FORUM.10

08 Dec 1993 - 01 Apr 1994

Topics

 1. gde.smo (26)
 2. jugoslavija (21)
 3. ex.yu (56)
 4. srbija (2430)
 5. svet (17)
 6. ljudska.prava (2)
 7. mediji (662)
 8. trac (130)
 9. devojke (1279)
 10. iseljenje (122)
 11. razno (79)
 12. unknown (89)

Messages - trac

trac.1 deki.dj,
------------------ ..conf reply 9.168 ------------------ -=> C>> Sve mi to smrdi na: "MI DRZIMO REC". -=> C> -=> C> DAA DAAA A KO DRUGI??? :((((( -=> Ma oni drze reket a ne rec. Ma ajd što drže reč i reket, Slavka Banjaca i Olivera Mandića al' zašta drže CECU... ;)
trac.2 deki.dj,
------------------ ..conf reply 9.166 ------------------ -=>> Desiće se isto kao sa radikalima na prošlim izborima. -=>> Arkan će zameniti Šešelja do sledećih izbora a posle dolazi -=>> verovatno Kapetan Dragan... :) -=> Po kom kriterijumu si uvrstio Dragana uz ovu dvojcu, majke ti? Majke mi, savim slučajno. ;)
trac.3 boris,
Ovo danas čuh u trolejbusu, pa moram da pitam da li je još neko čuo ili zna nešto više o tome. Elem, vozim se ja tako i sedim (verovali ili ne) i čujem razgovor izmeđe jedne starije gospođe i jedne mlađe, koji me je zaintrigirao, a radi se o sledecem: Starija gospođa je ispričala kako je njen muž radio neko vreme u Zambiji i tamo sreo Vuka Draškovića. Sve je to bilo pre nego što je Vuk oženio Danicu, te je tamo bio sa nekom ženom sa kojom ima sina Nikolu za koga se ne zna mnogo, kaze, valjda zbog Danice. A možda sam ja to sve pogrešno čuo. Boris p.s. Šta li o tome misli č. Simić.
trac.4 dejanr,
>> Starija gospođa je ispričala kako je njen muž radio neko vreme u >> Zambiji i tamo sreo Vuka Draškovića. Sve je to bilo pre nego što >> je Vuk oženio Danicu, te je tamo bio sa nekom ženom sa kojom ima >> sina Nikolu za koga se ne zna mnogo, kaze, valjda zbog Danice. Može biti da je u Zambiji sreo Vukovog brata, koji je privrednik i petljao se po tim nedođijama. E sad da li taj brat ima ženu sa kojom ima sina Nikolu, ne bih znao.
trac.5 jevta,
Reče mi jedan čo`ek. Danas. Otišao na Viline Vode u neku fino snabdevenu prodavnicu i poneo brdo čekova. Da se opskrbi za dolazeće praznike. Pogleda cenu margarina Dobro Jutro od 250 gr., ne ume da prevede broj i upita ljubaznog trgovca koliko je to u markama. Odgovor je glasio 120 dem. Ako platim u markama ? Isto ! I ja sam mislio da treba da piše 12 dem., ali je baš 120. No, pošto i dalje ne verujem stavljam u ovu temu. P.S. Prodajem 5 Dobro Jutro margarina svežih iz zamrzivača za tričavih 500 dem. Ponude na mail.
trac.6 ognjan,
>> I ja sam mislio da treba da piše 12 dem., ali je baš 120. No, >> pošto i dalje ne verujem stavljam u ovu temu. Ovo nije trac nego istina - kod nas kosta 0,45 DEM kutija ! Kolika je kod Vas, u Srbiji, normalna cijena?
trac.7 neman,
>>> I ja sam mislio da treba da pise 12 dem., ali je bas >>> 120. No, posto i dalje ne verujem stavljam u ovu temu. > > Ovo nije trac nego istina - kod nas kosta 0,45 DEM kutija > ! Kolika je kod Vas, u Srbiji, normalna cijena? KOJA BRE KUTIJA ??? U Nis je 1DEM paketic od 250 grama, a u najboljem slucaju 3 paketica za 2 DEM To je na pijaci, po dragstorima je 2 - 3 DEM ali zato primaju cekove. neman
trac.9 neman,
Prekjuce sam u Uzicu cuo da je general Ratko Mladic tesko ranje pre 4 - 5 dana i da u komi lezi na VMA u Beogradu. MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM neman
trac.10 fancy,
ŮŢ> Prekjuce sam u Uzicu cuo da je general Ratko Mladic tesko ranje pre 4 - 5 ŮŢ> dana i da u komi lezi na VMA u Beogradu. Znači OPET pogodak u bulju..;))
trac.11 haevorn,
// Prekjuce sam u Uzicu cuo da je general Ratko Mladic tesko ranje pre 4 - 5 dana // i da u komi lezi na VMA u Beogradu. Nije valjda opet :) Tako nešto je već bilo pre nedelju-dve dana? Tadašnja informacija je demantovana.
trac.12 squsovac,
Priča se po VMA da je Šešelj ranjen u dvorištu svoje kuće u puškaranju sa Arkanovcima. Navodno je zaradio tri metka u stomak, i dva puta je operisan a sada mu je čak i život u opasnosti. Hina objavila jutros pozivajući se na nekog diplomatu da čirinovski sutra stiže u Bgd da ga obiđe, valjda.
trac.13 general,
*> Hina objavila jutros pozivajući se na nekog diplomatu da čirinovski *> sutra stiže u Bgd da ga obiđe, valjda. *> Evo ga na politici cevchi sok, ochi mi ispadoshe da vidim da li mu curi na stomaku ;)
trac.14 milan,
> Priča se po VMA da je Šešelj ranjen u dvorištu svoje kuće u > puškaranju sa Arkanovcima. Navodno je zaradio tri metka u stomak, > i dva puta je operisan a sada mu je čak i život u opasnosti. Netačno, lično sam video Šešelja juče tri puta (dva puta za stolom sedeo sa mnom i jednom na taleviziji). > Hina objavila jutros pozivajući se na nekog diplomatu da čirinovski > sutra stiže u Bgd da ga obiđe, valjda. Takođe netačno. Proveri sutra uživo. Pl poz M
trac.15 wizard,
> Navodno je zaradio tri metka u stomak, > i dva puta je operisan a sada mu je čak i život u opasnosti. Hoćeš li ti ikada poslati neki trač, a da se posle ispostavi da u njemu ima makar zrnce istine? ;>
trac.16 squsovac,
>> Priča se po VMA da je Šešelj ranjen u dvorištu svoje kuće >> u puškaranju sa Arkanovcima. Navodno je zaradio tri metka >> u stomak, i dva puta je operisan a sada mu je čak i život > u opasnosti. > > Netačno, lično sam video Šešelja juče tri puta (dva puta > za stolom sedeo sa mnom i jednom na taleviziji). Što reče general, videh ga i ja sad na TV, al mu ne curi iz stomaka. Sada barem znam da "izvorima" sa VMA ubuduće ne verujem ni slova (mada im ni do sada baš nisam preterano verovao), zato sam i stavio u trač. A kleli se da je istina 100%.
trac.17 general,
*> Hina objavila jutros pozivajući se na nekog diplomatu da čirinovski *> sutra stiže u Bgd da ga obiđe, valjda. *> Evo ga na politici cevchi sok, ochi mi ispadoshe da vidim da li mu curi na stomaku ;)
trac.18 bbaja,
>|| Netacno, licno sam video Seselja juce tri puta (dva puta >|| za stolom sedeo sa mnom i jednom na taleviziji). Nesto te u poslednje vreme sve cesce vidjaju sa Vojvodom ;)
trac.19 milan,
> Nesto te u poslednje vreme sve cesce vidjaju sa Vojvodom ;) Šta ćeš, neprincipijelna, istina dvodnevna, koalicija. ;))) Pl poz M P.S. "Trajalo je dva časa i veliki odmor." :)))
trac.20 squsovac,
> Hoćeš li ti ikada poslati neki trač, a da se posle ispostavi da u > njemu ima makar zrnce istine? ;> Ipak ima "zrnce isitne" stiže čirinovski. No ti to nećeš propratiti, verovatno ćeš žaliti za Baba Dragom. ;>
trac.21 boris,
žovek iz SPS-a koji treba da zavlada Domom omladine u Beogradu, Miroslav Sarić (inače muž Ane Smiljanić, bivša poslanica SPS-a u Saveznoj skupštini koje je na majskim izborima '92. pobedila Boru žorbu) je u zimu/proleće 91. godine pomogao Zoranu Jovičiću (United College) da dobije salu na 2. spratu DOB-a, istu onu koju je koristio Klub programera. Zoran Jovičić je, pored sale dobio i računare od BIS-a (Beogradska Istraživačka Stanica) za potrebe poslovnog kursa koji je trebao besplatno da se održi za potrebe saveza nezaposlenih Beograda. Posle se ispostavilo da ti kursevi nisu besplatni, a sve je to aminovao gorepomenuti čovek iz SPS-a.
trac.22 boris,
Milan je pomenuo da Dača ide u diplomatiju, pa rekoh da kažem da sam čuo da bi trebao da ode u Rusiju. Vrlo čudno jer on, koliko ja znam, već neko duže vreme nije baš u milosti.
trac.23 index,
Da li bi neko mogao da mi kaže ko sve u DEPOSu radi za SDB? Nenad
trac.24 fancy,
ŮŢ> Da li bi neko mogao da mi kaže ko sve u DEPOSu radi ŮŢ> za SDB? Što se DEPOSa tiče, ke se raspitame, a što se DS(b) i dSS tiče, pogledaj samo spisak poslanika (i ministara)
trac.25 ndjokic,
* Da li bi neko mogao da mi kaze ko sve u DEPOSu radi za SDB? Da pocnemo od gen.sekretara SPO V.G.i njegove majke J.(to vam je fatalna zena sa sesirom iz Vukove pratnje) koja je i ljubavnica V.D.(doticna to "u poverenju" prica svakom ko ima strpljenja da je slusa).Ocuh pomenutog sekretara,odnosno muz dame sa sesirom je vrlo blizak vrhovima SDB-a,a penzionisan je kao komandir stanice milicije na AB. Ima li ko da se nadoveze?
trac.26 milan,
> Milan je pomenuo da Dača ide u diplomatiju, pa rekoh da kažem da sam > čuo da bi trebao da ode u Rusiju. Vrlo čudno jer on, koliko ja znam, > već neko duže vreme nije baš u milosti. Trebalo je da ide za ambasadora u Rusiju. Uostalom, to je za jednog, i to prilično moćnog, potpredsednika vlade, pad u svakoj normalnoj zemlji sem u ovoj gde je sirotinja takva da se i ministri jagme za ambasadorska mesta. Međutim, to više nije sigurno. U svakom slučaju puk'o je za potpredsednika ali će možda biti opet ministar prosvete. ;)))))) To mu dođe kao uteha. ;)))) Bože, ponekad se u ovoj zemlji osećam kao Alisa u zemlji čuda. Pl poz M
trac.27 ndragan,
/ da bi trebao da ode u Rusiju. Vrlo čudno jer on, koliko ja znam, već / neko duže vreme nije baš u milosti. Sibir? Bue_ Ndragan
trac.28 wizard,
> Da li bi neko mogao da mi kaže ko sve u DEPOSu radi > za SDB? Niko ne bi mogao da ti kaže ko SVE u DEPOS-u radi za policiju.
trac.29 boccaccio,
YOU| Što se DEPOSa tiče, ke se raspitame, a što se DS(b) i dSS YOU| tiče, pogledaj samo spisak poslanika (i ministara) Pa, ja sam čuo da za neke iz Depos-a( uzeše oni 1 pp i 2 m), ali gde nađe ministre iz DSS-a (a ono poslanika je lako kontrolisati). boccaccio
trac.31 fancy,
ŮŢ> Da li je istina da je u Beogradu ubijena Mladiceva (Ratko Mladic) ŮŢ> cerka, gde je inace studirala medicinu (cetvrta godina) ?? :( Jeste. ubio sam je od Qrca..;)))
trac.33 index,
[] Da li je istina da je u Beogradu ubijena Mladiceva (Ratko [] Mladic) cerka, gde je inace studirala medicinu (cetvrta [] godina) ?? :( Ja sam čuo da se ubila sama. Nenad
trac.35 drami,
> Da li je istina da je u Beogradu ubijena Mladiceva (Ratko Mladic) Nije ubijena, ubila se. Bile su citulje u petak (subotu) u novinama, a pricaju da su je neki profesori maltletirali pa je posle caletove posete marnula mu utoku i ubila se. Dragan
trac.36 cnenad,
ŁŁŁ> Da li je istina da je u Beogradu ubijena Mladiceva (Ratko Mladic) ŁŁŁ ŁŁŁ Nije ubijena, ubila se. Bile su citulje u petak (subotu) u novinama, a Nažalost, istina je da više nije živa a da li se ubila ili je neko ubio mislim da se nikad neće saznati. ŁŁŁ da su je neki profesori maltletirali pa je posle caletove posete marnula ŁŁŁ mu utoku i ubila se. Na 4-oj ili 5-oj (?) godini medicinskog fakulteta i da je baš to razlog ? Pa šta bi trebalo mlada vojska da radi, da izvrši možda kolektivno skakanje kroz prozore sa što višeg sprata ? Tvoja izjava je vrlo čudna. Stvarno ste majstori da širite dalje tračeve.
trac.37 fancy,
ŮŢ> ??? Šta ti nije jasno..? Sve ti lepo piše. Recepte zainteresovanima ne delim. tagline -> Wouldn't do the same to Sonya Karadžić...
trac.38 drami,
> Tvoja izjava je vrlo cudna. > Stvarno ste majstori da sirite dalje traceve. Pazi, ja nista nisam prosirio ili dopunio. Trac je trac i znas i sam kako se on siri, a ja sam preneo ono sto sam cuo (sto sam i naveo u poruci). Inace mlada vojska koju maltretiraju profesori ne treba da izvrsi kolektivno samoubistvo jer -kako se prica- (ovo je tema trac, zar ne?) nju su profesori maltretirali zbog caleta. Dragan
trac.39 ndjokic,
*Ja sam cuo da se ubila sama. I ja bih se ubio da mi je Ratko Mladic otac. Nebojsa
trac.40 fancy,
ŮŢ> nju su profesori maltretirali zbog caleta. Gle! Ne mogu a da ne zastanem iznenađen pozitivnim promenama u svesti savremenog *srbijanskog* profesorskog kadra... _thisisitboys_
trac.41 spantic,
> Pa šta bi trebalo mlada vojska da radi, da izvrši možda kolektivno skakanje > kroz prozore sa što višeg sprata ? žovek je ipak nepredvidljiv. Moj dobar prijatelj se ubio 1987. godine posle povratka iz vojske. Nije imao problema, nije imao ni devojku tada ( friški, taze iz vojske ), sa porodicom sve u redu. Nije voleo oružje, a ubio se očevim pištoljem. Zašto? To niko ne zna ni dan danas.
trac.42 spantic,
> samoubistvo jer -kako se prica- (ovo je tema trac, zar ne?) nju su > profesori maltretirali zbog caleta. žisto sumnjam da bi smeli, ako već govorimo kroz tračeve. A znajući dosta profesora odande ipak sumnjam. Nikad naravno nije isključeno da se nađe nekai ludak, ali...
trac.44 fancy,
ŮŢ> ??? Samo sam se cudio zasto ismejavas smrt mlade osobe ŮŢ> koja nema veze sa politikom, pa makar to bila i cerka ŮŢ> tebi omrazenog, Ratka Mladica !! Pazi ga... šta je ovo? napad humanosti or what..? Nemoj samo TI da pričaš o smrti.
trac.45 princess,
a kako ti dozivljavas "ismejavanje" jedne mladjahne osobe usled tzv.suicida? ukoliko imas emotivni stav..iznesi ga i objasni!
trac.48 mpaunovic,
> ??? Samo sam se cudio zasto ismejavas smrt mlade osobe > koja nema veze sa politikom, pa makar to bila i cerka > tebi omrazenog, Ratka Mladica !! Ne mislim da se tu radi o ismevanju, svacija tragicna smrt je za zaljenje. Samo sto je to i tako nesto bilo za ocekivanje, ja sam religiozan covek i vise puta vec vidim da ljude snalaze kazne u zivotu za zlo koje cine. Dakle Ratka Mladica koji je ratni zlocinac najgore vrste i kriv za smrti tolikih mladih eto stize kazna u vidu samoubojstva cerke. To je ono sto kaze, gresi oceva pasce na decu do treceg i cetvrtog kolena
trac.49 ndjokic,
*Recepte zainteresovanima ne delim. *Tagline ->Wouldn't do the same to Sonya Karadzic. Ma.. ne mogu a da ne pitam;da li mislis da bi ti se digao na tu skotinu? Nebojsa
trac.50 cnenad,
ŁŁŁ ja sam religiozan covek i vise puta vec ŁŁŁ vidim da ljude snalaze kazne u zivotu za ŁŁŁ zlo koje cine. Dakle Ratka Mladica koji je ŁŁŁ ratni zlocinac najgore vrste i kriv za smrti ŁŁŁ tolikih mladih eto stize kazna u vidu ŁŁŁ samoubojstva cerke. To je ono sto kaze, Ti kao da si desna ruka Milje V.Regulus ? Izvini a za čiju je smrt kriv RM ? Tebi bi trebalo da bude poznato da vojsku čine mladi ljudi, i da ta vojska brani nekoga i za to je spremna i da pogine. To što je čoveku životni poziv da uspešno rukovodi vojskom ne možeš okarakterisati kao ratni zločin, a tvoja analogija je ovde po meni sasvim nepotrebna i 'O G A V N A'.
trac.51 cnenad,
ŁŁŁ *Tagline ->Wouldn't do the same to Sonya Karadzic. ŁŁŁ ŁŁŁ Ma.. ne mogu a da ne pitam;da li mislis da bi ti se ŁŁŁ digao na tu skotinu? :)))))))) A tebi ?
trac.52 cnenad,
ŁŁŁ samoubistvo jer -kako se prica- (ovo je tema trac, zar ne?) nju su ŁŁŁ profesori maltretirali zbog caleta. Tačno je da se u ljudskoj glavi svašta događa i da svi ljudi nisu isti, ali da je baš zbog toga čisto sumnjam. Kad bi mene neko maltretirao zbog ćaleta i ja bi njega baš zbog takvog postupka prema meni. Uvek se nađe neko rešenje.
trac.53 cnenad,
ŁŁŁ žovek je ipak nepredvidljiv. Moj dobar prijatelj se ubio 1987. godine ŁŁŁ posle povratka iz vojske. Nije imao problema, nije imao ni devojku tada ŁŁŁ ( friški, taze iz vojske ), sa porodicom sve u redu. Nije voleo oružje, ŁŁŁ a ubio se očevim pištoljem. Zašto? To niko ne zna ni dan danas. U tome se apsolutno slažem sa tobom. Ljudski mozak je u isto vreme i savršen i neobjašnjiv. Meni je poznat slučaj devojke koja je pokušala čak 30 puta da se ubije na razne načine. Svaki put je za malo falilo da u tome i uspe a zadnji put je već bila 'klinički mrtva' ali su lekari uspeli da je 'izvuku'. Nakon toga kao da se trgnula, udala, rodila devojčicu i počela normalno da živi, ali samo dve godine posle toga obesila se u kupatilu.
trac.54 cnenad,
ŁŁŁ I ja bih se ubio da mi je Ratko Mladic otac. ???
trac.55 fancy,
ŮŢ> Ma.. ne mogu a da ne pitam;da li mislis da bi ti se ŮŢ> digao na tu skotinu? Bože... svakakve seksualne perverzije su mi pripisivane, ali ZOOFIL nisam definitivno... To što ponekad podjebavam stoku, to se ne računa..;))
trac.56 fancy,
ŮŢ> ??? Šta je tu sad pa za čuđenje..? Deca ratnih zločinaca su uvek imala psihološke traume.
trac.57 bojt,
>> To što je čoveku životni poziv da uspešno rukovodi vojskom ne >> možeš okarakterisati kao ratni zločin, a tvoja analogija je >> ovde po meni sasvim nepotrebna i 'O G A V N A'. Hm, nešto mi se ne čini da je naročito teško "uspešno rukovoditi" vojskom koja je nasledila svu silu bivše JNA, dok su ovi drugi u isto vreme imali maltene samo praćke, plus od zemlje napraviti pihtije. Pored toga, nazivati uspešnim rukovodjenje vojskom koja je skoro dve godine ubijala Sarajevo po meni je toliko ogavno da ogavnije ne može biti.
trac.59 princess,
kontradiktoran si...emocije nisu jednostavne prema tome rec jednostavno je tu suvisna..ma suvisna je sama po sebi... medjutim zelim da mi razjasnis ono : duboko zaosecam...zasto? zasto smrt dozivljavas kao tragediju..pa to je prirodna pojava (ovde nije sporno da li je ona "svesno" ili nesvesno izazvana) pa jel tiŚ znas da ima anroda koji se smeju...crkavaju bre od radosti kada neko umre jer mu se oslobadja dusa od ovozemaljskog mucnog zivota i sila mraka i haosa! :) kako ja dozivljavam....upotrebi dedukciju
trac.60 cnenad,
ŁŁŁ vojskom koja je nasledila svu silu bivše JNA, dok su ovi drugi u ŁŁŁ isto vreme imali maltene samo praćke, plus od zemlje napraviti ŁŁŁ pihtije. Pored toga, nazivati uspešnim rukovodjenje vojskom koja Zar misliš da bi se još vodio rat da su tako slabi ? Možda su bili u početku poprilično slabi ali su do sada uz svesrdnu i veliku pomoć zapadnih zemalja i 'osunećene klike' oformili veoma jaku i moćnu vojsku. Meni je samo žao što ih nismo smlatili kad je bilo vreme. Ovako će sve da traje još jedno 5 godina minimalno. ŁŁŁ je skoro dve godine ubijala Sarajevo po meni je toliko ogavno da ŁŁŁ ogavnije ne može biti. Ko je koga ubijao i ubija, razmisli pa javi. Ne bih voleo da sam u koži onih 'krajišnika' i srba u bosni koje čeka nož ako se ne brane.
trac.61 cnenad,
ŁŁŁ su uvek imala psihološke traume. Evo vam još podataka za nastavak. Njena majka je spavala zadnje dve godine u sobi sa njom. Nije manjak prostora jer su bili u vili, što me navodi na zaključak da zaista nešto nije bilo u redu sa njom. Da je naručeno ubistvo, bila bi joj i majka mrtva, jer sigurno bi pokušala da nešto tako spreči. Razlozi zašto se ubila vrlo teško da će biti poznati, ali je to vrlo smišljeno izvela. Majka je izašla na tren iz sobe i kad se vratila videla je ćerku koja je izvršila samoubistvo iz pištolja kroz jastuk koji je donekle prigušio zvuk.
trac.62 zizic,
> ja sam religiozan covek i vise puta vec > vidim da ljude snalaze kazne u zivotu za > zlo koje cine. Dakle Ratka Mladica koji je To vidis zato sto si religiozan ili si religiozan zato sto to vidis ? Da li ti je sad lakse kad si nam to saopstio ? Procitao sam dosta zanimljivih podataka o ljudima na Sezamu, ali iskljucivo iz RESUME-a, kao sto je i red ... > ratni zlocinac najgore vrste i kriv za smrti Moze biti i da jeste, ali ne mogu a da ne primetim da bi poruka bila daleko uspesnija ako bi objasnio zbog cega tvrdis ovo-ili-ono, pogotovo ako koristis terminologiju koju koristis. Ovako ne nudis nikakvu informaciju, samo bujicu emocija... BTW. i R. Mladic tvrdi da je religiozan, pa me sad to sve malo zbunjuje ...
trac.63 ndjokic,
*??? Nije lako ziveti sa saznanjem da ti je otac ratni zlocinac. Nisu svi cvrstog duha kao draga nam Sonya K. Nebojsa
trac.64 ndjokic,
*Evo vam jos podataka za nastavak. Njena majka je spavala zadnje dve godine *u sobi sa njom. Nije manjak prostora jer su bili u vili, sto me navodi na *zakljucak da zaista nesto nije bilo u redu sa njom. Nasledno ludilo. Nebojsa
trac.65 fancy,
ŮŢ> Ma ko te .... Ne znam ko mene, ali znam ko će tebe i tebi slične..:)
trac.66 novim,
" Izvini a za čiju je smrt kriv RM ? Pravimo se da nismo odavde i ne "pripadamo nijednoj stranki". Eh. Kriv je, RM, za smrt velikog broja Srba u gradu Sarajevu, koji se nisu mogli izvući na vreme od granata koje su, previše često, njegovi potčinjeni sejali po istome gradu. Kriv je, takođe, za nepotrebnu smrt velikog broja svojih vojnika u akcijama nekakvih osvajanja položaja s kojih je morao, vrlo brzo, da se povuče. Kriv je i za smrt svojih vojnika jer je znao, ili morao znati, za "pozajmice" oružja stranama sa kojima je vojska kojom komanduje u ratnom sukobu. To su sve stvari mnogo puta pomenute u kvalifikovanoj javnosti, a čak su se i sami učesnici tih događaja "hvalili" ovim delima (za prvo čak Radovan Karadžić, za drugo sam Mladić, za treće postoje zabeležena svedočenja). RM jeste kriv, dovoljno za smenjivanje odavno. Što nije smenjen? Odgovor treba tražiti i u političkim potrebama glavnog gazde rata. Možda će biti potrebno jednog dana da se na "ludog" Mladića prevale i stvari o kojima on nije odlučivao. Slične manevre smo videli. Ne vidim da jednog glavnokomandujućeg treba lišiti odgovornosti koja mu pripada: to je odgovornost za same ratne operacije. Operacija "Sarajevo" je katastrofa sa vojnog stanovišta i bosanski Srbi su tamo, na kraju, pretrpeli poraz. (Pečenje vola je slaba uteha za stratešku grešku koja je učinjena; naime, grad se ne osvaja artiljerijom.) S vojnog stanovišta, naime, moglo bi se reći da su za pobede u bosanskom ratu najviše zaslužni oficiri nižeg nivoa i same jedinice, a za poraze su odgovorni najviše vojni stratezi (generali i njihovi štabovi): Bosna nije videla nijednu uspešnu veću operaciju stategijskog nivoa; jeste, pak, dosta operacija na nivou taktike. Pitanje da li je ratni zločinac - ostaje, međutim, otvoreno. Ono uključuje mnoge druge ocene. (Tu bi prevagnulo pitanje stradanja civila, pre svega.) No, to je uvek bilo i ostalo - političko pitanje. (Političko je pitanje, naravno, i zašto su u propagandi prvo mesto dobili generali tipa RM, kao i pitanje svrhishodnosti i smisla rata, etc. etc. O tome je, ipak, rano donositi zaokružene zaključke.) Usput, što se tiče smrti (samoubistva) njegove kćeri, lično mislim da tu tragičnu stvar ne treba petljati u politiku, ukoliko sa politikom nema veze. Nema kolektivne krivice (pa makar RM, recimo, mislio i drukčije). Ona sama ne odgovara za ponašanje i dela svog oca, to je valjda jasno, pa bi bilo umesno izostaviti je iz rasprave o samom generalu.
trac.67 bojt,
>> Zar misliš da bi se još vodio rat da su tako slabi ? Možda su >> bili u početku poprilično slabi ali su do sada uz svesrdnu i >> veliku pomoć zapadnih zemalja i 'osunećene klike' oformili >> veoma jaku i moćnu vojsku. Meni je samo žao što ih nismo >> smlatili kad je bilo vreme. žudo da "nam" to nije pošlo od ruke kad "smo" imali tako "uspešnog rukovodioca". Meni je, vidiš, žao što se ti i takvi koji misle kao ti sa ove druge dve strane niste našli lepo na nekom poljančetu, dovatili motke, pa se mlatili do milje volje, a nama ostalima na kraju javili rezultat. >> >> je skoro dve godine ubijala Sarajevo po meni je toliko >> >> ogavno da ogavnije ne može biti. >> Ko je koga ubijao i ubija, razmisli pa javi. Ipak ću morati da te zamolim da me prosvetliš. >> Ne bih voleo da sam u koži onih 'krajišnika' i srba u bosni >> koje čeka nož ako se ne brane. žini mi se da je i Hitler počeo tako što je sve nekako zavlačio u oblande neke "odbrane". Na kraju balade, nije bilo lepo biti u koži nekog SS oficira.
trac.68 darone,
>> samoubojstva cerke. To je ono sto kaze, >> gresi oceva pasce na decu do treceg i >> cetvrtog kolena Šta ćemo sa sterilnim ubicama? ;)))
trac.69 darone,
>> To što je čoveku životni poziv da uspešno rukovodi vojskom (...) Pa životni poziv mu je valjda da rukovodi... da li je uspešno, to će reći oni posle njega ;)
trac.71 m.hristodulo,
>> Izvini a za ciju je smrt kriv RM ? Za smrt pola miliona ljudi u prljavom, zlocinackom ratu u Bosni. Kriv je kako za ratne zlocine (etnicko ciscenje, besomucno bombardovanje Sarajeva...), tako i za pogresno vodjenje taktike -- u smrt je poslao i svoje vojnike. Nadam se da ce mu jednog dana suditi.
trac.72 m.hristodulo,
>> Mozda su bili u pocetku poprilicno slabi >> ali su do sada uz svesrdnu i veliku pomoc >> zapadnih zemalja i 'osunecene klike' oformili >> veoma jaku i mocnu vojsku. Uz pomoc pape, cie, kgba, mosada, masona, neonacista i ostalih nepvijateva, a? ;-)
trac.73 spantic,
> sto je to i tako nesto bilo za ocekivanje, > ja sam religiozan covek i vise puta vec Kakvu vezu imaš sa onom šarlatankom od Milje regulus?
trac.74 spantic,
> Hm, nešto mi se ne čini da je naročito teško "uspešno rukovoditi" > vojskom koja je nasledila svu silu bivše JNA, dok su ovi drugi u > isto vreme imali maltene samo praćke, plus od zemlje napraviti Da, sve se plašim da je baš tako bilo. JNA je uspešno ostavila i ostalima sasvim lepu količinu oružja, plus što se naglavačke izvukla odande ( pogotovo u Hercegovini ) dok je Hrvatska pumpala trupe u borbu. > pihtije. Pored toga, nazivati uspešnim rukovodjenje vojskom koja > je skoro dve godine ubijala Sarajevo po meni je toliko ogavno da > ogavnije ne može biti. Možeš ti to zvati kako hoćeš ali general Ratko Mladić je zaista uspešno komandovao vojskom. Zašto oni lepo Sarajevo nisu uzeli na početku, a nije da nisu mogli i to da izvedu možemo pitati gospodu političare.
trac.75 spantic,
> Nije lako ziveti sa saznanjem da ti je otac ratni zlocinac. > Nisu svi cvrstog duha kao draga nam Sonya K. Izvini, a ko to tvrdi i sa kakvim obrazloženjem da je Ratko Mladić ratni zločinac?
trac.76 index,
[] Izvini a za čiju je smrt kriv RM ? Ti to ozbiljno ili se za*ebavaš? [] Tebi bi trebalo da bude poznato da vojsku čine mladi ljudi, i [] da ta vojska brani nekoga i za to je spremna i da pogine. Mladi ljudi... spremni da poginu...? Ti to ozbiljno ili se za*ebavaš? Nenad
trac.77 index,
[] Zar misliš da bi se još vodio rat da su tako slabi ? Možda su [] bili u početku poprilično slabi ali su do sada uz svesrdnu i [] veliku pomoć zapadnih zemalja i 'osunećene klike' oformili [] veoma jaku i moćnu vojsku. Ti ozbiljno... [] Meni je samo žao što ih nismo smlatili kad je bilo vreme. [] Ovako će sve da traje još jedno 5 godina minimalno. Trajaće(te) kraće ;>. Nenad
trac.78 index,
[] Meni je, vidiš, žao što se ti i takvi koji misle [] kao ti sa ove druge dve strane niste našli lepo na nekom [] poljančetu, dovatili motke, pa se mlatili do milje volje, a [] nama ostalima na kraju javili rezultat. I meni... :( Ja bih im čak za te aktivnosti ponudio i celo ostrvo, a dozvolio bih im i nešto jače od motki... Odbrana je u pitanju, motka je za to suviše neozbiljna & neefikasna ;>. Nenad
trac.79 index,
[] Evo vam još podataka za nastavak. Njena majka je spavala [] zadnje dve godine u sobi sa njom. Znači od početka rata. [] Nije manjak prostora jer su bili u vili, žuo sam da je ta vila neka od onih koje je u Košutnjaku pravio 'Stankom' (čika Muštikla). [] Razlozi zašto se ubila vrlo teško da će biti poznati, ali je [] to vrlo smišljeno izvela. Saznaće se verovatno (ako se RM ne ubije ili pogine pre suđenja). Nenad
trac.80 dcolak,
│ U tome se apsolutno slažem sa tobom. Ljudski mozak je u isto vreme i │ savršen i neobjašnjiv. Moram da kažem, GLUPST! Odakle vama ideja da imate pravo na misli drugog čoveka? Zar očekujete da znate šta vaš najbolji prijatelj razmišlja? Theh, ako neko hoće da se ubije, on ne čeka publiku, on ne trubo okolo, he JUST DO IT! I posle se njegovi prijatelji krste, kako je mozak neobjašnjiv. Sve je to odavno objasnila psiihologija... Sledge DAMMIR!
trac.81 cnenad,
ŁŁŁ rukovodioca". Meni je, vidiš, žao što se ti i takvi koji misle kao ŁŁŁ ti sa ove druge dve strane niste našli lepo na nekom poljančetu, ŁŁŁ dovatili motke, pa se mlatili do milje volje, a nama ostalima na ŁŁŁ kraju javili rezultat. Moraću da te razočaram, ali ja uopšte nisam ni za kakav rat. Bolje bi bilo da su još 100 godina razgovarali i trošili budžet na ždranje i vozanje nego što je ovako ispalo. Međutim, sedeti skrštenih ruku i trpeti ono što su Srbi do sada trpeli i čekati da ih neko vezane žicom vodi na klanje kao što su ustaše radile neće više moći. Njima su se još priključili i 'ostali vernici' kojima je u glavi samo "Džihad" tj. sveti rat protiv nevernika, koji se ne mole Alahu. Ako misliš da se protiv takvih vredi boriti lepim rečima dok ti njihovi noževi 'čuče' nad vratom a snajperi nišane u srce izvoli idi tamo pa im objasni kako nisi za rat nego 'bratstvo i jedinstvo'. ŁŁŁ žini mi se da je i Hitler počeo tako što je sve nekako zavlačio u ŁŁŁ oblande neke "odbrane". Na kraju balade, nije bilo lepo biti u ŁŁŁ koži nekog SS oficira. Ovo mogu protumačiti kao tvoje poistovećavanje moga odgovara sa Hitlerom što ti nikako ne mogu odobriti. Ta 'neka' odbrana će po svojoj prilici vrlo brzo biti potrebna i ovde, 'ne dao bog' ali sve što se događa navodi me na takav zaključak, pa će ti biti jasno o kakvoj je odbrani reč. Misliš li da će sve biti opet normalno kad se koliko toliko smiri situacija u Krajini. A Kosovo ?
trac.82 cnenad,
ŁŁŁ Sarajeva...), tako i za pogresno vodjenje taktike -- ŁŁŁ u smrt je poslao i svoje vojnike. A u kom se to ratu ne gine ? I ko će da gine ako ne vojska koja ratuje ?
trac.83 cnenad,
ŁŁŁ>> ali su do sada uz svesrdnu i veliku pomoc ŁŁŁ>> zapadnih zemalja i 'osunecene klike' oformili ŁŁŁ>> veoma jaku i mocnu vojsku. ŁŁŁ ŁŁŁ Uz pomoc pape, cie, kgba, mosada, masona, ŁŁŁ neonacista i ostalih nepvijateva, a? ;-) Samo onih u redu br. 2 i onih u redu 4 i 5 ali navedenih na kraju tih redova.
trac.84 cnenad,
ŁŁŁ Nasledno ludilo. Ne volim što moram ovo da napišem ali.. Zamisli da se 'ali samo u najcrnjim snovima' i 'ne daj bože stvarno' tvoje dete ubije ? I da neko kaže da se to dete ubilo zbog naslednog ludila najgore vrste, koje vučeš od čukunčukun predaka, kako bi se osećao ? Nemoj ovo shvatiti kao uvredu, ali ne treba da ismejavaš tuđu tragediju, jer kao što reče ovde jedan od 'religioznih' korisnika svakoga stigne zaslužena kazna za zlo koje je činio. Onaj ko ponižava drugog da bi uzdigao sebe, on je 00000000000000 !!!
trac.85 cnenad,
ŁŁŁ Pravimo se da nismo odavde i ne "pripadamo nijednoj stranki". Eh. Da nisam odavde, i da pripadam nekoj stranci budi siguran pisalo bi u RES-u. A možda si u pravu, i pripadam stranci. Znaš kojoj ? Svojoj, samom sebi. ŁŁŁ Kriv je, RM, za smrt velikog broja Srba u gradu Sarajevu, koji se ŁŁŁ nisu mogli izvući na vreme od granata koje su, previše često, ŁŁŁ njegovi potčinjeni sejali po istome gradu. Kriv je, takođe, za Ama čoveče i u Hrvatskoj su naše jedinice dobile po nosu od naše artiljerije. E sad, da li namerno ili slučajno, za drugu priču je. Bilo je i takvih slučajeva u Sarajevu za koje tvrdiš ali da je namerno gađano i to baš tamo gde su oni... ? ŁŁŁ nepotrebnu smrt velikog broja svojih vojnika u akcijama nekakvih ŁŁŁ osvajanja položaja s kojih je morao, vrlo brzo, da se povuče. Kriv O vojnim akcijama odlučuje političko rukovodstvo, dok je njegovo da to sprovede. Na koji god način neka odluka bila sprovedena uvek će biti nekog kome se to neće svideti. Naravno ne odobravam sistem "KRENI-STANI-NAZAD" koji je već oproban u ratu sa Hrvatskom ali ipak 'zar misliš da bi ti to bolje uradio ?'. ŁŁŁ RM jeste kriv, dovoljno za smenjivanje odavno. Što nije smenjen? ŁŁŁ Odgovor treba tražiti i u političkim potrebama glavnog gazde rata. To je tvoje mišljenje, koje je izneto ovde ali 'nažalost' neće biti uzeto u obzir prilikom odlučivanja. ŁŁŁ Usput, što se tiče smrti (samoubistva) njegove kćeri, lično mislim ŁŁŁ da tu tragičnu stvar ne treba petljati u politiku, ukoliko sa Pa koliko vidim, trač je, da ima veze sa politikom ?
trac.86 .hik,
ÚÚ I posle se njegovi prijatelji krste, kako je mozak ÚÚ neobjasnjiv. Sve je to odavno objasnila psiihologija... Ali ti nisi shvatio :) Pozdrav, Aca
trac.87 dragisha,
-> Zar misliš da bi se još vodio rat da su tako slabi ? Možda su bili u -> početku poprilično slabi ali su do sada uz svesrdnu i veliku pomoć -> zapadnih zemalja i 'osunećene klike' oformili veoma jaku i moćnu vojsku. -> Meni je samo žao što ih nismo smlatili kad je bilo vreme. Ovako će sve -> da traje još jedno 5 godina minimalno. Uz veliku pomoć Zapada i Istoka, a ponajveću sa mjesta odakle bi najmanje trebalo. To je tragedija! -- [ť20 to register Telix on 041-204 4310....]
trac.88 dragisha,
-> [] Tebi bi trebalo da bude poznato da vojsku čine mladi ljudi, i -> [] da ta vojska brani nekoga i za to je spremna i da pogine. -> -> Mladi ljudi... spremni da poginu...? -> -> Ti to ozbiljno ili se za*ebavaš? Ti (možda) i ja (sigurno) baš i nismo spremni. Dosta je ljudi i u vojsci koji nisu, ali ih je dosta koji su dovoljno spremni (možda prosto obrađeni, ko zna) da i poginu. Doduše, takvih je ponajviše u srednjim godinama, ali oni i jesu najozbiljnija vojska. -- ["Quick and Dirty Program" is only half right.]
trac.89 dragisha,
-> njegovi potčinjeni sejali po istome gradu. Kriv je, takođe, za -> nepotrebnu smrt velikog broja svojih vojnika u akcijama nekakvih -> osvajanja položaja s kojih je morao, vrlo brzo, da se povuče. Kriv -> je i za smrt svojih vojnika jer je znao, ili morao znati, za -> "pozajmice" oružja stranama sa kojima je vojska kojom komanduje u -> ratnom sukobu. To su sve stvari mnogo puta pomenute u kvalifikovanoj -> javnosti, a čak su se i sami učesnici tih događaja "hvalili" ovim -> delima (za prvo čak Radovan Karadžić, za drugo sam Mladić, za treće -> postoje zabeležena svedočenja). Za većinu ovih 'djela' kriva je isključivo 'civilna' vlast, poglavito naš zajednički problem. -> RM jeste kriv, dovoljno za smenjivanje odavno. Što nije smenjen? -> Odgovor treba tražiti i u političkim potrebama glavnog gazde rata. RM i glavni gazda rata su vrlo antagoni, FYI. Od ljudi bliskih R.M. sam čuo da su se prilično gadno zakačili i da je RM svašta rekao. Na čast generalima VJ koji ćute i služe:). -> artiljerijom.) S vojnog stanovišta, naime, moglo bi se reći da su za -> pobede u bosanskom ratu najviše zaslužni oficiri nižeg nivoa i same -> jedinice, a za poraze su odgovorni najviše vojni stratezi (generali Pobjedu donose vojnici, ali nije mala stvar general koji je svo vrijeme borbi na prvoj liniji. On je među prvima bio na samom vrhu Igmana i slično. Doduše, za moral vojske, pored političara kakvi jesu, malo je jedan Mladić. -- [Postscript,..Prescript,..what's the difference?]
trac.90 dragisha,
-> [] Meni je samo žao što ih nismo smlatili kad je bilo vreme. -> [] Ovako će sve da traje još jedno 5 godina minimalno. -> -> Trajaće(te) kraće ;>. Zašto se ne prijaviš u, npr., ZNG, HVO ili armiju BiH kad to tako sretno iščekuješ? -- [Waiting for my '$99.95 dBase offer' from Borland!]
trac.91 dragisha,
-> > sto je to i tako nesto bilo za ocekivanje, -> > ja sam religiozan covek i vise puta vec -> -> Kakvu vezu imaš sa onom šarlatankom od Milje regulus? Imaš pleonazam koji donekle izvrće smisao. Dovoljno je reći Milja!:) -- [I married a virgin; I can't stand criticism...]
trac.92 bojt,
>> Da, sve se plašim da je baš tako bilo. JNA je uspešno ostavila >> i ostalima sasvim lepu količinu oružja, plus što se naglavačke >> izvukla odande ( pogotovo u Hercegovini ) dok je Hrvatska pumpala >> trupe u borbu. Srbi su, zapravo, bili neuporedivo lošije naoružani i onolike gradove porušiše samo na srce junačko, a? Dobro spantiću, zar moramo tu priču po hiljaditi put ispočetka? Za prvih nekoliko dana rata, kada su Srbi "oslobodili" više od 80% onoga što sada drže, Muslimani nisu imali maltene ništa, a većina njih je bila potpuno zblanuta time da je rat uopšte i počeo. Muslimani, i to u najvećem broju, ne da se nisu za taj rat spremali nego nisu verovali da do njega uopšte može i da dodje. Za sve to vreme Srbi su stvar sistematski uRAMljivali. Vama je sada argument to što su se oni, zatečeni time što im se dogodilo, koprcali toliko koliko su se koprcali. Sada potežete arapske zemlje, islamski fundametnalizam i šta ti ja znam šta sve ne. Pa vi ste ih bre u sve to gurnuli, i posle se čudite! Srbi su imali istorijsku odgovornost za Jugoslaviju i kao najjači u njoj silu su *morali* da iskoriste kao adut da do rata uopšte i ne dodje (to je svet od nas i očekivao), a ne da, uzdajući se u nju, sami započinju rat, sravnjuju gradove sa zemljom u operacijama "uRAMljivanja" i slično. >> >> Pored toga, nazivati uspešnim rukovodjenje vojskom koja je >> >> skoro dve godine ubijala Sarajevo po meni je toliko ogavno >> >> da ogavnije ne može biti. >> Možeš ti to zvati kako hoćeš ali general Ratko Mladić je >> zaista uspešno komandovao vojskom. Zašto oni lepo Sarajevo >> nisu uzeli na početku, a nije da nisu mogli i to da izvedu >> možemo pitati gospodu političare. Ma nije u tome uopšte problem, i ja mislim da je RM jedan od najsposobnijih vojskovodja koji su ovde u opticaju. Medjutim, to ga ne oslobadja odgovornosti za silne ratne zločine i zverstva od kojih su mnoga izvedena na osnovu njegovih direktnih naredjenja. I Hitler je imao odlične oficire, naročito one koji su nosili SS na kragni. Na početku rata su bili *izuzetno* uspešni, prolazili su kao kroz sir gde god da su krenuli. A posle je stigao račun...
trac.93 bojt,
>> >> Nije lako ziveti sa saznanjem da ti je otac ratni zlocinac. >> >> Nisu svi cvrstog duha kao draga nam Sonya K. >> Izvini, a ko to tvrdi i sa kakvim obrazloženjem da je Ratko >> Mladić ratni zločinac? Pa, ukoliko ti logika ne dozovljava da sam dokučiš, čini mi se da ćeš uskoro imati prilike da čuješ koliko ti god duša ište obrazloženja, i to na samom RTS-u. Smetnja za to je "samo" što se trenutno Ratko Mladić kotira dosta visoko u RS (rang lista ide otprilike: Ratko Mladić, pa prazno, pa Sveti Sava, pa Milošević, dok Karadžića niko i ne zarezuje). Medjutim, sve se može, samo treba Vučeli ostaviti dovoljno vremena da se razmaše.
trac.94 bojt,
>> Saznaće se verovatno (ako se RM ne ubije ili pogine pre >> suđenja). BTW, priča se da je mnoge iz vojske RS, za koje se pouzdano zna da su činili zločine, naprasno pojeo mrak...
trac.95 bojt,
>> Međutim, sedeti skrštenih ruku i trpeti ono što su Srbi do >> sada trpeli i čekati da ih neko vezane žicom vodi na klanje >> kao što su ustaše radile neće više moći. Njima su se još >> priključili i 'ostali vernici' kojima je u glavi samo >> "Džihad" tj. sveti rat protiv nevernika, koji se ne mole Alahu. Za razliku od Hrvatske, gde mislim da je stvar bila nešto drugačije prirode, u slučaju Bosne Srbe smatram za direktno odgovorne za početak rata i za to se i ovde može naći dovoljno dokaza, samo treba imati volju pa pogledati istini u oči. Plan "RAM", pa sam početak rata kada su "gradovi padali kao kiša" (Bjeljina, Zvornik, Višegrad, Foča itd) bi meni, recimo, bilo dovoljno. Argumente tipa "oni su prvi ubili Srbina na svadbi u Baš-žaršiji" smatram neprimerenim nivou intelektualaca. Jedina naoko smislena argumentacija koju sam čuo "sa druge strane" je bila ta da je "bolje da mi njih potamanimo dok smo mi jači nego oni nas kada oni budu jači". Što se "Džihada" tiče, kao i toga i koliko "im" je samo on bio u glavi, pogledaj odgovor spantiću. Medju nama, mislim da je epidemija "Džihada" itekako zavladala medju Srbima, samo što ovde to tako niko ne zove. >> Ako misliš da se protiv takvih vredi boriti lepim rečima dok >> ti njihovi noževi 'čuče' nad vratom a snajperi nišane u srce >> izvoli idi tamo pa im objasni kako nisi za rat nego 'bratstvo >> i jedinstvo'. Ja ne bih zanemario ni Nemce, Ugare, Bugare i Turke, a i Huni su nam se zamerili dok smo čučali oko Karpata. Mogu samo da zamislim šta se svima njima sada vrzma po glavi i šta nam sve spremaju. A oni krenu, lepe reči nam neće pomoći dok nam njihovi noževi budu čučali pod vratom i dok nam njihovi snajperisti budu nišanili u srce. Obaška što će nam biti izuzetno teško da im tada objasnimo da mi nismo za rat, pa je možda zato bolje da odmah krenemo da rešavamo i ta pitanja, onako kako samo mi umemo, junački. E da, ne treba zanemarivati ni Amerikance ni Kineze. Amerikanci su, to valjda već i malom detetu jasno, već više puta dokazali da rade Srbima o glavi, dok su se Kinezi kao nezainteresovano pritajili, a ko zna šta nam kuvaju u svojim kuhinjama. Što je sigurno, sigurno je!
trac.96 bojt,
>> >> RM jeste kriv, dovoljno za smenjivanje odavno. Što nije >> >> smenjen? Odgovor treba tražiti i u političkim potrebama >> >> glavnog gazde rata. >> To je tvoje mišljenje, koje je izneto ovde ali 'nažalost' >> neće biti uzeto u obzir prilikom odlučivanja. Bogme, kako se SM nameračio, ne bi me iznenadilo. Samo kad Vučela proceni da može da isposluje da ga barem Sveti Sava prešiša.
trac.97 cnenad,
ŁŁŁ dana rata, kada su Srbi "oslobodili" više od 80% onoga što sada ŁŁŁ drže, Muslimani nisu imali maltene ništa, a većina njih je bila Ko im je kriv kad se kače sa jačim od sebe ! ;) ŁŁŁ u najvećem broju, ne da se nisu za taj rat spremali nego nisu ŁŁŁ verovali da do njega uopšte može i da dodje. Za sve to vreme Ma ne uopšte, jadni mali mravi su vredno skupljali zimnicu a posleo došao čika mravojed. ŁŁŁ koliko su se koprcali. Sada potežete arapske zemlje, islamski ŁŁŁ fundametnalizam i šta ti ja znam šta sve ne. Pa vi ste ih bre u Da dotični nisu umešali svoje prste rat bi tamo odavno bio završen i sve bi se rešilo barem za narednih 50 godina. Ovako dobili su fanatike za vođe (mada i naši su takvi), materijalnu i vojnu pomoć, i može im se da nastave sa ratom. ŁŁŁ sve to gurnuli, i posle se čudite! Srbi su imali istorijsku ŁŁŁ odgovornost za Jugoslaviju i kao najjači u njoj silu su *morali* ŁŁŁ da iskoriste kao adut da do rata uopšte i ne dodje (to je svet ŁŁŁ od nas i očekivao), a ne da, uzdajući se u nju, sami započinju Mi se to vređamo ? Počeli smo da se delimo po pripadnosti određenom narodu ? Tačno je da Srbi imaju istorijsku odgovornost. Zašto ? Seti se samo da je B.Jović jedan od najzaslužnijih (pored starog predsedništva /kakav odvratan izraz/ SFRJ koje je odbilo predlog Veljka Kadijevića da se zavede vojna uprava dok se neke stvari ne reše a šovinisti uklone. Naravno predlog nije prošao, dotični je zalupio vrata bunkera za sobom uz propratne reči: "Ma nek sve ide u p**** materinu !" I ? Otišlo je sve u pm. Ekipa na radnom sastanku: sve ključni igrači reprezentacije; Borisav Jović, Bogić Bogićević, Drnovšek, Tupurkovski, Kostić, i brdo sitnijih riba. Da li je ovo trač ili istina, ajmo sad ? /E, a ovde nam fali Timofejev ! :))/ Samo ko se to spremao da rasturi SFRJ a mi trebali da ih sprečimo u tome ? Hrvati beše navlačiše oružje, kol'ko god su mogli. Slovenci odavno vežbali svoju republičku vojsku. Odbili su da dalje žive u federaciji, pucali na nekad svoju vojsku koja je morala da se brani. I Srbi treba da ih još drže u zajednici ? Da bi se dodvorili svetu ? Neka hvala. Neka imaju svoju državu kao što i žele i to niko i ne treba da im brani. Ali da se zna gde su granice i da to isto i nama priznaju. ŁŁŁ ga ne oslobadja odgovornosti za silne ratne zločine i zverstva ŁŁŁ od kojih su mnoga izvedena na osnovu njegovih direktnih ŁŁŁ naredjenja. I Hitler je imao odlične oficire, naročito one koji Koja su i tebi preneta ? ;)) Pa otud tako sve dobro znaš. Ti bi izgleda da se ukine u ratovima artiljerija, a ? help : (povezati sa prethodnim porukama) Svaki rat je po sebi užasan, nanosi mnogo štete i jednoj i drugoj strani ali je činjenica da se u ratu svašta događa. Sigurno da nikako ne bih dozvolio (barem koliko je u mojoj moći) ubijanje nevinih ljudi ali je vrlo teško razgraničiti neke događaje u ratu, objasniti ih a pogotovo dokazati da su u pitanju ratni zločini. Sve zavisi od toga ko je pobedio i kako tumači takve pojave. Da nisu Ameri slučajno došli u Vijetnam da se bratime i to sa bojnim otrovima i napalm bombama ? Ko je njihove vojskovođe optužio i osudio za ratne zločine ? ŁŁŁ su nosili SS na kragni. Na početku rata su bili *izuzetno* Jel' to neko aludiranje, pa i u Bosni nose S ali x 4. ŁŁŁ uspešni, prolazili su kao kroz sir gde god da su krenuli. A ŁŁŁ posle je stigao račun... Za plin ? :)))))
trac.98 cnenad,
ŁŁŁ da ćeš uskoro imati prilike da čuješ koliko ti god duša ište ŁŁŁ obrazloženja, i to na samom RTS-u. Smetnja za to je "samo" što Da li je trač ili istina da RTS laže ?
trac.99 fancy,
ŮŢ> Možeš ti to zvati kako hoćeš ali general Ratko Mladić je zaista ŮŢ> uspešno komandovao vojskom. Ubijajući nedužne civile i rušeći Sarajevo. vidim ja da će morati opet da radi "prenesite spanticu"..;)
trac.100 fancy,
ŮŢ> 'zar misliš da bi ti to bolje uradio ?'. Nije stvar u tome. Stvar je u tome da se postavi pitanje "da li je to moralo da se radi?" I odgovor je - NIJE! Koji je rezultat svega?
trac.101 fancy,
ŮŢ> A u kom se to ratu ne gine ? I ko će da gine ako ne vojska koja ratuje ? A da li je rat bio neophodan?
trac.102 fancy,
ŮŢ> Izvini, a ko to tvrdi i sa kakvim obrazloženjem da je Ratko ŮŢ> Mladić ratni zločinac? Ja. I ne samo to nego i kriminalac najgore vrste. "Neće se to na ovome završiti, zapamtićeš ti ko je Ratko Mladić" Ratko Mladić (Stvarno, šta im je sve dozvoljeno u sred Srbije..:(( )
trac.103 fancy,
ŮŢ> Međutim, sedeti skrštenih ruku i trpeti ono što su Srbi do sada trpeli ŮŢ> i čekati da ih neko vezane žicom vodi na klanje kao što su ustaše radile ŮŢ> neće više moći. Njima su se još priključili i 'ostali vernici' kojima ŮŢ> je u glavi samo "Džihad" tj. sveti rat protiv nevernika, koji se ne mole ŮŢ> Alahu. Kad smo kod toga (a vidim da si dobro potkovan RTS-om...) a kako bi se npr. ti osećao da si Hrvat, u Rijeci, kad 1990. Šešelj drži skup u istoj, u lokalnom "domu sindikata" i zapenušano viče "ovo je Srbija" Nezgodno... a?
trac.104 bojt,
>> >> dana rata, kada su Srbi "oslobodili" više od 80% onoga što sada >> >> drže, Muslimani nisu imali maltene ništa, a većina njih je bila >> Ko im je kriv kad se kače sa jačim od sebe ! ;) Jest, to je vala jako smešno. To što si napisao bi bilo, otprilike, kao kad bih ja rekao da i nama nije niko bio kriv kad smo se, na primer, kačili sa Nemcima, Austrougarima i Turcima. Šta nam je, za ime Boga, trebalo da ih napadamo i primoramo da brane svoj goloruki narod i vekovna ognjišta? >> >> u najvećem broju, ne da se nisu za taj rat spremali nego nisu >> >> verovali da do njega uopšte može i da dodje. Za sve to vreme >> Ma ne uopšte, jadni mali mravi su vredno skupljali zimnicu a >> posleo došao čika mravojed. Opservacija dužna ekstremnog poštovanja! Da nisu bili mali mravi pretpostavljam da bi za početak rata (koji su po tebi, kako vidim, oni započeli), pribavili nešto ozbiljnije sem pušaka koje je imao MUP BiH. Ili su rešili da krenu goloruki na haubice 155mm pa šta im Alah da? >> >> koliko su se koprcali. Sada potežete arapske zemlje, islamski >> >> fundametnalizam i šta ti ja znam šta sve ne. Pa vi ste ih bre u >> Da dotični nisu umešali svoje prste rat bi tamo odavno bio >> završen i sve bi se rešilo barem za narednih 50 godina. Ovako >> dobili su fanatike za vođe (mada i naši su takvi), >> materijalnu i vojnu pomoć, i može im se da nastave sa ratom. Moguće, samo, kad već potežemo priču po sistemu šta bi bilo kad bi bilo, meni se nazire i lepše rešenje: da vi niste umešali prste do rata ne bi ni došlo. Sa druge strane, stvarno me pleni ta ozlojedjenost: te su oni oteli nešto tenkova i topova od JNA, te ih pomažu islamske zemlje. Pazi majku mu iznenadjenja! Pa ja ne znam šta bi vi hteli: da se svi redom po zemaljskoj kugli mirno poredjaju, da se niko ne brani i da im niko ne pomaže, pa da vi mirno i natenane potamanite sve ne-srpsko i da onda napokon živimo zadovoljni i sigurni? >> Samo ko se to spremao da rasturi SFRJ a mi trebali da ih >> sprečimo u tome ? Hrvati beše navlačiše oružje, kol'ko god >> su mogli. Slovenci odavno vežbali svoju republičku vojsku. Ne bih ja tako olako Srbe amnestirao od razbijanja SFRJ... >> Odbili su da dalje žive u federaciji, pucali na nekad svoju >> vojsku koja je morala da se brani. I Srbi treba da ih još >> drže u zajednici ? Da bi se dodvorili svetu ? Jok, nego treba da pretvore zemlju u poparu, razruše gradove, pošalju milione izbeglica da tumaraju svetom. Eh, što nisam rodjen kao Eskim... >> Neka hvala. Neka imaju svoju državu kao što i žele i to niko >> i ne treba da im brani. Ali da se zna gde su granice i da to >> isto i nama priznaju. Jedna masovna demonstracija sile u Sloveniji sprečila bi rat i raspad SFRJ verovatno bez ijednog ispaljenog metka. Medjutim, izlega da nije to bilo u modi već "neka hvala". Sve u svemu, bilo je po tvome. Posledice toga osećaće i naša deca. Hvala, ali niste morali da se trudite... >> >> ga ne oslobadja odgovornosti za silne ratne zločine i >> >> zverstva od kojih su mnoga izvedena na osnovu njegovih >> >> direktnih naredjenja. I Hitler je imao odlične oficire, >> >> naročito one koji >> Koja su i tebi preneta ? ;)) Pa otud tako sve dobro znaš. >> Ti bi izgleda da se ukine u ratovima artiljerija, a ? Vidim ja da je naš najveći nedostatak bio taj što nismo imali neutronsku bombu... >> Jel' to neko aludiranje, pa i u Bosni nose S ali x 4. Drago mi je da si primetio. Sličnosti su prosto zapanjujuće. Neverovatno kako od 4S postade 2SS... >> >> uspešni, prolazili su kao kroz sir gde god da su krenuli. A >> >> posle je stigao račun... >> Za plin ? :))))) Jeste, stvarno je smešno. A i sankcije su neopravdane i ničim opravdane...
trac.105 bojt,
>> >> da ćeš uskoro imati prilike da čuješ koliko ti god duša ište >> >> obrazloženja, i to na samom RTS-u. Smetnja za to je "samo" što >> Da li je trač ili istina da RTS laže ? S obzirom da se ono što ti pričaš nekom čudnom koincidencijom u ogromnoj meri poklapa sa onim čime je RTS permanentno bombardovala nebeski narod, ja bih se na tvom mestu pričuvao takvih kvalifikacija na račun pomenutog bastiona Istine, jerbo to onda može da se protumači kao samopovredjivanje ličnog integriteta sa tvoje strane.
trac.106 cnenad,
ŁŁŁ dovoljno. Argumente tipa "oni su prvi ubili Srbina na svadbi u ŁŁŁ Baš-žaršiji" smatram neprimerenim nivou intelektualaca. Jedina Jel' trač ili istina da je jedan blizak saradnik RK-a sredio 'posao' oko tog ubistva ?
trac.107 fancy,
ŮŢ> Ko im je kriv kad se kače sa jačim od sebe ! ;) ŮŢ> Ma ne uopšte, jadni mali mravi su vredno skupljali zimnicu a posleo ŮŢ> došao čika mravojed. ŮŢ> Samo ko se to spremao da rasturi SFRJ a mi trebali da ih sprečimo u tome ? ŮŢ> Za plin ? :))))) Da li ti ponekad čitaš ono što napišeš..?
trac.108 cnenad,
ŁŁŁ Stvar je u tome da se postavi pitanje "da li je to moralo da se radi?" ŁŁŁ I odgovor je - NIJE! Dođi da te ja bijem, a ti nemoj da se braniš pa kaži da nisam morao da te bijem. (ovo je samo pretpostavka, zarad primera, ne uzimaj za ozbiljno). ŁŁŁ Koji je rezultat svega? Dobio bi batine.
trac.109 cnenad,
ŁŁŁ Kad smo kod toga (a vidim da si dobro potkovan RTS-om...) a kako bi ŁŁŁ se npr. ti osećao da si Hrvat, u Rijeci, kad 1990. Šešelj drži skup ŁŁŁ u istoj, u lokalnom "domu sindikata" i zapenušano viče "ovo je Srbija" ŁŁŁ Kad smo kod toga (a vidim da si dobro potkovan RTS-om...) a kako bi E pa genije si, i da znaš da si gori 5 puta od njih kad tako logično zaključuješ i serviraš istinu. Moja top lista najgorih TV stanica: (za Vaše objektivno prosuđivanje) 1. RTS B1 2. RTS B2 3. RTS B3 4. RTS NS 5. RTS 3P 6. RTS 3K 7. RTS NS+ 8. RTS P 9. RTS (ostali studiji iz srednje Srbije) 10.RTS (ostali studiji iz južne Srbije) E a ko je taj Šešelj ? Stvarno pitam. ŁŁŁ u istoj, u lokalnom "domu sindikata" i zapenušano viče "ovo je Srbija" Pa, zar nije ? A, biće biće...
trac.110 cnenad,
ŁŁŁ S obzirom da se ono što ti pričaš nekom čudnom koincidencijom u ŁŁŁ ogromnoj meri poklapa sa onim čime je RTS permanentno ŁŁŁ bombardovala nebeski narod, ja bih se na tvom mestu pričuvao ŁŁŁ takvih kvalifikacija na račun pomenutog bastiona Istine, jerbo ŁŁŁ to onda može da se protumači kao samopovredjivanje ličnog ŁŁŁ integriteta sa tvoje strane. No comment !
trac.111 cnenad,
ŁŁŁ A da li je rat bio neophodan? Nije !
trac.112 cnenad,
ŁŁŁ otprilike, kao kad bih ja rekao da i nama nije niko bio kriv kad ŁŁŁ smo se, na primer, kačili sa Nemcima, Austrougarima i Turcima. Koliko je meni poznato oni su došli ovamo i okupirali ovu teritoriju. Istorija: nedovoljan (1) ŁŁŁ bi bilo, meni se nazire i lepše rešenje: da vi niste umešali Izjasni se molim te, koji to 'mi' odnosno kad posmatraš sa svoje strane 'vi' ? ŁŁŁ mirno poredjaju, da se niko ne brani i da im niko ne pomaže, pa ŁŁŁ da vi mirno i natenane potamanite sve ne-srpsko i da onda ŁŁŁ napokon živimo zadovoljni i sigurni? Ovo je vrlo, čak veoma nezgodna optužba na račun jednog naroda, da je genocidan i teži istrebljivanju drugih naroda. Ako nisi siguran ovde, imaš pasoš, znaš gde je granica pa izvoli. Nikome neće biti žao, budi siguran ako budeš otišao. ŁŁŁ Jedna masovna demonstracija sile u Sloveniji sprečila bi rat i ŁŁŁ raspad SFRJ verovatno bez ijednog ispaljenog metka. Medjutim, ŁŁŁ izlega da nije to bilo u modi već "neka hvala". Sve u svemu, A za to 'neka hvala' krivo je celo rukovodstvo ali ponajviše otcepljenih republika. Naravno, ja mnogo više krivim političare odavde koji su bili toliko slepi da nisu videli šta se sprema. ŁŁŁ Vidim ja da je naš najveći nedostatak bio taj što nismo imali ŁŁŁ neutronsku bombu... Što, zar ne možeš da se ubiješ nečim drugim ? ŁŁŁ Jeste, stvarno je smešno. A i sankcije su neopravdane i ničim ŁŁŁ opravdane... A tebi drago ?
trac.113 cnenad,
R:\>co CONF:FORUM.10>>dir Teme u konferenciji FORUM.10: 8. trac 109, novih 6 9. devojke 1240, nema novih. 12. razno 76, nema novih. CONF:FORUM.10>>resign 8 Odustali od praćenja teme trac. Toliko !
trac.114 ndjokic,
*Izvini, a ko to tvrdi i sa kakvim obrazlozenjem da je Ratko *Mladic ratni zlocinac? Ja tvrdim.Obrazlozenja sa kojima se ja u principu slazem su drugi davali u ovoj conf.tako da je glupo da ponavljam ili da iznalazim neka nova.On je pristao da vojno realizuje jednu zlo- cinacku politiku (prvenstveno prema sopstvenom narodu) i to je to. Ti verovatno smatras da je on neka vrsta heroja.Nadam se da ces ostati dosledan.Sta ako dozivi sudbinu Milana Babica?Koga ce sve Faraon zrtvovati da bi spasio sebe?Da li cemo na RTS gledati spe- cijalne emisije na temu "Kako je RM ubio Sarajevo?"Sta ako bar malo pocne da se sprovodi u delo Marjanoviceva TV koncepcija da narodu treba objasniti da nas ne mrzi ceo svet?Kako ce onda RM da preti istom? Nebojsa
trac.115 ndjokic,
*I da neko kaze da se to dete ubilo zbog naslednog ludila najgore *vrste, koje vuces od cukuncukun predaka, kako bi se osecao ? *Nemoj ovo shvatiti kao uvredu, ali ne treba da ismejavas tudu tragediju, *jer kao sto rece ovde jedan od 'religioznih' korisnika svakoga stigne *zasluzena kazna za zlo koje je cinio. Ti si rekao da mislis da sa njom nesto nije bilo u redu,jer je u "velikoj vili"(stan na Suncanoj padini,ulica Petra Lekovica) spavala sa mamom u sobi vec duze vreme.Toliko o tome ko ismejava. Ja sam se samo nadovezao.Ako sa njom nesto nije bilo u redu,to i nije cudo,posto joj je otac(nikakav cukundeda) kompletan idiot. *Onaj ko ponizava drugog da bi uzdigao sebe, on je 00000000000000 !!! Da li to mislis na Ratka Mladica? Slazem se. Nebojsa
trac.116 novim,
" Za većinu ovih 'djela' kriva je isključivo 'civilna' vlast, " poglavito naš zajednički problem. Sasvim sam saglasan o tome (ali bih RM-a ubrojao, uprkos svim čvarcima i kapi, upravo u 'civilnu' vlast - dakle, u političke faktore. S vojnog stanovišta to bi bila veoma krupna zamerka). " Pobjedu donose vojnici, ali nije mala stvar general koji je svo " vrijeme borbi na prvoj liniji. On je među prvima bio na samom " vrhu Igmana i slično. General na prvoj borbenoj liniji je besmislica (bez obzira na uticaj američkih filmova na vojnike), jer general sa prvom borbenom linijom nema nikakve neposredne veze. General na prvoj borbenoj liniji je i više od besmislice: general koji se meša u taktičke stvari (u koje spada rad na prvoj borbenoj liniji) nije dobar gene. General na prvoj borbenoj liniji je demagogija, propaganda (praktični učinak negativan. I njega treba paziti, pored sebe. Makar to, pa smeta.) (Govorimo o generalu na prvoj borbenoj liniji u toku same borbe, naravno. RM je verovatno hrabar tip, ali se treba bojati hrabrosti te vrste - često je skuplja nego učinci. Ne palim se na takve, a nadam se ni ti. Govorimo s čisto vojnog stanovišta, razume se.)
trac.117 novim,
" -> Zar misliš da bi se još vodio rat da su tako slabi ? Možda " -> su bili u početku poprilično slabi ali su do sada uz " -> svesrdnu i veliku pomoć zapadnih zemalja i 'osunećene klike' " -> oformili veoma jaku i moćnu vojsku. " Uz veliku pomoć Zapada i Istoka, a ponajveću sa mjesta odakle " bi najmanje trebalo. To je tragedija! Ne, to je političko objašnjenje rata u Bosni, a tragedija što je ovakvo objašnjenje preovladalo. Naročito u samoj Bosni. Naime, pročitaću (možda si na umu imao nešto sasvim drugo, naravno) da "pomoć" (bosanskim muslimanima) sa "mjesta odakle bi najmanje trebalo" znači - odavde, iz Srbije. Naravno, niko ne pomaže njih odavde doslovno, ali vidimo dugo da Srbi iz Bosne kukaju da ih braća odavde ne razumeju u njihovoj težnji da potamane muslimane. Imao sam takve raspave toliko puta. I uvek su se moji sagovornici čudom čudili kad im se kaže da su u Srbiji isterani Turci i džamije rušene pre vek i po, i da je vek i po u istoriji mnogo, da se određene stvari ne mogu raditi kako se rade, tj. da - sve u svemu - izbor sredstava za ostvaranje nekog političkog cilja može, ako je pogrešan, da s*ebe sam cilj. To se desilo u Bosni. Osnova ovih ratova je neravnoteža između prava naroda na svoju (nacionalnu) državu. Nekima je pravo brzo priznato, nekima je ono osporeno. Srbi su u ratove krenuli da bi ostvarili svoje pravo na nacionalnu državu. Načini i sredstva (od etničkog čišćenja, do raketiranja gradova) diskvalifikuju cilj: naime, nacionalna država krajem ovog veka znači nešto drugo no - etnički čista država srušenih gradova. Alija je to brže i bolje ukapirao, ili je, verovatnije, imao bolje savetnike. Sad, pošto su lideri bosanskih Srba za savetnike sebi uzimali ostrašćene akademike i frustrirane pisce, a ne analitičare hladne glave, nacionalni cilj je upropašćen već na početku. (Da se na Palama shvatilo da bi mu bolji savetnik bila građanska od komunističke Srbije - rat bi u Bosni bio manje krvav, i Srbi bi svoje ciljeve ostvarili brže i neuporedivo jeftinije. Ako sam dobro razumeo, to se slaže s tvojom procenom o najvećoj odgovornosti 'civila' za tok rata u Bosni.) (I da dodam: AKO je nacionalna država cilj ovog rata, tj. AKO uopšte Srbi tamo znaju zašto ratuju, a Srbi ovde zašto uopšte zašto da podržavaju ili ne podržavaju Srbe tamo, AKO sve ovo nije imalo druge ciljeve, a svi mi pioni... čime i naša rasprava gubi od smisla.)
trac.118 novim,
" =============================== " 8.112 FORUM.10:trac " cnenad, 31.03.94. 22:09, 1454 chr " Odgovor na 8.104, bojt, 31.03.žet 21:20 " --------------------------------------------------------- /.../ " Ako nisi siguran ovde, imaš pasoš, znaš gde je granica pa izvoli. " Nikome neće biti žao, budi siguran ako budeš otišao. /.../ " ----------------------------------------------- 8.112 --- " " =============================== " 8.113 FORUM.10:trac " cnenad, 31.03.94. 22:10, 248 chr " --------------------------------------------------------- " R:Đ>co " CONF:FORUM.10>>dir " Teme u konferenciji FORUM.10: " 8. trac 109, novih 6 " 9. devojke 1240, nema novih. " 12. razno 76, nema novih. " CONF:FORUM.10>>resign 8 " Odustali od praćenja teme trac. " " Toliko ! " ----------------------------------------------- 8.113 --- Eto ti sad! Junak Mladićevog kova, superpatriota, pa uteče. Bojte, meni malo žao čoveka, ipak... ;>>
trac.119 spantic,
> Jel' trač ili istina da je jedan blizak saradnik RK-a sredio 'posao' oko > tog ubistva ? Po pisanju štampe iz muslimanskog dela Sarajeva odgovorni je odstreljen u onoj akciji kondenzovanja ratnih zločinaca, ili kako se već zvaše ono likvidiranje kriminalaca u Sarajevu.
trac.120 spantic,
> prvoj borbenoj liniji je demagogija, propaganda (praktični učinak > negativan. I njega treba paziti, pored sebe. Makar to, pa smeta.) Potpuno si u pravu, ali kako si i sam naveo, sa stanovišta propagande i dizanja morala trupama, kao i propagandnog udara na protivničku stranu to ima smisla.
trac.121 spantic,
> Srbi su, zapravo, bili neuporedivo lošije naoružani i onolike > gradove porušiše samo na srce junačko, a? Dobro spantiću, zar Ja to nigde nisam rekao. Ono što sam ja tvrdio i tvrdim ne samo sada jeste da exJNA nije dobro obavila posao. Ostavila je isuviše naoružanja u rukama neprijatelja, da se cele fabrike i ne spominju. > ga ne oslobadja odgovornosti za silne ratne zločine i zverstva > od kojih su mnoga izvedena na osnovu njegovih direktnih Hajde da vidimo konkretno koje ratne zločine i koja zverstva? Bombardovanje Sarajeva je zaista nepopularan čin, ali teško ćeš ga ubaciti pod ratne zločine. Da li je general Mladić igde naredio ubijanje ratnih zarobljenika, silovanja, ubistva civila? Teško da ćeš išta od toga dokazati. Priča o silovanjima je bila efektna u medijima, ali je veoma daleka od istine.
trac.122 veca,
>> Zar misliš da bi se još vodio rat da su tako slabi ? Možda su bili >> u početku poprilično slabi ali su do sada uz svesrdnu i veliku >> pomoć zapadnih zemalja Ma da, trebali su da sede i čekaju da ih potamani nebeski odred! >> Ko je koga ubijao i ubija, razmisli pa javi. Ne bih voleo da sam u >> koži onih 'krajišnika' i srba u bosni koje čeka nož ako se ne >> brane. I obrnuto.
trac.123 index,
[] -> Trajaće(te) kraće ;>. [] [] Zašto se ne prijaviš u, npr., ZNG, HVO ili armiju BiH kad to [] tako sretno iščekuješ? Agencija bolje plaća... ;) Više volim ovako da rovarim ;>. Nenad
trac.124 index,
[][ ť20 to register Telix on 041-204 4310....] Kada su u Zagrebu ovedeni sedmocifreni tel. brojevi? Nenad
trac.125 milan,
> pa jel tiŚ znas da ima anroda koji se smeju...crkavaju bre od > radosti kada neko umre jer mu se oslobadja dusa od ovozemaljskog > mucnog zivota i sila mraka i haosa! :) 'Di su ti anrodi? Pl poz M
trac.126 darone,
>> [] Tebi bi trebalo da bude poznato da vojsku čine mladi ljudi, i >> [] da ta vojska brani nekoga i za to je spremna i da pogine. >> >> Mladi ljudi... spremni da poginu...? Da li ste primetili da se u gornjoj rečenici ne pominje ni jedan narod... pa se ja nešto mislim, na koga li se odnosi: Srbe, muslimane ili Hrvate? E, kad se na sve tri strane nađu ludaci, eto šta ispadne.
trac.127 dejanr,
>> Da, sve se plašim da je baš tako bilo. JNA je uspešno ostavila >> i ostalima... sasvim lepu količinu oružja, plus što se naglavačke >> >> Možeš ti to zvati kako hoćeš ali general Ratko Mladić je zaista >> uspešno komandovao vojskom. Vidim da Ratka Mladića zoveš generalom... gde je dobio čin? Da nije možda u (tako neuspešnoj) JNA? ;)
trac.128 dejanr,
>> Da nisu Ameri slučajno došli u Vijetnam da se bratime i to sa bojnim >> otrovima i napalm bombama ? Ko je njihove vojskovođe optužio i osudio >> za ratne zločine ? Malo ko je od vojskovođa i lokalnih komandanata osuđen na sudu za ratne zločine (mada ima i takvih), ali su žestoko osuđeni od javnosti, što zbog ratnih zločina, što zato što nisu dobili rat ;) U svakom slučaju, kada su se vraćali kući "popljuvani" su iz svih oružja. A među njima (a i njihovim porodicama) bilo je, tada i kasnje, ludila, droge, alkohola, ubistava i samoubistava kol'ko ne može da se nabroji. E sad, ako neko slučajno uoči neku paralelu sa onime o čemu ovde govorimo... :)
trac.129 dejanr,
>> Moja top lista najgorih TV stanica: (za Vaše objektivno prosuđivanje) >> 1. RTS B1 A Kanal S ili kako se zove ona "televizija sa Pala"? Oni što toliko lažu da su Brenu prekrstili u "Jelena čivojinović"? :))
trac.130 dejanr,
>> Bombardovanje Sarajeva je zaista nepopularan čin, ali teško ćeš >> ga ubaciti pod ratne zločine. A Leru ubaciše? ;)