SPORT

27 Feb 1996 - 08 Dec 1996

Topics

  1. atletika (44)
  2. fudbal (2992)
  3. kosarka (932)
  4. nba (2000)
  5. rukomet (336)
  6. vaterpolo (63)
  7. odbojka (96)
  8. tenis (32)
  9. skijanje (14)
  10. borilacki (155)
  11. auto-moto (669)
  12. bilijar (91)
  13. sah (42)
  14. rekreacija (60)
  15. prognoza (502)
  16. navijaci (1559)
  17. dogadjanja (71)
  18. razno (280)

Messages - razno

razno.1 stefan,
Kakva bi to konferencija bila bez teme razno? :) Za sve sportove koji ne postoje u spisku tema, za predloge za konferenciju, kritike i pohvale moderatora ;) ovo je prava tema.
razno.2 pifat,
Ima li koga ovde ko prati kriket ? U toku je World Cup, pa ako imade pacijenata za rezultate... Igor
razno.3 kermit,
Ima li ovde živih ronioca? Neka se jave pa da opet formiram grupu koja je postojala na starom SEZAM-u.
razno.4 vstan,
> Kakva bi to konferencija bila bez teme razno? :) Za sve > sportove koji ne postoje u spisku tema, za predloge za > konferenciju, kritike i pohvale Mozda je umesto "skijanja" trebalo "zimski sportovi" ?
razno.5 vstan,
> Ima li koga ovde ko prati kriket ? U toku je World Cup, pa ako > imade pacijenata za rezultate... Zapadna Indija - Pakistan ?
razno.6 djcorto,
Ulazem protest svoje zene ! GDE JE PLIVANJE ?!?!
razno.7 crncic,
Fali tema sex. ;)
razno.8 stefan,
> Mozda je umesto "skijanja" trebalo "zimski sportovi" ? :) U prvim planovima se tako i zvala dotična tema. Međutim, pri poslednjim konsultacijama pred otvoranja konferencije nam je palo na pamet da bi u takvoj temi preko 90% poruka bilo o skijanju pa bi onda bilo malko bezveze da se tema i ne zove tako. E sad, niko nije bezgrešan pa možda i procena nije bila dobra :) Da li si ti imao na umu neki konkretan razlog ili ti se samo činilo da bi tako bilo zgodnije?
razno.9 stefan,
> Ulazem protest svoje zene ! GDE JE PLIVANJE ?!?! Nema ga ;) Šalu na stranu, koliko se meni čini interesovanje za tzv. takmičarsko plivanje je praktično ravno nuli. A ako se radi o plivanju kao sportu za održavanje opšte kondicije itd. čini mi se da takva priča može sasvuim udobno da se smesti u temu "rekreacija"? Uostalom, imamo i temu razno, treba i tu o nečemu da se piše ;)
razno.10 stefan,
Hteo bih samo da vas zamolim da obratite pažnju na neke stvari da bi nam praćenje ove konferencije bilo lakše. Stariji sezamovci su već upućeni u ovo ali mi se čini da će ovo biti konferencija koju će posećivati puno novih, mladih ;) korisnika te stoga nije loše neke stvari ponoviti :) -Obratite pažnju da poruke šaljete u odgovarajuće teme. -Prilikom repliciranja nema potrebe (ili jaaaaaaako retko ima potrebe) da citirate po 20-30 redova originalne poruke. Citirajte onoliko redova koliko je važno za vaš odgovor i koji će omogućiti da se nesmetano prati tok diskusije. Takođe, niko još nije izbačen sa sezama zato što nije pisao odgovore na poruke pa zato razmislite ima li vaš reply smisla. Nemojte pisate odgovore koji se sastoje od gomile citata i 2-3 reči vašeg odgovora. Nemojte slati sa tekstom poput "Nisi u pravu!!!" a ni one tipa "O, bože baš si glup" ;) I ako postoji bonton.txt u SEZAM direktorijumu pročitajte ga :) Nemojte da se zvezdičimo bez potrebe :) -Kada i ako se odlučite na repliciranje, ukoliko poruka koju pišete izlazi iz okvira teme preusmerite je u odgovarajuću konferenciju. Recimo, ako komentarišete neki rezultat u košarci koji je objavljen u temi "prognoza" odgovor šaljite u temu "košarka". time ćete omogućiti lakše praćenje poruka u konferenciji i meni smanjiti posao oko premeštanja istih (već su neke premeštene ;) Za to postoji sistemska mogućnost u ovom softveru i to izgleda recimo ovako (odgovarate na poruku 15.1 i odgovor šaljete u temu košarka): REPLY 15.1 :kosarka Znam da off line readeri koje trenutno koristite ne omogućavaju ovo direktno iz njih ali bih bio jako zahvalan ako bi ste potrošili koji minut više i u editoru ručno dodali tu referencu za repliciranje iz teme u temu. Ovako dok ja stignem da premestim poruku može da stigne već nekoliko odgovora na nju, da se razvije diskusija i onda eto belaja :) Eto toliko od mene za sada :) Vaš voljeni&obožavani moderator ;)
razno.11 mileusna,
>> procena nije bila dobra :) Da li si ti imao na umu neki konkretan >> razlog ili ti se samo činilo da bi tako bilo zgodnije? Vidiš, i meni se ovo 'skijanje' nije dopalo. Razlog je doduše samo jedan (bar za mene) - Hokej. :) Ali dobro, nije loše ni ovako. :) BTW, šta će biti sa EXTRA:sport?
razno.13 pedjak,
> Ima li koga ovde ko prati kriket ? U toku je World Cup, pa ako imade > pacijenata za rezultate... Ja bih voleo kada bi neko objasnio pravila ove igre :)
razno.14 stefan,
> Vidiš, i meni se ovo 'skijanje' nije dopalo. Razlog je > doduše samo jedan (bar za mene) - Hokej. :) Ali dobro, nije > loše ni ovako. :) Eh, koliko li je to interesovanje za hokej? Jel može bar za prvo vreme da posluži tema "razno"? :) > BTW, šta će biti sa EXTRA:sport? Pa ništa, postaće (ili je već postala) read-only tema.
razno.15 schef,
Gde je ovde BICIKLIZAM ? A gde je sportski lov i ribolov? Šta je s badmigtonom i streljaštvom? Paraglajding? A pored bilijara treba i pikado! Kad će prvenstvo u bridžu i preferansu? G.
razno.16 lexus,
=> Eh, koliko li je to interesovanje za hokej? Jel može bar za prvo => vreme da posluži tema "razno"? :) Ja volim hokej, naročito NHL ligu, ovo naše nije ni za *****. Kada bi postojao neko ko bi ubacivao tabele i rezultate NHL, bilo bi divno...
razno.17 supers,
>> košarka): REPLY 15.1 :kosarka >> Znam da off line readeri koje trenutno koristite ne omogućavaju ovo U SORu može :) Kada se stisne ALT-R, SOR će ispisati reply to conf message 15.1_ i samo treba dopisati :kosarka
razno.18 junior,
> Ja volim hokej, naročito NHL ligu, ovo naše nije ni za *****. Naši igrači su vrlo dobri. Evo sad nam je omladinska selekcija bila na turneji i bili su drugi (čini mi se), odmah posle Rusa. Što se lige tiče, igra se valjda balkanska liga, a to je verovatno jedini sport gde mi kupujemo strance ;) Ruse, pogotovo ... jr.
razno.19 kum.djole,
>> Kume, jel da mi verujes da sam boji fotograf od Ansela Adamsa? (premešteno u drugu temu, vapije za premeštanjem u drugu konf. ;) Pa.. tako.. rame uz rame.. ! :)))
razno.20 space.ace,
--> Eh, koliko li je to interesovanje za hokej? Jel može bar za prvo --> vreme da posluži tema "razno"? :) Veliko!!!!!!
razno.21 space.ace,
--> - Prilikom repliciranja nema potrebe (ili jaaaaaaako retko ima --> potrebe) da citirate po 20-30 redova originalne poruke. Citirajte --> onoliko redova Obrati se lexus-u :>>>
razno.22 stefan,
> --> Eh, koliko li je to interesovanje za hokej? Jel može bar za prvo > --> vreme da posluži tema "razno"? :) > > > Veliko!!!!!! Pa ako je tako veliko, izvolite se za početak raspisati u temi razno a potom ćemo da vidimo da li može da se smesti negde drugde :) ps. nije neophodno da šaljete par desetina poruka dnevno :)
razno.23 stefan,
Hteo bih još jedanput da vas zamolim da ako imate u porukama neke dirty words iste malko ozvezdičite da se ne bi dešavale posledice. Princip dešavanja posledica je jako jednostavan: vi ne ozvezdičite takve reči u vašim porukama, ja ozvezdičim vaše poruke sa takvim rečima ;)
razno.24 lexus,
=> Obrati se lexus-u :>>> Izvini, a kad ja to citiram 30 redova, i onda napišem mali komentar???
razno.25 kermit,
IMA LI ŽIVIH GNJURACA OVDE ILI SU SE SVI PODAVILI?
razno.26 schef,
­=-> IMA LI ŽIVIH GNJURACA OVDE ILI SU SE SVI PODAVILI? Ja bih želeo da postanem profi gnjurac, ali ovde gde ja živim to je nemoguće. Kragujevac nema zatvoreni bazen pa preko zime nema gde da se trenira. Leti volim da ronim na moru ali bez boca mi nije mnogo zanimljivo. Pa sad ako možeš napiši kakva je situacija u BG-u da ako budem studirao u Beogradu da znam gde da se javim. Bojan
razno.27 dizel,
>> --> Eh, koliko li je to interesovanje za hokej? Jel moze bar >> za prvo --> vreme da posluzi tema "razno"? :) >> Veliko!!!!!! > Pa ako je tako veliko, izvolite se za pocetak raspisati u temi > razno a potom cemo da vidimo da li moze da se smesti negde > drugde :) > Pa billo bi fino da se malo raspisemo o hokeju. Ovaj nas je stavrno sr****,ali NHL je super. Ako neko ima uvid u rezultate i tabele mogao bi da ih prosledi ovde. I stvarno bi bilo bolje da temi "skijanje" ime bude "zimski sportovi".Tada bi bilo vece interesovanje za nju.
razno.28 l.tanja,
..> IMA LI ZIVIH GNJURACA OVDE ILI SU SE SVI PODAVILI? IMA IMA SORRY NE VIDEH PORUKU :) ELEM OCEMO, MI GNJURCI TEMU RONJENJE.
razno.29 vstan,
> I stvarno bi bilo bolje da temi "skijanje" ime bude > "zimski sportovi".Tada bi bilo vece interesovanje za nju. Jest, zaboravih da odgovorim. Kao sto rece tako bi mogao da uleti hokej, skokovi i sve ostalo, a ne da se vuce pod razno. Ionako smo nikakva skijaska nacija.
razno.32 stefan,
> Već četvrti put šaljem i brišem ovu poruku pokušavajući da uz nju > okačim fajl, ali bez uspjeha. :( Stvar definitivno ne radi, ni iz > PAD-a, ni direktno. Ima li neko neki savjet? sad sam pogledao, stvarno neće ni na jedan način da veže fajl uz poruku :(( Ne znam šta je u pitanju, prijaviću nadležnima. Dotle ćemo izgleda morati da se uzdržimo od slanja fajlova ovde.
razno.33 stefan,
Kako mi rekoše, mali problemčić koji je onemogućavao slanje fajlova u konferenciju je otklonjen. Izvolite uploadovati šta želite :)
razno.35 stefan,
> Jest, zaboravih da odgovorim. Kao sto rece tako bi mogao da > uleti hokej, skokovi i sve ostalo, a ne da se vuce pod razno. > Ionako smo nikakva skijaska nacija. Ajd i ja da se oglasim pošto sam odgovoran za ime teme :) LM, nije meni nešto sad stalo da se tema zove baš skijanje (jedino nisam siguran da li ima nekih tehničkih prepreka da se uradi rename teme) ali mi se čini da ni o čemu drugom sem skijanja ili eventualno hokeja tu ne bi bilo priče. Ja stvarno ne pamtim da je neko ikada ostavio neku poruku u vezi skokova, brzog klizanja ili nečeg sličnog. Što se hokeja tiče, javilo se par ljudi koji se interesuju za njega ali koliko sam ja video interesovanje se uglavnom svodi na "ajde da neko pošalje rezultate". Možda grešim, ali sam zato i rekao da se piše u razno pa ako se ispostavi da ipak ima malo više interesovanja da se otvori i posebna tema. E sad ako vi mislite da je bolje da sve đuture bude u jednoj salati nazvanoj "zimski"...:) Ajde, šta ostali misle o ovome? Inače, samo bih hteo da dodam da su svi predlozi za izgled konferencije dobrodošli. Ovo je ipak prva konferencija ovog tipa na nekom velikom sistemu i teme su za početak određene na osnovu onoga što se pričalo u temi i na osnovu pretpostavki koje bi teme bile posećene. Verovatno će se ispostaviti da su neke teme bile greška a da su sa druge strane opet nedostajale neke teme. A sve greške će biti mnogo lakše ispravljene ako vi dajete vaše predloge. Ako ja za nešto kažem u prvom trenutku da mislim da za to nema interesovanja to nikako ne znači da će tako i biti - zato branite vaše predloge :)
razno.36 kum.djole,
>> bolje da sve đuture bude u jednoj salati nazvanoj "zimski"...:) >> Ajde, šta ostali misle o ovome? Mislim da je bolje pod 'razno' pa posle XX poruka, temica.
razno.37 kaiser,
==>> bolje da sve đuture bude u jednoj salati nazvanoj "zimski"...:) ==>> Ajde, šta ostali misle o ovome? moze. stavi slobodno posto nas skijasa ima malo i niko nista ne pise.
razno.38 pifat,
Danas se u Bangaloru igra cetvrtfinale Svetskog kupa u kriketu izmedju Indije i Pakistana. Karte su razgrabljene, i kod preprodavaca se valjaju po PEDESET puta vecoj ceni. Ova dva tima su poslednji put igrala medjusobno pre sedam godina, i tada je mec prekinut - njihovo rivalstvo maltene pretvara okrsaje Zvezda - Partizan u obicne prijateljske utakmice. Da se slede osecanja koja gaje navijaci, u najmanju ruku bi posle ovakvih susreta izbijao omanji rat. Do sada je bilo i nekoliko vecih iznenadjenja, poput pobede Kenije nad reprezentacijom Kariba (bolje znana kao West Indies). To je bilo iznenadjenje kalibra pobede FK Polet nad Zvezdom ili Partizanom u najjacem sastavu, ali su se Karibljani, koji vaze za jedan od najboljih timova poslednjih dvadesetak godina, ipak plasirali u najboljih osam, jer su ostale utakmice u grupi igrali dobro. Svetski kup se igra po sistemu "one day internationals", tj. mecevi traju po jedan dan, za razliku od uobicajenog "test match", koji traje pet dana, sa danom odmora u sredini meca. To daje priliku i slabijim ekipama za iznenadjenje, ali se ipak u poslednjih osam nalaze ocekivani favoriti.
razno.40 stefan,
> Samo ne na yu-radiu,tamo je onaj atipican prenos,bas je haos! Jel to sa ona dva tipa, jedan navija za Partizan drugi za Zvezdu pa se preganjaju tokom utakmice? Naleteh slučajno na takav prenos u nedelju...strašno :))
razno.41 lexus,
=> Jel to sa ona dva tipa, jedan navija za Partizan drugi za Zvezdu pa => se preganjaju tokom utakmice? Naleteh slučajno na takav prenos u => nedelju...strašno :)) To sam slušao kad su igrali Vojvodina i Zvezda. Nije loš prenos, samo što navijač Zvezde ima lošije fore od navijača Partizna :)
razno.42 kum.djole,
Tema: boks Tajson vs. Bruno - pobeda Tajsona u 3. rundi (TKO).. i titula šampiona u verziji nemogusesetim ;).. enivej, nije mu mnogo trebalo ? ;)
razno.43 junior,
> Tajson vs. Bruno - pobeda Tajsona u 3. rundi (TKO).. i titula > šampiona u verziji nemogusesetim ;).. enivej, nije mu mnogo > trebalo ? ;) Tajson je u životnoj formi. Pojeo je Bruna za doručak ... Sad pa još bar 3-4 godine neće biti boksera koji će moći "ravnopravno" da mu se suprotstavi. A posle može mirno u zasluženu penziju ;)
razno.44 mileusna,
>> Tajson vs. Bruno - pobeda Tajsona u 3. rundi (TKO).. i titula >> šampiona u verziji nemogusesetim ;).. enivej, nije mu mnogo trebalo Da li ima nekoga da zna u kojoj verziji? I uopšte, koliko ima Bre tih verzija mimicu im nji'ovu? :)
razno.45 vimm,
>> Da li ima nekoga da zna u kojoj verziji? I uopšte, koliko U verziji WBC, a postoje još verzije WBO i WBA. Imam i ja jedno pitanje. Kažu da je za pobedu dobio 30 miliona dolara. Da li neko može da objasni kolika je stvarna zarada Tajsona, odnosno, koliko njemu ostaje od pomenutih 30 miliona? Pozdrav Vladimir
razno.46 miko,
> Tajson je u zivotnoj formi. Pojeo je Bruna za dorucak ... > Sad pa jos bar 3-4 godine nece biti boksera koji ce moci > "ravnopravno" da mu se suprotstavi. A posle moze mirno > u zasluzenu penziju ;) Napisacu ti samo dve reci - Ridik Bowie.
razno.47 kum.djole,
>> Napisacu ti samo dve reci - Ridik Bowie. A ja ću samo jednu, jer prvu ne znam ;) - Šulc.
razno.48 mcule,
>> Tajson vs. Bruno - pobeda Tajsona u 3. rundi (TKO).. i >> titula šampiona u verziji nemogusesetim ;).. enivej, nije >> mu mnogo trebalo ? ;) Nikad gori meč :(. Onaj Bruno ga samo grli - k'o pijan plot! Na prvu Tajsonovu seriju udaraca se skljokao, i nešto kovitlao očima, al' čim su došli da ga intervjuišu, izgledao je k'o nov! Težak prevarant... Ne kažem da je mogao da dobije Tajsona, ali je mogao mnooogoooo više da pruži. Ma i ja bi stao Tajsonu na crtu za 6 miliona $.
razno.49 kum.djole,
>> Nikad gori meč :(. Onaj Bruno ga samo grli - k'o pijan plot! Isto kao i Meknili.. vole ga ljudi pa to ti je. ;) >> Težak prevarant... Vraćaj pare, lopužo ! ;) >> Ne kažem da je mogao da dobije Tajsona, ali je >> mogao mnooogoooo više da pruži. Da ti pravo kažem, ni ja ne verujem mnogo u 'mit Majka Tajsona'. Prosto je nemoguće da ne postoji čovek koji može da ga zaustavi. Moguće je, međutim, da se taj čovek ne bavi boksom..? ;) A možda je pekar ? Ili mesar ? Možda popravlja vodoinstalacione cevi ? Ili je možda večiti student ? ;) >> Ma i ja bi stao Tajsonu na crtu za 6 miliona $. To care! ;) Bio bi to najkraći meč u istoriji boksa, ali imaš ti osnova za to, prgav si bRe i tvrdoglav ki mazga, šta da ti kažem.. izazovi pe*era, žvajzni ga jedared među rogove, skljokaj se, uzmi pare.... ....a meni 10% zbog moralne podrške i udela u razradi taktike. ;)
razno.50 mileusna,
>> U verziji WBC, a postoje još verzije WBO i WBA. Samo? Dam glavu ako ih nema barem još dve-tri. :)
razno.51 inferno,
Ů│ ˙ Da ti pravo kažem, ni ja ne verujem mnogo u 'mit Majka Tajsona'. Ů│ ˙ Prosto je nemoguće da ne postoji čovek koji može da ga zaustavi. Ů│ ˙ Moguće je, međutim, da se taj čovek ne bavi boksom..? ;) Ů│ ˙ A možda je pekar ? Ili mesar ? Možda popravlja vodoinstalacione cevi ? A možda je sumo rvač? ;)
razno.52 pifat,
Kako se moglo i videti u okviru emisije "Bez Reci" na BK, pobednik Svetskog kupa u kriketu je Sri Lanka. U finalu je pobedila Australiju, uz neverovatne izlive odusevljenja navijaca. Prilog je na BK nosio naslov "Ovo vas sigurno zanima". Sri Lanka je bez sumnje veliko iznenadjenje ovog kupa, i svakako je svojim navijacima pruzila dodatnu satisfakciju za neodigrane utakmice na samoj Sri Lanci, jer su Karibi i Australija odbili da igraju svoje meceve na ovom ostrvu, pravdajuci se mogucim napadima Tamilaca, koji vode gradjanski rat sa vecinskim Sinhalezima.
razno.53 junior,
> Napisacu ti samo dve reci - Ridik Bowie. I dve za tebe - nema šanse. ;)
razno.54 basrak,
> Na prvu Tajsonovu seriju udaraca se skljokao, i nešto kovitlao > očima, al' čim su došli da ga intervjuišu, izgledao je k'o nov! Reče Nikita na BK - Bruno je danas padao i od promaje, a kamoli od Tajsonovih udaraca. :)
razno.55 airbus,
Ima li nekog veslaca na SEZAM-u. Ako ima neka ostavi poruku za AIRBUS!!! PS:VESLAC (NIKAKO KAJAKAS ILI NESTO SLICNO)
razno.56 vstan,
> Ma i ja bi stao Tajsonu na crtu za 6 miliona $. Evo ja se, za skroman %, prijavljujem za sekundanta :))
razno.57 dselic,
!! PS:VESLAC (NIKAKO KAJAKAS ILI NESTO SLICNO) A šta fali kajakašima???
razno.58 mnikolic,
Da li zna neko da mi kaže tačne datume kada počinju i kada se završavaju ovogodišnje olimpijske igre? m.
razno.59 stefan,
>Da li zna neko da mi kaže tačne datume kada počinju i kada se završavaju >ovogodišnje olimpijske igre? Počinju 19. jula a ne znam kada se završavaju :)
razno.60 kum.djole,
Tema: stoni.tenis :) Dugo najavljivani meč u Hajatu je okončan, Kakarašević ;) je savladao Grujića 3:2 u setovima i osvojio izuzetno lep pehar. :) U principu niste ništa propustili, pozorišna atmosfera, publika koja jedva čeka meze ;) i dva dobra stonotenisera u solidnoj partiji.
razno.61 jpptticb,
> !! PS:VESLAC (NIKAKO KAJAKAS ILI NESTO SLICNO) > > A šta fali kajakašima??? Trebalo bi u conf VICEVI, ali kad već spominjete veslače/kajakaše: Zašto su veslači veći pe*eri od kajakaša? **** Zato što dupetom ulaze u cilj!
razno.62 mcule,
>> Da ti pravo kazem, ni ja ne verujem mnogo u 'mit Majka >> Tajsona'. Prosto je nemoguce da ne postoji covek koji >> moze da ga zaustavi. Kume, nisi me dobro shvatio ;). Ja verujem da je ono velika zver i upravo _verujem_ u 'mit Majka Tajsona' ;). Cak sam i njegov veliki obozavalac, skupljam njegove postere. Mislim da nece jos dugo moci niko da ga zbaci sa prestola. PS. A na tim posterima volim da se nalazi plavusa 90/60/90, i da vice "Zelim te, zelim te..." ;).
razno.63 mcule,
>> Tema: stoni.tenis :) Od ljudi koji me znaju, i vole me ;), ima li nekoga ko ovih dana sme na crtu da izadje velikom magu ovog sporta? :) mc
razno.64 kum.djole,
>> Od ljudi koji me znaju, i vole me ;), ima li nekoga ko ovih dana >> sme na crtu da izadje velikom magu ovog sporta? :) E ? Dođi čiči.. ;)) Imamo i sto. :) Hm.. nisam uzeo reket u ruke jedno 5 godina, ali ja sam _ubeđen_ da je ključ uspeha potpuna nespremnost. ;)
razno.65 mcule,
> E ? Dođi čiči.. ;)) Imamo i sto. :) > Hm.. nisam uzeo reket u ruke jedno 5 godina, ali ja sam _ubeđen_ > da je ključ uspeha potpuna nespremnost. ;) Yooooooooooooooo, kumeeeee!!! :))). Ko bi rekao da je u jednoj takvoj spodobi stonoteniserski duh! ;)). Čoveče, pa ja tražim ovde godinama neku ovcu za dranje ;)). Reket nisam uzeo isto tol'ko u ruke, tako da smo po tome kvit! Leci samo, jel mamim sincic ozdlavio? 'el se nalalao posle opake boljke? ;) E, ako jeste, reci još gde je sto, pa da te vidim, junače! ;). mc - nesalomivi
razno.66 junior,
> Leci samo, jel mamim sincic ozdlavio? 'el se nalalao posle > opake boljke? ;) E, ako jeste, reci još gde je sto, pa da te > vidim, junače! ;). Primate li i trećeg?
razno.67 koky,
>> Leci samo, jel mamim sincic ozdlavio? 'el se nalalao posle >> opake boljke? ;) E, ako jeste, reci jos gde je sto, pa da te >> vidim, junace! ;). > Primate li i treceg? I cetvrtog ?
razno.68 mcule,
Vidim ja da se smeši jedan turnir u stonom tenisu... ;).
razno.69 kum.djole,
>> Ko bi rekao da je u jednoj takvoj spodobi stonoteniserski duh! ;)). Stvarno, ko bi rekao. ;) >> Leci samo, jel mamim sincic ozdlavio? 'el se nalalao posle opake >> boljke? ;) E, ako jeste, reci još gde je sto, pa da te vidim, >> junače! ;). Spreman sam psiićki, fiićki nikad nisam ni bio. ;) Sto je u podrumu - prostorije kućnog saveta. ;) Ako izmolim ključ..
razno.70 superhik,
=:> I cetvrtog ? Ko će da skuplja lovu, pošto se prijavljuje i peti... Nadam se da sam ja 'najsvežiji', nisam igrao samo dve godine... :)))
razno.71 stefan,
Jugoslovenska hokejaška reprezentacija se plasirala u finale svetskog prvenstva "D" grupe. U finalu će igrati protiv domaćina, reprezentacije Litvanije. Pobednik, naravno, tako prelazi u "C" grupu svetskog hokeja.
razno.72 junior,
> Vidim ja da se smeši jedan turnir u stonom tenisu... ;). :) nagrade?
razno.73 mcule,
Čekaj prvo da "opipam" konkurenciju ovih dana, pa ćemo lako da skleptamo nagrade... ;).
razno.74 kum.djole,
>> Čekaj prvo da "opipam" konkurenciju ovih dana, pa ćemo lako >> da skleptamo nagrade... ;). Konkurenciju opipavaju tiristori, mikroprocesori, p-n-p poluprovodnici i složena kola.. pa kad prođe taj talasni udar, možeš da mi staneš na crt..hmm.. mrežicu. ;)
razno.75 stefan,
Jugoslovenska hokejaška reprezentacija nije uspela da se kvalifikuje u "C" grupu svetskog hokeja. U odlučujućoj utakmici, finalu "D" grupe, poražena je od domaćina Litvanije sa 3:1.
razno.76 stefan,
Na 15. prvenstvu Evrope u streljaštvu naši reprezentativci su osvojili četiri medalje i to: Jasna Šekarić (pištolj) zlatnu, Boris Novicki (puška - omladinci) srebrnu i dve bronzane - Sanja Ivošev (puška) i ženska seniorksa ekipa u gađanju puškom (Aranka Binder, Lidija Mihajlović i Sanja Ivošev).
razno.77 nick,
Volite li BRIDGE? Igrali bi ste, ali nemate s kim i gde!!! Svi zainteresovani mogu da se jave u Bridz Klub "MOST", ul. 7. jula (Kralja Petra) br 71 - velika sala svakog utorka od 17:30 ili na telefon 683-102 pozdrav, Adam
razno.78 vpoznanovic,
>> Ko će da skuplja lovu, pošto se prijavljuje i peti... >> Nadam se da sam ja 'najsvežiji', nisam igrao samo dve godine... :))) Računajte i mene. Koliko nisam igrao, nek' ostane tajna, ne bih da stvaram predrasude. :)
razno.79 kum.djole,
Subj: sportski ribolov Zna li neko kako, gde i pošto do dozvole za Savu i okolinu ?
razno.80 kum.djole,
+ REZIME nastupa fudbalera za reprezentaciju SRJ 94/95/96 + - Dubajić je iskorenjen iz svih zvaničnih izjava i natpisa zbog klempavih ušiju i invalidskih kolica za koja je emotivno vezan. - Pandurović je isteran zbog slabe forme posle bezazlenog razvaljivanja bubrega, i što je uručio loptu Mitku, a protiv Voše sam sebi dao gol. - Saveljić je eliminisan dan posle dobijana crvenog kartona protiv Napretka zato što je faulirao protivničkog igrača. Majku mu. ;) - Milojević je odstranjen tek uz pomoć stepeništa. - Ognjenović je izjuren iz reprezentacije neprimetno, gotovo isto onako kako je i ušao u tim uz metarske naslove po novinama. - Ćirić nije u kombinaciji jer ne jede dovoljno šargarepe. - Đorović je kao vanserijski talenat posle povrede zabio 3 komada za Proleter i kao efikasan strelac odma' zaigrao i protiv Rumuna. - Petrić ima veliku glavu i može u prolazu da povredi nekog saigrača. - Ćurčić ne može da igra beka iako u Boltonu nosi broj 4. - Mijatović kao klasičan centarfor ima procenat šuta 15:0. - Pantić je labilan igrač koji često doživljava psihološke traume i šokove pred navijačima iz Jugoslavije, i zato je nevalj'o. - Šaula je, iako u životnoj formi, džoker sa klupe koji manifestuje njenu snagu, veličinu, izdržljivost i lepotu anatomskog oblika. - Drulović nije dobio šansu zato što je neznatno napredovao u Portugaliji, retko je prosečan i igra u slabom, šampionskom timu. - Govedarica nikako da se podšiša. - Čurović je guzonja. - Brzaković je uz Šaulu demonstrirao prisutnima kvalitet klupe. - Voja Budimirović kao prvi strelac naše lige MORA da igra za naš nacionalni tim zato što to tako treba da bude i tišina tamo. - Drobnjak je prvi strelac francuske lige, ali nema potrebe da igra. - Ilija Ivić nastupa u Grčkoj i nije u sastavu zato što nema ukusa. Poklonio je Damjancu najružniji dres na svetu. - Damjanac, pak, nije nikad ni bio u spisku zato što je primio taj dres. ..i tako dalje.. ;)
razno.81 dizel,
... > > - Drobnjak je prvi strelac francuske lige, ali nema potrebe da > igra. > > - Ilija Ivic nastupa u Grckoj i nije u sastavu zato sto nema > ukusa. Poklonio je Damjancu najruzniji dres na svetu. > > - Damjanac, pak, nije nikad ni bio u spisku zato sto je primio > taj dres. > > ..i tako dalje.. > :))))))))))))))) Nije lose,nije lose... Bas si pogodio Santraceve misli(osim za Djorovica).
razno.82 lexus,
=> Bas si pogodio Santraceve misli(osim za Djorovica). Naprotiv, za Đorovića je jedino i pogodio ;)
razno.83 stefan,
> U mom SOR-u piše da si replicirao na moju poruku, a poruka je > giovannijeva :) Izgleda da više ni SOR ni SezamNET ne mogu da > izdrže navijače ;))) To se dešava kada neko skine poruke, napiše exec a pre nego što ga pošalje ja premestim neku poruku iz teme u temu. Tom prilikom Sezam prenumeriše poruke pa tako napisan exec ne odgovara stvarnom stanju. Ja se trudim koliko mogu da takve greške sam ispravim, međutim verovatno i vi pretpostavljate da jednostavno ne mogu svaki put to da primetim (kao što mi verovatno ponekad promakne i nešto što bi trebalo biti ozvezdičeno O;). Sve u svemu, biće manje takvih neugodnosti ako vi malko obratite pažnju pa tu i tamo koristite mogućnost da replicirate iz teme u temu (kao ja ovoga puta ;): conf reply xx.yyy :tema Unapred zahvalan, vaš moderator :)
razno.84 miobrado,
Povodom odrazavanja Prvenstva YU u judou za seniore (m + z) u Vrbasu dana 08 i 09.06.1996. godine, tehnicki organizator organizuje likovno takmicenje za kompjutersku izradu maskote i (ili) grba sa motivom prikladnim za ovu manifestaciju ili ovaj sport. U obzir ce uci svi vektorski formati (pozeljno cdr corel format). Pravo ucesca imaju svi zainteresovani, s tim da se nece razmatrati resenja koja vec postoje u clipartovima. Za ucesce potrebno je poslati graficko resenje (ili vise) na disketi na adresu: JK "Vrbas" Vrbas Dj.Djakovica 16 21460 Vrbas i uplatiti 5 dinara po grafickom resenju na Z.R. 46700-685-3-26609 sa nazna- kom za takmicenje. Najbolja tri rada bice nagradjena. Organizator zadrzava sva prava publikovanja i koriscenja grafickih resenja. NAPOMENA: Poslati tacne podatke sa generalijama, na pismu i uplatnici.
razno.85 wiper,
Trazi se finalna utakmica iz Atine'96 Yugoslavia-Litvania - da se presnimi Ukoliko zelite da date da se presnimi ostavite mail.
razno.86 wiper,
Jos uvek trazim kasetu Yug-Lit. Atina '96 Javiti na Mail wiper
razno.87 schef,
Moram da primetim da je SPORT jedna od najposećenijih konferencija, uz FORUM naravno... ;) ŽIVELI SPORT I POLITIKA. :>>>>> Srleř
razno.88 budim,
Pravim grupu za mali fudbal. Zainteresovani u mail! :) poz, budimir
razno.89 kum.djole,
>> Razbio dvojicu Španaca... >> Pravi Srbin ;>>> Siledžija..;) Ono, kad Nađ uvali lakat Japancu svi viču "grubijan".. ma cigani. ;)
razno.90 stefan,
> Ja sam ipak ZA da onaj ko odgovara na poruku stavi i malo duzi citat, > nikoga to nece ubiti. Bas kao najveci razlog i opravdanje iznosim da > neko ko nije pratio ili ne zna o cemu se radi moze da lepo procita, > a ne da rilja po porukama od ko zna kad! Bolje je da učiniš ljudima koji redovno prate konf. nego onima koji je prate povremeno. A što se tiče konkretno tebe, tvoji citati sami za sebe nisu preveliki (tu su negde po 5-6 redova). Kod tebe je problem (da ga tako nazovemo :) što ti se najveći deo poruka satoji od jednog ili dva reda teksta i to obično neka pošalica ili zajedljiva primedba koju si u stanju da ponavljaš do iznemoglosti ;) i citata koji je toliki koliki jeste ali skoro uvek višestruko prelazi dužinu poruke. Kad bi se samo ponekad uzdržao od toga...:) ps. inače, za one koji ne znaju u direktorijumu sezam\faq\ se nalazi fajl bonton.txt koji obrađuje i ove teme :) Verovatno da su neke stvari iz njega pomalo zastarele ali ovakve opšte naznake su iste i sada kao i ranije.
razno.91 vitez.koja,
#=> Pravim grupu za mali fudbal. #=> Zainteresovani u mail! :) Džaba praviš kad se ne pojavljuješ na dogovorenim mestima :). Turi me i ovde u grupu... sk
razno.92 lexus,
=> Siledžija..;) => Ono, kad Nađ uvali lakat Japancu svi viču "grubijan".. ma cigani. => ;) Pa da... Ali Nađ je "mađar", a Butulija je "SRBIN".
razno.93 ljubisha,
>Ja sam ipak ZA da onaj ko odgovara na poruku stavi i malo duzi citat, >nikoga a rilja po porukama od ko zna kad! Pazi sad? :( I zbog tih par izuzetaka treba da ispaštaju svi ostali koji redovno prate događanja u konferenciji? Ako već neko i hoće da se uključi red bi bio da pročita i malo starije poruke a ne da upada "k'o s neba pa u rebra".
razno.94 mango,
> ps. inace, za one koji ne znaju u direktorijumu sezam\faq\ se nalazi > fajl bonton.txt koji obraduje i ove teme :) Verovatno da su neke Pa, ako se gorenavedeni fajl bonton.txt nalazi u direktorijumu faq iliti fa /kju:/ iliti fakju iliti fak ju iliti fuck you kakv je to bonton? ;))))))))
razno.95 budim,
(:) Džaba praviš kad se ne pojavljuješ na dogovorenim mestima :). :))))))) Opravdano, bio sam bolestan. Znaš da sam prošli put bio tamo... :))) (:) Turi me i ovde u grupu... Xoću! :) DAKLE; PRAVI SE GRUPA ZA MALI FUDBAL. ZAINTERESOVANI NEKA SE JAVE MENI NA MAIL. poz, budimir p.s. MA SE BUDIM
razno.96 budim,
(:) Ali Nađ je "mađar", a Butulija je "SRBIN". Lepo zapažaš! :> Butulija jeste prvo Srbin pa onda sve ostalo, a na tome mu svaka čast. Nađ je dizelaš, a to što je Mađar, to nije kriv! :) poz, budimir p.s. Ćao Štef! :)
razno.97 kepa,
Ako bilo ko zna gde bih mogao da iznajmim dasku za jedrenje za ovo leto,za juli mesec bio bi mu zahvalan. Unapred hvala. Kepa.
razno.98 stefan,
> Ako bilo ko zna gde bih mogao da iznajmim dasku za jedrenje za ovo > leto,za juli mesec bio bi mu zahvalan. Meni se čini da je na Adi bio neki klub, možda tamo da pokušaš?
razno.99 pedjak,
> Ako bilo ko zna gde bih mogao da iznajmim dasku za jedrenje za ovo > leto,za juli mesec bio bi mu zahvalan. A gde bi jedrio..? Na Adi..? Ili u Crnoj Gori..? Uslovi za to nisu baš povoljni, Dalmacija je za to sjajna, ali ne za nas :)
razno.100 kum.djole,
>> Eh, evo ga kum u starom dobrom izdanju... A taman sam se uplašio da si >> čak prestao i Partizan da simpatišeš. ;) No, na sreću razuverio si me... Neke stvari me stvarno nerviraju. ;) Ali ima i onih koji se ljute kada etiketiraš skupinu čiji su članovi, pa udare repliku 'mjkutibžju po ličnoj osnovi'.. Nikad mi neće biti jasno kako čovek može toliko da boluje od pripadnosti nekome/nečemu.. a i mnogi se junače samo na papiru/ekranu, ćorava posla.
razno.101 kum.djole,
>>> Samo zbog toga da vidim da li bi onda ciganjšture pričale >> E lakše malo sa uvredama. Mi smo oladili od tebe, ti oladi od nas. Koji vi ? Zvezdaši, navijači CZ ili vi - Toronto Reptorsi ? Ti kao drug Pripadnik Više Zajednica, mogao bi da preciziraš koju zajednicu zastupaš prilikom repliciranja.. Ako si se prepoznao kao neizostavni deo skupine navijača CZ, od milošte nazvanim "ciganjšture", onda je to samo tvoj problem. To da li ću ja da 'oladim' od "vas" je samo moj problem, jer kao jedinka imam svako moralno pravo da kritikujem zajednicu (bilo kakvu), pa i onu kojoj pripadam. Kao jedinka, nemam pravo, a ni nameru da vređam tebe lično. Sam si se uvredio, i to što si 'pripadnik' je ipak viša sila. :)
razno.102 dizel,
> Kao jedinka, nemam pravo, a ni nameru da vredam tebe licno. > Sam si se uvredio, i to sto si 'pripadnik' je ipak visa sila. Nemoj kume bas toliko da kenj*s... Smanji malo. :)))
razno.103 kepa,
>Meni se cini da je na Adi bio neki klub,mozda tamo da pokusas? Hvala Stefane, resio sam problem. Kepa.
razno.104 madamov,
> >Meni se cini da je na Adi bio neki klub,mozda tamo da pokusas? > Hvala Stefane, resio sam problem. > Kepa. Nisam stigao da odgovorim na vreme, reče mi drugar da na Adi po jedriličarskim klubovima uvek ima onih koji drže daske, a ne koriste ih. Lično sam u JK Pobeda na kupatilu "Beograd" video 10 daski od kojih bi sigurno 5 vlasnici rentirali. Ako znaš nekog ko bi još želeo da iznajmi dasku, javi, pa da ti dam broj telefona mog drugara koji može da te poveže sa tim vlasnicima.
razno.105 kum.djole,
> =============================== > 2.1515 SPORT:fudbal > vitez.koja, 12.06.96. 00:36, 513 chr > Odgovor na 2.1483, dizel, 11.06.96. 08:27 > --------------------------------------------------------- > #=> A onaj sut Djordjevica u Istanbulu je cisto znanje igraca:))) > #=> Ma daj Srle.... > > Jeste. Mogao je da ide na ulaz i verovatno bi ga dao ili bi bar > imao bacanja, ali znao je da u produžetku su im male šanse > (Danilović > 5 ličnih), pa je (isprvno) odlučio da šutira. To je njegovo znanje, > što se odlučio da šutira. To što je pogodio možemo da raspravljamo d > li je sreća ili nije, mada ja ne vidim sreću u tome da neko sa 6.25 > (bek, dobro zagrejan, pogodio i minut pre toga i sve to) pogodi > koš. sk > ----------------------------------------------- 2.1515--- Isuse.. pogledajte temu.. Zaista strašno. :( Kome su sve prsti brži od pameti, da čovek ne poveruje. SK, ti bar nisi ovde od juče. :((
razno.106 lexus,
Verovatno ste svi primetili kako fudbaleri na EURO96 nose flastere na nosu. Verovatno se pitate čemu oni služe. Izgleda da je u pitanju preparat koji širi nozdrve i tako olakšava disanje pri većim naporima. Prvobitno su ga koristili u NFL-u (američki fudbal), a počeo je da se širi i po ostalim granama sporta. Baš me zanima koja su mu štetna dejstva.
razno.107 space.ace,
--> Verovatno ste svi primetili kako fudbaleri na EURO96 nose flastere --> na nosu. Verovatno se pitate čemu oni služe. E, kad si već kod tog dela tela ;), mene interesuje kakve su ono farbe koje igrači NFL-a ponekad i NHL-a, a bogami i drugih sportova nose ispod očiju, kad senku, ali nije senka ;)
razno.108 pifat,
Šminkaju se igrači bezbola i američkog fudbala, a pretpostavljam da je razlog u tome da se spreči odsjaj sunčeve svetlosti ili reflektorske rasvete od kože na licu koji može omesti igrača da u odsudnom trenutku vidi loptu ili nešto drugo značajno (mada, mislim da je cela stvar malo bez veze, ali ko zna...).
razno.109 budim,
(:) Izgleda da je u pitanju preparat koji širi nozdrve i tako olakšava (:) disanje pri većim naporima. (:) Baš me zanima koja su mu štetna dejstva. Pa lepo si sam napisao "širi nozdrve"! :))))) Ima da im nosovi budu kao: *********** (dopisati po želji) poz, budimir
razno.110 firus,
> E, kad si vec kod tog dela tela ;), mene interesuje kakve su > ono farbe koje igraci NFL-a ponekad i NHL-a, a bogami i drugih > sportova nose ispod ociju, kad senku, ali nije senka ;) Ratnicke boje, podsticu agresivnost i povecavaju okretnost. Irokeski recept ... Haug .... =~|)
razno.111 kepa,
>>Meni se cini da je na Adi bio neki klub moses tamo da pokusas. Dasku ce mi pozajmiti prijatelj prijatelja.A,ako cujem da se neko interesuje za takav aranzman,da bi hteo dasku za letovanje imam te u vidu.Zaista puno hvala.Pravo da ti kazem nisam ocekivao pomoc u ovom mom trazenju tako brzo i tako efikasnu.Drugarcina si . CU . Kepa.
razno.112 madamov,
> Zaista puno hvala Nema na čemu. Inače, ne moraš mene da juriš, ja ću ti dati broj telefona, a ako se nađeš na Adi i to kod kupatila Beograd, možeš uvek vikendm da nađeš nekog u JK Pobeda pa da pitaš za Todora, to je taj moj drugar.
razno.113 stefan,
AMAN! (čest uzvik u sevdalinkama ;) Pobogu ljudi, u zadnjih nekoliko dana sam morao užasno mnogo poruka da premeštam iz fudbala u košarku. Pa jel toliko teško da dodate u liniju jedno " :tema_u_koju_treba_da_ide_odgovor" i da poruka ode u pravu temu? Već sam više puta objašnjavao probleme do kojih dolazi kada se premeštaju poruke iz teme u temu. Ajde obratite malo pažnju na to, već mi preko glave došlo ispravljanje pogrešnih refernci za odgovore do kojih dolazi kada ja premestim poruke pa ih sezam sve prenumeriše a vi posle toga pošaljete exece sa starim brojevima poruka. Ako vidim da nekoga baš boli uvo za to i da mu se to stalno dešava počeću takve poruke jednostavno da poništavam.
razno.114 skysurfer,
Pravim grupu vezanu za tz. alternativne sportove kao sto su: padobranstvo, ronjenje, slobodno penjanje, paraglajding, mt. bike, roleri, jedrenje na dasci, bendzi dzamping, b.a.s.e. dzamping, etc. Kazem alternativne sportove iz prostog razloga sto jos uvek nisu dovoljno razvijeni u nasoj zemlji. Saljite mail na skysurfer-a. Vozdrav !
razno.115 stefan,
> Pravim grupu vezanu za tz. alternativne sportove kao sto su: > padobranstvo, ronjenje, slobodno penjanje, paraglajding, mt. bike, roleri, > jedrenje na dasci, bendzi dzamping, b.a.s.e. dzamping, etc. Priča o tome može slobodno da krene i ovde u temi razno. Lakše je za primetiti tako da je veća šansa da se pojavi više zainteresovanih.
razno.117 skysurfer,
FORMIRANA JE GRUPA FUNSPORT, vise inf. u CIV.9. hedonizam, mail SkyS
razno.118 budim,
Pravim grupu za mali_fudbal. Zainteresovani u mail. Moguć susret Pro-Net. :) poz, budimir
razno.119 nenad,
> Ako vidim da nekoga baš boli uvo za to > i da mu se to stalno dešava počeću takve poruke jednostavno da > poništavam. To je dobar način, na obrisane poruke je nemoguće odgovoriti pa se prilikom slanja exec-a vidi greška... Vremenom će se ljudi naučiti. :)
razno.121 skysurfer,
Skoro je oformljena grupa FUNSPORTS posvecena alternativnim sportovima : padobranstvo, podvodni sportovi, paraglajding, jedrenje na dasci, slobodno penjanje, planinski biciklizam, snowboarding, skateing, roll and go... Svi zainteresovani neka mi posalju mail. cu...
razno.122 dizel,
> > Moguc susret Pro-Net. :) E TO!!! Samo da to postane tradicija, pa da pocne i nas mali veciti derbi...
razno.123 budim,
(:) E TO!!! (:) Samo da to postane tradicija, pa da pocne i nas mali (:) veciti derbi... Da, samo na Net-u fale ljudi na Pro-u već ima 16-toro... Ja još nisam odlučio za koju selkciju ću nastupati... :)))) poz, budimir
razno.124 nenad,
Pretnje, pozivi na tuču i sl. radnje neće biti tolerisani u javnim konferencijama na ovom sistemu. Molio bih sve da to imaju u vidu kada pišu i šalju poruke. Toliko.
razno.125 kum.djole,
>>#=> Poruke tipa "Niša Saveljić!!!" i "igrali rezervisano" pišite u >>#=> adekvatnoj temi (SPORT:navijači - SPORT:fudbal). Ova tema >>#=> rezervisana je za aktuelno takmičenje prognozera i sve što ima >>#=> veze sa prognoziranjem. >> >> Zašto? Zašto - šta ? Zašto da pišu poruke u adekvatne teme ? Ili zašto je rezervisana-za-to-zašta-je-rezervisana ? Ako je ovo drugo, onda: zato što je tako osmišljena na početku. Početak prognoze kraj decembra '95. Početak teme u konferenciji je kraj februara '96. U poruci 15.1 ne piše doslovce šta je sve dozvoljeno a šta nije, ali piše čemu tema služi i zašto je otvorena. Za ovakve poruke nije. >> I od kad si ti moderator ovde, da daješ ovakva obaveštenja? A otkad si ti dežurni replikant ? Manjak negativaca..? Sve što ja radim je da organizujem i vodim takmičenje. Molba, po ko zna koji put (nikakvo naređenje) da se poruke takve tematike pišu u odgovarajućim temama stoji gore. Obaveštenje zašta služi tema takođe. Sezam je pun anarhista, valjda neko mora da im skrene pažnju gde su granice.. "a ko sam to JA pa da im ja skrećem pažnju" - meni smeta, i verujem da nisam jedini. >> Ako ja želim da dam svoju procenu rezultata neke utakmice koja treba >> da se igra, najlogičnije mi se čini da je dam ovde, a ne u >> sport:navijači... I meni je najlogičnije. Piše gore "sve što ima veze sa prognoziranjem".. Sve što "TREBA DA SE IGRA".. sve što će biti, smatra se prognozom.. Moram li da crtkam ? Gde ćeš s ovom replikušom, majke ti ? Problematične poruke glasile su: >> Posle jednog grobarskog cobana, Save, odlucili su da kupe jos >> jednos. To je Nisa Saveljic!!! Da li im Bjekovic placa da uzimaju >> ove vase igrace?... A, grobari? >> Pa bas se i ne moze reci za Engleze da su igrali rezervisano!!! ..tekstovi koji definitivno ne pripadaju temi SPORT:prognoza. Ako ćeš ti da čekaš Stefana da osudi smer ovih poruka zato što je moderator, to je tvoj problem.. >>#=> Razmatraće se diskvalifikacija sa takmičenja svakog korisnika koji >>#=> u temi SPORT:prognoza bude slao poruke neodgovarajuće sadržine. >> >> Preteruješ kume... 'si nervozan malo? ? Piše da će se "razmatrati" što, ako malo razmisliš znači da će biti izneto kao problem pred još par ljudi. Po dogovoru, što je opet samo još jedan razuman način rešavanja problema kojih je bilo i biće (rezervni parovi, dopuna tiketa za određene korisnike, glasanje..). >> Imaš neobjašnjive crte na negativima? Iskuliraj malo... Vrlo nisko.. ne priliči ti. Ono što radim u temi 'prognoza' za mene odavno više nije razbibriga koju sam predložio pre pola godine, već _obaveza_ koja mi oduzima ogromno vreme i iz dana u dan skraćuje živce. Kad se jave neke picajzle sa 'posebnim željama' ili ospu paljbu zbog 'ukradenih' (?) dva poena, pa salvo poruka 'gde je tabela'.. da iskuliram ? Ok. Svojevoljno apsolviram matematiku i piskaram izveštaje po Sezamu za 90 minuta na dan, uradim nešto konstruktivno - i onda neko dođe i kaže "grobarski čoban", "cigansko govno", "ustaška pička".. Je l' i to kul ? Onda poruke u kojima autori doslovce seru po svemu onome što je u poslednjih 450 poruka ispisano u toj temi, kao celini. ..da iskuliram ? Ako je ono navijačko proseravanje i ovo klasično podjebavanje nagrada za uložen trud, onda blagoizvolite naći novog morona za sabiranje poena. Hoćeš da probaš, da ti budeš malo kul ?
razno.127 lexus,
=> Da, samo na Net-u fale ljudi na Pro-u već ima 16-toro... Ja još => nisam odlučio za koju selkciju ću nastupati... :)))) Prebaci u NET selekciju one koji imaju user na oba sistema.
razno.128 ilazarevic,
> Ako je ono navijačko proseravanje i ovo klasično podjebavanje > nagrada za uložen trud, onda blagoizvolite naći novog morona > za sabiranje poena. Hoćeš da probaš, da ti budeš malo kul ? Čekaj, meni nije jasno zašto ti to uopšte radiš? Iz ljubavi prema Sezamu? :)) Ako ti se smučilo, lepo kaži: "Nema više prognoze!" i gotovo.
razno.129 dizel,
> Da, samo na Net-u fale ljudi na Pro-u vec ima 16-toro... Ja jos > nisam odlucio za koju selkciju cu nastupati... :)))) > Pa posto je nas manje... Logicno je gde ces... Ajde ljudi, ko jos hoce da igra mali fudbal? Javite se, pa da razbijemo PRO!
razno.130 budim,
(:) Prebaci u NET selekciju one koji imaju user na oba sistema. Većina ima user na oba sistema... A i neću da igram za Net... :) Pro ruleZ! :) poz, budimir
razno.131 budim,
(:) Pretnje, pozivi na tuču i sl. radnje neće biti tolerisani u (:) javnim konferencijama na ovom sistemu. Molio bih sve da to (:) imaju u vidu kada pišu i šalju poruke. Toliko. Da i ja nešto kažem na ovu temu jer se osećam prozvanim, učestvovao sam u tome. Dakle, svega ovog ne bi bilo da je na vreme obrisana kumova provokativna poruka koje je isprovocirala mene i još nekoliko korisnika. Sve što se posle pisalo/ dešavalo, imalo je za posledicu ono što je kum uradio. Mislim da poruke čiji je jedini smisao da uvrede ili isprovociraju ciljnu grupu korisnika treba momentalno bristai sa sistema. Ovo je veliki minus za stefana i onog koji je poruku pročitao a znao je šta će sve iz nje da proistekne. Mislim, svako ko je pročitao poruku o "našim momcima" mogao je da pretpostavi reakciju... poz, budimir
razno.132 budim,
(:) A otkad si ti dežurni replikant ? Manjak negativaca..? Svako ko tebi uputi najmanju zamerku ispada dežurni replikant i negativac... Veoma poučno... (:) takođe. Sezam je pun anarhista, valjda neko mora da im skrene (:) pažnju gde su granice.. "a ko sam to JA pa da im ja skrećem (:) pažnju" - meni smeta, i verujem da nisam jedini. (:) Ako je ono navijačko proseravanje i ovo klasično podjebavanje (:) nagrada za uložen trud, onda blagoizvolite naći novog morona (:) za sabiranje poena. Hoćeš da probaš, da ti budeš malo kul ? U koju bi kategoriju, anarhija ili podjebavanje stavio poruku koja za cilj ima provokaciju određene grupe ljudi na sistemu? poz, budimir
razno.133 junior,
> Prebaci u NET selekciju one koji imaju user na oba sistema. Ako vam treba sudija, tu sam :) P.S. A šta se igra?
razno.134 shootman,
>> tema takode. Sezam je pun anarhista, valjda neko mora da im skrene >> paznju gde su granice.. "a ko sam to JA pa da im ja skrecem paznju" - >> meni smeta, i verujem da nisam jedini. Vidi, vidi... Pa dajte mu bre ljudi da bude moderator, maturirao je covek, ima zenu, ide uskoro u evzone... mislim, zna covek sta je red i disciplina, a ne k`o "onaj" stefan ;) >> Onda poruke u kojima autori doslovce seru po svemu onome sto je >> ---- >> Ako je ono navijacko proseravanje i ovo klasicno podjebavanje ------------ ------------ A da malo isperes ta usta pre udaranja po tastaturi ?
razno.135 stefan,
Dragi moji & drage moje :) Vidim da me poslednjih dana cesto pominjete, lupate mi minuse, ime mi se povlaci po nekim drugim konferencijama i sl. pa verovatno neki misle da bih trebao i ja da se oglasim. Na moju zalost trenutno nisam u mogucnosti da svakome odgovaram posto mi je kompjuter u kvaru. To je ujedno razlog i zasto me nema u konferenciji proteklih nekoliko dana (neki su vec i bili upuceni u to no nije zgoreg da se kaze). Nadam se da cu se uskoro vrnuti ovde a dotle vas najlepse umoljavam da malko spustite loptu na zemlju i primirite strasti. Naravno, ni ne pomisljajte da nema nikoga da vam brise poruke - to je obezbedjeno ;>
razno.136 mantoniadis,
> Dakle, svega ovog ne bi bilo da je na vreme obrisana kumova provokativna > poruka koje je isprovocirala mene i jos nekoliko korisnika. Sve sto se Za kum-a i jos nekoliko korisnika poruka je bila u redu.. Ako ne mozes da razlikujes sport od politike nije ti kriv kum...
razno.137 nenad,
> Dakle, svega ovog ne bi bilo da je na vreme obrisana kumova provokativna > poruka koje je isprovocirala mene i još nekoliko korisnika. Zbog čega da bude obrisana? Zato što je neko javno rekao da navija za Hrvatsku? Zašto bi takve poruke bile brisane? Možda je pisac poruke Hrvat, možda mu najbolji prijatelj igra u tom timu, nije li logično onda da navija za hrvatsku reprezentaciju, zašto ne bi imao pravo na to? I još važnije - zašto ne bi imao pravo da to javno kaže!? Jel ovo slobodna zemlja ili nije? Jel smeju u ovoj zemlji Hrvati da imaju svoje mišljenje i ljubav prema sopstvenoj naciji i domovini? Ako smeju oni da vole Hrvate, smeju li to i nehrvati? Možda je kum.djole mazohista, voli da mu ubijaju familiju, možda je lud, izdajnik, možda je baš on klao, ubijao i palio sela u crnoj uniformi, možda samo želi da bude interesantan, ali sve to nema nikakve veze sa njegovim pravom da ovde objavi za koga navija i pohvali igru tima za koji navija, niti je posao moderatora i sysadm-a da istražuje šta je on, ko je on, koje je nacionalnosti, da li treba da je u zatvoru i zašto navija za one za koje navija. Ovo je slobodan medij, i dok god to ne izađe iz nekih opštih civilizovanih normi i normi ponašanja, svako ima pravo da objavi svoje mišljenje, necenzurisano i bez ograničenja, u adekvatnoj konferenciji i temi. Kum.djole nije izrazio podršku nikakvom ustaškom eskadronu smrti već reprezentaciji koja igra bez razlike zajedno sa ostalima na prvenstvu Evrope. Njihove utakmice prenosi i naša televizija. Tu možeš da vidiš i Roberta Prosinečkog, čoveka čije si ime pre neku godinu uzvikivao sa tribina u Beogradu, Minhenu, Bariju. Za koji mesec na ovaj sistem će se ravnopravno uključiti i ljudi iz Hrvatske, Bosne, Slovenije, Grčke, Italije, Engleske... Moći ćeš da chat-aš sa njima. Nije li logično da će oni navijati za svoje reprezentacije, šta tu ima čudno? Oćeš i njihove poruke smatrati "provokacijama"? Možemo i ovako da posmatramo stvari: nečijeg dobrog prijatelja je možda ubio neki navijač Zvezde. Ima li on pravo da traži da se sa sistema briše svaka poruka kojom se izražava ili daje podrška Zvezdi? Ili ovako: 45. su nas Englezi bacili u ruke Staljinu i Brozu, a posledice toga će ovaj narod osećati mnogo duže nego posledice hrvatskih zločina protiv Srba 91-95 (do kojih možda ne bi ni došlo da nije bilo Engleske "izdaje"). A opet, neki navijaju za Engleze... > Sve što se > posle pisalo/ dešavalo, imalo je za posledicu ono što je kum uradio. Kako uopšte nešto što se posle dešavalo može imati za posledicu ono što se ranije dogodilo? Pročitaš li ti poruke koje pišeš pre nego što ih pošalješ? Probaj jedno nedelju dana da primenjuješ metod da sve poruke koje napišeš ostaviš da "prenoće", i sutradan ih pročitaj još jednom pre slanja. Uveren sam da ćeš ih videti u bar malo drugačijem svetlu, neku promeniti, od neke odustati... Drugi način - nateraj sebe na princip da u javne konferencije ne šalješ više od jedne poruke dnevno. Tako ćeš dobro razmisliti šta je bitno reći, na šta je bitno odgovoriti, na šta je već odgovoreno. Nije neophodno svaki put odgovoriti na svaku poruku sa čijim se sadržajem ne slažeš, nije neophodno da na svako "Partizan, partizan!" baš ti repliciraš "Zvezda, zvezda!". Galamom se nešto možda može postići na fudbalskoj utakmici, ali u razgovoru, u dijalogu - ne! Ako bi nešto od ovoga primenio poruke bi ti tako postale sadržajnije i više ljudi bi ih čitalo. Ovako, uglavnom se svađaš, da ne kažem - prepucavaš po konferencijama, ponavljaš se... Nije to samo moj utisak i mišljenje, a ti ga protumači kako želiš. Razmisli, da li je moguće da od 2000 ljudi baš ti uvek dolaziš u situaciju da se "boriš za pravdu", ispravljaš krive Drine i sl. Da li si ti baš toliko poseban? Ova digresija nema direktne veze sa temom o kojoj se priča, znam i da nećeš ni trenutka pomisliti na to kako bi mogao bar da pokušaš da poslušaš neki od ovih saveta, znam da si dok si stigao do ovde sa čitanjem već označio za citiranje bar pola dosadašnjeg teksta, ali to i ne očekujem - takva ti je priroda, jednostavno si takav. Ipak sam napisao sve ovo što sam napisao jer postoji mogućnost da jednom, za koji mesec, pročitaš ovo pažljivije, nekom prilikom kada te niko ne bude video i kada većina zaboravi na ovu poruku i kada ne bude više opasnosti da se osramotiš pred društvom jer si poslušao neki savet, iole ozbiljno razmotrio mišljenje koje je u suprotnosti sa tvojim, pomislio na trenutak da možda nisi u svemu u pravu... > Mislim da poruke čiji je jedini smisao da uvrede ili isprovociraju ciljnu > grupu korisnika treba momentalno bristai sa sistema. Tu nema nikakvog spora, sve poruke koje sadrže uvrede i pretnje se brišu. Naravno, niko ne preuzima obavezu da non-stop motri šta se dešava niti da ni jedan član sistema neće uspeti da pročita poruke "neprihvatljive" sadržine, ali retko koja takva poruka ostane na sistemu više od 24 časa. Sam čin njenog brisanja je više izražavanje stava ljudi koji vode ovaj sistem kakve poruke nemaju mesta na njemu, nego neka cenzura ili tutorski odnos i zašita "nežnih ušiju" članova Sezama. Što se provokacija tiče, one su sastavni deo svakog dijaloga, rasprave, diskusije, sukoba mišljenja i spadaju u arsenal retoričke veštine. Neko provocira sagovornika kako bi kod njega izazvao reakciju koju želi i koja mu ide u korist. Provokacija može biti uspešna i neuspešna. Da li će biti uspešna zavisi _samo_ od onoga kome je upućena. Ako je kumova poruka i bila provokacija, ti i dizel ste učinili da provokacija uspe. Ako sledeći put budete mudriji, ona neće uspeti. Ako ne uspe nekoliko puta, dosadiće i "provokatoru" da troši vreme uludo. > Ovo je veliki minus za stefana i onog koji je poruku pročitao a > znao je šta će sve iz nje da proistekne. Stefan trenutno ne može redovno da zove Sezam jer mu se računar pokvario, pa jako teško može da obavlja i svoj posao moderatora. Zbog toga sam ja preuzeo obavezu da obratim više pažnje na konferenciju. "Inkriminsanu" poruku nisam obrisao, nadam se da je iz ove poruke jasno i zašto. > Mislim, svako ko je pročitao poruku o "našim momcima" mogao > je da pretpostavi reakciju... Studiraš istoriju, morao bi da znaš koliko je loše kad je neko predvidljiv. Dovoljno sam dugo na Sezamu, poznajem ljude, njihove međusobne odnose i celu situaciju i, veruj mi, umem vrlo dobro da pogodim ko će i kako reagovati na koju poruku, ne moram ni da gledam u zaglavlje da bih znao ko je poruku pisao, kakve su mu namere, da li nekog provocira, izaziva, želi konstruktivnu diskusiju, želi da se promoviše, želi raspravu da privede kraju, da je pretvori u svađu, da nekog posredno uvredi... Poruke se, međutim, ne mogu brisati na osnovu toga kakvu reakciju mogu da izazovu. Tačno sam znao ko će i kako ovde reagovati na kumovu poruku, verujem da je većina to znala, ali - šta sa tim? Najviše što bih mogao u nekom takvom slučaju da uradim jeste da autora zamolim da je obriše da se ne bi dizala prašina bez potrebe, ali nisam nikada do sada osetio želju i potrebu da tako nešto učinim, pa ni u ovom slučaju. Morate i ti i kum.djole jednu stvar da shvatite, niste deca. Neki ljudi se jednostano ne trpe. Ne mora čak ni da postoji neki jak razlog za to, ne mora čak da postoji nikakav razlog, jednostavno kod onog drugog postoji neki hormon koji aktivira živac ovog prvog. I šta takvi ljudi treba da rade? Da se trude da se svaki dan sretnu i sukobe kako bi se intenzivnije mrzeli? Ili da se prećutno izbegavaju, ko prvi vidi "suparnika" da pređe na drugu stranu ulice... Tako će se lakše otrpeti i kada ne mogu da se izbegnu, kada moraju da se sretnu. Navija za Hrvate, pa šta? Jasno ti je valjda da ga nećeš ubediti da "greši" što navija za njih, posebno pošto obojca imate otpor prema porukama onog drugog jer ste se i pre svađali. Ok, njegov problem, konstatuješ tu činjenicu, kažeš u sebi "ovaj je potpuno lud" i ideš dalje... Znači, jednostavno pređeš preko toga umesto da napraviš svađu ko na pijaci. Možeš li da pređeš preko toga, da se izdigneš iznad nekih stvari? Veliki ljudi mogu.
razno.138 lexus,
=> Većina ima user na oba sistema... A i neću da igram za Net... :) => Pro ruleZ! :) Izdajniče ;) Nema veze, podelićemo se ;) Uzgred, ja ne branim ;)
razno.140 mango,
> Zbog cega da bude obrisana? Zato sto je neko javno rekao da > navija za Hrvatsku? Zasto bi takve poruke bile brisane? Mozda je Hm, da i meni nesto nije jasno- zasto ne bi trebalo da se navija za Hrvate? Ja sam vec objasnio zasto za nih navijam ali mi niko nije odgovorio tako da se nadam da su mnogi shvatili da sam bio u pravu. P.S.Zasto nenadova poruka iz koje sam maali citat izdvojio nije obrisana? A nenade? Nema nikakve veze sa sportom;))))))))))))))
razno.141 budim,
(:) Izdajniče ;) :) Jock! Pro ruleZ! :) (:) Nema veze, podelićemo se ;) Teško ekipa PŠro-a je odigrala već nekoliko utakmica... (:) Uzgred, ja ne branim ;) PANDURE!!!! PANDURE!!!! poz, budimir
razno.142 budim,
(:) Ako vam treba sudija, tu sam :) Treba! :) (:) P.S. A šta se igra? Fuzbal! Mali... poz, budimir
razno.143 budim,
(:) Pa posto je nas manje... Logicno je gde ces... (:) Ajde ljudi, ko jos hoce da igra mali fudbal? (:) Javite se, pa da razbijemo PRO! Pa ako ti igraš za NET, onda ima i da razmislim... :))) Stvarno, neka se jave zainteresovani, igra se sutra... MA SE BUDIM... poz, budimir
razno.144 budim,
(:) Ako ne mozes da razlikujes sport od politike nije ti kriv kum... Pojasni, na šta si konkretno mislio? poz, budimir
razno.145 budim,
(:) Zbog čega da bude obrisana? Zato što je neko javno rekao da ato što je poruka provokacija u određenoj temi i kao takva može da izazove čitave lance diskusija u kojima neće biti ničega vezanog za temu u kojoj se poruke pišu. Mislim da ste i ti i kum.antišum osvedočeni borci protiv svih onih, koji pišu nešto što nije vezano sa temom. Dakle, ako to, TEBI, nije dovoljan razlog onda... (:) navija za Hrvatsku? Zašto bi takve poruke bile brisane? Možda je (:) pisac poruke Hrvat, možda mu najbolji prijatelj igra u tom timu, (:) nije li logično onda da navija za hrvatsku reprezentaciju, zašto (:) ne bi imao pravo na to? I još važnije - zašto ne bi imao pravo da (:) to javno kaže!? Svako ima pravo da navija za koga želi. Recimo, mango i giovanni su javno izjavljivali da navijaju za Croate, pa im niko nije pravio probleme niti se svađao sa njima, o pretnjama da ne govorim. Ali kada neko napiše "onakvu" poruku, spominje "naše momke", "zajedničku proslavu" i slične gluposti, za to unapred mogu da potpišem kako će se odraziti po sezamovsku populaciju... Pa ti reče kako unapred znaš kako će neko reagovati, zar si stvarno želeo da do ovoga i dođe? Ima pravo da to javno kaže, ali nadam se da si pročitao predmetnu poruku od koje je sve krenulo... (:) Jel ovo slobodna zemlja ili nije? Jel smeju u ovoj zemlji Hrvati (:) da imaju svoje mišljenje i ljubav prema sopstvenoj naciji i (:) domovini? Ako smeju oni da vole Hrvate, smeju li to i nehrvati? Ala si naivan ili pokušavaš takvim da se predstaviš? Kum niti je Hrvat niti gaji ljubav prema svojoj naciji... Svaki Hrvat ima pravo, čak mislim i da treba, da navija za svoj narod i svoju reprezentaciju. Ali on nije to, i tim stavom upravo nervira ljude ovde... namerno Nemoj ovo zadnje da ispustiš iz vida... (:) Možda je kum.djole mazohista, voli da mu ubijaju familiju, možda (:) je lud, izdajnik, možda je baš on klao, ubijao i palio sela u (:) crnoj uniformi, možda samo želi da bude interesantan, ali sve to Ovo si ti napisao... :) (:) Kum.djole nije izrazio podršku nikakvom ustaškom eskadronu smrti (:) već reprezentaciji koja igra bez razlike zajedno sa ostalima na Naravno da nije, samo je izrazio opdršku reprezentaciji države koja je poslala ustaške eskadrone smrti, pravila mleveno meso od srpskih izbegličkih kolona i slično. Na stranu njegovo smešno i pomalo patetično jugoslovenstvo, to nikada nije izazvalo ovakve reakcije kod mene i drugih, niti će, ali ovo je bila provokacija smišljeno napisana i sa određenim ciljem. I ti to podržavaš kao pravo na slobodnu misao? :( Ej, Nenade? (:) prvenstvu Evrope. Njihove utakmice prenosi i naša televizija. Tu Zašto da ih ne prenosi? Gde je tu problem? Jesam li ja to kritikovao ikada? (:) možeš da vidiš i Roberta Prosinečkog, čoveka čije si ime pre neku (:) godinu uzvikivao sa tribina u Beogradu, Minhenu, Bariju. Naravno, čak i vrapci na grani znaju da je to bilo pre ovog rata... Tada nije bio reprezentativac "lepe mu njegove"... (:) Za koji mesec na ovaj sistem će se ravnopravno uključiti i ljudi (:) iz Hrvatske, Bosne, Slovenije, Grčke, Italije, Engleske... Moći (:) ćeš da chat-aš sa njima. Nije li logično da će oni navijati za (:) svoje reprezentacije, šta tu ima čudno? Oćeš i njihove poruke (:) smatrati "provokacijama"? Neka se uključe, jedva čekam... Savršeno mi je jasno da će oni navijati za svoje reprezentacije, tako treba. Ali, da li će njima biti logično ono što kum radi? Njihove poruke nisu provokacije jer oni predstavljaju svoj narod... (:) hrvatskih zločina protiv Srba 91-95 (do kojih možda ne bi ni (:) došlo da nije bilo Engleske "izdaje"). A opet, neki navijaju za (:) Engleze... Naravno, ja navijam za Engleze. Oni nisu izvršili ni jedan zločin nas Srbima. Kakave izdaje? Međunarodna politika ne poznajem pojam prijatelja nego interesa, probaj da shvatiš. Tu su pali mnogi naši političari... (:) nego što ih pošalješ? Probaj jedno nedelju dana da primenjuješ (:) metod da sve poruke koje napišeš ostaviš da "prenoće", i sutradan (:) ih pročitaj još jednom pre slanja. Uveren sam da ćeš ih videti u Praktikovao sam i taj način slanja, u vreme rasprave o Crnogorcima... Nisi mi otkrio Ameriku... (:) Galamom se nešto možda može postići na fudbalskoj utakmici, ali u (:) razgovoru, u dijalogu - ne! Jaooo... Razumem da braniš svog poznanika/prijatelja, ali nemoj tako nisko... (:) Nije to samo moj utisak i mišljenje, a ti ga protumači kako (:) želiš. Razmisli, da li je moguće da od 2000 ljudi baš ti uvek Čiji još? Kumov? (:) Drine i sl. Da li si ti baš toliko poseban? Naravno! :))) Takvo mišlčjenje imaš o meni? Zato uvek završavaš poruke sa mislima i poređenjima sa "velikim ljudima"? Smatraš da sam toliko uobražen i bolestan, da mislim da sam poseban, pa ti je tako nešto potrebno da bi ja shvatio da grešim a ti mi ukazao na grešku? :) Vidim da me ne poznaješ i da si mnogo pogrešnog izvukao iz mojih poruka... :((( (:) pokušaš da poslušaš neki od ovih saveta, znam da si dok si stigao (:) do ovde sa čitanjem već označio za citiranje bar pola dosadašnjeg (:) teksta, ali to i ne očekujem - takva ti je priroda, jednostavno (:) si takav. Ipak sam napisao sve ovo što sam napisao jer postoji Naravno da jesam, to je i "malji deca" mogao da predvidi jer znaš da na sve moje poruke odgovaram, za razliku od nekih, :> i da ću ti i na ovu poruku odgovoriti. Mislim da se stavljaš na pogrešnu stranu, čak mislim da to i sam znaš, ali da zbog nekih ličnih razloga to moraš da uradiš... (:) na ovu poruku i kada ne bude više opasnosti da se osramotiš pred (:) društvom jer si poslušao neki savet, iole ozbiljno razmotrio Pred kim? Kakva sramota? Zašto da se osramotim? (:) Tu nema nikakvog spora, sve poruke koje sadrže uvrede i pretnje Izgleda da različito tumačimo pojam uvrede?... (:) Što se provokacija tiče, one su sastavni deo svakog dijaloga, (:) rasprave, diskusije, sukoba mišljenja i spadaju u arsenal (:) retoričke veštine. Neko provocira sagovornika kako bi kod njega (:) izazvao reakciju koju želi i koja mu ide u korist. Nije nego. Provokacija da, ali provokacija koja za sobom nosi šuma kol'ko xoćeš, e da bi se ciljna grupa isprovocirala na mestu gde za to nema potrebe? Jel i to podržavaš? (:) Provokacija može biti uspešna i neuspešna. Da li će biti uspešna (:) zavisi _samo_ od onoga kome je upućena. Ako je kumova poruka i (:) bila provokacija, ti i dizel ste učinili da provokacija uspe. Ako (:) sledeći put budete mudriji, ona neće uspeti. Ako ne uspe nekoliko (:) puta, dosadiće i "provokatoru" da troši vreme uludo. naravno da je uspešna jer "normalan" čovek na onako nešto nije mogao a da ne odgovori. Ja sam se lično osećao pogođenim... Znao je da će provokacija uspeti, jer je bila takva kakva je bila, osuđena na uspeh, a on na žaljenje i osudu... Čak je i mene iznenadilo koliko se ljudi zgadilo nad tom porukom, za neke se nisam ni nadao... (:) konferenciju. "Inkriminsanu" poruku nisam obrisao, nadam se da je (:) iz ove poruke jasno i zašto. Znao sam da je ti ne bi obrisao, verovatno ne bi ni štef, ali to je tvoj problem, svako radi onako kako misli da je najbolje za njega... (:) Studiraš istoriju, morao bi da znaš koliko je loše kad je neko (:) predvidljiv. Ja i ti ovde ne vodimo nikakav rat, ili ja nisam dobro obavešten? :) Niti smo nekakvi protivnici, samo ljudi koji prekraćuju vreme učestvujući u jedno cyber crtanom filmu ili stripu... :) (:) autora zamolim da je obriše da se ne bi dizala prašina bez (:) potrebe, ali nisam nikada do sada osetio želju i potrebu da tako (:) nešto učinim, pa ni u ovom slučaju. Naravno... (:) Morate i ti i kum.djole jednu stvar da shvatite, niste deca. Neki (:) ljudi se jednostano ne trpe. Ne mora čak ni da postoji neki jak Tu si potpuno u pravu. Nas dvojica smo vodonik i kiseonik (naravno on je vodonik :))) i čim dođe do mešanja, javi se eksplozija... Ja sam sa njim imao dogovor o ne repliciranju ali vremenom on je nestao i čim smo pustili "volan" posle jednog chat-a, sve je otišlo u... U pravu si, bolje da se "tražimo", na sve načine već da izbegavamo jedan drugog, ja ću probati da mu zaboravim ime na who listi i da zaobilazim ponovo njegove poruke... Lepše je tako... (:) problem, konstatuješ tu činjenicu, kažeš u sebi "ovaj je potpuno (:) lud" i ideš dalje... Znači, jednostavno pređeš preko toga umesto (:) da napraviš svađu ko na pijaci. Upravo tako... Mislim da si ovde u pravu... Ali, napominjem da će onakve poruke uvek izazvati reakciju kao ovu... (:) Možeš li da pređeš preko toga, da se izdigneš iznad nekih stvari? (:) Veliki ljudi mogu. Opet ovo o velikim ljudima? :)))) Zar stvarno imaš tako loše mišljenje o meni? Nisam naložen i uobražen, zapamti... poz, budimir p.s. veliki ljudi slično misle! :)))))
razno.146 kum.djole,
>> Čekaj, meni nije jasno zašto ti to uopšte radiš? >> Iz ljubavi prema Sezamu? :)) Radim zato što sam počeo i zato što je red da završim. >> :)) Ako ti se smučilo, lepo kaži: "Nema više prognoze!" i gotovo. To ne bi bilo u redu prema prognozerima. Ovo takmičenje se bliži kraju, kao i moj odlazak sa Sezama, i bilo bi lepo da se ova zabava ustali na sistemu i privuče veći broj korisnika. Naravno, ako se nađe neko ko će sve to voditi i organizovati.
razno.147 shootman,
Posto niceg kulturnog nema u ovom mail-u, ide javno... Pitanje upravi : Sta cete uraditi povodom ovoga ? >> ========================= >> 24464 Za shootman Nije procitano >> Od kum.djole 21.06.96. 20:16 279 chr >> --------------------------------------------------- >> >> A da malo isperes ta usta pre udaranja po tastaturi ? >> >> Da li si ti svoja pogana usta ispirao kucajuci one odvratne poruke >> protiv citavog sistema, odbrojavajuci XX dana.. >> ..koji zacudo, jos uvek teku.. ? >> >> Reakcija poput tvoje odgovara tituli najobicnijeg govnara. >> >> -------------------------------------------24464--- Ocekujem makar odgovor nadleznih. P.S. Jel` to najhrabrije sto pojedini maloletnici umeju ? ;>
razno.148 mantoniadis,
> Pojasni, na sta si konkretno mislio? Da pojasnim? Ako si ti dizel nisam ni ja kriv ;)
razno.149 budim,
(:) Posto niceg kulturnog nema u ovom mail-u, ide javno... (:) Pitanje upravi : (:) Sta cete uraditi povodom ovoga ? (:)>> Reakcija poput tvoje odgovara tituli najobicnijeg govnara. (:) Jelž to najhrabrije sto pojedini maloletnici umeju ? ;> Sramota... poz, budimir
razno.150 junior,
> (:) Ako vam treba sudija, tu sam :) > (:) P.S. A šta se igra? > Fuzbal! Mali... Ok, javite vreme i mesto ... ako se obezbedi i pićence za sudiju, tu sam :)
razno.151 vimm,
>>> Od kum.djole 21.06.96. 20:16 279 chr >>> Reakcija poput tvoje odgovara tituli najobicnijeg govnara. Da li je moguće da poruke poput ove kruže ovim sistemom? Da li će nadležni nešto preduzeti da nas zaštite od osoba koje ih upućuju ili su oni možda privilegovani jer odgovorni ćute? Pozdrav Vladimir
razno.152 dizel,
> Ako vam treba sudija, tu sam :) E treba nam sudija!!! > P.S. A sta se igra? Mec Pro - Net na Adi (mali fudball)
razno.153 dizel,
> televizija. Tu mozes da vidis i Roberta Prosineckog, coveka > cije si ime pre neku godinu uzvikivao sa tribina u Beogradu, > Minhenu, Bariju. Njegovo ime ce verovatno i dalje uzvikivati (ili ce se bar secati njega po necemu lepom), ali on i nije problem... Obrati paznju na Bobana... On se u poslednje vreme smirio, ali seti se sta je on ranije pricao!!!
razno.154 lexus,
=> :) Jock! Pro ruleZ! :) Videćemo ;) => Teško ekipa PŠro-a je odigrala već nekoliko utakmica... U kom sastavu? Da i mi napravimo ekipu NET-a => PANDURE!!!! PANDURE!!!! Smešno ;)
razno.155 nenad,
> Sta cete uraditi povodom ovoga ? Ništa, u sadržaj privatne prepiske ne ulazimo niti imamo nameru da to radimo.
razno.156 inferno,
Ů│ ˙ Ako vam treba sudija, tu sam :) Ů│ ˙ Ů│ ˙ P.S. A šta se igra? Jel bi mogla da padne partija rolerbola? Samo za društvo iz konf-a. ;>
razno.157 inferno,
Ů│ ˙ Naravno da nije, samo je izrazio opdršku reprezentaciji države koja je Ů│ ˙ poslala ustaške eskadrone smrti, pravila mleveno meso od srpskih I gde je ovde sport? Nisu ti sportisti pravili eskadrone smrti.
razno.158 schef,
­=- Da li je moguće da poruke poput ove kruže ovim sistemom? To što je shootman objavio privatnu poruku u conf. to je njegova stvar, a nije ni tvoja ni moja ni bilo čija. To ide njemu na čast. ­=- Da li će nadležni nešto preduzeti da nas zaštite od osoba ­=- koje ih upućuju ili su oni možda privilegovani jer odgovorni ­=- ćute? Ako ti neko tako smeta, rešenje postoji i ono se zove ignore. Posle toga niti će tebe da boli glava, niti će njega da boli glava, a ni nas ostale neće boleti glava pošto više to nećemo morati da čitamo po konferencijama. Dakle, ne diraj nadležne, oni su sve obezbedili, a tvoja je stvar ako nikome nećeš da daš ignore 'iz principa' ili iz nekog drugog razloga. Srleř
razno.159 pixel,
>>>> ========================= >>>> 24464 Za shootman Nije procitano >>>> Od kum.djole 21.06.96. 20:16 279 chr >>>> --------------------------------------------------- >>>> >> A da malo isperes ta usta pre udaranja po tastaturi ? >>>> >>>> Da li si ti svoja pogana usta ispirao kucajuci one odvratne >>>> poruke protiv citavog sistema, odbrojavajuci XX dana.. >>>> ..koji zacudo, jos uvek teku.. ? >>>> >>>> Reakcija poput tvoje odgovara tituli najobicnijeg govnara. >>>> >>>> -------------------------------------------24464--- I ovo si napisao u afektu? Nadležni?
razno.160 vimm,
> Dakle, ne diraj nadležne, oni su sve obezbedili, a tvoja je stvar ako > nikome nećeš da daš ignore 'iz principa' ili iz nekog drugog razloga. > > Srleř Pre nego što ti odgovorim jedno pitanje: Da li si ti jedan od nadležnih? Pozdrav Vladimir
razno.162 budim,
Prvo, ne mogu da verujem da brani kuma?.... :(((( E, Srle, Srle... (:) To što je shootman objavio privatnu poruku u conf. to je njegova (:) stvar, a nije ni tvoja ni moja ni bilo čija. To ide njemu na čast. Ti je nebi objavio? Znam te dovoljno... :>>>> I to u SezamNet/razno... :) poz, budimir
razno.163 budim,
(:) Ništa, u sadržaj privatne prepiske ne ulazimo niti imamo nameru da (:) to radimo. A kada su u pitanju pretnje? poz, budimir p.s. Hint: civilizacija/lični stav
razno.164 kum.djole,
Par korisnika požalilo se na organizaciju takmičenja fudbalske prognoze evropskog prvenstva (FP EP) koje traje od 8. juna. Pokušaću da obradim uputstva koja sam sročio, kako bi cenjeni prognozeri i korisnici sistema dali svoj sud o organizaciji ove zabave. Za početak, važno je sledeće - za učešće u drugom takmičenju ovakve vrste (trećem, ukoliko se računa i KSP) bilo je potrebno i određeno 'predznanje', tačnije, upućenost u sistem funkcionisanja same prognoze. Za novajlije, poželjno je bilo da pogledaju ranije poruke i takmičenje FSP koje je trajalo od januara do juna meseca. A sistem je prilično lak. Tiket poslat u temi SPORT:prognoza sadrži parove određenih utakmica uz koje se upisuje određeni rezultat. Svako ko zna šta je Sportska Prognoza lutrije, može veoma lako zaključiti kako se tiket popunjava i šta znače cifre 1 0 i 2. Krajem decembra meseca u konferenciji EXTRA, tema 'sport' detaljno je objašnjena i zajedničkim snagama usavršena ideja ove zabave. Vratio bih se na samo prognoziranje. Na kraju svakog tiketa postoji rečenica: "(Sve) prognoze šaljite na mail kum.djole" - što je odredište popunjenih tiketa, tj. skupine prognoziranih mečeva. Slanje tiketa na mail kum.djole vrši se poznatim naredbama (ma se, ma wr), ili direktnim upućivanjem replike na mail ukoliko OLR to dozvoljava. Pritom se tiketi gomilaju u jednom fajlu koji posle obrade rezultata ide uz tabelu na uvid svim prognozerima. Takmičenje FP EP organizovano je zajedno sa aktivnim prognozerima prve FP SezamNET-a, javno, u konferenciji SPORT, tema 'prognoza'. Aktivni prognozeri izneli su svoje predloge, neki su u dogovoru s moderatorom prihvaćeni, neki odbačeni. Usledilo je sledeće 'uputstvo za učestvovanje' u FP EP koje traje od 8.6. do 31.6. U poruci 15.394 objavljene su propozicije takmičenja, po molbi Uprave sistema, tri vrste tiketa, i kratko objašnjenje. >> - FP EP96 - fudbalska prognoza evropskog prvenstva '96. >> Propozicije: >> - citiranje tiketa, unošenje imena / ili rezultata i tipova Unošenje imena: odnosi se na upisivanje imena reprezentacije ili fudbalera u Uvodnom tiketu čijih je 14 prognoza (strelci, plasman po grupama, efikasnost...) usvojeno u temi SPORT:prognoza. Unošenje rezultata i tipova: u koloni REZ trebalo je upisati rezultat, a u koloni TIP cifru koja označava ishod tog meča (1 za pobedu domaćih, 0 za nerešeno, 2 za pobedu gostiju). Domaćin je prva navedena ekipa u jednom paru, gost je druga navedena ekipa. REZ TIP Primer: Engleska - Švajcarska 1:1 0 >> - slanje Uvodnog tiketa po želji - u temu 'prognoza' ili mail kum.djole Zbog interesovanja korisnika, Uvodni tiket bio je dostupan svima. Bilo bi to petnaestak interesantnih poruka koje bi možda razvile i odgovarajuću diskusiju. >> - slanje prognoza utakmica isključivo na mail: kum.djole Objašnjeno u gornjem tekstu. Zbog opterećenosti diskova i 'nevažnosti' prognoze bukvalno svakog para, posle prvih par kola FSP prognozeri su popunjene tikete slali na mail. >> - FP EP96 Uvod - >> Objavljujem prvi, uvodni tiket (prognoziranje plasmana i efikasnosti) >> za koji je krajnji rok 8.6. (16:00) odnosno 9.6. (15:30) ali bez >> Prognoziranja 1 (strelac prvog gola). Ovaj tiket možete poslati >> i u temu SPORT:prognoza, zbog velikog interesovanja ostalih >> prognozera. Tiket će biti priznat. Prva utakmica na EP odigrana je 8.6. od 16 do 17:45 časova. Pravila FP su takva da se nešto ne može prognozirati ukoliko je već počelo, u toku, ili završeno. Pretpostavka da će u prvoj ili drugoj utakmici pasti gol proizvela je i uputstvo da se u roku do 8.6. 16:00 tj. do 9.6. 15:30 (dan odigravanja druge utakmice) može prognozirati 1 - Strelac prvog gola na šampionatu Ostale prognoze Uvodnog tiketa (ostalih 13) - prvoplasirani u A grupi, drugoplasirani..., najbolji strelac, najefikasnija ekipa, prvak Evrope.. su po logici bile dostupne za prognoziranje do 9.6. kada se prvenstvo zahuktava i kada je poželjno da svi prognozeri budu na istoj početnoj tački (konkretno: da neko ne bi prognozirao šampiona i vicešampiona Evrope na dan finalnog meča). To je to što se tiče Uvodnog tiketa, tiketa u kome se prognoziraju strelci, efikanost, plasman, prvak Evrope, vicešampion.. Za razumevanje poslatih tiketa sa _parovima_ (utakmicama) koje ste mogli da popunjavate po izboru, bilo je potrebno proučiti program utakmica i sastav grupa. U poruci 15.398 objavljene su sve potrebne informacije zahvaljujući Luki Zlatiću koji ih je objavio par dana ranije u temi SPORT:fudbal. Usledili su tiketi: >> - FP EP96 Tiket 24gr - >> Takođe objavljujem kompletan tiket za sve utakmice po grupama, >> ukoliko je neko sprečen da tipuje jedan po jedan tiket. >> Ukupno 24 meča, u periodu od 8.06. do 19.06. >> Za prognozere koji tipuju ovaj tiket, prognoziranje se nastavlja >> posle odigravanja tih mečeva. >> - FP EP96 Tiket 1/2 - >> je prvi tiket od 12 utakmica koje se igraju u grupama. >> Tiket preporučujem aktivnim prognozerima. >> Rok za prijem ovog tiketa je 8.06. do 16:00. >> Po odigravanju ovih mečeva uslediće Tiket 2/2 (drugih 12) >> Kasnije sledi četvrt-finale, polufinale.. >> U svim utakmicama pogođen tip nosi 1 poen, rezultat 3 poena. >> Ukratko: >> - tipujte Uvodni tiket do 8.06. >> - tipujte Tiket 1/2 do 8.06. _ili_ ceo tiket od 24 utakmice do 8.06. ..gde je jako bitno istaći ono _ili_ što znači da je nemoguće prognozirati dva puta ishod iste utakmice. >> - na taj način učestvujete u prognozi. :) Kraj uputstva. Uputstvo i svi dostupni tiketi objavljeni su jedno za drugim. >>* Sledeći tiket je za prognozere koji žele da odjednom tipuju >> sve utakmice u prvom delu takmičenja. >> - FP EP96 Tiket 24gr - REZ TIP Tiket namenjen 'putniku namerniku' ili korisniku koji se ređe javlja, korisniku koji bi propustio tih dvanaest mečeva od 13. do 19.6... tiket namenjen onima koji bi tipovali sve odjednom. >>* Prognoze šaljite ISKLJUČIVO na mail kum.djole do 08.06. - 16:00h >> Ukoliko zakasnite za neki meč, pogledajte raspored mečeva, >> obrišite propuštene i tipujte sve ostale. Raspored mečeva objavljen je dva puta u dve različite teme. >> - FP EP96 Tiket 1/2 - REZ TIP >>* Aktivnim prognozerima preporučujem prognoziranje ovog tiketa. >> Sve prognoze šaljite ISKLJUČIVO na mail kum.djole do 8.06. - 16:00h >> Ukoliko zakasnite, znate šta sledi - brisanje utakmice koja >> je odigrana ili u toku, i tipovanje neodigranih mečeva. Aktivni prognozer je onaj ko aktivno učestvuje u prognoziranju. U prošlom takmičenju imali smo preko dvadeset prognozera, ali je kraj prognoziranja 'dočekalo' samo dvanaest. Prema tome, onaj ko ima nameru da aktivno učestvuje, i prognozira iz dva dela mečeve koji se igraju po grupama, mogao je da odabere ovaj tiket. >> - FP EP96 Uvod - >> >>* Uvodni tiket šaljite u ovu temu ili na mail kum.djole do 8.06. - 16:00 >>* Ukoliko neko zakasni, može da izbriše Prognoziranje 1 (strelac prvog >> gola) i pošalje kompletan tiket (2-14) do 9.06. - 15:30 >> 9.06. je krajnji rok za prijem ovog tiketa. >> Ukoliko i tada zakasni, onemogućen je za prognoziranje uvodnog tiketa, >> samim tim ostaje mu samo prognoziranje utakmica EP. >> >>* Prognoze 1 i 10 nose dva poena, prognoza 14 tri poena. >> Sve ostale prognoze po jedan poen. >> >> Uvodni tiket <quote >>--------------------------------------------------------------- >> 1 - Strelac prvog gola na šampionatu: >> 2 - Prvak A grupe: >> 3 - Drugi u A grupi: >> 4 - Prvak B grupe: >> 5 - Drugi u B grupi: >> 6 - Prvak C grupe: >> 7 - Drugi u C grupi: >> 8 - Prvak D grupe: >> 9 - Drugi u D grupi: >> 10 - Najbolji strelac šampionata: >> 11 - Najefikasnija ekipa na šampionatu: >> 12 - Trećeplasirani na EP: >> 13 - Finalista EP: >> 14 - Evropski prvak: >>---------------------------------------------------------------<quote >> >> Informacije (copyright: Luka Zlatić) >> >> Sastavi grupa: . . . I prognoziranje je počelo. Komplikovano takmičenje zahtevalo je i komplikovano uputstvo, pretpostavljam da su se snašli svi koji su to želeli, a moj mail bio je otvoren za sve dopunske savete i uputstva. Ne znam da li bi pametnije bilo da sam objavio samo parove, bez informacija i uputstava, ali ovako detaljno 'nacrtana šema' takmičenja 'izrodila je' 16 učesnika, od tog broja 3 prognozera nisu učestvovala u prethodnoj FSP, niti su ranije učestvovali u polemikama vezanim za FP SezamNET-a.
razno.171 nenad,
> Da li će nadležni nešto preduzeti da nas zaštite od osoba koje ih > upućuju ili su oni možda privilegovani jer odgovorni ćute? "Nadležni" ne mogu biti odgovorni za ono što članovi sistema jedni drugima pišu u privatnim porukama. To što ti tražiš bi bilo ekvivalentno odlasku u poštu kako bi se žalio što ti neko šalje pisma sa uvredama. Mi smo se potrudili da budemo bolji od pošte i za slučaj da te neko konstantno vređa ili uznemirava postoji komanda MAIL IGNORE koja pruža prilično efikasnu zašititu. Naravno, svako zna gde je sud i u ekstremnom slučaju može podneti tužbu za uvredu, klevetu... Toliko o tome ovde, svaka sledeća poruka na ovu temu biće brisana.
razno.172 crncic,
>> To ne bi bilo u redu prema prognozerima. Ovo takmičenje se bliži >> kraju, kao i moj odlazak sa Sezama, i bilo bi lepo da se ova zabava Privremeni Kume, privremeni odlazak... Reci ljudima gde ideš :) nhf.
razno.173 lexus,
Dakle! Otvorena je grupa mini.golf Koga zanima neka me mailne ;)
razno.174 crncic,
>> I ovo si napisao u afektu? Nadležni? Aman više sa nadležnima, to je mail, oni sa tim nemaju ništa to je tvoje (moje) privatno. Mogu u mailu da ti opisujem kako sam ti npr. obradjivao sestru, maltretirao oca i majku, pretio i tebi... i šta ? Šta se to njih tiče, pa da se hvataju za to ? Primer je malo banalan, nfh. Btw, veliko je pitanje i istinitosti primera _gov*ar_ koji je iznešen, moguće da je osoba (da ne imenujem) jednostavno hteha da iskompromituje ovu drugu, iznošenjem nečeg što je _možda_ mail poruka, argumentovano - nema šta ;) O puštanju u promet tudjeg maila i iznošenju prljavog veša ne vredi ni raspravljati. Nisko...
razno.180 inferno,
Ů│ ˙ Otvorena je grupa mini.golf Ů│ ˙ Koga zanima neka me mailne ;) Treba li vam instruktor? ;)
razno.182 budim,
(:) Treba li vam instruktor? ;) naravski! :) poz, budimir
razno.183 dizel,
> Treba li vam instruktor? ;) Ma jok. :) Imaju mene. :) pozdrav, Nikola R.S.F.C.
razno.184 lexus,
=> Ma jok. :) Imaju mene. :) Ne ne i ne... Ti si tu samo da bi nosio štap i lopticu za nama, ja sam instruktor ;) Sorry na shumu! O:)
razno.185 dizel,
> Ne ne i ne... > Ti si tu samo da bi nosio stap i lopticu za nama, ja > sam instruktor ;) Aha, videli smo u sredu....:) Za neupucene payce nas je odrao, imao je 58, Drugi je bio budim (61), treci ja (75), a lex poslednji (77). Sve u svemu, grobari su pobedili za 1 poen, posle neverovatne kradje od strane lexa :))), koji mi je ukrao jedan pokusaj na 18-ici u odlucujucim trenucima.:))) pozdrav, Nikola R.S.F.C.
razno.186 lexus,
=> Aha, videli smo u sredu....:) U sredu vam je bio olakšan posao, manje više što sam spavao samo 2 sata prethodne noći, nego što je payce igrao, a on na mene negativno deluje ;) Uzgred, i idiotu bi bilo jasno da nisam ozbiljno igrao, naročito posle onolikih trik udaraca kroz noge, iza ledja i slično... => Sve u svemu, grobari su pobedili za 1 poen, posle => neverovatne kradje od strane lexa :))), koji mi je => ukrao jedan pokusaj na 18-ici u odlucujucim trenucima.:))) Ma da, uvek kada Grobari pobede, onda je kradja ;> I meni ste ukrali par poena pa se nisam bunio.
razno.187 mdimitrijevic,
Trebali bi mi telefonski brojevi i adrese firmi i ljudi koji se bave prodajom sprava za vezbanje (bildovanje). Potrebno mi je za licnu upotrebu tako da mi odgovara sto manja cena. Pozdrav, Marjan P.S. Pozeljno je da budu sto blize (titovom) Uzicu, mada moze i Beograd itd. Pozlah u dve teme zbog ljudi koji mozda ne prate temu rekreacija.
razno.188 pifat,
Dosadašnji šampionat pet nacija u ragbiju je trenutno sveden na samo četiri nacije, jer je ekipa Engleske izbačena posle jednostranog potpisivanja ugovora sa kompanijom BSkyB o ekskluzivnom pravu prenosa njenih mečeva na stadionu Tvikenam kraj Londona. Pretpostavljam da je ovo samo početak priče, jer ne verujem da će stranama u sporu biti u interesu da nestane tradicionalno takmičenje ragbista Engleske, Velsa, Škotske, Irske i Francuske. Rupert Mardok je već posejao seme razdora u južnoj hemisferi, jer je i tamo ponudio bogatu svotu za ekskluzivno pravo prenosa ragbi mečeva, pa valja sačekati i videti hoće li mu uspeti da se dokopa prava prenošenja i na nekom većem području.
razno.189 mdimitrijevic,
Prinudjen sam da ponovim pitanje. Ako ni sada ne bude odgovora onda odustajem. Stvarno ne znam gde bih na drugom mestu mogao da se informisem. Trebali bi mi telefonski brojevi i adrese firmi ili ljudi koji se bave prodajom sprava za vezbanje (bildovanje). Potrebno mi je za licnu upotrebu tako da mi odgovara sto manja cena. Pozdrav, Marjan P.S. Pozeljno je da budu sto blize (titovom) Uzicu, mada moze i Beograd itd.
razno.190 wiper,
Predlog da se ubaci privremena tema Olimpijada. Gde bi mogli da se kace rezultati sa interneta pa koga interesuje neka skida.
razno.191 stefan,
> Predlog da se ubaci privremena tema Olimpijada. > Gde bi mogli da se kace rezultati sa interneta pa koga > interesuje neka skida. Čini mi se da privremena tema nije dobro rešenje. Za sportove koji imaju teme to će ići u njih a ostali neka se smeste u razno. Ne verujem baš da će neko da šalje softbol i slične perverzije :)
razno.192 nenad,
> će neko da šalje softbol i slične perverzije :) Šta je to softbol?
razno.194 dselic,
> Šta je to softbol? Softbol (valjda se misli na eng. softball) je baseball sa mekanom loptom mada sam nekoliko puta čuo da se koristi kao sinonim za baseball.
razno.195 stefan,
> Softbol (valjda se misli na eng. softball) je baseball sa mekanom > loptom mada sam nekoliko puta čuo da se koristi kao sinonim za > baseball. A ako se ja ne varam na olimpijadi u Seulu je to bio demonstracioni sport a mislim (mada nisam siguran) da je posle uvršten u redovne olimpijske sportove. Usput, zna li neko koji je demonstracioni sport u Atlanti? Da vidimo, da li smo uopšte čuli za njega ;)
razno.196 junior,
> olimpijske sportove. Usput, zna li neko koji je demonstracioni > sport u Atlanti? Da vidimo, da li smo uopšte čuli za njega ;) Trač ili istina da je dem. sport 2000-te bilijar?
razno.197 giovanni,
Ę? olimpijske sportove. Usput, zna li neko koji je demonstracioni sport u Ę? Atlanti? Da vidimo, da li smo uopšte čuli za njega ;) Beach-Volley? (t.j. odbojka na plaži, odnosno na pesku :))
razno.198 wiper,
Dobro bi bilo kada bi neko iz redakcije mogao da ostavlja raspored takmicenja nasih na Olimpijadi za odgovarajuci dan. Naravno ako ima ljudi zi vremena za tako nesto .
razno.199 stefan,
> Dobro bi bilo kada bi neko iz redakcije mogao da ostavlja raspored > takmicenja nasih na Olimpijadi za odgovarajuci dan. Naravno ako > ima ljudi zi vremena za tako nesto . Evi iz Politike, "Plavi danas": Vaterpolo: Jugoslavija-Rusija, 17h Odbojka: Jugoslavija-Rusija, 22h Mačevanje: Tamara Savić-Šotra borba mačem (pojedinačno), 14h Džudo: Dragoljub Radulović - eliminacione borbe (78kg), 15.30h Streljaštvo: Jasna Šekarić i Marija Mladenović - vazdušni pištolj, 15h
razno.200 stefan,
Jugoslavija je osvojila prva medalju na OI u Atlanti. To jeuspelo Aleksandri Ivošev u gađanju iz vazdušne puške sa 10m - ona je osvojila bronzanu medalju. Evo i kratkog izveštaja sa tog takmičenja: Record Holder Falls Short, Poland Takes Gold A look of anguish passed over Germany's Petra HORNEBER's face as she saw that her last shot was an 8.8, killing her 1.7-point lead over Poland's Renata MAUER. The result was a 0.2-point win for Polish shooting team. Just a fraction behind was Aleksandra IVOSEV from Yugoslavia. "It was just a bad shot," said HORNEBER about the shot that cost her the gold. "It could have happened at the beginning, the middle or the end. It's just the kind of nervousness that could happen at any time of the competition." In the preliminary round, HORNEBER had a 3-point lead over MAUER and IVOSEV's scores of 395. "I was in the lead all the way through," said HORNEBER. "I just tried to make my last shot a center 10." Nevertheless, she was pleased with her performance. She prefers not to say that "I lost the gold, but that I won the silver." This is a personal triumph for MAUER because she was pregnant much of the time she spent training for these Olympic Games. She just had her baby last February. Dealing with constantly changing emotional and physical states makes training an especially difficult task. Obviously, this was not a roadblock for MAUER. For Vessela LETCHEVA (BUL), the competion was not as glorious. World record holder in this event, she missed qualifying for the final by 1 point. In addition to the medalists, she was edged out by Valerie BELLENOUE (FRA), 395; Marta NEDVEDOVA (CZE), 395; Olga POGREBNIAK (BLR), 394; Lesa LESKIV (UKR), 394; and Eva JOO (HUN), 393. U.S. shooters Elizabeth BOURLAND and Nancy NAPOLSKI, who usually place well internationally, also did not place as expected. BOURLAND was one point away from qualifying for the final, while NAPOLSKI's performance was not up to her usual standard. She took the gold in the Atlanta UIT World Cup with a 398 in April. This is an official publication of the Atlanta Committee for the Olympic Games Sports Publications Department. Written by Janelle Whateley.
razno.201 stefan,
"Plavi" danas: vaterpolo: Jugoslavija-Nemačka 17h odbojka: Jugoslavija-J.Koreja 01:30h stoni tenis: dubl Lupulesku-Grujić protiv Olelaja-Toriova (Nigerija)
razno.202 stefan,
> "Plavi" danas: > > vaterpolo: Jugoslavija-Nemačka 17h Mali amandman :) Na sportskim stranam u Politici piše da počinje u 17h a u programu (a tako rekoše i na BK) piše da se igra u 19h.
razno.203 stefan,
"Plavi" danas: košarka: Jugoslavija-J.Koreja, 18h vaterpolo: Jugoslavija-Mađarska, 17h streljaštvo: Aranka Binder i Aleksandra Ivošev - malokalibarska puška, trostav, 14:30h plivanje: Vladan Marković - 100m leptir (kvalifikacije), 18:45h
razno.204 nenad,
> Prva zlatna medalja za Jugoslaviju! Aleksandra Ivošev, drugi put :) Nešto me je oduvek zanimalo: koliko ima disciplina u tom streljaštvu? Prosto množenje vrsta oružja, stavova, daljina i kalibara koje se pominju mi ostavljaju utisak da se tu podeli više medalja nego u atletici. ;) Zaista šteta što naši rukometaši nisu uspeli da se plasiraju na olimpijadu, realno su oni jedini mogli da osvoje zlatnu medalju ovde. U košarci, odbojci i vaterpolu smo tu negde, ali skoro da nema nikakve šanse da i u jednom kolektivnom sportu budemo prvi. :(
razno.205 stefan,
odbojka: Jugoslavija-Tunis, 22:30h plivanje: Maja Grozdanić 200m leđno (kvalifikacije), 18:05h streljaštvo: Stevan Pletikosić i Goran Maksimović (MK puška ležeći stav, 50m), 15h stoni tenis: Dubl Lupulesku-Grujić protiv Šibutani-Micušita (Japan), 01:00h Singl Aleksandar Karakašević-Li Guo Lian (S.Koreja), 17:20h
razno.206 stefan,
> Nešto me je oduvek zanimalo: koliko ima disciplina u tom > streljaštvu? Prosto množenje vrsta oružja, stavova, daljina i > kalibara koje se pominju mi ostavljaju utisak da se tu podeli > više medalja nego u atletici. ;) Evo par poruka za tvoje opšte obrazovanje a u čast Aleksandre Ivošev ;)
razno.207 stefan,
Olympic Shooting Overview The Baron Pierre de Coubertin revived the Olympic Games in the Modern era as a way to draw countries together in peace. Shooting dramatizes this gathering, as guns are used for peaceful competition, not war. Many hear "shooting" or "gun" and think of the war against violence. Target shooters see their sport as far removed from the issue. In sport shooting, careful safety rules are followed, and all of the shooters' energies are directed toward inanimate objects and targets, never toward other people. Using a gun as a tool of sport instigates a transformation of attitude about guns &#151; from weapons to sporting equipment &#151; that many shooters believe is a necessary first step to eliminate the culture of violence which pervades so many countries in the world. In fact, accidents when target shooting are so rare that statistics on them are not even kept. In modern Olympic history, there has never been a single injury to an athlete, official or spectator due to a target shooting activity. Shooting bears the honor of hosting the first awards ceremony of each Olympic Games, and is one of the largest sports, both by number of events and athletes. For the last nine Olympiads, dating back to 1960, sport has drawn the third-greatest number of countries, and had to impose participation quotas to keep competitors to a manageable number. One of the greatest surges in participation came in 1984, when women's events were first added to the Olympic Programme. Only two women have ever medaled in mixed competition, which was finally eliminated this year: Margaret MURDOCK (USA) in the 50m standard rifle, three position, in 1976, and ZHANG Shan (CHN), who set an Olympic record in skeet shooting in 1992. The International Shooting Union (UIT) recognizes a huge number of different shooting events &#151; 29 individual and 29 team &#151; tough only 15 are competed in Atlanta. Among the different ranges, notice the great differences between disciplines &#151; in guns, techniques, equipment and even personalities of the shooters. Shotgun and moving target events attract a very different person than rifle or pistol events, though all rely on stamina and concentration to successfully shoot so many rounds with such precise muscle coordination and unwavering emotional control. To show how mental the sport of shooting can be, one man, Karoly VARGA (HUN) actually won a gold medal while his trigger hand was broken. In the 1980 free rifle prone event, VARGA concentrated more than usual on the slow squeeze of the trigger. Protecting his hand gave him a more gentle, and thereby more accurate, touch. The sport's reliance on such perennial skills makes shooting a sport in which size and age, unlike athletics or gymnastics, has little bearing on success. The oldest medalist in the history of the Games was a shooter. Oscar SWAHN from Sweden was an amazing 72 years old in 1920 when he won his last medal, a silver, in the now discontinued running deer, double shot, team event. It is not uncommon for Olympic shooters to have been training for more than 20 years. Due to the competitive longevity of the sport, two or three shooters have a chance to win their third Olympic gold medal in Atlanta. No shooter in Olympic history has won more than two. Competing Countries* ALB Albania AND Andorra ANG Angola ARG Argentina ARM Armenia AUS Australia AUT Austria AZE Azerbaijan BAN Bangladesh BAR Barbados BLR Belarus BEL Belgium BOL Bolivia BIH Bosnia and Herzegovina BRA Brazil BRU Brunei Darussalam BUL Bulgaria CAN Canada CHI Chile TPE Chinese Taipei COL Colombia CRO Croati CUB Cuba CYP Cyprus CZE Czech Republic DEN Denmark ECU Ecuador EGY Egypt EST Estonia FIN Finland FRA France GEO Georgia GER Germany GBR Great Britain GRE Greece GUA Guatemala HKG Hong Kong HUN Hungary IND India INA Indonesia IRQ Iraq IRL Ireland IRI Iran ISR Israel ITA Italy JPN Japan JOR Jordan KAZ Kazakstan KOR Korea KUW Kuwait KGZ Kyrgyzstan LAT Latvia LIB Lebanon LIE Liechtenste LTU Lithuania LUX Luxembourg MAS Malaysia MLT Malta MEX Mexico MON Monaco MGL Mongolia MYA Myanmar NAM Namibia NED Netherlands NEP Nepal AHO Netherlands Antilles NZL New Zealand NCA Nicaragua NOR Norway OMA Oman CHN China PAN Panam PRK DPR Korea PER Peru PHI Philippines POL Poland POR Portugal PUR Puerto Rico QAT Qatar MDA Moldova ROM Romania RUS Russian Federation SMR San Marino KSA Saudi Arabia SIN Singapore SVK Slovakia SLO Slovenia RSA South Africa ESP Spain SRI Sri Lanka SWE Sweden SUI Switzerland SYR Syrian Arab Republic TJK Tajikistan THA Thailand TUR Turkey TKM Turkmenistan UKR Ukraine UAE United Arab Emirates USA United States UZB Uzbekistan VAN Vanuatu VEN Venezuela VIE Vietnam ISV Virgin Islands YUG Yugoslavia ZIM Zimbabwe *Current as of press time. This is an official publication of The Atlanta Committee for the Olympic Games Sports Publications Department.Written by Jennifer Knight with Spectators Guide information provided by U.S.A. Shooting. _________________________________________________________________
razno.208 stefan,
Spectator's Guide to Shooting Rifle Events Success in rifle requires near perfection on every shot. Scores approach maximum, especially in the prone and air rifle events. In the 50m competition, the ability to deal with the effect of the wind is critical. The position rifle events are the longest of all the shooting events and require a great deal of stamina. There are many shooters capable of shooting winning scores so the competition is almost always close and the top place finishers are often separated by less than a point. Shooters start with sweatshirts and tights, then put on jackets and pants made of leather or canvas. This ensemble improves physical stability and helps muffle the pulse to improve precision. While heavy leather and canvas are hot, both the closed 10m and open 50m ranges are air conditioned, and the shooters are conditioned to cope with the heat. Flat-soled leather boots aid the rifle shooter's stability from the standing and kneeling position and leather gloves (padded, with non-slip rubber palms) help minimize the discomfort of the heavy rifle and leather shoulder sling. Athletes use a leather sling (extending from the upper arm to the forend of the rifle) when shooting from the prone or kneeling positions, and a floor mat for support in prone only. Between shots made in a standing position, competitors rest their rifles on a shooting stand. A few shooters use spotting scopes to see mirage and wind conditions down-range. All rifle events require metallic sights. No magnifying or corrective lenses may be attached to the sight, however, corrective glasses may be worn. Shooting glasses are specially designed to allow shooters to look through the center of the lens when aiming. Ear protection is needed for smallbore rifle and most shooters also wear it in air rifle to reduce distracting noises. All rifle clothing and accessories are governed by strict rules for thickness and stiffness. 10m Air Rifle 60/10 shots* men; 40/10 women Competitors stand and shoot lead pellets from 4.5 mm / .177-caliber guns at targets 10 meters away. The bullseye, or 10-ring, is one-half millimeter wide, the size of the period at the end of this sentence. Air rifle joined the Olympic Programme in 1984. Guns:Air rifles can be either air or gas-powered and weigh up to 5.5 kg / 12 lbs by international regulation. World-class guns (e.g. Feinwerkbau, Anshutz) typically retail for $1500 &#150; $2000. *Sixty shots are fired in rounds of 10. Who to watch: Men ALEINIKOV, Evgeni RUS HARBISON, Robert USA LIM, Young Seub KOR ROLLAND, Leif Steinar NOR WAIBEL, Wolfrom AUT Women HORNEBER, Petra GER KIM, Jung Mi KOR LETCHEVA, Vesela BUL MAUER, Renata POL SHILOVA, Irina BLR 50m Free Rifle Prone 60/10 shots Athletes lie on their stomachs and shoot .22 caliber rifles at bullseye targets 50 meters downrange. The target's center is 10.4 mm wide, about the size of an aspirin. This men's event has been on the Olympic Programme since 1908. Guns: Athletes use free rifles, which have metallic sights and can be customized with special accessories and/or alterations that fit the shooter's needs and comforts. World-class free rifles (e.g. Anschutz) weigh up to 8 kg / 17.6 lbs and run about $2400 &#150; $3000. Who to watch: BOTCHKAREV, Viatcheslav RUS KHADJIBEKOV, Artem RUS LEE, En Chul KOR MEEK, William USA PLETIKOSIC, Stevan YUG 50m Free Rifle Three Position (men); 50m Standard Rifle Three Position (women) 120 + 10-shot final round men; 60 + 10-shot final round women In three position, athletes fire .22 caliber smallbore rifles from the prone, standing and kneeling positions at targets 50 meters downrange. The bullseye is 10.4 mm wide, about the size of an aspirin. Though today there are separate events for men and women, before 1984 three-position was an open Olympic event, meaning that men and women competed head-to-head. In the qualification round, men fire four 10-shot series in each of three positions. Time limits are one hour for prone, one-and-a-half hours for standing and one hour and 15 minutes for kneeling. Women shoot 20 shots per position for a total of 60 shots. They have two-and-a-half hours for all three positions. The top eight advance to the 10 shot final round fired in standing position with 75 seconds allowed per shot. The final is added to the qualification round score to determine winners. Guns:Men and women use different types of smallbore rifles. Men shoot free rifles (up to 8 kg / 17.6 lbs), which can be customized with special accessories and/or alterations designed to make the rifle fit the shooter. Women fire standard rifles, which weigh no more than 5.5 kg / 12 lbs and are not permitted palmrests or hook buttplates. Both men's and women's guns have metallic sights. World-class free rifles (e.g. Anschutz) run about $2400 &#150; $3000 while world-class standard rifles (e.g. Anschutz) cost $1900 &#150; $2000. Who to watch: Men DEBEVEC, Rajmond SLO GONCI, Josef SVK KHADJIBEKOV, Artem RUS KLIMENKO, Anatoli BLR KRASKOWSKI, Robert POL Women GERASIMENOK, Irina RUS MATOVA, Nonka BUL OBEL, Kirsten GER POGREBNIAK, Olga BLR WEON, Gyung Sook KOR Running Target Event Competitors wear leather or canvas jackets that are tighter than those worn by rifle shooters. The jackets inhibit upper body movement, forcing more lower body movement in tracking targets. Flat-soled shooting boots are commonly worn for balance and stability. 10m Running Target 60 + 10-shot final round There is only one running target event on the Olympic programme. Athletes stand and shoot .177 caliber guns with telescopic sights (not exceeding four-power) at targets moving across a track 10 meters away. The target has two bullseyes spaced roughly 6 inches apart. The 10-ring on each bullseye is 5 mm wide, about the size of a pencil eraser. Shooters focus on an aiming dot between the bullseyes to give the necessary lead on the moving target. One of the most challenging of the shooting events, running target requires tremendous precision while shooting at a moving target in a very short time limit. Upper body strength is important to smoothly mount the rifle and track the target. Reaction time is critical since the shooter may not begin the mount until the target begins the 5- or 2.5-second run. The qualification round consists of 60 shots divided into 30 for the slow runs and 30 for the fast runs. In slow runs, the athletes have 5 seconds to track, aim and fire at the moving target. In fast runs, the target is exposed for 2.5 seconds. Shooters start with their rifles at hip level and can only mount their guns once the target appears. A 10-shot fast-run final is added to the qualification round score to determine the winners. Competitors wear leather or canvas jackets that are tighter than those worn by rifle shooters. The jackets inhibit upper body movement, forcing more lower body movement for tracking the targets. Running target is the only Olympic event where telescopic sights are permitted and they are limited to four-power magnification or less. Running deer and running game target, 50m and 100m versions of this event, were part of the Olympic Games at different times between 1900 and 1988. Today's 10m event replaced running game target events on the 1992 Olympic Programme. Guns: Shooters fire 4mm / .177 caliber rifles that use air or gas to propel lead pellets. Most shooters use carbon dioxide or pre-compressed air in order to speed up the loading process. Weights attached to the barrel provide balance and stability. World-class running target rifles (e.g. Feinwerkbau, Anschutz and Steyr) typically retail for $1500 &#150; $2000. Who to watch: JANUS, Miroslav CZE KURZER, Manfred GER RACANSKY, Lubos CZE XIAO, Jun CHN YANG Lin CHN Clay Target Events The Olympic clay target events require the utmost in concentration and reaction time. The targets are thrown faster and at harder angles than in the popular American clay target games. In skeet, competitors have the added challenge of not being able to mount the gun until the target appears, and the variable delay from when they call for the target. Shotgun shooters typically wear vests with ammunition pouches and extra padding where the gun is shouldered. Competitors wear glasses with colored lenses for safety and to aid their tracking under different weather conditions. For example, bronze lenses when it's sunny, and yellow or light orange lenses in overcast weather. Some competitors also affix blinders to the sides of their shooting glasses to keep wind out of their eyes and prevent distraction from side motion. Olympic athletes are restricted to loads of 24 grams, approximately 7/8 of an ounce, compared to the standard 1-1/8 oz. loads in the more popular domestic games. Almost all competitors use 12-gauge shotguns, although there is no requirement that they do so. Trap 125 + 25-target final In trap, squads of six men move through a series of five adjacent shooting stations. At each station, competitors mount their shotguns, call for the target and fire up to two shots per target. The targets, 4-inch clay disks, are thrown from an underground bunker a minimum distance of 70 meters and at speeds of up to 65 miles per hour. Trap has been a men's Olympic event since 1900. Prior to 1996, it was open to both men and women. The qualification round consists of 125 targets shot in five series of 25 over two days. The top six competitors advance to a 25-target final. Medals are awarded based on the aggregate of the qualification and final rounds. Guns:Trap is shot over longer distances than the other Olympic shotgun events. A trap gun's barrel is longer (30 &#150; 32 inches), producing greater accuracy for the distance, and has a tighter "choke," meaning the barrel narrows at the muzzle end to prevent shot pellets from scattering before they're within striking distance of the target. World-class trap guns (e.g. Perazzi, Beretta) can retail from $4000 &#150; $7000. Who to watch: BINDRICH, Karsten GER BOZA, Francisco PER LAKATOS, Josh USA ELLIELO, Giovanni ITA VENTURINI, Marco ITA Skeet 125 + 25-target final In skeet, men move through a semi-circular field featuring eight oting stations. At each station, single and/or double clay targets are thrown at least 65 meters from the high (10 feet) or low (3 feet) house on either side of the range. The 4-inch clay disks travel up to 55 miles per hour, and competitors may fire one shot per target. Competitors hold their guns at hip level until the target appears, which can be 3 seconds after their call. Skeet has been an Olympic event since 1968. Prior to 1996, competition was open to both men and women. The qualification round consists of 125 targets shot in five series of 25 over two days. The top six competitors advance to a 25-target final. Medals are awarded based on the aggregate of the qualification and final rounds. Guns:Skeet guns have open chokes, which spread shot pellets in a wider pattern than trap guns. The barrels measure 26 &#150; 28 inches in length. World-class skeet guns (e.g. Perazzi, Beretta, Browning and Krieghoff) cost from $4000 to $7000. Who to watch: AL-RASHIDI, Abdulla KUW BENELLI, Andrea ITA KOURTELLAS, Christo CYP PULDON, Servando CUB ROSETTI, Bruno Mario ITA Double Trap 150 + 50-target final (men); 120 + 40-target final (women) The men's and women's double trap events are first-time additions to the Olympic Programme in 1996. Competitors fire from each of five adjacent shooting stations. At each station, 4-inch clay targets are thrown two at a time from an underground bunker at speeds up to 50 miles per hour. Competitors get one shot per target. For men, the qualification round consists of 150 targets shot in three series. The top six competitors advance to a 50-target final. Women shoot three series of 40 shots for a 120-shot qualification round. The top six women shoot a 40-shot final round. Medals are awarded based on the aggregate of the qualification and final rounds. Guns: World-class double trap guns (e.g. Beretta, Perazzi, Krieghoff) typically retail for $4000 &#150; $7000. Who to watch Men BADE, Lance USA BOLL, Rodney CAN MARK, Russell AUS PERA, Albano ITA SIVIRKAYA, Servet TUR Women DEWITT, Theresa USA GELISIO, Deborah ITA MURTONEIMI, Riita FIN RHODE, Kim USA XU, Xiang CHN Pistol Events Pistol shooters compete without the benefit of special clothing, gloves or boots. Most athletes wear flat-soled shoes for increased stability, but footwear must not extend above the shooter's ankle. Competitors frequently wear special glasses with diaphragms to extend the depth of field and blinders to control the light and distracting elements in the visual field. Ear protection is needed for the .22 caliber events and most shooters also wear it in air pistol to prevent distracting noises. Pistol events vary from the fastest shooting event with the 5-shot, 4-second series in rapid fire to the ultimate in human precision with a handgun in the 50m event. Due to the difference in skills required for the each event, the same shooters do not typically excel in all events. All pistol events take upper body strength to hold the pistol steady for long periods of time. Pistols must be held at arm's length with one hand only. The target pistols at approximately 2.5 lbs. are heavier than the average pistol. Like all of the shooting disciplines, success in pistol requires tremendous concentration. 50m Free Pistol 60 + 10-shot final Free pistol was first contested in the 1900 Olympic Games. Competitors shoot .22 caliber pistols from 50 meters at an approximately 2-inch / 50mm 10-ring. Guns: A free pistol typically has a grip which completely envelops and stabilizes the shooter's hand. Regulations require only that it fires .22 caliber cartridges and have metallic sights. The gun's barrel is longer than that of other pistols, providing greater accuracy at this longer shooting distance. World-class free pistols Hammerli, TOZ and Morini typically cost $1000 &#150; $2200. Who to watch: DI DONNA, Roberto ITA KIRIAKOV, Taniu BUL KOKOREV, Boris RUS WANG, Yifu CHN XU, Dan CHN 25m Sport Pistol 60 + 10-shot final Athletes use .22 caliber semi-automatic pistols to shoot 30 shots of precision and 30 shots of rapid fire from a distance of 25 meters. The precision target has a 50mm / 2-inch 10-ring, while the rapid-fire target has a 100mm / 4-inch centerprecision, or slow-fire stage, is fired in six series of five shots with 6 minutes allowed per series. In the rapid-fire stage, competitors shoot six series of five shots. Three seconds are allotted for each shot, followed by 7 seconds of rest. The final consists of 10 shots with 75 seconds allotted per shot. Sport pistol has been a women's Olympic event since 1984. Guns: Sport pistols shoot .22 caliber ammunition from a five-shot magazine. Ported (vented) barrels and wrap-around grips are not permitted. World-class guns for this event, like the Walther, Hammerli, FAS or Pardini, cost $800 &#150; $1400. Who to watch: Women ASHOUMOVA, Irada BUL BOO, Soon Hee KOR GROZDEVA, Maria BUL JORGOVA, Diana BUL SALUKVADZE, Nino GEO 25m Rapid Fire Pistol 60 + 10-shot final Shot with a .22 caliber pistol from 25 meters, men have 8, 6 or 4 seconds to fire once at each of five adjacent targets. As an added difficulty,must be held downward at a 45-degree angle until a green light flashes. The 10-ring on this target is 100mm / 4 inches wide. Rapid-fire pistol has been an Olympic event since the first Modern Games in 1896. Guns: Athletes use .22 caliber pistols that shoot rimfire short cartridges (ammunition) from a five-shot magazine. Ported barrels reduce recoil, and the gun's grip completely envelops the shooter's hand for additional stability. World-class rapid-fire guns (e.g. the Walther, FAS, Pardini) retail for approximately $800-$1200. Who to watch: IGNATIOUK, Miroslav UKR KUCHARCZYK, Krzyszt POL LEONHARD, Daniel GER SCHUMANN, Ralf GER 10m Air Pistol 60 + 10 shot final (men); 40 + 10-shot final (women) With separate events for men and women, air pistol shooting joined Olympic Programme in 1988. Competitors use 4.5mm / .177 caliber pistols to fire lead pellets at targets 10 meters away. The 10-ring is 11.5 mm /.45 inches wide, about the size of an aspirin. Men fire six 10-shot series in one hour and 45 minutes in the qualification round, while the women fire four 10-shot series in one hour and 15 minutes. In both the men's and women's competition, the top eight advance to the 10-shot final round with 75 seconds allowed per shot. The final is added to the qualification round score to determine winners. Guns: World-class air pistols (e.g. Feinwerkbau, Anschutz) are compressed air or carbon dioxide powered guns that sell for roughly $800 &#150; $1100. Trigger weight can be no lighter than 500 grams; the width of the grip and length of the barrel are also limited. Who to watch: Men DI DONNA, Roberto ITA KIRIAKOV, Taniu BUL PAPANITZ, Zoltan HUN WANG, Yifu CHN Women BELIAEVA, Galina RUS GROZDEVA, Maria BUL SALUKVADZE, Nino GEO SEKARIC, Jasna YUG SMIRNOVA, Svetlana RUS This is an official publication of The Atlanta Committee for the Olympic Games Sports Publications Department.Written by Jennifer Knight with Spectators Guide information provided by U.S.A. Shooting. _________________________________________________________________
razno.209 stefan,
History of Olympic Shooting One of the long standing sports that evolved from survival whether for hunting or war, shooting has a long history. It was well organized before many sports had even begun. The first shooting club started in Switzerland in the 1400s. The sport, especially the equipment, has come a long way since then. Despite all those years, shooting remains one of the true Olympic sports: competed by amateurs only. Shooters do not have the option of becoming professional and earn their living from their sport because shooting is more entertaining for the shooter than the spectator. Nevertheless, shooting, unlike most sports, is more than a one-time investment in equipment. After the gun, the clothing and various glasses are purchased, shooting continues to costs the shooter every time a shot is fired. Many events were discontinued due to cost, not for the shooter, but the host country. Events such as the center-fire competition at 200 or 300 meters and six-man team competition required large ranges and equipment many nations could not obtain, while the newer events, such as those for air rifles and pistols, require small, indoor ranges that are relatively inexpensive. With little fan power in the days before electronic targets, only the dedicated devoted the time and money to become the best. Until mixed events were discontinued, women shooters faced the toughest battle of all. Only two, in all 100 years of Olympic competition, ever medaled in shooting. The only gold ever won by a woman went to ZHANG Shan (CHN) in the keet event as recently as 1992. With the clay targets flying out of the houses at more than 100 miles an hour, it is no easy feat to shoot a perfect score, yet ZHANG did it in the prelims before she went on to secure the gold. But the most dramatic story in women's shooting is of Mary MURDOCH. The first woman to win a medal in shooting, MURDOCH tied with U.S. teammate Lanny BASSHAM at Montreal in 1976. At first fans hoped they would be declared co-champions, an impossibility in the sport. When the targets were inspected a tie-breaking rule gave MURDOCH the silver. During the victory ceremony, BASSHAM pulled her up to the top step to share the honor. This is an official publication of The Atlanta Committee for the Olympic Games Sports Publications Department.Written by Jennifer Knight with Spectators Guide information provided by U.S.A. Shooting. _________________________________________________________________
razno.210 stefan,
Olympic Medals in Shooting Barcelona medalists Rifle Events 10m Air Rifle Men FEDKIN, Yury (EUN/RUS) 593 695.3 OR BADIOU, Franck FRA 591 691.9 RIEDERER, Johann GER 590 691.7 Women YEO Kab-Soon KOR 396 498.2 OR LECHEVA, Vesela BUL 396 495.3 BINDER, Aranka YUG/IOP 393 495.1 50m Free Rifle Prone LEE Eun-Chul KOR 597 702.5 OR STENVAAG, Harald NOR 597 701.4 PLEIKOSIC, Stevan YUG/IOP 597 701.1 50m Free Rifle Three Position Men PETIKYAN, Grachiya EUN/ARM 1,169 1,267.4 OR FOTH, Robert USA) 1,169 1,266.6 KOBA, Ryohei JPN 1,171 1,265.9 Women MEILI, Launi USA 587 684.3 OR MATOVA, Nonka BUL 584 682.7 KSIAZKIEWICZ, Malgorzata POL 585 681.5 Running Target Events 10m Running Target JAKOSITS, Michael GER 580 673.0 OR ASRABAYEV, Anatoly EUN/RUS 579 672.0 RACANSKY, Lubos TCH 576 670.0 Shotgun Events Trap HRDLICKA, Petr TCH 195 219 OR WATANABE, Kazumi JPN 195 219 OR VENTURINI, March ITA 195 218 Skeet ZHANG Shan CHN 200 223 OR GIHA YARUR, Juan Jorge PER 198 222 ROSSETTI, Bruno Mario ITA 198 222 Pistol Events 50m Free Pistol LUKASHIK, Konstantin EUN/BLS 567 658.0 WANG Yifu CHN 565 657.0 SKANAKER, Ragnar SWE 566 657.0 25m Sport Pistol LOGVINENKO, Marina URS/RUS 591 690 OR LI Duihong CHN 586 680.0 MUNKHBAYAR, Dorzhsuren MGL 584 679.0 25m Rapid Fire Pistol SCHUMANN, Ralf GER 594 789 885.0 OR KUZMINS, Afanasijs LAT 590 785 882.0 VOKHMYANIN, Vladimir EUN/KZK 590 786 882.0 10m Air Pistol Men WANG Yifu CHN 585 684.8 OR PYZHYANOV, Sergey EUN/RUS 584 684.1 BABII, Sorin ROM 586 684.1 Women LOGVINENKO-DOBRANCHEVA, Marina EUN/RUS 387 486.4 OR SEKARIC, Jasna YUG/IOP 389 486.4 OR GROZDEVA, Maria BUL 383 481.6 Top Medalists Country Gold Silver Bronze Totals United States 43 25 20 89 Sweden 13 23 19 55 Soviet Union 17 15 17 49 Unified Team 5 2 1 8 Great Britain 13 14 18 45 France 12 16 12 40 Norway 16 9 11 36 Switzerland 11 11 12 34 Italy 6 4 8 18 Finland 3 5 9 17 Denmark 3 8 5 16 German Democratic Republic 3 8 5 16 This is an official publication of The Atlanta Committee for the Olympic Games Sports Publications Department. Written by Jennifer Knight with Spectator's Guide information provided by U.S.A. Shooting. _________________________________________________________________
razno.211 wiper,
Jasna Sekaric nije uspela ni u gadjanju iz mk pistolja u finale je usla kao 8. I posle 6 hitaca bila 5-ta na listi sa zaostatkom 2 kruga. Medjutim nesto je malo bodbacila i gadjala 9,8;9,8;9,6;9,8 i tako zauzela 6-to mesto. Uz malo mirniju ruku mogla je i medalju da uzme. Inace sve takmicarke su dobro gadjale i mislim da je prosek finala nege oko 9,8-10,1. Sve su izuzetno gadjale.
razno.212 obren,
Zna li neko nešto više o sinoćnjim ekslopzijama u centru Atlante?
razno.213 bcvetkovic,
+=+> Zna li neko nesto vise o sinocnjim eksplozijama u centru Atlante? Ja sam cuo da je u 1 h i 25 min po tamosnjem vremenu posle koncerta u Olimpijskom selu eksplodirala bomba i da ima dvoje poginulih i dosta povredjenih, medjutim, medju njima nema sportista. Sada svako takmicenje pocinje minutom cutanja. IVAN
razno.214 kermit,
Da li ste gledali završno egzibiciono veče gimnastike u Atlanti? Nešto ovako lepo nisam gledao jako dugo, a vi?
razno.215 krimer,
> Da li ste gledali zavrsno egzibiciono vece gimnastike u Atlanti? > Nesto ovako lepo nisam gledao jako dugo, a vi? Vala bas! Stvarno je bilo neocekivano lepo i interesantno, pogotovo scena na kraju kada su zajedno na parteru bili Rusi i Amerikanke. Neko ce sigurno reci da je ova scena pateticna, ali mene je mnogo dojmila. Ipak je mnogo lepse ovako nego u ono doba kada su jedni drugima bojkotovali olimpijade. Ko nije gledao, bas je dosta propustio.
razno.216 stefan,
> Ko nije gledao, bas je dosta propustio. Kako čujem i Srle Knežević je imao neke zvezdane trenutke? :)
razno.217 stefan,
I ovde je bilo reči o onim našim zastavama sa petokrakom u Atlanti, o čoveku što je obučen u jednu takvu zastavu itd. Evo ga info, iz prve ruke, sa tribina dvorane. Čovek koga kamera tako često prikazuje je iz Subotice (ili možda iz Sombora, zaboravih) i sve te zastave i nalepnice je navodno on dovukao. Između ostalog, presreće posetioce košarkaških utakmica i lepi im nalepnice pa makar bili i crnci ;)
razno.218 kant,
Malopre videh na 3K razgovor sa Aleksandrom Ivošev i jedna stvar me je zaprepastila. Pored 10000 maraka od Karića (njima svaka čast, moglo je i više, ali uz ovo što sledi i to je premija) ona je dobila stan NA KORIŠĆENJE i od NEKOLIKO firmi (valjda novosadskih) JUGA 45, koga je, kako sama kaže, uspela (verovatno uz doplatu iz svog džepa) da zameni za 55-icu. Ova država nije zaslužila da ima takve sportiste...
razno.219 dizel,
Jel zna neko mozda gde je moguce kupiti stap i lopticu za mini-golf?
razno.220 ljubisha,
>uz doplatu iz svog džepa) da zameni za 55-icu. Ova država nije >zaslužila da ima takve sportiste... Zašto? Kad je jedan fudbalski kreten (eh, da je jedini) mogao da re- ši egzistenciju pre dvadesete godine života a da i nije predstavljao ze- mlju (a pogotovo uspešno) zašto bi ona bila izuzetak? I to kao osoba ko- ja je uspešno predstavljala svoju zemlju.
razno.221 kant,
> Zašto? Kad je jedan fudbalski kreten (eh, da je jedini) mogao da re- > ši egzistenciju pre dvadesete godine života a da i nije predstavljao ze- > mlju (a pogotovo uspešno) zašto bi ona bila izuzetak? I to kao osoba ko- > ja je uspešno predstavljala svoju zemlju. E, svaka čast...Ne mogu da verujem da je moju poruku bilo moguće pogrešno razumeti, ali čuda se događaju. Elem, ne samo da sam za to o čemu ti pričaš, već smatram da je treba nagraditi mnogo više. Da li je po tebi ono što je dobila rešenje njenih problema?
razno.222 ljubisha,
>> o čemu ti pričaš, već smatram da je treba nagraditi mnogo više. Da li > je po tebi ono što je dobila rešenje njenih problema? Morao sam ipak ponovo da pročitam tvoju prvu poruku i... stidim se. :) Inače, moram da priznam da nisam gledao doček jer sam pretpostavio na čega će to da liči. Kravata do kravate se utrkuje da stane za mikrofon i udeli joj nešto. E sad, sve to što je dobila (a nemam pojma šta ali ti si već nabrojao) je kakvo takvo rešenje. Sramota je što je to po običaju opet stiglo tek posle uspeha.
razno.223 giovanni,
Ę? ona je dobila stan NA KORIŠĆENJE i od NEKOLIKO firmi (valjda Ę? novosadskih) JUGA 45, koga je, kako sama kaže, uspela (verovatno Kažu da je dobila i >zaposlenje< u nekoj firmi u Novom Sadu.
razno.224 kum.djole,
>> Sramota je što je to po običaju opet stiglo tek posle uspeha. Aha. A Topu.. đoka marjanović.. Četvrto mesto na Olimpijadi. To je ipak uspeh. Dečko jeste kreten, ali ume da skače. I uopšte ne znam čemu tolike nagrade. Bolje neka propišu neke zakone o tome, koliko vredi zlatna medalja, a koliko sve ostalo - privatne poklone koje je Ivoševa dobila bilo je totalno suvišno pominjati u javnim glasilima, te Čović joj dao kameru, te ovaj joj obezbedio kola, te 'gotova je stvar da će...'.. Ako ih već filuju novcem, neka im daju i tu materijalnu motivaciju. Dobićete toliko i toliko ako ostvarite to i to. Ako ne ostvarite, ko vas.. Nije mi jasno zašto se toliko puvakaju i razmeću tim novcem. Valjda je njoj najveća nagrada to zlato koje je osvojila, ta himna koju je čula, to što je narod dočekao kao heroja, i to što bi ona umesto svega ovoga najviše volela da država uloži novac u napredak streljaštva i sporta uopšte nego što se duvadžiše naokolo sumama i poklonima.. koji su, ipak, jednim delom, samo mrtvo slovo na papiru. A ona je skromna, pa neće praviti frku ako kroz pola godine ne dobije obećano, u stilu "a gde je moja vila, majku vam hoštaplersku ?" ...
razno.225 junior,
> Jel zna neko mozda gde je moguce kupiti stap i lopticu za > mini-golf? Ohoho, prelazimo u profije? :) Pokušaj u fri-šopu u Kosovskoj (kod kinoteke). Mislim da sam tamo pre video par primeraka .. e sad, da li su bili samo izložbeni materijal ili i prodajni ... probaj, uostalom, videćeš.
razno.226 vitez.koja,
#=> A ona je skromna, pa neće praviti frku ako kroz pola godine ne #=> dobije obećano, u stilu "a gde je moja vila, majku vam Važno je da je objavljeno u novinama da je dobila, tj. će dobiti od toga-i-toga, inače zaslužnog člana stanke XXX, to-i-to, što će joj omogućiti da još bolje reprezentuje našu zemlju na takmičenjima širom Evrope i sveta. Inače Topić je već dobio stan i kola (ukrali mu), neće valjda opet?! Odbojkašima bi mogli jedan stan, pa nek stanuju kolektivno, ionako je to kolektivan sport, a košarkaši su sami po sebi dovoljno bogati... sk
razno.227 madamov,
> A ona je skromna, pa neće praviti frku ako kroz pola godine ne dobije > obećano, u stilu "a gde je moja vila, majku vam hoštaplersku ?" ... Kao što se ni danas, posle godinu dana, ne zna kada će onih 200.000 DEM od košarkaša biti dato SPC da podeli izbeglicama.
razno.228 madamov,
> Inače Topić je već dobio stan i kola (ukrali mu) Od Žike Muštikle, tj. Stankoma, ima tome već dosta vremena.
razno.229 budim,
(:) Ohoho, prelazimo u profije? :) Naravno. :> (:) Pokušaj u fri-šopu u Kosovskoj (kod kinoteke). Mislim da sam tamo (:) pre video par primeraka .. e sad, da li su bili samo izložbeni (:) materijal ili i prodajni ... probaj, uostalom, videćeš. Ajde Marko! :) poz, budimir
razno.231 ljubisha,
> Nije mi jasno zašto se toliko puvakaju i razmeću tim novcem. > Valjda je njoj najveća nagrada to zlato koje je osvojila, > ta himna koju je čula, to što je narod dočekao kao heroja, Ako sam ovaj put dobro shvatio, ti si rekao da ona treba da bude... šta? :)))))))
razno.232 lexus,
=> opet?! Odbojkašima bi mogli jedan stan, pa nek stanuju kolektivno, => ionako je to kolektivan sport, a košarkaši su sami po sebi dovoljno Kad smo već kod kolektivnog sporta... Antun Vrdoljak je izjavio da će se skinuti go, i takav se prošetati trgom Bana Jelačića ako Hrvati ne donesu bar 6 medalja sa OI. Svi znamo kako su komšije prošle, a Vrdoljak je izjavio da su vaterpolo i rukomet kolektivni sportovi, te da je Hrvatska dobila 29 medalja :)))) Teško je biti političar...
razno.233 inferno,
Ů│ ˙ Jel zna neko mozda gde je moguce kupiti stap i lopticu za Ů│ ˙ mini-golf? Svejedno, moraš da platiš ulaz. ;)))
razno.234 kum.djole,
>> Ako sam ovaj put dobro shvatio, ti si rekao da ona treba da bude... >> šta? :))))))) Ne mislim da bi trebalo "da bude zadovoljna što je i toliko dobila", naprotiv. Jednostavno je nemoguće svojski nagraditi vrhunskog sportistu, naročito tako mladog i talentovanog kakav je Aleksandra Ivošev. Podigla je na noge čitavu zemlju, svi su joj aplaudirali, čula se naša himna.. Mi smo mala zemlja, a ono zlato ima ogroman značaj, pa me ne čudi tolika pompa i silno repriziranje 'onog' trenutka.. Ono čega sam se zgrozio je svakodnevno škrabanje po stupcima štampe i kokodakanje po državnoj i privatnim televizijama - zbog osvajanja zlatne medalje Sanja Ivošev dobiće to, to, to i to.. ..uz blag osvrt na ono što je već (ej!) dobila. Ispada da je ona, s jedne strane, došla da naplati to što je osvojila, a opet nije tako - ovi što su je dočekali, s papirićima na gotovs tipa 'i posle kazne koju su nam nepravedno nametnuli' budže se i mašu poklonima - te ovo ti daje Žika, ovoliko ti daje Pera, uskoro će i Laza.. sve su to samo reklame, nafilovane debelom zloupotrebom javnosti, sporta i odveć korumpiranih medija. A stojim iza toga da bi Olimpijski komitet morao i zvanično da skroji nekakav pisani kriterijum za nagrađivanje zlatnih, srebrnih i bronzanih sportista u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Pa i da se takav akt ne objavi pre Olimpijade, ali da makar malo budemo čista obraza. Ovako je sve tako bezveze. Samo čekam da joj još i Momčilo Perišić pokloni snajper i poruči da je za sve nas najvažniji stepen borbene gotovosti.
razno.235 lexus,
=> Naravno. :> Tek će da vide kada im budemo iznajmljivali štapove ;) Zar ne Budo?
razno.237 lexus,
=> Svejedno, moraš da platiš ulaz. ;))) Zavisi gde :)
razno.238 dizel,
* Pokušaj u fri-šopu u Kosovskoj (kod kinoteke). Mislim da sam Hvala... Pokušaću!
razno.239 budim,
(:) Od Žike Muštikle, tj. Stankoma, ima tome već dosta vremena. U naselju GOLF, na BB... poz, budimir
razno.240 budim,
(:) Tek će da vide kada im budemo iznajmljivali štapove ;) (:) Zar ne Budo? Naravski! :) poz, budimir
razno.241 budim,
(:) Svejedno, moraš da platiš ulaz. ;))) Ne moraš, ali o tome nekom drugom prilikom i na nekom drugom mestu... :) poz, budimir
razno.244 dizel,
* č? Samo kad se ne bi ubijao od doping sredstava... * * A otkud ti to znaš i kako ga do sada nisu otkrili? Svi vrhunski sportisti se dopinguju. To se zna, ali neki to vešto prikrivaju, a neki pljunu lovu... Imam prijatelja koji ima veze sa mnogim vrhunskim sportistima... Pričao mi je kako podešavaju formu, tj. oni npr. 1 god pre takmičenja počnu sa dopingovanjem... Tada ih najčešće nema na takmičenjima ili se pojavljuju na onim gde je slaba kontrola... U tom periodu oni doteraju formu na nekih 200% svojih mogućnosti... Potom prekidaju na par meseci pred takmičenje i uz pomoć nekih sredstava izbacuju tragove dopingovanja iz sebe. To traje neko vreme, i njihova forma se spusti npr. na 150%, ali i to je mnogo bolje nego 100%... Inače, postoji i knjiga Duce Simonovića, koji se bori protiv Olimpizma i priča šta se radi u savremenom sportu... Npr. Žena veštački zatrudni, tada joj poraste srce, a posle tri meseca oni izvrše abortus, a ženi ostaje jače srce, veći kapacitet pluća... Zatim, nekima se ugrađuju veštačke bešike... itd... Muka mi je! Ne mogu da tvrdim da se ijedan od ovih vrhunskih takmičara dopinguje, zato što se nisam lično uverio, ali mislim da se većina njih time koristi...
razno.245 mikeman,
ej da li je neko kojim sluchajem pratio TOUR DE FRANCE 96? ako jeste ko je pobedio u ovoj biciklistickoj trci? thanks
razno.246 mdimitrijevic,
> Svi vrhunski sportisti se dopinguju. To se zna, ali neki > to vesto prikrivaju, a neki pljunu lovu... Ovo je i moje misljenje. Ne mogu da tvrdim da to svi rade ali ... Bas bih voleo da znam za nekog vrhunskog sportistu koji se nikad nije dopingovao. Kod bildera se zna da oni koriste proteine sto je i prihvaceno jer nije bas prava vrsta dopinga vec hranjive supstance u cistom obliku. Iste te supstance bi mogli da dobiju i da potpuno vode svoju ishranu preko raznih namirnica. Ali kod bildera postoji i vrsta dopinga kod koje se vrsi ubrizgavanje steroida direktno u misice, tako da oni rastu neprirodno.
razno.247 mikeman,
<<!>>> Svi vrhunski sportisti se dopinguju. To se zna, ali neki <<!>>> to vesto prikrivaju, a neki pljunu lovu... <<!>> Ovo je i moje misljenje. Ne mogu da tvrdim da to svi rade ali ... Slazem se potpuno s ovim :) Uostalom treba razmisliti koliko stvari josh nije stavljeno na "zabranjenu listu". A siguran sam da ima dosta toga i da mnogi sportisti to koriste.
razno.248 obren,
> Vidiš, fudbal i treba da bude grub sport. Kad ne bi bio grub, ko bi ga > i gledao. Ne vidim zašto bi tu grubost bila imperativ, osim za napaljene dizelaše i skinhedse koji čekaju incidente na terenu da bi se međusobno pobili? Šta fali brazilskom fudbalu? Ne bih ga okarakterisao kao grubog a oni imaju najveću gledanost na utakmicama. > Košarka i fudbal se nikako ne mogu porediti, fudbal je mnogo zanimljiviji. Fudbal je (bar meni) zanimljiv za gledanje samo ako igraju jako kvalitetni timovi, u suprotnom je obično smaranje - sport u kome 22 igrača trče sat i po, međusobno se krše i valjaju po terenu svakih pet sekundi a ne bude golova :( Šta je tu poenta? Klizeći startovi i omašaji od 5 metara kada publika uzvikne "Aaaaaoooooo..."? Inače, ako mogu, više volim da igram sportove nego da ih gledam. Nisam tip čoveka koji redovno prati tok prvenstva i drži u glavi golove, rezultate i slično. Kada odem na utakmicu, bilo fudbalsku bilo košarkašku, idem da gledam igru kao igru, a nije mi bitno da Zvezda pobedi makar i na penale kako bi bila šampion. Zato volim košarku jer je dinamičnija, neizvesnija. Nema kalkulacija, bunkera posle postignutog poena ili nerešenog rezultata, vreme za napad je ograničeno, a kada igraš čvrstu odbranu, igraš je da bi stekao novu priliku da postigneš poen, a ne da bi istekla utakmica.
razno.249 ilazarevic,
> Šta fali brazilskom fudbalu? Ne bih ga okarakterisao kao grubog a > oni imaju najveću gledanost na utakmicama. Imaju najveću gledanost, ali ih ja ne gledam. Ne volim takav stil igre. Previše "carine" loptu. > Fudbal je (bar meni) zanimljiv za gledanje samo ako igraju jako > kvalitetni timovi, u suprotnom je obično smaranje - sport u kome 22 > igrača trče sat i po, međusobno se krše i valjaju po terenu svakih > pet sekundi a ne bude golova :( Nije smaranje kad navijaš za jedan od klubova koji igraju. Naravno, ako ne navijaš ni za koga, jedini motiv je kvalitet igre. Ne pratim ni ja utakmice gruzijske prve lige ;) > čoveka koji redovno prati tok prvenstva i drži u glavi golove, > rezultate i slično. Kada odem na utakmicu, bilo fudbalsku bilo > košarkašku, idem da Ok, ja pratim tok prvenstva, i navijam za svoj klub. Zbog toga su mi jednako bitni lepota igre i rezultat. Pitanje je šta je lep fudbal... Meni je ostrvski fudbal najlepši na svetu, ali znam mnoge ljude kojima se uopšte ne sviđa.
razno.250 sqweaky,
re: TOUR DE FRANCE 96 Pobedio je Danac Bjern Ris. Ne secam se sta su ostali uradili. milos
razno.251 mikeman,
<<!>> re: TOUR DE FRANCE 96 <<!>> <<!>> Pobedio je Danac Bjern Ris. Ne secam se sta su ostali uradili. yO bash sam otisho na more tad :)) hvala na odgovoru :))
razno.252 stefan,
* ACHTUNG! * ACHTUNG! * ACHTUNG! * Jučw sam opet morao da premeštam gomilu poruka iz teme "razno" u temu "fudbal". Povodom toga, hteo bih da vas podsetim na ono što sam rekao prošli put kad sam imao organizovanje takvo zezanje ;) LM, objasnio sam kakvi problemi nastaju prilikom premeštanja poruka, kad premestim 4-5 poruka naredna dva dana moram da prepravljam reply reference execa koji posle toga stignu. Ima ljudi koji vode računa o tome, ima ljudi koji ponekad vode računa o tome a ima na žalost i onih koji ič ne vode računa o tome. Ubuduće vam se može lako desiti da poruka koja nije poslata u odgovarajuću temu bude poništena - ako vam se to desi nemojte se previše čuditi bolje povedite računa na vreme. To se naročito odnosi na one iz poslednje kategorije.
razno.253 junior,
Ne znam da li grešim, ali čini mi se da je konf. SPORT prešla broj od 4000 poruka. Da li se mi to bližimo otvaranju SPORT.2 konferencije? :)
razno.254 stefan,
> Ne znam da li grešim, ali čini mi se da je konf. SPORT prešla broj od > 4000 poruka. Da li se mi to bližimo otvaranju SPORT.2 konferencije? :) Koliko ja znam na ovom softveru su tomovi konferencija predviđeni za 10000 poruka. U svakom slučaju proverićemo ;)
razno.255 vitez.koja,
#=> Ne znam da li grešim, ali čini mi se da je konf. SPORT prešla broj #=> od 4000 poruka. Da li se mi to bližimo otvaranju SPORT.2 #=> konferencije? :) Pa bližimo se, mada ne baš tako brzo :). Limit je sada valjda 10000 poruka. sk
razno.256 madamov,
> Da li se mi to bližimo otvaranju SPORT.2 konferencije? :) Ne još, zato što je sada limit 10000 poruka.
razno.257 superhik,
=:> Ne znam da li grešim, ali čini mi se da je konf. SPORT prešla =:> broj od 4000 poruka. Da li se mi to bližimo otvaranju SPORT.2 =:> konferencije? :) Jr. konferencije nisu ograničene brojem poruka...
razno.258 supers,
>> Jr. konferencije nisu ograničene brojem poruka... Ma jesu (10 000) ali se na samim počecima SezamNETa pričalo o tome kako će prelazak u novi tom konferencije biti transparentan za korisnika... Ko zna da li će biti išta od toga?
razno.259 vladd,
Da li neko zna gde se u Beogradu nalazi prodavnica opreme za alpinizam ?
razno.260 gkod,
Naj svezije iz sveta boksa TYSON patosirao SHELDONA posle samo 1:49 minuta to moze samo ON.
razno.261 bcvetkovic,
I ovo spada u ovu rubriku. U Beogradu se odrzava takmicenje u LA (latino americkom) plesu u Pioniru. Sutra 22.9 je finale. Pozdrav svima Bosko.
razno.262 schef,
­=- Evo ja ću da kažem. Fudbal je u ovoj zemlji (a i većini ­=- ostalih) sport broj jedan. To se prvenstveno vidi iz love ­=- koja se okreće u njemu i u ostalim Apsolutno se slažem. Uzmite samo neke sportske dnevne novine i videćete da je preko 50% časopisa o fudbalu. I to prva polovina. ;> Fudbal je kod nas popularniji od svih ostalih sportova zajedno. :)
razno.263 giovanni,
Ę? Apsolutno se slažem. Uzmite samo neke sportske dnevne novine i videćete da Ę? je preko 50% časopisa o fudbalu. I to prva polovina. ;> Fudbal je kod nas Ę? popularniji od svih ostalih sportova zajedno. :) A ko je ova sad bio? Ajde, identifikuj se! ;)
razno.264 nikola.s,
Zainteresovani za hokej stapove neka se jave na mail
razno.265 supers,
>> Zainteresovani za hokej stapove neka se jave na mail Čiji štapovi? Česi?
razno.266 nikola.s,
> Ciji stapovi? Cesi? Njet, ruski. Sto ? Jesi li zainteresovan, ili bar znas nekog da to uvaljam ? Svaki podatak je koristan, jer uopste ne znam koliko bi to moglo da kosta. pozdrav, Nikola R.S.F.C.
razno.267 redhead,
Ko je zainteresovan za hokej opremu komplet nek mi se javi na mail ili ovde nek ostavi poruku. Skoro novo!
razno.269 jpptticb,
NEDAVNO SAM ZAVRŠIO 'DIF', INTERESUJUE ME SVA LITERATURA U VEZI BIOMEHANIKE, BIOFIZIKE ...
razno.271 n.ceh,
Ima li ovde ljudi koji igraju/prate ragbi? (NE americki fudbal!!)
razno.272 necahc,
>> Ima li ovde ljudi koji igraju/prate ragbi? >> (NE americki fudbal!!) Ima treniram za R.K.Krusevac! A ti treniras li u nekom timu? :)
razno.273 n.ceh,
--> Ima treniram za R.K.Krusevac! --> A ti treniras li u nekom timu? :) Da. R.K. Partizan - Beograd po potrebi druga/treca linija, a ponekad i centar/krilo.
razno.274 necahc,
>> Da. R.K. Partizan - Beograd >> po potrebi druga/treca linija, a ponekad i centar/krilo. Ja sam treca linija (otvorena strana) juniorska ekipa. Zasto nema utakmice 31.11.96 znam samo da je otkazana a neznam zasto? Koji su rezultati na kup-u Beograda.
razno.275 fortuna,
ima li neko pravila igre bejzbol
razno.276 velicko,
│ ima li neko pravila igre bejzbol └─────────────────────────────────────── I mene zanima... Ako neko ima volje da napiše. :)
razno.277 vstan,
/subj:bezbol/ > I mene zanima... > Ako neko ima volje da napiše. :) I mene, i mene !
razno.278 mileusna,
>> I mene zanima... >> Ako neko ima volje da napiše. :) Evo. Malo je konfuzno, verovatno zato što se ne razumem baš u treminologiju bejzbola, ali svaki Srbin će i ovaj moj tekst valjda razumeti. :) Dakle, svi znate kako izgleda teren, četiri baze i sl. Ne znam koliki se broj igrača nalazi u polju, no nije ni bitno. ;) Neka ekipa dobija poen kada igrač obiđe celo polje, odnosno sve četiri baze, i dođe 'kući' (home), no i to verovatno znate. E sad, ekipa koja prva napada šalje svog udarača sa palicom na položaj. Potrebno je da protivnički bacač tri puta uspe da dobaci loptu do svoga hvatača tj. da napravi tri takozvana strajka (strike), kako bi bacač bio izbačen (out). Ukoliko bacač nepravilo baci loptu, tj. baci je tamo gde je udarač ne može lepo udariti, dolazi do sledeće situacije: Ukoliko udarač zamahne na takvu loptu, a ona stigne do hvatača, računa se kao strajk, no, ako udarač propusti takvu loptu, ona se računa kao ball. Ukoliko bacač i hvatač naprave četiri balla na istom udaraču, onda dolazi do pomeranja svih igrača u napadu za po jednu bazu i na scenu stupa novi udarač. Šta se događa kada udarač udari loptu? Ako lopta ne odleti u polje, već u aut, računa se kao strajk. No, ako udarač izbaci loptu u aut kada već ima dva strajka, aut se ne računa kao treći strajk, tj. igrač se ne može izbaciti. Ako lopta odleti u polje, onda se igra dalje odvija. Ukoliko hvatači u polju uhvate loptu pre nego što ona ostvari kontakt sa zemljom, udarač je automatski izbačen. Tada mogu dalje proslediti loptu na baze ne bi li izbacili još nekog igrača koji se ranije nalazio na bazi (vidi dalje). Ukoliko hvatači ne uhvate loptu odmah, ali je uhvate, trude se da loptu proslede do baze pre nego što do nje stigne udarač. Ako igrač stigne pre lopte, onda je baza obezbeđena (safe), a ako ne, onda je igrač izbačen (out). Kada izbace igrača, odbrambeni igrači mogu dalje proslediti loptu do neke druge baze ne bi li izbacili još nekog napadača. Tako se u jednoj 'turi' može izbaciti i više igrača. Ekipe menjaju uloge kada odbrambena ekipa na ovaj ili onaj način izbaci tri napadača. Kada se postupak ponovi, tj. kada dođe do sledeće promene uloga, završen je prvi deo utakmice. Ukupno ih ima 12, a ako je na kraju nerešen rezultat, igraju se produžeci.
razno.279 rkovacevic,
==>Ukupno ih ima 12, a ako je na kraju nerešen rezultat, igraju ==>se produžeci. Delova igre (innings) nema 12, nego 9. Ekipe u polju imaju 9 igrača, po pozicijama: bacač (pitcher), hvatač (catcher), 3 čuvara baze (1B, 2B, 3B) koji stoje po bazama, 3 spoljna igrača (outfielders) koji stoje u polju i čekaju dugačke lopte i shortstop (SS) koji stoji između druge i treće baze i juri kratke lopte, zajedno sa bacačem. Ako ekipa napada, svih 9 igrača udaraju po ranije prijavljenom redu. Najlepši trenutak bejzbol utakmice je HOME RUN, kada udarač prebaci lopticu preko celog terena i iza ograde. Tada svi igrači po bazama, zajedno sa udaračem, poentiraju bez ometanja.
razno.280 dule.n,
Dragan Kićanović je izabran za predsednika JOK-a. Lepa vest, konačno je jedan bivši sportista na toj funkciji.