KOMUNIK.6

12 Feb 1994 - 26 Jul 1994

Topics

 1. modemi (528)
 2. fax (80)
 3. kom.programi (83)
 4. procomm (37)
 5. telemate (227)
 6. telix (28)
 7. protokoli (121)
 8. hackers (1074)
 9. jupak (87)
 10. email (864)
 11. vax (294)
 12. strani.sistemi (105)
 13. yu.bbs (658)
 14. ptt (523)
 15. razno (247)

Messages - telemate

telemate.1 comi,
Zna li neko kako da skidam fajlove od druga? Imamo isti modem i obojica koristimo telemate Sta treba da radim ja a sta on
telemate.2 dejanr,
>> Imamo isti modem i obojica koristimo telemate Jedan otkuca ATA, drugi ATD (najpre se dogovorite ko šta kuca :), uspostavi se veza, onda onaj što šalje fajl pritisne PGUP i izabere protokol, a onaj koji prima pritisne PGDN i izabere (po mogućnosti isti :) protokol, i prenos počinje.
telemate.3 mpaunovic,
Moze li neko da mi kaze koja je tacno verzija aktuelna telematea i da li je to ova sa sezama? To jest da li je izlazila novija?
telemate.4 dcolak,
│ Moze li neko da mi kaze koja je tacno verzija │ aktuelna telematea i da li je to ova sa sezama? │ To jest da li je izlazila novija? ľ˘š­°÷­˛ ßý÷°šÝ­ß Ńš˘ÚŕŰß Űš 4.12 ­˛ §Ńŕ´ß Űš ˇ˛Ú­ß÷˛ ňß Ńš˘ÚŕŰß 4.50 ۲■ ­ŕŰš ŕÚß■Ýß :) Sledge DAMMIR!
telemate.5 fancy,
ŮŢ> ľ˘š­°÷­˛ ßý÷°šÝ­ß Ńš˘ÚŕŰß Űš 4.12 ­˛ §Ńŕ´ß Űš ˇ˛Ú­ß÷˛ ňß Ńš˘ÚŕŰß ŮŢ> 4.50 ۲■ ­ŕŰš ŕÚß■Ýß :) O tome ćemo u mailu...
telemate.6 dejanr,
>> Moze li neko da mi kaze koja je tacno verzija >> aktuelna telematea i da li je to ova sa sezama? >> To jest da li je izlazila novija? Koliko mi je poznato, nije izlazila sledeća verzija - arhiva iz direktorijuma (4.12) je najnovija. U celini je "bezbedno" smatrati da najnovije verzije veoma popularnih PD/SW programa (scan, clean, vshld, telix, telemate, dsz, shez ;), list, pkzip, arj itd) imamo u direktorijumima. Kod nekih ređe download-ovanih programa ponekad se neka verzija i "propusti".
telemate.7 dens,
>> aktuelna telematea i da li je to ova sa sezama? >> To jest da li je izlazila novija? 4.12
telemate.8 ognjen,
)-> Moze li neko da mi kaze koja je tacno verzija aktuelna )-> telematea i da li je to ova sa sezama? Da, najnovija je 4.12, tj. imas je na sezamu. Na pingvinu imas patch (znas, za "registrovanje" ;).
telemate.9 cnenad,
ŁŁŁ Moze li neko da mi kaze koja je tacno verzija ŁŁŁ aktuelna telematea i da li je to ova sa sezama? Telemate V 4.12 Registered
telemate.10 iboris,
Ł ľ˘š­°÷­˛ ßý÷°šÝ­ß Ńš˘ÚŕŰß Űš 4.12 ­˛ §Ńŕ´ß Űš ˇ˛Ú­ß÷˛ ňß Ńš˘ÚŕŰß Ł 4.50 ۲■ ­ŕŰš ŕÚß■Ýß :) E stvarno bre koji ti je djavo. Ne citam sezam:predlozi bas zbog ovih brljotina, a sad ste poceli i ovde to da pisete. Dosta mi je skidanja poruka koje ne mogu da procitam.
telemate.11 dcolak,
│ E stvarno bre koji ti je djavo. Ne citam sezam:predlozi bas zbog ovih │ brljotina, a sad ste poceli i ovde to da pisete. Dosta mi je skidanja │ poruka koje ne mogu da procitam. Kako bi bilo da skineš font i pročitaš ih? Pazi, ne da menjaš kodni raspored, već da skineš font... Sledge DAMMIR!
telemate.12 mzdravkovic,
Koristim MX5 za TELEMATE. Uspostavljena veza je obicno dobro, medjutim fajl transfer nece uopste da krene. Samo se pojavi onaj prozor za transfer i tu stane, ne ispise ni ime fajla koji se prima. U cemu je problem ? Napominjem da nakon startovanja programa, stalno javlja da je CTS OFF, iako je CTS bio setovan na ON.
telemate.13 mbole,
> > Koristim MX5 za TELEMATE. Uspostavljena veza je obicno dobro, > medjutim fajl transfer nece uopste da krene. Samo se pojavi > onaj prozor za transfer i tu stane, ne ispise ni ime fajla koji > se prima. U cemu je problem ? > > Napominjem da nakon startovanja programa, stalno javlja da je > CTS OFF, iako je CTS bio setovan na ON. Pa treba pre svega iskljuciti rts/cts, onda u options meniju, postavi connections na fosil, i snimi config, u dial prozoru, nakon f6, postavi cocnnections na bios, pa onda snimi imenik, (ne snimaj ponovo config, i ne zovi nista u medjuvremenu). Brzinu komunikacije postavi na stvarnu, a ne na visu (to sa podizanjem brzine vazi samo za hard MNP). Ako se dobro secam, MX5 ume i da se sudara sa nekim programima, meni se recimo svadjao sa fdread-om. Znaci ako nece kao gore, kreni od cistog configa i autoexeca, pa probaj redom.
telemate.14 ognjen,
)-> Koristim MX5 za TELEMATE. )-> ... Svrati do direktorijuma FUCK, ovaj, pardon, ;) FAQ, i pokupi fajlove... Tamo ima kako se tacno setuje MX5. Inace, novi mx5 (nije sw/pd :( ) je mnogo bolji.
telemate.15 cnenad,
ŁŁŁ Koristim MX5 za TELEMATE. Uspostavljena veza je obicno dobro, ŁŁŁ medjutim fajl transfer nece uopste da krene. Samo se pojavi ŁŁŁ onaj prozor za transfer i tu stane, ne ispise ni ime fajla ŁŁŁ koji se prima. U cemu je problem ? Koju verziju TM-a imaš i dali je registrovana (patch-ovana) ?? ŁŁŁ Napominjem da nakon startovanja programa, stalno javlja da je ŁŁŁ CTS OFF, iako je CTS bio setovan na ON. To se i meni neki put dešavalo , ali kada bih resetovao komp. sve bi bilo OK ! BTW,baci init. string ovde pa da probamo de rešimo problem. Pozdrav !
telemate.16 jerry,
> Koristim MX5 za TELEMATE. Uspostavljena veza je obicno dobro, medjutim > fajl transfer nece uopste da krene. Samo se pojavi onaj prozor za transfer Obrati paznju da ako koristis eksterni protokol umesto internog (kao sto su GSZ ili DSZ) protokol nece da prepozna uspostavljenu vezu posto komunicira direktno sa COM portom umesto preko Fosil drajvera. Pokusaj internim Zmodemom pa onda javi rezultate.
telemate.17 mzdravkovic,
>> ŁŁŁ Napominjem da nakon startovanja programa, stalno javlja da je >> ŁŁŁ CTS OFF, iako je CTS bio setovan na ON. >> >> To se i meni neki put desavalo , ali kada bih resetovao komp. sve >> bi bilo OK ! Kod mene se to stalno javlja, kada je predhodno ucitan MX5. Procitao sam i sve FAQ-ove o ovoj temi, ali transfer i dalje ne radi. >> Koju verziju TM-a imas i dali je registrovana (patch-ovana) ?? Imam neku stariju verziju, pa sada skidam ovu novu. Mozda sa novom verzijom nece biti problema. Ako ih bude javicu se .
telemate.18 comi,
Koji je MODEM INIT STRING za fax/modem 9600,MNP5,v42bis da bi se postikla maksimalna brzina
telemate.19 wizard,
Vreme je za novi Telemate...
telemate.20 markom,
*** Vreme je za novi Telemate... Ih, za to je vreme poodavno ... :)) Marko
telemate.21 m.dzigurski,
-> Koji je MODEM INIT STRING za fax/modem 9600,MNP5,v42bis -> da bi se postikla maksimalna brzina Koji je modem?
telemate.22 vstan,
> Vreme je za novi Telemate... Krajnji je cas :)
telemate.23 boccaccio,
Na koliko je potrebno da podesim Telemate-ov rad u pozadini (u Windowsima) tako da to ne smeta pri downloadu, tj. ne smanjuje mu CPS. Sada je to podešeno na 50%. boccaccio
telemate.24 fancy,
ŮŢ> Sada je to podešeno na 50%. Stavi 100% 100% (kao ja) ali opet neće biti _BEZ_ gubitaka...
telemate.25 boccaccio,
YOU| Stavi 100% 100% (kao ja) ali opet neće biti _BEZ_ gubitaka... Po tebi treba da u PIF Editor/Advenced Options/Multitasking Options stavim za Background i za Foregraund Priority po 100 %. Zar tada neće da mi zauzima komletne Windowse, tj. neće raditi ništa drugo. Meni je sada podešeno za back 50, a za fore 100 pa mi ne smanjuje CPS. Ja hteo da pitam da li mogu još da smanjim? boccaccio
telemate.26 fancy,
ŮŢ> YOU| Stavi 100% 100% (kao ja) ali opet neće biti _BEZ_ gubitaka... ŮŢ> Options stavim za Background i za Foregraund Priority po 100 %. Zar Ma bezveze sam napisao u žurbi. Staviš 100 100, (bez procenata). To ionako nisu procenti strogo uzevši, mada, kad bi stavio 10000 to bi značilo da je uzeto svo procesorsko vreme, tj. 100%. Možeš i 200 100..:) samo, meni je radilo sa 100 100 i poslao sam čak svoj pif jedno 5-6 puta ovde...
telemate.27 zormi,
* Po tebi treba da u PIF Editor/Advenced Options/Multitasking * Options stavim za Background i za Foregraund Priority po 100 %. Zar * tada neće da mi zauzima komletne Windowse, tj. neće raditi ništa Sabiraju se prioriteti svih procesa i onda svaki dobije srazmerno svom učešću u zbiru. Npr. ako jedan proces ima 100, a drugi 50 onda prvi dobija 2/3 a drugi 1/3. Pritom, sve Windows aplikacije zajedno se računaju kao 100.
telemate.28 vcalic,
>> Meni je sada podešeno za back 50, a za fore 100 pa mi ne >> smanjuje CPS. Ja hteo da pitam da li mogu još da smanjim? Pa, sam transfer ne okupira mnogo procesor, pa nije strašno ako ostaviš 50 za background. Uz sam Win ide PIF za Telemate i tamo piše 100 za back i 100 za foreground. Ali mnogo važnije od toga je da se čekira dugme "Lock Application Memory". Bez toga, Telemate bi mogao da bude odsvapovan na disk, a onda sigurno pada CPS. Vlada
telemate.29 boccaccio,
YOU| Pa, sam transfer ne okupira mnogo procesor, pa nije strašno YOU| ako ostaviš 50 za background. Uz sam Win ide PIF za Telemate YOU| i tamo piše 100 za back i 100 za foreground. Ali mnogo YOU| važnije od toga je da se čekira dugme "Lock Application YOU| Memory". Bez toga, Telemate bi mogao da bude odsvapovan na YOU| disk, a onda sigurno pada CPS. Kod mene je TM 4.12 došao sa 50/100 (proverio u arhivi), a za ovo "Lock Application Memory" sam se baš pitao čemu služi. thanks, boccaccio
telemate.30 mbole,
Jel zna neko format alrm songa u tm.cfg?
telemate.31 d.stamen,
Imam jedan problem sa TM. Imam fax/modem Zoltrix 96/24 sa hardverskim MNP. Sve je sljakalo OK dok nisam zazeleo da startujem TM iz Windows-a. Prvo sto se desilo je da se u trenutku uspostavljanja veze blokira mis. Ponovo proradi tek kada izadjem iz Telemate prozora sa alt+Enter, a po povratku u prozor nastavi da radi.Mis je Microsoft V9. Druga stvar je da mi CPS padne nenormalno mnogo u slucaju ovakvog rada (pod Win). U normalnim okolnostima je oko 265-270 dok pri radu sa Windows-ima padne cak i do 50-60 sto znacajno produzava prenos. Treca stvar je da mi se u prenosu gube slova, preformatiraju redovi i slicne gluposti. Kao primer dajem par delova log-a: > CONNECT 2400/REL 4 > > Connected at 2400 MNP - 13.04.Sre 19:56 - Noe5 > ** S E ZA ** > Sistemzamoeske kmunikacije > Racunari - BEORAD > > Usernam: d.stamen ... > 6RCUNARI.2 65, novih 7 ... > gdifix13 zip 19744 Prepravite GDI.EXE tako da mozete koristiti i YU slova > ona0d a011166 DesTo Set a in3 kledar tel.meik dalr #2 > ona0d aj11850 esTo St a in3 kledar,te.ienik, dialer #1 > plugn131 zip 129086 Plug-In for Program Manager v1.31, poboljsava Prog.Mgr. Napominjem da je sve funkcionisalo bez i najmanjeg problema pre nego sto sam se upustio u Window-s avanturu. Unapred hvala DS P.S. Zamalo da zaboravim, desava se i da se menja TM setup,kao na primer da se iskljuci menubar,a ukljuci status line i sl.
telemate.32 mbole,
> Imam fax/modem Zoltrix 96/24 sa hardverskim MNP. Sve je > sljakalo OK dok nisam zazeleo da startujem TM iz Windows-a. Ne napisa koju verziju TM-a koristiš? Kolko se sećam 4.11 je imala neki bug pri radu pod Win-om. Takođe čini mi se da postoji neki od switch-eva pri pokretanju TM-a, kada ovaj treba da radi pod Win-om, a neće baš. Prelistaj malo TM.doc ima negde garant. Ispodešavaj portove u Windowsima za svaki slučaj (ne znam da li ovo utiče na DOS sesiju al da škodi ne može). Pokreni TM preko pif fajla koji dobiješ uz TM, a ne direktno komandom. E ako nešto od ovoga ne pomogne, nemam pojma šta muje :(
telemate.33 d.stamen,
> Ne napisa koju verziju TM-a koristis? Kolko se secam 4.11 je TM 4.12 Portove sam sredio odavno a i PIF je OK. ????STA SAD???? DS
telemate.34 zkehler,
Ŕ Imam fax/modem Zoltrix 96/24 sa hardverskim MNP. Sve je sljakalo Ŕ OK dok nisam zazeleo da startujem TM iz Windows-a. Imaš MNP - moraš da staviš hardversko pregovaranje (handshaking) - CTS/RTS, ane softverski ili nikakvo. Portove treba da podesiš i u TM-u i u Windowsu. Brzina: 9600bps, Handshake: CTS/RTS (Hardware), oznaku porta i interapt. Ŕ Prvo sto se desilo je da se u trenutku uspostavljanja veze Ŕ blokira mis. Ponovo proradi tek kada izadjem iz Telemate prozora Ŕ sa alt+Enter, Izgleda da nije to, ali - da li su ti miš i modem na istom interaptu? Ovo što fale neki karakteri može da znači da "gubi" neke interapte. Kako pokrećeš TM? Iz PIF-a, ili direktno klikneš u File Manageru? Verovatno bi trebalo podesiti TM, i malo čačkati po PIF-u za njegovo pokretanje. Uzgred, TM je valjda i poznat po tome da je relativno problematičan pod Windowsom, verovatno zbog suviše bliskog kontakta sa hardverom. ZK
telemate.35 zormi,
* Prvo sto se desilo je da se u trenutku uspostavljanja veze blokira * mis. Ponovo proradi tek kada izadjem iz Telemate prozora sa alt+Enter, Možda nesuglasice izmedju driver-a za miša pod DOS-om i Windows-om? Naime u DOS prozoru full screen miš koristi DOS driver (učitan pre Windows-a) ili neki iz programa TM, a u Windows-u odgovarajući Win driver. Ako su oba uskladjena nema problema, pa čak radi miš i u umanjenom DOS prozoru. * Druga stvar je da mi CPS padne nenormalno mnogo... * Treca stvar je da mi se u prenosu gube slova... Obe stvari su posledica gubitka podataka jer PC u multitaskingu ne uspeva da pokupi sve što stigne od modema. Jedino pravo rešenje je COM port (ili interni modem) koji ima FIFO buffer pa se ne gube podaci pod Win-om, OS/2 i sl. Ako spustiš modem-PC brzinu na 2400-4800 trebalo bi da radi.
telemate.36 dcolak,
│ Uzgred, TM je valjda i poznat po tome da je relativno problematičan pod │ Windowsom, verovatno zbog suviše bliskog kontakta sa hardverom. Ne znam šta je ljudima, ali, ja TM startujem, uvek, iz dos prozora i nikad nikakvih problema nisam imao. žak ni sa 4.11 verzijom. Ljudi najčešće ne podese COM portove u Control Panelu. Sledge DAMMIR!
telemate.37 d.stamen,
> Win driver. Ako su oba uskladjena nema problema, pa cak radi > mis i u umanjenom DOS prozoru. Obzirom da su drajveri za misa microsoftovi V9 trebalo bi da su uskladjeni - inace mis radi u umanjenom DOS prozoru > Ako spustis modem-PC brzinu na 2400-4800 trebalo bi da radi. Probao sam ali sve je isto - nema nikakve promene. DS
telemate.38 d.stamen,
> CTS/RTS, ane softverski ili nikakvo. Portove treba da podesis i > u TM-u i u Windowsu. Brzina: 9600bps, Handshake: CTS/RTS > (Hardware), oznaku porta i Zaboravio sam da u Windows-ima stavim CTS/RTS, medjutim sada kad sam ga stavio nista se znacajno nije desilo. Sve po starom... > Izgleda da nije to, ali - da li su ti mis i modem na istom > interaptu? Nije to - mis je na COM1 IRQ4, a modem na COM4 IRQ3 > pokreces TM? Iz PIF-a, ili direktno kliknes u File Manageru? > Verovatno bi Iz .PIF-a... DS
telemate.40 frant,
> Uzgred, TM je valjda i poznat po tome da je relativno problematičan pod > Windowsom, verovatno zbog suviše bliskog kontakta sa hardverom. Meni Telemate 4.12 sasvim korektno radi pod Windows-om (3.1 i EE), u prozoru ili 'full-screen', baš kao i bez Windows-a. Nema neke promene ni u brzini transfera. Jedino miš ne radi u prozoru, jer nije Microsoft nego Mouse Systems kompatibilan "Genius LcMouse" (ako neko ima rešenje za ovo, molio bih da mi kaže). Frant
telemate.41 d.stamen,
> Ovo sto fale neki karakteri moze da znaci da "gubi" neke > interapte. Kako pokreces TM? Iz PIF-a, ili direktno kliknes u > File Manageru? Verovatno Naknadno sam provalio da je ovo mozda ono sto smeta - da gubi interapte. Mislim da je to jer i kada nisam na vezi odnosno ako pozovem broj pa zatim prekinem sa ESC ili ako mu dam komandu AT&V(pokazuje trenutnu konfiguraciju modema) takodje dolazi dogutanja slova tipa NO CRIER itd. PIF fajl mi izgleda ovako: Video memory: Text Memory req: kB req:450 kb desired:640 EMS: kB req:0 kB desired:1024 XMS: kB req:0 kB desired:1024 Display usage: Windowed Execution: Background Background priority: 50 Foreground priority: 100 Detect idle time (X) Uses high mem. area (X) Lock application mem. (X) Emulate text mode (X) Allow fast paste (X) Svi portovi su dobro podeseni u Control Panel-u.Takodje je Telemate podesen dobro (napominjem da van Windows-a sve funkcionise perfektno. DS
telemate.42 d.stamen,
Interesuje me kako da u Telemate ubacim eksterni Zmodem protokol (DSZ0194.ZIP) preuzet sa Sezama. DS
telemate.43 dcolak,
│ Interesuje me kako da u Telemate ubacim eksterni Zmodem protokol │ (DSZ0194.ZIP) preuzet sa Sezama. Pročitaj uputstvo za Telemate. Traži pod external protocols. Sledge DAMMIR!
telemate.44 zkehler,
Ŕ Jedino miš ne radi u prozoru, jer nije Ŕ Microsoft nego Mouse Systems kompatibilan "Genius LcMouse" (ako Ŕ neko ima rešenje za ovo, molio bih da mi kaže). Većina Genius miševa koje sam sretao može da se koristi sa drajverima za Microsoft miša. Prema tome, uzmi neki noviji Microsoft drajver (od 7.0 pa dalje), čak možeš i ovaj novi 9.01. ZK
telemate.45 zkehler,
Ŕ EMS: kB req:0 kB desired:1024 Ŕ XMS: kB req:0 kB desired:1024 Da li mu stvarno treba XMS i EMS memorija? Ŕ Lock application mem. (X) Ako ovo staviš, Windows neće dati ni jednom drugom programu da koristi memoriju koju je dodelio TM-u, odnosno DOS virtuelnoj mašini u kojoj se izvršava TM. To praktično znači da se TM ne swapuje na disk; dobro za TM, ali usporava ostale aktivne aplikacije. Ŕ Detect idle time (X) Kada ovo uključiš, druge aplikacije dobijaju više CPU resursa dok TM čeka, recimo na ulaz sa tastature. To je dobro drugim programima, ali loše za TM. Neki programi ne rade kako treba sa ovom opcijom - možda je i TM takav. ZK
telemate.46 mbole,
> u brzini transfera. Jedino miš ne radi u prozoru, jer nije > Microsoft nego Mouse Systems kompatibilan "Genius LcMouse" (ako > neko ima rešenje za ovo, molio bih da mi kaže). Kolko me pamćenje služi, TM ima interni driver za MSM glodara. čini mi se da je pisalo u TM.doc da ne treba učitavati driver za dotičnog, pa probaj bez učitanog drajvera. Da, jesi li podesio u options meniju da je u pitanj Sistems glodar, kao i port odnosno brzinu miša?
telemate.47 jerry,
> Interesuje me kako da u Telemate ubacim eksterni Zmodem protokol > (DSZ0194.ZIP) preuzet sa Sezama. U telemate-u udji u opcije (Alt-o), zatim u external protokols (e). U slobodan red unesi: 1: Ime pod kojim ce se protokol videti na listi 2: Taster pod kojim ces pozivati protokol 3: Ime batch rutine za UPload i DNload I to bi bilo to. Ako protokol zahteva ime fajla koji se prenosi, obelezi i check box i unesi opciono string koji ce automatski pozivati protokol bez tvoje intervencije, ako to zelis. Primer: 7. WinZmodm W zmup____ zmdn____ [ ] *^XB00_______ Poziva GSZ.EXE kroz batch zmup.bat za UPload, zmdn.bat za DNload, slovo 'W' je shortcut key za rucni poziv a *^XB00 je string koji ce sam pozvati rutinu kad na sezamu kazem 'spreman za prijem'.
telemate.48 zormi,
* u brzini transfera. Jedino miš ne radi u prozoru, jer nije Microsoft nego * Mouse Systems kompatibilan "Genius LcMouse" (ako neko ima rešenje za ovo, * molio bih da mi kaže). Imtel BBS: GMOUS102.ZIP 179340 10-19-93 Genius Mouse Drivers 10.20 for DOS/Windows.
telemate.49 fancy,
Primetih da mi se u TM-u više ne ispisuje vreme u srednjim zagradama gore u menu bar-u, koje počne da teče sa logovanjem na BBS. žini mi se da je svojevremeno to radilo, i baš je bilo korisno. Ima l' neko, ovako s nogu, ideju..?
telemate.50 frant,
> Da, jesi li podesio u options meniju da je u pitanj Sistems glodar, kao > i port odnosno brzinu miša? žudno, ali miš neće da radi kao 'Mouse Systems' u Telemate-u, nego je po- dešen kao Microsoft-ov! Zato Windows, sa svojim standardnim driver-ima, neće ni da čuje da radi sa ovim mišem kao sa Microsoft kompatibilnim. Probaću no- vije driver-e... Frant P.S. Neće ni sa novim Microsoft driver-om.
telemate.51 frant,
> GMOUS102.ZIP 179340 10-19-93 Genius Mouse Drivers 10.20 for HVALA! Proradilo je. Frant
telemate.52 frant,
> Većina Genius miševa koje sam sretao može da se koristi sa drajverima za > Microsoft miša. Prema tome, uzmi neki noviji Microsoft drajver (od 7.0 pa > dalje), čak možeš i ovaj novi 9.01. Nažalost, ovaj miš (Genius LcMouse) ne spada u tu 'većinu' ;(. Zaključak: dobar je (da se podmetne, ako vam se pisaći sto mnooogo klati :). Frant
telemate.53 omega,
Ţ Cudno, ali mis nece da radi kao 'Mouse Systems' u Telemate-u, nego je po- Ţ desen kao Microsoft-ov! Zato Windows, sa svojim standardnim driver-ima, Ţ nece ni da cuje da radi sa ovim misem kao sa Microsoft kompatibilnim. Ţ Probacu no- vije driver-e... I ja sam imao slican problem...Kombinacija koja radi (bar kod mene) je sledeca: Genius Serial Mouse za Win i Genius v10.20 driver za dos... (u tm mi je podesen Microsoft type). Mis u tm-u radi ok i pod dos-om i win-om.
telemate.54 m.hristodulo,
>> Ima l' neko, ovako s nogu, ideju..? AT&C1&D2 ?? Fancy bre, pa ti si bar doktor za modem, :-)
telemate.55 wizard,
> Primetih da mi se u TM-u više ne ispisuje vreme u srednjim zagradama > Ima l' neko, ovako s nogu, ideju..? TM u principu kako vreme prolazi i vreme za registraciju ističe počinje vrlo neobično da se ponaša, kao da simulira raspadanje. :))
telemate.56 mbole,
> Primetih da mi se u TM-u više ne ispisuje vreme u srednjim > zagradama gore u menu bar-u, koje počne da teče sa logovanjem > na BBS. Kod mene radi bez problema. Vidi da nema neka opcija u tmist
telemate.57 sjocic,
├> Primetih da mi se u TM-u više ne ispisuje vreme u srednjim ├> zagradama gore u menu bar-u, koje počne da teče sa logovanjem ├> na BBS. Turi &C1 u init string, pa će da ti meri vreme! ;)
telemate.58 fancy,
ŮŢ> Ima l' neko, ovako s nogu, ideju..? E, da zaboravih da zamolim da se preskoče trivijalnosti tipa "stavi &C1&D2" itd...
telemate.59 fancy,
ŮŢ> AT&C1&D2 ?? E, ajd' sad..:)))
telemate.60 markom,
█*█ TM u principu kako vreme prolazi i vreme za registraciju ističe █*█ počinje vrlo neobično da se ponaša, kao da simulira raspadanje. :)) Simulira ? :))) Ja mislim da se stvarno raspada, al' zato kad ga _registruješ_ :))))
telemate.61 vstan,
>> Primetih da mi se u TM-u vise ne ispisuje vreme u srednjim > zagradama > >> Ima l' neko, ovako s nogu, ideju..? Ti bese imas "registrovanu" verziju ? 5.49
telemate.62 robert,
>> ŮŢ> Ima l' neko, ovako s nogu, ideju..? >> >> E, da zaboravih da zamolim da se preskoče trivijalnosti tipa >> "stavi &C1&D2" itd... Ovo piše u telemate.doc: Connection: Normally, the connection should be Modem. Since Telemate determines online and offline status by inspecting the carrier signal of the modem, you should not force the carrier signal to always high or always low. If the COM port is linked to a host computer directly via a cable or a null modem, you should select Computer, and Telemate will not check the carrier signal. A connection is assumed and the phone number will not be dialed. You can also select BIOS or FOSSIL driver. BIOS only supports up to 9600 baud but you may experience data loss at 2400 or higher. BIOS connection does not support RTS/CTS flow control. FOSSIL driver supports up to 38400 baud. If the baud rate is over the limit, Telemate will automatically switch to Modem connection. Možda si promenio CONNECTION na nešto drugo...
telemate.63 niklaus,
(:> GMOUS102.ZIP 179340 10-19-93 Genius Mouse Drivers 10.20 for (:> DOS/Windows. Mala zanimljivost vezana za ovaj drajver. Kada vam pukne računar dok je modem na vezi, te resetujete softverski (ctrl-alt-del), ovaj drajver v10.2 će spustiti kerijer (prekinuti vezu), dok prethodna verzija (9.01) to neće uraditi. To je jedini (i dovoljan) razlog zbog koga sam se vratio staroj uzdranici. (: kakva glupost - liči na MicroSoft (; (: Sean :)
telemate.64 omega,
Zna li neko kako da po prekidu veze zatvorim log fajl? Na pocetku script-a je isti otvoren sa LogOn...Naravno, log fajl zelim i da zatvorim sa script-om, a ne rucno (alt+l).
telemate.65 niklaus,
Zamolio bih dobrodušnog Telemate-ovca ('ovca'? - izvinjavam se (; ) da mi na mail pošalje fajl TM.CFG (oko 4kb vašeg truda), budući da mi se u poslednjoj havariji moje sirote E: particije dotični izgubio. Zapakovani TM ne egzistira, a mnogo je nerentabilno zbog 4kb odavde skidati 400-ak kb. Zahvaljujem se 'korisniku'. (: Sean :) ps (:> <- (levi) smajli koji se uvlači u dupe (c) by niklaus '94.
telemate.66 ognjen,
)-> Jel zna neko format alrm songa u tm.cfg? Zna. to ti je basic format, potrazi u nekoj knjixi komandu play. Inace i music bafer stju 32 note pa su stringovi tako podeljeni. Inace ovako iz glave sinatagsa naredbe play je: PLAY "string" U stringu moze biti: A La B Si C Do D Re E Mi F Fa G So #nota Povisena "nota" -nota Snizena "nota" 1 cela 2 polovina 4 cetvrtina 8 osmina 16 sesnaestina (a3b1c4...) ...
telemate.67 make.me,
Interesujeme kako se se salje REP iz TM4.12. Jos jedno pitanje? Kako se generise Quote string i kako se memorise u TM-u. Falim sve na odgovorima. POZDRAV MAKE.ME
telemate.68 crncic,
│║█ Zna li neko kako da po prekidu veze zatvorim log fajl? Na pocetku │║█ script-a je isti otvoren sa LogOn...Naravno, log fajl zelim i da │║█ zatvorim sa script-om, a ne rucno (alt+l). Pa po nekoj logici bi trebalo LogOff :)), ne znam stvarno kod mene se log zatvara sam automatski po prekidu veze, a isto tako se i otvara po uspostavljanju veze :) ! Pozicioniraj kursor u TM-u na neki od BBS-ova, npr. Sezam, pa onda udri F6 za edit. Kad ti prikaze prvi ekran pozicioniraj se na OK i predji na drugi. Na drugom ekranu nadji meni u kom pise "Auto start Log" i tu ukljuci tu opciju. To ce ti resiti problem.
telemate.69 crncic,
Zna li neko, a zna sigurno, kako da iz TM-ovog scripta naredim slanje, UL, nekog fajla ?
telemate.70 boccaccio,
YOU> Zna li neko, a zna sigurno, kako da iz TM-ovog scripta YOU> naredim slanje, UL, nekog fajla ? Evo ti kao primer deo scr-a koji šalje exec na Sezam: Waitfor "R:\>" FileExist "C:\COMM\DLUL\EXEC",OK IF OK Put"exec (d;)" B010000012f4ced" ;<-- Ovo mora da TM ne bi počeo da Send "Z","c:\comm\dlul\exec"; šalje pre nego što je Sezam spreman IF SUCCESS DELETE "c:\comm\dlul\exec" ENDIF ENDIF Ovo Z je za interni ZModem u TM-u, umesto c:\comm\dlul\exec path tvog upload dir-a (tj. dir-a u koji ti SOR upisuje exec datoteku). Valjda sam pomogao :))? Boris
telemate.71 mbole,
> Zna li neko kako da po prekidu veze zatvorim log fajl? Na > pocetku script-a je isti otvoren sa LogOn...Naravno, log fajl > zelim i da zatvorim sa script-om, a ne rucno (alt+l). Paaaa, verovatno piše negde u onom ohhhooooho fajlu koji stiže uz TM, al... Jednostavno (i možda ne zadovoljavajuće) rešenje ti je da umesto da skriptom otvaraš log uključiš auto log opciju (dial prozor, F6, auto log). Onda TM sam otvori log kad uspostavi vezu, i sam ga zatvori kad nestane kerier.
telemate.72 fancy,
ŮŢ> Interesujeme kako se se salje REP iz TM4.12. alt/b (backscroll) shift/strelice (za označavanje teksta) alt/c (za kopiranje isečka na klipbord) esc (da izađeš i backscroll moda) alt/q za pejstovanje SA QUOTE-om..! ^^^^^ ŮŢ> Jos jedno pitanje? Kako se generise Quote string i kako se memorise u TM-u. alt/o - t - q - strelica na dole, i definišeš quotestring. Pl poz Fan p.s. Kod REP-ovanja sa Telemate-om, možeš, umesto direktnog quotiranja i pisanja online, da pre toga uđeš u editor (alt/e) i u njemu uradiš sve što ti treba, a zatim sve to što si napisao označiš i uradiš copy (alt/c) i zatim sa insert (alt/p) ubaciš u otvorenu poruku. .\/. [do svega ovoga ne bi došlo da je otvorena konferencija SEX]
telemate.73 omega,
Ţ Pa po nekoj logici bi trebalo LogOff :)), ne znam stvarno kod Ţ mene se log zatvara sam automatski po prekidu veze, a isto Ţ tako se i otvara po uspostavljanju veze :) ! Zanimljivo...Kod mene se log samo automatski otvara po uspostavljanju veze, ali NE zatvara pri prekidu...U cemu li je problem?
telemate.74 markom,
█*█ Zna li neko, a zna sigurno, kako da iz TM-ovog scripta █*█ naredim slanje, UL, nekog fajla ? RTFM! Send "protokol", "fajl"
telemate.75 mbole,
> Zna. to ti je basic format, potrazi u nekoj knjixi komandu Thanks. A štamu je ovo: AlarmSong1="T240L16O4ABABABABABABABP2" ******** **
telemate.76 crncic,
│║█ da mi na mail posalje fajl TM.CFG (oko 4kb vaseg truda), buduci da mi se │║█ u poslednjoj havariji moje sirote E: particije doticni izgubio. Evo ti.
telemate.77 crncic,
│║█ Interesujeme kako se se salje REP iz TM4.12. Kako to mislis ? Ako mislis na *.REP za QWK postu samo ga UL preko, naravno pre toga sistemu na koji saljes .REP moras da kazes QWK U ili nesto slicno, kako bi on to primio. Ne znam za neki drugi REP ! │║█ Jos jedno pitanje? Kako se generise Quote string i kako se memorise u │║█ TM-u. Odes u "Options" pa odande u "Terminal", mislim i tamo imas da biras Quote i odredjujes marginu.
telemate.78 crncic,
│║█ Valjda sam pomogao :))? Jesi, hvala, samo mi reci sta znaci ono '(d;)' ! | │║█ Put"exec (d;)" <-------------------ż
telemate.79 boccaccio,
YOU>│ ║█ Put"exec (d;)" <-------------------ż To je lokalna redirekcija. Kada kucaš iz komandne linije exec<enter> on te u sledećem redu pita, valjda (nisam to odavno video), Da li si spreman? (d/n). Tu ti upišeš d i pritisneš _enter_. (d;) podrazumeva da je tvoj odgovor Da. Zagrada otvara redirekciju, d je odgovor, a ; je zamena za _enter_. Boris
telemate.80 kanki,
.>> Zamolio bih dobrodušnog Telemate-ovca ('ovca'? - izvinjavam .>> se (; ) da mi na mail pošalje fajl TM.CFG (oko 4kb vašeg .>> truda), budući da mi se u Zar ti nije lakše da u pad raspakuješ Sezam-ova TM i uzmeš što ti treba?
telemate.81 kanki,
Pa da iznesem moj proble sa tm4.12 Jednostavno on sam okreće 011 648 422 :))) a neće na primer ovaj 011 4883589 e zašto pitam se ja, i Vas isto pitam.
telemate.82 markom,
█*█ Zar ti nije lakše da u pad raspakuješ Sezam-ova TM i uzmeš što █*█ ti treba? Kako kad još uvek ne može ? :(
telemate.83 kanki,
.>> █*█ Zar ti nije lakše da u pad raspakuješ Sezam-ova TM i .>> uzmeš što ti treba? .>> .>> Kako kad još uvek ne može ? :( Izvinjavam se, evo baš sam danas pokušavao i neće *!?*?!*?! a evo ti i tm.cfg... tm.cfg
telemate.84 crncic,
│║█ Send "protokol", "fajl" Aaa, :) u PC4W je malo drugacije.
telemate.85 ognjen,
)-> Zna li neko kako da po prekidu veze zatvorim log fajl? Na )-> pocetku script-a je isti otvoren sa LogOn...Naravno, log fajl )-> zelim i da zatvorim sa script-om, a ne rucno (alt+l). Stos se tice skripta, ima nacina, ali ti predlazem da i Dial listi ubacis Auto log i onda ce ti se ukljucivati log fajl prilikom dobijanja veze, a iskljucivati prilikom prekida.
telemate.86 niklaus,
Subject: Re: TM.CFG (:> Izvinjavam se, evo baš sam danas pokušavao i neće *!?*?!*?! (:> a evo ti i tm.cfg... Blagodarim svima! (:> (: Sean :)
telemate.87 niklaus,
Subject: SEZAM do-few-things script Evo ti jedan prilično jednonamenski. Jedna od dodatnih features-a je što vam čuva EXEC-e za buduće naraštaje. žisto zbog toga što se dešava, da se ne pošalje kako valja, pa da ne biste bespovratno izgubili poruke. ┌── │ ; SZM v0.2Ú (test version). SEZAM Scripter. │ ; Copyright (c) 1994, GHz! Programming Group. All rights reserved. │ ; Author: Nenad V Nikolic (niklausčsezam.yu) │ │ Waitfor 0 ; wait until string matched │ execfile = "e:ĐbbsĐulĐexec" │ logdir = "e:ĐbbsĐtmĐlogĐ" │ string logfile │ string tmp │ │ Set AutoStop,On │ │ ; ***** sendexec ***** │ procedure sendexec │ date dt │ time tm │ string s │ string tmp │ integer fe │ integer dummy │ │ fileexist execfile, fe │ if fe │ put "..exec /b (d;)žM" │ repeat │ waitfor "B010000012f4ced","dummy thing" │ if found │ switch found │ case 1:dummy=1 │ case 2: ; hmmmmm │ endswitch │ endif │ until dummy = 1 │ repeat │ send "Z", execfile │ until success │ substr dt,4,2,s │ substr dt,1,2,tmp │ switch tmp │ case "01": concat s,"JAN" │ case "02": concat s,"FEB" │ case "03": concat s,"MAR" │ case "04": concat s,"APR" │ case "05": concat s,"MAJ" │ case "06": concat s,"JUN" │ case "07": concat s,"JUL" │ case "08": concat s,"AVG" │ case "09": concat s,"SEP" │ case "10": concat s,"OKT" │ case "11": concat s,"NOV" │ case "12": concat s,"DEC" │ endswitch │ substr tm,1,2,tmp │ concat s,tmp │ concat logfile,logdir │ concat logfile,s │ concat s,".XEC" │ concat logfile,".LOG" │ LogOFF │ rename tmp,logfile │ LogON logfile │ │ rename execfile,s │ print │ print " (ű) EXEC poslat" │ print │ else │ print │ print " (X) Nema EXEC fajla za slanje..." │ print │ endif │ endproc ; sendexec │ │ │ ;****** glavni program ****** │ concat tmp,logdir │ concat tmp,"LOG.TMP" │ Waitfor "name: " │ Put "niklaus ???žM" ; ovde, naravno, staviti svoju šifru │ │ Waitfor "R:Đ>" │ Put "page offžM" │ LogON logfile │ sendexec │ print │ print " (ű) Skript uspešno obavljen! " │ print │ LogOFF │ ;****** ende ******* └── (: Sean :)
telemate.88 mbole,
> Zanimljivo...Kod mene se log samo automatski otvara po > uspostavljanju veze, ali NE zatvara pri prekidu...U cemu li je > problem? Proveri da li je ispravno napisano NO CARRIER (odnosno da bude isto kao poruka koju šalje tvoj modem) u Options, Dial setup, Busu string?
telemate.89 omega,
Ţ █*█ Zar ti nije lakse da u pad raspakujes Sezam-ova TM i uzmes sto Ţ █*█ ti treba? Ţ Ţ Kako kad jos uvek ne moze ? :( Naravno da ne moze, ali bas me cudi zasto u uputstvu pise da moze!?
telemate.90 omega,
Ţ Proveri da li je ispravno napisano NO CARRIER (odnosno da bude isto kao Ţ poruka koju salje tvoj modem) u Options, Dial setup, Busu string? Ma provalio sam. Moja greska - nisam za Dial/Edit/Toggles/Auto Log stavio On...
telemate.91 biki,
Cao, Pitanjce za one koji znaju kako se barata sa makroima. Elem kada upisem ono sto mi ja potrebno (bilo koja naredba), i snimim kao KEY.MAC i jos ona dva fajla za snimanje (ko zna razumece), sve to lepo radi dok sam u tm-u, ali kada izadjem i ponovo udjem to vise nista ne radi. ps. Nisam jedini.
telemate.92 .bale.,
> izadjem i ponovo udjem to vise nista ne radi. Kad hoćeš da snimiš, program te pita kako da nazoveš fajl. Ako odmah pritisneš Enter, snimićeš izmene u fajl na vrhu (koji je inverzno ispisan). Međutim, to obično nije fajl sa imenom koje se poklapa sa imenom terminal emulacije, a treba da bude da bi se sledeći put učitao kad se izabere odgovarajuća terminal emulacija. Dakle, šaraj malo pre nego što snimiš :)
telemate.93 fancy,
ŮŢ> i snimim kao KEY.MAC i jos ona dva fajla za snimanje ŮŢ> (ko zna razumece), sve to lepo radi dok sam u tm-u, ali kada ŮŢ> izadjem i ponovo udjem to vise nista ne radi. Snimi kao ANSI.MAC .\/. [ Tonight's the night, DON'T BE SQUARE - BE THERE..! ]
telemate.95 crncic,
│║█ Izvinjavam se, evo bas sam danas pokusavao i nece *!?*?!*?! │║█ a evo ti i tm.cfg... To si video na IMTEL-u ! :)))
telemate.96 demil,
U ADACOM-u sam danas video, u njihovom katalogu softvera, da nude Telemate v.5.0. Nešto se ne sećam da je ovde bilo neke najave. Da nije neki trojanac? Demil
telemate.97 skrajnalic,
&> U ADACOM-u sam danas video, u njihovom katalogu softvera, da Ako se radi o adacom u žika Ljubinoj, onda verovatno (99%) nije virus. Znam čoveka i znam da uzima samo proverene stvari :) Pozdrav.... skr
telemate.98 astral,
│Ţ█Ů█ Ako se radi o adacom u Cika Ljubinoj, onda verovatno (99%) nije │Ţ█Ů█ virus. Znam coveka i znam da uzima samo proverene stvari :) A posto ih znam i ja :(, onda 99% mogu da tvrdim da se radi o TM 3.0 ili tako nesto.
telemate.99 zloboleon,
ňňň Elem kada upisem ono sto mi ja potrebno (bilo koja naredba), ňňň i snimim kao KEY.MAC i jos ona dva fajla za snimanje ňňň (ko zna razumece), sve to lepo radi dok sam u tm-u, ali kada ňňň izadjem i ponovo udjem to vise nista ne radi. Stvar je u tome, barem kod mene, da makro moras da snimis u fajl ANSI.MAC (i ona ostala dva fajla moraju da imaju ime ANSI, a extenzije kako im već TM da :)). Ako slučajno nije to, a ti javi pa ćemo već da probamo nešto da uradimo :).
telemate.100 fancy,
Ćao svima... Sećate li se da sam pre jedno 2-3 nedelje pitao šta mi se desilo sa timerom u Telemate-u..? Naime, bejah ga misteriozno izgubio, i nikako da provalim šta se desilo. Tada je čak palo i par neumesnih komentara na kvalitet TM-a, i/ili registrovane verzije istog. * Rešenje je nađeno: U konfiguraciji modema bio je isključen timer, koji se aktivira sa \T1. Nekako se desilo da je bilo promenjeno na \T0 i tako se izgubio timer. Dakle... Telemate (still) rules..! .\/. [ one, two, three, four, five, sex conf... ]
telemate.101 make.me,
>>>Secate li se da sam pre jedno 2-3 nedelje pitao sta mi se desilo >>> sa timerom u Telemate-u..? Reci mi gde se pojavljuje vreme tj. u kom delu ekrana.
telemate.102 .bale.,
> Rešenje je nađeno: > U konfiguraciji modema bio je isključen timer, koji se aktivira sa > \T1. Nekako se desilo da je bilo promenjeno na \T0 i tako se izgubio > timer. > Dakle... Telemate (still) rules..! Zanimljivo rešenje!? Nisam pratio ovu temu kad si prvi put pitao za to, ali probaj sa &Dn, n=2 bi trebalo da reši problem... Ne vidim vezu između modemovog tajmera i Telemate-ovog. Modemov se koristi za testiranje i slične zezalice, strogo interno. Ili se varam?
telemate.103 demil,
Da li neko zna gde se setuje on line casovnik za TM. Kod drugara proradi odmah po ulasku u TM, a ne po konektovanju na neki bbs. Gde se to setuje i kako? (sećam se da je to bilo davno...) Demil
telemate.104 fancy,
ŮŢ> Zanimljivo rešenje!? Nisam pratio ovu temu kad si prvi put pitao za to, ŮŢ> ali probaj sa &Dn, n=2 bi trebalo da reši problem... Ne vidim vezu ŮŢ> između modemovog tajmera i Telemate-ovog. Modemov se koristi za ŮŢ> testiranje i slične zezalice, strogo interno. Ili se varam? Baki u pravu si... ...NOT ! * Što bi reklo - varaš se (uostalom, svrati na demonstraciju rešenja).
telemate.105 fancy,
ŮŢ> Reci mi gde se pojavljuje vreme tj. u kom delu ekrana. Nevezano sa vremenom (satom), ide timer koji indicira dužinu ostanka na vezi, tj. trajanja carrier-a. Stoje jedan pored drugog na menu baru, desno.
telemate.106 dejanr,
>> Da li neko zna gde se setuje on line casovnik za TM. Kod >> drugara proradi odmah po ulasku u TM, a ne po konektovanju na >> neki bbs. Gde se to setuje i kako? (sećam se da je to bilo >> davno...) Ako je uključen menu bar (što se valjda radi iz OPTIONS/general) u uglu je uvek (?) tekuće vreme. Pored njega stoji vreme koliko si na vezi, ali ono nema smisla ako nisi na vezi, pa se zato i ne pojavljuje. Meni je to obično indikacija da nije urađeno čuveno AT&C1 - ako instaliram novi modem, pustim telemate i on napiše dva vremena, to znači da misli da je on-line a u stvari (obično ;) nije, pa treba uraditi AT&C1 i AT&W (nikad mi neće biti jasno zašto to &C1 nije po default-u postavljeno)
telemate.107 meda,
>> Reci mi gde se pojavljuje vreme tj. u kom delu ekrana. U gornjem desno delu ekrana, pored sistemskog sata.
telemate.108 .bale.,
ŮŢ Što bi reklo - varaš se (uostalom, svrati na demonstraciju ŮŢrešenja). OK, ja se samo sećam da sam sa &Dn sredio da kod .vere. Telemateov tajmer radi kako treba (pre toga je radio non-stop). Regards from .bale. ! #:*)+-<
telemate.109 vujacic,
** Što bi reklo - varaš se (uostalom, svrati na demonstraciju ** rešenja). A kako si ga naterao da zapamti \T1, sa ATW, ili nešto drugo, ili moram i ja na demonstraciju. Ljubiša.
telemate.110 crncic,
■■> Rešenje je nađeno: ■■> U konfiguraciji modema bio je isključen timer, koji se aktivira sa ■■> \T1. Nekako se desilo da je bilo promenjeno na \T0 i tako se izgubio Moj modem ni nema tu komandu, a ipak u TM-u imam to vreme ?!
telemate.111 crncic,
■■> Reci mi gde se pojavljuje vreme tj. u kom delu ekrana. Odmah levo od stvarnog vremena, koje se imače nalazi u gornjem desnom uglu.
telemate.112 fancy,
ŮŢ> A kako si ga naterao da zapamti \T1, sa ATW, E, baš to. A usput sam ga turio i u init string.
telemate.113 iboris,
Ł Da li neko zna gde se setuje on line casovnik za TM. Kod Ł drugara proradi odmah po ulasku u TM, a ne po konektovanju na Ł neki bbs. Gde se to setuje i kako? (sećam se da je to bilo Ł davno...) &C1 stavi u init string.
telemate.114 .bale.,
> Moj modem ni nema tu komandu, a ipak u TM-u imam to vreme ?! Pitaj mene kako TM kontroliše svoj sat...
telemate.115 .bale.,
> &C1 stavi u init string. E, to je - ne &D nego &C :-) Sa &D se vredi igrati kad imaš eksterni modem, pa želiš da ti se ne prekine veza i ako moraš da resetuješ računar "na dugme". Na to sam mislio kad sam replicirao fancyju.
telemate.116 make.me,
Vezano za prethodnu diskusiju u vezi vremena provedenog na vezi od trenutka uspostavljanja veze. Trebalo bi sa komandom \T1 medjutim kod mene ne radi. Modem je Discovery 2400 CM MNP 5 V.22.bis U uputstvu pise : This command determines the number of minutes to elapse before the modem hangs up when no data is sent nor received during a normal or reliable link.This inactivity timer is in effect when in the normal and the reliable link, and it must be set before the modem enteres the on-line state.A default value 0 disables this timer. Raspon je od 0-255 minuta. Trenutno je postavljeno na 30 min. Zahvaljujem svima na odgovorima.
telemate.117 kanki,
.>> │║█ Izvinjavam se, evo bas sam danas pokusavao i nece *!?*?!*?! .>> │║█ a evo ti i tm.cfg... .>> .>> To si video na IMTEL-u ! :))) Koje ?!? njih nisam dobio ima bar petnestak dana....:( ps. čini mi se da je riječ bila o SIZE komandi ?
telemate.118 dikla,
> U ADACOM-u sam danas video, u njihovom katalogu softvera, da > nude Telemate v.5.0. Nesto se ne secam da je ovde bilo neke I ja posedujem doticni katalog :) i ista stvar mi je upala u oko, cudno mi bilo da to ovde niko ne pominje !
telemate.119 dens,
>> Baki u pravu si... ...NOT ! >> * Hm... To mi je ipak sumnjivo... Dakle TM monitoriše carrier i na osnovu toga izbacuje onaj satić... Jesi li siguran da ona tvoja komanda ne utiče na pojavu DCD signala?
telemate.120 dens,
>> računar "na dugme". Na to sam mislio kad sam replicirao fancyju. Razumeli smo... :)
telemate.121 fancy,
ŮŢ> Hm... To mi je ipak sumnjivo... Dakle TM monitoriše carrier i na ŮŢ> osnovu toga izbacuje onaj satić... Jesi li siguran da ona tvoja ŮŢ> komanda ne utiče na pojavu DCD signala? OK, kod mene više ne radi ni sa AT\T1..:((( Ne znam šta mu je..:((( Zanimljivo je da RADI za vreme UL ili DL sa internim Z-modemom..!! Tada se pojavi štoperica, no sa prestankom FT-a, izgubi se..:(( Sat, inače, radi sve vreme... * Usput samo napomena make.me-u: I kod mene je funkcija AT\Tn ista kao i kod tebe, što sam otkrio čitanjem manual-a..:)) A ponovo sam sjebao štopericu kad sam provalio da je AT\T1 razlog što mi je veza poslednjih dana neobjašnjivo pucala (1 min. zviždanja u prazno >>--> NO CARRIER!) Stavivši AT\T10 izgubih štopericu, ali tako da je više ni sa AT\T1 ne uspeh povratiti..:(
telemate.122 crncic,
■■> E, to je - ne &D nego &C :-) Sa &D se vredi igrati kad imaš eksterni ■■> modem, pa želiš da ti se ne prekine veza i ako moraš da resetuješ ■■> računar "na dugme". Na to sam mislio kad sam replicirao fancyju. Koji broj uz &D treba da ide da se ne prekine veza pri resetu ?
telemate.123 .bale.,
> OK, kod mene više ne radi ni sa AT\T1..:((( O:)))))
telemate.124 .bale.,
> Koji broj uz &D treba da ide da se ne prekine veza pri resetu ? &D0 DTR is ignored (što znači da modem uopšte ne konstatuje reset) &D1 DTR on-to-off transition puts the modem in command state (ja ovo koristim) &D2 DTR on-to-off transition causes the modem to hang-up, enter command state, and disable auto-answer &D3 DTR on-to-off transition causes the modem to reset
telemate.125 fancy,
ŮŢ>> OK, kod mene više ne radi ni sa AT\T1..:((( ŮŢ> ŮŢ> O:))))) OK, možeš li da budeš malo konstruktivniji, UNIXa ti..?
telemate.126 .bale.,
> OK, možeš li da budeš malo konstruktivniji, UNIXa ti..? Polako, step by step ;-) Dakle, sat u TM ti radi non-stop ili neće da radi? Jesi li probao sa &Cn?
telemate.127 fancy,
ŮŢ> Polako, step by step ;-) Dakle, sat u TM ti radi non-stop ili neće da radi? SAT radi, ali TIMER NE RADI. TIMER, koji se uključi pri uspostavljanju veze... vrlo korisna stvarčica, inače. ŮŢ> Jesi li probao sa &Cn? E, a šta ti misliš..? .\/. [ ...a mi sad možemo da se oprostimo od konferencije SEX... ]
telemate.128 ficus,
>>> I ja posedujem doticni katalog :) i ista stvar mi je upala >>> u oko, cudno mi bilo da to ovde niko ne pominje ! Ne postoji TM v5.0. .
telemate.129 .bale.,
ŮŢ E, a šta ti misliš..? Mislim, neprestano mislim... kako da pobjegnem :) [Bob Rock] Jesi li sve probao? O:) Regards from .bale. ! #:*)+-<
telemate.130 .bale.,
&S0 ?
telemate.131 pierre,
Nedavno sam skinuo prgram tmfon,koji sluzi za preracunavanje telefonskog impulsa.Moj problem je u tome sto kada startujem ovaj program on ne belezi impulse.U read.me fajlu pise da ga treba postaviti u direktorijum gede se nalazi fajl tm.fon.Ja sam ga naravno postavio u taj direktorijum ali nista se ne desava.HELP!
telemate.132 fancy,
ŮŢ> &S0 ? ne :(
telemate.133 .bale.,
Je l' ti modem oduvek tako zeza? Jesi li ga istestirao nekim "doktorom"? Jesi li probao sa Telix-om, na primer? Jesi li... Regards from .bale. ! #:*)+-<
telemate.134 crncic,
■■> .>> To si video na IMTEL-u ! :))) ■■> Koje ?!? njih nisam dobio ima bar petnestak dana....:( ■■> ps. čini mi se da je riječ bila o SIZE komandi ? Reč je bila o uzimanju samo nekih fajlova iz arhive.
telemate.135 crncic,
Kada je veza računar-modem na 2400 pri ulasku u TM modem se lepo inicijalizuje, ali kada je ta ista veza na 9600 umesto INIT stringa, na ulazu u TM, se pojavi jedan red đubreta koji prestvlja INIT string. Modem se pri tome NE inicijalizuje. Ovo se događa samo u TM-u. Zbog čega se ovo dešava i kako ga otkloniti ?
telemate.136 vstan,
> Je l' ti modem oduvek tako zeza? Jesi li ga istestirao nekim > "doktorom"? Jesi li probao sa Telix-om, na primer? Jesi li... Chedo - ovi pocket modemi nisu mi nikada ulivali poverenje !
telemate.137 dcolak,
│ Nedavno sam skinuo prgram tmfon,koji sluzi za preracunavanje telefonskog │ impulsa.Moj problem je u tome sto kada startujem ovaj program on ne belezi │ impulse.U read.me fajlu pise da ga treba postaviti u direktorijum gede se Batali TMFON. Postoji mnogo bolji PCPFON (sa TM2PCP), on je ubedljivo TheBest, po svakom pitanju (brzina, lakoća korišćenja).. Mislim da ga ima ovde na Sezu.. Sledge DAMMIR!
telemate.138 make.me,
Moze li neko da mi objasni kako se instalira dsz0426.zip u TM412. Sta je potrebno postaviti U TM412 za ukljucivanje log fajla. Trenutno je aktivno Log Filter i Usage Log u Options/General.
telemate.139 fancy,
ŮŢ> Chedo - ovi pocket modemi nisu mi nikada ulivali poverenje ! E, to je već dobar znak da je u pitanju vrlo solidna roba..;))) ^^ Uostalom, ovaj je nešto kao standard za UN agencije. .\/. [ u conf. forum:devojke priča se o nečemu što bi vas moglo interesovati...]
telemate.140 markom,
█*█ Zbog čega se ovo dešava i kako ga otkloniti ? Verovatno jer ti modem nije 9600, kao i meni :))) Init: AT^M~~AT Z^M Onaj prvi AT je taj koji se zađubri ako nešto nije OK, pa onda pravi init pro- đe lepo :)
telemate.141 dvesic,
>> Moze li neko da mi objasni kako se instalira dsz0426.zip u >> TM412. Sta je potrebno postaviti U TM412 za ukljucivanje log >> fajla. Trenutno je aktivno Log Filter i Usage Log u >> Options/General. - Iz arhive dsz0426.zip izvadi DSZ.EXE i stavi ga u direktorijum kroz koji prolazi PATH - Napravi DVE bat datoteke : SEND_DSZ.BAT : dsz port %2 speed %1 sz -mr %3 %4 %5 %6 %7 %8 %9 REC_DSZ.BAT : dsz port %2 speed %1 rz -mr %3 %4 %5 %6 %7 %8 %9 - Options Protocol Zmodem Auto - DownLoad ISKLJUCI - Options External protocol Pod nekim projem, npr 7 definisi : Protocol name Key Up. Batch Dn. Batch Prompt DL.Name Au.Dn.Seq ------------- --- --------- --------- -------------- --------- DSZ D SEND_DSZ REC_DSZ ISKLJUCI ^XB00 i gotov posao ! Jos ti ostaje da za BBS-ove za koje zelis koristiti DSZ izmenjas protokol Na External, 7 (F6, Next Screen). Ovim dobijas AutoDownLoad, tj. svaki put kada TeleMate detektuje pocetak slanja fajla sa Sezama, sam stratuje DSZ, bez potrebe da kucas PgDn D (Ono D od onog Key :)) Pozdrav, Dejan.
telemate.142 dpredovic,
> Kada je veza računar-modem na 2400 pri ulasku u TM modem se > lepo inicijalizuje, ali kada je ta ista veza na 9600 umesto > INIT stringa, na ulazu u TM, se pojavi jedan red đubreta koji > prestvlja INIT string. Modem se pri tome NE inicijalizuje. Ovo > se događa samo u TM-u. > > Zbog čega se ovo dešava i kako ga otkloniti ? Ako ti je modem MNP - vrati ga u radnju gde si ga našao, ako nije - vozi na 2400.
telemate.143 ognjen,
)-> nalazi fajl tm.fon. Ja sam ga naravno postavio u taj )-> direktorijum ali nista se ne desava. HELP! Mozda ce ovo liciti na pitanje "da li si upalio racunar", ali jesi li ti uopste startivao taj program? :)
telemate.144 mbole,
> Nedavno sam skinuo prgram tmfon,koji sluzi za preracunavanje > telefonskog > nalazi fajl tm.fon.Ja sam ga naravno postavio u taj > direktorijum ali nista se ne desava.HELP! Uključi long distance, u dial, F6
telemate.146 pierre,
>>mozda ce ovo liciti na pitanje "da li si upalio racunar",ali >>jisi li ti uopste startovao taj program. :))))))))))))))))))
telemate.147 dejanr,
Ovo sigurno svi znaju :) ali se prošli put u Klubu nekako pokazalo da su se skupili baš neki koji ne znaju/znamo :) pa da pomenem: Ako želite da u Telemate-ovom Backscroll-u fiksirate kurzor (tj. da pri sledećem aktiviranju backscroll-a kurzor bude tamo gde ste ga ostavili... pritisnete Scroll Lock. Važi za sve verzije TM-a.
telemate.148 .bale.,
> Uostalom, ovaj je nešto kao standard za UN agencije. Pa traži onda modemitarnu pomoć :)
telemate.149 fancy,
Nastavak priče o štoperici u Telemejtu: ... Proradila O:> .\/. [ after all these years... ]
telemate.150 gpplanum,
Do pre nekog vremena u telemate-u mi se sat u zagradama palio tek pri uspostavljenoj vezi i gasio pri prekidu veze (pokazivao je vreme provedeno na vezi). Posle nekih promena konfiguracije modema(promene active profil-a) taj sat radi non-stop! Zanima me kako da vratim to? P.S.Izvinjavam se ako je pitanje vec postavljano i ako jeste molim broj te poruke! Pozdrav,gpplanum!
telemate.151 d.stamen,
> Posle nekih promena konfiguracije modema(promene active > profil-a) taj sat radi non-stop! > Dodaj u init string &C1. BTW, ovo pitanje se pojavljuje najmanje jedanput nedeljno, mozda bi moglo u FAQ ako vec nije :) D.S
telemate.152 fancy,
ŮŢ> Dodaj u init string &C1. ŮŢ> BTW, ovo pitanje se pojavljuje najmanje jedanput nedeljno, mozda bi Ako misliš na mene, grešiš... Moj problem je bio u jednoj sasvim internoj i privatnoj naredbi MOG modema, koja niti je imala veze sa &C1, niti sa &D2. * A i nešto se ne sećam da se ovo pitanje tako često postavlja..? .\/. [ Last dance with Mary Jane, than taking off shoes... ]
telemate.153 d.stamen,
> Ako mislis na mene, gresis... > Moj problem je bio u jednoj sasvim internoj i privatnoj naredbi Poruka koju sam poslao nije sadrzala nista licno (stavise i ne secam se tvog problema :), ali ako je bilo ko tako protumacio i nasao se povredjen javno se izvinjavam :) Namera je bila da pomognem GPplanum-u. > A i nesto se ne secam da se ovo pitanje tako cesto postavlja..? Mozda ne pratis KOM.modemi, ali zaista ovo je pitanje na koje je mnogo puta dat odgovor barem otkad sam ja clan (tek 2 meseca). D.S
telemate.154 jasicp,
Moze li mi neko na mail ili ovde poslati program za odrzavanje TM.FON datoteke ( znate: sort,replace itd. ) . Zabunom sam ga izbrisao.
telemate.155 crncic,
-*>█*█ Zbog čega se ovo dešava i kako ga otkloniti ? -*> -*> Verovatno jer ti modem nije 9600, kao i meni :))) Modem mi stvarno nije 9600, ali nije zbog toga. U PC4W, Term90, MTE ide sve OK kada je modem - računar 9600, jedino ne radi sa TM. :(
telemate.156 crncic,
-*>> Zbog čega se ovo dešava i kako ga otkloniti ? -*> Ako ti je modem MNP - vrati ga u radnju gde si ga našao, ako nije - -*> vozi na 2400. Modem ima hardverski MNP. Kad vozim na 2400(modem-računar) sa Sezamom imam CPS oko 220-230, a kad postavim na 9600 CPS je 278-282. Opet kažem da je problem samo sa TM-om.
telemate.157 fancy,
ŮŢ> Opet kažem da je problem samo sa TM-om. Problem sa TM nastaje samo u jednom slučaju. Slučaj: 1. Nestručnjak ga instalira. >> kraj << .\/. [ Dr.Ćirić@Male.Pčelice%kg.crazee would sure know how to configure TM ]
telemate.158 superhik,
<__> Modem ima hardverski MNP. Kad vozim na 2400(modem-računar) <__> sa Sezamom imam CPS oko 220-230, a kad postavim na 9600 CPS <__> je 278-282. Postavi na 14400 možda će da ide još gore :)) Šalu na stranu ,to i ja radim ALI kad upload-ujem file CPS dostiže 1024?????? međutim u donjem desnom ćošku javlja "F" tako da mi upload izadje duplo sporiji!!!
telemate.159 zcvele,
> kad upload-ujem file CPS dostize 1024?????? > medutim u donjem desnom cosku javlja "F" tako da mi upload > izadje duplo sporiji!!! Pro~itajte malo ranije poruke. Tvoj software prilikom komunikacije vidi modem kao serijski port sa kojim komunicira na 9600. Modem kao ure|aj ima bafer tako da kada {alje{ mali file to ti se de{ava. Probaj da opali{ neki prenos od 10-ak minuta pa }e{ da vidi{ kako }e CPS da ti padne. Pozdrav Cvele
telemate.160 vstan,
> minuta pa }e{ da vidi{ kako }e CPS da ti padne. Set code.
telemate.161 crncic,
-*> ŮŢ> Opet kažem da je problem samo sa TM-om. -*> -*> Problem sa TM nastaje samo u jednom slučaju. -*> Slučaj: -*> 1. Nestručnjak ga instalira. ;)) Da sam stručnjak ne bih tražio pomoć. Da vidim tebe.
telemate.162 crncic,
-*> Postavi na 14400 možda će da ide još gore :)) ;)) Nema 14400 u TM-u :)
telemate.163 fancy,
ŮŢ> -*> 1. Nestručnjak ga instalira. ŮŢ> ;)) Da sam stručnjak ne bih tražio pomoć. Ma, mislio sam nestručnjak u smislu da ne zna da pročita osnovne pojmove iz DOC-a ili sa nekog drugog mesta, tek da zna šta neke opcije znače pri instalaciji. ŮŢ> Da vidim tebe. Koji format želiš..? gif, jpg, cdr..?
telemate.164 markom,
:: Koji format želiš..? gif, jpg, cdr..? --- Koji je to CDRagan format ? ;>
telemate.165 cdragan,
> ŮŢ> Da vidim tebe. > Koji format želiš..? gif, jpg, cdr..? === E, nemoj mene ... pokvariću ti sliku ;)
telemate.166 fancy,
ŮŢ> Koji je to CDRagan format ? ;> Corel Draw
telemate.167 .bata.,
ŔŔŔ -*> Postavi na 14400 mozda ce da ide jos gore :)) ŔŔŔ ŔŔŔ ;)) Nema 14400 u TM-u :) IZvini koji TM imas 0.1 pre beta relase ? :)
telemate.168 markom,
:: IZvini koji TM imas 0.1 pre beta relase ? :) Izvini, pročitaj malo ono što piše ... U TM-u ne postoji 14400, postoji 9600, pa 19200 ...
telemate.169 markom,
:: Corel Draw Ma znam, nego sam se zezao, bRe ... bRookha
telemate.170 omega,
Ne znam da li je dokumentovano, ali sad upravo sad provalio da se screen saver direktno poziva sa alt+` (dirka levo od 1)...
telemate.171 ognjen,
)-> ;)) Nema 14400 u TM-u :) Autor kaze da u tom slucaju treba postaviti brzinu na 19200, nema problema.
telemate.172 mantoniadis,
>!> ŔŔŔ -*> Postavi na 14400 mozda ce da ide jos gore :)) >!> ŔŔŔ >!> ŔŔŔ ;)) Nema 14400 u TM-u :) >!> >!> IZvini koji TM imas 0.1 pre beta relase ? :) Ja imam TM 4.12 posle beta relase, i nema 100% da postavim brzinu na 14400..:))
telemate.173 iboris,
Ł IZvini koji TM imas 0.1 pre beta relase ? :) U TM-u zaista nema brzine od 14400, a da bi se dobila komunikacija na toj brzini treba brzinu postaviti na 19200.
telemate.174 dejanr,
>> U TM-u zaista nema brzine od 14400, a da bi se dobila komunikacija na >> toj brzini treba brzinu postaviti na 19200. Na 19200... ili na veću brzinu. Već sam u dokumentaciji za dva 14400 modema video savet da se brzina postavlja na 57600 a *ne* na 19200. Baš tako formulišu. Lično sam mislio da je to manje-više svejedno, ali Intel 144i mi je pravio probleme dok sam probao sa 19200, a na 57600 je savršeno proradio.
telemate.175 zormi,
* Ł IZvini koji TM imas 0.1 pre beta relase ? :) * * U TM-u zaista nema brzine od 14400, a da bi se dobila komunikacija na * toj brzini treba brzinu postaviti na 19200. Ne može ni da ima, ni Telemate ni bilo koji drugi program, pošto se to odnosi na brzinu serijskog kontrolera, a koliko se sećam on tu brzinu ne podržava. Inače, preporuka za modeme sa kompresijom je da ta brzina bude 4 puta veća od protoka po liniji što je i teoretska granica za modemske kompresije (MNP5 i sl.). Mada, npr. Intel 400e može da radi i na 115,200 bps sa PC-om.
telemate.177 .bata.,
ŔŔŔ Ja imam TM 4.12 posle beta relase, i nema 100% da postavim ŔŔŔ brzinu na 14400..:)) Mislio sam da nema vise od 14400, a bas trenutak pre toga sam video kao maximalnu cifru od cini mi se 115200 i misleci da pokusavas da blatis TM govoreci kako nema 14400 poslao sam sarkastican odgovor... :))
telemate.178 crncic,
-*> ŮŢ> ;)) Da sam stručnjak ne bih tražio pomoć. -*> -*> Ma, mislio sam nestručnjak u smislu da ne zna da pročita osnovne -*> pojmove iz DOC-a ili sa nekog drugog mesta, tek da zna šta neke -*> opcije znače pri instalaciji. Hmm, DOC fajl je težak oko 200 kB i celog sam ga pročitao, ali u njemu nema ništa o onom mom problemu. :(
telemate.179 crncic,
-*> ŔŔŔ ;)) Nema 14400 u TM-u :) -*> -*> IZvini koji TM imas 0.1 pre beta relase ? :) Hmm, TM je v4.12 reg. ver. mada to nije ni bitno jer je ono bila samo šala na nečiji reply, koji je imao nešto manje-više podlo u sebi.
telemate.180 make.me,
Kako u TM412 da podesim host user list tj. konkretnije kako podesiti sebe kao Sysop-a.
telemate.181 ognjen,
)-> Kako u TM412 da podesim host user list tj. konkretnije kako )-> podesiti sebe kao Sysop-a. Lako, edituj fajl gde je spisak user-a (mislim da se zove user.hst), i nadji sebe. Pored svakog imena stoji user level. On moze biti 1 (smrtnik) i 2 (sysop). Nadji sebe i postavi ga na 2.
telemate.182 make.me,
> Lako, edituj fajl gde je spisak user-a (mislim da se zove > user.hst), i nadji sebe. Pored svakog imena stoji user level. On > moze biti 1 (smrtnik) i 2 (sysop). Nadji sebe i postavi ga na 2. Hvala na objasnjenju.Reci mi da li znas kako da posaljem ili primim fajl.Kada ga testiram i pritisnem upload on skoci u dos i napise da to ne moze u local modu.U uvodnom meniju izbacuje samo lokalni mod.Kako ovo resiti. Pozdrav.
telemate.183 dikla,
> Ne znam da li je dokumentovano, ali sad upravo sad provalio da se > screen saver direktno poziva sa alt+` (dirka levo od 1)... Meni bas i ne uspeva... :(
telemate.184 omega,
Ţ> screen saver direktno poziva sa alt+` (dirka levo od 1)... Ţ Ţ Meni bas i ne uspeva... :( Je l' imas TM 4.12?
telemate.185 fancy,
ŮŢ>Ţ> screen saver direktno poziva sa alt+` (dirka levo od 1)... ŮŢ>Ţ Meni bas i ne uspeva... :( ŮŢ> Je l' imas TM 4.12? U TM 4.12 radi...
telemate.186 dikla,
> Je l' imas TM 4.12? Ne, imam neku 3.xx !
telemate.187 omega,
Ţ Ne, imam neku 3.xx ! To je znaci poenta :) Predji hitno na v4.12 :) Ima ga i na Sezamu :)
telemate.188 pneman,
-=- Ţ> screen saver direktno poziva sa alt+` (dirka levo od 1)... -=- Ţ -=- Ţ Meni bas i ne uspeva... :( -=- -=- Je l' imas TM 4.12? Ne uspeva ni meni a imam TM 4.12. :(
telemate.189 make.me,
> Ne uspeva ni meni a imam TM 4.12. :( Takodje.
telemate.190 gpplanum,
> ŮŢ>Ţ> screen saver direktno poziva sa alt+` (dirka levo od > 1)... > > ŮŢ>Ţ Meni bas i ne uspeva... :( > > ŮŢ> Je l' imas TM 4.12? > > U TM 4.12 radi... Ne znam zasto,ali meni ne radi. Naravno da imam TM.4.12! Pozdrav,Mindza!
telemate.191 omega,
Eto posto se bunite da ne radi, nije me mrzelo i pogledao sam .doc :) Pressing the [Alt `] key activates the screen saver immediately. On some foreign keyboards, [Alt `] is equivalent to pressing [Alt] together with the key left of the [1] key. Note: The [Alt `] key is only available if the Enhanced Keyboard option is turned ON under the Options/Mouse & Keyboard dialog. Znaci, ako vam ne radi, stavite Enhanced keyboard ON :)
telemate.192 ognjen,
)-> Hvala na objasnjenju. Everything I do, I do it for You :) (eididify? :) )-> Reci mi da li znas kako da posaljem ili primim fajl. Kada ga )-> testiram i pritisnem upload on skoci u dos i napise da to ne )-> moze u local modu. Da, to ti je vrlo logicno. Local mode ti ustvari sluzi da vidis kako izgleda tvoj bbs. E, kada kazes UL ili DL, on ti opet ponudi meni za izbor protokola (ako hoces da vidis kako izgleda), ali ako pokusas da zadas ime fajla, reci ce ti, da to ne radi u local mode-u. Ali, ako malo razmislis to je i logicno, jer glupo je da saljes sâm sebi... :) )-> U uvodnom meniju izbacuje samo lokalni mod. Kako ovo resiti. Pa, koliko ja znam kaze : "Cekamo poziv, ako hoces da se zezas u lokalu pritisni [L]". I, to je sve sto ti treba. Ako treba neko "sa strane" da te pozove i da radi nesto na BBS-u (dobro, nije bas BBS, ali neka...), onda ce kad te nazove da ce loguje na tvoj bbs (modem ce sam da se javi), i uspostavice se veza...] I, ako je isti nespretan, ti mozes da mu pomognes u kucanju komandi, tj. ti da kucas umesto njega (a, on samo da sedi i da uziva). Jedino cuvaj se tastera [Esc], on monumentalno izbacuje korisnika sa veze. Ja sam tako slucajno izbacio par ljudi... :)
telemate.193 vujacic,
**> ŮŢ>Ţ Meni bas i ne uspeva... :( **> ŮŢ> Je l' imas TM 4.12? **> U TM 4.12 radi... ** Ne znam zasto,ali meni ne radi. ** Naravno da imam TM.4.12! Obratite pažnju na znak, možda ste probali sa pogrešnim. Ova dva su slična, ` i '.
telemate.194 m.hristodulo,
>> Ne uspeva ni meni a imam TM 4.12. :( Ako vam je screen saver iskljucen, tj. vreme neaktivnosti podeseno na nula minuta, alt-` nece raditi. Povecajte ovo vreme na bar minut, i proradice, :-)
telemate.195 .bata.,
ŔŔŔ> Ne uspeva ni meni a imam TM 4.12. :( ŔŔŔ Isto .. :(
telemate.196 vujacic,
**> ŮŢ>Ţ Meni bas i ne uspeva... :( **> ŮŢ> Je l' imas TM 4.12? **> U TM 4.12 radi... ** Ne znam zasto,ali meni ne radi. ** Naravno da imam TM.4.12! Ova dva znaka su slična ` ' da niste pokušali sa pogrešnim.
telemate.197 .bata.,
ŔŔŔ Obratite pažnju na znak, možda ste probali sa pogrešnim. ŔŔŔ Ova dva su slična, ` i '. Kod mene je bila stvar u Enhanced keyboard..
telemate.198 crncic,
-*> ŮŢ> Je l' imas TM 4.12? -*> -*> U TM 4.12 radi... Kod mene ne radi ... TM 4.12 ... Reg. ver. ...
telemate.199 vujacic,
** ŔŔŔ Obratite pažnju na znak, možda ste probali sa pogrešnim. ** ŔŔŔ Ova dva su slična, ` i '. ** ** Kod mene je bila stvar u Enhanced keyboard.. Hvala na komentaru, inače ne bih ni znao da sam tu poruku poslao, nema je nigde u Sor-u a ni u text x fajlu ?. Iz tog razloga sam poslao dve iste (slične) poruke.
telemate.200 pstevo,
Zdravo narode SEZAM-a, imam problem sa TELEMATE-om pa sam se odmah sjetio vas. Imam verziju 4.11, i prilikom prenosa mi se skoro redovno dešava da datoteka uopšte nije prenešena iaoko mi je tokom komunikacije TM cijelo vrijeme "govorio" da je sve u redu. Pokazivao je broj prenešenih bajta, vremena i sve ostalo, na kraju napisao da je transfer protekao bez grešaka, međutim, kada izađem iz TM , ima (odnosno nema) šta vidjeti. Od 500-600 Kb prenešeno je svega 13-14 Byte (mozda ima neku "zmaj" metodu pakovanja ;) ). Pomagajte drugovi, neću da se ubijem ...
telemate.201 omega,
Ţ Kod mene ne radi ... TM 4.12 ... Reg. ver. ... Ljudi je l' vi citate moje poruke uopste? :( Jos jednom: enhanced keyboard treba na ON i svima ce da proradi :)
telemate.202 ognjen,
)-> Od 500-600 Kb preneseno je svega 13-14 Byte Uh, pa dijagnoza je prakticno nemoguca, jer se takav problem nije nikome do sada javio. Varijanta da nema slobodnog mesta na disku, ne dolazi u obzir, jer tada TM prekida transfer, i alarmira korisnika. Sumnjam samo na jedno. Virus. Scaniraj disk. Samo, ostaje problem, kako ces da skines scan? :)
telemate.203 pneman,
-=- ŔŔŔ Obratite paznju na znak, mozda ste probali sa pogresnim. -=- ŔŔŔ Ova dva su slicna, ` i '. -=- -=- Kod mene je bila stvar u Enhanced keyboard.. I kod mene isto znaci pazite da podesite setup-u na Enhanced keybord.
telemate.204 fancy,
ŮŢ> imam problem sa TELEMATE-om pa sam se odmah sjetio vas. ŮŢ> Imam verziju 4.11, A da li si probao sa 4.12..? Već godinu dana se ne pojavljuje nova verzija... To sigurno nešto govori o TM-u..:)
telemate.205 sikima,
Javljam se prvi put. Nabavio sam Telemate ali ne znam kako da posaljem poruku u mail sa ZModem-om(ili GSZ). Ovako uvek sve kucam ON-LINE, a zeleo bih da pripremim fajl i da ga samo spustim.Drugo pitanje je kako da ukljucim GSZ u okviru Telemate. Svaki pocetak je tezak. Nadam se da ce neko da mi pomogne a ne da moram da vas mucim sa ON-LINE kucanjem. Pozdrav Sikima
telemate.206 dejanr,
>> Nabavio sam Telemate ali ne znam kako da >> posaljem poruku u mail sa ZModem-om(ili GSZ). Pročitaj poruku 9.1 u konferenciji UPUTSTVO. Ukratko, pripremi poruke u tekstualnoj datoteci koja izgleda otprilike ovako: mail write redakcija tekst poruke . s mail write vesna tekst poruke . s conference join komunikacije reply 5.205 tekst poruke . s itd. Naravno, redovi treba da počinju od prve kolone a ne da budu uvučeni kao gore. Onda na Sezamu otkucaj EXEC, odgovori sa D na kontrolno pitanje, pritisni PGUP, izaberi protokol ZMODEM, otkucaj ime pripremljenog fajla... i uživaj :)
telemate.207 markom,
:: To sigurno nešto govori o TM-u..:) Naravno, govori da je najbolji, ali to je već i naučno dokazano :)
telemate.208 inferno,
Zdravo svima. Treba mi pomoć oko GSZ-a. Naime zanima šta treba da stoji u fajlu GSZDO.BAT. Modem mi je na COM4, brzima 2400... BTW1, šta mi preporučujete GSZ ili DSZ??? BTW2, ako vam nije teško da mi okačite neke vaše GSZDO.BAT fajlove ako vam je modem na COM4 i 2400??? Unapred hvala. InFernO
telemate.209 vlajel,
!> BTW1, sta mi preporucujete GSZ ili DSZ??? GSZ -lepsi je:) gszdo.bat
telemate.210 kum.djole,
Hteo bih nesto da pitam... Cuo sam da postoji mogucnost da se u init string ubaci neka oznaka koja omogucava TM-u da saceka izlaz iz centrale tj. dobije signal,pa tek onda pocne s biranjem.. Ako neko zna,neka mi objasni kako da je ubacim,ili mi posalje svoj init string. Nalazim se u bloku 44,na centrali sam bloka 70 (aut.) i imam velikih problema izmedju 19 i 22 sata,uopste nemam signal,ni posle duzeg cekanja.Zanimljivo je da na drugoj liniji cekam i po sat vremena za izlaz :( Kad Srbin legne na telefon......
telemate.211 inferno,
Ů ˙ GSZ -lepsi je:) Verovatno je i bolji, zar ne? Thanx for file.. :)
telemate.212 ognjen,
)-> Cuo sam da postoji mogucnost da se u init string ubaci neka )-> oznaka koja omogucava TM-u da saceka izlaz iz centrale tj. )-> dobije signal,pa tek onda pocne s biranjem.. Moze. AT X4. St ce cekati izlaz_iz_centrali, iliti DailTone. Medjutim, nas DialTone je apsolutno drugaciji od americkog (cak su i nasi pametnjekovici iz PTT-a prepravljali kupljne centrala, cisto da se razlikujemo od svetskih standarada), i zbog toga strani modemi u 95% slucajeva ne prepoznaju nas DialTone. Ali, vredi probati, postoje modemi koji ga prepoznaju. Recimo, jedan od novijih INTELovih 144i modema dobro radi stvar. Probaj, ako ne radi, vrati na prvobinu vrednost tj. AT X3.
telemate.214 gremlin,
Zna li neku u čemu je problem: napravio sam mali script za automatsko javljanje u određeno vreme, ali po dobijanju veze računar se ili resetuje ili zaglupavi. Ako vezu dobijem na standardan način, nikad se tako nešto ne javlja. Script glasi: REPEAT TIME vreme UNTIL vreme>"04:30:00" REPEAT DIAL "2" UNTIL connected LogOn sezam Waitfor 0 Set AutoStop,On Put "gremlinžM", ... itd itd Alex
telemate.215 dejanr,
>> Cuo sam da postoji mogucnost da se u init string ubaci neka >> oznaka koja omogucava TM-u da saceka izlaz iz centrale tj. >> dobije signal,pa tek onda pocne s biranjem.. Sekvenca je X4 Ako tvoj modem može da prepozna domaći dial tone, radiće baš tako kako si želeo. Ako ne može da prepozna dial tone (a većina modema ne može, jer je naš dial tone drugačiji od američkog) onda nema pomoći. Ili bar nema pomoći na elementarnom nivou, ZZivotic je za potrebe Sezama razvio program koji prati RING liniju i kreće da zove tek kada je linija slobodna (koristimo ga u proceduri razmene UUCP pošte sa FON-om) ali se to ne bi moglo ugraditi u Telemate ili neki drugi "tuđi" komunikacioni program.
telemate.216 omega,
Ţ Ili bar nema pomoci na elementarnom nivou, ZZivotic je za potrebe Ţ Sezama razvio program koji prati RING liniju i krece da zove tek kada Ţ je linija slobodna (koristimo ga u proceduri razmene UUCP poste sa Ţ FON-om) ali se to ne bi moglo ugraditi u Telemate ili neki drugi Ţ "tudi" komunikacioni program. Softverom je prebrodio hardverski nedostatak!?
telemate.217 dejanr,
>> > Ili bar nema pomoci na elementarnom nivou, ZZivotic je za potrebe >> > Sezama razvio program koji prati RING liniju i krece da zove tek kada >> > je linija slobodna (koristimo ga u proceduri razmene UUCP poste sa >> > FON-om) ali se to ne bi moglo ugraditi u Telemate ili neki drugi >> > "tudi" komunikacioni program. >> >> Softverom je prebrodio hardverski nedostatak!? Pa... da, na neki način. Dial tone, koliko ja shvatam njegovu osnovnu primenu, služi da modem, pošto je digao slušalicu, ne počne da zove dok ne čuje signal sa linije. Na taj način neće zvati ako linija nije u redu, ako trenutno nema izlaza u grad itd. Ovaj problem je rešiv jedino, tako da kažem, hardverski (ako u hardver računamo i softver u EPROM-u modema :). Međutim, nas je posebno mučio jedan aspekt tog problema: ako treba pozvati sa neke linije koju non-stop neko zove. Znači, kada podigneš slušalicu, prilična je verovatnoća da nećeš dobiti signal, nego u tom trenutku vezu drži neko ko pokušava tebe da pozove. Onda bi on čuo kako modem bira broj itd, na kraju bi obojici istekao tajmout i niko ne bi obavio posao. E, takve situacije se, uz malo veštine i doooosta eksperimentisanja, mogu "uloviti" praćenjem RING linije RS-232. Dakle, modem detektuje kada ga neko zove i ne preduzima ništa, pa tek kada uvreba slobodnu liniju, digne slušalicu i krene da okreće broj.
telemate.218 ognjen,
)-> ali se to ne bi moglo ugraditi u Telemate ili neki drugi )-> "tudi" komunikacioni program. Mozda u modemov EPROM?
telemate.219 omega,
Ţ vestine i doooosta eksperimentisanja, mogu "uloviti" pracenjem RING Ţ linije RS-232. Dakle, modem detektuje kada ga neko zove i ne preduzima Ţ nista, pa tek kada uvreba slobodnu liniju, digne slusalicu i krene da Ţ okrece broj. Pa kako se to prati RING linija RS-232?
telemate.220 m.hristodulo,
>> Verovatno je i bolji, zar ne? Isti su, samo što je jedan linijski a drugi ekranski. Sve ostale karakteristike su im iste...
telemate.221 markom,
:: Pa kako se to prati RING linija RS-232? Negde je okačeno jedno moje programče koje se zove DIAL.ZIP. U njemu imaš COMM.H, prostudiraj taj heder i trebalo bi da shvatiš neke osnovne principe :)
telemate.222 inferno,
Ů ˙ Negde je okačeno jedno moje programče koje se zove Ů ˙ DIAL.ZIP. U njemu imaš COMM.H, prostudiraj taj heder i Ů ˙ trebalo bi da shvatiš neke osnovne principe :) NE! LJudi, ne slušajte Markoma! Kome taj nešto objasni - teško njemu! ;)
telemate.223 make.me,
Kako da u telemejtu 4.12 ugasim lampicu Scroll Lock.Stalno se pali pri startovanju programa.
telemate.224 biki,
>> Kako da u telemejtu 4.12 ugasim lampicu Scroll Lock.Stalno se >> pali pri startovanju programa. U tm.cfg 221 linija %% Back=x,y,l,h,attr,bdattr,mark,status,errattr,zoom,scrollock,capture 235 linija Back=15,11,63,10,15,1,78,14,112,Off,Off,On ^^^ SCL Kod tebe je On A moze da se podesi i iz tminst.exe.
telemate.225 ppekovic,
>> 'El mogu i ja da rečem? O:) Može, pošalji željeni username i ime i prezime :) Paya
telemate.226 ztuke,
Još dok sam koristio TM 2.xx navikao sam na jednu vrstu prikaza "dial window-a", a kada sam prešao na novije verzije, sve do ove 4.12 nisam provalio kako da isti vratim. Da vizualizujem:) Imam pri startovanju TM-a: # Name LastCall Memo Hoću:) # Name Total LastCall Memo ----- Kako? tuki
telemate.227 bdm.,
## # Name Total LastCall Memo ## ----- ## ## Kako? Sa strelicama levo, desno... :) BDM.