AMIGA.2

03 Feb 1995 - 16 Dec 1999

Topics

 1. novosti (389)
 2. hardver (297)
 3. os (110)
 4. tools (263)
 5. virusi (56)
 6. asembler (49)
 7. jezici (36)
 8. grafika (167)
 9. zvuk (96)
 10. igre (226)
 11. komunikacije (527)
 12. demo.scena (107)
 13. razno (437)
 14. unknown (331)

Messages - tools

tools.1 sazalakazu,
Da li neko ima uputsvo ili bar AREXX komande za Baud Bandit 2.1 comm program? => KiNg of ### TrOpicO ### <=
tools.2 ljubinko,
MachV is a multi-function utility program that provides many mouse enhancements as well as hotkeys for both shell and Workbench users. While there are other programs that do some of these, none provide the special functions or let you set up different settings for each window, screen or program. If fact, the real power of MachV is in its special functions. Macros can be written using these functions to do any mouse action from the keyboard, run programs at a desired time, or interface with ARexx. A macro may have a gadget in the clock which will execute the macro when clicked on. The gadget's image may be created with an icon editing tool like IconEdit, or it may display the name of the macro. Keystrokes and mouse movements may be recorded and played back at the touch of a key or the click of a gadget. Macros may be split into multiple parts with each part functioning when its turn comes. You can quickly view the contents of the clipboard. The contents may be pasted (even to windows that do not support the clipboard) or printed. Files may be loaded directly to the clipboard or saved from the clipboard. SetMachV is a separate program that is used to change all options, edit macros and create alarms. Both MachV and SetMachV require Workbench 2.04 or higher. Both programs will use the users preferred language when run under Workbench 2.1 or higher. machv379.lha
tools.3 snoop,
Da li neko moze da mi posalje ieee library, ovde ili na mail Snooo. Unapred hvala! Snoop
tools.4 mikis,
+> Da li neko moze da mi posalje ieee library, ovde ili Koju?!? Nikad čuo :) žemu to služi? (imam samo mathieee... biblioteke).
tools.5 mikis,
Koristite li ED editor? Ni ja ;) Ako ga ipak još uvek niste obrisali sa diska, probajte sledeću foru: obrišite (ili još bolje preimenujte) fajl S:ED-startup. Zatim startujte ED - videćete da baš i nije toliko ***** koliko izgleda :) A ako još proučite taj fajl i malo ga doterate (konsultujući pri tom i uputstvo za ED -vlasnici OS3.0 mašina mogu ga naći u "Workbench 3.0 User's Guide"-u), možda ćete uspeti da napravite nešto upotrebljivo od njega :)
tools.6 mikis,
HandyDMS 1.2 - odličan GUI za DMS 2.04+! Veoma lep korisnički interfejs, zauzima samo 15KB memorije. Zahteva OS2.04+.
tools.7 mikis,
DMABlanker v1.1 - veoma koristan screen blanker. Osim što zatamni ekran posle izvesnog vremena neaktivnosti, isključuje i DMA kanale Amiginih custom čipova, ubrzavajući na taj način procesor. Zahteva OS2.0+
tools.10 ljubinko,
>ps...steknem ti ja tako bbs i bacim se u krpe... >kad niko nije zvao ?!!? Ne znam kako je sa drugima, ali evo moja iskustva sa BBS-ovima. Sa mog ranijeg broja (030/24-660) nisam mogao NISTA da dobijem brze od 2400. Sa novog broja sam dobijao Black Hole, Hot House i Obituary na 14400, ali nikako ne mogu da se konektujem sa sledecim: Clinic, United BBS i novim koji je startovao Sazalakazu. Veza sa Taurunum i Ecstasy je razlicita - ponekad dobra, a ponekad ne mogu da se konektujem. Imam utisak da su u pitanju ptt linije,a da tu nema pomoci. (Veze Bora idu preko Nisa. Od Bora do Nisa je opticki kabl i veza je super, ali je problem deo Nis - Beograd. Kada i tu bude opticki kabl jedini problem ce eventualno biti centrale. Jedan moj kolega iz Beograda (na broju 45xxxx) ne moze da dobije nista preko 2400.
tools.12 ljubinko,
>Treba mi neki dobar program za optimizaciju diska, al da nije Reorg 3.1 >taj trosi memoriju ko blesav, ili Quartetback Tools 2.0... Ja sam juce reorganizovao hard disk. To sam uradio sa QB-Tools 2.2. Nije bilo nikakvih problema. Ranije sam probao i AmiBack Tools. Kada optimizujem sa QBToolsom i onda ukljucim ABTools dobijem da je OK. A kada sam optimizovao sa ABTools, a posle proveravao sa QB-Tools dobijao sam da i dalje ima fragmentisanih fajlova. Probao sam i DiskMon Tools i radio je dobro. U Disk Salv 3 nisam video opciju za reogranizaciju, a opcija Repair mu je jako spora. Da li je neko optimizizovao disk sa njim? Ukratko moja preporuka je DiskMon Tools 3.0 ili QBTools 2.2. O ovome mozemo diskutovati u konferenciji, pa sam ovu diskusiju prebacio iz grupe u konferenciju.
tools.13 ljubinko,
>Treba mi neki dobar program za optimizaciju diska, al da nije Reorg 3.1 >taj trosi memoriju ko blesav, ili Quartetback Tools 2.0... >Ja sam juce reorganizovao hard disk. To sam uradio sa QB-Tools 2.2. >Nije bilo nikakvih problema. Ali samo na prvi pogled. Kada sam danas startovao Page Stream 3.0, koji je inace ranije radio bez problema dobio sam poruku da jegreska na disku i dane moze da ucita neke fajlove. radilo se o fajlovima iz direktorijuma help. QB Tools nije mogaoda ih popravi opcijom Repair, pa sam ih obrisao i ponovo snimio sa diskete. >Probao sam i DiskMon Tools i radio je dobro. Danas sam reorganizovao disk sa njim ponovo. Radio je dobro dok nije stigao do procenta reorganizacije od 99% i onda blokirao kompjuter. Morao sam da ga resetiram. Da li su neki fajlovi osteceni jos nisam primetio. U Disk Salv 3 nisam video opciju za reogranizaciju, a opcija Repair mu je jako spora. Da li je neko optimizizovao disk sa njim? >Ukratko moja preporuka je ... Nemam nikakvu preporuku. (Izgleda da je najsigurnije bekapovati ceo hard disk i ponovo ga snimiti, ali ja nemam toliko disketa koliko mi treba za bekap.)
tools.15 dex.dexter,
*> Ja sam juce reorganizovao hard disk. To sam uradio sa QB-Tools 2.2. *> Nije bilo nikakvih problema. Ranije sam probao i AmiBack Tools. *> Kada optimizujem sa QBToolsom i onda ukljucim ABTools dobijem *> da je OK. A kada sam optimizovao sa ABTools, a posle proveravao sa *> QB-Tools dobijao sam da i dalje ima fragmentisanih fajlova. *> Probao sam i DiskMon Tools i radio je dobro. Ja sam probao QBT 2.0, i nisam bio zadovoljan kako je to uradio. Prvo zato sto je disk bio dosta bucniji, kao posledica pozicioniranja glave, sto znaci da fajlovi bas i nisu bili slozeni kako treba, a drugo sto mi ikone razbaca pa se ne pojavljuju kako treba (ovo bas i nema veze, ali mi se ne dopada, npr. reorg to lepo uradi). Takodje, mislim da je i brzina ucitavanja opala, mada se nije mnogo primetilo. *> U Disk Salv 3 nisam video opciju za reogranizaciju, a opcija Repair *> mu je jako spora. Da li je neko optimizizovao disk sa njim? Pa, ni ja je nisam video.. izgleda da je nema :) *> Ukratko moja preporuka je DiskMon Tools 3.0 ili QBTools 2.2. Kakva je razlika izmedju verzije QBT 2.2 i 2.0? *> O ovome mozemo diskutovati u konferenciji, pa sam ovu diskusiju *> prebacio iz grupe u konferenciju. Nema, problema.. hvala na informaciji.
tools.16 dex.dexter,
*> >Ja sam juce reorganizovao hard disk. To sam uradio sa QB-Tools 2.2. *> >Nije bilo nikakvih problema. *> Ali samo na prvi pogled. Kada sam danas startovao Page Stream 3.0, *> koji je inace ranije radio bez problema dobio sam poruku da *> jegreska na disku i dane moze da ucita neke fajlove. radilo se *> o fajlovima iz direktorijuma help. QB Tools nije mogaoda ih popravi *> opcijom Repair, pa sam ih obrisao i ponovo snimio sa diskete. Izgleda, da QBT stvarno ne radi posao kako treba.. *> >Probao sam i DiskMon Tools i radio je dobro. *> Danas sam reorganizovao disk sa njim ponovo. Radio je dobro *> dok nije stigao do procenta reorganizacije od 99% i onda *> blokirao kompjuter. Morao sam da ga resetiram. Da li su neki *> fajlovi osteceni jos nisam primetio. Znaci ni on nije pouzdan.. ovo je izgleda ozbiljniji problem nego sto sam mislio.. Po meni je najbolji koji sam do sada video Reorg 3.1. Posto ti imas dosta memorije, preporucujem ti da njega koristis. Inace on guta memoriju, za 1mb na disku treba mu 8kb memorije.. pa ko nema vise od 2 mb nema sanse da optimizuje disk od npr. 500 mb :( *> >Ukratko moja preporuka je ... *> Nemam nikakvu preporuku. (Izgleda da je najsigurnije bekapovati *> ceo hard disk i ponovo ga snimiti, ali ja nemam toliko disketa *> koliko mi treba za bekap.) Pa, mozes da snimis na video traku.. a mozes ako imas pola diska prazno da ovu polovinu iskopiras u neki direktorijum, obrises pa vratis nazad, i tako se fajlovi lepo sloze.. ja sam to uradio i lepo funkcionise :)
tools.17 ljubinko,
*> >Probao sam i DiskMon Tools i radio je dobro. *> Danas sam reorganizovao disk sa njim ponovo. Radio je dobro *> dok nije stigao do procenta reorganizacije od 99% i onda *> blokirao kompjuter. Morao sam da ga resetiram. Da li su neki *> fajlovi osteceni jos nisam primetio. > Znaci ni on nije pouzdan.. ovo je izgleda ozbiljniji problem nego sto sam >mislio.. Po meni je najbolji koji sam do sada video Reorg 3.1. DiskMon Tools 3.0 (cracked) mi je nekoliko puta dobro radio, ali zadnji put (juce) mi je tako udesio hard disk, da sam dobio poruku NONDOS, pokusao sam da spasim nesto - uspeo sam da oko 10% fajlova i morao sam da ponovo formatiram hard disk. Ukratko nikad vise. Nemam ReOrg 3.1, pa nemam ni iskustva sa njim.
tools.19 senna,
re: optimizacija diska Kolko mi se cini program koji vam treba je diskedit (ili nesto slicno). Radi posao bez problema. ^^^=> mislim na slicno ime,nisam siguran kako se zove :)
tools.20 mikis,
CheckGuide 1.0 (by Eddy Carroll) -- Checks AmigaGuide files for common errors. The errors it can detect are: o Extra plain text between an @ENDNODE and @NODE (AmigaGuide won't allow such text to ever be displayed) o Nodes that are defined but not referenced from any other node. Unless your program directly instructs AmigaGuide to access such nodes, the user won't easily be able to access them. o Links to help nodes that aren't defined within the file. o Open braces with no preceding @ character (usually a simple typo). o @{" Button "} constructs with no LINK command (an easy mistake to make if you're entering a lot of them).
tools.21 mikis,
Conversion V0.9 beta (by Scott William Unger) -- simple to use commodity that converts Metric units to English units or vice versa. It also has the ability to copy the results to the clipboard. cnvrs09b.lha
tools.22 mikis,
Evo programa koji, po meni, zaslužuje titulu "PD/SW program meseca" : PC2Am (PC to Amiga transferer/filesystem) v2.2 (26.03.95) Short: PC<->Amiga SerNet(or TWIN)-like filesys Type: comm/misc Author: Michal Kara (lemming@k332.feld.cvut.cz) This program allows you to connect an Amiga and a PC by serial cable and access PC's drives and disks from Amiga as ordinary directories in special device (Usually PC:). Requirements: Amiga with OS 2.0+, PC with MS(PC)-DOS 3.1+, serial (null-modem) cable.
tools.23 mikis,
MultiCX v1.60 (19.03.95) -- poslednja (?) verzija najboljeg OS2.0+ komoditija :) (čudo jedno šta sve stane u 7 KB :)) ) Ispravljeni bagovi, uvedena nova opcija NOCAPSLOCK, uključena nova verzija programa HandleCX (1.3 - CLI zamena za Exchange). Najtoplije preporučujem :)
tools.24 mikis,
****** ***** ****** ** ** ** ** ** ** unRAR utility version 1.00e ****** ******* ****** ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ** ** ** ** ** ** FREE portable version ** ** ** ** ** ** ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ The unRAR utility is a freeware program, distributed with source code and developed for extracting, testing and viewing the contents of archives created with the RAR archiver, version 1.50 and above. For the usage and distribution license please read the file LICENSE.TXT. Included executable Amiga version.
tools.25 sazalakazu,
#> #> ****** ***** ****** #> ** ** ** ** ** ** unRAR utility version 1.00e #> ****** ******* ****** ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ #> ** ** ** ** ** ** FREE portable version #> ** ** ** ** ** ** ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ #> #> The unRAR utility is a freeware program, distributed with source #> code and developed for extracting, testing and viewing the #> contents of archives created with the RAR archiver, version 1.50 #> and above. For the usage and distribution license please read the #> file LICENSE.TXT. #> #> Included executable Amiga version. Ovo je haos sim je skinuto sa SDR BBS-a :) Inace u arhivi se dobije source zapakovan RARom tako da imas cime i da probas arhiver :) * Origin: SDR BBS - +381 11 472424 - Amiga only! - 22-06 Every Day!
tools.26 prvul,
****** ***** ****** ** ** ** ** ** ** unRAR utility version 1.00e ****** ******* ****** ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ** ** ** ** ** ** FREE portable version ** ** ** ** ** ** ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ----- Pa gde je?
tools.27 ljubinko,
QED AMIGA TEXT EDITOR REV 1.0 Copyright 1989 by Darren M. Greenwald All rights reserved User's documentation Last revised 5/5/89 QED may be freely distributed. Stari, ali dobar editor. qed100.lzx
tools.29 mikis,
+> ****** ***** ****** +> ** ** ** ** ** ** unRAR utility version 1.00e +> ****** ******* ****** ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ +> ** ** ** ** ** ** FREE portable version +> ** ** ** ** ** ** ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ +> +>----- +> +> Pa gde je? Sorry, isteklo vreme O:) UnRAR 1.00 je okačen uz poruku 4.24.
tools.30 mikis,
Izgleda da ovaj LZX 1.01 ipak nije fake (pominje se u AR 3.08), zato evo ga ovde... p.s. Moderatore, kako bi bilo da vratiš temu arhiveri? žini mi se da će imati u njoj o čemu da se piše (LZX, LHA 3.0... :) lzx101.lha
tools.31 mikis,
MemSnap II -- veoma koristan program. Osim količine slobodne memorije (chip, fast i total), pokazuje i koliko memorije (i koje) neki program zahteva, i da li je fragmentira. Zahteva (naravno) OS2.0+ :) memsnap2.lha
tools.32 mikis,
TitleClock 1.05 (by Henryk "Buggs" Richter) -- just another little Workbench Title digital clock but this time with some special features. It was written to be used in combination tools like with "MultiCX" by Martin Berndt to replace almost all really important functions of programs like "Kcommodity" but consuming much less memory. It works 100% conform to the style guide and does not patch any system function. So it should run on any machine equipped with OS2.x/3.x.
tools.34 ljubinko,
Pojavio se novi DMS ? [=- oNE oF gERMAN fASTEST! -=] <--------------------> ! dMS-Wb v3.05 ! í dEVICE-dISk-mAShER í <--------------------> [Ě] dECISION wORLD hQ šĚ╗ iSDN 4nDZ [Ě] Mozda, ali ovo NIJE TO. OVO JE DMS 2.02 SAMO PREIMENOVAN. (Pokazace vam da je verzija 3.05, ali ce na samom fajlu koga kompresuje upisati svoju pravu verziju 2.02). Najveca verzija koju ja imam je 2.20. Da li neko ima ili zna za neku stvarno noviju?
tools.35 rcolic,
A sada....... Spektakl! ono sto ste svi vec dugo cekali!!!! File Master 3.0B ..... Potpuno konfigurabilan.. Skidaj pod hitno!!! nego ako se nekom javlja problem sa paletom neka javi da vidim da nije samo meni .. fm30.lha
tools.36 mikis,
+>ono sto ste svi vec dugo cekali!!!! Pa sad, da sam dugo čekao i nisam ;) Nisam ljubitelj File Mastera, očekivao sam mnogo više... (npr. rad sa LHA arhivama kao sa direktorijumima :) Više bih voleo da vidim novi Multitool. +>Skidaj pod hitno!!! nego ako se nekom javlja problem sa paletom neka javi da +>vidim da nije samo meni .. Nije samo tebi... :(( Btw, nisam probao 68000 verziju, ne znam da li se i kod nje javljaju problemi?
tools.37 ljubinko,
>File Master 3.0B ..... Potpuno konfigurabilan.. >Skidaj pod hitno!!! nego ako se nekom javlja problem sa paletom neka javi da >vidim da nije samo meni .. Problem je sa tom paletom, koja se uporno razdesava. Cini mi se da je problem sto u ovom fajlu nemamo i fm.key koga program trazi. Na primer LhA 1.50 registrovana verzija blokira komjuter ako nema lha.key. Program ne izgleda lose, ali je neupotrebljiv ovako sa ovim problemom. Pozdrav!
tools.38 vpoznanovic,
>> Nije samo tebi... :(( Btw, nisam probao 68000 verziju, ne znam da li se i >> kod nje javljaju problemi? I kod 68000 verzije se javljaju problemi s paletom. Zbog njih je program, na žalost, neupotrebljiv. :(
tools.39 dex.dexter,
U novi Fajl master je ugradjen i JPEG viewer, koji je nevidjeno brz.. najbrzi koji sam do sada video.. Do sada sam bio ubedjen da je FJPEG AGA najbrzi, ali ga ovaj ostavi iza sebe.. Brzi je od PPShow-a 2-2.5 puta, a od FJPEG-a oko 1.5 puta za istu sliku.. Jedino je malo losiji kvalitet slike.. Mislio sam da su postigli maksimum i da nemoze brze, ali kad sam ovo video.. uh.. :)) E, da jos nije problem sa paletom.. ali ovo je beta verzija, pa ce mozda biti ispravljen bag.. nadajmo se.. :)
tools.40 ljubinko,
Poruke nema, pa ne mogu da je citiram, ali ponovo predlazem da Kangaroo ove ponistene poruke posalje u grupu. Pozdrav!
tools.41 vpoznanovic,
>> Cini mi se da je problem sto u ovom fajlu nemamo i fm.key koga >> program trazi. Bilo bi zaista zanimljivo da je tako. :) Možeš otprilike da vidiš mogućnosti programa, ali nikako ne možeš da ga koristiš. Pa ti sad vidi da li ćeš da se registruješ. :)
tools.42 vpoznanovic,
>> U novi Fajl master je ugradjen i JPEG viewer, koji je nevidjeno brz.. >> najbrzi koji sam do sada video.. Kako li si samo uspio da dobiješ spisak fajlova u boji koja istovremeno nije i boja pozadine... :) >> Do sada sam bio ubedjen da je FJPEG AGA najbrzi, ali ga ovaj ostavi iza >> sebe.. Brzi je od PPShow-a 2-2.5 puta, a od FJPEG-a oko 1.5 puta za istu >> sliku.. Jedino je malo losiji kvalitet slike.. Mislio sam da su postigli >> maksimum i da nemoze brze, ali kad sam ovo video. Ne bih se kladio da je tako. :) FastView ima sve predispozicije da bude najbrži JPEG viewer do sada, uostalom, znate kako prikazuje IFF i GIF formate. Još samo kad bi se nekako dokopali onog 'picture.codec' fajla... Ima li neko ideju kako? Što se tiče kvaliteta, i autor je toga svjestan, pa na kraju uputstva traži pomoć za poboljšanje rutine za konverziju 24 bita -> HAM8. Ako je dobije, a ne sumnjam da će, i čim ispravi bag u definiciji palete, FileMaster ima da postane đavolski upotrebljiv program. :)
tools.43 vpoznanovic,
>> Poruke nema, pa ne mogu da je citiram, ali ponovo predlazem >> da Kangaroo ove ponistene poruke posalje u grupu. Neće moći da ih pošalje jer mu je istekla pretplata, a koliko znam, za sada ne namjerava da je produžava.
tools.44 dex.dexter,
*>Kako li si samo uspio da dobijes spisak fajlova u boji koja istovremeno *>nije i boja pozadine... :) Ukucas dole, direktorijum gde su ti slike, pa ides u config i promenis boju teksta i pojavice ti se slike u direktorijumu.. onda mozes lepo da ih gledas :) *>Ne bih se kladio da je tako. :) FastView ima sve predispozicije da bude *>najbrzi JPEG viewer do sada, uostalom, znate kako prikazuje IFF i GIF *>formate. Jos samo kad bi se nekako dokopali onog 'picture.codec' fajla... *>Ima li neko ideju kako? E, ja bih se kladio.. FastView prikazuje kao FJPEG ili nesto sporije, dok je ovaj jos 1.5 puta brzi od toga.. samo sto je kvalitet uzasan :( ali zavisi i od slike.. :) Veruj mi istestirao sam sve JPEG viewer-e i ovaj je najbrzi.. :)
tools.45 vpoznanovic,
>> Ukucas dole, direktorijum gde su ti slike, pa ides u config i promenis >> boju teksta i pojavice ti se slike u direktorijumu.. onda mozes lepo da >> ih gledas :) Mudro. :) >> E, ja bih se kladio.. FastView prikazuje kao FJPEG ili nesto sporije, dok >> je ovaj jos 1.5 puta brzi od toga.. samo sto je kvalitet uzasan :( ali >> zavisi i od slike.. :) Veruj mi istestirao sam sve JPEG viewer-e i ovaj >> je najbrzi.. :) Otkud znaš da FastView sporije prikazuje JPEG-ove od FastJPEG-a? Imaš onaj fajl koji je potreban ili si to zaključio na osnovu brzine prikazivanja GIF-ova? Ako je ovo drugo, moglo bi se lako desiti da si se malo prevario u računici. ;)
tools.46 ljubinko,
ARexx skriptovi za DOpus 4.12 Njihovi FILE_ID fajlovi najbolje govore o sebi: __ ___/\______ __ ___/\_ _ _ /\___/\__ {_ Y ___ _}_ _}{_ Y ___ _}{ Y }{ __{_ __} / _ \/ \/ \ / _ \/ \/ | \/\ \/__]_ / Y \ o \ \/ Y \ o \ ! \ \ \ Y \ \___l /__ /_ /\__l /__ /__ /__ /__ / |::::\/:::\/::\/:::::\/:::\/:::\/:::\/:::\/| `-------------( HoT HoUsE BBS Presents )---' DIZ-Viewer v1.0 ć /Y\o\/\/er HoT HoUsE BBS ARexx script for DOpus to show Your FILE_ID from archives. This script is Nice and Fast. Support: .LhA/.LZH/.LZA/.LHZ/.RUN/.SFX .DMS .ZIP .GIF .LZX .EXE .SHR .XMS .TXT/.DOC/.DOK/.DOX/.CAP/.NFO/.ASC/.PP ::::::: ::::: ................ ::::::::.. ::::::::::::: :::: :::: :::::::: ::::::: ::::: `:::..........:::' `:::::::..' ________/\______________/\______________ / / °/___ / / / ____/. ____/\ / // / / / //____ // ____/\/ /___/___/_______/_______/______ /______ /\/ \___\___\___ ___\_______\_____\/\_____\/ / Y \/ \/ DIZ-Writter v1.0 ć /Y\o\/\/er HoT HoUsE BBS ARexx script for DOpus to Edit Your FILE_ID Support: .LhA/.LZH/.LZA/.LHZ/.RUN/.SFX .DMS .ZIP .GIF .LZX .EXE .TXT/.DOC/.DOK/.DOX/.CAP/.NFO/.ASC Autor ovih fajlova ih je poslao na mnoge BBS (kod nas i u inostranstvu), a ja vam mogu reci da se radi o najkracoj i najbrzoj verziji od svih do sada vidjenih fajlova ovog tipa. Predlazem vam da to skinete sa nekog BBS-a, a ako neko ima neka posalje i ovde (s obzirom da ja zovem iz Bora, veza sa SEZAMom mi je mnogo mnogo skuplja nego iz Beograda)
tools.47 sazalakazu,
>Autor ovih fajlova ih je poslao na mnoge BBS (kod nas i u >inostranstvu), a ja vam mogu reci da se radi o najkracoj i >najbrzoj verziji od svih do sada vidjenih fajlova ovog tipa. >Predlazem vam da to skinete sa nekog BBS-a, a ako neko ima >neka posalje i ovde (s obzirom da ja zovem iz Bora, veza sa >SEZAMom mi je mnogo mnogo skuplja nego iz Beograda) Naglasi mu za SdR BBS :)
tools.48 ljubinko,
>ARexx skriptovi za DOpus 4.12 > __ ___/\______ __ ___/\_ _ _ /\___/\__ > {_ Y ___ _}_ _}{_ Y ___ _}{ Y }{ __{_ __} > / _ \/ \/ \ / _ \/ \/ | \/\ \/__]_ > / Y \ o \ \/ Y \ o \ ! \ \ \ Y \ > \___l /__ /_ /\__l /__ /__ /__ /__ / > |::::\/:::\/::\/:::::\/:::\/:::\/:::\/:::\/| > `-------------( HoT HoUsE BBS Presents )---' > DIZ-Viewer v1.0 c /Y\o\/\/er HoT HoUsE BBS > ARexx script for DOpus to show Your FILE_ID > from archives. This script is Nice and Fast. > Support: > .LhA/.LZH/.LZA/.LHZ/.RUN/.SFX > .DMS .ZIP .GIF .LZX .EXE .SHR .XMS > .TXT/.DOC/.DOK/.DOX/.CAP/.NFO/.ASC/.PP Za rad ovoj skripta je potrebno da imate: LhA, LZX, DMS, UNZIP itd itd. Sa Hot House BBS-a su to sve spakovali u LhA arhivu dugu 228 Kb. Ja sam ovde izvukao najosnovnije (bez Lha; LZX, DMS i drugih programa koje vec imate) i saljem ovde. Ako imate problema javite se, a narocito ako nemate neki deo ili program koji vam je potreban. Pozdrav svima! diz-view.lha
tools.49 ljubinko,
>Autor ovih fajlova ih je poslao na mnoge BBS (kod nas i u > Naglasi mu za SdR BBS :) Rekao sam. Imas pozdrave od Sysopa i CoSysopa HOT HOUSE BBS (koji na zalost jos ne radi zbog problema sa tel. linijom.) Nisu tiposlali fajl jer im je losa veza sa tvojim BBS.
tools.50 shilly,
Da li je nekom uspelo da uspostavi vezu sa PC-jem preko ovog program (meni nije). Ako nekojeste molio bih da se doticni javi na tel: 153-214 (Zoran).
tools.51 sazalakazu,
> Da li je nekom uspelo da uspostavi vezu sa PC-jem preko ovog program (meni > nije). > Ako nekojeste molio bih da se doticni javi na tel: 153-214 (Zoran). Ni zrna zita okupatoru! ;>
tools.52 mikis,
+> Da li je nekom uspelo da uspostavi vezu sa PC-jem preko ovog program (meni +> nije). Jeste, radi sve u 16 :) Jedini problem koji sam ja imao je mala brzina komunikacije (38400 bps), ali to je već problem do kabla, a ne do programa. Još kad bi ga napravili da radi preko paralelnog porta... :) Ajd' reci u čemu je problem, možda mogu da pomognem.
tools.53 mihajlo,
> Da li neko moze da mi posalje ieee library, ovde ili Pa da si mi se obratio malko ranije mogao sam jer sam imao taj lib. fajl, ali otkako sam prodao Amigu ... Sorry MIH
tools.54 dex.dexter,
*> >> Ukucas dole, direktorijum gde su ti slike, pa ides u config i promenis *> >> boju teksta i pojavice ti se slike u direktorijumu.. onda mozes lepo da *> >> ih gledas :) *> Mudro. :) :) *> >> E, ja bih se kladio.. FastView prikazuje kao FJPEG ili nesto sporije, *> >> dok je ovaj jos 1.5 puta brzi od toga.. samo sto je kvalitet uzasan :( *> >> ali zavisi i od slike.. :) Veruj mi istestirao sam sve JPEG viewer-e *> >> i ovaj je najbrzi.. :) *> Otkud znas da FastView sporije prikazuje JPEG-ove od FastJPEG-a? Imas *> onaj fajl koji je potreban ili si to zakljucio na osnovu brzine *> prikazivanja GIF-ova? Ako je ovo drugo, moglo bi se lako desiti da si se *> malo prevario u racunici. ;) Imam fajl, a cini mi se da sam ga poslao i ovde.. P.S. Izvini za kasni reply..
tools.55 ljubinko,
Pricali smo o Directory Opusu 5, mislim da ga svi imamo a da li je neko presao na rad sa njim, ili i dalje radimo sa DOpus 4.12 ? Ja se i dalje drzim verzije 4.12. Nekako sam se navikao na nju.
tools.56 teorist,
>Pricali smo o Directory Opusu 5, mislim da ga svi imamo a da li >je neko presao na rad sa njim, ili i dalje radimo sa DOpus 4.12 ? Ja se i dalje držim verzije 4.12 Ovaj DOPUS 5 em jede memoriju , em mi se čini da sporije radi od starog A i one silne sličice po prozorima me suviše potsećaju na WINDOWS ( možda je zato i sporiji :> ) .
tools.57 marshall,
>Pricali smo o Directory Opusu 5, mislim da ga svi imamo a da li >je neko presao na rad sa njim, ili i dalje radimo sa DOpus 4.12 ? => => Ja se i dalje drzim verzije 4.12 => Ovaj DOPUS 5 em jede memoriju , em mi se cini da sporije radi od starog => A i one silne slicice po prozorima me suvise potsecaju na WINDOWS => ( mozda je zato i sporiji :> ) Mozda ? :)) Ja licno mislim da je program odlican i najverovatnije bi njega koristio da nije u pitanju problem sa memorijom.. To je ono sto mi smeta.. Kad bih imao vise RAM-a. Toliko je program konfigurativan da cak i te slicice koje ti smetaju (predpostavljam da mislis na gedzete za razne operacije) mozes da definises (tj. nacrtas buduci da su IFF slike) Pozdrav !
tools.58 teorist,
>Ja licno mislim da je program odlican i najverovatnije bi njega koristio >da nije u pitanju problem sa memorijom.. To je ono sto mi smeta.. Kad >bih imao vise RAM-a. Može biti, ali i ja imam 2 MB rama, pa je program prilično NEUPOTREBLJIV mada sam ga probao i na 6 MB i onda je SPORIJI od v4.12 >Toliko je program konfigurativan da cak i te slicice koje ti smetaju.... Te sličice mi smetaju samo zato što me asociraju na WIN, suviše ih je i mnogo se lakše čovek snađe bez njih. žini mi se da je DEFINITIVNO DOPUS V5 promašaj, jer je previše pucao, ( EEEEJ žoveče, WorkBench je teško nadograditi, a previše opcija ga izgleda koči u nekim radnjama. ) Lično smatram da je v4.12 NAJBRčI za rad sa HDD fajlovima ( ima programa koji brže ćape DIR, ali su u drugim stvarima totalno inferiorni ) Pozdrav, teoRiST
tools.59 marshall,
>Ja licno mislim da je program odlican i najverovatnije bi njega koristio >da nije u pitanju problem sa memorijom.. To je ono sto mi smeta.. Kad >bih imao vise RAM-a. => => Moze biti, ali i ja imam 2 MB rama, pa je program prilicno NEUPOTREBLJIV => => mada sam ga probao i na 6 MB i onda je SPORIJI od v4.12 xmm.. sporiji u cemu ? Za sada mislim da nema sporijeg programa sto se tice citanja direktorijuma, od Dopus-a.. Bre.. Sve sto ima preko 100 fajlova.. treba mu vremenaaa.. >Toliko je program konfigurativan da cak i te slicice koje ti smetaju.... => Te slicice mi smetaju samo zato sto me asociraju na WIN, suvise ih je => i mnogo se lakse covek snade bez njih. Xex.. Ali nacrtaj sam svoje, pa ce bas lepo da ti izgleda.. I nece asocirati na WIN.. ;)) => Cini mi se da je DEFINITIVNO DOPUS V5 promasaj, jer je previse pucao, => ( EEEEJ Covece, WorkBench je tesko nadograditi, a previse opcija ga => izgleda koci u nekim radnjama. ) Pa, sad... Nismo izgleda istog misljenja.. Voleo bih program da vidim na malo jacim platformama od gole A1200.. Nisam ja rekao da bih napustio 4.12, ali... Predpostavljam da bih i ovaj dosta koristio.. => Licno smatram da je v4.12 NAJBRZI za rad sa HDD fajlovima ( ima programa => koji brze cape DIR, ali su u drugim stvarima totalno inferiorni ) Da.. zaista, kad se jednom naviknes na njega, sve ostalo postane nekako jadno.. Mozda je to problem prelaza sa 4.12 na 5.0 ? Pozdrav !
tools.60 teorist,
==>Ja licno mislim da je program odlican i najverovatnije bi njega koristio ==>da nije u pitanju problem sa memorijom.. To je ono sto mi smeta.. Kad ==>bih imao vise RAM-a. => Moze biti, ali i ja imam 2 MB rama, pa je program prilicno NEUPOTREBLJIV => mada sam ga probao i na 6 MB i onda je SPORIJI od v4.12 > xmm.. sporiji u cemu ? Za sada mislim da nema sporijeg programa sto se > tice citanja direktorijuma, od Dopus-a.. Bre.. Sve sto ima preko 100 > fajlova.. treba mu vremenaaa.. Pa teško da ima sporijeg, mada tek treba da ga isprobam sa PFS disketom mada ni Dopus 5 nije mnogo bolji. => Cini mi se da je DEFINITIVNO DOPUS V5 promasaj, jer je previse pucao, => ( EEEEJ Covece, WorkBench je tesko nadograditi, a previse opcija ga => izgleda koci u nekim radnjama. ) > Pa, sad... Nismo izgleda istog misljenja.. Voleo bih program da vidim > na malo jacim platformama od gole A1200.. Nisam ja rekao da bih > napustio 4.12, ali... Predpostavljam da bih i ovaj dosta koristio.. Ja sam ga video kako radi kada sam pozajmio 4MB rama od drugara ( na kartici ima SAMO memoriju ) i ni tada nije zablistao u brzini rada ( za razliku od SCALA IC ili PPAINT koji su MNOOOGO lepše i MNOOOOOOGO brže radili - B'(((((((((( - kada ću ja nabaviti karticu, da znaš kako teško pada ostati bez NJE ) Mada na A4000 najverovatnije BLISTA ( video sam i R3D kako radi sa 040 na 50 megaherca - AUUU ) Pozdrav !
tools.61 mihajlo,
> xmm.. sporiji u cemu ? Za sada mislim da nema sporijeg > programa sto se tice citanja direktorijuma, od Dopus-a.. > Bre.. Sve sto ima preko 100 fajlova.. treba mu vremenaaa.. Jeste li se zapitali zasto je to tako ? Jer DOPUS (svaki) radi prepoznavanje fajlova u direktorijumu po nekom od zadatih parametara, a najcesce su to hederi samih fajlova. Dok DOPUS procita fajl i uporedi ga sa svim mogucim zadatim fajl-typovima, e onda to uradi 100 puta, to vam je to uzasno sporo citanje direktorijuma koje vas toliko nervira. MIH
tools.62 marshall,
> xmm.. sporiji u cemu ? Za sada mislim da nema sporijeg programa sto se > tice citanja direktorijuma, od Dopus-a.. Bre.. Sve sto ima preko 100 > fajlova.. treba mu vremenaaa.. => Pa tesko da ima sporijeg, mada tek treba da ga isprobam sa PFS disketom => mada ni Dopus 5 nije mnogo bolji. Nije recimo brz kao FileMaster, ali je ipak brzi od 4.12. To se da primetiti tek na vecim direktorijumima kada je razlika vec osetna. > Pa, sad... Nismo izgleda istog misljenja.. Voleo bih program da vidim > na malo jacim platformama od gole A1200.. Nisam ja rekao da bih > napustio 4.12, ali... Predpostavljam da bih i ovaj dosta koristio.. => Ja sam ga video kako radi kada sam pozajmio 4MB rama od drugara => ( na kartici ima SAMO memoriju ) i ni tada nije zablistao u brzini rada => ( za razliku od SCALA IC ili PPAINT koji su MNOOOGO lepse i MNOOOOOOGO => brze radili - B'(((((((((( - kada cu ja nabaviti karticu, da znas => kako tesko pada ostati bez NJE ) Xex ;)) Sad kad imam jednu, mogu samo da kazem da znam ;))) Znas li ti kako je lepo ucitati neku veliku sliku u Photogenics i unakazavati je ;)) => Mada na A4000 najverovatnije BLISTA ( video sam i R3D kako radi sa => 040 na 50 megaherca - AUUU ) Exx.. Sto niko od vas ne proba Maxon Cinema ? Program je stvarno odlican.. Mogli bi da ga provaljujemo zajedno i da razmenjujemo iskustva.. Pozdrav !
tools.63 marshall,
> xmm.. sporiji u cemu ? Za sada mislim da nema sporijeg > programa sto se tice citanja direktorijuma, od Dopus-a.. > Bre.. Sve sto ima preko 100 fajlova.. treba mu vremenaaa.. => => Jeste li se zapitali zasto je to tako ? Jer DOPUS (svaki) radi => prepoznavanje fajlova u direktorijumu po nekom od zadatih parametara, a => najcesce su to hederi samih fajlova. Dok DOPUS procita fajl i uporedi ga => sa svim mogucim zadatim fajl-typovima, e onda to uradi 100 puta, to vam => je to uzasno sporo citanje direktorijuma koje vas toliko nervira. Xaa ? Zasto bi tako radio ??? On nema potrebe da zna da li je fajl slika ili je modul dok cita direktorijum. To mu treba tek kada kliknes dva puta na njega (ili neka druga slicna operacija koja zahteva prepoznavanje tipa fajla..)
tools.64 dex.dexter,
*>Xex ;)) Sad kad imam jednu, mogu samo da kazem da znam ;))) *>Znas li ti kako je lepo ucitati neku veliku sliku u Photogenics i *>unakazavati je ;)) Jel tvoja, il si pozajmio?
tools.65 teorist,
=> => Xex ;)) Sad kad imam jednu, mogu samo da kazem da znam ;))) => Znas li ti kako je lepo ucitati neku veliku sliku u Photogenics i => unakazavati je ;)) => Ex, pa šta ti misliš, šta radim kada sam okačim RAM / Oš, da ti pošaljem UNAKAčENI AUTOPORTRET ;) kako lepo radi DISPLACE ;> / Mada i PPaint ima dobrih stvarčica, al' je sporiji i to osetno a i radi samo do 256 boja :(
tools.66 mihajlo,
> Exx.. Sto niko od vas ne proba Maxon Cinema ? Program > je stvarno odlican.. Mogli bi da ga provaljujemo zajedno > i da razmenjujemo iskustva.. Verujem ja da je program odlican, ali samop sto je na nemackom, a ja nemam Amigu pri ruci, a znam nemacki (ironija). Ko je zainteresovan moze da mi prezentira malko taj softvare. MIH
tools.67 mihajlo,
>> Bre.. Sve sto ima preko 100 fajlova.. treba mu vremenaaa.. > => > => Jeste li se zapitali zasto je to tako ? Jer DOPUS (svaki) > radi => prepoznavanje fajlova u direktorijumu po nekom od > zadatih parametara, a => najcesce su to hederi samih > fajlova. Dok DOPUS procita fajl i uporedi ga => sa svim > mogucim zadatim fajl-typovima, e onda to uradi 100 puta, to vam > => je to uzasno sporo citanje direktorijuma koje vas toliko > nervira. > > > Xaa ? > Zasto bi tako radio ??? On nema potrebe da zna da li je fajl > slika ili je modul dok cita direktorijum. To mu treba tek > kada kliknes dva puta na njega (ili neka druga slicna > operacija koja zahteva prepoznavanje tipa fajla..) Jer on treba da ti pokaze filetype dok si ti u direktorijumu, a on to postize na taj nacin. Ja sam najvise mrzeo kada udjem u direktorijum sa oko 250 targi (desavalo se i to) i kada pocne da se davi. Kazem vam da je to u pitanju, a vi kako hocete. Kada biste poizbacivali sve filetype-ove sve bi radilo za nijansu (cuj nijansu) brze, neegde oko 60 %. Nek neko proba pa nek kaze. Najbolje pitajte Mikisa, on je makar jedini sludjenik za DOPUS. MIH
tools.68 teorist,
Da li je neko radio sa VBS 3.1 programom Meni on lepo radi sve osim kada želim 'file system backup' da odradim metodom '68020 fast' Onda sve lepo uradi ali pri Verify ili Restore non stop prijavljuje read error i traži da vratim traku na prethodni blok Da nije to zbog sporosti CPU ili nedostatka FAST RAMa Pozdrav Teo.
tools.69 marshall,
*>Xex ;)) Sad kad imam jednu, mogu samo da kazem da znam ;))) *>Znas li ti kako je lepo ucitati neku veliku sliku u Photogenics i *>unakazavati je ;)) => Jel tvoja, il si pozajmio? Sta ?? Slika ?? Ma jok.. Skino sa nekog BBS-a ;))) Salim se :) Nije moja kartica, samo recimo da ce ostati kod mene neko (za sada neordedjeno) vreme.. PS : sto je neodredjeno vece, to bolje !! :))
tools.70 marshall,
=> => Xex ;)) Sad kad imam jednu, mogu samo da kazem da znam ;))) => Znas li ti kako je lepo ucitati neku veliku sliku u Photogenics i => unakazavati je ;)) => => Ex, pa sta ti mislis, sta radim kada sam okacim RAM bas se i ja pitam ;)) => / Os, da ti posaljem UNAKAZENI AUTOPORTRET ;) kako lepo radi DISPLACE ;> / Brr.. Taj Photogenics jos nisam ni provalio kako dolici.. Bas bi trebalo da nadjem malo vremena da se potrudim.. (al' posle se pitam zasto ? kad i onako nisam crtac..) => Mada i PPaint ima dobrih stvarcica, al' je sporiji i to osetno a i radi => samo do 256 boja :( Ipak, to ti je program za crtanje, a ne za efekte sa slikama..
tools.71 marshall,
> Exx.. Sto niko od vas ne proba Maxon Cinema ? Program > je stvarno odlican.. Mogli bi da ga provaljujemo zajedno > i da razmenjujemo iskustva.. => => Verujem ja da je program odlican, ali samop sto je na nemackom, a ja => nemam Amigu pri ruci, a znam nemacki (ironija). Ko je zainteresovan moze => da mi prezentira malko taj softvare. Opaaa.. Pa sto ne KazEs ?? Taman nam treba covek koji bi sve to lepo preveo :)))))
tools.72 marshall,
> mogucim zadatim fajl-typovima, e onda to uradi 100 puta, to vam > => je to uzasno sporo citanje direktorijuma koje vas toliko > nervira. > Xaa ? > Zasto bi tako radio ??? On nema potrebe da zna da li je fajl > slika ili je modul dok cita direktorijum. To mu treba tek > kada kliknes dva puta na njega (ili neka druga slicna > operacija koja zahteva prepoznavanje tipa fajla..) => Jer on treba da ti pokaze filetype dok si ti u direktorijumu, a on to Jel ??? Kako to radi ? Nisam nesto primetio da mi on automatski kaze da li je neki fajl slika ili modul ili mozda tekst. Koliko znam, ono sto se definise u filetype ti je nacin na koji ce prepoznati odredjeni tip fajlova (po ekstenziji ili prvih par karaktera) kao i operacije koje se vrse na njima (double click, click m click, itd..) => postize na taj nacin. Ja sam najvise mrzeo kada udjem u direktorijum sa => oko 250 targi (desavalo se i to) i kada pocne da se davi. Kazem vam da je => to u pitanju, a vi kako hocete. Kada biste poizbacivali sve filetype-ove => sve bi radilo za nijansu (cuj nijansu) brze, neegde oko 60 %. Nek neko => proba pa nek kaze. Stvarno me cudi to sto kazes.. Zaista.. Nisam probao (hocu li probati ?) ali stvarno ne vidim svrhu toga..
tools.73 teorist,
=> => Koliko znam, ono sto se definise u filetype ti je nacin na koji ce => prepoznati odredjeni tip fajlova (po ekstenziji ili prvih par karaktera) => kao i operacije koje se vrse na njima (double click, click m click, => itd..) => Garantovano DOPUS NE proverava filetype pri učitavanju, jer imam iskustva kada kliknem na neki duži PPackovan fajl, on ga prvo lepo dekompresuje onda proveri tip fajla i tek onda uradi šta treba (najčešće PLAY MOD) Nego, ima li neka verzija koja ne vrši dvostruku dekompresiju (prvo za ispitivanje, pa onda za akciju) Meni se sve čini da ovaj moj sve to radi duplo (možda i grešim) ?
tools.74 mihajlo,
> Opaaa.. Pa sto ne KazEs ?? > Taman nam treba covek koji bi sve to lepo preveo :))))) Pa zar nisam rekao ?? Cini mi se da sam se ponudio ? Ako nisam nista zato, ionako pokusavam da provalim ovih dana devijantnu mastu autora Caligari-a. To boli koliko je blesavo napravljeno. MIH
tools.75 mihajlo,
> Stvarno me cudi to sto kazes.. Zaista.. > Nisam probao (hocu li probati ?) ali stvarno ne vidim svrhu > toga.. Napravi novu konfiguraciju u kojoj nemas definisane nikakve fajl tajpove i probaj da uradis dir. Nece samo leteti, ima da te vozi pride. MIH
tools.76 sazalakazu,
> Jeste li se zapitali zasto je to tako ? Jer DOPUS (svaki) radi > prepoznavanje fajlova u direktorijumu po nekom od zadatih parametara, a > najcesce su to hederi samih fajlova. Dok DOPUS procita fajl i uporedi ga > sa svim mogucim zadatim fajl-typovima, e onda to uradi 100 puta, to vam > je to uzasno sporo citanje direktorijuma koje vas toliko nervira. > > MIH Ajd' ne kaki! Pa to bi bilo onda spoooooroooo! I posle KiNga, KiNg!
tools.77 mihajlo,
> Ajd' ne kaki! Pa to bi bilo onda spoooooroooo! Deca sa Turbo kartama i ultrabrzim hardovima (koji imaju svoj kes) da se ne uplicu u u stvari koje im nisu bliske. MIH
tools.78 marshall,
> Opaaa.. Pa sto ne KazEs ?? > Taman nam treba covek koji bi sve to lepo preveo :))))) => => Pa zar nisam rekao ?? Cini mi se da sam se ponudio ? Ako nisam nista => zato, ionako pokusavam da provalim ovih dana devijantnu mastu autora => Caligari-a. To boli koliko je blesavo napravljeno. jos samo da uskladimo satnice ;))) Ajd, kad bude bilo vremena..
tools.79 mihajlo,
> jos samo da uskladimo satnice ;))) Ajd, kad bude bilo vremena.. Ajde javite se ... da se dogovorimo MIH
tools.80 rcolic,
Narode pomagajte!!! Ne mogu nigde da nadjem drajver za Kodak diconix Inkjet.. Ima li to neko ?
tools.81 ljubinko,
>Narode pomagajte!!! Ne mogu nigde da nadjem drajver za Kodak diconix Inkjet.. >Ima li to neko ? Ne verujem da to mozes naci. Bolje pogledaj sa kojim je kompatibilan, pa probaj. (Ja sam pogledao i nemam drajver ni za jedan KODAK).
tools.82 teorist,
=> Narode pomagajte!!! Ne mogu nigde da nadjem drajver za Kodak diconix Inkjet.. => Ima li to neko ? => Ko što reče Ljubinko, probaj da u uputstvima pronađeš sa kojim je tipom štampača kompatibilan. I ja sam u nekoliko programa proverio liste drajvera i spiskove štampača za koje ti drajveri pasuju, ali nigde ne videh KODAK :( Jesi li probao neki HP InkJet drajver ? Pozdrav.
tools.83 rcolic,
> Ko sto rece Ljubinko, probaj da u uputstvima pronades sa kojim je > tipom stampaca kompatibilan. Kompatibilan je sa onim najstandardnijim epsonom (mislim 80 ili 180 ili tako nesto), ali fora je u tome sto ni sa drajverom za taj epson nece lepo da stampa iz Page streama. Jedan deo slike (to je samo primer) se javlja na dva mesta: Tamo gde treba, i pomeren za otprilike polovinu paprira udesno. Kompatibilan je i sa nekim starim IBM-om, pa ako neko ima neki IBM-ov drajver za PS mogao bih i njega da probam... thx
tools.84 ljubinko,
>Kompatibilan je sa onim najstandardnijim epsonom (mislim 80 ili 180 ili tako U prilogu je spisak drivera koje imam za Page Stream 2. driveri.lha
tools.85 teorist,
=> Kompatibilan je sa onim najstandardnijim epsonom (mislim 80 ili 180 ili tako => nesto), ali fora je u tome sto ni sa drajverom za taj epson nece lepo da stampa => iz Page streama. Jedan deo slike (to je samo primer) se javlja na dva mesta: => Tamo gde treba, i pomeren za otprilike polovinu paprira udesno. => Kompatibilan je i sa nekim starim IBM-om, pa ako neko ima neki IBM-ov drajver => za PS mogao bih i njega da probam... => thx HM, ako je kompatibilan sa IBM-om, onda možda treba da probaš EPSON XOW drajver za štampač u PS, jer to kod mene funkcioniše bez greške :) Inače i moj štampač (matrični) je IBM kompatibilan, a inače i drajver za CBM MPS-1000 pasuje u WB Ako nemaš EPSON XOW drajver uz PStream, vikni da ti ga pošaljem :) Pozdrav
tools.86 teorist,
File Undeleting Utility 1.1 (c) 1994 Martin Mares, MJSoft System Software =============================================================================== = This archive can be freely redistributed, as long as all of its files are included in their original form without any additions, deletions or modifications, and no more than a nominal fee is charged for its distribution. All copyright notices in the programs and accompanying documentation files must remain on their places. Also '.displayme' and other similar files may not be added. This is generally known as FREEWARE. result of this work. Features: - Supports any standard filesystem - OFS / FFS + DirCache / INTL mode - Very fast (only free blocks are scanned, written in assembly etc.) - Special option for systems with small amount of memory - Nice user interface in shell window ;-) (If some non-standard console is detected, new CON: window is opened.) - Recovered files are copied to another device - Protection bits and file note are also recovered - UNDEL is pure and can be made resident Requirements ============ - Kickstart 2.04 or higher - ss.library 5.0 or higher (included in this archive) - 68000 or higher undel.lha
tools.88 mihajlo,
> AMIGASI POMOC - Imam PC-DX/2 sa cdrom uredjajem i flopi diskom. > Hte bih da mi neko nareze CD pun igara za amigu i da sa CD-roma > kopiram igre na flopi disk, ali sve to preko PC-a (da ne moram > da kupujem amigu), Ovo mi treba da bih prodavao igre za amigu i > za PC-a. Uopsteno, posto sam nekada davno imao amigu, voleo bih > da imam njen emulator za PC-a. Oko prve stavke nema problema, ja rezem cd-e za Amigu i to nije nikakav problem. Sto se tice druge stavke ima malo vise problema. Naime Amiga emulator nikada nije proradio na PC-u i niko nije uspeo da od njega izvuce vise od one slike koja drzi ruku :(. Sada se pominje pojavljivanje A1200 emulatora (hardverskog) u formi kartice koju stavis u neki od VLB PCI slotova i vozis :)) To ti je jedina alternativa :)) MIH
tools.89 vpejovski,
Demo X-Windows for the Amiga xwindemo.lha
tools.90 vpejovski,
SUPER 72 800x512 / 50Hz NON-INTERLACE SCREEN MODE supe72v2.lha
tools.91 wildey,
Potreban mi je editor za printer drajvere.Ako imate bacite na mail ili ovde
tools.93 teorist,
Svi ste verovatno culi za AFS ? Evo jednog korisnog programčića za isti :) DiskValid 1.3 - Tool for AFS User: Checks your AFS-Part. for Errors/Fix them diskvali.lha
tools.94 mikis,
+> Svi ste verovatno culi za AFS ? A ako niste, evo jednog testa/recenzije (kako se to već zove?) istog, sa Interneta. Malo je duže, pa kačim uz poruku :) From: mat@darkside.demon.co.uk (Mat Bettinson) Newsgroups: comp.sys.amiga.reviews Subject: REVIEW: Ami-File-Safe (AFS) filesystem afs-test.lha
tools.95 mikis,
gzip 1.2.3 - Amiga port of GNU zip. For use with UNIX zip (.z,.gz) archives, not PK/INFOZIP (.zip) compatibile! gzip123.lha
tools.96 mikis,
+> 10x, nego, imaš li TAR ??? Naravno :) Ovde ti je DeTAR (za raspakivanje tar-ova), a TAR ću poslati ako treba... Uzgred, upozorenje: budite _vrlo_ oprezni sa ovim Detar-om! Meni je svojevremeno pravio probleme, u smislu da po raspakivanju arhive obori sistem, što je dovodilo do razvali-datiranog ;) harda. Ako se i vama slično desi, probajte sa raspakivanjem na flopi ili RAM:/RAD:. U međuvremenu, probaću da nađem neku OK verziju (čini mi se da sam je video na nekom Aminet-u). ======= DeTar V1.2 ported and re-written in 1994-95 by Andreas R. Kleinert. based on code for MS-DOS written in 1988 by Steve R. Sampson This program was written under OS V3.1 and is therefore fully compatible. It needs OS V1.2+. Release Date : 28.03.1995 "DeTar" extracts Unix Tar-Archives and may - not very well - also list their contents. detar12.lha
tools.97 ldjordje,
Evo ovako: (pitanje je možda glupo, ali ...) Hoću da instaliram AFS na DH1: (nije boot) E, sad, da li moram da obrišem ceo DH1: (415 mega) pa da instaliram AFS, ili svi programi mogu da ostanu na DH1: prilikom instalacije AFS-a ? Pozdrav od Djoleta ... :)
tools.98 teorist,
=> Hoću da instaliram AFS na DH1: (nije boot) => E, sad, da li moram da obrišem ceo DH1: (415 mega) => pa da instaliram AFS, ili svi programi mogu da => ostanu na DH1: prilikom instalacije AFS-a ? Hm, koliko mi je rekao jedan poznanik (koji koristi AFS već mesecima) pri instalaciji (valjda?) imaš opciju da prekonvertuje FFS/OFS particiju u AFS particiju. Njemu je particiju od valjda 60 MB prekonvertovao za nekih 15min bez ikakvih problema. Inače, ako nemaš extra-ram na Amigi ne bi ti savetovao da instaliraš AFS, pošto on 'potroši' oko 150KB RAM-a... Ako imaš preko 2MB onda možeš 'ladno' da ga staviš... dobijaš dosta. Ja samo zbog RAM-a nisam stavio AFS :( Eh, da... potroši i par MB na svakoj particiji za neki svoj 'radni prostor', ali je ta vrednost fixna (valjda 4MB na 250?, proveri u dokumentaciji?) Najveća prednost AFS-a je što ne može da se 'razvalidira' disk, to jest u bilo kom momentu da se isključi/resetuje kompjuter, particija ostaje 100% sigurna! Takodje i fragmentacija diska je daleko manja nego sa FFS/OFS. Jedini mali problem je što još uvek ima veoma malo disk utilitija koji rade sa AFS particijama. Jedini ozbiljan 'tool' je DiskSalvage 4, koji raspoznaje AFS.
tools.99 mikis,
MultiCX v2.41 (8.1.96) - još jedna verzija _najboljeg jutilitija svih vremena_ :) (tačnije rečeno, komoditija). Ko ga ima zna šta je, ko ga nema, a ima OS2.x ili 3.x, neka odmah skida :)
tools.100 mikis,
Grep 2.0 - Amiga port of GNU Grep 2.0. Very fast. --- Za one koji ne znaju, grep je program (potekao sa Unix-a) koji (izuzetno brzo) pronalazi neki izraz (npr. string) u zadatom fajlu. Osnovna sintaksa je relativno jednostavna, npr: grep Amiga TEXTPAD će prikazati sve linije fajla TEXTPAD koje sadrže reč Amiga. Ostale komande su objašnjene u uputstvu koje je dato u Unix MAN formatu, ali videću da pošaljem i odgovarajući datatype za njega. grep20.lha
tools.101 teorist,
--- => komande su objašnjene u uputstvu koje je dato u Unix MAN formatu, ali => videću da pošaljem i odgovarajući datatype za njega. Eh, kad pomenu UNIX formate texta... Postoji li neki reader za DVI format ??? (TEX se valjda zove???) To nigde ne uspevam da nađem ???
tools.102 mikis,
+> Postoji li neki reader za DVI format ???EX se valjda zove???) +> To nigde ne uspevam da nađem ??? Eh, postoji ceo paket za TeX (programski jezik za prelom teksta, izuzetno moćan), ukupno toga ima par desetina MB, ali ne znam da li postoji neki mali viewer koji u tu svrhu poslužio. Pogledaću na CD-u, pa ako ima poslaću.
tools.103 ldjordje,
Eh, Jel' može neko (Teorist :) )da mi objasni kako se koristi FMS.device jer se do sada nisam sa tim bavio? Gde se šta mountuje, kako, itd. Pokušavao sam i nešto mi ne ide ... i dalje samo postoji DF0: PC0: DH0: DH1: a od FMS (ili FF0: FF4: ???) ni traga ... :(( Šta konkretno treba da stoji u Mount listi (ili u DosDrivers) ??? Da li treba neki hendler u L: direktorijumu ? (osim FastFileSystem) Da li mogu NONDOS diskete da se prebace na HD i Da šljakaju ili nešto slično (osim DMS) Unapred zahvalan, Djole :)
tools.104 vpoznanovic,
MultiCX 2.45 (12.2.96) The ultimate Multi-Function-Commodity MultiCX is the smallest Multi-Function-Commodity for the Amiga, thought as a replacement for many larger and sometimes badly programmed programs. It is a 100% pure commodity, which means that it does not use interrupts and no special input handlers. Some Patches (SetFunction) are installed in a very clean way, so that they do not interfere with other programs which use the same vectors. As a result MultiCX can safely be disabled or removed at any time. mcx245.lha
tools.105 vpoznanovic,
Vinci v2.2 Short: Textviewer with locale, ANSI and public screen support Author: Martin Wulffeld Uploader: Alex Holst (i1g@dc5101.aalborges.dk) Type: text/show This is probably the best textviewer around. There are so many unique features (a few only for registered users), which you won't find in any other textviewer. Those are e.g. 'File Base' and 'Path Base' which in short gives immediate access to a certain file/path. Vinci has all the common features such as ANSI support, adjustable tabulator size, font sensitivity and locale support. It can open on any public screen. Is a commodity and can even extract files from LhA/LZX archives and view them without havingto extract the whole archive. You can view AmigaGuide documents in asynchronous (more than one AmigaGuide window at the same time), synchronous (only one at the time) or as a plain text file. Due to the fact that Vinci utilizes the unpack.library it can decrunch ALL files packed with XPK compressors and also most of the custom cruncher types around (PowerPacker/CrunchMania). History for version 2.2: Changes - Changed the color for search matches from black to white. Makes it easier to locate. - Instead of using topaz 8 as default font for the screen it now uses the system default font. - If the search requester is empty it will now copy the last used search string. Bug fixes - ARGH! Will I ever get it right. 'Flush work path' was broken. - Used same shortcut for two menuitems. - If a display mode was not available Vinci could not open its screen. Now it clones the default public screen. vinci22.lha
tools.106 vpoznanovic,
File Finder v1.3 Short: A comodity based file finder. V1.3 (26/2/95) Uploader: u9326383@radon.sys.uea.ac.uk (M D Melton) Author: u9326383@radon.sys.uea.ac.uk (M D Melton) Type: util/cdity This program is used for finding things, still you probably worked that out from the name ;-). Iáwroteáitámainly becauseáIáhaveáaccessáto severaláAmigasá (TM), each with several rather largeáhard-drive's.áIáfoundáthereáwasáaáneed to quickly findátheálocation ofáfilesáon theámachinesáasámanyáof them have files stored in differentálocations. There was alsoá theáarticleáinátheáAmiga Shopperámagazine on aáfileáfindingáutility.áIámodifiedátheirácodeáa bit (Ok so now in version 1.3 its a lot) and addedá substantialáamounts, andácameáupáwithá thisáprogram. Current features in version 1.3 -> Find any file on a disk, using standard AmigaDos(TM) file matching patterns. -> Fully implemented as a commodity, with user definable hotkey etc. -> Limit search size parameters, only files in a certain size range are checked. -> Limit date range parameters, only files in a ceratain date range are checked. -> Window is sizable. -> Interface is an "AppWindow", when a file or directory is droped on the interface its path is entered in the path gadget. -> Now able to search multiple paths. -> Much faster when doing date or size limited searches. Now only 25% slower doing a date limit search. 60% slower in pre 1.3 versions. Size limit search now has no visible overhead. 50% slower in pre 1.3 versions. -> MUCH FASTER overall when searching, upto four times faster than pre 1.3 versions!!! + a few bug fixes. -> Stack overflow fixed. Reported by millions (well at least four people :-) -> GUI problems when running onánon-interlaced NTSC machines fixed. Reported by a NTSC A500 user, thanks! -> Problems with SoftLinked directories fixed. Well they now work on my machine, if you know different let me know ;-). -> All gadget enteries are remembered even if GUI is hidden. -> Close window gadget now "hides" the interface instead of closing it. -> Solved problem with overflowing text when using topaz 8 font. ffind13.lha
tools.107 vpoznanovic,
XFD Package - Release 1.12 ========================== INTRODUCTION ------------ Almost every Amiga user has some crunched files on his/her disks, either Powerpacked docs or crunched demos, utilities or whatever. But what to do when you need the files to be uncrunched, and you don't call the cruncher your own (or it doesn't support decrunching)? Enters XFD. FEATURES -------- This software package allows you to decrunch almost every packed file known on the Amiga. It consists of the xfdmaster.library as the brain and a couple of programs that offer certain functions to the user. The xfdmaster.library is a standard Amiga shared, runtime library. It works with Kickstart V33+ and offers applications the possibility to directly support any crunched files. Other than the predecessor decrunch.library, the xfdmaster.library has a more flexible interface, offers the possibility to decrunch already loaded program segments, supports external decrunchers, is able to unlink so-called 4EB9-linked files and can scan for crunched data in any memory area. HISTORY ------- XFD 1.12 [xfdmaster.library 37.1] - Fixed problem in ProPack slave. It may happen that some hunks are not crunched in the RNC format but included as plain hunks. This has not been supported correctly. Thanks to Dave Jones and John Aadnoy for the example files. - Optimized decrunch speed of CrunchMania slave by factor 50 !!! You won't see it with small files, but Holger Wessling sent me two files that took several minutes to decrunch with the old routine and about 4 seconds with the new one (the file had up to 140 hunks and 6200 reloc entries at 700000 bytes). Thanks Holger. - Added lots of external decrunchers written by Mr.Larmer/Wanted Team. Thanks for all the work you had with that stuff. - Added new utility called xfdPatch. Just use it! - Added an extra feature to Imploder and CrunchMania slaves: they both will decrunch even some modified files now. Thanks to Dave Jones for sending the 'The Party IV' 40k intros. - Added full GNU Packer 1.2 support. Thanks to Mr.Larmer/Wanted Team for sending that stuff. - Added new version of xfdPatch that allows to set relocation modes. - Added support for TrashEliminator 1.0. - Added new version of xfdLibInfo. - Added new functions to xfdmaster.library: xfdScanData(), xfdFreeScanList() and xfdObjectType(). The data scanner is based on an idea by Holger Wessling. Thanks dude! - Added new fields to xfdBufferInfo and xfdSegmentInfo structures. Read the autodocs for more details about the new behaviour of xfdRecogBuffer()/xfdRecogSegment() concerning external slaves. This was neccessary as a lot of people sent me files that made some trouble with external slaves. Thanks to Axel Folley, Holger Wessling, John Aadnoy and all the others for the example files. - Added new utility called xfdScan that supports the new data scan routines. - Added data scan support and improved data recognition/testing to ANC, SoundTracker Song, CrunchMania, DragPack 2.52, GNU Packer, IAM (ICE!/ATM5), PMC, StoneCracker, XPK, ProPack, PackIt and Imploder data slaves. - Added new versions of xfdList, xfdDecrunch and xfdPatch. - Added data scan support for PowerPacker PP20 data. This code is a real data analyzer that checks data for proper decrunchability. The crypted data PX20 however can not be scanned in deep mode. - Added segment support to QuickPowerPacker 1.0. - Added new function xfdInitScanHook() for easy hook management. - Added ProPackExe external decruncher. Thanks to WEPL for sending this new format. xfd112.lha
tools.108 vpoznanovic,
TinyMeter V4.2 ------------------------------------------------------------------------------ 14 Mar. 1996 ć 1995-1996 by Tinic Urou ------------------------------------------------------------------------------ "What is TinyMeter" TinyMeter 4.2 is a tool to show the memoryusage, the volumesusage, the date&time and the cpu usage, with useful informations which are selectable. Additionaly you can use TinyMeter to start your programs, a bit like Toolmanager. Features: - Launches programs with easy to use launcher menus. - Shows base-ram after bootup. It is good to know how much memory the startup-tools take and if the applications really freed all the memory or if your bbs got uploads etc. - Uses the ScreenNotify.library to automatically detect the changing of screenmode or font on the Workbench. On any other PublicScreen closing of the screen is recognized. - Can be opened on any PublicScreen. - snaps the actual Workbench background if desired - many options for the design/look - Can use a background picture via Datatypes. - Font sensitive - displays free memory with c-style formatting codes to be very flexible. - its a commodity - etc 8) tinym421.lha
tools.109 vpoznanovic,
M u c h M o r e V 4.6 ============================ ć 1988-1992 by Fridtjof Siebert Nobileweg 67 D-70439 Stuttgart Germany EMail: fridi@amokst.adsp.sub.org ć 1992-1995 by Christian Stiens Heustiege 2 D-59348 LŘdinghausen Germany EMail: Christian_Stiens@ouzonix.bo.open.de What is MuchMore? MuchMore is another program like More, Less etc. that prints ASCII-Files to the screen. Unlike these, it opens its own screen to show the text and to scroll it softly! But not only softly, MuchMore is also able to scroll very quickly if you want it to! Furthermore, there are commands to search for strings and to print the text. MuchMore will run on any Amiga, whether it's a PAL, NTSC, overscan or any Amiga in future. Because MuchMore's screen has no border, there are 80 characters displayed per line. MuchMore can load texts, which are crunched or crypted by XPK or powerpacker, if you have installed the XPK (and powerpacker) libraries. MuchMore can be made resident with the Resident command of AmigaDOS. MuchMore supports pipes now, so that you can display the c: directory with "dir c: | muchmore", if your shell supports nameless pipes. You can get the standard AmigaDOS Shell to accept nameless pipes, if you copy the 'pipe' command from the shell tools package of Fisk Disk #673 to c: and add the line 'set _pchar "|"' to s:shell-startup. MuchMore requires AmigaOS 2.04 or better. mmore46.lha
tools.110 vpoznanovic,
LowFrag v1.2 (1-Feb-96) - By Eric Sauvageau. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1. Introduction ~~~~~~~~~~~~~~~ "Out of Memory" the program told you. What the heck?! You have 2 megs of memory, 1 of which is free, and this 300 Kb program tells you "Out of Memory"? Then you open a Shell, type "Avail" and press Return. And Avail tells you this: Type Available In-Use Maximum Largest chip 1004888 1091240 2096128 207000 fast 0 0 0 0 total 1004888 1091240 2096128 207000 This is called "memory fragmentation". You have a "playground" of 2 Megabytes of RAM, but little programs are playing all over it, leaving only small areas free between each of them rather than one large free area. Yes, programs are like kids, they love to scatter everywhere. Unfortunately, it's pratically impossible to "unfrag" memory on the Amiga. Best thing you can do is to try an "Avail Flush" in a Shell, hoping that it will remove a library from memory, allowing two small areas of 200 Kb each to join together into a 400 Kb large area, the library separating them being freed from memory. Ok, so we can't unfrag memory. How about giving a little more organization to these "kids", telling them to play together rather than scattering all over the playground? Well, it ain't that simple. Kids never listens. You know this, you've been there too. lowfrg12.lha
tools.111 vpoznanovic,
IconUpdate 4.05 =============== Copyright ć March 1994, by Gerri K÷rner - Freely distributable - This application uses MUI - MagicUserInterface (c) Copyright 1993 by Stefan Stuntz 1. INTRODUCTION --------------- When copying an icon over another with the simple 'copy' command, the destination icon will be completely replaced by the source icon. No information will be preserved. That's the reason why we equipped MagicWB with this versatile and easy-to-use command. IconUpdate provides you with a very comfortable way of only copying the images of one icon to another while preserving the information of the original icon. This information can be the STACK size, the TOOLTYPES, the DEFAULT TOOL, the original ICON POSITION and the original WINDOW POSITION of icon-types like Trashcan, Disk and Drawer. With this command you won't need IconEdit anymore for tasks like converting an old icon to a new MagicWB-Icon. It will be faster by using this command and you won't have problems with bugs in IconEdit (like the IconEdit3.0 bug, when loading 'both images' from an icon and saving it, IconEdit saves the whole icon area, giving the icon the maximum border on the WB though the icon image may be much smaller). As this version of IconUpdate is not tied to MagicWB anymore, you can use it for your own projects as well. See DISTRIBUTION for details. Kickstart 2.x or higher required !! icupd405.lha
tools.112 vpoznanovic,
FlushCX 2.1 FlushCX is a useful tool which terminates all active commodities and that way some mememory is gained. This can be pretty necessary e.g. on an A1200 without extra memory. fcx21.lha
tools.113 vpoznanovic,
_____ _ _ _____ _ _ _ ____ | ___| | __ _ ___| |__ | ___(_)_ __ __| | / | |___ \ | |_ | |/ _` / __| '_ \| |_ | | '_ \ / _` | | | __) | | _| | | (_| \__ \ | | | _| | | | | | (_| | | |_ / __/ |_| |_|\__,_|___/_| |_|_| |_|_| |_|\__,_| |_(_)_____| ć 1995/96 by Frank WŘrkner All Rights Reserved QUICK OVERVIEW ĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ Tired of slow text search tools which pretend to be fast? Want something real faaast? Try FlashFind. It searches through a 2.5MB text on hard disc in 10 seconds on a plain 68000er!!! For comparison c:search is about 40 times slower. FlashFind uses a highly optimised, assembler coded Boyer-Moore search algorithm. Additional speed is gained by using asynchron IO. flashf12.lha
tools.114 vpoznanovic,
EditKeys v1.63 -------------- ć 1991-95 David Kinder ---------------------- Introduction ------------ Around late 1990, I was trying to find a program to allow me to edit the system keymap files. There were a few that let you put strings on keys, but none gave total control over all the features of keymaps. So I decided to write my own editor. I mean, how hard could it be..? The result is EditKeys, a keymap editing program designed to work under AmigaDOS 1.3 and higher. EditKeys is written in machine code and compiled using HiSoft's Devpac v3 assembler, though it should not be that difficult to compile under other assemblers. EditKeys is freely distributable, provided that no more is charged than a nominal fee for copying and disk media. If you want to use a keymap created with EditKeys in a PD or commercial package then the only condition I impose is that I receive a credit somewhere in the program or its documentation. ekeys163.lha
tools.115 vpoznanovic,
CFX Crunched File Examiner VER 5.570P CFX was written to enable the Amiga user to identify certain characteristics of given files. The file, let's call it 'TEST', is a file that you received from a BBS, but there were no accompanying docs with it. The file is executable, but you have a feeling that it is crunched. PowerPacker doesn't know this file's 'crunch' type, so you can't easily identify the filetype. You could use a debugger/monitor to find what the filetype is, but the most you'll get out of that is to ascertain that the file REALLY IS crunched. Well, from my experiences on the Aust Amiga Fido Echo, I know that there are a lot of you who don't like receiving crunched files. This program attempts to let you know if it is crunched, and most possibly, what it is crunched with. You can then decide what to do with the mysterious file 'TEST'. Keep it or trash it???? Unlike many other so-called 'file examiners' on the Amiga, CFX has a very large brainfile from which it can acknowledge a large percentage of the current Amiga filetypes. It will then report to you what type of cruncher was used to crunch the file, or, if it isn't crunched, what type of file 'TEST' really is. The information that CFX gives isn't really self-explanatory, so let's describe what the various displays mean. cfx5570p.lha
tools.116 vpoznanovic,
CalcDeLuxe v2.00 ć Dix Software 3 December 1994 Author: Daniel Avila Rubio ----------------------------- CalcDeLuxe is a general purpose scientific calculator designed for the Amiga range of computer. As far as I've seen in a shareware or public domain scientific calculator, this one is by far the best. It has a plenty of math funtions, a good graphic interface and on-line HELP, what else can you ask for?. As I promised you in version 1.12, I've improved CalcDeLuxe by adding a new Graphics Module (oh, yeah!) and got support for math coprocessors. This is done trought the Standard Amiga (Not C=) double precision libraries (MathIee), so feel the speed! It uses my own routines for evaluating expresions, so is as quick. I will have this routines in a shared library in the near future (this is a difficult task...). The execelent GUI was created with GadToolsBox, an incredible program that has help me a lot in the task of writing the gadgets. GadToolsBox is Copyrighted by Jaba Development (thanks!). calc200.lha
tools.117 mikis,
UpCat V1.3 (11.04.94) - program za katalogizaciju diskova. Zahteva WB2.0+ upcat13.lha
tools.118 mmtosic,
>>+> Postoji li neki reader za DVI format ???EX se valjda zove???) >>+> To nigde ne uspevam da nađem ??? >> >> Eh, postoji ceo paket za TeX (programski jezik za prelom teksta, >> izuzetno moćan), ukupno toga ima par desetina MB, ali ne znam da li >> postoji neki mali viewer koji u tu svrhu poslužio. Pogledaću na CD-u, pa >> ako ima poslaću. Ja sam iz drugog sela i koristim PC. Imam iskustva sa TeX-om. Problem ``čitanja'' *.dvi fajlova je vezan za fontove. Naime, *.dvi fajl nastaje prevođenjem (kompiliranjem) ascii fajla (radi se o ne-WYSIWYG(=what you see is what you get) editoru) za tzv. ``device independent'' izlazni oblik. To znači da prevedeni *.dvi fajl sadrži informaciju o stranicama teksta sa praznim paralelogramima umesto stvarnih znakova i slova. Oni se popunjavaju slovima i znacima prilikom slanja *.dvi fajla na uredjaj (štampač, monitor, ...). Osim drajvera koji to obavlja, na sistemu, dakle, mora da postoje i biblioteke sa odgovarajućim fontovima. Biblioteke su dosta velike i tipično iznose po nekoliko MB za svaku različitu vrstu uredjaja (tolko za matrične štampače jedne vrste, pa tolko za matrične štampače druge vrste, pa tolko za laserske štampače jedne vrste, pa ....). Što se prostora na disku tiče, neuporedivo manje zauzima sam prevodilac (tj. kompajler), za čije su korišćenje potrebni samo takozvani metrički fontovi (sa informacijama o veličini znakova i slova) i osnovni paketi sa makroima. Tipično to iznosi manje od 1 MB. TeX tekst se sprema na bilo kom ascii editoru, a instrukcije su istog tipa kao kod bilo kog SGML jezika (npr. kao kod sada aktuelnog HTML jezika). Dakle, ona cifra o ``par desetina MB'' vezana je baš za fontove i slanje *.dvi fajlova na konkretne uredjaje. Dakle, teško da se može naći ``neki mali viewer'', pošto je stvarna nevolja u nedostatku fontova, koji nisu sadržani unutar *.dvi fajla. Naravno, *.dvi fajl se može odštampati u fajl na sistemu na kome postoje fontovi, pa se takav fajl onda može preneti i na nekom drugom sistemu copy-rati na odgovarajući uređaj. Takvi fajlovi su obično jako veliki i nisu praktični za rad, pa se ta mogućnost retko koristi. Najbolje je pored *.dvi fajla uzeti i izvorni oblik (tj. source koji ima isto ime kao i *.dvi fajl, ali sa prezimenom .tex) pa njega sa programom _detex_ ``očistiti'' od instrukcija iz TeX-a i čitati ga kao i svaki drugi ascii fajl.
tools.119 teorist,
=> Eh, Jel' može neko (Teorist :) )da mi objasni kako => se koristi FMS.device jer se do sada nisam sa tim => bavio? Ja se izvinjavam zbog kašnjenja u pisanju odgovora... ali imao sam 'malkice' problema sa slobodnim vremenom... :((( E... evo da pokušam da pomognem: Najbolje je da namestiš da se 'ručno' mountuje iz one mount liste koju sam naveo u poruci. Znači kad ti zatreba otkucaš jednostavno "MOUNT FF0" ili koji već oćeš... možeš da namestiš koliko hoćeš 'disketa' u MountList fajlu. => Gde se šta mountuje, kako, itd. Pokušavao sam i nešto => mi ne ide ... i dalje samo postoji DF0: PC0: DH0: DH1: => a od FMS (ili FF0: FF4: ???) ni traga ... :(( Eh... mislio sam da si već koristio pa nisam detaljisao... Pri dizanju sistema assajniraj FMS: drajv, to jest mesto gde će se nalaziti ti virtuelni disk-fajlovi Neophodno je pri prvom 'startu' da otkucaš FORMAT drive FF0: name Test da bi FMS kreirao virtuelni Floppy-file. Unit0 901120 ----rwed 26-Sep-95 01:46:12 Trebalo bi da ovako nešto dobiješ u FMS: direktorijumu. => Šta konkretno treba da stoji u Mount listi (ili u DosDrivers) ??? U mount listi treba da stoji ono što sam otkucao (mislim da sam otkucao u grupi?), ali ću ponoviti MountList za jednu 'disketu') FF0: Device = fmsdisk.device Unit = 0 Flags = 1 Surfaces = 2 BlocksPerTrack = 11 Reserved = 2 Interleave = 0 LowCyl = 0 HighCyl = 79 Buffers = 2 BufMemType = 0 # i tako redom, za koliko želiš drajvova (ne zaboravi da dodaš i liniju FileSystem = l:FastFileSystem ispod 'Device =' !) ako želiš FFS `diskete'. Ako želiš da ti pri boot-u digne neki FMS disk, onda stavi u DEVS:DosDrivers ovakav fajl i ikoni pridruži MOUNT tool-type (isto kao i za ostale drajvove) => Da li treba neki hendler u L: direktorijumu ? => (osim FastFileSystem) Mislim da ne... ako ti ne radi, proveri sa SNOOP-om šta traži ? Ja nažalost nisam još uspeo da nađem kompletnu arhivu :( => Da li mogu NONDOS diskete da se prebace na HD i Da => šljakaju ili nešto slično (osim DMS) Hm... pa NONDOS diskete mogu da se prebace, ali je slaba vajda, pošto nisam uspeo da nateram sistem da Bootuje sa FMS `diskete' :((( (mislim da je to nemoguće, pošto bi ipak trebao prvo da učita FMS sistem?) Inače je veoma korisno kada dobiješ DMS arhive i želiš da instaliraš na HD... instalacija je MnooogooooO brža O:) Javi ako još nešto zaškripi. Pozdrav
tools.120 teorist,
>>+> Postoji li neki reader za DVI format ???EX se valjda zove???) >>+> To nigde ne uspevam da nađem ??? >> >> Eh, postoji ceo paket za TeX (programski jezik za prelom teksta, >> izuzetno moćan), ukupno toga ima par desetina MB, ali ne znam da li >> postoji neki mali viewer koji u tu svrhu poslužio. Pogledaću na CD-u, pa >> ako ima poslaću. => Ja sam iz drugog sela i koristim PC. Imam iskustva sa TeX-om. Problem Veoma mi je drago da pratiš AMIGA conf. ``čitanja'' *.dvi fajlova je vezan za fontove. Naime, *.dvi fajl => nastaje prevođenjem (kompiliranjem) ascii fajla (radi se o Hvala za iscrpna objašnjenja... ja stvarno nisam znao ništa o tom formatu, a imao sam neke .dvi DOC fajlove. Izgleda da ću morati uskoro da se sa Mikisom dogovorim oko TEX-a, pošto je spomenuo da ga ima na CD-u :)
tools.121 snoop,
ban XCopy Pro, i neki bolji degrader...
tools.122 mikis,
X-Copy TNG (The new Generation) - Beta Test Version (14.06.94) l-xcotng.lha
tools.123 mikis,
Evo ti OSAM degradera :) 8 degrader's programs for A1200. All the latest versions of: - Embedder II - WBKillAGA - RunShit - Degrader - RunIt - RunLameInfiltrator - FileLinker - KillAGA - NoAGA degrader.lha
tools.124 vpoznanovic,
>> Izgleda da ću morati uskoro da se sa Mikisom dogovorim oko TEX-a, >> pošto je spomenuo da ga ima na CD-u :) Možda će ti ovo u međuvremenu ipak pomoći. :) ShowDVI(1) USER MANUAL ShowDVI(1) NAME ShowDVI - Shell script to view DVI files DVItty - DVI to ASCII converter SYNOPSIS ShowDVI allows you to easily view .dvi files created by the TeX document preparation system. It is limited to ASCII translation of the .dvi file. To the best of my knowledge this program is loosely based on source by Svante Lindahl. DESCRIPTION ShowDVI is an Amiga standard shell script which calls DVItty to translate the .dvi file to ASCII. It then "throws" a viewer (of your choice) as the DVI's ASCII translation. You may wish to edit ShowDVI to conform to your preferred viewer. I suggest Most (V1.42) by author Uwe R÷hm. It offers a nice GUI and allows (most importantly) you to customize your font selection. showdvi.lha
tools.125 vpoznanovic,
A šta reći o ovom programu? Instalirajte ga i u potpunosti ćete shvatiti značenje posljednje rečenice ovog teksta. Važi za nešto što je potuklo čak i neprikosnoveni MultiCX! Short: MAJOR UPDATE! The mother of the WB-Utils! Author: zerocom@cs.tu-berlin.de & knoke@cs.tu-berlin.de Uploader: zerocom@cs.tu-berlin.de Type: util/cdity ____ _____ o______ / _ /__ ____________\ _|______ ________ ____________ o :\___ \ //___)\ __/ _ \ _ \_ __// __/___)\ __/_ _ \: ::/ \ \ / _\ \ _)_ \ \ \ | _)_\____ \ \/ \ _\ \ \ :/ _\ \ // \\ / \/ / \ | / \ _/ // \\ _\ // / / /_________\ /____\_____\ //:\____|_______\____/____\____/_/ //: o--/_______/---- - --/___/--- ----- -- - --- ---- -- ----/___/-o PRESENTS MCP Version 1.10 The Master Control Program ! *** MAJOR UPDATE *** MAJOR UPDATE *** MAJOR UPDATE *** MAJOR UPDATE *** News: - Powersaver (PowerManagment for nearly all Amigas) - new Dimmer - new Hotkey managment (with many new Hotkeyfunctions) - GarshneBlanker support - PropHack, SysIHack, FrameIHack - Force Hires pointer - LeftyMouse, MapUmlauts - NewEdit - Shapeshifter support - MC68060 support - many functions improved and bugs removed - complete Prefs-Program overwork (MUI 3 features, shorter, Onlinehelp 50% memory usage and new look) Try it and feel the power of Amiga! mcp110.lha
tools.126 vpoznanovic,
Za svaki slučaj, evo i MultiCX v2.46. :) Mislim da je o ovom komoditiju suvišno više bilo šta govoriti. mcx246.lha
tools.127 vpoznanovic,
Verzija 1.1 poznatog editora bitmap fontova... Short: Bitmap font editor Author: kinder@teaching.physics.ox.ac.uk Uploader: kinder@teaching.physics.ox.ac.uk Type: text/misc Typeface is an editor for Amiga bitmap fonts. AmigaDOS 2.04+, bgui.library (included) and textfield.gadget (included) are required. Source (in DICE C) included. This is v1.1, an update to v1.0, with loads of new features, including (but not limited to): o Preview mode for font currently being edited. o Greatly expanded preferences. o Visible baseline when editing fonts. o All characters in a font can be moved in one go. typfac11.lha
tools.128 vpoznanovic,
Počele su da se pojavljuju i alatke za sve popularniji AFS... MUI AFS-Undelete V1.1 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Introduction ~~~~~~~~~~~~ AmiFileSafe incorparates an Undelete function which stores deleted files in a special AFS root directory. This Undelete command is operated from Shell, and can be complicated to use if your not to farmiliar with Amiga-Shell. This is why I wrote MUI AFS-Undelete interface, to simplify the process of getting back a deleted file. Features of MUI AFS-Undelete ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ * Detect any AFS mounted partition. * Undelete any file (upto last 31 deleted files). * Auto renaming (gets rid of the @XXX location number) * Provides information about your AFS partitions * Uses the great MUI ! Requirements ~~~~~~~~~~~~ * KickStart 2.0 or better * MUI v3.0 or better installed * AmiFileSafe from Fourth Level Developments, installed correctly on your HardDrive partition(s). Important : MUI AFS-Undelete works only on HardDrive partitions ! afsund11.lha
tools.130 vpoznanovic,
Najavljuju ga kao editor koji će da pomrsi konce čak i GoldEd-u. Zaista ima pregršt mogućnosti, ali da li korisnik tek tako može da mijenja navike kod ovakve vrste programa... =========================================== ========---- Professional V5.5 ----======== THE DEMONSTRATION VERSION DOCS MARTIN REDDY, 1996 BACKGROUND ~~~~~~~~~~ "EdWord was originally released as a shareware product early in 1992 as V2.2 It has since been totally rewritten and substantially improved. The result is EdWord Professional V4.1 - the fruits of practically four long years of sleepless nights and guru-infested frustrations softened only by the lure of Salami, Chicken & Sweetcorn pizzas complemented with intravenous Irn Bru and the uplifting dream that one day I will actually finish the damn thing! Well, as is often the case, the light at the end of the tunnel seemed to be an oncoming train and I never really managed to finish my tinkerings with EdWord - it would call to me in the night and I would have to obey and add something extra to it or pep up an old and slow routine. Okay I'll admit it I was an addict, but it wasn't my fault. It all started so innocently, just a casual bet from a friend that I couldn't do it. Then it started. At first it was just the odd procedure each couple of days, but very soon I couldn't make it through the day without at least an hour of programming and then my passion consumed me and I couldn't stay away from it. If I was ever parted from my keyboard for more than a day I would break down into a pitiful, shivering wreck, yearning to get my fix. But fear not because there is a happy ending to this rather sad story of teenage addiction gone crazy because I've almost kicked the habit and gone cold turkey. This is it, the final version of EdWord! It's over. Finished. Completed. (Or is it???)" [M.Reddy,EdWord Pro V4.1 Docs] SO WHAT DOES IT DO? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ It's called EdWord so what do you think it does?? Yeah, it edits words. Or put in plainer terms, it's a text editor. I'll not bore you with all the details of what it can do here because you can get that from the other doc files which come with this demo version. edword55.lha
tools.131 vpoznanovic,
GZip v1.2.4 gzip (GNU zip) is a compression utility designed to be a replacement for 'compress'. Its main advantages over compress are much better compression and freedom from patented algorithms. The GNU Project uses it as the standard compression program for its system. gzip currently uses by default the LZ77 algorithm used in zip 1.9 (the portable pkzip compatible archiver). The gzip format was however designed to accommodate several compression algorithms. See below for a comparison of zip and gzip. gunzip can currently decompress files created by gzip, compress or pack. The detection of the input format is automatic. For the gzip format, gunzip checks a 32 bit CRC. For pack, gunzip checks the uncompressed length. The 'compress' format was not designed to allow consistency checks. However gunzip is sometimes able to detect a bad .Z file because there is some redundancy in the .Z compression format. If you get an error when uncompressing a .Z file, do not assume that the .Z file is correct simply because the standard uncompress does not complain. This generally means that the standard uncompress does not check its input, and happily generates garbage output. gzip produces files with a .gz extension. Previous versions of gzip used the .z extension, which was already used by the 'pack' Huffman encoder. gunzip is able to decompress .z files (packed or gzip'ed). Several planned features are not yet supported (see the file TODO). See the file NEWS for a summary of changes since 0.5. See the file INSTALL for installation instructions. Some answers to frequently asked questions are given in the file INSTALL, please read it. (In particular, please don't ask me once more for an /etc/magic entry.) WARNING: on several systems, compiler bugs cause gzip to fail, in particular when optimization options are on. See the section "Special targets" at the end of the INSTALL file for a list of known problems. For all machines, use "make check" to check that gzip was compiled correctly. Try compiling gzip without any optimization if you have a problem. Please send all comments and bug reports by electronic mail to: Jean-loup Gailly <jloup@chorus.fr> gzip124.lha
tools.132 vpoznanovic,
HDOff v1.35 Short: Noise saver for ide HD`s - MAJOR bugfixes! Uploader: gzenz@ernie.mi.uni-koeln.de (Gideon Zenz) Author: gzenz@ernie.mi.uni-koeln.de (Gideon Zenz) Type: disk/misc HDOff is a program like NoiseSaver for the A1200 and A4000. It stops the HD motor x minutes after the last access. This is mainly a bugfixed version, although there are some improvements. Here is the changes list: - New option QUIET - Bugfix in UPDATE, wrong values were taken - Now there is again a check if you enter too big values - MAJOR bug: HD spun only the 1st time down on a1200 [thx to Oli Lohr] - System of timecounting changed, now 100% accurate - NOW(2) working again [thx to Oli Lohr] - New options STOP(2) [thx to A.BOERNER@bbrandes.berlinet.de] - New, bugfixed and improed version of Getstats [Thx Matthias Andree!] hdoff135.lha
tools.133 vpoznanovic,
Vrlo brz i upotrebljiv program za prikaz slika pri butovanju, sa dosta opcija. Do sada nisam poklanjao mnogo pažnje ovakvim programima, ali me SysPic 3.00 zaista nije ostavio ravnodušnim. Eh, da samo vidite moj multimedijalni boot (i zvuk i slika, a bez ikakvog usporenja!), ostali biste bez teksta. ;) SysPic 3.00 Short: The best boot-time picture displayer! Author: calkowsk@us.edu.pl (Grzegorz Calkowski) Uploader: calkowsk@us.edu.pl Type: util/boot Replaces: util/boot/SysPic211.lha SysPic is a small but powerful viewer-like program meant to show a picture during the boot time. Features: * - a star feature :-) o is small & VERY fast! (picture decompression routines written in optimized assembly) o shows IFF-ILBM pictures of any size and resolution o supports AGA modes (also HAM8) o centers picture both horizontally & *vertically* * can fade-in picture and fade-out it to Workbench (with selectable rate) - this works in asynchronous manner (i.e no delays) - mouse pointer is also faded * has a very powerful random selector - an option assures that a picture won't show twice until all pictures are shown o forces Workbench to open behind the displayed picture so it can be closed after whole Workbench initialization * is iprefs-jump proof - sets overscan prefs before IPrefs will do it! o picture can be displayed in a desired mode or just promoted to specific monitor o blanks the pointer sprite so you won't see it when the Workbench screen opens (it would look annoying) * picture is automatically closed when something goes wrong with booting - when an requester pops up on Workbench or so o detaches from shell in an intelligent way (i.e after loading the picture) * DOES NOT fragment memory!!! o supports BeetLogin (closes it's 'fake' screen) o is 100% legal (and 100% AMOS free.... ;-) o has been tested with Enforcer, Mungwall & MemWatch * comes from Poland :)) syspic30.lha
tools.134 zealot,
HI! Jel ima neko CrossDos za A500? Pozdrav by ZeaLoT / CaNCeR
tools.135 vpoznanovic,
Fantastična stvar! Ali je prvo potrebno izvaditi ROM iz pravog kalkulatora, jer autor nema prava na njegovu distribuciju. Ako neko ima priliku da to uradi, neka mi obavezno javi! ALCUIN Version 1.0 A Saturn CPU emulator for Amiga computers used to emulate HP 48 S/SX/G/GX calculators Alcuin is a multitasking HP48 CPU emulator for the Amiga. The emulation runs as a normal task under the Amiga operating system, so that Amiga and Alcuin can be used concurrently. If you get a rom dump from a HP 48 (S/SX/G/GX) calculator, you be able to emulate these calculators on your amiga. Attention --------- This emulator is capable of providing a faithful replication of the HP48. In order to do so, it requires a copy of the ROM software from YOUR calculator. In order to avoid breaking copyright laws, and upsetting HP, you MUST BE THE PROUD OWNER OF AN HP48 before running this program. alcuin10.lha
tools.136 vpoznanovic,
AllowBad Short: Format damaged floppies (like BFormat but better) Author: Mikolaj Calusinski Uploader: Michal Letowski (pro37@ci3ux.ci.pwr.wroc.pl) Type: disk/misc This program was written as a replacement for good, but old BFormat 4.0. Its purpose is to format disks of any *floppy-based* devices, which have hard (media) error on them. Such disks cannot be formatted (and hence utilized) by system 'Format', so only thing you could do was getting rid of them. Optionally, you could use BFormat of course, but such prepared disks were very unstable under AmigaDOS, and gave 'read-write' errors quite often. This was because of way BFormat works - it allocates only blocks which appeared to be corrupted, leaving rest of the track for use by filesystem. It sounds quite logical and give you more free space on disk but doesn't work that well with floppies. For safety of stored data it is better to avoid whole track regardless whether there is only one or more bad blocks on it. That is the way AllowBad handles the errors - it masks the tracks, not blocks. allowbad.lha
tools.137 vpoznanovic,
BlitzDMS 1.01 Short: The greatest Dms tool ever written !! Author: Anthony Brice & Paul Juhasz Uploader: anthony@backyard.demon.co.uk Version: 1.01 Type: util/pack Requires: WB2.0+ (optional PackDev.lha & Lzx) Distribution: Shareware BlitzDms is the best gui handler for Dms on the Amiga to date and has a feature list far too long to harp on around here, so I'll just list a few. BlitzDms will be Shareware, and, upon reciept of the registration fee, a key will be sent to unlock all of the restricted features in the program. Features -------- Incorporates support for all of the key dms versions including SDS software, Paradox and the Parcon version. It also utilises the PackDev system which uses lzx and a track copying executable for better compression, and is based on an idea by Adam Chapman. The PackDev archive is not included within this archive for distribution restrictions, but you can find it on Aminet. AppWindow support. You can drag multiple dms files into the window and it'll get on with it for you if, for example, you wanted to undms to df0: and then Df1: and go make a cuppa :) Font sensitive, and Public Screen configurable. You can put it on any public screen, and with any font you like as long as the window can still be displayed on the screen size. All of the configuration is stored in tooltypes written by the program into its own icon. No seperate files and EnvArc: trashing required. Most of the DMS options such as Append, Repack and other options not usually supported in other windows from later dms executables are supported with BlitzDms. You can add your own banner into any dms file you create automatically and view any dms files banner within the gui. Encryption of a dms file, and options such as validate, verify and supress bootblock display are all configurable within the program. Almost every aspect of BlitzDms is configurable from the window positions (Normal and iconified) to using Kcon: as an external output source if it's not set as a con: replacement on your system and you wish to use it. High density drives are catered for. Track selection is handled via slider gadgets on the prefs window. You can select wether you want confirmation prompts before BlitzDms undertakes any drastic action. If a file already exists which BlitzDms will overwrite it will confirm first so no nasty accidents happen. Reqtools requesters are used to ensure BlitzDms will function on any 2.0+ amiga system, and it has been tested on everything from an aging A500 to a beefy A4000 with no bldms101.lha
tools.138 vpoznanovic,
CFX v5.601P CFX is FREEWARE CFX requires the ReqTools.library and the PowerPacker.library to run. CFX was written to enable the Amiga user to identify certain characteristics of given files. The file, let's call it 'TEST', is a file that you received from a BBS, but there were no accompanying docs with it. The file is executable, but you have a feeling that it is crunched. PowerPacker doesn't know this file's 'crunch' type, so you can't easily identify the filetype. You could use a debugger/monitor to find what the filetype is, but the most you'll get out of that is to ascertain that the file REALLY IS crunched. Well, from my experiences on the Aust Amiga Fido Echo, I know that there are a lot of you who don't like receiving crunched files. This program attempts to let you know if it is crunched, and most possibly, what it is crunched with. You can then decide what to do with the mysterious file 'TEST'. Keep it or trash it???? Unlike many other so-called 'file examiners' on the Amiga, CFX has a very large brainfile from which it can acknowledge a large percentage of the current Amiga filetypes. It will then report to you what type of cruncher was used to crunch the file, or, if it isn't crunched, what type of file 'TEST' really is. The information that CFX gives isn't really self-explanatory, so let's describe what the various displays mean. cfx5601p.lha
tools.139 vpoznanovic,
Short: ARexx-script compressor & Optimizer V2.1 Author: robert@next.amistep.osn.de (Robert Hofmann) Uploader: MM_Utils-Keeper@quasar.xs4all.nl (Eric Krieger) Version: 2.1 Type: util/rexx Replaces: comm/fido/CompressRexx21.* LLL LLL L L LLLL LLLL LLLLL LLL LLL LLLL LLLLL L L L L L L L LL LL L L L L L L L L L L L L L L L L L L L L LLLL LLLL LLLL LLL LLL LLLL LLLL L L L L L L L L L L L L L L L L L L L L LLL LLL L L L L L LLLLL LLL LLL L L LLLLL L L L L L L LL L L L L L LL L L L L L L L L L L LLLL L L (C) 1993-96 Robert Hofmann CompressRexx... ... is able to compress & speed-up ARexx-code ... is able to convert an ARexx-Script into an executable 2.0 (09.03.96) + user-interface completly rewritten + Shell-output improved very much + compression-routines improved *VERY* much! + whole code optimized + added EXEC/S: now you can convert the script to an execut- able (you don't need RX anymore ;-)! + added HEADER/S: CompressRexx will keep the header of the original-script. + added VERSION/S: the version-info will be preserved if you generate an executable. 2.1 (14.04.96) + now option CMDSCR is optional. If not given, it will be compressed directly over the original one. cprexx21.lha
tools.140 vpoznanovic,
DArc v1.5b Short: Powerful CDROM/pd-disk cataloger Author: Frank Weber Uploader: Martin Schulze (masc@coli.uni-sb.de) Type: biz/dbase Version: 1.5b (15.04.96) Requirements: OS2.0, 1 MB RAM DArc is a cataloger for the contents of CDROMs and fd-disk. So it helps you to find certain programs on different CDs or fd-disks. Features: - You can search for several files at the same time. You can also search for patterns. (eg. '#?.lha') (=> Saves time: searching 1x3 files is faster than 3x1 file) - When you are watching the find results you will see another great thing about DArc: You can do things with the found files immidiately via some user configurable buttons. Examples: You can copy a file to RAM:, unarchive archives (=> Aminet-CD), delete a file, display a text file or a picture etc. You can assign these buttons any AmigaDOS program. There are also some internal commands. DArc can for example display an Info-Requester with some information about the file. (=> Quite similar to a dir util) - many more features... DArc is the ideal tools for all owners of harddisks, pd disks and is also a great help for CD-ROM users. darc15b.lha
tools.141 vpoznanovic,
Short: DiskFull v1.3, simple utility to fill disks! Author: Francesco Gambino (e-mail: MC6144@mclink.it) Uploader: Francesco Gambino ------- DiskFull V1.3 ------- Full working SHAREWARE version DiskFull is copyright (c) 1996 by Francesco Gambino. Some new features in this version! See amigaguide document into the archive for more informations. dfull13.lha
tools.142 vpoznanovic,
Drop'n Act 2.0 -------------- It's here at last! I'm sorry that it took so long, but... WHAT YOU NEED: An Amiga with AmigaOS 2.0+, a harddisk, the reqtools.library and AmigaGUIDE. WHAT THE HELL IS THIS? Now, what does it do? It works much like Multiview, except that you can expand the amount of files recognized on your own, and you can use your favorite picture displayer/sample player etc. HOW TO INSTALL: Simply double-click the ╗Installš-icon and all files will be copied to your harddisk. After rebooting, the Drop'n Act AppIcon should appear on your workbench screen. Now start the preferences program (which can be found in your ╗Prefsš drawer) and press the HELP key. After adapting the configuration to your system, reboot your computer (or quit Drop'n Act and start it again - the main program can be found in your WBStartUp drawer). In a future version, all changes will be accepted without having to restart the program. HOW TO USE DROP'N ACT V2: Drag and drop one (or more) icons of files you want to see/hear etc. on the Drop'n Act AppIcon on your workbench screen - just as if you'd try to copy them into the icon (which is of course not possible). Drop'n Act will analyse the file and start the program you've defined in the preferences editor which will display/play etc. the file you've dropped onto the AppIcon. When you drag and drop a drawer over the AppIcon, you are given the chance to enter an Assign-name for this drawer. This is extremely useful when you start a game you found in the 1000th subdirectory of your brand new CD-ROM and find out that it needs an assign to its drawer. Double-clicking the icon will open an information requester. You can choose to either resume or quit the program. dact20.lha
tools.143 vpoznanovic,
DFA v2.6 Short: DFA v2.6 - the definite address database tool. Author: dirkf@alcmy.franken.de Uploader: dirkf@alcmy.franken.de Type: biz/dbase TITLE DFA(ddress) VERSION V2.6 AUTHOR Dirk Federlein UUCP: dirkf@alcmy.franken.de CIS: 100577,1027 Fido: 2:244/6302.12 DESCRIPTION DFA is the definitive address database tool. It supplies a very nice GUI, a powerful Arexx port, a flexible client server mechanism and much more. It is simply the ideal means to manage several or many addresses for the beginner as well as for the professional Amiga user. Feature hotlist: Arexx port, direct dialing of the stored phone numbers, font sensitive windows, "grouping" of addresses, email support, different layouts for printing, context sensitive online help, application icon/window/menu, fully directable by keyboard, separate preferences program, customizable address list format,... Native languages are supported with Workbench 2.1 (and above) installed. This is version 2.6, a minor update to version 2.5. DFA is an SASG product! Shareware, binary only. NEW FEATURES (since v2.5) - Several bug fixes and minor enhancements. - Improved "Quick Search" function. - Recompiled with SAS/C v6.56. SPECIAL REQUIREMENTS DFA needs at least Kickstart/Workbench 2.04 to run. It takes advantage of the new features included in version 2.1 (Locale support) and uses even some features coming with OS 3.0/3.1 if available. DFA is made to run on all systems, starting with the A500+ and ending up with the A4000(T). More than 512KB of RAM and a harddisk are recommended. AVAILABILITY ftp://ftp.wustl.edu/pub/aminet/biz/dbase/dfa-26.lha (817197) PRICE DM US$ Shareware fee.............................30.00 20.00 See documentation for additional information. ! NEW ! DFA can be registered via Compuserve (SWREG registration ID #7741). DISTRIBUTABILITY DFA is NOT PD. It is shareware. The author keeps the copyright over the whole package. The public version of DFA (without the keyfile!) is freely (re)distributable, but noone is allowed to sell the program for more money than to cover just the costs of copying. dfa26.lha
tools.144 vpoznanovic,
FMS v2.0 Short: Virtual Floppy disk Author: DJones@CardiffCyberCafe.Co.Uk (Dave Jones) Uploader: DJones@CardiffCyberCafe.Co.Uk (Dave Jones) Type: disk/misc FMS 2.0 is an update to FMSDisk.lha found in disk/misc It is now a smaller an on my system approx 200k per second faster on most operations. There is also a 68020+ version included for real speed freaks ;^) fms20.lha
tools.145 vpoznanovic,
HiL-Du v1.1 Short: Info replacement with more useful information Author: hilandr@mszi.pmmf.hu (TAJTI 'HiLandR' Attila) Uploader: hilandr@mszi.pmmf.hu (TAJTI 'HiLandR' Attila) Version: 1.1 Type: util/cli Requires: OS 3.0, not tested on 2.0 Features: - displays devices in alfabetical order - prints size, used and free space in english - displays also blocksize, used percentage, errors and disktype - suppresses system requesters - able to obtain information on given devices/pattern Disclaimer: No warranty. hil-du11.lha
tools.146 vpoznanovic,
***************************************** * `HTMLess' v1.3 * * An OriginalWare release by * * Troglobyte/Darkness * ***************************************** Introduction =============== HTMLess is just another utility to extract the text inside HTML files (Web pages) and convert it to a readable text format.The main features are: - Fast, written 100% in assembler. (Even faster since v1.2, and the fastest with the new in v1.3 CLI option -w) - Small but powerful utility (only 10000 bytes long). - CLI and Workbench usage. - Admit filenames as CLI parameters (can be launched from a DiskMaster/DirOpus type program to autoconvert HTML's). - Output text could be formatted to easy reading. - Can keep [href's] (like WWW adresses) in the output text. - .HTML or .HTM filename suffix will be changed to .Text or .txt - The program will report any kind of errors. - Very easy to use...just try it. - Great results (complex AI routines used *8). - All non-ASCII chars are converted. - HTML Lists converted to text lists. - `HTMLess' is a wonderful name. - It's OriginalWare (OriginalWhat?) and it's only Amiga (Yeah!). - No annoying requesters when starting/using/quitting program. htmles13.lha
tools.147 vpoznanovic,
Short: Create Filelists with Filename+FileIdDiz Author: Ralph@nawratil.mayn.de Uploader: Ralph@nawratil.mayn.de Type: util/misc Filelister Version 2.4 Who doesn`t know that problem ??? Your directory contains more than hundret crunched files and you dosen`t remember the programm that I_Don`t_know.lha contains. If you use Filelister that will have an end. Filelister creates File- listings using the filename and the FileIdDiz in this form: ______________________________________ Lister.lha /\_____________________________________\ / / __ / / / / / __ / __ _/__ __ / / / /- / / /_/ / / /_ //_//_/ / / / / / / /_ / / __/ //_ / \ / \/_____________________________________/ | creates Filelistings with using | | the Filename and the FileIdDiz | |____________________________________| WithoutFileId.lha no File Id availiable For using this little programm, that is completely written in Arexx, you need this other programms too : SnatchDiz ( DizExtractor from the aminet ) RexxReqtools.library ( also from the aminet ) The programm filelister is E-Mail- and/or Gift-Ware. lister24.lha
tools.148 vpoznanovic,
Short: MUI Preferences for MultiCX Author: j.kempkes@wanderer.gun.de (Juergen Kempkes) Uploader: scholli@wanderer.gun.de (Ulrich Scholz) Type: util/cdity ------------------------------------------------------------------------ MUI MCX-Prefs 3.11 A nice preferences editor for MultiCX. Needs MUI v3.x! Supports MultiCX upto version 2.47 Now rewritten from BB2 to AmigaE ------------------------------------------------------------------------ mcxp311.lha
tools.149 vpoznanovic,
ResetRun 1.0 Copyright ResetRun is cardware. If You're using it often, please send me a postcard! You may spread it free. The ResetRun program is provided "AS IS" without warranty of any kind, and the author is not responsible for any damage this software may or may not do. So, use it at your own risk! Introduction This program runs other program (s), but first it resets your computer,so You can launch bad written and memory hungry programs in a comfortable way - from Workbench. Forget about using the bootmenu, typing a lot of commands in the CLI or making special startups for your favourite games. Resetting the computer has good and bad points: GOOD: * more memory * better compatibility with existing software, because the reset-procedure wipes from memory system upgrades like commodities. * resetting the display to standard PAL, turning off AGA chipset (until You use SetPatch) BAD: * You can lose important data from memory. * You can't back to Workbench Requirements for ResetRun ResetRun requires Kickstart 2.0 (V37) or higher. It also needs files listed below: c:assign c:copy c:execute c:makedir c:mount c:remrad devs:ramdrive.device devs:system-configuration All files is part of Amiga Workbench. I've included "system-configuration" file because in WB 2.0 this file has been replaced by various "#?.prefs" files. resrun10.lha
tools.150 vpoznanovic,
Amiga Taskbar Release 5.3 Introduction More observant Amiga users may have noticed that Windows 95 has a nice little bar at the bottom of the screen called the Taskbar. This bar allows you to switch between active programs. Although I prefer AmigaDos to WimpDos (Windows) I rather liked the taskbar and so I decided to write an Amiga version. I hope you like it. TaskBar is Freeware. You may use it and distribute it freely, but if you like it, pass it on. Features Only 32k. ( this is quiet nice ) Completely font and screenmode sensitive Can open on ANY public screen Can maximise windows Can panel windows horizontally Can panel windows vertically Can minimise windows Recognises new windows when opened Notices when windows close Notices when windows change their names Start button to launch programs Nameless windows given name of owner task Customerisable number of buttons Configurable width or auto-sensing Customerisable length of button strings taskb53.lha
tools.152 kangaroo,
Pozdrav svima. Želite li da svoj WorkBench unapredite do neslućenih razmera? I Želite da svog (lame) komŠiju PC-evca bacite u komatozno stanje pokazavši mu funkcionalnost i izgled vaše user_friendly mašine? Dobitna kombinacija za vas je MCP i MagicCX ! Kombinujte ova dva fenomenalna multi commoditi-a i pustite da vas vaš pc komšiluk mrzi......... MCP je freeware a MagicCX shareware tako da zaslužuju da se nadju u diru. Javite se na mail za key.file od MagicCX (nije multiCX!) Za MCP potreban MUI za konfigurisanje a za MagicCX memorija :) A oba malo teže će da saradjuju sa a500 (doduše ima entuziasta :)) Posebno obratite pažnju na MagicCX i fenomenalni Exploding Windows koji daje posebnu dimenziju wb-u, a i Telephone bill koji detektuje svaki connect preko serial.device-a tako da imate kompletnu evidenciju za utrošene impulse itd...............................x100 Dl.sledeće dve poruke...
tools.153 kangaroo,
.------------------------------------------. | ALiENDESiGN pRESENTS | | | | tHE mASTER cONTROL pROGRAM | | vERSION 1.11b5 (02-May-96) | | | | bUGFIXES aND mANY nEW fEATURES! | | lIKE: pOWERsAVE sYSihACK pROPhACK aND... | | | | tHE uLTIMATE sYSTEM eNHANCER, tRY iT nOW | `------------------------------------------' mcp111b5.lzx
tools.154 kangaroo,
============================================ __ __ __ _ __ __ ____________ / \ | \/ |(_)| \ | |,----+ / / /\ \ | |,- | \| | -- | ___/ / `' \| || || \ | ____|| | / || \ || || || \ | `---|| | / || \ || || || |\ | || | `----'`----'-'`--'`-'`--' `--'`----'`--' ============================================ Short: Great modular commodity system mag_cx12.lzx
tools.155 mikis,
+> ** Uz poruku 'MCP111B5.LZX' (273406 bytes) Veliko hvala na upload-u, samo jedna molba: ako nije veliki problem, nemojte prepakivati LHA arhive u LZX. Ima više razloga za to, a jedan od njih je to što LZX arhive (još uvek) nisu podržani na PC-ju, što znači, da ne rade komade ADIR (listanje sadržaja arhive) i AEXTRACT (raspakivanje fajla iz arhive) na Sezamu. Hvala na razumevanju :)
tools.156 vpoznanovic,
Alcuin v1.01 Short: HP 48 (S/SX/G/GX) emulator. V1.01 Author: schupfer@sbox.tu-graz.ac.at (Stephan Schupfer) Uploader: schupfer@sbox.tu-graz.ac.at (Stephan Schupfer) Version: 1.01 Type: misc/emu Alcuin is a multitasking shareware Saturn CPU emulator for Amiga computers, used to emulate HP 48 S/SX/G/GX calculators. It allows to run your HP 48 calculator concurrently to Amiga applications without hardware add-ons or modifications. Some of the emulation's features: - Can emulate a HP48S, HP48SX, HP48G and a HP48GX calculator. - 2 different sizes for both users of a 640x200 workbench screen and users of big workbench screens like 1024x768. - 2 different types of keyboard layout. - Can use the Amiga serial port. - CyberGraphX supported Requirements: OS3.0, 68020+ processor, 2MB of RAM, HardDisk recommended. A copy of a HP 48 (S/SX/G/GX) ROM is not included, but required. The ROM can be read off of your real HP calculator by using a supplied program. Note, however, that reading the ROM is only legal if you currently own a real HP 48 (S/SX/G/GX) calculator. History ------- V1.0 25.April.96 - first public release V1.01 03.May.96 - code cleanup in CPU functions (major speed improvement) - code cleanup in display functions - new memory handler (bug in ROM) - fixed openlib version stuff - only kickstart 3.0+ supported anymore ! - removed subtask structure - changed the delays in shutdown - multitasking friendlier. - new sound routine alcui101.lha
tools.157 vpoznanovic,
Amiga Typeface Engine Beta 4 The Amiga's answer to Adobe Type Manager(tm) Amiga Typeface Engine (currently not tm because the name sucks.) Perpretrated by: Gordon Fecyk from Richmond, BC, Canada *********************************************************************** What is this crazy thing you call ATE? ATE = "Amiga Typeface Engine" for now, but I can use suggestions for better names. ATE gives the Amiga the same (hopefully better!) PostScript typeface handling capabilities enjoyed by users of Adobe Type Manager (tm) for the Macintosh (tm) and Microsoft Windows (tm). Basically, you can use PostScript typefaces in any Amiga app whether it supports them or not, through the operating system, specifically graphics.library and diskfont.library. Why not CG fonts? Workbench 2.04 outline type handling was poor. It takes a good 12 seconds to load up a font from an outline on a 68030. It was also proprietary to AGFA's IntelliType typefaces, and you can't just go over to your local type dealer and buy AGFA typefaces. Why not type1.library? WB 2.1 and 3.0 allowed external engines for drawing outlines, and hence forth came type1.library. Not to knock type1, it is a lot more system- friendly than ATE :) but with system friendliness comes performance losses. type1 drew fonts even slower than the CG handler, bullet.library! PostScript is slow, I know, and this isn't type1's fault, but there had to be a better way! The better way comes from drawing characters only as needed. ATE's speed comes from keeping track of used characters in an active font. This means a Text() patch. Oh no, I hear all of you saying... what am I doing hacking up a most widely used function? I patched the Text() call in such a way that you'll never notice a performance difference on non-ATE fonts. Your terminal programs will still work full speed, and Workbench menus won't skip a beat. Here are some performance checks of ATE vs bullet.library. I used Prefs/Font to bring up a font from each engine. I used a 68030 and 68882 coprocessor, and the .2620 version of post.library, and drew the ATE and CG versions of Times-Roman: ATE CG ============================ (picked Size 24) 8 seconds 12 seconds (changed to 36) 5 seconds 12 seconds (changed to 72) 5 seconds 12 seconds The first time ATE uses a typeface is its slowest. After it almost doubles in speed. This will also depend on your hard disk apeed. Yeah, yeah, I know, Prefs/Font doesn't show all the characters and since I'm only drawing characters as I need, of course it's gonna be faster. That's my point; in the USA and most English speaking countries we don't use half the character set, so why waste time drawing it? And those in non-English countries use only a fraction of the whole non-English charset anyway. This style of handling characters comes right out of Gold Disk's CG font handler from Professional Page. It too, draws characters only as needed, as does ATM for Windows or the Macintosh. That's not all. If you have multiple styles of a typeface (such as Times-Roman, Times-Bold, Times-Italic, Times-BoldItalic) ATE will use the true styles when programs ask for styles in OpenDiskFont() or even if they cheat and use SetSoftStyle() on the normal style. Deluxe Paint IV for example, will use true italics and true bolds, wether it likes it or not. Thphth. ATE works with any typefaces that work with post.library V17. These include Type 1 ASCII, Type 1 Binary, Type 3, that weird format Gold Disk uses, I think Nimbus-Q, and whatever. It will spit out any font size you ask it, and keep itself organized if you run low on memory. Further system patches: (1) OpenDiskFont() patch to keep track of loaded ATE fonts for the Text() patch, and of course, to generate the TextFont to draw in. (2) SetSoftStyle() patch to swap fonts behind some apps' back, in case they open the normal style then blatantly SetSoftStyle() to get bold or italic. Most EA apps do this. (3) AvailFonts() patch to insert ATE fonts into lists for apps. (4) Patch to diskfont.library's Expunge() function to free all unopened fonts and "re-start" the PS interpreter in low memory conditions. Many of these patches I will make obsolete, particularly the AvailFonts() patch, as I begin to move this towards a bullet-style library, and make the remaining patches optional. I can use input on this idea. atebeta4.lha
tools.158 vpoznanovic,
Bogami, CED i GoldEd dobijaju žestoku konkurenciju... Blacks Editor v1.02 Short: Wonderful Text Editor (Version 1.02) Author: Marco Negri <mnegri@bitnova.com> Uploader: Marco Negri <mnegri@bitnova.com> Version: 1.02 Type: text/edit Requires: OS 2.04+ (v37+), "reqtools.library" (optional for OS 2.1+) Released: 06-May-96 Replaces: text/edit/BlacksEditor.* Blacks Editor is a powerful, user-friendly, very configurable text editor. The main features are: * Multi-window. You can have how many opened windows as your memory lets. * Configurability. You can define the layout of the menus, the function of every keystroke, the function of every kind of mouse click. Moreover, each window can have different definitions. * A lot of preferences. They are too many to list here... give BED a try and see them. * SAS C Support. You can easily arrange it for any other compiler or language. * Backup. When you save a file, a number of backups can be maintained. * Autosave. Your files can be automatically saved at the interval you select. * Advanced Icon Saving. An icon san be saved, according to the filename extension of your file. * End of Line Handling. You can easily load or save files with EOL different from LF, for example files saved on PCs. * Possibility to use the keyboard in an IBM-style. * Full Localization (only for 3.0) * On-line AmigaGuide help (only for 3.0) * Optional "reqtools.library" or "asl.library" requesters. * Optional ARexx Macros launched at each BED start, document opening, or file opening. * ARexx support. There are 151 commands, usable in ARexx Macros or in the definition of menus, keystrokes and mouse clicks. The main abilities are the following: - Edit and Move commands - Standard Clipboard Function - Recorded Macros - Paragraph Formatting - Bookmarks - Find & Replace - Matching Brackets - Undo & Undelete line - Run external Tools, DOS Scripts, ARexx Macros - Encrypting - Open documents without a window (useful for ARexx Macros) * And, above all, it's made by ME. Give it a try... a look can explain better than thousands of words. ------------------------------------------------------------------------------- - What's new in Blacks Editor v1.02 Minor update. Some bugs fixed. * Some Enforcer Hit removed. * New ARexx macros: HuntFile, DeleteFile, FetchRefs. * Mouse pressed inside window border (but not on the scroller) made the window scroll anyway. * Indent, Unindent, Comment, etc. on a block of only one line, were buggy. * Find Flags (Case insensitive, Whole word, etc.) wrongly handled. * Fonts higher than 8, were badly handled with internal default menus. * USESTARTUP switch added at OpenPrefs and OpenDefinitions commands. They load the prefs/defs loaded at the startup of the program. Used in the Rexx/File_Startup macro. * Wrong Tabs -> Spaces conversion when printing. * New localizations: Espanol, Svenska. * Documentation checked for grammar errors. bed102.lha
tools.159 vpoznanovic,
BlitzDms v1.10 Short: The greatest Dms tool ever written !! Author: Anthony Brice & Paul Juhasz Uploader: anthony@backyard.demon.co.uk Version: 1.10 Type: util/pack Requires: WB2.04+ (optional PackDev.lha & Lzx) Distribution: Shareware BlitzDms is the best gui handler for Dms on the Amiga to date and has a feature list far too long to harp on around here, so I'll just list a few. BlitzDms will be Shareware, and, upon reciept of the registration fee, a key will be sent to unlock all of the restricted features in the program. Features -------- Incorporates support for all of the key dms versions including SDS software, Paradox and the Parcon version. It also utilises the PackDev system which uses lzx and a track copying executable for better compression. The PackDev archive is not included within this archive for distribution restrictions, but you can find it on Aminet. AppWindow support. You can drag multiple dms files into the window and it'll get on with it for you if, for example, you wanted to repack dms archives to the newer xdm/dsq format via RAD: - just go and make a cuppa :) Font sensitive, and Public Screen configurable. You can put it on any public screen, and with any font you like as long as the window can still be displayed on the screen size. All of the configuration is stored in tooltypes written by the program into its own icon. No seperate files and EnvArc: trashing required. Most of the DMS options such as Append, Repack and other options not usually supported in other windows from later dms executables are supported with BlitzDms. You can add your own banner into any dms file you create automaticall y and view any dms files banner within the gui. Encryption of a dms file, and options such as validate, verify and supress bootblock display are all configurable within the program. Almost every aspect of BlitzDms is configurable from the window positions (Normal and iconified) to using Kcon: as an external output source if it's not set as a con: replacement on your system and you wish to use it. High density drives are catered for. Track selection is handled via slider gadgets on the prefs window. You can select wether you want confirmation prompts before BlitzDms undertakes any drastic action. If a file already exists which BlitzDms would overwrite it will ask you to confirm first so no nasty accidents happen. Reqtools requesters are used to ensure BlitzDms will function on any 2.04+ amiga system, and it has been tested on everything from an aging A500 to a beefy A4000 with no problems. BlitzDms has amigaguide documentation, although you won't need to read any of it before getting down to using it - just click and go. ;) The program has been extensively beta tested by 6 different beta testers with different machines, not including the two authors. You'll love it. Seriously :-) bldms110.lha
tools.160 vpoznanovic,
BlocNotes v3.8a Short: The unique PostIt commodity.Fixed version. Author: r.ferorelli@teseo.it Uploader: r.ferorelli@teseo.it Type: util/cdity DESCRIPTION ******************** In this 3.8a version I have just fixed some bugs. One of them could be the cause of 2.0 crashes. ******************** BlocNotes it's a WB commodity that permits to take notes at every moments. When you hit a custom hotkey it opens a window: in that window you can insert as much text as you want. All the text will be stored, together with a description of the window, in a file, so, at startup, all the previously opened windows will be reopened, each one with its text. You can make a window attached to a particular public screen. The program waits til this screen is opened and then show the note in it. When the screen is closed, the note is hided to permit the closure. It's possible to open a great number of windows(in theory there's no limit but Intuition can't look at too much windows together). For each window you can set the textfont, the size and position and some other stuffs(as GADGETLESS or EDITABLE). You can set for each thing a default value. It supports completely the clipboard, so you can copy text from a shell to a note-window or viceversa. You can also import or export files. All the windows can be closed or completely deleted with a simple command. Every window has simple editing function and text scrolling, so it's not necessary to size the window at its max dimensions. It's harder to explain than to use it...SO TRY IT! Features summary: *Infinite number of windows *Supports a different font for each window *Supports clipboard *Saves text to a file and insert text from a file *Has a graphics interface to change tooltypes. *Support of locale. Italian and english catalogs. *System to mark blocks with mouse, like the shell. *Imports automatically an extern file at startup. *Opens a window and imports a file exactly at the moment the file is copied to the directory choosen(NOTIFY). *The backs of the windows are yellow(now is a real PostIt sheet). *You can move or size gadgetless windows with special keys. *Windows can be fixed to a particular public screen. *Windows are AppWindows, auto-import files. *Complete AREXX interfaces. You can control every aspect of the program through arexx scripts. *Arexx script to make scrolling text on wb. How about a "Welcome on amiga system" at startup? *Complete support to screennotify.library. New in version 3.8: *New AREXX commands and enhanced ones (FIXEDSCREEN and AUTOOPEN). *New arexx scripts to control note windows. *Fixed different bugs. blnot38a.lha
tools.161 vpoznanovic,
ClockDaemon 1.3 Short: V1.3: hardware clock at GMT util NEW: SAS/C link lib Author: pueschel@imsdd.meb.uni-bonn.de Uploader: pueschel@imsdd.meb.uni-bonn.de Type: util/time Features: --------- - Keeps your hardware clock at GMT (for NetBSD users). - Patches battclock.resource so that reads and writes to the hardware clock are transparently adjusted. - Handles daylight savings time. - Does not need ixemul.library. - Sets IXGMTOFFSET for ixemul.library V 42+. - Detects DST start & end while computer is running. - Optionally runs command when DST begins or ends. - DSTCheck program for use in scripts. - NEW ! link library for SAS/C to replace broken time functions clockd13.lha
tools.162 vpoznanovic,
De-Crunch 1.0 Short: Extract .lha and .lzx archives & rearc in .lzx mode using drag & drop Author: Alberto.Garavelli@f22.n334.z2.fidonet.org Uploader: averdone@ideagate.it Type: util/arc INTRODUCTION De-Crunch is a program to extract .lha and .lzx archives and to compress in .lzx mode using drag & drop; IT REQUIRES THESE COMPRESSORS IN C: . WHY ANOTHER ARCHIVE MANAGER PROGRAM?! Because it's very essential and it limits clicks on mouse button (that's right for lazy people). DISCLAIM AND BUG This program is free and I've written it as C language exercise; it has been tested on A1200, A3000 and A4000, but I disclaim all responsibility for damages; you use it at your own risk. I haven't yet an e-mail address, but you can send a message to 'skorpio' at Angelo Verdone's BBS Amiga & Technology (Fidonet Address 2:334/21). Alberto Garavelli decrun10.lha
tools.163 vpoznanovic,
------- DiskFull v1.5 SHAREWARE version ------- Short: DiskFull v1.5, simple utility to fill disks! Author: Francesco Gambino (e-mail: MC6144@mclink.it) Uploader: Francesco Gambino DiskFull is copyright (c) 1996 by Francesco Gambino. Some new features in this english version. Read the amigaguide manual for more informations. dfull15.lha
tools.164 vpoznanovic,
Dizaster v1.0 Short: V1.0 Makes file BBS style file-lists Author: kimv@cycor.ca (Kim Vermeersch) Uploader: kimv@cycor.ca (Kim Vermeersch) Version: 1.0 Type: util/rexx Dizaster allows you to create BBS style file listings by extracting the File_ID.Diz information from archives.... If no ID is available, then the file is added to the list stating that fact. You may create a new listing, or append to an existing one. The output is compatible with AmiExpress BBS systems, and can be converted to others with any of the many BBS listing conversion programs out there.... dizast10.lha
tools.165 vpoznanovic,
Short: El-CID 2.1, CallerID using the modem Author: bornhall@karkis.canit.se (Peter Bornhall) Uploader: bornhall@karkis.canit.se (Peter Bornhall) Version: 2.1 Type: util/cdity Replaces: util/cdity/El_CID20.lha Distribution: Freeware Leading Amiga Software presents El-CID -- CallerID the easy way ================================= Copyright ć1996, Peter Bornhall All rights reserved. Description =========== El-CID is a small program which enables you to make use of the CallerID function built into your modem. If your modem supports this function, and it's properly set up, El-CID will notify you of any incoming calls directly on your screen. El-CID also pops up on the frontmost public screen, so there is no need to flip screens to see who is calling. Requirements ============ El-CID should work on all Amigas equipped with at least OS 2.04, but it also makes use of some new features present only in OS 3.0 and higher. El-CID uses about 56KB of memory when no phonebook is loaded. This does not take into account if bgui.library is loaded into memory or not. El-CID requires the following for proper operation; * A modem that has a built-in CallerID function. * The bgui.library in LIBS:, version 39 or higher. El-CID uses the excellent OwnDevUnit.library if it is present. That means that you do not have to quit El-CID when another program needs the device currently in use by El-CID. This does however require the other program to use OwnDevUnit.library too. Features ======== Most of the following features are things I wanted myself, but I do hope that they appeal to you too. * Uses new features of OS 2.1, OS 3.0 or higher. * It is a commodity, and can be enabled/disabled at any time. * It uses BGUI.library for its GUI and commodity interface. * Uses OwnDevUnit.library if available. * It pops up on the frontmost public screen. * Displays the date and time in localized form. OS 2.1+ * User may specify device and unit to use. * Simple phonebook, displaying the name of the caller. * Simple call logging, with date, time and caller. Archive ======= Listing of archive 'El_CID.lha': Original Packed Ratio Date Time Name -------- ------- ----- --------- -------- ------------- 19684 10612 46.0% 12-May-96 15:03:38 El-CID 29764 10942 63.2% 12-May-96 15:01:04 El-CID.guide 4488 1157 74.2% 03-Mar-96 16:53:30 El-CID.guide.info 4843 1088 77.5% 09-May-96 23:21:30 El-CID.info -------- ------- ----- --------- -------- 58779 23799 59.5% 12-May-96 15:05:46 4 files elcid21.lha
tools.166 vpoznanovic,
Short: Final Calc (Non-FPU) v1.3 to v1.4 patch Author: ric@softwood.com (SoftWood, Inc.) Uploader: ric@softwood.com (Ric Fischer) Version: v1.4 (FPU) Type: biz/swood Requires: Final Calc (Non-FPU) v1.3 Distribution: Aminet This archive contains a patch that will upgrade Final Calc v1.3 to v1.4. This patch requires version 1.3 (Non-FPU). No features will be removed (in fact, a couple will be added) by installing this patch. If you have any comments, questions or bug-reports to make, please feel free to email ric@softwood.com. Or call (602) 431-9151 during normal tech support hours (which are listed in your manual). fc_n1314.lha
tools.167 vpoznanovic,
FindItGUI v1.09 Short: File-finder. GUI. Software file-buffer. Author: mebby@enterprise.net (Michael Griggs) Uploader: mebby@enterprise.net (Michael Griggs) Version: 1.09 Type: util/cdity Requires: OS 2.04. BGUI.library (included). 1MB Ram. Distribution: Aminet FindItGui is a file-finder which utilitises the best features of the Amiga OS. It is a commodity, so you can run it in your WBStartup drawer and forget about it until you need it; it has a simple, yet-powerful GUI system, courtesy of BGUI.library (included). FindItGui also has a buffering system for file-finding, which improves graphics throughput (less time spent updating the display). Freeware, this is Version 1.09. figui109.lha
tools.168 vpoznanovic,
Welcome to __________________________________________ / \ / ____ \ | ( __) _ _ _ | | ( (__ (_) _( )_ _( )_ _____ ____ | | ( __) _ (__ __) (__ __) ( ___ ) ( ___) | | ( ) ( ) ( ) ( ) ( ___) ( ) | | ( ) ( ) ( ) ( ) ( )___ ( ) | | (_) (_) (_) (_) (_____) (_) | \ / \__________________________________________/ Version 2.1 by Joe Thomas WHAT IS FITTER? Fitter is a program that copies files from one source, most likely your hard drive, to disks, in most likely, your floppy drives. Fitter does this in an automated, optimizing fashion. It also maintains a catalog of the copying you've done, automatically. The rest is fluff (but really good, improved fluff) WELL, WHY DO I NEED IT? Do you browse the net, and in your travels collect loads of music files, pictures, programs, etc., on a regular basis? Do you save FAQs, ASCII manuals, and other textual goodies? If the answer is yes to any of these, you'll need a place to keep them, and unless you have gigs of hard drive space kicking around, eventually you'll need to move the files to disks, where they can be stored for easy, quick retrieval. That's what Fitter will do for you. Why not just use a directory utility, like Directory Opus to accomplish this task? Well, at one time, that's what I was doing, and it was getting monotonous, because: - Copying files one by one to disks never quite worked; there was always wasted space at the end of each disk. - "Now which of these 11 disks did I put that great GIF on? ... Grrr" - It doesn't make sense to use a backup program, because the backup software has to be loaded to extract the file desired from a disk. Also, if the disks are being shared with other users, as in a user group, it can't be assumed that everyone has the same backup software. fitter21.lha
tools.169 vpoznanovic,
Short: FlushMemCX v1.0 Author: Alan Doyle <tgellen@grex.cyberspace.org> Uploader: Alan Doyle <tgellen@grex.cyberspace.org> Type: util/cdity A simple commodity which flushes all unrequired libraries/fonts devices from memory at the touch of a simple hotkey combination. Useful for freeing up memory after using programs such as DTP or an MUI application which use lots of fonts and libraries. fmemcx10.lha
tools.170 vpoznanovic,
GrabKey v1.1 Short: Save/Print active window by hotkey Author: tcn@techbase.in-berlin.de (Timo C. Nentwig) Uploader: tcn@techbase.in-berlin.de (Timo C. Nentwig) Type: util/cdity GrabKey is a simple program that allows you to Ěásave the active window to an IFF file Ě save the active screen to an IFF file Ěáprint the active window Ě print the active screen by pressing a hotkey. GrabKey is not the fastes program for that work there is but it uses datatypes.library ! Installation: Just put CenterWin (and icon) to wbstartup: ĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ ToolTypes: CX_PRIORITY - control task priority ĆĆĆĆĆĆĆĆĆ (default: 0) WINKEY - hotkey to save active window (default: LALT F1) SCRKEY - hotkey to save active screen (default: LALT F2) PRTKEY - hotkey to print active window (default: LALT F3) PRTKEY - hotkey to print active screen (default: LALT F4) FILE - path to save file to (default: ram:GrabKey.IFF) C-Source is included. grabky11.lha
tools.171 vpoznanovic,
Short: Sharp-looking diagrams, V1.43 Author: 0231601698-1@btxgate.de (Wilhelm Noeker) Uploader: schulze@phil.uni-sb.de (Martin Schulze) Type: biz/misc Graph3D draws three-dimensional diagrams from your input data, as a surface, as pillars or as ribbons. Primarily intended for business graphics, but may be "abused" to plot functions f(x,y) as well. Freeware, includes Kick-Pascal source. graph143.lha
tools.172 vpoznanovic,
Harlot v1.04 Short: Lends workbench menu to shells. Author: watchman@jericho.southern.co.nz Uploader: watchman@jericho.southern.co.nz Type: util/wb A small HACK that lends the workbench menus to shells from which the program was invoked. harlo104.lha
tools.173 vpoznanovic,
HTMLess v2.0 Short: V2.0. Converts HTML files in text files. Author: bitabit@servicom.es (Manuel Martin) Uploader: bitabit@servicom.es (Manuel Martin) Version: 2.0 Type: text/hyper Replaces: text/misc/HTMLess.lha HTMLess is just another utility to convert HTML files (Web pages) in a readable text format.The main features are: - v2.0: Added Workbench ToolTypes support. New CLI options. Bugs fixed. - Fast (written 100% in assembler) and small (only 12000 bytes long). - CLI and Workbench usage. - Admit filenames as CLI parameters (can be launched from a DiskMaster/DirOpus type program to autoconvert HTML's). - Output text could be formatted to easy reading. - Can keep [href's] (like WWW adresses) in the output text. - Very easy to use...just try it. - No annoying requesters when starting/using/quitting program. htmles20.lha
tools.174 vpoznanovic,
MCP v1.11 Beta5 Features of MCP: - PropHack - Force Hires Pointer - Wait Validate - NewEdit - Assign-Manager - WBTitle-Clock - ReqToolsPatch - moving solid windows (fully systemconform) - sizing of solid windows (fully systemconform) - PackerPatch (every program can load crunched files) - 16 colour Mouse-Pointer - new Workbench-Titlebar - complex Promotor - Format Protection - ToolAlias (changing the Default Tool in the icons) - CacheFont - New ToolTypes (additional ToolTypes for Games etc.) - MouseAccelerator - Drive NoClick - setting DRI-Pens - AssignWedge - automatic Screen Activation - Requester Timeout - exchange AppIcons - exchange TopazFont - Blanker (supports SwazBlanker and GarshneBlanker) - Dimmer - MousePointer-Blanker - Guru-History (saving of all Guru's) - NoGuru - PatchRGB32 - Screensmenu (for comfortable selection of screens) - patch for memorymanagement (e.g. turning off the ChipMem) - DOS star (* instead of #?) - Force NewLook-Menus - Hotkeys - MUI-Preference-Program - programmed in 100% Assembler and some else. mcp111b5.lzx
tools.175 vpoznanovic,
+-------------------------------------------+ | MultiCX 2.49 (13.4.96) | | The ultimate Multi-Function-Commodity !!! | +-------------------------------------------+ | Now including ShapeShifter Support, | | Opaque Windows and much more! | +-------------------------------------------+ mcx249.lha
tools.176 vpoznanovic,
Short: Encoding & decoding in MIME format Author: John Gardiner Myers <jgm+@cmu.edu> Uploader: Elad Tsur <eladts@ccsg.tau.ac.il> Version: 1.5 Type: misc/unix mpack/munpack version 1.5 for amiga Mpack and munpack are utilities for encoding and decoding (respectively) binary files in MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions) format mail messages. For compatibility with older forms of transferring binary files, the munpack program can also decode messages in split-uuencoded format. The Macintosh version can also decode messages in split-BinHex format. Versions are included for unix, pc, os2, mac, amiga and archimedes systems. The canonical FTP site for this software is ftp.andrew.cmu.edu:pub/mpack/ mpack15.lha
tools.177 vpoznanovic,
PointerX v4.08 Short: Mouse pointer hack Author: DJones@CardiffCyberCafe.Co.Uk (Dave Jones) Uploader: DJones@CardiffCyberCafe.Co.Uk (Dave Jones) Type: util/boot PointerX is a (very) small hack that makes the hands on your busy-pointer spin whilst the current task is indeed.. busy ;^) This version is greatly superior to the version (3.05) found on Aminet at util/boot/PtrX35.lha All versions need Kickstart 2.04 or above. This version now works in hires/super hires and has one or two other features described fully in the docs. ptrx408.lha
tools.178 vpoznanovic,
Short: Interactive program for INDEX file (MUI) Author: JÚr˘me LOUVEL Uploader: louvel@dig-isim.univ-montp2.fr Type: util/misc ---------------------------------------------------- -- -- -- POWER Recent 2.00 ć 1996 by JÚr˘me LOUVEL -- -- -- ---------------------------------------------------- ------------ Introduction ------------ * POWER Recent is FREEWARE. * This program permits you to extract lines from the Aminet INDEX file which can be found in the Aminet info/index/ directory. * You can choose the age for the files (in weeks) and also the Aminet directories to scan `biz, demo, dev, ...'. * Saves your prefs ( INDEX/RECENT dir + Aminet dirs to scan ) into the POWER Recent directory `PROGDIR:' auto-assign ! * Provides a self-explaining interface written with MUI. * Uses NO BUFFER (sequential access) ! * When all the selected dirs are scaned, stops reading the Index file ;-> * Separates the dirs (LF + `--- ... ---' + LF) to improve readability. --------------------- Future (if requested) --------------------- * Amigaguide output. * Xpk/Decrunch support. * CLI interface. * Tell me... ------- History ------- 1.01 : * Initial release (uses AMOS Pro). 1.10 : * Uses the new POWER Procedures 1.20 * Improved the loading of INDEX. * Popup to front when the sorting is finished. * Added Multi Wait during the loading * Outputed text reformated 2.00 : * Completly rewritten in C language with MUI. * Sorting feature removed. powrec20.lha
tools.179 vpoznanovic,
Recorder v1.3 Short: Records and plays input events - V1.3 Author: grimm@physnet.uni-hamburg.de (Oliver Grimm) Uploader: grimm@physnet.uni-hamburg.de (Oliver Grimm) Version: 1.3 Type: util/cli Recorder can record and play back key, mousemove and mousebutton input events. It can be used to automate inputs when it's not possible to write a script or something alike. Changes since version 1.2 include: - Keyboard and mouse are now locked in playback. - Recorder sometimes or always crashed when stopped in playback mode. Fixed that. - Recorder is now checking if it has already been started. - The start/stop sequence is now filtered out to prevent interference with other programs that do not ignore this sequence. - Changed the whole command line parsing (now uses the function ReadArgs() of dos library). - Added the opportunity to change the priority of the input handler with the 'Pri' option. - Changed the way the timing is done. This results in slightly shorter event files (One event now uses 22 instead of 26 Bytes.), which also makes older event files incompatible. Also, the 'Quick' option will play quicker now. - Added 'NoWait' option, so that recording/playing might start immediately. - Added the possibility to check if recording has already been started. - Added 'Terse' recording mode. - If RETURN is pressed in play back mode, Recorder will now play the next event immediately. - Recorder always missed one event when the internal buffers where changed. Fixed that. record13.lha
tools.180 vpoznanovic,
ScreenTab v2.0 Short: Now with nice images and taskbar !!! Author: u193113@uebung2.fh-reutlingen.de (Michael Link) Uploader: u193113@uebung2.fh-reutlingen.de (Michael Link) Type: util/cdity DESCRIPTION ----------- ScreenTab is a powerful commodity to make switching screens and windows more comfortable. It's main functionality is derived from the well-known "Alt+Tab"-Feature of Windoze. It enables you to switch between different screens or windows by using a special key combination (e.g. 'LAmiga + Tab'). When you press it, a little window appears on the frontmost screen and lets you cycle through all screen (window) titles. When releasing the keys, the chosen screen (window) will come to front. If you don't want to switch without the mouse, move the mouse-pointer at the lower edge of the screen, and a cool taskbar appears with the actual opened screens. REQUIREMENTS ------------ Requires at least Kickstart/Workbench 2.04. Binary only. Localization features of WB 2.1+ are supported. MUI 3 is needed for the preferences program, the commodity works without MUI ! NEW FEATURES ------------ - external MUI-Interface for almost full configuration - ScreenTab can now display nice little images (whole bunch of IFF-Brushes included) in front of the screen titles - Win95-like taskbar (optionally with clock !) for screen-switching - fixed existing Enforcer-Hits scrtab20.lha
tools.181 vpoznanovic,
Smarty V2.2 Short: V2.2 of file-manager *alike* prog Author: Esteve Boix <axe@arrakis.es> Uploader: Esteve Boix <axe@arrakis.es> Version: 2.2 Type: util/dir Requires: MUI v3.2+. Replaces: Smarty21.lha Smarty is a file-manager program, but it's oriented to manipulate long lists of files, mainly animations splitted in their frames. Note: It is NOT a file-manager like Dopus ! It lacks some important features that you might find in a "classical" file-manager. Some features of Smarty: -Smarty includes several file-selection functions: Wildcard selection. Range selection. Numerical range selection. Stretch selection (select exactly the number of files you want). "Jump" selection. ... -You can "hide" files, so they will be not considered by Smarty's selection functions. -You can rename a sequence of files in different ways: Sequencially (foo.001.jpg, foo.002.jpg....) Adding extensions (Amiga, Mac... -> Amiga.iff, Mac.iff...) "Traditional" renaming is also possible -You can duplicate files. Smarty allows you to create any number of duplicates of any number of files. -Smarty v2 includes the possibility of deleting/copying/renaming drawers. -You can use the DOS window to process files with any AmigaDOS command (for example, convert a large number of images using the IFFTODCTV command). -Smarty uses/requires MUI (to me, a feature). -It is completely localized (english is built-in, and spanish catalog is supplied). -... New in v2.2: -A couple of minor bugs removed -New FOLLOW tooltype: The file-list will always show the file that is being processed. -New file-sort cycle gadget. Smarty v2.2 is Shareware. Please read the docs for further information smarty22.lha
tools.182 vpoznanovic,
-=-=-=-=-=- SPLAT 1.0 documentation -=-=-=-=-=-=-=-=-=- 11/4/96 by Stephen Cantini INTRODUCTION ----------------------------- What is splat? Splat is a file splitter with LOTS of features: it can be used for an easy task such as dividing a file in 3 parts with 1> splat ram:foo 3 parts as well as for this: 1> splat ram:ZZ to ram:foo 8 k search \tAnY\ntH?nG nocase r nocut dowild quick which means "read 8 kbytes of the file ram:zz, then countinue reading until you find (using case insensitive search) the string \tAnY\ntH?nG (where \t means tab, \n means line feed and ? means any char ("jolly" char)), then write all what you have read to the file ram:foo.0, without truncating the last line of text. Repeat this recursively until you reach the end of ram:zz, then output to the shell just the number of files created." Shocking, isn't it? ;-) REQUIREMENTS ----------------------------- Splat requires OS 2.04+ to operate correctly, and at least 7 k of ram..;) USAGE ----------------------------- Splat is a shell-only utility. It's template is: splat FILE/A,S=SEARCH/K,SIZE/N,K/S,LINES/S,TO/K,R=RECURSIVE/S,QUIET/S, BUF=BUFFER/K/N,PARTS/S,NOCUT/S,QUICK/S,NOCASE/S,DOWILD/S,MAX/K/N splat10.lha
tools.183 vpoznanovic,
TimePiece v1.4 Title Bar clock, memory status, on-line status, application launcher... ć1996, Gary Greenhill. Workbench 3.0 only. The main features are: Ě Display: TimePiece will display the time, free memory, on-line time. Ě Menus: TimePiece can launch commands by pull down menus, defined by the user. Ě AppWindow: When Icons are dropped onto the timepiece menu they will launch a user defined program depending on the filetype. The default program is MultiView. Other features and facts are: Ě Only 1 copy of TimePiece may run at a time. If a second copy is run the original will ask if you want to quit. Ě Clicking on the far left of TimePiece will bring up a quit requester. Ě Clicking on the far right of TimePiece will send WorkBench to back. Ě Clicking almost on the far right of TimePiece will send it back/front. Ě The user can define the colours of text/mem fore/backgrounds. Ě The positioning of the graphical memory display depends on how `nice' fonts are.. Topaz works well,.. others might need the display to be configured by the user in the prefs. Ě The font used by TimePiece is the Screen Font as set by Font Prefs. Ě TimePiece is exactly 2 pixels larger than the standard title bar, for those with an interest in such things. Ě Can be used in conjuction with utilities giving `full workbench' to give a menubar at the bottom of workbench instead of the top. tpiece14.lha
tools.184 vpoznanovic,
Short: Dashboard clone. Programlauncher, shows mem, vols etc. Author: Tinic Urou Uploader: Tinic Urou Type: util/wb TITLE TinyMeter VERSION V4.30 AUTHOR Tinic Urou Gaertnerstr. 15 20253 Hamburg - GERMANY - INTERNET: 5uro@informatik.uni-hamburg.de SPECIAL REQUIREMENTS - OS3.0+ - MUI 3.1+ (MUI is only needed for the preferences program!) DESCRIPTION TinyMeter 4.30 is a tool to show the memoryusage, the volumesusage and the cpu usage, with useful informations which are selectable. Its THE Dashboard clone for the Amiga. If you use X11 or Windows you know perhaps this nice tool... Features: -------- - launches programs with easy to use menus. - Shows base-ram after bootup. It is good to know how much memory the startup-tools take and if the applications really freed all the memory or if your bbs got uploads etc. - Uses the ScreenNotify.library to automatically detect the changing of screenmode or font on the Workbench. On any other PublicScreen closing of the screen is recognized. - Can be opened on any PublicScreen. - snaps the actual Workbench background if desired - many options for the design/look - Digital Clock/Date - Can use a background picture via Datatypes. - Font sensitive - displays free memory with c-style formatting codes to be very flexible. - its a commodity - etc 8) Changes since 4.22: ------------------- - Added Iconlauncher. Use now pictograms directly on TinyMeter. Look at the preview to see how this can be used. - Pictograms can now use the transparent colors. Looks nice, when used with Iconlaucher... - Appwindow features are now fully used. drag an icon to an entry or to a launchergadget and select it. - TinyMeter now uses memory pools for most allocations. This should avoid some memory fragmentation. - Modified method of redrawing gauges. Now there should be less lockups - Hopefully fixed problem with testing the settings. tinym430.lha
tools.185 vpoznanovic,
WatchMem v1.0 Short: Small prog to observe memory usage of other progs Author: Daniel `ThunderPig` Raedel Uploader: thunder@mipool.uni-jena.de Type: dev/misc USAGE: Run WatchMem SIZE/N, where SIZE is the amount of bytes that shall be stolen every time you click on the `Steal`-Gadget (using this feature, you can test your program's reactions when it has to run under `low memory`). Clicking on `Release` will release the whole stolen memory. FEATURES: font-sensitive, *very* small (2772 Bytes turbo-imploded), runs on the default public screen REQUIRES: OS V37+ watmem10.lha
tools.186 vpoznanovic,
WRip v2.5 Short: Rips various pack-formats from Disk/File Author: jah@hrz.th-zwickau.de (Bert Jahn) Uploader: jah@hrz.th-zwickau.de (Bert Jahn) Version: 2.5 Type: util/misc Requires: OS V2.05 (V37+) Replaces: util/misc/WRip_23* WRip uses a Disk (DF0: RAD: ..) or a file as input, scans them for known formats and saves recognized data. WRip knows the follwing formats : - Executable files ($000003F3), IFF files (FORM) - various pack formats (ATM5, BOND, CrM2, CrM!, FIRE, FVL0, GC!, ICE!, Ice!, IMP!, LOB, LPv1, LZWH, PACK, PIco, PP20, RNC0, RNC1, RNC2, S300, S310, S400, S401, S403, S404, SC, SF, SFHD, SP, SSUR, TPWM, XPKF) and some clones (ATN!, CHFI, Z&G!, TSM!) wrip25.lha
tools.187 vpoznanovic,
Calendar v1.0 An AREXX script for Wordworth 5 Adam Dawes, 19th April 1996 What is Calendar? ~~~~~~~~~~~~~~~~~ Calendar is an AREXX script for use with Digita's excellent wordprocessor, Wordworth 5. The script will not work with previous versions of Wordworth. Calendar will ask you to enter a month and a year. Once you've done this, it will start to draw a calendar of that month. When it is finished, it will group the component objects of the calendar to a single object, so it can be used as a single object in Wordworth. ww5cal10.lha
tools.188 vpoznanovic,
PreviewFonts v1.0 An AREXX script for Wordworth 5 Adam Dawes, 17th April 1996 What is PreviewFonts? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ PreviewFonts is an AREXX script for use with Digita's excellent wordprocessor, Wordworth 5. The script will not work with previous versions of Wordworth. PreviewFonts will scan all the fonts you have installed in Wordworth, and will print a brief line of text using each of them. This is very useful to print, as you can later refer to the font previews to find a suitable font for a document you are working on. ww5pf10.lha
tools.189 vpoznanovic,
Short: XpkArchivePackageV2.0: xpkarchive.library + tool for WB This is version 2.0 of the XpkArchivePackage. It consists of the xpkarchive.library V2.0 and XArcTool V2.0, a tool with graphical userinterface that uses the functions of the library. xpkarchive.library should work with OS1.2 XArcTool requires OS2.0 (V37) This package needs the xpk-package to work. (i.e. it requires the xpkmaster.library and at least one compressionlibrary) What's new: - support for archiver-sublibraries - demo sublibrary - sublibrary for ZOO-archives - both are coming with full sourcecode - support for directories - improved generation-handling xpkarc20.lha
tools.190 vpoznanovic,
>> Veliko hvala na upload-u, samo jedna molba: ako nije veliki problem, >> nemojte prepakivati LHA arhive u LZX. Ima više razloga za to, a >> jedan od njih je to što LZX arhive (još uvek) nisu podržani na PC-ju, što >> znači, da ne rade komade ADIR (listanje sadržaja arhive) i AEXTRACT >> (raspakivanje fajla iz arhive) na Sezamu. Hvala na razumevanju :) Evo da ja odgovorim umjesto Pavla, s obzirom da bolje znam kako stvari stoje. Ova verzija MCP-a nije skinuta s Amineta već sa home page-a grupe koja ga pravi. Oni su izgleda shvatili koliko dobijaju na dužini arhive pakujući ga LZX-om, pa im je to postala praksa. Znači, prepakivanje bi u stvari predstavljalo prebacivanje iz LZX u LhA, što naravno nije nikakav problem, ali se ipak radi o prepakivanju originalne arhive...
tools.191 mikis,
+> Ova verzija MCP-a nije skinuta s Amineta već sa home page-a grupe koja ga +> pravi. Oni su izgleda shvatili koliko dobijaju na dužini arhive pakujući +> ga LZX-om, pa im je to postala praksa. Znači, prepakivanje bi u stvari +> predstavljalo prebacivanje iz LZX u LhA, što naravno nije nikakav problem, +> ali se ipak radi o prepakivanju originalne arhive... Naravno da u tom slučaju nema potrebe za prepakivanjem, meni je to samo poslužilo da skrenem pažnju na takve stvari :)
tools.192 zealot,
HI! E _HITNO_ mi treba UUDECODER za FTP EMAIL :) Po mogucnosti da radi na A500.. O:) pozdrav by ZeaLoT / CaNCeR :)
tools.193 mikis,
+> HI! E _HITNO_ mi treba UUDECODER za FTP EMAIL :) Po mogucnosti da radi +> na A500.. O:) Uz poruku 5.176 možeš naći mpack 1.5, koji osim UU(de)code-a podržava i mime formate kodiranja. Ako ne radi na OS1.x, javi da pošaljem neki koji radi. Međutim, moram da skrenem pažnju na još nešto: zamolio bih da NE KORISTITE FTP-by-mail preko SezamNeta! Neko me je već pitao da li je to dozvoljeno, ali na žalost ne stigoh da mu odgovorim. Odgovor je - NE! Kao što (verovatno) znate, SezamNet ima e-mail vezu sa svetom, ali to je još uvek u fazi testiranja, i u tu svrhu je i korisnicima omogućeno korišćenje. Međutim, svaka zloupotreba toga (u šta spada i ftp-by-email) povlačiće i određene posledice - za početak ukidanje mogućnosti slanja i primanje e-maila izvan SezamNeta. Onog trenutka kada faza testiranja bude završena, i SezamNet dobije pouzdan (i brz) kanal za razmenu pošte sa svetom bićete blagovremeno obavešteni, i verujem da ćete moći da koristite sve servise dostupne preko e-mail-a, pa i ftp :)
tools.194 mikis,
Ako bi mi neko poslao DMS v1.5x (stari), bio bih mu veoma zahvalan :) Verzija 2.04 koju koristim ima problema sa nekim non-dos disketama. Podrazumeva se da je poželjno da bude kompletna arhiva (zbog eventualnog prebacivanja u dir), u suprotnom moj mail je otvoren :) Hvala unapred...
tools.195 mikis,
[Odgovor zealotu, GROUP:amiga/21642] +> Drugo. trebaju mi sledece biblioteke, ali samo ako mogu da se koriste na +> A500: (1) xpkmaster.library and some sublibs. +> (2) playSID.library +> (3) xfdmaster.library Treću imaš u dir-u: +> amiga\arc\*.* +> ------------------ +> xfd112.lha 111k XFD Package V1.12 - raspakivanje svih vrsta fajlova Prva bi takođe morala da bude - ali je još nema. Naime, imam (skoro) kompletan XPK handler 2.5 paket, ali ne mogu da ga bacim u dir jer je neki biser pobrisao sve Readme i Install fajlove iz arhive. Pogledaću na Aminet diskovima. Međutim, bojim se da ni jedno ni drugo ne radi na OS 1.x :(
tools.196 zealot,
HI! hitno mi treba program koji se zove FixDisk!! Ne treba mi nikakav drugi ako nema opciju koju pomenuti ima a to je validatiranje razvalidatovanih disketa ! Postoji na utility disku koji se zove NCL Power Compact...ili Impact.. tako nesto..... O:)§í ű ű Pozdrav by ZeaLoT / CaNCeR :)
tools.197 sofke,
MultiCX 2.53 mcx253.lha
tools.198 sofke,
A evo ga i prefs za MCX 2.53 trazi MUI mcxp317.lha
tools.200 ldjordje,
Evo nove verzije poznatog decruncher-a ... xfd114.lha
tools.201 sofke,
Hi! Skinuo sam program DFA, ali mi nije jasna poenta programa :) Da li je neko isprobao ovaj program i o cemu se tu radi ? Citao sam uputstvo, ali mi nije bas najjasnije. Pozdrav Sofke... ** Amiga SOR VERSION 1.0 registered to sofke
tools.202 mikis,
Short: V1.4 StartButton Author: tst92@ecs.soton.ac.uk Uploader: tst92@ecs.soton.ac.uk Version: 1.4 Type: util/cdity Replaces: util/cdity/OnGo.lha Requires: KS3 Distribution: any This is a Windows '95 style Start Button, used for launching programs, featuring cascading beveled menus. It can also add items to Workbench's TOOL menu, and includes a Virtual screen manager. Take a look, and tell me what you think. Sugguestions welcome. ongo.lha
tools.203 mikis,
Short: Extract, Execute, Edit files in LhA-Archives Author: Allan Odgaard <Duff@DK-Online.DK> Type: biz/dopus Uploader: Allan Odgaard <Duff@DK-Online.DK> Version: 2.6 This is a script for DOpus V4.x, its task is to make handling of LhA archives easy and flexibel! You get the archive's contents in one window, then just Drag'n'drop the files you want extracted, you'll be asked wether to extract with or without full path - Or if you would like to "extract as..." You can also double click the files to MultiView, Execute (prompted for command/arguments, and if the file has been changed, then you'll be asked if it should update the file to the archive), Delete or for *.info there will be a special `Icon info' gadget. If you like it, then send me an email :) lhacnt26.lha
tools.204 mikis,
Short : icon.datatype V40.1 Author : Swen K. Stullich Uploader : Swen@Trashcan.mcnet.de Version : 40.1 Type : util/dtype Distribution : shareware icon.datatype Written by Swen K. Stullich United Forces Tools This is an icon data type for using in Multiview or similar programs! The datatype loads any icon-file and displays it as a picture! This datatype is Shareware, please read the documentation! It's strictly forbidden to include this archive in any kind of software collection except Fred Fish's AmigaLibrary, Aminet , Aminet CD's and BBS Fileareas ! This software is provided "as is". No representations or warranties are made with respect to the accuracy, reliability, performance, currentness, or operation of this software, and all use is at your own risk ! icndt401.lha
tools.205 sofke,
Short: Textviewer with locale, ANSI, pipe and public screen support Author: Martin Wulffeld Uploader: Alex Holst (tjallex@cybernet.dk) Type: text/show Vinci has so many unique features which you won't find in any other textviewer. Those are e.g. 'File Base' and 'Path Base' which in short gives you immediate access to a certain file/path. Vinci of course also has all the common features such as ANSI support, adjustable tabulator size, font sensitivity, pipe support and locale support. It can open on any public screen. Is a commodity and can even extract files from LhA/LZX archives and view them without having to extract the whole archive. You can view AmigaGuide documents in asynchronous mode (more than one AmigaGuide window at the same time), synchronous (only one at the time) or as a plain text file. Due to the fact that Vinci utilizes the unpack.library it can decrunch ALL files packed with XPK compressors and also most of the custom cruncher types around (PowerPacker/CrunchMania etc.). History for version 2.3: Changes - Now supports pipes. - Added information windows to the search and formatting functions. I therefore got rid of the (in my opinion) annoying flash that occured when a search failed. - Added History function. Remembers up to the last 999 files loaded. - Pressing backspace causes the text to refresh. - Added Auto close extract window feature. - Preferences renamed to Settings. More style guide compliant :-) - If you have configured Vinci to flush the work path when quitting it will now also delete the work directory. - The Index menu will disappear if there are no files stored. - New support tool: ReFormat. - Included Swedish catalog. Translation by Tauno Pinni. More will follow when I "soon" get a new E-Mail account. My school is slow on that point :-( - If you use Executive by Petri Nordlund you will have to exclude Vinci from being scheduled because it does not work properly with Executive. I do not know why but I will of course try solve this problem. Bug fixes - Would crash at startup if a library was missing or there was very little memory left. - The highlighted entry in the archive list window was reset after a file was extracted. - When checking the length of gadget strings it would sometimes forget one or more strings. - Removed some enforcer hits that could occur if libraries were missing. - If the number of lines exceeded 65535 Vinci would calculate the gadget knob position incorrectly when the current line exceeded 65535. - If the scroller was positioned in the left side the information gadget would be overwritten by the information bar. - Minor GUI settings bug. - Would crash due to a bewitched algorithm if one of the sizable windows were minimized. vinci23.lha
tools.206 sofke,
Short: Nucleus a new front end creation system Author: Jon Close Uploader: sim@mersinet.co.uk (Simon Jessop) Version: 1.1a Type: util/misc Nucleus - The ultimate Front end creation system DEMO INTRODUCTION ------------ Nucleus is a front end designer that not only allows the creation of standard menus but will import IFF files to act as backdrops and gadgets, thus allowing the average user to design and create any type of front end in any style. Since version 1-0 of Nucleus was released we have heard of many commercial tasks that it has been put to, if you are using this program for any type of creation then please let us know! REQUIREMENTS ------------ o OS 3.0 or better o Basic OS knowledge!! VERSION 1.1a ----------- Fixed- The offset coordinates for the images were calculated incorrectly when the edit window was first opened. When the window was updated all the images would move to their correct positions. This also happened with all the executables. If there is any further information on this product that you would like then please direct your mail to sim@mersinet.co.uk nucleus.lha
tools.208 mikis,
Jedan 'vrlo' koristan commodity ;) Short: Beams your mousepointer from one side to the other Author: yello@fdrake.ruhr.de (Matthias Boecker) Uploader: yello@fdrake.ruhr.de (Matthias Boecker) Type: util/cdity If your mousepointer reaches the left Screenlimit, this commodity will 'beam' the pointer to the very right side of the screen and vice versa. Yaeh, nice english ;) CU YELLO' mousbeam.lha
tools.209 mikis,
Short: Generates HTML WWW index pages(v2.2) Author: Braneloc@mirex.demon.co.uk Uploader: Braneloc@mirex.demon.co.uk Type: comm/www A proggie for generating aminet style index pages for Amiga WWW sites. Well, a bit more like the amigaguide ones on the CD's anyway. What it does: It scans your directory for any readme files, and makes a nice html document based on what it finds. Looks lovely under Ibrowse. (but pretty bad under aweb - HINT !) Feel free to hack the generated html. I use this on my site http://mirex.demon.co.uk (not 24 hours) and on my mirror site http://www.netlink.co.uk/users/mirex/ Now you can configure almost every aspect of the generated html... just what you always wanted ! You don't even HAVE to have a .readme any more ! genindex.lha
tools.210 mikis,
Short: Multiple file rename Tool Author: Daniel Trompetter Uploader: michael@s1.microdata.de Type: Yeah, another Rename-Tool - easy to use, i hope... ren_it10.lha
tools.211 mikis,
Short: Converts dBASE files to sequential files Author: Frank Reibold. Uploader: peterr@stud.uni-hannover.de Type: util/conv The ╗DBF2ASCź utility ===================== This utility reads a dBASE (*.DBF) random access file and creates a sequential file which can be read by almost every database management system on the Amiga. Additionally, it can convert characters from the IBM-ASCII format to ANSI. ANSI is used by the Amiga and by Microsoft Windows. DBF2ASC will not process records which are marked as "dele- ted" by dBASE. The dBASE file may have up to 255 fields, the file length is re- stricted by AmigaDOS only. MEMO fields are not supported yet. The package does also include a dBASE viewer. This tool shows you some details about the chosen file (e. g. field names, creation date, dBASE version number) and displays the field contents on the screen. All files are placed in the public domain and may be freely distri- buted as long as you ensure that you do not remove the copyright notice. To enable you to write your own applications using dBASE files, the source code (in Hisoft Basic 2) is included, too. dbf2asc.lha
tools.212 mikis,
Short: FREE *Fast* non-MUI GUI for DMS (bugg fixed). Author: Pedro Luis Mieza Uploader: MULTITASKERS@redestb.es Type: util/arc Replaces: util/arc/dmsgui17.lha Requires: OS 2.0 (V37) or better. DmsGui 1.7a is a non-MUI DiskMasher interface. *NEW* features: Hard Bug English version fixed (when you compress now It will compress any when you try decompress now it will decompress) Iconify option! Recognize StatRAM devices! Prefs menu option! Save prefs menu option! Default DMS directory... Recognize if the selected dms is a real dms! Minor bugs fixed.. dmsgui18.lha
tools.213 mikis,
Short: Noise saver for A1200&A4000 ide HD`s Uploader: gzenz@ernie.mi.uni-koeln.de (Gideon Zenz) Author: gzenz@ernie.mi.uni-koeln.de (Gideon Zenz) Type: disk/misc Replaces: disk/misc/HDOff_* HDOff is a program like NoiseSaver for the A1200 and A4000. It stops the HD motor x minutes after the last access. The changes: - Some bugfixes - Message port expanded/changed (look at Developers.doc) - Everything is now multi threaded, so msg`s etc are immediately processed now. - Included new, advanced GetStats This is mainly a version with improved onlineport for the GUI beeing developed. hdoff136.lha
tools.214 mikis,
Short: V0.4 - cli command to create a custom public screen Author: andreas.bombe@munich.netsurf.de Uploader: andreas.bombe@munich.netsurf.de Version: 0.4 (16.07.96) Type: util/misc Requires: OS2.04+ newps is a small CLI tool that opens a public screen for the use of other programs that don't provide an option for creating an own screen but do allow to open their windows on other public screens. You can configure your own settings or use the Workbench screen values as default. This program is still beta and comes with source. newps04.lha
tools.215 mikis,
Short: Show Ver/Rev of DTypes,Classes,Libs Etc. Author: normb@utcc.utoronto.ca (Norman Baccari) Uploader: normb@utcc.utoronto.ca (Norman Baccari) Type: util/wb WHAT IS QLIB? ~~~~~~~~~~~~~ QLib (Query LIBrary struct) is a workbench utility that reads the library data structure from various AMIGA system files. There are several types of system files that share one thing in common between them, even though the files are totally different. That is, they each make use of a library data structure. These are the file extensions and their directory locations that QLib currently recognizes. SYS:Classes/DataTypes/*.datatype SYS:Classes/Gadgets/*.gadget SYS:Classes/Images/*.image SYS:Classes/*.class DEVS:*.device LIBS:*.library The following, details the information that QLib provides. DOS Name (Which can be edited for renaming). DOS Comment (Which can be edited). Files Complete Path. File Version File Revision File Segment Name Priority. File Size Open Count For Libraries. QLREPORT ~~~~~~~~ QLReport is a cli version of QLib that can be used either from a shell or from a file manager. QLReport is included in the QLib Distribution.
tools.216 mikis,
Short: Breaks Tasks with patternmatching Author: Stefan Le Breton (stlb@cs.TU-Berlin.de) Uploader: Stefan Le Breton (stlb@cs.TU-Berlin.de) Version: 1.4b Type: util/cli Copyright: Š1995,1996 Stefan Le Breton Distribution: free Restrictions: no military or life critical use, complete archive, no commercial Requires: OS 2.0+ Archive: TBreak.lha Date: 12.07.96 Downloader: probably YOU :) tbreak.lha
tools.217 mikis,
Short: Unrar 2.00, unpacks RAR 2.00 archive formats. Author: a.vallinotto@agora.stm.it Uploader: a.vallinotto@agora.stm.it Version: 2.00 Type: util/arc Requires: OS2.0 (untested under 1.2-1.3) Replaces: Unrar1.02.lha This is the new version of the unpacker for RAR archives. This new version extracts correctly every RAR format known so far, including the new formats introduced with RAR 2.00 . This software is Freeware, but copyrighted by Eugeny Roshal for the original code, and by me (Andrea Vallinotto) for the Amiga port. unrar2.lha
tools.218 sofke,
Short: V2.1. Converts HTML files in text files. Author: bitabit@servicom.es (Manuel Martin) Uploader: bitabit@servicom.es (Manuel Martin) Version: 2.1 Type: text/hyper HTMLess is just another utility to convert HTML files (Web pages) in a readable text format.The main features are: - v2.1: Bug fixed: now works fine without Fast RAM. - Workbench ToolTypes support. - Fast (written 100% in assembler) and small (only 12000 bytes long). - CLI and Workbench usage. - Admit filenames as CLI parameters (can be launched from a DiskMaster/DirOpus type program to autoconvert HTML's). - Output text could be formatted to easy reading. - Can keep [href's] (like WWW adresses) in the output text. - Very easy to use...just try it. - No annoying requesters when starting/using/quitting program. E sad, pogledajte malo doc i kome se sve autor zahvaljuje :)) htmless.lha
tools.219 sofke,
Short: Multi Function Commodity Author: m_berndt@wanderer.gun.de (Martin Berndt) Uploader: scholly@wanderer.gun.de Type: util/cdity ------------------------------------------------------------------------ MultiCX 2.55 (24.6.96) The ultimate Multi-Function-Commodity ------------------------------------------------------------------------ MultiCX is the smallest Multi-Function-Commodity for the Amiga, thought as a replacement for many larger and sometimes badly programmed programs. It is a 100% pure commodity, which means that it does not use interrupts and no special input handlers. Some Patches (SetFunction) are installed in a very clean way, so that they do not interfere with other programs which use the same vectors. As a result MultiCX can safely be disabled or removed at any time. If you need a clean Commodity without bad hacks there's no alternative ! ------------------------------------------------------------------------ News in v2.0 ------------------------------------------------------------------------ Advanced EditHook Advanced ResetHandler AssignWedge NewLookMenus NewLookProps Opaque Windows ShapeShifter Support TagScreens WB Extender WBGauge and many more... ------------------------------------------------------------------------ !!! MultiCX is SHAREWARE !!! ------------------------------------------------------------------------ Short History: 2.0 - 2.39 Ancient History 2.40 (7.1.96) PUBLIC RELEASE - fixed a global WB deadlock problem 2.41 (8.1.96) PUBLIC RELEASE - fixed small bug in WBTITLE - ENTERASCII now works with LALT or RALT 2.42 (23.1.96) PUBLIC RELEASE - implemented AUTOMOUNT - improved EDITHOOK 2.43 (23.1.96) PUBLIC RELEASE - improved ASSIGNWEDGE 2.44 (26.1.96) PUBLIC RELEASE - improved ASSIGNWEDGE (AUTOMOUNT) behaviour 2.45 (12.2.96) PUBLIC RELEASE - removed SMARTWB, because it would never work properly - removed a sanity check from ASSIGNWEDGE 2.46 (18.3.96) PUBLIC RELEASE - implemented NOCLOSEWB - implemented IGNOREKEY - improved IOALERT, Multitasking is inhibited now while displaying the alert to give the chance for a emergency reset - WBTITLE now detects CyberGraphX - easier access to Support BBS 2.47 (24.3.96) PUBLIC RELEASE - fixed ASSIGNWEDGE's Mount to work properly with some 3rd party command shells (WShell etc.) 2.48 (11.4.96) PUBLIC RELEASE - implemented ASSIGNWEDGE workaround for WBStartup+ (bug in launcher.library) - fixed small bug in NOCAPSLOCK - improved SetFunction interfacing code - optimised some routines - included german documentation 2.49 (13.4.96) PUBLIC RELEASE - fixed a nasty bug in new SetFunction interfacing code 2.50 (29.4.96) PUBLIC RELEASE - fixed bug in SCRMODE, ToolType was simply ignored 2.51 (8.6.96) INTERNAL TEST VERSION 2.52 (10.6.96) PUBLIC RELEASE - improved Drive Protection routines - implemented IGNOREMOUSE and IGNOREDISK - implemented AVOIDSUN - implemented DATE display for extended TitleBar 2.53 (11.6.96) PUBLIC RELEASE - fixed small bug in DATE routine 2.54 (18.6.96) PUBLIC RELEASE - fixed bug in AVOIDSUN - improved InputEvent killing routine 2.55 (24.6.96) PUBLIC RELEASE - implemented German Localisation - improved some routines mcx255.lha
tools.220 sofke,
Short: MUI Preferences for MultiCX Author: j.kempkes@wanderer.gun.de (Juergen Kempkes) Uploader: scholli@wanderer.gun.de (Ulrich Scholz) Type: util/cdity ------------------------------------------------------------------------ MUI MCX-Prefs 3.18 A nice preferences editor for MultiCX. Needs MUI v3.x! Supports MultiCX upto version 2.55 Including german doc file Changes since V3.11 ------------------- 26.04.199 V3.12 Fixed to run as SingelTask program again. Some new translation to catalog file. Version is 3.12. You may still use 3.10. Now supporting MultiCX 2.49. Added german doc file. 30.04.1996 V3.13 SingleTask option crashed, when tired to running twice. Fixed. Added new own tooltype to run in any language. (LANGUAGE=<language>). The settings of preferences will be ignored. (E.G. If language installed is english You can force german texts by using LANGUAGE=deutsch) [Wished by Nils Goers] Fixed wrong version string in catalog file. [Reported by Nils Goers] Now supporting MultiCX 2.50. 22.05.1996 V3.14 The ESC / Closegadget didn't set the tooltypes to the old values after testing. Fixed now. Screenmode and device requester changed to pop- up requesters. NoBootWrite didn't recognize it's key. Fixed. New catalog version 3.14. 23.05.1996 V3.15 PopCliStack had some problems with it's default value. Fixed. 28.05.1996 V3.16 The backgroundcolor for groups was never set. Fixed. Added Settings/MUI to menubar. New catalog version 3.16 needed. 11.06.1996 V3.17 Added new tooltypes IGNOREMOUSE and IGNOREDISK to blanker page. Added new tooltype AVOIDSUN to window page. Added new tooltype DATE to patch/misc page. New catalog required V3.17. Now supporting MultiCX 2.53. 26.06.1996 V3.18 Added new tooltype FORCE_GERMAN to misc page New catalog required V3.18. Now supporting MultiCX 2.55. ------------------------------------------------------------------------ mcxp318.lha
tools.221 sofke,
Short: Allows a user to create a MUI GUI for *ANY* program. Author: flavour@aventure.teuto.de (Thorsten Stocksmeier) Uploader: wenzel@unixserv.rz.fh-hannover.de (Thomas Wenzel) Version: 0.9 Type: util/sys Replaces: Argue08.lha *Forget your shell!* You hate to configure shell tools by command line arguments? You get mad when typing pages of unix like arguments? You like MUI? Get this! :-) This is a completely new program that builds external user interfaces off a ReadArgs()-Template. (You know, FILE/A,QUICK/S etc.) Argue 0.8 features standard, minimum and maximum values for integer gadgets, pre-clicked checkboxes for /S arguments and predefinded string gadgets. Argue 0.9 features ASL MULTISELECTION for the /M list! The SCREENMODE popup now completely works! New popup buttons have been added. Choose a device argument by travelling through a nice MUI poplist, define a font not by hand but in a nice ASL font requester, get a drive by scrolling around in a drivelist... There are six nice logos! Pick one out and Argue's window will get an even better look'n'feel. Argue is a complete MUI application. It features a multi argument list (FILE/M) Configuration may be done completely via ToolTypes! No more shell hacking! Hurry up and get this one! Argue is *NO* Shareware! ;-))) This is version 0.9 of the most powerful and cheapest interface creator you have ever seen, Mike! Yes, John! Argue has really made my life so lucky. You don't get a 10kb executable, not a 20kb executable, no! You get more than 30kb of the most powerful and cheapest interface creator kit ever seen on this planet. Argue is a complete new development and approved by thousands of happy users ... Here is how to order ;-)) argue09.lha
tools.222 sofke,
Short: File-finder. GUI. Software file-buffer. Author: mebby@enterprise.net (Michael Griggs) Uploader: mebby@enterprise.net (Michael Griggs) Type: util/cdity Requires: OS 2.04. BGUI.library (included). 1MB Ram. Distribution: Aminet Replaces: util/cdity/FindItGui_112.lha FindItGui is a file-finder which utilitises the best features of the Amiga OS. It is a commodity, so you can run it in your WBStartup drawer and forget about it until you need it; it has a simple, yet-powerful GUI system, courtesy of BGUI.library (included). FindItGui also has a buffering system for file-finding, which improves graphics throughput (less time spent updating the display). Other programs by the same author: Aminet: util/sys/Execute.lha - Replaces Workbench "Execute Command..." requester. fgui113.lha
tools.223 sofke,
__ ___. ___ /\ _ \_) ___/\ ______) Âl_ ż _\_Â\ /_ YÂ\ ____\___ \ / __Â\_ __/ ż !:/ __ Y. \ / Y. Â|. | Y. ___|. lÂ\:e t0▓:. ' |:. Y |:. |:. | |:. ` Â|:. ▓^D `------^---l__|---^---l__|------^------' .------------------------------------------. | Type: AmiNet:util/boot | | | | Desc: Starts date prefs on startup (if | | no clock found) | `------------------------------(DoDIZ 2.0)-' datehunt.lha
tools.224 sofke,
============================ = dA pRoDuCTioNS pREsENtS: = = > dA->UU<-dIRECTOR 1.4 < = = Tool to UUEn/Decode = = files = = 22.07.96 = = call XoX: ++49 69/544912 = ============================ dauud14.lha
tools.225 sofke,
Ovaj program sto saljem je jos BETA verzija. Poslao mi ga je jedan Spanac koga sam kontaktirao u vezi neke registracije, sa napomenom da ga testiram i posaljem moja zapazanja. Testirajte ga i direktno njemu posaljite svoje utiske. burnguin.lha
tools.226 mikis,
Short: Unrar 2.01, small bugfix for dir. problem. Author: a.vallinotto@agora.stm.it Uploader: a.vallinotto@agora.stm.it Version: 2.01 Type: util/arc Requires: OS2.0 (untested under 1.2-1.3) Replaces: Unrar2.lha This is a quick bugfix for UnRar 2.0. Unrar 2.0 had problems when operating on archives in the current directory... SORRY GUYS! This problem was caused by the fact that both MS-DOS and Un*x use '.' to indicate the current directory. Zillions of thanks to Juergen Zeschky for the bugreport. This version extracts correctly every RAR format known so far, including all new formats introduced with RAR 2.00 . This software is Freeware, but copyrighted by Eugeny Roshal for the original code, and by me (Andrea Vallinotto) for the Amiga port. unrar201.lha
tools.227 sofke,
Short: Decrunch almost every packed file (exe/data) Author: Georg Hörmann Uploader: Bert Jahn (jah@pub.th-zwickau.de) Type: util/pack Replaces: util/pack/xfd114.* This software package allows you to decrunch almost every packed file known on the Amiga. It consists of the xfdmaster.library as the brain and a couple of programs that offer certain functions to the user. The xfdmaster.library is a standard Amiga shared, runtime library. It works with Kickstart V33+ and offers applications the possibility to directly support any crunched files. Other than the predecessor decrunch.library, the xfdmaster.library has a more flexible interface, offers the possibility to decrunch already loaded program segments, supports external decrunchers and is able to unlink so-called 4EB9-linked files. xfd115.lha
tools.228 sofke,
Short: RunBar like Win95 !!NO BUGS, DL IT NOW!! Author: dlife@pub.osf.lt (Sergej Kravcenko) Uploader: dlife@pub.osf.lt (Sergej Kravcenko) Version: 1.1 Type: util/wb Replaces: RunBar* This is bugs free like Win95 tool launcher. !!!!!!!!!!!!!!!!CHECK IT NOW!!!!!!!!!!!!!!!! Version 1.1 --- New features. * Commodity support. * Popup window with Hotkey. * GFX improvement. runbar11.lha
tools.229 sofke,
Short: AmigaGuide-Viewer with XPK-Support Author: iceman@leslie.s-link.de (Mirko Lukas) Uploader: iceman@leslie.s-link.de (Mirko Lukas) Type: text/hyper AmigaguideŞ-Ersatz unter OS2.x und höher mit XPK-Support. History: Version 2.5 ----------- Fiesen Enforcer-Hit beseitigt, der mir erst seit dem ich einen 68060 habe, aufgefallen ist. Wahrscheinlich ist er aber schon seit Anfang an drin. ;) showgu25.lha
tools.230 sofke,
Short: Turns your hard drives motor off. v1.3. Author: muszynsk@ipeneuro.ipe.pw.edu.pl (Tomasz Muszynski) Uploader: muszynsk@ipeneuro.ipe.pw.edu.pl (Tomasz Muszynski) Type: disk/misc This simple commodity turns your hard drive motor off if not used for a given period of time. Something like screen blanker, but for harddisks. You may know what it is, because this is BIOS feature of all new PC motherboards. Works only with A1200 and A4000 with IDE hard drive(s). A600 isn't supported yet :-( maybe later... Changes in v1.3: - Before opening hdsleep window frontmost screen is remembered. Closing hdsleep window, brings remembered screen to front. - Small bug fix. Changes in v1.3 (second upload - bug fix version): - fixed one big bug. hdsleep.lha
tools.231 sofke,
Short: View Aminet INDEX like .guide file, v1.1 Author: adam@chemul.uni.lodz.pl (Piotr Bieniek) Uploader: adam@chemul.uni.lodz.pl (Piotr Bieniek) Type: text/hyper Index View is a small utility, which allows to view INDEX file of Aminet just like amigaguide documents. All required conversions are done in realtime, so you needn't make any conversions. Main features of Index View: - You needn't convert INDEX file, which you downloaded from Aminet. It's still easy readable text file. - INDEX file has more than 2MB of data, but Index View should work even on Amigas with only 512KB of free memory. - Utility called Integrate allows to add files listed in RECENT file to INDEX. You needn't download 2MB of data if you want to have full list of Aminet files, just download RECENT once a week. - Viewing an AmigaGuide document is much more comfortable than viewing just simple text file. - It's very cheap, since it's freeware. indexv.lha
tools.232 sofke,
Short: ClassAction 3.3 (MUI && GT) Author: salim@sdv.fr (Salim Gasmi) Uploader: salim@sdv.fr (Salim Gasmi) Type: util/wb +--------------------------------------------------------------------+ | _______________________ ____ __ ___ | | / _____________________/ / __ \ _/ /_ /__/ V3.2 | / / / / ______ ______ ______ / /_/ /_____/ __/__ ______ ____|_ |/ / / / / __ // ____// ____// __ // ___// / / / / __ // __ / / /___ / /_ / __ /_\__ /_\__ // / / // /__ / /_ / /_ / /_/ // / / / \____//___//_/ /_//_____//_____//_/ /_//____//___//___//_____//_/ /_/| | | | 1994-96 | +----------------------- by - GASMI Salim ---------------------------+ -=> \/\/elcome <=- To ClassAction's Aminet ReadME - If you have an Am!ga, you can't work (fine) without ClassAction !!!! If you try it, you won't be able to trash it !!!! - ClassAction is a program made to help all hard disk users to handle files: ClassAction recognize ANY file format and perform actions on it. With ClassAction, View,Edit,Compile,Run,...... any file with a single click ! ClassAction is provided with more than 40 file formats, of course you can define new file formats, add actions and even can ask ClassAction to learn itself new file formats !!! I have also included the 2.8 archive for Gadtools Fans users . ClassAction features : - ClassAction is now MailWare and you can register for FREE !!! - All advantages of a MUI application (font sensitive,resizable ..) - Built-in File manager - Multi selection - Directories handled - Arexx Port - Commodity - AppIcon - Nice GUI - Localized (English and French) - XFD support. - Easy to configure with ClassActionPrefs. - Analyzer making ClassAction able to auto-learn new file formats - Interactive commands . - Use few memory. - Nice documentation (French and English) - MagicWB Icons. - ReqTools Support. - AppWindow support for your comfort . - You can have up to 50 path buttons . - A lot of other cool features you will discover soon !! A lot of users decided to register !!! they now can't work without it ! You really should take a look on it . - it's a 100% WORKING version, nothing has been disabled !!! - Version : 3.3 - Date : 23/08/96 - Try it . - Love it !!! . /^\ . - See you soon for new updates /\ "V" /__\ I O o - If you've found bugs, new ideas, //..\\ I . feel FREE to contact me :-) \].`[/ I /l\/j\ (] . O /. ~~ ,\/I . \\L__j^\/I o \/--v} I o . | | I __________ | | I c(` Class ')o -> Salim <- | l I \.Action./ _/j L l\_! _//^----^\\_ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ is mćgşşşşşşc ca33.lha
tools.233 kmilan,
Da li je LHA isto što i LZH (lharc)?
tools.234 mikis,
+> Da li je LHA isto što i LZH (lharc)? U principu trebalo bi da jeste, tj. LHA radi potpuno identično i sa LHA i LZH arhivama, jedino sto je na PC-ju (i na atariju?) podrazumevana ekstenzija LZH a na Amigi LHA. Ne znam kako stoji stvar sa LHARC-om, mislim da je to prethodnik LHA-a, ne znam da lli može da čita LHA-ove arhive.
tools.235 kmilan,
> U principu trebalo bi da jeste, tj. LHA radi potpuno identično i sa >LHA i LZH arhivama, jedino sto je na PC-ju (i na atariju?) podrazumevana >ekstenzija LZH a na Amigi LHA. Ne znam kako stoji stvar sa LHARC-om, mislim >da je to prethodnik LHA-a, ne znam da lli može da čita LHA-ove arhive. i na Atariju je LZH.
tools.236 mikis,
Short: Calculate sizes of directories v1.04 Author: steve@seatac.demon.co.uk (Steve Robb) Uploader: steve@seatac.demon.co.uk (Steve Robb) Version: 1.04 Type: util/cli Introduction. ------------- Have you ever wanted to know the size of a directory on your HD? As there are no programs supplied with Amigas suited for this task, DirSize fills this gap. Features. --------- * Select the unit of measurement (bytes, kilobytes, megabytes, gigabytes) or select automatically. * Include only files matching a certain AmigaDOS pattern. * Accumulate number of files and directories. * Find size of multiple directories. Requirements. ------------- DirSize requires the following: Workbench 2.04+ Shell/CLI experience (only a little!) Installation via Commodore's/AT's Installer program. DirSize 1.04 is FreeWare. DirSize is Copyright ę 1995-1996 Steve Robb. dirsize.lha
tools.237 mikis,
Short: Replacement for XEN and XHelvetica (1:2) Author: glue@df.lth.se (Lars Malmborg) Uploader: glue@df.lth.se Type: text/font These fonts replaces the XEN and XHelvetica if you are using a 1:2 resolution. It improves the appearance of the system and MUI on a 640x256 or 640x200 screen. gfonts.lha
tools.238 mikis,
Short: Identifies system, expansions, alerts (V3.1b) Author: rkoerber@tfh.dssd.sub.org (Richard Koerber) Uploader: rkoerber@tfh.dssd.sub.org (Richard Koerber) Type: util/libs Requires: AmigaOS 2.0 or higher Languages: English, Deutsch NOTE: This is the ExpName archive, which has been completely ------- rewritten and improved. So it was renamed to Identify. :-) This system shared library identifies your system and several IDs and returns them in human readable form. Currently implemented are: expansions The manufacturer and product ID of hardware expansions are translated into manufacturer name, board name and board class. system Your system is analyzed by identify.library. You can query static values, as e. g. Amiga model, Processor, OS version, Graphic OS (e. g. CyberGraphX) or available memory. alerts The cryptical alert codes can also be translated. Two example Shell tools are also included: ListExp analyses your system, searches for expansion boards, and optionally shows what Commodities are available. This is an easy way to describe your system for bug reports etc. Guru decodes a Guru number. FEATURES: ----------- - Expansion database consists of over 220 expansion boards! - Distinguishes between most GVP and Phase5 boards with unique ID - Tries to give at least a hint if the board name is not known yet - DraCo compatible - The library is fully localized - English and German documentation (.guide and .dvi) INCLUDED DEVELOPER FILES: --------------------------- - Assembly include files - C header files (also protos, pragmas, GCC inlines) - FD file - cd file for own translations - autodocs NEW IN THIS RELEASE: ---------------------- - Recognizes a 'real' CyberGraphX installation now - Should now properly recognize Amiga 500, 600 and 2000 with OS3.1 installed With your help, I hope to get as much full names as possible. So please send the name, manufacturer ID, product ID and board class of all your expansions to: "rkoerber@tfh.dssd.sub.org". You can get the IDs by using SysConfig or the included tool ListExp. Thank you! Freeware, binary only. ident31b.lha
tools.239 mikis,
Short: V1.3 the warp engine for the Workbench Author: 5Pokahr@Informatik.Uni-Hamburg.De (Alexander Pokahr) Uploader: 5Pokahr@Informatik.Uni-Hamburg.De (Alexander Pokahr) Type: util/wb Kurz: V1.3 Der Warpantrieb fŘr die Workbench Requires: OS2.0+ WBStars V1.3 This program plots an animated starfield in the background of the workbench. (Warp-effect of StarTrek - The Next Generation) New in this release: - Menu - load and save settings - autoconfigurating colours wbstars.lha
tools.240 teorist,
+> Da li je LHA isto što i LZH (lharc)? => => U principu trebalo bi da jeste, tj. LHA radi potpuno identično i sa => LHA i LZH arhivama, jedino sto je na PC-ju (i na atariju?) podrazumevana => ekstenzija LZH a na Amigi LHA. Ne znam kako stoji stvar sa LHARC-om, mislim => da je to prethodnik LHA-a, ne znam da lli može da čita LHA-ove arhive. LHARC na Amigi je kreirao LZH arhive sa -lh1- metodom kompresije. I LHA može da pravi takve arhive sa svičem -0, i onda im i LHA dodaje .lzh extenziju (dodaje i za -lh4- metod, svič -1) A noviji LHA na PC-u ipak pravi -lh5- arhive, i ni meni nije jasno zašto na PC-u i -lh5- i niže imaju .LZH, a na Amigi -lh5- ima .LHA, a niže .LZH ? No, sve u svemu, bitno je da je sve medjusobno kompatibilno O:) i može da se iščitava na svim platformama :) BTW, kad smo već kor arhivera, da li se pojavio LZX za PC, to jest, RAR za Amigu ???? Oba kompresora su daleko naprednija (ko što već svi znate O:) ) i od LHA i od ZIP i od ARJ... I još jedno pitanje u vezi arhivera, koja je razlika izmedju InfoZIP-a i PKZip-a na PC-u, to jest ZIP-a na Amigi ??? Video sam da u mom ZIP-u na Amigi postoji svič za 'simulate PKZIP made zipfile', ali mi nije jasan, pošto sa PKUNZIP normalno raspakujem ZIP arhive kreirane kod mene i bez tog sviča ???
tools.241 nenad,
> I još jedno pitanje u vezi arhivera, koja je razlika izmedju InfoZIP-a i > PKZip-a na PC-u, to jest ZIP-a na Amigi ??? Na PC-u je razlika između InfoZip-a i PKZIP-a donekle u brzini (PK je brži, ali ne drastično) i nekim svičevima i default vrednosima za neke od njih (tu je InfoZip bolji). I naravno, glavna i osnovna prednost InfoZip-a: ima ga na svim platformama i svuda se isto koristi - od Unix-a i VMS-a do NT-a, OS/2 i Amige. PKZIP još uvek nema ni Windows 95 verziju, a o drugim operativnism sistemima i da ne govorimo. > Video sam da u mom ZIP-u na Amigi postoji svič za 'simulate PKZIP made > zipfile', ali mi nije jasan, pošto sa PKUNZIP normalno raspakujem ZIP > arhive kreirane kod mene i bez tog sviča ??? Niša bitno, formati su kompatibilni, ali format ZIP fajla definiše i polje za podatak o platformi na kojoj je nastao, program koji ga je napravio...
tools.243 mikis,
+> BTW, kad smo već kor arhivera, da li se pojavio LZX za PC, to jest, +> RAR za Amigu ???? Oba kompresora su daleko naprednija (ko što već +> svi znate O:) ) i od LHA i od ZIP i od ARJ... Za LZX nisam siguram (mada sam već nekoliko puta čuo priče tipa ima ga prijatelj mog prijatelja, ali je negde zaturio disketu...). Dobro si me podsetio, potražiću malo po Mreži. Što se RAR-a tiče, postoji samo "raspakivač" (UnRAR), poslednju verziju (2.01) imaš ovde u konf.
tools.244 mikis,
+> Na PC-u je razlika između InfoZip-a i PKZIP-a donekle u brzini +> (PK je brži, ali ne drastično) i nekim svičevima i default +> vrednosima za neke od njih (tu je InfoZip bolji). I naravno, Jedna od razlika je da (Info)Zip pakuje i ime direktorijuma u obliku fajla dužine 0 bajtova (npr: poddir\ poddir\fajl1.ext poddir\fajl2.ext) Zašto je ovo važno? Zato što se klase za Javu (classes fajlovi) pakuju u Zip arhive koje moraju biti ovako definisane. Ergo, ako pravite programe za Javu, ne treba koristiti PKZip... Što nas, na žalost mnogo ne pogađa, jer em nemamo nikakvu podršku za Javu (od najavljenog P'Jami-ja još uvek nema ništa), em: +> PKZIP još uvek nema ni Windows 95 verziju, a o drugim +> operativnism sistemima i da ne govorimo.
tools.245 snoop,
Ako neko ima program Dos2Dos koji mi je hitno potreban, zamolio bih ga da ga posalje ovde ili u mail... Program je oko 15-20 kb, tako da nije tesko poslati ga... Unapred 'fala...
tools.246 mikis,
- novo - amiga\test\*.* ------------------ xopa1_89.lha 95k ű XOpa V1.89 - sistem monitor sa vrlo lepim GUI-jem Short: System Monitor with a beautiful interface Author: axeld@ax.westfalen.de (Axel D÷rfler), 0541572992-1@t-online.de (Alexander Bartz) Uploader: 0541572992-1@t-online.de (Alexander Bartz) Type: util/moni Replaces: util/moni/XOpa.lha, util/moni/XOpa1_87.lha This is the new version 1.89 (17.11.1996) of XOpa, one of the most powerful and most beautiful system monitor :-) Brief feature list: - OS3.x fully supported - it doesn't use MUI, gadtools only - structure mode - speed tests - localized - online-help - ... NOW: without any Enforcer-hits...
tools.247 bpartonic,
Imam gomilu datatype-ova, a MultiView nece da mi radi! U Classes dir-u subdir Datatypes se nalaze fajlovi sa .datatype ekstenziom. U Devs/datatypes stoje neki mali fajlovi sve po 100-200 byte. Kako da nateram ovo go*no da radi? Inace PPSHOW koji ima mogucnost da radi sa datatype-ovima mi lepo prikazuje neke .BMP fajlove. (za koje inace imam datatype) Sta da radim. Bane
tools.248 oleg,
Ima li neko od vas opis Amiginog fajl sistema (FFS) ili zna za hint pomocu koga se moze doci do istog. Trebao bi mi opis pomocu koga se moze cackati po FAT-u, boot recordu itd. Unapred se radujem odgovoru... Boris
tools.251 ljubinko,
>| PCTASK 4.0 Final Sales Da li neko ozbiljnije koristi ovaj program ? Evo mojih rezultata: PC-Task_Dynamic mi je prvo prijavio da nema dovoljno memorije jer je Dynamic Buffer bio podesen na medium. Kod mene radi samo kada Dynamic Buffer podesim na Tiny ili Small. Ne radi na Medium, Large i Huge. Brzinu sam testirao programima: Benchmark 1.20 i LANDMARK System Speed Test 2.0 Brzinu sam poredio sa drugim verzijama PC-Taska. Evo poredjenja: Program LANDMARK System Speed Test 2.0 PC-Task verzija procesor MHZ Like a 68020_60/8086 NEC V20/V30 3.834 AT 3 MHz 68020_60/80286 286 3.534 AT 3 MHz Interpretive 486 1.231 AT 3 MHz with 80287 0 MHz Dynamic/ Tiny 486 30.291 AT 23 MHz with 80287 1 MHz Dynamic/ Small 486 29.887 AT 23 MHz with 80287 1 MHz
tools.252 ljubinko,
>Dynamic/ Small 486 29.887 AT 23 MHz with 80287 1 MHz Ovo je brzina kada je podesena CGA grafika. Evo i brzine za druge grafike: MDA 30.333 EGA 29.753 VGA 30.063 SVGA 512 K 30.187 1 MB (nemam dovoljno memorije) 2 Mb (nemam dovoljno memorije) Za grafiku SVGA 1 Mb imam dovoljno memorije ako je Buffer podesen na Tiny i onda je brzina 30.046 MHz. Sve ovo vazi za ekran PAL:High Res.
tools.253 vpoznanovic,
>> Da li neko ozbiljnije koristi ovaj program ? Pa, ozbiljnije ga mogu koristiti samo oni srećnici sa 040 i 060 Amigama. :) >> Evo mojih rezultata: >> >> 68020_60/8086 NEC V20/V30 3.834 AT 3 MHz >> 68020_60/80286 286 3.534 AT 3 MHz >> Interpretive 486 1.231 AT 3 MHz with 80287 0 >> MHz Dynamic/ Tiny 486 30.291 AT 23 MHz with 80287 >> 1 MHz Dynamic/ Small 486 29.887 AT 23 MHz with 80287 1 MHz Ovo je, blago rečeno, 'science fiction'. ;) Pogotovo kad se uzme u obzir brzina Amige koju ti imaš (osim ako se u međuvremenu nisi ubrzao?). Realni rezultati su na žalost dosta daleko ispod tih, čak i sa mnogo više memorije i bržim procesorom. Izgleda da je autor u ovoj verziji težio ka povećanju kompatibilnosti, a da je ozbiljniji 'speedup' ostavio za neku drugu priliku (ako je uopšte i bude). Ja sam zadovoljan i time, čini se da '386/486 required' programi rade zadovoljavajuće. Drugu pravu revoluciju među emulatorima na Amigi (prvu je pokrenuo ShapeShifter), će po mom mišljenju izazvati tek PCx, naravno kad se pojavi u komercijalnom obliku.
tools.254 ljubinko,
>Ovo je, blago receno, 'science fiction'. ;) Pogotovo kad se uzme u obzir Ovo su podaci koje sam dobio programom koji sam naveo (startovan PC-Task, pa zatim taj program. Saljem ti sliku ekrana u prilogu. Moguce da Landmark gresi, ali to prijavljuje. Pozdrav. pctask.lzx
tools.255 acko,
Treba mi pomoc u vezi programa PC-Task. Naime kreirani HD Fajl PC-Task prepoznaje ali ja nemogu da pristupam disku C: iz emulatora. Da li treba da se formatizuje iz DOS-a? HELP.
tools.256 sazalakazu,
Posto je verzija execpatch-a koja se nalazi na sezamu bajata saljem noviju verziju i molim moderatora ih zameni. Hvala unapred! Ogisha exept49.lha
tools.257 sofke,
Short: Start-Button, Task-Bar & more !!! Author: link@userwst2.fh-reutlingen.de (Michael Link) Uploader: link@userwst2.fh-reutlingen.de (Michael Link) Version: 3.2 Type: util/cdity Requires: OS 2.0+, MUI 3.6+ Replaces: util/cdity/ScreenTab_3_1a.lha HEY, SHOCKED BY THE SIZE OF THIS ARCHIVE ? DON'T BE AFRAID, THERE ARE TONS OF IMAGES INCLUDED ! DESCRIPTION ----------- ScreenTab emerged about two and a half years ago as an implementor of the well-known "Alt+Tab"-Feature of Windoze. Meanwhile, ScreenTab has grown steadily in functionality. Since V2, it has also offered a comfortable, Win95-like taskbar. Many positive reactions pushed me to implement the last "bastion" of Win95: the Start-Button But I don't wanted to just copy it. I worked the best out of it and added some additional functionality by defining an interface for external Plug-Ins. Four Plug-Ins are included in this package. If you register, you will get further modules. REQUIREMENTS ------------ Requires at least Kickstart/Workbench 2.04. Binary only. Localization features of WB 2.1+ are supported. MUI 3 (at least release 3.6) is needed for the preferences program, the commodity works without MUI ! FEATURES -------- - comfortable switching of screens and windows by the famous "Alt+Tab"- Function - Win95-like taskbar (optionally with clock) for screen-switching - best implementation of the Start-Button on the Amiga until now (mentioned by many users !) - external MUI-Interface for almost full configuration (full Drag&Drop- Support, usage of the great ListTree-Class by Klaus Melchior) SOME NEW FEATURES IN V3.2 ------------------------- - optionally, ScreenTab doesn't lock Intuition anymore - colours of the images will now be remapped to the screens colors - Start-Button now supports ARexx-Programs - added support for flexible format of the task bar clock - comfortable interface for plugin configuration introduced - programs can now be started via hot-key - totally reworked the preferences program stab_3_2.lha
tools.258 bellamy,
Program za iznalazenje trazenog fajla na hard disku. lokator
tools.259 vpoznanovic,
A kad sam već tu, da kažem da se pojavio i famozni Fusion (68K verzija), najnoviji Macintosh emulator, nasljednik Emplanta. Ono najvažnije što se od njega očekivalo je podrška za virtuelnu memoriju, jedna od stvari koja je Shapeshifteru od starta nedostajala. U početku se činilo da je u pitanju još jedna podvala Jima Drewa, program je pucao maltene čim ga mrko pogledate, međutim, nakon sati i sati testiranja, isprobavanja raznih ROM-ova, prilagođavanja sistema kako sa Amigine, tako i sa Macove strane, počeo je da daje znakove života. Da skratim priču, na kraju se ispostavilo da virtuelna memorija ipak radi i da je emulator uz neke kompromise prilično stabilan. Ono što se pokazalo najvećim nedostatkom Fusiona je kompatibilnost. Neće, naime, da radi sa nekim vrlo važnim ekstenzijama/bibliotekama, između ostalog ni sa onima za Open Transport i FreePPP, koje ja, recimo, koristim pri dial-up radu u mreži. Inače, brz je koliko i Shapeshifter, možda čak i za nijansu brži. AmiRefresh, grafički drajver koji se standardno koristi u modu sa 256 boja, je jednako efikasan kao i Savage drajver. Pomoću njega je moguće raditi čak i HAM-u 8, koji stvarno odlično izgleda, ali su AGA čipovi za taj mod isuviše spori. Ima on još nekih svojih specifičnosti, kao što je recimo ICP (mogućnost pokretanja Mac aplikacija iz Workbencha ili CLI-a), ali ne bih o njima sada govorio jer o tome i tako možete da pročitate na njegovom home page-u. I pored ozbiljnog nedostatka koji sam naveo, Fusion je i te kako vrijedan program. Ono što ga čini posebno zanimljivim je činjenica da je za njega, za razliku od Shapeshiftera, već najavljena PPC verzija, dok se upgrade tekuće 68K verzije očekuje vrlo skoro.
tools.260 jalex,
Nekada sam na amigi imao program koji je onaj sivi neiskorisceni deo ekrana pretvarao u crnu boju. Jel bi neko mogao da mi kaze kako se zove posto mi opet treba. thanx
tools.261 vpoznanovic,
>> Nekada sam na amigi imao program koji je onaj sivi neiskorisceni >> deo ekrana pretvarao u crnu boju. >> Jel bi neko mogao da mi kaze kako se zove posto mi opet treba. Koristiš li MCP? Ako ne koristiš, krajnje je vrijeme da počneš. :) Da ne budem suviše pretenciozan... Sitnica poput te koje uljepšavaju i olakšavaju rad na Amigi imaš na stotine... Danas ti je zatrebalo to, sutra će ti trebati nešto drugo... Zašto za svaku koristiti poseban program, kad sve to, a i mnogo više, možeš da imaš na jednom mjestu?
tools.262 vpoznanovic,
>> Ja imam CFX Crunched File Examiner ProPublic 68000 Version 5.601 >> (od 10. aprila 1996.). >> >> Da li neko ima neku noviju verziju? Nažalost, 5.601 je posljednja verzija CFX-a koja se pojavila. Međutim, postoji jedan izuzetan program, koji možda nema toliko opcija kao CFX, ali je njegova snaga u broju tipova fajlova koje prepoznaje. Zove se GetType i može se naći na Aminetu (util/dir/GetType.lha). Za identifikaciju koristi idm.library (u arhivi), pomoću koje u tekućoj verziji (1.13) prepoznaje 1161 tip. Kombinacijom sa FileID.library (isto u arhivi) taj broj se penje na više od 1700, a ako se uključi i opcija kojom se koristi xfdmaster.library, cifra može da dosegne i famoznih 2000 tipova! Brz je, izlaz može da se konfiguriše, može da skenira i poddirektorijume, podržava džoker znakove i što je najvažnije, i dalje se razvija - posljednja verzija je izašla krajem aprila ove godine.
tools.263 vpoznanovic,
Evo, na Ljubinkov zahtjev, uz poruku je GetType v1.13, program za prepoznavanje tipova datoteka o kojem sam juče govorio. Obratite pažnju na fajl u arhivi koji se zove GT_Types.txt. On sadrži zaista fascinantan spisak svih 2112 tipova fajlova koje tekuće verzije triju podržanih biblioteka mogu da prepoznaju. gettype.lha