sramota pa zar niko do sad da napise da smo u jednoj > izvarednoj utakmici dobili ruse i time omogucilu verovatno 3 > mesto u grupi i lakseg protivnika. Znaci moguc je prolaz do > polu-finala a tamo kako da bog. Stvarno sjajna utakmica (ne bi bila toliko dobra da nismo pobedili ;). Odlična igra naših, par puta su se vadili iz mrtvih. Izgleda da će odbojkaški turnir biti jedan od zanimljivijih, nadajmo se da će plavi i dalje biti ovako uspešni (i da ćemo sledeću utakmicu moći da gledamo od početka :)
odbojka.49 calex,
<!> Ovo je sramota pa zar niko do sad da napise da smo u jednoj <!> izvarednoj utakmici dobili ruse i time omogucilu verovatno 3 Još da je neko rekao našima da kod servisa nije loše da loptu prebace preko mreže a da ista mora da padne u polje protivnika. ;)) Onda bi bilo još lakše.
odbojka.50 madamov,
Jugoslavija-Koreja 3:0 (15:5, 15:6, 16:14).
odbojka.51 kum.djole,
Veliku porodičnu tragediju doživeo je naš Dejan Brđović, trenutno na putu za Beograd, po izveštajima naših novinara preminuo mu je sin. Nek mu je lak večni san. :(
odbojka.52 stefan,
Sjajan uspeh naše odbojkaške reprezentacije U Atlanti. Posle velike borbe sa 3:2 je savladana reprezentacija Brazila. U polufinalu igramo sa pobednikom iz susreta Italija-Argentina (tako reče onaj na TVu, ako nije tačno ne krivite mene :)
odbojka.53 bcvetkovic,
Uhhhhhh!!! Odavno nisam gledao ovako napetu utakmicu. Bio sam tako nervozan da sam se posvadjao sa celom kucom :))) Prakticno dobijenu utakmicu smo poceli da gubimo, ali na srecu, nasi se nisu dali. Inace, Jugoslavija ce se u polufinalu sastati sa Italijom, a u drugoj polufinalnoj utakmici naci ce se Holandija i Rusija. IVAN
odbojka.54 nenad,
> Inace, Jugoslavija ce se u polufinalu sastati sa Italijom, a u drugoj > polufinalnoj utakmici naci ce se Holandija i Rusija. Interesantno, sve ekipe iz naše grupe. Po onom viđenom čini mi se da imamo veće šanse protiv Italije nego što bismo ih imali protiv Holandije. Još samo da Rusi dobiju Holanđane. ;)
odbojka.55 lexus,
=> Sjajan uspeh naše odbojkaške reprezentacije U Atlanti. Posle velike => borbe sa 3:2 je savladana reprezentacija Brazila. U polufinalu => igramo sa pobednikom iz susreta Italija-Argentina (tako reče onaj => na TVu, ako nije tačno ne krivite mene :) Mnogo jaki ovi naši 'Plavi, večeras crveni, momci' :)))
odbojka.56 lexus,
=> Interesantno, sve ekipe iz naše grupe. Po onom viđenom čini mi se => da imamo veće šanse protiv Italije nego što bismo ih imali protiv => Holandije. Još samo da Rusi dobiju Holanđane. ;) U stvari, ako mi pobedimo Italiju, onda je bolje da Rusi pobede Holandiju, a ako puknemo od Italije, bolje je da Rusi puknu od Holandije :)
odbojka.57 krimer,
Jugoslavija:Italija 1:3 :( Izgubismo od boljeg, ali su Italijani to imali priliku da dokazu samo u prva 2 i po seta :(. Ostatak smo 'ladno predali. Ne znam sta da mislim, jeste da su bolji, jeste da je pametno odmoriti igrace za borbu za bronzu koja nam mnogo znaci, ali ipak nije sportski. 5:10 u trecem setu kod 1:1 u setovima je daleko od izgubljenog. Ako izgubimo od Rusa ovo ce ipak biti poprilicna greska(ne kazem da smo mogli da dobijemo Italijane, mogli smo bar da pokusamo). Dosta smo jeftino prodali kozu, uprkos svim najavama suprotnog. Sto lepo nisu rekli "Interesuje nas iskljucivo utakmica za trece mesto", pa da ljudi na miru spavaju.
odbojka.58 lexus,
Jugoslavija - Rusija 3:1 (15:8, 7:15, 15:8, 15:9) Bravno naši bronzani, ali skoro dijamantski momci ;)
odbojka.60 lexus,
Budući da sam greškom obrisao prethodnu poruku, evo ponovo... Olimpijski šampion u odbojci je reprezentacija Holandije. HOL-ITA 3:2 (15:12, 9:15, 16:14, 9:15, 17:15)
odbojka.61 stefan,
> Jugoslavija - Rusija 3:1 (15:8, 7:15, 15:8, 15:9) > Bravno naši bronzani, ali skoro dijamantski momci ;) Stvarno super, veliki uspeh reprezentacije koja praktično postoji tek 2 godine. A umrli su od sreće kada se završila utakmica :)
odbojka.62 lexus,
=> Stvarno super, veliki uspeh reprezentacije koja praktično postoji => tek 2 godine. A umrli su od sreće kada se završila utakmica :) Osim bronze, ova olimpijada nam je donela još nešto. Prvo - Batez, Vujević, Mešter i Djurić su došli na nivo naše prve šestorke. Drugo - odbojka će postati izuzetno popularna. Tako da sada imamo sjajne reprezentacije u svim velikim timskim sportovima, a i perspektiva istih je velika. Naravno, fali još samo prevazilaženje glupih selektora i predsednika saveza u fudbalu i vaterpolu.
odbojka.63 calex,
<!> Izgubismo od boljeg, ali su Italijani to imali priliku da dokazu samo u Ipak nismo imali šta da tražimo u meču sa Italijom. :(( Holandija i Italija su daleko ispred ostalih, praktično NBA odbojke ;) pa možemo da budemo zadovoljni što smo im se koliko-toliko približili. Uopšte nije loše biti treći na Olimpijadi i Evropi (tj i u svetu). :) <!> Dosta smo jeftino prodali kozu, uprkos svim najavama ;)
odbojka.64 giovanni,
Ę? godine. A umrli su od sreće kada se završila utakmica :) Pa i ja sam skoro umro od sreće na kraju. :))
odbojka.65 dizel,
* samo prevazilazenje glupih selektora i predsednika saveza u * fudbalu i vaterpolu. Nema sta, sve sto si rekao bilo je ispravno... Narocito ovo poslednje.
odbojka.66 dizel,
* Ę? godine. A umrli su od srece kada se zavrsila utakmica :) * * Pa i ja sam skoro umro od srece na kraju. :)) Ja sam se divljacki radovao posle pobede nad Brazilom, a ovu protiv Rusije sam i ocekivao, tako da sam bio potpuno cool...
odbojka.67 dizel,
* Ipak nismo imali sta da trazimo u mecu sa Italijom. :(( Samo ti se cini... Da smo uspeli da se koncetrisemo za treci set, posle dobijenog drugog, siguran sam da bi smo se mi radovali na kraju. I Tanaskovic i Vladimir Grbic kazu da misle da smo mogli da pobedimo... Medjutim, nasi su se poradovali ko deca (setite se mece Milan - C.Zvezda, kad su nasi poveli 1:0, a u sledecem minutu primili gol, jer nisu mogli da poveruju da vode...) * koliko-toliko priblizili. Uopste nije lose biti treci na * Olimpijadi i Evropi (tj i u svetu). :) Nije lose, ali moze i bolje. Narocito sada kada cemo cesce igrati sa najboljim svetskim ekipama... Zasto im u novembru, na svetskom kupu, ne bi priredili neko iznenadjenje, jos vece nego ovo? Italijane mozemo da dobijemo, ali mi nije jasno zasto Holandjanima ne mozemo da uzmemo ni set. Moramo da im provalimo igru, a onda, mozemo i na krov sveta... Cak je i onaj americki komentator rekao da NASI MOMCI nisu 4 godine igrali zajedno, i pitao se kako bi tek oni igrali da toga nije bilo... Ostaje da se vidi u najskorijoj buducnosti!
odbojka.68 calex,
<!> Samo ti se cini... Da smo uspeli da se koncetrisemo za <!> treci set, posle dobijenog drugog, siguran sam da bi smo Otprilike kao i protiv NBA košarke. Još uvek nedostaje nešto za takve utakmice, snaga ali i koncentracija, no mislim da su odbojkaši pokazali da smo u svetu odmah iza ove dve ekipe i da ćemo vrlo brzo da budemo i ravnopravni. Kao što su i košarkaši pokazali da je samo NBA iznad nas ali ne nedostižno.
odbojka.69 giovanni,
Ę? Ja sam se divljacki radovao posle pobede nad Brazilom, a ovu Ma posle pobede protiv Brazila sam bio besan jer je trebalo da odigraju kako treba i u trećem setu a ne da jedu g*vna i rizikuju prolaz u polufinale u petom setu. Da smo tu pobedili sa 3:0 imali bi više snage i za Italijane pa bi možda i pobedili. Ovako smo se morali zadovoljiti "samo" bronzom. Najveći dobitak je to što sada imamo desetak igrača sličnih kvaliteta, praktično prva postava je proširena i na skoro celu klupu, i to daje nadu da u Svetskoj Ligi možemo da odigramo dobro i napravimo neki veći uspeh (možda čak i drugo mesto).
odbojka.70 stefan,
> Otprilike kao i protiv NBA košarke. Još uvek nedostaje nešto za > takve utakmice, snaga ali i koncentracija, no mislim da su odbojkaši > pokazali da smo u svetu odmah iza ove dve ekipe i da ćemo vrlo brzo > da budemo i ravnopravni. Kao što su i košarkaši pokazali da je samo > NBA iznad nas ali ne nedostižno. Ajmo malo da se spustimo na zemlju :) Ovaj turnir je pokazao da je takmičenje u odbojci izuzetno jako i da postoji zaista mnogo reprezentacijakoje konkurišu za trofeje. Na nekom narednom takmičenju nam se može desiti da i pored dobre igre ostanemo bez trofeja. LM, hoću da kažem da se u ovom trenutku iza Holanđana i Italijana nalazi nekoliko reprezentacija koje manje-više ravnopravno konkurišu za medalje. trenutna forma i inspiracija će odlučivati ko će ih osvojiti. Što se tiče naših odbojkaša, ovo je veliki uspeh kojim su uspeli da sebi definitivno obezbede učešće u svetskoj ligi (nadam se da će lova biti obezbeđena). Tu ćemo dobiti priliku da još više napredujemo i ako je moguće približimo se vodećem dvojcu.
odbojka.71 lexus,
=> da misle da smo mogli da pobedimo... Medjutim, nasi su se => poradovali ko deca (setite se mece Milan - C.Zvezda, kad su => nasi poveli 1:0, a u sledecem minutu primili gol, jer nisu => mogli da poveruju da vode...) Mislim da su odbojkaši ovim trećim mestom na Olimpijadi prešli i tu, pretposlednju, psihičku barijeru. Sada nam samo ostaje da Holandjanima uzmemo prvi set i bićemo najbolji na svetu.
odbojka.72 dizel,
* odigraju kako treba i u trecem setu a ne da jedu g*vna i Vrlo je tesko (narocito nama, Balkancima) igrati ozbiljno posle 2 ubedljivo dobijena seta... Posle je to moglo da nam se osveti, ali ovako je i sladja pobeda! Taj rezultat 2:0 je zaista vrlo opasan za ekipu koja vodi, jer gotovo uvek dovodi do opustanja, a onda moze svasta da se dogodi... * klupu, i to daje nadu da u Svetskoj Ligi mozemo da odigramo * dobro i napravimo neki veci uspeh (mozda cak i drugo mesto). Bice jako tesko, jer mislim da u ligaskom delu ipak ne mozemo da se ravnopravno suprotstavimo Italiji i Holandiji... Imamo mnogo vece sanse na takmicenjima sa kup sistemom, mada sticenjem iskustva sigurno cemo biti sve blizi odbojkaskim dream-timovima...
odbojka.73 dizel,
* reprezentacijakoje konkurisu za trofeje. Na nekom narednom * takmicenju nam se moze desiti da i pored dobre igre ostanemo * bez trofeja. LM, hocu da kazem da se u ovom trenutku iza * Holandana i Italijana nalazi nekoliko reprezentacija koje * manje-vise ravnopravno konkurisu za medalje. trenutna forma i Donekle si u pravu, ali ne zaboravi na reci americkog novinara sa NBC-a koji je rekao da su nasi momci 4 godine bez igara u reprezentaciji i pitao se kako bi tek oni igrali da to nije bio slucaj... Odgovor cemo dobiti u sledecem periodu, a moguce je da igru dovedemo i do nivoa na kome su sada i Holandjani i Italijani (mislim da smo ipak iznad ostalih reprezentacija)...
odbojka.74 guta,
#> Posle je to moglo da nam se #> osveti, ali ovako je i sladja pobeda! Taj rezultat 2:0 je #> zaista vrlo Osvetilo nam se već u sledećem meču, jer igranje dva dodatna seta je odnelo nešto snage koja se tada mogla korisnije upotrebiti.
odbojka.75 nikola.s,
> Batez, Vujevic, Mester i Djuric su dosli na nivo nase prve > sestorke. I vise od toga. Recimo Vujevic je toliko dobro igrao da sam se ja cudio kad nije u prvoj sestorci. > Drugo - odbojka ce postati izuzetno popularna. Vec je postala.......:) Zna se ko ovde visi na Adi..:)) > sada imamo sjajne reprezentacije u svim velikim timskim > sportovima, a i perspektiva istih je velika. Naravno, fali jos > samo prevazilazenje glupih selektora i predsednika saveza u > fudbalu i vaterpolu. Ispravno, ispravno...... Samo jos da oteramo duet Cica-Sani i eto nama novih razloga za radost pozdrav, Nikola R.S.F.C.
odbojka.76 nikola.s,
> Pa i ja sam skoro umro od srece na kraju. :)) Protiv Rusa ??? MA sta ti je Gio ? Tim ljudima smo nabili komplexe za sva vremena. Meni je vise bilo neizvesno kada smo igrali sa Italijanima, nego sa Rusima...:) pozdrav, Nikola R.S.F.C.
odbojka.77 giovanni,
Ę? Samo jos da oteramo duet Cica-Sani i eto nama novih razloga za ^^^^ Kao da si rekao: samo Slobu da oteramo. :(((((
odbojka.78 giovanni,
Ę? Meni je vise bilo neizvesno kada smo igrali sa Italijanima, nego Ę? sa Rusima...:) Eh, sad. Nemoj da preteruješ. Ipak je sa Rujkama bilo za medalju, to je, bar tako ispada, bio daleko važniji susret nego sa Italijanima, pa je moglo biti i nervoze i sličnih stvari. Mada mislim da su se više Rusi plašili utakmice za treće mesto. I još nešto: mislim da smo imali sreće da Rusi dobiju Kubance imajući u vidu da sa Kubom nismo nikad igrali a oni su ipak jaka ekipa. Ovako ispada da nismo ni imali težak zadatak posle četvrtfinala sa Brazilom da dođemo do bronze.
odbojka.79 nikola.s,
> Eh, sad. Nemoj da preterujes. Ipak je sa Rujkama bilo za > medalju, to je, bar tako ispada, bio daleko vazniji susret nego > sa Italijanima, pa je moglo biti i nervoze i slicnih stvari. Ma znam, ali nekako ti Rusi u odbojci imaju komplekse zbog nas. Uopste se nisam brinuo za ishod meca..... > I jos nesto: mislim da smo imali srece da Rusi dobiju Kubance > imajuci u vidu da sa Kubom nismo nikad igrali a oni su ipak > jaka ekipa. Ovako ispada da nismo ni imali tezak zadatak posle > cetvrtfinala sa Brazilom da dodemo do bronze. Naravno da smo imali srece, mada mi jos nije jasno kako su to Rusi dobili Kubu i to jos sa 3:0 pozdrav, Nikola R.S.F.C.
odbojka.80 giovanni,
Ę? Naravno da smo imali srece, mada mi jos nije jasno kako su to Rusi Ę? dobili Kubu i to jos sa 3:0 Ni meni. Ja sam dan pre tekme za treće mesto (pošto nisam čuo rezultat polufinala RUS-CUB) bio uveren da je sigurno Kuba dobila Ruse i da će biti čupavo za bronzu a kad mi je ortak rekao da su Rujke sledeće naše mušterije mislio sam da me z*jebava. :)
odbojka.81 ilazarevic,
> Naravno da smo imali srece, mada mi jos nije jasno kako su to Rusi > dobili Kubu i to jos sa 3:0 Pustili ih Kubanci, čisto da se oduže za onolike godine sovjetske pomoći ;)
odbojka.82 stefan,
Jugoslovenska reprezentacija će definitivno učestvovati u svetskoj ligi počev od 16. maja iduće godine. U ligi učestvuje 12 reprezentacija podeljenih u tri grupe na sledeći način: 1. Italija, Kina, Španija i Jugoslavija 2. Rusija, Holandija, Kuba i J.Koreja 3. Brazila, Argentina, Bugarska i Japan Igra se standardan dvokružni sistem, po ve prvoplasirane ekipe idu na finalni turnir u Moskvi od 30. juna do 5. jula.
odbojka.83 vlador,
> Jugoslovenska reprezentacija će definitivno učestvovati u > svetskoj ligi Da li se zna možda gde će se igrati domaće utakmice, u Beogradu ili Novom Sadu? Iskreno se nadam u ovom drugom. :)
odbojka.84 stefan,
> Da li se zna možda gde će se igrati domaće utakmice, u Beogradu ili Novom > Sadu? Iskreno se nadam u ovom drugom. :) Nemam pojma, možda će se igrati naizmenično? Inače, Novi Sad je definitivno "odbojkaškiji" grad :)
odbojka.85 nikola.s,
> Da li se zna mozda gde ce se igrati domace utakmice, u Beogradu > ili Novom Sadu? Iskreno se nadam u ovom drugom. :) Pu, pu daleko bilo..:) Ne bi valjalo da se igra van Beograda.... pozdrav, Nikola R.S.F.C.
odbojka.86 stefan,
U derbiju četvrtog kola odbojkaške lige Vojvodina je u Novom Sadu savladala tim Partizana sa 3:2 (16:14, 15:4, 13:15, 13:15, 15:13)
odbojka.87 dizel,
** Sadu savladala tim Partizana sa 3:2 (16:14, 15:4, 13:15, ** 13:15, 15:13) Svaka čast Partizanu. Postaje opasan za Vošu, tako da ove sezone i dva beogradska kluba mogu da se umešaju u borbu za titulu (posle ko zna koliko sezona).
odbojka.88 ljubisha,
Alo, ljudi. Rezultat??
odbojka.89 calex,
> Alo, ljudi. Rezultat?? Koliko sam upravo čuo, 1:3 sa Italijanima. :( Ipak nije strašno.
odbojka.90 stefan,
> Koliko sam upravo čuo, 1:3 sa Italijanima. :( Ipak nije strašno. Evo i rezultata po setovima. Dakle, Italija-Jugoslavija 3:1 (15:9, 15:17, 15:13, 15:18). Danas u 7h po našem vremenu smo igrali sa Kinom.
odbojka.91 dizel,
** Evo i rezultata po setovima. Dakle, Italija-Jugoslavija 3:1 ** (15:9, 15:17, 15:13, 15:18). Danas u 7h po našem vremenu smo Šteta što izgubismo, jer smo u trećem setu vodili sa čak 12:4! Posle toga, desio se neverovatan preokret i set je izgubljen sa 15:13, tj. Italijani su napravili seriju od čak 11:1! U sledećem setu već je sve bilo samo formalnost, zbog psihičkog pada naših igrača. Po nezvaničnim informacijama(SOS) dobili smo Kinu sa 3:0.
odbojka.92 nenad,
> Evo i rezultata po setovima. Dakle, Italija-Jugoslavija 3:1 (15:9, > 15:17, 15:13, 15:18). Danas u 7h po našem vremenu smo igrali sa Kinom. Nešto ti nije u redu sa rezultatima po setovima, ispada da je bilo 2:2. Koji je set naš, prvi?
odbojka.93 stefan,
> > Evo i rezultata po setovima. Dakle, Italija-Jugoslavija 3:1 (15:9, > > 15:17, 15:13, 15:18). Danas u 7h po našem vremenu smo igrali sa Kinom. > > Nešto ti nije u redu sa rezultatima po setovima, ispada da je > bilo 2:2. Koji je set naš, prvi? Ajd' što u Politici nisu u stanju da tri broja odštampaju tačno nego ni ja ne gledam šta prekucavam. Elem, ko je još u odbojci video rezultat od 15:18 :) Taj set je zasvršen rezultatom 15:8 za Italiju. Inače u drugoj utakmici smo dobili Kinu sa 3:0 (15:8, 15:6, 15:4). Sledeća utakmica je sa Holandijom.
odbojka.94 lexus,
=> Nešto ti nije u redu sa rezultatima po setovima, ispada da je => bilo 2:2. Koji je set naš, prvi? U četvrtom setu je bilo 15:8, a ne 15:18.
odbojka.95 calex,
> Sledeća utakmica je sa Holandijom. Niko ne pominje 0:3? ;)
odbojka.96 ppecanac,
(R)> Sledeca utakmica je sa Holandijom. (R) (R) Niko ne pominje 0:3? ;) Evo ga...dosadasnji rezultati Svetskog kupa: 1. kolo : ITA-YUG 3:1, HOL-JUK 3:0, KIN-JAP 3:2, 2. kolo : YUG-KIN 3:0, ITA-JUK 3:1, HOL-JAP 3:1, 3. kolo : HOL-YUG 3:0, ITA-KIN 3:0, JAP-JUK 0:3 1. HOL 3 3 0 9:1 6 2. ITA 3 3 0 9:2 6 3. YUG 3 1 2 4:6 2 4. KIN 3 1 2 3:8 2 5. JUK 3 1 2 4:6 2 6. JAP 3 0 3 3:9 0 ...SLEDECE UTAKMICE IGRAJU SE 23. I 24. 11. U TOKIJU...