KOMUNIK.8

26 Feb 1995 - 03 Oct 1995

Topics

 1. modemi (650)
 2. fax (131)
 3. kom.programi (128)
 4. procomm (50)
 5. telemate (313)
 6. telix (51)
 7. hackers (28)
 8. jupak (2)
 9. email (2068)
 10. vax (11)
 11. strani.sistemi (136)
 12. domaci.sistemi (738)
 13. ptt (442)
 14. razno (252)

Messages - fax

fax.1 sajo,
Zamolio bih za mali savet.Imam externi faxmodemcic Dynalink 2400P koji Winfax Lite prepoznaje kao Sendfax 9600.Najvise sto sam uspeo je da posaljem fax na 4800,a i drugi problem je sto neki faxovi ne mogu da ga prepoznaju pa naravno ne dolazi do kontakta.Da li to moze nekako da se sredi?Eto toliko.
fax.2 rkramer,
Ovo je verovatno već 1000 puta prežvakano, ali šta da se radi kada ne postoji nikakav FAQ te vrste. Potreban je fax program za DOS, koji bi radio na 286 sa 1 MB RAM-a, koji podržava YU kuke i kvake (po yuscii-u). Ima li preporuka ? :) Prilično je hitno. pozdrav, RKRAMER
fax.3 rkramer,
C:\> bi radio na 286 sa 1 MB RAM-a, koji podržava YU C:\> kuke i kvake (po Dopuna & pojašnjenje: POtreban je program koji bi slao fax sa sve YU slovima. Nemo' da je neko pogrešno shvatio. :)
fax.4 violator,
:>> Dopuna & pojašnjenje: POtreban je program koji Ši slao fax sa :>> sve YU slovima. Nemo' da je neko pogrešno shvatio. :) ┐┘éΚ÷ RypeFax, ali samo sa Class 2 faxŚovima :(
fax.5 vstan,
> C:\> bi radio na 286 sa 1 MB RAM-a, koji podrzava YU kuke i kvake (po > > Dopuna & pojasnjenje: POtreban je program koji bi slao fax sa > sve YU slovima. Nemo' da je neko pogresno shvatio. :) Ripefax. Imas ga u diru.
fax.6 vlad,
> :>> Dopuna & pojašnjenje: POtreban je program koji Ši slao fax sa > :>> sve YU slovima. Nemo' da je neko pogrešno shvatio. :) > > ┐┘éΚ÷ RypeFax, ali samo sa Class 2 faxŚovima :( Za Class 1 je resenje koristiti "print capture". Nisam imao potrebe za tim, ali znam da mnogi fax programi to podrzavaju.
fax.7 zqusovac,
> Zamolio bih za mali savet.Imam externi faxmodemcic Dynalink 2400P koji Ako imas opciju kofigurisi ga kao Dynalink 9624 (VAP ili VQP, svejedno, mada je verovatnije da ce tvoj pre da radi kao VAP). poz, zq
fax.8 vgenije,
kako da posaljem fajl iz dosa pomocu dosfaxa koga sam dobio uz intelov modem i dali je moguce slati ekran tj ako uradim ekran u FLOW aplikaciji i zelim da posaljem samo njega i kako pozdrav vlada biskupljanin
fax.9 svemic,
Preporuci mi neki dobar program za Fax,ali po mogucnosti da ne bude pod Windows-om ? Pozdrav Igor
fax.10 vlad,
> Preporuci mi neki dobar program za Fax,ali po > mogucnosti da ne bude pod Windows-om ? Prvo RipeFax, ako je faks klase 2. Imas ga u COM dir-u. Ako je faks klase 1, DosFaxPro, QL2Fax, BitFax, otprilike tim redom.
fax.11 crncic,
>> Prvo RipeFax, ako je faks klase 2. Imas ga u COM dir-u. >> Ako je faks klase 1, DosFaxPro, QL2Fax, BitFax, otprilike tim ako fax ima i class1 i class2 ? Može li onda ripefax ?
fax.12 vlad,
> ako fax ima i class1 i class2 ? Može li onda ripefax ? Trebalo bi da moze. Probaj da iz terminala kucas AT+FCLASS=? pa ce da ti kaze koje klase podrzava. BTW, faks-modemi klase 2 obicno podrzavaju i klasu 1, tako da ti na gornji upit odgovore sa "0,1,2". Ne pitaj sta je ovo "0". B)
fax.13 vlador,
> sa "0,1,2". Ne pitaj sta je ovo "0". B) 0 označava data (klasičan modem).
fax.14 sines,
Help ! Da li neko uspeva da primi fax sa Panasonic fax mašina na fax modem? Sa drugih mašina prijem faxova je OK. Fax modemi NISU Discovery (čini mi sa da je kod njih postojao ovaj problem) Unapred zahvalan, Siniša.
fax.15 vujos,
¨>Da li neko uspeva da primi fax sa Panasonic fax mašina na fax modem? ¨>Sa drugih mašina prijem faxova je OK. Isti (nerešivi?) problem :(
fax.16 cpera,
Interesuje me da li WinFax 3.0 poseduje mogucnost rucnog slanja i primanja fax-a? Radim sa verzijom 4.0 pa nisam siguran kako stvari stoje sa starijom verzijom. Znaci, zelim da okrenem rucno broj i kada dobijem vezu da dam signal za slanje. Ista stvar je i sa prijemom.
fax.17 alien,
Kako u WinFax PRO 4.0 da utvrdim registarski broj? žini mi se da ga nema nigde ni kada se startuje, ni u 'About', a treba da ponovim instaliranje.
fax.18 niklaus,
Subject: Re: FAX klasa (:> > ako fax ima i class1 i class2 ? Može li onda ripefax ? (:> (:> Trebalo bi da moze. Probaj da iz terminala kucas AT+FCLASS=? pa (:> ce da ti kaze koje klase podrzava. BTW, faks-modemi klase 2 (:> obicno podrzavaju i klasu 1, tako da ti na gornji upit odgovore (:> sa "0,1,2". Ne pitaj sta je ovo "0". B) Moj fax/modem vraća '0,2'. (: Jel' on neki fenomen, ili jednostavno ušteda u hardveru? (: SeanŐ :)
fax.19 vlad,
Subject: Re: FAX klasa > Moj fax/modem vraća '0,2'. (: > Jel' on neki fenomen, ili jednostavno ušteda u hardveru? Nije fenomen, jednostavno ti je faks klase 2. Nisam se bas precizno odrazio pa se moglo zakljuciti da postoji neka unazadna kompatibilnost medju klasama faksova. Izgleda da ne postoji jer se klasa 1 oslanja na softver, a klasa 2 je hardverski "odradjena" u samom modemu. Od programa za faks zavisi da li ce (kao RipeFax) zahtevati da hardver modema sam odradjuje neke stvari ili ne. Mogla bi tu da se povuce neka paralela sa hard i soft MNP. Licno preferiram klasu 2, samo zbog RipeFax-a. Ni jedan program koji podrzava klasu 1 (od onih koje sam probao) nije mu ni prineti.
fax.20 ikordic,
RE: WinFax Pro 4.0 => Kako u WinFax PRO 4.0 da utvrdim registarski broj? žini mi se da => ga nema nigde ni kada se startuje, ni u 'About', a treba da ponovim Evo malopre instalirah WinFax Pro 4.0 i kad me je pitao za serijski broj, ja lupih ENTER. I radi :)
fax.21 alien,
[] Evo malopre instalirah WinFax Pro 4.0 i kad me je pitao za serijski [] broj, ja lupih ENTER. I radi :) Da, probah to i ja (nakon slanja one poruke) i uspelo je. So... verovatno zato nisam uspevao da saznam broj već instalirane verzije. Mislim da Delrina treba da se stidi zbog ovako loše zaštite svog proizvoda. Eno, npr. za Corel 4 već znam napamet da mi je serijski broj CD4-234-345-567.
fax.22 zqusovac,
Ljudi, upomoc! Dajte mi pointer (a bogami i diskete) za neki dobar fax program za DOS. Imam Bitfax koji me stalno nesto zeza, nece da mi prikazuje primljene faxove pa moram da ix konvertujem u PCX format i gledam u nekom drugom programu, nece da stampa nista suvislo itd. Imam i WorldFax koji ne mogu da startujem jer nemam pojma gde mi je uputstvo i instalaciona disketa pa ne mogu da mu ukucam serijski broj na pocetku. Imam i WinFax ali ne koristim Windows jer ga mrzim iz dna duse, jer radim na notebooku pa me mrzi da teglim misa a i zauzima toliko diska da je to nehumano. Drugim recima, bas sam se usosio :( poz, zq
fax.23 dejanr,
>> Dajte mi pointer (a bogami i diskete) za neki dobar fax program za DOS. Jesi li probao ripefax? Imaš ga na Sezamu u R:\COM.
fax.24 gerber,
YR>*> Dajte mi pointer (a bogami i diskete) za neki dobar fax program za DOS. Lepo pređi na Terminate. Ima i Fax Manager i to dosta dobar. Ako te mrzi da ga skidaš sa Sezama na 2400 ima ga i na Imtelu i Politici. Ako se odlučiš mailni za dodatne informacije oko .. :) Ili ti više odgovara QL2FAX ? ;)
fax.25 dragulj,
Imam jedan problemčić koji nikako da rešim. U firmi imamo Panasonic centralu sa 16 lokala (ekstenzija) i skoro sve lokale zauzete telefonima. Sada smo se opremili i fax-modemima pa je logično da ih vezujemo preko telefona jer nemamo posebne linije. Problem je u tome što su gotovo svi telefoni Panasonic KX-T7030 koji se napajaju sa centrale i nisu im dovoljne samo dve žice sa linije, nego koriste 4 komada. Kada se fax-modem priključi na liniju, a preko njega telefon, dešavaju se sledeće stvari: 1. Telefon radi normalno, što znači da modem "propušta" napajanje. 2. Modem posle okretanja (pulsno ili tonski, svejedno) famozne devetke uopšte ne dobije izlaz, samo mrtvu tišinu - nema ni onog guard tona centrale (sad mi pade na pamet da probam da stavim guard ton i modemu, javiću naknadno da li je proradilo tako). 3. Ako isključim telefon i ostavim samo modem na liniji, opet isto sr****. 4. Svi modemi se ovako ponašaju, a imamo Prolink interne, UMC interne i Longshine eksterni - svi 14400bps. Ako neko zna šta da radim, možda će sprečiti još jedno samoubistvo u ovom učmalom gradu B)))). P.S. Ovo sam ostavio u temi FAX jer mi modemi prvenstveno trebaju radi slanja faksova, mada je moglo i u temu MODEM
fax.26 sagitarius,
>** 3. Ako iskljucim telefon i ostavim samo modem na liniji, opet >** isto sr****. >** >** Ako neko zna sta da radim, mozda ce spreciti jos jedno >** samoubistvo u ovom ucmalom gradu B)))). >** Slican problem sam imao i ja na poslu sa mojim modemom i jedino mi je pomoglo da pre biranja broja modemom iskopcam kabal iz telefona i sve je proradilo. Kazem mu 9, a on tu-tu.. Kad kazem kabl, mislim normalno na onaj koji ide iz modema do tel.
fax.27 maxinaki,
0o. Imam jedan problemčić koji nikako da rešim. 0o. 0o. U firmi imamo Panasonic centralu sa 16 lokala (ekstenzija) i skoro 0o. sve lokale zauzete telefonima. Sada smo se opremili i fax-modemima Problem ti se nalazi u koncepciji Panasonic centrale, rešiv je i to bez ikakvih problema i posledica. Zahteva zahvat profesionalca, na kraju krajeva imaš moj br.tel. u rezimeu pa zovi. Pozdrav MaxiNaki.
fax.28 cwele,
Da li na RipeFax postoji neka opcija za automatski detekt poziva (nigde ne vidim Recive...) ne uspeva mi prijem.. (jos uvek malo znam o tome...) Pozdrav, cwele.
fax.29 vlad,
> 2. Modem posle okretanja (pulsno ili tonski, svejedno) famozne > devetke uopšte ne dobije izlaz, samo mrtvu tišinu - nema ni onog > guard tona centrale (sad mi pade na pamet da probam da stavim guard > ton i modemu, javiću naknadno da li je proradilo tako). Ne verujem da ce guard tone nesto promeniti na stvari, ali ne skodi da probas. Ja bih celu stvar resio hardverski, na sledeci nacin: Treba napraviti (ili nabaviti) razvodnik od koga ce ka modemu da idu samo dve zice (telefonska linija - od cetiri zice koje imas u kablu to su dbe u sredini), a ka telefonskom aparatu sve cetiri. Telefonski aparat i modem tako ostaju vezani paralelno, a ne redno preko modema kao sto je sad namesteno. Posto se modem i telefonski aparati ocigledno ne mirisu u sadasnjoj kombinaciji mislim da je ovo jedino resenje. Treba prvo probati "na divlje" po semi stap-kanap, pa tek onda (ako radi) juriti razvodnike.
fax.30 nbatocanin,
> 2. Modem posle okretanja (pulsno ili tonski, svejedno) > famozne devetke uopšte ne dobije izlaz, samo mrtvu tišinu Ovo se dešava kada u _modem_ idu priključci sa dva pina, a ne sa četiri. Moraš zameniti priključke, ako je to u pitanju.
fax.31 jmilosevic,
> 2. Modem posle okretanja (pulsno ili tonski, svejedno) famozne > devetke uopšte ne dobije izlaz, samo mrtvu tišinu - nema ni onog Probaj umesto fax-kartice da uključiš običan telefon. Ako on posle okretanja 9-ke dobije signal, bilo zauzeća ili slobodno, zna se da je u pitanju softver ili modem. Kod ovih centrala, unutrašnja dva provodnika iz voda se koriste kada su u pitanju obični telefoni. Poz, jmilosevic
fax.32 jmilosevic,
Zna li neko kako iz WinFaxPRO 3 "ručno", znači, telefonom nazvati drugu stranu, zamoliti za signal faksa i poslati fax? poz, jmilosevic
fax.33 dragulj,
To sam već probao i na lokalima koji od centrale vuku 4 žice ne rade obični telefoni, odnosno isto se ponašaju kao i modemi - nemaju signal posle devetke.
fax.34 dragulj,
Izgleda da nije to jer telefon normalno radi, što će reći da modem propušta liniju normalno, samo ga zaglupe one dve spoljne žičice od ukupno 4 koje valjda daju napajanje. Baš sam kod kuće rasturio svoj modem i kod njega ima neki jumper koji ima uticaja (po vezama na pločici) na te spoljne žicice pa ću njega da probam na poslu. Inače, modemi na poslu nemaju ovaj jumper. Baš da vidimo i to čudo.
fax.35 dragulj,
Ako mi ništa ne uspe, što je sva verovatnoća, čućemo se ...
fax.36 vlad,
> Da li na RipeFax postoji neka opcija za automatski detekt poziva > (nigde ne vidim Recive...) ne uspeva mi prijem.. (jos uvek malo znam SET, SYSTEM REFERENCE, Auto Answer ON, RING 1, i javvljace se posle prvog zvona. RipeFax nema nikakvu opciju tipa "save settings" vec pamti setovanje cim izadjes iz menija.
fax.37 ab.comp,
==> Zna li neko kako iz WinFaxPRO 3 "ručno", znači, ==> telefonom nazvati Neznam tačno, a nemam mogućnosti sad to da proverim, ali mislim da ako se u toku otvorene veze aktivira SEND FAX da WFPRO pita da li će koristiti uspostavljenu vezu ili će birati broj (normalno pošto se predhodno prekine veza). Pozdrav █ █ █ █ ▄▄█ █ █▄▄ █▄▄
fax.38 jovap,
*********************************************************************** *********************************************************************** **** **** **** TEL-MOD **** **** =============== **** **** Zainteresovani za uvezbavanje direktne veze **** **** telefon - modem - telefon ... **** **** Ostavite MAIL sa brojem telefona (vreme za poziv) ili **** **** zovite 583-409 (18/21 i 10/14) - Jova **** **** **** *********************************************************************** ***********************************************************************
fax.39 jmilosevic,
> obični telefoni, odnosno isto se ponašaju kao i modemi - nemaju > signal > posle devetke. Da li imaš američki dial ton u vidu neprekidnog tona na običnom telefonu i da li običnim telefonom priključenim na sistem možeš da zoveš neku extenziju? Ako ovo možeš, onda ekstenzija na koju si prikačio modem i običan telefon ima restrikciju izlaza. Kod mene u firmi sasvim normalno priključim fax (četvorožilni vod u dvožilni konektor) i šaljem fax.
fax.40 jmilosevic,
> Neznam tačno, a nemam mogućnosti sad to da proverim, ali mislim > da ako se u toku otvorene veze aktivira SEND FAX da WFPRO pita da li će > koristiti uspostavljenu vezu ili će birati broj (normalno pošto se > predhodno prekine veza). To je to! Iznenađujuće dobro radi (čuk, čuk) na mom modemu u odnosu na razne dos programe. Hvala. Poz, jmilosevic
fax.41 aquarius,
Umoljava se dobra dusa i imaoc BitFax-a for Win, da mi na mail okaci install istog. Unapred zahvaljujem :) Aquarius
fax.42 mbole,
> 1. Telefon radi normalno, što znači da modem "propušta" napajanje. > > 2. Modem posle okretanja (pulsno ili tonski, svejedno) famozne > devetke uopšte ne dobije izlaz, samo mrtvu tišinu - nema ni onog > guard tona centrale (sad mi pade na pamet da probam da stavim guard > ton i modemu, javiću naknadno da li je proradilo tako). > Ako se dobro sećam u uputstvima od modema je pominjan tip priključka i odgovarajuća AT komanda kojom se određuje da li je priključak sa 2 ili 4 kontakata.
fax.43 jmilosevic,
> Ako se dobro sećam u uputstvima od modema je pominjan tip priključka i > odgovarajuća AT komanda kojom se određuje da li je priključak sa 2 ili 4 > kontakata. Je l' to ono AT&J0 (priključak RJ11) i &J1 (priključak RJ12) kod internih modema ili u S21 registru? Šta je ustvari RJ11 i RJ12 Telephon Jack i koja je razlika između njih? U uputstvu za moj modem stoji da postoje: RJ11C for single lines i RJ21X for multi-lines.
fax.44 dragulj,
// Da li imaš američki dial ton u vidu neprekidnog tona na običnom telefonu // i da li običnim telefonom priključenim na sistem možeš da zoveš neku // extenziju? Ako ovo možeš, onda ekstenzija na koju si prikačio modem i // običan telefon ima restrikciju izlaza. Imam taj neprekidni ton i mogu da zovem druge ekstenzije (telefonom, naravno). Ako misliš na restrikciju izlaza tipa Class 2 ili više, to nije dodeljeno nijednoj ekstenziji. Ako pod restrikcijom izlaza misliš na nešto drugo, pojasni mi molim te jer mož' biti da je to caka.
fax.45 dragulj,
// Ako se dobro sećam u uputstvima od modema je pominjan tip priključka i // odgovarajuća AT komanda kojom se određuje da li je priključak sa 2 ili 4 // kontakata. Ima to i čini mi se da beše AT&J ili tako nekako. To sam probao na samom početku i ne dešava se ništa. Juče sam probao i da stavim moj Longshine kod koga se to podešava hardverski (jumper) i isti slučaj. A baš sam se ponadao ... B)
fax.46 basrak,
> Ima to i čini mi se da beše AT&J ili tako nekako. To sam probao > na samom početku i ne dešava se ništa. Juče sam probao i da > stavim moj Longshine kod koga se to podešava hardverski > (jumper) i isti slučaj. A baš sam se ponadao ... B) Citat iz uputstva: The &J0 or &J1 command controls the jack connection type of the modem. ...bla bla bla...This command may be totaly disabled by the manufacturer due to the difference of the telecommunication regulation in individual area.
fax.47 jmilosevic,
> Imam taj neprekidni ton i mogu da zovem druge ekstenzije (telefonom, > naravno). Ako misliš na restrikciju izlaza tipa Class 2 ili više, to > nije dodeljeno nijednoj ekstenziji. Ako pod restrikcijom izlaza misliš > na nešto drugo, pojasni mi molim te jer mož' biti da je to caka. Mislio sam da li možeš sa običnim telefonom da dobiješ posle devetke "izlaz u grad". Ako to možeš sa telefonom, u pitanju je modem ili RJ 11 konektor. Nemam uputstvo od centrale ovde (kod kuće) pa ne znam oznake restrikcija ali sam mislio na restrikciju tipa "zvanje extenzija plus po gradu". U program modu centrale je to kĽd negde 16, ali me ne vezuj za reč. Baš juče sam vezao fax Panasonik FX 170 (?) na extenziju 26 sa četvoro- žilnim kablom. Radi! Poz, jmilosevic
fax.48 nbatocanin,
Da li je neko imao problema sa WinFax-om kod detekcije modema na COM4? Prvo što potpuno pogrešno identifikuje ostale portove (kaže da je miš na COM2, a nije), a COM4 uopšte ne prijavljuje.
fax.49 goranr,
>> Da li je neko imao problema sa WinFax-om kod detekcije modema na >> COM4? Prvo što potpuno pogrešno identifikuje ostale portove (kaže da >> je miš na COM2, a nije), a COM4 uopšte ne prijavljuje. Imao sam ja! Doduše miša je konstatovao na COM1, a COM4 nije hteo ni da pogleda. Rešenje? Modem na COM3 IRQ5 :)
fax.50 babbage,
=>Da li je neko imao problema sa WinFax-om kod detekcije modema na =>COM4? Prvo što potpuno pogrešno identifikuje ostale portove (kaže da =>je miš na COM2, a nije), a COM4 uopšte ne prijavljuje. Koliko sam ja ustanovio, Windows se užasno slabo snalazi kada ima nešto na COM4, a COM3 fizički ne postoji. WinFax neće da radi, kao ni bilo šta drugo. Prebaci modem na COM3, IRQ5 i nemaš brineš B)! Inače ne boj se zbog sudaranja sa mišem...meni sve odlično radi sa parcovom na COM1 i modemom na COM3. Babbage
fax.51 cnenad,
ŁŁŁ Da li je neko imao problema sa WinFax-om kod detekcije modema na ŁŁŁ COM4? Prvo što potpuno pogrešno identifikuje ostale portove (kaže da Pretpostavljam da ovo nisi propustio ali nikad se ne zna ;) pre pokretanja instalacije potrebno je da iz Control Panel-a korektno podesiš COM 4, pa posle pogledaj u SYSTEM.INI (386 Enh) i vidi da li postoje ove stavke: [386Enh] Com1AutoAssign=-1 Com2AutoAssign=-1 Com3AutoAssign=-1 COM3Base=03E8 COM3Irq=4 Com4AutoAssign=0 COM4Base=02E8 COM4Irq=3 Naravno budi siguran da glodar nije na COM 2.
fax.52 dragulj,
// Mislio sam da li možeš sa običnim telefonom da dobiješ posle devetke // "izlaz u grad". Ako to možeš sa telefonom, u pitanju je modem ili Što se tiče restrikcije, mislili smo na isto. Nema restrikcije kod mene B). Ovo sa običnim telefonom sam probao ali davno pa se ne sećam da li sam ga kačio na 4 žice ili samo na dve. Sve moguće kombinacije ću da probam u ponedeljak, kao i još neke cake koje su mi pale na pamet zahvaljujući odgovorima u ovoj temi. Zato, zahvaljujem se tebi i svima na odgovorima, pa da ne bismo više gušili ljude koje interesuju fax-ovi, kada budem rešio ovaj problem napisaću detaljan izveštaj ovde, možda će i nekom drugom to da pomogne.
fax.53 spantic,
> Koliko sam ja ustanovio, Windows se užasno slabo snalazi kada ima > nešto na COM4, a COM3 fizički ne postoji. WinFax neće da radi, kao > ni bilo šta drugo. Prebaci modem na COM3, IRQ5 i nemaš brineš B)! > Inače ne boj se zbog sudaranja sa mišem...meni sve odlično radi sa > parcovom na COM1 i modemom na COM3. Nema potrebe za tim. Postavi se modem na Com 4. U system.ini se postavi u sekciji [386Enc] Com3Irq=-1 Com4Base=02E8 Prvu liniju morate ručno da dodate, drugu možete i iz Prozora. Posle toga sve treba da radi.
fax.54 aquarius,
:((((((((((((((((( Pitam ponovo i molim da ako neko ima BitFax 4 Win, da se javi. Unapred zahvaljujem... Nenad
fax.55 basrak,
> Pitam ponovo i molim da ako neko ima BitFax 4 Win, da se javi. > Unapred zahvaljujem... Bitfax 2.12, Bitcom 3.03, oba za Win. Jel' ti treba? ;)
fax.56 gcurcic,
¨˙> Bitfax 2.12, Bitcom 3.03, oba za Win. Jel' ti treba? ;) ---- Meni bi trebalo... Imao sam negde verziju 2.09D (dobio je uz neki modem). Moram reći da je zgodan zbog svoje dužine (700 KB => 3 min. instalacije). A može se i slati fax 'ručno': kreneš da šalješ fax, on ga pripremi i sačeka da okreneš broj, lupiš Enter i fax je prenet. Razlog što sam ga obrisao su problemi sa Phone- bookom (neka imena su se na volšeban način gubila iz imenika). Sad, ako je to otklonjeno u novoj verziji... Kažem, meni bi trebalo, pa da izvršim jedno DELTREE WINFAX /S :)
fax.57 basrak,
> ¨˙> Bitfax 2.12, Bitcom 3.03, oba za Win. Jel' ti treba? ;) > ---- > Meni bi trebalo... Radi se o instalacionoj disketi (1.44) za oba programa odjednom. Spakovano ima oko 1.1 MB, pa ako neko hoće nek' viče da ga bacim na Sezam-pro.
fax.58 jovap,
ima li zainteresiranih za uvezbavanje fax - rada ? - JovaP
fax.59 peri,
>> ¨˙> Bitfax 2.12, Bitcom 3.03, oba za Win. Jel' ti treba? ;) >> ---- >> Meni bi trebalo... > > Radi se o instalacionoj disketi (1.44) za oba programa odjednom. > Spakovano ima oko 1.1 MB, pa ako neko hoce nek' vice da ga bacim > na Sezam-pro. Ne bi bilo lose. Poz.
fax.60 aquarius,
Ovako on-line. Dobio sam Bitfax v2.09, pa ako imas 2.12, voleo bih da to vidim u svom racunaru. Unapred zahvaljujem. Inace posedujem WinFaxPro 4.01 i Procom+ pa ako neko zeli, nek izvoli. BitFax mi inace treba zbog NoteBook-a. Poz Nenad :)
fax.61 zkrstic,
> ima li zainteresiranih za uvezbavanje fax - rada ? - JovaP Misliš da treniramo fax-ove ? :)
fax.62 gcurcic,
¨˙>> ¨˙> Bitfax 2.12, Bitcom 3.03, oba za Win. ¨˙> ¨˙> Radi se o instalacionoj disketi (1.44) za oba programa odjednom. ¨˙> Spakovano ima oko 1.1 MB, pa ako neko hoće nek' viče da ga bacim ¨˙> na Sezam-pro. Na žalost, moj modem neće da uspostavi vezu sa Sezam-pro na 14400 (valjda je do centrale). Radije ću ti poslati disketu ako mi dobaciš svoju adresu.
fax.63 mbole,
> Je l' to ono AT&J0 (priključak RJ11) i &J1 (priključak RJ12) kod internih > modema ili u S21 registru? Šta je ustvari RJ11 i RJ12 Telephon Jack i koja > je razlika između njih? U uputstvu za moj modem stoji da postoje: > RJ11C for single lines i RJ21X for multi-lines. E baš taj. RJ11 ima samo dve žice dok ovaj drugi ima 4. Nikako ne mogu da nađem, a znam da sam imao jedno uputstvo u kom je bilo čak i nacrtano kako se vezuje više telefona i modem na obe varijante kabla.
fax.64 mbole,
>>> Da li je neko imao problema sa WinFax-om kod detekcije modema na >>> COM4? Prvo što potpuno pogrešno identifikuje ostale portove (kaže da >>> je miš na COM2, a nije), a COM4 uopšte ne prijavljuje. > > Imao sam ja! Doduše miša je konstatovao na COM1, a COM4 nije hteo ni > da pogleda. Rešenje? Modem na COM3 IRQ5 :) Rešenje je: kaži Windowsima pre instalacije da nemaš COM3 nego COM4. O tome je pisao ZKehler u Racunarima pre par meseci pa da se ne ponavljam.
fax.65 mbole,
> Nema potrebe za tim. Postavi se modem na Com 4. U system.ini se > postavi u sekciji [386Enc] > > Com3Irq=-1 > Com4Base=02E8 > > Prvu liniju morate ručno da dodate, drugu možete i iz Prozora. Ne mora ručno, Samo u Control Panel/ports/ advanced izaberi za COM3 umesto adrese i interapta Default, a za COM4 zadaj pravu adresu i interapt.
fax.66 basrak,
>> ¨˙> Bitfax 2.12, Bitcom 3.03, oba za Win. Jel' ti treba? ;) >> ---- >> Meni bi trebalo... > > Radi se o instalacionoj disketi (1.44) za oba programa > odjednom. Spakovano ima oko 1.1 MB, pa ako neko hoće nek' viče > da ga bacim na Sezam-pro. Okačeno u test.1 - razno.
fax.67 goranr,
>> Rešenje je: kaži Windowsima pre instalacije da nemaš COM3 nego COM4. >> O tome je pisao ZKehler u Racunarima pre par meseci pa da se ne >> ponavljam. Da, video sam pre neki dan poruku o tome. Međutim, meni lepo radi i ovako :))
fax.68 kostja,
Cao! Bas ne znam jel` bilo vec, ali... Jel` neko caprkao po QL2LINK fontovima? Zivo me zanima u kom su obliku i jel` se mogu preraditi da budu sa nasim karakterima. Ako je vec bilo sorry, and please pointer.
fax.69 cwele,
Ukoliko neko radi sa RipeFax 3.1, molim da mi odgovori na par pitanja: Problem je u tome sto mi nikako ne uspeva prijem. U meniju SET, System reference, Auto Answer sam podesi na F/M ON .H (Direktnu opciju Recive fax , ili nesto slicno, nigde ne vidim Modem jednostavno detektuje poziv, ostane par sekundi na vezi, koja se zatim prekine. Sa slanjem nemam nikakvih problema. Pozdrav, cwele.
fax.70 cwele,
I dalje sam prinudjen da pitam: Ukoliko neko radi sa RIpeFax , molim da mi pomogne. Nikako da mi uspe prijem. U menuji SET, SYSTEM REFERENCE, AutoAnswer sam podesio na F/M ON. Nigde ne vidim opciju Recive. Modem detektuje poziv, ostane sekundu dve na vezi, koja se potom prekine. Slanje prolazi bez problema. PS: Ukoliko neko ima problema sa fax-om, neka mi se javi da pokusamo. Unapred hvala, cwele
fax.71 vlad,
> U meniju SET, System reference, Auto Answer sam podesi na F/M ON .H Stavi Fax ON. Ovako pokusava da provali da li je faks ili modem pa ga to zbunjuje. RipeFax moze da radi i kao komunikacioni program, to sam cesto i sam gubio iz vida B).
fax.72 maksa,
Evo mene sa toplom vodom. ;) RipeFax (alal mu vera) zna za naša slova. U text fajl koji šaljete treba ubaciti jedno .SF 15 pre teksta u kome bi da imate naše kuke & kvake. Da stvar bude šašavija, raspored je - yuscii. PS Znam da sve to piše negde po readme-ima, al' ovo (naša slova, ne yuscii ;) program čini savršenim.
fax.73 vlad,
> RipeFax (alal mu vera) zna za naša slova. U text fajl koji Jeste, ljubi ga majka B). Nema mu premca ni po brzini ni po jednostavnosti, a moze mnogo toga sto drugi (mnogo sareniji i "ozbiljniji") programi ne mogu. Hvalim ga ja odavno, ali sam vec postao dosadan pa nije lose kad se javi neko od novih zadovoljnih korisnika. Zaista bih voleo kad bih mogao da nabavim broj fax-a Ripe Hitek-a pa da im se licno zahvalim. Imao bih i par predloga za poboljsanja cisto kozmeticke prirode. No, s obzirom da je program prilicno mator, ko zna da li firma uopste jos postoji B(.
fax.74 bojans,
Ako neko ima uputstvo za jedan relativno stari model faxa: SANYO sanfax 80, neka mi se javi na mail pošto bih ga fotokopirao.
fax.75 gcurcic,
¨˙> Ripe Hitek-a pa da im se licno zahvalim. Imao bih i par predloga ¨˙> za poboljsanja cisto kozmeticke prirode. No, s obzirom da je ¨˙> program prilicno mator, ko zna da li firma uopste jos postoji B(. I tata bi... Na primer, redovno se dešava da se modem zaglupi kada prekinem slanje ili prijem faxa. To mi se događalo i na starom Prolinku i na novom GVC-u. Pa još, kada exportuješ fax u .pcx formatu, dobiješ spljoštenu sliku... Veliki + su mu YU slova. Uzgred, za one koji koriste CP852, dobru opciju predstavlja baterija FAXB + FAXSEND iz WP6 for DOS paketa. Možeš da pošalješ fax iz _komandne linije_ i da biraš između 80 i 132 kolone - zamisli knjigovođe kada pošalju zaključni list iz DOS-a ;) A i naša kukasta slova su lepša nego kod Ripeta. Kada radim u Win-u, moj izbor je BitFax - WinFax3 sam apsolvirao i definitivno mi je dojadilo ručno slanje uz izvinjavanje "Znate, sa računara šaljem, strpite se još malo..." dok se fax priprema. žetvorku nisam ni pogledao kad sam čuo koliki su mu skladišni zahtevi. A ne trebaju mi ni OCR, ni Cover Pages... Bitfaxu zameram samo što nema annotate funkciju pri pregledu faxa (ono: stigne ti porudžbenica a ti je popuniš pa je pošalješ natrag). Kod njega export funkcija daje upravo obrnute rezultate od Ripe-a: rezultujuća slika je ogromnih dimenzija (ali ipak sa pravim proporcijama).
fax.76 zurzul,
Hi! Imam mali problem sa modem-om. Obavezno pro DL-u sa Sezamom zakuca mašinu!? Ima li neko rešenje ili pak neku ideju šta bi moglo biti ? Na svim ostalim sistemima DL se odvija bez ikakvih problema. Modem je na COM3, IRQ 5. Hvala, Vladimir
fax.77 jooo,
Prebacio sam se sa WinFax Pro-a 3.0 na 4.0 i imam VELIKI PROBLEM Kako se salje fax koji prvi put nije prosao. U verziji 3.0 lepo stoji komanda RESUBMIT pa se sve zavrsi lepo. A kako se to radi na Verziji 4.0 ????? Pozdrav Jooo
fax.78 banga,
> Prebacio sam se sa WinFax Pro-a 3.0 na 4.0 i imam VELIKI > PROBLEM Kako se salje fax koji prvi put nije prosao. U verziji > 3.0 lepo stoji komanda RESUBMIT pa se sve zavrsi lepo. A kako > se to radi na Verziji 4.0 ????? kliknes desno na send log-u :)
fax.79 meding,
> Prebacio sam se sa WinFax Pro-a 3.0 na 4.0 i imam VELIKI > PROBLEM Kako se salje fax koji prvi put nije prosao. U verziji > 3.0 lepo stoji komanda RESUBMIT pa se sve zavrsi lepo. A kako > se to radi na Verziji 4.0 ????? Pređi u SEND LOG prozor (imaš to na tool bar-u), pronađi fax koji nije prošao kako treba (a to je i označeno sa leve strane), klikni na dotični fax i kad se zaplavi klikni desnim tasterom miša. Dobićeš meni na ekranu pa biraj... Peđa
fax.80 sammy,
Da li neko ima program za DOS za podršku FAX send/receive modema i da ga je već koristio tj. zna da pošalje i primi fax mauelno/automatski? *** Pitanje nije glupo kao što bi neko pomislio, jer sam se unazad nekoliko meseci susreo sa više programa i ljudi koji su 'znali' da koriste FAX modem?!? Unapred zahvalan SAMMY! .
fax.81 marcony,
Narode, potrebna mi je pomoc. Nabavio sam fax-modem karticu sa "voice capabilites" tj. imam mogucnost koriscenja telefonske sekretarice pored standardnih prenosa podataka i fax dokumenata. Kartica je tajvanskog porekla sa kratkom oznakom 1414PXCV. Uz karticu dolazi i veoma solidan programski paket firme Pacific Image Communications - Super Voice 2.0. Elem, ugradim ja karticu onako naslepo, vidim da se nakacila na COM2 i probam da posaljem fax. Odradim to bez nekih vecih problema. Programski paket je pod WIN-om i sve lepo funkcionise. Onda probam od koleginice da primim fax ali tu pocnu problemi. Da skratim, na mom prikljucku koji ima omoguceno tonsko biranje, kad god me neko nazove i zeli da mi posalje fax ili govornu poruku, program se aktivira nakon odredjenog broja RING-ova ali kartica ne uspe da OTVORI liniju prema drugoj stratni, tj. na drugom telefonu i dalje se cuje ono famozno TU-TU. HKMSlucajno ja prebacim prikljucak na drugi broj (na drugoj centrali) gde nije aktivirano tonsko biranje i sve lepo proradi. Zatim prebacim na broj koji je na istoj telefonskoj centrali kao i moj broj, ali opet odaberem onaj koji nema tonsko biranje i opet sve lepo. Pretpostavljam da je stos u nekom signalu koji je potrebno da modem posalje da bi otvorio liniju. U cemu je caka nisam mogao da utvrdim. POMAGAJTE :(((((((((((((( Unapred zahvalan. P.S. Da vidimo ko je majstor svog zanata.
fax.82 mindza,
Hi! Moze li neka preporuka za DOS FAX program? Pozdrav, Mindza.
fax.83 vlad,
> Moze li neka preporuka za DOS FAX program? Ako je faks klase 2 - RipeFax, za class 1 ili 2 - Ql2Fax. AT+FSLASS=? pa ce ti reci koje klase podrzava.
fax.84 rmatijevic,
> Hi! > Moze li neka preporuka za DOS FAX program? Ripe fax mi se dopao (imaš na sezamu) a nije loš (ima lepša YU slova) i bitfax.
fax.85 vlad,
> Ripe fax mi se dopao (imaš na sezamu) a nije loš (ima lepša YU > slova) i bitfax. Hoces reci da BitFax ima YU slova? Nije mi bitno posto ga ne koristim, ali sam ziveo u ubedjenju da ne moze. BTW, RipeFax je jedini DOS faks program koji znam a da ne davi konvertovanjem u "faks format" pre nego sto pocne da salje. Direktno cita cist ASCII i lepo ga salje bez prethodnog pretvaranja u neke tamo trt-mrt formate. Verovatno radi neku internu konverziju "u letu" ali je to neuporedivo brze od bilo kakve druge pripreme faksa koju sam do sad video. Posle svega, naravno, ne ostavlja ni kojekakve "faks" fajlove na disku.
fax.86 adiklic,
U pitanju je 2400FX96 modem. Koristim WINFAX PRO 2.0. Imam problema pri slanju faxa na jedan broj. Pojma nemam koja je mašina sa druge strane. Prvo se javi automatska sekretarica, potom fax signal. Pri pokušaju da pošaljem faks, vezu uspostave (connection..), ali se potom javi: +FHT: a nekoliko sekundi kasnije +FHNG:011 i za par sekundi prekine vezu. Na druge mašine šaljem bez većih problema. Drugi na ovu šalju bez problema. Šta mogu da popravim? Možda neka fora u setup-u?
fax.87 rmatijevic,
> Hoces reci da BitFax ima YU slova? Nije mi bitno posto ga ne > internu konverziju "u letu" ali je to neuporedivo brze od bilo > kakve druge pripreme faksa koju sam do sad video. Posle svega, > naravno, ne ostavlja ni kojekakve "faks" fajlove na disku. Tacno je sve to, ali uz BITFAX imam editor fontova, tako da je moguce imati cirilicu po kom hoces formatu(YUSCII). Taj editor je pisao neki nas momak. Sem te prednosti, drugih nema sem da mozda radi i sa Class 1 sto nisam probao, posto nemem takaf fmodem. I bitfax radi pomocu ACII datoteka i moze se pozivati iz komandne linije. Prednost RipeF nije u brzini, po mom mišljenju, već u stabilnosti i kompaktnom programu, a i ne stvara svaki dan, kako si ti rekao, gomile datoteka koje neko treba da brise posle. Ne verujem da se isplati prelazak na bitfax, ali da ima YU slova - ima. Nije problem da to posaljem ovde, ako to nekoga interesuje.
fax.88 eotek,
> Ne verujem da se isplati prelazak na bitfax, ali da ima YU > slova - ima. Nije problem da to posaljem ovde, ako to nekoga > interesuje. ako radi iz komandne linije i ima cirilicu - da:)))) ako je problem da se ostavi ovde, mozda u mail (ovde ili na brzom).
fax.89 vlad,
> Tacno je sve to, ali uz BITFAX imam editor fontova, tako da je > moguce imati cirilicu po kom hoces formatu(YUSCII). Taj editor je > pisao neki nas momak. Treba li da kazem da to bacis 'vamo? B) > Sem te prednosti, drugih nema sem da mozda radi i sa Class 1 > sto nisam probao, posto nemem takaf fmodem. Nece da radi sa class 1, bar ne ovaj BitFax koji ja imam. > I bitfax radi pomocu ACII datoteka i moze se pozivati iz komandne > linije. A da li konvertuje u "svoj" format i kad ga pozoves iz komandne linije? I Ripe radi iz komandne linije, al' jos nisam provalio kako (danas sam prvi put probao B) ). > Prednost RipeF nije u brzini, po mom mišljenju, već u stabilnosti i > kompaktnom programu, a i ne stvara svaki dan, kako si ti rekao, > gomile datoteka koje neko treba da brise posle. Od svih faks programa koje sam probao, ukljucujuci i Win, Ripe je jedini sa kojim ce i najgluplja sekretarica nauciti da radi. Bit je tu negde blizu, a sve ostalo je cista naucna fantastika B). Meni samo fali neka graficka ili procentualna indikacija tokom slanja. One brojke koje vrti dok salje nisam uspeo nikako da asociram sa bilo kojim poznatim merilom duzine fajla. Sto se brzine tice, nisam mislio na fizicku brzinu slanja nego na sve ono sto ide pre i posle same transmisije (inicijalizacija, konverzija, lako i brzo otvaranje menija, minimum komandi/tastera...). Tu je pregazio sve bez pardona.
fax.90 dvesic,
>> A da li konvertuje u "svoj" format i kad ga pozoves iz >> komandne linije? I Ripe radi iz komandne linije, al' jos nisam >> provalio kako (danas sam prvi put probao B) ). Povodom RipeFax-a da li je iko uspeo da pošalje faks iz komandne linije ? Nešto kao : TSRFAX /P:648422 /F:test.fax ali da radi ? :))
fax.91 dvesic,
> Nešto kao : TSRFAX /P:648422 /F:test.fax Da odgovorim sam sebi :)))) TSRFAX /P:648422 /F:test.fax /M:0
fax.92 vlad,
> Da odgovorim sam sebi :)))) > > TSRFAX /P:648422 /F:test.fax /M:0 To majstore! Reci samo gdi nadje tu sintaksu. Ja je nisam video u doc-ovima, ali moze biti da sam bio slep kod ociju B).
fax.93 dvesic,
>> To majstore! Reci samo gdi nadje tu sintaksu. Ja je nisam >> video u doc-ovima, ali moze biti da sam bio slep kod ociju B). U RFAX.MSG, dobro skriveno :) pod Mode.
fax.94 rmatijevic,
> ako radi iz komandne linije i ima cirilicu - da:)))) Šaljem za dan-dva da prvo proucim kako se to radi. (BITFAX & YU slova)
fax.95 vlad,
> U RFAX.MSG, dobro skriveno :) pod Mode. Paz majku mu B). Stvarno je dobro sakriveno. RipeFax-u i inace dokumentacija nije jaka strana ali ga to ne cini nista manje dobrim.
fax.96 ddobic,
Imam BitfaX za Dos 4.06H. Dosta lepo i brzo radi. Jedino me muci rucno biranje brojeva. Ma kako da postavim setup ne daje mi da rucno biram. Probao sam da telefon vezem na modem a i paralelno. Ista stvar. Probao sam na dva razlicita fax-modema (oba su interna). Takodje sam zainteresovan za cirilicu.
fax.97 vlad,
> rucno biranje brojeva. Ma kako da postavim setup ne daje mi > da rucno biram. Probao sam da telefon vezem na modem a i paralelno. Ne znam za taj konkretni BitFax, ali meni je nekoliko puta pomoglo stavljanje zareza umesto broja koji treba da zovem. Dakle: pozoves coveka i lepo se ispricas, pa mu kazes da ti da signal za prijem. Izudaras sve kao da ces da saljes faks na neki broj, samo umesto broja stavis jedan obican zarez.
fax.98 peri,
Treba mi hitno faks program pomoću kojeg bi mogao nakon uspostavljene veze naknadno dati signal za prijem ili slanje faksa. Ima li neko raspoložen da pomogne? Poz.
fax.99 ddobic,
>Ne znam za taj konkretni BitFax, ali meni je nekoliko puta >pomoglo stavljanje zareza umesto broja koji treba da zovem. >Dakle: pozoves coveka i lepo se ispricas, pa mu kazes da ti da >signal za prijem. Izudaras sve kao da ces da saljes faks na neki >broj, samo umesto broja stavis jedan obican zarez. Proradilo i kod mene na isti nacin. Hvala za savet.
fax.100 peri,
Instalirao sam WINFAX 4.0 i treba mi neko kome radi faks na PC-u da probam da li ide prijem i slanje faksa. Thanks.
fax.101 dkaralic,
Kako da prilikom prijema vidim i gornji cm primljenog faxa? U pitanju je Winfax 3. Da li je u pitanju podešavanje nekih margina (za koje neznam) ili je nešto drugo u pitanju. DraganK.
fax.102 diabola,
Zanima me šta je bolje podesiti na fax/modem-u: klasu 1 ili klasu 2 Inače posedujem Prolink 14400 i Procomm Plus 4 WIN 2.0
fax.103 gerber,
YR>*> Zanima me šta je bolje podesiti na fax/modem-u: YR>*> klasu 1 ili klasu 2 Beše rečeno da za jači računar ide jedinica, a za slabiji dvojka. Prosto zato što kod proceduru handshakinga mahom obavlja program za komunikaciju, a kod druge sam modem. U suštini, ako je dobar računar, dobar modem i dobar program manje više je svejedno.
fax.104 vlad,
> YR>*> Zanima me šta je bolje podesiti na fax/modem-u: > YR>*> klasu 1 ili klasu 2 > > Beše rečeno da za jači računar ide jedinica, a za slabiji > dvojka. Prosto zato što kod proceduru handshakinga mahom Ovo u nacelu stoji, mada ja biram klasu prema faks programu. Ako program koji ti odgovara radi sa obe klase probaj prvo sa klasom 1.
fax.105 ikordic,
RE: Faks klase => Zanima me šta je bolje podesiti na fax/modem-u: => klasu 1 ili klasu 2 Klasu jedan, imaš na raspolaganju dodatne fazone tipa ECM (MNP za fakseve), mada mi se ne sviđa kako je glupavo odrađen u WinFax-u. Za OK rad pod Win ti treba minimalno jedna DX2 66 maqina sa jedno 8 MB RAM, i uslov da ga ne bacaš u pozadinu sa nekim ubicama (Access, CDraw + Word, i tako to). Ako ti je sve ovo problem, tj. mašina to ne postizava, klasa 2.
fax.106 kriss,
Ako neko slučajno ima Canon FAX 260, ili zna nešto o njemu, i ako hoće da mi se javi na mail, bilo bi lepo. O:)
fax.107 pivan,
Postoji li neki fax softver koji bi mi omogucio da po{aljem automatski vi{e faksova na razli~ite telefone, bez zadavanja broja ru~no (sli~no Mail merge, al' ne na vi{e papira ve} na vi{e brojeva). Podaci o brojevima telefona bi bili u nekoj bazi, tabeli {ta li .... ?
fax.108 iivkovic,
> Postoji li neki fax softver koji bi mi > omogucio da po{aljem automatski vi{e faksova na razli~ite Ako ti odgovara _teška artiljerija_ probaj Procomm for Windows 2.1 (a valjda mogu i prethodne verzije).
fax.109 gerber,
YR>*> Postoji li neki fax softver koji bi mi YR>*> omogucio da pošaljem automatski više faksova na različite YR>*> telefone, bez zadavanja broja ručno (slično Mail merge, al' ne YR>*> na više papira već na više brojeva). Podaci o brojevima telefona YR>*> bi bili u nekoj bazi, tabeli šta li .... ? Upravo tako, u posebnom fajlu. A program je TERMINATE i njegov Fax Manager :)
fax.111 pivan,
But... Fax ne radi dok se ne registruje = 100 DEM :(( Osim toga, {alje ISTI fax na sve telefone, a meni treba slanje razli~itih faksova na razli~ite telefone U svakom slu~aju, hvala..
fax.112 gerber,
YR>*> But... Fax ne radi dok se ne registruje = 100 DEM :(( Pa ovo može da se sredi - ako se zadovoljiš verzijom 1.51 YR>*> Osim toga, šalje ISTI fax na sve telefone, a meni treba YR>*> slanje različitih faksova na različite telefone Inače rekao si Mail merge za fax, znači baš hočeš da formular koji se za svaku adresu popuni odgovarajućim podacima, specifičnim baš za tu adresu, šalje na posebne adrese (fax-ove) ? Pa mora valjda da postoji, ali je zahtevno. Verovatno Delrina ima rešenje i za to ? :)) Mada mi se čini da ti je jedno od rešenja neki fax program koji ima "listu čekanja", što znači da iz Word procesora obradiš Mail merge, daš naredbu za štampanje na "default" printer - fax, za svaki izabereš adresu iz liste, a onda da fax program primi sve te naredbe i dalje ih šalje po listi koju je tako stvorio.
fax.113 robot,
HELP Posedujem Fax modem za koji neznam ko je proizvođač. Komunikacioni program sa kojim radim je Telix. Sa programom BF4 sam uspeo da pošaljem fax, međutim izgleda da drajver za Epson matrične štampače nije dobro urađen tako da ne mogu da isprintujem ulazni fax. Zato sam probao sa programom Recvfax koji sam "skinuo" sa Sezama, međutim, dobijem poruku Dialing, uspostavi se veza, međutim sledeća poruka je Redial 9 sec. Iz programa Bit-Ware pod Windows-ima uspeo sam samo da pošaljem Cover Page dok kad šaljem npr. iz Corela sa manuel transmit uspostavi se veza, pojavi se Connect, Ok, Disconnect međutim u logo fajlu stoji Error. Da li neko može da mi pomogne da konačno instaliram fax modem.
fax.114 klub,
da li neko zna sta je CAS FAX MODEM i gde se moze nabaviti ?
fax.115 bekin,
> da li neko zna sta je CAS FAX MODEM i gde se moze nabaviti ? CAS je "Communicating Applications Specification, a standard communication programming interface developed by DCA i Intel". Koristi ga Intel na svojim cuvenim modemima iz serije SATISFAXTION. Ja imam u rezervi jedan SatisFaxtion 200 (impresivna kartica pune duzine). Karakteristike: ima 640 K sopstvene memorije (da bi potpuno radio u backgroundu), brzina prenosa 9600. MNP 5 i ostalo se podrazumeva. Originalna dokumentacija i softver. Mail me ako si zainteresovan.
fax.116 klub,
Mene je interesovalo kakav je to modem a evo ti koga interesuje da nabavi, ako je to ono sto mu treba: Trazi Sasu Jovanovica iz niske firme NAVIGATOR - BPS tel 018 722 006, 717 521 mislim da jos nije nabavio takav modem madakav fax modem mada je planirao
fax.117 zdimic,
Ima li neko Auto Fax program za rad sa eksternim faksom. Ovaj koji imam na mašini ne radi korektno pa bi da ga ponovo instaliram, a disketa negde nestala. Ustvari bilo kakav fax program za eksterne faksove bi dobro došao, ili bar pointer gde da ga nabavim - kupim.
fax.118 vlad,
> disketa negde nestala. Ustvari bilo kakav fax program za eksterne > faksove bi dobro došao, ili bar pointer gde da ga nabavim - kupim. Pretpostavljam da mislis na faks-modem. Sasvim je svejedno da li je eksterni ili interni. Preporucujem RipeFax (imas ga u COM direktorijumu) ako ti je faks klase 2, a inace QL2FAX. Za Win. WinFax Pro ili Lite.
fax.119 zdimic,
> Pretpostavljam da mislis na faks-modem. Sasvim je svejedno da li Reč je o fax mašini koja se pomenutim Auto Fax-om kontroliše i kao skener. Isti ima mogućmost izbora gde idu primljeni faksovi, samo PC, fax i PC ili samo fax (na papir). Do skoro je radilo sve ok, ali sad faks ne poštuje setap, pa sam mislio da bi možda pomogla ponovna instalacija. Hvala na pomoći ali problem ostaje otvoren i dalje. So, ako neko zna za neki sličan program za rad sa faks mašinama nek se oglasi. Inače mašina je neki JetFax i ima neki kao din konektor za vezu sa PC-ijem.
fax.120 omega,
ŢWinFax PRO WFXTSR has been loaded ŢReceive/Abort Hotkey : SC-\R Sta je uopste SC-\R?
fax.122 michelle,
> ŢReceive/Abort Hotkey : SC-\R > Sta je uopste SC-\R? Pise u uputstvu koje se dobije uz program ;). Evo sta to znaci: LShift+LCtrl+Enter. Ako te interesuju i ostale skracenice, vici. pozdrav, mikele
fax.123 omega,
ŢAko te interesuju i ostale skracenice, vici. Vicem: kako wfxtsr-u naloziti da preuzme tekucu liniju i primi fax?
fax.124 supers,
Koristim Bitfax 3.09. Zašto tu praistoriju? Jer faks šaljem jednom mesečno i gledam da uštedim na prostoru na disku... Kako da ga naćeram da guta naša slova? Vidim da postoji fajl bmp852.fnt, pa pretpostavljam da mora da ima načina. Ali u menijima nisam našao ništa u vezi podešavanja kodne strane, pa ako slučajno još neko koristi ovu verziju ili se seća, neka pomaže.
fax.125 banga,
> Koristim Bitfax 3.09. Zasto tu praistoriju? Jer faks saljem > jednom mesecno i gledam da ustedim na prostoru na disku... > Kako da ga naceram da guta nasa slova? Vidim da postoji fajl > bmp852.fnt, To bese ona dos verzija. Koliko se secam on ima svoje fontove, za razne kodne strane na koje ti je dos postavljen i to je to. Mislim da sam vrsio neke zongliracije pretvaranjem teksta u grafiku da bi slao nasa slova :). Sto ne predjes na win verziju? Ona ionako iskljucivo radi sa grafikom koju dobije iz drugih win aplikacija. Sem ako neces da editujes njegove fontove.
fax.126 pbane,
modem V/F/M CL 14400 Prg SuperVoice v2.0a OS DOS v6.20+Win4WG CEE v3.11 PC 486DX4/100 RAM 8M Q? Kako sa ovim modemom, programom, OS-om i maqinom omogućiti slanje i prijem fax-a na pulsnoj centrali? HVALA!
fax.127 supers,
>>> Koristim Bitfax 3.09. Zasto tu praistoriju? Jer faks saljem >>> jednom mesecno i gledam da ustedim na prostoru na disku... >>> Kako da ga naceram da guta nasa slova? Vidim da postoji fajl >> slova :). Sto ne predjes na win verziju? Ona ionako iskljucivo radi >> sa grafikom koju dobije iz drugih win aplikacija. Sem ako neces da >> editujes Da, to možda jeste rešenje. Koliko je velika ta Win verzija? Deficitaran sam sa prostorom na disku. P.S. Opet, ako neko slučajno zna kako se YU slova dobijaju u 3.09 DOS verziji, neka pomaže.
fax.128 maksa,
>> Da, to možda jeste rešenje. Koliko je velika ta Win verzija? >> Deficitaran sam sa prostorom na disku. Ako si deficitaran sa prostorom na disku, nijedna Win verzija nije rešenje. ;) Ako ti trebaju naša slova na faksu, rešenje je RipeFax. (A i inače je bolji)
fax.129 cubra,
.oOo. Kako da ga naćeram da guta naša slova? Vidim da postoji .oOo. fajl bmp852.fnt, pa pretpostavljam da mora da ima načina. .oOo. Ali u menijima nisam našao ništa u vezi podešavanja kodne .oOo. strane, pa ako slučajno još neko koristi ovu verziju ili se .oOo. seća, neka pomaže. Nisam konkretno radio u njemu, ali mislim da tu nema baš lakog rešenja. Morao bi da se zevzečiš ceo dan. Verovatno ima svoje fontove. Pa ti onda lepo napraviš BASIC programče da ti taj font iscrtava na ekranu (To ne treba da ti oduzme više od sat vremena), pa onda treba da taj font iskopi- raš pod nekim drugim imenom, nacrtaš naša slova, vidiš kako se to šifruje i izmeniš odgovarajuće lokacije u fontu, opet startuješ basic programče i vidiš da li je to to. Zvuči komplikovano, a to i jeste :( Verovatno je naj- teže da odrediš kako su karakteri zapisani u fajl. Tu može da ti pomogne intuicija i mala računica, podeli ukupan broj bajtova sa 256 i dobićeš broj bajtova koji se koristi za jedan karakter. Jedan bajt=8 bitova i to je često jedna linija karaktera - ako je bit nula, tačkica je ugašena i obrnuto. Onda napišeš program koji će da čita iz fajla bajt po bajt i da ga prikazuje na ekranu u vidu osam karaktera: npr. █ ako je bit u bajtu 1 i blanko ako je bit 1. Itd... A možda je lakše da pređeš na neki drugi fax program :)
fax.130 banga,
> Da, to mozda jeste resenje. Koliko je velika ta Win verzija? > Deficitaran sam sa prostorom na disku. Imam winfax lite na jednoj disketi neku staru verziju, a treba da imam i bitfax za win negde, isto stara verzija, sto znaci da nije preterano gladna diska. Ako si zainteresovan...
fax.131 supers,
>> A možda je lakše da pređeš na neki drugi fax program :) Apsolutno... Mislim da ću na to da se odlučim, a favorizujem ove što staju na jednu disketu, zbog prostora.