PCUTIL.1

09 Oct 1992 - 31 Aug 1993

Topics

  1. setup (26)
  2. memory.mgr (589)
  3. disk.soft (545)
  4. disk.cache (188)
  5. arhiveri (1345)
  6. virusi (392)
  7. grafika (552)
  8. tools (602)
  9. razno (617)
  10. van.conf (17)

Messages - razno

razno.1 dejanr,
Nekada smo na Sezamu imali program SAY.ZIP pomoęu koga je PC mogao da "govori" preko internog zvuŽnika. Na Čalost, sada programa nema, mora da je greźkom obrisan prilikom nekog premeźtanja sadrČaja direktorijuma ili tako neźto. Ako ga je neko saŽuvao, molimo da ga poźalje, potreban je naźem kolegi SOVA a i vratili bismo ga u dir. Hvala unapred.
razno.2 sveta,
CONF ATTACH 9.1 say.arj (;) │ Nekada smo na Sezamu imali program SAY.ZIP pomoęu koga je PC mogao da │ "govori" preko internog zvuŽnika. Na Čalost, sada programa nema, mora │ Hvala unapred. Jel MoČe SAY.ARJ :) ═══ Nema na Žemu. Sveta.
razno.3 bulaja,
│Nekada smo na Sezamu imali program SAY.ZIP pomocu koga je PC mogao da │"govori" preko internog zvucnika. Na zalost, sada programa nema, mora │da je greskom obrisan prilikom nekog premestanja sadrzaja direktorijuma └─── Stvarno, nema ga. Ne zna se gde je nestao, u file listi su mu poslendji tragovi negde u avgustu. Ovaj say.arj sto je poslat NIJE onaj SAY koji smo ranije imali u dir-u, say.arj ima 8KB, a say.zip 34KB.
razno.4 drakce,
│ Ovaj say.arj sto je poslat NIJE onaj SAY koji smo ranije imali u dir-u, │ say.arj ima 8KB, a say.zip 34KB. └────── Verovatno je ovaj. Pozdrav
razno.5 nnedovic,
>> Nekada smo na Sezamu imali program SAY.ZIP pomoęu koga je PC >> mogao da "govori" preko internog zvuŽnika. Na Čalost, sada >> programa nema, mora da je greźkom obrisan prilikom nekog >> premeźtanja sadrČaja direktorijuma ili tako neźto. Ako ga je >> neko saŽuvao, molimo da ga poźalje, potreban je naźem kolegi >> SOVA a i vratili bismo ga u dir. Ja imam neźto tako, ne znam dal' je to baź taj program, ali lepo priŽa. Zove se TRAN (.EXE, .DOC i .TXT). Ako pasuje, reci da źaljem.
razno.6 sveta,
││ Nekada smo na Sezamu imali program SAY.ZIP pomocu koga je PC mogao da ││ "govori" preko internog zvucnika. Na zalost, sada programa nema, mora ││ da je greskom obrisan prilikom nekog premestanja sadrzaja direktorijuma │└─── │ Stvarno, nema ga. Ne zna se gde je nestao, u file listi su mu poslendji │ tragovi negde u avgustu. Ovaj say.arj sto je poslat NIJE onaj SAY koji │ smo ranije imali u dir-u, say.arj ima 8KB, a say.zip 34KB. Ovaj SAY.ARJ (duČine 8.881 b) koji je stigao na sezam NIJE NI▒TA :(, naime ja sam poslao SAY.ARJ duČine 32.410 b, uopźte mi nije jasno źta se desilo u toku transfera. Koristim Telemate i njegov ugra¬eni Zmodem. Pozdrav Sveta. PS. InaŽe sadrČaj originalne arhive je bio TRAN.EXE i TRAN.DOC. PPS. Sorry ako je neko dČabe skidao fajl. :(
razno.7 dejanr,
>> PPS. Sorry ako je neko dČabe skidao fajl. :( Nema problema, nije bio veliki, a dobili smo i pravi fajl :) Hvala svima, bięe sutra u DIR-u.
razno.8 bulaja,
│** Uz poruku 'say.zip' (34111 bytes) └─── Thanks, eno ga u \ibmpc\fun.
razno.9 ssokorac,
─┼┤ Thanks, eno ga u ░ibmpc░fun. Zar ne bi viźe odgovarao u ibmpc░misc?
razno.10 bulaja,
││Thanks, eno ga u \ibmpc\fun. │└─── │Zar ne bi vise odgovarao u ibmpc\misc? └─── Ne bi :). Ranije je SAY bio u FUN, pa najbolje da bude i dalje :).
razno.11 iboris,
Ł Ovaj SAY.ARJ (duČine 8.881 b) koji je stigao na sezam NIJE NI▒TA :(, Ł naime ja sam poslao SAY.ARJ duČine 32.410 b, uopźte mi nije jasno Ł źta se desilo u toku transfera. Ł Koristim Telemate i njegov ugra¬eni Zmodem. Izgleda da se radi o nekom bugu, jer se joź jednom sezamovcu desilo da je nekoliko puta pokuźavao dapoźalje fajl odre¬ene duČine, ali nije nikad stigao ceo. Stizalo je po 30-ak % tog fajla.
razno.12 dejanr,
>> Izgleda da se radi o nekom bugu, jer se joź jednom sezamovcu >> desilo da je nekoliko puta pokuźavao dapoźalje fajl odre¬ene >> duČine, Izgleda da je krivac ZModem u Telemate-u.
razno.13 d.petrovic,
Ă> Izgleda da se radi o nekom bugu, jer se joź jednom sezamovcu Ă> desilo da je nekoliko puta pokuźavao dapoźalje fajl odre¬ene Ă> duČine, ali nije nikad stigao ceo. Stizalo je po 30-ak % tog fajla. Sad sam se setio neŽeg. Kod jednog druga (ŽaŽkao sve i svaźta po telemati) pokuźao poruku i nikako, uvek stigne neko nebulozno parŽe. E, tek kad je trebalo da on neźto meni poźalje postalo mi je jasno pa smo zajedno pregledali... (a źta ti piźe ovde.., e tu stavi...). Radi se o nekim parametrima zmodema.
razno.14 ssokorac,
─┼┤ Ne bi :). Ranije je SAY bio u FUN, pa najbolje da bude ─┼┤ i dalje :). Ajd' kad kaČeź, mada ovako moČe neko da pomisli da je to neka igrica koja govori :).
razno.15 zradojicic,
imam ga isaljem, ali dva komada. jedan prica ono sto napises a drugi prica onaj tekst koji osvetlis misem.
razno.16 fric,
> uopźte mi nije jasno źta se desilo u toku transfera. > Koristim Telemate i njegov ugra¬eni Zmodem. Upravo to. Interni Tm-ov Zmodem ne valja za uploade veęe od par stotina bajtova. Ja koristim eksterni.
razno.17 bulaja,
│Ajd' kad kazes, mada ovako moze neko da pomisli da je to │neka igrica koja govori :). └─── Direktorijum se zove FUN, a ne GAMES, prema tome nema nikakve zabune. Mada je za nekoga FUN i format.com :).
razno.18 isekulovic,
>> Izgleda da je krivac ZModem u Telemate-u. Verovatno, jer se i meni to deźavalo dok sa TM nisam preźao na MTE. Seęam se da sam slao nekome (lazo?) qram jedno 5 puta pomoęu TM-a i uvek je stizao poloviŽan. Onda sam uzeo MTE i źljakalo je iz cuga.
razno.19 nboskovic,
*> Upravo to. Interni Tm-ov Zmodem ne valja za uploade veęe *> od par stotina bajtova. Ja koristim eksterni. Ja do sada nisam imao nikakvih problema sa TM-ovim ZModemom a koristim ga stalno i sa svim BBS-ovima koje zovem. MoČda je neki problem u cgf datoteci. Da ti kaČem ovako napamet ne znam s obzirom da kada sam jednom dobro konfigurisao TM viźe mu ne menjam konfiguracioni file veę ga samo nadgra¬ujem za nove verzije :) (c) klap nikola
razno.20 fric,
> Ja do sada nisam imao nikakvih problema sa TM-ovim ZModemom Ni ja dok nisam probao prvi file upload na Sezam. Nikako nije iźlo dok nisam nakaŽio externi protokol. Nasuprot tome, exec sam dugo slao TM-ovim ZModemom bez ikakvih problema (doduźe exec-i mi baź i nisu veliki, verovatno uvek ispod 1 kb). Nisam nikad eksperimentisao da li je situacija drugaŽija pri uploadu na druge BBS-ove, ni postoji li neka kritiŽna veliŽina fajla kad upload poŽne da brlja. Sve se to odnosi na TM 2.11, od koga se joź nisam odlepio (inertnost :) lep pozdrau
razno.21 ssokorac,
─┼┤ Ja do sada nisam imao nikakvih problema sa TM-ovim ZModemom Meni jedino smeta źto zna da se zaglupi i da Žeka minut-dva pre nego źto nastavi, ali probleme sa poloviŽnim UL-om i sl. nisam imao. Ipak, kad god DL/UL fajl veęi od 50Kb - startujem MobyTurbo...brČi je.
razno.22 sveta,
│ Ja do sada nisam imao nikakvih problema sa TM-ovim ZModemom │ a koristim ga stalno i sa svim BBS-ovima koje zovem. MoČda │ je neki problem u cgf datoteci. Ja sam imao problema sa par BBS-ova :(, ako ti nije teźko, ubaci ovde tvoj TM.CFG, pretpostavljam da nas ima viźe zainteresovanih da ga pregledamo :) Pozdrav Sveta.
razno.23 iboris,
Ł Izgleda da je krivac ZModem u Telemate-u. Na njegov bug sam i mislio
razno.24 nboskovic,
*> Ja sam imao problema sa par BBS-ova :(, ako ti nije *> teźko, ubaci ovde tvoj TM.CFG, pretpostavljam da nas ima *> viźe zainteresovanih da ga pregledamo :) Evo mog konfiguracionog fajla sa kojim kod mene telemate radi bez problema. Imam modem eksterni sa hardverskim MNP-om. (c) klap nikola tm-cfg.arj
razno.25 ssokorac,
─┼┤ Isti problem imam i ja vec par meseci, ali resenje ne znam. meni je ─┼┤ stepen fragmentacije sada cak 18% Moj je bio na 35% pre nego źto je otiźao u.... :) Noęne more mi je pravila poruka koju sam ko zna gde u exeu ili tako negde iskopao - 'Drive too fragmented to...itd.'. Stalno sam je noęu sanjao :). InaŽe, reźenje je - obriźi barem 1/4 diska i onda startuj sdefrag, pre toga povadi SVE rezidentne programe i onda radi fino...ali sporo. Disk od 41 Mb, 35% fragmentacija je radio oko 2.5 sati...
razno.26 iboris,
Ł Ja do sada nisam imao nikakvih problema sa TM-ovim ZModemom Ł a koristim ga stalno i sa svim BBS-ovima koje zovem. MoČda Ł je neki problem u cgf datoteci. Da ti kaČem ovako napamet ne Ł znam s obzirom da kada sam jednom dobro konfigurisao TM viźe Ł mu ne menjam konfiguracioni file veę ga samo nadgra¬ujem za Ł nove verzije :) Ja koristim TM od kako sam kupio modem i nemam nikakvih problema. Medjutim, znaź da su ranije verzije (2.xx) źtrajkovale i nisu htele da rade na nekim maźinama. MoČda i ovaj z modem sada źtrajkuje.
razno.27 iboris,
Ł tome, exec sam dugo slao TM-ovim ZModemom bez ikakvih Ł problema (doduźe exec-i mi baź i nisu veliki, verovatno Ł uvek ispod 1 kb). Nisam nikad eksperimentisao da li je Ja sam jednom slao fajl od 1 Mb (dobro ste proŽitali 1 megabajt) Zmodemom iz TM-a i nikekvih problema nije bilo. Slao sam na onaj piratski bbs, ne seęam se kako se zvao.
razno.28 korvin,
­­­> Ja koristim TM od kako sam kupio modem i nemam nikakvih ­­­> problema. Medjutim, znaź da su ranije verzije (2.xx) źtrajkovale ­­­> i nisu htele da rade na nekim maźinama. MoČda i ovaj z modem ­­­> sada źtrajkuje. IB, bilo bi dobro da ti baciź ovde tvoj cfg fajl iz TM-a da i ja vidim kako ti radi to Žudo (GSZ i MX5).
razno.29 jtitov,
> Ja sam jednom slao fajl od 1 Mb (dobro ste procitali 1 > megabajt) Znajuci za tvoj modem od 1200, to je trajaaaaaalo. Ali lako je tebi, prodas malo benzina i eto para za tel. :))
razno.30 nboskovic,
*> MoČda i ovaj z modem sada źtrajkuje. Ne bih rekao, barem kod mene, jer radim transfere iskljuŽivo sa njim i nema frke. Uvek sam i UL i DL sve kako je trebalo i koliko je trebalo :) (c) klap nikola
razno.31 skoprivica,
╠╣ negde iskopao - 'Drive too fragmented to...itd.'. Stalno sam je ╠╣ nocu Kada se ovo pojavi, stavis rem ispred stacker.com reda u config.sys i startujes Speed Disk, da to je to, i javilo se kod neke gluposti sa instalacijom kod ortaka jednoga....
razno.32 spantic,
> Znajuci za tvoj modem od 1200, to je trajaaaaaalo. Ali > lako je tebi, prodas malo benzina i eto para za tel. :)) Bolje da investira u modem :)
razno.33 iboris,
Ł Znajuci za tvoj modem od 1200, to je trajaaaaaalo. Ali lako je tebi, Ł prodas malo benzina i eto para za tel. :)) Otkud ti to da je moj modem 1200 ?!?! Modem mi je 2400, samo sa sezamom preko dana komuniciram na 1200. Sa SVIM, ponavljam SVIM drugim BBS'ovima, u bilo koje doba dana komuniciram na 2400.
razno.34 iboris,
Ł Bolje da investira u modem :) Ma Jura źiri dezinformacije.
razno.35 adiklic,
Ovde je bilo govora o novoj verziji Stackera, novijoj od 2.0 koja nema sdefrag bug. Pitanje: 1. Kako se instalira ta nova verzija preko veę postojeęeg stackera 2.0? 2. Da li neko zna gde je bug (moČda u samom sdefrag)? MoČe li sdefrag iz novog da radi sa stackerom 2.0? 3. Koji joź program moČe da radi defragmentaciju stac diska? Pozdrav, Aca ( po treęi put od nule napredujem). PS. Svi odgovori me zanimaju, pa i oni "kupi veęi disk", "baci staker" itd. Iznena¬enja u mail primam.
razno.36 milan,
> 1. Kako se instalira ta nova verzija preko veę postojeęeg > stackera 2.0? > 2. Da li neko zna gde je bug (moČda u samom sdefrag)? MoČe > li sdefrag iz novog da radi sa stackerom 2.0? > 3. Koji joź program moČe da radi defragmentaciju stac diska? ad 1. 'Ladno se pretaba preko 2.0! (tako sam bar ja uradio i radi) ad 2. Izgleda da je to bio jedini (vidiljiviji) bug. Stari defrag ne moČe da radi sa novim ▒tekerom (opet eksperimentalno). ad 3. Izgleda da prolaze sve novije verzije Compress-a (Central Point Softvare), SpeedDisk-a (Symantec) i PckPdisk-a (PcKwik paket) jer svi vide novododati ▒teker disk kao normalan. Ovo "izgleda" sam dodao zato źto ja na osnovnom disku imam dodat źteker disk a nisam ih swap-ovao. Ne znam źta se zbiva u tom sluŽaju. Pl poz M
razno.37 zormi,
* 1. Kako se instalira ta nova verzija preko veę postojeęeg * stackera 2.0? Kopiranjem. Ja od celog stacker-a na disku drČim jedan jedini file: STACKER.COM i valjda zato i nemam problema :)
razno.38 iboris,
Ł 1. Kako se instalira ta nova verzija preko veę postojeęeg Ł stackera 2.0? Vrlo jednostavno. Novi staker prepoznaje stari, pa ako veę imaź stakerisan disk, staker ęe to prepoznati i samo izvrźiti jedan update. Ł 2. Da li neko zna gde je bug (moČda u samom sdefrag)? MoČe Ł li sdefrag iz novog da radi sa stackerom 2.0? Ne vidim razlog za to. Sve potrebne alate dobijeź sa novim stakerom, i nema potrebe da razmiźljaź na taj naŽin. Ł 3. Koji joź program moČe da radi defragmentaciju stac diska? KOliko je meni poznato stakerisan disk moČe se sredjivati defragmentovanjem samo pomoęu sdefraga.
razno.39 jtitov,
> Otkud ti to da je moj modem 1200 ?!?! Modem mi je 2400, > samo sa sezamom preko dana komuniciram na 1200. Sa SVIM, > ponavljam Kao sto rekoh, modem ti je na 1200 :))) A to sto je on navodno 2400 ili 9600 ili sta ti ja znam koliko sa drugim BBS-ovima, to ti lepo okaci macku o rep. Kada ti je sa najBBS-om 1200, znaci da je 1200!
razno.40 adiklic,
> Kopiranjem. Ja od celog stacker-a na disku drČim jedan > jedini file: STACKER.COM i valjda zato i nemam problema :) A sdefrag ne radiź nikada? Meni je pri defragmentisanju dva puta izbacio i posle :(
razno.41 adiklic,
> KOliko je meni poznato stakerisan disk moČe se sredjivati > defragmentovanjem samo pomoęu sdefraga. Probao sam compress baź danas i radi.Dok ne "nabavim" novu verziju stackera posluČięe i ovo. Zahvaljujem svima na odgovorima.
razno.42 skoprivica,
│ Point Softvare), SpeedDisk-a (Symantec) i PckPdisk-a (PcKwik paket) «««« Meni SD vidi stacker disk kao 'device driven' i zdravo, moze kompresiju diska na kome je (logicki) stacvol.dsk, ali posto je on hidden, onda je unremovable (ux, ala srocih)... Aje... CTEBO.
razno.43 zormi,
* > Kopiranjem. Ja od celog stacker-a na disku drČim jedan * > jedini file: STACKER.COM i valjda zato i nemam problema * :) * A sdefrag ne radiź nikada? Ne. Stacker particiju koristim samo za neke podatke, fontove, slike, igre itd. źto se lepo kompresuje a nije mi bitna brzina pristupa. Programe ne drČim tamo.
razno.44 vojvoda,
HI ! Ko zna "fore" za registrovanje nekih shareware i PD programa .... Bio bih zahvalan .... (na svakom odgovoru) Vojvoda
razno.45 dubos,
Zahvaljujuci sugestijama Dgrbica, Michellea i Predraga, odlucio sam se za VGA kartu za novu AT makinu. Ranije, na XT-u, radio sam sa Hercules kartom. Problem je bio, izmedju ostalog, ChiWriter. To sam, uz uputstva doticnih, uspesno zavladao. Sve sto mi je bilo potrebno, imao sam. Osim dve stvari: 1) Nisam imao ekranski font za ASCII. Da li neko na SEZAMU ima fajl ASCII.EFT i, ako ima, molio bih da ga kopiram, najbolje preko SEZAMA. 2) Sada radim u ChiWriteru sa EGA.DRV, sto mi daje rezoluciju 640 x 350. Monomonitor koji sam kupio (sta cete, toliko sam para imao :)) ima maksimalnu rezoluciju 640 x 480. Ako postoji VGA.DRV sa doticnom rezolucijom za ChiWriter, molio bih i to, ako se moze, da kopiram. Pozdrav, Dubos
razno.46 mmarkov,
>> Probao sam compress baź danas i radi.Dok ne "nabavim" >> novu verziju stackera posluČięe i ovo. Poźto veę duČe vreme imam na jednoj particiji SuperStore, zanima me koje su prednosti ▒tekera u odnosu na njega. Dakle: 1 Koliko najmanje prostora alocira za svaku datoteku ? 2 Koliko memorije zauzima ?
razno.47 bojanp,
Ova poruka po svojoj sadrČini viźe spada u konferenciju PC.USER, nego ovde, pogotovu źto tamo ima i tema Chi.Writer, ako se nevaram. Pozdrav, Bojan
razno.48 dejanr,
>> Ko zna "fore" za registrovanje nekih shareware i PD programa .... >> Bio bih zahvalan .... (na svakom odgovoru) Baź na svakom? :) Evo, ja znam foru koja registruje SVAKI shareware. Poźaljeź autoru para kol'ko traČi i Žekaź disketu :) ▒alu (?) na stranu to je jedini odgovor koji se javno moČe dati. A źto se ostalog tiŽe, CodeView i TD Žuda prave... samo treba dosta znati da bi se isti konstruktivno (?) upotrebili :)
razno.49 michelle,
> 1) Nisam imao ekranski font za ASCII. Da li neko na SEZAMU > ima fajl ASCII.EFT i, ako ima, molio bih da ga kopiram, > najbolje preko SEZAMA. Evo nekih EFT fontova uz poruku. > rezoluciju 640 x 480. Ako postoji VGA.DRV sa doticnom > rezolucijom za ChiWriter, A evo *.DRV uz istu poruku, pa probaj da li kod tebe radi. pozdrav, michelle eft-drv.cw
razno.50 paca,
>Ă Nema problema, nije bio veliki, a dobili smo i pravi fajl >Ă :) Hvala svima, bięe sutra u DIR-u. MoČda je bolje da ga niste vratili... Davne 1986 kada sam imao AMSTRAD464 postojao je jedan program od cca 11k koji je mnogo bolje priŽao od ovog.I to na Srpskom.A ovaj źtuca&muca i na engleskom. Da li ovo znaŽi "da su oni kraęi ustvari bolji" ;).
razno.51 dejanr,
Ako se dobro seęam, Amstrad je imao trokanalni generator zvuka, a ovo na PC-ju je obiŽna piźtalica, dakle nije ni Žudo da ima razlike. Video sam par programa koji "priŽaju" na Sound Blaster-u i to sasvim solidno zvuŽi, dosta bolje nego na BBC-ju, Amstradu itd.
razno.52 dubos,
Izvinjavam se. Nastojim da postujem pravila SEZAMA, ali je ocigledno da to ovog puta nisam uspeo. Sorry. Pozdrav, Dubos
razno.53 bojanp,
> Izvinjavam se. Nastojim da postujem pravila SEZAMA, ali je ocigledno da to > ovog puta nisam uspeo. Sorry. Nije ovo bila kritika veę viźe primedba da postoji tema namenjna za to u kojoj ęeź verovatno pre dobiti odgovor. Sem toga nije to tako straźna greźka kao źto ih na Sezamu ima. Pozdrav, Bojan
razno.54 vojvoda,
Ha,Ha ! Very funny ! Vojvoda
razno.55 adiklic,
> 1 Koliko najmanje prostora alocira za svaku datoteku ? Ne znam taŽno za najmanju, ali ima viźe moguęnosti ako Žovek hoęe da bira.Bilo je o tome govora ranije. > 2 Koliko memorije zauzima ? Za inicijalizaciju traČi oko 55kb, a posle uŽitavanja ostaje rezidentno oko 44 Kb.
razno.56 bearboy,
║ Za inicijalizaciju traČi oko 55kb, a posle uŽitavanja ║ ostaje rezidentno oko 44 Kb. A ako imaź EMS, ondak zauzme 20-22K + 64K EMS-a
razno.57 adiklic,
drajvera za gmouse. Ne piźe niźta, ali pretpostavljam da je źiroko dostupan jer kaČu da se moČe naęi na compuservu. gm910.arj
razno.58 snemcev,
Jel zna neko kako na źtampaŽu Fujitsu DX 2100 umesto italik slova dobiti IBM set znakova (ASCII grafika i ostalo)? Teorija mi je jasna: download znak po znak. Jel ima neko program za ovo? Jel neko pokuźao da zamene eprom? Svako iskustvo je dobrodoźlo.
razno.59 bulaja,
**** new file **** \ibmpc\system ansi138 zip Rezidentna, poboljsana zamena za ANSI.SYS (+.ASM src) Purpose: A memory-resident utility that enables selectable use of the extended screen and keyboard control sequences that normally require loading the ANSI.SYS device driver. Unlike ANSI.SYS, ANSI.COM supports all video modes, permits sizing and clearing the key-assignment buffer, and provides high-speed screen updating. Ranije je u \pc\sys bila verzija 1.37, evo sta je promenjeno: Update 9/19/91 - Allow ESC[p to clear all KB reassigns and 1.38 ESC[np to clear single key reassign. ie: ESC[65p will reset ascii 65 to it's default [A]
razno.60 danko,
> Jel zna neko kako na źtampaŽu Fujitsu DX 2100 umesto italik > slova dobiti IBM set znakova (ASCII grafika i ostalo)? Teorija Koliko se ja seęam FUJITSU ima dip switch za to (skuplje verzije imaju neki meni źto arŽi papir), pa moČeź da prebaciź! DANKO
razno.61 zkrstic,
> Jel zna neko kako na źtampaŽu Fujitsu DX 2100 umesto italik > slova dobiti IBM set znakova (ASCII grafika i ostalo)? Teorija Beźe ima neki sviŽer na kartici, pozadi desno? Pogledaj.
razno.62 drazen,
Prijatelj me zamolio da postavim pitanje koje glasi: da li neko zna za program koji omogucuje da se na PC-u citaju diskete pisane na HP 150 racunaru. (Tip disketa je isti, 2D od 3 1/2".) Pl poz D
razno.63 adiklic,
Evo > drajvera za gmouse. Ne piźe niźta, ali pretpostavljam da > je źiroko dostupan jer Radi se o gm910. MoČda bi mogao u DIR pored gm906?
razno.64 bulaja,
│Evo drajvera za gmouse. ... │Radi se o gm910. Mozda bi mogao u DIR pored gm906? └─── Ok, pogledacu. Narocito me interesuje u cemu se to razlikuju kad arhiva sa starim driverom ima 75K, a novi 25. Mozda podrzavaju samo baby miseve :).
razno.65 ladislavs,
> Radi se o gm910. MoČda bi mogao u DIR pored gm906? Ako nije teźko, da UL-ujeź i gmouse.sys, trebao bi da uzima manje memorije od .com verzije. ciLa. PS: ▒tedimo na TSR-ovima :).
razno.66 bora,
DX 2100 i DX 2200 su se prodavali i sa IBM setom i sa italik slovima. Potrazi ko ima pa presnimi Žip. Ako ne na¬eź javi se poźto ja znam za desetak źtampaŽa Bora
razno.67 michelle,
> da li neko zna za program koji omogucuje da se na PC-u > citaju diskete pisane na HP 150 racunaru. Neke moje kolege su probale da Žitaju diskete sa HP320 WorkStation na PC-u, ali nije iźlo nikako. Zezali su se dugo vremena, i koliko znam digli su ruke. pozdrav, michelle
razno.68 jtitov,
>> drajvera za gmouse. Ne pise nista, ali pretpostavljam da >> je siroko dostupan jer > Radi se o gm910. Mozda bi mogao u DIR pored gm906? Ova verzija gm910 driver-a za misa je, po mom misljenu, ono sto sam oduvek zeleo da imam. Naime, ispravljen je i poslednji bug tog odlicnog driver-a, a bio je pojavljivanje "strelica" kada drndate misa a nalazite se u Norton Commander-u 3.0. Pored odlicne kompatibilnosti sa svim programima koje sam do sada probao, isticem njegovu neverovatno brzu inicijalizaciju. Oni koji koriste MSMOUSE (original driver) znaju da je da bi se mis inicijalizovao treba cekati i po "pola sata".
razno.69 adiklic,
> Ok, pogledacu. Narocito me interesuje u cemu se to > razlikuju kad arhiva Konkretno, onaj 906 mi je brljavio nekim strelicama po NC-u, a 910 radi lepo.
razno.70 adiklic,
> Ako nije teźko, da UL-ujeź i gmouse.sys, trebao bi da > uzima manje memorije Nemam. Ako dobijem, sigurno.
razno.71 ndragan,
/ Koliko se ja seęam FUJITSU ima dip switch za to (skuplje verzije «ak nije ni DIP nego solo prebacivaŽ malo po strani pored dipova.
razno.72 iivanisevic,
> Pored odlicne kompatibilnosti sa svim > programima koje sam do sada probao, isticem njegovu neverovatno > brzu inicijalizaciju. Oni koji (Radi se o gm910 drajveru za miźa). Naprotiv, ova verzija drajvera se O«IGLEDNO sporije inicijalizuje od verzije 9.06. Ja koristim GMOUSE.SYS u CONFIG.SYS datoteci. Usput, gm910 zauzima (doduźe zanemarljivih) 512bajtova viźe memorije... Ivan
razno.73 darone,
>> Ova verzija gm910 driver-a za misa je, po mom >> misljenu, ono sto sam oduvek zeleo da imam. Ja takav 'savrźen' drajver vidim u verziji koju koristim, a to je 8.20 iz 1989 :) Sve źto kaČeź on radi: i brzo se diČe, nema problema sa bilo kojim komercijanim (a i manje komercijalnim) programima. Zauzima 8.8K (po MFTu), ali je ionako u visokoj memoriji pa me ne zanima :) darone
razno.74 jtitov,
> Naprotiv, ova verzija drajvera se OCIGLEDNO sporije Jesi li merio??? Kod mene na 486 nema nikakve razlike, ali zato izmedju MSMOUSE i GMOUSE je stvarno OCIGLEDNA. > inicijalizuje od verzije 9.06. Ja koristim GMOUSE.SYS u > CONFIG.SYS datoteci. Usput, gm910 Zasto koristis .sys, kada .com (ili .exe) zauzima manje dos memorije? Tj. svaki .sys driver koji se digne "gore" mazne bar 256b od osnovne, dos memorije. .exe (.com) koji se digne "gore" to ne radi, tj. ne uzme ni bajtica (bar ja nisam primetio).
razno.75 stojke,
Da li neko ima driver za SEPOMs MOUSE sa tri tastera.
razno.76 snemcev,
>> Beźe ima neki sviŽer na kartici, pozadi desno? Pogledaj. Beźe, beźe, ali ne na DX 2100. Zato sam i pitao za download ili za zamenu eproma. InaŽe, DX 2100 je A4 devetopinac FX-80 kompatibilan.
razno.77 zormi,
* Ova verzija gm910 driver-a za misa je, po mom misljenu, ono sto sam * oduvek zeleo da imam. * * Oni koji koriste MSMOUSE (original driver) znaju da je da bi se mis * inicijalizovao treba cekati i po "pola sata". O ukusima ne treba raspravljati. Ja sam preźao na MS MOUSE driver iako imam Genius-a. Jeste da moram da drČim taster na miźu kada ukljuŽujem PC da bi dobio MS MOUSE mode, i jeste da se koriste samo dva tastera, i jeste da MS MOUSE driver zauzima mnogo viźe memorije i sporije se inicijalizuje, ali ipak - ima mnogo manje problema sa kompatibilnostima, a radi i u DOS prozoru pod WIN31. Uzgred, koji driver pod WIN31 koristite za Genius GM-6 na COM1?
razno.78 darone,
>> Uzgred, koji driver pod WIN31 koristite za >> Genius GM-6 na COM1? Zar je potreban drajver za Udovice? darone
razno.79 zorani,
# Uzgred, koji driver pod WIN31 koristite za Genius GM-6 na COM1? Koliko je meni poznato, za Windows ti ne treba nikakav driver. Prilikom instalacije Windows Setup prijavi "No mouse or other pointing device" i onda treba izabrati GENIUS i stvar funkcioniźe. Ja sam se namuŽio dok sam pronaźao odgovarajuęi driver za Genius GM-6 i konaŽno sam se skrasio na SEPOM.COM. Instaliram ga sa SEPOM /3 /1, zauzima 9K memorije i sva tri tastera rade savrźeno u svim aplikacijama koje sam probao u zadnjih godinu dana.
razno.80 iivanisevic,
>> Naprotiv, ova verzija drajvera se OCIGLEDNO sporije > > Jesi li merio??? Kod mene na 486 nema nikakve razlike, ali zato > izmedju MSMOUSE i GMOUSE je stvarno OCIGLEDNA. ▒ta ęeź, nemaju svi smrtnici 486. Na SX-u na 16Mhz razlika je oŽigledna pa ne mora da se meri! > Zasto koristis .sys, kada .com (ili .exe) zauzima manje dos > memorije? Tj. svaki .sys driver koji se digne "gore" mazne bar > 256b od osnovne, dos memorije. .exe (.com) koji se digne "gore" > to ne radi, tj. ne uzme ni bajtica (bar ja nisam primetio). Da bi se neźto podiglo "gore" potrebno je da koristiź neki od EMM drajvera, źto ja kod kuęe ne radim ako ne moram (zbog nekih problema sa mainboard-om, a i zbog brzine). U mom sluŽaju, dakle bez EMM drajvera, gm910 zauzima-opet kaČem zanemarljivih 512 bajtova viźe od osnovne memorije. Ivan
razno.81 jtitov,
> ali ipak - ima mnogo manje problema sa kompatibilnostima, > a radi i u DOS prozoru pod WIN31. Ajde navedi koji su to problemi sa kompatibilnoscu na koje si naisao. Veruj mi, ja sa gmouse jos ni jedanput nisam imao probleme sa kompatibilnoscu. A svasta sam isprobavao osim mozda multimedia egzotike. Uzgred, moj mis je MS MOUSE ORIGINAL, pa mozda i tu ima nekih caka zasto nisam imao problema? > Uzgred, koji driver pod WIN31 koristite za Genius GM-6 na > COM1? Pod dos-om se uvek dize gmouse, a cini mi se da za Win uopste nije potrebno imati neki driver (instaliran iz dos-a pre Win).
razno.82 snemcev,
>> «ak nije ni DIP nego solo prebacivaŽ malo po strani pored >> dipova. Ni to nema :(( Izgleda da sledi zamena EPROM-a.
razno.83 mrajacic,
> >> Beźe ima neki sviŽer na kartici, pozadi desno? Pogledaj. > > Beźe, beźe, ali ne na DX 2100. Zato sam i pitao za download ili > za zamenu eproma. InaŽe, DX 2100 je A4 devetopinac FX-80 > kompatibilan. Mora biti da si neźto pobrkao, imamo u firmi DX2200 (pa i uputstvo za DX2100/DX2200), koji je samo verzija za źiroki papir. Ovi źtampaŽi su predvi¬eni za emulaciju EPSON-a JX80 ili FX80, kao i IBM Proprinter ili IBM Graphics Printer. Za prebacivanje u IBM mod moraź prebaciti preklopnik na memorijskoj kartici (Memory Circuit Board) u poziciju "I", jer je pozicija "F" predvi¬ena za EPSON-ovu emulaciju. Dakle, kada si prebacio preklopnik u "I" poziciju, ostaje Ti da izabereź Proprinter modus, ili Graphics Printer modus na SW1 (onaj veęi), i to tako źto je "ON" poloČaj na prvoj poziciji predvi¬en za emulaciju Graphics Printera, a "OFF" poloČaj idicira emulaciju Proprinter-a. U oba sluŽaja za izbor SET 2 IBM-a, potrebno je i poziciju 4 na SW1 postaviti na "ON". Kada je źtampaŽ podeźen za IBM emulaciju, izbor SET 1 ili SET 2 moČe se izvesti i preko ESC sekvenci, bez obzira na poloČaj pozicije 4 na SW1. ESC sekvence su: ESC 6 - izbor SET 2 karakter seta, i ESC 7 - izbor SET 1 karakter seta ▒tampaŽ u firmi ima ugra¬eni YUSCII set karaktera u Epson-ovoj emulaciji i to tako źto se odabere źvedski karakter set na SW1 (pozicije 678: 010, ili OFF ON OFF). U nekom priloČenom papirięu uz dokumentaciju za źtampaŽ navodi se da i u Graphics Printer modusu moČe da se źtampa YUSCII set, ako se odabere karakter SET 2, ali to nije taŽno (proverio sam). Poźto se na spomenutom papirięu spominje naziv źtampaŽa TRS FU-2100/2200, pretpostavljam da źtampaŽ potiŽe iz jedne bivźe YU republike. POZDRAV P.S. pitaj ponovo, ako Te joź neźto interesuje, ili neźto nije jasno.
razno.84 iivanisevic,
> Uzgred, koji driver pod WIN31 koristite za Genius GM-6 na COM1? Windows ęe da ti radi sa Genius Mouse-om Žak i da nisi nikakav drajver podigao iz autoexec-a ili config.sys-a ukoliko u Windows setup-u definiźeź Genius system mouse-a na COM1. Ivan
razno.85 broker,
> Jel zna neko kako na źtampaŽu Fujitsu DX 2100 umesto > italik slova dobiti IBM set znakova (ASCII grafika i > ostalo)? Teorija Nameźtao sam to na DL2200 (nadam se da je sliŽno). Na njemu ima setap na papiru. ▒tampaŽ ti ispisuje menije na papir a ti tasterima pomeras glavu i odabiras opcije.... E tu je imalo da se ukljuci i IBM...
razno.86 snemcev,
>> ▒tampaŽ u firmi ima ugra¬eni YUSCII set karaktera u Epson-ovoj >> emulaciji i to tako źto se odabere źvedski karakter set na SW1 >> (pozicije 678: 010, ili OFF ON OFF) I źtampaŽ u mojoj bivźoj źkoli moČe isto ovo (kupljen je pre 4-5 godina od Novkabela iz Novog Sada) tj. zna za YU slova po YUSCII rasporedu na mestu źvedskog karakter seta. Ono za izbor emulacije nisam video, al' Žim pokuźam, javięu se.
razno.87 isekulovic,
>> Uzgred, koji driver pod WIN31 koristite za Genius GM-6 na COM1? Mouse Systems serial mose on COM2. ivan ps com2 nije greźka stvarno taj koristim iako mi je miź na com1 i sve fercera savrźeno.
razno.88 iboris,
Ł i konaŽno sam se skrasio na SEPOM.COM. Instaliram ga sa SEPOM /3 /1, Ł zauzima 9K memorije i sva tri tastera rade savrźeno u svim Ł aplikacijama Jel moČeź da poźaljeź ? Ako ne u conf, ono bar meni u mail.
razno.89 zormi,
* >> Uzgred, koji driver pod WIN31 koristite za * >> Genius GM-6 na COM1? * * Zar je potreban drajver za Udovice? Naravno, prilikom instalacije se na SETUP ekranu izabere miź, i taj driver se upiźe u SYSTEM.INI (mouse.drv=msc3bc2.drv npr.). E sad, kod mene u WIN31 nema nijedan driver koji odgovara osim MSC3BC2, ali on vaČi samo za COM2. Koristio sam MSMOUSE1.DRV iz WIN30.
razno.90 adiklic,
> ps com2 nije greźka stvarno taj koristim iako mi je miź > na com1 i sve fercera savrźeno. Ta pojava ide u prilog tvrdnjama da su windows operativni sistem. Verovatno da ti je miź na adresi com1, a modem ili neźto drugo na adresi com2, ali su kartice na kojima su ti portovi verovatno postavljene drugim redom u leČiźtima (najbliČa procesoru com2, a posle toga com1) tako da pod windows-ima adrese ne odgovaraju onome źto oni prepoznaju.
razno.91 darone,
>> * Zar je potreban drajver za Udovice? >> >> Naravno, prilikom instalacije se na SETUP ekranu >> izabere miź, i taj driver se upiźe u SYSTEM.INI >> (mouse.drv=msc3bc2.drv npr.). Mislio sam na eksterni drajver (valjda se tako kaČe, ne znam ni sam kako da ga nazovem); u svakom sluŽaju imam GM-6 na prvom portu i u system.ini >> [boot] >> (...) >> mouse.drv=mscmouse.drv >> (...) Sve radi savrźeno (osim srednjeg tastera na miźu, koji je crko :)))) darone
razno.92 danko,
> portovi verovatno postavljene drugim redom u leČiźtima > (najbliČa procesoru com2, a posle toga com1) tako da pod Na ISA arhitekturi (standardni IBM PC/AT bus) slotovi NEMAJU brojeve, pa tako program NE moČe da zakljuŽi u kojem slotu je koja karta. Najavno MC i EISA bus-ovi imaju broj slota (i mnoge druge stvari). DANKO
razno.93 michelle,
> sistem. Verovatno da ti je miź na adresi com1, a modem ili > neźto drugo na adresi com2, ali su kartice na kojima su ti > portovi verovatno postavljene drugim redom u leČiźtima > (najbliČa procesoru com2, a posle toga com1) tako da pod > windows-ima adrese ne odgovaraju onome źto oni prepoznaju. ????? Ajde malo mi pojasni źta si rekao/hteo da kaČeź? pozdrav, michelle
razno.94 adiklic,
>> portovi verovatno postavljene drugim redom u leČiźtima >> (najbliČa procesoru com2, a posle toga com1) tako da pod >> windows-ima adrese ne odgovaraju onome źto oni >> prepoznaju. > Ajde malo mi pojasni źta si rekao/hteo da kaČeź? Pre neki dan smo drugar i ja instalirali modem kod njega. Miź mu je bio na com2. Pomerili smo veę postojeęe kartice i uboli modem na najbliČi slot, iako je bio jumperima setovan na com3. MTE ga je prepoznao na com3, ali win nikako. Miź se u windowsima mogao samo dobiti na com1. Nije pomoglo ni menjanje adresa ni IRQ.. Kad smo vratili kartice na prethodna mesta i modem sa jumperima za com3 post5avili u najdalji slot, sve je bilo u redu: miź=com2, modem=com3 itd. Kao mali ░okica, zakljuŽujem da WIN skenira slotove nekim redom. Pozdrav, Aca
razno.95 zormi,
* imam GM-6 na prvom portu i u system.ini * * >> ▒boot» * >> (...) * >> mouse.drv=mscmouse.drv E, ovaj drv ja nemam. Da nisam preźao na MS Mouse mod molio bih te da mi poźaljeź, ali ovako nema potrebe. Hvala.
razno.96 michelle,
> Pomerili smo veę postojeęe kartice i uboli modem na > najbliČi slot, iako je bio jumperima setovan na com3. Port (com1...com4) se odre¬uje dČamperima i nema veze sa slotom, barem ne kod standardne ISA magistrale. Koje kartice ste pomerali? > MTE ga je prepoznao na com3, ali win nikako. Miź se u > windowsima mogao samo dobiti na com1. Nije pomoglo ni > menjanje adresa ni IRQ.. Poźto ne radim pod "udovicama", kako ih neko nazva, ne znam da li WIN moČe da pravi probleme takve prirode. > Kao mali ░okica, zakljuŽujem da WIN skenira slotove nekim > redom. Ovo fiziŽki ne moČe sa ISA Busom. pozdrav, michelle P.S. moČda ti nisam mnogo pomogao, ali ima vremena...
razno.97 danko,
> Kao mali ░okica, zakljuŽujem da WIN skenira slotove nekim > redom. NE! Moguęe je da ima nenkog sudaranja po adresama (tipa IO kartica zauzima i adrese koje joj ne pripdadaju - Žest sluŽaj) onda kada pomeriź kartice u slotu ona na desnijem mestu "nadjaŽa" signale od one dalje. Drugi sluŽaj kada utiŽe pozicija kartice je kada je brzina kritiŽna, pa spore kartice ponekad prorade pomeranjem. U svakom sluŽaju to ukazuje na problem i nije dugoroŽno pouzdano! DANKO
razno.98 dsoskic,
Vidim da postoji naŽin da se pod win-om u dos-ovom prozoru radi sa miźem. Probao sam razne drivere iz win-a, al nisam oŽigledno probao pravi. Moj mouse ima 3 tastera i prekidaŽ odozdo pc-3key/ms-2key (stoji u poloČaju ms-2key). Ukratko da mi neko kaČe koji drajver za win da instaliram pa da mogu pod win-om u prozoru dos-a da koristim miźa. Pozdrav, Danko
razno.99 zormi,
* > Pomerili smo veę postojeęe kartice i uboli modem na * > najbliČi slot, iako je bio jumperima setovan na com3. * * nema veze sa slotom, barem ne kod standardne ISA magistrale. SlaČem se, medjutim i ja sam imao nekoliko sliŽnih doČivljaja: u jednom slotu kartica radi a u drugom ne radi. Jedino logiŽno objaźnjenje su kontaktni problemi, tj. neki konektor bolje odgovara dotiŽnoj kartici od drugog.
razno.100 dnikolic,
>> radi: i brzo se dize, nema problema sa bilo kojim >> komercijanim (a i manje komercijalnim) programima. Radi li sa Falconom 3.0? dn
razno.101 adiklic,
>> Kao mali ░okica, zakljuŽujem da WIN skenira slotove nekim >> redom. > NE! Moguęe je da ima nenkog sudaranja po adresama (tipa > IO kartica zauzima i adrese koje joj ne pripdadaju - Žest > sluŽaj) onda kada pomeriź kartice u slotu ona na desnijem > mestu "nadjaŽa" signale od Otkud razlika dos-win? Evo prirodnog eksperimenta: 1. Pod dosom com2 pod winom com2 2. Pomeranje kartica 3. Pod dosom com2 pod winom com1 bez obzira na menjanje adresa 4. vra»anje kartica 5. kao pod 1
razno.102 adiklic,
> Poźto ne radim pod "udovicama", kako ih neko nazva, ne > znam da li WIN moČe da pravi probleme takve prirode. MoČe. U dosu je inaŽe sve u redu. Pozdrav, Aca
razno.103 danko,
> pc-3key/ms-2key (stoji u poloČaju ms-2key). Ukratko da mi neko > kaČe koji drajver za win da instaliram pa da mogu pod win-om u > prozoru dos-a da koristim miźa. Treba miźa da teraź u Microsoft modu (tada imaź samo dva tastera) i da koristiź (naravno) Microsoftv drajver verziju 8.xx ili noviju! DANKO
razno.104 wizard,
Nedokumentovana komanda programa LIST.COM. Tasterom <O> moČete menjati format ispisa datuma kreiranja fajla. Ovo pali samo dok ste u reČimu pregleda teksta, ali format koji ste izabrali ostaje da vaČi i za ispis liste fajlova. Naravno, smisao je snimiti i ovo sa ostalim konfigurisanim parametrima pomoęu <Alt-C>. Nije mnogo bitno, ali meni dobro do¬e jer ne Čelim da optereęujem memoriju raznim COUNTRY.SYS-ovima, a LIST.COM koristim Žesto.
razno.105 mjova,
> Nije mnogo bitno, ali meni dobro do¬e jer ne Čelim da > optereęujem memoriju raznim COUNTRY.SYS-ovima, a LIST.COM mogu da te razoŽaram (ili moČda obradujem ;) jer COUNTRY.SYS ne zauzima ni malo mesta u memoriji. naime, ta datoteka se sastoji iz (ko zna koliko) definicija raznih formata, tabela za sortiranje, itd. e, te tabele su istog formata kao ona u jednom od ona dva skrivena fajla iz boot-root-a ;), pa se samo preklopi u memoriji nekom novom definicijom. zak mi je dao ideju da malo brljnem po skriveno-root-boot-u ;) da podesim tamo sve potrebno, ali mrzi me ked veę u country.sys postoji definicija (tu sam lakźe podesio sve ;)
razno.106 banusko,
Pretpostavljam da ovo pitanje treba da bude ovde: MaKina sa herkules karticom treba da bude 'naterana' da ima karaktere Ma¬arskog pisma. KlasiŽni "keyb hu" daje samo delimiŽne rezultate.Ne prikazuju se svi karakteri. Da li problem moČe nekako da se reźi i kako????
razno.107 vstan,
> Nedokumentovana komanda programa LIST.COM. Tasterom <O> mozete > menjati format ispisa datuma kreiranja fajla. Ovo pali samo dok Apsolutno neargumentovana tvrdnja. Ova komanda postoji i u ranijim verzijama List-a i navedena je u fajlu WHATSNEW. Samo, kad bi se jos to i citalo ! WHATSNEW -------- - A new O command toggles the date format from U.S. mm/dd/yy to European format dd-mm-yy and is clonable.
razno.108 darone,
>> Radi li sa Falconom 3.0? Ne, mislim da smo ga zajedno probali. Jel ima neki koji radi? Uostalom, to ionako nije aplikacija ;) koju svaki dan koristim :)) darone
razno.109 bearboy,
║ MaKina sa herkules karticom treba da bude 'naterana' da ima ║ karaktere Ma¬arskog pisma. Pa ne baź. Barem ne SVE karaktere. Imaź á, é, É, í, ó, ú, ö, ü. E sad, ma¬ari koriste neke krpeČe, tj. slova koja LI«E za ona slova koje nemaju u standardnom askiju. Evo uz porukicu dva fonta za HUN raspored, ali imaju i ugra¬eni YUSCII.
razno.110 bearboy,
Ooops. Fontię se nije poslao. Nema veze, evo jopet... fonts.com
razno.111 vgredic,
Pozdrav! Evo sestra mi konacno podje u prvi razred X gimnazije Ima informatiku i naravno, s*it timove 011.... Interesuje me mogu li se nekako citati timove diskete na PC-u. Skinuo sam z80mu u nadi da je TIM-011 bar malo CP/M sistem. Imam i rwcpm utility ali ne pomaze. SLEDGE DAMMIR!
razno.112 wizard,
>> Evo sestra mi konacno podje u prvi razred X gimnazije >> Ima informatiku i naravno, s*it timove 011.... Po mom iskustvu, u toj źkoli o kompjuterima neęe mnogo (morati) da nauŽi. :(
razno.113 spantic,
> na PC-u. Skinuo sam z80mu u nadi da je TIM-011 bar malo > CP/M sistem. Imam i rwcpm utility ali ne pomaze. Ex, on zaista ima OS koji je nadgradnja starog dobrog CP/M-a ali poźto nikada nije postojao samo jedan format pod CP/M-om nema ga ni sa TIMom. Bio je neko na SEZAMu ko se bavio tim problemom, ne znam da li ga je i reźio.
razno.114 vgredic,
> Po mom iskustvu, u toj skoli o kompjuterima > nece mnogo (morati) da nauci. :( Znam, ne ostaje nista do GW BASIC. Zbog onog jadnog GBasic-a na Tim-011. Najezim se kad vidim njihov kontrolni znajuci koliko su nauceni u skuli (apsolutno nista). Cak uopste nisu dobili predtavu kako radi interpret. (samo u smislu da program seta od linije do linije cita naredbe i izvrsava ih, itd...) Koliko vidim nema nam pomoci, dok ne ode bagra od vlasti. Na zalost verovatno cemo uskoro u rat no to nije za ovu conf... F*CK THEM ALL! SLEDGE DAMMIR!
razno.115 spantic,
> Koliko vidim nema nam pomoci, dok ne ode bagra od vlasti. > Na zalost verovatno cemo uskoro u rat no to nije za ovu > conf... MoČda ęe ti biti interesantno, ali nekada davno je Prosvetni savet Srbije dao preporuku da źkolski raŽunari budu PC kompatabilci. Behu joź aktuelni XTovi. Ali gle Žuda, u Beogradu se probiźe TIM 11, Žije je sklapanje preuzeo ( oni ih nisu ni napravili ) Institut "Mihajlo Pupin". Direktor je imao "Žvrste" veze, a pare su bile u pitanju. Kako su "podrČali" TIM 11, mislim da je źire poznato. ▒to se programa za srednju źkolu iz informatike tiŽe pogledaj autora udČbenika i bięe ti sve jasno. A nikako nije ni za odbaciti źto u mnogim źkolama su za profesore informatike priuŽavani viźkovi iz OTPa. Ne znam ko to drČi u X, baź me zanima. Tamo sam proveo prve dve godine pre MGa.
razno.116 snemcev,
>> MoČda ęe ti biti interesantno, ali nekada davno je Prosvetni >> savet Srbije dao preporuku da źkolski raŽunari budu PC >> kompatabilci. Behu joź aktuelni XTovi. Prosvetni savet Vojvodine je otiźao korak dalje. Oni su odredili da źkolski raŽunari na teritoriji Vojvodine moraju biti ET-188A (XT sa CGA) koje je prodavao Novkabel iz Novog Sada. Valjda se neko setio da to dosad stavi van snage.
razno.117 bulaja,
**** new file **** \ibmpc\utility spkt451s.arj .a01 HyperWare SpeedKit v4.51 (Hyper Disk/Key/Screen)
razno.118 bearboy,
║ Ooops. Fontię se nije poslao. Nema veze, evo jopet... Opalac :) Ovo je zapravo .COM. Ne pitaj me kako se rinejmovao u ARJ :)
razno.119 korvin,
­­­>**** new file **** ­­­> ­­­> ░ibmpc░utility ­­­> spkt451s.arj .a01 ­­­> HyperWare SpeedKit v4.51 (Hyper Disk/Key/Screen) Neverovatno informativno ;) Mogu li neke stvari da se pojasne. Znam Žemu sluČi hyperdisk, ali źta je u ostatku paketa ??
razno.120 andrejl,
>│ Prosvetni savet Vojvodine je otiźao korak dalje. Oni su >│ odredili da źkolski raŽunari na teritoriji Vojvodine >│ moraju biti ET-188A (XT sa CGA) koje je prodavao Novkabel >│ iz Novog Sada. Valjda se neko setio da to dosad stavi van >│ snage. Neverovatno je kako se te krźine lako kvare, po 1-2 puta nedeljno :( Na zrenjaninskom faksu su kupili novu opremu (uglavnom AT). Da li se i na njih odnosi ta odredba? bye, andrejl
razno.121 bojanp,
> ║ Ooops. Fontię se nije poslao. Nema veze, evo jopet... > > Opalac :) Ovo je zapravo .COM. Ne pitaj me kako se rinejmovao u ARJ :) Sre¬eno je. ZnaŽi datoteka ima ispravnu ekstenziju .com.
razno.122 bulaja,
││**** new file **** ││ HyperWare SpeedKit v4.51 (Hyper Disk/Key/Screen) │└─── │Neverovatno informativno ;) Mogu li neke stvari da se pojasne. Znam cemu │sluzi hyperdisk, ali sta je u ostatku paketa ?? └─── O;> Ovo obavestenje o novoj verziji je bilo namenjeno uglavnom onima koji Hyper vec koristi, posto je nova verzija prebacena u dir po kratkom postupku, nisam imao vremena da smisljam long opis :). Ukratko, to je paket slican PC Kwik Power Pak-u, Hyper Cache je disk cache (logicno :), HKey je drajver za tastaturu povecava buffer, ubrzava, etc., a HScreen je screen driver, ubrzava ispis, valjda ima backscroll i jos po nesto. U svakom slucaju i samo zbog Cache-a je vise nego vredno potrositi 20 min na download paketa.
razno.123 predragd,
> ... Ukratko da mi > neko kaČe koji drajver za win da instaliram pa da mogu pod > win-om u prozoru dos-a da koristim miźa. Ne znam da li si dosada reźio problem, no ako nisi moČda ti ovo moČe pomoęi. Potrebno je u SYSTEM.INI ubaciti u odeljak ▒386Enh» liniju local=PC$MOUSE Ovo radi u oba moda rada Windows-a. Da, potrebno je da imaź GMouse 8.20, za druge verzije ne znam. Pe¬a.
razno.124 drpr,
Zdravo svima! Evo ja sam radio jedan programŽię u asembleru i reko hajde da ga podelim sa vama.Uz njega sam ja poŽeo da uŽim asembler pa reko moČda i nekom pomognem da lakźe prebrodi prve korake. Elem program radi sliŽnu stvar kao mjovin fds (koliko moČe biti sliŽno) i ovo je joź kako bih rekao test verzija iako mislim da ne bi trebalo da bude problema.Uz sam programŽię (dugaŽak je 1024 bajta) ide mali dokument i sors koji sam pokuźao da izkomentariźem koliko sam mogao.(Žim ima dokumet mogao bi u dir ;)). Svestan sam da bi Zak , Gb i ostali asembler-majstori mnogo bolje uradili ali svako ima svoje poŽetke .Toliko od mene do sledeęe verzije. cope PS Sve zamerke su dobro doźle :) MoČda je trebalo da ide u temu asembler ali kad su toliki fds-ovi ,dan-ovi i ostali programi iste namene stigli ovamo neka i mog tu fr094.arj
razno.125 dnikolic,
>> Ne, mislim da smo ga zajedno probali. Jel ima neki >> koji radi? Uostalom, to ionako nije aplikacija ;) >> koju svaki dan koristim :)) Aaaaa, to je taj? E, pa ja sam skinuo sa Sezama neki drajver za Genius pacova koji savrseno radi sa Falconom, ali se malko duze inicijalizuje. dn
razno.126 banex,
>> Hyper vec koristi, posto je nova verzija prebacena u dir po kratkom >> postupku, nisam imao vremena da smisljam long opis :). Ukratko, to U tom paketu koji si poslao fali jedan file (install.bat) iako se u dokumentaciji pominje, pa bih rekao da to nije 'originalan' paket ??
razno.127 korvin,
­­­> Ovo obavestenje o novoj verziji je bilo namenjeno uglavnom onima koji ­­­> Hyper vec koristi, posto je nova verzija prebacena u dir po kratkom ­­­> postupku, nisam imao vremena da smisljam long opis :). Ukratko, to je Thanx !!
razno.128 bulaja,
│> HyperWare SpeedKit │U tom paketu koji si poslao fali jedan file (install.bat) iako se u │dokumentaciji pominje, pa bih rekao da to nije 'originalan' paket ?? └─── Paket je onakav kakvog smo ga dobili. Koliko sam primetio od onog spiska fajlova u readme (il' kako ga vec nazvase) fali jedino taj install.bat, ali moguce da su ti iz HyperWare zaboravili da ga spakuju :). Inace je taj install.bat apsolutno nepotreban :) posto posao rade inst_dsk.exe i inst_key.exe. Ko zudi za install.bat :) moze ga pokupiti iz stare verzije (bice jos koji dan u dir-u), ali koliko se secam taj bat je u verziji 4.32 samo ispisivao neke uvodne poruke za glupe amere (u stilu "Obavezno uradite backup pre instlacije" da posle ne mozete da nas tuzite) a zatim pozivao inst_dsk.exe i inst_key.exe.
razno.129 adiklic,
> moČe pomoęi. Potrebno je u SYSTEM.INI ubaciti u odeljak > ▒386Enh» > local=PC$MOUSE > Ovo radi u oba moda rada Windows-a. Da, potrebno je da > imaź GMouse 8.20, za druge verzije ne znam. Ne radi. Prvo nemam taj 8.20. Drugo, da li ova linija treba da zameni postojeęu local=CON ili se stavlja iza nje kao nova, ili se stavlja na neko drugo mesto? Treęe, koliki je taj 8.20 i moČeź li ga UL? Pozdrav, Aca
razno.130 jtitov,
> je screen driver, ubrzava ispis, valjda ima backscroll i > jos po nesto. U ^^^^^^^^^^ EH KADA BI GA IMAOOO...
razno.131 pele,
»} prebrodi prve korake. Elem program radi sliŽnu stvar kao »} mjovin fds (koliko moČe biti sliŽno) i ovo je joź »} kako bih rekao test verzija iako mislim da ne bi trebalo »} da bude problema.Uz sam programŽię (dugaŽak je 1024 »} bajta) ide mali dokument i sors koji sam pokuźao »} da izkomentariźem koliko sam mogao.(Žim ima dokumet mogao Baź sam juŽe testirao program na mom HD-u (106Mb) i mogu reęi da su mi utisci odliŽni.Program je vrlo lepo i koncizno napisan i rezultate daje u lepom formatu źto ostavlja poseban utisak. S obzirom da je program dobro dokumentovan i da se na osnovu njega moČe dosta nauŽiti o asambleru jer se autor potrudio da dosta linija i procedura u programu izkomentariźe,smatram da bi bilo vrlo korisno da se stavi u jedan od Sezamovih dir-ova. pele.
razno.132 bearboy,
║> Opalac :) Ovo je zapravo .COM. Ne pitaj me kako se rinejmovao u ARJ :) ║ ║ Sre¬eno je. ZnaŽi datoteka ima ispravnu ekstenziju .com. Baź tako.
razno.133 bearboy,
║ HyperWare SpeedKit v4.51 (Hyper Disk/Key/Screen) Ne bi bilo loźe da se skine stari (4.32) Hyperdisk poźto je nov postavljen, da ne bi ljudi skidali stare stvari.
razno.134 predragd,
> ... Drugo, da li ova linija > treba da zameni postojeęu local=CON ili se stavlja iza nje > kao nova, ili se stavlja na neko drugo mesto? Stavlja se kao potpuno nova linija. > ... Treęe, koliki je > taj 8.20 i moČeź li ga UL? U prilogu ti źaljem .COM i .SYS verziju ovog drajvera. Nadam se da je to dozvoljeno. Pe¬a. gmouse82.arj
razno.135 korvin,
Ajde ne bilo ti teźko promeni quote zbog nas YUSCII-jevaca !! mnogo je ruČno videti ona »ę na mestu gde je quote znak.
razno.136 spantic,
> dosta linija i procedura u programu izkomentariźe,smatram > da bi bilo vrlo korisno da se stavi u jedan od Sezamovih > dir-ova. PodrČavam. Ja sam imao jednu kratku igraŽku koja je radila svoj posao, ali sam doźao u iskuźenje da pre¬em :)
razno.137 niko,
Ima li neko drajver za Tseng ET4000 za 3d Studio.Ako ima neka mi ostavi poruku ili u mail direktno. Hvala unapred. NIKO
razno.138 drpr,
-> PodrČavam. Ja sam imao jednu kratku igraŽku koja je radila -> svoj posao, ali sam doźao u iskuźenje da pre¬em :) Hvala obojici na pohvalama. OdliŽih da dodam joź neke stvari u program ali tako da ne pre¬e 2Kb. Mislim da je potrebno da programŽe moČe da Žita komandnu liniju, tj. od kog drajva da krene ili samo koje da pogleda. cope
razno.139 adiklic,
> U prilogu ti źaljem .COM i .SYS verziju ovog drajvera. > Nadam se da Opet ne radi u dos prozorŽięu.
razno.140 predragd,
> Opet ne radi u dos prozorŽięu. O koriźęenju tog GMouse drajvera pod Win-om u DOS aplikacija sam proŽitao u readme fajlu samog Windows-a. ProŽeprkaj malo, moČda na¬eź neźto. Pe¬a.
razno.141 bulaja,
**** new file **** \ibmpc\utility 2col41c.zip Stampa do 8 strana teksta na jednom listu (matricni) -2col prints up to 8 pages on one side of a sheet of paper in 2 column format - or 16 pages using both sides of the sheet. It is faster and more readable than other compressed print programs and works on most dot matrix and deskjet printers. -2col is particularly useful for those who need to print out manuals and text files. It not only saves paper (and trees) but also greatly reduces storage requirements and bulk carried around when traveling.Saves $ when faxing/mailing. -Features include: elimination of unnecessary blank lines, variable print density, diversion of output to a file for background printing. -For use on all IBM-PC's and compatibles.
razno.142 bulaja,
**** new file **** \ibmpc\utility jetcol11.zip Stampa do 10 strana teksta na jednom listu (laser prn.) JETCOL is a compressed print utility for laser printers. It prints up to 10 pages on one side of a sheet of paper and 20 pages using both sides.One of 8 specially designed soft fonts is automatically selected according to amount of compression desired. Has features which automate operation for best readability and appearance of printout.
razno.143 aleksj,
Zna li neko ma sta o programu MCap ( sto novija verzija). Inace program sluzi za analizu elektricnih kola.
razno.144 robert,
<:> Zna li neko ma sta o programu MCap ( sto novija verzija). Imam ja neku verziju tog MCaps-a ali sad ne znam źta te konkretno interesuje. Ne znam koja je verzija ali znam da je pisan u Basic-u i da ima manje-viźe odvratno korisniŽko me¬ulice (user interface ;) i da je skoro nemoguęe raditi sa veęim źemama. Ako ti program treba za analizu Cajinih źema onda sasvim lepo moČe da posluČi ;). Hoęu da kaČem da je fin za źeme od 10 - 20 elemenata. Ima neku biblioteku komponenti koju moČeź doterivati po Čelji, dakle dodavati nove komponente unoźenjem parametara. Program inaŽe vrźi jednosmernu i naizmeniŽnu analizu kola, gde ti daje napone u Čeljenim referentnim taŽkama. Drugo, vrźi raŽunanje prenosne karakteristike za dati vremenski interval i za datu pobudu. Sve to se grafiŽki prikazuje na ekranu i moČe se źtampati. Probao sam da źtampam i to vrlo lepo ispadne. E, da, program radi i na Herkules karti a i na onim drugim. Sve parametre moČeź podeźavati ali, kao źto rekoh, malo je teČe navięi se na rad sa ovim programom. Ako ti treba neźto ozbiljnije, onda ęe ti neko valjda preporuŽiti neźto drugo. Mislim da je Tango jedan program koji isto sluČi za analizu el. kola ali sa njim veę nemam iskustva.
razno.145 dejanr,
[OŽekujte za koji dan i na Sezamu!] ========== security/encryption #486, from charliemerritt, 1292 chars, Mon Dec 7 22:28:59 1992 Comment to 485. Comment(s). ---------- Pretty Good Privacy (PGP) Version 2.1 is now available, from Europe. This new version of the world's most popular and politically controversial public key encryption program has numerous bug fixes over version 2.0, and several new features. For example, you can now display the MD5 hash of a public key, to facilitate verifying it over the telephone with the owner of that public key. Also, it is now possible to send via email an unencrypted signed message without putting the whole message in Radix-64 format, to make it possible to read without PGP. This is analogous to the PEM MIC-CLEAR signed message functionality. PGP 2.1 incorporates many patches from the user community to port it to more platforms. And it runs faster. Also, a lot of annoying bugs and ergonomic oversights have been fixed. PGP 2.0 fans will find many rough edges have been smoothed out. The filenames are pgp21.zip for the MSDOS executable release, and pgp21src.zip for the source code release. You must have PKUNZIP version 1.1 or later to unzip them, or they won't unzip. The primary initial FTP sites that have it are: Finland: nic.funet.fi (128.214.6.100) Directory: /pub/unix/security/crypt/ Italy: ghost.dsi.unimi.it (149.132.2.1) Directory: /pub/security/
razno.146 drpr,
-> Imam ja neku verziju tog MCaps-a ali sad ne znam źta te -> konkretno interesuje. Ne znam koja je verzija ali znam da je -> pisan u Basic-u i da ima manje-viźe odvratno korisniŽko -> me¬ulice (user interface ;) i da je skoro nemoguęe raditi sa -> veęim źemama. Ako ti program treba za analizu Da nastavim: Ja ima verziju Mcap III i pravo da ti kaČem nisam neźto zadovoljan.Prvo dok navedem neke poŽetne uslove itd... nije baź lako.Elem program privlaŽi jer radi sa miźem u grafiŽkoj okolini ali meni sluČi da neźto veęe nacrtam pa ondak drmnem Tospice pa radim kako treba. Joź jedna velika mana je źto ova verzija ne radi sa digitalnim kolima, znaŽi niźta od TTL i dr...Asistenti sa etf-a kaČu da su se raspitivali za verziju IV ali da ih je blokada zeznula te tako niźta od toga. Treba li napomenuti da je program iz '89 cope
razno.147 broker,
> ti neko valjda preporuŽiti neźto drugo. Mislim da je Tango > jedan program koji isto sluČi za analizu el. kola ali sa > njim veę nemam iskustva. Tango je program za razvijanje stampanih kola.
razno.148 dejanr,
reply yu.kod U direktorijumu R:\IBMPC\YU je UYU20.ZIP, nova verzija mog PD programa za konverziju kodnih rasporeda. Osim potpune kompatibilnosti sa prethodnom verzijom iz oktobra 1989, UYU 2.0 donosi i brojne znaŽajne novosti. NajvaČnija novost je parametar /C koji omoguęava da se fajl konvertuje iz jednog kodnog rasporeda u drugi. Dakle, sa (recimo) UYU *.TXT sve fajlove koji odgovaraju masci *.TXT prevodite iz vaźeg u standardni UYU raspored, me¬utim sa UYU *.TXT /C fajlove prevodite iz jednog rasporeda u neki drugi. UYU 2.0 obezbe¬uje konvertovanje raznih "tanjug like" rasporeda u kojima se jedno slovo zamenjuje sa dva i/ili obratno. Nema viźe ograniŽenja duČine linije na 255 znakova. Znatno je olakźano i ubrzano zadavanje kodnih rasporeda u okviru komandne linije, premda i dalje postoji moguęnost izbora iz menija ako se u komandnoj liniji niźta ne navede. Pomoęu environment promenljivih UYU i UYUCMD moČe se zadati kodni raspored i niz UYU komandi koje najŽeźęe koristite. Rad se moČe prekinuti pritiskom na SPACE ili Ctrl Break. Prekid rada je sada kontrolisan, radne datoteke se u oba sluŽaja uklanjaju sa diska. Program je veoma detaljno testiran od strane 40-tak korisnika Sezama, smatram(o) da ęe vas veoma pouzdano sluČiti. Uostalom, ni u prethodnoj verziji za ove tri godine nisu primeęeni znaŽajniji bug-ovi. UYU 2.0 je praktiŽno napisan "od nule" i pokazuje se viźestruko brČim od prethodnika. UYU 2.0 je praktiŽno napisan "od nule" i pokazuje se viźestruko brČim od prethodnika. Obezbe¬ena je delimiŽna podrźka ęiriliŽnih rasporeda i jednostavna konverzija iz jednog ęiriliŽnog rasporeda u drugi kao i iz ęirilice u latinicu i obratno. Po ovom pitanju ima joź źta da se uradi, dakle bięe i sledeęa verzija... moČda za sledeęu Novu godinu?
razno.149 feniks,
Moj prijatelj (koji ima YU tastaturu) pita zaźto pojedini programi ne prihvataju slovo Y nego opet mora da koristi slovo Z. Napominjem da koristi VKEYB program V.Kostięa koji je predhodno uspeźno zamenio uloge pojedinim tasterima. Unapred zahvalan S.P.
razno.150 vvelisavljev,
Treba mi "vozaŽ" za nemaŽku tastaturu i YUSCII raspored ugra¬en na Herculesu! Tj. treba mi drajver za tastaturu sa 102 tastera.
razno.151 iboris,
Ł Treba mi "vozaŽ" za nemaŽku tastaturu i YUSCII raspored Ł ugra¬en na Herculesu! Tj. treba mi drajver za tastaturu sa 102 Ł tastera. Uzmi VKEYB, odavde, sa sezama, pa napravi sam.
razno.152 bulaja,
**** new file **** \ibmpc\utility vgamax.arj (98.521 bytes) VGAMax 2.0, TSR za rad sa vise VGA fontova VGAMAX is a TSR utility that intercepts BIOS requests to change the video mode or the video font. VGAMAX will substitute a font of your choice for the default ROM fonts that you usually see on your screen. VGAMAX only affects text mode, and does not do anything when a graphics request comes in--VGAMAX lets the ROM BIOS handle all graphics requests. Uz program se dobija font grabber, font editor, palette editor i dosta raznih fontova.
razno.153 bulaja,
**** new file **** \ibmpc\utility snippr26.zip (20.952 bytes) Kopiranje dela ekrana na stampac, file ili keybd buffer Promene u odnosu na Snipper v2.4: v2.5 12 August 92 Communications Quote Tweak - Enhance filename get routine to allow any valid DOS filename key to be entered. - Add option "Q": save text to buffer prefixed with two quote characters. - Add option "M": save text to file prefixed with two quote characters. v2.6 20 October 92 Miscellaneous cleanup & enhancements - Adjust option "P" to store data into SNIPPER's buffer (conforms to other operations). - Retain buffer contents if Esc key is entered. - Suppress last CR/LF when option "G" is used. - Allow option "G" to recall data from SNIPPER's buffer multiple times. - Add option "T": substitute a TAB character for the CR character when retrieving data from buffer. (Facilitates use of SNIPPER with tn3270 emulation programs.) - Miscellaneous "tweaks" for code size and efficiency.
razno.154 pedjolino,
Ima li neko bilo kakvu dokumentaciju o COVOX muzickoj kartici ? U obzir dolaze i iskustva ... Pozdrav, Pedja.
razno.155 mark,
Zanima me zna li neko za neke edukativne programe za ucenje engleskog jezika. Mail me .... MArko
razno.156 zsiz,
Evo jedan mali program koji poravnava desnu ivicu teksta tako da vaź tekst izgleda kao da je ra¬en u "velikom" programu za obradu teksta. rj.arj
razno.157 ztuke,
da li neko zna koji je format muziŽkog fajla koji poŽinje sa FORM...? evo primera... tuke ps. sve źto je potrebno je program PBACK koga mislim ima i na sezamu. pps. mene interesuje da taj fajl prebacim u Creative Voice File ili Multi-Media Wave Windows format! volan.zip
razno.158 skerl,
> Zanima me zna li neko za neke edukativne programe za ucenje > engleskog jezika. Evo par language teacher-a koje imam. Napravljeni su kao kviz: a, b, c pitalice :) Ima i gramatickih pravila. Ukoliko ima zainteresovanih neka se jave pa da gorenapunim. Pozdrav, Skerl. LANGUAGE TEACHER Version 2.0 -- 10/24/87 by Cindy & Andrew Bartorillo Distributed by Micro Tutor Products 1819 Millstream Drive Frederick, Md. 21701 Copyright 1982,87 - A Sharware Educational Program You can find the latest copies of The LANGUAGE TEACHER series on our Bulletin Board, The BAUDLINE II, at 301-694-7108, 300/1200/2400 N/8/1. PROGRAM FILES: The following files should appear in the applicable ARChive: SPAN1-20.ARC: TEACHER.EXE VOCAB1.DAT thru VOCAB15.DAT TEACHERC.EXE VERB1.DAT thru VERB12.DAT TEACHER.TXT PHRASE1.DAT thru PHRASE15.DAT FREN1-20.ARC: TEACHER.EXE VOCAB1.DAT thru VOCAB16.DAT TEACHERC.EXE VERB1.DAT thru VERB16.DAT TEACHER.TXT PHRASE1.DAT thru PHRASE10.DAT FREN2-20.ARC: TEACHER.EXE VOCAB1.DAT thru VOCAB18.DAT TEACHERC.EXE VERB1.DAT thru VERB16.DAT ITAL1-20.ARC: TEACHER.EXE VOCAB1.DAT thru VOCAB17.DAT TEACHERC.EXE VERB1.DAT thru VERB15.DAT TEACHER.TXT PHRASE1.DAT thru PHRASE5.DAT
razno.159 bcetina,
>> Zanima me zna li neko za neke edukativne programe za ucenje engleskog Imam ja WG (word gallery). Vrlo simpatiŽno ali za malu decu, sliŽice lepe i jednostavne u bojama (moČe i na HGC us simcga) i joź svira neke deŽije pesmice. Ako te zanima, javi ako ne javi źta si nabavio, zanimaju me sve vrste edukativnih programa.
razno.160 bcetina,
>> pps. mene interesuje da taj fajl prebacim u Creative Voice File ili >> Multi-Media Wave Windows format! Iju, źta je to? Uopźte ne znam o Žemu govorite, ali baź zat da pitam. Neźto je pisalo po novinama da postoje neki softveri za slepe koji Žitaju. Neźto kao napisan text on proŽita glasom. Imam slepu taźtu :( u kuęi pa me zanima. Ako je asocijacija bila pogreźna, izvinte.
razno.161 ladislavs,
> Evo par language teacher-a koje imam. Napravljeni su kao > ITAL1-20.ARC: TEACHER.EXE VOCAB1.DAT thru 'Ajde, baź bi voleo da vidim ovaj 'talijanski. ciLa.
razno.162 d.petrovic,
Ă> zainteresovanih neka se jave pa da gorenapunim. UŽini to... kako reŽe? :). Jel ima neko one prevode sa japanskog, beźe ih u nekoj conf ovde... uvoz programa u memoriju valjda i sliŽne stvari :)))
razno.163 skerl,
ITAL1-20.ARC: TEACHER.EXE VOCAB1.DAT thru VOCAB17.DAT TEACHERC.EXE VERB1.DAT thru VERB15.DAT TEACHER.TXT PHRASE1.DAT thru PHRASE5.DAT Pozdrav, Skerl. ital1-20.arc
razno.164 skerl,
SPAN1-20.ARC: TEACHER.EXE VOCAB1.DAT thru VOCAB15.DAT TEACHERC.EXE VERB1.DAT thru VERB12.DAT TEACHER.TXT PHRASE1.DAT thru PHRASE15.DAT Pozdrav, Skerl. span1-23.arc
razno.165 skerl,
FREN1-20.ARC: TEACHER.EXE VOCAB1.DAT thru VOCAB16.DAT TEACHERC.EXE VERB1.DAT thru VERB16.DAT TEACHER.TXT PHRASE1.DAT thru PHRASE10.DAT FREN2-20.ARC: TEACHER.EXE VOCAB1.DAT thru VOCAB18.DAT TEACHERC.EXE VERB1.DAT thru VERB16.DAT Pozdrav, Skerl. fren.zip
razno.166 mrajacic,
> Imam ja WG (word gallery). Vrlo simpatiŽno ali za malu decu, sliŽice > lepe i jednostavne u bojama (moČe i na HGC us simcga) i joź svira neke > deŽije pesmice. Ako te zanima, javi ako ne javi źta si nabavio, zanimaju A da vi svi lepo poźaljete ovamo to źto imate? Mislim da takve stvari zanimaju źiri krug korisnika SEZAM-a (a i źire). POZDRAV
razno.167 zsiz,
# Evo par language teacher-a koje imam. Napravljeni su kao #kviz: a, b, c pitalice :) Ima i gramatickih pravila. Ukoliko ima #zainteresovanih neka se jave pa da gorenapunim. # LANGUAGE TEACHER # Version 2.0 -- 10/24/87 # by Cindy & Andrew Bartorillo #FREN1-20.ARC #FREN2-20.ARC #ITAL1-20.ARC Ja sam zainteresovan za ove fajlove. {alji. Pozdrav. zsiz
razno.168 ztuke,
*> u kuęi pa me zanima. Ako je asocijacija bila pogreźna, izvinte. Asocijacija je bila pogreźna. Radi se o najobiŽnijim sound fajlovima koje bih hteo da sluźam u windowsima, a ne samo pod dosom. Normalno, kao źto je uobiŽajeno za sve PC-je, postoji mali milion razliŽitih formata, a ovaj mi je nepoznat, pa reko moČda neko zna za njega. (prevashodno mislim na one sa zvuŽnim karticama!). tuke
razno.169 bcetina,
>>> Imam ja WG (word gallery). Vrlo simpatiŽno ali za malu decu, sliŽice >> A da vi svi lepo poźaljete ovamo to źto imate? Mislim da takve stvari >> zanimaju źiri krug korisnika SEZAM-a (a i źire). MoČe, samo da vidim da li je SW. InaŽe na Sezamu ima jako malo EDUKATIVNOG softvera. Zaźto? Proverio sam, jeste SW, evo źaljem. 140k za mali deca. wg.zip
razno.170 vvelisavljev,
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HITNO mi treba fajl iz VENTURE DEFAULT.STY (ako nemate taj !? onda bilo koji *.STY ) Ostavite mi to źto pre na mail, ili joź bolje pozovite me telefonom da se dogovorimo oko transfera!
razno.171 mrajacic,
> Proverio sam, jeste SW, evo źaljem. 140k za mali deca. Uhhh, nisam znao da je tolko veliko. Doduźe źta znaju mAla deca źta je 140k(B)? HVALA na trudu i vremenu. POZDRAV P.S. MoČda bi se mogao napraviti neki direktorijum za ovakve stvari?
razno.172 pedjolino,
Imas li ti neku dokumentaciju o COVOX-u i ne samo ti vec bilo ko HITNO JE !??!?!?!?!?!?!?
razno.173 iboris,
Ł Ł Evo par language teacher-a koje imam. Napravljeni su kao Ł kviz: a, b, c pitalice :) Ima i gramatickih pravila. Ukoliko ima To si verovatno skinuo svojevremeno sa trickla. I ja sam ih skinuo, pa obrisao, jer su bezveze, ne moČe niźta da se nauŽi, sem malo pojedinaŽnih reŽi.
razno.174 mstanic,
>> Imas li ti neku dokumentaciju o COVOX-u i ne samo >> ti vec bilo ko HITNO JE !??!?!?!?!?!?!? CONF JOIN PC.HARD.2 CONF READ 11.361 Neźto malo o COVOX-u (shema i kratak opis)
razno.175 pedjolino,
Hvala...
razno.176 bbaja,
>|| >|| Hvala... >|| Kome da se ja zahvalim ;)
razno.177 bearboy,
║ Ima li neko bilo kakvu dokumentaciju o COVOX muzickoj ║ kartici ? Kao prvo, ja Covox ne bih svrstao u kategoriju muziŽkih kartica veę u kategoriju zvrŽki :) ║ U obzir dolaze i iskustva ... Lepo, sasvim lep zvuk ako je pristojno ura¬en, jedino źto mu fali je programska podrźka....
razno.178 bearboy,
║ Imas li ti neku dokumentaciju o COVOX-u i ne samo ║ ti vec bilo ko HITNO JE !??!?!?!?!?!?!? Reci źta treba ?! Ja sam se dosta muŽio (i i dalje se muŽim :) s njim...
razno.180 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\UTILITY\*.* ---------------------- lptx80a zip 11817* LPTx v8.0a Beta, redirekcija stampanja u datoteku
razno.181 vitez.koja,
#=>**** new file **** Trebao bi da ostavljas ovakve poruke i u sezam:datoteke (valjda se tako zove)... preglednosti radi.
razno.182 bulaja,
│> **** new file **** │Trebao bi da ostavljas ovakve poruke i u sezam:datoteke │(valjda se tako zove)... preglednosti radi. └─── Ako mislis na preglednost da se vidi sta je stiglo u poslednje vreme od datoteka, za to je lakse dati jedno 'dir datum+ /a'.
razno.183 vcalic,
Jel' ima neko onaj programŽię źto se stavlja u CONFIG.SYS i spreŽava ispisivanje poruka koje izbacuju razni device driveri?
razno.184 drakce,
│ Jel' ima neko onaj programŽię źto se stavlja u CONFIG.SYS i spreŽava │ ispisivanje poruka koje izbacuju razni device driveri? └─────── Zove se NICBOOT1.ZIP, naęi ęeź ga u PC.USER, poruka 17.19. Pozdrav
razno.185 dragisha,
ű> MoČe, samo da vidim da li je SW. InaŽe na Sezamu ima jako malo ű> EDUKATIVNOG softvera. Zaźto? Kad reŽe edukativni softver... Skinuo sam nedavno dvije Apogee edukativne igre. 1math i 1rescue. Ako Čeliź da ih probaź na klincima:), imaź ih u i:\games na Hobbiton BBSu. Pozdrav, dd
razno.186 zzile,
Pre izvesnog vremena ostavio sam u direktorijumu utility moj program schooser.zip to jest EASY CHOOSER. Vidim da ga je veci broj skinuo, pa ako ga neko od ucesnika ove konferencije koristi, interesuju me komentari na rad programa, tj. volio bih da se ovde povede diskusija o ovom programu. Program ima funkciju kao na primer Norton komander ili PCshell.
razno.187 vitez.koja,
#=> Ako mislis na preglednost da se vidi sta je stiglo u #=> poslednje vreme od datoteka, za to je lakse dati jedno #=> 'dir datum+ /a'. Ali mislio sam na SVE nove datoteke, (RD cini svoje :) a cini mi se da ti ostavljas poruke o novim fajlovima u odgovarajucim konferencijama. Trebalo bi, ako sam u pravu, da listam sve poruke u vise konferencija da bih nasao sta me zanima, a to traje i nije posebno zanimljivo. Mislim da bi bilo sasvim prirodno da informaciju o novim datotekama na sezamu nadjem u temi sezam:datoteke :)
razno.188 darone,
>> pa ako ga neko od ucesnika ove konferencije >> koristi, interesuju me komentari na rad >> programa, tj. volio bih da se ovde povede >> diskusija o ovom programu. Zakasnio si par godina... I trebalo bi da imaź nekog 'reŽunarskog ergonomistu' pored sebe, da ti prepravi malo komande, tastere i ostalu kozmetiku. Ako moram da budem oźtar (da mi? ;))) probao - video - ostavio. Navika na NC. darone
razno.189 bulaja,
│Ali mislio sam na SVE nove datoteke, (RD cini svoje :) a cini mi se da │ti ostavljas poruke o novim fajlovima u odgovarajucim konferencijama. │Trebalo bi, ako sam u pravu, da listam sve poruke u vise konferencija │da bih nasao sta me zanima, a to traje i nije posebno zanimljivo. └─── Pa mozes da das dir /n i vidis sta je novo stiglo. Ili dir <datum> (npr. dir 010293+ /a) da vidis sta je stiglo u odredjenom periodu. Ili da na kraju meseca pogledas ndatxx.txtu \novosti dir-u,... :)
razno.190 zzile,
> Zakasnio si par godina... Naravno da nema smisla izmisljati toplu vodu, ali ne nadjoh ni jedan komercialni program, te namene, kojim bih video fajlove u raznim bojama prema ekstenzijama, kao u hdir-u.
razno.191 vitez.koja,
#=> Pa mozes da das dir /n i vidis sta je novo stiglo. Ili #=> dir <datum> (npr. dir 010293+ /a) da vidis sta je stiglo #=> u odredjenom periodu. Ili da na kraju meseca pogledas #=> ndatxx.txtu \novosti dir-u,... :) Lepo kaze narodna : Ne ulazi u raspravu sa file moderatorom... (jerbo je isti uvek u pravu, prim.aut.) ;)
razno.192 robert,
>> ni jedan komercialni program, te namene, kojim bih video fajlove >> u raznim bojama prema ekstenzijama, kao u hdir-u. 4DOS !???!?!?!
razno.193 snemcev,
>> Lepo kaze narodna : Ne ulazi u raspravu sa file moderatorom... (jerbo >> je isti uvek u pravu, prim.aut.) ;) «lan 1 File moderator je uvek u pravu. «lan 2 Kad file moderator nije u pravu, primenjuje se Žlan 1 ovog Zakona. Nisam odoleo ;))))
razno.194 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\SYSTEM\ ---------------------- srdsk201 zip 54011* Koriscenje RAM diska promenljive velicine ReSizeable RAMDisk 2.01. Copyright (c) 1993 Marko Kohtala. Released Jan 10th, 1993. SRDISK is a virtual disk device driver and controller capable of using over 32M of XMS (2.0) or EMS (4.0) memory. The disk can be disabled and it's size can be changed without rebooting.
razno.195 milan,
> R:\IBMPC\SYSTEM\ > ---------------------- > srdsk201 zip 54011* Koriscenje RAM diska promenljive velicine > > > ReSizeable RAMDisk 2.01. Copyright (c) 1993 Marko Kohtala. Released > Jan 10th, 1993. Evo ti i najnovija 2.02 verzija od Jan 27th, 1993., kol'ko da ne dilujeź zastareo softver po SEZAM-u, dok ti ne reźimo taj problem sa SET HOST/X29. ;) Pl poz M
razno.196 .bale.,
Jel ima neko neki program koji moze da stampa na Epson LQ-400 200 slova u liniji, svejedno da li je portrait ili landscape? Regards from .bale. ! #:*)+-<
razno.197 vlad,
Ave populuse! Zahvaljujem se na neoŽekivano dobrom odzivu u grupu LINK i sa zadovoljstvom (a bogami i sa Čaljenjem) objavljujem da je gorepomenuta POPUNJENA! Pozivam ostale zainteresovane za razne vrste povezivanja dva raŽunara u "kuęnu mreČu" da se angaČuju na eventualnom otvaranju teme koja bi se bavila ovim podruŽjem. Pozdrav, Vladan.
razno.198 darone,
>> Jel ima neko neki program koji moze da stampa na >> Epson LQ-400 200 slova u liniji, svejedno da li >> je portrait ili landscape? mail write dmiric, iako nisam siguran da ima baź to. U svakom sluŽaju bięe ti od pomoęi. Ako ne reźi njegov ST (Save Tree), reźięe on :) darone
razno.199 peca.st,
!-> Pozdrav, Vladan. Daj ŽoveŽe, ja sam svojevremeno stavio istu poruku na dva mesta, pa se digla graja, a ti istu poruku stavi (do sada ;( ) na 3 mesta! Stavi na jedno, ovakve konferencije (PC.Hard, PC.User, PC.Prog) skoro svi prate... P e C a
razno.200 vlad,
-> Daj ŽoveŽe, ja sam svojevremeno stavio istu poruku na dva mesta, pa -> se digla graja, a ti istu poruku stavi (do sada ;( ) na 3 mesta! Primam kritiku. Bilo mi je stalo da poruku vide svi koje bi mogla da interesuje, uz rizik da priŽinim malu neugodnost onima koje to ne zanima. Ako je to joź nekom smetalo, ja mu se izvinjavam. Btw, ti si jedini koji se Čalio na moju trostruku poruku, a u stvari su bile dve trostruke. ZnaŽi da nisi baź pomno pratio konferencije kao źto tvrdiź da veęina radi, a istovremeno znaŽi i to da viźestruke poruke ne smetaju veęini onoliko koliko smetaju tebi. Pozdrav, Vladan.
razno.201 vitez.koja,
#=> Btw, ti si jedini koji se zalio na moju trostruku #=> poruku, a u stvari su bile dve trostruke. Znaci da nisi #=> bas pomno pratio konferencije kao sto tvrdis da vecina #=> radi, a istovremeno znaci i to da visestruke poruke ne #=> smetaju vecini onoliko koliko smetaju tebi. Ma kakvi jedini... evo ja se sada zalim. Uglavnom ljude mrzi da dizu graju. Mene je bar mrzelo. Ali peca je u pravu - iritira kad vidis istu poruku u deset konferencija. A ti mu ocita predavanje ...
razno.202 vlad,
-> Ma kakvi jedini... evo ja se sada zalim. Uglavnom ljude mrzi da -> dizu graju. Mene je bar mrzelo. Ali peca je u pravu - iritira kad -> vidis istu poruku u deset konferencija. A ti mu ocita predavanje -> ... Na ovo sam veę odgovorio u prvom delu svoje poruke. Neęu sam sebe da kvotiram. Drugi deo nije predavanje nego mala veČba iz logike (no hard feelings). Pozdrav, Vladan.
razno.203 ladislavs,
Ima li neko zadovoljavajuęi drajver za miźa duČine 5-6 k? Hteo bi da ga spakujem u High Memory. ciLa.
razno.204 ematic,
> Ima li neko zadovoljavajuęi drajver za miźa duČine 5-6 k? > Hteo bi da ga spakujem u High Memory. Evo ga jedno drajverŽe, gore zauzima 7.5 k :) a4mouse.com
razno.205 ladislavs,
> Evo ga jedno drajverŽe, gore zauzima 7.5 k :) Skin'o sam ga, svi¬a mi se i poŽinjem da ga upotrebljavam, ali joź uvek nisam uspeo da ga strpam u HighRAM, tako da je konkurs joź uvek otvoren. Thanks. ciLa.
razno.206 ematic,
> Thanks. Molim :)
razno.207 wizard,
>> Ima li neko zadovoljavajuęi drajver za miźa duČine 5-6 k? >> Hteo bi da ga spakujem u High Memory. Evo ovo sam vaź danas naźo. Zauzima 4,624 bajta i koliko sam video radi. Kao parametar mu zadajeź broj serijskog porta. tmouse.com
razno.208 jtitov,
>> Evo ga jedno drajverce, gore zauzima 7.5 k :) > > Skin'o sam ga, svida mi se i pocinjem da ga upotrebljavam, > ali jos uvek nisam uspeo da ga strpam u HighRAM, tako da > je konkurs jos Skunih ga i ja i odmah bacih. Driver je los, nije podrzan u modovima vecim od 80x25 (text mod), tj. tamo brljavi. Da zauzima 7.7k u memoriji - zauzima, ali dzaba vam to. I dalje je lmouse (za sada) ono pravo. Manji drajver, testko da ces naci. Bas me zanima izgled tvoje hi memorije i koju masinu imas.
razno.209 ladislavs,
> Manji drajver, testko da ces naci. Bas me zanima izgled > tvoje hi memorije i koju masinu imas. Evo ga (samo ne znam źta ęe Ti ;) : C006 C0070-C036F LASTBYTE [DEV] 768 <──┐ drajveri C037 C0380-C07AF HIMEM [DEV] 1,072 ├─iz lastbyte C07B C07C0-C14CF HIGHUMM [DEV] 3,344 <──┘ paketa C14D C14E0-CFF9F DOS Upper Memory Block C14E C14F0-CC3BF ╠═Device Drivers C14F C1500-CC3BF ║ └─STACKER [DEV] 44,736 <── źta ęeź CC3C CC3D0-CC3EF ╠═Operating System Data 32 mora se ;) CC3F CC400-CC4BF ╠═TMOUSE [ENV] 192 <──┐Wizardow CC4C CC4D0-CD5CF ╠═TMOUSE [TSR] 4,352 <──┘drajver za paRcova. CD5D CD5E0-CD69F ╠═[¨¨¨Free¨¨¨] [ 192] CD6A CD6B0-CD9EF ╠═NCACHE [TSR] 832 CD9F CDA00-CFF4F ╠═NCACHE [TSR] 9,552 CFF5 CFF60-CFF9F ╚═[¨¨¨Free¨¨¨] [ 64] Uz ovo imam 625,072 bajta free LowDos. PloŽa je Headland ht12 16MHz/1M. Izgleda źaźavo, ali mene ploŽa manje boli ;).
razno.210 ladislavs,
> Evo ovo sam vaź danas naźo. Zauzima 4,624 bajta i koliko > sam video radi. "Uglavio" sam ga, knap pasuje, a bięe gore sve dok ne zabrlja (kuc, kuc, kuc ... :). ciLa.
razno.211 zkrstic,
> C14F C1500-CC3BF ║ └─STACKER ▒DEV» 44,736 <── źta ęeź Cila! Ja sam tebe smatrao za ozbiljnog djeŽarca... ;))) Zkr
razno.212 ladislavs,
> Cila! Ja sam tebe smatrao za ozbiljnog djeŽarca... Vreme je da se otkriju karte. Bolje da sad iza¬emo na Žistac, nego da posle dolazi do krupnijeg me¬unarodnog incidenta (recimo da zakazujemo termine po klubu ;))))). ciLa.
razno.214 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\UTILITY\*.* ---------------------- at-slow4 arj 8475 Usporava racunar, korisno za igre (demo ver,radi 5 min) AT-SLOW 80286/386/486 slowdown program. Version 4.00, Major revision fixes serious bugs that caused hard disk I/O problems. Now works with 80486 25-66mhz machines allowing a 486 to run at 386 and 286 speeds. New version allows enabling, disabling and changing of speed within game or program. New install option allows entering of speed in MHZ and the delay is automaticaly calculated.
razno.215 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\UTILITY\*.* ---------------------- drc20 zip 96491 Od testualnih (readme) datoteka pravi .EXE user guide David's Readme Compiler attempts to provide a better way of creating readme files. It's a set of programs which allow you to create executable user guides - one program contains it all, no need for extra files. You create a simple text file which tells DRC how to present your guide, run it through the compiler (RCOM.EXE), and violů! All done! DRC allows you to "nest" text, effectively creating a hierarchical menu structure. You can do this to an arbitrarily deep level. DRC supports colour, and allows printing and extracting of text. You can highlight words in a message. DRC has a search command which can look through a file in a free-text form for keywords.
razno.216 panco,
> drc20 zip 96491 Od testualnih (readme) datoteka pravi > .EXE user guide Ja probao pa mi nesto neide... Rcom mi od .doc fajla napravi istoimeni .exe i kad ga pozovem nista :(( U cemu je problem ?
razno.217 jtitov,
> Ja probao pa mi nesto neide... Rcom mi od .doc fajla > napravi istoimeni .exe i kad ga pozovem nista :(( A da li si u .doc file ubacio (najverovatnije) potrebne kodove, koje opet, rcom interpretira i uz pomoc njih napravi onakav sarenis kao za svoj readme? To ovako, na prvi pogled, a mozda i gresim.
razno.219 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\MISC\*.* ---------------------- cdisk637 arj 135567 CatDisk v6.37, vodjenje evidencije o disketama (#1/2) cdisk637 a01 132860 CatDisk v6.37, vodjenje evidencije o disketama (#2/2) --[ CATDISK V6.37 ]-- CATDISK: Fixed a bug that caused a Run-Time Error 100 when directing a sorted full report by filespec to a disk file. --[ CATDISK V6.36 ]-- CATDISK: The Archive Extract setting will now have an effect on which files from the catalog will be included in a report. OFF will exclude files contained in archives, even though they exist in the catalog, ON or QUERY will include them. Added a command line option /ALLFILES, which will override the above. --[ CATDISK V6.35 ]-- DISKFILL: If you did not add the /NOTAGALL option to the command line, DISKFILL would come up with subdirectories tagged as well. Fixed. --[ CATDISK V6.34 ]-- DISKFILL: You may now change subdirectories on the current drive via point and shoot from the file list. CATMGR: You may now rename a volume from within this list and have all affected entries changed in both the summary and catalog files automatically. --[ CATDISK V6.33 ]-- Fixed a small problem encountered when CATDISK would try to extract a main ZIP file comment when the ZIP itself is not expanded.
razno.220 ilazarevic,
> compiler (RCOM.EXE), and violů! All done! Ne bih da budem sitniŽar, ali viola je jedno, a voila drugo ;)
razno.221 pedjolino,
HITNO !!!! Treba mi informacija o strukturi zaglavlja .VOC datoteka ! Znam da je dugaŽka 32 bajta ali źta znaŽi ?!?!??! :) HELP PLEASE....
razno.222 bulaja,
Da ne saljem sad pojedinacan reply na svaku datoteku :), ali zahvaljujemo SPantic-u na programima sa Useful24 spiska koje je poslao. Takodje hvala i Skerl-u koji je jedan deo poslao u conf, a deo i u grupu pa niste mogli svi da vidite :). Arigato (to je na japanskom:)!
razno.223 imtel,
* zahvaljujemo SPantic-u na programima sa Useful24 spiska. Preostale datoteke sa spiska (one kabaste) moČete pokupiti sa IMTEL BBS-a (PC Write, PC File, EnVision, Draft CAD, MegaBack...). ZorMi
razno.224 spantic,
> Preostale datoteke sa spiska (one kabaste) moČete pokupiti > sa IMTEL BBS-a (PC Write, PC File, EnVision, Draft CAD, > MegaBack...). Da li je neko skinuo Jargon? Jeste da ęe poźtanske troźkove da plate Fran... ovaj O:) nije bitno, ali da se ne skida badava.
razno.225 skerl,
│ Da li je neko skinuo Jargon? Jeste da ce postanske troskove da plate │ Fran... ovaj O:) nije bitno, ali da se ne skida badava. └──── 'Ajde da se niko ne grci i ne skida ga a ja cu da ga okacim na Sezam o Uskrsu, tada ce da mi stigne - vozom ;) Pozdrav, Skerl.
razno.226 spantic,
Lako podeźavanje boja ekrana? Evo :) ANSISET (V1.00) ANSISET NAME ansiset - set foreground or background colors and do keyboard reassignment using ANSI driver for DOS DESCRIPTION Ansiset is a program that is used to set the foreground and background colors and do keyboard reassignment using the ANSI driver for DOS. Options are of five kinds: foreground color options, background color options, other color options, keyboard reassignment options and miscellaneous options. Any number of options may be specified in any order. They are executed in the order given. Venu P. Gopal ansiset.zip
razno.227 janko,
> Da li je neko skinuo Jargon? Jeste da ęe poźtanske Ja bih jako voleo da do¬em do nekog sveČijeg JARGON-a od onog koji su Slovenci okaŽili tamo kod njih pre sto godina.
razno.228 vzoran,
IMA LI NEKO PROGRAM ZA WINDOWS KOJI CRTA BAR KODOVE U NEKOM GR. FORMATU
razno.229 spantic,
> 'Ajde da se niko ne grci i ne skida ga a ja cu da ga > okacim na Sezam o Uskrsu, tada ce da mi stigne - vozom ;) Mislim da Francuzi treba da ti poźalju zahvalnicu :)) Hvala i od mene :)
razno.230 pedjam,
Imam ja, ali se ne seęam koliko je taŽno veliki, a ni da li je komercijalan. Ako si joź zainteresovan, javi mi na mail, pa ęu ti dati taŽnije podatke (a moźda i joź po neźto uz podatke ;) )
razno.231 skerl,
│ Hvala i od mene :) └─── Pas de quoi :) Skerl.
razno.232 draganf,
A źto pod Windows
razno.233 enterprise,
hi! evo imam jedno potanje za sve vas :) skinuo sam sa Sezama program Drwave, tj. program koji od svakog programa ili igre pravi Door program ili igru :) imam i .doc file ali je tolko dug da mi se stvarno neisplati da ga citam jer nemam vremena, i osim toga taj program sluzi i kao BBS program tako da .doc file ima stvari koje meni netrebaju :(((( treba mi 3 ili 4 komande i to je sve... u stvari ocu samo da znam sta trebam da uradim da bih recimo igru ARKANOID ili neku drugu pretvorio u Door igru? kako? sta da radim? please, ostavite mi mail ili onde poruku sto pre, ko mi pomogne dobice visi nivo pristupa na mom bbs-u :) Cu
razno.234 banex,
>> skinuo sam sa Sezama program Drwave, tj. program koji od svakog >> programa ili igre pravi Door program ili igru :) Gde na Sezamu si naźao taj program? U dir-u imaź program DOORWAY (da li si na njega mislio?) koji ti omoguęava da preko njega i modema koristiź program koji nije za to predvi¬en. Na taj naŽin moČeź da koristiź klasiŽne dos programe, naravno ako ne rade sa grafikom (mogu i oni samo je rad prespor). Doorway-u zadajeź odre¬ene parametre u komandnoj liniji i na taj naŽin forsiraź izvrźenje obiŽnog programa (doorway preuzima kotrolu i preusmerava ulaz/izlaz sa/na modem) ali tih parametara ima malo viźe i zavise od sluŽaja do sluŽaja pa moraź da proŽitaź uputstvo. Eventualno mi reci koji program Čeliź preko njega da startujeź pa da probam da ti navedem sve potrebne parametre. Doorway inaŽe ne pravi door programe od obiŽnih veę omoguęava da se oni koriste. Tako¬e, moČe se vrlo lako iskoristiti za 'remote' pristup raŽunaru preko modema a vrlo je lak za koriźęenje. CU! -BANE-
razno.235 pedjolino,
##>> i zavise od sluŽaja do sluŽaja pa moraź da proŽitaź ##>> uputstvo. Eventualno mi reci koji program Čeliź preko njega ##>> da startujeź pa da probam da ti navedem sve potrebne ##>> parametre. Molio bih te da poźaljeź doc file sa svim opcijama doorway-a...ukoliko je to u file-u...nemoj da prepisujeź...:)
razno.236 darone,
Zanimljiv programŽię, zezalica. VGA, verovatno i EGA. daroneÚ« ti.com
razno.237 pedjolino,
##>> Zanimljiv programŽię, zezalica. Imam dosta loźih iskustava sa tim malim programŽięima...:) na primer svojevremeno mi se dopao onaj SRBIJA.EXE mnogo smeźan program pazi obriźe ti fat tabelu...:) tako da od sad pa na dalje i u buduęe izbegavam sve te male podle stvari...:) Mogao si da napiźeź par reŽi...źta to radi...? Pozdrav, Pedja.
razno.238 darone,
>> Mogao si da napiźeź par reŽi...źta to radi...? Ne bih ja poslao ono źto nije sigurno. Jes da me mrzelo da sorseriźem fajl (Žitaj: dam copeu da mi disasemblira ;) , ali sam siguran da u 1001 bajt ne moČ niźta opasno da uradi - pogotovo źto ne piźe nigde na hard (provereno). Ti ono imaź herc? Ne radi bre ovo kod tebe :) darone
razno.239 pele,
>=} Mogao si da napiźeź par reŽi...źta to radi...? Obręe ekran naopaŽke. pele.
razno.240 peca.st,
!-> disasemblira ;) , ali sam siguran da u !-> 1001 bajt ne moČ niźta opasno da uradi - !-> pogotovo źto ne piźe nigde na hard !-> (provereno). Ako u 5 bajtova moČe stati reset raŽunara, onda bi moČda ladno u 1001 moglo da stane neźto mnoooogo opasnije. Pe¬a.
razno.241 milan,
> Ako u 5 bajtova moČe stati reset raŽunara, onda bi moČda ladno u 1001 > moglo da stane neźto mnoooogo opasnije. Dvesta reseta i jedan smajli pride? Pl poz M
razno.242 mmile,
>! -> disasemblira ;) , ali sam siguran da u >! -> 1001 bajt ne moČ niźta opasno da uradi - >! -> pogotovo źto ne piźe nigde na hard >! -> (provereno). > > Ako u 5 bajtova moČe stati reset raŽunara, onda bi moČda ladno > u 1001 moglo da stane neźto mnoooogo opasnije. > A u 2 (dva) bajta moze da stane nesto jos lepse INT 18h :) basic.com
razno.243 dnikolic,
>> A u 2 (dva) bajta moze da stane nesto jos lepse INT 18h :) Zipuj to bre, pa da skidam! :) dn
razno.244 darone,
>> A u 2 (dva) bajta moze da stane nesto jos lepse >> INT 18h :) E tek ovo ne smem da poteram na raŽunaru :))) Stvarno, źta radi? (stidljivo pitam :)) darone
razno.245 mmile,
> E tek ovo ne smem da poteram na raŽunaru :))) > Stvarno, źta radi? (stidljivo pitam :)) Pa ako imas IBM-ov bios ( nema teorije da ga imas ) onda bi ja mislim ovaj program pozvao basic iz roma, a ovako ispise NO ROM BASIC (ili sl.) i pocne da piuce jednom ili vise puta. PS. Ja imam AMI bios neznam dali se to desava i na drugim "biosima".
razno.246 d.petrovic,
Ă> Dvesta reseta i jedan smajli pride? int 13? ;))
razno.247 pedjolino,
##>> Ti ono imaź herc? Ne radi bre ovo kod tebe :) Neka neka samo ti ujedaj...kupięu ja vga !!! (a tada ęe biti moderna XGA :) ) P.S. Žisto da znaź ne bi ga uzimao i da radi samo na Hercules-u ! ;))
razno.248 darone,
>> PS. Ja imam AMI bios neznam dali se to desava i >> na drugim "biosima". Probah ja to, i pojavilo mi se 'Press F1 for Setup or any key to continue'. Sa F1 ulazi u setap, sve kao da sam uźao u njega pre dizanja sistema, a any key me vrati u DOS. Zato sam ga lepo preimenovao u setup.com, i sluČi svrsi :) darone
razno.249 peca.st,
Valjda sam pogodio temu? Dakle, treba mi źto viźe :) ANSI kodova, prosto i jednostavno. :) Na mail ili ovde, sve jedno. Pe¬a.
razno.250 mmile,
> Dakle, treba mi źto viźe :) ANSI kodova, prosto i jednostavno. :) > Na mail ili ovde, sve jedno. Evo sta kaze 4dos help o tome. 4dosansi.txt
razno.251 mmile,
> Probah ja to, i pojavilo mi se 'Press F1 for Setup > or any key to continue'. Sa F1 ulazi u setap, sve > kao da sam uźao u njega pre dizanja sistema, a any > key me vrati u DOS. Zato sam ga lepo preimenovao u > setup.com, i sluČi svrsi :) Tek sad vidim koliko je moje programersko umece. :) Program ima auto detekciju bios-a (fuj) i ako je bios IBM on pozove bejzik, ako je AMI onda pisti i blokira racunar, a ako je XXXX ( tj. tvoj bios ) onda pozove setup. Vidis covece tri programa u dva bajta. :)
razno.252 dr.grba,
>> Neka neka samo ti ujedaj...kupicu ja vga !!! >> >> (a tada ce biti moderna XGA :) ) Eto. Nije bitno sta je korisno i potrebno, vec sta je moderno. Jesil' i ti od onih sto kupuju patike za >150 DEM ?... ...pa se posle brane recenicom "pa to svi nose"...
razno.254 peca.st,
!-> Evo sta kaze 4dos help o tome. Zahvaljujem, Milenko. Pe¬a.
razno.257 nboskovic,
Evo joź malo raznoraznih interesantnih kombinacija tastera za korisnike Norton Commander-a. Ako Čelite da se iz nekog poddira brzo vratite u rut diska pritisnite samo CTRL+\ ( za one koji imaju YUSCII treba pritisnuti bek sleź iliti alt+92 :). Ako ste zadali neku komandu u komandnoj liniji dok ste pod Nortonom, a Čelite da promenite diretorijum, i za to ima leka: CTRL+PgUp vas vraęa u predhodni dir a CTRL+PgDn u sledeęi. Normalno, prvo kurzorom do¬ete na none dve taŽkice .. :)) Nadam se da ęe mnogima koristiti ove stvarŽice. Komande su, normalno, otkrivene sluŽajno :)) (c) klap nikola
razno.258 mjova,
da li ima neko drivere za memoriju izvesne ploŽe koja ima Žip: ACT A27C001. fajlovi se zovu EMMSAT.SYS SATSW.* i valjda neki doc. unapred hvala.
razno.260 sbrk,
>> Evo joź malo raznoraznih interesantnih kombinacija >> tastera za korisnike Norton Commander-a. Poźto vidim da je nekoliko ljudi veę ostavljalo pojedine primere komandi za NC, evo źaljem (valjda) sve komande: Samo pre toga jedno pitanje: da li neko zna kako se prenosi (i da li uopźte to moČe, jako bi mi trebalo) ceo path u komandnu liniju, neźto kao CTRL-Enter źto spuźta osvetljeno ime? NORTON COMMANDER -KOMANDE Esc -------------- Izlaz iz bilo koje akcije TAB ili Ctrl I --- Menja prozor (Disk ili direktorijum) <-> Ctrl R ----------- Posle zamene diskete ucitava direktorijum Enter ili Ctrl M - Startuje osvetljeni program --------------------------------------------------------------------------- Ctrl U ----------- Zamenjuje mesta prozorima <-> Ctrl O ----------- Iskljucuje / Ukljucuje oba prozora <-> Ctrl P ----------- Iskljucuje / Ukljucuje trenutno neaktivni prozor <-> Ctrl B ----------- Iskljucuje / Ukljucuje statusnu liniju <-> Ctrl L ----------- Umesto neaktivnog prozora daje status aktivnog diska <-> Ctrl J ili Ctrl Enter ------- 'Spusta' osvetljeno ime u komandnu liniju Ctrl E i X ------- Kretanje po vec otkucanim komandama sa mogucnoscu EDIT-a ili strelice ako su oba prozora iskljucena. --------------------------------------------------------------------------- ALT i Pocetno slovo(a) - Brzo pronalazenje programa --------------------------------------------------------------------------- Ctrl PgUp -------- CD .. Ctrl PgDn -------- CD ime Enter ili Ctrl M - CD ime Ctrl ░ ----------- CD ░ (na vrh root-a) --------------------------------------------------------------------------- Sivi + ---------- Grupno selektiranje programa Sivi - ----------- Grupno deselektiranje programa Ins -------------- Selektiranje / deselektiranje programa KOMANDE ZA EDIT-ovanje Ctrl A,S,D,F,E,X ili strelice ili Ctrl strelice - Kretanje po tekstu Ctrl Y ----------- Brisanje linije Enter ili Ctrl M - Dodavanje linije Ctrl W ----------- Brisanje reci na levo Ctrl T ----------- Brisanje reci na desno Ctrl K ----------- Brisanje do kraja linije Home ------------- Pozicioniranje na pocetak linije End -------------- Pozicioniranje na kraj linije Ctrl PgUp -------- Pozicioniranje na pocetak teksta Ctrl PgDn -------- Pozicioniranje na kraj teksta KREIRANJE NOVOG PROGRAMA EDIT-orom Sa Ctrl O iskljuciti oba prozora,pritisnuti F4 i otkucati ime programa i upitu izabrati New-File + Enter. EDIT-ovanje DIRINFO-file (u Status prozoru) Sa Ctrl L otvoriti Status prozor, sa TAB ili Ctrl I preci na Status prozor.Pritisnuti F4 za EDIT-ovanje.Posle upisa ili izmene teksta pritisnuti F10 ili Esc za izlaz.Na upitu izabrati Save + Enter. Pozdrav, Slavisha.
razno.261 petkovicd,
Jel zna neko neli program koji loguje ono sto otkucas na tastaturi u bilo kom trenutku i programu ? DEJAN
razno.262 janko,
> Poźto vidim da je nekoliko ljudi veę ostavljalo pojedine > primere komandi za NC, evo źaljem (valjda) sve komande: Nisu sve ;) ▒to ęe se uskoro videti... > NORTON COMMANDER -KOMANDE > Ctrl U ----------- Zamenjuje mesta prozorima <-> > Ctrl O ----------- Iskljucuje / Ukljucuje oba prozora <-> > Ctrl P ----------- Iskljucuje / Ukljucuje trenutno > neaktivni prozor <-> Ctrl B ----------- Iskljucuje / > Ukljucuje statusnu liniju <-> Ctrl L ----------- Umesto > neaktivnog prozora daje status aktivnog diska <-> Ctrl J > ili Ctrl Enter ------- 'Spusta' osvetljeno ime u komandnu > liniju Ctrl E i X ------- Kretanje po vec otkucanim > komandama sa mogucnoscu EDIT-a ili strelice ako su oba > prozora iskljucena. Joj, źta uŽini SOR od citata. :) Enivej, ovde u spisku fali CtrlQ koji uljuŽuje neaktivni sklonjeni prozor sa View opcijom, ili jednostavno ukljuŽije ili ne View u 'onom drugom' prozoru. > KREIRANJE NOVOG PROGRAMA EDIT-orom > > Sa Ctrl O iskljuciti oba prozora,pritisnuti F4 i otkucati > ime programa i upitu izabrati New-File + Enter. Jock. Prozori ne moraju da se iskljuŽe. ;) Dovoljno je ▒ift-F4. Odmah pita za ime datoteke, ukucamo ga i to je sve. :) Probajte sve źift-ef kombinacije, svideęe vam se. :) Alt-ef kombinacije su tako¬e jako zgodne. Time aktiviramo interni editor, npr., iako smo odabrali da inaŽe radimo sa eksternim, ili aktiviramo interni vjuver, ako inaŽe radimo sa eksternim. Milina. Kad smo kod eksternih vjuvera -- LIST.COM preimenujete u WPVIEW.EXE (njpvienj.edČe ;) (operacija je bezbedna, za divno Žudo, jer DOS, (ko bi to oŽekivao od njega, ja bogami, nisam) zna kog je tipa fajl i bez ekstenzije) i strpate u dir gde je NC i od tada na F3 imaź aktiviranje programa LIST. :) Mana: tada je malo opasno aktivirati onaj Ctrl-Q jer se ekrani malo pozbunjuju u tom trenutku -- NC oŽekuje da njpv. zna da radi i deo njegovog posla sa paČenjem ekrana.
razno.263 darone,
>> ALT i Pocetno slovo(a) - Brzo pronalazenje >> programa I direktorijuma, i direktorijuma! darone
razno.264 ladislavs,
> Kad smo kod eksternih vjuvera -- LIST.COM preimenujete u > WPVIEW.EXE (njpvienj.edČe ;) (operacija je bezbedna, za Elegantnije je u Extension File Edit staviti na kraju pobrojanih ekstenzija: *: list.com !.! i svi fajlovi koji nemaju neku od nabrojanih ekstenzija ęe biti izLISTani pritiskom na Enter. U ovom sluŽaju nema problema sa ^Q, a na raspolaganju su 3 opcije za listanje. ciLa.
razno.265 peacock,
####>> tastera za korisnike Norton Commander-a. Lepo od tebe. Kad smo vec kod Commandera, kada mu je datirana poslednja vezija?
razno.266 todorp,
> Jock. Prozori ne moraju da se iskljuce. ;) Dovoljno je Sift-F4. > Odmah pita za ime datoteke, ukucamo ga i to je sve. :) Moze a i ne mora ;) Ako ti je za externi editor setovan recimo qedit i stojis na nekom fajlu onda ce njega da edituje tako da je ipak bolje da ugasi prozore. Pozdrav od Todora.
razno.267 ematic,
>> Kad smo kod eksternih vjuvera -- LIST.COM preimenujete u >> WPVIEW.EXE (njpvienj.edČe ;) (operacija je bezbedna, za > > Elegantnije je u Extension File Edit staviti na kraju > pobrojanih ekstenzija: > * : list.com !.! I ukoliko ti je iz nekog razloga potreban 'njegov' vjuver i/ili editor, (a imaź za tu ekstenziju definisan svoj vjuver/ili_bilo_źta, ili si odredio eksterni editor za difolt) do¬eź na ime fajla koji hoęeź da gledaź/menjaź i Alt-F3, odnosno Alt-F4. Ako su iskljuŽeni paneli, ondak te u prozorŽetu pita za ime fajla. p.s. *oboČavam* NC, za mene je to jedan od najboljih programa koji su ikad ura¬eni za PC :)
razno.268 almi,
Ima joź i opcija Ctrl-R koja Žita ponovo dir aktivnog prozora (zgodno pri menjanju disketa. Pozdrav Almi.
razno.269 mjova,
>> Kad smo kod eksternih vjuvera -- LIST.COM preimenujete u >> WPVIEW.EXE (njpvienj.edČe ;) (operacija je bezbedna, za > Elegantnije je u Extension File Edit staviti na kraju > pobrojanih ekstenzija: > *: list.com !.! pa i nije baź. odavno sam u sam exe upisao list.com iz drugih razloga. prvo mi je stajao list.com kao onaj wp*.*, ali sad se viźe ne seęam zaźto sam upisao list.com u sam exe. e, to nije ni bitno. glavna razlika je u tome źto NC pre poziva lista preko F3 saŽuva ekran i ne dira komandnu liniju! kad se vratiź iz lista sve je tu kao i pre. znam da list moČe da vraęa ekran, ali komandnu liniju ne. drugo, ovako je konzistentno. ;)
razno.270 ladislavs,
Kad veę priŽmo o NC-u, da li neko koristi Norton Desktop 4 DOS i vredi li? ciLa.
razno.271 peacock,
#### Kad smo kod eksternih vjuvera -- LIST.COM preimenujete u #### WPVIEW.EXE (njpvienj.edze ;) (operacija je bezbedna, za divno Ili jos bolje, umesto LIST-a uzeti VIEW.EXE iz Norton Desktopa za DOS. Prava milina :)
razno.272 mjova,
> prvo mi je stajao list.com kao onaj wp*.*, ali sad se viźe > ne seęam zaźto sam upisao list.com u sam exe. e, to nije > ni bitno. setih se ;). fora je bila da imam jedan list (l.com) koji je u putanji i da radi Žak i pod command.com-omom. zbog toga nisam koristio aliase, a imam samo jednu kopiju lista (uźteda - cirka 30k ;).
razno.273 janko,
>> Jock. Prozori ne moraju da se iskljuce. ;) Dovoljno je >> Sift-F4. Odmah pita za ime datoteke, ukucamo ga i to je > sve. :) > > Moze a i ne mora ;) Ako ti je za externi editor setovan > recimo qedit i stojis na nekom fajlu onda ce njega da > edituje tako da je ipak bolje da ugasi prozore. Bogami, neęe. Bez obzira na kom sam fajlu, i bez obzira źto mi je eksterni Kjuedit, mene lepo pita Edit the file: i ostavi praznu liniju. Naravno, za ▒ift-F4. Samo F4 se ponaźa tako kako si ti opisao.
razno.274 janko,
>> Elegantnije je u Extension File Edit staviti na kraju >> pobrojanih ekstenzija: >> * : list.com !.! > > I ukoliko ti je iz nekog razloga potreban 'njegov' vjuver > i/ili editor, (a imaź za tu ekstenziju definisan svoj > vjuver/ili_bilo_źta, ili si odredio eksterni editor za > difolt) do¬eź na ime fajla koji hoęeź da gledaź/menjaź i > Alt-F3, odnosno Alt-F4. Ako su iskljuŽeni paneli, ondak te > u prozorŽetu pita za ime fajla. Ufff. O svemu ovome sa Alt sam bio pisao pre neku poruku. Alt ef kombinacije aktiviraju interni editor i interni vjuver koji su ugra¬eni u sam NC.EXE. Ono sa difolt ekstenzijom mi ne odgovara, jer ja Žesto volim da vidim proizvoljnu datoteku "kroz" ili u damp obliku. Tako ne bih mogao da pomoęu LIST-a lako gledam .EXE fajl iznutra, a kada mi je LIST dostupan na F3, baź svaki fajl mogu da vidim jednim dodirom.
razno.275 janko,
> Ili jos bolje, umesto LIST-a uzeti VIEW.EXE iz Norton > Desktopa za DOS. Prava milina :) NaČalost, nisam video Norton dekstop za Dos. Na źta to liŽi? Da li je to bolji NC od NC-a ili su "otiźli na drugu stranu?"
razno.276 idesign,
-=­> KREIRANJE NOVOG PROGRAMA EDIT-orom -=­> -=­> Sa Ctrl O iskljuciti oba prozora,pritisnuti F4 i otkucati ime -=­> programa i upitu izabrati New-File + Enter. Kreiranje novog fajla je moguęe i kada se pritisne Shift+F4. Pojavljuje se prozor za unos imena fajla. Ukoliko fajl pod unesenim imenom postoji on ęe se prebaciti u editor a ako ne postoji postavlja se pitanje New file i prebacuje u prazan editor. -=­> teksta pritisnuti F10 ili Esc za izlaz.Na upitu izabrati Save + -=­> Enter. Za izlaz + snimanje koristi i Shift+F10. Shift+F3 - Pita za ime fajl koji se pregleda. Shift+F4 - Gore opisano. Shift+F5 - Daje dve linije, fajl koji se kopira i u koji se fajl kopira. Shift+F6 - Kao Sh+F5 samo za Rename. Shift+F7 - Kao i bez Shift-a Shift+F8 - Pita za ime fajla koji se brise. Shift+F9 - Snimanje konfiguracije. Shift+F10- Gore opisano. ...Zlatan
razno.277 mdimitrijevic,
Hi! Ima li neko neki program koji ce osnovnoj DOS memoriji da doda memoriju moje VGA karte. Cini mi se da to radi ADDRAM ali za Hercules. Pozdrav, Marjan Dimitrijevic
razno.278 ematic,
> Ufff. O svemu ovome sa Alt sam bio pisao pre neku poruku. Alt Da, tek sam sad obratio paČnju, nisam paČljivo proŽitao tvoju poruku.
razno.279 wizard,
> Kad veę priŽmo o NC-u, da li neko koristi Norton Desktop 4 DOS i vredi > li? Da i ne.
razno.280 dens,
­ bih mogao da pomoęu LIST-a lako gledam .EXE fajl iznutra, a ­ kada mi je LIST dostupan na F3, baź svaki fajl mogu da vidim Imaź u list-u alt-h za te stvari :) Dejan :)
razno.281 mjova,
> NaČalost, nisam video Norton dekstop za Dos. Na źta to > liŽi? Da li je to bolji NC od NC-a ili su "otiźli na drugu > stranu?" ako je to ono źto sma imao prilike da vidim kod klapa, to je oŽajno sporo. za ono źto meni nc sluČi (kopiranje, brisanje fajlova...) to je totalno neupotrebljivo.
razno.282 peacock,
#### Nazalost, nisam video Norton dekstop za Dos. Na sta to lici? #### Da li je to bolji NC od NC-a ili su "otisli na drugu stranu?" Videces:) Malo je sve to orislo u sirinu, ali ima lepo resenih detalja koji fale u Commanderu. Nije bas za slabasne masine, ali posto se stvarei krecu u rom pravcu... Ja sam u Norton diru napravio mesavinu NC-a, Desktopa i Utilities prema svom afinitetu.
razno.283 spantic,
> Ili jos bolje, umesto LIST-a uzeti VIEW.EXE iz Norton > Desktopa za DOS. Prava milina :) Pa ne znam, LIST je ipak LIST, pogotovo komercijalna verzija :) Cdragan je Žak uspeo da edituje binarne fajlove sa njim :)
razno.284 bulaja,
│Ima li neko neki program koji ce osnovnoj DOS memoriji da doda memoriju │moje VGA karte. Cini mi se da to radi ADDRAM ali za Hercules. └─── Ako koristis QEMM, u okviru njega dobijas i VidRAM.com koju sluzi tome.
razno.285 vstan,
>Nazalost, nisam video Norton dekstop za Dos. Na sta to lici? >Da li je to bolji NC od NC-a ili su "otisli na drugu stranu?" Najobicnija sheetina ;)
razno.286 cdragan,
> Pa ne znam, LIST je ipak LIST, pogotovo komercijalna > verzija :) Cdragan je Žak uspeo da edituje binarne fajlove > sa njim :) Jao, zar moram i tebi da detaljno objaźnjavam ... ;) Da ne bi bilo zabune da razjasnim. Trebalo je u jednoj "aplikaciji" izmeniti jedan bajt na relativnoj adresi, recimo 0DE60, a ja nisam imao pri ruci niźta sem LIST-a i starog, dobrog PCT 4.31. Elem, sa LIST-om sam naźao dotiŽnu poziciju ( ALT-H ) i zapisao 5-6 bajtova ispred i iza inkrimisanog a onda u PCT-u sa opcijom Find naźao to mesto i izmenio bajt u pravo stanje ;).
razno.287 danilo,
Da li neko ima friźku verziju driver-a za Logitech miźa ? Na Sezamu ima verzija 6. ali bez uputstva za setovanje miźa. Ako neko ima datoteku-uputstvo, molim ga da poźalje. Danilo
razno.288 zormi,
* NaČalost, nisam video Norton dekstop za Dos. Na źta to liŽi? * Da li je to bolji NC od NC-a ili su "otiźli na drugu stranu?" Po meni, otiźli su na drugu stranu. Instalirao, probao da se naviknem par dana, pa obrisao.
razno.289 janko,
>­ kada mi je LIST dostupan na F3, baź svaki fajl mogu da vidim > > Imaź u list-u alt-h za te stvari :) Nisi razumeo źta sam priŽao. Naravno da je alt-h u LIST-u za te stvari (izme¬u ostalog). Ali, to nije bila tema priŽe. Tema je bila -- kako LIST optimalno zvati iz NC-a. Si?
razno.290 skerl,
The contents of useful25.zip ***************************** readme What you're reading now ... useful1.txt Useful MSDOS Programs at SIMTEL20 and Garbo (Part 1 of 2) useful2.txt Useful MSDOS Programs at SIMTEL20 and Garbo (Part 2 of 2) Useful MSDOS Programs at SIMTEL20 and Garbo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ **** The Ultimate Guide to MSDOS Archive Files **** Version: 2.5 March 30, 1993 This is a good selection of the "best" sharewares and freewares that are available from SIMTEL20 (wsmr-simtel20.army.mil) - the largest depository of MSDOS files - and Garbo (garbo.uwasa.fi) - a good alternative to Simtel20. This list contains many commonly-and-frequently-wanted sharewares/freewares/ public domain programs. It will give you a good idea on the range of programs and files you can obtain from major msdos ftp sites. ...... usehyp3.zip The hypertext version of this useful-msdos-program compilation This is the second release of this ultimate guide to MSDOS archive files in hypertext format. (This hypertext system makes use of Neil Larson's HyperRez program which is easy-to-use and memory resident and hypertext systems created with that program can be used and distributed freely.) With this format, you should be able to browse through the compilation in a simple and non-sequential manner. [ I'm still exploring what sorts of improvements can be incoporated in this hypertext system. I'm also considering the use of another hypertext authoring program, if there is a better one. Any feedbacks, therefore, are very welcome. ] To install and operate this hypertext system .............................................. 1) md ARCHIVES (or whatever directory name you want) 2) copy usehyp3.zip ARCHIVES 3) cd ARCHIVES 4) pkunzip (or unzip) usehyp3.zip 5) del usehyp3.zip 6) HR 7) Ctrl-A You will then see this screen ... -- Welcome to the Hypertext version of ... F1 HELP Useful MSDOS Programs at SIMTEL20 and Garbo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ The Ultimate Guide to MSDOS Archive Files Version 2.5 March 30, 1993 ........................... About this Guide <INTRO> Section A: Application Programs <SECTIONA> Section B: Compression Programs <SECTIONB> Section C: Utilities <SECTIONC> Section D: Anti-Virus Programs <SECTIOND> Section E: Editors <SECTIONE> Section F: Communication Programs <SECTIONF> Section G: Miscellaneous Files <SECTIONG> Appendices <APPEND> Usage: Up/Down arrows highlight Left/Right arrows select Ctrl/Home returns here (main menu) Esc quits temporarily Alt-T removes program from memory ...... Designed by Samuel Ko (kko@sfu.ca) -- And the rest should be simple ... For more information, take a look at the file read.me ... Hope you enjoy this hypertext system ... :) ...... ><-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^->< | Samuel C. Ko (aka The Smart One / BOZO) <--> a celebrity & DOS/UNIX wizard :) :) kko@sfu.ca <--> Outspoken,Highly-talented,Charming... I post this for You! | [-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-+=+-] Pozdrav, Skerl. useful25.zip
razno.291 todorp,
> Bogami, nece. Bez obzira na kom sam fajlu, i bez obzira sto mi > je eksterni Kjuedit, mene lepo pita Edit the file: i ostavi > praznu liniju. Naravno, za Sift-F4. Samo F4 se ponasa tako kako > si ti opisao. Da li imas u external: q.exe !.! ? Ovo !.! je vazno jer ti ono obezbedjuje editovanje fajla na kome si. U helpu pise jos za !\ koji daje path itd. Nego, meni nije jasno kako si uspeo da uglavis npr. q.exe a da ti nc ne zalepi i ono !.! Koju verziju imas? Pozdrav od Todora.
razno.292 mazi,
> p.s. *oboČavam* NC, za mene je to jedan od najboljih programa > koji su ikad ura¬eni za PC :) PridruČujem se oboČavanju :) Treba otvoriti klub oboČavalaca NC-a! :)) Ivan.
razno.293 mazi,
>> Nazalost, nisam video Norton dekstop za Dos. Na sta to lici? >> Da li je to bolji NC od NC-a ili su "otisli na drugu stranu?" > > Najobicnija sheetina ;) Ali mi se Žini da sam video da ima jednu lepu osobinu: NC zauzme 0 bajta osnovne memorije (nemojte me hvatati za reŽ, gledao sam kod drugara na brzinu, moČda mi se omaklo) Ivan.
razno.294 mazi,
> imao pri ruci niźta sem LIST-a i starog, dobrog PCT 4.31. Elem, > sa LIST-om sam naźao dotiŽnu poziciju ( ALT-H ) i zapisao 5-6 > bajtova ispred i iza inkrimisanog a onda u PCT-u sa opcijom > Find naźao to mesto i izmenio bajt u pravo stanje ;). MoČe i bez lista: PodeliŽ decimalnu vrenost sa 512 i dobijeź relativni sektor. Ostatak*512 - dobijeź ofset (sve ovo vaČi za PCT 4.31 find - mala digresija) Ivan.
razno.295 majkl,
> Treba otvoriti klub oboČavalaca NC-a! :)) NC je sjajan program. Otkako se pojavio svega sam par puta pokrenuo PCT i to verziju 4.30. Nedostaju mu samo dve stvari: globalni pogled na disk (kao u XTREE) i moguęnost da se nakon zavrźetka kopiranja nekom kombinacijom tastera ponovo markiraju ranije izabrane datoteke.
razno.296 pavbok,
>> p.s. *obozavam* NC, za mene je to jedan od najboljih programa >> koji su ikad uradeni za PC :) > > Pridruzujem se obozavanju :) > Treba otvoriti klub obozavalaca NC-a! :)) Ja sam da se taj klub obavezno otvori, svaka ti cast na ideji. Ja sam obavezno clan. Bojan
razno.297 darone,
>> NC zauzme 0 bajta osnovne memorije (nemojte me >> hvatati za reŽ, gledao sam kod drugara na >> brzinu, moČda mi se omaklo) Baź 16448 bajata :) kada se iz njega pozove eksterni program. InaŽe 190K, neźto manje. darone
razno.298 ematic,
> Treba otvoriti klub oboČavalaca NC-a! :)) Tu sam za Žlanstvo :)
razno.299 asterix,
>> Nazalost, nisam video Norton dekstop za Dos. Na sta to lici? >> Da li je to bolji NC od NC-a ili su "otisli na drugu stranu?" > > Najobicnija sheetina ;) NajobiŽniji Žarźav ? ;)
razno.300 vstan,
>> p.s. *obozavam* NC, za mene je to jedan od najboljih programa >> koji su ikad uradeni za PC :) > > Pridruzujem se obozavanju :) > Treba otvoriti klub obozavalaca NC-a! :)) Moram priznati da je NC odlican screen saver ;) H
razno.301 vstan,
>> Treba otvoriti klub obozavalaca NC-a! :)) > >pokrenuo PCT i to verziju 4.30. Nedostaju mu samo dve stvari: >globalni pogled na disk (kao u XTREE) i mogucnost da se nakon Tooo! - XTreeGold je prava stvar :) Da nisi mozda video verziju visu od 2.0 ?
razno.302 milan,
> NajobiŽniji Žarźav ? ;) Pa, dobro, ne baź najobiŽniji, recimo da ima po koju aplikacijicu u boji i porub. ;) Pl poz M
razno.303 janko,
> Da li imas u external: q.exe !.! ? Ovo !.! je vazno jer Da. > ti ono obezbedjuje editovanje fajla na kome si. U helpu > pise jos za !░ koji daje path itd. Nego, meni nije jasno > kako si uspeo da uglavis npr. q.exe a da ti nc ne zalepi i > ono !.! Koju verziju imas? NC 3.0 I radi kako sam ti opisao. ▒ift F4 napravi prozorŽię, u kome kaČe Edit the file, i prazno (bez obzira na kojoj sam datoteci i da li su ukljuŽeni paneli) ja lepo popunim i to je to. Stvarno mi nije jasno u Žemu je tvoj problem?
razno.304 iivanisevic,
> Da li neko ima friźku verziju driver-a za Logitech miźa ? Evo verzije 6.02, na Čalost bez uputstva. StiČe: lmouse.com 34658 8-20-92 12:00 Pozdrav, Ivan lmouse.arj
razno.305 vstan,
>> Najobicnija sheetina ;) > > Najobicniji carsav ? ;) Sta ces. Htedoh da parafraziram jednog dragog nam, trenutno odsutnog, clana ali izgleda da bas nisam najvicniji po tem izrazavanju ;)
razno.306 vlad,
-> Treba otvoriti klub obozavalaca NC-a! :)) On je fenooomeeenaaalaaan! Ja ga obozaaavam do imbecilnosti!!
razno.307 todorp,
> Stvarno mi nije jasno u cemu je tvoj problem? Nije problem jer meni i treba ovako kako mi je sada setovano ;) Pozdrav od Todora.
razno.308 bulaja,
│** Uz poruku 'useful25.zip' (82715 bytes) └─── Hvala i na ovome, prebaceno je u INFO dir.
razno.309 sbrk,
>> R:░IBMPC░INFO░*.* >> ---------------------- >> techelp zip 167638* Tech Help, PC tehniŽke informacije za programere Zna li neko koja je ovo verzija Tech-a? Ja imam 3.2a, pa da ne skidam ovu, ako nije novija?
razno.310 drakce,
││ techelp zip 167638* Tech Help, PC tehniŽke informacije za programere │└───────── │ Zna li neko koja je ovo verzija Tech-a? Ja imam 3.2a, pa da ne skidam ovu, └───────── Verzija je 1.0 :( iz '89 godine ... Zato, nemoj da je skidaź, nego źalji svoju :) Pozdrav
razno.311 sbrk,
>> ││ techelp zip 167638* Tech Help, PC tehniŽke informacije za programere >> │└───────── >> │ Zna li neko koja je ovo verzija Tech-a? Ja imam 3.2a, pa da ne skidam >> └───────── >> >> Verzija je 1.0 :( iz '89 godine ... Zato, nemoj da je skidaź, nego >> źalji svoju :) Vrlo rado, ali ne znam da li je SW ili PD, pa ęe mi trebati zeleno svetlo od modulatora.
razno.312 sbrk,
Zna li neko za neku malu bazu za Windowse, ali da nije programski jezik? Treba mi neka mala zgodna baza (imaęu najviźe 100 kartica) koja bi mogla i da pruČa moguęnost kreiranja raznih izveźtaja. Cardfile koji ide uz Windowse mi ne odgovara, previźe je jednostavan. Nemoj samo neko da mi preporuŽi DBase ili neźto sliŽno od > 1 MB. :)
razno.313 mazi,
> I radi kako sam ti opisao. ▒ift F4 napravi prozorŽię, u kome > kaČe Edit the file, i prazno (bez obzira na kojoj sam datoteci > i da li su ukljuŽeni paneli) ja lepo popunim i to je to. > Stvarno mi nije jasno u Žemu je tvoj problem? Pa problem je u tome źto ako hoęeź da editujeź fajl na kome si treba da pritisneź samo F4 (Sa Shift+F4 se podrazumeva da hoęeź da editujeź novi fajl). Ivan.
razno.314 ganta,
█ Zna li neko za neku malu bazu za Windowse, ali da nije █ programski jezik? Treba mi neka mala zgodna baza (imaęu najviźe █ 100 kartica) koja bi mogla i da pruČa moguęnost kreiranja █ raznih izveźtaja. Superbase ver.1.20 (nije najnovija) oko 550 k. I inaŽe jedna od najboljih baza za Win. Ô
razno.315 vitez.koja,
#=> Vrlo rado, ali ne znam da li je SW ili PD, pa ęe mi #=> trebati zeleno svetlo od modulatora. Ma salji ti to i bez dozvole, a mi cemo da cekamo u niskom startu da ga skinemo pre brisanja :)
razno.316 sbrk,
>> Superbase ver.1.20 (nije najnovija) oko 550 k. I inaŽe jedna od >> najboljih baza za Win. Ima li neka dobra duźa kojabi da poźalje ovo, ili da barem kaČe odakle bi moglo da se DL? (Naravno, samo ako je SW :)
razno.317 sbrk,
>> #=> Vrlo rado, ali ne znam da li je SW ili PD, pa ęe mi >> #=> trebati zeleno svetlo od modulatora. >> >> Ma salji ti to i bez dozvole, a mi cemo da cekamo u niskom startu da ga >> skinemo pre brisanja :) No problemo. Pa valjda ako u programu ne piźe da NIJE SW, onda ... :))
razno.318 janko,
>>> ││ techelp zip 167638* Tech Help, PC tehniŽke >>> │ informacije za programere └───────── >>> │ Zna li neko koja je ovo verzija Tech-a? Ja imam 3.2a, >>> pa da ne skidam └───────── >>> >>> Verzija je 1.0 :( iz '89 godine ... Zato, nemoj da je >>> skidaź, nego Ta njegova 3.2a je STARIJA od ove koja je na Sezamu. I nije PD niti SW.
razno.319 janko,
>> I radi kako sam ti opisao. ▒ift F4 napravi prozorŽię, u >> kome kaČe Edit the file, i prazno (bez obzira na kojoj >> sam datoteci i da li su ukljuŽeni paneli) ja lepo popunim >> i to je to. Stvarno mi nije jasno u Žemu je tvoj problem? > > Pa problem je u tome źto ako hoęeź da editujeź fajl na > kome si treba da pritisneź samo F4 (Sa Shift+F4 se > podrazumeva da hoęeź da editujeź novi fajl). ▒to kaČu u "Snu o Arizoni," dobro jutro, Kolumbo. Odatle je poŽelo -- od toga kako da se edituje NOVI fajl. Proveri, milion poruka unazad...
razno.320 bulaja,
││R:DIBMPCDINFOD*.* ││---------------------- ││techelp zip 167638* Tech Help, PC tehnicke informacije za programere │└─── │Zna li neko koja je ovo verzija Tech-a? Ja imam 3.2a, pa da ne skidam ovu, │ako nije novija? └─── Verzija je 4.0, samo ovo nije puni Tech Help, vec neki "The Best Of TH.." (neke stvari su izbacene, ali je ipak vecina stvari ostala) pravljen kao neka polureklama za pravu (komercijalnu!) verziju.
razno.321 zddb,
││ techelp zip 167638* Tech Help, PC tehniŽke informacije za programere │└───────── │ Zna li neko koja je ovo verzija Tech-a? Ja imam 3.2a, pa da ne skidam ovu, └───────── >>>Verzija je 1.0 :( iz '89 godine ... Zato, nemoj da je skidaź, nego źalji svoju :)<<< Polako ljudi! Verzija 3.2a je iz 1988. godine, znaŽi da verzija 1.0 iz 1989. moČe biti totalno nova serija (do pet, pa opet)!
razno.322 mazi,
>>> I radi kako sam ti opisao. ▒ift F4 napravi prozorŽię, u >>> kome kaČe Edit the file, i prazno (bez obzira na kojoj >>> sam datoteci i da li su ukljuŽeni paneli) ja lepo popunim >>> i to je to. Stvarno mi nije jasno u Žemu je tvoj problem? >> >> Pa problem je u tome źto ako hoęeź da editujeź fajl na >> kome si treba da pritisneź samo F4 (Sa Shift+F4 se >> podrazumeva da hoęeź da editujeź novi fajl). > > ▒to kaČu u "Snu o Arizoni," dobro jutro, Kolumbo. Odatle je > poŽelo -- od toga kako da se edituje NOVI fajl. Proveri, milion > poruka unazad... E, da se izvinem auditorijumu, pre milion poruka sam bio jako, jako mali :)) Ivan.
razno.323 zddb,
││ techelp zip 167638* Tech Help, PC tehniŽke informacije za programere │└───────── │ Zna li neko koja je ovo verzija Tech-a? Ja imam 3.2a, pa da ne skidam ovu, └───────── >>>Verzija je 1.0 :( iz '89 godine ... Zato, nemoj da je skidaź, nego źalji svoju :)<<< >>>Polako ljudi! Verzija 3.2a je iz 1988. godine, znaŽi da verzija 1.0 iz 1989. moČe biti totalno nova serija (do pet, pa opet)!<<< Ja skinuh i "SEZAMOVU" verziju. To je 4.0, a ne 1.0! Ali, dosta je iskasapljena, pa vam savjetujem da zadrČite i staru.
razno.324 zddb,
││ techelp zip 167638* Tech Help, PC tehniŽke informacije za programere │└───────── │ Zna li neko koja je ovo verzija Tech-a? Ja imam 3.2a, pa da ne skidam ovu, └───────── >>>Verzija je 1.0 :( iz '89 godine ... Zato, nemoj da je skidaź, nego źalji svoju :)<<< >>>Polako ljudi! Verzija 3.2a je iz 1988. godine, znaŽi da verzija 1.0 iz 1989. moČe biti totalno nova serija (do pet, pa opet)!<<< Ja skinuh i "SEZAMOVU" verziju. To je 4.0, a ne 1.0! Ali, dosta je iskasapljena, pa vam savjetujem da zadrČite i staru.
razno.325 darone,
Na¬oh bag ACDu... Nije neki, ali, eto :) Napravite direktorijum koji ima ekstenziju (bilo koju) sa md iz dosa. Zatim opalite jedan acd /qcreate i ovaj ga neęe ubaciti u drvo!! Svaźta :) Naravno reźenje je prosto, a glasi: acd /qcreate otkucati u inkriminisanom direktorijumu. «ak ni tada ne Žita poddirektorijume, ma kako se zvali (sa ili bez ekstenzije). Svaźta. darone
razno.326 cdragan,
> Na¬oh bag ACDu... Nije neki, ali, eto :) > Napravite direktorijum koji ima ekstenziju (bilo > koju) sa md iz dosa. Zatim opalite jedan acd > /qcreate i ovaj ga neęe ubaciti u drvo!! Svaźta :) Dakle, po ko zna koji put : Kad neźto ne radi proŽitaj uputstvo ili zovi SEZAM ... ─────── kvout ──────── ACD /create <drivelist> : scan drives and create directory database ACD /qcreate <drivelist> : scan drives (ignore dirs with extensions) and create directory database If you are sure that you don't have subdirectories which have an extension in their name (for example, C:\PROGRAMS.OLD\) then you can specify /QCREATE, (/QADD), instead of /CREATE (/ADD). This causes ACD to scan approximately 33% quicker than without the Q. ──── end of kvout ──── P.S. Nema na Žemu ;)
razno.327 darone,
>> Na¬oh bag ACDu... Nije neki, ali, eto :) Ista fora i kod SSTa!!! E pa sad, zar je ta ekstenzija toliki problem direktorijumima??? darone
razno.329 beast,
Da li neko zna zaźto u DESQview-u ne radi alt-r kako treba. MoČda je greźka do 4dos-a, al evo u Žemu je stvar: Definisan je alias: @alt-r tralala i kad otvorim 4dos prozor u DV-u i pritisnem alt-r niźta se ne desi. Nakon pritiska na bilo koji taster Žujem beep i mogu dalje da kucam. Ostali aliasu (alt-p, alt-c...) mi rade. Zna li neko u Žemu je problem?
razno.330 dmiladinovic,
>> pritisnite samo CTRL+\ ( za one koji imaju YUSCII Neverovatno, zar bas niko nikada nije procitao help (F1) u NC-u. Tamo sve to lepo pise.
razno.331 dmiladinovic,
>> NC je sjajan program. Otkako se pojavio svega sam par puta Na ovom svetu postoji jako malo savrsenih stvari. Recimo da je po meni NC jedna od njih.
razno.332 dmiladinovic,
>> Najobicnija sheetina ;) Podrzavam, cak i dodajem; SKRNAVLJENJE !
razno.333 darone,
Eh, posle svih onih hvalospeva, setih se danas jednog od najveęih bagova u NC (V3.0)... a to je da ne proverava da li na odrediźnom disku ima mesta za fajlove koje hoęu da kopiram na njega. Par puta me je ubilo :( darone
razno.334 beast,
>> ne proverava da li na odrediźnom disku ima mesta za >> fajlove koje hoęu da kopiram na njega. Par puta me Eh, to svi rade, a ne vidim źto nebi :) Korisno je reęi move *.* a: i źta ode ode :) a ostatak ęe na drugu disketu. Za to źto tebi treba idealan je onaj program... uh... ne znam kako se zove ;) źto izraŽuna kolko ima mesta na disketi i kopira najveęu grupu fajlova koja staje na istu. To je najmanji problem, moČeź da napraviź i svoj program za te stvari.
razno.335 ssokorac,
U vezi ZTIME-a. Dodje recimo 13:00, a ja u SOR-u. Zapiźti ztime, ukljuŽi se, a ja taman krenuo u editor. I, prodju 3 sekunde, ztime se iskljuŽI i vrati crnu pozadinu iz SOR-a, tako da sada u meni-baru u editoru imam rupu u gornjem ęoźku :(. Imam sliŽnih primera joź, recimo sa DISKMON-om kada piźe njegovo C-> i C<- u gornji ęoźak, a ztime to ne obriźe. ZTIME bi trebao da proverava źta se zapisuje na njegovo mesto dok je ukljuŽen pa da vrati ono źto je zadnje upisano a ne ono źto se nalazilo iza njega kada je ukljuŽen.
razno.336 mjova,
> jednog od najveęih bagova u NC (V3.0)... a to je da > ne proverava da li na odrediźnom disku ima mesta za > fajlove koje hoęu da kopiram na njega. Par puta me > je ubilo :( nisam siguran da je u pitanju bag. meni to znaŽi dosta! markiram brdo fajlova i onda mu dam move (ili copy) na flopi. ako ima mesta snimięe sve, ako ne onda ęe oni koji nisu stali biti i dalje markirani. normalno da ovo nije najbolje reźenje, ali radi ;)
razno.337 skerl,
│ jednog od najvecih bagova u NC (V3.0)... a to je da │ ne proverava da li na odredisnom disku ima mesta za │ fajlove koje hocu da kopiram na njega. Par puta me │ je ubilo :( └──── Bug or feature? Isto se ponasa i Norton Desktop 4 Win :( Pozdrav, Skerl.
razno.338 beast,
>> ZTIME bi trebao da proverava źta se zapisuje na njegovo mesto dok >> je ukljuŽen pa da vrati ono źto je zadnje upisano a ne ono źto se >> nalazilo iza njega kada je ukljuŽen. Eh... :) Inicijalno je bilo da ne vraęa niźta (dakle, samo se obriźe). Tada sam nagovorio Zaka da vrati stari ekran :)) i sve u svemu ja sam kriv :) On trenutno ne moČe da se javne na Sezam al ęu mu preneti poruku...
razno.339 vstan,
>>> [NC].. ne proverava da li na odredisnom disku ima mesta za >>> fajlove koje hocu da kopiram na njega. Par puta me > > Eh, to svi rade, a ne vidim sto nebi :) Korisno je reci Eh, to ne radi Pct :) Vrlo koristan feature :))
razno.340 drndi,
Jedan izvanredan editor teksta sa mnogo mogucnosti
razno.341 darone,
>> Eh, to svi rade, a ne vidim źto nebi :) Korisno >> je reęi move *.* a: i źta ode ode :) a ostatak >> ęe na drugu disketu. Da, al źta ako imam dva fajla, jedan od par bajtova i jedan od mega i dvesta, a trebalo bi da stanu na veliku dasku... Onaj mali staje, a onaj veliki... moČda ;) darone p.s. ima joź jedan bag, kod F3, kada se neki tekst skroluje nagore strelicom ili PgUp, ispisuje neki bez veze karakter (invertni bip, koji li je kod).
razno.342 peca.st,
!-> p.s. ima joź jedan bag, kod F3, kada se !-> neki tekst skroluje nagore strelicom ili !-> PgUp, ispisuje neki bez veze karakter !-> (invertni bip, koji li je kod). To je meni jedan vrlo sumnjiva pojava. Duuuuuugo koristim NC i tek od pre jedno par meseci mi se deźava ovo sa "invertovanim bipom". Meni jok biti jasno zaźto. :( Pe¬a.
razno.343 ematic,
> Da, al źta ako imam dva fajla, jedan od par bajtova > i jedan od mega i dvesta, a trebalo bi da stanu na > veliku dasku... Onaj mali staje, a onaj veliki... > moČda ;) Sortiraź po veliŽini, selektujeź i muvaź/kopiraź. Najveęi (najjaŽi ;) idu prvi, pa redom...
razno.344 viktor,
> Sortiraź po veliŽini, selektujeź i muvaź/kopiraź. Najveęi (najjaŽi ;) > idu prvi, pa redom... Zdravo, I kada poŽnu file-ovi koji su mali, ponovo mu poturiź, Žisto probe radi, one diskete koje su prve iźle jer su tamo veliki file-ovi pa moČda ima mesta :)) Pozdrav.
razno.345 fancy,
ŮŢ> Jedan izvanredan editor teksta sa mnogo mogucnosti Da, i? Fancy
razno.346 m.hristodulo,
>> Na ovom svetu postoji jako malo savrsenih stvari. >> Recimo da je po meni NC jedna od njih. Joź samo da ima view u arhivu, kao u svaki drugi direktorijum... Npr. do¬em pacovom do arhive, kliknem, a u istom (ili u drugom) prozoru, pojave mi se sve datoteke u arhivi, i onda mogu sa njima sve isto kao i sa "obiŽnim" datotekama. Pa onda, rekurzivno sve u proizvoljnu dubinu. Ili da ima Žetiri mala prozora, ili Žak proizvoljno mnogo, pa da se preklapaju kao u TPascal-u... Svejedno, i ovakav mi je nezamenjiv toliko, da sam ga stavio na disketu sa DOS-om, koju nosam unaokolo.
razno.347 sslavko,
>> Joź samo da ima view u arhivu, kao u svaki drugi >> direktorijum... Npr. do¬em pacovom do arhive, kliknem, a >> u istom MoČeź da ga dodaź. Ja sam npr. stavio da mi se,kad okinem na arhivu, startuje FV imearhive. FV je neki Fajl Viewer koji zaviruje u razne arhive i lista ih. Doduźe, ispisuje ih na DOS ekran ispod prozora, ali ako imaź neki viewer koji ęe to da radi u svom prozoru onda si reźio problem. >> Ili da ima Žetiri mala prozora, ili Žak proizvoljno >> mnogo, pa da se preklapaju kao u TPascal-u... Ne preteruj :)))) Slavko
razno.348 dmiladinovic,
>> Jos samo da ima view u arhivu, kao u svaki drugi >> Ili da ima cetiri mala prozora, ili cak proizvoljno To se srpski kaze PERVERZIONISANjE !
razno.349 dkalaba,
H E L P !!! Dobio sam skener Canon (uvlaŽi papir kad skenira) i na njemu nema oznaka, samo ime firme i jedna zelena LED dioda (uklj/isklj). Na kartici koja ide u slot piźe: na nalepnici: FCC ID:AZO9MAA200-IX3F na źtamp.ploŽi: made in Japan QHI - II04 - 03 QG2 - 2266 na kartici se nalazi 6 mikroprekidaŽa. Zna li neko poloČaje mikroprekidaŽa za odgovarajuęi COM i ima li neko drajver za skener ? Pozdrav, Dragomir.
razno.350 darone,
>> Duuuuuugo koristim NC i tek od pre jedno par >> meseci mi se deźava ovo sa "invertovanim bipom". >> Meni jok biti jasno zaźto. :( Doga¬a se stalno, i ima veze sa źirinom teksta i nekim karakterima (nisam se trudio da izolujem kvar :) darone
razno.351 darone,
Joź jedan bag Norton Komandera: ne moČe nikako da se otkuca kod 224 (alfa, evo ne moČe ni qedit!). Ni u editoru, a joź manje u komandnoj liniji. Ima li neko, moČda, objaźnjenje? darone
razno.352 dkalaba,
Da dodam, model je Canon IX12...izvinite.
razno.353 mmile,
> Joź jedan bag Norton Komandera: ne moČe nikako da > se otkuca kod 224 (alfa, evo ne moČe ni qedit!). Ni > u editoru, a joź manje u komandnoj liniji. ÓÓÓÓÓ - QEdit! ASCII 224 je valjda oznaka za obrisane datoteke u dosu ili sl.
razno.354 dens,
>> se otkuca kod 224 (alfa, evo ne moČe ni qedit!). Ni >> u editoru, a joź manje u komandnoj liniji. Moram da te razoŽaram. Alt-224 kod mene radi u Qedit-u. :) Pozdrav, Dejan :)
razno.355 wizard,
> se otkuca kod 224 (alfa, evo ne moČe ni qedit!). Ni Kod mene moČe - Ó (Qedit). Neźto drugo je u pitanju...
razno.356 kuki,
> Moram da te razoŽaram. Alt-224 kod mene radi u Qedit-u. :) Ó radi i kod mene :))
razno.357 vitez.koja,
#=> se otkuca kod 224 (alfa, evo ne moze ni qedit!). Ni Evo ga, direkno iz qedit na sezam : Ó (alt+224) :)
razno.358 darone,
>> ÓÓÓÓÓ - QEdit! >> ASCII 224 je valjda oznaka za obrisane datoteke >> u dosu ili sl. Ja ne mogu da otkucam ALT-224 u Qeditu (evo sada). A za dos - tamo je sve ok. darone
razno.359 m.hristodulo,
>> MoČeź da ga dodaź. Ja sam npr. stavio da mi se,kad okinem na >> arhivu, startuje FV imearhive. FV je neki Fajl Viewer koji >> zaviruje u razne arhive i lista ih. Doduźe, ispisuje ih na >> DOS ekran ispod prozora, ali ako imaź neki viewer koji ęe to >> da radi u svom prozoru onda si reźio problem. Ma stavio sam ja to Žak na F3 (patch-ovo sam po NCMAIN.EXE i dodao da se za extenzije .ZIP .ARJ i .LZH umesto .WK?, startuje FV umesto nekih viewer-a za Lotus, koji mi ne trebaju), ali to nije to... Ovde vam bacam jedan holandski PD. Iako je malo naivan, predstavlja dobru ideju. Probajte ga, pa mi recite utiske. A moČda ęu i da pravim NC-like archive viewer. Da mi pomognete? ncav16.zip
razno.360 sjeremic,
=>> Joź jedan bag Norton Komandera: ne moČe nikako da =>> se otkuca kod 224 (alfa, evo ne moČe ni qedit!). Ni =>> u editoru, a joź manje u komandnoj liniji. => => ÓÓÓÓÓ - QEdit! => ASCII 224 je valjda oznaka za obrisane datoteke u dosu ili sl. Problemi su malo ozbiljnije prirode. Kod #224 (0xE0) se iz DOS-a ne moČe kucati sa tastature. NIJEDAN drajver za tastaturu (VKEY, KEYBxx...) ne prihvata to slovo. Do problema sam doźao pre neku godinu kada sam dobio IBM-ovu dokumentaciju za CP 852 i 855 i kada sam za jednig prijatelja pravio 855. Na inkriminisanom mestu se nalazi malo rusko JA. To nema nikakve veze sa oznakom obrisane datoteke koja je #229 (0xE5).
razno.361 dejanr,
>> Kod #224 (0xE0) se iz DOS-a ne moČe kucati sa tastature. NIJEDAN >> drajver za tastaturu (VKEY, KEYBxx...) ne prihvata to slovo. Stari dobri ZZ-ov XK obezbe¬uje kucanje koda 224, Ó
razno.362 bulaja,
│Problemi su malo ozbiljnije prirode. Kod #224 (0xE0) se iz DOS-a ne │moze kucati sa tastature. NIJEDAN drajver za tastaturu (VKEY, KEYBxx) │ne prihvata to slovo. └─── 4DOS prihvata bez problema :). I Zkey pod 4DOS-om takodje :).
razno.363 vlad,
-> Ma stavio sam ja to cak na F3 (patch-ovo sam po -> NCMAIN.EXE i dodao da se za extenzije .ZIP .ARJ i .LZH umesto -> .WK?, startuje FV umesto nekih viewer-a za Lotus, koji mi ne -> trebaju), ali to nije to... Jel mozes ovo malo da pojasnis nama koji nismo vicni doticnoj operaciji? Uopste se ne bih ljutio da mi taj tvoj patch-ovani NCMAIN bacis na mail.:) -> A mozda cu i da pravim NC-like archive viewer. Da mi -> pomognete? Sjajna ideja! Za pocetak bi bilo lepo da se drzis NC-ovog izgleda. Neka budu dva prozora, a sta ces u koji da stavis vidi sam. Ako uspes da sredis da se konfiguracija automatski prilagodjava onoj u NC.INI bice super.
razno.364 paki,
­> Problemi su malo ozbiljnije prirode. Kod #224 (0xE0) se iz ­> DOS-a ne moČe ­> kucati sa tastature. NIJEDAN drajver za tastaturu (VKEY, ­> KEYBxx...) ne prihvata to slovo. Do problema sam doźao pre ­> neku godinu kada Siguran? Probao sam, i moČe. Sa VKey :)
razno.365 wizard,
> >> Kod #224 (0xE0) se iz DOS-a ne moČe kucati sa tastature. NIJEDAN > >> drajver za tastaturu (VKEY, KEYBxx...) ne prihvata to slovo. > > Stari dobri ZZ-ov XK obezbe¬uje kucanje koda 224, Ó I novi, odliŽni, Zakov ZKEY. :)) P.S. ÓÓÓ ;)
razno.366 mladenp,
>>> Kod #224 (0xE0) se iz DOS-a ne moČe kucati sa >>> tastature. NIJEDAN drajver za tastaturu (VKEY, > KEYBxx...) ne prihvata to slovo. > > Stari dobri ZZ-ov XK obezbe¬uje kucanje koda 224, Ó Ja bih rekao da ovo nema veze sa drajverom. Valjda zavisi od BIOS-a. Kod mene lepo pro¬e Ó, ali 240 ne mogu nikako da "proteram" kroz tastaturu. Ako probam, maźina se temeljno zaglavi i pomaČe samo dugmence. :(
razno.367 ssokorac,
─┼┤ 4DOS prihvata bez problema :). I Zkey pod 4DOS-om takodje :). Kad ljudi ne prihvataju 4dos kao svetinju :).
razno.368 vitez.koja,
#=> Siguran? Probao sam, i moČe. Sa VKey :) A moze i sa KEYBxx
razno.369 dkalaba,
Izvinjavam se cenjenim sezamovcima źto ęu ponoviti pitanjce: Ima li iko ( ili moČda zna gde ima ) softver (drajver) za skener CANON IX-12 ? MoČda u nekom softveru za skeniranje ? Toliko. Hvala unapred, Dragomir.
razno.371 m.hristodulo,
>> Jel mozes ovo malo da pojasnis nama koji nismo vicni doticnoj >> operaciji? Uopste se ne bih ljutio da mi taj tvoj patch-ovani >> NCMAIN bacis na mail.:) Bacięu vam zakrpu, pa vi krpite... Uzgred tu je i jedan mali alat za takve operacije. Bulaja mi je savetovao da ga dam na testiranje. Eno ga u sledechoj poruci! ncpatch.zip
razno.372 m.hristodulo,
Evo jednog mog malog remek-dela... :) Molim vas, testirajte ga, pa mi poźaljite utiske na mail, pa u grupu MHSR. Jedan primer koriźęenja programa je dat u jednoj od predhodnih poruka. Ako budem poloČio proveru, bulaja ęe ga staviti u neki od dir-ova... :b mhsr031s.zip
razno.373 mjova,
> Evo jednog mog malog remek-dela... :) mogo si bar da napiźeź źta radi :)
razno.374 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\UTILITY\*.* ---------------------- hdm454 arj 179567 Hard Disk Menu v4.54, meni sistem za DOS uz zastitu #1 hdm454 a01 177996 Hard Disk Menu v4.54, meni sistem za DOS uz zastitu #2 HDM IV 4.54 (Hard Disk Menu) MicroFox Company Menu and Security System for DOS and Networks HDM454.ZIP Menu, Help, Report, Dialer, Manual User Log On/Off, Passwords, Macros, Functions Timed Execution, Usage Logging and Reporting, Mouse & Network Support, Multi-Level Security Screen Blanker, Phone Dialer, Pull-Down Menus On-Line Help, 260,000 Menu Entries, ** ASP ** Preuzeto sa FFS-a.
razno.375 mjova,
> Evo jednog mog malog remek-dela... :) Molim vas, > testirajte ga, pa mi poźaljite utiske na mail, pa u grupu > MHSR. probao sam i bez regularnih izraza nema veliku upotrebu. drugo, ako se menja tekst fajl onda treba paziti na zamenu tako da se umesto jedne reŽi moČe staviti nekoliko (i obrnuto).
razno.376 m.hristodulo,
>> probao sam i bez regularnih izraza nema veliku upotrebu. >> drugo, ako se menja tekst fajl onda treba paziti na zamenu >> tako da se umesto jedne reŽi moČe staviti nekoliko (i >> obrnuto). Ubrzo ęu podrČati GREP-ov format regularnih izraza, a źto se tiŽe zamene koja nije 1-1 (ako sam dobro razumeo), ona normalno radi, kao i 1-1... Sasvim logiŽno, ne znam u Žemu je problem...
razno.377 peca.st,
Verovatno ovo veęina korisnika NC-a zna, ali moČda ima nekih koji ne znaju, a danas sam to (naravno sluŽajno) otkrio: Kada se pritisne Control+Enter dok ste na nekom fajlu, ili direktorijumu, u komandnoj liniji se samo ispiźe ime tog fajla (direktorijuma). Kod fajlova moČe sluČiti ako treba programu proslediti neki parametar, ali mi baź nije jasno Žemu sluČi kod dir-ova. Pe¬a.
razno.378 sbrk,
>> Uopste se ne bih ljutio da mi taj tvoj patch-ovani >> >> NCMAIN bacis na mail.:) >> >> Bacięu vam zakrpu, pa vi krpite... Uzeo sam patch, i svi¬a mi se. Od kada sam ga uzeo, i koristim ga. Naiźao sam na jednu nepravilnost, pa ti vidi dal moČe da se sredi: U extension file meniju mi je nameźteno za arhive da se startuje SHEZ. Kada je u desnom recimo prozoru NC-a nameźteno QUICK VIew, kada se u levom prozoru strelicom na dole pregledaju fajlovi, kada se nai¬e na arhivu startuje se FV, a posle njega se ne osveČi ekran, tako da sve izgleda dosta jadno.
razno.379 sjeremic,
=> Kada se pritisne Control+Enter dok ste na nekom fajlu, ili direktorijumu, => u komandnoj liniji se samo ispiźe ime tog fajla (direktorijuma). => Kod fajlova moČe sluČiti ako treba programu proslediti neki parametar, => ali mi baź nije jasno Žemu sluČi kod dir-ova. A źta ako hoęeź XCOPY xx yy?
razno.380 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\SYSTEM\*.* ---------------------- srdsk204 zip 70883 SrDsk 2.04, koriscenje RAM diska promenljive velicine 2.04 1993-05-19 - Partial rewrite on the internal logic by which SRDISK.EXE works. Some small details changed for better. - Serious bugs fixed in calculating the format for over 32M disks. - Resizing had some overflow errors for over 65535 sector disks (usually over 32M disks) resulting in damaged disk contents. - Serious bugs in device drivers especially when appending to another driver fixed. - Updated XMS interface to use XMS 3.0 32-bit functions when necessary. Thus you can allocate over 64M disks using XMS (provided you have that much memory and your memory manager supports it). - Improved DOS 3.2 compatibility. Now SRDISK finds it's drive letter correctly and /E switch works for first COMMAND.COM too. - Improved /MAXSIZE and /FREE:n options' operation for XMS memory. They now often result in larger disks and become not smaller than necessary. - Added /F:2880 for 2.88M disk image emulation. - /M option now works again for multiple devices. - Added SUOMI.DOC for Finnish users. - Removed some empty lines from output.
razno.381 vlad,
-> Kada se pritisne Control+Enter dok ste na nekom fajlu, ili -> direktorijumu, u komandnoj liniji se samo ispise ime tog fajla -> (direktorijuma). I ja sam ovo tek nedavno provalio, iako sam dugogodisnji korisnik NC-a i obozavam ga do imbecilnosti. :) Marfi lepo kaze: "Kad nista ne pomaze, procitaj uputstvo". Kod NC-a nam je uputstvo, za razliku od mnogih drugih programa, "only a keystroke away" (F1). Zanimljivo je koliko malo redovnih korisnika Commander-a uopste zna da taj help postoji. U SEZAM.4 (ne secam se koja tema) upravo je u toku diskusija o prednostima & manama nedostatka odgovarajuce dokumentacije za komercijalne programe, pa me je to poteralo da se i ovde raspisem u tom stilu. Na zalost, i kad nam je podrobna dokumentacija prakticno pod nosom cesto se desava da je, vec po navici, ne koristimo vec pronalazimo "toplu vodu". Ovo je manje kritika, a vise samokritika. :) P.S. Nemam pojma da li to "ctrl-enter" postoji u helpu za NC. :)))
razno.382 mazi,
Ej, narode, źto ispljuvaste Norton desktop za dos, alias kvazi norton commander. Pa on ima nekoliko jako dobrih stvari. - Recimo, direktorijum nije viźe ograniŽen na 550 fajlova. Sada moČe imati bukvalno koliko hoęete fajlova. - Ne zauzima (bar kod mene) ni bajta od osnovne memorije. - MoČete da u jednom panelu imate sve fajlove sa harda, pa recimo da selektujete samo .DOC fajlove i prekopirate ih negde. - Radi za ZIP-ovima kao sa svakim direktorijumom. - Kopira ceo direktorijum odjednom. Kliknete na direktorijum, copy, i to je sve. - Sve komande su iste kao kod Norton commander-a 3.0. - Sada moČete da imate neograniŽen broj ekstenzija u "Extension file edit", dok je kod NC-a to limitirano. - History je neograniŽen. - Select moČe imati neograniŽen broj kombinacija, koje sve pamti. - Custom files isto ima neograniŽen broj kombinacija. - Ima smart memory management, tj. uzeo mi je oko 2Mb EMS memorije kad sam ga startovao, a kad sam iz njega pokrenuo windows-e, oslobodio je oko 1.5Mb od te memorije. Eto, to je par stvari koje sam ja zapazio kao pozitivne. Ako imate drugaŽija iskustva, piźite... Ivan.
razno.383 mjova,
> Eto, to je par stvari koje sam ja zapazio kao pozitivne. > Ako imate drugaŽija iskustva, piźite... kakav je odnos brzina/Mb prema NC-u?
razno.384 sjeremic,
=> P.S. Nemam pojma da li to "ctrl-enter" postoji u helpu za NC. :))) Ja ga nisam naźao, źto ne znaŽi da ne postoji. Jedina referenca za Ctrl-Enter je vezana za history listu i to tako źto se moČe otkucati prvih nekoliko slova i nakon pritiska na ctrl-enter ęe biti pozvana naredba koja tako poŽinje (verovatno poslednja takva). InaŽe vezano sa NC ima jedna zanimljiva pojava. Kod nekih drugara, koji imaju istu verziju NC-a (identiŽnu kopiju) se kursorski tasteri u DOS liniji drugaŽije ponaźaju. Kod mene rade 'normalno' - pomeraju se po liniji levo-desno, dok kod njih se pomera pokazivaŽ u prozoru po fajlovima, tako da kada Čele da isprave naredbu koju kucaju moraju ili da je ponovo otkucaju ili da iskljuŽe prozore (ctrl-o), isprave i opet ukljuŽe prozore. Da li neko ima odgovor na ovo?
razno.385 dcolak,
│ Da li neko ima odgovor na ovo? Da nije zbog 4dos-a? Sledge DAMMIR!
razno.386 m.hristodulo,
>> Kada se pritisne Control+Enter dok ste na nekom fajlu, ili >> direktorijumu, u komandnoj liniji se samo ispiźe ime tog >> fajla (direktorijuma). Kod fajlova moČe sluČiti ako treba To samo u sluŽaju da je kurzor odvojen od predhodne reŽi za *BAR* jedan space. InaŽe se pretraČuje history lista, pa ako se nadje komanda sa istim poŽetkom, onda se ona ispiźe do kraja >> fajla (direktorijuma). Kod fajlova moČe sluČiti ako treba >> programu proslediti neki parametar, ali mi baź nije jasno >> Žemu sluČi kod dir-ova. Na primer: XRD DirName
razno.387 m.hristodulo,
>> U extension file meniju mi je nameźteno za arhive da se >> startuje SHEZ. Kada je u desnom recimo prozoru NC-a nameźteno >> QUICK VIew, kada se u levom prozoru strelicom na dole >> pregledaju fajlovi, kada se nai¬e na arhivu startuje se FV, a >> posle njega se ne osveČi ekran, tako da sve izgleda dosta >> jadno. Da, primetio sam i ja sad... Znaź ne koristim QuickView, pa nisam razmiźljao o tome. «ak ni sad nemam ideju źta bi moglo da se preduzme... :(
razno.389 dens,
>> drugaŽije ponaźaju. Kod mene rade 'normalno' >> - pomeraju se po liniji levo-desno, dok kod njih >> se pomera pokazivaŽ u prozoru po fajlovima, Kada je u meniju podeźena opcija "brief" ne rade kursorske strelice. Kada je "full" onda rade. Pomeranje po dos liniji u "brief" reČimu se radi pomoęu CTRL-S i CTRL-D ;) To je kaČu wordstar notacija ;) Pozdrav, Dejan :)
razno.390 darone,
>> moraju ili da je ponovo otkucaju ili da iskljuŽe >> prozore (ctrl-o), isprave i opet ukljuŽe >> prozore. >> Da li neko ima odgovor na ovo? Ctrl-E i Ctrl-X. darone
razno.391 darone,
>> >> Da li neko ima odgovor na ovo? >> >> Ctrl-E i Ctrl-X. Aha, nisam ukapirao o Žemu se radi (iako nije netaŽno ono źto sam napisao), ali treba Ctrl-A, Ctrl-S, Ctrl-D, Ctrl-F. darone
razno.392 mazi,
> kakav je odnos brzina/Mb prema NC-u? Pa zauzima dosta viźe nego NC (sam izvrźni fajl nd.exe je oko 1Mb) Ceo paket je oko 4Mb na disku. Opźte uzevźi malo je sporiji (mada ja to ne primeęujem, ali verovatno jeste), ali ima dosta prednosti. Ivan.
razno.393 dmiladinovic,
>> Da li neko ima odgovor na ovo? Interesantno, gde me nadje, jel pod ono 'drugovi'. Prosiri width...
razno.394 dmiladinovic,
>> Da nije zbog 4dos-a? Ne skrnavi NC. :)
razno.395 nboskovic,
*> kakav je odnos brzina/Mb prema NC-u? «udo od sporosti, konkretno na 486/33. (c) klap nikola
razno.396 m.hristodulo,
>> InaŽe vezano sa NC ima jedna zanimljiva pojava. >> >> drugaŽije ponaźaju. Kod mene rade 'normalno' >> - pomeraju se po liniji levo-desno, dok kod njih >> se pomera pokazivaŽ u prozoru po fajlovima, >> >> Da li neko ima odgovor na ovo? Kada je ukljuŽen Brief prozor, onda se strelicama kreęeź po prozoru, a ako je ukljuŽen Full prozor, onda, poźto u prozoru ne moČeź levo-desno, radi editovanje komandne linije. InaŽe ekvivalenti kurzorskim tasterima, u oba reČima, su [CTRL]+[E], [S], [D], [X], kao u WordStaru. Njima se moČe ispravljati komandna linija, kad ti je ukljuŽen Brief prozor.
razno.397 mazi,
>*> kakav je odnos brzina/Mb prema NC-u? > > «udo od sporosti, konkretno na 486/33. Pa baź, neźto i nisam primetio. Ivan.
razno.398 nboskovic,
*> Pa baź, neźto i nisam primetio. Rekao sam u odnosu na NC obiŽan. Ovako u globalu moČda i nije toliko spor, ali pri pore¬enju, źto je mjova i pitao... (c) klap nikola
razno.399 mjova,
> Rekao sam u odnosu na NC obiŽan. Ovako u globalu > moČda i nije toliko spor, ali pri pore¬enju, źto > je mjova i pitao... ma da, NC je neprevazi¬en. dČaba źta sve moČe kad moČe sporo.
razno.400 darone,
Da li neko ima programŽię koji simulira na tastaturi PC dČojstik? darone
razno.401 dmiric,
Hi! Imam laptop maźinu, me¬utim uz nju nisam dobio program koji bi posle n sekundi neaktivnosti gasio hard. MoČe li se ovo obaviti nekim pozivom? Disk je IDE pa bi bilo logiŽno da moČe (?). I da li je kad se ugasi pre ponovnog pristupa potrebno ukljuŽiti motor, ili ęe kontroler sam ukapirati? Disk je Conner, sledi dug_ide izveźtaj. Btw ako neko ima connerov disk i program koji pomenutu stvar radi, bilo bi mnogo lepo da ga poźalje :))) U svakom sluŽaju hvala, (md) DRIVE 0: Model Number______________________: Conner Peripherals 40MB - CP3044 Serial Number_____________________: E0K1KQ Controller Revision Number________: S2.25 Able to do Double Word Transfer___: No Controller type___________________: 0003 Controller buffer size (bytes)____: 8192 Number of ECC bytes transferred___: 4 Number of sectors per interrupt___: 16 Hard Disk Reports Number of Cylinders (Fixed)_______: 1053 Number of Heads___________________: 2 Number of Sectors per Track_______: 40 BIOS Reports Number of Cylinders_______________: 977 Number of Heads___________________: 5 Number of Sectors per Track_______: 17
razno.403 vitez.koja,
Povodom ASH16 - shella za Alchemy - da kazem da je bagovit itekako. Izletao sam u dos u grafickom modu svaki put kad bih ga popreko pogledao.
razno.404 darone,
>> Povodom ASH16 - shella za Alchemy - da kazem da >> je bagovit itekako. Ja nisam imao problema. Nije ga teźko zaglupiti, to stoji. Onda sam proŽitao uputstvo, i fino radi :) darone
razno.405 zzile,
Vec je izvesno vreme u direktorijumu UTILITY moj program EASY CHOOSER (preneto kao SCHOOSER.ZIP). Evo nove verzije (2.1) - mogao bi da se prebaci, virusa nema. Najveca novost je da podrzava misa, komande su "prirodnije", otklonjeni su uoceni bagovi ... Da podsetim eventualno zainteresovane za testiranje i koriscenje (nadam se da je verzija "konacna") zasto sam pravio jedan od hiljadu programa za manipulaciju fajlovima i stablom (valjda zagrizeni NC-ovci nece da mi zamere :)) - ako imate monitor u boji vidite fajlove kao u HDIR-u - razne ekstenzije razne boje, i za svaku ekstenziju imate poseban MENI, a ne samo jednu akciju npr. za .zip : pkunzip/v !, pkunzip ! x\ ... - drvo je kao u NCD-u, a ne u NC-u - kad kazete ec d, ako ima vise direktorijuma na d, pojavi se meni s njima - komande na jedno dugme kao u PCT-u (npr. C je copy i ls.) - prikazuje velicinu dela drveta - birate svoj editor ali i proram za listanje fajlova ... pozdrav ZZile echoos21.arj
razno.406 fancy,
ŮŢ> Vec je izvesno vreme u direktorijumu UTILITY moj program EASY CHOOSER ŮŢ> (preneto kao SCHOOSER.ZIP). Evo nove verzije (2.1) - mogao bi da se prebaci, Lepo, lepo... -Pogledaj malo opciju ARJovamja na zadatu veliŽinu, stalno javlja prekoraŽenje dos linije...a nisam selektovao viźe od 4-5 fajli... -Tako¬er, mogla bi da se uvede i podrźka joź nekom modu osim 25 i 50 linija po ekranu...(28, 35, 43..) -Pri izlasku iz externog editora i viewera (lepo ura¬eno, i krajnje svrsishodno!) trebalo bi da zaobi¬eź ono "press any key" (malo usporava rad) +Ostalo je na prvih par pogleda (noęas sam se zezao sa EC-om) vrlo lepo, i zasluČuje apsolutnu preporuku za sve one koji bi da reźe problem shell-a ili commander-a na SAMO 230 Kb!! Mnogo lepa ona opcija źto Žita veliŽinu direktorija sa svim poddirektorijima...(e, da...boje su haos! :) Dakle... ŮŢ> - ako imate monitor u boji vidite fajlove kao u HDIR-u - razne ekstenzije ako ne koristite NC ... za vas je EC... ako koristite NC ... SVAKAKO probajte EC...(pa da vidimo utiske) Fancy
razno.407 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\UTILITY\*.* ---------------------- snr503b zip 93026 Search 'N' Replace u tekst i binarnim datotekama TITLE: SNR.EXE VERSION: 5.03 PURPOSE: Multi-string simultaneous Search 'N' Replace program RELEASE DATE: 5/31/93 SNR is a multi-string search-and-replace filter. Both text and binary files can be processed by the program. SNR will translate a file of any size that your system can handle. Version 5 of SNR brings many new advanced conversion capabilities to the program, such as: - wild-card conversion patterns - variable-length conversion patterns - start-of-file and end-of-file conversions - text field padding - table chaining - enhanced context flags Up to 2,500 multi-character (m:n) equations can be entered into an SNR table, each of which can be a maximum of 4,999 characters in length. Total conversion space is limited to 64,000 characters. All search-and- replace operations are performed in a single pass. Context flag conversion allows toggling between two different output strings for the same input string. Wild card patterns allow unspecific character strings to be matched and converted. ---------- Preuzeto sa Imtel BBS-a.
razno.408 mjova,
> ako koristite NC ... SVAKAKO probajte EC...(pa da vidimo > utiske) probao sam EC i moram priznati da je źaren, ali NC je NC ;). ono źto mu nedostaje je komandna linija, i moguęnost podeźavanja prozora po ekranu (kao źto moČe nc). kako me ove dve stvari dovoljno odbijaju, nisam probao drugo.
razno.409 bulaja,
│Vec je izvesno vreme u direktorijumu UTILITY moj program EASY CHOOSER │(preneto kao SCHOOSER.ZIP). Evo nove verzije (2.1) └─── ^^ :) Prebaceno u UTIL dir, thanks.
razno.410 corto,
>  stoji. Onda sam procitao uputstvo, i fino radi :) If all else fails, read the manual MURPHY'S LAW
razno.411 zzile,
> ako ne koristite NC ... za vas je EC... Thanks for support. Valjda nemas copyright na reklamni slogan :)) > -Pogledaj malo opciju ARJovamja na zadatu velicinu, stalno > javlja prekoracenje dos linije...a nisam selektovao vise > od 4-5 fajli... Samo ako je cela komandna linija zaista duza od DOS-ovih 127 karaktera :( (to je oko 10 fajlova, ako su u tekucem direktorijumu). Naime, ako bih hteo da napravim kompletan shell za arhivere morao bih da omogucim prosledjivanje imena fajlova preko datoteke, sto uopste nije tesko, ali i rad sa datotekama unutar arhive bez ras- pakovanja i td. a to ipak nije bio cilj. Ovo prvo mogu da dodam. Pozdrav ZZile
razno.412 zzile,
> ono sto mu nedostaje je komandna linija, Komandna linija nije stalno prisutna da bi se omogucile komande na slovo kao u starom PCT, a dobija se na 'O' sa svim dzoger znacima (tekuci ili selektovani fajlovi i sl.), kao i istorijom koja se dobija prirodnije tj. na strelicu dole. Na primer SOR !# - startuje sor sa svim selektovanim datotekama. > i mogucnost podesavanja prozora po ekranu (kao sto moze nc). Moze prozor sa stablom i jedan ili dva sa fajlovima u svim kombina- cijama i broju, a da ih setam po ekranu mi je bilo nekako previse "mo- cno". Pozdrav ZZile
razno.413 fancy,
ŮŢ>> ako ne koristite NC ... za vas je EC... ŮŢ> Thanks for support. Valjda nemas copyright na reklamni slogan :)) Ne, tvoj je :) Usput, joź jedna primedba...tj. predlog. Izbaci one strelice levo desno gore dole i pgup, pgdn ispod svakog prozora...dobięe na estetici (ovako je malo musavo, pogotovo u 25 lines modu...sa 50 izgleda neźto bolje). E, da...jesi li ti namerno stavio da se prozori selektuju (kad ih ima 3) s desna na levo ? (kad na drvetu izabereź direktorijum, on se pojavi u srednjem prozoru, ali skok na files prozor ne dovodi do njega, veę na onaj drugi...) Pozdrav Fancy
razno.414 m.hristodulo,
>>**** new file **** >> snr503b zip 93026 Search 'N' Replace u tekst i >> binarnim datotekama Neęu!!! Nije poźteno!!! Pa imam ja takav program, i kaŽio sam ga viźe puta na Sezam, osnovo sam i grupu za testere, i niko ga nije stavio u Sezamov dir. Stvarno bez veze... :((((((((((((((((((
razno.415 mjova,
>> i mogucnost podesavanja prozora po ekranu (kao sto moze >> nc). > Moze prozor sa stablom i jedan ili dva sa fajlovima u svim > kombina- nisam bio dovoljno jasan, radi se o dve veliŽine prozora po visini (pun i pola), zatim, u jednom prozoru moČe stati tri kolone fjalova (brief) i samo jedna kolona sa svim vaČnim (?) podacima vezanim za file. generalno, program lepo izgleda, ali nije dovoljno prilagodljiv, a treba da zameni neźto źto se koristi svaki dan. pokuźaj u nekoj sledeęoj verziji da srediź definisanje tastera i doslednost źto se tiŽe izgleda i veliŽine porozora (da jedan prozor moČe imati, na istoj povrźini, viźe izgleda - brief, full, tree...).
razno.416 skrajnalic,
&> ŮŢ>> ako ne koristite NC ... za vas je EC... &> ŮŢ> Thanks for support. Valjda nemas copyright na reklamni slogan :)) Jel to neki novi prg? (tvoj?) :) Ajd' ako jeste, reci uz koju je poruku vezan pa da skidam :)) Pozdrav.... skr P.S. Gde se spominje NC - skidaj! ;)
razno.417 fancy,
ŮŢ> Jel to neki novi prg? (tvoj?) :) Poruka 9.405, autor programa ZZILE.
razno.418 bulaja,
││**** new file **** ││snr503b zip 93026 Search 'N' Replace u tekst i binarnim datotekama │└─── │Necu!!! Nije posteno!!! Pa imam ja takav program, i kacio sam ga │vise puta na Sezam, osnovo sam i grupu za testere, i niko ga nije │stavio u Sezamov dir. Stvarno bez veze... :(((((((((((((((((( └─── Uh.... Pa tvoj program je jos u beta verziji i fazi testiranja (i ja sam u test grupi). Kad budes zavrsio novu verziju, naci ce se i MHSNR u dir-u. Nema potrebe da se plasis konkurencije :), cak ce i tebi koristiti da mozda dobijes od ovog SNR neke nove ideje. Posteno? :)
razno.419 zzile,
> nisam bio dovoljno jasan, radi se o dve velicine prozora po > visini (pun i pola), zatim, u jednom prozoru moze stati tri > kolone fjalova (brief) i samo jedna kolona sa svim vaznim (?) > podacima vezanim za file. Moze i u EC-u na F7 : name, name+size, name+size+atribute+date, name+size+date+time. Dapace ovo je po meni jedan od najslabijih delova Norton Commander-a. Npr. ne moze samo ime i velicina sto je valjda najprirodnije, a i atributi se ne spominju. Sto se tastera tice nekako sam gledao da skinem NCD i stari PCTools, nekako me NC uvek izbezumljivao sa F9-meni i F10-izlaz (a ne ESC). To bi sve mogao korisnik da definise nego se nekako plasim da ne pocne da lici na windows-e ili PCshell :) Pozdrav ZZile
razno.420 zzile,
> Ne, tvoj je :) Hvala, > Usput, jos jedna primedba...tj. predlog. > Izbaci one strelice levo desno gore dole i pgup, pgdn ispod Al kako da se misem kreces gore dole, moralo bi makar PgUp/PgDn > E, da...jesi li ti namerno stavio da se prozori selektuju > (kad ih ima 3) s desna na levo ? (kad na drvetu izaberes > direktorijum, on se pojavi u srednjem prozoru, ali skok > na files prozor ne dovodi do njega, vec na onaj drugi...) Tu si 100% u pravu, mora da sam ustao na levu nogu :) Pozdrav ZZile
razno.421 zzile,
> &> ŮŢ>> ako ne koristite NC ... za vas je EC... > Gde se spominje NC - skidaj! ;) Ovo dodje kao takmicenje reklamnih slogana. Da ima vas ne bi Microsoft propao posle DOS & WINDOWS-a verzije 1237829!@#!@3567567.**** :)) Puno pozdrava, ZZile
razno.422 dens,
>> Moze i u EC-u na F7 : name, name+size, name+size+atribute+date, >> name+size+date+time. Dapace ovo je po meni jedan od najslabijih Fajlovi Žija je veliŽina iznad 9 999 999 bajta uniźtavaju ivicu prozora. Ovo me veoma nervira i samtram ga ozbiljnim nedostatkom. Ove fajlove, a ima ih (permanentni swap file za win) treba prikazati u formi xxx KB ili MB. Druga stvar koja mi smeta je ta źto ne osveČava automatski direktorijume nakon kopiranja. Pri kretanju kroz direktorijume ne pamti (Žini mi) poziciju parent DIR-a. Tako¬e, radi vrlo neprijatno pod Novellom (brljavio je bez povoda). ima toga joź, ali i ovo je dovoljno da ga ne instaliram na disk. Pozdrav, Dejan :)
razno.423 fancy,
ŮŢ> Al kako da se misem kreces gore dole, moralo bi makar PgUp/PgDn Da...odvoji to negde nevezano za okvir (kvari utisak). Strelice nisu potrebne, jer kad 'oęeź u neki dir, ili da oznaŽiź neki file, ti ga ubodeź miźom..:) Fancy
razno.424 mjova,
> Sto se tastera tice nekako sam gledao da skinem NCD i > stari PCTools, nekako me NC uvek izbezumljivao sa F9-meni > i F10-izlaz ono za fajlove, super! a źto se tiŽe PCT-a, e to mi se ne svi¬a.. pravo da ti kaČem, kad radiź u nekom programu svaki dan, onda ti help postaje nepotreban, a samim tim imaź viźe prostora na ekranu. pretpostavljam da ti nije problem da umesto onih nekoliko redovan na dnu ekrana moČeź da montiraź komandnu liniju? (i nc-like tastere? ;) joź neźto, lista fajlova u direktorijumu mi deluje optereęena spiskom diskova, a joź kad pored svake oznake diska stoji datum 0/0/1980 ;). ovo sa datumom - i neke datoteke mogu imati taj datum - najbolje je da ga jednostavno ne napiźeź i time reźiź problem (tako dos radi).
razno.425 zzile,
> Fajlovi cija je velicina iznad 9 999 999 bajta unistavaju ivicu > prozora. Ovo me veoma nervira i samtram ga ozbiljnim > nedostatkom. Ove fajlove, a ima ih (permanentni swap file za > win) treba prikazati u formi xxx KB ili MB. Druga stvar koja mi Verovatno cu uraditi sa XXX Mb, perspektivnije je :), hvala. > kopiranja. Pri kretanju kroz direktorijume ne pamti (cini mi) > poziciju parent DIR-a. ??? > Takode, radi vrlo neprijatno pod > Novellom (brljavio je bez povoda). ima toga jos, ali i ovo je > dovoljno da ga ne instaliram na disk. Nazalost, nisam ga testirao pod mrezom. Inace ako ima jos, slobodno pucajte, bice nove verzije. Pozdrav ZZIle
razno.426 m.hristodulo,
>> u dir-u. Nema potrebe da se plasis konkurencije >> :), cak ce i tebi koristiti da mozda dobijes od >> ovog SNR neke nove ideje. Posteno? :) Pa... poźteno! Ali moj program je potpuno funkcionalan, i koliko Žujem oslobo¬en od bagova. Jedine stvari na kojima treba ozbiljno raditi su poveęanje brzine i regularni izrazi. To zahteva dosta vremena, a ja sam samo jadni, siromaźni student... :( Kad pro¬e junski rok, bacięu se ozbiljno na posao, a dotle ęu da preimenujem verziju 0.31 u 1.00. Daęu vam je na koriźęenje...
razno.427 spantic,
Za sve koji koriste neki generator poruka evo jedne male baze poruka o FRPu, sve iz naźe kampanje za FRP. InaŽe imam negde oko pola MB raznoraznih poruka u ASCII formatu spremne za koriźęenje za Frletov MSG, kao i za ma koji drugi koji uzima Žist ASCII pa i moj :) Za Copeov ga morate prevesti. Ako ima zainteresovanih neka kaČu. Ako ko ima neku dobru bazu neka je ne krije. frp_msg.arj
razno.428 skerl,
Evo jedne malo baze sa Radovicevim 'porukama' za Copeove grafite. Samo treba da se 'prevede'. Pozdrav, Skerl. radovic.zip
razno.429 dr.grba,
Potreban mi je uput na neki valjan program za editovanje i źtampanje notnih materijala i partitura. U obzir dolaze DOS / WIN varijante. Napominjem da mi semplovanje/midi/sviranje nisu bitni, veę samo lak i źto efikasniji rad programa. Korisnik programa ęe biti muziŽar profesionalac. Sve informacije i pomoę bilo koje vrste su dobrodoźle u mailu.
razno.431 spantic,
> Potreban mi je uput na neki valjan program za editovanje i > źtampanje notnih materijala i partitura. U obzir dolaze > DOS / WIN varijante. Probaj sa programom Final score, ili tako neźto. Radi pod Windowsom i znam da mi je drugar bio veoma zadovoljan istim. InaŽe po Beogradu se za kompoziciju dosta koristi Mac.
razno.432 fancy,
ŮŢ> InaŽe po Beogradu se za kompoziciju dosta koristi Mac. Atari + Cubase je standard.
razno.433 zormi,
* Potreban mi je uput na neki valjan program za editovanje i źtampanje * notnih materijala i partitura. U obzir dolaze DOS / WIN varijante. MidiSoft Session MidiSoft Studio CuBase 2.0 Music Time CakeWalk Pro ... sve je 'for Windows'.
razno.434 dr.grba,
>> ŮŢ> InaŽe po Beogradu se za kompoziciju dosta koristi Mac. >> >> Atari + Cubase je standard. More, baź drugar koji traČi program je bivźi korisnik Atari maźine, za koju postoji brdo prikladnog softvera... Ali, eto, taj Atari pripada seęanju, ko zna koji po redu vlasnik na njemu danas vozi F-16... I sad ja moram da mu motam PC softver za pisanje aranČmana ): (:
razno.435 npetrovic,
> Atari + Cubase je standard. Ja sam cuo tu kombinaciju i UOPSTE me nije odusevila, cak stavise bolje kombinacije su: na prvom mestu PC + MODEDIT 3.01 + SB :) ili mozda jos bolje AMIGA + PROTRACKER....Atari ima veoma los digitalizovan zvuk... Pyc
razno.436 npetrovic,
> * Potreban mi je uput na neki valjan program za editovanje i stampanje > * notnih materijala i partitura. U obzir dolaze DOS / WIN varijante. > > MidiSoft Session > MidiSoft Studio > CuBase 2.0 > Music Time > CakeWalk Pro > ... > > sve je 'for Windows'. Jel mogu da se prave moduli u tim programima? Pyc
razno.437 alenin,
Imam ja jedan ...zove se PCcomposer i fantasticno se mogu slagati notni tekstovi a podrzava i laser...i tako to :) ...ako si zainteresovan ostavi mi poruku u mail da se dogovorimo o transferu :) Aleksandar
razno.438 fancy,
ŮŢ> ili mozda jos bolje AMIGA + PROTRACKER....Atari ima veoma los ŮŢ> digitalizovan zvuk... Daj ŽoveŽe, ko govori o ZVUKU iz ATARIJA? Znaź li ti źta je CUBASE uopźte i Žemu sluČi?? :( CUBASE je program za sequenciranje (e, a źta to znaŽi pogledaj u nekom MIDI priruŽniku ;) i kao takav koristi se sa SPOLJNIM izvorom zvuka (synthesizer, ritam maźina, ili bilo źta źto je MIDI kompatibilno). Dakle, kao visokoprofesionalna stvar (dakle nikakve zezalice kao kojekakvi Soundblasteri i sliŽne kartice...) koristi se sa PRAVIM izvorom zvuka (moj primer, synth KURZWEIL K2000, 8 mega ROM semplova, - expandable do 24 Mb, 4 Mb RAM - expan- dable do 64 Mb, SCSI interface za externi (+ za interni) hard, on board 3.5" dos compatible 1.44 Mb floppy) uglavnom u studijima (u Evropi...u Americi je neźto viźe zastupljen Mac). Treba videti Cubase na delu i skinuti kapu programerima (nije ni Žudo da je njegova verzija za PC jedan od najnestrpljivije oŽekivanih programa) Pozdrav, Fancy
razno.439 darone,
>> moj primer, synth KURZWEIL K2000 (...) «ekaj, ti imaź ovu Čivotinju? «uo sam pre par dana par stvari o njoj i oduźevio sam se... darone
razno.440 fancy,
ŮŢ> «ekaj, ti imaź ovu Čivotinju? «uo sam pre par dana ŮŢ> par stvari o njoj i oduźevio sam se... Veę godinu dana..:) Fancy
razno.441 zzile,
> svida.. pravo da ti kazem, kad radis u nekom programu svaki > dan, onda ti help postaje nepotreban, a samim tim imas vise > prostora na ekranu. pretpostavljam da ti nije problem da umesto > onih nekoliko redovan na dnu ekrana mozes da montiras komandnu > liniju? (i nc-like tastere? ;) Meni se i onako moze iskljuciti na F5, a tu je da se misem lako odabere opcija. Inace, nekako mi je lakse da kucam C nego F5 za copy. (Jos vrlo veliki broj ljudi koristi inace nezgrapan PCT 4.*) Komandna linija je tu kad treba. > jos nesto, lista fajlova u direktorijumu mi deluje opterecena > spiskom diskova, a jos kad pored svake oznake diska stoji datum > 0/0/1980 ;). ovo sa datumom - i neke datoteke mogu imati taj > datum - najbolje je da ga jednostavno ne napises i time resis > problem (tako dos radi). Bice uradjeno, Hvala. Pozdrav, ZZile.
razno.442 npetrovic,
> Daj covece, ko govori o ZVUKU iz ATARIJA? Znas li ti sta je > CUBASE uopste i cemu sluzi?? :( > CUBASE je program za sequenciranje (e, a sta to znaci pogledaj > u nekom MIDI prirucniku ;) i kao takav koristi se sa SPOLJNIM > izvorom zvuka (synthesizer, ritam masina, ili bilo sta sto je > MIDI kompatibilno). > Dakle, kao visokoprofesionalna stvar (dakle nikakve zezalice > kao kojekakvi Soundblasteri i slicne kartice...) koristi se > sa PRAVIM izvorom zvuka (moj primer, synth KURZWEIL K2000, > 8 mega ROM semplova, - expandable do 24 Mb, 4 Mb RAM - expan- > dable do 64 Mb, SCSI interface za externi (+ za interni) hard, > on board 3.5" dos compatible 1.44 Mb floppy) uglavnom u studijima > (u Evropi...u Americi je nesto vise zastupljen Mac). > Treba videti Cubase na delu i skinuti kapu programerima (nije > ni cudo da je njegova verzija za PC jedan od najnestrpljivije > ocekivanih programa) OK, nisam bas bio obavesten, ali ostajem pri tome da atari ima los zvuk... Pyc
razno.443 zormi,
* > MidiSoft Session for Windows * * Jel mogu da se prave moduli u tim programima? Ne, to su dve sasvim razliŽite stvari. Ovo su tzv. sekvenceri u kojima se redjaju note ili unose melodije preko sintija i MIDI veze, rasporedjuju po partituri, biraju instrumenti... Muzika se dobija tako źto program źalje naredbe sintisajzerima koji mogu biti spoljni (preko MIDI kabla) ili ugradjeni u Audio karticu. Sintisajzeri imaju viźe kanala za generisanje zvuka (npr. Sound Blaster ima 11, a ProAudio Spectrum 20) i moguęnosti bojenja tog zvuka kombinovanjem povorki signala (SB ima 2 operatora, PAS ima 4) kako bi se simulirala "boja" nekog instrumenta. Liste ovakvih naredbi za sinti se snimaju u (nedovoljno) standardizovane MIDI (.MID) datoteke. One su relativno kratke, reda 10-20 kB za par minuta muzike. Za reprodukciju istih neophodan je dakle sintisajzer, spoljni ili na kartici. S druge strane, MOD-ovi se dobijaju digitalizovanjem (semplovanjem) uzorka nekog instrumenta, pa se programskom obradom tih semplova dobijaju razni tonovi i efekti. Po standardu moČe biti 4 kanala sa razliŽitim semplovima u isto vreme, a zvuk se dobija njihovim sabiranjem. Dakle, nigde nema sintetizovanja zvuka, veę samo A/D konverzija, obrada i D/A konverzija. Ovakve tvorevine se snimaju u .MOD file koji se dakle sastoji iz kratkih semplova instrumenata (po jedan ton) i uputstva za njihovu obradu kako bi se "odsvirala kompozicija". Zauzimaju reda 50-100 kB za par minuta muzike zavisno od broja instrumenata. Poslednji tip su .WAV (ili .SND ili...) datoteke kod kojih je ceo zvuŽni zapis digitalizovan pa se samo reprodukuje D/A konvertorom u audio kartici. On je najduČi, od 8 kB/sec za 8-bitni sample na 8 kHz (telefonski kvalitet) do 180 kB/sec za 16-bitni stereo sample na 44 kHz (CD kvalitet). Dodatno, postoje programi koji simuliraju D/A konvertore na PC zvuŽniku koristeęi źirinsku modulaciju, pa se .WAV i .MOD mogu Žuti i bez audio kartice, doduźe loź je kvalitet ali svaka Žast programerima.
razno.444 toma,
Ne seęam se taŽno gde, ali neko je traČio softverski reźena YU slova za LX-800. E pa evo reźenja. Program je delo IgiSofta-a (?) i radi tako źto se iz komandne linije zada yu4 <ime_fajla> i on ga obradi i poźalje na źtampaŽ (u text modu, normalno). E sad, program radi po ASCII standardu źto nekima moČda neęe odgovarati. I za to ima reźenja. Uzmite neki disk editor i prona¬ite u samom EXE fajlu niz @] (majmun+zatvorena srednja zagr.) i videęete (tu oko njih) spisak naźih slova u ASCII standardu. Promenite kako vam odgovara i to je to. A da niz se ponavlja dva puta. Vidite kako to sad lako ide. (cit. "░urine kuęne Žarolije" :)) yu4.zip
razno.445 dcolak,
│ OK, nisam bas bio obavesten, ali ostajem pri tome da atari ima │ los zvuk... KOJI ATARI? Izgleda momŽe da ti nisi uopźte u toku... :>> Sledge DAMMIR!
razno.446 skrajnalic,
&> bolje kombinacije su: na prvom mestu PC + MODEDIT 3.01 + SB :) Molim, ali Sve to pa joź Scream Tracker, Žini PC jednom jako korisnom muziŽkom spravicom.. :) Ako ovako nastavim da uŽim, i sviram po programima, uskoro ęu i mlade pevaŽice poŽeti da privodim ;) Samo veliki je problem źto amiga ne podrČava STM oblik, a uglavnom su amigisti ti koji se interesuju za sliŽne stvari :( Pozdrav..... skr
razno.447 skrajnalic,
&> Ne seęam se taŽno gde, ali neko je traČio softverski reźena YU &> slova za LX-800. E pa evo reźenja. Program je delo IgiSofta-a (?) i radi Pitanjce..jel ęe to da radi sa lx400? :) Pitam, jer pod win stoji driver za taj źtampaŽ i nema problema :) Pozdrav...... skr
razno.448 npetrovic,
> Ne, to su dve sasvim razlicite stvari. Ovo su tzv. sekvenceri u kojima se > redjaju note ili unose melodije preko sintija i MIDI veze, rasporedjuju po > partituri, biraju instrumenti... Muzika se dobija tako sto program salje > naredbe sintisajzerima koji mogu biti spoljni (preko MIDI kabla) ili > ugradjeni u Audio karticu. Sintisajzeri imaju vise kanala za generisanje > zvuka (npr. Sound Blaster ima 11, a ProAudio Spectrum 20) i mogucnosti > bojenja tog zvuka kombinovanjem povorki signala (SB ima 2 operatora, > PAS ima 4) kako bi se simulirala "boja" nekog instrumenta. > > Liste ovakvih naredbi za sinti se snimaju u (nedovoljno) standardizovane MID > (.MID) datoteke. One su relativno kratke, reda 10-20 kB za par minuta muzike > Za reprodukciju istih neophodan je dakle sintisajzer, spoljni ili na kartici > > S druge strane, MOD-ovi se dobijaju digitalizovanjem (semplovanjem) uzorka > nekog instrumenta, pa se programskom obradom tih semplova dobijaju razni > tonovi i efekti. Po standardu moze biti 4 kanala sa razlicitim semplovima > u isto vreme, a zvuk se dobija njihovim sabiranjem. Dakle, nigde nema > sintetizovanja zvuka, vec samo A/D konverzija, obrada i D/A konverzija. > > Ovakve tvorevine se snimaju u .MOD file koji se dakle sastoji iz kratkih > semplova instrumenata (po jedan ton) i uputstva za njihovu obradu kako > bi se "odsvirala kompozicija". Zauzimaju reda 50-100 kB za par minuta > muzike zavisno od broja instrumenata. > > Poslednji tip su .WAV (ili .SND ili...) datoteke kod kojih je ceo zvucni > zapis digitalizovan pa se samo reprodukuje D/A konvertorom u audio kartici. > On je najduzi, od 8 kB/sec za 8-bitni sample na 8 kHz (telefonski kvalitet) > do 180 kB/sec za 16-bitni stereo sample na 44 kHz (CD kvalitet). > > Dodatno, postoje programi koji simuliraju D/A konvertore na PC zvucniku > koristeci sirinsku modulaciju, pa se .WAV i .MOD mogu cuti i bez audio > kartice, doduse los je kvalitet ali svaka cast programerima. Hvala na VEOMA iscrpnom objasnjenju...:) Pyc
razno.449 mazi,
> CuBase 2.0 Jel to zaista postoji za PC-ja? Videh ga na atariju i od tada sam u depresiji kad vidim ove 'muziŽke' programe za PC-ja? Ajd navedi cenu vani ako znaź? Ivan.
razno.450 mazi,
> Potreban mi je uput na neki valjan program za editovanje i > źtampanje notnih materijala i partitura. U obzir dolaze DOS / > WIN varijante. Midi Music Shop. Zamiźljen je otprilike kao Mix pult, ali ima i dosta lagan editor za unos nota. Ne mora se posedovati moziŽka karta, radi i bez nje. Eto toliko. Ivan.
razno.451 toma,
■■>> Pitanjce..jel ęe to da radi sa lx400? :) ■■>> Pitam, jer pod win stoji driver za taj źtampaŽ i nema problema :) Radi sigurno! Program je naime namenjen Epsonima koji mogu da definiźu samo karaktere sa kodovima od 58 do 63 (:;<=>?). BTW, ja imam i LX-400 i LX-800, i ne vidim bitne razlike sem źto 400 nema RS232. Merio sam brzinu, isti su. Jel zna neko taŽno kakva je razlika?
razno.452 paki,
­> poźalje na źtampaŽ (u text modu, normalno). E sad, program ­> radi po ASCII standardu źto nekima moČda neęe odgovarati. I za ­> to ima reźenja. Uzmite Misliź JUSKI?
razno.453 dragoslavr,
> Hvala na VEOMA iscrpnom objasnjenju...:) Pa zar si zbog ovog redięa morao da citiraź ceo text?!?!?! :(
razno.454 ematic,
> Hvala na VEOMA iscrpnom objasnjenju...:) Hvala na veoma iscrpnom quote-u ;)
razno.455 dens,
>>> koristeci sirinsku modulaciju, pa se .WAV i .MOD mogu cuti i bez audio >>> kartice, doduse los je kvalitet ali svaka cast programerima. >> >> Hvala na VEOMA iscrpnom objasnjenju...:) Umeź li ti da se kontroliźeź ? MoČda misliź da ęe svi korisnici trpeti tvoje ponaźanje ? Ja neęu, i zato dobijaź ignore na mesec dana, a moČda i na viźe... Ako ti nije jasno zbog Žega, proŽitaj danaźnju poźtu, i videęeź desetak svojih nesuvislih poruka nad kojima bi trebalo da se zamisliź... Pozdrav, za mesec dana, Dejan.
razno.456 zormi,
* > CuBase 2.0 * * Jel to zaista postoji za PC-ja? * Videh ga na atariju i od tada sam u depresiji kad vidim ove * 'muziŽke' programe za PC-ja? * Ajd navedi cenu vani ako znaź? Ja imam staru verziju, a za novu znam sigurno da je izaźla, a skoro sam negde Žuo da je imaju po Beogradu. Mislim da mi je rekao Zahar, poźto je on postao veliki ljubitelj audio kartica i programa za njih :) Ne, on nema. * Ajd navedi cenu vani ako znaź? Ne znam taŽnu cenu, ali mogu reęi da su ti programi debelo skupi. Izmedju $400 i $800.
razno.457 vilic,
> BTW, ja imam i LX-400 i LX-800, i ne vidim bitne razlike sem sto 400 > nema RS232. Merio sam brzinu, isti su. Jel zna neko tacno kakva je > razlika? A ja imam LX-400 sa RS232 konektorom pored paralelnog. Sto se razlike tice ja ih neznam, pitam se i da li ih ima. \bye
razno.458 dsoskic,
> OK, nisam bas bio obavesten, ali ostajem pri tome da atari ima > los zvuk... ZnaŽi, zato se meni ne dopadaju 'stvari' L.Ristovskog i ▓an M. ▓ara, kao ni domaęa a bogami ni strana muzika :)))
razno.459 toma,
■■>> Misliź JUSKI? Mislim :)
razno.460 robert,
>> Hvala na VEOMA iscrpnom objasnjenju...:) Pa bog te u źumu okrenuo, ako se veę zahvaljujeź, ne moraź da citiraź CELU poruku... uostalom, ne moraź ni da se zahvaljujeź jer se to podrazumeva, bre! Bila je o tome negde diskusija i niko se neęe ljutiti ako mu se ne zahvaliź :). Izvini na oźtrijem tonu ali, brate, malo ga pretera... i nije ti to prvi put...
razno.461 spale,
>> Hvala na VEOMA iscrpnom objasnjenju...:) Pa zar ovol'ki quote?! Nikola
razno.462 vitez.koja,
U poslednje vreme ne moČe da mi pro¬e exec bez conf ignore...
razno.464 asterix,
>> Ne, to su dve sasvim razlicite stvari. Ovo su tzv. sekvenceri u kojima se ... >> kartice, doduse los je kvalitet ali svaka cast programerima. > Hvala na VEOMA iscrpnom objasnjenju...:) Da li ti uveŽe kad legneź u krevet, zatvoriź oŽi i spremaź se da zaspiź, padne napamet da ti je citat NENORMALNO dugaŽak ?
razno.465 asterix,
U prilog odliŽnom programu acd autora A. Merckens-a. Program ne prepoznaje sledeęu stvar: Imam jedan direktorijum koji se zove 'c', i joź nekoliko koji poŽinju sa 'c...'. Komandu 'acd c' program izvrźi ali da prikaz svih direktorijuma koji poŽinju sa c, ukljuŽivźi tu i sam direktorijum c. Dakle c kao takvog ne prepoznaje. E sad da li ovaj mali stohastiŽni testię prolazi ncd ? -> DA ! Komanda 'ncd c' vodi upravo na Čeljeno odre- diźte. Acd je inaŽe u svemu ostalom, po mom skromnom i subjektivnom miźljenju, daleko bolji i brČi. pozdrav Nenad :)
razno.466 fancy,
ŮŢ> Program ne prepoznaje sledeęu stvar: Imam jedan direktorijum ŮŢ> koji se zove 'c', i joź nekoliko koji poŽinju sa 'c...'. ŮŢ> Komandu 'acd c' program izvrźi ali da prikaz svih direktorijuma ŮŢ> koji poŽinju sa c, ukljuŽivźi tu i sam direktorijum c. Dakle c Startuj ACD_CFG.EXE i stavi u opciju 11. Exact match ... [y] ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Ako to ne pomogne...bigaje. Dead Serious Fancy
razno.467 npetrovic,
> KOJI ATARI? Mislio sam na ovaj klasicni...520 st, 1040 st... Pyc
razno.468 skrajnalic,
&> Pozdrav, za mesec dana, Dejan. Imaź reminder? ;) Pozdrav...... skr
razno.469 skoprivica,
│ Samo veliki je problem źto amiga ne podrČava STM oblik, a │ uglavnom su amigisti ti koji se interesuju za sliŽne stvari :( uz modplay 2.19 ja sam dobio TOAMIGA.COM (freeware je) koji radi .STM -> .MOD ....
razno.470 npetrovic,
Izvinjavam se zbog onolikih quote-ova... Ja o tome nisam ni razmisljao, dok sam pisao, a i vi se brate mnogo naljutiste ni oko cega...pa ja dobih puno ignoreova...sto kazuje samo jedno: da ste malo uobrazeni... pa zar zbog toga da neko dobije ignore? :( Pyc
razno.471 paki,
­> ■■>> Misliź JUSKI? ­> ­> Mislim :) Dobro misliź :), upravo sam ga preradio na Custom2 i źljaka k'o aČdaha na mom Panasoniku. Ranije sam imao YU2 istog autora, koji radi isto źto i ovaj, samo źto odźtampa prvo kuke i kvake iznad slova, zatim pomeri papir i odźtampa i sama slova. Ovo je ipak mnogo bolje. Ako niźta drugo, brČe je i mogu se predefinisati pozicije YU slova (u YU2 ne mogu, probao sam :(().
razno.472 vcalic,
>> Izvinjavam se zbog onolikih quote-ova... Ja o tome nisam ni razmisljao, >> dok sam pisao, a i vi se brate mnogo naljutiste ni oko cega...pa ja >> dobih puno ignoreova...sto kazuje samo jedno: da ste malo uobrazeni... >> pa zar zbog toga da neko dobije ignore? :( He, vidi se da si nov ovde. To je jedan od najŽeźęih razloga za ignore, i to sa pravom. Razmisli malo, valjda ęeź i sam shvatiti zaźto.
razno.473 jtitov,
> Znaci, zato se meni ne dopadaju 'stvari' L.Ristovskog i Zan M. Zara, > kao ni domaca a bogami ni strana muzika :))) Sta li onda slusas, jadnice? Zenu? :))
razno.474 npetrovic,
>? uz modplay 2.19 ja sam dobio TOAMIGA.COM (freeware je) koji >? radi .STM -> .MOD .... E aj ga posalji, verovatno nije dugacak... Pyc
razno.475 npetrovic,
>? He, vidi se da si nov ovde. To je jedan od najcescih razloga >? za ignore, i to sa pravom. Razmisli malo, valjda ces i sam >? shvatiti zasto. Da sam nov, jesam, tek sam poceo, zar je sezam toliko surov? :( Pyc
razno.476 ssokorac,
─┼┤ U poslednje vreme ne moČe da mi pro¬e exec bez conf ignore... Nije Žovek kriv kada drugi piźu velike poruke, a on ne Čeli da vadi iz konteksta ;). Mene je źlogirao joź pre par dana, a o ovom zanjem citatu mogu samo da mislim, do mene nije doźao O:).
razno.477 dragoslavr,
> Da sam nov, jesam, tek sam poceo, zar je sezam toliko surov? :( Nema to veze sa surovoźęu... nemoj ignore da shvaęaź kao kaznu, to je samo mera koju korisnici upotrebljavaju da ne bi Žitali svaki dan gomilu gluposti, i da im se ne bi bespotrebno punili pad-ovi... ;) Pozdrav, Dragoslav
razno.478 skoprivica,
│ to podrazumeva, bre! Bila je o tome negde diskusija i niko se neęe │ ljutiti ako mu se ne zahvaliź :). a joź je lepźe da mu zahvaliź preko maila, pa i ti sreęan, a i ne guźiź narod okolni (kao ja sada...:)
razno.479 darone,
>> diźte. Acd je inaŽe u svemu ostalom, po mom >> skromnom i subjektivnom miźljenju, daleko bolji >> i brČi. Nisi probao CCD :) Bięe, uskoro. NajbrČi, najkraęi. Jednom reŽju - savrźen :) darone p.s. nisam ja piso ;)
razno.480 asterix,
> Nisi probao CCD :) Bięe, uskoro. NajbrČi, najkraęi. > Jednom reŽju - savrźen :) BaŽi ga ovamo. Vala ęu ga probat' ne zva' se je Asterix Vi¬u, brČi od acd-a. Vi¬u savrźen ;))
razno.481 asterix,
> Da sam nov, jesam, tek sam poceo, zar je sezam toliko surov? :( Ma ne sekiraj se. Citiraj ti źta god hoęeź ;) A ko hoęe neka kori- sti ignore. Zato je uostalom i napravljen. Ali znaź... tvoji citati... ipak... ;)
razno.482 paki,
­> Da sam nov, jesam, tek sam poceo, zar je sezam toliko surov? :( Nije on surov, takav je Čivot. Nego, prvo uzmi i skini par starijih konferencija, Žisto da vidiź kakve su uobiŽajene poruke za koje se dobija ignore, pa ęeź shvatiti da si joź dobro proźao. Dakle, pamet u glavu, i pre nego źto odgovaraź, razmisli da li je odgovor stvarno na mestu. Pozdrav.
razno.483 skrajnalic,
&> E aj ga posalji, verovatno nije dugacak...
razno.484 skrajnalic,
&> uz modplay 2.19 ja sam dobio TOAMIGA.COM (freeware je) koji radi &> .STM -> .MOD .... To je smao delimiŽno reźenje, jer se deźavaju mnoge greźke kod malo kompleksnijih modula (ovo ne znaŽi, kod modula od 300kb, veę ako ima puno efekata i sl.) Jer, Scream, npr. moČe za jednu notu da odredi i volume i efekat po Čelji (tj. na istoj noti moČeź dva efekta da izvrźiź, pod uslovom da je jedan volume slide, a kod Modedit-a to ne moČe, pa se javljaju greźke i najŽeźęe modul ne izgleda kako bi trebao, a Žesto je i konverzija nemoguęa, tj. comp se zaglavi :( Mene trenutno muŽi źto ne postoji ni jedan DOVOLJNO dobar STM player, pa su MOD u principu standard, mada je sa Screamom daleko lakźe raditi. Pozdrav......... skr
razno.485 skrajnalic,
&> Izvinjavam se zbog onolikih quote-ova... Ja o tome nisam ni razmisljao, Meni bi se ukoŽio prst da sam toliko quotirao ;) Pozdrav...... skr
razno.486 fancy,
ŮŢ>> Nisi probao CCD :) Bięe, uskoro. NajbrČi, najkraęi. ŮŢ> BaŽi ga ovamo. Vala ęu ga probat' ne zva' se je Asterix ...A pozdravima se pridruČuje i stric Fancy sa porodicom, kao i Billy G. (less known as Billy Jean alias Peter N. Orton) i sve to uz pesmu "Mother, you killed the wrong man" a man called uncle
razno.487 a.kircanski,
_-=> darone _-=> p.s. nisam ja piso ;) Nego?
razno.488 a.kircanski,
_-=>> ? He, vidi se da si nov ovde. To je jedan od najcescih _-=>> razloga ? za ignore, i to sa pravom. Razmisli malo, valjda _-=>> ces i sam ? shvatiti zasto. _-=> _-=> Da sam nov, jesam, tek sam poceo, zar je sezam toliko surov? _-=> :( Pyc Pa i nije uopźte zreo za ignore. Mislim, ono źto je quotiro nekoliko poruka malo viźe divljaŽki:), nema veze popravięe se.:) Jel tako np?;) pozdrav
razno.489 npetrovic,
>? Nije on surov, takav je zivot. Nego, prvo uzmi i skini par >? starijih konferencija, cisto da vidis kakve su uobicajene >? poruke za koje se dobija ignore, pa ces shvatiti da si jos >? dobro prosao. Dakle, pamet u glavu, i pre nego sto odgovaras, >? razmisli da li je odgovor stvarno na mestu. Izvini Veliki Strumfe :) Pyc
razno.490 dcolak,
│ Mislio sam na ovaj klasicni...520 st, 1040 st... Onda priŽaj o AT286 bez zvuŽnih kartica, jer tek tako ih moČeź upore¬ivati :) Sledge DAMMIR!
razno.491 andra,
>>? Nije on surov, takav je zivot. Nego, prvo uzmi i skini par >>? starijih konferencija, cisto da vidis kakve su uobicajene >>? poruke za koje se dobija ignore, pa ces shvatiti da si jos >>? dobro prosao. Dakle, pamet u glavu, i pre nego sto odgovaras, >>? razmisli da li je odgovor stvarno na mestu. > > Izvini Veliki Strumfe :) > Pyc Opet ti ?! :>>>>>>>>>>>>>>>
razno.492 darone,
>> > Nisi probao CCD :) Bięe, uskoro. NajbrČi, >> > najkraęi. >> BaŽi ga ovamo. Vala ęu ga probat' ne zva' se je >> Asterix Vi¬u, brČi od acd-a. Vi¬u savrźen ;)) Pa, moraęeź da saŽekaź do 5. jula, tada se autor programŽięa vraęa na Sezam, a ja nisam baź voljan da bacam beta verziju. darone
razno.493 npetrovic,
>? Opet ti ?! :>>>>>>>>>>>>>>> Sto opet? Just a good joke! :) Pyc
razno.494 ognjan,
>> A ja imam LX-400 sa RS232 konektorom pored paralelnog. Sto se >> razlike tice ja ih neznam, pitam se i da li ih ima. Ajde budi dobar pa mi nasaraj opis mikroprekidaca za LX-400, kao i onih 8 na serijskoj kartici. Pozdrav, Ogy.
razno.495 paki,
­> Izvini Veliki Strumfe :) Ja sam te samo posavetovao (inaŽe, ja nikad nikog nisam ignorisao i ne nameravam) pa ti vidi :)
razno.496 vitez.koja,
#=> Nema to veze sa surovoźęu... #=> ne bi Žitali svaki dan gomilu gluposti, Alaj si ga uteźio ;))) "Nismo mi surovi, nego si ti glup" :)))
razno.497 cdragan,
> Pa, moraęeź da saŽekaź do 5. jula, tada se autor > programŽięa vraęa na Sezam, a ja nisam baź voljan > da bacam beta verziju. Pozdravi drpr-a, alias cope-a ;)
razno.498 paki,
Da li ima neko onaj programŽię koji postavlja keyboard repeat rate i ono Žekanje dok ne poŽne autorepeat na minimum? Dakle, neźto kao 'ncd /fast'?
razno.499 vlad,
-> Meni bi se ukocio prst da sam toliko quotirao ;) Ma njemu to radi macro! Sreca sto u SOR-u ne mogu da se definisu duzi makroi, zamisli koliki bi mu onda bio quote! B))
razno.500 zzile,
Evo nove verzije EASY CHOOSER-a 2.2 Manje bagova, viźe moguęnosti :) MoČe i u direktorijum Utility. Uzgred, kako da najlakźe (i najefikasnije) poźaljem program kao shareware u inostranstvo, naravno sa inostranim raŽunom :) i prevodom uputstva? Ima li neko iskustva? echoos22.arj
razno.501 vilic,
> Ajde budi dobar pa mi nasaraj opis mikroprekidaca za LX-400, kao > i onih 8 na serijskoj kartici. Opis u knjizi koju ja imam je na NemaŽkom :(, a ja liŽno koristim samo paralelni port tako da ti nemogu puno pomoęi. Koliko mogu da vidim u ovom bisanju, prekidaŽi 1-1, 1-3, 1-4 i 1-7 su za setovanje brzine komunikacije, 1-2 je za 7 ili 8 bita ( 7 bita on, 8 off), 1-5 je, sad nemaŽka reŽ GERADE (on) UNGERADE (off) i 1-8 je #8143-Modus (on - Aktiviert) (off Deaktiviert). E sad, za ostatak te baź nisam razumeo pa ako moČeź da ih malo pojasniź? \bye
razno.502 peacock,
>**< sa PRAVIM izvorom zvuka (moj primer, synth KURZWEIL >**< K2000, Lele... kakva zivotinja.
razno.503 .obj,
> Da li ima neko onaj programŽię koji postavlja keyboard repeat > rate i ono Žekanje dok ne poŽne autorepeat na minimum? C>debug -a 0DA9:0100 mov ax,305 0DA9:0103 xor bx,bx 0DA9:0105 int 16 0DA9:0107 int 20 0DA9:0109 -r bx BX 0000 :20 -n turbokey.com -w -q C>turbokey C>ala radiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii_
razno.504 a.kircanski,
_-=> Da li ima neko onaj programŽię koji postavlja keyboard _-=> repeat rate i ono Žekanje dok ne poŽne autorepeat na _-=> minimum? Dakle, neźto kao 'ncd /fast'? Misliź za ubrzavanje tastature? Ako je to, onda pogledaj dosref, i naęi ęeź tamo kako da ga sam napraviź, ako ne ide, ma se a.kircanski :)
razno.505 darone,
>> Da li ima neko onaj programŽię koji postavlja >> keyboard repeat rate i ono Žekanje dok ne poŽne >> autorepeat na minimum? Dakle, neźto kao 'ncd >> /fast'? Ne seęam se ko je skoro poslao ovo na Sezam, ali meni radi radnju. darone fastkey.com
razno.506 skrajnalic,
&> Da li ima neko onaj programcic koji postavlja keyboard repeat &> rate i ono cekanje dok ne pocne autorepeat na minimum? Dakle, &> nesto kao 'ncd /fast'? Imam ja neki dzakicev "fastkey.com" (9 bajta :), i radi koliko ja znam najbrée äto moée :) A inaüe moée i naredbom MODE CON RATE, pa onda éeljene vrednosti :) (ne znam napamet, jer ne koristim to, ali u Dejanovom uputstvu za dos je lepo objaänjena ta naredba (kao i ostale :) pa pogledaj :) Pozdrav...... skr
razno.507 ssokorac,
─┼┤ Da sam nov, jesam, tek sam poceo, zar je sezam toliko surov? :( Da, ovo je dČungla. "Vladaju surovi zakoni divljine, oko za oko, zub za zub. Ovde udara brat na brata, komźija na komźiju..." (iz pismenog zadatka iz srpskog bjovanovica ;). Ljudi ne vole da im se bez razloga puni PAD, pogotovu pri ovakvim cenama. A ti si se tim sportom bavio veoma uspeźno... Nemoj ignorove primati suviźe k srcu. Malo kontrolisanije kvotiraj i piźi, i sve ęe doęi na svoje mesto kroz mesec-dva...
razno.508 sbrk,
>> Ne seęam se ko je skoro poslao ovo na Sezam, ali >> meni radi radnju. >> >> darone >> ----------------------------------------------- 9.505 --- >> ** Uz poruku 'fastkey.com' (9 bytes) Znam da sam ja to slao, ali u conf:IGRE, trebalo mi je za ZBTET, pa sam pronaźao. U me¬uvremenu sam naźao neźto drugo, źto malo bolje vrźi posao. kratak je, a źto ga viźe puta startujeź, sve viźe i viźe ubrzava. U svakom sluŽaju, to je izgleda max źto se moČe uraditi za brzinu autoripita :), a za manji delay se izgleda ne moČe niźta uraditi. Prijatno sa quickeys-om :) quickeys.com
razno.509 vlad,
-> Da li ima neko onaj programcic koji postavlja keyboard repeat Evo ti jednog iz paketa PC-MAG utilities. tpfst-at.com
razno.510 paki,
Hvala svima na ubrzivaŽima :)
razno.511 bulaja,
│Da li ima neko onaj programcic koji postavlja keyboard repeat │rate i ono cekanje dok ne pocne autorepeat na minimum? └─── Evo ga. fastkey.com
razno.512 skoprivica,
│ Sto opet? Just a good joke! :) problem je źto ne misle svi da je to bila 'good joke'.
razno.513 ssokorac,
─┼┤ Imam ja neki dzakicev "fastkey.com" (9 bajta :), i radi koliko ja ─┼┤ znam najbrée äto moée :) A inaüe moée i naredbom MODE CON RATE, A taman reko' namestio Žovek quote, sad moČe da se Žita. Ali, ne brinem se ja, sad je promenio SET CODE... Sad tek ne moČe da se Žita ;).
razno.514 klisa,
> Ajde budi dobar pa mi nasaraj opis mikroprekidaca za > LX-400, kao i onih 8 na serijskoj kartici. Pratio sam razgovor, pa ko' velim da pomognem. Ja imam samo opis DIP-ova na LX-400: DIP SWITCH 1 ==================================================================== Switch Function Action Action number when ON when OFF -------------------------------------------------------------------- 1-1 Select condensed/normal chars condensed normal 1-2 Select slashed/unslashed zero 0 O 1-3 Select character table Graphics Italics 1-4 Paper-out detection Inactive Active 1-5 Select print quality NLQ Draft -------------------------------------------------------------------- 1-6 Select international character set 1-7 1-8 ==================================================================== DIP SWITCH 2 ==================================================================== Switch Function Action Action number when ON when OFF -------------------------------------------------------------------- 2-1 Select page length 12 inch 11 inch 2-2 Select cut sheet feeder mode Selected Not selected 2-3 Skip over perforation 1 inch None 2-4 Add LF after CR CR+LF CR only =================================================================== FabriŽki je sve osim 1-6, 1-7 i 1-8 na OFF. PrekidaŽi 1-6, 1-7 i 1-8 daju: Set 1-6 1-7 1-8 ----------------------- USA ON ON ON French ON ON OFF German ON OFF ON UK ON OFF OFF Danish OFF ON ON Swedish OFF ON OFF Italian OFF OFF ON Spanish OFF OFF OFf -----------------------
razno.515 skoprivica,
│ Prijatno sa quickeys-om :) imam i ja to, ali je izgleda novija verzija :), tj. malo je duČi, evo ga pa prosudite sami... quickeys.com
razno.516 zzile,
> Evo nove verzije EASY CHOOSER-a 2.2 > Manje bagova, viźe moguęnosti :) Ops, malo sam poČurio, ima oŽigledan bag pri listanju drveta sa PgUp :<. Poslaęu sutra ispravljenu verziju i bolje testiranu. Mnogo se izvinjavam ako ga je neko veę downloadovao. Nadam se da sam brzo reagovao. Pozdrav, ZZile.
razno.517 npetrovic,
> problem je sto ne misle svi da je to bila 'good joke'. Onda stvarno nemate smisla za humor...:) Pyc
razno.518 dr.grba,
>> >** < sa PRAVIM izvorom zvuka (moj primer, synth KURZWEIL >> >** < K2000, >> >> Lele... kakva zivotinja. ...mada je srcu najdraČi Hammond C-3, ona distorzija od koje ti se trbuźnjaci mreźkaju...
razno.519 andra,
>>? Opet ti ?! :>>>>>>>>>>>>>>> > > Sto opet? Just a good joke! :) > Pyc Ma znam, i ja se malo z*vo.
razno.520 fancy,
ŮŢ>>> >** < K2000, ŮŢ>>> Lele... kakva zivotinja. ŮŢ> ...mada je srcu najdraČi Hammond C-3, ona distorzija od koje ti se ŮŢ> trbuźnjaci mreźkaju... LiŽno, ja sam za Steinway bez distorzije...samo jednom sam ga imao pod prstima... od tada ne perem ruke...ah ;). Fancy
razno.521 vilic,
> Pratio sam razgovor, pa ko' velim da pomognem. Ja imam samo opis > DIP-ova na LX-400: Ma to nije bio problem, fora je u DIP-ovima za sluŽaj kada LX-400 ima pored paralelnog (centronix) porta i serijski prikljuŽak. >> Ajde budi dobar pa mi nasaraj opis mikroprekidaca za >> LX-400, kao i onih 8 na serijskoj kartici. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^ E evo mi nije jasno źta je pisac hteo da kaČe. Da li se misli na prekidaŽe na kartici u raŽunaru, u kom slucaju stvarno ne mogu pomoęi, ili neke druge. \bye
razno.522 skrajnalic,
&> A taman reko' namestio Žovek quote, sad moČe da se Žita. Ali, ne brinem se &> ja, sad je promenio SET CODE... Sad tek ne moČe da se Žita ;). Ih, źta bi ja bez vas! Pa deset porukica u svakoj conf je ovog sadrČaja! :) Hvala Vam, svima! Pozdrav...... skr
razno.523 skrajnalic,
&> Hvala svima na ubrzivaŽima :) Koji ęeź da koristiź? :) Pozdrav...... skr
razno.524 zzile,
Evo ispravne verzije - proveravao sam bez prekida :) Pored ispravke, sada i reskanira (sa pamcenjem selektovanih fajlova) oba prozora sa datotekama posle svake akcije koja moze da izmeni sadrzaj prozora (npr. izlazak u DOS) Ima i ikonice za Windows-e. Ovo je valjda konacna verzija za duzi period, pozdrav, ZZile. echoos22.arj
razno.525 peacock,
#### ...mada je srcu najdrazi Hammond C-3, ona distorzija od koje #### ti se trbusnjaci mreskaju... Ima ovaj sve to :)
razno.526 dgrbic,
:: -r bx :: BX 0000 :: :20 Ovo mi nije jasno :) DuČina se valjda stavlja u CX (ja sam do sada tako radio). A osim toga, duČina je samo 9 bajta, a ne 32. Jes da ne źtedi prostor na disku, ali treba biti dosledan. Bajt po bajt... kilobajt :)
razno.527 dr.grba,
>> LiŽno, ja sam za Steinway bez distorzije...samo jednom sam ga >> imao pod prstima... od tada ne perem ruke...ah ;). E, ne znaź źta valja, je*ote! (;
razno.528 dr.grba,
>> E evo mi nije jasno źta je pisac hteo da kaČe. Da li se misli na >> prekidaŽe na kartici u raŽunaru, u kom slucaju stvarno ne mogu >> pomoęi, ili neke druge. Ukoliko źtampaŽ ima serijski port, onda uglavnom na njemu postoje i sviŽevi kojima se podeźava protokol serijske komunikacije (brzina, parnost, ...). Eto, to je pisac hteo da kaČe.
razno.529 asterix,
> LiŽno, ja sam za Steinway bez distorzije...samo jednom sam ga > imao pod prstima... od tada ne perem ruke...ah ;). Jel to zato źto si se rukovao sa sinovima posle toga ? ;)))
razno.530 vitez.koja,
#=> E evo mi nije jasno šta je pisac hteo da kaže. Da li se #=> misli na prekidače na kartici u računaru, u kom slucaju #=> stvarno ne mogu pomoći, ili neke druge. Ne, nego na kartici serijskog interfejsa za stampac
razno.531 fancy,
ŮŢ> Jel to zato źto si se rukovao sa sinovima posle toga ? ;))) Jok, nema decu, tako mu se samo zove firma ;) Fancy & Steinway's daughters
razno.532 fancy,
ŮŢ> Ima ovaj sve to :) :) ... a i lakźi je jedno 20 kila...
razno.533 paki,
­> &> Hvala svima na ubrzivaŽima :) ­> ­> Koji ęeź da koristiź? :) Probao sam sva tri, i najviźe mi se svi¬a TPFST-AT. Svejedno je, vaČno mi je da radi posao :)
razno.534 mladenp,
> :: -r bx > :: BX 0000 > :: :20 > Ovo mi nije jasno :) > DuČina se valjda stavlja u CX (ja sam do sada tako radio). Ni CX ni BX nisu niźta u poredjenju sa "ajkulom". :) ▒alu na stranu, kada sam otkucao ono źto .obj preporuŽuje, dobio sam fajl od 2MB! A uz to ni ne radi. :( Umesto da ubrza tastaturu, zamrzne ceo comp.
razno.535 dens,
>>>> imao pod prstima... od tada ne perem ruke...ah ;). >> >> E, ne znaź źta valja, je*ote! (; Nova tastatura bez bakterija i sl.... Dejan ;)
razno.536 corto,
>  ...mada je srcu najdrazi Hammond C-3, ona distorzija od koje >  ti se trbusnjaci mreskaju... Eeee, da.....(uzdah) dJOLE
razno.537 darone,
>> Nova tastatura bez bakterija i sl.... Jeste li nekada otvorili svoju tastaturu? Ni pojma nemate źta se nalazi ispod kapica :))) Moj primer, od jedne »ięoline: mrvice hleba, ostaci od Žaja, kafe i cigareta, zatim gomila praźine i na kraju, verovali ili ne, jedan nokat! PreČivela je i jednu cigaretu koju je neko pokuźao da ugasi. InaŽe, za Žiźęenje tastera najbolje je koristiti onaj sprej, zaboravih kako se zove, a gww. je imao jedan sjajan naŽin: lepo ih sve strpate u lonac, u njega malo deterdČenta i voila! tasteri oprani, Žisti ko sunce, skuvani na frenŽ naŽin. S vremena na vreme ih promeźati razmaknicom :) darone
razno.538 nikac,
>■ │Da li ima neko onaj programcic koji postavlja keyboard repeat >■ │rate i ono cekanje dok ne pocne autorepeat na minimum? >■ └─── Evo imam i ja neki, pa nek se na¬e u izboru... (uz poruku turbokey.com) turbokey.com
razno.539 asterix,
> Jok, nema decu, tako mu se samo zove firma ;) > > Fancy & Steinway's daughters ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ A now we're talking ;))
razno.540 dens,
>> Evo nove verzije EASY CHOOSER-a 2.2 >> Manje bagova, viźe moguęnosti :) Ne bih da zanovetam, ali moram da primetim da je program potpuno neprimenjiv na mreČi. Naime, pri scaniranju direktorijuma EC oŽigledno dostiČe neki interni limit (zaźto ?) i izleęe u dos. Zatim ukoliko se i ne koriste operacije koje zahtevaju skaniranje diska, gotovo obavezno dolazi do blokiranja EC-a nakon par elementarnih operacija. Imao sam joź neke primedbe, ali ne mogu da ih se setim ... Pozdrav, Dejan :) P.S. Pre neki minut mi se EC zaglavio i ovde na "kuęnoj maźini", dakle izvan mreČe, źto je pomalo neprijatna Žinjenica...
razno.541 bearboy,
> zvuka (npr. Sound Blaster ima 11, a ProAudio Spectrum 20) i > moguęnosti bojenja tog zvuka kombinovanjem povorki signala (SB > ima 2 operatora, PAS ima 4) kako bi se simulirala "boja" nekog > instrumenta. BEEP ! WRONG ! SB PRO ima 4 operatora.
razno.542 bearboy,
> Hvala na VEOMA iscrpnom objasnjenju...:) Hvala na veoma iscrpnom quoteu.
razno.543 ognjan,
Rijesio sam problem sa mikroprekidacima na serijskoj kartici LX-400 stampaca. Za slucaj da zatreba jos nekom: Serial interface board(s): #8149 32K #8149M 128K ┌──────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┐ │ #8143 │ SW 1-7 SW 1-1 SW 1-4 SW 1-3 │ ├──────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ 300 │ ON OFF ON OFF │ │ 600 │ ON OFF OFF ON │ │ 1200 │ ON OFF OFF OFF │ │ 2400 │ OFF ON ON OFF │ │ 4800 │ OFF ON OFF ON │ │ 9600 │ OFF ON OFF OFF │ └──────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────┘ ┌──────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┐ │ #8145 │ SW 1-1 SW 1-2 SW 1-3 SW 1-4 │ ├──────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ 9600 │ ON OFF OFF OFF │ └──────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────┘ ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │ #8143 Data bits Parity Even/Odd │ ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ SW 1-2 ON 7 SW 1-6 ON enable SW 1-5 ON even│ │ OFF 8 OFF disable OFF odd│ └────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │ #8145 Data bits Parity Even/Odd │ ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ SW 2-1 ON 7 SW 1-7 ON disable SW 1-8 ON even│ │ OFF 8 OFF enable OFF odd│ └────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ Ogy.
razno.544 zormi,
*> zvuka (npr. Sound Blaster ima 11, a ProAudio Spectrum 20) i *> moguęnosti bojenja tog zvuka kombinovanjem povorki signala (SB *> ima 2 operatora, PAS ima 4) kako bi se simulirala "boja" nekog *> instrumenta. * * BEEP ! WRONG ! * * SB PRO ima 4 operatora. Naravno, poredio sam obiŽan SB i PAS 16 kao krajnosti u ekonomskoj klasi. SB Pro ima i 20-kanalni FM sinti, stereo je... itd. Jedino źto je 8-bitan, pa dodje negde izmedju.
razno.545 jerry,
> Ne bih da zanovetam, ali moram da primetim da je program potpuno Ja sam ga isto probao ali: - Zasto se pozivaju programi koji ne pripadaju paketu? (Ja nekih nemam. Napravi listu u koju korisnik sam ubacuje dodatke tog tipa.) - Poziv ne neke komande koje su vece od 1-og ekrana staju na MORE ali za drugi ekran mi prvo pravi CLS a ONDA strpljivo ceka PRESS ANY KEY. - Ne ukljucuj u ozbiljne programe doc fajlove za igre. Deluje neozbiljno. Interesantan ali jos treba dorada. Cekam novu verziju. P.S. Dali je koriscen program BAT2EXE ?
razno.546 mazi,
<O-O> Naravno, poredio sam obiŽan SB i PAS 16 kao krajnosti u <O-O> ekonomskoj klasi. De bre, kad je prvi bar 2 puta jeftiniji od drugog. Ajd uporedi SB 16 i PAS 16 ako smeź :)) Ivan.
razno.547 zormi,
* <O-O> Naravno, poredio sam obiŽan SB i PAS 16 kao krajnosti u * <O-O> ekonomskoj klasi. * * De bre, kad je prvi bar 2 puta jeftiniji od drugog. Ne razumemo se. Rekao sam krajnosti u ekonomskoj klasi, od najniČeg (AdLib ne raŽunam) do najboljeg modela (egzotiŽne ne raŽunam). Razlika u ceni je oko 3 puta. * Ajd uporedi SB 16 i PAS 16 ako smeź :)) Vrlo rado, Žim nabavim SB16. Koliko sam Žuo prednost mu je źto ima ugradjenu kompresiju (ima navodno i PAS ali je programi ne koriste).
razno.548 dr.grba,
I dalje traČim neki program koji lepo, lako i bez krvoloŽnih zahteva moČe da edituje notne tekstove. Samo editor, ne traba mi sample maźina... Dobio sam ponudu da to radim kroz Tex, ali Žovek koji bi se bavio time nema smisla da se upuźta u neźto sliŽno. Nemoguęe da baź niko nema niźta. U obzir dolaze i DOS i Win okruČenja, ali molim vas, da moČe da se valja na 286 sa VGA i 2 MB...
razno.549 zzile,
> Ne bih da zanovetam, ali moram da primetim da je program > potpuno neprimenjiv na mreČi. Naime, pri scaniranju > direktorijuma EC oŽigledno dostiČe neki interni limit (zaźto ?) Moraęu izgleda da "nadjem" neku mreČu i ispitam stvar :( Viźe ljudi stalno koristi ovaj program (ne na mreČi), a i ja, i sve uoŽene bagove sam otklanjao, tj. ne bi trebalo da krahira. Pogotovu zadnja verzija (uz poruku 9.524). Pozdrav, ZZile.
razno.550 zzile,
> Ja sam ga isto probao ali: > - Zasto se pozivaju programi koji ne pripadaju paketu? > (Ja nekih nemam. Napravi listu u koju korisnik sam ubacuje > dodatke tog tipa.) Programom CONFIGEC moČeź da definiźeź koji se programi konkretno pozivaju. Ono źto je dato je viźe kao neki primer (doduźe najŽeźęe dobar). Naravno da ne mogu sve da pogodim. > - Ne ukljucuj u ozbiljne programe doc fajlove za igre. Deluje > neozbiljno. Pa i program za PREFERANS je valjda ozbiljna stvar :). > Interesantan ali jos treba dorada. Cekam novu verziju. Hvala, zadnja verzija je uz poruku 9.524. > P.S. Dali je koriscen program BAT2EXE ? Zaźto ? (Nije koriźęen) Pzdrav, ZZile.
razno.551 mazi,
<O-O> Ne razumemo se. Rekao sam krajnosti u ekonomskoj klasi, od <O-O> najniČeg (AdLib ne raŽunam) do najboljeg modela (egzotiŽne <O-O> ne raŽunam). Razlika u ceni je oko 3 puta. Izvini, loźe sam te preve. Loźe mi radi interpreter u zadnje vreme :)) Ivan.
razno.552 dens,
>> sve uoŽene bagove sam otklanjao, tj. ne bi trebalo da krahira. Pogotovu >> zadnja verzija (uz poruku 9.524). >> >> Pozdrav, ZZile. Na Čalost, ne mogu da ga koristim ni u turistiŽke svrhe, jer mi stalno zaglavljuje... Pozdrav, Dejan :)
razno.553 rajkos,
Da li neko nesto zna o sledecem: Kako na PC formatirati, kopirati diskete za Macintosh i obrnuto? Da li za to postoji neki posebni program i gde ga naci? Ako ga neko ima bio bih mu zahvalan na informaciji. rajkos
razno.554 biki,
*> obrnuto? Da li za to postoji neki posebni program i gde ga naci? *> Ako ga neko ima bio bih mu zahvalan na informaciji. *> *> rajkos Da te obradujem ima takav program, video sam ga na nakom bbs-u, sad malo :((( na kom ne secam se, ali cu potraziti po mojim log-ovima. Ako nadjem "skinucu" ga ili napisati gde je. Sta bude lakse. Milan
razno.555 dejanr,
>> > obrnuto? Da li za to postoji neki posebni program i gde ga naci? >> > Ako ga neko ima bio bih mu zahvalan na informaciji. >> >> Da te obradujem ima takav program, video sam ga na nakom bbs-u, >> sad malo :((( na kom ne secam se, ali cu potraziti po mojim >> log-ovima. Video si ga na Sezamu, direktorijum DISKUTIL. Sreęno :)
razno.556 dr.grba,
>> Kako na PC formatirati, kopirati diskete za Macintosh i >> obrnuto? Da li za to postoji neki posebni program i gde ga naci? Obrati paČnju na PC.UTIL:8.455. PrikaŽen fajl koji Žita diskete sa Mac-a.
razno.558 fancy,
Evo ultimativnog testa za PC... Ako ovo preČivi, nije mu niźta :) Fancy burn_in.arj
razno.559 dubos,
Momak koji radi sa kompjuterima u SKC-u ima jednu molbu za sezamovsku javnost. Prenosim je: Potreban je program za redefinisanje tastature pod Windowsima, ver. 3.1, a ako predhodnog nema, onda vec predefinisane drajvove (keyboard.drv). A ja dodajem: Nasa daktilografkinja Milena nikako ne moze da se privikne na bilo koji poznati raspored slova za kompjutere. Zelela bi da radi na compu po rasporedu za klasicnu pisacu masinu. Kao sto je vazda i radila. I ja, sa svoje strane, molim sezamovsku javnost da, ako ikako mozemo, ucinimo dobro delo za daktilografkinju Milenu!
razno.560 dejanr,
>> Potreban je program za redefinisanje tastature pod Windowsima, ver. 3.1, >> a ako predhodnog nema, onda vec predefinisane drajvove (keyboard.drv). Imaź u direktorijumu WINDOWS drajver koji je napisao ddincic, sa sve kratkim uputstvom.
razno.561 dr.grba,
>> koji poznati raspored slova za kompjutere. Zelela bi da radi na >> compu po rasporedu za klasicnu pisacu masinu. Kao sto je vazda i radila. Ipak ęe morati da nauŽi da malo "l" ne moČe viźe da bude jedinica. (: «oveŽe, dva sata mi je trebalo da objasnim grupi kontista u jednoj firmi pre tri godine. Bilo je, kaČu, vrlo traumatiŽno...
razno.562 npetrovic,
~~~ Evo ultimativnog testa za PC... ~~~ Ako ovo prezivi, nije mu nista :) ~~~ Fancy Zar ti nije bilo lakse da kazes: " Imate ultimativni test vseg PC na IMTEL BBS-u" :) Pyc
razno.563 zormi,
*>> koji poznati raspored slova za kompjutere. Zelela bi da radi na *>> compu po rasporedu za klasicnu pisacu masinu. Kao sto je vazda i radila. * * Ipak ęe morati da nauŽi da malo "l" ne moČe viźe da bude jedinica. (: Moji joź uvek kucaju O umesto 0 i ne shvataju zaźto to nije isto ;)
razno.564 fancy,
ŮŢ> Zar ti nije bilo lakse da kazes: " Imate ultimativni test ŮŢ> vseg PC na IMTEL BBS-u" :) Pa ortak i ja smo ga i poslali tamo...:)
razno.565 vlad,
-> Evo ultimativnog testa za PC... -> Ako ovo prezivi, nije mu nista :) E ima da ga poteram na zamorcetu pa sta mu bog da - BURN-IN ili BURN-OUT! B)
razno.566 darone,
>> Pa ortak i ja smo ga i poslali tamo...:) Program je nikakav, bolje je ne skidati ga. «ekit ga źije bar za tri duČine. darone
razno.567 dubos,
║> Imas u direktorijumu WINDOWS drajver koji je napisao ║> ddincic, sa sve Hvala lepo. Nadam se da ce doticni drajver resiti poteskoce nase daktilografkinje Milene. :)
razno.568 dubos,
║> Ipak ce morati da nauci da malo "l" ne moze vise da bude ║> jedinica. (: OK. Drugim recima, nema ljubavi bez bola. :)
razno.569 dubos,
║> Moji jos uvek kucaju O umesto 0 i ne shvataju zasto to ║> nije isto ;) Ocigledno je da imas ozbiljan pristup stvarima. :) Cini mi se da bi tu moglo pomoci malo pedagogije, otprilike kao za predskolsku decu. :)
razno.570 wizard,
> Potreban je program za redefinisanje tastature pod Windowsima, ver. 3.1, > a ako predhodnog nema, onda vec predefinisane drajvove (keyboard.drv). > > Nasa daktilografkinja Milena nikako ne moze da se privikne na bilo > koji poznati raspored slova za kompjutere. Zelela bi da radi na compu po > rasporedu za klasicnu pisacu masinu. Kao sto je vazda i radila. > I ja, sa svoje strane, molim sezamovsku javnost da, ako ikako mozemo, > ucinimo dobro delo za daktilografkinju Milenu! Ako je standardna tastatura ono źto ja mislim da jeste, reźenje je da uzmete Win 3.1 EE i problemi su reźeni. Nabaci joź i program koji omoguęava brzo sviŽovanje tastature na normalnu US (recimo Parawin) i sve ęe biti OK.
razno.571 novim,
> Potreban je program za redefinisanje tastature pod Windowsima, ver. 3.1, > a ako predhodnog nema, onda vec predefinisane drajvove (keyboard.drv). Mogu da ti poźaljem adrese bajtova iz keyboard.drv, pa da zbudČiź sve izmene u nekom hex-edtoru. Javi ovde ili u mail.
razno.572 wizard,
> Mogu da ti poźaljem adrese bajtova iz keyboard.drv, pa > da zbudČiź sve izmene u nekom hex-edtoru. Javi ovde ili u > mail. Poźalji ovde ako ti nije problem. :)
razno.573 novim,
Evo adresa bajtova za promenu KEYBOARD.DRV za Windows za naźa slova (svejedno koja): Prvo: uslov je da se u Windows Setup-u stavi u rubrici Keyborad: Enhanced 101 or 102 key US and NON US Potom se uzme KEYBOARD.DRV 7,568 17.02.93 3:10 am iz ░windows░system i onda u¬e u neki hex editor. Npr. PCT 4.30: Na¬e Relative Sector 0000010 od 0080(0050) do 0112(0070) su adrese za tastere u gornjem redu (brojevi i znaci iznad njih), kao i ostalo źto nije iz array-a a-z (A-Z), dakle, naźa slovca i drugo. Jedan ekran pre, i mogu se naęi i promeniti y-z, Y-Z. U Norton Disk Editoru to su offset-i 5200-5248 (1450h-1480h). PS. Jedino nisam baź najsigurniji da li je moj KEYBOARD.DRV (gore naveden) iz Win 3.0 ili 3.1. (sorry, davno sam ovo sre¬ivao). Ali svejedno, APSOLUTNO pouzdano radi u obe verzije (veę 3 godine kod mene), a mislim da se i navedene adrese poklapaju. Ako je nekom ovo muka, nek javne da mu poźaljem svoj KBD. Ah, da: pre nego źto se ŽaŽka DRV, neka se za svaki sluŽaj napravi kopijica (źto je sigurno, najsigurnije je.)
razno.574 dubos,
║> Mogu da ti posaljem adrese bajtova iz keyboard.drv, pa Vec je dao predlog DejanR, a paznje vredna je i Wizardova sugestija. U ovoj stvari ja samo posredujem, a posao bi trebalo da obavi momak koji radi na kompjuterima u SKC-u. Hvala lepo na ponudi. Ako bude potrebe, obraticu ti se.
razno.575 vlad,
-> Ako je nekom ovo muka, nek javne da mu posaljem svoj KBD. Ajde baci ga ako ti nije tesko, pliz. B)
razno.576 corto,
>  Nasa daktilografkinja Milena nikako ne moze da se privikne na >  bilo koji poznati raspored slova za kompjutere. Zelela bi da >  radi na compu po rasporedu za klasicnu pisacu masinu. Kao sto >  je vazda i radila. Da se pridruzim Wizu, instalirajte lepo WIN3.1EE i sve je OK.Raspored slova je po codepage 852, tj kao na klasicnoj pisacoj masini, samo joj NAGLASI da nema malo l umesto 1 i O umesto 0. Pazi sta radi i izbrisi joj par fajlova sa greskama, tako ce najbrze nauciti....ovo je iz iskustva, a kako sam preziveo, to je posebna prica...:> dJOLE
razno.577 nbatocanin,
>* Ipak ęe morati da nauŽi da malo "l" ne moČe viźe da bude > jedinica. (: > > Moji joź uvek kucaju O umesto 0 i ne shvataju zaźto to > nije isto ;) Samo da kaČem: posle poŽetnog zgraČavanja sam zakljuŽio da *nema* razloga programski ne omoguęiti korisniku da ravnopravno koristi O i 0, l i 1, ako to ne stvara dvosmislene podatke. Upravo radim na tome i mogu vam reęi, veoma je jednostavno.
razno.578 vlad,
-> Samo da kazem: posle pocetnog zgrazavanja sam zakljucio da *nema* -> razloga programski ne omoguciti korisniku da ravnopravno koristi O -> i 0, l i 1, ako to ne stvara dvosmislene podatke. Upravo radim na -> tome i mogu vam reci, veoma je jednostavno. Ima samo jedan, ali veeeeeliki razlog da se tako nesto ne radi: STANDARD. Ti kojima napravis drajver za O=0 i l=1 ionako moraju pre ili kasnije da nauce da to nije jedno isto. Zar nije lakse i jednostavnije da ih naucis da kucaju brojeve iskljucivo sa numerickog dela tastature? Tu nema ni "O" ni "l". B)
razno.579 iboris,
Ł Evo ultimativnog testa za PC... Ł Ako ovo preČivi, nije mu niźta :) Ja sam ga puźtao 3 x 3dana kad sam kupio raŽunar. 2 puta mi je spalio monitor, ali je 3. put sve prźlo OK, i dan danas radi kako treba (oprema stara nekih 2-3 god). Dobro je pustiti ovaj test na maźinama pod garancijom, da bi svi loźi delovi crkli u garantnom roku :)).
razno.580 fancy,
ŮŢ> Ja sam ga puźtao 3 x 3dana kad sam kupio raŽunar. 2 puta mi je spalio ŮŢ> monitor, ali je 3. put sve prźlo OK, i dan danas radi kako treba (oprema ŮŢ> stara nekih 2-3 god). Dobro je pustiti ovaj test na maźinama pod ŮŢ> garancijom, da bi svi loźi delovi crkli u garantnom roku :)). Neko beźe promaźio temu upore¬ujuęi ovaj program sa checkit-om... Jednostavno... rade razliŽite stvari. |=--\\ keep on burning... monitors. Fancy
razno.581 kenza,
(;> stara nekih 2-3 god). Dobro je pustiti ovaj test na masinama (;> pod garancijom, da bi svi losi delovi crkli u garantnom roku (;> :)). Istekla mi garancija pre 15 dana :( Sto ga ne okaciste ranije? :(
razno.582 dubos,
║> NAGLASI da nema malo l umesto 1 i O umesto 0. Pazi sta ║> radi i izbrisi Upravo sam to i rekao danas (juce), a mislim da ce to i zapamtiti. Naime, kompjuteri u SKC-u rade pod lozinkom, a ona je kucala O umesto 0 u lozinci na kompjuteru na kojem je trebalo da se vezba. Sa O nema pristupa compu, sa 0 ga ima. :) A raspolozena je da se uci.
razno.583 nbatocanin,
> Ima samo jedan, ali veeeeeliki razlog da se tako nesto ne > radi: STANDARD. Ti kojima napravis drajver za O=0 i l=1 > ionako moraju pre ili kasnije da nauce da to nije jedno > isto. Zar nije lakse i jednostavnije da ih naucis da > kucaju brojeve iskljucivo sa numerickog dela tastature? Pa, problematiŽno je: mnogima je moj program prvi i jedini koji ęe koristiti, pa źto to da im ne olakźam?
razno.584 ndragan,
/ kucaju brojeve iskljucivo sa numerickog dela tastature? Tu nema ni "O" / ni "l". B) Sa onima koji kucaju brojeve nisam imao problema; jasno razlikuju brojeve i slova. Tamo gde je iznos i onako slova ne mogu ni da pro¬u, a gde je źifra zeznu se moČda jednom u deset hiljada. Problem su mi bili novinari, te razni sutraźnji magistri, diplomci i maturanti, u Žijim radovima ima svega i svaŽega. Tamo veę ne ide l99o godina, iz prostog razloga źto ęe tabela u kojoj se to nalazi biti krecava. U svim fontovima cifre imaju fiksne źirine, slova ne. Novinari su izmislili i taŽku i zarez bez prateęeg razmaka, i joź neke stvari.
razno.585 niklaus,
Da li postoji neko ko poseduje dodatke za Norton Commander (pre svega mislim na MC.* i MCDRIVR.*).Ako da neka obavezno UL na moje ime. HVALA (:Niklaus:)
razno.586 .bale.,
Je l' ima neko da mi preporuci brz i user-friendly backup program? Nemo' neko da je spomenuo arj ili zip ;-) Do sada sam koristio PCBACKUP 5.?, ali bih nesto novije. Regards from .bale. ! #:*)+-<
razno.587 dejanr,
>> Je l' ima neko da mi preporuci brz i user-friendly backup program? Jesi li probao "obiŽan" MSBACKUP iz DOS-a 6.0? Sasvim pristojno radi. InaŽe, ja koristim Norton Backup, ali se on naroŽito i ne razlikuje od pomenutog. Sve to kad ne koristim ZIP źto je ujedno i najjednostavniji i najsigurniji (premda ne i najbrČi) naŽin za backup (bar za mene :)
razno.588 toma,
■■>> Je l' ima neko da mi preporuci brz i user-friendly backup program? Ja preporuŽuem FASTBACK+ Lepo radi, brz je i normalno user-friendly.
razno.590 dejanr,
Ne znam gde bih ovo stavio pa evo ga ovde :) Biografiju je poslao max.headroom koji ju je negde naźao: "ABOUT THE AUTHOR Peter Norton grew up in Seattle, Washington, and was educated at Reed College. He has labored in the various vineyards of computing for the last twenty years, with time out to teach medicine in the Army, to study for five years in a monestary, and to back-pack around the world. Mr Norton lives on the beach in Venice, California, and always wears his shirt sleeves rolled-up."
razno.591 ssokorac,
─┼┤ Ne znam gde bih ovo stavio pa evo ga ovde :) Biografiju je poslao Trebalo bi prebaciti primerak u CIV:ko.je.ko :).
razno.592 dubos,
║> Peter Norton grew up in Seattle, Washington, and was ║> educated at Ako je do biografije, ima i nesto opsirnije objavljeno kod nas. :) Mislim na, rekao bih, nadahnut pogovor Vesne Cosic sjajnoj knjizi Pitera Nortona, objavljenoj kod nas. Za znatizeljnike, da dodam i reference: Piter Norton, SVET IBM PC I PS/2, preveo Slobodan Tankosic, Beograd, IBIS, 1992.
razno.593 mornar,
Evo jednog mog programa koji vam daje skoro sve moguce informacije o instaliranom DPMI host-u. Mornar pinf.arj
razno.594 quale,
Subject: AdrMan Evo ga jedan od najjacih programa takve vrste (adresara) Inace ovo je pre-release verzija tako da su sve primjedbe pozeljne. Slati na █ anubis@hobbiton █ adrman.zip
razno.595 niklaus,
> study for five years in a monestary, and to back-pack Koliko sam je upoznat sa Čitijem dotiŽnog, Žini mi se da je preuzeo (nije DL-nuo) budistiŽku veru. (:niklaus:)
razno.596 zzile,
Evo nove verzije programa EASY CHOOSER 2.3. Nema virusa, moČe da se prebaci i u direktorijum UTILITY, gde je i pred- hodna verzija. Kao i dosad, primam sugestije i Čalbe :) Pozdrav, ZZile. echoos23.arj
razno.597 bulaja,
│Evo nove verzije programa EASY CHOOSER 2.3. Nema virusa, moze da se │prebaci i u direktorijum UTILITY, gde je i pred- hodna verzija. └─── Prebaceno... :)
razno.598 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\SYSTEM\*.* ---------------------- whch21gr zip 32703 Klon Unix komande "which", trazi izvrsne prog u PATHu This is a clone of the Unix (csh) "which" command, used to locate executable commands in the user's PATH. It has a few enhancements not in the Unix version: it can print the locations of all copies of the command(s), not just the one which will be executed; and it can find DLLs in the LIBPATH and data files in the DPATH (these are probably OS/2-specific concepts anyway).
razno.599 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\PRINTER\*.* ---------------------- booklt44 zip 51547 BookLet v4.4: stampanje text datoteka u obliku brosure BOOKLET v4.4 ASP - Laser printer utility. Makes PC booklets. Supports A4, Letter, Legal paper. Prints 4 pages per sheet. Set margins. Maintains formatting, scales fonts. Extensive printer jam recovery. Custom headers and footers Sfile name, date, page numbers...C Lots more options! Customize for your favorites. Command Line interface. Shareware $20 < Thanks to nemo >
razno.600 dtadic,
Potreban mi je drajver za tastaturu koji podrzava 4 proizvoljna rasporeda tastera koji se mogu menjati pritiskom na hot key. Bio bih veoma zahvalan onome ko ima takav drajver ili ima informaciju gde se moČe nabaviti. DT
razno.601 nboskovic,
*> Bio bih veoma zahvalan onome ko ima takav drajver ili ima *> informaciju gde se moČe nabaviti. VGAMAX, imaź ga u nekom od Sezamovih direktorijuma. Omoguęava ti da menjaź, Žini mi se, do 7 razliŽitih rasporeda na tastaturi. (c) klap nikola
razno.602 wizard,
> VGAMAX, imaź ga u nekom od Sezamovih direktorijuma. Omoguęava > ti da menjaź, Žini mi se, do 7 razliŽitih rasporeda na tastaturi. Ne omoguęava ni jedan. Program sluČi za redefinisanje fontova na VGA/EGA karticama.
razno.603 stal,
Ne nadjoh zgodniji topic ;) Ima li mesta u nekoj grupi koja se bavi sound blasterom? Bio bih rad pristupiti datoj ;)
razno.604 v.nesic,
> VGAMAX, imaź ga u nekom od Sezamovih direktorijuma. Omoguęava > ti da menjaź, Žini mi se, do 7 razliŽitih rasporeda na tastaturi. Menja do 7 razliŽitih fontova, za tastaturu ti treba neźto drugo :(
razno.605 ppekovic,
>> Potreban mi je drajver za tastaturu koji podrzava 4 proizvoljna rasporeda >> tastera koji se mogu menjati pritiskom na hot key. FogKey beta by Goran BioŽię. Ima ga negde po sezamu uz neku poruku u nekoj konferenciji :)))) Ja sam ga koristio dosta dugo i nije bilo nikakvih problema. Paya
razno.606 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\UTILITY\*.* ---------------------- ddirv91 zip 52328 DDIR 9.1, pregled direktorijuma u dve kolone DDIR 9.1 - Two column directory display, flags system, hidden and read-only files; highlights new files; shows DOS file size, true file size and file "dead space". Full sort/resort. Scrollable list. Delete files, change directory. Interface to VIEW and LIST file viewers. By Malcolm Drury. DOS 2.0+ < Thanks to nemo >
razno.607 niklaus,
Famoderi (vlasnici Fax/Modem kartica)... ...ima li iŽega oko stvaranja grupe, stvarno ne Čelim da mi fax zauzima pola slota ): ▓eleo bih da se detaljnije uputim u moguęnosti (i korist) doti- Žnih (moČda i da zovem Sezam preko fax-a). Ako to nikoga ne zanima prodajem par kondezatora sa poneźto źtampane ploŽice pride... (:niklaus:)
razno.608 cnenad,
ŁŁŁ Famoderi (vlasnici Fax/Modem kartica)... ŁŁŁ ...ima li icega oko stvaranja grupe, stvarno ne zelim da mi Ajde de. Posto imam fore za jos dve grupe ja cu da je otvorim. Prijave molim (koga ne ubacim nema ljutnje - mozda ce da bude mesta u drugoj grupi). Dajte predloge za ime (sve saljite na mail da ne bi opterecivali konf.)
razno.609 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\MISC\*.* ---------------------- hlpdk80 a01 179525 Razvoj HyperText helpova (DOS, Win, OS/2, DV/X,...) #1 hlpdk80 a02 177354 Razvoj HyperText helpova (DOS, Win, OS/2, DV/X,...) #2 HLPDK80 - Help Development Kit - A hyper-text help database development kit that includes 2 royality free help engines, and a help compiler with a built in cross reference tool, supports creation of DOS help databases, popular source files, Windows help (winHelp) , OS/2 (IPF) and DESQview/X help source files !. New version Creates text and word processors documents with automatic table of contents, glossary and index from the same source. Write once, help many! Supported formats : Native(PX), Native(MEM), WinHelp 3.0, WinHelp 3.1, THELP, QUICKHELP, TVHC, POPHELP, DESQview/X, OS/2, Text, Word Processors Documentation (Via RTF). < Preuzeto sa Imtel BBS-a >
razno.610 paki,
­> Dajte predloge za ime (sve saljite na mail da ne bi opterecivali ­> konf.) Pa zar vam je ime grupe toliko vaČno? Nazovite grupu faxmodem ili nekako sliŽno, to je najnebitnija stvar na svetu.
razno.611 cnenad,
ŁŁŁ Pa zar vam je ime grupe toliko vazno? Nazovite grupu faxmodem ŁŁŁ ili nekako slicno, to je najnebitnija stvar na svetu. Da znate da je grupa otvorena pod nazivom PAKI !!!
razno.612 paki,
­> ŁŁŁ Pa zar vam je ime grupe toliko vazno? Nazovite grupu faxmodem ­> ŁŁŁ ili nekako slicno, to je najnebitnija stvar na svetu. ­> ­> Da znate da je grupa otvorena pod nazivom PAKI !!! ;)) Koliko ęu ja puta da źtucam kad me budu spominjali u zaglavljima :)))
razno.613 obren,
Koristi li neko Genius Mouse Driver v9.10? (ima ga na Sezamu) Zanima me źta znaŽi "pojava" koja se manifestuje na sledeęi naŽin: Kada se drČe CTRL i ALT, pa pritisne ˙LEVI˙ taster na miźu, Žuje se kratak zvuŽni signal nakon Žega se raŽunar "duboko zamisli" oko 4-5 sekundi. Nakon toga se Žuju tri zvuŽna signala i raŽunar se probudi. «ak ne mora biti ni startovan neki program koji koristi miźa, tj. deźava se i u (4)dosovoj komandnoj liniji. Ako neźto znaŽi, miź je najobiŽniji, GM-6 u Mouse systems modu.
razno.614 mirkot,
> Koristi li neko Genius Mouse Driver v9.10? (ima ga na Sezamu) Zanima me źta > znaŽi "pojava" koja se manifestuje na sledeęi naŽin: > Kada se drČe CTRL i ALT, pa pritisne LEVI taster na miźu, Žuje se kratak > zvuŽni signal nakon Žega se raŽunar "duboko zamisli" oko 4-5 sekundi. Odgovor glasi: Press Ctrl-Alt-Left Mouse Button, then a number key (0 - 9) to select ULTRARES acceleration level when the mouse driver is activated.
razno.615 snemcev,
>> Press Ctrl-Alt-Left Mouse Button, then a number key (0 - 9) to select >> ULTRARES acceleration level when the mouse driver is activated. Radi i u verziji 9.06.
razno.616 obren,
> Odgovor glasi: > > Press Ctrl-Alt-Left Mouse Button, then a number key (0 - 9) to > select ULTRARES acceleration level when the mouse driver is > activated. Aha, to je u pitanju. Uz v9.1 nema dokumentacije osim kratkog opisa parametara prilikom instalacije, a v9.06 nisam skidao. Hvala ti.
razno.617 mirkot,
* Aha, to je u pitanju. Uz v9.1 nema dokumentacije osim kratkog opisa * parametara prilikom instalacije, a v9.06 nisam skidao. Hvala ti. Ni ja nemam dokumentaciju, imam PCTools ;)) HHH