PCUTIL.4

22 Aug 1995 - 23 Dec 1999

Topics

 1. setup (58)
 2. memory.mgr (62)
 3. disk.soft (338)
 4. disk.cache (14)
 5. arhiveri (350)
 6. virusi (757)
 7. grafika (1123)
 8. tools (902)
 9. razno (1585)
 10. van.conf (24)
 11. zvuk (3150)
 12. unknown (3)

Messages - van.conf

van.conf.1 dkic,
Da li neko ima IOMEGA BACKUP program za DITO strimer od 420MB i to verziju na ENGLESKOM jeziku (DOS & WINDOWS). Isti sam skoro nabavio ali je softver na francuskom pa sad mučim muku :(((((. Ako neko ima ili zna gde mogu da se nađu ovi programi molio bih da mi se javne na mail ili na tel.693-944. PS (I sva druga rešenja, npr. u vidu nekog drugog softvera koji bi mogao da reši problem, su dobro došla) Pozdrav, Dusko
van.conf.2 spece,
Dali neko ima pojma posto bi bila usluzna stampa na laseru 600x600 dpi na pausu (sa i bez pausa)? Neko hoce da stampa kod mene, a ja pojma nemam o cenama... pozdrav...:)
van.conf.3 biki,
Ima li neko FONTOGRAPHER ver.4.1 ili informaciju gde moze da se nadje ukljucujuci i internet adresu.
van.conf.4 madamov,
> Ima li neko FONTOGRAPHER ver.4.1 To je komercijalni proizvod. Ne znam Internet adresu, ali probaj na http://www.macromedia.com, oni su sada vlasnici Fontographera.
van.conf.5 chip,
treba mi odgovor jel moze da se stavi na 486/133 jos jedan kontroler zbog problema se diskom nema idd disk
van.conf.6 vlad,
> treba mi odgovor jel moze da se stavi na 486/133 jos jedan > kontroler zbog problema se diskom nema idd disk Zasto ne bi mogao? Objasni malo detaljnije u cemu je problem pa da vidimo kako da resimo. Jos bolje je da pitanje uputis u PCHARD/diskovi.
van.conf.8 ivke,
Da li neko ima font sa simbolima fonetske transkripcije?
van.conf.9 mmarkovic,
Odgovor na CIVILIZACIJA.10, 5.340, dr.grba ------------------------------------------ > >>> Eh, ta Verdana (: Probaj Arial CE. > >> > >> Imam utisak da zavitlavaš? > >> > >> Ako je utisak dobar - ne služi ti na čast! > >> Ako nije - imaš izvinjenje. > > ama, ne, pobogu. Verdana je poznata po "neurasteničnom" ponašanju. Znači, izvinjenje i piće, u Niš ;) ili u Kekendu... ;) :)))) > sa tim imenom. I onda se desi da od fonta koji je imao YU slova > dobiješ font koji - nema YU slova... ): Bilo je naivno od mene što sam očekivao da jednostavnim učitavanjem teksta sa 8-bitnom YU podrškom u Word 97 dobijem korektna YU slova... Ali, imam dobro opravdanje: u tom trenutku me je mnogo više zanimao Balašević :), nego kodni raspored. Nekako mi se učinilo da nije 1250, pa sam bio iznenađen zašto su samo Šš OK... Posle me je VGAYU uverio da je raspored zaista 1250 i da je problem negde drugde... Bilo kako bilo, supruga i ja smo celo veče pevušili Đoletove pesme... Sreća vaša da moje _pevušenje_ ne morate da slušate... ;))) > >> Nisam, i neću da podešavam kodnu stranicu onako kako MS misli da treba. > >> > >> Tvrdoglavo se držim standarda koji važi, a to je JUS015! > > Ovo nije mesto za tu raspravu. Tek, reći ću ti da, iako je tvoja > pobuda sasvim normalna i jasna, ipak nije prihvatljiva: ako hoćeš > ispravan tretman YU slova u Windowsu, CP 1250 je jedini prelazni oblik > ka Unicode tabeli koji se može prihvatiti. JUS015 je zakasnio u > pojavljivanju na sceni i nema šta da traži u praksi. Ux, pomalo sam umoran od ove diskusije, već sam je nekoliko puta vodio. Zamisli neku STVARNO OBIMNU štampu. Imao sam taj problem u tužilaštvu na Kosovu i Metohiji. Zakon obavezuje da se tamo neki upisnici vode ćirilicom, ali, albanska imena su obično prirodnija latinicom, imaju Q X, itd. Nema rešenja... Ili, zamisli štampanje čekova za penzije, izvode tekućih računa banaka, račune za struju, vodu... Rešenje za ovakve štampe je 8-bitni standard na linijskom štampaču koji podržava i ćirilicu i latinicu, a JUS015 omogućava baš to... Stvar je bila u tome da je MS, izgleda, konsultovao pogrešne ljude! Nego, mleko je već prosuto... Meni će CP 1250 sasvim vršiti posao, a JUS015, za sada, koristim samo iz inata... Ostadoh poslednji Mohikanac, ili bar jedan od poslednjih.
van.conf.10 sane,
Mozda ne spada za ovu confu ili temu.. al ajde Ako neko moze da mi kaze, da li word (bilo koja verzija) moze da radi sa bazama, tacnije da ucitava DBF baze.. ako neko ima iskustva oko toga ili bilo cega slicnoga..... nek napise. Mika
van.conf.11 lboki,
imam jedan problem sa win 95 naime, veoma cudnim spletom okolnosti ostao sam bez norton utilitisa sada mi pri bootu prijavljuje dva drajvera iz program files direktorijama vezana za obrisani program. kako to da regulisem , tj. sta da uradim da se to ne bi vise pojavljivalo ?
van.conf.12 dalex,
Trebalo bi da postoji program za frizerske salone, koji sadrži skenirane tipove frizura i neke oblike lica, pa omogućava frizeru da sa mušterijom ispituje koja bi frizura bila najpogodnija. Ako znate neke detalje o ovome, ime programa, šta zapravo radi, može li da se nabavi kod nas/napolju itd., bio bih zahvalan za informacije.
van.conf.13 dr.iivan,
> Trebalo bi da postoji program za frizerske salone, koji sadrzi > skenirane tipove frizura i neke oblike lica, pa omogucava frizeru > da sa musterijom ispituje koja bi frizura bila najpogodnija. > > Ako znate neke detalje o ovome, ime programa, sta zapravo radi, > moze li da se nabavi kod nas/napolju itd., bio bih zahvalan za Ima sigurno. Bila je prezentacija na TV Politici (i jos negde), mozda pre pola godine. Tvoje je da skeniras svoju sliku, a uz pomoc programa menjas frizure na svojoj skeniranoj slici. Program je na CD-u, ne znam tacno kako se zove, ali je na CD-u sigurno. Svaki bolji CD klub bi trebalo da ga ima.
van.conf.14 gkosta,
> Trebalo bi da postoji program za frizerske salone, koji sadrzi > skenirane tipove frizura i neke oblike lica, pa omogucava frizeru > da sa musterijom ispituje koja bi frizura bila najpogodnija. Pre (nadam se da ne gresim) 2-3 meseca se pricalo o ovome u nekoj od konferencija. Program se zove WigOut. Sem frizura, mozes namestati i brade, brkove, sesire, nakit i naocare. Program (u nasoj, piratskoj verziji ;) zauzima nepunih 30mb, te i nema veliku bazu frizura i ostalih zezalica. Ali ako ti program zaista treba, siguran sam da je radjen na kompletnom CD-u, sa mnogo, mnogo vise opcija i mogucnosti za zezanje. Evo, nije me mrzelo malo da se poigram sa Slobinom i Klintonovom slicicom, pa pogledaj i sam sta sam na brzaka nabacao na njih. Pozdrav, Kossta wigout.zip
van.conf.15 ranx,
> Trebalo bi da postoji program za frizerske salone, koji sadrži Ne znam kako, ali ventura je odgovorio na ovu poruku u PCUTIL.4:grafika 7.801
van.conf.17 stefan,
> Ali ako ti program zaista treba, siguran sam da je radjen na kompletnom >CD-u, sa mnogo, mnogo vise opcija i mogucnosti za zezanje. I "original" na CDu koji se može naći kod nas je isto jako kratak.
van.conf.18 dalex,
> Ne znam kako, ali ventura je odgovorio na ovu poruku u PCUTIL.4:grafika > 7.801 A-ha, video sam. .to ventura, ranx, dr.iivan, gkosta, miskop, hvala ljudi moji. Rešiću dalje s Miškom u lokalu. gkosta, baš me intrigiraju te sličice koje si slao, al ovih dana ne mogu regularno da se dobiju centrale na 3, pa se kačim preko 011 i sve što imam duže da DL-ujem odlažem za koji dan... Pozdrav
van.conf.19 miskop,
>> gkosta, baš me intrigiraju te sličice koje si slao, al ovih dana ne >> mogu regularno da se dobiju centrale na 3, pa se kačim preko 011 i sve >> što imam duže da DL-ujem odlažem za koji dan... Da, ali da li si primetio da je veza kristalnih 14.4k? ;)
van.conf.20 dalex,
> >> baš me intrigiraju te sličice koje si slao, al ovih dana ne mogu > >> regularno da se dobiju centrale na 3, pa se kačim preko 011 i sve > >> što imam duže da DL-ujem odlažem za koji dan... > Da, ali da li si primetio da je veza kristalnih 14.4k? ;) Ex, nisam, dok nisam ovo pročito. Jeste, bolja je bila veza, al bilo je i onako da se udesi loše. Anyway, sad kad je opet Ok, CPS < 1000 :( Nego, kolko li si ti nakuco račun, kad si primetio? ;)
van.conf.21 miskop,
>> Nego, kolko li si ti nakuco račun, kad si primetio? ;) Pa tih par dana dok je bila zafrkancija sa centralom, samo sam skinuo jedan fajl od oko 1.3Mb i to u jeftinoj tarifi. Inače, nije baš da kuca kao da si okrenuo Niš ili neki udaljeniji grad, već, "odma' tu nešto blizu", na prim. Sremčicu. ;)
van.conf.23 pavijan,
> SERIALS 99 - program sa gomilom seriala.. ______________________________ Lepo od tebe ali kroz koji program ovo moze da se vidi? Instalirao sam doticni i ima ekstenziju *.chm koju nijedan program ne vidi. Sto bre brate ne posla neki txt fajl sa nekim pojasnjenjem oko instalacije? Pozdrav od pavijana.