PCUTIL.1

09 Oct 1992 - 31 Aug 1993

Topics

  1. setup (26)
  2. memory.mgr (589)
  3. disk.soft (545)
  4. disk.cache (188)
  5. arhiveri (1345)
  6. virusi (392)
  7. grafika (552)
  8. tools (602)
  9. razno (617)
  10. van.conf (17)

Messages - disk.soft

disk.soft.1 dejanr,
Ova tema je namenjena diskusiji o raznim usluČnim programima koji olakźavaju (a ponekad i oteČavaju ;) rad sa diskom, dakle stacker-u, pcvault-u i svim ostalima koji su se do skora "źvercovali" u konferenciji PC.HARD.
disk.soft.2 d.petrovic,
Ă>> Ne znam kako radi taj PC-VALUT i da li password zapisuje Ă>> u BIOS ali se meni desilo da kad sam zaboravio password Ă>> koji sam definisao preko BIOS-a (Quadtel-ovog), izvadio Ă>> sam bateriju sa matherborda i BIOS je (valjda) "zaboravio" Ă>> ranije dati pass i ponovo sam imao pristup svom hardu :) Ă> Ă> I ja sam jednom imao sliŽan problem. I reźio sam ga na sliŽan Ă> naŽin. IźŽupao sam bateriju.:) Nakon toga je iskrsao drugi problem. Ă> :( Bateriju nisam mogao da vratim. :( Bila je zalemljena. Morao sam Ă> da lemim. Onda sam shvatio da je sve bilo nepotrebno. Pored Ă> baterije se nalazio jedan dČamper. Njegovim kratkospajanjem Ă> baterija se iskljuŽuje.:) Jock ! «ovek je pitao za PC-VAULT, a to Žudo se kaŽi na particionu tabelu, a ako i nije tamo sigurno negde na disk. Da vam kaČem kako radi ? Ajde da vam kaČm. Situacija 1 ! UkljuŽiź raŽunar, pita te ti ponavljaź sve dok ne pogodiź kombinaciju ;) Situacija 2 ! Staviź sistemsku disketu u A:-flopi i startujeź ludu makinu i sve normalno proradi, kao.... ;>>>> A:░>c: <-ovde lupiź enter ;) i lepo te izvesti da taj disk ne postoji. Jednostavno... NEMA GA !!! Nemam pojma kako bi mog'o da ga zezne, ali garant mora da Žita podatke sa diska, a da ga tretira kao port, pa sad koja je to adresa, pa da li i to uopźte moČe, pa na kraju koliko su mu vaČni podaci na disku, tj. vrede li oni toliko vremena (Žitaj Čivaca), ali ako neko zna takvo reźenjce voleo bih da znam da je iko uspeo. BTW. Jeste li uspeli neźto ?
disk.soft.3 dejanr,
Ja mislim da PC.VAULT uzme boot sektor, particionu tabelu i, źta ja znam, FAT-ove i scramle-uje ih pomoęu password-a. ZnaŽi, nema nikakvog pristupa iz DOS-a dok isti ne budu vraęeni u originalno stanje, opet primenom PCVAULT-a. Tako bih bar ja radio da piźem program. Dakle, takvom disku se (mora biti) moČe pristupiti sa NU /M. Mogao bi se oporaviti boot sektor pa i root dir, s tim da se izgube imena direktorijuma ali to nije neki problem. No ono źto nemam ideju kako bi se oporavilo to su FAT-ovi, mislim da je to gotovo nemoguęe sem ako je disk "juŽe" komprimovan, a i tad...
disk.soft.4 svajdic,
Ja sam slucajno zeznu jednog kolegu sa PC-VAULT-om i on je problem resio na sledeci nacin. Sa nortonovim disk editorom je pristupio hardu ne kao logickom │▀─Ú]vec kao fizickom. Onda je obrisao fajl sa imenom CLENDSK.* ili nesto slicno koji se nalazi u root diru.Na to resenje miÝo je ukazao onaj koji je i ostavio PC-VAULT na sezam.
disk.soft.5 d.petrovic,
Ă> Onda je obrisao fajl sa imenom CLENDSK.* ili nesto slicno Ă> koji se nalazi u root diru.Na to resenje Ă> miÝo je ukazao onaj koji je Ă> i ostavio PC-VAULT na sezam. Joź ęeź me naterati da probam, pa ako ne uspe, seli se u Paragvaj. Fajl se valjda zove CLEANDSK.DRV ili sliŽno, ok. za to, ali kako to misliź pristupiti sa nortonovim DE. Pa neęe bre da ga na¬e, nema, logiŽki, nema fiziŽki, nema niźta, osim A i B. Kako, ne pitajte me, moČda uzme bios, pa prepiźe, pa prevektoriźe, pa preadresira, pa... pa mu kaČe da nema harda u konjfiguraciji. Moram da probam da dignem tako sistem sa A diska pa da napravim jedan INT 11, to ęe valjda biti odgovor. Ah, da, savet !!! Ako, neko zabrlja sa źifrom, promeni pa na brzaka zaboravi :)), dovoljno je obrisati ovaj cleandsk.*, samo pri sledeęem startovanju mora malkice da proŽeźljate particionu tabelu, recimo neka NDD to sam zavrźi. Pozdrav, Dejan
disk.soft.6 pmilovanovic,
POMAGAJTE Imam 386 sa 4MB ram i zaglavljuje mi. prvo sam mislio da je zbog nerasporedjene memorije u smartdrv-u (windows) ali nije . formatirao sam ali nista opet kada startujem Telemate nekad zaglavi .To se desava i sa dekompresijom nekih fajlova HDesava se i u Crel-u kada radi neki dugi posao. TA DA RADIM pozdrav PMILOVANOVIC :(((((((((((((((((
disk.soft.7 snemcev,
>> BTW. Jeste li uspeli neźto ? Dok sam bio u srednjoj źkoli, na jednom hardu je bio instaliran PC-VAULT. A ¬aci ne bi bili ¬aci kad ne bi provalili i to. Dakle ovako: ubaciź disketu u A: i dok se podiČe sistem tj. dok gori lampica na disketnoj jedinici (!), a ti udariź Ctrl-Alt-Del. Posle par pokuźaja PC se zezne, pa podigne sistem sa harda bez traČenja lozinke (naravno, posle par reseta otvoriź vrata disketne jedinice). Istina, ovo je bila starija verzija programa i XT raŽunar, ali ko zna, moČda i sad upali. Kako i zaźto, ne pitaj, nemam pojma.
disk.soft.8 vitez.koja,
#=> olaksavaju (a ponekad i otezavaju ;) rad sa diskom, #=> dakle stacker-u, Odma sebi da cestitam sto sam pre neki dan u silovitom naletu skinuo stacker i oslobodio se bede, pa sad mogu mirno resign na ovu temu O:) O pokojniku sve najlepse.
disk.soft.9 dejanr,
>> ali kako to misliź pristupiti sa nortonovim DE. Pa neęe bre da ga na¬e, >> nema, logiŽki, nema fiziŽki, nema niźta, osim A i B. Jesi li probao NU /M?
disk.soft.10 mjova,
> Imam 386 sa 4MB ram i zaglavljuje mi. prvo sam mislio da > je zbog nerasporedjene memorije u smartdrv-u (windows) ali > nije . formatirao sam ali nista opet kada ko zna źta je, pitanje je kompleksnije od duČine tako da je pronalaČenje problema nezgodno. da li se zaglavljuje pri radu sa diskom ili ne? ako je to sluŽaj, onda ti preporuŽujem hyperdisk (cache) kome bi bilo zgodno da ukljuŽiź verify opciju. imao sam sliŽan problem i reźio sam tim programom. ako koristiź qemm/max onda moČda neźto nisi dobro podesio. izbaci sve moguęe 'napredne' opcije i ostavi samo standadne. pokuźaj da dodaź u qemm liniju 'IA U8 NRH'.
disk.soft.11 d.petrovic,
Ă> Jesi li probao NU /M? Jock! Probaęu!
disk.soft.12 svajdic,
> > Jos ces me naterati da probam, pa ako ne uspe, seli se u Paragvaj. Fajl se > valjda zove CLEANDSK.DRV ili slicno, ok. za to, ali kako to mislis pristupiti > sa nortonovim DE. Pa nece bre da ga nade, nema, logicki, nema fizicki, nema > nista, osim A i B. Kako, ne pitajte me, mozda uzme bios, pa prepise, pa Za Paragvaj neznam sta ce mo ali posto sam ja ATARI ST-a i nemam norton utility jedino sto mogu da ti kazem da je to covek uradio sa DE i NU 6.0 verzije i da ona ima mogucnost biranja izmedju logickog i fizickog uredjaka(hard).I uspeo je da sredi stvar da sljaka.Normalno sistem je pre toga digao sa diskete. Sloba
disk.soft.13 korvin,
HELP, please ! Stacvol.dsk mi se defragmentisao na oko 9%(sor je sam od sebe promenio boje). U Čelji da se reźim napasti, ja startujem sdefrag, i on poŽne da radi ono źto je i do sada uspeźno radio, ali kadapoŽne da sre¬uje direktorijume, osjesnom pukne i javi greźku stac overflow !!!! Odmah se stacvol.dsk proglasi za read only, pa moram da mu menjam atribute pomoęu pctools-a (stara dobra 4.3 :) i onda pokreęem sdefrag sa opcijom /fc:░stacvol.dsk, da bi ga ovaj vratio. On to i uradi, resetuje sistem, i sve je ok. Ja onda opet pokuźam sdefrag obiŽan, ali on ponovo javi stac overflow :((( Menjao sam opcije emm - qemm6.0, dizao sam stac na 9,512 ali avaj, nikako neęe da preskoŽi to prokleto stac overflow :(((( "Pomoę" u vidu reŽenica: "ko ti je kriv źto koristiź stacker..." mi ne znaŽi puno. Da imam moguęnosti imao bih 210 mb hard, ali nemam :((( Stvarno sam u groznoj situaciji, jer uskoro treba da kucam neźto, a kompjuter mi je u frci ... HELP please !!! P.S. Disk mi je seagate st157a ako vam to neźto znaŽi (jednom sam ga lele formatirao i preČiveo je).
disk.soft.14 adiklic,
> Stacvol.dsk mi se defragmentisao na oko 9%(sor je sam od > sebe promenio boje). U Čelji da se reźim napasti, ja > startujem sdefrag, i on poŽne da radi ono źto je i do sada > uspeźno radio, ali kadapoŽne da sre¬uje direktorijume, > osjesnom pukne i javi greźku stac overflow !!!! Odmah se > stacvol.dsk proglasi za read only, pa moram da mu menjam > atribute pomoęu pctools-a (stara dobra 4.3 :) i onda > pokreęem sdefrag sa opcijom /fc:░stacvol.dsk, da bi ga > ovaj vratio. On to i uradi, resetuje sistem, i sve je ok. > Ja onda opet pokuźam sdefrag obiŽan, ali on ponovo javi > stac overflow :((( Menjao sam opcije emm - qemm6.0, dizao > sam stac na 9,512 ali Prvo, oslobodi mu dosta memorije van stacvol.dsk, to mu je potrebno da mulja. Drugo, kad imaź pristupa disku, podatke prebaci na diskete za svaki sluŽaj i ako ne uspe restitucija sledi ponovo instaliranje programa. Podatke treba drČati na nestakerisanom delu diska, a programe u instalacionoj verziji na disketama. Treęe, kad imaź stacker, źto manje soft i hard bootovanja..
disk.soft.15 dperkovic,
Isti problem imam i ja vec par meseci, ali resenje ne znam. meni je stepen fragmentacije sada cak 18% DejanP
disk.soft.16 milan,
> Stacvol.dsk mi se defragmentisao na oko 9%(sor je sam od sebe promenio > boje). U Čelji da se reźim napasti, ja startujem sdefrag, i on poŽne da > radi ono źto je i do sada uspeźno radio, ali kadapoŽne da sre¬uje > direktorijume, osjesnom pukne i javi greźku stac overflow !!!! Odmah se > stacvol.dsk proglasi za read only, pa moram da mu menjam atribute pomoęu > pctools-a (stara dobra 4.3 :) i onda pokreęem sdefrag sa opcijom > /fc:░stacvol.dsk, da bi ga ovaj vratio. On to i uradi, resetuje sistem, i > sve je ok. Ja onda opet pokuźam sdefrag obiŽan, ali on ponovo javi stac > overflow :((( Menjao sam opcije emm - qemm6.0, dizao sam stac na 9,512 ali > avaj, nikako neęe da preskoŽi to prokleto stac overflow :(((( I meni se taj problem pojavljivao. Reźio sam ga (poźto sam isprobao :( sve moguęnosti koje nabrajaź) pomoęu ▒tekerove verzije 2.01 - muka se javljala sa verzijom 2.0. InaŽe, kada stvar opraviź, pripazi da ne poverujeź izveźtajima NDD-a ili nekog sliŽnog programa, kada posle resetovanja - jer se neźto zaglavilo - objavi da ne valja FAT. FAT valja, a ono źto mu se pojavljuje kao feler je posledica okolnosti da si resetovao maźinu u pola posla koji je brljao po źteker-fajlu pa je fajl delimiŽno proglaźen sistemskim i/ili read-only a delimiŽno nije, źto zbunjuje ndd-a i sliŽne programe. Naprosto pusti źtekera da se opet digne i on sredi zaźtitu fajla! Pl poz M
disk.soft.17 zormi,
* "Pomoę" u vidu reŽenica: "ko ti je kriv źto koristiź * stacker..." mi ne znaŽi puno. Da imam moguęnosti imao bih 210 * mb hard, ali nemam :((( Ja imam 210 mb hard pa svejedno koristi stacker ;) Ne daj se obeshrabriti... Ja mogu da ti ponudim Stacker iz februara ako je tvoj stariji poźto sve to liŽi na bug.
disk.soft.18 adzem,
> Isti problem imam i ja vec par meseci, ali resenje ne > znam. meni je stepen fragmentacije sada cak 18% Koristite COMPRESS iz PCTools-a. Uradi isti posao bez ikakvih problema (ako ste hteli samo prepakivanje diska, opcija SDEFRAG /R). Posle COMPRESS-a, SDEFRAG prijavi 0% fragmentaciju, znaŽi uspelo je. InaŽe koristim COMPRESS iz PCT-a 7.0, pa ne znam ima li problema sa starijim verzijama, a źto se tiŽe SDEFRAG-a, kod mene i on radi posao, samo je straźno spor.
disk.soft.19 korvin,
­­­> Ne daj se obeshrabriti... Ja mogu da ti ponudim Stacker iz februara ­­­> ako je tvoj stariji poźto sve to liŽi na bug. Da to nije onaj stacker 2.01 koji je Milan pominjao ?? Molio bih sve vlasnike inkriminisanog da mi se hitno jave !!!
disk.soft.20 jtitov,
> Ne daj se obeshrabriti... Ja mogu da ti ponudim Stacker iz > februara ako je tvoj stariji posto sve to lici na bug. Poslusajte Zormija, jer stac. 2.01 resava SVE probleme. Ni jedanput nije "pao", nijedanput sdefrag nije .sro stvar, ni jedan jedini byte nije izgubljen. A stac. 2.0 je pravila takva s... da je to haos. Pogotovu sa sdefrag-om.
disk.soft.21 michelle,
> Koristite COMPRESS iz PCTools-a. Uradi isti posao bez > ikakvih problema > InaŽe koristim COMPRESS iz PCT-a 7.0, pa ne znam ima li > problema sa starijim verzijama, a źto se tiŽe SDEFRAG-a, > kod mene i on radi posao, Ja koristim COMPRESS is PCT 6.0 bez problema, mada ponekad pustim i SDEFRAG. pozdrav, michelle
disk.soft.22 milan,
>­­­> Ne daj se obeshrabriti... Ja mogu da ti ponudim Stacker iz februara >­­­> ako je tvoj stariji poźto sve to liŽi na bug. > > Da to nije onaj stacker 2.01 koji je Milan pominjao ?? Molio bih sve > vlasnike inkriminisanog da mi se hitno jave !!! Jeste, Stacker 2.01 je iz februara - nema novijeg. Pl poz M
disk.soft.23 ivans,
* Ja koristim COMPRESS is PCT 6.0 bez problema, mada ponekad * pustim i SDEFRAG. Znaź li moČda kako se slaČu COMPRESS iz PCT 6.0 i HyperDisk cache (valjda se ovako piźe, kucam off-line, a ne znam kako se to taŽno zove na Sezamu)... Pozdrav, Ivans.
disk.soft.24 michelle,
> Znaź li moČda kako se slaČu COMPRESS iz PCT 6.0 i > HyperDisk cache Ne znam, jer sam HyperDisk samo probao jedan dan i skinuo ga sa raŽunara.:( «ek da proverim, HyperDisk je onaj źto ti daje vreme pristupa disku 0ms. To samo da utvrdim da priŽamo o istoj stvari. pozdrav, michelle
disk.soft.25 ivans,
* «ek da proverim, HyperDisk je onaj źto ti daje vreme pristupa * disku 0ms. To samo da utvrdim da priŽamo o istoj stvari. Ma, znaź o Žemu se radi? Hteo bih da nabacim jedan pristojan disk cache (muka mi je od pc-cachea; ako neko argumentovano kaČe da on valja, zaboravite sve źto je napisano ;). Da li je HyperDisk *dobar* i, ako jeste, da li se ne "sudara" sa COMPRESS-om 6.0? Pozdav, Ivans.
disk.soft.26 mbulat,
@> Ne daj se obeshrabriti... Ja mogu da ti ponudim Stacker @> iz februara ako je tvoj stariji posto sve to lici na bug. Ajde ponudi i meni..... :) Moram neki poso da zavrsim pa mi manjka mesta na disku pa sam se po drugi put odlucio za stacker iako sam se sa 2.0 gadno sredio... Ajde u stvari ako neko ima 2.01 nek mi se javi na mail... :) Pozdrav... @>BUKI<@
disk.soft.27 adzem,
> Znaź li moČda kako se slaČu COMPRESS iz PCT 6.0 i > HyperDisk cache (valjda se ovako piźe, kucam off-line, a > ne znam kako se to taŽno zove na Sezamu)... Compress 7.0 i Hyper rade O.K, mada za svaki sluŽaj iskljuŽim keź pre poŽetka (Ctrl-Alt-D). Ne verujem da ęe źestica praviti probleme, zato slobodno uzmi Hyper.
disk.soft.28 d.petrovic,
Ă> Ma, znaź o Žemu se radi? Hteo bih da nabacim jedan pristojan disk Ă> cache (muka Meni se svi¬a smartdrv.exe iz win 3.1 Sa ostalima koje pominjete nemam iskustva pa ne mogu da poredim...
disk.soft.29 danko,
Skinuo sam Hyperdisk disk-cache program sa Sezama, pa imam par praktiŽnih pitanja za eksprete: 1) Da li je to najnovija i kompletna verzija ? 2) Da li ima neźto da mu skine one glupe sharware poruke sa uvoda ? 3) Da li se preporuŽuje Hyperdisk ili Smartdrive (iz WIN 3.1) (ili neki treęi) posebno sa obzirom na 4), 5), 6) 4) Koji je sigurniji (zaglavljivanja, gubitak podataka) 5) Koji je brČi ? 6) Koji se bolje slaČe za WINDOWS 3.1 (pulsira i daje memoriju WIN-u) ? Hvala, DANKO
disk.soft.30 viktor,
Zdravo, >1) Da li je to najnovija i kompletna verzija ? Po mom skromnom saznanju najnovija verzija HyperDisk-a je: 4.32 i ona istice u maju 1993, dokle ce se, verovatno, pojaviti nova. >2) Da li ima nesto da mu skine one glupe sharware poruke sa uvoda ? Ima dva resenja, jedan je kupovina registrovane verzije a drugi je mirenje sa sudbinom i saznanje da se taj panel javlja samo pri boot-u ... Kao odgovor na ostala pitanja, mogu reci samo to da sam dugo vremena bio registered user, ovo je prva verzija posle dugo vremena koju koristim kao non-registered. Nikada mi nista nije zabrljao, uvek mi se pokazivao brzim od ostalih cache-a. Cinjenica je da vec neko vreme samo povremeno ukljucujem cache-r jer koristim Windows-e i radije pustam njih da sve to obave, kada vec pisu u pozadini, cemu da ih neko u tome ometa ... No, da zavrsim, HyperDisk sam uvek preporucivao ... Najnovija verzija se sasvim dobro slaze sa Windows 3.1 i dozvoljeno je prenebregavanje svih upozorenja koje Windows-i daju pri otkrivanju da je HyperDisk ucitan. Rado vraca memoriju, kada mu se naredi, Windows-ima i sve radi kako bi trebalo. Jednom recju, nakon dugotrajne upotrebe ne primetih nikakve probleme. Ceste pojane novih verzija obezbedjuju compatible-nost. Moram samo navesti da je postojala verzija, 4.30, ako se ne varam, kod koje je bilo problema sa disketama u beta verzija Windows-a 3.1, jer je to bio trenutak pojave beta-verzija Windows-a 3.1, no sve je to kratko trajalo, prethodne verzije su se pokazale ispravnim. Dakle, ni taj jedan izlet nije bio problematican. Da napomenem, ne zelim ovim da otvaram stare diskusije, koji je cache-r bolji, vec samo iznosim svoja iskustva kao mogucu pomoc nekome ko je "nov" u upotrebi HyperDisk-a. Pre kraja, da napomenem, ekspert nisam :) Pozdrav.
disk.soft.31 viktor,
Zdravo, Vidi poruku 3.30. Smatram da ideja o koriscenju COMPRESS-a sa BILO kojim cache-rom nije dobra. Radije uvek boot-nem masinu sa diskete, zavrsim posao i onda mirno dalje radim. Pozdrav.
disk.soft.32 dj.rainovic,
Ţ 2) Da li ima neźto da mu skine one glupe sharware poruke sa uvoda ? MoČe. Pogledaj OK:- ili neźto sliŽno ( kao i hyper ....>nul )
disk.soft.33 ivans,
* Meni se svi¬a smartdrv.exe iz win 3.1 * Sa ostalima koje pominjete nemam iskustva pa ne mogu da * poredim... Nema veze, hvala na trudu. Pozdrav, Ivans.
disk.soft.34 ivans,
Hvala, pogledaęu poruku. Tvoja taktika o iskljuŽivanju "keźera" je dobra, samo ja nikad nisam imao problema sa PC-CACHE i COMPRESS (oba iz PC TOOLS 6.0)... Tja, izgleda da ęu se zadrČati na njemu... Ionako prijavljuje visok stepen kompresije posle remove+pack iz Sora... Satisfakcija - ne zna se :)). Pozdrav, Ivans.
disk.soft.35 ivans,
Hvala, imaęu tvoju poruku i u vidu i u Soru ;)... Samo da na¬em vremena za skidanje... Pozdrav, Ivans.
disk.soft.36 nick,
Jel ima neko SUPER STORE. Radi isto sto i STACKER ali je navodno bolji. Ako mi je pitanje bajato izvinite. pozdrav, nick
disk.soft.37 mstanic,
>> je napisano ;). Da li je HyperDisk *dobar* i, ako jeste, >> da li se ne "sudara" sa COMPRESS-om 6.0? Meni za źest meseci upravo Hyperdisk i Compress 6.0 sjajno sara¬uju. «ak ne moram ni raŽunar da resetujem nakon kompresije. P.S. MICHELLE uzmi program za testiranje keź programa pa ti neęe davati brzinu 0ms.
disk.soft.38 danko,
> koji je cache-r bolji, vec samo iznosim svoja iskustva kao mogucu pomoc > nekome ko je "nov" u upotrebi HyperDisk-a. Hvala, ali mene su na kraji iznervirale poruke pa sam preźao na SMARTDRV.exe iz WIN 3.1, ali sam ukljuŽio write-back Žak i na flopije. Za sad sam zadovoljan, a i imao seam preporuke od nekih prijatelja da je to najsigurniji keźer program. Da li je iko imao neki problem sudaranja (ili neŽeg sliŽnog) u radi sa SMARTDRV keźerom kako u normalnom radu (WIN i plain DOS) tako i u radu sa raznim disk kompresorima (prvenstveno NORTON SPEED DISK)? DANKO
disk.soft.39 iboris,
Ł Vidi poruku 3.30. Smatram da ideja o koriscenju COMPRESS-a sa BILO Ł kojim cache-rom nije dobra. Radije uvek boot-nem masinu sa diskete, Ł zavrsim posao i onda mirno dalje radim. Hyper moČe da se iskljuŽi bez ponovnog butovanja maźine, pa je zgodan za rad sa compress-om iz bilo kog paketa.
disk.soft.40 iboris,
Ł Hvala, pogledaęu poruku. Tvoja taktika o iskljuŽivanju "keźera" je Ł dobra, samo ja nikad nisam imao problema sa PC-CACHE i COMPRESS (oba Ł iz PC TOOLS 6.0)... Sve je to ok, ali moČe se desiti da ti nestane struje baź u trenutku kada ti je kompres premeźtao delove neke komplikovane elektro-źeme u P-CAD-u, koju si radio nekoliko dana , a baź za nju nisi napravio bekap i pozdravio bi se sa tom źemom. Zato se , sigurnosti radi, iskljuŽi keźer pre kompresije podataka na disku, a ja to radim svaki put kada neźto petljam po sistemu, a źto traČi mnogo upisa i Žitanja na/sa disk.
disk.soft.41 ladislavs,
> Jel ima neko SUPER STORE. Radi isto sto i STACKER > ali je navodno bolji. ................ Stacker 2.0 je bolji od SStore-a 1.3 (po PC Magazine-u Jan.28.1992) Ima oko 15% efikasniju kompresiju i brČu kompresiju/dekompresiju. Pojavila se SStore verzija 2.0, koja je navodno (po reklamama) bolja od Stackera 2.0 - Baź bi voleo da Žujem/Žitam utiske onih źto su je nabavili. cila. PS: Ja se, hvala Bogu (kuc-kuc o drvo) drČim ▒tekera 2.0, a ako izda sledi preki sud.
disk.soft.42 stal,
­=> 2) Da li ima neźto da mu skine one glupe sharware poruke sa uvoda ? Poruke ne mozes da skines ali bar mozes da eliminises potrebu za pritiskom nekog tastera. Ovo, u config-u, iza Hypera iskljucuje flopi kesiranje i ubrzava ucitavanje hypera: c:1024 SA ORF H
disk.soft.43 ivans,
* Sve je to ok, ali moČe se desiti da ti nestane struje baź * u trenutku kada ti je kompres premeźtao delove neke * komplikovane elektro-źeme u P-CAD-u, koju si radio * nekoliko dana , a baź za nju nisi napravio bekap i * pozdravio bi se sa tom źemom. Da, da, sve je to apsolutno taŽno... Samo, COMPRESS 6.0 je hvaljen kao kompresor kome ni nestanak struje ne smeta mnogo... On piźe da je kod kompresije potrebno izbaciti iz memorije sve programe koji nisu iz paketa PC TOOLS 6.0, Žak predlaČe i bekap diska... Me¬utim, ja uredno koristio kombinaciju PC-CACHE+COMPRESS (6.0) i nisam imao problema... Zato se i pitam da li stepen kompresije koji javlja PC-CACHE nije neka laČ kod Sorovog remove+pack (procenat saŽuvanih prenosa je preko 90%!), dok kad se potera COMPRESS procenat mi je (sinoę, tri particije, daaavno nije ra¬ena kompresija) bio 6%! Ne verujem da u Central Point Softwareu podmeęu laČne vrednosti za *svoj* proizvod... Zato sam i zbunjen, pomalo... Pozdrav, Ivans.
disk.soft.44 ivans,
* Meni za źest meseci upravo Hyperdisk i Compress 6.0 * sjajno sara¬uju. «ak ne moram ni raŽunar da resetujem * nakon kompresije. Super! Baź to mi je bilo potrebno! Puno hvala na informaciji, skidam ga prvom zgodnom prilikom! Pozdrav, Ivans.
disk.soft.45 viktor,
Zdravo, Da, moze se iskljuciti, no nisam to hteo da naglasavam. I pore iskljucivanja ja te poslove obavljam sa "plain vanilla" DOS boot-able-nom disketom ... Mnogi od hyper-ovh parametara se moze kontrolicati uz pomoc hot-keys-a no o tome ima ko da pise. Od mene dovoljno ... :) Rekao sam, u diskusiju koji je cache-r bolji necu ulaziti ... ;) Pozdrav.
disk.soft.46 kuki,
> Da, da, sve je to apsolutno taŽno... Samo, COMPRESS 6.0 je hvaljen > kao kompresor kome ni nestanak struje ne smeta mnogo... On piźe da > je kod Pa moČda je on hvaljen da moČe, ali ako u hyperu ukljuŽiź opciju staged write hard disk, onda ne znam kako da je dobar, ako nestane struje, odoźe tvoji podatci sa kojima je tad petljao. Dakle kad radiź compress obavezno iskljuŽi keźiranje pisanja na disk. U hiperu to se radi sa ctrl-alt-w (write trough hard) ili da iskljuŽiź cache skros (crtl-alt-d) Pozdrav, Vladimir
disk.soft.47 adzem,
> Meni se svi¬a smartdrv.exe iz win 3.1 > Sa ostalima koje pominjete nemam iskustva pa ne mogu da poredim... Smartdrv.exe ... uh, uh. Bolje bi bilo da poŽneź sa neŽim drugim (recimo Hyper), neęeź se razoŽarati.
disk.soft.48 adzem,
> Sve je to ok, ali moČe se desiti da ti nestane struje baź u trenutku > kada ti je kompres premeźtao delove neke komplikovane elektro-źeme u ... > a baź za nju nisi napravio bekap i pozdravio bi se sa tom źemom. IskljuŽi keźiranje upisa na disk i taj problem si izbegao. Sam Compress ne pravi probleme ako sluŽajno nestane struje.
disk.soft.49 mladenp,
> Poruke ne mozes da skines ali bar mozes da eliminises > potrebu za pritiskom nekog tastera. Kako?
disk.soft.50 stal,
­=>> Poruke ne mozes da skines ali bar mozes da eliminises ­=>> potrebu za pritiskom nekog tastera. ­=> ­=> Kako? :)) Sve ti pise u pretodnoj poruci :)
disk.soft.51 ivans,
* Dakle kad radiź compress obavezno iskljuŽi keźiranje * pisanja na disk. Keźiranje pisanja bih svakako iskljuŽio, i to ne samo pre kompresije, nego bih ga Žak potpuno ukinuo... Uostalom, ja PC-CACHE, koji koristim, pozivam sa pc-cache /write=off/quiet. Naravna stvar da bi trebalo iskljuŽivati keźiranje pisanja pre kompresije, ja sam samo pitao postoji li nekonzistentnost izme¬u Hypera i Compressa (6.0). BTW, hvala na savetu! Pozdrav, Ivans.
disk.soft.52 dperkovic,
Ovde je neko rekao da Compress iz paketa PCT6.0ools 6.0 radi i na stekerisanom drive-u. Medjutim, ja sam ga poterao i poboljsanja nije bilo ! Trenutno imam 39% fragmentaciju, pa ako neko ima Stacker 2.01 (ili bitne delove) neka mi se javi na mail ! DejanP
disk.soft.53 kenza,
[:> Da li je iko imao neki problem sudaranja (ili neceg [:> slicnog) u radi sa SMARTDRV keserom kako u normalnom [:> radu (WIN i plain DOS) tako i u radu sa raznim disk [:> kompresorima (prvenstveno NORTON SPEED DISK)? Sudaranje se javlja pri radu SMARTDRV-a iz WIN31 i SSTORE-a iz DRDOSA 6.0,pa je bolje koristiti obican SMARTDRV iz MSDOS-a.
disk.soft.54 milan,
> Ovde je neko rekao da Compress iz paketa PCT6.0ools 6.0 radi i na > stekerisanom drive-u. Medjutim, ja sam ga poterao i poboljsanja nije bilo > ! Trenutno imam 39% fragmentaciju, pa ako neko ima Stacker 2.01 (ili bitne > delove) neka mi se javi na mail ! Na mom raŽunaru rade svi compress programi (pa Žak i sdefrag ;) ). Medjutim, izgleda da je tu speedisk (Symantec alias Norton) "najviźe kompatibilan" (tj. radi na veęini maźina). Ako neęe javi mi se na mail. Pl poz M
disk.soft.55 kuki,
> Keźiranje pisanja bih svakako iskljuŽio, i to ne samo pre > kompresije, nego bih ga Žak potpuno ukinuo... Uostalom, ja PC-CACHE, > koji koristim, pozivam sa Eh, ja ne bih ni koristio hyper, kad ne bi keźirao pisanje na disk. Da vidiź samo kojom brzinom izlaziź iz sor-a, windowsa i sliŽnih programa :) a tek kopiranje :)) ma skoro trenutno :) Naravno, dok keźiraź i pisanje, treba biti malo oprezan, da ne ugasiź comp pre nego źto ugasiź keź, al Žovek se brzo navikne :) Pozdrav, Vladimir
disk.soft.56 ajankovic,
>> Smartdrv.exe ... uh, uh. >> Bolje bi bilo da poŽneź sa neŽim drugim (recimo Hyper), >> neęeź se razoŽarati. Hi. Dosada sam radio sa Smartdrive-om.Imam 386/40 sa 4Mb RAM-a Disk mi je źtekiran (Stacker 2.0),i interesuje me jedna stvar. Kakva autoexec linija treba da bude definisana, jel onako kako je on sam instalira, ili c:░hyperdsk.exe /NE▒TO.Ako neko zna kako treba da izgleda to NE▒TO, neka ostavi poruku, jer mi se ovo posle njegove instalacije neźto nesvidja.(Coretest pokazuje manju vrednost nego sa Smartdrive-om.).Molim korisnike HYPER-a , da mi iscrpno odgovore. :))
disk.soft.57 jtitov,
> Naravno, dok kesiras i pisanje, treba biti malo oprezan, > da ne ugasis comp pre nego sto ugasis kes, al covek se > brzo navikne :) Hyper ima jednu divnu osobinu, a to je da ne dozvoljava ctrl+alt+del sve dok nije zapisao sve na disk. Prema tome tip: pre hard-reset-a (gasenja) obavezno jedan ctrl+alt+d. Reda radi...
disk.soft.58 adiklic,
> Ovde je neko rekao da Compress iz paketa PCT6.0ools 6.0 > radi i na stekerisanom iz paketa 7.0 radi provereno.
disk.soft.59 bearboy,
║ je napisano ;). Da li je HyperDisk *dobar* i, ako jeste, da li se ne "sudara" Dobar je da boljeg nema. Probao sam PC-KWIK, SMARTDRV, PC-CACHE i Hyper je zasad bez premca.
disk.soft.60 bearboy,
║ Hvala, pogledaęu poruku. Tvoja taktika o iskljuŽivanju "keźera" je dobra, samo ║ ja nikad nisam imao problema sa PC-CACHE i COMPRESS (oba iz PC TOOLS 6.0)... Ako nedajboČe sumnjaź u Hyper, pre compressa opaliź CTRL-ALT-D (disable) i Hyper neęe niźta da brlja. Kad zavrźiź sa compressom, okineź CTRL-ALT-E (enable) i Hyper fura dalje bez problema.
disk.soft.61 bearboy,
║ 2) Da li ima neźto da mu skine one glupe sharware poruke sa uvoda ? DelimiŽno reźenje je OR parametar. Onda se NE treba pritiskati dugme, ali zaro Žeka oko sekundu pri uŽitavanju.
disk.soft.62 bearboy,
║ Hvala, ali mene su na kraji iznervirale poruke pa sam preźao na SMARTDRV.exe ║ najsigurniji keźer program. Najsigurniji i najsporiji i najbedniji. Ako tako gledaź, bolje je kupiti XT jer je on najsigurniji (nema źta ne radi) :)
disk.soft.63 zradojicic,
>Compress i cacher. R: Compress se moze koristiti samo uz PC-cache, inace sa drugim keserima napravi sranje da je disk neupotrebljiv osim za format. KLF.
disk.soft.64 dragisha,
ű> Hyper ima jednu divnu osobinu, a to je da ne dozvoljava ű> ctrl+alt+del sve dok nije zapisao sve na disk. Ovo radi *svaki* keźer koji ima keźiranje upisa. «ak i SmradDrv. dd
disk.soft.65 spantic,
> R: Compress se moze koristiti samo uz PC-cache, inace sa > drugim keserima napravi sranje da je disk neupotrebljiv > osim za format. Stvarno? ZnaŽi ja piźem po formatiranom disku u SORu ;) Koristim SmartDrive i ni jednom nisam pri kompresiji izbacivao keźer.
disk.soft.66 adzem,
> R: Compress se moze koristiti samo uz PC-cache, inace sa drugim > keserima napravi sranje da je disk neupotrebljiv osim za format. Nije taŽno. Probao sam sa Hyper-om i Smartdrive-om i nije bilo nikakvih problema (i tako nekih godinu i po - za dalje videęemo).
disk.soft.67 mstanic,
>> keserima napravi sranje da je disk neupotrebljiv osim za Ma prvo probaj, pa onda reci źta si dobio. Ja ga koristio 5 meseci sa Hyperdisk-om, bez ijednog problema.
disk.soft.68 dnikolic,
>> radi sa ctrl-alt-w (write trough hard) ili da iskljucis cache skros Koje ctrl-alt kombinacije prepoznaje Hyper, i cemu sluze? dn
disk.soft.69 skoprivica,
│ R: Compress se moze koristiti samo uz PC-cache, inace sa drugim │ keserima napravi sranje da je disk neupotrebljiv osim za format. Ovo si video pri startovanju compressa ili na osnovu licnoga iskustva ? Aje... CTEBO. PS: savetujem ti kad citiras nekoga, navedes sta je taj tacno rekao, a ne da izvlacis 'srz' u rec-dve...(zato se i zove citat).
disk.soft.70 bulaja,
││Compress se moze koristiti samo uz PC-cache, inace sa drugim keserima ││napravi sranje da je disk neupotrebljiv osim za format. │└─── │ Stvarno? Znaci ja pisem po formatiranom disku u SORu ;) └─── Ok, ali svejedno se napravi s*anje (bar u pisanju u SOR-u). O;>
disk.soft.72 spantic,
> Ok, ali svejedno se napravi s*anje (bar u pisanju u > SOR-u). O;> Jesi nam to upravo demonstrirao? ;)
disk.soft.73 dzakic,
[dejanr, arhiveri 5.13] >>>> (verovatno mu nevalja i HYPER... ;)) >> Koristim PCKWIK. E, ja se tu pozovem na drugi stav dejanovog pravila o prelasku na novi softver :) da radi neźto *stvarno* bolje od drugih. ▒ta mi se kod pckwika ne svi¬a: program zahteva pisanje na odre¬eno mesto na disku i pckwik *istog momenta* krene da to tamo ostavi. Tako da ako program 50 puta piźe na jedno isto mesto, on ęe to 50 puta tamo i da snimi źto mi se ne svi¬a. Radi se oŽigledno o najjednostavnijem redu Žekanja za snimanje. Hyper se ne zaleęe odmah da to snimi veę Žeka odre¬eno (konfigurabilno) vreme i ako se u me¬uvremenu pojavi novi zahtev, snimanje se obavlja samo jedanput. Rezultat je upadljivo manji rad diska, lapmica se ne pali svaki Žas źto subjektivno daje jako lep ugo¬aj pri radu. Sad sam se toliko navikao na hyper da je ovog puta pckwiku potebno da bude *posebno* bolji da pre¬em na njega. Sad se setih, Žini mi se da je .bale.tu pckwik uspeo da napravi bad cluster na disku (nije mi jasno kako) i da posle nikako nije uspeo da ga se otarasi. Eto, i zbog toga.
disk.soft.74 bojanp,
> Koje ctrl-alt kombinacije prepoznaje Hyper, i cemu sluze? Sve kombinacije koje Hyper prepoznaje date su u uputstvu koje ide uz pomenuti disk-cache program. Da te ne bih muŽio da traČiź gde se to nalazi (strana 15) evo kratkog izvoda: Controlling HyperDisk via the Keyboard ABORT INSTALLATION: <Ctrl><Left-Shift><Alt> WARM-BOOT: <Ctrl><Alt><Del> DISABLE HYPERDISK: <Ctrl><Alt><D> ENABLE/UPDATE HYPERDISK: <Ctrl><Alt><E> MANUAL DISKETTE CHANGE: <Ctrl><Alt><C> STAGED WRITE HARD DISK: <Ctrl><Alt><S> STAGED WRITE FLOPPY DISKETTE: <Ctrl><Alt><A> WRITE THROUGH HARD DISK: <Ctrl><Alt><W> WRITE THROUGH FLOPPY DISKETTE: <Ctrl><Alt><Q> FORCE UPDATE BEFORE PROGRAM LOADS: <Ctrl><Alt><F> RESUME STANDARD UPDATE: <Ctrl><Alt><R> Pozdrav, Bojan
disk.soft.75 bearboy,
║>> radi sa ctrl-alt-w (write trough hard) ili da iskljucis cache skros ║ ║ Koje ctrl-alt kombinacije prepoznaje Hyper, i cemu sluze? NajvaČnije su (Ctrl-Alt) D - IskljuŽuje Hyper E - UkljuŽuje ga F - IspraČnjava bafere S - Uklj/Isklj keźiranje upisa
disk.soft.76 isekulovic,
Kako da uklonim Stacker sa diska? Mislim naravno bez backupa, pa formata, pa vraęanja programa. ivan ps naravno ne *bez* backupa, ali da ne moram posle sve da vraęam
disk.soft.77 adiklic,
> Kako da uklonim Stacker sa diska? Ukloniti stacker, ni▒ta lakźe. Treba obrisati sve u stacker direktorijumu, izbaciti iz config.sys-a device=stacker.com bla..bla.. i obrisati skriveni fajl stacvol.000 ili veę koji je. Neźto je teČa stvar saŽuvati sadrČaj, ako nemaź dovoljno mesta da prekopiraź ono źto imaź na stacker disku. ZnaŽi potrebno je samo smestiti negde ono źto imaź na stack disku, a to zavisi koliko toga imaź i koliko mesta imaź na drugim particijama ili disketama itd..
disk.soft.78 vitez.koja,
#=> Kako da uklonim Stacker sa diska? Cini mi se da pod SDEFRAG postoji i opcija za smanjivanje/povecavanje stacker disk... E pa uvatis i prekopiras malo datoteka sa kompresovanog na nekompresovani deo diska, smanjis kompresovani deo, opet kopiras, opet smanjuejs, i tako dalje... PS. Ali to je velika zajebancija. Ja sam ubio azdahu pre neku nedelju finim arj bekapom i jos lepsim formatiranjem :) Neponovljivo.
disk.soft.79 zradojicic,
>compress i keseri. R: Ortak kompresovao pod smartdrajvom i zaglavio disk, nije nista hteo da uradi, tako da je jedino preostalo formatiranje. Tada je hteo prvi put u zivotu da kompresuje i dobio sr*nje. Za PC-cache u uputstvu navode da nemora da se iskljucuje ako se koristi pc compress. Nisma bas mnogo cackao, od kada sam video sta moze da se desi. KLF.
disk.soft.80 zradojicic,
>Citati duzi ili kraci. R: Pravo da ti kazem, uzasavam se kada vidim citat od 10 i vise redova. Ionako mi je pad ogroman, pa ja dajem doprinos za sto kraci pad. Mislim da je bitna srz, nekog teksta a ne neciji citat od reci do reci. Komentar sto se tice kesera i kompresa imas u prethodnoj poruci. KLF.
disk.soft.81 ilazarevic,
█ Kako da uklonim Stacker sa diska? Postoji program u ▒tekeru koji se zove SREMOVE. Naravno, njime se uklanja ▒teker. On u stvari samo sve izbriźe, jer ne postoji neki drugi naŽin da ga skineź :( Dakle, disketle u ruke, pa bekap...
disk.soft.82 ssokorac,
─┼┤ > Citati duzi ili kraci. ─┼┤ R: Pravo da ti kazem, uzasavam se kada vidim citat od 10 i vise SlaČem se źto se tiŽe citata od 10 i viźe redova, ali 2-3 ne źkode, a mnogo je razumljivije. Kad staviź samo onako tri reŽi, uopźte mi nije jasno o Žemu ti to :), pa joź ako sam skoro sredjivao text.x nema źanse ni sa alt-o da vidim o Žemu se radi.
disk.soft.83 korvin,
­­­> Hyper ima jednu divnu osobinu, a to je da ne dozvoljava ctrl+alt+del ­­­> sve dok nije zapisao sve na disk. Prema tome tip: pre hard-reset-a ­­­> (gasenja) obavezno jedan ctrl+alt+d. Reda radi... Ili to, ili moČe da uradi ctrl+alt+f (f od flush => pusti vodu ;). Hyper ima mali milion tih kombinacija (znam da moČe da se ukljuŽi/iskljuŽi keźiranje flopija).
disk.soft.84 korvin,
­­­> R: Compress se moze koristiti samo uz PC-cache, inace sa drugim ­­­> keserima napravi sranje da je disk neupotrebljiv osim za format. Da malo pojasnim. Compress poźalje pc-cacheu kod za iskljuŽivanje keźiranja diska, dok ostalim programima iz razumljivih razloga to ne moČe da uradi ;)
disk.soft.85 michelle,
> kraci pad. Mislim da je bitna srz, nekog teksta a ne > neciji citat od reci do reci. I nije potreban citat celog teksta. SrČ moČe da se izvuŽe iz citata. Ovako, ako mi je interesantna tvoja poruka/odgovor moram da kucam JO da bih video o Žemu je reŽ. BTW, pad mi se nije smanjio. pozdrav, michelle
disk.soft.86 dzakic,
Sinoę mi se desilo neźto jako Žudno. Imao sam jednu drugaricu u poseti koja na fakultetu uŽi poneźto o DOSu i par puta me pitala kako da napakosti asistentu i izbriźe mu sve podatke ;). Ja pomenem onako usput del i format ali ona nikako da upamti :). I sad, da bih joj pokazao kako to nije ni malo jednostavno kao źto ona misli, odluŽim da joj demonstriram koliko je 'posla' ;) potrebno da se formatira hard. Otkucam samo 'format', to sam joj prvi put rekao i naravno - niźta. Otkucam 'format c:' i, eto vidiź, opet me pita jesam li siguran. Mogu Žak i da kaČem da jesam(!) i opet...... moja zabezeknuta faca u brojaŽ procenata koliko je format odmakao!! Sad ja vas pitam, kako to da me nije pitao za naziv (label) diska koji je kod mene 'dz' namerno malim slovima da se źatro izbegnu ovakve situacije? Da li je to format iz dosa 5.0 malko 'unapre¬en' za ovu sitnicu ili źta je u pitanju? Ja sam disk povratio, format je ispisao da je snimio unformat informacije pa je sve ubrzo bilo na svom mestu. Stradao samo autoexec i config. Neka ovo bude drugima opomena da se ne na¬u u sliŽnoj situaciji koja je liŽila na onaj crtaę, "mogu i da ga preskoŽim i niźta mi nije..." ;)))
disk.soft.87 mladenp,
> Sad ja vas pitam, kako to da me nije pitao za naziv > (label) diska koji je kod mene 'dz' namerno malim slovima Ma pitao bi te, ali nisi bio dovoljno strpljiv. Sledeęi put saŽekaj malo. ;)
disk.soft.88 iivanisevic,
> Sinoę mi se desilo neźto jako Žudno. Imao sam jednu drugaricu u > > 'posla' ;) potrebno da se formatira hard. Otkucam samo > 'format', to sam joj prvi put rekao i naravno - niźta. Otkucam > 'format c:' i, eto vidiź, opet me pita jesam li siguran. > > Mogu Žak i da kaČem da jesam(!) i opet...... moja zabezeknuta > faca u brojaŽ procenata koliko je format odmakao!! :))))))))) Iskida se! Kakvih sve ljudi ima...
disk.soft.89 zradojicic,
>Format c: i dos v5.0 R: Nista nepita, samo idu procenti. KLF.
disk.soft.90 mbulat,
@> > Format c: i dos v5.0 @> @> R: Nista nepita, samo idu procenti. Neznam kako vam se to desilo ,ja sam juce formatiro disk iz petice i poslo mi je upozorenje... :)
disk.soft.91 dzakic,
>> Neznam kako vam se to desilo ,ja sam >> juce formatiro disk iz petice i poslo mi je upozorenje... :) Upozorenje da, ali ne i provera NAZIVA diska. Ranije je pitao neźto kao 'enter current volume label for disk c:' i ja kad otkucam 'dz' on kaČe: ne moČe, volumi se razlikuju jer format pre provere radi upercase onog źto sam otkucao a naziv diska je malim slovima. On radi upercase jer i dosova komanda LABEL to radi. To je trebalo da bude neka zaźtita koja oŽigledno ovog puta nije uspela.
disk.soft.92 korvin,
­­­> Sad ja vas pitam, kako to da me nije pitao za naziv (label) diska koji ­­­> je kod mene 'dz' namerno malim slovima da se źatro izbegnu ovakve ­­­> situacije? Da li je to format iz dosa 5.0 malko 'unapre¬en' za ovu ­­­> sitnicu ili źta je u pitanju? Ja sam disk povratio, format je ispisao ­­­> da je snimio unformat informacije pa je sve ubrzo bilo na svom mestu. Da nisi sluŽajno instalirao PC Tools skoro i dozvolio PCT da ti dosov format zameni sa svojim (dosov se preimenuje u format!) ?? PCT format te pita za ime tek kad zavrźi posao . P.S. Krenuo sam od Marfijevog zakona da su za sve krive sitnice ;)
disk.soft.94 dzakic,
> Da nisi sluŽajno instalirao PC Tools skoro Neźto se ne seęam. :) A ne bi me Žudilo da su ovi iz Microsofta naźli baź format da uzmu iz pc-toolsa poźto pominju da ęe da maznu i backup iz nortona i źta ja znam odakle. Samo mi reci da li format iz dosa 5.0 i dalje pita za label diska?
disk.soft.95 banusko,
>**> juce formatiro disk iz petice i poslo mi je upozorenje... :) Hajde da svi koji imaju DOS 5.00 isprobaju fazon i opiźu svoja iskustva.
disk.soft.96 d.petrovic,
Ă> da ęe da maznu i backup iz nortona i źta ja znam odakle. Samo Ă> mi reci da li format iz dosa 5.0 i dalje pita za label diska? Pita ali POSLE formatiranja :) i to ako nisi stavio /v:drmdrm
disk.soft.97 nboskovic,
*> mi reci da li format iz dosa 5.0 i dalje pita za label *> diska? Pita na kraju formatizovanja. (c) klap nikola
disk.soft.98 .rhinoceros.,
STACKER 3.00 vs STACKER 2.00 ---------------------------- Instalacija STACKER -a 3.00 na 386/25 sa MFM hard diskom od 80 Mb (Seagate ST 4096) je protekla glatko. Medjutim, instalacija na TOSHIBA T1200 (Lap-Top) sa hard diskom od 20 Mb mi nije uspela. Tacnije, pri samoj instalaciji nije bilo problema ali se novi Stacker nikako nije dao probuditi na toj masini. Na Toshibi se nalazi sledeci CONFIG.SYS: files = 40 buffers = 40 lastdrive = Z device = c:\emm.sys DEVICE=C:\STACKER\STACKER.COM /EMS D:\STACVOL.DSK /P=9 DEVICE=C:\STACKER\SSWAP.COM D:\STACVOL.DSK /SYNC Novi Stacker se zaglavi na Toshibi nezavisno od toga, da li je instalisan EMS ili ne, dok starija verzija Stackera radi besprekorno. "Dozvolite mi da Vam iznesem neka svoja iskustva..." - Zloba Uporednim pokretanjem nekih programa Stackera 2.00 i 3.00 na hard disku koji je "stack"-ovan verzijom 2.00 izazvalo je sledece: STACKER D: ---------- Stacker Disk Mount Utility - 2.00, (c) 1990-91 Stac Electronics, Carlsbad, CA Registered to: XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXX ERROR: Already a Stacker drive <<< Normalno, posto je Stacker vec instalisan. STACKER D: ---------- Stacker Disk Mount Utility - 3.00, (c) 1990-92 Stac Electronics, Carlsbad, CA Registered to: XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXX ERROR: Incorrect Stacker version Da li se ova greska javlja zbog nekompatibilnosti TOSHIBA T1200, moze da se utvrdi instalacijom nove verzije Stackera na neki drugi XT racunar. SCHECK D: /D ------------ SCHECK - 2.00, (c) Copyright 1990-91 Stac Electronics, Carlsbad, CA Volume in drive D is STACVOL_DSK No errors found Stacker Drive Statistics: Stacker Drive STACVOL File Drive D: E:\STACVOL.DSK ---------------------- ---------------------- Total Bytes: 131,661,824 16,463,360 Bytes Used: 25,042,944 ( 19.0%) 14,915,584 ( 90.6%) Bytes Free: 106,618,880 ( 81.0%) 1,547,776 ( 9.4%) Bytes Per Cluster: 8,192 2,048 Stacker Drive Compression Ratio = 1.7:1 Projected Bytes Free = 2,564,096 Fragmentation Level = 0% CHECK D: /D ----------- CHECK - 3.00, (c) Copyright 1990-92 Stac Electronics, Carlsbad, CA Volume in drive D is STACVOL_DSK No errors found Stacker Drive Statistics: Stacker Drive STACVOL File Drive D: E:\STACVOL.DSK ---------------------- ---------------------- Total Bytes: 131,661,824 16,463,360 Bytes Used: 25,042,944 ( 19.0%) 14,915,584 ( 90.6%) Bytes Free: 106,618,880 ( 81.0%) 1,547,776 ( 9.4%) Bytes Per Cluster: 8,192 2,048 Stacker Drive Compression Ratio = 1.7:1 Projected Bytes Free = 2,564,096 Fragmentation Level = 1% SDIR D:\QE ---------- SDIR - 2.00, (c) Copyright 1990-91 Stac Electronics, Carlsbad, CA Volume in drive D is STACVOL_DSK Directory of D:\QE . <DIR> 11-13-92 8:10p .. <DIR> 11-13-92 8:10p QCONFIG B 10509 5-04-90 10:54a 3.6:1 QM COM 9069 2-27-90 2:10a 2.5:1 QTU COM 2030 3-06-90 1:11a 4.0:1 QCONFIG DAT 7348 2-27-90 2:10a 2.3:1 QTCONFIG DAT 7371 3-06-90 1:11a 2.3:1 QM DOC 5577 2-27-90 2:10a 2.3:1 QMAC DOC 28970 2-27-90 2:10a 1.8:1 Q EXE 46722 11-14-92 4:37p 1.4:1 QCONFIG EXE 21503 2-27-90 2:10a 1.5:1 QDISK EXE 1834 2-27-90 2:10a 5.3:1 QMAC EXE 21513 2-27-90 2:10a 1.7:1 QTCONFIG EXE 23311 3-06-90 1:11a 1.4:1 QTSR EXE 57382 5-04-90 11:38a 1.5:1 QUPDATE EXE 6018 3-06-90 1:11a 1.8:1 SHOWKEY EXE 2544 2-27-90 2:10a 3.2:1 Q HLP 2001 4-18-90 1:24p 8.0:1 READ ME 9363 3-06-90 1:11a 2.7:1 MACROS MIS 2288 2-27-90 2:10a 4.0:1 QCONFIG MY 5646 5-04-90 11:09a 3.2:1 QCONFIG NE 22190 5-04-90 11:03a 2.3:1 QHELP NE 1978 2-27-90 2:10a 5.3:1 MACROS PAS 1928 2-27-90 2:10a 8.0:1 QCONFIG PE2 17645 2-27-90 2:10a 2.4:1 QHELP PE2 1756 2-27-90 2:10a 8.0:1 QHELP BAK 1953 2-27-90 2:10a 8.0:1 QTHELP TXT 1953 3-06-90 1:11a 8.0:1 QCONFIG WP 11326 2-27-90 2:10a 2.9:1 QHELP WP 1861 2-27-90 2:10a 5.3:1 QCONFIG WS 10720 2-27-90 2:10a 2.9:1 QHELP WS 2048 2-27-90 2:10a 5.3:1 QCONFIG BAK 7397 1-04-80 4:44a 2.3:1 QHELP TXT 1953 2-27-90 2:10a 8.0:1 34 File(s) 2564096 bytes free Overall compression ratio of files listed = 2.1:1 SDIR D:\QE ---------- SDIR - 3.00, (c) Copyright 1990-92 Stac Electronics, Carlsbad, CA Volume in drive D is STACVOL_DSK Directory of D:\QE . <DIR> 11-13-92 8:10p .. <DIR> 11-13-92 8:10p QCONFIG B 10509 05-04-90 10:54a 3.6:1 QM COM 9069 02-27-90 2:10a 2.5:1 QTU COM 2030 03-06-90 1:11a 4.0:1 QCONFIG DAT 7348 02-27-90 2:10a 2.3:1 QTCONFIG DAT 7371 03-06-90 1:11a 2.3:1 QM DOC 5577 02-27-90 2:10a 2.3:1 QMAC DOC 28970 02-27-90 2:10a 1.8:1 Q EXE 46722 11-14-92 4:37p 1.4:1 QCONFIG EXE 21503 02-27-90 2:10a 1.5:1 QDISK EXE 1834 02-27-90 2:10a 5.3:1 QMAC EXE 21513 02-27-90 2:10a 1.7:1 QTCONFIG EXE 23311 03-06-90 1:11a 1.4:1 QTSR EXE 57382 05-04-90 11:38a 1.5:1 QUPDATE EXE 6018 03-06-90 1:11a 1.8:1 SHOWKEY EXE 2544 02-27-90 2:10a 3.2:1 Q HLP 2001 04-18-90 1:24p 8.0:1 READ ME 9363 03-06-90 1:11a 2.7:1 MACROS MIS 2288 02-27-90 2:10a 4.0:1 QCONFIG MY 5646 05-04-90 11:09a 3.2:1 QCONFIG NE 22190 05-04-90 11:03a 2.3:1 QHELP NE 1978 02-27-90 2:10a 5.3:1 MACROS PAS 1928 02-27-90 2:10a 8.0:1 QCONFIG PE2 17645 02-27-90 2:10a 2.4:1 QHELP PE2 1756 02-27-90 2:10a 8.0:1 QHELP BAK 1953 02-27-90 2:10a 8.0:1 QTHELP TXT 1953 03-06-90 1:11a 8.0:1 QCONFIG WP 11326 02-27-90 2:10a 2.9:1 QHELP WP 1861 02-27-90 2:10a 5.3:1 QCONFIG WS 10720 02-27-90 2:10a 2.9:1 QHELP WS 2048 02-27-90 2:10a 5.3:1 QCONFIG BAK 7397 01-04-80 4:44a 2.3:1 QHELP TXT 1953 02-27-90 2:10a 8.0:1 34 file(s) 2564096 bytes free Overall compression ratio of files listed = 2.1:1 STACKER 2.00 DIREKTORIJUM ------------------------- Volume in drive C is BOOT Directory of c:\stacker\*.* . <D> .. <D> birdnest.exe 14K dir2.tst 0K drvtype.exe 3K findvol.com 6K goodevng.doc 2K install.com 1K install2.exe 56K optimize.doc 4K readme.doc 26K sattrib.com 2K savehdr.exe 7K scheck.exe 29K scheck.txt 1K screate.com 1K screate.sys 13K screxec.exe 46K screxec2.exe 64K sdefrag.exe 55K sdiag_xt.exe 10K sdir.exe 16K sedit.exe 19K sinfo.bat 3K sinfo.txt 3K sremove.exe 17K sswap.com 16K stac.com 1K stacdos5.bat 43K stacker.com 40K stacker.lbl 1K stacker.xt 28K start-me.com 2K swapmap.com 1K techsupt.exe 21K vidtype.exe 3K 622,592 bytes in 36 file(s) 1,806,336 bytes free STACKER 3.00 DIREKTORIJUM ------------------------- Volume in drive W is unlabeled Directory of w:\novell\d\stacker3\*.* . <D> .. <D> @6fb4.adf 2K check.exe 41K config.exe 17K create.com 2K datetest.com 7K drvtype.exe 3K ed.exe 19K ftpfiyez.txt 2K passwd.exe 12K preview.exe 20K removdrv.com 2K report.exe 51K sattrib.exe 10K savehdr.exe 5K scheck.txt 1K screate.sys 16K screxec.exe 88K screxec2.exe 64K sdefrag.com 2K sdefrag2.exe 90K sdiag_at.exe 9K sdiag_mc.exe 9K sdiag_xt.exe 10K sdir.exe 35K setup.exe 88K setup.hlp 11K setup.ovl 30K setup.saf 248K setup1.com 2K setup2.exe 365K setup2.hlp 83K sgroup.exe 12K sreboot.exe 9K sswap.cfg 1K sswap.com 56K stac.com 2K stac2.exe 35K stacdos5.bat 66K stacker.at 31K stacker.com 43K stacker.exe 30K stacker.lbl 1K stacker.mc 30K stacker.xt 31K stacomtr.exe 179K stacpalm.exe 19K stactrn.scr 82K stune.exe 142K sysinfo.exe 37K tbjelwlr.txt 2K tuner.exe 33K unscreat.exe 37K unstack.com 2K vidtype.exe 17K wsetup.exe 382K 2,781,184 bytes in 57 file(s) 16,130,048 bytes free .rhinoceros.
disk.soft.99 d.mil,
Zdravo,imam jedan ooooooogroman problem sa sstor programom,pa bih voleo da se ovde nadje neka dobra dusa koja ce to resiti. Vica radi MMMMMMMMMsam pokrenuo pakovanje celog harda(120 Mb),jert nisam znao da to traje>3h. Elem ,rekao sam da mi se kompjuter ne gasi(otisao sam na spavanje),ali to mom bratu nije nista znacilo pa je isti ugasio. Srecna strana toga je sto su zavrsene prve 4 faze izvrsavanja programa,tj na disku imam 4 file-a i to sledeca: COMMAND.COM CONFIG.SYS SSTORDRV.SYS SSPARTSS.ADD Interesantno je da kad ukljucim komp. izvrsi se sve iz config.sys,sto znaci da kompjuter te programe "vidi" ,iako su spakovani. Posle toga napise :INVALIDE DRIVE C:(ili nesto slicno),tako da mogu da dignem sistem samo sa a: Voleo bih da se neko javi,i pomogne mi.Pitanje sam postavio i na buef78,ali nisam dobio nijedan konkretan odgovor.Sve je bilo u stilu:"Tako ti i treeba..."
disk.soft.100 peacock,
>**< Zdravo,imam jedan ooooooogroman problem sa sstor >**< programom,pa bih voleo Probaj ovako: napravi BOOT disketu na kojoj ce biti i sstor drajveri, isto kao sto ti je bilo na C drajvu. Posle butovanja racunar bi trebalo da "vidi" disk C, pa udri po alatkama za cekiranje diska. Ako racunar ne prepozna disk, pozdravi se sa podacima. Ubuduce , ako postavljas sstor, izdeli disk na particije i c: nikako ne stavljaj da bude pod sstorom. To sto izvrsi config pri ukljucivanju ne znaci da izvrsava config.sys vec (D)CONFIG.SYS koji je, valjda, na nekom virtuelnom drajvu koji pravi sstor.
disk.soft.101 bulaja,
**** new file **** \ibmpc\utility\ fdform18.zip FDFormat v1.8, formatiranje disketa veceg kapaciteta FDFormat je zamena za DOS format disketa uz znacajna poboljsanja. Omogucava najbolje iskoriscenje kapaciteta disketa, npr. 1.72 MB na 3.5'' HD disketi (inace 1.44 MB), 1.48 MB na 5.25''HD (1.2) ili 820 KB na 5.25''DD disketi (inace 360 KB). Prilozen je i izvorni kod u Pascal-u (TP 6.0) i asembleru.
disk.soft.102 ssokorac,
─┼┤**** new file **** Mogao bi, recimo, uz ime fajla da staviź i njegovu veliŽinu, da znam da li se isplati da stavlja DOW fajl u exec.
disk.soft.103 bulaja,
│> **** new file **** │Mogao bi, recimo, uz ime fajla da stavis i njegovu velicinu, │da znam da li se isplati da stavlja DOW fajl u exec. └─── Hmmm...nije mi pao na pamet ovaj razlog :). Pametno :).
disk.soft.104 jtitov,
> FDFormat je zamena za DOS format disketa uz znacajna > poboljsanja. Omogucava Da, programce je odlicno, jedino mislim da mu verifikacija nije jaca strana. Juce formatirah jednu disketu sa bad sektorima na standardnih 1.44 i fdf je lepo prosao, nista nije prijavio. Kad formatirah sa dos-ovim format-om, nalupa nekih 150k bad sectors-a. Program preporucujem uz obavezno testiranje diskete. Najbolji nacin - arhivirati na nju sa arj-om nesto da napuni celu disketu, pa onda to istestirati. Disketa ne sme da bude kesirana. Naravno, mnogo posla, ali se isplati. Ja vec tri meseca nosam jednu 3.5'' disketu nabijenu na 1.7M od kuce na posao i obratno - prenosim na njoj vazne stvari (strani spijun, zar ne!) i NIKAD nista nije crklo. Disketa je uz to jos i busena ;).
disk.soft.106 bulaja,
**** new file **** \IBMPC\UTILITY\ dskdup40.zip (118.089) DiskDupe Trial v4.02, brzo kopiranje disketa Duplicates and formats 5.25" and 3.5" up to 6 times faster than Dos. Copies even high density disks in one pass with no swapping. Talks directly to the floppy controller for maximum speed. Uses the hard disk as virtual memory. Automatically formats disks if needed. Senses disk changes without a keystroke. Detects all bad disks for perfect copies. Stores images on hard disk. Converts 5" to 3". Automatically detects drive and disk type. Has Relay, Cascade, Diagnostics and Clean. Uses command line or pull-down menus with mouse support.
disk.soft.107 iobrovacki,
Imao sam iskustva sa dva popularna programa sa "dvostruko uveęanje kapaciteta hard dika". Evo źta mi se desilo... Super Stor (mislim 2.0 ili niČi) bio je na mom disku Žitavih pola sata - desilo se, ne ponovilo se. Instalirao sam ga sa originalnih instalacionih disketa i sve je, naizgled, bilo OK (odvojio sam 8 MB za njega). PoŽeo sam da stvaljam igre na njega, snimio tek dve-tri, otkucao NCD i KRRRRRR! Da, zaista se Žulo KRRRRR iz hard diska!!! (Virus 100% nije.) Viźe mu nisam mogao pristupiti, a NDD je izjavljivao da je veliki 450 MB (?). Ni Super Stor ga nije prepoznavao. Odmah sam uklonio njegove sramne ostatke. Sa Stacker-om (2.0) je veę druga priŽa. Skinut iz kojekakve arhive, on, da kucnem u tastaturu, i dalje radi (vise od pola godine) uspeźno. Na svom disku od 8 MB drČim samo igre i ne usu¬ujem se da mu ponudim niźta vrednije. Zaźto? Videęete iz sledeęe poruke... Ivan
disk.soft.108 iobrovacki,
Evo koji su moji argumenti ZA i PROTIV Stacker-a: Najpre, za vreme svog boravka kod mene (v2.0) pokazao se korisnim i pouzdanim (ne u potpunosti). Stacker-ovan disk je koristan ako se na njemu Žuvaju podaci od manje vaČnosti (npr. igre). U sluŽaju gubitka istih, lako se sve moČe ponovo vratiti na svoje mesto. Koristan je i ako se tu smeźtaju programi koji se dobro mogu kompresovati (npr. ChiWriter - skoro 2:1) i Žije eventualno brisanje ne bi mnogo pogodilo korisnika. Medjutim, drugo je ako se Stacker-u poveri disk od 60-tak MB, sa Windows-om, Corel-om, nekim vaČnim aplikacijama i podacima za korisnika. Ne moČe se uvek raŽunati na BACKUP diska. Ipak, sa Stacker-om je veęa źansa da ostanete bez svojih programa. Sa Stacker-om ste i bez alata za popravku. NDD ne moČe ni da prona¬e lost clasters. Ni drugi popularni i pouzdani alati se u najveęem broju sluŽajeva ne mogu koristiti. Dakle, ostajete samo sa alatom koji dobijete uz Stacker (koji nije loź, ali se ovaj disk i Žeźęe kvari). Takav moj disk (samo sa igrama) dobije lost clusters svake dve nedelje, iako se na njega upisuje samo Hi Score i sl. Sada, koliko samo Windows ili CorelDraw "kopaju" po disku - ne zaustavljaju se. Shodno tome, disk ęe se viźe i kvariti, a, opet, NDD je ipak bolji od SCHECK-a (a ne moČe da pomogne). Tu nema diskusije. ZakljuŽak: Stacker ostaje kod mene i dajem mu na Žuvanje manje bitne i lako nadoknadive materijale. VaČnije stvari drČim podalje od njega. Bar me neęe oźtetiti. Ivan
disk.soft.109 wizard,
Uprava Sezama bi trebala da misli i na korisnike koji ne znaju engleski.
disk.soft.110 nenadb.,
>> Evo koji su moji argumenti ZA i PROTIV Stacker-a: HMMMMMM. Nesto mi se muti, ili Marfi isuvise radi, ili je on i pravio Stacker. Evo konkretno sta mi se vrzma u mislima. Konkretno ja protiv Stacker-a nemam nista, cak smatram da je to vrlo koristan program, koji pomaze itekako u nekim situacijama. Verziju Stacker-a v.2.0 sam koristio jedno 6 meseci na jednom 20 Mb disku na kojem su mi stojali WINDOWSi i sve je radilo vrlo zadovoljavajuce, dok sam nisam zeznuo stvar. Sada imam veci disk (130Mb) i na njemu je stacknuto sa Stacker v.3.0, 50Mb podataka (naravno opet ceo WINDOWS, jer jedino je on konstantno raspakovan, a ne konstantno potreban), i nemam nikakvih primedbi. Svim onim pljuvacima po Stackeru, mogu da porucim da je on itekako korisna i vrlo sigurna stvar, ukoliko se vodi makar minimum racuna .... Medjutim jednom mom prijatelju je riknuo mesec dana star WD CAVIAR od 200Mb, crkao je tako da mu kompletna artiljeria software/hardware nije mogla pomoci, da li da napomenem da mu je bilo staknuto 190Mb i da je imao oko 100Mb radnih podataka. Nedugo zatim mi se javio jedan poznanik, prodavac racunara i iz price saznah da su mu riknula dva NEC-a od po 100Mb. Da li da napomenem da su bila pod stackerom. (Do duse NEC-ovi diskovi imaju jako veliki procenat kvarova, ali ipak....) Naravno u nizu se pojavila i jedna firma, gde samo sto nije eksplodirao jedan Seagate, takodje pod stacker-om... I tako je krug poceo da se siri. Ne prodje puno vremena, a da ne cujem da je nekome, na neki nacin, neki disk bespovratno riknuo, a da je bio pod doticnim. Sve ovo sa logikom nema veze, mada sam posredno cuo od jednog servisera, da postoji teoretska mogucnost, da mehanika diska moze, u nekim slucajevima, da upadne u rezonancu i da pri tome otpadne glava diska sa nosaca i da napravi brazdu na disku, pri cemu je ovaj gotov. Ne treba reci da u tim teoretskim razmatranjima stackerov nacim obrade diska drasticno povecava tu mogucnost. Pitanje u mom slucaju, svejedno ne postoji. Ja cu i dalje koristiti Stacker pa makar mi pootpadale i glave sa floppi-ja, ali crv sumnje i dalje postoji. Neka se javi neko, ako je imao/cuo za slicne negodovstine !
disk.soft.111 jtitov,
> Uprava Sezama bi trebala da misli i na korisnike koji ne > znaju engleski. Korisnici bi trebali da misle da ako vec zele da se bave racunarima koje su izmislili Ameri, da bi trebali da imaju bar neke osnove engleskog jezika. A posto za sada ne postoji Srpski Odbrambeni Racunar gde se vrti dos na cirilici izvoli nauci engleski, ako nista drugo radi svog licnog obrazovanja.
disk.soft.112 wizard,
>> Korisnici bi trebali da misle da ako vec zele da se bave racunarima koje >> su izmislili Ameri, da bi trebali da imaju bar neke osnove engleskog >> jezika. To je, naravno, liŽna stvar svakog korisnika, ali daleko je od toga da se korisnici bave raŽunarima, oni ih uglavnom koriste. Nadam se da ne misliź da bi i za koriźęenje usluga ovog BBS-a morali da nauŽe engleski... >> A posto za sada ne postoji Srpski Odbrambeni Racunar gde se vrti >> dos na cirilici izvoli nauci engleski, ako nista drugo radi svog licnog >> obrazovanja. ▒to se mene tiŽe opisi uz datoteke mogu da budu i na engleskom, francuskom, ruskom, nemaŽkom i italijanskom zajedno, ako hoęe mogu i na esperantu da ih opisuju. ;) Primedba je, dakle, bila naŽelna, ionako velika veęina datoteka nema opźirniji opis uz sebe. :(
disk.soft.113 ogiglisic,
=> Da, programce je odlicno, jedino mislim da mu verifikacija nije => jaca strana. Juce formatirah jednu disketu sa bad sektorima na => standardnih 1.44 i fdf je lepo prosao, nista nije prijavio. Kad => formatirah sa dos-ovim format-om, Ja da se jos nadodam na Juru (od koga sam fdf i dobio) da sam sa njim povracao u zivot diskete koje ni jedan drugi program za formatiranje koji sam koristio (800, dos, pctools, nc) nije mogao da formatira, a NDD je preporucivao LL format. Svi oni su javljali "invalid media" itd. Jedini je fdf "ladno" prosao. Posle njega preporucujem da pustite ndd ili dos-ov format da sredi bad sektore. Pozdrav Ogiglisic ps. => na njoj vazne stvari (strani spijun, zar ne!) i NIKAD nista nije => crklo. ^^^^^^^^^^^^^^ Aman Juro jos cu pomisliti da imas maniju gonjenja. :)
disk.soft.114 dusanp,
=> Sa Stacker-om ste i bez alata za popravku. NDD ne moČe ni => da prona¬e lost clasters. Ni drugi popularni i pouzdani => alati se u najveęem => broju sluŽajeva ne mogu koristiti. Dakle, ostajete samo => sa alatom koji => dobijete uz Stacker (koji nije loź, ali se ovaj disk i => Žeźęe kvari). ???? Stacker radi sa Windowsima, celim PCT paketom, Nortonom (ukljucujuci i NDD) i sa svim ostalim programima sa kojima sam imao prilike da se sretnem. U stvari, jos nisam naisao na program koji je rekao BEEP! JA NE POZNAJEM OVAJ DISK. Dakle, uopste mi nije jasno u cemu je tvoj problem. btw: smanji duzinu reda, jezivo izgleda...
disk.soft.115 dusanp,
=> brazdu na disku, pri cemu je ovaj gotov. Ne treba reci da => u tim teoretskim razmatranjima stackerov nacim obrade => diska drasticno povecava tu mogucnost. E, stvarno bix voleo da cujem tvoju verziju price o tome kako to stacker postupa sa diskom? Koliko ja znam, on ne brlja sa harverom, nego sasvim legalno pristupa sektorima na disku, samo u trku kompresujuci i dekompresujuci podatke. Znaci, ne radi nista nelegalno, pristupa disku kao i svaki drugi program...
disk.soft.116 lovro,
> Neka se javi neko, ako je imao/cuo za slicne negodovstine ! Stackera nemam dugo na disku, ali mi je, za sada, priredio samo jedan veseli dogadjaj. Naime, za neki poddirektorijum mi je vezao ROOT (d:\), tako da sam imao mrtvu petlju! Osnovni direktorijum na dva mesta! Medjutim, Norton Disk Doctor je odmah provalio o cemu je rec i sredio stvar. Tek kasnije sam shvatio koliko je to, u stvari, lepa pojava, pa sam i sam, uz pomoc DiskEdita vezivao direktorijume u krug. Probajte, zanimljivo je. Lovro
disk.soft.117 valeksa,
#**** new file **** # # \IBMPC\UTILITY\ # dskdup40.zip (118.089) # DiskDupe Trial v4.02, brzo kopiranje disketa # jel moze jedan predlog? Kada se da opis nekog novog programa, da se omoguci da mogu da formiram naredbu za exec iz SOR-a. Ovo je mozda predlog za temu SOR ali evo ovde mi je palo napamet. Pozdrav.
disk.soft.118 pele,
>=} Najpre, za vreme svog boravka kod mene (v2.0) pokazao se >=} korisnim i >=} pouzdanim (ne u potpunosti). Stacker-ovan disk je Podesi word wrap. pele.
disk.soft.119 jtitov,
> Aman Juro jos cu pomisliti da imas maniju gonjenja. :) Ma samo se zezam, mada... eto opet me neko prati :)))) Koliko ljudi na ulici i svi u mene gledaju :))) Kad smo kod FDFormat-a, da dodam da kada se njime (ili nekim drugim) formatira neki 'cudan' kapacitet, vrlo je tesko takvu disketu prekopirati (znate ono - diskcopy). Postoji jedan programcic koji ume da kopira i takve 'cudne' formate. Poznat je - Teledisk, samo sam sada dobio neku super_novu_extra verziju - v2.16AS od 7.dec.92. Ne znam da li je shareware/public, ni da li je 'stara' ali ako vas interesuje da je saljem...
disk.soft.120 ssokorac,
─┼┤ Bar me neęe oźtetiti. Pre par dana sam stakerisao stackerom 3.0 16Mb. Tu drČim SOR i igre, pa ako crkne - nema veze. A da koristi, koristi mnogo. Ipak, veę u instalaciji me je neprijatno iznenadio. Startuje on create a create kaČe 'invalid parametars', instalacioni program resetuje kompjuter i prekine instalaciju. Ja onda sam otkucam create d: i onda sve lepo sredi, ali sam sam morao da upisujem u autoexec stacker d:, da bi d: radio. Dosta je brČi od 2.x, ajde da kaČem i lepźi... Mislim da se u svakom sluŽaju isplati drČati na njemu nevaČne stvari poput igara... A i SOR dobro dodje jer se odliŽno kompresuje.
disk.soft.121 vvelisavljev,
> I tako je krug poceo da se siri. Ne prodje puno vremena, a da ne cujem da > je nekome, na neki nacin, neki disk bespovratno riknuo, a da je bio pod > doticnim. A jel moČe ovo da se objasni time da sve veęi broj ljudi koristi stacker. To je idealna prilika da besplatno poveęate kapacitet svog hard diska, kako bi na njega mogli da smestite sve veęe i veęe nove verzije, tako¬e besplatnih, programa. :) Ako neko ima para da kupi najnoviju verziju winworda, onda ima para i za novi hard disk. :)
disk.soft.122 vasic,
> Tek kasnije sam shvatio koliko je to, u stvari, lepa pojava, pa > sam i sam, uz pomoc DiskEdita vezivao direktorijume u krug. Probajte, > zanimljivo je. :))))) Jednom mom ortaku (Žak i kad bi ga bilo na Sezamu, ne bih mu rekao ime) desilo se baź to - direktorijum \xxx\yyy\zzz je pokazivao na root. «ovek je Gordijev Žvor razmrsio tako źto je 'ladno otiźao u \xxx\yyy\zzz i otkucao 'xrd . /yes'. Nagradno pitanje: nema ga, jer odgovor svi veę znate.
disk.soft.123 darone,
>> # \IBMPC\UTILITY\ >> # dskdup40.zip (118.089) >> Kada se da opis nekog novog programa, da se >> omoguci da mogu da formiram naredbu za exec iz >> SOR-a. Ovo je mozda predlog za ALT-C ..ncd util ..dow dskdup40.zip (d;) <ESC> darone
disk.soft.124 ssokorac,
─┼┤# ░IBMPC░UTILITY░ ─┼┤# dskdup40.zip (118.089) ─┼┤ Kada se da opis nekog novog programa, da se omoguci da mogu da ─┼┤ formiram naredbu za exec iz SOR-a. Ovo je mozda predlog za Pritisni alt-c i otkucaj do ░ibmpc░utility░dskdup40.zip i ESC na kraju, naravno :).
disk.soft.125 nboskovic,
Reply: PC.UTIL [3.117] valeksa *> Kada se da opis nekog novog programa, da se omoguci da *> mogu da formiram naredbu za exec iz SOR-a. Ovo je mozda *> predlog za MoČeź i sad. Evo ovako: RC ili ALT+C (u¬eź u bafer za komande) ncd util do diskdup40.zip (;) i pre nego iza¬eź iz sora napraviź exec i problem je reźen. (c) klap nikola
disk.soft.126 iobrovacki,
Vredi li preęi sa Stacker-a 2.x na novu verziju (3.0)? Meni stara zauzima oko 500 KB na disku, źto nije mnogo. ▒to je joź znaŽajno - nisam izgubio do sada nijedan jedini podatak. «uo sam da je Stacker 3.0 dosta duČi, ali i da nudi viźe. ▒ta je tu traŽ, a źta istina (hvala Bogu, ovde ne moram da popunim kupon iz TV Novosti). Ovde se uglavnom govori o Stacker-u. Kakva su vaźa iskustva sa SuperStor-om? Ivan
disk.soft.127 iobrovacki,
█ U stvari, jos nisam naisao na program █ koji je rekao BEEP! JA NE POZNAJEM OVAJ DISK. Da li ti je NDD popravio Stacker disk? Da li ga se SPEEDISK kompresovao? Ivan
disk.soft.128 valeksa,
#>> Kada se da opis nekog novog programa, da se #>> omoguci da mogu da formiram naredbu za exec iz #>> SOR-a. Ovo je mozda predlog za # # ALT-C # ..ncd util # ..dow dskdup40.zip (d;) # <ESC> # # darone ma mislio sam na jedno ALT-D i gotov posao. Pozdrav.
disk.soft.129 bulaja,
│Postoji jedan programcic koji ume da kopira i takve 'cudne' formate. │Poznat je - Teledisk, samo sam sada dobio neku super_novu_extra verziju │- v2.16AS od 7.dec.92. Ne znam da li je shareware/public... └─── Teledisk je shareware, eno stoji u \IBMPC\UTILITY vec godinu dana verzija 2.13 (teled213.zip, 99 KB).
disk.soft.130 vvelisavljev,
> formiram naredbu za exec iz SOR-a. Ovo je mozda predlog za U Žemu je problem? Alt+C DOWN\IBMPC\UTILITY\dskdup40.zip Eto, to je to. Ukoliko nisam razumeo problem, onda sory.
disk.soft.131 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\UTILITY\*.* ---------------------- anad204 zip 132209* AnaDisk, rad sa disketama raznih (i ne-DOS) formata AnaDisk is a utility for examining, editing and analyzing dis- kettes. It performs the following functions: * Analyze diskettes for content and consistency. The den- sity and format of diskettes are automatically deter- mined; any format changes or media errors are noted. In the case of DOS diskettes, checks are made to ensure that a diskette complies with generally accepted DOS implementation practice. * Search diskettes for text. Both case-sensitive and case-insensitive searches may be performed, as well as search keys with "wild card" or "don't care" positions. Both the active data areas, as well as the inactive or erased data areas may be searched. * Examine and print data on a physical sector, as well as on a file basis. Either ASCII or hexadecimal displays may be used. * Copy a diskette without regard to format or type. * Modify data on a diskette. * Repair DOS diskettes containing data errors. * Format a diskette according to custom specifications. * Copy an area of a diskette to a DOS file.
disk.soft.132 ilazarevic,
> Vredi li preęi sa Stacker-a 2.x na novu verziju (3.0)? Meni Evo mojih iskustava. Iako mi je dvojka pojela disk, odluŽio sam da turim i trojku, pa źta bude. Elem, jeste da je znaŽajno veęa, ali zato i brza. Windowsi rade normalnom brzinom, pod DOSom sam primetio izvesno usporenje, koje je toliko malo da ga ne vredi ni spominjati. Ja ga na 286 praktiŽno ne oseęam, źto se brzine tiŽe. Zasad mi nije brljao, da ŽukŽuk u drvo.
disk.soft.133 kenza,
[;> shareware/public, ni da li je 'stara' ali ako vas interesuje da je [;> saljem... Salji ;)
disk.soft.134 nenadb.,
>> E, stvarno bix voleo da cujem tvoju verziju price o tome >> kako to stacker postupa sa diskom? Koliko ja znam, on ne >> brlja sa harverom, nego sasvim legalno pristupa sektorima na >> disku, samo u trku kompresujuci i dekompresujuci podatke. >> Znaci, ne radi nista nelegalno, pristupa disku kao i svaki >> drugi program... Ja lepo rekoh da sve to sa logikom i nema neke velike veze :), al da napomenem; Niko nije ni rekao da stacker ne legalno pristupa hardware-u,vec da jako cesto, jako brzo i neprekidno pristupa doticnom, tj. mehanici samog diska. Ako si upoznat sa elementarno mehanikom, ukoliko nesto u odredjenim vremenskim intervalima radi na nekoj mehanici (lupa), dolazi do rezonance, a stvari koje upadnu u rezonancu, pri cemu se doticna ne prekida, umeju da eksplodiraju. Par puta sam imao prilike da gledam ispitivanje nekih vojnih uredjaja na drmalici, posle cega doticni na sebi nisu imali pa i vise od pedeset posto delova. Usput se prisetih nekih eksperimenata koji mogu da pomognu u razmisljanju: Neki moj ortak (sunja se tu negde po SEZAM-u) je uzeo neki stari disk od 10Mb (full size, od pre 10-tak godina), kome je vec vise od polovine bilo u losim sektorima... Elem doseti se on da u saradnji sa nekim svojim pajtosom napise mali programcic na masincu, koji bi imao samo jedan zadatak, a to je da natera doticni disk u rezonancu. (brzo sekvencijalno izvlacenje i uvlacenje glava) Sto na umu to na drumu. Epilog je bio taj da se na kraju tresao ne samo disk, racunar, monitor, sto, vec su poceli da iskacu srafovi na sve strane ... Na svu srecu, doticni eksperiment je potom bio prekinut. Drugi eksperiment, zapravo je bio vise nesretan splet okolnosti nego eksperiment. Negde u majci Rusiji, zime gospodnje '91, bili su sastavljani neki serveri koji su u sebi imali po dva diska od 'ondasnjih' 330Mb. Diskovi su bili MAXTOR-ovi full size, full height, full width i vec full sta god da jeste full. Da napomenem da su imali po jedno 10-tak kila. Elem, u jednom trenutku, nije vazno zbog cega, je jedan disk ljuljnuo iz Tower-ke i sa jedno metar-metaripo, poljubio patos. Posto smo se nasli u nebranom grozdju, resismo mi da probamo taj disk. Epilog je bio takav da se doticna tower-ka razletela na sve strane, pre nego sto smo uspeli da ugasimo doticnu A-bombu. Daklem, moje se razmisljanje krece upravo u tom smeru, da doticni Stacker, prilikom rada ne tera disk u nekakvu rezonancu, pri cemu se disk mehanicki kvari, ili pak 'rastelava' u odnosu na elektroniku. Sve u svemu, nikakvi nelegalni pristupi bilo cemu.
disk.soft.135 nenadb.,
>> Vredi li preci sa Stacker-a 2.x na novu verziju (3.0)? Meni HMMM... Pitanje je na mestu. Sto se tice same metode kompresije, nema nikakvih novih napredaka, sto se tice sigurnosti, i to mu dodje manje vise na isto, jedino sto su drasticno poboljsani eksterni programi i sto pruzaju daleko vise informacija. Takodje mozes jedan deo da umetnes u Windows-e, a ostali da pozivas iz doticnih. Sve u svemu ako imas 2Mb vise na disku za novu verziju, a ti probaj... P.S. A, ako nemas, a ti stakni .... :)
disk.soft.136 iobrovacki,
█ Iako mi je dvojka pojela disk, odluŽio sam da turim i █ trojku, pa źta bude. ZnaŽi, savetujeź mi da to uradim iako mi Stacker drČi samo igre (poverio sam mu 8 MB pravog diska)? Pa da vidimo i to Žudo! Ivan
disk.soft.137 minja.,
Ima li neko neki program koji moČe da kopira disketu sa Apple raŽunara? AnaDisk nije pomogao:(. pozdrav, minja
disk.soft.138 dusanp,
=> Da li ti je NDD popravio Stacker disk? Da li ga se => SPEEDISK kompresovao? Oba puta po jedan "naravno..." Jesil siguran da je to stacker 2.0? On se nekad pominjao kao bagovit. Predji na 2.0.1 i sve je ok...
disk.soft.139 leonardo,
├> Epilog je bio taj da se na kraju tresao ne samo disk, racunar, ├> monitor, sto, vec su poceli da iskacu srafovi na sve strane ... ├> Elem, u jednom trenutku, nije vazno zbog cega, je jedan disk ├> ljuljnuo iz Tower-ke i sa jedno metar-metaripo, poljubio patos. ├> Epilog je bio takav da se doticna tower-ka razletela na sve strane, ├> pre nego sto smo uspeli da ugasimo doticnu A-bombu. Da nisam ja sluŽajno promaźio konferenciju?!? Ovo mora da je "petak 13-ti",( mislim 156 deo) ili "Strava u ulici Brestova" ( XXXIV deo). ▒ta ęu ja ovde... ▒ta ęu ja ovde...
disk.soft.141 iobrovacki,
█ => Da li ti je NDD popravio Stacker disk? Da li ga se █ => SPEEDISK kompresovao? █ █ Oba puta po jedan "naravno..." Molim? NDD ti konstatuje greźku na disku? Ja mora da sanjam ili imamo razliŽite verzije. SPEEDISK i ne nudi moguęnost da ga defragmentizuje. ▒ta ti je Čivot... Ivan
disk.soft.142 ilazarevic,
> ZnaŽi, savetujeź mi da to uradim iako mi Stacker drČi samo igre > (poverio sam mu 8 MB pravog diska)? Pa da vidimo i to Žudo! ▒ta da ti kaČem... Meni je trebalo mesta, a dvojku nisam imao, i stavio sam trojku :)
disk.soft.143 dejanr,
JuŽe sam, źto bi se reklo "svojim oŽima" video kako puca Stacker 2.0. U firmi u koju sam svraęao postoji jedan SX sa źtekerisanom particijom sa igrama od oko 20 mega (disk je inaŽe Seagate od 80 mega). Startovali smo Test Drive III, sasvim ispravan. I... izgleda da isti neźto piźe po disku, Bog zna zaźto, tek... nema viźe particije :( Nikakvo oporavljanje nije uspelo, morala je da se ugasi i ponovo kreira.
disk.soft.144 ssokorac,
─┼┤ smo Test Drive III, sasvim ispravan. I... izgleda da isti neźto piźe po Bilo je veę reŽi od Test Drive-u III. Ukratko, Stacker 2.0 (ne znam vaČi li za 2.01 i 3.0) i Test Drive III ne mogu ięi zajedno, Stacker puca momentalno. Zaźto, niko nema pojma :(.
disk.soft.145 iobrovacki,
█ Startovali █ smo Test Drive III, sasvim ispravan. I.. «udno. Ja imam upravo Stacker 2.0 i Test Drive III i... sve rad veę mesecima savrźeno. Moj brat se baź puuuno igra i Stacker sve podnosi (poneki lost sector, tek da se na¬e). Ivan
disk.soft.146 iobrovacki,
█ Stacker 2.0 (ne znam vaČi li █ za 2.01 i 3.0) i Test Drive III ne mogu ięi zajedno, Stacker █ puca momentalno. Pa, baź i nije tako. Imam i jedno i drugo... sve je OK (a Stacker je 100% v2.0). «uda su moguęa! Ivan
disk.soft.147 dusanp,
=> JuŽe sam, źto bi se reklo "svojim oŽima" video kako puca => Stacker 2.0. Ako se stvarno radi bas o 2.0 verziji, a ne o 2.0.1, onda je moguce, cuo sam da on je bio nepouzdan (nisam imao tu ver- ziju, pa ne znam sigurno). U sve verzije iznad (i ispod) te se moze imati poverenje...
disk.soft.148 wizard,
>> JuŽe sam, źto bi se reklo "svojim oŽima" video kako puca Stacker 2.0. Jel moČe ovaj novi Stacker da mi stakeriźe recimo 60MB na disku, ali ako je disk veę pun da mu ja kaČem koje direktorijume da stavi na kompresovani deo, a koje da ne dira? Da li "pucanje" tako kreiranog logiŽkog diska ima nekakve posledice na ostatak diska?
disk.soft.149 ilazarevic,
> Jel moČe ovaj novi Stacker da mi stakeriźe recimo 60MB na disku, ali ako > je disk veę pun da mu ja kaČem koje direktorijume da stavi na > kompresovani deo, a koje da ne dira? Neęe moęi. MoČeź da źtekeriźeź ceo disk, ili samo ono źto je prazno.
disk.soft.150 ssokorac,
─┼┤ Pa, baź i nije tako. Imam i jedno i drugo... sve je OK (a Stacker je ─┼┤ 100% v2.0). «uda su moguęa! Zanimljivo, baź si ti u starom klubu takodje priŽao o tome :). Ili sam neźto pobrkao :). Tek, ja ne bih igrao TD 3 :).
disk.soft.151 ssokorac,
─┼┤ Jel moČe ovaj novi Stacker da mi stakeriźe recimo 60MB na disku, ali ako ─┼┤ je disk veę pun da mu ja kaČem koje direktorijume da stavi na ─┼┤ kompresovani deo, a koje da ne dira? Ne, ili sve prazno ili ceo disk. ─┼┤ Da li "pucanje" tako kreiranog logiŽkog diska ima nekakve posledice na ─┼┤ ostatak diska? Ne, ostaje ti samo jedan poveęi hidden fajl stacvol.dsk koji obriźeź i sve je po starom.
disk.soft.152 iboris,
Ł Bilo je veę reŽi od Test Drive-u III. Ukratko, Stacker 2.0 (ne znam Ł vaČi li za 2.01 i 3.0) i Test Drive III ne mogu ięi zajedno, Stacker Ł puca momentalno. Pa baź i nije tako. Meni je to radilo savrźeno. KaČem radilo, jer sam sada preźao na verziju 3.0
disk.soft.153 enterprise,
hi! imam jedno pitanje u vezi Microsoft " Windows-a". Pitanje je na sledecem fajlu koji saljem.. to je fajl (windows.txt) windows.txt
disk.soft.154 viktor,
Zdravo, Na mrezama se pojavio (i proban je ... :)) HyperDisk 4.52S pod nazivom (kao datoteka) spkt452s.zip ... Za UL nemam vremana ... ima onih kojima je to posao ;) za danas sam dosta toga UL-ovao ... (vidi PC.UTIL:arhiveri) ... Pozdrav.
disk.soft.155 bulaja,
│Na mrezama se pojavio (i proban je ... :)) HyperDisk 4.52S pod nazivom │(kao datoteka) spkt452s.zip ... └─── Dobili smo ga i mi jos pre pet dana, i pazi sta je promenjeno u odnosu na prethodnu ver (\imbpc\utility\spkt451s.arj, .a01): > 01/18/93 HyperDisk 4.52 Release > * fixed shareware panels with new phone numbers Dakle vrlo znacajan novitet, ako vec neko hoce da sazna nove telefone mogu da ih ostavim ovde :).
disk.soft.156 dejanr,
>> Da li "pucanje" tako kreiranog logiŽkog diska ima nekakve posledice na >> ostatak diska? U opisanom sluŽaju nije bilo posledica.
disk.soft.157 ssokorac,
─┼┤ imam jedno pitanje u vezi Microsoft " Windows-a". Pitanje je na ─┼┤ sledecem fajlu koji saljem.. Nemoj svako pitanje slati kao fajl, pitaj odmah u poruci, jednostavnije je.
disk.soft.158 iobrovacki,
█ Zanimljivo, baź si ti u starom klubu takodje priŽao o tome █ :). Ili sam neźto pobrkao :) Nisi pobrkao. █ Tek, ja ne bih igrao TD 3 :) ▒to? Ako nije mesecima pravio probleme, neęe ni ubuduęe. Ivan
disk.soft.159 tomae,
> Ł Bilo je veę reŽi od Test Drive-u III. Ukratko, Stacker 2.0 (ne > znam Ł vaČi li za 2.01 i 3.0) i Test Drive III ne mogu ięi zajedno, I kod Žice je radilo...
disk.soft.160 pedjolino,
> hi! > imam jedno pitanje u vezi Microsoft " Windows-a". Pitanje je na > sledecem fajlu koji saljem.. > > to je fajl (windows.txt) U cemu je fora covece zar nije lakse da otkucas pitanje u poruci ovako me ISKRENO mrzii da skidam file da bih procitao pitanje...
disk.soft.161 sandro,
Imali neko problema sa pozivanjem staker 3.0 programa iz windowsa kao źto ja imam, da neęe da mi pokrene niźta osim stakermetra, a help uopźte i nemam. Ubacio sam ga sa instalacionih disketa. SALE
disk.soft.162 wizard,
>> Imali neko problema sa pozivanjem staker 3.0 >> programa iz windowsa kao źto ja imam, da neęe >> da mi pokrene niźta osim stakermetra, a Ja, naprotivm, baź njega (i to samo njega!) ne mogu da pokrenem.
disk.soft.163 nenadb.,
>> Imali neko problema sa pozivanjem staker 3.0 >> programa iz windowsa kao sto ja imam, da nece >> da mi pokrene nista osim stakermetra, a >> help uopste i nemam. Ubacio sam ga sa >> instalacionih disketa. Nemam.
disk.soft.164 nenadb.,
>> Ja, naprotivm, bas njega (i to samo njega!) ne mogu da pokrenem. Svasta !?!
disk.soft.165 wizard,
>>>> Ja, naprotivm, bas njega (i to samo njega!) ne mogu da pokrenem. >> >> Svasta !?! Baź svaźta: Application Error PROGMAN caused a General Protection Fault in module KRNL386.EXE at 0001:1377 i zatvori Progam Menager. Ostane mi aktivan samo Clock, a kad i iz njega iza¬em izaźa sam i iz Win-a. Ovo mi se dopada, pa ako mi nekad bude falila memorija, startujem Stackometer i tako źutnem PROGMAN-a. ;)
disk.soft.166 ndragan,
/> to je fajl (windows.txt) / pitanje u poruci ovako me ISKRENO mrzii da skidam file da MoČda je neźto zglupirao svojeruŽno pa ga sramota da iznosi javno :))
disk.soft.167 nenadb.,
>> Application Error >> >> PROGMAN caused a General Protection Fault >> in module KRNL386.EXE at 0001:1377 >> >> i zatvori Progam Menager. Ostane mi aktivan samo Clock, a kad i iz njega >> izadem izasa sam i iz Win-a. Ovo mi se dopada, pa ako mi nekad bude >> falila memorija, startujem Stackometer i tako sutnem PROGMAN-a. ;) Da znas, bas svasta ! Meni radi sasvim lepo, ali kao sto vidis javljaju se ljudi sa drugacijim iskustvom. Ajd da sacekamo da vidimo... Mozda neko i provali sta je :)
disk.soft.168 wizard,
Jel radio neko sa (ranije najavljenim) Stekerom za OS/2?
disk.soft.169 iobrovacki,
█ Ł Bilo je veę reŽi od Test Drive-u III. Ukratko, Stacker 2.0 █ (ne znam Ł vaČi li za 2.01 i 3.0) i Test Drive III ne mogu ięi █ zajedno, Stacker Ł puca momentalno. Evo ja to imam zajedno veę godinu dana i sve lepo radi! Da, Stacker 2.0 i TD3! ▒ta kaČeź na to? Pozdrav, I v a n
disk.soft.170 lovro,
Svaki put kada hocu da uradim sdefrag diska, nakon par trenutaka javi 'Stack overflow!' i izbaci ga. Nakon toga ne prepoznaje stekerisani disk, pa moram jos i da radim SDEFRAG /fd:\stacvol.000 A zasto to tako? Disk je fragmentizovan 14%, i svaki cas se sredjuje FAT pri podizanju sistema. Lovro
disk.soft.171 milan,
> Svaki put kada hocu da uradim sdefrag diska, nakon par trenutaka > javi 'Stack overflow!' i izbaci ga. Nakon toga ne prepoznaje stekerisani > disk, pa moram jos i da radim SDEFRAG /fd:\stacvol.000 Pre¬i na verziju 2.01 ili 3.0! Verzija 2.0 Žesto javlja ovakve greźka na raznim maźinama (izgleda da zavisi od BIOS-a ili od disk kontrolera). Pl poz M
disk.soft.172 mbole,
> Pre¬i na verziju 2.01 ili 3.0! Verzija 2.0 Žesto javlja > ovakve greźka na raznim maźinama (izgleda da zavisi od BIOS-a > ili od disk kontrolera). DotiŽna stvar se i meni desila juŽe. Do sada je radio sasvim normalno. Da nema neki "rok trajanja".
disk.soft.173 dejanr,
Ne znam da li neko koristi diskdupe (da prostite na izrazu, ali tako se zove ;) Ja neki dan pustih da mi iskopira nekih 20-tak disketa, i sve je to bilo mnogo lepo, kopira brzo, svaka mu Žast. Ali zato sada plaęam cenu - dupe je iskopiralo diskete do onog mesta do koga ima podataka, a onaj ostatak je na odrediźnim disketama ostao neformatiran (koji je to kreten tako napravio to je van moje pameti). Sad te diskete nit se mogu normalno koristiti, niti se mogu kopirati sa DISKCOPY, a kada obriźem to źto ima na njima pa probam da snimim neźto drugo krenu write greźke ko kiźa. Dakle, XCOPY na disk, zapamti LABEL, FORMAT A: /U, XCOPY sa diska na disketu, LABEL A:ime... a ja hteo da uźtedim na vremenu :(((( ReŽe mi neko da se ovo ne-formatiranje "repa" diskete moČe nekako iskljuŽiti, ali je sad kasno... :(
disk.soft.174 mbole,
> Ali zato sada plaęam cenu - dupe je iskopiralo diskete do onog > mesta do koga ima podataka, a onaj ostatak je na odrediźnim > disketama ostao neformatiran (koji je to kreten tako napravio > to je van moje pameti). Sad te diskete nit se ▒to ne pita ono veŽe. Uźtedeo bih ti muku. Ima opcija format: no, only if nesesery, always. A tako¬e i dal da kopira i prazne sektore. Ima i save configuration. Kad ga jednom narihtaź, radi fino.
disk.soft.175 jtitov,
> (koji je to kreten tako napravio to je van moje pameti). > Sad te diskete nit se mogu normalno koristiti, niti se > mogu kopirati sa DISKCOPY, a kada obrisem to To je sistem kopiranja softvera koji primenjuju u Singapuru. Navodno, stedi se u vremenu, ali posle kuci imas problema. Program koji moze da kopira i takve poluformatirane diskete je CopyQM 3.0. Pre kopiranja je preporucljivo ipak isformatirati disketu, da target ne bi opet bio poluformatiran.
disk.soft.176 korvin,
­­>> Pre¬i na verziju 2.01 ili 3.0! Verzija 2.0 Žesto javlja ­­>> ovakve greźka na raznim maźinama (izgleda da zavisi od BIOS-a ­­>> ili od disk kontrolera). Jock, nema to veze sa hardverom. Kod mene je jako dugo radila verzija 2.0, ali kada sam se jednom igrao sa PWB iz MSC 6.0 (najbagovitiji program do sada napravljen ;) maźina se zaglupila i vrtela non-stop hard. Pomogao je samo hard reset. Posle toga je poŽeo da proglaźava disk za read only. Posle toga je doźao ▒teker 3.0 :)
disk.soft.177 janko,
> Ne znam da li neko koristi diskdupe (da prostite na > izrazu, ali tako se zove ;) Ja neki dan pustih da mi > iskopira nekih 20-tak disketa, i sve je to bilo mnogo > lepo, kopira brzo, svaka mu Žast. Jeste. Tako sam i ja dobio dve diskete od druga. Trebalo je cele da iskopiram. KaČem, imam ovaj program, sad ęe to za trideset sekundi... i za trideset sekundi iskopiram prvu njegovu disketu na drugu njegovu umesto na prvu svoju :) Sreęa, nije bilo źtete, imali smo iste stvari joź na jednom mestu... Ipak, od tada ponovo kopiram pomoęu NC, sve źto se sa njime moČe da kopira. A kada koristim dupl, onda stavljam nalepnice ili mrdam plastiŽicu na sors disketama. > ima podataka, a onaj ostatak je na odrediźnim disketama > ostao neformatiran (koji je to kreten tako napravio to je > van moje pameti). Sad te diskete nit se xTi si sam :) birao opcije (moČda i nisi, ali, da si proźetao kroz sve prozore, i sam bi video opciju: da li da duplicira ONLY DATA ili ceo DISK (ili tako nekako)). Kada je DATA, onda sve źto je u FAT-u upisano kao nezauzeto se uopźte ne dira. Opcija je vrlo korisna: Kada kopiraź na veę formatiranu disketu, kopiranje moČe znatno kraęe da traje, bez negativnih posledica. Kada kopiraź na neformatiranu, a hoęeź da kopiraź samo podatke, znaŽi da kopiraź tako da i ne Čeliź da menjaź sadrČaj te diskete, kasnije. A opet ęeź istom opcijom moęi da iskopiraź neku drugu disketu. I opet, sve je najbrČe moguęe. ZakljuŽak, koji si i ti Žesto nagalźavao: dok ne proveriź kako neźto radi, ne smeź to da koristiź za neźto bitno... inercija je super stvar. :) Kao źto smo obojca sreęni i bez 4dos-a...
disk.soft.178 dejanr,
>> > Ali zato sada plaęam cenu - dupe je iskopiralo diskete do onog >> > mesta do koga ima podataka, a onaj ostatak je na odrediźnim >> > disketama ostao neformatiran (koji je to kreten tako napravio >> > to je van moje pameti). Sad te diskete nit se >> >> ▒to ne pita ono veŽe. Uźtedeo bih ti muku. Ima opcija format: no, only >> if nesesery, always. A tako¬e i dal da kopira i prazne sektore. Ima i >> save configuration. Kad ga jednom narihtaź, radi fino. Joooj ne staj mi na muku ;) Uzmem ja leeepo juŽe da te diskete iskopiram na "normalne", kaČem XDC A: A: kad ono... nepoznat disk format. Auuuu... reko' da pogledam źta to piźe u boot sektoru pa da reklamiram kod ZZ-a da 'oęu novu verziju XDC-a, gledam boot sektor, gledam, ne liŽi ni na źta źto sam ranije video. Tu meni sine da pustim SCAN, kad ono na svim disketama u boot sektoru po Mikelan¬elo :(((( Dakle, "onaj raŽunar" ne samo da je bio spor kao puČ, da na njemu kad kaČeź XCOPY ili DISKCOPY kaČe "incorect dos version" i ne samo da na njemu nema nikakvog pametnog programa osim disk-dupeta i par igara, nego joź na njemu ima i Mikelan¬elo. Divota :( I, na kraju, za svaku disketu XCOPY A:*.* /S, DIR A:, zapamti ime diskete, FORMAT A: /U, vratim ime i najzad XCOPY *.* A: /S. I tako 30+ puta. Divota :((( [Znam, mogao sam da pustim CLEAN da ubije Mikelan¬ela sa disketa, ali poźto su im krajevi i tako bili neformatirani u suźtini nije niźta moglo da se uradi źto bi bilo mnogo brČe od opisanog]
disk.soft.179 janko,
> Ipak, od tada ponovo kopiram pomoęu NC, sve źto se sa > njime moČe da kopira. Trebalo bi, verovatno: "sve źto njime moČe da se kopira." Ovo mi se ranije nije deźavalo. «itam previźe poruka na Sezamu. ;)
disk.soft.180 ogiglisic,
Pozdrav, Narode da li neko zna neki program za LL formatiranje disketa ? Ogiglisic
disk.soft.181 dejanr,
>> Narode da li neko zna neki program za LL formatiranje disketa ? FORMAT.COM iz DOS-a. Na ranijim verzijama je FORMAT A: bilo low level formatiranje, a sada se mora koristiti FORMAT A: /U
disk.soft.182 darone,
>> Narode da li neko zna neki program za LL >> formatiranje disketa ? format [d:] /u VaČi samo za DOS 5. Na ostalim ne treba ono '/u'. Ako ti treba stvar za LL harda, uzmi Spinrite II. darone
disk.soft.183 ogiglisic,
=> FORMAT.COM iz DOS-a. Na ranijim verzijama je FORMAT A: bilo low => level Hvala na informaciji, nisam obratio paznju.
disk.soft.184 ogiglisic,
=> format [d:] /u => => Vazi samo za DOS 5. Na ostalim ne treba ono '/u'. => Ako ti treba stvar za LL harda, uzmi Spinrite II. Hvala na informaciji, nisam obratio paznju. A za LL harda rabim stari dobri DM.
disk.soft.185 spantic,
Kad smo veę kod formatiranja... Evo ga program Format Master 4.6 sa one liste preporuŽenih programa. fm46.zip
disk.soft.186 spantic,
Ako niste uzeli joź Format Master 4.6 ( tu je, uz neku moju raniju poruku ) probajte ga. Bio sam skeptik, ali kada je uspeo da mi povrati dve diskete od kojih je u Norton digao ruke, ostao sam veoma prijatno iznena¬en. Nadam se da ęe diskete i ostati u istom stanju :)
disk.soft.187 spantic,
Sa liste sveČeg softvera, zamena za DOSov copy. Shel zapravo, sa mnogo opcija. PodrČava 4DOS opise :) PCOPY version 9.2C from Norm Patriquin PCOPY is a super advanced alternative to the DOS COPY command. PCOPY will copy only new files, files with a certain date, and much more! The only way that you will believe it is to see it! pcopy92c.zip
disk.soft.188 moca,
>> probajte ga. Bio sam skeptik, ali kada je uspeo da mi povrati dve >> diskete od kojih je u Norton digao ruke, ostao sam veoma prijatno >> iznena¬en. Istina, probao sam, program je uspeo da formatizuje jednu veę dugo neupotrebljivu disketu, Žak je proźao i verifikaciju na istom, ali je disketa i dalje neupotrebljiva :( dos prijavljuje *general fai- lure reading drive b* Dali si probao te iste koje si *povratio* da koristis?
disk.soft.189 spantic,
Ako vam treba disk organizator. Sa liste noviteta. Spakovano sa PKZIP 2.x A da pre¬emo na SQZ? :) --------------------------------------------------------------------------- Program: DOG - Disk OrGanizer Version: 3.16 Upload Date: 92/03/31 File: dog316.zip Size: 54,553 bytes Location: oak: /pub/msdos/dskutl garbo: /pc/diskutil Status: Shareware, Free for personal use Comment: Can remove fragmentations and rearrange files ... Alternative: ORG (org30sw.zip) (oak only) --------------------------------------------------------------------------- dog316.zip
disk.soft.190 spantic,
Ovaj program se nalazi u direktorijumu. Zapravo prethodna verzija sa nekim "minornim" bagovima. Za ovu autor niźta ne kaČe ;) A vidim ja neźto mi je poznato bilo. --------------------------------------------------------------------------- Program: HDTEST Version: 5.35a Upload Date: 92/10/26 File: hdts535a.zip Size: 139,775 Location: oak: /pub/msdos/dskutl garbo: /pc/diskutil Status: Shareware Comment: A good program for testing and maintaining disks ... --------------------------------------------------------------------------- hdts535a.zip
disk.soft.191 bulaja,
│PCOPY version 9.2C from Norm Patriquin └─── E ima (tj. bila je:) vec dugo na Sezamu verzija 9.2, za one koji su je pokupili evo spiska promena: Version 9.2C ------------ o Fixed vanishing cursor when pressing ESC in help o The /FI parameter caused PCOPY to lock up o Pressing F1 while in menu mode will now return PCOPY to the menu Version 9.2B ------------ o PCOPY would not process 0 byte files with the /AZ o When using the /IFP: parm, if you provided IFP with the root directory of any drive, PCOPY not recognize it. o When using /DY, PCOPY would sometimes get confused and incorrectly process files.
disk.soft.192 pedjolino,
##>> je disketa i dalje neupotrebljiva :( dos prijavljuje ##>> *general fai- lure reading drive b* Dali si probao te iste ##>> koje si *povratio* da koristis? Isto se i meni desilo...niźta posebno...
disk.soft.193 dcolak,
│ A da pre¬emo na SQZ? :) Definitivno ;)) SQZ me je oduźevio, brz, kratko, VEOMA «ITLJIV DOC!!! Sledge DAMMIR!
disk.soft.194 skerl,
│ SQZ me je odusevio, brz, kratko, VEOMA CITLJIV DOC!!! └───── ??? Ovo mora da je sala! Skerl.
disk.soft.195 milan,
>│ SQZ me je odusevio, brz, kratko, VEOMA CITLJIV DOC!!! > └───── ??? > > Ovo mora da je sala! > Skerl. MoČda je DOC brz, a ne sam SQZ? ;) Znaź ono - "novine brzo piźu pa ne stiČem da proŽitam". Pl poz M
disk.soft.196 skerl,
│ Mozda je DOC brz, a ne sam SQZ? ;) │ Znas ono - "novine brzo pisu pa ne stizem da procitam". └──── :))))))))))))))
disk.soft.197 dcolak,
│ Ovo mora da je sala! │ Skerl. Ax, kompresovao sam ipak mali broj fajlova, do 200Kb tako da je stvarno izgledalo brzo ;) Ok. moČda sam i prenaglio O;) Ali beźe to prvi utisak i to veoma povoljan. Nekako prija Žoveku kad vidi da se moČe i malkice viźe sabiti :) Sledge DAMMIR!
disk.soft.198 muaddib,
Zdravo svima, Imam jedan GADAN problem, u sred rada programa SDEFRAG mi je nestalo struje ( po marfijevim zakonima ), i sada kada pokusam da dignem stacker disk javlja se poruka da je sistem rebutovan za vreme izvrsavanja programa SDEFRAG, i da procitam u uputstvu sta mi valja ciniti ;((( Naravno posto nemam uputsvo mucim se vec par dana i nista. H E L P !!!!! muaddib
disk.soft.199 dusanp,
=> Imam jedan GADAN problem, u sred rada programa SDEFRAG mi => je nestalo struje ( po marfijevim zakonima ), i sada kada => pokusam da dignem stacker disk javlja se poruka da je => sistem rebutovan za vreme izvrsavanja programa SDEFRAG, i => da procitam u uputstvu sta mi valja ciniti ;((( Naravno => posto nemam uputsvo mucim se vec par dana i nista. H E => L P !!!!! Otkucas SDEFRAG /? i izmedju ostalih prekidaca dobijes i: SDEFRAG /Fx:STACVOL.ext Restores Stacker drive if optimization was interrupted by reboot or power failure Dakle kucas "SDEFRAG /F<disk i path do stacvol fajla>" i to je to...
disk.soft.200 muaddib,
=> Otkucas SDEFRAG /? i izmedju ostalih prekidaca dobijes i: => => SDEFRAG /Fx:STACVOL.ext Restores Stacker drive if optimization was => interrupted by reboot of power failure Hvala ti, stidim se sto se nisam toga setio. muaddib
disk.soft.201 spantic,
Evo programa sa UNIXa sa MSDOS. ReŽ je o cp i mv. ▒ta tu ima novog, reęi ęete ( barem 4DOSovci ;)? Pa neka vam autor sam kaČe, u svakom sluŽaju lep primer za uŽenje jer je sors ukljuŽen. ------------------------------------------------------------------------ DL_CPMV 2.3 CP.EXE/MV.EXE are BSD Unix-style file copying/moving utilities for MS-DOS. How are these utilities different from the many other 'cp' and 'mv' utilities for MS-DOS? - both have the -p (preserve timestamp) and -v (verbose) options found in BSD Unix/SunOS. - both support environment variable references in file names. - both allow forward slashes to be used in path names. - mv can move files across drives. - mv can rename directories as well as files. dlcpmv23.zip
disk.soft.202 adzem,
> => SDEFRAG /Fx:STACVOL.ext Restores Stacker drive if optimization > > Hvala ti, stidim se sto se nisam toga setio. Ako ti ne uspe iz prve slobodno pokuźaj ponovo. Jedini put kad sam bio primoran da tako krpim Stacker disk, uspelo je tek posle treęeg pokuźaja. Ne gubi nadu. :)
disk.soft.203 zormi,
U priloČenoj datoteci je predstavljen STACKER 3.1. Najveęa novost je potpuna integracija u DOS 6.0 gde Stacker zameni Microsoft Double Space i to na najniČem nivou, nema nikakvih driver-a u CONFIG.SYS i sl. veę je sve transparentno. Stac se ne predaje lako ;) stac31.zip
disk.soft.204 spantic,
> Stac se ne predaje lako ;) Jesu li izgubili sudski spor? ;)
disk.soft.205 rasalau,
Dakle, joź jednom, i poslednji put :(. Da li neko ima, ili bar zna, gde se kod nas moČe naęi: ------------------------------------------------------- Program: Thelma's grammar/style checker for WordPerfect 5.* files Version: 5.081 Upload Date: 92/10/03 File: thlm5081.zip Size: 514,049 bytes Location: oak: /pub/msdos/wordperf garbo: /pc/linguistics Status: Shareware Comment: Good ... -------------------------------------------------------- Isto pitanje i za: -------------------------------------------------------- Program: Ultimate Calculator Version: 1.2 Upload Date: 92/10/27 File: ucalc12.zip Size: 53,551 bytes Location: oak: /pub/msdos/calculator garbo: /pc/math Status: Shareware Comment: A high precision scientific calculator which you can operate at the command prompt ... Alternative: MEC (mathfc23.zip) ----------------------------------------------------------
disk.soft.206 milanm,
Hi! 1/12/93 The files SDEFRAG2.EXE and UNSTACK2.EXE in this archive are intended for use by registered Stacker 3.0 users only. To update your Stacker 3.0 files, copy SDEFRAG2.EXE and UNSTACK2.EXE to the directory where Stacker 3.0 is installed. This is typically C:░STACKER. If you are unsure of the location of your Stacker 3.0 files, examine your CONFIG.SYS and look for the line that begins DEVICE=C:░STACKER░STACKER.COM where C:░STACKER is the drive and directory that Stacker 3.0 is installed in. You may also wish to update your Stacker 3.0 distribution disks so that any reinstallation of Stacker will install the updated files. To do this, copy the SDEFRAG2.EXE and UNSTACK2.EXE files to Disk 2 of the 3.5" disk and/or Disk 2 of the 5.25" high density disk. If you are using the 5.25" low density disks, copy SDEFRAG2.EXE to Disk 2 and UNSTACK2.EXE to Disk 3. stacud.zip
disk.soft.207 jupiric,
Imam i ja iste probleme kao i ti,ne mogu da starujem WSETUP vec sam STACKER instalirao iz DOS-a.STACOMETAR I TUNER mi normalno rade.Nemam ni HELP fajl ali nisam siguran da li je to zbog nemogucnosti instalacije pod WINDOWS-ima ili ga zaista nemam na svojim "instalacionim" disketama.Ako je ovo drugo molio bi da mi ga neko okaci.
disk.soft.208 ladislavs,
Ukoliko vam je mali hard disk, a nemate para za veęi, sigurno razmiźljate da angaČujete neki od on-the-fly kompresora: kod nas rasprostranjenog Stackera ili (manje zastupljenog) SuperStora. ▒ta se dobija a źta se gubi? Da li se isplati koristiti neki i kakvi su gubici u performansama? Izuzev uporednog testa raznih On-the-fly data compression programa u PC-magazine-u, nisam naźao ni jedan ozbiljan test. Poźto rezultat zavisi od konkretne konfiguracije koja se koristi, najbolje je da sami istestirate svoj kompjuter. Testirao sam svoj 286-16MHz, 1Mb, 44Mb ST157A pomoęu jednostavnog Batch programa koji poziva dos komandu copy. Copy komanda je Žesto koriźęena komanda, a reprezentativna je i za Žitanje i za pisanje na hard disk. Fajlovi se oŽitavaju sa HDD i raspakuju u memoriji, a zatim pakuju i piźu na HDD. Pri testiranju sam koristio okruČenje koje koristim svakodnevno - cilj je bio ne da dobijem neke "standardne" rezultate, veę da testiram performanse svakodnevnih uslova rada. Dakle na maźini je bio instaliran 4dos, Ncache /EXT=256, Norton commander, Stacker 3.0 driver uŽitan u UMB. Kopirao sam SLMR 2.1 off-line reader za QWK, prvo iz jednog u drugi direktorijum komprimovanog dela drive-a, a zatim iz jednog u drugi direktorijum nekomprimovanog dela. Fajlovi su razliŽitih duČina i ekstenzija, za celu komprimovanu particiju reprezentativnog stepena kompresije, ukupne duČine 317,986 b. Koristio sam jednostavan batch fajl koji moČete i vi sliŽno da sastavite i testirate performanse svojih konfiguracija. Stack.bat: @echo off REM sledi resetovanje (flush) norton keźa ncache/f echo.|time >start copy *.* d:\tmp\*.* echo.|time >end REM parametar /y je iz 4dos-a, ako ne koristite 4dos uklonite ga del d:\tmp\*.* /y Ovo je blok za jednu probu, moČete da napravite sloČeniji batch fajl koji sva meranja pravo automatski. Flush keźa je potreban radi istovetnih uslova svake pojedinaŽne probe. Od vremena zapisanog u fajl end oduzmite vreme iz fajla start i dobili ste vreme potrebno za Žitanje i pisanje fajlova iz jednog u drugi direktorijum. Svako kopiranje sam obavio po 6 puta i izraŽunao srednje vreme. Evo rezultata, sa vremenima i procentom usporenja u odnosu na nekomprimovanu particiju: ┌─────────────┬──────────────┬─────────────────────────────────────────────┐ │Test Stacker │Nekomprimovana│ Komprimovana particija - optimizacija: │ │ver. 3.0 │particija │ more speed │ balanced │ more space │ │kompresora │ [sec.] │ [sec.] │ [sec.] │ [sec.] │ ├─────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┤ │Sa Ncache-om │ 12 (+0%) │ 15 (+25%) │ 18.17 (+51%) │ 19.33 (+61%) │ ├─────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┤ │Bez Ncache-a │ 12.17 (+0%) │ 15.67 (+29%) │ 17 (+40) │ 20.5 (+68%) │ └─────────────┴──────────────┴──────────────┴──────────────┴───────────────┘ More space opcija daje 10% veęu kompresiju. Balanced opcija je vrlo sumnjiva, jednako je spora kao More space, a ne daje neke naroŽite rezultate kompresije (obaźka to źto je sporija sa keźom, nego bez njega ;). Dakle moja preporuka je koristiti samo More speed (default) opciju, a fajlove kojima je potreban brČi pristup drČati na nekomprimovanoj particiji. Koriźęenje keźa se svakako isplati (veęi keź, pretpostavljam, daje bolje rezultate: moj je 256 K) Javite vaźe rezultate. Dobar test bi bio samo Žitanja podataka: on je reprezentativniji za neke primene. Mogao bi da se izvede sa nekim programom za pretraČivanje zadatih stringova u fajlovima. Imate li neki predlog? Stacker strikes again :) (▒to moČe da se prevede dvojako ;) ciLa. PS: Na zlobne komentare ne odgovaram :))
disk.soft.209 milan,
> More space opcija daje 10% veęu kompresiju. Balanced opcija je vrlo > sumnjiva, jednako je spora kao More space, a ne daje neke naroŽite > rezultate kompresije (obaźka to źto je sporija sa keźom, nego bez njega > ;). Dakle moja preporuka je koristiti samo More speed (default) opciju, a > fajlove kojima je potreban brČi pristup drČati na nekomprimovanoj > particiji. Ti si oŽigledno posvetio dosta vremena i merenja svome testu pa sada, kao i svaki eksperimentalni nauŽnik :), hoęeź da pridaź znaŽaj svim ciframa koje si dobio. Ja liŽno drČim da su sva tri rezultata ("more" bilo Žega) naprosto sjajna, jer najsporiji niji Žak ni dva puta sporiji od nekomprimovane verzije! Mislim da je to viźe nego uspeh za projektante kompresionih programa jer mu to do¬e kao da si disk od 12ms srednjeg vremena dostupa zamenio za duplo veęi koji ima 19ms i to za dČ (ili kaobajagi za cenu programa ;)). Ja se ne bih mislio ni sekunda! Pl poz M P.S. Iako koristim disk od 520MB ja sam, zabave radi, udoublespaceovao (je l' se tako pravi glagol od programa dblspace iz DOS-a 6.0) jednu particiju od dvestotinak mega i moram da kaČem da uopźte ne primeęujem razliku, i to sa programom koji je sigurno slabiji i od Stacker-a i od SpeeStore-a!
disk.soft.210 janko,
> Ja liŽno drČim da su sva tri rezultata ("more" bilo Žega) > naprosto sjajna, jer najsporiji niji Žak ni dva puta > sporiji od nekomprimovane verzije! Mislim da je to viźe > nego uspeh za projektante kompresionih programa jer mu to > do¬e kao da si disk od 12ms srednjeg vremena dostupa > zamenio za duplo veęi koji ima 19ms i to za dČ (ili > kaobajagi za cenu programa ;)). Pogreźno pore¬enje. Ovde se, prevashodno, menja brzina prenosa podataka, (kilobajta u sekundi) a ne srednje vreme pristupa do odre¬ene trake (źto ti je taj broj milisekundi).
disk.soft.211 ladislavs,
> Ja liŽno drČim da su sva tri rezultata ("more" bilo Žega) > naprosto sjajna, jer najsporiji niji Žak ni dva puta > sporiji od nekomprimovane verzije! Mislim da je to viźe > Ja se ne bih mislio ni sekunda! Ja sam razmiźljao, al' prelomih (pametno ;) i angaČovah źteker, nisam se pokajao. DrČi vodu dok ne nabavim "ljudski" hard. Evo i nastavka testiranja. Dakle osim Žitanja i pisanja po komprimovanoj particiji, interesantno je i samo Žitanje zbog toga źto je uŽitavanje fajlova mnogo Žeźęe nego zapis na HDD. Da podsetim: testirao sam svoj 286-16MHz, 1Mb, 44Mb ST157A pomoęu jednostavnog Batch programa koji poziva dos komandu copy. U novom testu sam primenio isti test, ali sam fajlove kopirao iz direktorijuma u NUL: ure¬aj, dakle merio sam samo Žitanje bez pisanja. Fajlovi se oŽitavaju sa HDD i raspakuju u memoriji, a zatim źalju na NUL:. Da podsetim na maźini je instaliran 4dos, Ncache /EXT=256, Norton commander, Stacker 3.0 driver uŽitan u UMB. Kopirao sam fajlove odabrane iz WP i SLMR 2.1 direktorijuma, prvo iz direktorijuma komprimovanog dela drive-a, a zatim iz direktorijuma ne- komprimovanog dela. Za razliŽite optimizacije kompresije sam pravio novu kopiju radnog direktorijuma. U direktorijumu je bio 51 fajl razliŽitih duČina i ekstenzija, za celu komprimovanu particiju reprezentativnog stepena kompresije, ukupne duČine 1,126,946 b. Koristio sam prethodni Batch modifikovan da kopira u NUL:. Stack.bat: @echo off REM sledi resetovanje (flush) norton keźa ncache /f echo.|time >start copy *.* NUL: echo.|time >end echo kraj: type end echo poŽetak: type start Svako kopiranje sam obavio po 6 puta i izraŽunao srednje vreme. Slede rezultata, sa vremenima i procentom usporenja u odnosu na nekomprimovanu particiju: ┌─────────────┬──────────────┬──────────────────────────────┐ │Test Stacker │Nekomprimovana│ Komprimovana particija │ │ver. 3.0 │particija │ more speed │ more space │ │kompresora │ [sec.] │ [sec.] │ [sec.] │ ├─────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┤ │Sa Ncache-om │ 5 (+0%) │ 6.67 (+33%) │ 6 (+20%) │ ├─────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┤ │Bez Ncache-a │ 5 (+0%) │ 6.67 (+33%) │ 6.33 (+27%) │ └─────────────┴──────────────┴──────────────┴───────────────┘ Ovaj put nisam testirao Balanced opciju. Rezultati su vrlo zanimljivi! «itanje sa najkomprimovanijih delova je najbrČe: dakle taŽno je ono za źta sam mislio da je reklamni trik. Kompjuter źtedi vreme na Žitanju sa "sporog" hard diska, kompresijom umanjenih fajlova, a dekompresija traje skoro isto kod svih optimizacija. SliŽn efekat postoji i kod klasiŽnih arhivera: PkZip sa sviŽem -ex duČe pakuje, ali PkUnzip raspakuje pribliČno isto sve arhive. S' obzirom da je Žitanje Žeźęe nego pisanje, More space optimizacija moČe da bude zanimljiva, pogotovo źto obezbe¬uje 10% veęu kompresiju. Keź u ovom testu nije doneo naroŽita poboljźanja, moČda su rezultati sa veęim keźom bolji? Dakle, moja preporuka ostaje da se koristiti More speed (default) opcija, a za defragmentaciju preporuŽujem povremenu rekompresiju pri More space opciji: tako ęe svi fajlovi biti maksimalno komprimovani, pa ęe im pristup biti kraęi, a pisanje ęe biti manje komprimovano, te samim tim brČe. Rekompresija je malo duČa, ali boČe moj, ne boli tako Žesto (ukljuŽite optimizaciju i ubacite kasetu u VRC i uČivate :), a uźtede u vremenu i prostoru su svakodnevne. ciLa. PS: Neźto sliŽno bi moglo i u "RaŽunare". :)
disk.soft.212 korvin,
­­>> źteker, nisam se pokajao. DrČi vodu dok ne nabavim "ljudski" hard. Ja stvarno ne znam gde je granica velikog hard-a ? Kada sam kupio kavijar mislio sam da sam reźio probleme zadugo, ali jock, sada imam samo 900 k prazno. Mislim da bi mi idealni disk bio od 800 MB :)
disk.soft.213 dmiladinovic,
Khmmmm.... Alo narode Sezamovski !!! Da li neko zna, ima, poseduje, informaciju gde se moze nabaviti drajver, odnosno software, koji je zaduzen za gonjenje velikih strimera. Daklem, da se razumemo, pod velikim strimerom podrazumevam onaj, koji ima traku, odnosno kasetu, velicine priblizno jednoj BETA video kaseti, odnosno VHS. Doticni strimer, nije, napominjem, nije flopi strimer, vec ima zasebnu karticu koja ga kontrolise... Daklem nije Colorado strimer. Eh da, zaboravih da kazem da se doticni strimeri najcesce srecu pod UNIX-om, i da Ja vec negde imam software za doticni. Meni, ko za inat, treba software koji ce doticnu skalameriju terati iskljucivo pod DOS-om. Ukoliko se nadje neka dobra dusa koja ima odgovarajucu ideju gde da nadjem doticni software, ili cak ima doticni, neka mi se javi na MAIL... Do groba zahvalan....
disk.soft.214 dejanr,
Ne znam koliko ęe pomoęi, ali ako je to SCSI strimer, imamo i mi (Sezam) jedan takav, samo źto je trenutno u kvaru. Uz njega smo dobili softver koji radi pod DOS-om i pod starim verzijama Novell-a, ali radi na NemaŽkom. Ako to moČe da pomogne, moČe se pogledati.
disk.soft.215 dmiladinovic,
>> samo 900 k prazno. Mislim da bi mi idealni disk bio od 800 MB :) Ma jok. I to se jako brzo popuni, pogotovo kad se cuvaju bas sve igrice... Kupi Strimer.
disk.soft.216 korvin,
­­>> Ma jok. ­­>> I to se jako brzo popuni, pogotovo kad se cuvaju bas sve igrice... ­­>> ­­>> Kupi Strimer. Kao John ?? :) BeČi bre, jedva sam se otarasio kaseta i premotavanja kod C-64 !! :))) More, jedan hard od 3 gb ko Vkr, pa ęe da traje :)
disk.soft.217 dmiladinovic,
>> Ne znam koliko ce pomoci, ali ako je to SCSI strimer, imamo i mi (Sezam) Zahvaljujem na azurnosti, medjutim cisto sumnjam da je ono sto imam SCSI strimer. Konektor je otprilike za polovinu veci nego sto je konektor za veliki flopi, daklem ivicni_ko_zna_koliko_pinski. Ujedno moram ovim putem da se zahvalim i GAMI jer su ljudi bili zaista dobrodusni, pa su mi ponudili da iz njihovog kompleta QTC strimera, 'pozajmim' diskete pa da probam. Na drugom mestu sam nabavio program koji se zove FastTape, koji takodje dolazi uz neku varjantu velikih strimera. Daklem bice puno ne prospavanih noci. Ne bi bilo lose da se nadje neko na SEZAM-u pa da objavi neki clancic o strimerima, pogotovu o njihovoj klasifikaciji, jer smatram da bi to bilo veoma uputno, jer je cena strimera, doduse na zapadu, poprilicno pala, tako da se isplati kupovati ih. A usput sam se setio kako se zove program koji meni treba; SITOS for DOS. Jos jednom zahvaljujem.
disk.soft.218 nboskovic,
*> A usput sam se setio kako se zove program koji meni *> treba; SITOS for DOS. Kao źto ti rekoh u mail-u imam taj softver na poslu. ReŽ je o ARCHIVE strimeru. Imam i knjigu koja ide uz sve to pa ako ti treba a ti se javni. Pogledaj u mail-u oko pojedinosti. (c) klap nikola
disk.soft.219 dmiladinovic,
>> Kao sto ti rekoh u mail-u imam taj softver na poslu. Rec >> je o ARCHIVE strimeru. Imam i knjigu koja ide uz sve to >> pa ako ti treba a ti se javni. Pogledaj u mail-u oko >> pojedinosti. Najljubaznije zahvaljujem na zaista brzom i adekvatnom resenju mog malecnog problemcica. Nisam verovao da na SEZAM-u neko ima doticni program, al' rekoh aj'd da probam. Daklem istina je da zaista kod tebe postoje bas svi programi koji ikada ikom mogu zatrebati. Zahvaljujem jos jednom.
disk.soft.220 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\DISKUTIL\*.* ---------------------- spkt460s arj 146722 HyperWare SpeedKit v4.60 (Hyper Disk/Key/Screen) #1 spkt460s a01 145719 HyperWare SpeedKit v4.60 (Hyper Disk/Key/Screen) #2 Preuzeto sa Imtel BBS-a. 04/04/93 HyperDisk 4.60 Release * Released to coincide with release of MS DOS 6.0 to fully support Double Space on all configurations. 03/21/93 HyperDisk 4.53 BETA A Release * Fixed Support for DOS 6 DoubleSpace Compression * Default Memory usage is now always 1/2 avaialable not all
disk.soft.221 mdane,
Citajuci novi broj "Racunara" (deo o SEZAMU) navodi se sledece: "U temi disc.soft diskutovalo se o raznim nacinima formatiranja disketa i mogucnosti da se kapacitet diskete iskoristi do maximuma koriscenjem specijalnih programa kao sto je FDFORMAT" Ovako ovo sto cu reci mozda se vec zna odavno a mozda i neko ne zna. Ne tice se iskoriscenja diskete do maximuma. Elem, disketu od 3.5" (malu) DD treba probusiti simetricno od rube koja dozvoljava-ne dozvoljava da se copira (presnimava). Pogledati HD disketu videcete dve rupe, tako isto treba da bude i na onoj DD disketi. Flopy prpoznaje disketu po tome sto iglica prolazi-na prolazi kroz rupu. Ovo treba probusiti rucnom busilicom ili bolje lemilicom probusiti. Kada se busi busilicom postoji mogucnost da se odpadci " zavucu" u disketu i pokvare je. P.S. To se retko desava.
disk.soft.222 ssokorac,
─┼┤ iglica prolazi-na prolazi kroz rupu. Ovo treba probusiti rucnom Nije u pitanju iglica, veę samo snop svetla :). Probaj da zalepiź selotejp preko rupe, i 'iglica ęe prolaziti' bez rupe u selotejpu :)).
disk.soft.223 vlad,
-> Nije u pitanju iglica, vec samo snop svetla :). Probaj da zalepis selotejp -> preko rupe, i 'iglica ce prolaziti' bez rupe u selotejpu :)). Svetlo ili iglica, pitanje je sad! Ima drajvova koji imaju mikroprekidace sa "iglicom", a ima i onih sa infracrvenim detektorom rupe. Sta cete, neki pipaju, a neki upale svetlo :).
disk.soft.224 drakce,
│ Flopy prpoznaje disketu po tome sto iglica prolazi-na prolazi kroz rupu. Ovo │ treba probusiti rucnom busilicom ili bolje lemilicom probusiti. └───────── Barbarska metoda kolega :). Neki su se dosetili, pa samo prepravili senzor na flopiju, tako da ne moraju niźta da buźe. Dobra ideja - (c) by skukrika Pozdrav
disk.soft.225 dcolak,
│ Barbarska metoda kolega :). Neki su se dosetili, pa samo │ prepravili senzor na flopiju, tako da ne moraju niźta da │ buźe. Dobra ideja - (c) by skukrika A sad nek' objasne kako su to uradili. BTW, nisam pogledao koji tip senzora ja imam, so, opisite i mehaniŽki i optiŽki Tako vam Kiselog Mlekca! Sledge DAMMIR!
disk.soft.226 mazi,
> Nije u pitanju iglica, veę samo snop svetla :). Probaj da > zalepiź selotejp preko rupe, i 'iglica ęe prolaziti' bez rupe u > selotejpu :)). E, kako gde, i kako koji flopi... Recimo, kod IBM PS serije, HD drajvovi bez problema formatiraju DD 3.5 diskete na 1.44Mb bez ikakve druge rupe (moČda ne svi IBM PS modeli, ali oni prvi sigurno). Zatim, kod mene disketa ne mora da se probuźi skroz, i radi bez problema. ZnaŽi, negde iglica, negde svetlo, negde niźta :)) Ivan.
disk.soft.227 drakce,
││ Neki su se dosetili, pa samo prepravili senzor na flopiju, tako da ne ││ moraju niźta da buźe. Dobra ideja - (c) by skukrika │└────────── │ A sad nek' objasne kako su to uradili. BTW, nisam pogledao koji tip senzora └────────── NaČalost, za detalje ęeź morati da priŽekaź. Skukrika se nije javljao na Sezam odavno, jer veze sa Slovenijom ne funkcioniźu baź najbolje. Pozdrav
disk.soft.228 ndragan,
/ Ne tice se iskoriscenja diskete do maximuma. Elem, disketu od 3.5" / (malu) DD treba probusiti simetricno od rube koja dozvoljava-ne Drugari, hoęemo li joź jednu turu? Gde beźe ona buźilica? Ajd' joź dva mega rasprave pa da platimo ko je źta imao i fajront... / da se odpadci " zavucu" u disketu i pokvare je. == ==(1) ---(2) ad 1. PreporuŽao bih (a i prepoveŽerao) da si daź u zadatak jednoga predgledavanja preDHodnih sudrČaja starijih conpherentziya PC.* i CIVILIZACIJA:o.jeziku, gde smo imali opęi uČitak za raspraviti sve prednosti svrdlanja Žigrastog malopamtila i tkorienskog pisanja. Radi tjelovjeČbe takod¬er prepouČinam dve tisuęe puta izgovoriti na glas reŽ "odpadnik", ali sa razgovetnim izgovorom svatkog glasala. Ako je to teźko, probati sa 'sestre bureKD▓ija', ili i bez sestara. ad 2. Da nije ipak 'zavuŽedu'? :) P.S. Nemoj misliti da je ovo bio nekakav zloban komentar, daleko bilo. «isto se trudim da odrČim imidČ, a ti si dodirnuo dve stvari (za onu drugu sam po difoltu ja zaduČen) koje su bile veę raspravljene na Sezamu, pa da ne poŽinjemo ispoŽetka. Ovde svi inaŽe oboČavamo reprizne rasprave, źto duČe, to bolje.
disk.soft.229 vlad,
->│ Barbarska metoda kolega :). Neki su se dosetili, pa samo ->│ prepravili senzor na flopiju, tako da ne moraju nista da ->│ buse. Dobra ideja - (c) by skukrika -> -> A sad nek' objasne kako su to uradili. BTW, nisam pogledao -> koji tip senzora ja imam, so, opisite i mehanicki i opticki Mehanicki ima malo (obicno crno) kuciste koje je zalemljeno na stampu ispod diskete. Mozes ga prevariti tako sto ces mu prespojiti nogice (mali zahvat lemilicom). Ovo vazi ako doticni mikroprekidac prekida kolo kada je pritisnut. Ako je obrnuto, treba odlemiti prekidac sa stampane plocice. Opticki se razlikuje po tome sto ga ima sa obe strane disketne rupice. Sa jedne je davac (infra-crvena ili obicna LE dioda), a sa druge prijemnik (IC ili obicna foto-dioda ili foto-tranzistor). I ovde vazi kao i kod mehanickog: ako zatvara kolo kad ima rupu na disketi, treba ga skinuti. BTW, sta se desava sa disketom koju na prevaru formatiram na 1.44 (bez busenja) kada je gurnem u drajv kome senzori rade? Da li ce onda taj drajv da je prepozna kao 1.44?? Ako nece, ja sam ipak za busenje. Vladan
disk.soft.230 dcolak,
│ NaČalost, za detalje ęeź morati da priŽekaź. Skukrika se │ nije javljao na Sezam odavno, jer veze sa Slovenijom ne │ funkcioniźu baź najbolje. Ex, nisam znao da je iz Slovenije ;) ▒teta, pozdrav Sledge DAMMIR!
disk.soft.231 dcolak,
│ Opticki se razlikuje po tome sto ga ima sa obe strane │ disketne rupice. Sa jedne je davac (infra-crvena ili │ obicna LE dioda), a sa druge prijemnik (IC ili obicna │ foto-dioda ili foto-tranzistor). I ovde vazi kao i kod │ mehanickog: ako zatvara kolo kad ima rupu na disketi, │ treba ga skinuti. Ipak ęu ja izgleda buźiti ;) Znaź, proŽitah reŽ lemilica, a od toga mi se diČe .. kosa na glavi ;) Sledge DAMMIR!
disk.soft.232 paki,
Da li se Stacker 3.0 moČe uŽitati u UMB i koliko mu treba memorije?
disk.soft.233 vlad,
-> Ipak cu ja izgleda busiti ;) -> Znas, procitah rec lemilica, a od toga mi se dize .. -> kosa na glavi ;) Kad ti se vec tako lako dize onda i treba da busis. B) Sto se lemljenja tice mozes da mi se javis na mail (sifra "Weller"). Imam laku ruku. B) Vladan
disk.soft.234 mazi,
> Da li se Stacker 3.0 moČe uŽitati u UMB i koliko mu treba > memorije? Sa QEMM-om se seo prebaci gore, sa EMM386 i nekim parametrom /ems jedan deo, Žini mi se oko 30K. InaŽe zauzima od 40-55K, zavisi od veliŽine particije. Ivan.
disk.soft.235 milan,
> Da li se Stacker 3.0 moČe uŽitati u UMB i koliko mu treba memorije? MoČe, uzme neźto manje od 50 kila. Pl poz M
disk.soft.236 dcolak,
│ Kad ti se vec tako lako dize onda i treba da busis. B) │ Sto se lemljenja tice mozes da mi se javis na mail (sifra │ "Weller"). Imam laku ruku. B) Thanx, I'll think 'bout it ;) Suicidal Rise Sledge DAMMIR!
disk.soft.237 paki,
­> Sa QEMM-om se seo prebaci gore, sa EMM386 i nekim parametrom ­> /ems jedan deo, Žini mi se oko 30K. InaŽe zauzima od 40-55K, ­> zavisi od veliŽine particije. Super, fala svima.
disk.soft.238 tarajce,
> Ipak ęu ja izgleda buźiti ;) > Znaź, proŽitah reŽ lemilica, a od toga mi se diČe .. > kosa na glavi ;) Mnogo pametnije je buźiti!!! Ako prespojiź prekidaŽ (bez obzira koji je tip) neęeź moęi da uŽitavaź diskete koje su formatirane na 720 K, poźto ęe flopy misliti da je unutra disketa sa formatom od 1.4 M.
disk.soft.239 iboris,
Ł preko rupe, i 'iglica ęe prolaziti' bez rupe u selotejpu :)). Mislim da selotejp neęe raditi posao (bar kod mene ne radi), jer svetlo prodje kroz njega bez problema. Treba uzeti neki kolorisani materijal za lepljenje, tipa izolacione trake (ja je koristim za 5,25 inŽne diskete). Medjutim neki drajvovi ęe bez problema formatirati i one "zaźtięene" diskete. Ne seęam se gde sam to video (moČda je bilo na nekom IBM PS-u), ali za svaki sluŽaj treba proveriti. Pozdrav, Boris
disk.soft.240 iboris,
Ł preko rupe, i 'iglica ęe prolaziti' bez rupe u selotejpu :)). Mislim da selotejp neęe raditi posao (bar kod mene ne radi), jer svetlo prodje kroz njega bez problema. Treba uzeti neki kolorisani materijal za lepljenje, tipa izolacione trake (ja je koristim za 5,25 inŽne diskete). Medjutim neki drajvovi ęe bez problema formatirati i one "zaźtięene" diskete. Ne seęam se gde sam to video (moČda je bilo na nekom IBM PS-u), ali za svaki sluŽaj treba proveriti. Pozdrav, Boris
disk.soft.241 dcolak,
│ Mnogo pametnije je buźiti!!! Ako prespojiź prekidaŽ (bez │ obzira koji je tip) neęeź moęi da uŽitavaź diskete koje su │ formatirane na 720 K, poźto ęe flopy misliti da je unutra │ disketa sa formatom od 1.4 M. Stvarno? Ako je tako, onda je njihov predlog za mene izuzetno nekoristan jer imam 150 DD disketa joź sa Amige :) Sledge DAMMIR!
disk.soft.242 korvin,
­­>> Mnogo pametnije je buźiti!!! Ako prespojiź prekidaŽ (bez obzira koji ­­>> je tip) neęeź moęi da uŽitavaź diskete koje su formatirane na 720 K, ­­>> poźto ęe flopy misliti da je unutra disketa sa formatom od 1.4 M. Pa źto neko ne napravi eksterni prekidaŽ, kojim ti sam moČeź da kaČeź drajvu koja je disketa unutra ?
disk.soft.243 dcolak,
│ Pa źto neko ne napravi eksterni prekidaŽ, kojim ti sam │ moČeź da kaČeź drajvu koja je disketa unutra ? MoČda zato źto ęe sve to izgledati ruČno ? ;) Sledge DAMMIR!
disk.soft.245 darone,
>> Medjutim neki drajvovi ęe bez problema >> formatirati i one "zaźtięene" diskete. Ne seęam >> se gde sam to video (moČda je bilo na nekom IBM >> PS-u), ali za svaki sluŽaj treba proveriti. RaŽunari iz PS/1 serije ne prave razliku izme¬u DD i HD troipoinŽnih disketa. I to samo oni, jer drajv jednostavno nema ugra¬enu detekciju rupe na disketi. Big Puff ;) darone
disk.soft.246 dsoskic,
>│ Mnogo pametnije je buźiti!!! Ako prespojiź prekidaŽ (bez >│ obzira koji je tip) neęeź moęi da uŽitavaź diskete koje su >│ formatirane na 720 K, poźto ęe flopy misliti da je unutra >│ disketa sa formatom od 1.4 M. > > Stvarno? Ako je tako, onda je njihov predlog za mene izuzetno > nekoristan jer imam 150 DD disketa joź sa Amige :) ... koje ako budu format 1.44, nema veze. A ako su veę snimljene sa PC file-ovima to je druga stvar. Ako veę Čeliź da se korisriź DD disketama kao HD, ili ih buźi ili napravi prekidaŽ na floppy-ju (moČe turbo da ti posluČi, ako ga ne koristiź). Svojevremeno sam i ja buźio diskete i doźao do zakljuŽka da je to najbolje raditi parŽetom teleskop-antene od nekog tranzistora, tv-a, toki-voki-ja ili drugog neŽeg. U parŽe teleskopske antene, ako Čeliź, moČeź da "ukucaź" pozadinu skoro svake turpije (Žetvrtastog oblika) i po izvlaŽenju dobijaź kocku koja pri buźenju ostavlja takav otvor na disketama. To parŽe moČe da se natakne na lemilicu ili joź bolje da se zagreje na źporetu (plinskom) jer pri ponovnom grejanju sav viźak plastike koji se nakupio u "anteni" ispadne napolje. p.s. moČe i mina od hemijske olovke (metalna) da posluČi al samo ako je potpuno prazna. Eto ti neźto ideja pa ti vidi.
disk.soft.247 korvin,
­­>> MoČda zato źto ęe sve to izgledati ruČno ? ;) Ma nek izgleda kako hoęe, samo da radi ... :)
disk.soft.248 dcolak,
│ ... koje ako budu format 1.44, nema veze. A ako su veę │ snimljene sa PC file-ovima to je druga stvar. Jesu, krcate su programima... ;) │ p.s. moČe i mina od hemijske olovke (metalna) da posluČi │ al samo ako je potpuno prazna. Eto ti neźto ideja pa ti │ vidi. Hvala na ovim korisnim i pre svega maźtovitim savetima ;)) Sledge DAMMIR!
disk.soft.249 vlad,
->│ Pa sto neko ne napravi eksterni prekidac, kojim ti sam ->│ mozes da kazes drajvu koja je disketa unutra ? -> -> Mozda zato sto ce sve to izgledati ruzno ? ;) Moz' da bidne, al' ne mora da znaci! Na mom kompjuteru sasvim lepo cuce dva potenciometra (jedan za modem, drugi za biper). Sve je to stvar ukusa i vestine, a moze da se uradi i tako da se ne vidi. Uostalom, kad su masine u pitanju uvek je na prvom mestu funkcionalnost.
disk.soft.250 dcolak,
│ Ma nek izgleda kako hoęe, samo da radi ... :) Ex.. Ja drČim do estetike O;) Sledge DAMMIR!
disk.soft.251 ssokorac,
─┼┤ Mislim da selotejp neęe raditi posao (bar kod mene ne radi), jer ─┼┤ svetlo prodje kroz njega bez problema. Treba uzeti neki kolorisani Pa, naravno, to sam ja upravo i rekao :).
disk.soft.252 d.petrovic,
Ă>│ A sad nek' objasne kako su to uradili. BTW, nisam pogledao koji Ă> tip senzora └────────── Ă> Ă> NaČalost, za detalje ęeź morati da priŽekaź. Skukrika se nije Ă> javljao na Sezam odavno, jer veze sa Slovenijom ne funkcioniźu Ă> baź najbolje. LedDioda / Foto »elija = jedan prekidaŽ i dve ČiŽice pa..., ukoliko je flopięa sa mikroprekidaŽem (ima i takvih) ista priŽa... . Ako ti je ovo źto sam napisao dovoljno pokloni se i poŽni, ako nije, nemoj to sam da radiź.
disk.soft.253 d.petrovic,
Ă> busenja) kada je gurnem u drajv kome senzori rade? Da li ce onda Ă> taj drajv da je prepozna kao 1.44?? Ako nece, ja sam ipak za Ă> busenje. Ne prespajati. Dodati prekidaŽ na makini i napisati "BudČeno / NebudČeno" ;)))
disk.soft.254 d.petrovic,
Ă> Medjutim neki drajvovi ęe bez problema formatirati i one Ă> "zaźtięene" diskete. Ne seęam se gde sam to video (moČda je bilo Ă> na nekom IBM PS-u), ali za svaki sluŽaj treba proveriti. E, od takvih drajvova popizdim totalno. Jedan mi je zarazio... ma ne pitajte me ;(((
disk.soft.255 d.petrovic,
Ă> -> Mozda zato sto ce sve to izgledati ruzno ? ;) Ă> Ă> Moz' da bidne, al' ne mora da znaci! Na mom kompjuteru sasvim Ă> lepo cuce dva Maska za mali flopię je poveęa i ima mesta za jedan mali, malecni, slatki, ... prekidaŽię :))
disk.soft.256 pedjolino,
##>> Moz' da bidne, al' ne mora da znaci! Na mom kompjuteru ##>> sasvim lepo cuce dva potenciometra (jedan za modem, drugi za Kakav prekidaŽ za modem ? Mislim Žemu sluČi ? (iliti źta prekida) :)
disk.soft.257 vlad,
-> Maska za mali flopic je poveca i ima mesta za jedan mali, malecni, -> slatki, ... prekidacic :)) Kako sam ja krenuo, cela prednja ploca ima da mi se "omali". :)
disk.soft.258 vlad,
->##>> sasvim lepo cuce dva potenciometra (jedan za modem, drugi za ^^^^^^^^^^^^^ -> Kakav prekidac za modem ? Sluzi mi da utisam Tu-Tuuu kad mi ukucani polegaju.
disk.soft.259 sslavko,
>> Sluzi mi da utisam Tu-Tuuu kad mi ukucani polegaju. A jesi li probao moČda da mu otkucaź ATL0 kad ukuęani polegaju?
disk.soft.260 dmiladinovic,
>> Pa sto neko ne napravi eksterni prekidac, kojim ti sam mozes da >> kazes drajvu koja je disketa unutra ? Jedno malo upozorenjce povodom koriscenja busenih 3.5'' 720Kb disketa. Na starijim tipovima flopija to radi bez problema, mislim na 720->1.44, dok na notebook-ovima novijih generacija, kao i na sasvim novim tipovima normalnih 3.5'' flopija, problemi nastaju gotovo trenutno. Od totalnog do RND ne citanja i brljavljenja. Odgovor lezi u tehnologiji izrade samih disketa. Fabricki nanosi magnetnog medijuma na 720Kb disketama i nanosi na 1.44Mb disketama se razlikuju u gustini, kao i razmaku medju tragovima nanosa, sto je sasvim normalno, zbog kapaciteta zapisa. Zvrcka je u tome sto su noviji flopiji precizniji u vodjenju glave, te stoga nalecu pocesto na medjutragove na 720Kb disketama. Daklem oprez. Apropo u USA moze da se za par dolara kupi sasvim precizni busac 3.5 disketa. Takva naprava se cak, u nekim casopisima mogla i naruciti, Ja sam svoj primerak zbog 'silne' upotrebe izgubio.
disk.soft.261 robert,
>> Sluzi mi da utisam Tu-Tuuu kad mi ukucani polegaju. Pa za to postoji i AT komanda :).
disk.soft.262 snemcev,
>> Sluzi mi da utisam Tu-Tuuu kad mi ukucani polegaju. Pa zar to veę nemaź na modemu?!?
disk.soft.263 vlad,
-> A jesi li probao mozda da mu otkucas ATL0 kad ukucani polegaju? Ja lepo rekoh POTENCIOMETAR, a ne prekidac, i UTISAM, a ne iskljucim. Sledeci put pazljivije citaj pa onda lepo pitaj ako ne znas sta je potenciometar.
disk.soft.264 darone,
Izvini sto je bez navoda, rekao si da ne postoji AT komanda koja kontrolise jacinu zvuka na zvucniku modema. ATM0 ga iskljucuje, M1 ukljuci dok se bira i dok se ne dobije kerijer, ali ATL0 do ATL3 podesava bas to sto ti treba. ATL0 je najtise, dok je ATL3 najglasnije. Majkemi :)) darone
disk.soft.265 dejanr,
>> ATM0 ga iskljucuje, M1 ukljuci dok se bira i dok se ne dobije kerijer, >> ali ATL0 do ATL3 podesava bas to sto ti treba. ATL0 je najtise, dok je >> ATL3 najglasnije. ATMx je komanda prisutna na svim modemima. ATLx postoji, ali samo na nekim modemima, zapravo meni se Žini da su modemi koji je podrČavaju dosta retki.
disk.soft.266 paki,
­> ATMx je komanda prisutna na svim modemima. ATLx postoji, ali ­> samo na nekim modemima, zapravo meni se Žini da su modemi koji ­> je podrČavaju dosta retki. Pa kad radi na mojoj krdČi od modema (oridČinal Tajvan ;)) onda bi trebalo da radi i na mnogim drugim. Valjda :)
disk.soft.267 milan,
> ATMx je komanda prisutna na svim modemima. ATLx postoji, ali samo na nekim > modemima, zapravo meni se Žini da su modemi koji je podrČavaju dosta > retki. ?! ;) Recimo, samo Hayes kompatibilni. ;)) Pl poz M
disk.soft.268 dejanr,
>> Recimo, samo Hayes kompatibilni. ;)) Ne... Originalni Hayes standard obuhvata samo mali broj osnovnih komandi, me¬u kojima nije i ATLx. Recimo, Discovery modemi (koje ja uzimam za prototip "obiŽnih" modema, nemaju ATLx. Dok, recimo, ViVa modemi imaju.
disk.soft.269 vlad,
-> Pa za to postoji i AT komanda :). Izgleda da ipak nisam bio dovoljno jasan. Pre svega, na mom modemu je ATL uvek 2 (valjda zato sto ima fabricki ugradjen potenciometar). Posto volim da cujem sta mi modem radi, a ne zelim da budim ukucane, vezao sam jedan potenciometar "u paralelu" sa onim ugradjenim koji mi je nepristupacan da ga stalno podesavam. Tako lepo utisam zvucnik da ga cujem samo ja, a ne i pola komsiluka. Nadam se da sam sad resio nesporazum.
disk.soft.270 vlad,
1-> Fabricki nanosi magnetnog medijuma na 720Kb disketama i nanosi na 1.44Mb 1-> disketama se razlikuju u gustini, kao i razmaku medju tragovima nanosa, -> sto je sasvim normalno, zbog kapaciteta zapisa. Zvrcka je u tome sto su -> noviji flopiji precizniji u vodjenju glave, te stoga nalecu pocesto na -> medjutragove na 720Kb disketama. 1. Ovo je ranije bio slucaj, a sad stvari stoje malo drugacije. Ono sto se odnosi na flopije takodje se moze primeniti na diskete. Savremene diskete od 720K su pravljene istom tehnologijom kao i one od 1.44. Proizvodjacima se ne isplati da drze zastarelu tehnologiju za nanosenje magnetnog medija samo da bi pravili isto tako zastarele diskete. Tehnologija je, dakle, ista. Razlika je samo u tome sto se kao 720k prodaju one koje nisu najbolje prosle kontrolu kvaliteta (citaj: polu skart) i sto nemaju rupicu. Ako ste primetili, i na 720K disketama je "iscrtan" kvadratic za inkriminisanu rupicu. Znaci, cak su i plasticna kucista disketa ista!
disk.soft.271 dens,
>> ATM0 ga iskljucuje, M1 ukljuci dok se bira i dok se ne dobije kerijer, ali >> do ATL3 podesava bas to sto ti treba. ATL0 je najtise, dok je ATL3 najglasn Mogao bi ti da se baviź malo i podeźavanjem modema na Euklidu... Ceo vikend je zvrndao u prazno... Dejan :) Primedba je krajnje dobronamerna :)))
disk.soft.272 sslavko,
>> Ja lepo rekoh POTENCIOMETAR, a ne prekidac, i UTISAM, a >> ne iskljucim. Sledeci put pazljivije citaj pa onda lepo >> pitaj ako ne znas sta je I ja lepo proŽitah POTENCIOMETAR a ne PREKIDA«, i lepo sam proŽitao poruku pre nego źto sam odgovorio. Da sam proŽitao prekidaŽ onda bih ti otkrio malu tajnu koja se zove ATMx, a to je komanda modemu koja ukljuŽuje ili iskljuŽuje zvuk ili ga ukljuŽuje samo dok se ne uspostavi veza, a ATL0-3 podeźava jaŽinu zvuka. «uo sam da postoje modemi na kojima ne postoji ATL komanda ali do sada nisam video ni Žuo za nekoga ko ima takav, pa ne verujem da je tvoj modem od tih. Toliko.
disk.soft.273 ficus,
:) -> A jesi li probao mozda da mu otkucas ATL0 kad ukucani polegaju? :) Ja lepo rekoh POTENCIOMETAR, a ne prekidac, i UTISAM, a ne iskljucim. :) Sledeci put pazljivije citaj pa onda lepo pitaj ako ne znas sta je :) potenciometar. ATL1 ;)
disk.soft.274 vlad,
-> Izvini sto je bez navoda, rekao si da ne postoji AT komanda koja kontrolise -> jacinu zvuka na zvucniku modema. To nisam rekao ni u snu!
disk.soft.275 mazi,
> Ja lepo rekoh POTENCIOMETAR, a ne prekidac, i UTISAM, a ne > iskljucim. Sledeci put pazljivije citaj pa onda lepo pitaj ako > ne znas sta je potenciometar. Pa staviź onda L1 ili L2 :))) Tako se samo utiźa :)) Ivan.
disk.soft.276 mazi,
> Fabricki nanosi magnetnog medijuma na 720Kb disketama i nanosi > na 1.44Mb disketama se razlikuju u gustini, kao i razmaku medju > tragovima nanosa, sto je sasvim normalno, zbog kapaciteta > zapisa. Zvrcka je u tome sto su noviji flopiji precizniji u > vodjenju glave, te stoga nalecu pocesto na medjutragove na > 720Kb disketama. Izem ti novu tehnologiju :)) InaŽe, to źto navodiź je simptomatiŽno za neke sasvim odre¬ene flopije od sasvim odre¬enih proizvo¬aŽa. «ini mi se da NEC spada u te. Ivan.
disk.soft.277 milan,
Od negde sam skinuo fajl na kome piźe da je to spisak Hayes komandi i on sadrČi ATLn. U uputstvu za moj modem u spisku koji poŽinje sa Hayes commands tako¬e postoji. U spisku komandi za Racall na mom fakultetu u posebnom poglavlju pod istim naslovom tako¬e postoji. OŽigledno da je Haeys firma koja je ustanovila neki standard a drugi ga prepisuju. Ne znam da li on postoji u strogo usvojenom obliku, ali su sva moja iskustva pokazala da ATLx postoji u tom standardu. Istina, ne tvrdim da se vremenom nije menjao pa postoje Hayes I, II,... Pl poz M
disk.soft.278 ssokorac,
─┼┤ Pa kad radi na mojoj krdČi od modema (oridČinal Tajvan ;)) onda bi ─┼┤ trebalo da radi i na mnogim drugim. Valjda :) E, pa Žak i moj krźina podrČava, a ja mislim da ipak nema veęe krźine od ovoga Žuda... Izgleda da je ipak dosta rasprostranjenoja ATLn komanda.
disk.soft.279 korvin,
­­>> me¬u kojima nije i ATLx. Recimo, Discovery modemi (koje ja uzimam za ▒to je dokaz da je vreme da Diskaveri modemi odu na smetliźte istorije ;) Nije Žudo źto mi je veza sa Sezamom tako loźa ;>
disk.soft.280 vlad,
-> Pa stavis onda L1 ili L2 :))) -> Tako se samo utisa :)) Kako bese onaj vic? "Jesi li ti novi ovde? Jesam. Pa saraj malo!" Sa AT komandama se vrlo dobro snalazim, ali nije poenta u tome.
disk.soft.281 dmiladinovic,
>> Cini mi se da NEC spada u te. A tek TEAC i Panasonic/Macshushita. :(
disk.soft.282 darone,
>> ATMx je komanda prisutna na svim modemima. ATLx >> postoji, ali samo na nekim modemima, zapravo >> meni se Žini da su modemi koji je podrČavaju >> dosta retki. ATLx je Hejs komatibilna komanda. «ini mi se da je veęina ovdaźnjih modema baź takva. To źto sam sreo dva u Čivotu na kojima komanda nije radila (iako je bila dokumentovana _baź_ kao Hayes komanda), mislim da je stvar modema. InaŽe, kad smo kod Diskaverija, źta mislite koji MNP modem sam kaŽio na Euklid, pa padne posle tri poziva? :))) darone
disk.soft.283 ficus,
:) a drugi ga prepisuju. Ne znam da li on postoji u strogo :) usvojenom obliku, ali su sva moja iskustva pokazala da ATLx :) postoji u tom standardu. Istina, ne tvrdim da se vremenom nije :) menjao pa postoje Hayes I, II,... postoje i drugi standardi kolko sam cuo ali su retki i neces ih videti. Inace hayes ima standardizovan deo (isti na svim modemima) i nestandardizovan polako se standardizuje (uglavnom komande za rad sa mnp-om)
disk.soft.284 dens,
>> InaŽe, kad smo kod Diskaverija, źta mislite koji >> MNP modem sam kaŽio na Euklid, pa padne posle tri >> poziva? :))) Ja sam ga sruźio bar dva puta ;) Nabavi novi modem. Uzmi tajvanca, koji ęe źljakati bolje od izvikanih modela. U svakom sluŽaju je jeftiniji (vaČna osobina za eventualne brze zamene istim modelima bez potrebe za prekonfigurisanjem sistema). Dejan :)
disk.soft.285 ndragan,
/│ Ma nek izgleda kako hoęe, samo da radi ... :) / Ex.. Ja drČim do estetike O;) A sa daljinskim :) ?
disk.soft.286 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\DISKUTIL\*.* ---------------------- flexp250 zip 190259 FlexiBak Plus v2.50, Hard Disk Backup program FLEXIBAK Plus v 2.50. Hard Disk Backup. Features compression, selective backups and a unique backup method where you only have to take a full backup once! Now you can backup to fixed media (even across networks), also includes IMPROVED compression and speed!! A must try! Added utilities for registered users! <ASP> Preuzeto sa FFS-a.
disk.soft.287 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\DISKUTIL\*.* ---------------------- fmt100 zip 35070* FMT v1.00, formatiranje disketa velikog kapaciteta ■ Maximum formats : 360K diskette = 820K ¨ 720K diskette = 1066K (NEW!) 1.2M diskette = 1476K ¨ 1.44M diskette = 1722K ■ Most extended formats can be made bootable ■ An extended boot sector will boot C: if you leave floppy in A: ■ Options to change logical disk organization:cluster size & root dir capacity ■ Allows to create new named formats to save typing ■ Fast and quite format : drive doesn't play music when marking bad clusters ■ A lot of low-level options for programmers Prilog je poslao svemic, zahvaljujemo.
disk.soft.288 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\DISKUTIL\*.* ---------------------- cdisk700 arj 172567 CatDisk v7.00, vodjenje evidencije o disketama (#1/2) cdisk700 a01 170656 CatDisk v7.00, vodjenje evidencije o disketama (#2/2) Changes From CATDISK V6.37 to V7.00 ----------------------------------- ALL: Added support for summary file comments. Adjusted screens and reports to accomodate same. ALL: Raised maximum program limitations to 4000 disks per catalog and 65534 files (standard CATDISK) or 999363 files (DPMI CATDISK version). ALL: Added a /NOHIGH option to cause CATDISK to draw borders, etc. using low ASCII characters. Allows for cleaner displays when running on foreign language systems (eg. supporting oriental systems). CATDISK: We now have a DPMI-compliant version of CATDISK (CATDISKD.EXE), which can use extended memory on 286 machines and above for higher capacity. CATDISK: Added a custom reporting facility to the program. You can now specify which items to include, how they will appear in the report, and how they will be sorted. Virtually infinite flexibility. CATDISK: Added quick search feature to many of the screen-based reports. CATDISK: Added /SLx parameter to allow setting of initial screen-based summary report format. CATDISK: Grouped /SD /CO and /SDCO command line options into one /Lx parameter. CATDISK: Added file include specs to compliment the file exclude specs during cataloging operations. Both can be changed via CDISKCFG.EXE. CATDISK: Files By Subdirectory report added. CATDISK: Added /NOBLINK parameter to make the arrows on the menus static (they normally blink). CATDISK: Added /ALLORNONE parameter to activate "Disk Only or All Files Read" prompt when cataloging a disk. CATDISK: Added /NOLIST parameter to disable the scrolling list of files that is displayed as CATDISK updates a catalog file. CATDISK: You may now press <Esc> to abort a process during disk-read operations when cataloging/re-cataloging a disk or showing a disk's directory. CATDISK: Eliminated the internal disk cache. If you require disk cacheing for faster operation, we recommend that you use one of the many available TSR programs designed specifically for this purpose. DUPCLEAN: New! Capable of reading a catalog file to determine duplicate files, allows you to tag the desired files to erase, performs the necessary deletions (after prompting you for the appropriate disks), and catalogs the disks on the fly. DISKFILL: You can now specify how you would like the directories sorted via via command line options. DISKFILL: Added a list of disk volumes to automatically eliminate from the list of disks to recommend when backfilling disks. DISKFILL: Added /CATDISKD parameter to have DISKFILL use the DPMI-compliant extended mode version of CATDISK (CATDISKD.EXE) to catalog floppies after files have been copied to them. DISKFILL: You can now change the target drive during a copy/move operation at any of the "disk change" prompts along the way. CATLOOK: Added "Files By Subdirectory" report. CDISKCFG: Eliminated the 4 "canned" settings for disks/files per catalog. You can now specify any number for either setting in increments of 1. CDISKCFG: You can now set initial option settings in CATDISK and DISKFILL that were previously accessible only by command line options or via the Settings & Toggles menu in CATDISK.
disk.soft.289 dejanr,
Izaźao je novi PC Kwik Power Pak, verzija 3.1 i sa njim SUPERPCK 5.1. Upgrade koźta samo $2! NOVOSTI/microb 4.153.
disk.soft.290 furlani,
Zeleo bih da mi neko kaze ako ima drjvere za tseng 3000 karticu (one diskete koje je dobio uz nju) i da li bi mogli da se nadjemo da presnimim to. Pozdrav Furlani
disk.soft.291 jasicp,
Da li je pametnije drzati na Stackerisanom disku NE Zipovane datoteke kako bi Stacker znao tacniju kolicinu slobodnog prostora, ili to nema veze. Pretpostavka je da se ne isplati dupla kompresija. ┌─┬────┐ Pozdrav, ├─┘edja│ └──────┘
disk.soft.292 dejanr,
>> Da li je pametnije drzati na Stackerisanom disku NE Zipovane >> datoteke kako bi Stacker znao tacniju kolicinu slobodnog prostora, >> ili to nema veze. Pretpostavka je da se ne isplati dupla kompresija. Dupla kompresija ne proizvodi rezultate, ali ne bi trebalo da ima ni posledica oko procene prostora na disku - dblspace po svakom resetovanju vrźi evaluaciju zauzetog prostora prema ukupnoj duČini nekomprimovanih datoteka i prilago¬ava se tom odnosu. Verujem da sliŽno radi i Stacker.
disk.soft.293 asterix,
> Da li je pametnije drzati na Stackerisanom disku NE Zipovane > datoteke kako bi Stacker znao tacniju kolicinu slobodnog prostora, Pa arhivirani file-ovi znatno umanjuju kapacitet stakerisanog diska, zar ne ? Onda svakako nema svrhe njih drČati tamo je odu- zimaź prostor za kompresiju obiŽnih file-ova.
disk.soft.294 vlad,
-> Dupla kompresija ne proizvodi rezultate, ali ne bi trebalo da ima -> ni posledica oko procene prostora na disku - dblspace po svakom -> resetovanju vrsi evaluaciju zauzetog prostora prema ukupnoj duzini -> nekomprimovanih datoteka i prilagodava se tom odnosu. Verujem da -> slicno radi i Stacker. Koliko sam ja uspeo da vidim kod Stackera se "compression ratio" moze menjati samo "rucno", sto ce reci da ako neces da te laze o slobodnom prostoru moras da ga poteras s vremena na vreme. Odusevio sam se kad sam video da dblspace to radi sam. 1:0 za dblspace.B) Po pitanju duple kompresije se slazemo 100%. Ne smeta (bar ne dblspace-u B)), ali i ne koristi.
disk.soft.295 dejanr,
>> Pa arhivirani file-ovi znatno umanjuju kapacitet stakerisanog >> diska, zar ne ? Onda svakako nema svrhe njih drČati tamo je odu- >> zimaź prostor za kompresiju obiŽnih file-ova. Normalno da nema smisla na disku predugo drČati programe koji nisu potrebni, arhivirane ili ne. Ali, ako su Žoveku te arhive na disku potrebne, postavio je pitanje da li da ih drČi zip-ovane ili je "dosta" źto je disk stakerisan. Ja sam mislio da je manje-viźe svejedno, ali se ispostavlja (3.294) da je svejedno kod dblspace-a, ali je kod Stacker-a bolje ne drČati arhivirane fajlove nego se pouzdati u njegovo arhiviranje.
disk.soft.296 mazi,
> Pa arhivirani file-ovi znatno umanjuju kapacitet stakerisanog > diska, zar ne ? Onda svakako nema svrhe njih drČati tamo je > odu- zimaź prostor za kompresiju obiŽnih file-ova. Pa ako veę moraju da se drČe fajlovi koji nisu potrebni za neźto, veę trenutno samo zauzimaju mesto na disku, ipak je bolje da budu komprimirani. Kad se sve sabere, ipak zauzmu manje mesta na hardu, jer bolje komprimuju Arj ili Zip nego Stackerova On-the-fly kompresija. Ivan.
disk.soft.297 dr.grba,
>> Da li je pametnije drzati na Stackerisanom disku NE Zipovane >> datoteke kako bi Stacker znao tacniju kolicinu slobodnog prostora, >> ili to nema veze. Pretpostavka je da se ne isplati dupla >> kompresija. Sad... Istina je da kada drČiź veęu koliŽinu arhivskih fajlova na kompresovanom disku time laČeź kompresioni program, a smanjujeź raspoloČiv prostor. Me¬utim, ako arhiviranjem skupiź veęi broj MALIH fajlova na gomilu (sa move opcijom), time moČeź Žak dobiti pozitivne rezultate, zbog malog procenta iskoriźęenja klastera, koji je i do Žetvorostruko veęi no inaŽe na kompresovanom disku. Pogledaj ovo, to je NCD pronaźao za SOR direktorijum i njegove poddirektorijume: Total size of files : 597,988 Total allocated space : 1,441,792 Vidiź, ta razlika od 800 i kusur kilobajta je baŽena. Radi se o disku nad kojim je aktivan DBLSPACE (MS DOS 6.0). Kada bih sve ovo drČao pod jednim ZIP fajlom (npr. ne koristim ga Žesto), sve bi stalo u mnogo manji prostor, i po fajlu i po disku. Dakle, izvagaj źta Čeliź da postigneź, kakve efekte pritom dobijaź, źta hoęeź, a źta neęeź, i tada ęe se odgovor verovatno sam nametnuti. Pauźalni saveti su po svoj prilici - nemoguęi.
disk.soft.298 asterix,
> Normalno da nema smisla na disku predugo drČati programe koji nisu > potrebni, arhivirane ili ne. Ali, ako su Žoveku te arhive na disku Normalo ;) > potrebne, postavio je pitanje da li da ih drČi zip-ovane ili je > "dosta" źto je disk stakerisan. Ja ga nisam shvatio tako. Pitao je da li pametnije drČati nearhivirane file-ove na disku ne bi li staker znao preciznije da odredi compression ratio i ostale parametre... > Ja sam mislio da je manje-viźe svejedno, ali se ispostavlja (3.294) da je > svejedno kod dblspace-a, ali je kod Stacker-a bolje ne drČati arhivirane > fajlove nego se pouzdati u njegovo arhiviranje. Ono źto sam hteo da kaČem jeste da se drČanjem arhiviranih file-ova na stakerisanom ili dblspace-ovanom disku ne postiČe kompresija. Mislim da bi to, dosta uslovno, bilo ekvivalentno duplom arhiviranju file-a. Jer jednom spakovan, on zauzima toliko mesta koliko zauzima, i projekto- vano proČirenje kapaciteta za tu veliŽinu koju file zauzima je time izgubljeno, zar ne ? Arhivirani file se ne moČe viźe sabijati...
disk.soft.300 snemcev,
>> Pogledaj ovo, to je NCD pronaźao za SOR direktorijum i njegove >> poddirektorijume: Ma jel to Dr.Grba instalirao SOR?!?!? Dolazim na muźtuluk. ;)
disk.soft.301 vlad,
-> Pa ako vec moraju da se drze fajlovi koji nisu potrebni za -> nesto, vec trenutno samo zauzimaju mesto na disku, ipak je -> bolje da budu komprimirani. Kad se sve sabere, ipak zauzmu -> manje mesta na hardu, jer bolje komprimuju Arj ili Zip -> nego Stackerova On-the-fly kompresija. Ovo je u osnovi tacno, ali pre svega zavisi od broja datoteka koje se nalaze u arhiviranom fajlu. Ja na komprimovanom disku drzim stvari koje mi trebaju povremeno, a ne isplati mi se da ih pakujem & raspakujem jer se tokom rada menjaju (SOR,WIN...). Datoteke koje mi trebaju jos redje, a ipak me mrzi da ih trazim po disketama, drzim komprimovane na nekomprimovanom drajvu. Izbegavam da bilo sta zipujem ili arjujem na compressed drajvu jer mislim da eventualni dobitak na prostoru ne opravdava trud ulozen u duplu kompresiju.
disk.soft.302 dr.grba,
>> Ma jel to Dr.Grba instalirao SOR?!?!? Dolazim na muźtuluk. ;) Da, ponovo sam ga instalirao, mada je i dalje brČi onaj ruŽni princip koji sam razvio. Bilo je mnogo viźe da se kuca, ali navika je navika...
disk.soft.303 korvin,
Zna li neko da li mogu diskete od 1.2 formatirane sa fdformat na 1.44 da se kopiraju sa diskdupetom ili xdc-om ?? Da li ovi valjano iskopiraju diskete ili se sudare ?? Ima li neko nekih iskustava ?
disk.soft.304 dejanr,
>> Zna li neko da li mogu diskete od 1.2 formatirane sa fdformat na 1.44 >> da se kopiraju sa diskdupetom ili xdc-om ?? Ono źto sigurno znam je da takvu disketu moČeź kopirati XDC-om ako prethodno sa FDFORM formatiraź odrediźnu disketu na 1.44. Ovo sam probao i radi. «isto sumnjam da bi XDC "znao" da formatira 1.2 M disketu na 1.44
disk.soft.305 korvin,
­­>> Ono źto sigurno znam je da takvu disketu moČeź kopirati XDC-om ako ­­>> prethodno sa FDFORM formatiraź odrediźnu disketu na 1.44. Ovo sam ­­>> probao i radi. «isto sumnjam da bi XDC "znao" da formatira 1.2 M ­­>> disketu na 1.44 Problem je u tome źto ja hoęu da kopiram jednu fdformatitanu 1.2 na 1.44 na drugu fdformatiranu 1.2 na 1.44 . E sad, poźto pre xdc-a moram da startujem fdread koji preuzima onaj interapt, pitam se da li ęe se sudariti xdc i fdread ?? (odgovor: ne bih znao reęi da li ęe se sudariti xdc i fdread --> (C) Neven ;)
disk.soft.306 dejanr,
>> E sad, poźto pre xdc-a moram da startujem fdread koji preuzima onaj >> interapt, pitam se da li ęe se sudariti xdc i fdread ?? Slobodno kopiraj, neęe biti problema. A ako ih bude ;) onda umesto FDREAD startuj 800 i *sigurno* neęe biti problema. A ako ih ipak bude ;))) onda ne znam :)
disk.soft.307 milanm,
> Problem je u tome źto ja hoęu da kopiram jednu fdformatitanu 1.2 na > 1.44 na drugu fdformatiranu 1.2 na 1.44 . E sad, poźto pre xdc-a moram > da startujem fdread koji preuzima onaj interapt, pitam se da li ęe se > sudariti xdc i fdread ?? (odgovor: ne bih znao reęi da li ęe se > sudariti xdc i fdread --> (C) Neven ;) Pravo da ti kazem, ne koristim XDC, ali Diskdupe radi bez problema, jedino je potrebno da u setapu kazes da ti je drajv A: ili B: od 1.44Mb, (drajv na kojem ces da radis) kao i da je tip kopiranja od 1.44Mb ( normalno u memoriji treba da cuci FDREAD). Mnogo srece sa kopiranjem. (disketle treba da su sto kvalitetnije)
disk.soft.308 zvonko,
Potreban software za strimer Arhive 5945C ! Ponude i saveti na tel. 671-159, traČite Branka. (A moČe i UL, ako nema mnogo i ako se modulatori sloČe :) !)
disk.soft.309 paki,
­> Mnogo srece sa kopiranjem. (disketle treba da su sto kvalitetnije) Usput, kako da kaČem DiskDupetu da pokuźava par (par > 5) puta? Ponekad bi sigurno uspeo da snimi OK posle par pokuźaja, ali ovako... :((
disk.soft.310 robert,
Imam AMI bios od 7.7.91 i program qf201 (mislim da sam ga odavde skinuo) ali ne dobijam nikakvo ubrzanje rada sa disketnim jedinicama. Nerviram źto je tako spor pristup drajvovima... evo źta mi flseek kaČe: Drive A: 3.5" Drive B: 5.25" Track to track 199 ms 166 ms Random track 271 ms 198 ms Avg. access 334 ms 242 ms Postoji li neki drugi program za ubrzavanje rada sa FDD?
disk.soft.311 milanm,
> ­> Mnogo srece sa kopiranjem. (disketle treba da su sto kvalitetnije) > > Usput, kako da kaČem DiskDupetu da pokuźava par (par > 5) puta? > Ponekad bi sigurno uspeo da snimi OK posle par pokuźaja, ali > ovako... :(( Uzmi verziju 4.04 (imaź je na nekim BBS-ovima) jer su ranije verzije znale da prave probleme sa keźerima. Za svaki sluŽaj iskljuŽi keź. Ako oęeź viźe kopija u meniju GO imaź opciju Copies gde podeźavaź broj kopija (koliko ti treba).
disk.soft.312 milanm,
Zaboravih da kaČem da BASF disketle nisu kvalitetne, probaj MAXEL, VERBATIM, ESCOM (veęina mojih disketa su ESCOM i rade na 1.44Mb bez problema), itd.
disk.soft.313 vlad,
-> Postoji li neki drugi program za ubrzavanje rada sa FDD? Imas TWEAK.zip uz jednu moju poruku ovdi (nije onaj Tweak za VGA kartice). On ce ti modifikovati BIOS kako tebi odgovara (nije rezidentan).
disk.soft.314 korvin,
­­>> Zaboravih da kaČem da BASF disketle nisu kvalitetne, probaj MAXEL, ­­>> VERBATIM, ESCOM (veęina mojih disketa su ESCOM i rade na 1.44Mb bez ­­>> problema), itd. Hvala svima koji su mi pomogli oko misterioje fdread & dupe :) Iskopirao sam 15 disketa (12 escom i 3 fuji film) i super radi. Ja sam bio ube¬en da ęe se sudariti fdread i dupe odnosno xdc (ZZ svaka Žast na programu !) Thanx again svima.
disk.soft.315 a.kircanski,
_-=> Zaboravih da kaČem da BASF disketle nisu kvalitetne, probaj MAXEL, Meni su basf odliŽno radile....:) ozbiljno!! Imam jednu 1.2 Mb veę 5 godina, i nema ni jedan bas sector!!! cy
disk.soft.316 milan,
> Postoji li neki drugi program za ubrzavanje rada sa FDD? Postoje joź neki koji u boljim intervalima nego qf201 menjaju step rate i vreme umiranja motora. Me¬utim, dopuźtam da sam paranoik, uspeo sam da "zveknem" dva TEAC flopija tim programima i sada koristim treęi :(( i ne igram se sa time. AMI je poznat po sporom dostupu flopijima na nekim verzijama BIOS-a a, źto je normalno, poveęava se i broj stanja Žekanja na BUS-u (ako je maźina previźe brza) pa i kontroler igra ulogu. Ukratko, bolje pusti da sporo dostupa flopiju nego da napraviź sr***! Pl poz M
disk.soft.317 pedjolino,
##>>>> interapt, pitam se da li ęe se sudariti xdc i fdread ?? A gde ima taj xdc jel' na sezamu nedje ?
disk.soft.318 dejanr,
Izaźao je novi Stacker 3.1, DOS 6.0 kompatibilan. Poźto verujem da nema Žitaoca ove teme koga vest ne zanima, prenosim je celu, da se ne "muŽite" da idete u NOVOSTI. Videęete i sa kakvim se problemima proizvo¬aŽi Stacker-a susreęu, poźto ih je DOS 6.0 praktiŽno oterao u bankrotstvo i "posva¬ao" sa sopstvenim akcionarima. ========== newsbytes/ibm #1075, from newsbytes, 3979 chars, Thu Jun 10 17:00:06 1993 ---------- Stacker 3.1 Ships, Requires MS-DOS 6.0 06/10/93 CARLSBAD, CALIFORNIA, U.S.A., 1993 JUN 10 (NB) -- Stac Electronics says the new version of its data compression product, Stacker 3.1, is now shipping. Stacker 3.1 fits right into the MS-DOS 6.0 "hooks" for data compression, can replace Doublespace, and in fact, requires DOS 6.0 in order to run. The product works with Windows 3.1 and DOS 6.0 and offers a conversion utility to allow Doublespace users to convert to Stacker. Like Doublespace, Stacker 3.1 offers another level of transparency to users by loading before DOS reads the environment files AUTOEXEC.BAT and CONFIG.SYS. In Windows, the product offers the Stackometer, a graphical gauge so users can monitor the disk space left, the compression ratio, and fragmentation levels on the drive. Stac also claims Stacker will compress drives up to one megabyte in size, while Doublespace will only compress a drive up 512 megabytes (MB) in size. Users wishing to compress larger drives with Doublespace must use DOS partitions. Other features include: Stacker Anywhere, which allows users to write compressed data to any removable drive and the data can be read any IBM compatible personal computer, even those without Stacker installed; Unstack to uncompress a drive; Autoprotect to detect disk errors dynamically at boot; and Autorecovery to repair errors on the disk. Suggested retail price of Stacker 3.1 for Windows & DOS is $149. Upgrades from Stacker 3.0 are $19.95. Stacker 3.0 users who purchased the product after March 30, 1993 can upgrade free, the company added. A competitive upgrade from another compression product to Stacker 3.1 is available for $79.95. Stac has also announced versions of Stacker for the Macintosh and for IBM's graphical operating system OS/2 which are expected to ship this month as well. Stac Electronics is fighting for its survival. The company laid off twenty-percent of its work force last month and is fighting a legal battle with software giant Microsoft, author of DOS 6.0. Microsoft negotiated with Stac last year to use its LZS compression scheme in MS-DOS 6.0, but Stac company officials maintain Microsoft refused to license the technology from the company. Microsoft says it offered Stac several different deals that would have meant "real money" to the software compression maker, but Stac officials rejected all the offers. Microsoft ended up licensing the basis for its Doublespace compression from Verisoft. In January, before the release of DOS 6.0, Stac filed suit against Microsoft charging the beta version of DOS 6.0 was violation of its patents regarding its LZS technology. Microsoft counter-sued in February charging Stac deliberately stalled Microsoft's entry into the marketplace and Stac's products are in violation of one of its patents. In addition, the firm is fighting its stockholders who filed suit in July, shortly after the company's initial public offering (IPO), charging they were misled about the company's performance by statements from the management. Microsoft has made it clear it has evidence that will help Stac's stockholders, claiming Stac withheld the knowledge that Microsoft was preparing to enter the data compression market from potential investors. Stac is hoping reports of problems with the compression in MS- DOS 6.0 will be of use in promoting Stacker 3.1. In fact, Stac has announced it plans a DOS 6.0 "rescue mission" this month, offering DOS 6.0 users a scaled down special edition of Stacker 3.1 to replace Doublespace. The furor over Doublespace is dying down, as reports of serious bugs have turned out to be unconfirmed. Microsoft has confirmed two Doublespace problems, neither of which are serious. A third bug, found by Stac, can only be replicated under special circumstances. However Stac is still betting users will switch.
disk.soft.319 dr.grba,
>> Zaboravih da kaČem da BASF disketle nisu kvalitetne, probaj MAXEL, >> VERBATIM, ESCOM (veęina mojih disketa su ESCOM i rade na 1.44Mb bez Ima li VERBATIM disketa negde na naźem...hm, trČiźtu?
disk.soft.320 bulaja,
│Postoji li neki drugi program za ubrzavanje rada sa FDD? └─── Probaj FDFormat ili FMT uz koriscenje optimalnog sector slice-inga (opcije /X:n i /Y:n), ubrzanje je vise nego primetno. :)
disk.soft.321 vlad,
-> _-=> Zaboravih da kazem da BASF disketle nisu kvalitetne, probaj -> MAXEL, Meni su basf odlicno radile....:) -> ozbiljno!! Imam jednu 1.2 Mb vec 5 godina, i nema ni jedan bas -> sector!!! cy Sta ces, i corava koka neko zrno nadje. B) BASF je i ina~e na lo{em glasu kada su u pitanju magnetni mediji. Ni audio i video kasete im nisu mnogo bolje.
disk.soft.322 ladislavs,
Nedokumentovana opcija Stacker-a: za menjanje stepena kompresije ne morate koristiti Tuner - dovoljno je, a i mnogo brČe, iz komandne linije, ili Batch fajla, otkucati Stacker /p=n za n=1-9, pri Žemu je za 1 optimizovana brzina, a za 9 kompresija. Ovako se podeźava samo trenutno setovanje: Config.sys se ne menja. ciLa.
disk.soft.323 mazi,
> Zna li neko da li mogu diskete od 1.2 formatirane sa fdformat > na 1.44 da se kopiraju sa diskdupetom ili xdc-om ?? Da li ovi > valjano iskopiraju diskete ili se sudare ?? Ima li neko nekih > iskustava ? Mogu, sa diskdupetom, ako je 1.2 disketa formatirana na 1.44 i postavljeno kopiranje 1.44, i iskljuŽeno bilo kakvo forma- tiranje diskete ako je potrebno. Ivan.
disk.soft.324 mazi,
> Zaboravih da kaČem da BASF disketle nisu kvalitetne, probaj > MAXEL, Ovo samo vaČi ako ih nabavljaź negde kod nas, recimo u źumadiji, gde se sunŽaju u izlogu i propadaju u magacinu, a usput, mislim da ih mi (tj. oni od kojih źumadija dobija) pakujemo. Bogme, meni sve liŽi da źumadija nabavlja neke BASF diskete koje nisu proźle atest po nekoj smeźnoj ceni, aovde ih uvaljuje za debele pare, jer kako drugaŽije objasniti da svi koji su ih ku- povali ovde se Čale na njih, a ja sam ih sve nabavljao iz ino- stranstva i nisam imao ni jednu (!!) loźu 3.5 disketu (niti jednog sektora), a samo 1 loźu 5.25 (i to MEGA BASF) disketu sa oko 40Kb loźih sektora iz DOS-a. Ivan.
disk.soft.325 mazi,
> Postoji li neki drugi program za ubrzavanje rada sa FDD? Koliko znam (na mom NEC 5.25 to ima) postoji dČamper na nekim flopijima kojim se onemoguęuje gaźenje motora (tj. disk se stalno vrti). Time se dobija u brzini starta Žitanja sa flopija, ali ne i u samom transferu. Ko voli nek izvoli. Ivan.
disk.soft.326 mazi,
> Izaźao je novi Stacker 3.1, DOS 6.0 kompatibilan. Poźto verujem > da nema Ja imam neku verziju 3.03 (neki update za 3.00) koji bez problema radi sa DOS-om 6.0, a ima ispravljen bag iz trojke (bar kod mene) bag je sledeęi: Kad startujem Stackometer iz windowsa prijavi mi greźku u kernl286.exe ili kernl386.exe, zavisi kako je startovan windows (WIN/S ili WIN/3). Ivan.
disk.soft.327 dejanr,
>> Bogme, meni sve liŽi da źumadija nabavlja neke BASF diskete koje >> nisu proźle atest po nekoj smeźnoj ceni, aovde ih uvaljuje za >> debele pare, jer kako drugaŽije objasniti da svi koji su ih ku- >> povali ovde se Čale na njih, a ja sam ih sve nabavljao iz ino- >> stranstva i nisam imao ni jednu (!!) loźu Diskete renomiranih proizvo¬aŽa prolaze testove, a one koje ne pro¬u se prodaju po nekim bagatelnim cenama, ali *nikada* (iz razumljivih razloga) ne dobijaju nalepnicu tog proizvo¬aŽa niti njegove "gaęe". Ako na disketama piźe BASF, onda su ili prave BASF, ili je moČda neko falsifikovao nalepnicu (kao za farmerke, patike...) InaŽe, i ja sam imao problema sa ovde kupljenim BASF disketama, a one iz NemaŽke su uvek bile vrlo pouzdane. Ne umem da objasnim. PS Ali najgore diskete koje sam video, bez konkurencije, su "domaęe Magmedia". To je jedino dobro za na ¬ubre da se baci.
disk.soft.328 andra,
> povali ovde se zale na njih, a ja sam ih sve nabavljao iz ino- > stranstva i nisam imao ni jednu (!!) losu 3.5 disketu (niti jednog > sektora), a samo 1 losu 5.25 (i to MEGA BASF) disketu sa oko 40Kb > losih sektora iz DOS-a. Imam i ja gomilu BASF disketa iz Nemacke i super rade na formatu za koji su namenjene, ali sa 800 i fdf formatiram iskljucivo NO NAME diskete jer su mnooooogo pouzdanije.
disk.soft.329 dcolak,
│ PS Ali najgore diskete koje sam video, bez konkurencije, su "domaęe │ Magmedia". To je jedino dobro za na ¬ubre da se baci. Apsolutno, imao sam 20 komada i bukvalno svaka ima Bad sector-e :( No, to vaČi samo za HD, DD su ok... Sledge DAMMIR!
disk.soft.330 ssokorac,
─┼┤ InaŽe, i ja sam imao problema sa ovde kupljenim BASF disketama, a one ─┼┤ iz NemaŽke su uvek bile vrlo pouzdane. Ne umem da objasnim. Ja imam 10 komada iz Holandije i 30 odavde, ni jedna jedina nema ni jedan jedini bad block. Najgore sam prolazio sa Escomom i TDK-om, mada ih nikada nisam kupovao, dobijem ponekad da snimi nekome neźto. Verujem da jsu TDK-ovke "otiźle" zbog Žuvanja, verovatno u friČideru ;), ali Escom obavezno crkne 10 minuta poźto se otvori :(. ─┼┤ PS Ali najgore diskete koje sam video, bez konkurencije, su "domaęe ─┼┤ Magmedia". To je jedino dobro za na ¬ubre da se baci. Ima dve Magmedia, DS/DD, koje je neko kod mame na poslu formitario na 1.2Mb, a onda mi ih, poźto sam im snimio neźto, poklonio. Tako buŽne diskete nisam Žuo u Čivotu. To tako źkripi i źuźti... Ali radi, i to savrźeno. I to na 1.2Mb. Ipak, na njih ne stavljam niźta bitno, ipak je to Magmedia :).
disk.soft.331 jasicp,
> stranstva i nisam imao ni jednu (!!) losu 3.5 disketu (niti > jednog sektora), a samo 1 losu 5.25 (i to MEGA BASF) disketu sa > oko 40Kb Isti slucaj. Pa zar stvarno mislite da tako poznata i ugledna firma kao sto je BASF ne ume da pravi obicne diskete ? To su bre bajke. Ko zna ko je stvarno proizvodjac "BASF" disketa koje se prodaju u nekim kao radnjama za Burek & Co. BASF je proizvodjac daleko ozbiljnije tehnologije od neke plastike prelivene metalom, a ono jes' da su pre 50 godina pravili i ono sto se pustalo prilikom tusiranja u Mathauzenu, ali...
disk.soft.332 jasicp,
Zna li neko kolika ono bese kompresija Stackera za ASCII datoteke ? Ili kolika je prosecno za sve datoteke ( including EXE,COM...). Da li je mnogo manja od PKZIP-ovih mogucnosti ?
disk.soft.333 sjeremic,
=> PS Ali najgore diskete koje sam video, bez konkurencije, su "domaęe => Magmedia". To je jedino dobro za na ¬ubre da se baci. HEJ, od 50 MAGMEDIA disketa nijedna me nije muŽila, a od 20 BASF 5 mi je crklo (da zlo bude gore 3.5" 1.44MB) MoČda je pitanje datuma proizvodnje. Moje su malo starije, kada su provereno sara¬ivali sa Amerima.
disk.soft.334 darone,
Apropo disketa: u firmi u kojoj radim diskete su lako izgubljiva i uniźtljiva stvar. Dva radikalna ;) sluŽaja: prvi: disketa stajala na stoloci prema kojoj je bio upaljen kalorifer (ili neka peę, svejedno je bilo vruęe). E, sad, źta se doga¬a: disketa se savije, veę kako se plastika savija, pa recimo pod uglom od nekih 10-15 stepeni. Radi i dan danas (eno, pre neki dan sam dizao maźinu sa nje). drugi: tip jede burek, ja mu kaČem da mi doda disketu (Verbatim DD, koliko se seęam, znam da su mi njihove diskete ostale u najlepźem pamęenju), on je hvata za magnetni sloj. Ja za glavu, disketu u drajv, i ona radi (puna skoro do kraja, a i on je poźteno ispipao :). Kako je preČivela, ne pitajte. darone
disk.soft.335 wizard,
> Kad startujem Stackometer iz windowsa prijavi mi > greźku u kernl286.exe ili kernl386.exe, zavisi kako je startovan > windows (WIN/S ili WIN/3). Jao, to i mene muŽi. :( Jel moČeź taj update da mi poźaljeź (ako je takav kakav mislim da jeste :)
disk.soft.336 fancy,
ŮŢ> Isti slucaj. Pa zar stvarno mislite da tako poznata i ugledna ŮŢ> firma kao sto je BASF ne ume da pravi obicne diskete ? To su bre bajke. ŮŢ> Ko zna ko je stvarno proizvodjac "BASF" disketa koje se prodaju u nekim ŮŢ> kao radnjama za Burek & Co. BASF je proizvodjac daleko ozbiljnije ŮŢ> tehnologije od neke plastike prelivene metalom, a ono jes' da su pre Jel' ti radiź za BASF? :) p.s. kod mene u firmi se uglavnom iskljuŽivo koriste BASF diskete. Pre oko 2 god. bilo je dosta problema sa 1.22 5.25" (puno loźih sektora) - ▒umadijine!!! Sada stvari stoje dobro, jer 5.25 ne naruŽujemo, a 3.5" rade sasvim O.K. Eto i skoro sve moje diskete su BASF. Joź neźto, ubedljivo najbolja iskustva imam sa MAXELL, & VERBATIM disketama (svojevremeno smo imali sreęe da naruŽimo i njih :) Fancy
disk.soft.337 snemcev,
>> _-=> Zaboravih da kaČem da BASF disketle nisu kvalitetne, probaj MAXEL, ?!?!??! Imam 200 BASF HD disketa i sve do jedne su ispravne.
disk.soft.338 milanm,
> Ima li VERBATIM disketa negde na naźem...hm, trČiźtu? Kod nas ih nisam video ali zato Žujem da ih ima u Temiźvaru i Segedinu. «uo sam da je cena u Segedinu kao i u Minhenu a da je u Temiźvar upola jeftinije Ali nema uvek.
disk.soft.339 zddb,
>>>>InaŽe, i ja sam imao problema sa ovde kupljenim BASF disketama, a one iz NemaŽke su uvek bile vrlo pouzdane. Ne umem da objasnim.<<<< Pa, vidiź, ja imam logiŽno objaźnjenje. Kupio sam 1978. Grundigov televizor (U BERLINU!). Radio mi je, uz sitan kvar, do prije 4 godine, i radi joź, ali je u vikendici. E, kupim ti ja veęi, isto Grundigov negdje 1988. ili 89., na konsignaciji (neka ZagrebaŽka firma), oderu me. Televizor do dana danaźnjeg ima neki kvar kojeg niko ne ume da otkrije (kad se ugrije, skuplja se ekran). Prije jedno 3 godine uzmem u "EXPORTDRVU" CD, Techicsov SL-PS70. Donesem kuęi, ono ne prepoznaje diskove, zavitla uludo i tup u mrtvu petlju. Sreęom, znam prodavca, deŽko mi zamijeni, i poslije izvjesnog vremena otkrijem da mu kod PEAK LEVEL SEARCH operacije, kad je ponovi dva puta, opet upadne u beskonaŽnu petlju, i tu dignem ruke. Moj zakljuŽak je sljedeęi: 1) Nijedna beogradska firma nije drČala konsignacionu prodaju, veę samo slovenaŽke i hrvatske. ZnaŽi da naźi (nisu baź toliko nesposobni, imali bi bar neźto) nisu imali propusnicu u taj biznis. 2) Preko tih firmi valjan je krź, otpad, EUROPSKE industrije, pravo u Srbiju, trČiźnu kloaku Starog kontinenta. 3) Iz razloga źto su kupci slabo probirljivi, neiskusni, sa seljaŽkom navikom da se stide da zahtijevaju svoja prava (vaČno je pokazati da imaź SONY, pa makar ti brzo crkao). 4) NAJVA▓NIJE. DrČava tu uopźte ne źtiti kupca. Zato BASF niźta ne rizikuje da valja u Srbiju svoju feleriŽnu robu, sa sve etiketom. Niti ęe ko od kupaca da posumnja (Srbinu vazda moČeź prodati ganc-gologuzog kralja), a ako se takav i pojavi, ne smije da pisne zbog vaČeęe filozofije da je pojedinac kod nas nikad nije u pravu. Niti ęe da se pojavi neka inspekcija, a joź manje kontrola kvaliteta. Ostaje jedino da se skupi ovdje grupa ljudi i nauŽi ih pameti odavde, preko njihovih institucija, a naroŽito - KONKURENCIJE! Mislim da je isti sluŽaj i sa svom ostalom stranom robom.
disk.soft.340 acal,
Joj:((((( ▒teker mi otkazao posluźnost Mlad i lud nabacio sam mu źifru koja mi je posle jedno 12^8 butovanja dojadila pa reko da je skinem.Odma napominjem da sam źifru znao tako da ne bude"sam si kriv".Elem to je bilo vako: C:\>stac Pa onda izaberem Password meni pa Read/Write Password pa me on pita za sadaźnju źifru i ja je ukucam pa on pita za novu a ja stisnem -ENTER- pa on pita za proveru a ja opet -ENTER- i sve bude OK ja opet stanem na Password meni kad on viźe ne pokazuje sub-menu sa R/W Pass i R/O Pass nego odma pita za źifru al ja reko nema veze C:\> <Ctrl-Alt-Del> Pita me opet za Pass:((( ja kaČem -ENTER- on jok :((( ja kaČem staru źifru on jok :((( I źta sad ???
disk.soft.341 fancy,
ŮŢ> petlju, i tu dignem ruke. Moj zakljuŽak je sljedeęi: ŮŢ> 1) Nijedna beogradska firma nije drČala konsignacionu prodaju, veę samo ŮŢ> slovenaŽke i hrvatske. ZnaŽi da naźi (nisu baź toliko nesposobni, imali ŮŢ> bi bar neźto) nisu imali propusnicu u taj biznis. ŮŢ> 2) Preko tih firmi valjan je krź, otpad, EUROPSKE industrije, pravo u ŮŢ> Srbiju, trČiźnu kloaku Starog kontinenta. Jeli, 'leba ti... I tako si ti otkrio da su nas zli katolici iskoriźęavali...ma nemoj...i źta kaČeź, KLOAKA?.. Auuuuu, e, stvarno su gadovi...ma dobro smo se mi otarasili bagre na vreme... ma zamisli samo da su ostali joź koju godinu u tzv. "tamnici srba", bila bi cela srbija preplavljena neispravnim Grundig televizorima i Technics CD-ovima...Ma kako su se samo setili da nam uvale...a mi naivni pa kupovali, kupovali, pa popravljali, pa bacali pa kupovali ponovo, a oni samo trljali lihvarske ruke i uvaljivali nam... E, majstore, alal ti zakljuŽak... Fancy p.s. ma ko im jeb* mater, gusle se ne kvare! p.p.s. ▓iveo Sloba - DOLE STRANA ROBA!!!
disk.soft.342 dgavrilovic,
> Apropo disketa: u firmi u kojoj radim diskete su > lako izgubljiva i uniźtljiva stvar. Dva radikalna Moja iskustva su na Čalost suprotna :( U sreęna vremena koristio sam samo Maxell diskete kupljene u inostranstvu. Jednom sam se osmelio pa sam kupio EggHead jer su bile dČabe, pa Fuji, pa onda viźe nisam nigde putovao pa sam kod nas kupio BASF... i nikada, ni sa jednom disketlom, nisam imao nikakvih problema, a moram da priznam da sam ih maltretirao maksimalno. DrČim ih pored televizora, piksla mi stoji baź ispod flopi drajva, a formatiram ih na sve moguęe naŽine. Kada te iste diskete ponesem u firmu radni vek im se skraęuje na mesec dana. Turam ih u najlon kese, sakrivam u fioke ili zakljuŽavam u ormane, joź ih u friČider nisam gurao ;) Ali nema leba. Riknjavaju garantovano. I ne samo meni, veę i svim ostalim korisnicima kompjutera. Ne ne radim u rudniku veę u spoljnotrgovinskoj firmi. Ko je vidi iz daleka pomislio bi: Joj kako velika apoteka! Kad ono... A moČda je samo udruČeni rad uklet?
disk.soft.343 vlad,
-> drugi: tip jede burek, ja mu kazem da mi doda -> disketu (Verbatim DD, koliko se secam, znam da su E ja sam dobio na poklon (!) dve kutije (!!) 5.25" Verbatim "DataLife Plus" disketa koje su, zamislite, zasticene teflonom. U uputstvu se ne pominje burek (to ne gaje u Ameriki), ali se eksplicitno tvrdi da podaci na njima ostaju "zivi" i ako ih polijes kafom! Samo otvoris, prosusis, i gurnes u drajv. E sad kako ce drajv na to da reaguje - to nigde ne pise. B) Doticne diskete su inace toliko skupe da se preko prodaju na komad, ko na Zelenjaku. B)
disk.soft.344 dcolak,
│ Pita me opet za Pass:((( ja kaČem -ENTER- on jok :((( │ ja kaČem staru źifru on jok :((( │ │ I źta sad ??? MomŽe, bojim se da ti nema spasa. Ja sam postavio isto pitanje pre jedno mesec dana i niko mi nije odgovorio :(( Sreęom bilo je samo igrica u stacku.. Potpuno isto sam radio ko i ti i za*ebao se :( Sledge DAMMIR!
disk.soft.345 vstan,
>Inace, i ja sam imao problema sa ovde kupljenim BASF disketama, a one Yo! (1.2mb)
disk.soft.346 pedjolino,
Jel' moČe STACKER 3.0 da ide u EXTENDED memoriju (XMS) i kako ? Jako mi je bitno...:)
disk.soft.347 dr.grba,
>> BASF je i inaŽe na loźem glasu kada su u pitanju magnetni mediji. Ma, radi se o enormnoj koliŽini falsifikovanih labela koje su se pojavile pre par godina źirom Evrope. >> Ni audio i video kasete im nisu mnogo bolje. Sa Čaljenjem moram da te izvestim da nisi u pravu. Za video nemam pojma, poźto me ne interesuje, ali audio kasete su im odavno veoma, veoma dobre. To źto su se kasnije pojavili Japanci, e.... źta se tu moČe. Ako su Maxell, TDK i sliŽni bolje kasete, ne znaŽi da su BASF loźe.
disk.soft.348 dr.grba,
>> InaŽe, i ja sam imao problema sa ovde kupljenim BASF disketama, a >> one iz NemaŽke su uvek bile vrlo pouzdane. Ne umem da objasnim. Falsifikat, garant! >> PS Ali najgore diskete koje sam video, bez konkurencije, su "domaęe >> Magmedia". To je jedino dobro za na ¬ubre da se baci. Eeeee... veę sam jednom pisao... U jednoj kikindskoj firmi, neęu je imenovati, momci iz jedne sluČbe su traČili da se kupe diskete. "Ne moČe, skupo, blablablablabla!". Nisu znali da su tri dana ranije kolege sa sprata iznad bacili 140 HD 5.25" disketa, mislim FUJI... Pa, na njima su bile neke arhive koje viźe nisu potrebne, diskete se napunile.......))):
disk.soft.349 dr.grba,
>> Apsolutno, imao sam 20 komada i bukvalno svaka ima Bad sector-e :( >> No, to vaČi samo za HD, DD su ok... Razlika beźe samo u pakovanju....
disk.soft.350 dr.grba,
>> «uo sam da je cena u Segedinu kao i u Minhenu a da je u >> Temiźvar upola jeftinije Ali nema uvek. U Segedinu sam video FUJI diskete za 1600 Ft./kutija, źto je mnogo. «ovek ih je doneo iz NemaŽke za 17 maraka. U "Begi" na prvom spratu, u Temiźvaru, sam proźlog oktobra video Maxell, Verbatim, Fuji, Sony, Basf, 3M na istoj tezgi. Naravno, i DD i HD, i velike i male, da ti oko bira... po ceni od 30 - 50 DEM po kutiji, źto je kretenski skupo. InaŽe, na taj put sam tada iźao zato źto sam dobio "preciznu" informaciju da kutija HD disketa 3.5" renomiranog proizvo¬aŽa koźta 6 maraka... No chance... Kasnije mi je burazer doneo iz Temiźvara jednu Noname HD 5.25" disketu, koju je platio 1 DEM, "za probu", usput je izguČvao (!), tako da nije samo noname, nego i no shape (:, ali disketa fercera k'o luda...
disk.soft.351 dr.grba,
>> ... (Srbinu vazda moČeź prodati ganc-gologuzog kralja), ... I to ne mora ni srpski da zna...
disk.soft.352 dr.grba,
>> Doticne diskete su inace toliko skupe da se preko prodaju na komad,... MoČda je neko spreman da plati vrhunsku pouzdanost, zar ne?
disk.soft.353 vcalic,
>> Jel' moČe STACKER 3.0 da ide u EXTENDED memoriju (XMS) >> i kako ? Jako mi je bitno...:) Samo u EMS.
disk.soft.354 fancy,
ŮŢ> .... tako da nije samo ŮŢ> noname, nego i no shape (:, ali disketa fercera k'o luda... ...no kiddin'?
disk.soft.355 tales,
> Eeeee... veę sam jednom pisao... U jednoj kikindskoj firmi, neęu je > imenovati, momci iz jedne sluČbe su traČili da se kupe diskete. "Ne > moČe, skupo, blablablablabla!". Nisu znali da su tri dana ranije > kolege sa sprata iznad bacili 140 HD 5.25" disketa, mislim FUJI... > Pa, na njima su bile neke arhive koje viźe nisu potrebne, diskete > se napunile.......))): Ne jedi se derane, desava se to i u dragoj nam prestonici, samo se pitam jel' olaksavajuca, ili otezavajuca okolnost sto je u pitanju vojna ustanova... POZDRAV
disk.soft.356 dens,
>> nekih 10-15 stepeni. Radi i dan danas (eno, pre >> neki dan sam dizao maźinu sa nje). A maźinu si stavio na disketu da bi je ispravio ? ;) Pozdrav, Dejan :)
disk.soft.357 zvonko,
># Ovo samo vaČi ako ih nabavljaź negde kod nas, recimo u ># źumadiji, gde se sunŽaju u izlogu i propadaju u magacinu, ># a usput, mislim da ih mi (tj. oni od kojih źumadija ># dobija) pakujemo. Samo vi blatite źumadiju, ima novoustoliŽeni modulator da vam oduzme sve Čivote na sezamu, pa vidite onda gde ęete i kako ęete :>>
disk.soft.359 snemcev,
>> PS Ali najgore diskete koje sam video, bez konkurencije, su "domaęe >> Magmedia". To je jedino dobro za na ¬ubre da se baci. Pu, pu da me ne ureŽeź! Tih disketa imam oko 900 DSDD i svega 8 su bile neispravne! E sad, za HD ne garantujem...
disk.soft.360 jasicp,
> 1) Nijedna beogradska firma nije drzala konsignacionu prodaju, > vec samo slovenacke i hrvatske. Znaci da nasi (nisu bas toliko > nesposobni, imali bi bar nesto) nisu imali propusnicu u taj > biznis. Pa ne bih bas rekao. Seti se samo Tandberga, a ko u taj kvalitet sumnja mislim da nema mnogo veze sa elektronikom. Zatim Sony, pa Philips pa Grundig. Sve su to radile BG firme. Sem toga, da li stvarno verujes da je neko u Japanu blesav ( ili u Evropi ) da pravi posebne serije losih audio/video sistema specijalno za prodaju u Beogradu :))) ? Ja znam za gomilu suprotnih primera ( ja prvi ! ) gde neki proizvod od Grundiga rado stavljam ispred ostalih po kvalitetu i dugotrajnosti. Kupljeno ovde. Drzava ne stiti kupca i losa je, ali to stvarno nije problem nekoga ko izvozi robu ovde. Velike kompanije skart pod svojim imenom ne bi prodavale nikad, jer jednostavno ne smeju zbog licnog blama ( seti se kontrola u Mc Donaldsu, primer nema mnogo veze sa ovim, ali za to znam iz prve ruke ). Kada stavis ime Philips, npr. na kutiju, sasvim je svejedno gde se proda; ako ne valja sutra ce na Sony-jevoj reklami pisati "Philips prodaje @..." Pozdrav, Pedja !
disk.soft.361 jasicp,
> U srecna vremena koristio sam samo Maxell diskete kupljene u > inostranstvu. Jednom sam se osmelio pa sam kupio EggHead jer su Necu da ispadne reklama, ali moje FUJI 1.2 Mb rade kao sat i kupio sam ih ovde za 23 DM u jednoj firmi, relativno poznatoj. Namerno ne pisem ime jer ne znam da li je to u skladu sa "poslovnikom" ( reklama ) ali ako nekog zanima, ima u Racunarima reklama sa cenom. Ovo pisem zato sto mislim da je to najrealnija ( ne znam za povoljnije ) cena za dobre diskete u gradu.
disk.soft.362 fancy,
ŮŢ> Pu, pu da me ne ureŽeź! Tih disketa imam oko 900 DSDD i svega 8 su bile ^^^^^^^^ DEVETSTO Magmedia DSDD DISKETA? Zar ih je uopźte toliko i proizvedeno???? >>---> Every day I learn something new... Fancy
disk.soft.363 spantic,
> sprata iznad bacili 140 HD 5.25" disketa, mislim FUJI... > Pa, na njima Jes bacili, nije nego. KlasiŽan źtos da se popune kuęne zalihe.
disk.soft.364 ladislavs,
> Jel' moČe STACKER 3.0 da ide u EXTENDED memoriju (XMS) > i kako ? Jako mi je bitno...:) Ne moČe, al' Žitao sam da novi SStore Pro (ne znam broj verzije) moČe. ciLa.
disk.soft.365 dmiladinovic,
>> Eeeee... vec sam jednom pisao... U jednoj kikindskoj firmi, necu je >> imenovati, momci iz jedne sluzbe su trazili da se kupe diskete. "Ne E da, dobro me potseti. Doduse trebalo bi u male.oglase, ali zbog teme... Prodajem: Diskete, Verbatrain, Maxell, TDK, BASF. Kapacitet, garantovanih error free 180Kb, format 8''. (HD flopi moze skoro do 1Mb !!!) Idealno kao podmetac za tanjire, cena... Zna se, prava sitnica. :)))
disk.soft.366 fancy,
ŮŢ> Pa ne bih bas rekao. Seti se samo Tandberga, a ko u taj kvalitet ŮŢ> sumnja mislim da nema mnogo veze sa elektronikom. Zatim Sony, pa Philips ŮŢ> pa Grundig. Sve su to radile BG firme. Sem toga, da li stvarno verujes da i THORENS!!!!!!! ah...
disk.soft.367 dr.grba,
>> Ne jedi se derane, desava se to i u dragoj nam prestonici, samo se >> pitam jel' olaksavajuca, ili otezavajuca okolnost sto je u pitanju >> vojna ustanova... Istinita priŽa, stara viźe od dve godine, a radi se o visokom forumu bivźe JNA : ... Nakon telefonskog razgovora izme¬u dvojice kolega u raŽunskim centrima JNA u dva grada ondaźnje Jugoslavije, a shodno komandi nadre¬enog stareźine, organizovano je hitno prenoźenje jedne 8" diskete sa vaČnim i poverljivim podacima izme¬u tih centara. Poźiljalac je pripremio disketu, stavio je u veliki ruČiŽasti koverat, zapeŽatio ga, i obzirom da se vosci zna ko źta radi, poslao koverat u sluČbu ekspedicije. Tamo je jedan mla¬i oficir, inaŽe zaduČeni kurir, preuzeo koverat, kampanjolom odbaŽen do obliČnjeg aerodroma, gde ga je Žekao spreman helikopter. Nakon XX minuta leta, na drugom aerodromu je kurira Žekala kampanjola, koja ga je hitno prebacila na odrediźte... Operater u raŽunskom centru preuzima koverat, otvara ga, i tek onda primeti da je kroz koverat disketa HEFTERICOM PRI«VR▒»ENA na tri - Žetiri mesta, da ne leti po kovertu. Operater gleda, noge mu klecaju, zna za vaČnost i hitnost podataka, pita kurira "▒ta je, zaboga, ovo?". "Pa to sam doneo, to su mi dali!". "Ali....". "Nisam ja niźta pipao!"... Nakon panike, plakanja, urlanja, a potom i nekoliko telefonskih poziva i raporta, usledila je rekonstrukcija doga¬aja. ZaduČeni na ekspediciji, inaŽe zastavnik : "Pa źta sam ja znaVo, to se neźto klatilo u kuferti, pa ja reko' da stisnem da se Žoveku ne klati dok nosi! Pa mi to tako uvek heftalicom!". ...ona disketa krasi zid raŽunskog centra primaoca, a podaci su ipak preneti modemom...
disk.soft.368 dr.grba,
>> pa Grundig. Sve su to radile BG firme. Sem toga, da li stvarno >> verujes da je neko u Japanu blesav ( ili u Evropi ) da pravi >> posebne serije losih audio/video sistema specijalno za prodaju u >> Beogradu :))) ? «ovek je samo izrazio svoje strahove, a zna se da sve te firme testiraju ure¬aje na izlazu i onda rade jednu od tri stvari : - zalepe "QC passed" nalepnicu - poźalju na doradu - poźalju u Jugoslaviju (sad ih, zbog sankcija, bacaju) (; >> sasvim je svejedno gde se proda; ako ne valja sutra ce na >> Sony-jevoj reklami pisati "Philips prodaje ▓..." U ekonomski razvijenim zemljama postoji veoma Žvrst kodeks sadrČaja reklame bilo kog oblika. Pljuvanje po konkurentu, makar i argumentovano, ne samo da se smatra nelojalnom konkurencijom, nego je i kaČnjivo, jer inkriminisana kompanija ima pravo da sudski zahteva odźtetu zbog trČiźnog diskreditovanja. A odźtete te vrste se piźu poŽev od 7 dolarskih cifara...
disk.soft.369 dr.grba,
>> Jes bacili, nije nego. KlasiŽan źtos da se popune kuęne zalihe. IzbaŽene u dvoriźte, u kontejner. Garant, posle rekonstrukcije. Gubitnici iz prizemlja su ispitali ceo sluŽaj. A źto se kuęnih zaliha tiŽe, mogu da te obavestim da svinje ne jedu diskete (: ---> "Doktore, pomagaj, ba, mali mi progut'o kuglager od trokol'ca!"
disk.soft.370 fancy,
ŮŢ> U ekonomski razvijenim zemljama postoji veoma Žvrst kodeks sadrČaja ŮŢ> reklame bilo kog oblika. Pljuvanje po konkurentu, makar i argumentovano, ŮŢ> ne samo da se smatra nelojalnom konkurencijom, nego je i kaČnjivo, jer Neźto tu ne źtima... poslednji brojevi PC Magazine-a su prepuni upravo takvih reklama... Nadaleko je poznata reklama Lotus-ovog AmiPRO 3.0: "It's THEIR WORD against OURS !!"u kojoj se Čeźęe pljuje W4W, u stilu "probajte ovo-ono,bla,bla,bla na W4W i ... videęete da NE MO▓E...e, zato AmiPRO TO,TO i TO radi k'o lud.,," Tako¬e i program (ne znam ko ga pravi) DESIGNER se reklamira uz reŽi HEFTY,HEFTY,HEFTY! dok pored njega stoji CorelDRAW! sa jadnim wimpy,wimpy,wimpy! a onda sledi uporedni pregled (tabelarno) karakteristika koji bi i najzagriČenijeg Corel-ovca naterao da baci svog ljubimca i otrŽi u prvu radnju i kupi Designer... Pa pljuvanje proizvo¬aŽa laptop-a "njihov koźta npr. 2700 $ i em je MONO LCD, em je 386 SX, dok kod nas za 1999 $ dobijete pravi 386 DX sa color LCD..." itd...A da i ne govorim o najnovijoj pljuvaŽini Mercedes-a i BMW-a..samo pogledaj reklame na nekom od satelitskih programa i videęeź... Fancy
disk.soft.371 spantic,
> IzbaŽene u dvoriźte, u kontejner. Garant, posle > rekonstrukcije. Gubitnici E svaźta! Jesu predloČili streljanje?
disk.soft.372 mazi,
> Jao, to i mene muŽi. :( Jel moČeź taj update da mi poźaljeź > (ako je takav kakav mislim da jeste :) E, sad kad sam uporedio Stacker 3.0 i ovaj 3.03 ustanovio sam da je ovo "malo sutra" update. Jedno dva-tri kraęa fajla su ista, sve ostalo je skroz nanovo uradjeno (kompajlirano), tako da je "update" otprilike 1.5Mb :(( Ivan.
disk.soft.373 mazi,
> Zna li neko kolika ono bese kompresija Stackera za ASCII > datoteke ? Ili kolika je prosecno za sve datoteke ( including > EXE,COM...). Da li je mnogo manja od PKZIP-ovih mogucnosti ? Kako zaźta... Za ASCII fajlove i jeste: 2.4 stackerovih naprema 3.5 zipovih Za TTF fontove i nije: 1.4 stackerovih naprema 1.5 zipovih ▒to su fajlovi veę sami po sebi bolje komprimirani, to je i razlika izmedju stacker-a i zip-a manja. Na TXT fajlovima razlika i nije baź zanemarljiva... Ivan.
disk.soft.374 dejanr,
>> > U ekonomski razvijenim zemljama postoji veoma Žvrst kodeks sadrČaja >> > reklame bilo kog oblika. Pljuvanje po konkurentu, makar i >> > argumentovano, ne samo da se smatra nelojalnom konkurencijom, nego >> > je i kaČnjivo, jer >> >> Neźto tu ne źtima... poslednji brojevi PC Magazine-a su prepuni >> upravo takvih reklama... Nadaleko je poznata reklama Lotus-ovog >> AmiPRO 3.0: "It's THEIR WORD against OURS !!"u kojoj se Čeźęe >> pljuje W4W, u stilu "probajte ovo-ono,bla,bla,bla na W4W i ... >> videęete da NE MO▓E... Ono źto je dr.grba rekao je sasvim taŽno, kada se radi o evropskim Žasopisima. Ne vaČi za ameriŽke. Tamo je sasvim "prirodna stvar" da se reklamiraź poredeęi se sa konkurencijom, naravno uz iznoźenje onoga źto konkurenciji baź i ne ide u prilog ;) Jedino źto ne smeź da navodiź laČne podatke o konkurentskim proizvodima, a ako to neko uradi, moČe gadno da nadrlja.
disk.soft.375 vlad,
-> Sa zaljenjem moram da te izvestim da nisi u pravu. Za video nemam -> pojma, posto me ne interesuje, ali audio kasete su im odavno veoma, -> veoma dobre. To sto su se kasnije pojavili Japanci, e.... sta se tu -> moze. Ako su Maxell, TDK i slicni bolje kasete, ne znaci da su BASF -> lose. Nije mi ni bila namera da budem u pravu vec samo da iznesem jedno individualno i samim tim subjektivno iskustvo. Sto se BASF kaseta tice, mehanika je ok. ali je trajnost onoga sto se na njima snimi po mom misljenju ispod nivoa. Kod mene su se MAXELL pokazale kao daleko najtrajnije.
disk.soft.376 vlad,
-> ovim, ali za to znam iz prve ruke ). Kada stavis ime Philips, npr. -> na kutiju, sasvim je svejedno gde se proda; ako ne valja sutra ce -> na Sony-jevoj reklami pisati "Philips prodaje @..." Upravo tako. Svojim ocima sam u Minhenu gledao u istoj radnji potpuno identicne rucne kalkulatore sa razlikom u ceni od preko 60%. Kvaka: na jednima je pisalo SHARP, a na drugima je to bilo ocigledno izbrisano jer su imali jednu malu manu u sito stampi na tasterima. Svaka firma koja drzi do imena itekako se trudi da se to ime ne pojavi na skartu. Ako je pak po sredi falsifikat, takav proizvod se moze prodati samo na piratskim trzistima kao sto je nase. I tu ce embargo samo da pogorsa trenutno st(r)anje.
disk.soft.377 pedjolino,
##>>>> Jel' moČe STACKER 3.0 da ide u EXTENDED memoriju (XMS) ##>>>> i kako ? Jako mi je bitno...:) ##>> ##>> Samo u EMS. A dblspace ? Onom opcijom /MOVE ?
disk.soft.378 dejanr,
>> A dblspace ? Onom opcijom /MOVE ? Da. Treba iza one linije DEVICE=DBLSPACE.SYS dodati jedno /MOVE... i on "ode" gore.
disk.soft.379 peacock,
#### i THORENS!!!!!!! ah... Owner TD 145 MkIII do kraja zivota :)
disk.soft.380 fancy,
ŮŢ>#### i THORENS!!!!!!! ah... ŮŢ> Owner TD 145 MkIII do kraja zivota :) Owner of TD 126 MkIII E do kraja sveta. (until the end of the world) Fancy
disk.soft.381 dr.grba,
>> E svaźta! Jesu predloČili streljanje? Pa, dogovorili su se da im svakako u Čivotu urade neźto naČao (;
disk.soft.382 dr.grba,
>> #### i THORENS!!!!!!! ah... >> >> Owner TD 145 MkIII do kraja zivota :) Moja Toska 20 ima devet Čivota i trideset rezervnih igala (((: . Duplih.
disk.soft.383 bbaja,
>|| Jedino sto ne smes da navodis lazne podatke o konkurentskim >|| proizvodima, a ako to neko uradi, moze gadno da nadrlja. I to je relativno ;) . Uvek ima fine print. Recimo, kazu da auto trosi, sta ja znam, 3 galona na 100 milja i to je tacno, ali na visoravni Macu Pikcu na nadmorskoj visini od 5,000 m, na ravnom putu, nagiba od 3%.
disk.soft.384 dgrbic,
:: ...ona disketa krasi zid raŽunskog centra primaoca, a :: podaci su ipak preneti modemom... Onaj ko se ovog setio, mora da je odma unapre¬en za dva Žina ;)
disk.soft.385 snemcev,
>> DEVETSTO Magmedia DSDD DISKETA? Proizvedeno ih je mnooooogo viźe! DD su u svakom sluŽaju OK.
disk.soft.386 snemcev,
>> E svaźta! Jesu predloČili streljanje? Jok. Spaljivanje na lomaŽi.
disk.soft.387 dsoskic,
> Pa ne bih bas rekao. Seti se samo Tandberga, a ko u taj kvalitet > sumnja mislim da nema mnogo veze sa elektronikom. Zatim Sony, pa Philips > pa Grundig. Sve su to radile BG firme. Sem toga, da li stvarno verujes da p.s. Tandberg je ipak naruŽivan iz Zagreba, doduźe preko Bgd. predstavniźtva (tako piźe u mom raŽunu), stim źto je mogao i direktno ovde da se podigne ukoliko su ih imali na lageru.
disk.soft.388 snemcev,
>> Onaj ko se ovog setio, mora da je odma unapre¬en za dva Žina ;) Ne, to kod nas ne moČe. MoČe da za pet dana pro¬eź pet Žinova, ali ne pet u istom danu.
disk.soft.389 jasicp,
******************************************************************** U P O M O C !!!!! ******************************************************************** Na ivici sam nervnog sloma. Radio sam defragmentaciju diska E: koji je Stacker disk, kada se program zablokirao. Morao sam da uradim ctrl-alt-del i sada se disk E: uopste i ne vidi. Poruka kada pokusam da odem na njega je: " DRIVE NOT READY-CLOSE DOOR RETRY IGNORE FAIL ABORT Ako resetujem racunar, izadje prilikom ucitavanja Stacker drivera sledeca poruka: TO CORRECT THE SDEFRAG REBOOT CONDITION, PLEASE READ THE STACKER USER GUIDE ABOUT THE MESSAGE "REBOOT DURING SDEFRAG DETECTED" Nadam se da shvatate da mi je na E: disku ceo SOR i gomila programa za koje nisam imao dovoljno disketa za backup. SCHECK iz Stacker paketa ne prepoznaje disk i kaze "INVALID DRIVE". Norton Disc Doctor kaze da je E: "UNKNOWN". chkdsk kaze "DRIVE NOT READY..." DISKFIX iz PC Tools-a 7.0 kaze da "E: NOT READY"... Nemojte dozvoliti da Sezam ostane bez jednog korisnika. HELP. Pozdrav , Pedja !
disk.soft.390 darone,
>> DRIVE NOT READY-CLOSE DOOR Javi se Gami i nboskovicu na mail ;) ▒alim se, nemoj primiti previźe ozbiljno. Ja, sreęom, nisam upoznat sa ▒teekrom, tako da ti ne mogu pomoęi :((( darone
disk.soft.391 adzem,
>>> BASF je i inaŽe na loźem glasu kada su u pitanju magnetni mediji. ... >>> Ni audio i video kasete im nisu mnogo bolje. ... > Sa Čaljenjem moram da te izvestim da nisi u pravu. Za video nemam pojma, > poźto me ne interesuje, ali audio kasete su im odavno veoma, veoma dobre. Imam nekoliko BASF video kaseta od 240 i 300 min koje su u prometu veę viźe od tri godine (od februara 1990). Vidniji pad kvaliteta primetio sam tek ove godine, ali su i dalje veoma pogodne za snimanje emisija tipa "vidi-briźi". Na kasete se dnevno snimi bar sat materijala (dnev- nici, skupźtine - jadne kasete :) ),a one i dalje Čive. Uz ovakvo is- kustvo sve mogu da kaČem, ali ne i da BASF ne zna da pravi video kasete.
disk.soft.392 adzem,
> Na ivici sam nervnog sloma. Radio sam defragmentaciju > diska E: koji je Stacker disk, kada se program zablokirao. > Morao sam da uradim ctrl-alt-del i sada se disk E: uopste i ne vidi. Uradi SDEFRAG /Fc:/stacvol.00x . Oznaka c:/stacvol.00x treba da bude pun naziv staker fajla koji preds- tavlja disk koji popravljaź. Ako je to drugi po redu koji si instalirao verovatno ęe oznaka biti stacvol.001. Ja sam imao sliŽan problem koji je reźen tek po treęem pokretanju pro- grama sa gore prikazanim parametrima. ZnaŽi ne odustaj ako odmah ne uspe. P.S. Kod naziva stacker diska koristi backslash. Ja sam ga izbacio iz poruke zbog YUSCII-ja.
disk.soft.393 ndragan,
/ Moja Toska 20 ima devet Čivota i trideset rezervnih igala (((: . Saranio sam HSRa zimus - dao sam ga maestru da poŽupa delove a kutiju da pretvori u inkubator ili źta veę smisli. Kupio sam ga '77 od Žuvenog ░ure Paunięa (onaj źto na takmiŽenjima programera tera mak na konac), tada nam je bio asistent iz Numele (numeriŽke metode linearne algebre). '79 sam imao nezgodu kad je jedna ČiŽica dotakla jedan elektrolit prilikom zamene lampica za skalu, pa je poŽeo da ubija osiguraŽe. Pokojni maestro Bakoź je ubacio 1.25 A umesto .5 A, 'pa da vidimo źta ęe da crkne'. «ekao sam to crkavanje negde do '91, kad je prestao da radi i drugi kanal (tj imao je dotle brum samo na jednom), a onda se konaŽno i neopozivo zadimio.
disk.soft.394 dr.grba,
>> :: ...ona disketa krasi zid raŽunskog centra primaoca, a >> :: podaci su ipak preneti modemom... >> >> Onaj ko se ovog setio, mora da je odma unapre¬en za dva Žina ;) Ma, doźao im neki vojnik koji im poJasnio da postoji naŽin da se fajlovi kriptuju pre prenosa, a da se zapeŽaęeno źalju samo lozinke... Joj, razl'ke....
disk.soft.395 dr.grba,
>> >> E svaźta! Jesu predloČili streljanje? >> >> Jok. Spaljivanje na lomaŽi. Zlobo, jel' znaź o kojoj se firmi radi?
disk.soft.396 snemcev,
>> Zlobo, jel' znaź o kojoj se firmi radi? Ovo Žitam 23.06 oko 18:05 i Bog me ubio ako znam ko je źta i kad kaz'o. :)
disk.soft.397 dr.grba,
>> >> Zlobo, jel' znaź o kojoj se firmi radi? >> >> Ovo Žitam 23.06 oko 18:05 i Bog me ubio ako znam ko je źta i kad kaz'o. :) Tako ti je to, lepo sam ja rekao da se PC jako teźko koristi bez monitora ((: ...
disk.soft.398 snemcev,
>> Tako ti je to, lepo sam ja rekao da se PC jako teźko koristi >> bez monitora ((: ... Ali, oŽigledno, nije nemoguęe!
disk.soft.399 bearboy,
>>> Tako ti je to, lepo sam ja rekao da se PC jako teźko koristi >>> bez monitora ((: ... > > Ali, oŽigledno, nije nemoguęe! Naravno da nije :) Ja veę godinu dana radim sa takvim raŽunarom :)
disk.soft.400 corto,
>  Naravno da nije :) Ja vec godinu dana radim sa takvim >  racunarom :) ?????????????????????????????????????????????????????????????????? KAKO? ?????????????????????????????????????????????????????????????????? > >>> bez monitora ((: ...
disk.soft.401 dejanr,
[Odgovor na PC.OS.2/ms.dos 1.748, vlad] >> Na compressed drajv mozes da natrpas koliko hoces arhiva i Dblspace ce >> opet pri svakom BOOT-u pravilno proceniti stepen kompresije i slobodan >> prostor, a da ti to i ne primetis. Neka me isprave ako gresim, ali mislim >> da Stacker ne radi tako. U pravu si, bar kod onih verzija Stackera koje sam imao prilike da vidim. Stepen "uźtede" moČe da se menja samo ruŽno. Naravno, moČda izmene u sledeęim verzijama.
disk.soft.402 dejanr,
U direktorijumu DISKUTIL je novi CatDisk 7.02. Evo źta kaČe o izmenama: CATDISK v7.02 - Rick Hillier's Disk Catalog System - A friendly, powerful program that maintains a library of files in your disk collection. Supports all major archive file formats. DISKFILL automates and optimizes offloading files to floppies and catalogs them. DUPCLEAN cleans up duplicate or redundant files. See CDSK702D.* for a protected-mode version. ASP Shareware $29. Novosti u odnosu na 7.00: --[ CATDISK V7.02 ]------------------------------------------------------------ CATDISK: Separated the automatic disk comment entry option from the automatic file comment entry for better flexibility. Added /ADC option to activate the automatic disk comment. /AC operates as before. CATDISK: Fixed a bug in the summary file update routines that could result in lost or corrupted data in the .SUM file, as well as general protection fault errors in CATDISK/D. CATDISK/D: When un-cataloging a disk, the summary file now gets updated correctly. CDISKCFG: Added configuration option to accommodate the above. CLEANCAT: Could cause data corruption to the summary file... fixed. --[ CATDISK V7.01 ]------------------------------------------------------------ CATMGR: Copying/Moving catalog entries from the catalog on the right half of the screen to the catalog on the left side would result lost records in the target summary file. Fixed. Note that if the catalog on the right side of the screen is the target (i.e. going from left to right), this problem will not occur.
disk.soft.403 dejanr,
U direktorijumu je i DPMI (protected mode) verzija CATDISK.EXE, za vlasnike CD-ROM-ova i sliŽnih naprava. Smeźta viźe podataka u bazu. CATDISK/D v7.02 - Rick Hillier's Disk Catalog System - DPMI-compliant version of the CATDISK program itself. Runs in protected mode to use extended memory. Has higher capacity to facilitate CD-ROMS and large hard drives. You need the standard version for documentation and other utilities (avail as CDISK702.*)
disk.soft.404 dejanr,
[Odgovor na PC.OS.2/ms.dos 1.754, wizard] >> > Ako je ovo tacno, a nisam proveravao jer Stacker nemam nameru da ponovo >> > instaliram, onda je Stacker glup da gluplji ne moze da bude. Ako nije u >> > stanju da sam proceni koliko je komprimovao podatke na STAC drajvu bez >> > obzira jesu li oni u .arj, .zip ili .txt onda ne vredi ni dve pare. >> >> A po meni je taj drugi bolji, jer smatram da ja bolje znam >> kakve fajlove ęu stavljati na disk i nalaČem da mi Stacker daje >> odgovarajuęu procenu slobodnog prostora. Taj naŽin po meni sigurno nije bolji, jer veęina (a kad kaČem "veęina" mislim negde oko 100%, u svetskim razmerama) potencijalnih korisnika takvih programa *pojma nema* na kakvim principima oni rade, niti kakav stepen kompresije treba da stave, niti źta treba da menjaju, niti zaźto bi ako stavljaju puno arhiva trebalo da podeźavaju stepen kompresije, niti źta su to arhive itd. Za takvog korisnika je povoljno da stavi program pa nek on procenjuje źta zna i posle podeźava tu procenu kako zna, a korisnik nema źta da misli. Sa te strane je DBLSPACE-ova koncepcija znatno bolja i ube¬en je da ęe je Stacker u sledeęoj verziji "pokupiti". Za mali broj korisnika koji znaju o Žemu se radi zgodno je da postoji naŽin da se veźtaŽki forsira neki faktor kompresije, i verovatno ęe dblspace to imati u nekoj sledeęoj verziji. U uslovima postojanja samo jedne od te dve moguęnosti, varijanta dblspace je *mnogo* bolja (po mom miźljenju).
disk.soft.405 v.nesic,
> Ako je ovo tacno, a nisam proveravao jer Stacker nemam nameru da ponovo > instaliram, onda je Stacker glup da gluplji ne moze da bude. Ako nije u > stanju da sam proceni koliko je komprimovao podatke na STAC drajvu bez > obzira jesu li oni u .arj, .zip ili .txt onda ne vredi ni dve pare. Nacin je odlican jer ako znam da nesto moze da se kompresuje 5:1 mogu da mu kazem da ocekuje 5:1, a ne da ga 9657 puta resetujem dok se njegova procena ne priblizi stvarnim stanju na disku. A da ume da proceni ume, samo treba mu reci da hoces da to uradi sto je potpuno OK. Ako ista moze da napravi sranje to je "inteligentan" program koji od korisnika preuzme svu kontrolu.
disk.soft.406 v.nesic,
> DoubleSpace, ali evo mog iskustva: iako Central Point Compress detektuje > Stacker i kaze na pop-up upozorenju: Apropo ovog upozornja jedno pitanje: Da li se na stekeru podaci redjaju jedan za dugim (a sektori su tu samo da zadovolje DOS) ili po nekim internim sektorima pa se unutar njih vrsi kompresija ? P.S. Nemam ni D od dokumentacije i readme fajlova :((
disk.soft.407 wizard,
> Taj naŽin po meni sigurno nije bolji, jer veęina (a kad kaČem > "veęina" mislim negde oko 100%, u svetskim razmerama) potencijalnih > korisnika takvih programa *pojma nema* na kakvim principima oni rade, Pa nije baź tako, Žak i da se ne Žita uputstvo mislim da podaci i informacije koje Stacker pri instalaciji daje, kao i on-line help koji je obiman i veoma informativan su dovoljne Žoveku proseŽne inteligencije i proseŽnog znanja engleskog jezika da shvati o Žemu se tu zapravo radi. Instalacioni program dovoljno jasno kaČe na źta se koje pitanje odnosi i Žak "objaźnjava" kolike stepene kompresija treba oŽekivati kod kojih datoteka, pa i neiskusni korisnik moČe rel. lako da proceni koji odnos njemu odgovara, a i pretpostavljeni odnos 2:1 je dovoljno precizan u 90% sluŽajeva. Tako¬e, varijanta sa predefinisanim pretpostavljenim stepenom kompresije je svakako brČa od one koju koristi DBLSPACE, a ne treba zaboraviti i to da DBLSPACE informaciju koju daje zasniva na stanju koje je na disku zatekao pri podizanju sistema a ne na trenutno realnoj situaciji. > U uslovima postojanja samo > jedne od te dve moguęnosti, varijanta dblspace je *mnogo* bolja (po > mom miźljenju). Naravno, i u Stekeru je moguęe je dobiti i informaciju o stvarno postignutom stepenu kompresije fajlova na disku ili u pojedinim direktorijumima, Žak źta viźe, ne bi bio nikakav probem napraviti .BAT fajl koji bi pokupio info koji daje chech.exe: ------- <r=0> (0) c:\stacker>check d: CHECK - 3.00, (c) Copyright 1990-92 Stac Electronics, Carlsbad, CA Volume in drive D is STACVOL_DSK No errors found Stacker Drive Compression Ratio = 1.9:1 Projected Bytes Free = 10,313,728 ------- i na osnovu njega postavio novu "podrazumevajuęu" vrednost, uz, naravno gubitak na brzini "podizanja" raŽunara (autoexec.bat) koji je, pretpostavljam, prisutan i kod DBLSPACE-a, naravno u manjoj meri poźto je ta kontrola integrisana u sam program. U svakom sluŽaju, smatram da je varijanta za koju se opredelio Stac Elecronics bolja, jer jednostavno ne volim kad se programi prave suviźe pametni i smatram da bolje mogu da procenim źta ęu stavljati na disk i koliko ęe to moęi da se kompresuje od njega, iz prostog razloga źto on (program) to moČe da pretpostavlja samo na osnovu trenutne sadrČine kompresovanog diska, a ja za razliku od njega imam informacije i o sadrČini disketa koje ęu umetnuti u raŽunar. :)
disk.soft.408 wizard,
> Da li se na stekeru podaci redjaju jedan za dugim (a sektori su tu samo > da zadovolje DOS) ili po nekim internim sektorima pa se unutar njih > vrsi kompresija ? I jedno i drugo, ni jedno ni drugo. ;)
disk.soft.409 dejanr,
>> > Taj naŽin po meni sigurno nije bolji, jer veęina (a kad kaČem >> > "veęina" mislim negde oko 100%, u svetskim razmerama) potencijalnih >> > korisnika takvih programa *pojma nema* na kakvim principima oni rade, >> >> Pa nije baź tako, Žak i da se ne Žita uputstvo mislim da podaci i >> informacije koje Stacker pri instalaciji daje, kao i on-line help koji >> je obiman i veoma informativan su dovoljne Žoveku proseŽne inteligencije >> i proseŽnog znanja engleskog jezika da shvati o Žemu se tu zapravo radi. Vidim da si imao malo kontakta sa "proseŽnim korisnikom raŽunara". Ne radi se tu o inteligenciji, on jedva da zna gde je koje slovo, nema pojma ni da uopźte postoji DOS, da treba snimiti program na disk i tako to. O pojmu kao źto je arhiviranje on ne zna niźta, i ne zanima ga da zna. Ideal usluČnog programa je program koji sve radi automatski a korisnik gotovo i da ne zna da program postoji. Tu je DBLSPACE otiźao dalje od Stackera, baź zahvaljujuęi toj automatskoj proceni. Uostalom, Čivi bili pa videli sledeęu verziju Stackera, verujem da ęe i on preęi na nju kao default metod. Sa druge strane, poČeljno je da se iskusnijem korisniku ostavi moguęnost da neke stvari sam podeźava jer je, kao źto kaČeź, Žovek ipak "pametniji" od raŽunara. Verujem da ęe DBLSPACE to dobiti u sledeęoj verziji.
disk.soft.410 v.nesic,
>> Da li se na stekeru podaci redjaju jedan za dugim (a sektori su tu samo >> da zadovolje DOS) ili po nekim internim sektorima pa se unutar njih >> vrsi kompresija ? > > I jedno i drugo, ni jedno ni drugo. ;) Pa kako onda ?
disk.soft.411 dejanr,
Ko je juŽe skinuo CatDisk 7.02... zeznuo se :( Veę je izaźao i CatDisk 7.03, u direktorijumu je!
disk.soft.412 viktor,
> od raŽunara. Verujem da ęe DBLSPACE to dobiti u sledeęoj verziji. "On" to veę ima: DBLSPACE /RATIO▒=r.r» ▒drive: ¬ /ALL» za daljnje hint-ove: c:░dos░help dblspace /ratio
disk.soft.413 mazi,
<O-O>>> Da li se na stekeru podaci redjaju jedan za dugim (a <O-O>>> sektori su tu samo da zadovolje DOS) ili po nekim <O-O>>> internim sektorima pa se unutar njih vrsi kompresija ? <O-O>> <O-O>> I jedno i drugo, ni jedno ni drugo. ;) <O-O> <O-O> Pa kako onda ? Mislim da radi sliŽno kao recimo, zapisivanje na disketu kod amige, ili isto tako sliŽno, pakovanje u ARJ arhivi, tako da je svaki bajt popunjen, a sam program ima negde zapisane pointere na poŽetke faj- lova, a staker sasvim sigurno negde ima spisak fajlova po direkto- rijumima sliŽno kako to DOS radi, samo sa apsolutnim parametrima, zaobilazeęi klastere. Tako postiČe da se sav prostor koristi, da nema "rupa" kod malih fajlova i velikih klastera. Isto tako postiČe i da mu njegov compress zbog ove strukture radi katastrofalno sporo :( Ajd, valjda si neźto razumeo :)) Ivan.
disk.soft.414 dejanr,
>> "On" to veę ima: >> >> DBLSPACE /RATIO▒=r.r» ▒drive: ¬ /ALL» TaŽno, piźe i u mom DOS umetku... izgubio sam iz vida. Sve u svemu, prednost nad Stackerom jer moČe i jedno i drugo.
disk.soft.415 vlad,
-> Da li si imao prilike da NAMERNO srusis Stacker drive i kako si to -> cinio? Na zalost nisam stigao. Uvek mi je sam "nenamerno" padao pre nego sto sam stigao da probam da ga testiram do pada. Mozda sam ja neki baksuz? Moja Duda kaze da bi mene trebalo da uzmu za "beta testeru" jer sve sto moze da rikne kod mene i rikne. B)
disk.soft.416 vlad,
-> Samo cinjenica da DBLspace korisit taj nacin procene slobodnog -> prostora bi mi bio dovoljan razlog da ga ne koristim, a da ne -> govorimo o user-interfaceu. Nije mi bas jasno ovo tvoje izlaganje. Ja sam sad razumeo da tebi vise odgovara Stacker jer njega mozes da "lazes", a i on laze tebe. Sta ce mi uopste opcija da nateram disk-duplikator da misli da ima vise prostora na disku? Valjda je cilj da se dobije sto realnija procena? Ne verujem da ti mozes bolje da procenis stepen kompresije i slobodan prostor na drajvu od Stacker-a ili Dblspace-a.
disk.soft.417 vlad,
-> Navijam za Stacker, barem na diskovima kojima baratam. Mada, sve Da imam iskustva kakva si ti imao i ja bih "navijao" za Stacker.
disk.soft.418 fancy,
ŮŢ> Duda kaze da bi mene trebalo da uzmu za "beta testeru" jer sve sto moze da ŮŢ> rikne kod mene i rikne. B) A kako je Duda?
disk.soft.419 v.nesic,
> Mislim da radi slicno kao recimo, zapisivanje na disketu kod amige, > ili isto tako slicno, pakovanje u ARJ arhivi, tako da je svaki bajt A zbog cega se postavlja duzina klastera kada se steker prvi put instalira?
disk.soft.420 dr.grba,
>> Vidim da si imao malo kontakta sa "proseŽnim korisnikom raŽunara". >> Ne radi se tu o inteligenciji, on jedva da zna gde je koje slovo, >> nema pojma ni da uopźte postoji DOS, da treba snimiti program na >> disk i tako to. O pojmu kao źto je arhiviranje on ne zna niźta, i >> ne zanima ga da zna. Dokaz : juŽe je moj kolega iz druge firme morao da otputuje u poslovnicu udaljenu 35 km, jer uputstvo telefonom posle mnogo patnje nije uspelo. - Stavi praznu disketu. - Stavio sam. - Kucaj c o p ipsilon blanko zvezda taŽka zvezda blanko a dve taŽke. - ... neęe! - Kako neęe? - ... - ... (deset minuta kasnije...) - Neęe! - Nahrani kucu i macu i niźta ne diraj dok ne do¬em! - Dobro. Naravno, Žovek je kucao "copy *.* a.." I, da, naravno, prijateljima u kafani priŽa kako radi na onim kompjuterima.
disk.soft.421 dr.grba,
>> Ko je juŽe skinuo CatDisk 7.02... zeznuo se :( Veę je izaźao i >> CatDisk 7.03, u direktorijumu je! PredlaČem modulatorima Sezama da nam uskrate zadovoljstvo promptnog kaŽenja novog SW u direktorijume. Dajte, brate, da odleČe malo, da odmeknu, pa onda da ih... ili u me¬uvremenu ako stigne novo.... ): ▒ifra "Zeznuo se"
disk.soft.422 dr.grba,
>> -> Navijam za Stacker, barem na diskovima kojima baratam. Mada, sve >> >> Da imam iskustva kakva si ti imao i ja bih "navijao" za Stacker. Mislim da je najbolji program na svetu u nekoj klasi onaj koji ti dobro zavrźava posao. I zato, iako sam se upecao u raspravu, mislim da ona ima koristi samo toliko da pokaČe da niźta nismo zakljuŽili. Npr, nakon brda testova i tabela i konsultacija i rasprava nije se doźlo do referentnog odgovora "ZIP ili ARJ". I da ti velim, neęe se nikad ni doęi. To vaČi i za kompresore diskova, za spredźitove, tekst procesore, editore, prog. jezike,.... i sve ostalo. Navikneź na neźto, to ti dobro radi i nikad viźe nisi spreman da to menjaź. Ovo smatram normalnim. P.S. Kako, bre, piźeź reply, kad imaź quote, a nemaź oznaku na Žiju poruku odgovaraź?
disk.soft.423 v.nesic,
> disku? Valjda je cilj da se dobije sto realnija procena? Ne verujem da ti > mozes bolje da procenis stepen kompresije i slobodan prostor na drajvu od Recimo da obrises gomilu fajlova, uradis defragmentaciju, resetujes kompjuter,dodje ti ortak koji hoce to da vidi, uzmes diskete, lupis xcopy i prc. Fajlovi su recimo slike, kompresuju se na 1500:1, ono sto je ostalo na disku se kompresuje se 1.000001:1, ti znas da one mogu da stanu ali on ti ne da. Jedino mozes da ga "slazes".
disk.soft.424 vlad,
-> Takode, varijanta sa predefinisanim pretpostavljenim stepenom -> kompresije je svakako brza od one koju koristi DBLSPACE, a ne treba Sta moze da bude brze od pritiska na RESET taster? -> zaboraviti i to da DBLSPACE informaciju koju daje zasniva na stanju -> koje je na disku zatekao pri podizanju sistema a ne na trenutno -> realnoj situaciji. Zasnovace na trenutno realnoj situaciji cim ga resetujes. -> naravno gubitak na brzini "podizanja" racunara (autoexec.bat) koji -> je, pretpostavljam, prisutan i kod DBLSPACE-a, naravno u manjoj -> meri posto je ta kontrola integrisana u sam program. Ne samo da je usporenje BOOT-a u odnosu na Stacker daleko manje vec nema ni onog deprimirajuceg odgovaranja na idiotska pitanja kad god promenis autoexec ili config. -> razloga sto on (program) to moze da pretpostavlja samo na osnovu -> trenutne sadrzine kompresovanog diska, a ja za razliku od njega -> imam informacije i o sadrzini disketa koje cu umetnuti u racunar. Ovde si u pravu. Samo mi nije jasno zasto ti je lakse da preracunavas koliko ce ti mesta trebati nego da resetujes racunar? Uostalom, zar ti je Stac drajv toliko mali da ti svaki put kad na njega nesto snimas ponestaje prostora?
disk.soft.425 vlad,
-> Tacno, pise i u mom DOS umetku... izgubio sam iz vida. Sve u svemu, Ccccccc, Dejane! Zar ne citas ni svoje rodjene umetke? B))
disk.soft.426 vlad,
-> Ko je juce skinuo CatDisk 7.02... zeznuo se :( Vec je izasao i Ajde leba ti vikni sta je novo u 7.03 da ne skidam dzabe ako su izmene minorne.
disk.soft.427 dsoskic,
> - Kucaj c o p ipsilon blanko zvezda taŽka zvezda blanko a dve taŽke. > Naravno, Žovek je kucao "copy *.* a.." :) pa on je i kucao ono źto si mu ti rekao :)) Da vidiź moj sluŽaj. Zovne me juŽe jedna drugarica i pita kako da vidi źta ima u kompjuteru :)), ja joź kaČem (u źali) da uzme źrafciger, pa nek gleda do mile volje :).... ...i tako se mi nekako dogovorismo (telefonom) da treba da otkuca dir *.*, me¬utim njen kompjuter na tu komandu odgovara sa "bad command or file name". Naravno, sve vreme je kucala "D" i "R" :)), ono źto sam joj i govorio :)) tj. DR, da ne govorim kad smo doźli do "cd" :(...
disk.soft.428 dsoskic,
> kaŽenja novog SW u direktorijume. Dajte, brate, da odleČe malo, da > odmeknu, pa onda da ih... ili u me¬uvremenu ako stigne novo.... ): Koliko god da odleČe :)) tj. odmeknu, baź sutradan moČe da iza¬e nova verzija :) p.s. da si ti odmeknuo par dana ne bi ti se to desilo, sorry :(
disk.soft.429 vlad,
-> A kako je Duda? So far, so good! Hvala na pitanju. B) Cudi me da me nisi pitao KO je Duda. Ako nameravas da to ucinis pitaj me u mail-u.
disk.soft.430 vlad,
-> xcopy i prc. Fajlovi su recimo slike, kompresuju se na 1500:1, ono -> sto je ostalo na disku se kompresuje se 1.000001:1, ti znas da one -> mogu da stanu ali on ti ne da. Jedino mozes da ga "slazes". Taj i slicni slucajevi opravdavaju "laganje". Na srecu retko mi se desava da mi neko donese 100Mb programa pa da moram to da radim. Cak i tada mi to Dblspace dozvoljava.
disk.soft.431 vlad,
-> Mislim da je najbolji program na svetu u nekoj klasi onaj koji ti -> dobro zavrsava posao. I zato, iako sam se upecao u raspravu, mislim Jos je bolji onaj sa kojim najbolje znas da radis (razlika u nijansi). -> Npr, nakon brda testova i tabela i konsultacija i rasprava nije se -> doslo do referentnog odgovora "ZIP ili ARJ". I da ti velim, nece se -> nikad ni doci. To vazi i za kompresore diskova, za spredsitove, Svakako si u pravu ali su mnogi koji koriste ARJ naucili po nesto novo o ZIP-u, i obrnuto. Ja samo u tome vidim smisao ovakvih rasprava. Neki u njih unose malo vise strasti ali i to je ljudski. -> P.S. Kako, bre, pises reply, kad imas quote, a nemas oznaku na ciju -> poruku odgovaras? Pojma nemam! Lepo napisah exec iz SOR-a krajnje regularno. Mozda je opet neko moderiranje u pitanju?
disk.soft.432 dejanr,
>> > Ko je juŽe skinuo CatDisk 7.02... zeznuo se :( Veę je izaźao i >> > CatDisk 7.03, u direktorijumu je! >> >> PredlaČem modulatorima Sezama da nam uskrate zadovoljstvo promptnog >> kaŽenja novog SW u direktorijume. Dajte, brate, da odleČe malo Zar nije bolje da mi promptno kaŽimo programe, a ko voli da priŽeka, neka priŽeka par dana sa download-om? :)
disk.soft.433 dr.grba,
>> Zar nije bolje da mi promptno kaŽimo programe, a ko voli da >> priŽeka, neka priŽeka par dana sa download-om? :) ▒ta uradi koincidencija... Sedimo u mojoj firmi jednog popodneva snemcev i ja. Reko' da poskidamo neke stvari sa dir-a, nismo odavno (;, a Žovek ima modem na 1200b, Čao mi da se pati... - Aj' da skinemo onaj Catdisk 7.00... - Gle, stig'o novi! - Skidaj njega!... - Ide... Pa sad, Grbo, pokrij se uźima (: P.S. Naravno da sam se źalio onom porukom. BTW, Žesto tamo-amo proŽitam te na IMTEL BBS-u ovo, te ono,... Zar ne moČete da uspostavite neku saradnju na planu razmene SW fajlova?
disk.soft.434 npetrovic,
~~~ - Kucaj c o p ipsilon blanko zvezda tacka zvezda blanko a dve tacke. Trebao si da mu kazes "dvotacka" Pyc :)
disk.soft.436 dejanr,
>> P.S. Naravno da sam se źalio onom porukom. BTW, Žesto tamo-amo proŽitam >> te na IMTEL BBS-u ovo, te ono,... Zar ne moČete da uspostavite neku >> saradnju na planu razmene SW fajlova? Pa, saradnja je veę uspostavljena, sa Imtel BBS-a se prenosi na Sezam ono źto file moderator na¬e da je zanimljivo. Verujem da ima i obrnutih pojava :) Imtel BBS je trenutno jedan od vrlo znaŽajnih kanala pristizanja PD/SW softvera u zemlju.
disk.soft.437 bulaja,
│P.S. Naravno da sam se salio onom porukom. BTW, cesto tamo-amo procitam │te na IMTEL BBS-u ovo, te ono,... Zar ne mozete da uspostavite neku │saradnju na planu razmene SW fajlova? └─── Pa i imamo neki oblik saradnje :). Ja skinem odatle ono sto mi se svidi i prebacim na Sezam :). Problem je sto se dosta novih stvari nakupilo dok sam bio na odmoru, videcu sa Zormijem da se to prebaci i na Sezam tokom sledece nedelje.
disk.soft.438 prvul,
Ů Mislim da radi sliŽno kao recimo, zapisivanje na disketu kod amige, Ů ili isto tako sliŽno, pakovanje u ARJ arhivi, tako da je svaki bajt Ů popunjen, a sam program ima negde zapisane pointere na poŽetke faj- Ů▄▄ Jes' da nema baź mnogo veze sa temom, ali kod amige se ne popunjava svaki bajt na disku. Disk je izdeljen na blokove (otprilike odgovaraju sektorima na PC) i svaki fajl zauzima ceo broj blokova. Bilo bi jako neekonomiŽno kada bi se pisali fajlovi jedan za drugim bez obzira na granice blokova. ▒ta ako se neki fajl obriźe? Ako se radi bez blokova, skoro je nemoguęe naęi fajlove koji ęe popuniti tu rupu potpuno... daljim brisanjem i popunjavanjem dolazi do oŽajne fragmentacije (gore nego sa blokovima, jer fragmenti mogu da budu i po par bajta).
disk.soft.439 paki,
­> Pojma nemam! Lepo napisah exec iz SOR-a krajnje regularno. ­> Mozda je opet neko moderiranje u pitanju? MoČda si umesto Alt-R pritiskao Alt-W?
disk.soft.440 d.petrovic,
Ă> P.S. Jedina mana Dblspace u odnosu na Stacker koju sam ja uspeo Ă> da uocim je nemogucnost lakog deinstaliranja compressed drajva. Ă> Stackeru je ta opcija, doduse, potrebnija. B> ▒tekeru ta opcija uopźte nije potrebna ;)). DrČao sam ga na disku jedno pola godine i nikad nije pukao. MoČeź ti reęi da sam ja imao sreęe, ali isto tako mogu i ja da te ube¬ujem da si sam negde zeznuo stvar, ako ti je p▒ucao svaki treęi dan ;)). Da se ne ube¬ujemo, sad ga viźe ni ja ne koristim (a ni MS-DOS 6.0, dovoljna mi je petica :) ), ali ako neko veę mora preporuŽujem Stacker.
disk.soft.441 dikla,
> Naravno, sve vreme je kucala "D" i "R" :)), ono sto sam joj i > govorio :)) tj. DR, da ne govorim kad smo dosli do "cd" :(... Kad smo vec kod tih "bisera" imao sam i ja nesto slicno... Programer koji je radio jedno vreme kod nas u firmi napise jedno programce za izracunavanje nekih koeficijenata. Napise za njega cak i uputstvo (sto je retkost). Covek otisao iz firme, a korisnik toga progr.. stariji covek. Zvoni telefon, podignem , kaze "nece da radi...", sta kucas, ALT+N, cekaj, sad cu doci... Naravno da je kucao onako kako je i pisalo, Alt, pa +, pa N...:) Za njega mi i nije..., coveku je od skoro poceo to da radi itd... ali je "zanimljiva" pojava kad vidim mladje ljude koji "rade na racunaru" a nisu sigurni cak ni u sintaksu copy naredbe ! Nemaju pojma odakle ona "dolazi", da ne pricam o razlikovanju internih i eksternih kom. DOS-a itd itd..
disk.soft.442 dejanr,
>> Naravno da je kucao onako kako je i pisalo, Alt, pa +, pa N...:) Istinit doga¬aj iz "Pupina", priŽao mi ga je Bora HadČi Babię. Doźla studentnika sa ETF (valjda, moČda i sa PMF) kod njih da radi diplomski, i dobila da za poŽetak prekuca neki program u editoru. Objasni joj on kako se radi sa editorom, do¬e sutra, kaČe ona sve joj propalo. Kako propalo, nije znala da iza¬e iz editora (a izlazi se, recimo, sa !e) jer kada god otkuca uzviŽnik, ispadne broj 1. Aha, kaČe joj on, pa treba da pritisneź shift i 1 i onda iza¬e uzviŽnik. Super. Posle nekog vremena, opet dolazi studentkinja, ne ide nikako, opet izlazi 1. Ode on da vidi kako to, kad ona pritisne shift, pusti shift i onda pritisne 1. Aha, pa treba da ih pritisneź istovremeno. Super Do¬e sutra, kaČe jel ide, kaČe studentkinja dobro je, uglavnom ide. Kako sad uglavnom? Pa, uglavnom potrefi da ih oba pritisne u istom trenutku, ali povremeno i ne uspe pa ispadne opet jedinica ;))
disk.soft.443 dragisak,
> Naravno, sve vreme je kucala "D" i "R" :)), ono źto sam joj i > govorio :)) tj. DR, da ne govorim kad smo doźli do "cd" :(... Ja to radim ovako : drvar istra ruma razmak zvezdica (ovde 5 min. pauze dok na¬e zvezdicu) taŽka zvezdica (opet 5 min. pauze) enter
disk.soft.444 mark,
DBLSpace mi prijavljuje CVF error . Kako to da popravim? MArko
disk.soft.445 fancy,
ŮŢ> DBLSpace mi prijavljuje CVF error . ŮŢ> Kako to da popravim? CHKDSK /F, a zatim DEFRAG... U prvom prolazu ęeź sa osloboditi "lost clustera" ali ęe nastaviti da javlja cross linked fajlove, pa zato poteraj dotiŽnu kombinaciju joź jednom...(doduźe, moČda ti uspe iz prve...) Bojim se da ęeź poneke fajlove izgubiti, ali, tako je to kad je to tako... BTW, koju verziju dblspace imaź? Onu sa datumom 22.02.93 ili onu od 10.03.93. ?? Fancy
disk.soft.446 dr.grba,
>> ŽŽŽ - Kucaj c o p ipsilon blanko zvezda tacka zvezda blanko a >> dve tacke. >> >> Trebao si da mu kazes "dvotacka" Nisam ja u pitanju (:, ali posle onog vica "naźla sam jednu taŽku, samo da na¬em drugu", ja svakako pazim kako nazivam tastere... (:
disk.soft.447 dr.grba,
>> Jes' da nema baź mnogo veze sa temom, ali kod amige se ne popunjava >> svaki bajt na disku. Disk je izdeljen na blokove (otprilike >> odgovaraju sektorima na PC) i svaki fajl zauzima ceo broj blokova. Ne bi' da te gnjavim, ali to nije originalni fazon Amige. Istu tehniku koristi i DOS na PC maźinama, uostalom i gooooomila drugih operativnih sistema. Zar nisi Žuo za izraz "klaster"? PriŽalo se o tome mnogo...
disk.soft.448 dr.grba,
>> ali je "zanimljiva" pojava kad vidim mladje ljude koji "rade na >> racunaru" a nisu sigurni cak ni u sintaksu copy naredbe ! >> Nemaju pojma odakle ona "dolazi", da ne pricam o razlikovanju >> internih i eksternih kom. DOS-a itd itd.. KaČeź "zanimljiva" pojava.... Da ti pravo kaČem, teźko mi je kad vidim tako neźto. Uvek, uvek sam spreman da pomognem svakome koliko god je to u mojoj moęi. Ali nije mi lako kada mi se npr. desi ovako neźto: diplomirani FON-ovac, godinu dana staČa na velikoj maźini, tromeseŽni vlasnik PC-a, bez upotrebe PCT 4.30 ne ume da iskopira sadrČaj diskete u neki novi, za tu svrhu otvoreni direktorijum... Gledao sam ga kako se najpre preznojava, a potom bode komandu copy sa ovakvom, pa onakvom greźkom... Da je laik u pitanju, pa ajde-de, ali u pitanju je bio Žovek koji je moj potencijalni saradnik, i sa kojim treba da izmenjujem informacije druge vrste, a ne kako se iz DOS-a radi ova ili ona sitnica... ))):
disk.soft.449 vlad,
-> DBLSpace mi prijavljuje CVF error . Pretresi prvo dobro DOS-ov help, tamo bi trebalo da bude i nesto o tome.
disk.soft.450 v.nesic,
> Ne bi' da te gnjavim, ali to nije originalni fazon Amige. Istu tehniku > koristi i DOS na PC masinama, uostalom i gooooomila drugih operativnih > sistema. Zar nisi cuo za izraz "klaster"? Pricalo se o tome mnogo... Originalno pitanje je bilo kako steker pise podatke na disk ? P.S. Sorry sto se nakacih na tvoju poruku, ali vidim da odoste na drugu stranu.
disk.soft.451 d.petrovic,
Ă> Trebao si da mu kazes "dvotacka" kako se to kuca? dvota (a gde je Ž ? ;)) )
disk.soft.453 ppekovic,
>> Ali nije mi lako kada mi se npr. desi ovako >> neźto: diplomirani FON-ovac, godinu dana staČa na velikoj maźini, >> tromeseŽni vlasnik PC-a, bez upotrebe PCT 4.30 ne ume da iskopira >> sadrČaj diskete u neki novi, za tu svrhu otvoreni direktorijum... Na Čalost takvih ljudi je na svim fakultetima 90% bar. Pre nekog vremena me je zvao ro¬ak, student ETF-a sam izbezumljen. KaČe, dolazi odmah, ne mogu da priŽam, drma me struja, cao. Do¬em ja, a njemu se pokidao gajtan od telefona. On je uzeo Čice i spojio ih rukom i tako me nazvao. A ta struja koja ga je drmala je bila iz tih Čica. Jel treba dalje. Nego nije to problem. Problem je u ambicijama ljudi. Veę godinu dana traČim nekog studenta koji je spreman da radi na odrČavanju maźina na fon-u i unapre¬ivanju FON Net-a, bez ikakvih obaveza. Veęina odgovora je bila: A jel to mora? Paya
disk.soft.454 dikla,
> drvar istra ruma razmak zvezdica (ovde 5 min. pauze dok nade zvezdicu) > tacka zvezdica (opet 5 min. pauze) enter ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dok ne nadje DRUGU zvezdicu ....:)
disk.soft.455 prvul,
Ů>> svaki bajt na disku. Disk je izdeljen na blokove (otprilike Ů>> odgovaraju sektorima na PC) i svaki fajl zauzima ceo broj blokova. Ů ŮNe bi' da te gnjavim, ali to nije originalni fazon Amige. Istu tehniku Ůkoristi i DOS na PC maźinama, uostalom i gooooomila drugih operativnih Ůsistema. Zar nisi Žuo za izraz "klaster"? PriŽalo se o tome mnogo... Ů▄▄ :))) Naravno da sam Žuo :)) Moja poruka je imala za cilj upravo da objasni da amigin file sistem nalikuje PC-jevom i da ispravi veoma Žesto (pogreźno) miźljenje da amiga zapisuje fajlove na disk "kao na traku".
disk.soft.456 milan,
>> drvar istra ruma razmak zvezdica (ovde 5 min. pauze dok nade zvezdicu) >> tacka zvezdica (opet 5 min. pauze) enter > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ > > Dok ne nadje DRUGU zvezdicu ....:) A propos "sposobnosti" naźih "kadrova" da shvate rad sa kompjuterom, źto se, budimo realni, zapravo svodi na shvatanje rada tastature. ;)), ni u svetu nije bolje. Evo primera, mislim da sam ga veę navodio ali je toliko sladak da ne mogu da odolim da ga ponovo ne navedem. ;) ================================================================= ID:CM Which one is the SPACE BAR? DESQview Technical Note #900 by John Dvorak A User Asks: Gee John, I really like QEMM but I can't figure out which one is the SPACE BAR so now I can't run the neat-o OPTIMIZE program that comes with QEMM. John Responds With: Don't feel bad. I had a hard time with it at first also. Did you know that the SPACE BAR is the only key on the whole keyboard WITHOUT any words on it to tell you what it is? The SPACE BAR is the long white key at the bottom of the keyboard. Just remember that when no one else knows Dvorak knows! Copyright (C) 1991 by Quarterdeck Office Systems * * * E N D O F F I L E * * * ================================================================= Pl poz M
disk.soft.457 spale,
Pre neki dan sam se patio sa komźinicom da joj iskopiram autocad. Probali smo milion kombinacija i opcija diskdupeta, ali njene diskete posle toga nisu mogle da se proŽitaju, dok se sa mojih instalirao bez ikakvih problema. Zatim sam sasvim sluŽajno primetio da su moje diskete formatirane na 1.5 Mb, verovatno pomoęu fdformata (ne pitajte me kako, ne seęam se da sam ih tako formatirao). E sada me zanima kako je uopźte moguęe da se program sa takvih disketa instalira, s obzirom da nije bio uŽitan fdread koji omoguęava Žitanje fdformatiranih disketa? Nikola
disk.soft.458 adiklic,
> Gledao sam ga kako se najpre preznojava, a potom bode komandu copy > sa ovakvom, pa onakvom greźkom... Da je laik u pitanju, pa ajde-de, Daź mu NC, pa da vidiź kad jurne talenat !
disk.soft.459 paki,
Iz kog programa mogu da saznam da li je moj hard disk MFM ili RLL?
disk.soft.460 vlad,
-> Nego nije to problem. Problem je u ambicijama ljudi. Vec godinu -> dana trazim nekog studenta koji je spreman da radi na odrzavanju -> masina na fon-u i unapredivanju FON Net-a, bez ikakvih obaveza. -> Vecina odgovora je bila: A jel to mora? E da si mene pitao dok sam studirao u onoj kuci prekoputa FON-a, ja bih skocio k'o da sam dobio nagradno letovanje. B) Mora li to bas da bude student FON-a? Siguran sam da ima dosta ljudi koji bi ti se javili kada bi skinuo to "ogranicenje".
disk.soft.461 michelle,
> drvar istra ruma razmak zvezdica (ovde 5 min. pauze dok na¬e zvezdicu) Mislim da ęeź morati da promeniź spelovanje za D i za I. :) mp
disk.soft.462 darone,
>> Veęina odgovora je bila: A jel to mora? Pa jel mora? ;) darone p.s. vrbuj mculeta, taj ima perspektivu :)
disk.soft.463 dr.grba,
>> Nego nije to problem. Problem je u ambicijama ljudi. Veę godinu >> dana traČim nekog studenta koji je spreman da radi na odrČavanju >> maźina na fon-u i unapre¬ivanju FON Net-a, bez ikakvih obaveza. >> Veęina odgovora je bila: A jel to mora? E, ovo nikada nisam uspeo da razumem! Ako ne mogu neźto da nauŽe radeęi na takvom mestu, gde ęe nauŽiti?.... Svojevremeno, na viźoj informatiŽkoj, kad sam imao dva sata źuplje u timingu, ja pravo u ERC. Ljudi iz ERC-a su obiŽno govorili : "Opet onaj...". Stalno sam im dosa¬ivao pitanjima, oni su bili malo nervozni da mi pomaČu, pa su mi, da bi me otkaŽili, davali knjige i manuale. Nije im uspelo da me tako zbune, veę sam ostvario svoj cilj da informacije primam iz knjiga, a ne od ęelavog »osięa. Rezultat je bio da sam prvog dana na radnom mestu bio 100% sposoban da radim sve źto se od mene traČilo.
disk.soft.464 dr.grba,
>> sam ih tako formatirao). E sada me zanima kako je uopźte moguęe >> da se program sa takvih disketa instalira, s obzirom da nije >> bio uŽitan fdread koji omoguęava Žitanje fdformatiranih disketa? FDREAD uglavnom nije ni potreban. Navodno, on sluČi za neke starije BIOS-e, koji uporno ne Čele da uŽitaju takve diskete. Svojevremeno sam ovde negde opisao kako sam Žoveku instalirao WIN, transparentno sa malih HD flopija pripremljeno na velike HD flopije, prethodno baŽene na 1.44". A juŽe sam Žoveku tako spremio i DOS 6.0. Danas se javio da kaČe da je sve proteklo u najboljem redu.
disk.soft.465 dr.grba,
>> > Gledao sam ga kako se najpre preznojava, a potom bode komandu >> > copy sa ovakvom, pa onakvom greźkom... Da je laik u pitanju, pa >> ajde-de, >> >> Daź mu NC, pa da vidiź kad jurne talenat ! Ne radi se ni o talentu, ni o NC, ni o LIST-u, ni o PCT-u, veę o Žinjenici da bi aktivni korisnik PC-ja trebalo da zna bar nekoliko DOS komandi, me¬u kojima je svakako i COPY. Isti drugar je zinuo kad sam mu demonstrirao neźto źto je za mene sasvim normalno: radio sam neki fajl u QEditu, pa sam mu startovao iz editora : D:░SOUND░NUSOUND D:░SOUND░GUNSHOT.WAV jer mi bilo mrsko da izlazim is QEdita, pa da se vraęam.... Tip je zinuo i sa nevericom upitao "Pa zar nisi na C: disku?"... I kako ja sad da mu objasnim da DOS radi na takvom principu, a da su sve ostalo samo "olakźice"?
disk.soft.466 vlad,
-> sam ih tako formatirao). E sada me zanima kako je uopste moguce -> da se program sa takvih disketa instalira, s obzirom da nije -> bio ucitan fdread koji omogucava citanje fdformatiranih disketa? I ja sam bio isto tako zabezeknut kad sam ustanovio da jedan 286/12 (Suntac) ladno cita moje diskete "fdformatirane" na 1.72Mb! Izgleda da je za to kriv Bios. Mozda je posle prvog ucitavanja fdread-a "zapamtio" parametre?
disk.soft.467 vlad,
-> Iz kog programa mogu da saznam da li je moj hard disk MFM ili RLL? Probaj Calibrate ili SI iz Norton Utilities.
disk.soft.468 dcolak,
│ Mora li to bas da bude student FON-a? Siguran sam da ima dosta ljudi koji │ bi ti se javili kada bi skinuo to "ogranicenje". Evo meni ne bi bilo teźko da se malo "igram" sa FON Net-om. Problem je da trenutno ne znam baź niźta o tome, no... P.S. ▒ifra entuzijasta :) Sledge DAMMIR!
disk.soft.469 corto,
>  Mislim da je najbolji program na svetu u nekoj klasi onaj koji >  ti dobro zavrsava posao. i za koji imas dokumentaciju i iskustvo u radu s njim. Ovo, naravno, vazi za rad vezan za rokove i pare (ne mislim na dinare). dJOLE
disk.soft.470 corto,
>  slucajno primetio da su moje diskete formatirane na 1.5 Mb, >  verovatno pomocu fdformata (ne pitajte me kako, ne secam se da A sto su bile formatirane na 1.5 kad ACAD najnormalnije ide na 1,2? dJOLE
disk.soft.471 corto,
>  FDREAD uglavnom nije ni potreban. Navodno, on sluzi za neke >  starije BIOS-e, koji uporno ne zele da ucitaju takve diskete. Moja relativno nova 486 ploca odbija saradnju kako sa FDFORMAT tako i sa FDREAD. Any ideas? Simptom je da isformatira disketu, i na kraju prijavi "track 0 bad, disk unusable" ?? dJOLE
disk.soft.472 npetrovic,
~~~ sam ih tako formatirao). E sada me zanima kako je uopste moguce ~~~ da se program sa takvih disketa instalira, s obzirom da nije ~~~ bio ucitan fdread koji omogucava citanje fdformatiranih disketa? Diskdupe ne ume da iskopira disketu koja je formatirana sa FDREAD. Znaci, treba da koristis VGACOPY koji to radi BEZ problema. Naravno, diskete na kojima je kopija, jedino moze da procitas sa FDREAD-om. VGACOPY uopste ne pravi pitanje kakva je source disketa, on ce ti i target isformatirati ko source.. Pyc
disk.soft.473 darone,
>> Iz kog programa mogu da saznam da li je moj hard disk MFM ili RLL? Pogledaj koliko imaź sektora po tragu. Ako je 26, onda je disk RLL. Ako je 17, onda je MFM. Odakle to da vidiź... pogledaj u setapu, tamo bi trebalo da se nalaze ti podaci. Drugi naŽin je da pogledaź kroz TheRef4.3, u kojem se nalaze podaci o (skoro?) svim diskovima. darone p.s. R:\IBMPC\INFO\THEREF43.ZIP, valjda je tamo.
disk.soft.474 jasicp,
> Naravno, covek je kucao "copy *.* a.." Pa ko ti je kriv :)) Dvotacka je ovo ".." ali je i ovo ":". Imao sam lepe dozivljaje kada sam obucavao u jednoj firmi ljude umetnosti PC-a... Iskren savet: ili pocnite od blanko DOS-a ili ocekujte reklamacije. Ja sam im pricao sve, od dir,copy i sl. pa do COMPRESS iz PC-Toolsa. Sada im je glavna briga kako da oderu sefa za 80486 na 50MHz...
disk.soft.475 paki,
­> Pogledaj koliko imaź sektora po tragu. Ako je 26, onda je disk ­> RLL. Ako je 17, onda je MFM. Odakle to da vidiź... pogledaj u ­> setapu, tamo bi trebalo da se OK, MFM je, hvala svima (uskoro ęe biti IDE, ako Bog da :).
disk.soft.476 v.nesic,
> Moja relativno nova 486 ploca odbija saradnju kako sa FDFORMAT tako i sa > FDREAD. Any ideas? Simptom je da isformatira disketu, i na kraju prijavi > "track 0 bad, disk unusable" ?? Kolko sam ja provalio neregistrovana verzija odbija da izvrsi vise od jednog formatiranja bez da se butuje. Dakle udari format-reset-format-reset... P.S. Da li si probao takav program od onog rusa, mislim da se zove FMT, imas ga na SEZAMU, radi sve sto rade fdformat i 800k.
disk.soft.477 v.nesic,
> da je za to kriv Bios. Mozda je posle prvog ucitavanja fdread-a > "zapamtio" parametre? Meni je ladno moj 5.25 flopi proglasio za 1.44 3.5" bez da me ista pitao. I ne samo da ga je proglasio nego se kao takav danima bootovao da ja nisam pojma o tome imao. Mozes misliti soka kad rece da moj drajv ne podrzava format od 1.2 Mb.
disk.soft.478 npetrovic,
~~~ Moja relativno nova 486 ploca odbija saradnju kako sa FDFORMAT tako i sa ~~~ FDREAD. Any ideas? Simptom je da isformatira disketu, i na kraju prijavi ~~~ "track 0 bad, disk unusable" ?? Moguce je da treba da iskljucis kes na FD-u ako ga imas. Meni sa kesom ne radi. Pyc
disk.soft.479 npetrovic,
~~~ I ja sam bio isto tako zabezeknut kad sam ustanovio da jedan 286/12 ~~~ (Suntac) ladno cita moje diskete "fdformatirane" na 1.72Mb! Izgleda ~~~ da je za to kriv Bios. Mozda je posle prvog ucitavanja fdread-a ~~~ "zapamtio" parametre? Sta to ima veze da li je 286, 386 ili 486. Svi oni imaju HD floppy drajvove. Pyc
disk.soft.480 nikac,
>■ A propos "sposobnosti" naźih "kadrova" da shvate rad sa >■ kompjuterom, źto se, budimo realni, zapravo svodi na shvatanje Zove jedan prijatelj mene da me pita kako da startuje neki program (ne secam se tacno koji, ali nije ni bitno). Sve je islo fino, on mi cita sta pise itd... dok mi on ne rece: "Nikako da nadjem gde je any key, cekaj malo..." Tuga bozja... Pozdrav, -=Nikac=-
disk.soft.481 nikac,
>■ Meni je ladno moj 5.25 flopi proglasio za 1.44 3.5" bez da me >■ ista pitao. A vidi ovo... Stavim ja jednu hd disketu (firma precision - nikad cuo al nema veze) 1.2 MB u flopi i pustim dosov format a:. Zavrsi on format i napise total disk space 1.44 MB. Ja se zblanem, napunim sa harda 1.4 mb podataka cisto da proverim i ono sve lepo stane na disketu?! Iskljucim 800 - radi opet. E pukao je tek pri dignutom sistemu sa boot diska DOS 3.31. Mozda stvarno ima nesto u dos 5.0 :O Pozdrav, -=Nikac=-
disk.soft.482 dragisak,
>> drvar istra ruma razmak zvezdica (ovde 5 min. pauze dok na¬e zvezdicu) > > Mislim da ęeź morati da promeniź spelovanje za D i za I. :) ▒ta ęu, tako sam nauŽio u vojsci. :)
disk.soft.483 dens,
>> Kolko sam ja provalio neregistrovana verzija odbija da izvrsi vise od jednog >> formatiranja bez da se butuje. Dakle udari format-reset-format-reset... Otkud ti takva ideja? Ja Žesto formatiram uzastopno iste ili razliŽite diskete bez ikakvog "butovanja" ... Dejan :)
disk.soft.484 vlad,
->>   FDREAD uglavnom nije ni potreban. Navodno, on sluzi za neke ->>   starije BIOS-e, koji uporno ne zele da ucitaju takve diskete. Mislim da nema pravila. Ovaj bios koji je meni citao fdformatirane diskete je bio mator pa nema kud (Phoenix, jedna od prvih 286-ica u gradu). -> Moja relativno nova 486 ploca odbija saradnju kako sa FDFORMAT tako -> i sa FDREAD. Any ideas? Simptom je da isformatira disketu, i na -> kraju prijavi "track 0 bad, disk unusable" ?? Fdformat vrlo lose proverava disketu prilikom formatizovanja, a povrh toga formatizuje "naopako" (ka nultoj stazi, umesto da pocne od nje). Te bubice treba imati u vidu. Meni se skoro uvek desava da disketu (bilo 3.5 bilo 5.25) koju sam formatirao fdformatom ne mogu nikako da vratim "na normalu". Pri pokusaju DOS formata prijavljuje "track 0 bad". Nikakvi disk doktori ne pomazu i jedini nacin koji sam ja provalio je da udaris diskdup sa "zdrave" diskete. Posle toga je sve u redu kao da nista nije bilo.
disk.soft.485 v.nesic,
>>> Kolko sam ja provalio neregistrovana verzija odbija da izvrsi vise od jedno >>> formatiranja bez da se butuje. Dakle udari format-reset-format-reset... > > Otkud ti takva ideja? Ja Žesto formatiram uzastopno iste ili > razliŽite diskete bez ikakvog "butovanja" ... Iz liŽnog iskustva :(
disk.soft.486 darone,
>> Kolko sam ja provalio neregistrovana verzija odbija da izvrsi vise od >> jednog formatiranja bez da se butuje. Dakle udari >> format-reset-format-reset... Mark&Release? Samo predlaČem, nisam probao. darone
disk.soft.487 npetrovic,
~~~ A vidi ovo... ~~~ Stavim ja jednu hd disketu (firma precision - nikad cuo al nema veze) ~~~ 1.2 MB u flopi i pustim dosov format a:. Zavrsi on format i napise ~~~ total disk space 1.44 MB. Ja se zblanem, napunim sa harda 1.4 mb podataka ~~~ cisto da proverim i ono sve lepo stane na disketu?! Iskljucim 800 - radi Znaci li to da ako kazes u biosu da su ti oba drajva 1.44 da ih on na toliko formatira? Pyc
disk.soft.488 dejanr,
>> Meni se skoro uvek desava da disketu (bilo 3.5 bilo 5.25) koju sam >> formatirao fdformatom ne mogu nikako da vratim "na normalu". Pri pokusaju >> DOS formata prijavljuje "track 0 bad". Nikakvi disk doktori ne pomazu i >> jedini nacin koji sam ja provalio je da udaris diskdup sa "zdrave" diskete. >> Posle toga je sve u redu kao da nista nije bilo. Vredi probati FORMAT A: /U /4 (iako je disketa od 1.2 mega). Tu ęe on da kuka ili neęe da kuka, svejedno, prekineź ga sa Ctrl Break, FORMAT A: /U i obiŽno pro¬e.
disk.soft.489 dr.grba,
>> Iskren savet: ili pocnite od blanko DOS-a ili ocekujte reklamacije. >> Ja sam im pricao sve, od dir,copy i sl. pa do COMPRESS iz >> PC-Toolsa. Sada im je Apsolutno se slaČem sa onom "od blanko DOS-a". Ali, tu se ponekad ide u krajnosti. Neko druźtvo iz N. Sada je organizovalo 1990. godine poŽetni kurs DOS-a za kupce PC-a u par firmi. Na pet seansi od pet do osam uveŽe sedelo je 15 sluźalaca (sluźalica? (: ) za tri PC-a i pomalo gledalo kako tip priŽa. Prvi dan : osnove, "kretanje" kroz sistem,...., peti dan se veČbalo, a na pola sata pre kraja, tip je sabrao celu priŽu o FDISK programu (ja se i danas najpre umijem hladnom vodom pre ulaska u FDISK). Umorne gospo¬e su,naravno, upamtile samo poslednju temu na poslednjem Žasu. Rezultat : u dve firme skokan po jedan disk, iz "nehata". Sreęa, pa su bile nove maźine, samo sa DOS-om i dva-tri alata, pa nije bilo źtete... ▒ta bi bilo da je neka pametna pokuźala da startuje FDISK tri dana pre zavrźnog obraŽuna? S druge strane, ako na¬eź nekog spremnog da nauŽi, da se brine o maźini, podacima, optimalnom okruČenju... slobodno priŽaj, taj upija k'o sun¬er, pa ako neźto i zezne, popravięe, a uto ęe se dozvati pameti.... Ima nas raznih, na obe strane ):
disk.soft.490 dikla,
> Moja relativno nova 486 ploca odbija saradnju kako sa FDFORMAT tako i > sa FDREAD. Any ideas? Simptom je da isformatira disketu, i na kraju > prijavi "track 0 bad, disk unusable" ?? A koji BIOS inas, ja ima neki Quadtel-ov, nece ni da cuje ni za 800, a ni za FDREAD !
disk.soft.491 dikla,
> Apsolutno se slazem sa onom "od blanko DOS-a". Ali, tu se ponekad ide > u krajnosti. Neko drustvo iz N. Sada je organizovalo 1990. godine > pocetni kurs DOS-a za kupce PC-a u par firmi. Na pet seansi od pet do > osam uvece sedelo je 15 slusalaca (slusalica? (: ) za tri PC-a i > pomalo gledalo kako tip prica. Prvi dan : osnove, "kretanje" kroz > sistem,...., peti dan se vezbalo, a na pola sata pre kraja, tip je > sabrao celu pricu o FDISK programu (ja se i danas najpre umijem > hladnom vodom pre ulaska u FDISK). Xe. xe ...., da imas disk-cinu ko ja (ST -251-a, sa naglaskom na crticu) FDISK bio ti bio kao DIR....:) Kod mene u zgradi (firmi) bio neki kurs za DOS, pocetnicki nivo, odem ja nesto posle "casa" u "ucionicu" a ono na tabli nacrtan neki pravougaonik..., a u njemu pise nesto kao XMS, 640..bla bla.. Pogledam ja malo bolje, a ono mapa 1 mb RAM-a, auuu...., reko.... Covek pricao malo o memorijskoj mapi ljudima koji jedva da znaju gde se pali makina....:) > Umorne gospode su,naravno, upamtile samo poslednju temu na poslednjem > casu. Rezultat : u dve firme skokan po jedan disk, iz "nehata". Sreca, > pa su bile nove masine, samo sa DOS-om i dva-tri alata, pa nije bilo > stete... Sta bi bilo da je neka pametna pokusala da startuje FDISK > tri dana pre zavrsnog obracuna? Nista, ako nije u path-u...:) Zar ne citas uputstva o nacinu organizovanju opasnih komandi ! "Za "opasne" komande napravite poddir... kako bi ste ..." > S druge strane, ako nades nekog spremnog da nauci, da se brine o > masini, podacima, optimalnom okruzenju... slobodno pricaj, taj upija > k'o sunder, pa ako nesto i zezne, popravice, a uto ce se dozvati > pameti.... Tom ne treba ni da pricas, taj ce sam da pita...:) Eh da sam ja cekao da mi pricaju....., nista dok ne stavis tastaturu ispod ruku i udri... Apropo "udri", setih se kad smo mi kupili prve makime pre 4-5 god., Proslo neko vreme i sad nas disa ocekuje "efekte"..., upade u ofis, (blaga racija, sta radis ti, sta radi on...) i kaze jednom kolegi da sedne za racunara, on sta ce.., reko mu direktor da sedne.. i onda padne komanda U D R I ...:)) E, mislim se, covece pa nije to Dalapa ! > Ima nas raznih, na obe strane ): Da znas da nas ima !
disk.soft.492 spale,
>> A sto su bile formatirane na 1.5 kad ACAD najnormalnije >> ide na 1,2? Pa rekoh da nemam pojma, meni se Žini da sam ih sasvim normalno formatirao. Istraga je u toku. ;) Nikola
disk.soft.493 spale,
>> FDREAD uglavnom nije ni potreban. Navodno, on sluČi za >> neke starije BIOS-e, koji uporno ne Čele da uŽitaju >> takve diskete. Svojevremeno sam Ali meni ranije nije hteo ni pod razno da proŽita fdformatirane diskete ako nije uŽitan fdread, a sada je radilo k'o sat. Sasvim sam sluŽajno provalio da su ovako formatirane kada Diskdupe nije hteo da prepozna format diskete. Odavno nisam radio sa fdformatom, pa ęu malo da se zezam i probam da ustanovim u Žemu je stvar. Nikola PS. BIOS i nije baź noviji, mislim da je iz '88 ili '89.
disk.soft.494 ndragan,
/ taŽka zvezdica (opet 5 min. pauze) enter "A sad kucaj tu neki tekst" "n... e... k... i..."
disk.soft.495 ndragan,
/ Sta moze da bude brze od pritiska na RESET taster? Spontani reset.
disk.soft.496 ndragan,
/ MoČda si umesto Alt-R pritiskao Alt-W? Evo pritisnuo sam alt+W i opet na poruci u egzeku stoji CONF REPLY 3.439, a ne conf reply tema.
disk.soft.497 ndragan,
/ ID:CM Which one is the SPACE BAR? / DESQview Technical Note #900 / by John Dvorak ====== Tek sad primetih. Pa zar ni na DvorČakovoj tastaturi razmaknica nije niŽim obeleČena?
disk.soft.498 cpera,
>< E, mislim se, covece pa nije to Dalapa ! Pore¬enje ti nije baź adekvatno. (Relativno) Dobro se snalazim sa obe stvari pa mogu da sudim o tome. Nego, da se i ja malo nadoveČem na razgovor. Pre izvesnog vremena sam bio kod prijatelja Žiji otac predaje u nekoj srednjoj źkoli, a zna da radi i sa kompijuterom! Da ne duČim priŽu, tokom demonstracije njegovog umeęa (oŽevog) 5 puta mu se zaglavljivao raŽunar i on ga je isto toliko puta palio i gasio. Na predlog da ga resetuje je doslovce odgovorio -Ovako je sigurnije, kada ga resetujeź moČe se desiti da neźto ostane u memoriji. Mali zeleni, htedoh da ga pitam ali sam se uzdrČao. «ovek je magistar maźinstva i da tragedija bude veęa predaje numeriŽke maźine tj. programiranje istih. Bilo je tu joź lepih iznena¬enja ali o tome drugi put. P.S. Nije Dalapa veę Dallape :)
disk.soft.499 dj.rainovic,
Ţ Tip je zinuo i sa nevericom upitao "Pa zar nisi na C: Ţ disku?"... I kako ja sad da mu objasnim da DOS radi na Ţ takvom principu, a da su sve ostalo samo "olakźice"? Jedan moj kolega je Čeleo da prekopira fajl sa jedne diskete na drugu. ▓eleo je da to uradi preko RAM-a, a ne preko hard diska. Nije mi poznato kako je to radio (ęuti o detaljima), ali je uspeo da na polaznioj disketi uniźti sve fajlove. Na pitanje: zaźto to nisi kopirao preko harda, odgovor je bio: da ga ne troźim previźe (hard je skup, a on cicija :). On je to ozbiljno mislio :(
disk.soft.500 paki,
­> / MoČda si umesto Alt-R pritiskao Alt-W? ­> ­> Evo pritisnuo sam alt+W i opet na poruci u egzeku stoji CONF REPLY ­> 3.439, a ne conf reply tema. Ne znam, ako te pita u koju temu hoęeź da piźeź, onda ne bi smeo da bude odgovor na neku poruku...
disk.soft.501 milan,
> Tek sad primetih. Pa zar ni na DvorČakovoj tastaturi razmaknica nije > niŽim obeleČena? C! Pl poz M
disk.soft.502 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\DISKUTIL\*.* ---------------------- dskdp407 zip 115981 DiskDupe Trial v4.07, brzo kopiranje disketa DISKDUPE Vesrion 4.07, 5/4/93 This file describes the features that have been added to DiskDupe IBM PS/2 Compatibility ---------------------- DiskDupe is now fully compatible with IBM PS/2 computers. Code and Buffer CRC's --------------------- Added checks to the DiskDupe code, disk buffers and image files to guard against memory problems. Error 906, "Buffer memory has been corrupted" indicates the image file was changed or that the memory in your computer might be bad. Error 907, "Code memory has been corrupted" indicates that there might be a problem with a TSR writing over the DiskDupe code. Error 908, "Image File is Bad" indicates that the image file has been corrupted. Any of these errors indicate a serious problem which should be fixed. Image files that were made with previous versions of DiskDupe are updated automatically to include the added CRC's the first time that they are read by the 4.07 version (unless they are marked as read only). /DAT Improvements ----------------- The command line option /DAT can now be used anywhere on the command line and all other command line parameters will override the information in the specified data file. EXE File without Overlays ------------------------- The DiskDupe software now comes with only one executable file (no overlay). DiskDupe requires about 350K of conventional memory to function. Relay Bugs Fixed ---------------- Previously when the using the relay feature if a new source disk was of a different density from the previous source disk DiskDupe would report an error. Also if the number of copies was set to 1 with the source set to Relay then DiskDupe would not copy continuously. Both of these bugs have been fixed. Lockup on Machines with Older BIOS Fixed ---------------------------------------- Earlier versions of DiskDupe 4.0 would lock up (beeping continuously) on some 286's without BIOS support for extended keyboard functions. EMS/XMS Not Used ---------------- An earlier version of DiskDupe Trial listed the EMS and XMS Limits as "No Limit", when in fact the Trial version does not include EMS and XMS support. The current version lists the EMS and XMS limits accurately as "Not Used". Also the only color option is listed as Black and White, where it was mistakenly listed as Cyan in an earlier version. ========== Prilog je poslao nemo, zahvaljujemo.
disk.soft.503 ndragan,
/ Ne znam, ako te pita u koju temu hoęeź da piźeź, onda ne bi smeo / da bude odgovor na neku poruku... MoČda sam refleksno pritisnuo alt-r... evo sad sam pazio - ctrl-w. Najbolje je źto me citat ipak Žeka. Posle dve godine otkrismo joź jedan BoF u SORu. E svaźta.
disk.soft.504 ssokorac,
─┼┤ MoČda sam refleksno pritisnuo alt-r... evo sad sam pazio - ctrl-w. ─┼┤ Najbolje je źto me citat ipak Žeka. Posle dve godine otkrismo joź jedan ─┼┤ BoF u SORu. E svaźta. Prvo, ipak je Alt-W, a ne Ctrl :). SOR ALt-W tretira isto kao i Alt-R samo drugaŽIje piźe u EXEC-u :). Verovatno je to samo fiŽr a ne BoF :).
disk.soft.505 ladislavs,
> / by John Dvorak > Tek sad primetih. Pa zar ni na DvorČakovoj tastaturi > razmaknica nije niŽim obeleČena? Ovo je drugi DvorČak. Onaj tastaturista je RiP. ;) ciLa.
disk.soft.506 mark,
Kako da ucinim neke direktorijume nevidljivim za odredjene korisnike, tj. da odredim ko moze a ko ne moze da pristupi odredjenim direktorijumima? Reecite mi neki dobar utility ! Urgent! Thanks in advance, Marko (the secret man)
disk.soft.507 drakce,
│ Kako da ucinim neke direktorijume nevidljivim za odredjene korisnike, tj. da │ odredim ko moze a ko ne moze da pristupi odredjenim direktorijumima? Reecite └────────── Imaź na Sezamu: R:\IBMPC\DISKUTIL\*.* ---------------------- pcvlt45a zip 120126 PC-Vault 4.5, zaźtita prustupa hard disku (#1/2) pcvlt45b zip 116861 PC-Vault 4.5, zaźtita prustupa hard disku (#2/2) U pitanju je *demo* verzija koja ispisuje glavni password pri dizanju sistema, tako da je moraź registrovati. Pozdrav
disk.soft.508 kriss,
>> Kako da ucinim neke direktorijume nevidljivim za odredjene >> korisnike, tj. da odredim ko moze a ko ne moze da pristupi >> odredjenim direktorijumima? Reecite mi neki dobar utility ! Hm, ne znam da li ęe pomoęi ova metoda, ali probaj da iz DISKEDIT-a (norton) napraviź hidden direktorijum. Doduźe, pctools i mnogi drugi programi se ne obaziru na to źto je hidden ("vide ga"), ali ako u pitanju neko "primitivno" koriźęenje, onda je ova "zaźtita" dovoljna. Ostali korisnici neęe ni znati da direktorijum postoji.
disk.soft.509 toma,
■■>> Kako da ucinim neke direktorijume nevidljivim za odredjene korisnike, ■■>> tj. da odredim ko moze a ko ne moze da pristupi odredjenim ■■>> direktorijumima? Reecite mi neki dobar utility ! Urgent! Ideja! Uzmeź fino neki disk editor, otvoriź command.com, promeniź cd, dir, mkdir... u neku levu kombinaciju slova i onda lepo napiźeź tovje programŽięe za sve to uz kontrolu nivoa korisnika! Radi, probo ja...
disk.soft.510 vlad,
-> U pitanju je *demo* verzija koja ispisuje glavni password pri -> dizanju sistema, tako da je moras registrovati. Starija verzija PC-VAULT-a nije bila tako neljubazna prema neregistrovanim korisnicima. Na zalost, mislim da ni stara ni nova ne omogucavaju da se pojedinim korisnicima dozvoli pristup samo u odredjene direktorijume. Moguce je (ako se dobro secam) samo dozvoliti pristup odredjenim programima, sto je donekle slicno. Svakako treba prouciti uputstvo, vrlo je jasno i detaljno (da ne bude "kuku zaboravio sam password!").
disk.soft.511 jevta,
>> Starija verzija PC-VAULT-a nije bila tako neljubazna prema >> neregistrovanim korisnicima. Na zalost, mislim da ni stara ni nova ne >> omogucavaju da se pojedinim korisnicima dozvoli pristup samo u odredjene >> direktorijume. Paa, sa starom se to nekako da izvesti, ili neźto sliŽno. Napravi se baterija sa menijem iz koga se ulazi u samo odre¬ene programe, dakle ne direktorijume. Onda se korisniku omoguęi da svojim passwordom pristupa iskljuŽivo toj bateriji. Ovo je reźenje ako je Žovek mislio da se dirovima pristupa radi izvrźenja nekih programa, a ako ga zanima Žisto razgledanje dirova, ne znam... Cu!
disk.soft.512 jasicp,
> Kako da ucinim neke direktorijume nevidljivim za odredjene korisnike, tj. da > odredim ko moze a ko ne moze da pristupi odredjenim direktorijumima? > Reecite mi neki dobar utility ! Urgent! Mozda bo DISKREET iz Nortona 7.0 mogao da posluzi. On trazi lozinku za ceo direktorijum ako treba.
disk.soft.513 ddobricic,
> Kako da ucinim neke direktorijume nevidljivim za odredjene korisnike, tj. > da odredim ko moze a ko ne moze da pristupi odredjenim direktorijumima? MoČda bi mogao da ti pomogne program DA5 koji se pri dizanju sistema prvi startuje i onda svaki korisnik moČe da pomoęu passworda pri¬e samo jednom vrlo ograniŽenom broju programa ili subdirektorija. Neznam da li je SW ali mogu ti poslati na mail ako ima interesa. Idealan je za firme gde svi "prŽkaju" po kompjuteru. Dragan.
disk.soft.514 ndragan,
/ Prvo, ipak je Alt-W, a ne Ctrl :). SOR ALt-W tretira isto kao i Alt-R / samo drugaŽIje piźe u EXEC-u :). Verovatno je to samo fiŽr a ne BoF Jeste bag u prstima, jer mahinalno (*) posegneź za alt_r i kad si hteo alt_w :), a kad uspe onda je osobina. (*) mahinalno - izraz zaostao iz doba parne lokomotive, treba ga uskoro zameniti nekim elektronskijim
disk.soft.515 dejanr,
IBM licencirao Stacker. NOVOSTI/microb 4.826.
disk.soft.516 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\DISKUTIL\*.* ---------------------- cdisk704 a01 129400 CatDisk v7.04, vodjenje evidencije o disketama (#1) cdisk704 a02 129400 CatDisk v7.04, vodjenje evidencije o disketama (#2) cdisk704 a03 90830 CatDisk v7.04, vodjenje evidencije o disketama (#3) --[ CATDISK V7.04 ]------------------------------------------------------------ CATDISK: "Suggest Volume" feature wasn't working properly in some cases. Fixed. CATMGR: Would not copy new records into the target catalog if the total number of records would exceed 32767; Fixed. Prilog je poslao nemo, zahvaljujemo.
disk.soft.517 fancy,
ŮŢ> cdisk704 a01 129400 CatDisk v7.04, vodjenje evidencije o disketama (#1) ŮŢ> cdisk704 a02 129400 CatDisk v7.04, vodjenje evidencije o disketama (#2) ŮŢ> cdisk704 a03 90830 CatDisk v7.04, vodjenje evidencije o disketama (#3) PaČnja! Za petak je planiran izlazak CatDisk v7.05, dok veę sredinom iduęe nedelje izlazi CatDisk v7.07... Fancy p.s. pitate se gde je v7.06??? Pa... to je samo vikend-beta verzija koja ęe neuspeźno naslediti v7.05 u subotu popodne, i biti povuŽena u nedelju pred ponoę, kada ęe postati aktuelna verzija 7.05a, sve do konaŽne (za sledeęu nedelju) v7.07. p.p.s. ;)
disk.soft.518 ssokorac,
─┼┤ PaČnja! Za petak je planiran izlazak CatDisk v7.05, dok veę sredinom ─┼┤ iduęe nedelje izlazi CatDisk v7.07... Ukoliko neko nadje malo vremena u pauzi - neka skine i nova 3 SHEZ-a :). A mogao bi i novi Telemate. ▒ta se ovo deźava u poslednje vreme - zar niko ne proverava svoje program pre nego źto ih poźalje? Ili moČda dobijaju procenat od poźte za svaki DL? ;) Skoro da nema poznatijeg programa da momentalno ne dodje nova verzija sa nekim krajnje glupim bagom :(.
disk.soft.519 darone,
>> Ukoliko neko nadje malo vremena u pauzi - neka skine i nova 3 SHEZ-a :). >> A mogao bi i novi Telemate. Imam jedan savet: ne koristite Telebljak, ▒ez (bljak ;) i Katdisk. Doduźe, nije taj Katdisk tako loź, Žak sam ga i ja _koristio_ :))) darone
disk.soft.520 mornar,
Pre nekog vremena ostavio sam ovde programce po imenu DF.COM . On je trebao da ubrzava pristup floppy diskovima na masinama sa AMI BIOS-om. Mana mu je bila sto je trebao da se startuje svaki put pred pokretanje diska i moralo je da se navede ime diska. E sada : ( ! ) napravio sam novu veziju, u kojoj je cak i ime programa promenjeno i sada se zove ACT-II. U ovoj verziji program je rezidentan i 'deluje' na oba floppy-ja: A: i B: i nikakvi parametri se ne zadaju. Jedina mana mu je sto zauzima malo vise memorije, a to zahvalite Borlandu sto u C-u ne mogu da se naprave mali rezidentni programi, a asembleru bas nisam vican. NOTE: Drasticne razlike se primecuju najvise na masinama sa AMI BIOS-om dok se kod, recimo, masina sa Award BIOsS-om razlika skoro i ne primecuje. E , sad ko ima AMI ... Pozdrav, Mornar. PS. Comment ? act2.arj
disk.soft.521 mornar,
Evo jos jedan skroman doprinos kolekciji beskoreisnog 'softvera' Sezama. BOOTID v1.0 Program koji vam daje razne, da ne kazem sve moguce, podatke o jednom DOS mediju kojeg navedete kao parametar. Pozdrav, Mornar. PS. Licna proizvodnja. bootid.arj
disk.soft.522 fancy,
ŮŢ> NOTE: Drasticne razlike se primecuju najvise na masinama sa AMI BIOS-om ŮŢ> PS. Comment ? Razlika je drastięna, zaista! Ako mu smanjiź zauzeęe memorije i staviź opciju da se loaduje u UMB *OBAVEZNO* (kao Buffit i Hbreak...) stavljam ga u autoegzek! Fancy
disk.soft.523 pbojan,
>> Borlandu sto u C-u ne mogu da se naprave mali rezidentni >> programi, a asembleru bas nisam vican. Ovo je FAQ: mogu u Borlandu da se urade maaaali TSR programi, cak reda 100 bajtova!
disk.soft.524 d.petrovic,
Ă> Ovo je FAQ: mogu u Borlandu da se urade maaaali TSR programi, cak Ă> reda 100 bajtova! U Large modelu ? ;)
disk.soft.525 ssokorac,
─┼┤ Imam jedan savet: ne koristite Telebljak, ▒ez (bljak ;) i Katdisk. ─┼┤ Doduźe, nije taj Katdisk tako loź, Žak sam ga i ja _koristio_ :))) Disk-MaŽku i Tele-Ortaka :) moram da koristim, bez njih ne mogu :). A ▒ez je zaista bljak, i tu nema dileme :). Reźenje je da ipak ęutimo i skidamo (fajlove) :).
disk.soft.526 v.nesic,
> On je trebao da ubrzava pristup floppy diskovima na masinama > sa AMI BIOS-om. Ako nije tajna, na kom principu to radi ?
disk.soft.527 pbojan,
>> U Large modelu ? ;) Tacno.
disk.soft.528 acal,
HITNO MI JE POTREBAN SCREATE IZ STACKERA 3.0 BRZO NA MAIL PLIZ:(((((((((((((((((((((((((((((( OTKAZO MI DISK (OMA▒ENA VELI«INA NESTALO STRUJE) HELP
disk.soft.529 dr.grba,
>> (*) mahinalno - izraz zaostao iz doba parne lokomotive, treba ga >> uskoro zameniti nekim elektronskijim Pa, imamo izraz "difolt". Prema tome, pritisnuo si ALT-r po difoltu (:
disk.soft.530 acal,
Ú]Zajebo sam se :(((((( U svoj mojoj Čurbi nisam naznaŽio da mi treba SCREATE.EXE(ili COM) a NE SCREATE.SYS Zaźto? U toku poveęavanja stacker particije nestane struje i sad kod boot-a stacker kaČe "Omaźena VeliŽina" i "Write Protected",i posle mi savetuje da u DOS-u otkucam SCREATE C:\STACVOL.000 /P(pad size) AL JA NEMAM SCREATE :(((((((((((((
disk.soft.531 vlad,
> U svoj mojoj Čurbi nisam naznaŽio > da mi treba SCREATE.EXE(ili COM) > a NE SCREATE.SYS > i "Write Protected",i posle mi savetuje da u DOS-u > otkucam SCREATE C:░STACVOL.000 /P(pad size) > AL JA NEMAM SCREATE :((((((((((((( Na instalacionim disketama Stacker-a 3.0 postoji samo SCREATE.SYS! I ja sam imao sliŽan problem kada mi je traČio da startujem SCREATE i nisam uspeo niźta da uradim. «ak sam probao i da ga startujem sa gornjim parametrima iz config-a (DEVICE=...) ali cvrc! Problem sam konaŽno reźio tako źto sam ubio stacker particiju i lepo instalirao dblspace.
disk.soft.532 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\DISKUTIL\*.* ---------------------- wff17 zip 77043 What Floppy Format? v1.7, menu shell for FDFormat What Floppy Format? v1.7: Menu shell for Christophe Hochstätter's FDFORMAT, a PD floppy formatter that formats 3ź" to 1.72Mb. WFF let's you set parameters & automatically use them every time you format. Continuous format makes formatting multiple disks easy. Freeware, no registration fee.
disk.soft.533 snemcev,
>> Christophe Hochstźtter's Pa na kom je ovo jeziku?!? Pola izvorno, pola prevedeno.
disk.soft.534 toma,
■>> i "Write Protected",i posle mi savetuje da u DOS-u ■>> otkucam SCREATE C:░STACVOL.000 /P(pad size) ■>> AL JA NEMAM SCREATE :((((((((((((( Probaj samo CREATE ........ Nisam probao, samo pretpostavljam!
disk.soft.535 dr.grba,
>> >> Christophe Hochstźtter's >> >> Pa na kom je ovo jeziku?!? Pola izvorno, pola prevedeno. Ono ź je kod mene a sa .. gore (:
disk.soft.536 snemcev,
>>>> >> Christophe Hochstźtter's >>>> >>>> Pa na kom je ovo jeziku?!? Pola izvorno, pola prevedeno. >> >> Ono ź je kod mene a sa .. gore (: Sorry! Ko mi je kriv kad koristim Custom2.
disk.soft.537 rboskovic,
Ako koristite STACKER i QEMM proverite da li je stacker prilikom instalacije ubacio u config.sys prekidac /EMS. Tada ne mozete da koristite Stealth (ST:M) u Qemm-u, a mozete da ocekujete i probleme sa softverom koji koristi EMS memoriju (kod mene WordStar 7.0 u page preview modu). Razlog je sa ovom kombinacijom (Stacker +Qemm) prekidac /EMS daje Stackeru na raspolaganje EMS page frame, sto ne prija ni Stealthu, ni softveru koji koristi EMS memoriju. Pozdrav, Rade
disk.soft.538 v.nesic,
> Ako koristite STACKER i QEMM proverite da li je stacker prilikom instalacije > ubacio u config.sys prekidac /EMS. Tada ne mozete da koristite Stealth (ST:M) > u Qemm-u, a mozete da ocekujete i probleme sa softverom koji koristi EMS > memoriju Nije taŽno !!!!!!!! Ako pogledaź fajlove sa spiskom potencijalnih problema (koje si dobio sa QEMM-om!) videęeź da lepo piźe da je potrebno staviti DB:2 u opcije QEMM-a i sve radi kako treba.
disk.soft.539 peacock,
#### Ako koristite STACKER i QEMM proverite da li je stacker #### prilikom instalacije Meni sve lepo radi. Uzgred, ima li negde Stackera 3.1? Trojka nece da se instalira pod DOS-om 6.0 :(
disk.soft.540 zokalezic,
> Ako koristite STACKER i QEMM proverite da li je stacker prilikom > instalacije ubacio u config.sys prekidac /EMS. Tada ne mozete da > koristite Stealth (ST:M) u Qemm-u, a mozete da ocekujete i probleme sa > softverom koji koristi EMS memoriju MoČe i te kako da radi samo treba ubaciti sviŽ DBF:2. QEMM 7.01 Žak detektuje Stacker prilikom instalacije tako da nema nikakvih problema. Jedino se javlja primetno usporenje u kombinaciji sa Stelathom.
disk.soft.541 georges,
Poźtovane kolege, Nedostatak slobodnog prostora na disku reźio sam instalacijom Stacker-a v 2.0. Do sada je sve funkcionisalo OK, a od malo pre pri podizanju sistema prilikom uŽitavanja Stackera, sve normalno radi do 68%, a onda se pro- ces prekida i ispisuje sledeęe: " E: D:STACVOL.000 Updating allocation map... ERROR Volume damaged (Write protected) 26,288 butes resident after initialization at segment D391:0000 65,536 butes of EMS memory used." Posle pritiska bilo kog tastera dalje podizanje sistema se nastavlja, ali se viźe na disc pod Stacker-om nemoČe niźta upisivati. Tako¬e i neki programi nemogu da se startuju. Molio bi svakog ko moČe da pomogne u reźavanju ove moje muke da to uŽini, bilo preko konferencije bilo kroz direktnu poruku. Unapred svima hvala. Georges.
disk.soft.542 djelovic,
> ### Ne viźe :-). Doźao je u BG nas program za LL reformatiranj > ### Seagateovih IDE diskova koji moČe da sredi stvar. > > Super!! A gde se moČe nabaviti? Greźka kod editovanja: program nije naź :-). ▒to se tiŽe nabavljanja, imam ga ja za svakoga kome stvarno treba. Za 'neobaveznu' distribuciju moram da pitam onoga koji mi je dao :-).
disk.soft.543 ssokorac,
─┼┤ Molio bi svakog ko moČe da pomogne u reźavanju ove moje muke da to ─┼┤ uŽini, bilo preko konferencije bilo kroz direktnu poruku. Probaj sdefrag /fstacvol.000...? U svakom sluŽaju źto pre uzmi 3.0 stacker, zato źto je mnogo pouzdaniji, 2.0 je znao da puca mnogo Žeźęe...
disk.soft.544 dens,
>> Meni sve lepo radi. Uzgred, ima li negde Stackera 3.1? Trojka >> nece da se instalira pod DOS-om 6.0 :( Nije taŽno. LiŽno sam to uradio na jednoj maźini na poslu... Dejan :)
disk.soft.545 peacock,
####>> Meni sve lepo radi. Uzgred, ima li negde Stackera 3.1? ####>> Trojka nece da se instalira pod DOS-om 6.0 :( #### #### Nije tacno. Licno sam to uradio na jednoj masini na poslu... E, kod mene nece, javi nesto kao nisu parametri u redu. Kad sam promenio OS, intalirao se ladno, i sada radi sa DOS-om 6.0. Imam informaciju da se isto desilo jos na par mesta.