FORUM.8

17 Jan 1993 - 29 Jul 1993

Topics

 1. gde.smo (478)
 2. jugoslavija (745)
 3. svet (114)
 4. politika (177)
 5. bonton (0)
 6. ljudska.prava (350)
 7. novine (33)
 8. trac (73)
 9. devojke (173)
 10. srbija (2117)
 11. razno (683)

Messages - ljudska.prava

ljudska.prava.1 kaun,
Prosto je neverovatno da o ovoj temi nema šta ko reći. U ostalom to i jeste indikator stanja ljudskih prava. Eto, tek toliko da i ova tema ne ostane nenačeta (nije viće đana).
ljudska.prava.2 bbaja,
>|| Prosto je neverovatno da o ovoj temi nema sta ko reci. U >|| ostalom to i jeste indikator stanja ljudskih prava. >|| Eto, tek toliko da i ova tema ne ostane nenaceta (nije vice >|| dana). Evo, ja kandidujem problem nepriznavanja i nepostovanja osnovnog prava svakog coveka - pripadnosti odredjenoj naciji.
ljudska.prava.3 wizard,
>> Evo, ja kandidujem problem nepriznavanja i nepostovanja >> osnovnog prava svakog coveka - pripadnosti odredjenoj >> naciji. Pa čekaj, zar nacija ne treba prvo da postoji da bi joj neko pripadao? ;) Zašto neko ne bi imao pravo da ne priznaje postojanje pojedinih nacija? Država u kojoj živiš priznaje naciju kojoj pripadaš, ne vidim u čemu je tvoj problem?
ljudska.prava.4 milan,
> Evo, ja kandidujem problem nepriznavanja i nepostovanja > osnovnog prava svakog coveka - pripadnosti odredjenoj > naciji. To ne spada u ljudska, pa čak ni u ženska, prava. Ova prava su individualna. Pravo na pripadnost određenoj naciji (sve mi se nešto čini da, nekako slučajno, mogu da pogodim i kojoj ;)) spada u kolektivna prava. Pl poz M P.S. Uostalom, svejedno. Ne damo ti to pravo zelenašu nijedan! ;)))))
ljudska.prava.5 bbaja,
>|| Drzava u kojoj zivis priznaje naciju kojoj pripadas, ne vidim >|| u cemu je tvoj problem? Ja nisam ni rekao da je to moj problem. To je nas zajednicki problem.
ljudska.prava.6 bbaja,
>|| P.S. Uostalom, svejedno. Ne damo ti to pravo zelenasu >|| nijedan! ;))))) Moderatoreeeee .... MODERATOREEEEEEE!!!!! Ovaj me vredja. Ponisti mu poruke, ponisti mu Poruke. He, he, he .... ;)
ljudska.prava.7 wizard,
>>> || Drzava u kojoj zivis priznaje naciju kojoj pripadas, ne vidim >>> || u cemu je tvoj problem? >> >> Ja nisam ni rekao da je to moj problem. To je nas zajednicki >> problem. Šta je naš zajednički problem? Nećeš valjda da mi osporiš pravo da ne priznajem "naciju Crne Gore"? I kako to uopšte i možeš? Kao što ja tebi ne mogu da "smetam" da se smatraš pripadnikom "nacije Crne Gore", ne možeš ni ti meni da ne priznajem potojanje jedne takve nacije. Budući da država u kojoj živimo priznaje postojanje "nacije Crne Gore" ti nemaš nikakvih problema, a pošto meni to ne smeta, nemam ni ja nikakvih problema.
ljudska.prava.8 ndragan,
/ Evo, ja kandidujem problem nepriznavanja i nepostovanja / osnovnog prava svakog coveka - pripadnosti odredjenoj Hoćeš li da ti onako iz glave izređam neka preča i osnovnija prava? To što kažeš bi, po meni, trebalo da je tek negde na sedmom do li desetom mestu.
ljudska.prava.9 bbaja,
>|| Hoces li da ti onako iz glave izredam neka preca i osnovnija >|| prava? To sto kazes bi, po meni, trebalo da je tek negde na >|| sedmom do li desetom mestu. U sustini sva prava su preca i osnovnija. Sve konvencije o pravima coveka isticu pravo na samo-opredeljenje, sto normalno ukljucuje i nacionalno. Recimo jedna od bitnijih - Medjunarodna konvencija o eliminaciji svih oblika rasne diskriminacije tome posvecuje znacajnu paznju. Razjasnjenja radi, termin "rasna diskriminacija" podrazumeva svaku razliku, izuzimanje, ogranicavanje, ili pak poroteziranje koje se sprovodi na bazi rase, boje koze, ili NACIONALNOG ILI ETNICKOG POREKLA, a za cilj ili krajnji efekat ima PONISTAVANJE ili na bilo koji nacin ogranicavanja priznanja, uzivanja ili koriscenja na ravnopravnoj osnovi, svih ljudskih prava i osnovnih sloboda u politickom, ekonomskom, socijalnom, kulturnom ili bilo kom drugom polju javnog zivota. Inace "po meni" je prilicno relativan pojam, zar ne ;)
ljudska.prava.10 aleksj,
> Ja nisam ni rekao da je to moj problem. To je nas > zajednicki problem. Dakle put ka smostalnosti ? ;) Srecan put!
ljudska.prava.11 aleksj,
> Sta je nas zajednicki problem? Neces valjda da mi osporis > pravo da ne priznajem "naciju Crne Gore"? I kako to uopste > i mozes? Kao sto ja tebi ne mogu da "smetam" da se smatras > pripadnikom "nacije Crne Gore", ne mozes ni ti meni da ne > priznajem potojanje jedne takve nacije. > > Buduci da drzava u kojoj zivimo priznaje postojanje > "nacije Crne Gore" ti nemas nikakvih problema, a posto > meni to ne smeta, nemam ni ja nikakvih problema. Kome smeta nek' ide tamo gde mu je lepse i gde ga priznaju! ;)))
ljudska.prava.12 aleksj,
> Sve konvencije o pravima coveka isticu pravo na > samo-opredeljenje, sto normalno ukljucuje i nacionalno. Joj kako mi je drago da ovo vidim! Samo se vi opredelite, pa se i otcepite, pa povedite i cika bozovica, i cika milosevica, i cika .... i direktora kareema. Pa da se posle lepo preko maila dopisujemo i hvalimo se kako smo najbolji, vi tamo a mi ovde!
ljudska.prava.13 tigor,
>> Joj kako mi je drago da ovo vidim! >> Samo se vi opredelite, pa se i otcepite, pa povedite i >> cika bozovica, i cika milosevica, i cika .... i direktora >> kareema. Pa da se posle lepo preko maila dopisujemo >> i hvalimo se kako smo najbolji, vi tamo a mi ovde! ...i na 7.11 >> Kome smeta nek' ide tamo gde mu je lepse i gde ga priznaju! ;))) ...i na 7.10 >> Dakle put ka smostalnosti ? ;) >> >> Srecan put! Sta je ovo? ...bezveze pitam :(
ljudska.prava.14 bbaja,
>||> Sve konvencije o pravima coveka isticu pravo na >||> samo-opredeljenje, sto normalno ukljucuje i nacionalno. >|| >|| Joj kako mi je drago da ovo vidim! >|| Samo se vi opredelite, pa se i otcepite, pa povedite i Opredeljenje ne znaci i otcepljenje. Ja se, inace, ne otcepljujem - ostajem ovde. A ako i dalje budes nastavio da me napadas, tuzicu te KEBS-u.
ljudska.prava.15 aleksj,
> ne otcepljujem - ostajem ovde. A ako i dalje budes """""""""""" > nastavio da me napadas, tuzicu te KEBS-u. ( do duse moze i za ovo ->"""""""""""""""" ) NEEEE! Milost! ;))
ljudska.prava.16 ndragan,
/ Inace "po meni" je prilicno relativan pojam, zar ne ;) Je, ali kad _ja_ to kažem, onda se apsolutno tačno zna da nije ni po kome drugom. Da kajišn... pojasnim: hteo si reći da kad kažem "po meni, to je tako i tako", sâm relativizujem vrednost i važenje onog što tvrdim? Slažem se. Ipak, preča su prava na jelo i ostalo; pravo na opredeljenje spada u ljudske slobode.
ljudska.prava.17 bjevdjic,
Evo jednog bisera na koji sam naisao citajuci dolepomenutu knjigu !! █▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█ █ P R A V I L N I K █ █ █ █ o nacinu vrsenja poslova █ █ sluzbe javne bezbednosti █ █▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█ 15. Upotreba fizicke snage i gumene palice Clan 100. Gumena palica se ne sme upotrebiti prema deci, ocigledno bolesnim, starim i iznemoglim licima, teskim invalidima i zenama cija je trudnoca vidljiva. Izuzetno od odredbe stava 1. ovog clana, ovlasceno sluzbeno lice upotrebice gumenu palicu i prema tim licima ako ona neposredno ugrozavaju njegov zivot ili zivot drugog lica. Ovlasceno sluzbeno lice koje je upotrebilo gumenu palicu ili fizicku snagu duzno je podneti izvestaj neposrednom staresini o razlozima upotrebe tih sredstava. Neposredni staresina ocenjuje pravilnost upotrebe fizicke snage i gumene palice zabeleskom na podnetom izvestaju.
ljudska.prava.19 dejanr,
Tanjug je malopre javio da je u Beograd stigla Danielle Mitterrand da bi se založila za oslobađanje Vuka i Danice Drašković. Večeras razgovara sa njihovim advokatima a sutra treba da se sretne sa Miloševićem.
ljudska.prava.20 novim,
>... u Beograd stigla Danielle Mitterrand... B92 maločas javlja da je izišla "smrknuta" iz dvorova SM-a, i krenula u Neurohiryršku. Detalj sa B92: iza bolnice čeka jedan helikopter! Da li to znači...? žekamo i stisnimo palčeve!
ljudska.prava.21 novim,
>... u Beograd stigla Danielle Mitterrand... B92 upravo kaže da je još juče (05.07) Vrhovni sud ODBIO žalbu za puštanje Vuka Draškovića!!! Vest još nije zvanična.
ljudska.prava.22 novim,
>... u Beograd stigla Danielle Mitterrand... B92 upravo kaže da je još juče (05.07) Vrhovni sud ODBIO žalbu za puštanje Vuka Draškovića!!! Vest je upravo (14.30h) i ZVANIžNO potvrđena. Ako je neko zapamtio imena sudija koji su doneli takvu odluku, neka ih ovde uneleži. Vredi i to zapamtiti.
ljudska.prava.23 fancy,
ŮŢ> i ZVANIžNO potvrđena. Ako je neko zapamtio imena sudija koji ŮŢ> su doneli takvu odluku, neka ih ovde uneleži. Vredi i to ŮŢ> zapamtiti. Predsednik komisije Vrhovnog suda koja je DONELA ODLUKU je Miladin Marić. (za ostale ćemo da vidimo...) U Okružnom sudu, predsednik veća (onaj koji će se baviti tzv. optužbom, i koji će sprovoditi narodnu volju) je Janko Lazarević. Fancy
ljudska.prava.24 novim,
For the record (FTR): 1. Izjava Rodoljuba Draškovića TV Politici: Iz pouzdanih izvora znam da je odluka Vrhovnog suda trebalo da bude drukčija. Ovakva odluka je doneta kao znak inata SM-a prema Miteranu, gdji Miteran, Vuku... 2. Bogoljub Pejčić, poslanik SPO-a i štrajkač glađu: Odluka VSuda i SM-a objavljen je građanski rat u Srbiji, i oni koji ga objavljuju snosiće sve posledice. 3. Janko Lazarević, predsnik sudskog Veća Okružnog suda u Bgd-u (koje vodi proces Vuku): Nije bilo političkog pritiska na sud. Sud će doneti odluku da li će se optuženi i dalje zadržati u bolnici ili biti vraćeni u zatvor (!!!). Janko takođe "obaveštava domaću i svetsku javnost" da će postupak teći po pravnu, i pročaja. 4. SM (iliti BMW BG 991-14 crne boje) položio vence na Avali, i prima čestitke. Sutra je praznik, ne radi se (for a change), Dan je ustanka (da li? a ko zna...). 5. Iz Austrije mi javljaju o problemima pojedninih naših radnika koji odbijaju reket za Bosnu (reč je o Srbijancima). *** Ima li na Sezamu neki pravnik koji bi se mogao uključiti u ovu conf/temu? Može li neko dobaviti sudske odluke oko Vuka, da ih prebacimo ovamo i prodiskutujemo (i ne samo u polit. smislu, već logički, pravno, semantički itd.)? Pl poz novim
ljudska.prava.25 novim,
Jedan od članova VrSuda je Vera Marković. (Usput: majka Mirjane je Vera, Miletić, otac se preziva Marković). Je li "Vera Marković" šifra, spoj dveju esencija, ili ipak obično ljudsko ime i prezime? Poslednje je teško poverovati ("ljudsko"?). Prvo? Ipak, drugo. Kako se zove treći član? Boža Popović? žini mi se da sam to čuo...
ljudska.prava.26 bojt,
>> Predsednik komisije Vrhovnog suda koja je DONELA ODLUKU je >> Miladin Marić. (za ostale ćemo da vidimo...) Još da nadjemo adresu i kratak lični opis...
ljudska.prava.27 fancy,
ŮŢ> Kako se zove treći član? Boža Popović? žini mi se da sam to čuo... Saznaćemo... S A Z N A Ć E M O !!
ljudska.prava.28 fancy,
ŮŢ> (da li? a ko zna...). možda..:) ŮŢ> logički, pravno, semantički itd.)? Pl poz novim Pl poz Fancy ;))) p.s. when I was a little boy, I hated Ivo L. Fisherman :)
ljudska.prava.29 bojt,
>> >> Kako se zove treći član? >> Saznaćemo... S A Z N A Ć E M O !! Ako su se već toliko osilili, postavlja se pitanje da li pri tome treba da budu i ovoliko spokojni? U svom ovom užasu, s vremena na vreme mi na um padne da bi barem ove male šrafove trebalo podstaći da stave prst na čelo i upitaju se da li šrafljenje mora baš preko njih da ide...
ljudska.prava.31 fancy,
ŮŢ> Ako su se već toliko osilili, postavlja se pitanje da li pri tome ŮŢ> treba da budu i ovoliko spokojni? U svom ovom užasu, s vremena na ŮŢ> vreme mi na um padne da bi barem ove male šrafove trebalo podstaći ŮŢ> da stave prst na čelo i upitaju se da li šrafljenje mora baš preko ŮŢ>>> Miladin Marić. (za ostale ćemo da vidimo...) ŮŢ> Još da nadjemo adresu i kratak lični opis... A da napravimo grupicu, pa da tamo popričamo...O:) ??
ljudska.prava.33 fancy,
Pade mi nešto napamet...Rezultat "glasanja" je bio 2:1 ... Ali nema mnogo opravdanja za onog "1" jer je kukavica... nije tražio tzv. "izdvojeno mišljenje" na šta je imao pravo. "Sudija koji je u veću glasao drugačije, ima pravo da obrazloži svoje mišljenje i da u odluku (presudu, rešenje) uđe _pismeno_ NJEGOVO OBRAZLOčENJE..." žovek je jednostavno zadovoljio svoju savest...ali... Kao odluka Anketnog odbora posle 9. marta, kad je uz odluku istog pročitano i "izdvojeno mišljenje " opozicionih predstavnika u komisiji koji su glasali drugačije od većine i hteli da se zna zašto su glasali drugačije što u ovom slučaju znači da sudija koji je glasao drugačije, nije hteo ili NIJE SMEO da iskoristi svoje zakonsko pravo na izdvojeno mišljenje tj. pravo da javnost sazna koji je sudija i zašto glasao drugačije... Pravna pomoć - Nina, Thanx Fancy
ljudska.prava.34 bojt,
Zamolio bih da se razmenjivanje adresa i telefona, iz razumljivih razloga, obavlja u grupama ili putem privatne pošte. Hvala.
ljudska.prava.35 jtitov,
> cestitke. Sutra je praznik, ne radi se (for a change), Dan je ustanka > (da li? a ko zna...). Koji bre ustanak, kakvi bakraci. Vuku dajem fore do kraja meseca, a onda ce nogama napred. I one zamlate kod konja. Pa niko od vas ne shvata da se ova vlast ne rusi inatom, gladovanjem, potpisima i ostalim glupostima. Samo krvlju ce komunjare da padnu. A znas kada ce to biti - NIKADA. Iz prostog razloga sto su srbi narod bez petlje i muda. SVI, SVI se gurate po gsb-u, SVI, SVI psujete vladu i idole a NIKO, NIKO, NIKO nema petlje da zgrabi oruzje i u jednom malom ratu zavrsi ovu agoniju. A to sam predlagao jos pre godinu dana i dobio odgovor da je lako to predlagati na pr. u Rusiji (valjda aluzija na to sto sam Rus) gde bi poginulo jedno 10.000.000 a ne ovde gde bi slican gubitak znacio propast jednog naroda. Neka, TAKO TREBA!
ljudska.prava.36 novim,
Iz izvora bliskih porodici čujem da je Vuk zaista rešen da ide do samog kraja, i da lična odluka preteže nad političkim činom. To je potvrđeno njegovom najnovijom porukom iz bolnice, tj. - ne smetnumo s uma - iz zatvora.
ljudska.prava.37 novim,
> Koji bre ustanak, kakvi bakraci. Vuku dajem fore do kraja meseca, a onda > ce nogama napred. I one zamlate kod konja. Pa niko od vas ne shvata da se > ova vlast ne rusi inatom, gladovanjem, potpisima i ostalim glupostima. Samo > krvlju ce komunjare da padnu. A znas kada ce to biti - NIKADA. Iz > prostog razloga sto su srbi narod bez petlje i muda. SVI, SVI se gurate po > gsb-u, SVI, SVI psujete vladu i idole a NIKO, NIKO, NIKO nema petlje da > zgrabi oruzje i u jednom malom ratu zavrsi ovu agoniju. A to sam predlagao > jos pre godinu dana i dobio odgovor da je lako to predlagati na pr. u > Rusiji (valjda aluzija na to sto sam Rus) gde bi poginulo jedno 10.000.000 > a ne ovde gde bi slican gubitak znacio propast jednog naroda. Neka, TAKO > TREBA! "Somos una mierda y nada nos ayudará!" (Argentinski pisac Ernesto Sabato na vest o pomilovanju generalske hunte od strane Menema). (Ko ne razume španski (lako je meni kad mi je žena profa španskog, a i vodila me tamo), prevod je gore, u citatu (malo duži, primenjen, i - tačan). U svoju "odbranu" kažem ono što sam sinoć kazao na protestnoj večeri u Francuskoj 7, slušajući - s gađenjem - svoje drugare, "lidere" opozicije (i uistinu se izvinjavam zbog samocitiranja, naprosto se osećam izazvanim, uostalom neposredno sam i prozvan): "Kasno je, imam samo dve reči, dve reči za Vuka Draškovića. Prvo: režim lične diktature Slobodana Miloševića pokazuje sada svoje puno zločinačko lice. Zašto zločinačko? Zbog svega što je učinio, i što čini Vuku i Danici, i ostalim građanima Beograda i Srbije. Taj reži za svoje zločine ne traži čak ni tzv. zakonska pokrića. Druga reč: prvim zločinom otpočinje drugi, a to je bacanje rukavice i izazova celoj naciji na građanski rat. Varaju se oni koji misle da je ovo protest zbog Vuka. Prve noći se dolazi po Vuka, druge po druge. Tome se, građani, moramo svim raspoloživim sredstvima suprotstaviti". Samo sam to rekao. Mislim da je jasno, dovoljno, i nemam nameru više da protestujem. Imam nameru, međutim, da se suprotstavim. Sam, ili s drugima, više mi nije važno. (P.S. Cinkarošima sa Sezama - njih svud ima, pa što ih i ovde ne bi bilo - kao i (slabo plaćenim) provokatorima (ima i njih svuda, pa mnim i ovde): ne trudite se da ovim steknete poene; u trećem redu sinoć je sedeo jedan od ne baš nevažnih udbaša. Takođe, nudim opkladu - na rok od godinu dana, na žalost - da će vlastiodrščev režim biti smaknut od strane upravo voljene mu udbe! To je logika njihove ljubavi, i nema veze sa nama, "porque somos una mierda y nada nos ayudará".)
ljudska.prava.38 fancy,
ŮŢ> prostog razloga sto su srbi narod bez petlje i muda. SVI, SVI se gurate po ŮŢ> gsb-u, SVI, SVI psujete vladu i idole a NIKO, NIKO, NIKO nema petlje da ŮŢ> zgrabi oruzje i u jednom malom ratu zavrsi ovu agoniju. A to sam predlagao ŮŢ> jos pre godinu dana i dobio odgovor da je lako to predlagati na pr. u ŮŢ> Rusiji (valjda aluzija na to sto sam Rus) gde bi poginulo jedno 10.000.000 ŮŢ> a ne ovde gde bi slican gubitak znacio propast jednog naroda. Neka, TAKO Srećom tu si TI TI TI da nam otvoriš oči, a i JA JA JA od koga nećeš dobiti "onakav" odgovor...O:) neke stvari su jednostavno nezaobilazne..:( Fancy
ljudska.prava.39 fancy,
ŮŢ> Zamolio bih da se razmenjivanje adresa i telefona, iz razumljivih ŮŢ> razloga, obavlja u grupama ili putem privatne pošte. Hvala. Pa dobro, gde je ta grupa????
ljudska.prava.40 bojt,
>> Pa dobro, gde je ta grupa???? ;))
ljudska.prava.41 asterix,
> "Somos una mierda y nada nos ayudará!" (Argentinski pisac Ernesto > Sabato na vest o pomilovanju generalske hunte od strane Menema). > (Ko ne razume španski (lako je meni kad mi je žena profa španskog, a > i vodila me tamo), prevod je gore, u citatu (malo duži, primenjen, i > - tačan). Pa gde se dene taj čuveni prevod -> 'Mi smo govna i ništa nas ...' ayudar ?
ljudska.prava.42 gtomic,
> krvlju ce komunjare da padnu. A znas kada ce to biti - NIKADA. Iz ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^ │ └──────────────┐ └─> Slazem se sa ovim stavom mada je protiv mojih ubedjenja. Nikako │ nisam za ubijanje i slicne, krvave aktivnosti, ali sam ubedjen │ da ovi bez krvi nece da odu jer su i sami dobro gace okrvavili, │ kako narodske tako i svoje, da bi do vlasti dosli. │ │ ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ └────> NIKADA je prava rec, jer dovoljno je samo malo da pogledamo ili procitamo nesto od Nusica ili Domanovica i shvaticeno koliko su njihovi tekstovi aktuelni, takoreci evergrin, a sve ovo u prilog tvrdnji da opozicija u Srbiji NIKAD nije pobedila na mirnim izborima (osim kad su Zemljoradnicka i Demokratska ;> stranka napravili koaliciju sa HSS i formirali vladu Cvetkovic-Macek, za koju svi znamo kako je zavrsila) Po meni, pravi put je pasivan otpor i gradjanska neposlusnost, uz totalni bojkot institucija sistema. Ovo sto sada radi Draskovic i SPO, i prosle godine studenti je prava stvar jer to ih cini nervoznim a i pribavljamo me- djunarodne simpatije i menjamo sliku o Srbiji. Goran
ljudska.prava.43 ndragan,
/ p.s. when I was a little boy, I hated Ivo L. Fisherman :) Iliti, modjorsko verzijo: Joško Betyar Pecaroš
ljudska.prava.44 jtitov,
> od ne bas nevaznih udbasa. Takode, nudim opkladu - na rok od godinu > dana, na zalost - da ce vlastiodrscev rezim biti smaknut od strane Ne bih hteo da ti ostavim samo gace, ali SM ce jos dugo biti na vlasti i sa nje ce otici spokojno i dostojanstveno i bez krvi.
ljudska.prava.45 dikla,
> Iz izvora bliskih porodici cujem da je Vuk zaista resen > da ide do samog kraja, i da licna odluka preteze nad > politickim cinom. To je potvrdeno njegovom najnovijom porukom iz > bolnice, tj. - ne smetnumo s uma - iz zatvora. Kazu da od subote ne pije vise ni vodu ! Nece oni njemu tek tako dati da "ide do kraje" Malo infuzije i sl.., resava stvar, (bar privremeno) !
ljudska.prava.46 dikla,
>>> Pa dobro, gde je ta grupa???? > > ;)) Zanimljiv odgovor moderatora, kao smesak Mona Lize ....! :))
ljudska.prava.47 balinda,
Nisam proverio ali upravo čuh da je Vuk Drašković umro. (?) :(((((
ljudska.prava.48 novim,
> Pa gde se dene taj čuveni prevod -> 'Mi smo govna i ništa nas ...' > ayudar ? ... nam neće pomoći".
ljudska.prava.49 novim,
> Ne bih hteo da ti ostavim samo gace, ali SM ce jos dugo biti na vlasti i > sa nje ce otici spokojno i dostojanstveno i bez krvi. Moj uslov nisu bile gaće (sve ulažem), nego 1 godina.
ljudska.prava.50 gtomic,
> od ne bas nevaznih udbasa. Takode, nudim opkladu - na rok > od godinu dana, na zalost - da ce vlastiodrscev rezim biti > smaknut od strane upravo voljene mu udbe! To je logika > njihove ljubavi, i nema veze sa Ja smatram da ga moze skinuti samo dijabetes, mada je jedna koleginica to prokomentarisala:"To nevalja, moja mama ima vec 30 godina dijabetes!"
ljudska.prava.51 gtomic,
> Nisam proverio ali upravo cuh da je Vuk Draskovic umro. (?) :((((( :((((((((((((((( Molim boga da nije istina!
ljudska.prava.52 balinda,
>> Molim boga da nije istina! Ništa pouzdano još nisam mogao da saznam. :((( Jedino je provereno da je oko Kliničkog centra ali i po hodnicima *neviđeno* obezbeđenje preko koga se jednostavno ne može proći. Juče je Vuku, kako čujem, jako pozlilo tako da je povraćao krv. Lekari su rekli da, odbijajući lekove i bilo kakav tretman, teško da može izdržati više od par dana, ali je ipak izvesno iznenađenje ako se pokaže da je žalosna informacija tačna. Navodno je na III kanalu malopre rečeno da se upravo razmišlja o puštanju Vuka na slobodu o čemu će se danas odlučiti. Najveći cinizam će biti ako se to uradi, u stvari, posthumno a vreme smrti u sopštenju za javnost se pomeri. :((( No, kako i ti reče, nadajmo se da je ovaj trač samo nečija neslana šala i da nikako neće biti istina. (?)
ljudska.prava.53 fancy,
ŮŢ> Nisam proverio ali upravo čuh da je Vuk Drašković umro. (?) :((((( Hej, ne čini nam to..:((( !
ljudska.prava.54 fancy,
ŮŢ> :((((((((((((((( ŮŢ> Molim boga da nije istina! nisi sam...
ljudska.prava.55 fancy,
ŮŢ>>>> Pa dobro, gde je ta grupa???? ŮŢ>> ;)) ŮŢ> Zanimljiv odgovor moderatora, kao smesak Mona Lize ....! ŮŢ> :)) ŮŢ> Kad su vec ONI mogli da prave spiskove, sto ne bi smo i mi ! 2 + 2 = ..? ;)
ljudska.prava.56 fancy,
Milovan Perović je na čelu veća Okružnog suda koje danas NIJE skinulo pritvor Vuku. Moje ime i prezime je u rezimeu. Broj L.K. J2986 Izjavljujem: Ovo se neće zaboraviti. Fancy
ljudska.prava.57 kriss,
<k>> krvlju ce komunjare da padnu. A znas kada ce to biti - <k> žžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžž <k> └─> Slazem se sa ovim stavom mada je protiv mojih ubedjenja. <k> Nikako nisam za ubijanje i slicne, krvave aktivnosti Nažalost, istina je uvek bolna ... :( Ko je sa ratom došao, sa ratom će i otići ... opet nažalost. kriss
ljudska.prava.58 fancy,
19h 38" Upravo su javili... Svinja je potpisala aboliciju!!! "humanost" mu ipak neće pomoći... Fancy Welcome back WOLF!
ljudska.prava.59 bojt,
Upravo stoji telop na TV "Politika": Predsednik Srbije Slobodan Milošević doneo odluku o pomilovanju Vuka i Danice Drašković.
ljudska.prava.60 zandric,
> sa nje ce otici spokojno i dostojanstveno i bez krvi. Posto ce narodu popiti svu krv.
ljudska.prava.61 zandric,
> Ja smatram da ga moze skinuti samo dijabetes, mada je > jedna Cuo sam za Starog, Leku, Prleta, Tihog, Sirogojna, Karlosa, La Pasionariju, Kobu, Spanca... Dijabetes je neki nov ?
ljudska.prava.62 zandric,
> Nece oni njemu tek tako dati da "ide do kraje" > Malo infuzije i sl.., resava stvar, (bar privremeno) ! Malo kasno za odgovor ( vec se zna da je Faraon abolirao Draskovice) no ipak. Posle strajka gladju iraca, lekari su prihvatili stav da strajkaca gladju treba pustiti dok ne padne u komu, a potom ga odrzavati u zivotu po svaku cenu, posto nije u mogucnosti da rasudjuje pa samim tim mu je i oduzeto pravo da se predomisli, sto bi ovaj mozda i ucinio.
ljudska.prava.63 zandric,
> 19h 38" Upravo su javili... Kolko me je obradovalo saopstenje, tol'ko me je zasmejalo obrazlozenje.
ljudska.prava.64 dejanr,
>> Kolko me je obradovalo saopstenje, tol'ko me je zasmejalo obrazlozenje. Manje-više obrazloženje, politički govor, nego je potpuno nejasno kakvo je sada stanje. Abolicija je, što se Danice tiče, završila posao. Ali, što se Vuka tiče, on je bio optužen za DVA dela, nekakvo učestvovanje u skupini koja je bla, bla, i napad na milicionera. Ako sam dobro razumeo advokate, ono drugo je delo za koje je zaprećena veća kazna. Pomilovan je za prvo, za drugo eksplicitno *nije*. Posle toga, sasvim je nejasno zašto je uopšte pušten iz pritvora (i to *ne* odlukom suda, nego direktnom akcijom Ministarstva pravde koja je zasnovana na aboliciji) ako i dalje odgovara za ozbiljnije od dva dela. Meni izgleda da će država odustati i od gonjenja za taj čuveni napad na specijalca koji je kao nokautiran (jak specijalac... ;) ali žele da ga drže negde u rukavu, pa ako zatreba (što kaže Mihajlo Marković koji za razliku od specijalca nije nokautiran)... Sve bi to bile lepe spekulacije, a ružno u toj stvari je kako Vuk izgleda, video sam kratak snimak na NTV, u groznom je stanju :((( Danica je dosta dobro, jedino izgleda ne može da se uspravi.
ljudska.prava.65 veca,
>> godine studenti je prava stvar jer to ih cini nervoznim a i >> pribavljamo medjunarodne simpatije i menjamo sliku o Srbiji. ====================== To se na RTS-u naziva strani neprijatelj :(
ljudska.prava.66 veca,
>> Molim boga da nije istina! Na sreću, nije istina! Videla sam noćas na NTV, čak je uspeo da stane na noge, doduše, jedva, par puta umalo da padne, ali oporaviće se, ba- rem se iskreno nadam. Imao je cevčice u obe ruke, dakle, infuzija. Sad bi ionako bilo opasno da počne da uzima hranu, mora prvo početi sa infuzijama i uzimanjem tečnosti. Dana je izjavila da se dobro oseća, ako zanemari bolove u kičmi.
ljudska.prava.67 dejanr,
>> Videla sam noćas na NTV, čak je uspeo da stane na noge, doduše, >> jedva, par puta umalo da padne, ali oporaviće se, barem se iskreno nadam. Sinoć je na TV Vuk zbilja *grozno* izgledao. Zato me je malo zbunilo saopštenje konzilijuma da će za par dana kući. Možda taj izgled potiče od gladovanja, u kom slučaju će se valjda brže oporaviti.
ljudska.prava.68 novim,
>> Nisam proverio ali upravo cuh da je Vuk Draskovic umro. (?) :((((( > > :((((((((((((((( > > Molim boga da nije istina! Udba je još pre dvadesetak dana testirala ovce istom dezinformacijom. Širili su je pojedini taksisiti, prodavci, kelneri, a izvor je, navodno, bio: "Karadžićeve gorile". Ne nasedajmo tako lako.
ljudska.prava.69 novim,
> > To se na RTS-u naziva strani neprijatelj :( > Bio sam između 1980 i 1985. urednik u Književnoj reči, a to je bio, uz druge, i Milorad Vučelić, sadašnji glavni čika RTS-a. Da li neko želi da mu pošaljem mail-om mali portret te skotine? U to vreme je inače pisao, između ostalog, zajedničke članke sa Zoranom Đinđićem u odbranu nemačke Bader-Majnhof grupe. Pitanje: je l' se promenio Đinđuva il' Vučko?
ljudska.prava.70 fancy,
ŮŢ> kelneri, a izvor je, navodno, bio: "Karadžićeve gorile". Kad smo kod istih... Ima li neki ideju kako da ih potrpamo u ZOO ? Samy lives on!
ljudska.prava.71 fancy,
ŮŢ> ostalog, zajedničke članke sa Zoranom Đinđićem u odbranu ŮŢ> nemačke Bader-Majnhof grupe. Pitanje: je l' se promenio ŮŢ> Đinđuva il' Vučko? Ma Minđić je imao potencijale za dobrog političara, ali... Da se razumemo, nemam bog zna kakvo bolje mišljenje ni o Koštunici... Drastično je puk'o u mojim očima od kada je ušao u "bosanski ciklus"... Na žalost, to mu je izgleda i trajno opredeljenje, i prosto je smešno kako se izvršni odbor DSS takmiči u hvali bandi zločinačkoj koja vodi srbe u Bosni... Jadno. žak je i Mićun umereniji..:(((((( Fancy |---\\ Holiday Inn's not where I've been!
ljudska.prava.72 spantic,
> odbor DSS takmiči u hvali bandi zločinačkoj koja vodi srbe > u Bosni... Jadno. žak je i Mićun umereniji..:(((((( Reći za političare Srba u Republici Srpskoj da su tako nešto je idiotizam, a Koštunica to svakako nije. U svakom slučaju dotični su u poređenju sa našim "dragim nam i sposobnim" vođstvom maestri.
ljudska.prava.73 fancy,
ŮŢ>> odbor DSS takmiči u hvali bandi zločinačkoj koja vodi srbe ŮŢ>> u Bosni... Jadno. žak je i Mićun umereniji..:(((((( ŮŢ> Reći za političare Srba u Republici Srpskoj da su tako nešto je ŮŢ> idiotizam, ^^^^^^^^^ Ovakve epitete su svojevremeno lepili ljudima koji su na gorepomenut način govorili i o nacistima...(a kasnije su im podelili i logoraške brojeve - i tamo i ovde...) |---\\... on earth, as it is in heaven Fancy
ljudska.prava.74 zandric,
> su u poredenju sa nasim "dragim nam i sposobnim" vodstvom > maestri. Da, zajedno sa sa njim i jos mnogima (Hitler, Pol Pot, Sadam...). Reci kakvi su politicari je jos uvek preuranjeno. Mozda ce postici SVOJ cilj formiranjem velike (?) teritorije kojom ce vladati bez smetnji jer vise nikoga tamo nece biti.
ljudska.prava.75 milan,
> Bio sam između 1980 i 1985. urednik u Književnoj reči, > a to je bio, uz druge, i Milorad Vučelić, sadašnji glavni > čika RTS-a. Da li neko želi da mu pošaljem mail-om mali > portret te skotine? U to vreme je inače pisao, između > ostalog, zajedničke članke sa Zoranom Đinđićem u odbranu > nemačke Bader-Majnhof grupe. Pitanje: je l' se promenio > Đinđuva il' Vučko? Šta bre mail, šilji nam ovako direktno! Pl poz M
ljudska.prava.76 milan,
> Ma Minđić je imao potencijale za dobrog političara, ali... > Da se razumemo, nemam bog zna kakvo bolje mišljenje ni o > Koštunici... Drastično je puk'o u mojim očima od kada je > ušao u "bosanski ciklus"... Na žalost, to mu je izgleda i > trajno opredeljenje, i prosto je smešno kako se izvršni > odbor DSS takmiči u hvali bandi zločinačkoj koja vodi srbe > u Bosni... Jadno. žak je i Mićun umereniji..:(((((( Danas su desnokrilci prolupali u pljuvanju radija B92. U Jutopiji je gostovao Vlada Gajić (poslanik i gensek SPO) a posle sam ja držao Srbotopiju. Gajić se ubio od ljubaznosti, čak je i pravdao Komnenića (kao, nije za ulicu al' je zdravo koristan) jedino mu se omaklo da se priupita zašto se Desnokrilni uopšte odcepio od baba Drage ako vodi 'vaku politiku prema SPO. Posle emisije se javilo njih dvadesetak (bojali su se da idu u program) i je**** mater svima po spisku. Ni Šešeljevi nikada nisu tako pljuvali B92. Pl poz M
ljudska.prava.77 fancy,
ŮŢ> jedino mu se omaklo da se priupita zašto se Desnokrilni uopšte ŮŢ> odcepio od baba Drage ako vodi 'vaku politiku prema SPO. Posle ŮŢ> emisije se javilo njih dvadesetak (bojali su se da idu u ŮŢ> program) i je**** mater svima po spisku. Ni Šešeljevi nikada ŮŢ> nisu tako pljuvali B92. Pa... koga svrbi... dve sreće grabi ;) (trad. arr. Fancy) |---\\ ...1st bake, then say p.s. Evidentno je da se desnokrilci dele na dve grupe: One koji su IN, i one koji su OUT. Uvek sam se pitao šta li rade oni koji su IN... sad sam ukapirao --> Osim što su tiha većina i jačaju desnicu ruku, zovu B92 i dišu u slušalicu. Oni koji su OUT pri prolasku pored Sivog Doma (omladine) egzaltirano uzvikuju "B92!"
ljudska.prava.78 veca,
>> Sinoć je na TV Vuk zbilja *grozno* izgledao. Zato me je malo >> zbunilo saopštenje konzilijuma da će za par dana kući. Možda taj >> izgled potiče od gladovanja, u kom slučaju će se valjda brže >> oporaviti. Očajan, rezigniran čovek, ne može dobro izgledati, a ako tome dodamo gladovanje, klinička slika je jasna. Ne znam koliko traje proces re- generacije organizma, mada mislim da organizam može prilično brzo da se oporavi, ali ostaje pitanje kakvog traga to može da ostavi (?) a to opet zavisi u kakvom je zdravstvenom stanju ranije bio. žovek obično ne zna šta mu se dešava u organizmu dok ne dođe do akutnog stadijuma, pa ukoliko je ranije imao nekih problema, sad mogu biti drastično pogoršani, a samim tim i otežan oporavak. žula sam, mada ovo nije proverena inforamcija, da je gospođa Miteran došla da ga vodi u Francusku radi lečenja raka, a ne iz političkih razloga.
ljudska.prava.79 fancy,
ŮŢ> žula sam, mada ovo nije proverena inforamcija, da je gospođa Miteran ŮŢ> došla da ga vodi u Francusku radi lečenja raka, a ne iz političkih ŮŢ> razloga. Odgovorno ti mogu reći da ovo (hvala bogu) nije u opticaju. :) Fancy
ljudska.prava.80 dragisak,
> ... Da li neko želi da mu pošaljem mail-om mali portret te skotine? ... Šta fali ovde ? Mislim da će sve interesovati.
ljudska.prava.81 dikla,
> Cula sam, mada ovo nije proverena inforamcija, da je gospoda Miteran > dosla da ga vodi u Francusku radi lecenja raka, a ne iz politickih > razloga. ~~~~~~~~~~~~~~ Pojasni..., kakvog raka ???
ljudska.prava.82 gtomic,
> Cuo sam za Starog, Leku, Prleta, Tihog, Sirogojna, > Karlosa, La Pasionariju, Kobu, Spanca... Dijabetes je neki > nov ? Oni pre tri tacke su iz istog odeljenja (V-3, osnovna skola "Vladimir Ilic Lenjin", Moskva), dok je Dijabetes (to mu je pseudonim) nas covek iz Zablja, zaposlen u tamosnjoj secerani, u slobodno vreme gerilac. ;)
ljudska.prava.83 gtomic,
> cika RTS-a. Da li neko zeli da mu posaljem mail-om mali > portret te skotine? U to vreme je inace pisao, izmedu Ja sam cuo od nekih ljudi iz Vrbasa, gde je doticni isao u gimnaziju, da mu se otac ubio. Ovo mi je odnekle poznato. BTW gospodin M. Kekovic (kolega gorepomenutog ali na TVNS a i isli su zajeno u razred) je tokom skolovanja vazio kao izgubljen slucaj i mislilo se da ako on ikad postane cuven onda ce biti cuveni kriminalac.
ljudska.prava.84 veca,
>> Pojasni..., kakvog raka ??? Raka grla. žini mi se da je pre dve godine imao neku intervenciju.
ljudska.prava.85 novim,
> Šta bre mail, šilji nam ovako direktno! Uskoro: Moja sećanja na Vučka (I deo)! (Samo ne baš u FORUM.8:ljudska.prava. A da otvorimo temicu u FORUM-u koja bi se zvala FtR, tj. for.the.record, i tu skupljamo jedinstvenu antologiju ovdašnjeg beščašća? Koje ne bi trebalo zapravo komentarisati, već samo arhivirati; možemo o tom posle diskutovati u drugim temama Foruma.)
ljudska.prava.86 milan,
> Uskoro: Moja sećanja na Vučka (I deo)! (Samo ne baš u > FORUM.8:ljudska.prava. A da otvorimo temicu u FORUM-u > koja bi se zvala FtR, tj. for.the.record, i tu skupljamo > jedinstvenu antologiju ovdašnjeg beščašća? Koje ne bi > trebalo zapravo komentarisati, već samo arhivirati; možemo > o tom posle diskutovati u drugim temama Foruma.) Otvoreno! Pl poz M
ljudska.prava.87 dkuki,
> Nisam proverio ali upravo cuh da je Vuk Draskovic umro. (?) :((((( Jedno je sigurno - nikada neces biti novinar. :((((((((((((
ljudska.prava.88 spantic,
> Ovakve epitete su svojevremeno lepili ljudima koji su na > gorepomenut način govorili i o nacistima...(a kasnije su > im podelili i logoraške brojeve - i tamo i ovde...) Je li to kaže ona nežna duša koja beše nekog etiketirala sa "Banda zločinačka"?
ljudska.prava.89 fancy,
ŮŢ> Je li to kaže ona nežna duša koja beše nekog etiketirala sa "Banda ŮŢ> zločinačka"? Upravo sam ti o tome govorio... Seti se Thomas Mann-a... Fancy
ljudska.prava.90 dikla,
> jedinstvenu antologiju ovdasnjeg bescasca? Koje ne bi > trebalo zapravo komentarisati, vec samo arhivirati; mozemo > o tom posle diskutovati u drugim temama Foruma.) I posle izdamo sabrana dela Sezama.... :) Pozdrazav ideju !
ljudska.prava.91 dikla,
> Ja sam cuo od nekih ljudi iz Vrbasa, gde je doticni isao u gimnaziju, > da mu se otac ubio. Ovo mi je odnekle poznato. Ovo je tacno, i ja znam za tu informaciju ! Koliko znam on je rodom iz Crvenke !
ljudska.prava.94 spantic,
> ŮŢ> Je li to kaže ona nežna duša koja beše nekog > etiketirala sa "Banda ŮŢ> zločinačka"? > > Upravo sam ti o tome govorio... Seti se Thomas Mann-a... Da si ti o tome mislio, ne bi napisao svoju poruku. Inače u srpskom jeziku nije uobičajena direktna upotreba stranih imena već ili samo Tomas Man ili Toman Man ( Thomas Mann ).
ljudska.prava.95 fancy,
ŮŢ>> ŮŢ> Je li to kaže ona nežna duša koja beše nekog ŮŢ>> etiketirala sa "Banda ŮŢ> zločinačka"? ŮŢ>> Upravo sam ti o tome govorio... Seti se Thomas Mann-a... ŮŢ> Da si ti o tome mislio, ne bi napisao svoju poruku. Inače u srpskom jeziku E stvarno si me zbunio... Ne verujem da si namerno zloban... Demokrate su u principu po ljude benigni, a po opoziciju maligni... Budući da se ovde ti i ja kao nešto dopisujemo o otpisujemo, sve je u domenu džentlmenskog, samo što moram da ti nacrtam predmet moje imaginacije. Dakle, na šta sam mislio? Mislio sam na Tomas Man-ov (Thomas Mann, ako koristiš jus015, napisaću ti i ćirilicom) osvrt na Hitlera (Adolf Hitler, značajna istorijska ličnost, po zanimanju moler...) gde je dopustio sebi mnoge grke, a bogami i vulgarne reči... Dakle, postoje trenuci kad stvari treba nazvati pravim imenom...makar koliko to bilo teško i, eventualno, ispod nivoa... Što reče Milan St Protić - "...a što sam ja nekad bio fino vaspitano dete..." (Protić St Milan /ćirilicom/ - srpski junak, ličnost iz bajke) Spanto... imaj milosti... Fancy
ljudska.prava.96 dikla,
> Mislio sam na Tomas Man-ov (Thomas Mann, ako koristis jus015, napisacu ~~~~~~~~~ > ti i cirilicom) osvrt na Hitlera (Adolf Hitler, znacajna istorijska ~~~~~~~~~~~~~~~ Nemoj, evo ja cu.... TOMAC MAH
ljudska.prava.97 jkratica,
>> Nisam proverio ali upravo cuh da je Vuk Draskovic umro. (?) :((((( > Jedno je sigurno - nikada neces biti novinar. :(((((((((((( A što? Misliš što je ovo izvalio? Ma ajde, pa pojedini tzv. "novinari" ili "političari" su izvalili još 1000 puta gore stvari, pa ne samo što su ostali "novinari" odnosno "političari", nego su još i avanzovali. "Novinar" ne može biti, jer nije ni lažov, ni bitanga, ni morbidan, a bogme ni lopov, a ni nepismen.
ljudska.prava.98 spantic,
> E stvarno si me zbunio... Ne verujem da si namerno > zloban... Demokrate su u principu po ljude benigni, a po > opoziciju maligni... Budući da Pa je ondak bolje otići u nedemokrate? O:) Inače da podsetim počelo je od Koštunice i tvog vređanja rukovodstva Republike Srpske sa "bandom zločinaca". A sa time Tomas Man malo šta ima. Tvog poređanja sa njime mesta nema i neukusno je.
ljudska.prava.99 fancy,
ŮŢ>> zloban... Demokrate su u principu po ljude benigni, a po ŮŢ>> opoziciju maligni... Budući da ŮŢ> Pa je ondak bolje otići u nedemokrate? O:) Mislio sam na Demokratsku Stranku (b). ŮŢ> Inače da podsetim počelo je od Koštunice i tvog vređanja rukovodstva ŮŢ> Republike Srpske sa "bandom zločinaca". A sa time Tomas Man malo šta ima. ŮŢ> Tvog poređanja sa njime mesta nema i neukusno je. E, vala si mi britko odgovorio kako samo Baba Draga to ume u parlamentu... Ne zamenjuj teze (ili bar to radi SUP-tilnije kao Minđić) ne poredim ja sebe sa Tomasom (Mann, Thomas - nemački književnik) već ukazujem na ... ma šta ja ima tebi da objašnjavam, kad ti je očigledno STREPNJA što sam rukovodstvo Srba u Bosni nazvao * banda zločinačka * duboka, a NADA da to nije tako, sve plića... Imamo različito mišljenje, i da ne tupimo više. Prema Miloševićevim marionetama nemam, niti ću ikad imati osećanja samo zbog pripadnosti istom narodu. Zločinac je zločinac ma kome narodu pripadao. Fancy
ljudska.prava.100 dkuki,
> A sto? > Mislis sto je ovo izvalio? Ma ajde, pa pojedini tzv. "novinari" ili > "politicari" su izvalili jos 1000 puta gore stvari, pa ne samo sto > su ostali "novinari" odnosno "politicari", nego su jos i avanzovali. Zar ti se ne cini da se protiv takvih znakova navoda moramo boriti ?
ljudska.prava.101 milan,
> Inače da podsetim počelo je od Koštunice i tvog vređanja rukovodstva > Republike Srpske sa "bandom zločinaca". A sa time Tomas Man malo šta ima. > Tvog poređanja sa njime mesta nema i neukusno je. Odakle je, tačno, "počelo", previše je složeno pitanje a nije ni mnogo interesantno. Međutim, izraz "banda zločinaca" je već zanimljiv za analizu. Sasvim je sigurno da za Hitlerovu kamarilu izraz "banda zločinaca" skoro svako van Nemačke a i mnogi u Nemačkoj upotrebljava sasvim legitimno i malo ko bi se pobunio. Za Lenjinovu i Staljinovu kamarilu izraz je legitiman u skoro celom svetu sem na Kubi, u Jugoslaviji, u Severnoj Koreji, Vijetnamu i Laosu (ako sam zaboravio nekoga neka mi oprosti). Pravo pitanje je, dakle, da li će se za Karadžićevu kamarilu taj izraz legitimisati ili ne. On se najčešće legitimiše u dve ravni - aktuelnoj i istorijskoj. Prvo, aktuelno, legitimisanje tog izraza direktno zavisi od toga da li će ova kamarila pobediti, jer je sasvim jasno da su se prethodni izrazi legitimisali tek posle poraza vođa ili njihovih naslednika. Tu je ishod još uvek nepoznat. Drugo, istorijsko, legitimisanje izraza zavisi od odnosa portonjih generacija prema njima. Dve su moguće grane. Jedan je tipa Apis-Voja Tankosić (versus Karadžić-Mladić), koja sa žaljenjem konstatuje da se tu radi o avanturistima i zločincima ali koji su, ipak, u jednom trenutku istorije odigrali važnu državotvornu ulogu. Druga je tipa Broz-Ranković koja anatemiše nepotrebne zločine koji su zemlju samo unazadili i upropastili. I ovde je ishod neizvestan, ali lično tipujem na potonji. Pl poz M
ljudska.prava.102 spantic,
> parlamentu... Ne zamenjuj teze (ili bar to radi > SUP-tilnije kao Minđić) ne poredim ja sebe sa Tomasom > (Mann, Thomas - nemački književnik) već ukazujem na ... ma > šta ja ima tebi da objašnjavam, kad ti je očigledno > STREPNJA što sam rukovodstvo Srba u Bosni nazvao * banda > zločinačka * duboka, a NADA da to nije tako, sve plića... > Imamo različito mišljenje, i da ne tupimo više. Ma da, verovatno sam ja pisao tvoje poruke. Što daljnjeg teksta tiče kratko i jasno sam indentifikovao takvo mišljenje kao idiotsko. Ponavljam Koštunica nije idiot, pa nije ni čudo što se ni ne javlja sa takvim "stavom". Što se "marioneta" tiče, jeste, jeste, pravo SPS-ovsko objašnjenje cele situacije sa "potpiši, potpiši već jednom!" : ma to je sve bio samo fol! Ne bi Sloba, ma neeeeeeeeeee! Kud bi... Inače ne boj se, nisam ja zaboravio tadašnji stav onoga-koji-treba-da- ode iliti Mićunovića, kao što nisam ni SPS-a. > Zločinac je zločinac ma kome narodu pripadao. Ovo je jedino tačno u tvojoj poruci. Problem jeste što ti nekoga eksplicitno proglašavaš za zločinca bez iznošenja ikakvih dokaza. Mada, duga je lista onih koji su takve metode praktikovali. Nisu bili "samo" nacisti i staljinisti.
ljudska.prava.103 peca,
!!> Zločinac je zločinac ma kome narodu pripadao. !! !! Ovo je jedino tačno u tvojoj poruci. Problem jeste što ti nekoga !! eksplicitno proglašavaš za zločinca bez iznošenja ikakvih dokaza. Mada, Da li si spreman ti da prihvatis dokaze da je Karadzic zlocinac ako ti ih neko iznese?Zlocinac je onaj ko je izvrsio zlocin i ko je zbog toga od suda osudjen na neku kaznu.Karadzic je od suda osudjen za zlocine i lezao je u zatvoru,ta presuda nije do danas osporena na zakonit(niti drugi nacin,dakle Karadzic je zlocinac. A za zlocine koje neki misle da je cinio u zadnjih godinu-dve tek ce da mu se sudi pa cemo videti kako ce biti presudjen.
ljudska.prava.104 fancy,
ŮŢ> Što se "marioneta" tiče, jeste, jeste, pravo SPS-ovsko objašnjenje cele ŮŢ> situacije sa "potpiši, potpiši već jednom!" : ma to je sve bio samo fol! ŮŢ> Ne bi Sloba, ma neeeeeeeeeee! Kud bi... Nemoj da si smešan... Zar ti veruješ u pucanje linije Tolstojeva- Pale..? Pa DS-ovci bar nisu naivni ;) - novi momenat, šta li? - ŮŢ> Inače ne boj se, nisam ja zaboravio tadašnji stav onoga-koji-treba-da- ŮŢ> ode iliti Mićunovića, kao što nisam ni SPS-a. E, a kad ode, evo vam Koštunica O:) ŮŢ> Koštunica nije idiot, pa nije ni čudo što se ni ne javlja sa takvim ŮŢ> "stavom". ...vidim, slažeš se (samo još da ubedimo ptice da se vrate u matično jato..) E, a sad ozbiljno. Pošto, vidim, panično braniš Karadžića i ekipu i sve se pušiš da dokažeš da nisu zločinci, ajmo na drugi način, polako... pazi sad... Daklem, reci ti meni da li Srbi u Bosni žive bolje od kad ih vodi mali Vožd? Da li se "interesi srpskog naroda" u Bosni štite na pravi način ? Ako je odgovor DA, svaka čast domaćine, nemam komentara. Ako je odgovor NE, zašto je NE? Da li Srbi u Bosni nisu doživeli preporod zbog a) "stranog faktora" koji im to "ne dozvoljava" ili b) zbog politike svog rukovodstva? Za odgovor pod a) - Oblači maskirku i šibaj "dole" da nas braniš! Za odgovor pod b) - O.K. oni su nesposobni... a šta se kaže za ljude zbog čijeg zezanja izgine neverovatan broj ljudi što svog, što drugih naroda, još veći broj njih se otera u izbeglištvo a uz ime svog naroda veže etnička čišćenja, besmisleno sravnjivanje gradova, logore itd... Samo mi nemoj, molim te, reći da se "dole" svi kolju...Da, istina je svi se SADA kolju međusobno, zar si očekivao da će Muslimani sedeti skrštenih ruku posle Bijeljine, Zvornika (uostalom, Đinđić je dobar sa Arkanom, pa možda saznaš i neke pikantnije detalje...)... Ali, jako je dobro poznato KO je i KADA to započeo... Nemoj da mi pričaš o stvaranju Džihad države... Naoružanje celokupne JNA u Bosni je bilo samo u jednim rukama... Da li se TAKO bori za interese svog naroda? Ajde Spanto 'leba ti, ne ubeđuj me da toliki ljudi nisu izginuli uludo. U stvari i nisu... Faraon je živ i zdrav, i tamo gde je i bio + među ovom sluđenom rajom okitio se oreolom Oca Nacije, mada mu je mesto Vođe podobro ošacovao predmetni Radovan tzv. psihijatar sa Pala... Politički pragmatizam - podržavati lidere Srba u Bosni? Držim da ne mogu biti toliko jak... Savest mi ne dozvoljava. Ajd' uzdravlje, Fancy
ljudska.prava.105 fancy,
ŮŢ> nepotrebne zločine koji su zemlju samo unazadili i upropastili. ŮŢ> I ovde je ishod neizvestan, ali lično tipujem na potonji. Što reče Miloš Šestić posle jednog pitanja novinara oko razloga slabe igre na prethodnoj utakmici - loše pripreme ili depresija... - "Ovo drugo..." Fancy
ljudska.prava.106 bojt,
>> >> Zločinac je zločinac ma kome narodu pripadao. >> Ovo je jedino tačno u tvojoj poruci. Problem jeste što ti nekoga >> eksplicitno proglašavaš za zločinca bez iznošenja ikakvih dokaza. Pazi fancy, ako budeš pokušao da dokaze tražiš u, na primer, rušenu Sarajeva i ostalih gradova, odmah da ti skrenem pažnju da ti to kod spantića neće mnogo pomoći. Ali mnogo ti može mnogo pomoći ako iznadješ dokaz da je, na primer, Karadžić kao mali krao trešnje.
ljudska.prava.107 voki,
>> Druga je tipa Broz-Ranković koja >> anatemiše nepotrebne zločine koji su zemlju samo unazadili i >> upropastili. Ne nađe li bolji primer ? Pozdrav Voki.
ljudska.prava.108 novim,
> Ovo je jedino tačno u tvojoj poruci. Problem jeste što ti nekoga > eksplicitno proglašavaš za zločinca bez iznošenja ikakvih dokaza. Mada, Pa, za ime boga, idi do Bosne, pa ćeš videti dokaze na svakom kilometru! Treba li neko da ti razlupa kuću, pobije pola porodice, odseče obe noge i jedno uvo, pa da uopšte shvatiš šta znači reč "dokaz"!
ljudska.prava.109 bugi,
> Što daljnjeg teksta tiče kratko i jasno sam indentifikovao > takvo mišljenje kao idiotsko. Spanticu pripazi malo na Ugovor :)! To je ionako tvoje omiljeno štivo. > Ponavljam Koštunica nije idiot, pa nije ni čudo što se > ni ne javlja sa takvim "stavom". Šteta samo što ima toliko "putera na glavi" :).
ljudska.prava.110 spantic,
> Da li si spreman ti da prihvatis dokaze da je Karadzic > zlocinac ako ti ih neko iznese?Zlocinac je onaj ko je > izvrsio zlocin i ko je zbog toga od suda osudjen na neku > kaznu.Karadzic je od suda osudjen za zlocine i lezao je u > zatvoru,ta presuda nije do danas osporena na zakonit(niti > drugi nacin,dakle Karadzic je zlocinac. Hajde molim te iznesi podatke. I o tom zločinu za koji je Karadžić po tebi ležao i o onome što je ovde neko spominjao.
ljudska.prava.111 spantic,
> Nemoj da si smešan... Zar ti veruješ u pucanje linije > Tolstojeva- Pale..? Pa DS-ovci bar nisu naivni ;) - novi > momenat, šta li? - Pa rekoh ja, pravi odgovor SPSa ;) Gde bi oni odstupili? Pa oni su uvek bili za to. Tako će SR Jugoslavija biti poslednja zemlja koja će priznati Republiku Srpsku, nema greške. Ma sve je to fol, kako da ne ;) > Pošto, vidim, panično braniš Karadžića i ekipu i sve se > pušiš da dokažeš da nisu zločinci, ajmo na drugi način, Panično? Jok. Nego se ti patetično upinješ da dokažeš nešto što veze sa vezom nema. Niti smo ja, niti ti merodavni da procenjujemo Karadžića. Za to su jedino merodavni Srbi iz Republike Srpske. Usput, ako mene pitaš, u situaciji koja je nastupila, da, oni su se veoma dobro snašli. Idealno ne, toga u ratu nema. > svi se SADA kolju međusobno, zar si očekivao da će > Muslimani sedeti skrštenih ruku posle Bijeljine, Zvornika Da, naravno, samo si "zaboravio" svatove na Baščaršiji kada je stavr krenula. Zaboravio si Brod, Kupres, Goražde... > Džihad države... Naoružanje celokupne JNA u Bosni je bilo > samo u jednim rukama... Da li se TAKO bori za interese Kamo lepe sreće da je tako. Dična JNA je uspešno ostavila, ne dignuvši ih u vazduh velike zalihe oružja i municije, fabrike ni da se ne spominju. To si kanda malčice zaboravio? > Bosni? Držim da ne mogu biti toliko jak... Savest mi ne > dozvoljava. Naročito pri selektivnoj memoriji?
ljudska.prava.112 fancy,
ŮŢ> ... ... ... vezom nema. Niti smo ja, niti ti merodavni da ŮŢ> procenjujemo Karadžića. Za to su jedino merodavni Srbi iz ŮŢ> Republike Srpske. Sasvim su dovoljni dva brata i sestra moje majke iz Sarajeva. I ponešto drugova što je ostalo u Sarajevu. I ponešto onih što su u inostranstvu. I ponešto onih koji nisu više nigde. ŮŢ> Panično? Jok. Nego se ti patetično upinješ da dokažeš nešto Ja sam verovatno patetičan nekome ko sebi dopusti da izjavi sledeće: ŮŢ> Usput, ako mene pitaš, u situaciji koja je nastupila, da, oni ŮŢ> su se veoma dobro snašli. Idealno ne, toga u ratu nema. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Blagi bože... zar je moglo gore... šta bi bilo da su se (po tvome) samo *dobro* snašli..? Ne smem da pomislim šta bi značila m a l o gora situacija od ove... Naravno, vešto zaobilaziš sve dostupne činjenice koje se kose sa "zvaničnom verzijom"... ŮŢ> Da, naravno, samo si "zaboravio" svatove na Baščaršiji kada ŮŢ> je stavr krenula. Zaboravio si Brod, Kupres, Goražde... žekao sam te kod tih svatova... žak i sve da to nije nameštaljka, kao što jeste, (svedočenje iz SA) ZAR SE RAT ZAPOžINJE zbog toga žoveče, u pitanju je 1992. godina posle Hrista... Nemoj mi, molim te, pričati o "stalnoj tenziji" u Bosni i "večitoj pretnji Srbima" u istoj, jednostavno, primitivni ljudi su uvek skloni ksenofobiji, i ako se išta može zasigurno reći, to je da je primitivizam izvanredno iskorišćen u ovom ratu. Primitivizam vođen hladnom rukom ludaka kojima upravlja šećerni bolesnik. Upoznao sam čoveka, dobrovoljca, koji je od prvih dana u Bosni i koji je učestvovao u akcijama daleko pre "svatova"... Posle 3 meseca mu se smučilo... sada u devet kvadrata i sa trudnom ženom ima noćne more. ŮŢ> Kamo lepe sreće da je tako. Dična JNA je uspešno ostavila, ne Pa, čoveče, jasno je u čijim je rukama oružje JNA... ŮŢ>> Bosni? Držim da ne mogu biti toliko jak... Savest mi ne ŮŢ>> dozvoljava. ŮŢ> ŮŢ> Naročito pri selektivnoj memoriji? To je otprilike argument radikalnih socijalista othranjenih na cuclu Bastilje... Držim da na to ne treba odgovarati. Možda eventualno da popričaš sa ranije pomenutim čovekom-koji-je-častio-zbog-rođenja-sina-sve- u-skupštini tzv. Z. Đinđićem o njegovim impresijama iz Sarajeva u vreme kad Srbi i nisu *baš toliko* bili ugroženi, a opet u predvečerje rata u Bosni... (Naravno, zaboravi na ovaj predlog jer je memorija korigovana, štampa je reprintovana, a mi smo oduvek bili u ratu sa Evroazijom...) Fancy
ljudska.prava.113 voki,
E odakle ti to šilješ ????? Pozdrav Voki.
ljudska.prava.114 voki,
>> Niti smo ja, niti ti merodavni da >> procenjujemo Karadžića. Za to su jedino merodavni Srbi iz >> Republike Srpske. Pa sad, ovo bi spanticu bilo tačno da građani SRJ ne odvajaju 20 % bruto nacionalnog proizvoda za Krajine i da zbog toga nisu pod sankcijama, da nas njegov general (vojvoda li je?) ne optužuje da ovde uživamo (SIC!) dok oni krvare za srpstvo (što čini i njegova rođena kćer), te nas poziva u rat, da njegova milicija (što li je?) ne premlaćiva po Beogradu... OK, nemam ništa protiv toga da se ne mešam u unutrašnje stvari strane "države", ali tek onda kada ta "država" prestane da bude parazit na mojim leđima, ili barem kad ta "država" prestane da se meša u unutrašnje stvari zemlje u kojoj živim. Pozdrav Voki.
ljudska.prava.115 spantic,
> odseče obe noge i jedno uvo, pa da uopšte shvatiš šta > znači reč "dokaz"! U ex Bosni i Hercegovini je rat ukoliko to nisi možda znao. A status osoba koje potpadaju pod vršioce ratnih zločina je određen međunarodnim sporazumima. U duhu toga, izvoli izloži dokaze. Nemaš frke, ako niko drugi Ameri će biti srećni da te saslušaju.
ljudska.prava.116 wizard,
> Niti smo ja, niti ti merodavni da > procenjujemo Karadžića. Za to su jedino merodavni Srbi iz > Republike Srpske. A da li je on merodavan da procenjuje Srpsku političku scenu? Da li je on merodavan da daje izjave poput one koju je dao pred izbore '90? > Usput, ako mene pitaš, u situaciji koja je nastupila, da, oni > su se veoma dobro snašli. Idealno ne, toga u ratu nema. Nisu se baš svi dobro snašli. :( Ima ljudi koji su se na osnovu ovog rata i kompletne situacije koja je stvorena oko njega (sankcije i sl.) obogatili, a ima i onih koji bez krova nad glavom i dan-danas iščekuju da se nešto desi u nekom od prihvatnih centara. Što se šansi za priznavanje srpske države u bivšoj Bosni i Hercegovini tiče, one su svakako mnogo veće od šansi za priznavanje srpske države u bivšoj Hrvatskoj, ali realno bi se to moglo očekivati tek posle puno vremena, a do tada... A isti oni koji su optužili "ovdašnje Srbe" za izdaju (u vezi Vens-Ovenovog plana), ko od šale otkačiše Krajinu za ujedinjenje kad im se ukazala šansa da završe posao u čenevi.
ljudska.prava.117 novim,
> U ex Bosni i Hercegovini je rat ukoliko to nisi možda znao. A status > osoba koje potpadaju pod vršioce ratnih zločina je određen međunarodnim > sporazumima. U duhu toga, izvoli izloži dokaze. Nemaš frke, ako niko > drugi Ameri će biti srećni da te saslušaju. Ma nisam znao da je u Bosni stvarno rat! Ja samo mislio da "banda zločinaca" (ko reče "ratnih"?) izgleda primerna reč za družinu oko Karadžića (a za razliku od tebe, poznajem to društvo poodavno). A ono za Amere - imaš možda neku vezu, pa da se ukačim? Ili radiš samo za domaće... PS: Vidi, primera, radi ovaj dokaz sa Sezama: > #00235 banusko /234 0004 0004#ORKA:RAZNO > 17.235 banusko, 05.04.92 13:30 Odgovor na 234, drazen > **> Da li je neko ko ima knigu o WinWord-u 1.1 i/ili 2 > **> raspolozen da je ustupi na > > Knjiga Word for Winodws 1.1 postoji u izdanju Computer hit biblioteke. > > Pokušaj da kontaktiraš na : > > 71210 Ilidža > poštanski fah 116 > > ili na telefone: > > 071/270-213 > 621-025 > > Ako ti to ne uspe javi mi se na mail. > Pozddrav > #00236 drazen /235 0004 0004:#ORKA:razno > 17.236 drazen 05.04.92. 15:04 Odgovor na 235, banusko > > Hvala pokusacu.
ljudska.prava.118 dikla,
> Spanticu pripazi malo na Ugovor :)! To je ionako tvoje omiljeno stivo. :))
ljudska.prava.119 bojt,
>> >> svi se SADA kolju međusobno, zar si očekivao da će >> >> Muslimani sedeti skrštenih ruku posle Bijeljine, Zvornika >> Da, naravno, samo si "zaboravio" svatove na Baščaršiji kada >> je stavr krenula. Ubistvo Srbina na svadbi na Baščaršiji jeste tragedija, ali tako nešto može biti povod za rat samo onima koji su ga po svaku cenu želeli. Još bizarnije zvuči kada ti isti danas podsećaju da je zbog toga rat počeo, umesto da se pokriju ušima.
ljudska.prava.120 spantic,
> Blagi bože... zar je moglo gore... šta bi bilo da su se > (po tvome) samo *dobro* snašli..? Ne smem da pomislim šta > bi Moglo je itekako gore. Srbi u poziciji iz 1941. i Srbija sa 2 miliona novih rezidenata samo iz ex BiH. Naravno, moglo je i bolje, bez ovolikih žrtava, da je Izetbegović ostao pri Kutiljerovom planu koji je potpisao. Ne, on je želeo nezavisnost i unitarnu Bosnu pa makar po cenu rata. Više puta je rekao da je bolje rat nego mir sa gornjim planom. > žekao sam te kod tih svatova... žak i sve da to nije > nameštaljka, kao što jeste, (svedočenje iz SA) ZAR SE RAT > ZAPOžINJE zbog toga Dakle, čak i kad bi zamislite molim vas to bila nameštaljka. Na tvoju veliku žalost to nije bila nameštaljka. Imena ubica su tada i Muslimani saopštili. Nikada im nije suđeno. U Mostaru je od početka 1992. počela koncentracija HOS-a. Deo se hranio preko gradske bolnice. To je bilo vidljivo iz odnosa broja trebovanih obroka i bolesnika. I nemoj misliti da se nije znalo. Znalo se. Znali su čak i oficiri JNA. žak su i slali zahtev u Generalštab sa traženjem dozvole da intervenišu. Od nekadašnje idilične trojne koalicije SDA, SDS i HDZ nije ostalo ništa. Prelistaj komplete novina, slobodno potraži "Oslobođenje" tadašnje u NBS, pa vidi kako su izgledala na kraju glasanja u skupštini. Pogotovo kada su Muslimani i Hrvati insistirali na nezavisnosti. Ali naravno, po tebi su Srbi morali da ćute i da se povinuju. > Pa, čoveče, jasno je u čijim je rukama oružje JNA... Naravno jasno je tebi, samo bojim se da ne znaš baš najbolje. Lepo bi bilo da se sve odigralo kako ti zamišljaš, odnosno da je kompletna oprema ex JNA ostala kod Srba, ali nije. Fabrike municije, VBRova, minobacača u Bugojnu, Travniku, Goraždu, Konjicu i drugim gradovima centralne Bosne koji su ostali pod neprijateljskom kontrolom nisu uništene. Glavni štab predviđen za vojni i politički vrh SFRJ je pao njima u ruke. Mnoga skladišta oružja takođe. Iz vojne fabrike "Soko" u Mostaru JNA je odnela samo deo opreme koja je bila vlasništvo iste ostavljena je tehnička dokumentacija samo delimično uništena. Hoćeš još primera? Rat u ex BiH se spremao davno pre aprila i za njega su se spremale sve tri strane.
ljudska.prava.121 bojt,
>> >> Blagi bože... zar je moglo gore... šta bi bilo da su se >> >> (po tvome) samo *dobro* snašli..? Ne smem da pomislim šta >> Moglo je itekako gore. Srbi u poziciji iz 1941. i Srbija sa 2 >> miliona novih rezidenata samo iz ex BiH. Naravno, moglo je i >> bolje, bez ovolikih žrtava, da je Izetbegović ostao pri >> Kutiljerovom planu koji je potpisao. Ne, on je želeo >> nezavisnost i unitarnu Bosnu pa makar po cenu rata. Više puta >> je rekao da je bolje rat nego mir sa gornjim planom. Sve u svemu, Srbi nisu nizašta krivi i snašli su se najbolje što su mogli u situaciji koji su im drugi nametnuli. Sarajevo i ostali gradovi nisu porušeni ni manje ni više nego što je bilo potrebno, već taman onoliko koliko treba, tj najbolje moguće. Broj proteranih i pobijenih ljudi je najbolji mogući, tj nije ni manji ni veći od, za tu situaciju, potrebnog broja. >> Rat u ex BiH se spremao davno pre aprila i za njega su se >> spremale sve tri strane. Izgleda da su se neke strane spremale nešto više, a neke nešto manje. Muslimani su se, vidim, naročito spremili. Srbi su za prvih 5 dana rata "oslobodili" 70-80% teritorija koje sada drže. Od 7og do 12og aprila su "oslobodjeni" Bjeljina, Zvornik, Višegrad, Foča...
ljudska.prava.122 spantic,
> PS: Vidi, primera, radi ovaj dokaz sa Sezama: Jesi ti baš sasvim siguran da ti je poznato da je tamo rat?
ljudska.prava.123 spantic,
> A da li je on merodavan da procenjuje Srpsku političku > scenu? Da li je on merodavan da daje izjave poput one koju > je dao pred izbore '90? Kratko, nije.
ljudska.prava.124 spantic,
> Izgleda da su se neke strane spremale nešto više, a neke > nešto manje. Muslimani su se, vidim, naročito spremili. Izetbegović je to mogao da izbegne u Lisabonu. Nije želeo. Kako ono reče: "Bolje rat"?
ljudska.prava.125 fancy,
ŮŢ> Izetbegović je to mogao da izbegne u Lisabonu. Nije želeo. Kako ono ŮŢ> reče: "Bolje rat"? Držim da je neprilično odgovarati čoveku koji može da izjavi "hrvatu ne možeš verovati..." i da ni jedan dan kasnije ne kaže da je zaboravio smajlija ili da nije mislio ozbiljno. U vezi prethodne diskusije koju možeš smatrati završenom, oko podatka od eventualnih 2 miliona izbeglica SAMO iz Bosne koji bi zapljusnuli Srbiju da nije... itd... moram ti reći da prema popisu iz '91 tamo je bilo 1,350,000 srba. Ukoliko si čitao današnju Borbu verovatno si primetio Mladićevu (general-vojvoda-?) izjavu koja doslovce glasi: "Sarajevo sam ostavio za kraj..." Da li je to TO ? A propos Izetbegovića, još u zimu '91. godine u Sarajevu je boravio Vuk Drašković i razgovarao sa vođama sve 3 strane... Tada je na neku vezu, tj. konfederaciju (sa Srbijom i Crnom Gorom pristala i hrvatska i muslimanska strana...(imali bismo verovato i Makedoniju posle toga!) Jedino Karadžić nije želeo da ni da čuje ništa drugo osim cepanja Bosne i principa "svakom svoje"... JNA mu je tada davala za pravo da istraje na tome... I istrajao je. Šta smo dobili od toga? Svakom svoje..:( Niko više nema ništa. Fancy
ljudska.prava.126 novim,
> Jesi ti baš sasvim siguran da ti je poznato da je tamo rat? Nisam. (Tamo je pljačka, kokanje civila etc. pa tek onda, možda, i malkice rata. To kaže, ustalom, dobročinac Karadžić koji ima čast da ga braniš od zločinstva. Tek da te vratim na temu.) Ali nisi mi odgovorio na pitanje za Amere: je l' imaš neku vezu da se ukačim, ili radiš samo za domaće?
ljudska.prava.127 balinda,
>> Niti smo ja, niti ti merodavni da procenjujemo Karadžića. >> Za to su jedino merodavni Srbi iz Republike Srpske. Jedino ako budu spremni da ga brane (i sposobni da ga odbrane!) od svih koji bi da ga procenjuju. Kada bi bilo tako kako ti kažeš da jeste, možda bi i Hitler još bio na vlasti u Nemačkoj jer bi, po tebi, za njegovo procenjivanje jedino Nemci bili merodavni. ;)
ljudska.prava.128 balinda,
>> Da, naravno, samo si "zaboravio" svatove na Baščaršiji kada >> je stavr krenula. Zaboravio si Brod, Kupres, Goražde... Svatovi sa Baščaršije su žalostan izgovor. :( "Stvar je krenula" mimo ovog događaja. Kada ne bi bilo tako, onda bi to bili najskuplji svatovi na svetu. Racionalno gledano, od ovoga što nas je sve skupa snašlo, bolje je bilo i da su svake nedelje stradali po jedni svatovi sortirani po nacionalnom ključu. ;> Hoću da kažem da su podbunjeni Srbi, širom nesrećne Jugoslavije, shvatili da nije vođena dobra politiku u zemlji u kojoj su bili većinski narod. U čitavom nizu decenija, iz ovih ili onih razloga, nismo umeli da objektivne prednosti pravilno iskoristimo. :( Tako je moguće razumeti zašto su se stvari okrenule protiv nas, može biti i strpljivim podrivačkim radom drugih. (?) Kada se već možda i nije imalo kud, (?) Srbima se opet najviše dopala "o-ruk metoda" po kojoj će preko noći nadoknaditi propušteno. Palo im je na pamet da treba prekrojiti mape, možda i onako kako bi one zaista i trebalo da budu, (?) ali na način koji se, krajem XX veka, teže toleriše. Uz to, želelo se *jednim* udarcem izbrisati sve što su drugi decenijama i strpljenjem gradili. Gde se ovde nalazi pravda, nije relevantno, a pozivanje na ubistva u njeno ime, teško da danas vodu nosi. Izgubivši korak sa realnošću, ne bi trebalo da nas čudi zašto se pozivamo na "nebo i pravdu". U ostalom, nikada nam strpljiv i osmišljen rad i nije bio svojstven. :( Uz rakiju i uz istočnjački prezir prema životu, Srbi su u istoriji već imali više prilika da zaprepaste svet. Na žalost, prvi put, slobodarski svet (pa čak i sa svim svojim "gnojavim" sadržajima) ni pored najbolje volje, nije mogao da prihvati naše metode, pogotovo što ovoga puta nismo ginuli i za njih. :( Pored toga, svet nije želeo da poveruje da se Srbi bore za svoje legitimne ciljeve ako ni sami Srbi nisu sigurni da je to pravi razlog zbog koga vredi zaleći iza onih ljudi koji su do tada već upropastili sve što je srpsko. Na ovaj način, uprljano je, i ko zna za koliko odloženo, ponovno postavljanje srpskog pitanja na dnevni red čovečanstva. Pored takvih "branioca srpstva", neprijatelji nam zaista nisu potrebni. :( Nakon najjadnije petoljetke u istoriji Srba, kada je kroz prozor bačena i sva budućnost i sva prošlost Srba, žaljenja je vredna odbrana sićušnih pojava kao što su Radovan Karađić i njegov satrap Ratko Mladić.
ljudska.prava.129 bojt,
>> >> Izgleda da su se neke strane spremale nešto više, a neke >> >> nešto manje. Muslimani su se, vidim, naročito spremili. >> Izetbegović je to mogao da izbegne u Lisabonu. Nije želeo. Kako >> ono reče: "Bolje rat"? Al ostaje fakat da se muslimani (u ogromnoj većini barem) za taj rat nisu spremali. žak štaviše, većina njih nije verovala da će do njega doći čak i kada je isti praktično već bio počeo. Al bre Srdjane da se mi više ne ložimo sa tim Lisabonom i ostalim, za dalji razvoj dogadjaja, nebitnim detaljima: čitava stvar je još znatno pre svega toga bila debelo "uramljena"...
ljudska.prava.130 bojt,
>> >> Niti smo ja, niti ti merodavni da procenjujemo Karadžića. >> >> Za to su jedino merodavni Srbi iz Republike Srpske. >> Jedino ako budu spremni da ga brane (i sposobni da ga odbrane!) >> od svih koji bi da ga procenjuju. Kada bi bilo tako kako ti >> kažeš da jeste, možda bi i Hitler još bio na vlasti u Nemačkoj >> jer bi, po tebi, za njegovo procenjivanje jedino Nemci bili >> merodavni. ;) Jedino ako su mu našli da je krao trešnje dok je bio mali. ;)
ljudska.prava.131 spantic,
> "hrvatu ne možeš verovati..." i da ni jedan dan kasnije ne > kaže da je zaboravio smajlija ili da nije mislio ozbiljno. Xm, da se ogradim, rekao sam da se "Hrvatu ne može verovati" i to sam mislio potpuno ozbiljno, ne vidim apsolutno nikakav razlog za smešak. Dakle poverenje jednako nuli. > A propos Izetbegovića, još u zimu '91. godine u Sarajevu > je boravio Vuk Drašković i razgovarao sa vođama sve 3 > strane... Tada je na neku vezu, tj. konfederaciju (sa > Srbijom i Crnom Gorom pristala i hrvatska Daj deder malo podatak gde je Izetbegović to potpisao, ma možeš i gde je usmeno na to pristao. Naprotiv on je decidirano izjavljivao kako baš iz razloga simetrije ne može pristati da ostane sa Srbijom i kako mora držati distancu i od dotične i od Hrvatske. Konfederacija sa Hrvatskom? Kakva konfederacija? Ako, i neka drži. Distancu, naravno. Tada je Drašković izneo plan o kantonizaciji ex BiH. To se naravno može tumačiti i kao federalizacija i kao konfederalizacija i kao uvertira raspada, sve prema potrebama. Plan je možda bio razuman, ali Izetbegović je smatrao da može mnogo više dobiti. Inače tek sa zadnjim izjavama se vidi koliko su oni zapravo prebili Draškovića i sredili mu glavu :(
ljudska.prava.132 dejanr,
>> Niti smo ja, niti ti merodavni da procenjujemo Karadžića. >> Za to su jedino merodavni Srbi iz Republike Srpske. Mislim da ta u osnovi srednjovekovna teorija države kao samodovoljnog ostrva sve više gubi smisao. Naravno da vođu neke države prosuđuju i druge države, i u zavisnosti od te "presude" kreiraju svoju politiku. A kad smo kod toga, i termin "nemešanje u unutrašnje stvari drugih država" odlazi na "đubrište istorije"... ako je ikada i bio išta osim fraze. Reč "država" ovde koristim u širem smislu koji eventualno obuhvata i tzv. Republiku Srpsku.
ljudska.prava.133 spantic,
> Ali nisi mi odgovorio na pitanje za Amere: je l' imaš neku > vezu da se ukačim, ili radiš samo za domaće? Pa zar ja to tebe po tvojoj logici ne bi trebao da pitam?
ljudska.prava.134 spantic,
> Al bre Srdjane da se mi više ne ložimo sa tim Lisabonom i > ostalim, za dalji razvoj dogadjaja, nebitnim detaljima: > čitava stvar je još znatno pre svega toga bila debelo > "uramljena"... To je potpuno tačno. Što se priprema muslimana tiče činjenica je da su ih vršili, ali dockan i sa logističkim problemima.
ljudska.prava.135 spantic,
> Nakon najjadnije petoljetke u istoriji Srba, kada je kroz > prozor bačena i sva budućnost i sva prošlost Srba, > žaljenja je vredna odbrana sićušnih pojava kao što su > Radovan Karađić i njegov satrap Ratko Mladić. Da si ovako nešto, mislim žaljenje, pisao pre dva meseca, imao bi mnogo više razloga za to. Ovako ih nemaš. Nikog ni malo ne uzbuđuju ma čija nacionalna pitanja ako ih sam ne staviš na dnevni red. Znaš li komentar povodom srpskog nacionalnog pitanja? "Šta bi bilo sa srpskim nacionalnim pitanjem da je sve ostalo mirno? - Koje srpsko nacionalno pitanje?" i priznanje preko zuba: "Mnogi bi želeli da previde srpsko nacionalno pitanje štiteći se pričama o srpskoj agresiji. Na žalost, Srbi su ga sami postavili". Oba komentara su iz vremena "bombardovanja". Na Balkanu nijedna država nije nastala mirnim putem ( osim Makedonije do sada ), to su dobro znali i Slovenci i Hrvati, a to dobro znamo i mi. Ako sam ne odlučiš, niko drugi to za tebe neće uraditi. Na našem jadnom primeru se mogla videti količina arogancije, previda, grešaka, nerazumevanja i laži koja je ovde istresena od strane kako rekoše "međunarodne zajednice". Sada je jasno da će Republika Srpska postojati. Koliko će postojati BiH? Koja BiH? Kao konfederacija Republike Srpske, Herceg-Bosne i kako-će-je-već-zvati-ostatka neko vreme sigurno. Da li je moglo i bez ovolikih žrtava? Sigurno da je moglo. Jedan od sjajnih načina jeste da se vratimo u 1918. i likvidiramo Aleksandra. Izbegli bi smo i crvene i Hrvate i dobar deo cele papazjanije. Na žalost nemamo takvih mogućnosti. > prihvati naše metode, pogotovo što ovoga puta nismo ginuli > i za njih. :( Da li si baš tako siguran? Na žalost ovaj rat nije prošao bez naših žrtava. Ma da je i milion neprijatelja na jednog našeg opet bi to bio razlog za tugu. Iskreno, nešto nismo mnogo videli od saosećanja i pomoći prethodna dva puta kada su nas istrebljivali.
ljudska.prava.136 balinda,
>> Da si ovako nešto, mislim žaljenje, pisao pre dva meseca, >> imao bi mnogo više razloga za to. Ovako ih nemaš. Šta se to promenilo da zaštitnici zločinaci iz Bosne svih boja, nisu zaslužili žaljenje? Ako su pre dva meseca bili za žaljenje, nija valjda da je vojnička pobeda koja im se smeši kadra da ih abolira? >> Na našem jadnom primeru se mogla videti količina arogancije, >> previda, grešaka, nerazumevanja i laži koja je ovde istresena >> od strane kako rekoše "međunarodne zajednice". U pravu si! Međutim, ne treba zaboraviti da je "količina arogancije, previda, grešaka, nerazumevanja i laži", kojom je "srpska revolucija" zapljusnula Balkan, višestruko nadmašuje. :( Uz to, prvo smo mi (u najvećoj meri Srbi!) rasturili Jugoslaviju, pa su nam tek onda pritekli "u pomoć" i međunardoni faktori. :( Najzad, i kada u prirodi nešto treba da umre, lešinari su tu da to prvi "ozvaniče". :(
ljudska.prava.137 bojt,
>> >> Al bre Srdjane da se mi više ne ložimo sa tim Lisabonom i >> >> ostalim, za dalji razvoj dogadjaja, nebitnim detaljima: >> >> čitava stvar je još znatno pre svega toga bila debelo >> >> "uramljena"... >> To je potpuno tačno. Opa? :O >> Što se priprema muslimana tiče činjenica je da su ih vršili, >> ali dockan i sa logističkim problemima. Ah! ;) Sve je u redu, a ja se malopre uplašio da si shvatio šta sam gore napisao i sa *tim* se složio. ;) Evo i ja da kažem da je potpuno tačno ovo poslednje što sam citirao, ali uz mali dodatak: uglavnom su se pripremali retroaktivno, kada je rat već počeo. A njihovih priprema pre rata, koliko je meni poznato, u nekom masovnijem obliku nije bilo. Tu i tamo bilo je nekih amaterskih pokušaja, sa manje ili više uspeha. I, kao što rekoh, da se ne ložimo: muslimani su i pre toga bili debelo "uramljeni", tj već su bili u RAM-u.
ljudska.prava.138 bojt,
>> Na žalost ovaj rat nije prošao bez naših žrtava. Ma da je i >> milion neprijatelja na jednog našeg opet bi to bio razlog za >> tugu. Wow! A 1000001?
ljudska.prava.139 fancy,
ŮŢ>> čitava stvar je još znatno pre svega toga bila debelo ŮŢ>> "uramljena"... ^^^^^^^^^ ŮŢ> To je potpuno tačno. Bojim se da nisi shvatio Bojta ...
ljudska.prava.140 fancy,
ŮŢ> Zašto sam stavio Jugoslovene pod navodnike? Ono jeste postojalo ŮŢ> stvarnih zanesenjaka, ali razlozi naše "braće" su bili krajnje ŮŢ> pragmatični ... ... A onda smo prestali da kupujemo slovenačku robu.
ljudska.prava.141 fancy,
ŮŢ> ... ... ... Inače tek sa zadnjim izjavama se ŮŢ> vidi koliko su oni zapravo prebili Draškovića i sredili mu glavu :( što se može reći i za još poneke ;>... !
ljudska.prava.142 v.nesic,
> Jedino Karadzic nije zeleo da ni da cuje nista drugo osim cepanja > Bosne i principa "svakom svoje"... JNA mu je tada davala za pravo > da istraje na tome... I istrajao je. Sta smo dobili od toga? > Svakom svoje..:( Niko vise nema nista. Pa sad, neko je dobio svoje. Da su srpske vlasti imale hrabrosti da vode politiku shvacenu kao borbu za svoje interese uz povremeno zloupotrebljavanje interesa drugih njmu raspad Jugoslavije ne bi bio potreban. To je ono cega se boje kao djavo krsta, da nije tako ne bi decko koji obecava (SM) tako uporno izbegavao da se pojavi u bilo kom TV duelu osim sa samim sobom, jedan na jedan. Dakle, prihvatanjem Vukov predlog za BiH direktno bi se srusili temelji na kojima pociva "srpski nacionalni interes", a to je neophodnost postojanja situacije u kojoj SPS nece morati da izvodi dugotrajne politicke bravure na ivici zileta jer su za to potrebne velike kolicine jako sposobnih ljudi, a toga u SPS-u nema. Ima ih taman dovoljno za povremene akcije ucvrscivanja vlasti, ali ne i za dugotrajan politicki rovovski rat i bas zbog toga je bilo neophodno stvoriti ovakvu situaciju, a po mogucstvu i spoljnog neprijatelja, jer se borba sa politicke scene na kojoj je SPS tanak prevodi u pravu rovovsku borbu, ali o tom potom ...
ljudska.prava.143 wizard,
> > A da li je on merodavan da procenjuje Srpsku političku > > scenu? Da li je on merodavan da daje izjave poput one koju > > je dao pred izbore '90? > > Kratko, nije. Slažemo se da nije. A da li je ta njegova izjava bila u interesu srpskog naroda u Bosni i ovde? Da li je on zaista tada tako mislio da su "S.M. i SPS jedini garant...". Mislim da nije, jer je pre toga viđan na skupovima opozicionih partija u Srbiji i Crnoj Gori, i koliko znam bio je u dobrim odnosima sa njima (osim SPO naravno). Ako bi se složili da nije tako mislio (morao bi biti vrlo nerazuman čovek da bi tako nešto mislio), možemo pomisliti da je on tako nešto izjavio da bi sačuvao sopstvenu poziciju... Da li je to što je učinio bilo u interesu srpskog naroda? :( Da li je tada Milošević mogao da ga uceni nečim da bi ovaj morao da onako postupi u nacionalnom interesu!? Mislim da tada nije imao čime da ga uceni...
ljudska.prava.144 v.nesic,
> Na Balkanu nijedna drzava nije nastala mirnim putem ( osim > Makedonije do sada ), to su dobro znali i Slovenci i Hrvati, a > to dobro znamo i mi. Ako sam ne odlucis, niko drugi to za tebe > nece uraditi. Ono zbog cega se ceo svet obrusio na nas bio je nacin upotrebe sile, ne cinjenica da je sila upotrebljena. Srpsko rukovodstvo nije htelo brzu intervenciju po liniji Karlovac -> Zagreb -> marionetska vlada, nego su isli na Vukovar sa jasnim ciljem etnickog ciscenja. Da samo ilustrujem primerom mog bivseg profesora odbrane koji je bio komandant neke jedinice kod Osijeka. Njegov komentar na moje insistiranje na liniji Karlovac -> Zagreb bi je : "Pa sta ce nama Zagreb, mi cemo da uzmemo sta je nase, Zagreb nam ne treba!" Pojam suprotnog nacina misljenja je famozni kapetan Dragan za cijeg boravka i Kninu (a ni kasnije) nije izasao ni jedan tekst u stranim novinama koji bi ga ubrojao u ratne zlocince iz prostog razloga sto nije sejao nepotrebne zrtve kuda god prodje. > A sto se tice nastajanja drzava na Balkanu takodje vazi da ni jedna drzava nije nastala i opstala dovoljno dugo na Balkanu ako iza sebe nije imala neku svetsku silu koja je iza nje cvrsto stajala.
ljudska.prava.145 balinda,
>> bojt >> ...... >> spantic >> To je potpuno tačno. >> >> Bojim se da nisi shvatio Bojta ... Zaista, jedino (?) se tako može objasniti ova naprasna saglasnost. ;)
ljudska.prava.146 dgavrilovic,
> A propos Izetbegovića, još u zimu '91. godine u Sarajevu je boravio > Vuk Drašković i razgovarao sa vođama sve 3 strane... Tada je na neku > vezu, tj. konfederaciju (sa Srbijom i Crnom Gorom pristala i hrvatska > i muslimanska strana...(imali bismo verovato i Makedoniju posle toga!) > Jedino Karadžić nije želeo da ni da čuje ništa drugo osim cepanja > Bosne i principa "svakom svoje"... JNA mu je tada davala za pravo > da istraje na tome... I istrajao je. Šta smo dobili od toga? > Svakom svoje..:( Niko više nema ništa. Fino bogami. Znači da je princip "Cuius regio, eius religio" dogovoren još 1991 a da su se u međuvremenu samo preganjali oko granica. Ima li kraja apsurdima u ovome ratu?
ljudska.prava.147 veca,
>> novih rezidenata samo iz ex BiH. Naravno, moglo je i bolje, bez >> ovolikih žrtava, da je Izetbegović ostao pri Kutiljerovom planu >> koji je potpisao. Ne, on je želeo nezavisnost i unitarnu Bosnu pa >> makar po cenu rata. Više A Srbi su želeli da svi žive u jednoj državi! Hrvati NDH. Dakle, svi su krenuli sa ispunjavanjem svojih želja i svi bi podjednako trebalo da snose odgovornost. Ali, narod nebeski...
ljudska.prava.148 fancy,
ŮŢ> Opa? :O Stani malo! ŮŢ> Ah! ;) Sve je u redu, a ja se malopre uplašio da si shvatio šta sam ŮŢ> gore napisao i sa *tim* se složio. ;) Eto, kažem ti ja :) the frame
ljudska.prava.149 fancy,
ŮŢ> Fino bogami. Znači da je princip "Cuius regio, eius religio" dogovoren ŮŢ> još 1991 a da su se u međuvremenu samo preganjali oko granica. Ima li Još malo ranije... Oko godinu dana pre rata u Hrvatskoj, tj. 2 pre rata u Bosni sprovođena je akcija sistematskog naoružavanja srpskih sela u BiH... Kum mog prijatelja se u to doba žalio da je njemu zapala "samo stara M48 tandžara..." (?) Da li je suvišno reći da je dotični već mesecima u Beogradu, jer mu "ni na kraj pameti ne pada da se aka po šumama i gorama"... ima još toga...
ljudska.prava.150 voki,
>> Šta se to promenilo da zaštitnici zločinaci iz Bosne svih >> boja, nisu zaslužili žaljenje? Ako su pre dva meseca bili za >> žaljenje, nija valjda da je vojnička pobeda koja im se smeši >> kadra da ih abolira? Pa ti si stvarno naivan ? Ne misliš valjda da je iko ikad sudio pobednicima ? Ovde se naravno ne radi o privremenoj vojničkoj pobedi već o tome da "svet" ozbiljno razmišlja da je teritorijalno delimično prizna ("vojničku pobedu"). Kada počne priča o krivici svih strana to ti je isto kao da nijedna strana nije kriva. Posledica: nema krivih, a u pravu si nema ni abolicije, samo što ti naivno veruješ da (u gore opisanom slučaju i sličnim slučajevima) uopšte može biti i optužnice. Dragi Balinda, ako ti niko do sada nije rekao, valjalo bi da znaš da politika nema nikakve veze sa pravdom i moralom, već samo sa pragmatično shvaćenim interesom (pa makar i privremenim). >> Uz to, prvo smo >> mi (u najvećoj meri Srbi!) rasturili Jugoslaviju... Hm... ima nešto u tome, al' rekao bih da stoji samo ako stvari posmatraš površno... Pozdrav Voki. P.S. Ovo gore je valjalo da ide kao dve odvojene poruke, pa ako sam već ja pogrešio, a repliciraš mi na oba dela poruke, molim te da, ako ti nije teško repliciraš sa dve porukice. Unapred zahvalan.
ljudska.prava.151 voki,
>> Ono zbog cega se ceo svet obrusio na nas bio je nacin upotrebe >> sile, ne cinjenica da je sila upotrebljena. E pa tu su pogrešili, bogami. Kada se krene putem sile na Balkanikusu to ti onda znači krv do kolena :( Zbog radi toga valja ibegavati silu (uvek i svugde, a ovde posebno). Pozdrav Voki.
ljudska.prava.152 novim,
Dobro, spanticu, koji ne veruješ Hrvatima, ali Srbima veruješ itekako, kako komentariš (ili koliko % poverenja odvajaš za) činjenicu koja je poznata u stranoj štampi, a domaća je, sem nekoliko izuzetaka, prećutkuje: da je Radovanu III Osvajaču Karadžiću otac Crnogorac a majka Albanka? Što se mene tiče, nemam ništa ni protiv ni za ko je kome otac ili mati, ali mi nije logično (ah, moja "američka" logika!) da sin Albanke bude velikosrpski vođa. (Usput, pre sam germanofil, pa onda frankofil, a ispred toga rusofil, i tako redom, pa tek na kraju ljubim Amere. BTW: je si l' bio ikad tamo, u Usi, il' lupaš tek onako?) I još jednom: da se vratimo temi - je su l' Karadžić & Co. "banda zločinaca" ili ne? O tom počesmo...
ljudska.prava.153 v.nesic,
>>> Ono zbog cega se ceo svet obrusio na nas bio je nacin upotrebe >>> sile, ne cinjenica da je sila upotrebljena. > > E pa tu su pogresili, bogami. Kada se krene putem sile na > Balkanikusu to ti onda znaci krv do kolena :( Zbog radi toga > valja ibegavati silu (uvek i svugde, a ovde posebno). Nisam skontao ko je po tebi pogresio, pojasni please
ljudska.prava.154 ndragan,
/ Očajan, rezigniran čovek, ne može dobro izgledati, a ako tome dodamo / gladovanje, klinička slika je jasna. Ne znam koliko traje proces re- .... / stadijuma, pa ukoliko je ranije imao nekih problema, sad mogu biti / drastično pogoršani, a samim tim i otežan oporavak. Svuda umesto reči 'čovek' može da dođe 'zemlja' ili 'narod' i da ostane tačno.
ljudska.prava.155 balinda,
>> Pa ti si stvarno naivan? Ne misliš valjda da je iko ikad sudio >> pobednicima? Ovde se naravno ne radi o privremenoj vojničkoj >> pobedi već o tome da "svet" ozbiljno razmišlja da je >> teritorijalno delimično prizna ("vojničku pobedu"). >> Dragi Balinda, ako ti niko do sada nije rekao, valjalo bi da >> znaš da politika nema nikakve veze sa pravdom i moralom, već >> samo sa pragmatično shvaćenim interesom (pa makar i privremenim). Sopstvenu naivnost ubrajam u svoje najsjajnije osobine. :) To što ću se u kompletu saglasiti sa tvojim stavom trebalo bi da te zabrine. :))) Međutim, izgleda da se nismo razumeli. (?) :( I ja sam rekao da "ako Karađića žele da prosuđuju samo Srbi iz Bosne, onda moraju biti željni da ga brane i kadri da ga odbrane od svih koji bi da ih procenjuju". (Ili nekako tako.) :) Dakle, baš onako kako i ti kažeš. Međutim, moje "zaprepašnjenje" da se, od nedavno, ne treba zgražavati nad zločinima Mladića & CO odnosilo se na naše razgovore *ovde*. Za nas, bar kako ja to vidim, ne bi trebalo da važi politički ugao gledanja osim načelno, kako si i ti rekao. U tom smislu i moja upitanost da li (nama!) može biti dovoljno "pobeda" u Bosni da bismo "zaboravili" o kome razgovaramo?
ljudska.prava.156 balinda,
>>>> Uz to, prvo smo mi (u najvećoj meri Srbi!) >>>> rasturili Jugoslaviju... >> >> Hm... ima nešto u tome, al' rekao bih da stoji >> samo ako stvari posmatraš površno... Zato i razgovaramo! :) Pomozi mi da shvatim dubinu.
ljudska.prava.157 john,
>=> Nemoj mi, molim te, pričati o "stalnoj tenziji" u Bosni i >=> "večitoj pretnji Srbima" u istoj, jednostavno, primitivni >=> ljudi su uvek Pošto to ne treba da ti priča Pantić, onda ću da ti pričam ja: Pola rodbine mi je živelo u Sarajevu (neki i sada preživljavaju i mole se da Srbi krenu na grad). Stalna tenzija je postojala još od kada je drug miško dao muslimanima da budu Muslimani, i tek sada se stvari vraćaju na pravo mesto, jer kako sada stoji više neće biti ni Muslimana ni muslimana. Stalna tenzija je bila vrlo prosta: ili si Musliman i komunista ili si musliman i komunista ili si komunista ili su ti sva vrata zatvorena Raspitaj se naokolo o strukturi vlasti i podeli rukovodećih mesta pa će ti biti jasnije..... John(ny)
ljudska.prava.158 john,
>=> Sve u svemu, Srbi nisu nizašta krivi i snašli su se najbolje >=> što su mogli u situaciji koji su im drugi nametnuli. Sarajevo >=> i ostali gradovi nisu porušeni ni manje ni više nego što je >=> bilo potrebno, već taman onoliko koliko treba, tj najbolje >=> moguće. Broj proteranih i pobijenih ljudi je najbolji mogući, >=> tj nije ni manji ni veći od, za tu situaciju, potrebnog >=> broja. Nije tako Bojtek, poginulo je previše SRBA a utamanjeno je premalo ostalih gnjida (muslimana, hrvata, etc..) Porušeno je previše SRPSKIH kuća, porušeno je previše i ostalih kuća iz kojih su se gnjide mogle iseliti... Sada se Bojtek posle nešto više od godinu dana stvari mnogo jasnije vide, gnjide se trebe i kako se nastavlja uskoro će biti istrebljene državu dobiti neće (biće u rezervatu) kao jedini narod kome preti istrebljenje i odumiranje, pod zaštitom UNESKA a mi ćemo sa foto aparatima ići u SAFARI... živ mi bio Bojtek... John(ny)
ljudska.prava.160 milan,
> Nije tako Bojtek, poginulo je previše SRBA a utamanjeno je premalo > ostalih gnjida (muslimana, hrvata, etc..) > Porušeno je previše SRPSKIH kuća, porušeno je previše i ostalih kuća > iz kojih su se gnjide mogle iseliti... > > Sada se Bojtek posle nešto više od godinu dana stvari mnogo jasnije > vide, gnjide se trebe i kako se nastavlja uskoro će biti istrebljene > državu dobiti neće (biće u rezervatu) kao jedini narod kome preti > istrebljenje i odumiranje, pod zaštitom UNESKA a mi ćemo sa foto > aparatima ići u SAFARI... Iz ovih reči se da razabrati Vi Tamo imate jedan zamašan projekat dezinsekcije i izgradnje gigantskih rezervata. Kao čoveku taj projekat mi se može ne dopadati ili dopadati (ovu drugu mogućnost ostavljam iz čisto formalno-logičkih razloga jer mi nije nikako jasno kako mogu da ostanem čovek ako bi mi se jedan takav projekat dopadao) ali mi kao građaninu Srbije jedna stvar nije jasna: "Zašto račun za Vašu rekonstrukciju BiH ispostavljate Srbiji?" Pl poz M
ljudska.prava.161 milan,
> Stalna tenzija je postojala još od kada je drug miško dao muslimanima > da budu Muslimani, i tek sada se stvari vraćaju na pravo mesto, jer > kako sada stoji više neće biti ni Muslimana ni muslimana. > > Stalna tenzija je bila vrlo prosta: > > ili si Musliman i komunista > ili si musliman i komunista > ili si komunista > ili su ti sva vrata zatvorena > > > Raspitaj se naokolo o strukturi vlasti i podeli rukovodećih mesta pa će > ti biti jasnije..... Uz pretpostavku da su ove tvrdnje tačne slobodan sam uputiti jedno pitanje: "Zašto srpske žrtve komunizma u BiH pokazuju tako bezrezervnu podršku komunisti Slobodanu Miloševiću u Srbiji, čak takvu da psihijatar sa Pala preti da će sa "milion Srba iz Bosne" doći da brani Faraona ako ga ulični demonstranti ugroze?" Pl poz M
ljudska.prava.162 dejanr,
>> Stalna tenzija je bila vrlo prosta: >> >> ili si Musliman i komunista >> ili si musliman i komunista >> ili si komunista * >> ili su ti sva vrata zatvorena I tako su svi Srbi prolazili kroz vrata obeležena zvezdom (nema petokraka u ASCII set-u ;) Posledice se primećuju ;(
ljudska.prava.163 fancy,
ŮŢ> Nije tako Bojtek, poginulo je previše SRBA a utamanjeno je premalo ŮŢ> ostalih gnjida (muslimana, hrvata, etc..) ŮŢ> Porušeno je previše SRPSKIH kuća, porušeno je previše i ostalih kuća ŮŢ> iz kojih su se gnjide mogle iseliti... ŮŢ> ŮŢ> Sada se Bojtek posle nešto više od godinu dana stvari mnogo jasnije ŮŢ> vide, gnjide se trebe i kako se nastavlja uskoro će biti istrebljene ŮŢ> državu dobiti neće (biće u rezervatu) kao jedini narod kome preti ŮŢ> istrebljenje i odumiranje, pod zaštitom UNESKA a mi ćemo sa foto ŮŢ> aparatima ići u SAFARI... ŮŢ> živ mi bio Bojtek... ŮŢ> John(ny) Molim moderatora da još jednom pročita ovu poruku, i proveri da li ovakva kakva je možda pretstavlja i krivično delo.
ljudska.prava.164 fancy,
ŮŢ> Raspitaj se naokolo o strukturi vlasti i podeli rukovodećih mesta pa će ŮŢ> ti biti jasnije..... Dragi Johnny, Sve mi je jasno odavno... Ali, reći ću ti nešto povodom tvoje poruke 7.158. Narod (nacija) NE MOčE BITI GNJIDA... žovek takođe ne može biti gnjida... "Gnjida" može samo biti beskrajno zlonamerna i bolesna osoba. Usudio bih se reći da ovo, uvredljivo, značenje reči GNJIDA može da ponese samo neko ko takvim rečnikom sudi o pripadnicima drugih naroda. Johnny boy... ti si sramota za srpski narod. Usput, "GNJIDA" je hrvatska reč i označava parazita koji se zakači za dlaku i hrani se osušenim delovima, otpacima kože. Na srpskom se kaže "VAŠKA". Ukoliko sam imaš probleme sa vaškama, ovde se još uvek mogu naći preparati protiv istih, a preporučio bih ti da NA SEBI isprobaš one koje VI TAMO koristite. Zbogom John(ny)
ljudska.prava.165 spantic,
> Dobro, spanticu, koji ne veruješ Hrvatima, ali Srbima > veruješ itekako, kako komentariš (ili koliko % poverenja Odakle ti ta čudna ideja da ja ikom verujem od starta? Opraštam ti jer nisi matematičar :) Bojt se tu već neće izvući :)) > a domaća je, sem nekoliko izuzetaka, prećutkuje: da je > Radovanu III Osvajaču Karadžiću otac Crnogorac a majka > Albanka? Što se mene tiče, nemam ništa ni protiv ni za Ja bih rado čuo izvor, odnosno kako mu se zove majka, mada iskreno to za mene nije nimalo relevantno. žovek je ono što oseća. Tako je na primer šef HDZa BiH bio čovek čiji je deda bio pravoslavni sveštenik. To očigledno nije imalo mnogo veze sa njegovim nacionalnim osećanjima.
ljudska.prava.166 spantic,
> I, kao što rekoh, da se ne ložimo: muslimani su i pre toga > bili debelo "uramljeni", tj već su bili u RAM-u. Hajde da se ne preganjamo oko sitnica. Ovo jeste tačno. I da stvar za njih bude još gora za vođu su dobili Izetbegovića.
ljudska.prava.167 spantic,
> Slažemo se da nije. A da li je ta njegova izjava bila u > interesu srpskog naroda u Bosni i ovde? Da li je on zaista > tada tako mislio da su "S.M. i SPS jedini garant...". > Mislim da nije, jer je pre toga viđan na Nije bila. Bilo ko da je od opozicije došao na vlast, ( rekoh opozicije, ne "reformista") ne bi ih ostavio na cedilu. U svakom slučaju ne kao Milošević.
ljudska.prava.168 spantic,
> Šta se to promenilo da zaštitnici zločinaci iz Bosne svih > boja, nisu zaslužili žaljenje? Ako su pre dva meseca bili > za žaljenje, nija valjda da je vojnička pobeda koja im se > smeši kadra da ih abolira? Nisi shvatio. čalio si nad srpskim narodom. Što se zločinaca tiče oni trebaju da odgovaraju. Ali Karadžić nije zločinac ni po kom osnovu. > zapljusnula Balkan, višestruko nadmašuje. :( Uz to, prvo > smo mi (u najvećoj meri Srbi!) rasturili Jugoslaviju, pa > su nam tek onda pritekli Ma da, narafski da smo to bili mi. Možda zato što nismo hteli mirno da trpimo rasturanje? Možeš to i bolje Balinda. Postoji granica do koje se može ići. I Slovenci i Hrvati su bili rešeni da stvore svoje države. Muslimani su bili ohrabreni baš od tkz. "međunarodne zajednice". Makedonci u celoj papazjaniji, bez uvrede, nisu bili mnogo bitni.
ljudska.prava.169 spantic,
> ... A onda smo prestali da kupujemo slovenačku robu. Mogu ti reći da je to bilo jedino što ih je zbilja zabolelo ;)
ljudska.prava.170 balinda,
>> Odakle ti ta čudna ideja da ja ikom verujem od starta? :)))))))))))) Stvarno, odakle mu? ;)
ljudska.prava.171 fancy,
ŮŢ>> ... A onda smo prestali da kupujemo slovenačku robu. ŮŢ> Mogu ti reći da je to bilo jedino što ih je zbilja zabolelo ;) A nedostatak kvalitetne robe je pogodio mnoge ovde... Ali sad je u redu. Nema više nekvalitetne robe. Nema više nikakve robe. Samo robovi...
ljudska.prava.172 prvul,
Ů Nije tako Bojtek, poginulo je previše SRBA a utamanjeno je premalo Ů ostalih gnjida (muslimana, hrvata, etc..) Ů▄▄ Izgleda da patiš od deficita logike. Ako ti misliš da "ostalih gnjida" nije dovoljno "utamanjeno", nije teško zaključiti da i kod njih ima neka budala koja isto to misli za Srbe. Slušajući tebe i tebi slične, sve više stičem utisak da su i jedni i drugi u pravu. Lepo se međusobno utamanite, samo bih vas molio da pri tome ne pravite okolo veliku štetu kao sada.
ljudska.prava.173 bojt,
>> Što se zločinaca tiče oni trebaju da odgovaraju. Ali Karadžić >> nije zločinac ni po kom osnovu. Bio bih vrlo zainteresovan da čujem koja to argumentacija stoji iza tvrdnje da "Karadžić nije zločinac ni po kom osnovu". Jer, ako postoji neka argumentacija (sem recimo "Kako nije? - Lepo nije" ;) ), onda bih ti takodje bio veoma zahvalan kada bi mi odgovoro na pitanje po kojem je onda osnovu Hitler bio zločinac (a da ne bude "pa jeste")?
ljudska.prava.174 bojt,
>> Odakle ti ta čudna ideja da ja ikom verujem... Opraštam ti jer >> nisi matematičar :) Bojt se tu već neće izvući :)) Da znaš da sam se uplašio, al ću ipak "pokušati". Jedino što za tebe ne vidim kako ćeš. ;)
ljudska.prava.175 bojt,
>> Možda zato što nismo hteli mirno da trpimo rasturanje? A otkud ti znaš šta smo mi hteli a šta nismo hteli. Mislim, ako nam veruješ isto kao i Hrvatima, tj ne veruješ nam, otkud znaš šta smo mi hteli, jer ako smo ti nešto i rekli, možda smo te slagali?
ljudska.prava.176 bojt,
>> Nije bila. Bilo ko da je od opozicije došao na vlast, ( rekoh >> opozicije, ne "reformista") ne bi ih ostavio na cedilu. U >> svakom slučaju ne kao Milošević. Ne bi ja njima verovao. Srbi su to...
ljudska.prava.177 spantic,
> (Ili nekako tako.) :) Dakle, baš onako kako i ti kažeš. > Međutim, moje "zaprepašnjenje" da se, od nedavno, ne treba > zgražavati nad zločinima Mladića & CO odnosilo se na naše > razgovore *ovde*. Za nas, bar kako ja Molim te nemoj da se praviš naivnim. Kakvi zločini? O čemu ti pričaš? Politički i vojni rukovodioci Republike Srpske nisu ni po čemu osim u glavama onih kojima SD izdaje "Vjeruju" odgovorni za zločine. > biti dovoljno "pobeda" u Bosni da bismo "zaboravili" o > kome razgovaramo? U tome i jeste stvar. Govorimo o ljudima koji su Srbe u ex BiH vodili i još vode u najtežem periodu. Oni nisu idealni vođi, već iz stoga što su ljudi, ali su se veoma dobro snašli u ratu u ex BiH. Zvati takve ljude "ratnim zločincima" jeste zločin i ništa drugo do papagajstvo poruka spremljenih u kuhinjama propagande.
ljudska.prava.178 corto,
>  Zlocinac je zlocinac ma kome narodu pripadao. i ma sta "za narod" cinio. dJOLE
ljudska.prava.179 corto,
>  Usput, ako mene pitas, u situaciji koja je nastupila, da, oni Izvinite za upad u diskusiju, "oni"=rukovodstvo ili "oni"=narod? dJOLE
ljudska.prava.180 corto,
>  "Zasto racun za Vasu rekonstrukciju BiH ispostavljate >  Srbiji?" Ovo je pravo pitanje na koje jos nisam cuo pravi, bolje receno nikakav suvisli, odgovor. djOLE
ljudska.prava.181 corto,
>  Ali, narod nebeski... prolazi kroz ozonsku rupu koja zato i postoji ;>>>> dJOLE
ljudska.prava.182 corto,
>  "Zasto srpske zrtve komunizma u BiH pokazuju tako >  bezrezervnu podrsku komunisti Slobodanu Milosevicu u Srbiji, Sve bolje od boljeg pitanja!
ljudska.prava.183 predrag,
>> Poruseno je previse SRPSKIH kuca, poruseno je previse i >> ostalih kuca iz kojih su se gnjide mogle iseliti... Ja sam gledao na TV Bastilji kako JNA rusi toplanu u Vukovaru. Prikazali su kako sa haubicom pucaju po njoj. A sada kukaju kako nemaju grejanje. Tako treba. A ko ce sve to da plati. Pa mi u Srbiji cemo to da platimo. I to svima ce da uzmu iz dzepa na onaj ili ovaj nacin i tebi i meni. Pa vec sada ti debeloguzim generalima se prave i dele kuce i plate a oni su milione maraka odneli iz Vukovara. I dobrovoljci isto tako voze mercedese i kupuju kafice. Tako treba. Ratovali su oni i ginuli za to. Moraju ljudi da naplate kad im vec rezim nista ne placa nego ih je iskoristio. Obzirom da si ti bio na ratistu kod Dubrovnika sta si ti dobio.? Bio si topovsko meso koje je ostalo zivo. Ala su te namagarcili mangupi :)))) Tako treba. Danas ne muzu samo krave nego i naivene volove ;)))))) Boli mene ona stvar da li si se ti borio za Srpstvo ili ne kod Dubrovnika. Ja sam sedeo kuci i gledao TV a sada posle istorijske distance mogu reci da sam ja genije za tebe. Zar nisam.? Znao sam sta ce se desiti i to od samog pocetka za razliku od tebi slicnih. Za ideale ginu budale i sto ih je vise takvih meni je sve bolje jer je vas sve manje a nas sve vise. ps: takvi kao ti kratko zive pa se pricuvaj narednih dogadjaja. To sto posle ratista malo popuste zivci je normalna stvar po uslovom da je terapija adekvatna. Uostalom sta ja imam tebi da savetujem ti si i inako najpametniji za sebe sto se da videti iz istorijske distance . ;)))
ljudska.prava.184 spantic,
> Bio bih vrlo zainteresovan da čujem koja to argumentacija > stoji iza tvrdnje da "Karadžić nije zločinac ni po kom > osnovu". Jer, ako Po pravu niko nije kriv dok mu se ne dokaže krivica, zar ne? Zato izvoli pa dokazuj, a ja ću ondak da se mešam.
ljudska.prava.185 spantic,
> Da znaš da sam se uplašio, al ću ipak "pokušati". Jedino > što za tebe ne vidim kako ćeš. ;) Pa moram da ti priznam da se skoro nisam ovoliko smejao. Jednostavno, nisam verovao, a što se tebe tiče ne verujem ni sada nego se praviš blesav da bi pokušao sa uvaljivanjem kajle ;), da će neko pasti na moj ipak prost štos.
ljudska.prava.186 v.nesic,
> U tome i jeste stvar. Govorimo o ljudima koji su Srbe u ex BiH vodili > i još vode u najtežem periodu. Oni nisu idealni vođi, već iz stoga što > su ljudi, ali su se veoma dobro snašli u ratu u ex BiH. Zvati takve ljude > "ratnim zločincima" jeste zločin i ništa drugo do papagajstvo poruka > spremljenih u kuhinjama propagande. Kako su se snašli, bolje da nisu. A što se tiče zločinstva, treba im suditi najpre za zločin protiv srpskog naroda, pa tek onda sve ostalo !
ljudska.prava.187 dejanr,
>> Nije tako Bojtek, poginulo je previše SRBA a utamanjeno je premalo >> ostalih gnjida (muslimana, hrvata, etc..) Kažu da je istorija učiteljica života. Možda bi ti koristilo da se malo raspitaš o pokolju Hugenota (protestanata) u Francuskoj, u noći Svetog Bartolomeja (kako prigodno - svetac koga su, ako se dobro sećam, živog odrali) 1572 godine. Karlo IX je tim "podvigom" hteo da jednom za svagda oslobodi Francusku "hugenotske gamadi". I nije da nije izgledalo da je uspeo. U roku od par godina, Karlo IX je umro u najgorim mukama (otrovan), njegova dva brata su takođe sedala na presto i brzo bila ubijana, da bi najzad na vlast došao Anri od Navare... hugenot :) Ako te mrzi da se podsećaš tako starih dogaćaja, seti se Hitlera koji je "očistio" Nemačku od Jevreja.
ljudska.prava.188 wizard,
> a domaća je, sem nekoliko izuzetaka, prećutkuje: da je > Radovanu III Osvajaču Karadžiću otac Crnogorac a majka > Albanka? Ono što sam ja čuo je da mu je majka Šiptarka.
ljudska.prava.189 novim,
> Opraštam ti jer nisi matematičar :) Bio sam, spantiću, bio itekako matematičar, poosvajao i neke nagrade... Ali nije o tome reč. Reč je o >> Radovanu III Osvajaču Karadžiću otac Crnogorac a majka >> Albanka? Što se mene tiče, nemam ništa ni protiv ni za > > Ja bih rado čuo izvor Npr: Henri Vejnans, upravo objavljena knjiga o pregovorima o YU krizi. Za domaće izvore, prošetaj do Pala.- Kako je lepo ratovati džojstikom oko pola osam uveče pred ekranom, zar ne?
ljudska.prava.190 drazen,
> Usput, "GNJIDA" je hrvatska rec i oznacava parazita koji se > zakaci za dlaku i hrani se osusenim delovima, otpacima koze. > Na srpskom se kaze "VASKA". Uz razumevanje za zestinu odgovora na poruke iz koji bazdi gusti mrak, napominjem da su i "gnjida" i "vaska" srpske reci. "Gnjida" oznacava mladunce "vaske". Pl poz D
ljudska.prava.191 drazen,
> Pola rodbine mi je zivelo u Sarajevu (neki i sada prezivljavaju i > mole se da Srbi krenu na grad). A jel' su u tim molbama izmolili neki ugovor sa Bogom da ce ih granate general-idiota promasiti? Pl poz D
ljudska.prava.192 bojt,
>> Molim te nemoj da se praviš naivnim. Kakvi zločini? O čemu ti >> pričaš? Politički i vojni rukovodioci Republike Srpske nisu <** >> ni po čemu osim u glavama onih kojima SD izdaje "Vjeruju" >> odgovorni za zločine. U tome i jeste stvar. Govorimo o ljudima >> koji su Srbe u ex BiH vodili i još vode u najtežem periodu. >> Oni nisu idealni vođi, već iz stoga što su ljudi, ali su se >> veoma dobro snašli u ratu u ex BiH. Zvati takve ljude "ratnim >> zločincima" jeste zločin i ništa drugo do papagajstvo ***** >> poruka spremljenih u kuhinjama propagande. Opet "jesu", "nisu", "jeste", "nije"... A ovo, bogami, ni Grubač ne bi bolje sročio.
ljudska.prava.193 bojt,
>> >> Bio bih vrlo zainteresovan da čujem koja to argumentacija >> >> stoji iza tvrdnje da "Karadžić nije zločinac ni po kom >> >> osnovu". Jer, ako >> Po pravu niko nije kriv dok mu se ne dokaže krivica, zar ne? >> Zato izvoli pa dokazuj, a ja ću ondak da se mešam. Ko je najodgovorniji za redjanje topova po brdima oko Sarajeva, kao i za jednoipogodišnje bombardovanje istog?
ljudska.prava.194 fancy,
ŮŢ> i ma sta "za narod" cinio. Što reče profesor, te koji nastupaju sa takvih pozicija treba (e, sad, on ne reče ovo nego nešto žešće :) kod psihijatra... predlažem onog sa Pala - ima najubedljivije metode... Fancy
ljudska.prava.195 spantic,
> Izvinite za upad u diskusiju, "oni"=rukovodstvo ili > "oni"=narod? Dobro pitanje. U oba slučaja je odogovor da. Narod je glasao na referendumu.
ljudska.prava.196 dejanr,
>> Dobro pitanje. U oba slučaja je odogovor da. Narod je glasao na >> referendumu. Taj referendum, baš kao i svi slični, može se okačiti mačku o rep. Referendum, u ratnim uslovima, bez biračkih spiskova, bez ikakvog informisanja naroda i bez kontrole sprovođenja, to nije ništa.
ljudska.prava.197 wizard,
> Politički i vojni rukovodioci Republike Srpske nisu ni po čemu osim u > glavama onih kojima SD izdaje "Vjeruju" odgovorni za zločine. "" SD?
ljudska.prava.198 v.nesic,
> Za ideale ginu budale i sto ih je vise takvih > meni je sve bolje jer je vas sve manje a nas sve vise. Moj profa iz odbrane je tvrdio da je rat pozitivna društvena pojava baš po tom fazonu. Šteta što to nije tako i u stvarnosti :(
ljudska.prava.199 fancy,
ŮŢ> Uz razumevanje za zestinu odgovora na poruke iz koji bazdi gusti ŮŢ> mrak, napominjem da su i "gnjida" i "vaska" srpske reci. ŮŢ> "Gnjida" oznacava mladunce "vaske". Hej, upravo sam sa Biološkog instituta dobio taj podatak, od ženske koja se bavi tim sićušnim stvorenjima u okviru svoje nauke (ona tvrdi da je jasna distinkcija u literaturi sa dve strane Drine (usput, bliska je PMF-u :)... A sa druge strane, devojka mi je pokazala preparate za trebljenje "gnjida" kod pasa (av), hrvatski proizvod, na čistom hrvatskom jeziku napisano..:) Anyway... gnjida je gnjida sa obe strane pomenute reke :) Fancy
ljudska.prava.201 fancy,
ŮŢ> Taj referendum, baš kao i svi slični, može se okačiti mačku o rep. U ime moje mačke Milice, ulažem žestok protest na ovakvu zloupotrebu životinja. Predlažem da se predmetni okači oko vrata onima koji su ga izmislili, a zatim zajedno potope u reku koja nosi ime po časnim cigaretama (original). Fancy
ljudska.prava.202 spantic,
> Ko je najodgovorniji za redjanje topova po brdima oko > Sarajeva, kao i za jednoipogodišnje bombardovanje istog? Rat je. Jedina krivica ili nesposobnost ako hoćeš jeste u tome što ga nisu zauzeli odmah na početku rata. Bilo bi mnogo manje muka. Naravno, da su to uradili obavezno bi morali da izbave Izetbegovića.
ljudska.prava.203 spantic,
> Npr: Henri Vejnans, upravo objavljena knjiga o pregovorima > o YU krizi. Za domaće izvore, prošetaj do Pala.- Kako je Hvala za prvi, što se drugog tiče, na Palama se o tome nije baš pričalo. A iskreno ne vidim ni zašto bi.
ljudska.prava.204 asterix,
> u reku koja nosi ime po časnim cigaretama (original). Ima ih više ;).
ljudska.prava.205 dejanr,
>> > Ko je najodgovorniji za redjanje topova po brdima oko >> > Sarajeva, kao i za jednoipogodišnje bombardovanje istog? >> >> Rat je. I Ler se pozivao na "rat je" kada su mu sudili što je bombardovao Beograd. Nije mu pomoglo :)
ljudska.prava.206 fancy,
ŮŢ> Ko je najodgovorniji za redjanje topova po brdima oko Sarajeva, ŮŢ> i za jednoipogodišnje bombardovanje istog? Bog. (stvorio je brda)
ljudska.prava.207 balinda,
>> Taj referendum, baš kao i svi slični, može se okačiti mačku >> o rep. Referendum, u ratnim uslovima, bez biračkih spiskova, >> bez ikakvog informisanja naroda i bez kontrole sprovođenja, >> to nije ništa. Ma, to se samo po sebi razume. Mislim da referendum, i mimo tih nemogućih okolnosti, nije pravi pokazatelj volje. Ovako mislim s obzirom da referendum, u najvećem broju slučajeva, "uspe". U sredinama u kojima nema dovoljno individualne profilisanosti, situacija može biti samo gora. Dobar procenat glasača nepogrešivo pogađa šta vlast više želi da on misli. ;( Lojalnost, valjda, šta li je?
ljudska.prava.208 balinda,
>> Anyway... gnjida je gnjida sa obe strane pomenute reke :) A umeju li gnjide da plivaju? Drina je brza reka. :)
ljudska.prava.209 prvul,
ŮTaj referendum, baš kao i svi slični, može se okačiti mačku o rep. ŮReferendum, u ratnim uslovima, bez biračkih spiskova, bez ikakvog Ůinformisanja naroda i bez kontrole sprovođenja, to nije ništa. Ů▄▄ Eeee, to je SRPSKI referendum... kada su isti takav sprovodili Makedonci, onda je bilo te pristrasno pitanje, te nema kontrole, te neinformisani su, te vlada euforija, ne mogu logički da zaključuju... slično i kada su se Slovenci otcepljivali... Moramo praviti razliku, kada drugi rade nešto, onda možemo o tome da razmišljamo, ali kada "naša braća Srbi" to isto rade, to je onda a priori OK, nema tu diskusije.
ljudska.prava.210 milan,
>> u reku koja nosi ime po časnim cigaretama (original). > > Ima ih više ;). Može i u sve te reke. U svaku po neki od njih. Neće ih faliti. :) Pl poz M
ljudska.prava.211 milan,
>> Politički i vojni rukovodioci Republike Srpske nisu ni po čemu osim u >> glavama onih kojima SD izdaje "Vjeruju" odgovorni za zločine. > "" > SD? "Stejt Departman" sa dugosilaznim na poslednjem "a", kako baba Draga to voli da izgovara. Pl poz M
ljudska.prava.212 kriss,
>> istrebljenje i odumiranje, pod zaštitom UNESKA a mi ćemo sa >> foto aparatima ići u SAFARI... Ne, nego ćemo mi vas sa fotoaparatima posećivati u zatvoru, kao turističku atrakciju "Poslednji Zlotvori XX-og Veka". Pozdrav, džon(i).
ljudska.prava.213 kriss,
>> to za mene nije nimalo relevantno. žovek je ono što oseća. žžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžž Ja, se, evo, osećam kao Zen Budista, iako su mi SVI, još jednom da ponovim SVI pre(t)ci Srbi. E, ajd sad mi reci šta sam ja, ustvari?
ljudska.prava.214 jkratica,
> istrebljenje i odumiranje, pod zaštitom UNESKA a mi ćemo sa foto > aparatima ići u SAFARI... Ako ti se ide, put ti je potpuno slobodan (niko ti ne brani), ali nemoj ti da se izvučeš, a da zbog takvih ja (opet) moram da idem. U stvari ne vidim, ako si toliko oduševljen, što još poodavno nisi otišao, nego nam ovde (iz svoje fine sobice) soliš pamet (i to onima koji su bili na ratištu).
ljudska.prava.215 jkratica,
> Stalna tenzija je bila vrlo prosta: > > ili si Musliman i komunista > ili si musliman i komunista > ili si komunista > ili su ti sva vrata zatvorena Pošto koliko ja vidim 3. sadrži 1. i 2. (onako kako si ti prikazao), ostaje samo: ili si komunista ili su ti sva vrata zatvorena (sa čime se i ja slažem) i gde uopšte ne vidim (skoro) nikakve razlike izmedju pojedinih naroda u bivšoj SFRJ (pa bilo da smatraš muslimane kao narod ili ne), i bivšoj BIH.
ljudska.prava.216 novim,
Pre svega pitanje dejanr-u (ali i drugima, naravno): Pre godinu dana sam radio jedan temat o teoriji rata; tom prilikom sam uvrstio i Hitlerov govor u nemačkom Rajstagu iz maja 1941 (gde govori zašto je i kako nas napao u aprilu te god.). Stvar je veoma zanimljiva, posebno u svetlu rasprava ovde, u Forumu, na temu kako rat, zašto rat (uvek u ime mira, u ime tzv. viših ciljeva, itd.). Tekst tog govora je tad i objavljen, u Knj. reči (jun '92), ali bi bilo možda dobro da ga pošaljem ovde. Problem je što je oko 50 Kb. Ako se slažeš (i ostali), mogu da poslati vezanog uz poruku, pa ko voli nek izvoli. - Javi/te. - novim
ljudska.prava.217 novim,
> U ime moje mačke Milice, ulažem žestok protest na ovakvu > zloupotrebu životinja. Predlažem da se predmetni okači oko Pridružujem se protestu i u ime komšijskog mačeta Mie, u ime komšijskog mačovana Radovana (šta mislite po kome je dobio lepo imence, xe, xe), a i u ime mog kučeta Gare...
ljudska.prava.218 asterix,
> Može i u sve te reke. U svaku po neki od njih. Neće ih > faliti. :) Nažalost faliće reka ;)
ljudska.prava.219 spantic,
> SD? Izvini, preterao sam sa skraćenicama. SD: State Department, USA.
ljudska.prava.220 spantic,
> Taj referendum, baš kao i svi slični, može se okačiti > mačku o rep. Referendum, u ratnim uslovima, bez biračkih > spiskova, bez ikakvog informisanja naroda i bez kontrole > sprovođenja, to nije ništa. To uopšte nije tačno. Od svih primedbi možeš staviti jedino zamerku što je bio održan u ratnim uslovima. Kao što možeš videti imao je itekakvog efekta. Prema tome kako se zove mačka koja se spasla bede? ;)
ljudska.prava.221 dejanr,
>> Problem je što je oko 50 Kb. Ako se slažeš (i ostali), mogu da >> poslati vezanog uz poruku, pa ko voli nek izvoli. Zašto da ne, ako stigneš pošalji uz poruku, biće zanimljivo pročitati.
ljudska.prava.222 dejanr,
>> > Taj referendum, baš kao i svi slični, može se okačiti >> > mačku o rep. Referendum, u ratnim uslovima, bez biračkih >> > spiskova, bez ikakvog informisanja naroda i bez kontrole >> > sprovođenja, to nije ništa. >> >> To uopšte nije tačno. Od svih primedbi možeš staviti jedino zamerku >> što je bio održan u ratnim uslovima. To bi bila sasvim dovoljna zamerka, ko je još čuo da se u doba rata održava *referendum* o konstituisanju države? Međutim, stoje i ostale zamerke, svojim očima sam (na TV :) video kako borac "na prvoj liniji fronta" "glasa" držeći jednom rukom pušku, kao sad će neprijatelj da pripuca, a drugom zaokruži nešto i pruži cedulju nekom vojaku koji je odnese u nepoznatom pravcu. Tajnost izjašnjavanja zagarantovana ;> Birački spisak? Na dan referenduma se nije znalo koliko ljudi treba da glasa, a glasalo se i na "ličnu kartu", takođe prikazano na TV. To nije bio referendum, to je sprdnja. Kao i većina ostalih "refereduma" koji su održani naokolo za zadnje 2-3 godine. >> Prema tome kako se zove mačka koja se spasla bede? ;) Zove se mačji leš ;)
ljudska.prava.223 voki,
>> Nisam skontao ko je po tebi pogresio, pojasni please Ovdašnji narodi što se latiše sile i svet koji im (po tebi, sa čime se ja ne slažem) ne zamera što primenjuju silu već način na koji to čine... (Po)Jasno ? Pozdrav Voki.
ljudska.prava.224 voki,
>> Zato i razgovaramo! :) Pomozi mi da shvatim dubinu. Pa pogledaj sopstvenu poruku od pre neki dan, onu o nezadovoljenim očekivanjima u Jugoslaviji. Ne znam zašto si od mnogobrojnih nezadovoljnika osetio potrebu da imenuješ baš Hrvate (po meni opravdano si baš njih naveo) i Slovence (po meni poluopravdano navedeni). Možda ima tu nešto... A seti se i prve Yu...seti se i Austrougarske... Ono što pokušavam da kažem je to da mislim kako Hrvati žele hrvatsku državu već duže, duže vreme (što im ja ne zameram) i isto toliko dugo na tome rade (prilično dosledno čini mi se), i koriste svaku priliku (kada mogu) da se osamostale. Pritom rasturaju Jugoslaviju/Austriju. Ondak, jedanput Srbi - ovde više čitaj Faraon :( - krenu da rasturaju Jugoslaviju i ona se stvarno rasturi u paramparčad. Šta ćeš, od SHS i S i H i drugo S u datom trenutku htedoše da se rastanu. Ne valja što nisu mogli da se dogovore :(((( Pozdrav Voki.
ljudska.prava.225 voki,
>> Sada se Bojtek posle nešto više od godinu dana stvari mnogo >> jasnije vide, gnjide se trebe i kako se nastavlja uskoro će >> biti istrebljene državu dobiti neće (biće u rezervatu) kao >> jedini narod kome preti istrebljenje i odumiranje, pod >> zaštitom UNESKA a mi ćemo sa foto aparatima ići u SAFARI... Auuuuuu, svakaki nas ima ovde...
ljudska.prava.226 peca,
!!> Da li si spreman ti da prihvatis dokaze da je Karadzic !!> zlocinac ako ti ih neko iznese?Zlocinac je onaj ko je !!> izvrsio zlocin i ko je zbog toga od suda osudjen na neku !!> kaznu.Karadzic je od suda osudjen za zlocine i lezao je u !!> zatvoru,ta presuda nije do danas osporena na zakonit(niti !!> drugi nacin,dakle Karadzic je zlocinac. !! !! Hajde molim te iznesi podatke. I o tom zlocinu za koji je Karadzic !! po tebi lezao i o onome sto je ovde neko spominjao. Karadzic je lezao u corki zato sto je kao doktor u nekoj ambulanti krao i preprodavao materijal od bolnice.Sad ces da me pitas kojg je datuma donesena presuda,ali nemam druga posla nego to da trazim. Procitao sam to u "Intervju",pa ako hoces veruj,ako neces ne moras. Hadzic(verovatno takodje tvoj miljenik)je lezao corku zato sto je bio magacioner pa krao. Tudjman i Alija su takodje lezali corku,doduse kao politicki. Lepo drustvo,banda zlikovacka,a narod strada i krvari.
ljudska.prava.227 voki,
>> Ja, se, evo, osećam kao Zen Budista, iako su mi SVI, još >> jednom da ponovim SVI pre(t)ci Srbi. E, ajd sad mi reci šta >> sam ja, ustvari? Srbin. To ima samo kod srba da osećaju da su sve drugo samo ne, ne daj Bože, srbi. Pozdrav Voki.
ljudska.prava.228 fancy,
ŮŢ> Ja, se, evo, osećam kao Zen Budista, iako su mi SVI, još jednom ŮŢ> da ponovim SVI pre(t)ci Srbi. E, ajd sad mi reci šta sam ja, ŮŢ> ustvari? Neki bi rekli - gnjida... NHF? :) Fancy p.s. ...a neki - vaška..:)
ljudska.prava.229 novim,
> Zašto da ne, ako stigneš pošalji uz poruku, biće zanimljivo pročitati. ok. hitlerica stiže naredne noći (samo da nadjem disketu s njim...)
ljudska.prava.230 kriss,
>> Po pravu niko nije kriv dok mu se ne dokaže krivica, zar ne? Jeste. Baš kao što je i Vuku Draškoviću dokazana krivica.
ljudska.prava.231 kriss,
>> malo raspitaš o pokolju Hugenota (protestanata) u Francuskoj, >> u noći Svetog Bartolomeja (kako prigodno - svetac koga su, ako >> se dobro sećam, živog odrali) 1572 godine. Karlo IX je tim >> "podvigom" hteo da Evo, ja se dobrovoljno nudim da istom pozajmim knjigu "Bartolomejska Noć" od Aleksandra Dime. PS Ja sam je preočitao.
ljudska.prava.232 v.nesic,
> Ja, se, evo, osećam kao Zen Budista, iako su mi SVI, još jednom > da ponovim SVI pre(t)ci Srbi. E, ajd sad mi reci šta sam ja, > ustvari? Podvojena ličnost ?)
ljudska.prava.233 spantic,
> I Ler se pozivao na "rat je" kada su mu sudili što je > bombardovao Beograd. Ler je bombardovao civilne objekte i izgubio je rat. U Sarajevu su civilni objekti i civili stradali to je istina, u borbama za grad. Nije bombardovan nebranjeni grad.
ljudska.prava.234 spantic,
> Moramo praviti razliku, kada drugi rade nešto, onda možemo > o tome da razmišljamo, ali kada "naša braća Srbi" to isto > rade, to je onda a priori OK, nema tu diskusije. Sve je to u redu, zapravo odlično razmišljanje, ali poenta je i ono što se računa rezultat tih referenduma.
ljudska.prava.235 spantic,
> u Knj. reči (jun '92), ali bi bilo možda dobro da ga > pošaljem ovde. Problem je što je oko 50 Kb. Ako se Ako nije problem rado bih ga pročitao. Usput da pitam, kakav je sada stav raznih izdavača, ako ga ima naravno, povodom objavljivanja dela na elektronskim medijumima. Ne znam da li Broker ovo prati ali mogao bi nešto reći o tome.
ljudska.prava.236 spantic,
> Ja, se, evo, osećam kao Zen Budista, iako su mi SVI, još > jednom da ponovim SVI pre(t)ci Srbi. E, ajd sad mi reci > šta sam ja, ustvari? Pa pošto je Zen Budizam religija, a nisi se drugačije izrazio kao Srbin naravno :) To što Patrijaršija ponekad zagunđa drugačije je njen problem.
ljudska.prava.237 v.nesic,
> Ovdašnji narodi što se latiše sile i svet koji im (po tebi, > sa čime se ja ne slažem) ne zamera što primenjuju silu već > način na koji to čine... Ako ja nisam žrtva dezinformacija, a verujem da nisam jer sam ovo čuo iz više izvora koji imaju kontakt sa stranim diplomatama, Ameri i sa njima cela EZ su bili spremni da prihvate čak i puč koji bi izvršio SK-PJ pod uslovom da se situacija smiri. A sve dok JNA osvajanjem Vukovara i bomardovanjem Dubrovnika nije pokazala da joj nije cilj da secesiju uguši već da očisti teren od secesionista nije bilo ni reči o sankcijama. Kada se to desilo počela je medijska kampanja i sve je posle bilo samo stvar vremena.
ljudska.prava.238 dejanr,
>> > I Ler se pozivao na "rat je" kada su mu sudili što je >> > bombardovao Beograd. >> >> Ler je bombardovao civilne objekte i izgubio je rat. U Sarajevu su >> civilni objekti i civili stradali to je istina, u borbama za grad. >> Nije bombardovan nebranjeni grad. I Beograd se branio protiv Lerovih štuka, koliko je mogao. Malo aviona je uzletelo, i neki piloti su herojski poginuli. Dakle, Beograd nije bio nebranjen, nego je bio slabo branjen. Ne vidim naročitu razliku između bombardovanja Beograda '41 i Sarajeva '92, osim što su za prvo uglavnom korišćeni avioni, a za drugo uglavnom topovi. Onom civilu kome padne bomba na glavu ili na kuću svejedno je da li je onda "ispala" iz aviona ili iz haubice.
ljudska.prava.239 dejanr,
>> > Moramo praviti razliku, kada drugi rade nešto, onda možemo >> > o tome da razmišljamo, ali kada "naša braća Srbi" to isto >> > rade, to je onda a priori OK, nema tu diskusije. >> >> Sve je to u redu, zapravo odlično razmišljanje... Ako zastupaš gledište da je sve dobro što "našoj braći" odgovara, sve ako to znači nemilosrdno uništavanje "naše bivše braće", onda se bojim da je diskusija bespredmetna.
ljudska.prava.240 voki,
>> Ako ja nisam žrtva dezinformacija, a verujem da nisam jer sam >> ovo čuo iz više izvora koji imaju kontakt sa stranim >> diplomatama, Ameri i sa njima cela EZ su bili spremni da >> prihvate čak i puč koji bi izvršio SK-PJ pod uslovom da se >> situacija smiri. >> >> A sve dok JNA osvajanjem Vukovara i bomardovanjem Dubrovnika >> nije pokazala da joj nije cilj da secesiju uguši već da očisti >> teren Pa eto, to sam i hteo da ti kažem, "svet" je pogrešio, uzdao se u "poštenu" (ne nađoh gluplji pridev) primenu sile. Pozdrav Voki.
ljudska.prava.241 bojt,
>> >> I Ler se pozivao na "rat je" kada su mu sudili što je >> >> bombardovao Beograd. vvvvvvvvvvvvvv >> Ler je bombardovao civilne objekte i izgubio je rat. U Sarajevu >> su civilni objekti i civili stradali to je istina, u borbama za >> grad. Nije bombardovan nebranjeni grad. E, ovo je da čovek ne poveruje u ono što vidi da piše. Pa ti sve dublje toneš u živo blato... Za tvoju informaciju, Beograd je branilo par pilota u par dvokrilaca. Da su ga odbranili - nisu, al' su ga ipak branili. A i posle, na zemlji, neka vojska je branila Kraljevinu Jugoslaviju. Doduše, cca 12 dana, ali je ipak branila. Znači, po tebi Ler i ostali manje ili više krupni fašisti ipak nisu bili zločinci? Naravno, slutim ja da ti ipak držiš da jesu, ali ne na osnovu nekih humanističkih načela, već po svoj prilici nekih drugih, koje ću se potruditi da rasvetlim. Svakako najjači motiv koji tebe nagoni da ih smatraš zločincima je to što su udarili po nama, Srbima, a ono što čitavom tom skupu moralnih vrednosti daje "čvrstinu" je onaj argument "izgubio je rat", koji sam i markirao u tvojoj poruci. S obzirom na stavove koje zastupaš po pitanju odgovornosti srpskog rukovodstva po pitanju, na primer, Sarajeva, čitav tvoj slučaj me izuzetno podseća na jednu priču koju je, svojevremno, ovde na sezamu ispričao (čini mi se) milan: radilo se o naučnom istraživanju nekih afričkih plemena na najnižem mogućem stepenu civilizacijskog razvitka. Pri sporazumevanju sa poglavicom jednog od njih, istraživači su ga, u želji da saznaju nešto više o sistemima moralnih vredonsti kod tih primitivnih ljudi, upitali šta je za njih "najveće zlo", na šta je ovaj odgovorio da je najveće zlo kada im susedno pleme upadne u selo, pljačka, ubija muškarce, ruši i pali kuće, siluje žene... A kada su ga upitali šta je "najveće dobro" odgovorio je "kad mi to isto uradimo njima". P.S. Tonga Bonga?
ljudska.prava.242 bojt,
>>> Moramo praviti razliku, kada drugi rade nešto, onda možemo >>> o tome da razmišljamo, ali kada "naša braća Srbi" to isto >>> rade, to je onda a priori OK, nema tu diskusije. >> Sve je to u redu, zapravo odlično razmišljanje... > Ako zastupaš gledište da je sve dobro što "našoj braći" > odgovara, sve ako to znači nemilosrdno uništavanje "naše bivše > braće", onda se bojim da je diskusija bespredmetna. Tonga Bonga, kažem ja ;)
ljudska.prava.243 novim,
zz ovu poruku vezan je fajl HITLER.ZIP (21,963 b), u kojem je HITLER.DOC (52,142 b), tj. govor koji je dotični vođa održao u Rajstagu 4. maja 1941. - 4 sedmice nakon napada na Kraljevinu Jugoslaviju. u tom govoru obrazlaže ciljeve nemačke politike, svojih ogromnih mirovnih napora, "srpsku ludost" i mnogo drugog. prilažem ovaj fajl jer može - kao istorijski dokument prvog reda - pomoći i nekim raspravama u forumu. tekst je objavljen u Književnoj reči, prošle godine, juna (v. napomenu na kraju samog teksta). uživajte. - novim hitler.zip
ljudska.prava.244 dgavrilovic,
> nije izgledalo da je uspeo. U roku od par godina, Karlo IX je umro u > najgorim mukama (otrovan), njegova dva brata su takođe sedala na > presto i brzo bila ubijana, da bi najzad na vlast došao Anri od Navare... > hugenot :) Koji je morao po drugi put da pređe u katoličanstvo da bi poneo krunu. Jel ti sugerišeš da Karadžić treba da pređe u islam?
ljudska.prava.245 dgavrilovic,
>>> > I Ler se pozivao na "rat je" kada su mu sudili što je >>> > bombardovao Beograd. >>> >>> Ler je bombardovao civilne objekte i izgubio je rat. U Sarajevu su >>> civilni objekti i civili stradali to je istina, u borbama za grad. >>> Nije bombardovan nebranjeni grad. > > I Beograd se branio protiv Lerovih štuka, koliko je mogao. Malo aviona > je uzletelo, i neki piloti su herojski poginuli. Dakle, Beograd nije > bio nebranjen, nego je bio slabo branjen. > > Ne vidim naročitu razliku između bombardovanja Beograda '41 i Sarajeva > '92, osim što su za prvo uglavnom korišćeni avioni, a za drugo uglavnom > topovi. Onom civilu kome padne bomba na glavu ili na kuću svejedno je > da li je onda "ispala" iz aviona ili iz haubice. Bez namere da se mešam u diskusiju, izuzev opšteg gledišta da ni ja ne bih voleo da mi išta padne na glavu, moram da primetim da je Beograd 41 proglašen za otvoren grad, što znači da se ne bi branio da su Nemci došli da ga mirno okupiraju. Nisu Hitlera proglasili za zločinca zato što je bombardovao gradove već zato što je imao jedan aršin za Pariz a drugi za Beograd, jedan za Engleze ili Dance drugi za Jevreje ili Srbe.
ljudska.prava.246 fancy,
ŮŢ> došli da ga mirno okupiraju. Nisu Hitlera proglasili za zločinca zato ŮŢ> što je bombardovao gradove već zato što je imao jedan aršin za Pariz ŮŢ> a drugi za Beograd, jedan za Engleze ili Dance drugi za Jevreje ili ŮŢ> Srbe. Analogija sa Karadžićem potpuna. Hrvate dočeka, nahrani, naoruža, a zatim ih pošalje nazad na front, dok Muslimane potamani bez pitanja... Fancy
ljudska.prava.247 spantic,
> To bi bila sasvim dovoljna zamerka, ko je još čuo da se u > doba rata održava *referendum* o konstituisanju države? > Međutim, stoje i ostale Pretpostavljam da bi bilo demokratičnije da je odluku lepo doneo Milošević po tebi? ;) Nisam rekao da je bilo idealno, ni uslovi nisu bili idealni, ali su bar imali priliku da sami iskažu svoj stav. A što se nimalo nije za čuditi kakav je. U svakom slučaju referendum jeste imao efekta.
ljudska.prava.248 spantic,
> Karadzic je lezao u corki zato sto je kao doktor u nekoj > ambulanti krao i preprodavao materijal od bolnice.Sad ces > da me pitas kojg je datuma donesena presuda,ali nemam > druga posla nego to da trazim. Procitao sam to u > "Intervju",pa ako hoces veruj,ako neces ne moras. Pa naravno da ću da te pitam :) A da to nije bilo objavljeno u vreme "prijateljskog" ubeđivanja istog od strane Miloševića "potpiši, potpiši!" > Hadzic(verovatno takodje tvoj miljenik)je lezao corku zato > sto je bio magacioner pa krao. Molim da se ne vređamo! Hadžić je miljenik Miloševića i što mu ga pre vrate to bolje po Krajinu.
ljudska.prava.249 milan,
> Karadzic je lezao u corki zato sto je kao doktor u nekoj ambulanti > krao i preprodavao materijal od bolnice........................ > > Hadzic(verovatno takodje tvoj miljenik)je lezao corku zato sto je > bio magacioner pa krao. > > Tudjman i Alija su takodje lezali corku,doduse kao politicki. Skrećem pažnju poštovanom publikumu da su trojica od gornje četvorice (izuzev Tuđmana) bila prićorkirana u vrema vladavine Hamdije Pozderca u BiH. Mimo njih je predmetni držao u ćorki i Matu Bobana i Ćićolinu. Veoma dalekovido, nema šta! čiveo najbolji jugoslovenski političar Hamdija Pozderac! Pl poz M
ljudska.prava.250 milan,
> Ler je bombardovao civilne objekte i izgubio je rat. U Sarajevu su > civilni objekti i civili stradali to je istina, u borbama za grad. > Nije bombardovan nebranjeni grad. Jedina razlika između Radovana IV i Lera je što Radovan IV, do sada, nije uhapšen. Pl poz M
ljudska.prava.251 dejanr,
>> > To bi bila sasvim dovoljna zamerka, ko je još čuo da se u >> > doba rata održava *referendum* o konstituisanju države? >> > Međutim, stoje i ostale >> >> Pretpostavljam da bi bilo demokratičnije da je odluku lepo doneo >> Milošević po tebi? ;) Prvo, teško da bi Milošević doneo odluku "po meni", doneo bi je "po sebi" ili, tačnije, "po Vensu i Ovenu". Drugo, u ratnim uslovima teško da išta može biti "demokratski" (pogotovu na Balkanu), a najprihvatljivije bi po meni bilo da, kao što se to i inače radi u ratnim uslovima, poglavica (faktički poglavica... ako bismo hteli da stvari budu demokratske, mogao bi se taj poglavica izabrati između više kandidata na izborima, ali je to nerealno dok traje rat) potpiše mirovni plan, kao što ga je Karadžić i potpisao. Zatim bi se, po uspostavljanju mira, sproveli izbori (ne referendum!), bili bi izabrani odbornici i oni bi taj sporazum ratifikovali (ili ga ne bi ratifikovali). Navedi mi neki primer da se u ratnim uslovima referedumom odlučivalo o mirovnom planu. >> Nisam rekao da je bilo idealno, ni uslovi nisu bili idealni, ali >> su bar imali priliku da sami iskažu svoj stav. A što se nimalo >> nije za čuditi kakav je. Vrlo, vrlo zanimljiv stav od nekoga ko, citiram, "nikome ne veruje". Ja nisam apsolutno nepoverljiv, ali u datom slučaju ne verujem da su na referendumu postignuti oni rezultati koji su objavljeni. Zapravo, ne verujem da su glasovi uopšte potpuno izbrojani niti da je ikoga za to bilo briga - neću se začuditi ako se jednom pokaže da su stvari tekle otprilike kao u ovom citatu starog dobrog Orvela: "U stvari, mislio je on ispravljajući cifre Ministarstva obilja, tu i nije u pitanju falsifikat. Posredi je prosto unošenje jedne besmislice umesto druge. Najveći deo materijala s kojim se radilo nije imao nikakve veze sa stvarnošću, čak ni onakve veze kakva postoji u direktnoj laži. Statistički podaci su i u prvobitnom i u doteranom obliku bili čista fantazija. Vrlo često je trebalo izmisliti ih sam. Na primer, Ministarstvo obilja je predvidelo da će se u četvrtom tromesečju 1983. proizvesti 145 miliona pari cipela. Poslednja vest je glasila da je proizvedeno 62 miliona. Vinston unese u redigovanu verziju cifru od 67 miliona, da bi se kasnije mogla opravdati uobičajena tvrdnja da je norma premašena. No bilo kako bilo, cifra od 62 miliona nije ništa bliža istini no cifra od 57 ili 145 miliona. Možda nije proizveden ni jedan par. A još verovatnije da niko nije ni znao koliko je proizvedeno, a kamoli da mu je stalo do toga. Astronomske količine cipela proizvedenih za svako tromesečje postojale su samo na papiru, dok je dobra polovina stanovništva Okeanije bosa"
ljudska.prava.252 dejanr,
>> > nije izgledalo da je uspeo. U roku od par godina, Karlo IX je umro u >> > najgorim mukama (otrovan), njegova dva brata su takođe sedala na >> > presto i brzo bila ubijana, da bi najzad na vlast došao Anri od Navare... >> > hugenot :) >> >> Koji je morao po drugi put da pređe u katoličanstvo da bi poneo krunu. Anri od Navare je prešao u katoličanstvo da bi spasao glavu od Bartolomejskog pokolja. I posle toga je menjao religiju kako je odgovaralo njegovim političkim ambicijama, ali su ga i saveznici i protivnici smatrali protestantom, prvi ga slaveći zbog toga, a drugi smatrajući da ga zbog toga treba skratiti za glavu. Njemu samom je verovatno bilo sasvim svejedno šta je u datom trenutku (što bi rekli muslimani, "nikad ne znaš u kojoj ćeš vjeri umrijeti" ;) >> Jel ti sugerišeš da Karadžić treba da pređe u islam? Zašto? Možda može da se uoči sličnost između Karadžića i neke od ličnosti iz gornje priče, ali ta ličnost svakako nije Anri od Navare, već nego drugi ;) Anri od Navare je takođe tu, samo što ne umemo da ga prepoznamo, u vreme Karla IX to je išlo mnogo lakše na osnovu čuvenog Nostrdamusovog proročanstva po kome je Anriju bilo suđeno da vlada, bez obzira na ono što je Katarina Mediči, majka Karla IX, preduzimala ;))
ljudska.prava.253 dejanr,
>> Skrećem pažnju poštovanom publikumu da su trojica od gornje >> četvorice (izuzev Tuđmana) bila prićorkirana u vrema vladavine >> Hamdije Pozderca u BiH. Mimo njih je predmetni držao u ćorki i Matu >> Bobana i Ćićolinu. >> Veoma dalekovido, nema šta! >> čiveo najbolji jugoslovenski političar Hamdija Pozderac! A još je i simpatisao Fikreta Abdića i "izmislio" menice bez pokrića :) Neshvaćeni genije ;))) PS Stvarno neverovatna koincidencija :)
ljudska.prava.254 bojt,
>> Bez namere da se mešam u diskusiju, izuzev opšteg gledišta da >> ni ja ne bih voleo da mi išta padne na glavu, moram da primetim >> da je Beograd 41 proglašen za otvoren grad, što znači da se ne >> bi branio da su Nemci došli da ga mirno okupiraju. Da, ali to je bilo pre 27. marta '41.
ljudska.prava.255 bojt,
>> Skrećem pažnju poštovanom publikumu da su trojica od gornje >> četvorice (izuzev Tuđmana) bila prićorkirana u vrema vladavine >> Hamdije Pozderca u BiH. Mimo njih je predmetni držao u ćorki i >> Matu Bobana i Ćićolinu. Pridodao bih spisku još i Šeksa i Paragu.
ljudska.prava.256 kriss,
>>>> Ja, se, evo, osećam kao Zen Budista, iako su mi SVI, još >>>> jednom da ponovim SVI pre(t)ci Srbi. E, ajd sad mi reci šta >>>> sam ja, ustvari? >> >> Srbin. To ima samo kod srba da osećaju da su sve drugo >> samo ne, ne daj Bože, srbi. Ma naravno da sam Srbin - pravoslavac, kršten, za sve (veće?) praznike idem u crkvu i sve je to ok. Ono je samo bilo na valjda spspantićevu da je čovek ono što oseća da je ... :) (živeo beli luk i mali nokat ;) )
ljudska.prava.257 kriss,
>> Neki bi rekli - gnjida... >> >> NHF? :) Fancy >> >> p.s. ...a neki - vaška..:) Pa tu sam negde, na prelazu :)
ljudska.prava.258 kriss,
>> Pa pošto je Zen Budizam religija, a nisi se drugačije izrazio To je način života više nego religija, al ajde, da se IZRAZIM malo drugačije: recimo da se osećam kao Indija(na)c, ;) (to je valjda sad jasnije rečeno?), šta sam ja, Srbin (što i jesam biološki) ili Indija(na)c (što i jesam jer tako se osećam)?
ljudska.prava.259 novim,
> Ameri i sa njima cela EZ su bili spremni da prihvate čak i puč > koji bi izvršio SK-PJ pod uslovom da se situacija smiri. postoji čak i zvanična izjava britanske vlade, data krajem jula 91 (mesec dana nakon zvanične secesije slovenije i krvatske) u kojoj se reklo da "vlada Njenog Veličanstva, nakon što je proučila problem jugoslavije, smatra da je valjano rešenje u razgraničenju secesionističkih republika s ostatkom sfrj". da i ne pominjem da domaća diplomatija (kakav augmentativ!) to nije ni pokušala da iskoristi. uopšte, šta bi bili zlobini ratni ciljevi? u jednom članku u borbi prošlog leta pokušao sam da - na osnovu par činjenica - razvijem ovu tezicu: glavni rat cilj zlobe je bio da što više oružane sile prikupi sebi (otuda povlačenja, pardon "dislokacije" jna), jer mu je to aplikacija glavnog programa "ja-na-vlasti-pa- šta-košta-nek-košta". pošto on svoje aplikacije menja, ali ne i kernel, da li vam se čini da je sad na redu re-integracija ju-a (bez dežele, eventualno)? lako mi je zamislim da sps (a već je najavljeno da će možda postati spj!) krene u neke nove izbore s parolom "eto, posle svega, očuvali smo jugoslaviju". meni se čini da bi takva zlobina IV ju bila zemlja nesrećnija od svih prethodnih, aleksandrovih, titovih, dobričinih i sl. juga zajedno. molim komentar.
ljudska.prava.260 novim,
> čiveo najbolji jugoslovenski političar Hamdija Pozderac! ama amda je bio car! setite se te face na naslovnoj strani nekog tadašnjeg nina. angel ljeviški! pa mu na pogrebu pjevali mostarske kiše... ah, ti levi sentimenti. nego šta je sa pozdercima danas? što se dizdarevića tiče, znao sam onog najmlađeg, faika (bio embajador u španiji, pa morao da mu katkad idem na noge). sad je u francuskoj (čitaj: tazbini) i organizuje muslim. akcije s anri levijem, fenkelkrotom (fenkl-kroatom) i sl. prošlog leta tražio na nekom mitingiću u parizu stranu intervenciju. sestra im je ovde (izgleda još kratko), koleginica mi je na poslu. gde je raif, šef sfrjote pre par godina? usput, žena mi upravo skreće pažnju na fotku u današnjoj borbi (poslednja strana). obratite pažnju na "demonstranta" s naočalima. je l neko prepoznaje istu facu sa onih "vukovih" "demonstracija" pred glupštinom 1/2. juna? mlogo mi liči...
ljudska.prava.261 djelovic,
> Nije tako Bojtek, poginulo je previše SRBA a utamanjeno je premalo > ostalih gnjida (muslimana, hrvata, etc..) Rat je za ljude sa malim penisima.
ljudska.prava.262 nemo,
==> Nije bombardovan nebranjeni grad. no comment. le capitaine nemo
ljudska.prava.263 nemo,
==>> Ja, se, evo, osećam kao Zen Budista, iako su mi SVI, još ==>> jednom satori u beogradu, u jednom redu za žira-lira? opa, da odmah uzmem pero u ruke i da krenem sa zen-budizmom i umetnošću življenja u serbiji, julija meseca leta gospodnjeg 1993. le capitaine nemo
ljudska.prava.264 dejanr,
>> > čiveo najbolji jugoslovenski političar Hamdija Pozderac! >> >> ama amda je bio car! setite se te face na naslovnoj strani >> nekog tadašnjeg nina. Najbolje je bilo kad ga je neko optužio da je prepisao od njega od slova do slova neki rad, a Hamdija odgovorio: "Svi su prepisivali, Lenjin od Plehanova, Ti od Lenjina, ja od tebe... i na kraju samo Hamdija ispada lopov" ;)))
ljudska.prava.265 v.nesic,
> i kernel, da li vam se čini da je sad na redu re-integracija ju-a Koja crna re-integracija. Ko je lud da se re-integriše sa nama ovakvima? > s parolom "eto, posle svega, očuvali smo jugoslaviju". meni se > čini da bi takva zlobina IV ju bila zemlja nesrećnija od svih > prethodnih, aleksandrovih, titovih, dobričinih i sl. juga zajedno. Jel' ti to ozbiljno ?
ljudska.prava.266 novim,
> ... ili Indija(na)c (što i jesam jer tako se osećam)? čELJA DA POSTANEŠ INDIJANAC Kad bi samo mogao da postaneš Indijanac, za tren oka spreman, i kad bi na konju koji juri, iskošen u vazduhu, svaki čas osećao kratak drhtaj nad uzdrhtalim tlom, sve dok ne ostaviš mamuze, jer nema mamuza, sve dok ne odbaciš uzde, jer nema ni uzda, i, čim predeo pred sobom počneš još samo da nazireš kao pokošenu pustaru, da već ostaneš bez konjskog vrata i konjske glave. ovo je bio Kafka (u prevodu Baneta čivojinovića). mislim da baš spada u FORUM:srbija.
ljudska.prava.267 milan,
> uopšte, šta bi bili zlobini ratni ciljevi? u jednom članku u > borbi prošlog leta pokušao sam da - na osnovu par činjenica - > razvijem ovu tezicu: glavni rat cilj zlobe je bio da što više > oružane sile prikupi sebi (otuda povlačenja, pardon "dislokacije" > jna), jer mu je to aplikacija glavnog programa "ja-na-vlasti-pa- > šta-košta-nek-košta". pošto on svoje aplikacije menja, ali ne > i kernel, da li vam se čini da je sad na redu re-integracija ju-a > (bez dežele, eventualno)? lako mi je zamislim da sps (a već je Teško je to definisati kao ratni cilj. Ratni cilj je nešto što valja terirorijalno postići. Mislim da je Faraon tu i zaglavio! On je hteo da amputira Sloveniju i nesrpske delove Hrvatske (setimo se samo izjava Branka Kostića i Bore Jovića: "armija će se povući na teritorije gde je narod uz nju!") ali je operacija bila tako bolna da se i ostatak pacijenta raspao. Pl poz M
ljudska.prava.268 spantic,
> I Beograd se branio protiv Lerovih štuka, koliko je mogao. > Malo aviona je uzletelo, i neki piloti su herojski > poginuli. Dakle, Beograd nije bio nebranjen, nego je bio > slabo branjen. Beograd je 1941. godine bio proglašen za otvoreni grad.
ljudska.prava.269 spantic,
> Analogija sa Karadžićem potpuna. > Hrvate dočeka, nahrani, naoruža, a zatim ih pošalje nazad > na front, dok Muslimane potamani bez pitanja... Pričaš napamet. Alternativa je bila da se pusti da ih Muslimani pobiju. Da su to uradili, onda bi ih verovatno zvao kasapi.
ljudska.prava.270 spantic,
> dublje toneš u živo blato... Za tvoju informaciju, Beograd > je branilo par pilota u par dvokrilaca. Da su ga odbranili > - nisu, al' Po običaju Bojtovi provereni podaci? ;) Zanimljivo je da su prema podacima iz aprilskog rata 1941. Beograd krenuli da brane malo više od par pilota a imali su i nešto malo bolje od dvokrilaca. žim se dokopam knjige mogu i da ispišem tačne podatke.
ljudska.prava.271 spantic,
> Ako zastupaš gledište da je sve dobro što "našoj braći" > odgovara, sve ako to znači nemilosrdno uništavanje "naše > bivše braće", onda se bojim da je diskusija bespredmetna. Da li bi možda više voleo uništavanje Srba? Onda je, što se mene tiče diskusija zaista besmislena. Inače da li priznaješ referendume u Makedoniji i Sloveniji? I oni su takođe vođeni pod presijom za šta da se glasa. Ne vidim kako onda dovodiš u pitanje referendum u Republici Srpskoj? Dvojni aršini?
ljudska.prava.272 fancy,
ŮŢ> Rat je za ljude sa malim penisima. menjam tag... |=--\\ odgovoriti kao djelovic johnu!
ljudska.prava.273 balinda,
>> Beograd je 1941. godine bio proglašen za otvoreni grad. Jeste, ali nije zadovoljavao uslove za to. Ne kažem da bi na Hitlera uticala sve da je zaista bio pacifikovan i bez vojnih sadržaja ali, istine radi, proglašenje otvorenim gradom bilo je formalne prirode.
ljudska.prava.274 balinda,
>> Ler je bombardovao civilne objekte i izgubio je rat. U Sarajevu >> su civilni objekti i civili stradali to je istina, u borbama za >> grad. Nije bombardovan nebranjeni grad. Da li su, po tebi, motivi za bombardovanje Sarajeva striktno vojni? Može li biti da se Sarajevo držalo u opsadi i paničnom strahu da bi se izvršio snažan pritisak i panika u nerpijateljskim redovima. Ukidanje vode is truje takođe spada u srednjovekovne metode ratovanja gde se ide na "meso" i stanovništvo. Ne kažem da to, posredno, ne daje rezultate, ali je danas moda da se ratuje u rukavicama. (npr. Irak) Komunistička ideologija totalnog rata, za koji su se pripremali pola veka, morala je da rezultira ovakvim razaranjima. I struktura naoružanja je takva (a "struktura" generalskih glava pogotovo) da se pobeda može sotvariti samo ako se ne ostavi kamen na kamenu. Tu treba tražiti što je Vukovar, mada osvojen, pirova pobeda ne samo u gubitku u propagandi nego i faktički. Nije ostalo ništa što je vredelo osvojiti.
ljudska.prava.275 bojt,
7.233 >> Nije bombardovan nebranjeni grad. 7.268 >> >> I Beograd se branio protiv Lerovih štuka >> Beograd je 1941. godine bio proglašen za otvoreni grad. 7.270: >> >> Za tvoju informaciju, Beograd je branilo par pilota u par >> >> dvokrilaca >> Po običaju Bojtovi provereni podaci? ;) Zanimljivo je da su >> prema podacima iz aprilskog rata 1941. Beograd krenuli da brane >> malo više od par pilota a imali su i nešto malo bolje od >> dvokrilaca. žim se dokopam knjige mogu i da ispišem tačne podatke. Pa čekaj, šta je onda bilo na kraju? Jel bio branjen ili nije bio branjen? Tonga Bonga?
ljudska.prava.276 balinda,
>> Ondak, jedanput Srbi - ovde više čitaj Faraon :( >> - krenu da rasturaju Jugoslaviju i ona se stvarno >> rasturi u paramparčad. Šta ćeš, od SHS i S i H i >> drugo S u datom trenutku htedoše da se rastanu. >> Ne valja što nisu mogli da se dogovore :(((( Pošto stoji da su Srbi zaista najviše očekivali od Jugoslavije, vredi se upitati da li su tu samo emocije u tome odlučivale? Zar upravo kod Srba nije najveći interes da se svi nađu u jednoj državi? Sličan, ali manji, razlog imaju i Hrvati upravo zbog oblasti u kojima su Srbi u većini, zatim Slovenci pre svega zbog velikog a nerazvijenog tržišta, itd. Ukratko, tamo gde smo jedni drugima bolno nanoslili udarce, tu su i razlozi za zajedništvo. (Slovenci - bojkot robe, Srbi - Šiptari i Srbi u rasejanju, Hrvati - Srbi u Krajinama.) Ako se već u dužem periodu nisu birala sredstva, zar nas treba čuditi da je raspad bio nužan? Dakle, radilo se *samo* na raspadanju a ničim (izuzimajući Ante Markovića) nije pokušano da se razlike premoste. A da ne valja što nisu mogli da se dogovore, valjda se samo po sebi razume?
ljudska.prava.277 fancy,
ŮŢ> Pričaš napamet. Alternativa je bila da se pusti da ih Muslimani ŮŢ> pobiju. Da su to uradili, onda bi ih verovatno zvao kasapi. Imajući u vidu sigurnost sa kojom pričaš o događajima koji se događaju u susednoj državi, a budući da sam upoznat sa tim da NIKOME ne veruješ, ostaje mi da zaključim samo jedno: Ti često putuješ. Kako su granični prelazi dobro čuvani, a ti ipak redovno stižeš da posetiš braću i doneseš nam novosti, pisma a bogami i pokoji paket od istih, znači i da si veliki mangaš. Kad bolje razmislim ti mora da si i neka zverka. |=--\\ drug Spantitj Fancy
ljudska.prava.278 drazen,
> "Svi su prepisivali, Lenjin od Plehanova, Ti od Lenjina, ja od > tebe... i na kraju samo Hamdija ispada lopov" ;))) Prostacka izjava (sposobnog) pandura koji se vinuo u znanost. Ali zeleo bih da podsetim publikum da je sekretar Hamdijim u to vreme bio Nenad Kecmanovic, te je predmetni vrsio prepisivanje u ime Hamdije. Pl poz D
ljudska.prava.279 dejanr,
>> Beograd je 1941. godine bio proglašen za otvoreni grad. Kada? Da li to znači da u njemu nije bilo vojnih ciljeva (što je jedna od definicija "otvorenog grada")? Da su se setili da Sarajevo proglase otvorenim gradom, Karadžić i Mladić ga garant ne bi bombardovali. Kako se samo ne setiše... ;>> Bosanci, pa glupi. Samo da te obavestim, Sarajevo trenutno ne da je "otvoreni grad", nego je zona bezbednosti UN, proglašena od strane Saveta bezbednosti. A opet ga ovi' dana žešće bombarduju. Ima tu ratnih zločina koliko hoćeš, a glavni krivci (ratni zločinci) moraju biti glavnokomandujući. Kome će se od njih suditi, će vidimo.
ljudska.prava.280 v.nesic,
> propagandi nego i faktički. Nije ostalo ništa što je vredelo osvojiti. Ostalo je mnogo toga što je vredelo dok u grad nisu ušli oslobodioci. Moja tetka je iz Vukovara i kada je prvi put došla da pokupi vredne stvari iz tek oslobođenog grada rečeno joj je da mora da ima neko odobrenje od nekog k*ca, sve to da bi stvari mogli da dobiju samo previ vlasnici. Kada je došla sa svim papirima u stanu nije zatekla ni tapete. Inače kada je prvi put išla grad je bio tek "oslobođen od Hrvata" i iz stana nije falilo apsolutno ništa.
ljudska.prava.281 voki,
>> Skrećem pažnju poštovanom publikumu da su trojica od gornje >> četvorice (izuzev Tuđmana) bila prićorkirana u vrema vladavine >> Hamdije Pozderca u BiH. Mimo njih je predmetni držao u ćorki i >> Matu Bobana i Ćićolinu. >> Veoma dalekovido, nema šta! >> čiveo najbolji jugoslovenski političar Hamdija Pozderac! Ma svaka mu čast, kakve ih je napravio ! Nego, pitam se nisu li svi bosanski koljači (svih nacija) takođe bili u apsanama Pozderčevih ? Ko zna kakvi će tek da se pojave iz Šešešeljevih, Bobanovih, Izetbegovićevih, Karadžićevih... zatvora i logora. Blago nama sa takvim zatvorima za prevaspitavanje. Story of Bungalow Bill continues. Pozdrav Voki.
ljudska.prava.283 voki,
>> Pridodao bih spisku još i Šeksa i Paragu. Ah, još jedan obožavatelj Pozderca... ;) Pozdrav Voki.
ljudska.prava.284 voki,
>>>>>> Ja, se, evo, osećam kao Zen Budista, iako su mi SVI, još >>>>>> jednom da ponovim SVI pre(t)ci Srbi. E, ajd sad mi reci >>>>>> šta sam ja, ustvari? >>>> >>>> Srbin. To ima samo kod srba da osećaju da su sve drugo >>>> samo ne, ne daj Bože, srbi. >> >> Ma naravno da sam Srbin - pravoslavac Znao sam !
ljudska.prava.285 voki,
>> Ratni cilj je nešto >> što valja terirorijalno postići. To je naravno samo jedan od mogućih ratnih ciljeva. Primeri (svaka sličnost sa stvarnošću slučajna): 1. Izrael upada u Liban da uništi neprijateljsku oružanu silu. Ondak se (ne uvek) vrate kući, napuštajući teritoriju. 2. USA upada u * zarad unutrašnje politike. Uvek se vrate kući. E sad, jeste da oni cilj ostvaruju teritorijalno (nema rata bez teritorije na kojoj se vodi) al' teritorija je privremeno u funkciji cilja, a ne ulazi u ratni cilj. Sve je počelo a propos Faraonovih ratnih ciljeva koje verovatno ne može da odgonetne ni Milja Vujanović :))))) Pozdrav Voki.
ljudska.prava.286 voki,
>> istine radi, proglašenje otvorenim gradom bilo je formalne >> prirode. To je uvek formalne prirode. Ne sprečava napadača. Nešto kao granica: formalne je prirode, ergo tenkovi je mogu preći kad im prohte. Pozdrav Voki.
ljudska.prava.287 voki,
>> Ukidanje vode is truje takođe spada u srednjovekovne metode >> ratovanja gde se ide na "meso" i stanovništvo. Ne kažem da to, >> posredno, ne daje rezultate, ali je danas moda da se ratuje u >> rukavicama. (npr. Irak) Ti si stvarno naivan. Rat je zlo, nikad nije u rukavicama, uvek se ide na "meso" (kaže se "uništavanje žive sile") i stanovništvo. Rat je uvek bio i biće isti - nema fer pleja, nema milosti. Rat valja izbegavati. Moda u ratu je ubijanje sa svim mogućim inventivnim modnim detaljima. Rat nije celo- večernji ratni film. Sam rat je već zločin. Pobednici vole sebe da prikažu kao ratnike u rukavicama, može im se oni su ti koji pišu istoriju rata. Pozdrav Voki. P.S. Izvinjavam se na (kako ti to voliš da mi zameriš) "autoritattvnosti", ali čini mi se da je ovo nešto oko čega se možemo baš svi složiti, a mislio sam da oko toga ne postoje nesporazumi.
ljudska.prava.288 voki,
>> Zar upravo kod Srba nije najveći interes da se svi nađu u >> jednoj državi? Što se mene tiče nije. Najveći interesi su (navedenim redosledom): 1. da žive i prežive 2. da žive dobro (bogato, u miru, u demokratiji i sl.) 3. da zadrže svoja nacionalna obeležja, tj. da opstanu kao nacija (eto ti mog nacionalizma) 4. da imaju matičnu državu (ne mora da bude jednonacionalna) 5. razno. Nema naroda koji živi samo u jednoj državi, sa par izuzetaka uglavnom tzv. novostvorenih nacija: - svi Muslimani i Crnogorci su živeli u SFRJ (a to je zbog toga što su to mladi narodi pa nisu stigli da odu u rasejanje, ali eto granice su stigle među njih pa nisu više izuzetci), - Amerikanci, Australijanci isl. (još uvek izuzetci) kao mix nacije koje su nastale na precizno određenim al' velikim teritorijama (pa još poprilično okruženim morem), nacije koje su besmislene bez teritorije. (Kakva šteta što ne beše sličnih Jugoslovena koji bi avaj u startu postojali i u susednim državama.) >> A da ne valja >> što nisu mogli da se dogovore, valjda se samo po sebi razume? Ne valja. Pozdrav Voki.
ljudska.prava.289 dejanr,
>> > Ako zastupaš gledište da je sve dobro što "našoj braći" >> > odgovara, sve ako to znači nemilosrdno uništavanje "naše >> > bivše braće", onda se bojim da je diskusija bespredmetna. >> >> Da li bi možda više voleo uništavanje Srba? Onda je, što se mene >> tiče diskusija zaista besmislena. Ne, ja bih voleo rešenje koje je (manje-više) pravedno za sve strane, kao i kažnjavanje ratnih zločinaca i to posebno na "našoj" strani. Zašto rešenje pravedno za sve? Zato što je jedino to rešenje stabilno rešenje. Ako se stvari reše tako da budu veoma povoljne po "nas" a nepovoljne po "njih", to će držati vodu neko vreme, pa eto opet rata kada se "oni" malo bolje spreme i naoružaju. I obrnuto. Zato se i trudim da u svakoj prilici sagledam ono što je "ispravno" (ako išta u ovom ludili može da bude ispravno) a ti si, kako mi izgleda, zaslepljen "našim" intresima, i to kratkoročnim. Što se tiče kažnjavanja ratnih zločinaca, posebno na "našoj" strani, i to je čisto iz dugoročnog intresa, jer "naš" ratni zločinac ostaje kod "nas" da eventualno čini dalje zločine, pa ga treba na vreme onemogućiti. "Njihovi" ratni zločinci su "njihova" briga. Najveći ratni zločinci su, logično, vođe koje naređivale zločine ili prema njima bili indiferentni. >> Inače da li priznaješ referendume u Makedoniji i Sloveniji? I oni >> su takođe vođeni pod presijom za šta da se glasa. Ne vidim kako onda >> dovodiš u pitanje referendum u Republici Srpskoj? Dvojni aršini? U jednom pasusu mi stavljaš u usta nešto što nisam rekao, i onda još to komentarišeš izvlačeći zaključke. Lepo. Kada sam pa rekao da "priznajem" (krajnje glup izraz, BTW) referendume u Sloveniji i Makedoniji? Odvajanje države treba, po meni, da se pokuša na sledeći način - neka stranka u okviru svog programa jasno izloži da je za odcepljenje, druge stranke kažu (verovatno :) da nisu. Onda budu izbori, secesionistička stranka dobije dovoljnu većinu i u Skupštini obavi secesiju, a posle kom opanci, kom obojci (a kom cipele). Negde usput može da se pravi i referendum zbog sveta, ali on ništa ne znači jer standardno uspeva sa nezamislivom većinom. Naročito su smešna referendumska pitanja, jer je recimo u Makedoniji bilo pitanje "da li ste za samostalnu i nezavisnu bla bla Makedoniju sa pravom da se ona udruži u Jugoslaviju". Na osnovu potvrdnog odgovora na to pitanje Makedonija se odcepi i ne iskoristi pravo da se udruži ;) Smešno. Svi ti referendumi su bili smešni, a najsmešniji su bili oni Karadžićevi (beše ih dva?), naročito ono kada je mogao da glasa svako u Beogradu kome je ne znam koji predak bio iz Bosne. Osim toga, on je jedini pravio referendum u ratu (mada i onaj u Hrvatskoj nije baš "čist" što se toga tiče) pa njegovi rezultati najmanje vrede.
ljudska.prava.290 fancy,
ŮŢ> Inače kada je prvi put išla grad je bio tek "oslobođen od Hrvata" i iz stana ŮŢ> nije falilo apsolutno ništa. Lepo brate, >:) kažu John i brat mu, kad se oslobodimo gnjida ima da cveta red i zakon. Jel' da? Fancy p.s. da li sam pogrešno razumeo tvoju rečenicu? nisam valjda...
ljudska.prava.291 fancy,
ŮŢ> Story of Bungalow Bill continues. Happiness is a warm gun... :)
ljudska.prava.292 balinda,
>>>> Beograd je 1941. godine bio proglašen za otvoreni grad. >> >> Kada? Da li to znači da u njemu nije bilo vojnih ciljeva >> (što je jedna od definicija "otvorenog grada")? Neposredno pred samo bombardovanje. Na žalost, čak se ni sva vojska nije povukla iz grada a pravih vojnih ciljeva je bilo koliko ti duša `oće. >> Samo da te obavestim, Sarajevo trenutno ne da je "otvoreni grad", >> nego je zona bezbednosti UN, proglašena od strane Saveta bezbednosti. To i jeste bila ideja UN. Međutim, bojim se da samo sebi vešaju kamen oko vrata. Obavezuju se da nešto moraju preduzeti kada se Srbi na to i ne osvrnu. I opet će posle da bude "cvc". Samo muslimani ima bez potrebe da se ponadaju da će neko da im pomogne. Kad nešto pomislim, Savet bezbednosti je sve učinio da muslimana više u Bosni ne bude. (?)
ljudska.prava.293 balinda,
>> To je uvek formalne prirode. Ne sprečava napadača. Nešto kao >> granica: formalne je prirode, ergo tenkovi je mogu preći kad >> im prohte. Koliko mi je poznato (a nisam baš neki stručnjak) :( termin "otvoreni grad" nalazi se u čenevskoj konvenciji i tačno je napisano šta se pod tip podrazumava. Napad na takav grad u nesaglasju je sa konvencijom. Istina, sve je formalne prirode, :) no ovde sam mislio da su Srbi *sami* po svom nahođenju Beograd proglasili otvrenim gradom mada za to nije ispunjavao potrebne uslove. Eto, na to sam mislio kada samo rekao 'formalno' a ne na 'formalno' u smislu proglašavanja jer se nešto proglasiti jedini i može formalno. :)
ljudska.prava.294 balinda,
>>>> Zar upravo kod Srba nije najveći interes da se svi >>>> nađu u jednoj državi? >> >> Što se mene tiče nije. >> Najveći interesi su (navedenim redosledom): Daleko bilo, opet nesporazum. :( Nisam rekao (ili bar nisam to hteo da kažem!) da je najveći srpski interes da žive u jednoj državi. Bože sačuvaj. Spisak preoriteta je mnogo, mnogo duži. Drugo je rečeno. U odnosu na druge narode u bivšoj Jugoslaviji, Srbi imaju najviše interesa za takvim jedionstvom. Pogledaj kontekst pa ćeš videti da se o tome radilo. >> Nema naroda koji živi samo u jednoj državi, >> sa par izuzetaka uglavnom tzv. novostvorenih nacija: Ostalo bi dovoljno Srba u Rumuniji, Bugarskoj i drugde, sasvim na nivou kako je to kod drugih naroda da smo ostali u Jugoslaviji. Ovako nam se "smeši" da 1/3 stanovništva imamo izvan, što mene lično posebno ne zabrinjava ako bi se tako ponašali i oni. ;>
ljudska.prava.295 jkratica,
> !! Hajde molim te iznesi podatke. I o tom zlocinu za koji je Karadzic > !! po tebi lezao i o onome sto je ovde neko spominjao. > Karadzic je lezao u corki zato sto je kao doktor u nekoj ambulanti > krao i preprodavao materijal od bolnice.Sad ces da me pitas kojg > Hadzic(verovatno takodje tvoj miljenik)je lezao corku zato sto je > bio magacioner pa krao. > Tudjman i Alija su takodje lezali corku,doduse kao politicki. Dakle samo su avanzovali. Lopovi su bili i ostali, sada su uz to i masovni ubice!
ljudska.prava.296 jkratica,
> Pa naravno da ću da te pitam :) A da to nije bilo objavljeno u vreme > "prijateljskog" ubeđivanja istog od strane Miloševića "potpiši, potpiši!" >> Hadzic(verovatno takodje tvoj miljenik)je lezao corku zato >> sto je bio magacioner pa krao. > Molim da se ne vređamo! Hadžić je miljenik Miloševića i što mu ga pre > vrate to bolje po Krajinu. Meni se čini da bolji nisu ni mogli da budu vodje tzv. "Zapadnih Srba". Jednostavno, na Slobinom konkursu, su mogli da prodju samo takvi, koji su imali dovoljno debeo dosije, da ne može da se otrgne kontrole. Isto naravno, kao i vodja "režimu bliske stranke". Dakle ne brinite, svaki od njih ima krivični dosije od bar 1000 strana, jedino ga mi trenutno baš ne znamo celog, ali ako neki od njih "vrdne", znaćemo. Jedini problem za Slobu, je što su neki toliko ojačali, da uskoro neće biti dovoljno moćan nijedan dosije, pa ma on bio debeo i 100 000 strana, i ma kakvog "kvaliteta" on bio.
ljudska.prava.297 jkratica,
>> Karadzic je lezao u corki zato sto je kao doktor u nekoj ambulanti >> Hadzic(verovatno takodje tvoj miljenik)je lezao corku zato sto je > Skrećem pažnju poštovanom publikumu da su trojica od gornje > četvorice (izuzev Tuđmana) bila prićorkirana u vrema vladavine > Hamdije Pozderca u BiH. Mimo njih je predmetni držao u ćorki i Matu > Bobana i Ćićolinu. > čiveo najbolji jugoslovenski političar Hamdija Pozderac! Mogao je 'ladno da ih sakupi na gomilu, pa da snimi film strave i užasa. Uostalom, film bi doživeo toliki uspeh i zahvaljujući tome, što nijedan od njih u stvari ne bi glumio! :(((( Uostalom, bolje i da je bio film strave i užasa, nego ova stvarnost strave i užasa! :((
ljudska.prava.298 jkratica,
>> nije izgledalo da je uspeo. U roku od par godina, Karlo IX je umro u >> najgorim mukama (otrovan), njegova dva brata su takođe sedala na >> presto i brzo bila ubijana, da bi najzad na vlast došao Anri od Navare... >> hugenot :) > Koji je morao po drugi put da pređe u katoličanstvo da bi poneo krunu. > Jel ti sugerišeš da Karadžić treba da pređe u islam? Ne, meni pre liči na (pu, pu, pu, "pregrizo jezik") konstataciju da bi nam se posle svega moglo desiti da dobijemo Hrvata (ili muslimana) za predsednika Srbije. :(((((( P.S. S tim što je predmetni par puta menjao veru, "k'o beba zvečku". :((( Problem je u stvari što je Anri od Navare (Anri IV) imao mnogo, mnogo više državničke mudrosti od našeg kandidata za to mesto. :(((((
ljudska.prava.299 jkratica,
>>> istrebljenje i odumiranje, pod zaštitom UNESKA a mi ćemo sa >>> foto aparatima ići u SAFARI... > Ne, nego ćemo mi vas sa fotoaparatima posećivati u zatvoru, kao > turističku atrakciju "Poslednji Zlotvori XX-og Veka". Vala s obzirom da ima još samo 7 godina do kraja veka, ne verujem da će ih neko nadmašiti, pa uzeti tu "laskavu" titulu! :(((
ljudska.prava.300 jkratica,
>> Pola rodbine mi je zivelo u Sarajevu (neki i sada prezivljavaju i >> mole se da Srbi krenu na grad). > A jel' su u tim molbama izmolili neki ugovor sa Bogom da ce ih > granate general-idiota promasiti? Ne verujem da se iko zbog toga sekira: - Onaj Srbin koga pogodi srpska granata sasvim sigurno posle toga neće moći - Muslimanima to dobro dodje. Svako ko strada, oni ga ubroje u tzv. "jadne muslimanske žrtve", pa tim bolje po njih, što više Srba ima medju žrtvama. - General-idiot lepo gleda muslimansku TV, i zadovoljno trlja ruke, što je uspeo da svaka granata ubija samo "muslimane". I što bi se on sekirao, čak i da je dovoljno inteligentan (a žedini generali to svakako nisu nimalo) da to shvati. - Ostali njegovi pajtaši, vide da on trlja ruke, pa i oni imitiraju.
ljudska.prava.301 jkratica,
>> Slažemo se da nije. A da li je ta njegova izjava bila u >> interesu srpskog naroda u Bosni i ovde? Da li je on zaista >> tada tako mislio da su "S.M. i SPS jedini garant...". >> Mislim da nije, jer je pre toga viđan na > Nije bila. Bilo ko da je od opozicije došao na vlast, ( rekoh opozicije, ne > "reformista") ne bi ih ostavio na cedilu. U svakom slučaju ne kao Milošević. Sigurno, ne bi on njih, ali bi zato oni njega. :( I to ne samo ostavili na cedilu, nego bi ovome narodu i dobrano pripomogli (kao ....., 1914., 1944.) da postane "nebeski narod"! :((((
ljudska.prava.302 jkratica,
>> (Ili nekako tako.) :) Dakle, baš onako kako i ti kažeš. >> Međutim, moje "zaprepašnjenje" da se, od nedavno, ne treba >> zgražavati nad zločinima Mladića & CO odnosilo se na naše >> razgovore *ovde*. Za nas, bar kako ja > Molim te nemoj da se praviš naivnim. Kakvi zločini? O čemu ti pričaš? > Politički i vojni rukovodioci Republike Srpske nisu ni po čemu osim u > glavama onih kojima SD izdaje "Vjeruju" odgovorni za zločine. >> biti dovoljno "pobeda" u Bosni da bismo "zaboravili" o >> kome razgovaramo? > U tome i jeste stvar. Govorimo o ljudima koji su Srbe u ex BiH vodili > i još vode u najtežem periodu. Oni nisu idealni vođi, već iz stoga što > su ljudi, ali su se veoma dobro snašli u ratu u ex BiH. Zvati takve ljude > "ratnim zločincima" jeste zločin i ništa drugo do papagajstvo poruka > spremljenih u kuhinjama propagande. Razmišljanje prosečnog Nemca 1945. godine: Molim te nemoj da se praviš naivnim. Kakvi zločini? O čemu ti pričaš? Politički i vojni rukovodioci Nemačkog Rajha nisu ni po čemu osim u glavama onih kojima SD izdaje "Vjeruju" odgovorni za zločine. U tome i jeste stvar. Govorimo o ljudima koji su Nemce u celom svetu vodili i još vode u najtežem periodu. Oni nisu idealni vođi, već iz stoga što su ljudi, ali su se veoma dobro snašli u ratu u celom svetu. Zvati takve ljude "ratnim zločincima" jeste zločin i ništa drugo do papagajstvo poruka spremljenih u kuhinjama propagande. Eto uz 2 search-replace dobismo ovo dole! Najgore je što to potpuno odgovara mišljenju prosečnog Nemca 1945. godine! :(((((
ljudska.prava.303 jkratica,
> Ondak, jedanput Srbi - ovde više čitaj Faraon :( > - krenu da rasturaju Jugoslaviju i ona se stvarno > rasturi u paramparčad. Šta ćeš, od SHS i S i H i > drugo S u datom trenutku htedoše da se rastanu. > Ne valja što nisu mogli da se dogovore :(((( Pa problem na žalost i jeste u tome što su se ONI dogovorili da nam ovako bude (i S = Sloba i H = Franjo i S = Kučan), i njima ovo potpuno odgovara. Jedini koji nije "hteo da se igra sa njima žmurke" je Alija, pa je zato i dobio ovo što je dobio.
ljudska.prava.304 jkratica,
>> Šta se to promenilo da zaštitnici zločinaci iz Bosne svih >> boja, nisu zaslužili žaljenje? Ako su pre dva meseca bili >> za žaljenje, nija valjda da je vojnička pobeda koja im se >> smeši kadra da ih abolira? > Nisi shvatio. čalio si nad srpskim narodom. Što se zločinaca > tiče oni trebaju da odgovaraju. Ali Karadžić nije zločinac ni > po kom osnovu. >> zapljusnula Balkan, višestruko nadmašuje. :( Uz to, prvo >> smo mi (u najvećoj meri Srbi!) rasturili Jugoslaviju, pa >> su nam tek onda pritekli > Ma da, narafski da smo to bili mi. Možda zato što nismo hteli mirno > da trpimo rasturanje? Možeš to i bolje Balinda. Postoji granica do koje > se može ići. I Slovenci i Hrvati su bili rešeni da stvore svoje države. > Muslimani su bili ohrabreni baš od tkz. "međunarodne zajednice". > > Makedonci u celoj papazjaniji, bez uvrede, nisu bili mnogo bitni. Razmišljanja prosečnog Nemca 1945. godine: Nisi shvatio. čalio si nad nemačkim narodom. Što se zločinaca tiče oni trebaju da odgovaraju. Ali Hitler nije zločinac ni po kom osnovu. Ma da, narafski da smo to bili mi. Možda zato što nismo hteli mirno da trpimo rasturanje? Možeš to i bolje Balinda. Postoji granica do koje se može ići. I Rusi i Englezi su bili rešeni da stvore svoje imperije. Poljaci su bili ohrabreni baš od tkz. "međunarodne zajednice". Švajcarci u celoj papazjaniji, bez uvrede, nisu bili mnogo bitni.
ljudska.prava.305 jkratica,
>> Ko je najodgovorniji za redjanje topova po brdima oko >> Sarajeva, kao i za jednoipogodišnje bombardovanje istog? > Rat je. Jedina krivica ili nesposobnost ako hoćeš jeste u tome > što ga nisu zauzeli odmah na početku rata. Bilo bi mnogo manje muka. > Naravno, da su to uradili obavezno bi morali da izbave Izetbegovića. Razmišljanja prosečnog Nemca 1943. godine: Rat je. Jedina krivica ili nesposobnost ako hoćeš jeste u tome što ga (Petrograd) nisu zauzeli odmah na početku rata. Bilo bi mnogo manje muka. Naravno, da su to uradili obavezno bi morali da izbave čukova.
ljudska.prava.306 jkratica,
>> I Ler se pozivao na "rat je" kada su mu sudili što je >> bombardovao Beograd. > Ler je bombardovao civilne objekte i izgubio je rat. U Sarajevu su Razlika je jedino u tome što Karadžić nije izgubio rat! JOŠ UVEK!
ljudska.prava.307 jkratica,
>> ... A onda smo prestali da kupujemo slovenačku robu. > Mogu ti reći da je to bilo jedino što ih je zbilja zabolelo ;) Da to što su bili u istoj državi sa nama, pa nisu mogli da nam naplaćuju carine i ostale dažbine. E sada je stvar po nas još gora, (a po njih bolja) jer kada nam prodaju nešto (zbog sankcija) nam to naplate troduplo skuplje, a kada od nas nešto kupe to nam plate tri puta jevtinije (zbog sankcija). Dakle obim naše kupovine njihove robe možda i jeste 2-3 puta manji, ali zbog toga što robu plaćamo 2-3 puta skuplje, to dodje na isto. Što se tiče naše pšenice (i kukuruza, ....) nekad je ona prodavana Slovencima (i Hrvatima, ...) za 0.5-0.8 DEM, a sada se prodaje po 0.05-0.15 DEM, pa ti vidi. Ostali odnosi su isti! :(((((
ljudska.prava.308 jkratica,
>> Izvinite za upad u diskusiju, "oni"=rukovodstvo ili >> "oni"=narod? > Dobro pitanje. U oba slučaja je odogovor da. Narod je glasao na > referendumu. Pa svi ti referendumi su nam i doneli sve više problema (mislim na sve referendume od početka). A sve to zato, jer su sprovodjeni, onako kako kome padne na pamet, bez ikakvih normalnih prethodnih postupaka i mogućnosti njihove kontrole i verifikacije. Dakle, od početka: - Nije bilo navedeno koliko ljudi uopšte ima pravo izlaska na referendum, niti su bili dostupni birački spiskovi na uvid javnosti - Nije eksplicitno rečeno koliko je ljudi izašlo na referendum, i koliki je to procenat (ako je i rečeno nije se moglo razumeti na šta se odnosi dati procenat) . - Nije unapred odredjeno i prezentirano koliko je glasova "za" potrebno, da bi referendum uspeo. - Pitanja na referendumu niti su bila jasna, niti su prethodno razjašnjena - Pitanja o kojima se odlučivalo, nisu imala jasne posledice - Nije dopuštena nikakva ravnopravna kampanja pre referenduma - Datum referenduma je odredjivan po 10-15 dana pre, a ne bar 4-5 meseci, da bi bilo dovoljno vremena da zainteresovani pripreme kampanju, a gradjani dobro razmisle pre toga, o tome. - Nije obezbedjena jednakost ljudi (po nacionalnosti i veri), već su neki unapred diskvalifikovani. ........ Eto ovo se sve odnosi na sve te tzv. "referendume". Jedini koji su ipak zadovoljili neke kriterijume su "Slovenački referendum o otcepljenju" naš tzv. "Referendum o donošenju izbornog zakona", i "Crnogorski referendum o priključenju SRJ". Ostali su (uključujući i tzv. "Hrvatski o nezavisnosti", a i svi ostali) potpuno neregularno izvedeni, i praktično pred zakonom NIŠTAVNI. "Makedonski" nisam baš pratio, pa ne znam! Primeri referenduma koji su zadovoljavajuće izvedeni (što nije isto tome da su i rezultati po mojoj volji, kao što je to kod nekih) su "Ruski o Jeljcinu", "Francuski o EEZ", i prvi "Danski o EEZ-u" (što ne bih rekao za drugi "Danski"), "Italijanski o izbornom zakonu".
ljudska.prava.309 voki,
>> Spisak preoriteta je mnogo, mnogo duži. Drugo je >> rečeno. U odnosu na druge narode u bivšoj Jugoslaviji, Srbi >> imaju najviše interesa za takvim jedionstvom. Pogledaj >> kontekst pa ćeš videti da se o tome radilo. Dobro OK, nesporazum. Al' opet zar ne vidiš da ovakav rasplet (cepanje Jugoslavije) nikako ne odgovara Muslimanima. Naime ima ih i u Sandžaku, Crnoj Gori, beše i po Makedoniji nešto. A da ne spominjemo da tek muslimanima (kao verski opredeljenoj grupi) rascep ne odgovara jerbo ima i Albanaca i Turaka i Cigana (onaj muslimanski - najveći - deo). Ja da sam bosanski Musliman ja bih nastojao da u onom košmaru (pre rata) uđem u zajedničku državu sa Srbijom, Crnom Gorom i Makedonijom uz sve početne nepovoljnosti (Faraon), pa bih računao sa procentualno nedovoljnim brojem Srba u takvoj državi da bi mogli tek tako da me tlače, i sa natalitetom. A eto ti i Hrvatske: Srbi im se smestili posred države pa ne mogu da spoje kontinentalni deo sa Dalmacijom. Bar mi Srbi znamo kako je nezgodno imati tvrdoglavu "iredentu", što bi Srbi u Hrvatskoj bili sve da i nisu uspeli vojno da ovladaju onolikom teritorijom. A ako mene lično pitaš moj interes je: Vračar, Stari Grad i Savski Venac nezavisna država (balkanski Monako) :))))) >> Ovako nam se "smeši" da 1/3 stanovništva imamo >> izvan, Ma neće biti baš 1/3 jer će svi da navale za Beograd...;( Pozdrav Voki.
ljudska.prava.310 voki,
>> Jedini koji nije "hteo da se igra sa njima žmurke" je Alija, >> pa je zato i dobio ovo što je dobio. Da, on je hteo da se "igra šuge", samo je bio dovoljno glup da ne vidi da će on biti "šuga". Pozdrav Voki.
ljudska.prava.311 ndragan,
/ Procitao sam to u "Intervju",pa ako hoces veruj,ako neces ne moras. Na osnovu ove rečenice sam pretpostavio da mogu da pogodim kome se replicira. Pogodio sam.
ljudska.prava.312 ndragan,
/ da ponovim SVI pre(t)ci Srbi. E, ajd sad mi reci šta sam ja, / ustvari? Dok dokažeš da nisi bik...
ljudska.prava.313 fancy,
ŮŢ> A ako mene lično pitaš moj interes je: Vračar, Stari Grad i ŮŢ> Savski Venac nezavisna država (balkanski Monako) :))))) Pozdrav sa Savskog Venca..:))))))) Inače, bilo bi tu mesta i za Zvezdaru i Voždovac. (da nam dođu nešto kao vojne krajine ;) Fancy
ljudska.prava.314 balinda,
>> Al' opet zar ne vidiš da ovakav rasplet (cepanje Jugoslavije) >> nikako ne odgovara Muslimanima. Kako da ne. Mulsimani (kako sam samo vešto izbegao izjašnjavanje o kurentu ili verzalu) :))) su, može biti i najveći, gubitnici. Njima je najviše odgovarao mir u kome bi svoju osvojenu nacionalnost i dalje pumpali. Ovako, vidi se da se radi o nečemu veštačkom i neodrživom. Da li će se ovaj rat prelomiti tako da njihov značaj postati trećerazredan ili će ipak dobiti i svoju državu, nije lako reći. Kako sada stoje stvari mislim da im ulazak u ovakav rizik nije bio potreban. S druge strane, nisam baš uveren da se Zapad baš raduje stvaranjem nekakve (makar u početku i laicističke) muslimanske države. Pre mi se čini da bi voleo da ih Srbi i Hrvati kontrolišu. U tom smislu sasvim mi je jasno njihovo insistirnaje na jedinstvenoj državi. >> A ako mene lično pitaš moj interes je: Vračar, Stari Grad >> i Savski Venac nezavisna država (balkanski Monako) :))))) Pa ti si imperijalista, :) meni je dovoljan Dorćol kao stalni član Saveta bezbednosti. ;)
ljudska.prava.315 maksa,
<><> Pa ti si imperijalista, :) meni je dovoljan Dorćol kao <><> stalni član Saveta bezbednosti. ;) To može, al' tek kada se razreše pitanja oko spornih teritorija sa Starim Gradom! :)))
ljudska.prava.316 v.nesic,
> Inače, bilo bi tu mesta i za Zvezdaru i Voždovac. > (da nam dođu nešto kao vojne krajine ;) Možemo da ti dođemo ko pokrajne, vojsku i krajne ne pominji !
ljudska.prava.317 v.nesic,
> p.s. da li sam pogrešno razumeo tvoju rečenicu? nisam valjda... Razumeo si odlično :(
ljudska.prava.318 balinda,
>><><> Pa ti si imperijalista, :) meni je dovoljan Dorćol kao >><><> stalni član Saveta bezbednosti. ;) >> >> To može, al' tek kada se razreše pitanja oko spornih >> teritorija sa Starim Gradom! :))) Sporne teritorije? Koje sporne teritorije? :) Kao stalni član SB-a ulažemo veto i na samo postavljanje ovog pitanja. :)))
ljudska.prava.319 maksa,
<><> Sporne teritorije? Koje sporne teritorije? :) Kao <><> stalni član SB-a ulažemo veto i na samo postavljanje <><> ovog pitanja. :))) Eh, eh, eh, polako, drug stalni član.;) Znaš ti koje: one između Vasine i, recimo, Strahinjića Bana. Neće to tek tako proći. Mi moramo održati opštinu Stari Grad u njenim istorijskim granicama, i ne zanimaju nas one administrativne. To je minimum naših uličnih ;) interesa od kojih nećemo odstupiti ni za pedalj. ;) Svi Starograđani u jednoj opštini! PS Ni ne pomišljaj na neke, nazovi, posmatrače. :) PPS Ako nećete mirnim putem, očas posla će se organizuje jedan referendum, pa se ti češi po glavi nad ruševinama dunavskog cveta. :)
ljudska.prava.320 fancy,
ŮŢ>> Inače, bilo bi tu mesta i za Zvezdaru i Voždovac. ŮŢ>> (da nam dođu nešto kao vojne krajine ;) ŮŢ> Možemo da ti dođemo ko pokrajne, vojsku i krajne ne pominji ! Bravo care! Naravno da sam se šalio :)) Voždovac i Zvezdara su po meni sama srž opozicije, tako da nema frke, nikakva vojna krajina vam ne sleduje, idemo zajedno pa šta nam bog da..:) the magnificent five
ljudska.prava.321 fancy,
ŮŢ>>> <><> Pa ti si imperijalista, :) meni je dovoljan Dorćol kao ŮŢ>>> <><> stalni član Saveta bezbednosti. ;) ŮŢ>>> To može, al' tek kada se razreše pitanja oko spornih ŮŢ>>> teritorija sa Starim Gradom! :))) ŮŢ> Sporne teritorije? Koje sporne teritorije? :) Kao stalni član SB-a ŮŢ> ulažemo veto i na samo postavljanje ovog pitanja. :))) Šta je ovo Balinda? Početak postavljanja balvana na Dorćolu??? sa interesovanjem pratim dalji razvoj situacije... Fancy
ljudska.prava.322 wizard,
> Svi ti referendumi su bili smešni, a najsmešniji su bili oni Karadžićevi > (beše ih dva?), naročito ono kada je mogao da glasa svako u Beogradu > kome je ne znam koji predak bio iz Bosne. Osim toga, on je jedini pravio Još smešnija je Karadžićeva odluka o "kovertiranju" rezultata referenduma o ujedinjenju prekodrinskih srpskih država.
ljudska.prava.323 kriss,
>> Znao sam ! Znači, bilo je teško prevariti te !! :))))))))))
ljudska.prava.324 balinda,
>> Šta je ovo Balinda? >> Početak postavljanja balvana na Dorćolu??? >> sa interesovanjem pratim dalji razvoj situacije... Tako je. SAO Dorćol. :) Računajte da na tramvaje 2,5 i 10 više ne možete da računate. :))) A to je tek početak opravdane borbe dorćolaca protiv hegemonije Starog Grada. ;)
ljudska.prava.325 fancy,
ŮŢ> Tako je. SAO Dorćol. :) Računajte da na tramvaje 2,5 i 10 više ne ŮŢ> možete da računate. :))) A to je tek početak opravdane borbe dorćolaca ŮŢ> protiv hegemonije Starog Grada. ;) Hej goloruki narode Dorćola, da li imate dovoljno kamiondžija, magacionera, zubara i psihijatara??? Pravedna borba ma kog naroda se ne može zamisliti bez gorenavedenih profesija ;) Fancy |=--\\ čukur česma - maslenički most
ljudska.prava.326 ladislavs,
> ................................. Karlo IX je tim > "podvigom" hteo da jednom za svagda oslobodi Francusku > "hugenotske gamadi". I nije da nije izgledalo da je uspeo. Na tome su mu bile zahvalne i Holandija i Engleska: francuski hugenoti su, izbegavši kod njih, podstakli razvoj trgovine i manufaktura. ciLa.
ljudska.prava.327 ladislavs,
> To uopšte nije tačno. Od svih primedbi možeš staviti > jedino zamerku što je bio održan u ratnim uslovima. Vrlo zanimljivo! A kada su Muslimani i Hrvati na nivou BiH inscenirali referendum za unitarnu Bosnu, to je bila majorizacija u odnosu na 1/3 populacije, a ovo nije majorizacija 1/3 stanovnika Srpske koji nisu Srbi? Pa ko im je kriv kad su se etnički rasčistili. ;> Prvi je neregularan jer je protiv volje Srba, a drugi ima jedino primedbu da je održan u ratnim uslovima, bez obzira što je protiv volje "srpskih" Muslimana i Hrvata? (Q: Kako se inače zovu Muslimani i Hrvati iz Srpske? A: Ne zovu se nego se teraju ;)) Meni se ipak čini da ovde još dugo neće biti "poštenih" referenduma (da li tako nešto uopšte postoji?). ciLa.
ljudska.prava.328 voki,
>>>> A ako mene lično pitaš moj interes je: Vračar, Stari Grad >>>> i Savski Venac nezavisna država (balkanski Monako) :))))) >> >> Pa ti si imperijalista, :) meni je dovoljan Dorćol... To ti verujem, vi dorćolci ionak nikad niste smeli da se penjete na žuburu :))))) Šala - maalaaaa !, već me tuku, s leđa !, dorćolci :) Pozdrav Voki. P.S. Vidiš (š)to su ti srpske deobe :)))))
ljudska.prava.329 voki,
>> Sporne teritorije? Koje sporne teritorije? :) Kao stalni član >> SB-a ulažemo veto i na samo postavljanje ovog pitanja. :))) Taj vaš veto ćemo shvatiti samo kao formalni prigovor :)))) Koji SB, koji UK (Ujedinjeni Kvartovi) ? Nemo da počnemo sa balvanima (banderama?), pa će vidiš spornu teritoriju, a vi da nam presečete trolebuske žice, pa mi vama zagadimo Dunav, a vi nama... ne zaboravi žubura je iznad tebe na brdu, ko Pale... pa da vidimo čija nana crnu vunu prede...pa kad se umešaju oni sa Liona, pa sa Jerkovića, Voždovca (starog), Karaburme... SVI PROTIV SVIH - BIH :) Pozdrav Voki. P.S. Izvinjenje svima koje nisam pomenu, npr. Brdo (Banovo i ostala i ostali.
ljudska.prava.330 voki,
>> Šta je ovo Balinda? >> Početak postavljanja balvana na Dorćolu??? >> sa interesovanjem pratim dalji razvoj situacije... Pusti ga separatista :) Samo nije Balkanski Monako za bacanje kao SFRJ. Još ako smo se stvarno ujedinili sa Zvezdarom i Voždovcem ima da ih nema separatista :))) Za princa i ujedinjenu otadžbinicu BM ! :) Voki.
ljudska.prava.331 voki,
>> Tako je. SAO Dorćol. :) Računajte da na tramvaje 2,5 i 10 više >> ne možete da računate. :))) A to je tek početak opravdane >> borbe dorćolaca protiv hegemonije Starog Grada. ;) Dorćol, jel' to tamo gde živi poglavica Baba ? Za tramvaje nas na Vračaru zabole, NE DIRAJ TROLEBUSE, ako treba pristajemo na pregovore ;) Eto propade i Balkanski Monako, a kamoli SFRJ - Voki.
ljudska.prava.332 kriss,
>> Dok dokažeš da nisi bik... E da ja sad ne bih pogađao šta li si zapravo hteo ovim da kažeš, pružam ti priliku da se sam izjasniš, zapravo to od tebe očekujem.
ljudska.prava.333 fancy,
ŮŢ> Pusti ga separatista :) Samo nije Balkanski Monako za ŮŢ> bacanje kao SFRJ. Još ako smo se stvarno ujedinili sa ŮŢ> Zvezdarom i Voždovcem ima da ih nema separatista :))) Voždovac i Zvezdara su gotova stvar... A ako Dorćol bude pravio probleme, ima da radi plan RAM 2... Kako slutim da će Dorćol odustati od maksimalističkih zahteva teritorijalne autonomije, predlažem da se pregovara o nekom vidu kulturne autonomije (razumem ih potpuno, Desnokrilni je sa Starog grada ;) i labavoj federaciji... (specijalni status?) A kad smo kod braće, predlažem da se u SB otvori pitanje položaja naše manjine preko reke ;) i da se ista pod hitno zaštiti od terora Spantićeve braće na N.Bgd. ;) ŮŢ> Za princa i ujedinjenu otadžbinicu BM ! :) More, za kralja i UOBM ! :) Fancy
ljudska.prava.334 fancy,
ŮŢ> P.S. Izvinjenje svima koje nisam pomenu, npr. Brdo (Banovo i ostala ŮŢ> i ostali. Mi smo ti bre civilizacija, dok su ruralni tipovi na brdima, i to tako ima da ostane... Moramo maticu održati u životu da bismo bili od nekakve pomoći ugroženoj braći od Ceraka do Palilule... Fancy
ljudska.prava.335 jkratica,
>>> Jedini koji nije "hteo da se igra sa njima žmurke" je Alija, >>> pa je zato i dobio ovo što je dobio. > Da, on je hteo da se "igra šuge", samo je bio dovoljno glup da > ne vidi da će on biti "šuga". Da malo sam pogrešio. On jeste hteo da igra, ali na njegovu žalost nije znao pravila igre.
ljudska.prava.336 jkratica,
>> Svi ti referendumi su bili smešni, a najsmešniji su bili oni Karadžićevi >> (beše ih dva?), naročito ono kada je mogao da glasa svako u Beogradu >> kome je ne znam koji predak bio iz Bosne. Osim toga, on je jedini pravio > Još smešnija je Karadžićeva odluka o "kovertiranju" rezultata > referenduma o ujedinjenju prekodrinskih srpskih država. Da nije tužno, bilo bi smešno. :( Šta mislite da li prosečan Amerikanac pored ovakve komedije odnosno farse, ima uopšte potrebe da gleda neku cirkusku predstavu. Ja mislim da NE. :( I sa nama bi bilo isto, samo da se ne radi o našoj koži. :(
ljudska.prava.337 drazen,
> Kako slutim da ce Dorcol odustati od maksimalistickih zahteva > teritorijalne autonomije, predlazem da se pregovara o nekom > vidu kulturne autonomije (razumem ih potpuno, Desnokrilni je > sa Starog grada ;) i labavoj federaciji... (specijalni status?) Nikad robom! Desnorilni pripada Vracaru, i tu nista ne mislim da menjam. Ako kojim slucajem i stanuje na teritoriji Starog grada, ima da ga iselimo. Na predmetnoj opstini ne trosimo mentalne invalide tog tipa. Nasa crkvena opstina obiluje slucajevima koji se najbolje mogu opisati kao SePeO gangsteri sa pistoljem u jednom, ikonom Svetog Save u drugom i Nedeljnim izdanjem Vjesnika za Srbiju u trecem dzepu. Pored toga, ovde ima i slucajeva boljsevika demokratsko-praxisticke orijentacije ali su sa izuzetkom dijeteta Djindje marginalni. Pl poz D P.S. Primetite da je na teritoriji Starog grada finansijsko-poslovni centar drzave, Francuska ulica. Ima da naplacujemo porez za burzovne usluge nasih "dilera".
ljudska.prava.338 milan,
> Nikad robom! Desnorilni pripada Vracaru, i tu nista ne mislim da menjam. > Ako kojim slucajem i stanuje na teritoriji Starog grada, ima da ga > iselimo. Na predmetnoj opstini ne trosimo mentalne invalide tog tipa. > Nasa crkvena opstina obiluje slucajevima koji se najbolje mogu opisati > kao SePeO gangsteri sa pistoljem u jednom, ikonom Svetog Save u drugom i > Nedeljnim izdanjem Vjesnika za Srbiju u trecem dzepu. Pored toga, ovde > ima i slucajeva boljsevika demokratsko-praxisticke orijentacije ali su > sa izuzetkom dijeteta Djindje marginalni. Vračar sa indignacijom odbija pokušaj uvaljivanja oporbenih mentalnih invalid-manekena u njegov etnički prostor! ;) "Svaka 'tica leti svome jatu" što rekli neki od njih. Valjda je važnije ko se gde rodio nego gde mu je sedište i ležište stranke? "Svako neka počisti pred svojom kućom!" što rekao Stipe Šuvar, koji nam, gospodo porotnici, danas izgleda mnogo manje strašno nego ondak. No, da se odnosi prijateljskih opština ne bi kvarili, predlažem jednu zajedničku akciju iseljavanja oporbenih manekena sa naših teritorija. Akcija bi nosila radni naziv "Svako ko ne zna da l' je doš'o il' je poš'o, najbolje neka ne stanuje kod nas!". Pl poz M
ljudska.prava.339 wizard,
> >> Dok dokažeš da nisi bik... > > E da ja sad ne bih pogađao šta li si zapravo hteo ovim da kažeš, > pružam ti priliku da se sam izjasniš, zapravo to od tebe očekujem. Dok ti očekuješ, odoše... :)))))
ljudska.prava.340 fancy,
ŮŢ> sa naših teritorija. Akcija bi nosila radni naziv "Svako ko ne ŮŢ> zna da l' je doš'o il' je poš'o, najbolje neka ne stanuje kod ŮŢ> nas!". Optimalno podržavam ;) ... ('el nećeš da me tužiš..:) Fancy
ljudska.prava.341 drazen,
> No, da se odnosi prijateljskih opstina ne bi kvarili, > predlazem jednu zajednicku akciju iseljavanja oporbenih manekena > sa nasih teritorija. Akcija bi nosila radni naziv "Svako ko ne > zna da l' je dos'o il' je pos'o, najbolje neka ne stanuje kod > nas!". Odmah stupamo u akciju. Podeliti anketu oprbenim manekenima sa samo jednim pitanjem: "Da li mislite da je srpski narod preko Drine ugrozen?" Ko potvrdno odgovori biva nagradjen kartom u jednom pravcu preko plemenite medje, da brani svoju bracu. (Kurjak da bude iseljen u svakom slucaju!) Od popova da zadrzimo one tehnokratske popove sto svercuju benzin i eventualno rdeceg Paju. Trima "A" najstoze da se zabrani ulazak na teritoriju radikalnog antiklerikalizma. Pl poz D
ljudska.prava.342 balinda,
>> To ti verujem, vi dorćolci ionak nikad niste >> smeli da se penjete na žuburu :))))) Nismo ni imali potrebe. ;) Mi smo ovde "oduvek" živeli, a na žuburu smo išli da lovimo divlje patke. ;>>>
ljudska.prava.343 novim,
>> i kernel, da li vam se čini da je sad na redu re-integracija ju-a >> (bez dežele, eventualno)? > Teško je to definisati kao ratni cilj. Ratni cilj je nešto > što valja terirorijalno postići. to bi onda mogao biti upravo ratni cilj. (nevolja je što kod faraončeta teško bilo šta može da se zove "cilj", osim "kernela")
ljudska.prava.344 novim,
> ne zaboravi žubura je iznad tebe na brdu, ko Pale... pa da vidimo si, care! al ako si na centrali 45 ajd da se pobratimo po oružju, pa da s neke sps općine oslobodimo centralicu koja valja, a? - šifra "spor sam, ali sam dostižan"* --- * v. pod "0,0 cps", izdanje južni bulevar, s.a.
ljudska.prava.345 novim,
> Moramo maticu održati u životu da bismo bili od nekakve pomoći > ugroženoj braći od Ceraka do Palilule... misliš: trutovima?
ljudska.prava.346 novim,
> Razlika je jedino u tome što Karadžić nije izgubio rat! > JOŠ UVEK! al smo ga mi izgubili. so, what's the difference?
ljudska.prava.347 novim,
Tanjugova vest, iz današnje (28. 7. 1993) Borbe (str. 7): "MEDALJA ZA MARGIT SAVOVIĆ Savezni ministar za ljudska prava i prava manjina prof. Margit Savović razgovarala je juče sa članom Nacionalne skupštine Francuske Ivom Boneom i Mirjam Flajšman, aktivistom srpskog lobija u Parizu, koji kao gosti ovog saveznog ministarstva borave u višednevnoj poseti našoj zemlji. Tokom juečerašnjih razgovora Bone je saveznom ministru za ljudska prava i prava manjina Margit Savović uručio Medalju Nacionalne skupštine Francuske, saopštilo je Savezno ministarstvo za informacije. Tanjug" comment?
ljudska.prava.348 fancy,
ŮŢ> Francuske Ivom Boneom i Mirjam Flajšman, aktivistom srpskog ŮŢ> lobija u Parizu, koji kao gosti ^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^ ŮŢ> comment? Eno ti ga gore, podvučen... Zna se ko je u Srpskim lobijima...
ljudska.prava.349 fancy,
ŮŢ>> ugroženoj braći od Ceraka do Palilule... ŮŢ> misliš: trutovima? He he... dobra analogija, ali pomenuti pripadnici odumiruće klase nisu bili u mojim mislima kad rekoh "braća"... I=--// kicking ass of working class Fancy
ljudska.prava.350 voki,
>>>> To ti verujem, vi dorćolci ionak nikad niste >>>> smeli da se penjete na žuburu :))))) >> >> Nismo ni imali potrebe. ;) Mi smo ovde "oduvek" živeli, a na >> žuburu smo išli da lovimo divlje patke. ;>>> Kažem ja lepo da ti nisi nikad smeo dalje od Slavije !!!! :))) Patke, bre, žive blizu vode, u ovom slučaju Dunava, pa si patke lovio podno kuće, a ne na žuburi. A verovatno te je neki iskompleksirani predak lagao da je ta golema voda žubura. žubura (vidim u poslednje vreme da dorćolci slabo zanju di je to) ti je na brdu i tamo se love krupnije zverke, ki u planini, ergo nije za tebe - drži se mulja dunavskog i patkica divljih :)))) Ako li pak želiš da obiđeš tu čudesnu stranu zemlju - žuburu, rado ću ti biti vodič i zaštitnik :) Pozdrav Voki.