FORUM.13

28 Nov 1994 - 09 May 1995

Topics

 1. gde.smo (43)
 2. jugoslavija (343)
 3. ex.yu (850)
 4. srbija (1461)
 5. svet (397)
 6. ljudska.prava (1)
 7. mediji (70)
 8. trac (59)
 9. devojke (1269)
 10. iseljenje (149)
 11. razno (229)

Messages - razno

razno.1 supers,
Jao, ljudi, davno me RTS nije tako nasmejala kao juce u Dnevniku 2: >>Dragi gledaoci, dobro vece. >>Svima koji danas slave, cestitamo danasnji praznik. Kao da je 29. novembar verski praznik, voditelj dnevnika ga cestita vernicima. RTS je marksizam ocigledno promovisao u religiju, a da li ce da podstane zvanicna, videcemo. Tek, to je jedina "vera" ciji je praznik jos uvek uvrsten u zvanicne drzavne.
razno.2 ilazarevic,
>>> Dragi gledaoci, dobro vece. >>> Svima koji danas slave, cestitamo danasnji praznik. > > Kao da je 29. novembar verski praznik, voditelj dnevnika ga cestita > vernicima. RTS je marksizam ocigledno promovisao u religiju, a da li ce > da podstane Iz ovoga se uopšte ne vidi da je 29. novembar verski praznik. Konstrukcija "Svima koji danas slave..." samo označava da je voditelj svestan toga da veći deo naroda ne slavi, a nipošto da su ti koji slave neki vernici.
razno.3 supers,
>> Iz ovoga se uopste ne vidi da je 29. novembar verski praznik. >> Konstrukcija "Svima koji danas slave..." samo oznacava da je >> voditelj svestan toga da veci deo naroda ne slavi, a niposto >> da su ti koji slave neki vernici. A sta onda reci kada u dlaku istu konstrukciju upotrebe kada je zaista neki verski praznik? Zakljucak bi mogao biti da ovde preovladavaju ateisti? ;>>
razno.4 ilazarevic,
> A sta onda reci kada u dlaku istu konstrukciju upotrebe kada je > zaista neki verski praznik? Zakljucak bi mogao biti da ovde preovladavaju > ateisti? ;>> Kako bi ti rešio tu jezičku nepreciznost?
razno.5 supers,
>> Kako bi ti resio tu jezicku nepreciznost? Priznajem, nije lako pronaci idealno resenje. Osnovni problem je to sto se prema prazniku koji je i dalje drzavni odnosimo tako neozbiljno. Ili ce se ukinuti, ili ce SPS zvanicno promovisati program restauracije avnojevske Jugoslavije, ciji su praznici jos uvek aktuelni. Ovako, u situaciji smo da imamo praznik koji se ne slavi, a ne radi se. Uzgred, predlog novog zakona o praznicima je ocajan. Ako ni zbog cega drugog, ono zato sto su svi nabijeni u period Januar-Maj, tako da ce u tom periodu silni neradni dani mal te ne da ugroze normalno funkcionisanje drzave, dok cemo u ostatku godine da popadamo od umora zbog sedam meseci bez predaha!
razno.6 ilazarevic,
> drzavni odnosimo tako neozbiljno. Ili ce se ukinuti, ili ce > SPS zvanicno promovisati program restauracije avnojevske > Jugoslavije, ciji su praznici jos uvek aktuelni. Ovako, u > situaciji smo da imamo praznik koji se ne slavi, a ne radi se. Pa, samo se čeka da Skupština pređe preko prve tačke dnevnog reda od pre tri godine... ;)
razno.7 dejanr,
Ne znam gde ovakva poruka najbolje "leži" pa da pošaljem u FORUM/razno. Elem, u današnjoj "Politici" ima tekst o zatvorima i robijašima, i uz ostalo se pominje ovakav slučaj: neki seljak rešio da ubije taštu, i primenio sledeću metodologiju. Kupio ovna, držao ga u oboru i svaki dan oblačio taštinu kecelju, maramu i šta znam još šta, išao u obor i mučio ovna. Da mu hranu, pa taman ovan da uzme, on mu izmakne, mlatio ga, šta li je radio. Najzad jedan dan uđe prava tašta u tor, i ovan je na mestu ubije. Kaže da su ga uhvatili tako što se uplašio od poligrafa pa sve priznao. Posle nisu znali za kakvo krivično delo da ga osude (podstrekavanje čoveka na zločin postoji, ali podstrekavanje ovna...) ali je izgleda ipak zaglavio zatvor. Da je ovo pisalo u nekom krimi romanu, ne bi niko verovao ;)
razno.8 ushke,
> Ne znam gde ovakva poruka najbolje "lezi" pa da posaljem u ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ > FORUM/razno. > > Elem, u danasnjoj "Politici" ima tekst o zatvorima i > robijasima, i uz ostalo se pominje ovakav slucaj: neki seljak > resio da ubije tastu, i primenio sledecu metodologiju. Kupio > ovna, drzao ga u oboru i svaki dan oblacio tastinu kecelju, Moglo bi u VICEVI:NAAAAAAAAJCRNJI
razno.9 kum.djole,
+>> Elem, u današnjoj "Politici" ima tekst o zatvorima i robijašima, i uz +>> ostalo se pominje ovakav slučaj: neki seljak rešio da ubije taštu, i +>> primenio sledeću metodologiju. Kupio ovna, držao ga u oboru i svaki dan +>> oblačio taštinu kecelju, maramu i šta znam još šta, išao u obor i mučio +>> ovna. Da mu hranu, pa taman ovan da uzme, on mu izmakne, mlatio ga, šta +>> li je radio. Najzad jedan dan uđe prava tašta u tor, i ovan je na mestu Večeras, dok sam se uz petrolejku patio bez struje pročitah ovaj tekst i počnem da razmišljam šta li sve narod nije u stanju da uradi ;) Podseti me ovo na slučaj kad je neki nepismen starac godinama primao penziju potpisujući se otiskom kažiprsta. Posle njegove smrti, sin se doseti pa mu odseče prst i sačuva ga, te nastavi godinama da prima očevu penziju dok ga neko nije provalio :)) Uzgred, mesecima se mislim, al nikako da se nakanim da pitam.. čivo me interesuje (upravo vezano za ovaj tekst) kako se ponašaju osuđenici na 10,20 i više godina zatvora nakon izvesnog odležanog perioda. Znam da je prosvećivanje zatvorenika sastavni deo zatvorskog prevaspitavanja ali ne znam kako to izgleda kod nas i da li se nešto posebno forsira unutar zatvorskih zidova. Ovo ne pitam zato što imam problema sa zakonom već zato što se, heh, igram psihologijom O:) Kum.Đole
razno.10 fancy,
ŮŢ> Ovo ne pitam zato što imam problema sa zakonom već zato što se, ŮŢ> heh, igram psihologijom O:) Nadam se da stručni kadar Sezama koji se, heh, igra psihologijom O;> može nešto više da ti kaže po tom pitanju.
razno.11 rmarjan,
> Veceras, dok sam se uz petrolejku patio bez struje procitah ű ovaj > tekst i pocnem da razmisljam ... Tebi racunar radi na petrolejku? I modem? Gde si to cudoviste kupio, daj i mi da nadjemo neki bestrujni.
razno.12 mileusna,
>> Tebi racunar radi na petrolejku? I modem? Gde si to cudoviste kupio, Verovatno ne, ali mu novine "rade" bez utroška energije ;)
razno.13 kum.djole,
+>> Nadam se da stručni kadar Sezama koji se, heh, igra psihologijom O;> +>> može nešto više da ti kaže po tom pitanju. Ti si, pretpostavljam, neadekvatan :) Kum..
razno.14 kum.djole,
+>>> Veceras, dok sam se uz petrolejku patio bez struje procitah ű ovaj +>>> tekst i pocnem da razmisljam ... +>> Tebi racunar radi na petrolejku? I modem? Gde +>> si to cudoviste kupio, daj i mi da nadjemo neki bestrujni. Dobri čoveče :) dozvoli da te uputim na originalnu poruku i ukažem na subjekt iste :) Onda ćeš možda shvatiti našta sam mislio :)) Elem, subjekt je _članak iz novina_, objekt je petrolejka koja ga osvetljava a budala je onaj koji to nije mogao da proguta iz prve :) S poštovanjem, Kum.Đole..
razno.15 milan,
> Kaže da su ga uhvatili tako što se uplašio od poligrafa pa sve > priznao. Posle nisu znali za kakvo krivično delo da ga osude > (podstrekavanje čoveka na zločin postoji, ali podstrekavanje > ovna...) ali je izgleda ipak zaglavio zatvor. Bože, svašta! žovek ubio taštu. Pa šta? K'o da mi je to neko krivično delo. ;))))) Pl poz M
razno.16 fancy,
ŮŢ> Ti si, pretpostavljam, neadekvatan :) Da. Psihologija me ne zanima.
razno.17 supers,
>> Tebi racunar radi na petrolejku? I modem? Gde Ma, to ti je cista bioenergija...
razno.18 zeljkoj,
> Tebi racunar radi na petrolejku? I modem? Gde > si to cudoviste kupio, daj i mi da nadjemo neki bestrujni. Pa pročitao je tekst u Politici, valjda. :)
razno.19 supers,
Ej, ljudi, ovi sa RTS-a nisu normalni: Stedimo struju da bismo u 19h svi gledali utakmicu Brazil-Jugoslavija! To ispisuju neprestano. Svako treba da iskljuci po jedno grejno telo i bojler inace- nema gledanja! Sezamovci, kad ovo procitate, gasite kompjuter! pozdrav, direktor EPS-a na privremenom radu na Sezamu ;>>
razno.20 kum.djole,
+>> Svako treba da iskljuci po jedno grejno telo i bojler inace- +>> nema gledanja! Budimo lojalni građani, prvi i poslednji put ;)) Isplati se :) Kum..
razno.21 rmarjan,
>> Tebi racunar radi na petrolejku? ... > ... dozvooli da te uputim na originalnu poruku i ukazem na > subjekt iste ... └< ŠÓ■ Shvatio sam sta si mislio, ali mi je bilo toliko smesno u prvi mah da sam morao  ű(imao sam neodoljivu potrebű▀u) da napise űm prvu misao koja mi je pala na pamet! :)))))))))))))))))))))))) P.S.: Nije bilo zlonamerno :) Pozdrav, Marjan.
razno.22 kum.djole,
+>> P.S.: Nije bilo zlonamerno :) Također :) Pozdrav, Kum..
razno.23 dejanr,
>> Ej, ljudi, ovi sa RTS-a nisu normalni: >> Stedimo struju da bismo u 19h svi gledali utakmicu Brazil-Jugoslavija! >> To ispisuju neprestano. Zanimljive stvari su se danas dešavale sa strujom. Recimo, dođemo mi u Klub u uobičajeno vreme, tamo mrkla mrakača (a unutra sveće ;). To je, inače, prva grupa. Pitamo mi kada je nestalo struje, kaže tog dana u 11 pre podne (a to se dešava u 10 uveče!). U međuvremenu se par puta palilo svetlo na sekund dva i opet nestajalo. Sedimo mi tako u romantičnoj atmosferi, kad ono već oko 10.45 eto je struja. Ura! :) Petnaest minuta kasnije, paf, nema struje, kako je i ostalo do jedan iza ponoći kada smo se razišli. Dakle, čitav dan bez struje :(((( Sa druge strane, mnogi uopšte nisu isključivani ceo dan (koje inače isključuju). Recimo, ni Sezam nije noćas isključivan (a obično bude). Izgleda da se dešavaju neke havarije i da isključenja idu sasvim neplanski. Inače, čujem priču da će ove nedelje biti isključenja u priličnom broju, gore nego do sada, i onda otkad se pročitaju strujomeri (nova cena, ispalo je da su procenti koje sam juče naveo bili još i optimistički) restrikcije (manje-više) prestaju. Dakle, u novu godinu sa dosta skupe struje. Da, ima i argument u prilog tome da ove nedelje ipak neće biti toliko restrikcija je što, ako bude restrikcija, oni što čitaju brojila neće smeti da idu po stanovima da ne bi dobili batine ;)
razno.24 ljubisha,
>Zanimljive stvari su se danas dešavale sa strujom. Recimo, dođemo mi u Klub ... >Sa druge strane, mnogi uopšte nisu isključivani ceo dan (koje inače I naravno, sledi pitanje. Da li je ceo (ili makar veeeliki deo) grada imao struje za vreme utakmice? Ako jeste samo su skočili sebi u usta a mi ćemo i dalje ostati budale ako im budemo verovali da nema struje i da do- lazi do silnih havarisjkih isključenja. :((
razno.25 aleck,
>> Isplati se :) Pa i ne baš...:( p.s.A za zašto pogledaj vreme.
razno.26 zeljkoj,
> Ej, ljudi, ovi sa RTS-a nisu normalni: Tek sada si to uočio? ;)
razno.27 kum.djole,
+>> I naravno, sledi pitanje. Da li je ceo (ili makar veeeliki deo) grada +>> imao struje za vreme utakmice? Ako jeste samo su skočili sebi u usta a mi +>> ćemo i dalje ostati budale ako im budemo verovali da nema struje i da do- +>> lazi do silnih havarisjkih isključenja. :(( Koliko sam čuo, svi su imali struje za vreme utakmice. Kod mene je bilo isključenja treće grupe od 17:30 do 18:50, takođe i naselje Braće Jerković, Mirijevo, Dušanovac..i svi su dobili struju pola sata ili petnaest minuta pre početka. Navodno, tako je naložio politički vrh, a ko je koga naložio da posle utakmice ponovo isključe, ne znam :( Ma zašto im uopšte verovati ? Kum..
razno.28 mileusna,
>> Zanimljive stvari su se danas dešavale sa strujom. Vratim se ja kući iz škole u 16:45 (časovi su bili skraćeni zbog struje - bar neka korist od ovoga ;) ), smiren i staložen jer je javljeno da će za tekmu svi imati struju. Ali u 17:00 struja nestade. Ostanem ti ja smiren računajući da će struja doći do utakmice. Tako i bi, uključim ti ja TV kad tamo, sneg. Predajnik nema struju. E, tu ja već počnem da se nerviram. Pa nisu valjda toliki idioti da zaborave da Crnom Vrhu daju struju. Da nemam ja struju bar bih mogao da idem kod nekog da gledam, a ovako... No dođe struja i na predajnik 2 min. pre utakmice, ali petnest minuta nakon toga opet nestade, pa sam gledao sneg. Posle opet dođe. Da poludiš...
razno.29 mdave,
Subject: Re: Struja-Utakmica MD> Koliko sam čuo, svi su imali struje za vreme utakmice. Pročitah u novinama da Džajić nije imao. Znači, jedan deo Karaburme.
razno.30 ljubisha,
> Pročitah u novinama da Džajić nije imao. Znači, jedan deo > Karaburme. Konkretno, Danteova ulica... A pošto sam ja u istoj III grupi znam da je bilo struje. Jedino ako mu nešto ranije nisu isekli struju zato što je prekoračio dozvolenu potrošnju. :))
razno.31 supers,
>> Procitah u novinama da Dzajic nije imao. Znaci, jedan deo >> Karaburme. Pricali su mi ljudi citav spisak onih bez struje, ali ne mogu da se setim koji su krajevi u pitanju. Ipak mislim da oni koji za vreme utakmice nisu imali struje to mogu da zahvale kvarovima. Jer, ocigledno je sa vrha nalozeno da svi imaju struje bar za utakmicu.
razno.32 vlador,
> Koliko sam čuo, svi su imali struje za vreme utakmice. Nisu svi. Kod mene je sve bilo kao da nema utakmice - došla struja u 8h, pa sam mogao (normalno) da gledam samo II poluvreme. --- ■ VLADOR ■ Da mi je zenska pamet na mesec dana da se odmorim ko coek
razno.33 zurzul,
##> Pročitah u novinama da Džajić nije imao. Znači, jedan deo ##> Karaburme. Zapiši Pančevo. :(
razno.34 kum.djole,
Zoran Bingulac posetio gradonačelnika Porto Alegrea i Sao Paola, prilikom čega je bilo razgovora o trenutnoj saradnji dveju zemalja, ekonomskim pitanjima i situaciji u ExYu. Izražene su obostrane želje za jačanje saradnje.. Eto zašto je državna reprezentacija išla u Brazil, zašto je stigla na dan odigravanja meča, zašto se u avionu našlo mesta za saveznog ministra za sport, inače nedavnog kandidata SPS opštine Stari grad.. Politika, bre :( Kum..
razno.35 vitez.koja,
Subject: Secret_Wars_of_the_CIA.gz Evo ga, stiglo... Sprecijalno uudecodovano u g(un)zipovano i ponovo pkzipovano radi lakšeg čitanja i kraćeg prenosa :). Tekst je (izgleda) pripremljen za štampu, pa ima nekih sekvenci koje malo smetaju u čitanju, ali može... Nije teško napisati program koji bi... :) cia.zip
razno.36 supers,
>> Eto zasto je drzavna reprezentacija isla u Brazil, zasto je stigla >> na dan odigravanja meca, zasto se u avionu naslo mesta za saveznog Da. Isli nasi foteljasi da se slihtaju Brazilcima i kao poklon domacinima doneli grupu za odstrel. Nece valjda i sa Argenticima tako?
razno.37 kum.djole,
+>> Da. Isli nasi foteljasi da se slihtaju Brazilcima i kao poklon +>> domacinima doneli grupu za odstrel. +>> Nece valjda i sa Argenticima tako? Ko zna. Argentinci baš ne mirišu neke odnose sa SRJ, a i sumnjam da će Sloba naložiti da se Bingulac uvlači u isto mesto gde se Njofra nekoć uvlačio.. Kum..
razno.38 sobrenovic,
kad smo vec kod EDB: Kolicina TROTILA potrebnog za miniranje se proracunava po obrascu: povrsina preseka*koeficijent. A koeficijent je: Drvo 1-4 Beton 28-30 Gvozdje priblizno 50 Npr. gvozdeni stub povrsina preseka 12 cm^2 12*50=600 gr. TNT Ma, u stvari se zezam ali su podaci tacni ;)))))))))
razno.39 spantic,
> Kolicina TROTILA potrebnog za miniranje se proracunava > Drvo 1-4 Ovo me podseća na nešto što sam danas čuo :)) Negde u Srbiji je nestala struja kada je čovek baš se zalaufao da radi i on pobesne, zgrabi motornu testeru i preseče tri bandere. Posle selo 3 dana nije imalo struje dok ih nisu zamenili :))
razno.40 dejanr,
>> Negde u Srbiji je nestala struja kada je čovek baš se zalaufao da >> radi i on pobesne, zgrabi motornu testeru i preseče tri bandere. >> Posle selo 3 dana nije imalo struje dok ih nisu zamenili :)) žuo sam i ja priču, sa razlikom da se nije zalaufao da radi, nego mu je bila slava (Sveti Nikola), i pre toga je lepo molio distribuciju da mu pusti struju za večeru, pošto ima goste. Oni su mu "ljubazno" ;> spustili slušalicu, i onda on uzeo testeru...
razno.41 simeun,
> radi i on pobesne, zgrabi motornu testeru i presece tri > bandere. Da bila mu je bandera kriva sto nije imao struje :((( Isto kao i kad je radnik EDB-a ubijen u Trsteniku kad je dosao da ispravi kvar na liniji. Ubi ga covek sto nema struje. Pozdrav, Simo
razno.42 ilazarevic,
> Stedimo struju da bismo u 19h svi gledali utakmicu Brazil-Jugoslavija! Kod mene u to doba nije bilo struje ;(
razno.43 zeljkoj,
> Kod mene u to doba nije bilo struje ;( Nisi štedeo. ;))
razno.44 supers,
>>> Kod mene u to doba nije bilo struje ;( >> >> Nisi stedeo. ;)) Ne, ipak je cinjenica da su imali nameru da celoj zemlji obezbede struju. To sto kreteni nisu uspeli je druga stvar.
razno.45 vgenije,
E posto mi sestra prevodi neku englesku literaturu ako je neko malo bolji sa englewskim od vas nek mi prevede ove reci.Veoma je vazno-Radi se o diplomskom ispitu: VERSUS UNDERLYING PLATELET(S) INTERCHANGEABLY SEVERAL FOLD INCREASE IN THE NUMBER ROULEAUX BILAYERS "COATED PITS"(RECEPTORS IN LIVER) TREATABLE DISEASE SHORTCOMING(S) MISDIAGNOSE LIB(ADLIB) PLANTAR STRAIGHTENING PATHOGNOMONIC ako znate jos koji bi recnik bio najpogodniji za ovu vrstu reci vicite Unapred zahvalan u ime moje sestr
razno.46 ushke,
> E posto mi sestra prevodi neku englesku literaturu ako je neko > malo bolji sa englewskim od vas nek mi prevede ove reci.Veoma > je vazno-Radi se o diplomskom ispitu: Mogla bi npr. da ode do Britanske biblioteke u Knez Mihajlovoj. Tamo imaju svakakvih recnika i enciklopedija. BTW mogao si da navedes cele recenice u kojima se reci javljaju.
razno.47 djelovic,
> VERSUS "protiv" > UNDERLYING "koji se nalazi ispod" > INTERCHANGEABLY "zamenjljivo", "naizmenicno" > SEVERAL FOLD INCREASE IN THE NUMBER "vise savijanja povecavaju u broju" > "COATED PITS"(RECEPTORS IN LIVER) "prekrivene rupe" > TREATABLE DISEASE "izlecive bolesti" > SHORTCOMING(S) "nedostatak (nedostaci)" > MISDIAGNOSE "pogresna dijagnoza" > STRAIGHTENING "ispravljanje", "prav deo koji dolazi posle krivog" P.S. Ovakve reci izvadjenje iz konteksta nisu bas najsrecnije za prevodjenje. Bilo bi bolje da si davao po celu recenicu.
razno.48 zormi,
*> SEVERAL FOLD INCREASE IN THE NUMBER * * "vise savijanja povecavaju u broju" "višestruko povećanje u broju"?
razno.49 djelovic,
> *> SEVERAL FOLD INCREASE IN THE NUMBER > * > * "vise savijanja povecavaju u broju" > > "višestruko povećanje u broju"? Yes bre :), imas pravo.
razno.50 vgenije,
> P.S. Ovakve reci izvadjenje iz konteksta nisu bas najsrecnije > za prevodjenje. Bilo bi bolje da si davao po celu recenicu. Hvala i od mene i od moje sestre!!!!!!!!!!!!!!!!11 pozdrav
razno.51 darone,
Da probamo, onako, na prvu loptu. >> VERSUS Ovo je definitivno "protiv", ali boga pitaj da li i jeste. >> UNDERLYING Nešto leži (nalazi se) ispod nečega. >> "COATED PITS"(RECEPTORS IN LIVER) žovek je slikovito pokušao da opiše neke receptore u jetri. Ti receptori su neke rupe koje su obložene nečim. >> TREATABLE DISEASE Izlečiva bolest. >> MISDIAGNOSE Pogrešna dijagnoza. >> INTERCHANGEABLY Mogućnost razmene (objekat je ima). >> BILAYERS Dva sloja koja leže jedan na drugom. >> STRAIGHTENING Ispravljanje. Inače, mogao bi da daš bar cele rečenice, da probamo da uvatimo smisao.
razno.52 vgenije,
Jos jednom se zahvaljujem svima koji su pomogli pri prevodu one djavolske knjige.. pozdrav p.s.bice jos toga..bar se nadam
razno.53 bulaja,
>> "COATED PITS"(RECEPTORS IN LIVER) > "prekrivene rupe" Hm, ovo mi je jedino malo sumnjivo :) s obzirom da se radi o nekim receptorima u jetri koji uz to nisu prekriveni nego obloženi (coated = obložen). Bilo bi ipak najbolje uzeti neki medicinski rečnik :).
razno.54 sobrenovic,
Zna li neko neku radio-stanicu u BG kojoj je potreban tonac? Ja imam kvalifikacije i iskustvo. Istovremeno, imam iskustva i sa uvodjenjem racunara u emitovanje programa (2 godine)... Unapred hvala :) Pozdrav, Sasa.
razno.55 vgenije,
> imam iskustva i sa uvodjenjem racunara u emitovanje > programa (2 godine)... Znas li u kolikoj su meri rasprostranjeni racunari u rasio stanicama?
razno.56 sobrenovic,
Kod mene u Sremskoj mitrovici, jedna radio-stanica, gde sam instalirao sistem, 95% se radi zvuk preko racunara (osim emitovanja muzike sa raznih medijuma) Radio Pingvin ima dosta toga, na radio-kikindi upravo ovih dana pocinjem realizaciju projekta kao u Mitrovici itd. itd. Mislim da ima dosta racunara na radio stanicama ali da se oni ne koriste kako treba (koriste se za administraciju a i tu traljavo). Moj projekat instalacije racunara za RTV stanicu (da, RTV) obuhvata SAV protok informacija unutar stanice, tj. eliminise se sva papirologija. Istovremeno se tonska tehnika (analogna) zamenjuje digitalnom, racunarskom, gde god je moguce.
razno.57 ikordic,
RE: SoftSound => papirologija. Istovremeno se tonska tehnika (analogna) => zamenjuje digitalnom, racunarskom, gde god je moguce. Možeš li ukratko navesti neke hardverske preduslove (min. konfiguracija) za neki udoban rad? Možda i da se selimo u PC.UTIL:zvuk?
razno.58 vgenije,
> Mislim da ima dosta racunara na radio stanicama ali > da se oni ne koriste kako treba (koriste se za OK.tako sam i mislio.Mnogo njih se plasi da prede na ovaj rad spog nepoverenja u Kompjutere.. Prodaj u radio papagaju..
razno.59 panco,
Da li je moguce sa dve diplome srednje skole otvoriti dve radne knijzice?Jedino po cemu bi mogli da provale je maticni brroj gradjana.Mozda neko radi u RSIZ-u...
razno.60 bjevdjic,
██ Da li je moguce sa dve diplome srednje skole otvoriti ██ dve radne knijzice?Jedino po cemu bi mogli da provale ██ je maticni brroj gradjana.Mozda neko radi u RSIZ-u... Moguće je! Međutim, zanimanja i SIZ-ovi moraju biti u različitim opštinama. Recimo, jedna radna knjižica ti se vodi u opštini Palilula za određenu delatnost odnosno diplomu, a druga radna knjižica za drugu diplomu i delatnost u opštini Zvezdara. P.S. Ne radim u RSIZ-u!
razno.61 squsovac,
From: pnbalkans@igc.apc.org on Wed, 18, 1995 7:00 Subject: Sarajevo/Tuzla Mail Update Jan 14 To: sii_group@moumee.calstatela.edu ___________________________________________________________________ | | | | SRPSKA INFORMATIVNA INICIJATIVA | SERBIAN INFORMATION INITIATIVE | |_________________________________|_________________________________| | | | Adresa za prijavljivanje, Address for (un)subscription | | odjavljivanje i pitanja: and inquiries: | | | | owner@moumee.calstatela.edu | |___________________________________________________________________| /* Written 7:41 PM Jan 14, 1995 by pnbalkans in igc:exyugo.refugee */ /* ---------- "Sarajevo/Tuzla Mail Update Jan 14" ---------- */ (These updates are posted app. once a month) Currently, PISMA/SPE can deliver mail to Sarajevo, Tuzla, and Jablanica (mail can be forwarded from Jablanica to Mostar). Mail will go thru faster, now that Sarajevo is partially open and the electricity is on more of the time. NEW MAIL: New messages should be sent to the clearing house at <pnbalkans@igc.apc.org> - they will be forwarded by the best path available at any particular time. New messages (in any language, in roman alphabet) should be short, and include details of the recipient's address, phone, & anything else that will allow our team to find the recipient. Please remember that email messages are like postcards, not like mail in envelopes. REMINDERS: New senders should inform <pnbalkans> if you haven't gotten a reply two weeks after our acceptance of your letters. Those who have sent mail previously should also let us know if you have not gotten either a reply to your mail, or a report from one of the mail-team members. FAX-EMAIL LINK: This is available for those who cannot reach us by e-mail. Faxed messages can be sent to the US fax number: 1-508-356-8567. Please be sure to put "BOSNIA MAIL" at the top of your message. Messages should be typed or printed clearly; no pictures, please. Remember to include a return fax or phone number or address, so that we can keep you posted of the progress of your message. ----------------------------------------------------------------- ed agro, for Servis za Pisma & Sarajevo Pony Express refugee mail Mail clearinghouse: <pnbalkans@igc.apc.org> For info on peacenet: <peacenet-info@peacenet.apc.org> -----------------------------------------------------------------
razno.62 panco,
> Moguce je! Medutim, zanimanja i SIZ-ovi moraju biti u > razlicitim 'fala :)
razno.63 mradic,
Pozdrav! Prvi put pišem u ovu konferenciju, pa možda grešim. Naime, već polako padam u neki bedak jer ne mogu da nađem neko normalno mesto za izlazak u Beogradu! :( Industrija subotom je prava gungula, Bonafides je prazak u učmao, u KST-u su koncerti koje ne slušam, na Akademiju ne idem, Zombi ne odgovara, Diskomer je pun šupljoglavaca i debila, Promocija takođe, Excalibur je daleko, Folko je pun šunda, Lukas je opasan, Trezor opet ne.... Gde, više, otići?! :) Molim neki pametni predlog! Poželjna muzika: ništa naročito, uglavnom techno (2Unlimited, Dr Alban, The Prodigy, Cappela, Marky Mark...), YU dance (May day, Đogani ;) idemo na Mars, ET naravno....). Toliko od mene... ćao! ;)
razno.64 darone,
>> Bonafides je prazak u učmao, Bosnafides! ;)
razno.65 aleck,
>> Naime, već polako >> padam u neki bedak jer ne mogu da nađem neko normalno mesto za izlazak u >> Beogradu! Isti slučaj,samo... >> Poželjna muzika: ništa naročito, uglavnom... ...Deep Purple,Led Zepellin,Gn'R,Metallica,Rainbow,Queen,Aerosmith,...
razno.66 mileusna,
>> Folko je pun šunda !!!!!!!!!!!!!!!!!! >> Poželjna muzika: ništa naročito, uglavnom techno (2Unlimited, Dr Alban, >> The Prodigy, Marky Mark...), YU dance (May day, Đogani ;) idemo na Mars, !!!!!!!!!!!!! Ova dva mi se nekako ne slažu ;) osima ako onaj smajli ispred ne povlači sa sobom ironiju :)
razno.67 vlajel,
Preuzeto iz časopisa Treće Oko... od 12.VII 1994. Rubrika "Sa raznih strana" U medicinskim udzbenicima opisana je nova bolest - računaromanija. Oboleli se, prema dijagnozi, ponašaju poput kompjutera. Broje korake, dele ih sa 3, 5 ili 7, koriste u rečniku izraze kao što su: "Imam zasićenje eproma" (u prevodu - dosta mi je svega), "Kliknuo sam na pogrešno polje" - nisam izabrao dobro, "Nismo kompatibilni" - ne slazemo se, i slicno. Problemi obolelih nastaju kada prisilne radnje više nisu u mogućnosti da kontrolišu. U Bremenu, u Nemackoj, jedan pacijent ubio je svoju suprugu, a prilikom hapšenja mirno je rekao da joj je "formatirao disk"! Sve vreme tvrdio je da nije uradio ništa loše i da je supruzi morao da pomogne na ovaj način "pošto joj je često padao sistem". ! Origin: SETNet - BeoInternet most ->...<- (38:103/120.0)
razno.68 gerber,
YR>*> U Bremenu, u Nemackoj, jedan pacijent ubio je svoju YR>*> suprugu, a prilikom hapsenja mirno je rekao da joj je YR>*> "formatirao disk"! Sve vreme tvrdio je da nije uradio nista YR>*> lose i da je supruzi morao da pomogne na ovaj nacin "posto YR>*> joj je cesto padao sistem". A on resio da predje na noviji model ;)
razno.69 mileusna,
>> hapšenja mirno je rekao da joj je "formatirao disk"! Sve vreme tvrdio je >> da nije uradio ništa loše i da je supruzi morao da pomogne na ovaj način >> "pošto joj je često padao sistem". Dobro da je nije rastavio na komponente i počeo da prodaje, ili ne daj bože dograđuje i menja boljim komponentama. ;) Pa kad čoveka mogu da ubiju jer je dao autogol, ili žena ubije muža, jer non-stop gleda SP u fudbalu, onda je i ovo moguće. Ima nas raznih na ovom svet i ne treba se previše čuditi.
razno.70 kum.djole,
+>> žena ubije muža, jer non-stop gleda SP u fudbalu, Ta žena je Šveđanka, ubila je supruga makazama. Nije joj dao da spava jer je mislio da je suviše značajno za nju da po svaku cenu posmatra utakmicu Švedska-Brazil. Svašta od muškaraca.. // .to mboban ajd da mu je žena PMaja... ;) //
razno.71 andrejt,
Q> Preuzeto iz casopisa Trece Oko... Q> od 12.VII 1994. Q> Rubrika "Sa raznih strana" Jel' ovo istina ? Cisto sumnjam :)) (mislim na tekst naravno, ne na poreklo)
razno.72 fifana,
> A on resio da predje na noviji model ;) Ako krene da prati tempo razvoja hardvera u Bremenu ce uskoro da se stvori ozbiljan manjak zenskog sveta :> Lj.
razno.73 mileusna,
>> Ta žena je Šveđanka, ubila je supruga makazama. A njegovi prijatelji su pijani spavali u susednoj sobi ispred TV-a, ceo dan i tek su posle primetili da im je kompanjon _kilnut_. ( jel tako beše? )
razno.74 gerber,
YR>*> Ako krene da prati tempo razvoja hardvera u Bremenu ce YR>*> uskoro da se stvori ozbiljan manjak zenskog sveta :> Mislis desice im se 'Konacno resenje' u okviru tehnoloske revolucije ;>
razno.75 saricl,
!!! A on resio da predje na noviji model ;) Cuo je da izlazi novi operativni sistem šifrovanog naziva Chikago, pa da bude spreman.;)))
razno.76 gerber,
YR>*> Cuo je da izlazi novi operativni sistem YR>*> šifrovanog naziva Chikago, pa da bude spreman.;))) Jeste, čuo je da su zahtevi za memorijom i prostorom ogromni :))
razno.77 kum.djole,
Evo gomilice nekih zastava evropskih zemalja :) Da bi bilo ovako lepo potrudio se čuveni program Paintbrush, a da ne bi bilo bolj enego što jeste potrudio sam se ja :) Sasvim prosečna sličica, statična ali simpatična.. Kum.. flags.gif
razno.78 bigbrada,
Znam da ne spada ovde, ali mi treba informacija :) Da li neko zna koliko se naplaćuje skeniranje (po strani ili po čemu već)? Hvala unapred. The.Great
razno.79 ljubinko,
Zelim da pokrenem diskusiju oko Zakona o prometu zivotnihnamirnica. Evo cinjenica kao uvod: Osoba NN boluje od hemofilije. Zarazen je virusom SIDE(AIDS), ne zna se kada. Od 1984 godine se zna da je pozitivan navirus SIDE. Zadnje dve - tri godine je bolestan od SIDE. Ima svojkafic i radi u njemu. Dato je objasnjenje da osoba koja boluje od SIDE moze daradi u kaficu i sa hranom jer AIDS (SIDA) nije na listi bolestisa kojima se ne moze raditi sa ljudima i prehrambenimproizvodima. Ovo su cinjenice. Voleo bih da iznesete svoja misljenja i ako trebapokrenemo diskusiju i eventualno zajednicku inicijativu zapromene.
razno.80 squsovac,
Jutros u poštanskim sandučićima u celoj zgradi papirić sledeće sadržine: * * * MESSAGE #16 * mr Dragan Glavasic * * * 19.februar 1995 * Beograd * * * Degenerici su zavladali medijia! Njihov cilj je naš genocid. Njihova smrt znači život za nas. Stoga ubiti osobu u većini slučajeva predstavlja nemoralan i kriminalan čin - ali ubiti degenerika je uvek veoma moralan akt opšteg patriotizma. Nijedna država nema prava da osudi čoveka zato što on nama svima učini veliku uslugu i eliminiše cigane, šiptare, muslimane ili degenerike.
razno.81 ridonli,
} navirus SIDE. Zadnje dve - tri godine je bolestan od SIDE. Ima svojkafic i } radi u njemu. Dato je objasnjenje da osoba koja boluje od SIDE moze } daradi u kaficu i sa hranom jer AIDS (SIDA) nije na listi bolestisa } kojima se ne moze raditi sa ljudima i prehrambenimproizvodima. Nemam nista protiv diskusije, samo ne bih volela da se pretvori u raspravu sta bolesnicima od AIDS-a treba dopustiti, a sta ne. U svakom slucaju, ja ne mislim da ih treba izolovati na pusto ostrvo.
razno.82 mileusna,
>> cinjenice. Voleo bih da iznesete svoja misljenja i ako >> trebapokrenemo diskusiju i eventualno zajednicku inicijativu zapromene Pa, sida se ne prenosi na pomenuti način, ali šta ako se čovek poseče i tome slično. Ma koliko on tada bio oprezan, može doći do vrlo neželjenih posledica. žoveku, normalno, ne smemo zabraniti pravo da živi jer ima sidu, ali bi ipak bilo poželjnije da se prihvati nekih drugih aktivnosti. Meni lično ne bi bilo nimalo prijatno da pijem COKE kad znam da je _kelner_ HIV pozitivan. P.S. Jel ti to koristiš <Tab> umesto <Space> :)))
razno.83 ljubinko,
Ni ja nisam mislio o izolaciji,nego samoo nekim ogranicenjima.Nisam u prvom tekstu izneo sve podatke. Doticni NN je ziveosa ukupno 15zena, a da ni jednoj nije rekao da je pozitivan na SIDU i da je bolestan.Ozenio se pre godinu dana i svojoj zeni (koja je rodjena 1974. godine) nijerekao da je pozitivan na SIDU. Ona je sada jako pozitivna na SIDU. kakva jesituacija sa drugim zenama (neke su udate,neke nisu) nije poznato. Ima seutisak da je on namerno sirio SIDU. Mozda i nije, ali? Sve u svemu ipak bi trebalo da budu neka ogranicenja, ali kakva?
razno.84 ljubinko,
Ja nisam za geto i izolaciju, ali mislim da moraju da postoje izvesnaogranicenja, jer bar deo obolelih od SIDE pokusava da svoju bolest prenesedrugima. Problem sa mojim tekstovima je sto ja imam Amigu, kojaza kraj pasusa koristi druge oznake neko IBM PC i u tom tranferu imamalo problema. Dakle trebalo je da bude kraj pasusa, pa novi red gde jekoriscen TAB.
razno.85 sav.gacic,
> Degenerici su zavladali medijia! Njihov cilj je naš genocid. Njihova smrt > znači život za nas. Stoga ubiti osobu u većini slučajeva predstavlja Autor teksta na papiriću (kao i obično) pisao o sebi. Ništa novo. Ignorisati. Pozdrav, Bik koji sedi
razno.86 danica,
­> ali sta ako se covek ­> posece i tome Nema mesta bojazni, dokle god ne kanis bratimiti se sa kelnerom koji se posekao a ima sidu. :)
razno.87 squsovac,
> Jutros u poštanskim sandučićima u celoj zgradi papirić sledeće sadržine: Danas stigla još jedna poruka. (prekucano sa sve greškama) * * * MESSAGE #15 * mr Dragan Glavasic * * * 18.februar 1995 * Beograd * * Degenerici (izrodi i perverti) zloupotrebljavaju medije (radio, TV, štampu, filmove, pozorišta) da masovno mjutiraju ljude; te nametnu svoa izopačena verovanja, ponašanje i ukuuse ovom narodu. Stim ciljem samo najgori šljam je regrutovan da radi na medijima i doprinese našoj propasti. Pederi, feministi, muslimani, cigani i njihovi simpatizeri su preplavili estradu, škole, politiku i medije te zajedničkim snagama rade na uništenju Srpskog naroda, bele rase i kulture. Ipak najveći lopovi su u skupštini, a najopasniji nacionalni neprijatelji su zaposeli televiziju. Toj perverznoj bandi sumanutih degenerika se moraju suprotstaviti istinski rodoljubi; jer samo patrioti još mogu - svojim izuzetnim zalaganjem - spasiti ovaj narod, ko vekovnog stožera Evropske civilizacije. A Evropa (i mi sa njom) nikad nije bila više ugrožena ili u nezavidnijem položaju nego sada.
razno.88 babbage,
=>ali šta ako se čovek poseče i tome žak i ako se poseče, pa još da ti svojom krvlju "natopi" hranu ili piće, nećeš se zaraziti...zapravo jedini način da se zaraziš jeste da "krvavom" rukom dodirneš genitalije ili ranu na svojoj koži. As much as I know. babbage
razno.89 bobby.quyne,
> Degenerici (izrodi i perverti) zloupotrebljavaju medije (radio, TV, > stampu, filmove, pozorista) da masovno mjutiraju ljude; te nametnu svoa > izopacena verovanja, ponasanje i ukuuse ovom narodu. Stim ciljem samo Ok. Tipican 'white supremacy' koktel. Napisao ga je neko ko je gledao previse filmova. Poruka ima slab propagandni efekat - suvise je agresivna. Ovo mi lici na nekog ko slusa 'Direktore'. Moguce je i da je neki agresivniji ali manje obrazovani radikal resio da preduzme inicijativu.
razno.90 mileusna,
>> izvesnaogranicenja, jer bar deo obolelih od SIDE pokusava da svoju bolest >> prenesedrugima. Ja mislim da je takvih malo. Zvuči mi previše satanistički.
razno.91 mileusna,
>> Nema mesta bojazni, dokle god ne kanis bratimiti se sa kelnerom koji se >> posekao a ima sidu. :) A ako krv padne u koka-kolicu ?!? Kada je Magic odlučio da nastavi da igra i pored HIV-a, posekao se na jednoj utakmici. Elem, posle su svi (stručnjaci) kritikovali lekara zašto nije koristio rukavice pri previjanju i sl. A i Magic je posle toga shvatio da je sa Basketom završeno.
razno.92 ridonli,
} Ni ja nisam mislio o izolaciji,nego samoo nekim ogranicenjima.Nisam u } prvom tekstu izneo sve podatke. Doticni NN je ziveosa ukupno 15zena, a da } ni jednoj nije rekao da je pozitivan na SIDU i da je bolestan.Ozenio se pre } godinu dana i svojoj zeni (koja je rodjena 1974. godine) nijerekao da je Ogranicenja svakako mora biti, ali nazalost ne postoji zakonska regulativa po ovom pitanju ( uvaljivanje HIV virusa se jos uvek ne smatra pokusajem ubistva). Apelovati na moral obolelih da ne sire bolest mislim da je zaludan posao, jer je i njima virus uvaljen, ni krivima ni duznima, tako da je donekle i razumljiva ( ali ne i opravdana ) njihova zelja za "osvetom". Nedavno sam negde procitala tekst o coveku koji je , nevin, optuzen za ubistvo i odlezao petnaestak godina u zatvoru. Prosle godine je njegov agilni advokat uspeo da dokaze da je covek nevin, te je ovaj pusten iz zatvora, ali se ubrzo ispostavilo i da je bolestan od AIDS-a (nije ni cudo, s obzirom na to kakav sex se upraznjava po zatvorima). Uzasna prica, zar ne?
razno.93 darone,
>> svakom slucaju, ja ne mislim da ih treba izolovati na pusto ostrvo. Ma da ih izolujemo na Ratno ostrvo ;)
razno.94 maksa,
>> agresivna. Ovo mi lici na nekog ko slusa 'Direktore'. Moguce >> je i da je neki agresivniji ali manje obrazovani radikal resio >> da preduzme inicijativu. Meni cela priča vuče na Sinišu (?) Vučinića.
razno.95 zeljkoj,
> Ja mislim da je takvih malo. Zvuči mi previše satanistički. Pa, zašto bi neko TO uopšte radio?
razno.96 zeljkoj,
> A ako krv padne u koka-kolicu ?!? Kada je Magic odlučio da ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Ništa. Coca-cola je odlično dezinfekciono sredstvo ;)), a i sam virus side ne bi mogao da preživi u spoljašnjoj sredini. :)
razno.97 dejanr,
>> > svakom slucaju, ja ne mislim da ih treba izolovati na pusto ostrvo. >> >> Ma da ih izolujemo na Ratno ostrvo ;) To ono ostrvo što potone pod vodu kad je veća kiša? ;)
razno.98 ljubinko,
Virus SIDE je relativno slabo otporan. U spoljnoj sredini na temperaturi 30-40 stepeni opstaje najmanje 8 sati. Na 60 stepeni opstaje pola sata. Ne ubijaju ga uobicajena sredstva za dezinfekciju, na primer alkohol (pa ni kokakola). Efikasno ga ubijaju samo preparati na bazi hlora (kod nas poznata varikina).
razno.99 bobby.quyne,
> Meni cela prica vuce na Sinisu (?) Vucinica. Izvinjavam se, ali nisam upoznat sa doticnim gospodinom ili razlozima njegove popularnosti. Molim objasnjenje.
razno.100 supers,
>> agresivna. Ovo mi lici na nekog ko slusa 'Direktore'. Moguce je i >> da je neki agresivniji ali manje obrazovani radikal resio da >> preduzme inicijativu. Ma, moze da bude bilo ko ima problema sa praznjenjem sopstvene energije (nema pretplatu na Sezam pa mora po sanducicima). Cemu identifikacija sa odredjenom muzickom grupom ili partijom?
razno.101 supers,
Subj: prenosenje HIV >> Pa, zasto bi neko TO uopste radio? Zasto da ne? Kad nekome odzvoni, oseca potrebu da uradi sto vise stvari, ne bi li zivot ispunio. Njegoe radnje mogu biti pozitivne i negativne.
razno.102 maksa,
>> Izvinjavam se, ali nisam upoznat sa doticnim gospodinom ili >> razlozima njegove popularnosti. Molim objasnjenje. Nisam ni ja, 'fala Bogu, upoznat sa gospodinom (biram društvo ;)). Da je popularan, i nije. Objašnjenje: S.V. je još jedan iz niza samoproklamovanih srpskih vojvoda 20-og veka, samo je baš ekstreman tip (Šešelj je spram njega demokrata zapadnoevropskog tipa ;). Pojavljivao se svojevremeno po raznim medijima. Meni je posebno bio upečatljiv njegov intervju na B-92 u kome je, između ostalog, ispričao kako je najgore batine u životu dobio od dede, kada je kući doveo druga - muslimana. Potiče iz nekijeh brda (Hercegovina, čini mi se). Mogla se čuti i većina 'ideja' iz ovde pominjanih pamfleta. Sretna okolnost je što ga za ozbiljno uzimaju samo klenovi i psihopate kakav je i sam, a takvih ipak nema mnogo. Nesretna okolnost je što su do njega došli i strani novinari, pa se malo pročuo po svetu (razbacivanje ciframa koliko je ljudi svojeručno poklao, i sl.).
razno.103 bobby.quyne,
> Cemu identifikacija sa odredjenom muzickom grupom ili partijom? Zato sto je letak napisan u stilu politickog (loseg) pamfleta, i iz njega izvoiru jasne politicke namere, pa mi je nelogicno da doticna individua nije vec u politickom fazonu.
razno.104 bobby.quyne,
> Objasnjenje: S.V. je jos jedan iz niza samoproklamovanih srpskih > vojvoda 20-og veka, samo je bas ekstreman tip (Seselj je spram > njega demokrata zapadnoevropskog tipa ;). Pojavljivao se Da, ovo bas lici na nekog slicnog.
razno.105 sav.gacic,
> * * * MESSAGE #15 * mr Dragan Glavasic * * * 18.februar 1995 * Beograd * * > Pederi, feministi, muslimani, cigani i njihovi simpatizeri su preplavili > estradu, škole, politiku i medije te zajedničkim snagama rade na uništenju > Srpskog naroda, bele rase i kulture. Ipak najveći lopovi su u skupštini, a Prevod sa persijskog pamfleta o "Velikom Sotoni" i domaćim pomagačima (sa neophodnim izmenama)? Pozdrav, Bik koji sedi
razno.106 sav.gacic,
> agresivna. Ovo mi lici na nekog ko slusa 'Direktore'. Moguce je i da je Biće da je bliže prepričavanju nastupa (i u medicinskom smislu) D. Kalajića ili M. Stankovića na promociji knjige, recimo, jednog od vlasnika Elitne agencije za nekretnine... Pozdrav, Bik koji sedi
razno.107 sav.gacic,
> ubistva). Apelovati na moral obolelih da ne sire bolest mislim da je > zaludan posao, jer je i njima virus uvaljen, ni krivima ni duznima, tako da > je donekle i razumljiva ( ali ne i opravdana ) njihova zelja za "osvetom". Ni meni ne izbija iz glave dijabolična logika da HIV pozitivan čovek mora biti zainteresovan u širenju bolesti, ako ništa, ono zbog toga da masovnošću pošasti da potsticaj za traženje leka. Pozdrav, Bik koji sedi.
razno.108 mileusna,
>> Pa, zašto bi neko TO uopšte radio? Ne znam ni ja, ali sam slušao o tome, pa znam da takvih ipak ima :(
razno.109 mileusna,
>> Zasto da ne? Kad nekome odzvoni, oseca potrebu da uradi sto vise stvari, >> ne bi li zivot ispunio. Njegoe radnje mogu biti pozitivne i negativne. Nek ide u dobrovoljce.
razno.110 sradovan,
> Ja mislim da je takvih malo. Zvuči mi previše satanistički. Ali činjenica je da takvih ipak ima,navodim primer maloletnice koja je letos uspela za samo nekoliko dana da prenese virus na 30.tak mojih sugrađana.Inače afera je bila i u novinama -pogotovo zbog njene izjave da je u jednom danu bila čak sa 14.oricom. Naravno posle je bilo u izjavi i to da ona nije ni znala da je hiv + i da je bila primorana na sex.
razno.111 ljubinko,
Bilo bi dobro diskutovati ozakonskoj regulativi. Za pocetak nekoliko pitanja: Da li je u redu da neku zenu poradja babica ili ginekolog koji boluju od SIDE? Ili da neko dete leci ili neguje osoba obolela od SIDE? Mozda bi se neki osecali ugodno da im hranu servira osoba obolela od SIDE, ali vecina se ne bi tako osecala. Da li covek trebada zna, da li ima pravo da zna da je na primer taj i tajkelner oboleo od SIDE, pa da sam donese odluku da li ce ga izabrati da ga sluzi? Ipak neka regulativa mora da postoji. Mozda se cini daje prevelika buka oko ovog pitanja, daima i drugih bolesti. tacno je da umom okrugu ima vise obolelih od sifilisa (luesa) - sveze prijavljenih bolesnika, ima zutice (hepatititsa) a ja samo oSIDI. Zato jer je vec zakonom regulisano da vas ne moze sluzitikelner koji boluje od sifilisa.
razno.112 kum.djole,
+>> okolnost je što su do njega došli i strani novinari, pa se malo +>> pročuo po svetu (razbacivanje ciframa koliko je ljudi svojeručno +>> poklao, i sl.). Juče je u 'Politici' izašao neki članak o Bosni, ne pamtim kog stranog lista, u kome jedan srpski borac govori da će on i njegov narod trajati dok god je rata. Ukoliko isti prestane, oni će izmisliti novi, pa će opet ratovati. Kaže da vole da ubijaju svoje neprijatelje, vole i ruski rulet a umesto jednog metka stavljaju tri. Obećao je da će uskoro staviti i šest, ne boji se on smrti. Ko koga za nos, nemam pojma. :(
razno.113 kum.djole,
(iz druge ruke) Mesto dešavanja: Radio Pingvin. Tema: Gostovanje mladog bračnog para na poznatom BGD radiju Uloge: Gost 1/2..............Svetlana Veličković Gost 2/2..............čeljko Ražnatović Srculence.............Giovanni Di Stefano Muzički urednik.......As Himself (U pratnji gosta 2/2 u režiju upada Srculence i obraća se Nj.V. Muzičkom uredniku) Srculence -- (na englejskom) Puštaj sad Cecine pesme.. Gost 1/2 -- :) Muz.urednik -- (?) Pa nemam ja to.. Srculence -- (na englejskom) Nemaš Cecu ?! Nemaš ni jednu pesmu ?! Muz.urednik -- Nemam, znate da mi ne puštamo narodnjake.. Gost 2/2 -- E some jedan, kakav si ti to muzički urednik kad nemaš Cecu.. Muz.urednik -- ?! Srculence -- (na englejskom) Pod hitno da si nabavio Cecine pesme! Muz.urednik -- E to neka vam neko drugi nabavi ;) (Nj.V. Muzički urednik napušta režiju i prostorije Pingvina zauvek) Long live Nj.V. Muzički urednik ! Kum..
razno.114 ognjen,
)-> žak i ako se poseče, pa još da ti svojom krvlju "natopi" )-> hranu ili piće, nećeš se zaraziti... [zeljkoj] )-> a i sam virus side ne bi mogao da preživi u spoljašnjoj sredini. Na žalost, ovo je zabluda. :( Virus side teško 'uspeva' u spoljašnjoj sredini, ali može da preživi ponekad i nekoliko časova. Sećam se da smo u osnovnoj učili da ako pojedeš virus side, da će da tvoj želudac i organi za varenje dezintegrirati. :) Wrong. So, dovoljno je da jedan partner ima ranicu u ustima, i drugi će se zaraziti.
razno.115 zokig,
>> žak i ako se poseče, pa još da ti svojom krvlju "natopi" hranu ili piće, >> nećeš se zaraziti...zapravo jedini način da se zaraziš jeste da "krvavom" >> rukom dodirneš genitalije ili ranu na svojoj koži. As much as I know. Virusi, uopšteno, kao podlogu traže bilo kakvu sluzokožu i/ili otvorene rane (kojima usna duplja obiluje). Ako se za svog života domognu iste, eto belaja.
razno.116 crncic,
>> So, dovoljno je da jedan partner ima ranicu u ustima, i drugi će >> se zaraziti. Pod uslovom da i drugi ima isto ranicu u ustima, i da virus 'utrči' baš u tu ranicu, a ima šanse. Preko organa za varenje nikako.
razno.117 spantic,
> * * * MESSAGE #15 * mr Dragan Glavasic * * * 18.februar 1995 * Beograd * * Hoćeš da kažeš da poruke zaista dolaze sa ovakvim zaglavljem i odbrojavanjem? Prošla beše 16?
razno.118 fancy,
ŮŢ> (Nj.V. Muzički urednik napušta režiju i prostorije Pingvina zauvek) ...i odlazi u legendu. Slava mu.
razno.119 squsovac,
>> * * * MESSAGE #15 * mr Dragan Glavasic * * * 18.februar 1995 * Beograd * > * > > Hoćeš da kažeš da poruke zaista dolaze sa ovakvim zaglavljem i > odbrojavanjem? Prošla beše 16? Da stižu sa sve zaglavljem rađene na računaru i štampane nekim ink jetom ili laserom pa fotokopirane. List A4 iseckan u trakice širine 2-6 cm. Meni je prvo je stigla poruka 16, pa tek onda 15 koja je zapravo samo malo proširena verzija 16-ice, ali nosi stariji datum. Izgleda da mu je pred mojim ulazom 18.02. ponestalo poruka pa se vratio par dana kasnije sa novom količinom. Pitaću ovih dana okolne penzionere čuvaju li ranije poruke, pa ću, ako bude, da ih pretipkam ovde.
razno.120 wizard,
> Pitaću ovih dana okolne penzionere čuvaju li ranije poruke, pa > ću, ako bude, da ih pretipkam ovde. E stvarno ste zaludni. :))) Bolje pronađi tog nesrećnika koji to piše i deli, pa ga odvedi kod lekara... "zbog srca". ;)
razno.121 supers,
>> iz njega izvoiru jasne politicke namere, pa mi je nelogicno da >> doticna individua nije vec u politickom fazonu. Da su mu stavovi (blago receno) sovinisticki, jesu. Ali, otkud ti tu vidis jednu konkretnu politicku partiju?
razno.122 supers,
Subj: HIV positive - where to go? >> Nek ide u dobrovoljce. Opa, pa ti nam podrivas borbenu gotovost ;>
razno.123 supers,
>>> Pitacu ovih dana okolne penzionere cuvaju li ranije poruke, pa >>> cu, ako bude, da ih pretipkam ovde. >> >> E stvarno ste zaludni. :))) Samo ti kucaj, treba i ovde malo razbibrige. Je li moguce da tekst radjen na racunaru ima onoliko stamparskih gresaka? Razumeo bih da je na masini, ali ovo je stvarno vrhunac...
razno.124 vcalic,
>> Srculence -- (na englejskom) Pod hitno da si nabavio Cecine pesme! >> >> Muz.urednik -- E to neka vam neko drugi nabavi ;) >> >> (Nj.V. Muzički urednik napušta režiju i prostorije Pingvina zauvek) Pingvin? E, kad su i tamo počeli tako da reaguju... Vlada
razno.125 sav.gacic,
>>> Ma da ih izolujemo na Ratno ostrvo ;) > > To ono ostrvo što potone pod vodu kad je veća kiša? ;) Kad smo već kod Ratnog ostrva, na starim fotografijama i gravirama sam video da je stvarno bilo redovno plavljeno, skoro potapano, sa veoma kržljavim rastinjem. žak je preko ostrva proticalo nešto kao rukavac deleći ostrvo kako ga sada znamo na otprilike 1/3 (bliže glavnom toku Dunava) i 2/3 (bliže Kalemegdanu i sadašnjem N. Beogradu). Sada se, međutim, vrlo dobro drži, ima dosta krupnog drveća i deluje kao prava ada. žak ima nešto uzbudljivo u tome što takvu divljinu imamo praktično u centru grada. Baš bi bilo bez veze da tamo nikne luna-park ili neka slična glupost... Pozdrav, Bik koji sedi
razno.126 sav.gacic,
> Nisam ni ja, 'fala Bogu, upoznat sa gospodinom (biram društvo ;)). > Da je popularan, i nije. > njegov intervju na B-92 u kome je, između ostalog, ispričao kako > je najgore batine u životu dobio od dede, kada je kući doveo > druga - muslimana. Potiče iz nekijeh brda (Hercegovina, čini mi Egzibicionista. Meni je privukao pažnju još '92 kada je (iz ko zna kog razloga) najavio da će da bije drugog (tada na vrhuncu moći i ludila) vojvodu - V. Šešelja. Sada se, valjda, druži sa shitheads-ima iz Nove srpske desnice (I. Bjelica, N. Pajkić, jedna od Stankovićevih - od Mačve), tamo mu je i mesto. Pozdrav, Bik koji sedi
razno.127 bobby.quyne,
> Da su mu stavovi (blago receno) sovinisticki, jesu. > Ali, otkud ti tu vidis jednu konkretnu politicku partiju? Nisam rekao 100% sigurno jedna i to bas neka od partija. Jednostavno mi je licilo ne nesto od njihove retorike, ali sa malo radikalnijim stavovima. Neki otpadnik ili slicno.
razno.128 ridonli,
} Da li je u redu da neku zenu poradja babica ili ginekolog koji boluju } od SIDE? Ili da neko dete leci ili neguje osoba obolela od SIDE? Ginekolozi i babice koriste rukavice. } Mozda bi se neki osecali ugodno da im hranu servira osoba obolela } od SIDE, ali vecina se ne bi tako osecala. Mislim da preterujes sa sirotim konobarima. Ja bih se mnogo gore osecala da jedem hranu koju je priredila kuharica sa salmonelama (kod nas prilicno uobicajen slucaj). } samo oSIDI. Zato jer je vec zakonom regulisano da vas ne moze } sluzitikelner koji boluje od sifilisa. Za ovaj zakon jos nisam cula. Verovatno zato sto oboleli (opet!) kelner tesko da moze i da stoji na nogama, a kamoli da radi.
razno.129 ridonli,
} Ali cinjenica je da takvih ipak ima,navodim primer maloletnice } koja je letos uspela za samo nekoliko dana da prenese virus na 30.tak } mojih sugradana.Inace afera je bila i u novinama -pogotovo zbog njene } izjave da je u jednom danu bila cak sa 14.oricom. A sta li su ova 30.orica radili sa maloletnicom?
razno.130 ridonli,
} Nista. Coca-cola je odlicno dezinfekciono sredstvo ;)), a i sam virus side } ne bi mogao da prezivi u spoljasnjoj sredini. :) Virus u Coca coli sigurno ne bi preziveo. Kao ni druge zive tvari :)
razno.131 ridonli,
} se zaraziti...zapravo jedini nacin da se zarazis jeste da "krvavom" rukom } dodirnes genitalije ili ranu na svojoj kozi. As much as I know. Pri cemu genitalije takodje treba da budu krvave, tj da postoji defekt na kozi... Ala ovo postaje jezivo...
razno.132 ridonli,
} Long live Nj.V. Muzicki urednik ! Da li slucajno znas ko je to bio?
razno.133 zeljkoj,
> Je li moguce da tekst radjen na racunaru ima onoliko > stamparskih gresaka? Razumeo bih da je na masini, ali ovo je > stvarno vrhunac... Pa ako je neko nepismen, nema veze da li kuca na kompjuteru ili na pisaćoj mašini. :))
razno.134 shootman,
>> Virus u Coca coli sigurno ne bi preziveo. Kao ni druge zive tvari :) Je l' taj zaključak sa časova biologije u srednjoj školi ? Gledali ste kako se džigerica razlaže u koka-koli ? ;> Prvi žuti karton... Virus AIDS-a u spoljašnjem svetu ima "rok trajanja" od 10-tak sati. Do sada izvršena ispitivanja potvrdjuju da ga samo neka jedinjenja na bazi hlora uništavaju (npr. neke varikine). >> Pri cemu genitalije takodje treba da budu krvave, tj da postoji defekt na >> kozi... Ovo si pretpostavljam čula od prijateljice na kafi ? Drugi žuti.Imaš zabranu pisanja tri poruke... Nikakve krvave genitalije nisu potrebne da bi si priuštila virus AIDS-a. Nisu ti potrebni čak ni optički vidljivi "defekti" na koži. Je l' onaj idealni iz forum:devojke davao podršku i za neznanje ? ;> Ajd', blago svima nama koji smo ti još uvek na dohvat ruke (makar i indirektno), knjigu ili barem neku brošuru o AIDS-u u ruke. ... Nego, iz ovako flagrantnog neznanja ženske populacije nameću se vrlo zanimljiva pitanja : Kad ste poslednji put radili HIV test ? Da li ste zajedno sa vašim trenutnim partnerom bili na testiranju ?
razno.135 kum.djole,
+>> Da li slucajno znas ko je to bio? Ufff, ne znam, ali raspitaću se kod jedne Pingvinke što pre :)
razno.136 supers,
>> Nisam rekao 100% sigurno jedna i to bas neka od partija. >> Jednostavno mi je licilo ne nesto od njihove retorike, ali sa >> malo radikalnijim stavovima. Neki otpadnik ili slicno. Dobro, da se ne raspravljamo vise oko gluposti. Samo me je zacudilo sto si ti u pamfletu video bas SRS, koji su ipak ozbiljna stranka i tako ekstremne stavove nikad nisu propagirali (bar meni nije poznato). Bez obzira na sovinisticke elemente u svom programu, oni su daleko od nekog fazisma ili anarhije. P.S. Znam, znam, i Hitler je bio legalista...
razno.137 supers,
>> Pa ako je neko nepismen, nema veze da li kuca na kompjuteru ili na >> pisacoj masini. :)) Istina, ne pomaze kompjuter ako neko ne ume da napise negaciju, ali ipak omogucava da se isprave neke slovne greske. Ovako imam utisak se pojedini radjaju kao mediokriteti...
razno.138 mdave,
Subject: Re: Pingvinka > +>> Da li slucajno znas ko je to bio? > > Ufff, ne znam, ali raspitaću se kod jedne Pingvinke što pre :) Sad mi je jasno u kom cilju si ti sve ovo radio. :))
razno.139 mdave,
Subject: Re: AIDS > mojih sugrađana.Inače afera je bila i u novinama -pogotovo zbog > njene izjave da je u jednom danu bila čak sa 14.oricom. Te izvesni NN sa 15 žena, te devojka sa 14-oricom... Izgleda da nam je svima chat ušao u krv. :))
razno.140 spantic,
> količinom. Pitaću ovih dana okolne penzionere čuvaju li ranije poruke, pa > ću, ako bude, da ih pretipkam ovde. A da usput posetiš i policiju? Taj kanda jeste umobolnik, što mu niko ne može zabraniti, ali mislim da ima par stavova protiv maltretiranja drugih sa istim.
razno.141 bobby.quyne,
> ekstremne stavove nikad nisu propagirali (bar meni nije poznato). Bez > obzira na sovinisticke elemente u svom programu, oni su daleko od > nekog fazisma ili anarhije. Pa to sam i mislio kad sam rekao neki njihov otpadnik, neko ko je i suvise radikalan i za njih.
razno.142 ljubinko,
+Za ovaj zakon jos nisam cula. Takav zakon postoji. Svi koji ásu áu kontaktu sa zivotnim Ź namirnicama moraju biti ásanitarno ápregledani ái imati sanitarne Ź knjizice. Taj pregled áobuhvata ápregled ámokrace ái ástolice (na Ź salmonele itd), rendgen pluca, Wasserman reakcija na sifilis itd. + Verovatno zato sto oboleli (opet!) +kelner tesko da moze i da stoji na nogama, a kamoli da radi. Ni ovo mi nije jasno. Zasto neko ko boluje áod ásifilisa áne ábi mogao da radi, Ź osim zbog mere sprecavanja daljeg sirenja bolesti? Da podsetim: Sifilis (lues) prolazi kroz tri stadijuma. Kod muskaraca se obicno otkrije áu prvom stadijumu, a kod Ź zena u drugom stadijumu (na zalost nepravda ali je tako). U prvom stadijumu se pojavi ranica, ákoja ne boli, ali se Ź vidi i tako se i otkriva kod ámuskaraca. Kod zena se ta ranica ne Ź vidi, jer je unutra, a áizuzetno áse áretko otkrije samo ako zena Ź tih dana ode kod ginekologa. Drugi stadijum je ákada áspiroheta ákoja áizaziva sifilis Ź predje álokalne ábarijere ái ázahvati ááceo áorganizam. áOnda áse Ź pojavljuje povisena temperatura, ospa po kozi itd. Kasne posledice ásifilisa ásu átreci ástadijum, ána ákoje Ź verovatno Ti mislis, a koje ánastaju ávise godina ili decenija od Ź pocetka bolesti I ovde se javlja áproblem álecenja. áImao ásam prilike da Ź vidim osobu kojoj je dokazan ásifilis, áa ákoja ánije htela da se Ź leci. Po zakonu i ne mora, áali ájoj je ogranicen izbor zanimanja Ź (ne moze da radi sa zivotnim namirnicama itd). Ogranicenje zanimanja za áneke ábolesnik nije ogranicenje Ź njihovih prava, vec ostvarenje prava zdravih da ne budu zarazeni, Ź a pitanje je koje su sve bolesti áte koje treba kontrolisati i da Ź li tu treba da bude i SIDA?
razno.143 stefan,
> Zasto neko ko boluje áod ásifilisa áne ábi mogao da radi, Ź >osim zbog mere sprecavanja daljeg sirenja bolesti? Aman, ljubinko, dovedi u red taj editor u kome radiš :) Ovo je užas. I nemoj da se vadiš na amigu ima ovde još ljudi koji nju koriste a poruke im izgledaju normalno :) ű
razno.144 cipelic,
Ne znam da li sam pogodio temu i konferenciju,ali neka... Dakle,već jedno dve godine kopam po knjigama u parohiji i arhivima,sređujući podatke o porodičnom stablu. Ono što me zanima odnosi se na podatak da mi je jedan od rođaka rođen krajem prošlog veka,otišao u Ameriku. S obzirom da nemam pojma gde se tačno odselio,a nikakve kontakte sa te strane Atlantskog okeana takođe nemam(poznanika),setio sam se nečega. Pre možda godinu ili više gledao sam jednu emisiju na TV u kojoj su pričali o velikim bazama podataka koje se nalaze negde u Americi i u kojima svaki građanin može da putem(valjda) kompjutera proveri sve podatke o svojim precima,naravno ako postoje. Znači ako neko zna nešto o ovome molio bih ga(je) da me prosvetli i pomogne mi. Jedino što znam je da je otišao u Filadelfiju. Emisija je možda bila -Posle 2000-te-? Hvala unapred Zdravko
razno.145 ridonli,
} Je l' taj zakljucak sa casova biologije u srednjoj skoli ? Jadni covece, pa zar ne shvatas salu? Ili moram da udarim odredjeni broj smajlija na kraju svake poruke? BTW, kad sam ja ucila biologiju u srednjoj skoli, HIV virus nije bio ni u izgledu da bude otkriven... } Drugi zuti.Imas zabranu pisanja tri poruke... Kada ti budes moderator u Forumu, mozes pokusati da mi delis kartone i zabrane. } Nisu ti potrebni cak ni opticki vidljivi "defekti" na kozi. Koliko znam, nisam naglasila da defekti treba da budu u vidu kratera. } Je l' onaj idealni iz forum:devojke davao podrsku i za neznanje ? ;> Ako imas nekih primedbi na moje poruke u "devojkama", onda ih tamo i uputi. } Kad ste poslednji put radili HIV test ? } Da li ste zajedno sa vasim trenutnim partnerom bili na testiranju ? Posto moji partneri u poslednjih deset godina nisu bili promiskuitetni, nisam dosada osetila poriv da se testiram. A ti?
razno.146 kum.djole,
+>> Sad mi je jasno u kom cilju si ti sve ovo radio. :)) Kuš, ja bar nisam recitovo pesme ;)))
razno.147 zeljkoj,
> Gledali ste kako se džigerica razlaže u koka-koli ? ;> Nismo. :) Inače profesorka hemije nam stalno priča o coca-coli i njenom štetnom dejstvu i strašno se nervira kad joj kažem da svaki dan popijem bar po litar. :))
razno.148 shootman,
>> Jadni covece, pa zar ne shvatas salu? Ili moram da udarim odredjeni broj >> smajlija >> na kraju svake poruke? BTW, kad sam ja ucila biologiju u srednjoj skoli, >> HIV virus >> nije bio ni u izgledu da bude otkriven... Da nisi toliko žurila sa besmislenim odgovorom poput ovog, mogla si i da središ desnu marginu. Smajli se koristi baš zbog toga da se izbegne dvosmislenost napisanog. >> Koliko znam, nisam naglasila da defekti treba da budu u vidu kratera. Ajd' bolje prestani da si zabijaš autogolove. Stvarno misliš da veličina "kratera" povećava/smanjuje mogućnost da se virus "primi" ?!?! Reci mi koliki "defekt" na koži je bezbedan ? A na sluzokoži ? ;> Red veličine centimetra, milimetra, mikrometra, daronemetra ;)) ? Uvidjaš li besmislenost svoje tvrdnje ? :( >> Posto moji partneri u poslednjih deset godina nisu bili promiskuitetni, >> nisam dosada osetila poriv da se testiram. A ti? "Nisu bili promiskuitetni" ? Opet neki "tarzan" argument ? :( To znači da su svi oni svoj prvi seksualni kontakt imali upravo sa tobom + do tog kontakta nisu bili izloženi niti jednom drugom riziku da pokupe virus ? Hvala na pitanju, testiranje sam izvršio novembra meseca da bih umirio savest pre ulaska u vezu u kojoj sam još uvek. Na HIV sam negativan, a takav nameravam i da ostanem ;)
razno.149 maksa,
>> Posto moji partneri u poslednjih deset godina nisu bili >> promiskuitetni, To se zove poverenje ! ;))))
razno.150 fancy,
ŮŢ> Posto moji partneri u poslednjih deset godina nisu bili ŮŢ> promiskuitetni, Ej Rid... Podsetiću te na staru izreku: "Ne veruj ženi koja laže". Važi i za muškarce..;)
razno.151 bobby.quyne,
> S obzirom da nemam pojma gde se tacno odselio,a nikakve kontakte sa te > strane Atlantskog okeana takode nemam(poznanika),setio sam se necega. > Pre mozda godinu ili vise gledao sam jednu emisiju na TV u kojoj su pricali Najveca baza rodoslova se nalazi u Solt lejk sitiju u Jutahu, i vlasnistvo je Crkve svetaca poslednjeg dana (ili kako se vec zovu - mormoni). Njihova crkva se nalazi u Beogradu, iznad americke ambasade, u jednoj od strmih ulica koje izlaze na Kneza Milosa ulicu, dvadesetak metara iznad iste. Uzgred, oni te usluge naplacuju - od toga izdrzavaju crkvu, ali su barem pravi profesionalci.
razno.152 gremlin,
>> što takvu divljinu imamo praktično u centru grada. Baš bi bilo bez >> veze da tamo nikne luna-park ili neka slična glupost... Pa bilo je ideja... da se napravi neki pontornski most ili nešto slično. Ne sećam se zašto su odustali od toga.
razno.153 supers,
>> Na zalost od CSN&Y ni traga :) Hoce li nas neko prosvetliti sta je ovo?
razno.154 supers,
>> A da usput posetis i policiju? Taj kanda jeste umobolnik, sto mu >> niko ne moze zabraniti, ali mislim da ima par stavova protiv >> maltretiranja drugih sa istim. Daj, ne preteruj, pojavi se ovde i puno gorih stvari.
razno.155 gremlin,
>> na kraju svake poruke? BTW, kad sam ja ucila biologiju u srednjoj >> skoli, HIV virus >> nije bio ni u izgledu da bude otkriven... Da, tada beše kuga harala Jevropom... ;)
razno.156 gremlin,
>> Red veličine centimetra, milimetra, mikrometra, daronemetra ;)) ? ^^^^^^^^^^^ Bojim se da, obzirom na veličinu virusa, rane ovakve veličine nisu opasne ;)
razno.157 fancy,
ŮŢ>>> Na zalost od CSN&Y ni traga :) ŮŢ> Hoce li nas neko prosvetliti sta je ovo? Recimo da je tvoj idol Neša iz Galije, kad je bio mali, jako voleo da misli da je jedan od njih (npr. Nash..;) Crosby, Stills, Nash & Young... fan who almost cut his hair
razno.158 ridonli,
} Da, tada bese kuga harala Jevropom... ;) Da, kuga & kolera...:)
razno.159 ridonli,
} Hvala na pitanju, testiranje sam izvrsio novembra meseca da bih umirio } savest pre ulaska u vezu u kojoj sam jos uvek. Eh, sad mi je lakse... Zanima me da li se sada pocetak svake veze obelezava svecanom razmenom rezultata testa?
razno.160 ridonli,
} Ej Rid... Podseticu te na staru izreku: "Ne veruj zeni koja laze". } Vazi i za muskarce..;) Nije u pitanju verovanje/neverovanje, nego cinjenica da sam muskarce sa kojima sam bila uglavnom imala obicaj da dobro upoznam pre nego sto uletim u vezu. Naime, kako nisam bas preterano zaljubljive prirode, skoro sve moje veze su nastajale iz prijateljstava. Anyway, thks for the advice.
razno.161 severian,
> Pa bilo je ideja... da se napravi neki pontornski most ili > nešto slično. Ne sećam se zašto su odustali od toga. Jedno vreme pontonski most je i stajao (posle neke vojne izložbe). Onda su ga uklonili, najverovatnije, zbog obližnje baze rečne ratne mornarice...
razno.162 sradovan,
> A sta li su ova 30.orica radili sa maloletnicom? Pa valjda ono što se radi sa pijanim i maloletnim ninfomankama.
razno.163 cipelic,
Hvala na pomoći,ajde da te pitam još nešto. Da li je to ona baza o kojoj sam slušao u onoj emisiji,ili je to neka druga? Da li se mogu dobiti još neke informacije o mogućoj rodbini npr.: Ima li porodica sa imenom Subakov ili neka od sličnih varijanti,Subakow ili sl. Ili su to možda strogo privatne stvari i nije dozvoljženo prčkati po tome? Zdravko
razno.164 dcolak,
│>> na kraju svake poruke? BTW, kad sam ja ucila biologiju u srednjoj │>> skoli, HIV virus │>> nije bio ni u izgledu da bude otkriven... │ │ Da, tada beše kuga harala Jevropom... ;) Ti SunCe Ti! :)) A ja hteo da je pozovem na KST :)) Sledge DAMMIR!
razno.165 supers,
>> Pa bilo je ideja... da se napravi neki pontornski most ili nesto >> slicno. Ne secam se zasto su odustali od toga. Svasta se predlagalo. Milic od Macve je predlagao podizanje vavilonske kule koja bi premostila jaz izmedju neba i nebeskog naroda. Vuk Bojovic trazi da se ZOO prosiri na Ratno ostrvo, kanalima podeli na kontinente tako da predstavlja zemljinu kuglu u malom.
razno.166 supers,
>> ŮŢ>>> Na zalost od CSN&Y ni traga :) >> Recimo da je tvoj idol Nesa iz Galije, kad je bio mali, jako voleo >> da misli da je jedan od njih (npr. Nash..;) >> Crosby, Stills, Nash & Young... Hvala na tumacenju skracenice, ali svakako nije mesto za seciranje mog muzickog ukusa. Kao sto neki ovde imaju negativne asocijacije kad se pomene plato ispred Skupstine grada, tako ja iste imam prema mestu zvanom Vudstok (ili Betel). Ako je neko zainteresovan za diskusiju o raznim Vudstocima vs. Plato ispred Skupstine grada, moze se preseliti u odgovarajucu conf. Ne, nije CIVILIZACIJA.8:film !
razno.167 fancy,
ŮŢ> Hvala na tumacenju skracenice, ali svakako nije mesto za seciranje mog ŮŢ> muzickog ukusa. Ne, ne... stani. Ma nisam zaista secirao tvoj muzički ukus, samo sam napomenuo (ok, voliš Nešu&Galiju, zar ne?) ne rekavši ništa LOŠE o tome, zar ne..? Sve što sam imao da kažem povodom N&G sam rekao negde drugde (NE u CIVILIZACIJA.8:film !) samo mi se učinilo pogodnim da podvučem paralelu sa nečim poznatim ti. OK sada..? :)
razno.168 mileusna,
>> I ovde se javlja áproblem álecenja. áImao ásam prilike da Ź Ono sa <Tab> umesto <Space> je bilo bolje od ovoga :)))
razno.169 ljubinko,
>> I ovde se javlja áproblem álecenja. áImao ásam prilike da Ź Ono sa <Tab> umesto <Space> je bilo bolje od ovoga :))) Izvinjavam se zbog problema sto ste imali sa citanjem mojih tekstova. Editor sa kojim sam radio je ubacivao neke svoje interne kodove koji se ne vide na ekranu u tom ( i drugim editorima), ali se vide u editorima na IBM PC. Molim sve koji su imali primedbe na ovu moju gresku da prihvate ovo jedno izvinjenje da ne bih svakome odgovarao pojedinacno. Hvala na razumevanju!
razno.170 sav.gacic,
>>> što takvu divljinu imamo praktično u centru grada. Baš bi bilo bez >>> veze da tamo nikne luna-park ili neka slična glupost... > > Pa bilo je ideja... da se napravi neki pontornski most ili nešto > slično. Ne sećam se zašto su odustali od toga. Pontonski most je stajao u maju '85, u sklopu aktivnosti JNA za paradu povodom 40-godišnjice pobede. Nisam tada bio u BG i ne mogu sebi to da oprostim. Ja ga ne bih dirao, posebno što ozbiljno sumnjam da su sadašnje odlučujuće strukture u stanju išta suvislo da predlože. Dijalektika u praksi - kako besparica može biti od koristi... Pozdrav, Bik koji sedi
razno.171 ridonli,
}> A sta li su ova 30.orica radili sa maloletnicom? } Pa valjda ono sto se radi sa pijanim i maloletnim } ninfomankama. Znaci, kad god vidis pijanu maloletnicu, ti je kresni, posto je sigurno nimfomanka???
razno.172 dcolak,
│ Eh, sad mi je lakse... Zanima me da li se sada pocetak svake veze obelezava │ svecanom razmenom rezultata testa? Ako se ima i malo mozga, da... Sledge DAMMIR!
razno.173 fancy,
ŮŢ> Znaci, kad god vidis pijanu maloletnicu, ti je kresni, ŮŢ> posto je sigurno nimfomanka??? Kresni je za svaki slučaj, a da li je nimfomanka ne zanima te. * "Bolje žaliti zbog nečeg što si uradio, nego zbog nečeg što nisi..."
razno.174 mdave,
Subject: Re: Sasvim slučajno se javljam :) > }> A sta li su ova 30.orica radili sa maloletnicom? > } Pa valjda ono sto se radi sa pijanim i maloletnim > } ninfomankama. > > Znaci, kad god vidis pijanu maloletnicu, ti je kresni, > posto je sigurno nimfomanka??? Je l' smem ja da odgovorim ? O:)
razno.175 vlador,
> Kresni je za svaki slučaj, a da li je nimfomanka ne zanima te. žekaj, je l' se ja dobro sećam? Ti si ono bio na naslovnoj strani Računara 104? :) --- ■ VLADOR ■ Dabogda mi keva prdnula na roditeljskom ako lazem!!!!
razno.176 wizard,
> ŮŢ> Znaci, kad god vidis pijanu maloletnicu, ti je kresni, > ŮŢ> posto je sigurno nimfomanka??? > > Kresni je za svaki slučaj, a da li je nimfomanka ne zanima te. To me podseti na onaj vic: Q: Koja je razlika izeđu svinje i rokera? A: Svinja ne bi ostala budna celu noć samo da bi kresnula rokera.
razno.177 bobby.quyne,
> Da li je to ona baza o kojoj sam slusao u onoj emisiji,ili je to neka > druga? Da li se mogu dobiti jos neke informacije o mogucoj rodbini npr.: Jednostavno odes kod njih i popunis formular u kojem opises sta hoces da znas, a oni ti posle izvesnog vremena odgovore.
razno.178 sradovan,
> Znaci, kad god vidis pijanu maloletnicu, ti je kresni, > posto je sigurno nimfomanka??? Nebih se složio sa tobom ali da ipak nešto pojasnim. Mala je došla u Jugoslaviju u goste i uradila je to što je uradila a naši ljudi se držali one stare Bolje jednom tuđe nego 20 puta svoje O:)
razno.179 mileusna,
>> Eh, sad mi je lakse... Zanima me da li se sada pocetak svake veze >> obelezava svecanom razmenom rezultata testa? Kamo sreće :) BTW, negde pročitah da se radi na brzom pronalaženju HIV-a u pljuvački. To bi radilo ovako. Dođeš, pljuneš ti, pljune ona, pogledate boje, i , ako je sve u redu..... (zaključite sami da ne bih pisao zvezdice (*) umesto slova;)
razno.180 mileusna,
>> Molim sve koji su imali primedbe na ovu moju gresku da prihvate ovo >> jedno izvinjenje da ne bih svakome odgovarao pojedinacno. Ma baš je bilo zabavnoa ;) nego, kao što neko već reče, ima ovde još amigista pa se posavetuj sa njima šta i kako. Njihove poruke su u redu, što znači da postoji neka caka da bi sve bilo OK.
razno.181 stefan,
>pljuvački. To bi radilo ovako. Dođeš, pljuneš ti, pljune ona, pogledate boje, i >, ako je sve u redu..... (zaključite sami da ne bih pisao zvezdice (*) umesto >slova;) Onda možemo da se pljujemo do mile volje? ;))
razno.182 darone,
>> ŮŢ> Znaci, kad god vidis pijanu maloletnicu, ti je kresni, >> ŮŢ> posto je sigurno nimfomanka??? >> >> Kresni je za svaki slučaj, a da li je nimfomanka ne zanima te. Al' prvo da joj pogledaš u lk, zbog godina... ;) p.s. kakve veze ima da li je maloletnica?
razno.183 ridonli,
} pljuvacki. To bi radilo ovako. Dodes, pljunes ti, pljune ona, pogledate } boje, i , ako je sve u redu..... (zakljucite sami da ne bih pisao zvezdice } (*) umesto slova;) Ovo zvuci fenomenalno, kao "maybe baby" :)
razno.184 mileusna,
>> Ovo zvuci fenomenalno, kao "maybe baby" :) Da, samo što mi se čini da sam ovo gledao u "Posle 2000" ili sam negde pročitao, ali svodi se na isto. I ako izađe pre 2000-te, kod nas stiže 3000-te.
razno.185 bobby.quyne,
> Al' prvo da joj pogledas u lk, zbog godina... ;) > > p.s. kakve veze ima da li je maloletnica? Jer je to krivicno delo. Bilo je reci o tome pre jedno 100 poruka.
razno.186 ljubinko,
> Ovo zvuci fenomenalno, kao "maybe baby" :) Izgleda da je pokretanje teme SIDA bilo opravdano jer se dosta ljudi ukljucilo u tu raspravu. Do sada se po mojoj evidenciju u raspravu ukljucilo 22, sa ukupno 77 poruka. Smatram da bi bilo dobro da ovde iznesem jos neke cinjenice, osim onih koje sam vec izneo. Virus SIDE spada u slabo otporne viruse i slabo kontagiozne. To znaci da nije svaki kontakt i zaraza. Neki navode optimisticku procenu da je kontagioznost (zarazljivost) 1:500, to jest da se zarazi 1 od 500 koji su bili u kontaktu. Sigurno je da to zavisi i od sposobnosti samog organizma da se odupre zarazi. S tim u vezi iznecu jednu anegdotu za koju kazu da je istinita. U proslom veku nemacki hirurg Koher nije imao poverenja u tada novu granu medicine mikrobiologiju. Da bi dokazao svoje stavove popio je cistu kulturu vibriona kolere, prozrokovaca kolere. I nije mu bilo nista. Njegov zeludac je unistio vibrio kolere. Ljudski organizam se bori protiv raznih virusa i unistava ih. Tako uspeva da unisti i virus SIDE, a da ne oboli. Cifra da oboli svaki 500-ti koji je bio u kontaktu sa sidom mozda i nije tacna, ali je sigurno da ne oboli svako. Mogucnost obolevanja je povecana kod ponovljenih kontakata i kad je velika kolicina virusa. Pitanje prenosenja je isto tako diskutabilno. Osim direktnog kontakta sa krvlju i drugim tecnostima organizma gde je prisutan, u strucnim krugovima se diskutuje i o prenosenju na druge nacine. Da podsetim malarija se prenosi iz krvi jednog coveka u krv drugog coveka preko komaraca. Pegavac (pegavi tifus) se prenosi od coveka na coveka na coveka preko vasi. Takodje krpelji i mnoge druge zivotinjice prenose razne bolesti. Tu se postavlja pitanje da likomarci, vasi, krpelji itd mogu da prenose virus SIDE. Iznecu vam neka razmisljanja o tome. Zenka komaraca ( a ako niste znali ljude ujedaju samo zenke komaraca - i to je tacno i nije sala) se hrane krvlju jednom u 24 sata. Virus SIDE se ukomarcu ponasa kao uspoljnoj sredini. Dakle ne razmnozava se i ne zivi u komarcu. Ocekuje se da on za to vreme ugine. Jedina komplikacija bi bila da zenka komarca bude prekinuta u hranjenju, da ne posisa dovoljno krvi i da nastavi neposredno posle sisanja krvi od jedne osobe istoto sa drugom osobom. Isto se odnosi ina vasi. (Samo nemoj neko da mi kaze da nema vasiju, jer se broj vasljivih samo u Beogradu meri na desetine hiljada). Ukratko mogucnost zaraze SIDOM je mala, ali to ne znaci da ne treba znati cinjenice o tome.
razno.187 maksa,
>> Ukratko mogucnost zaraze SIDOM je mala, ali to ne znaci da ne >> treba znati cinjenice o tome. NiIije mAala, nije mAala ... ;)) Stvarno, nije mala. Ne isplati se igrati sa tim. # Za miren son, sekogaš kondom ;) #
razno.188 dcolak,
│ "Bolje žaliti zbog nečeg što si uradio, nego zbog nečeg što nisi..." Ilit kako reče profan socio-ekono-menadžmenta: "Propuštena prilika je propuštena prilika, i ništa više." Sledge DAMMIR!
razno.189 fancy,
ŮŢ> p.s. kakve veze ima da li je maloletnica? Naravno da nema veze. Postavka problema je tako definisala.
razno.190 sav.gacic,
> "Bolje žaliti zbog nečeg što si uradio, nego zbog nečeg što nisi..." Auuu, ovo je (ubi)tačno. Moglo bi i među Božije zaposvesti. Pozdrav, Bik koji sedi
razno.191 mileusna,
>> To znaci da nije svaki kontakt i zaraza. Neki navode optimisticku >> procenu da je kontagioznost (zarazljivost) 1:500, to jest da >> se zarazi 1 od 500 koji su bili u kontaktu. Kakav kontakt? Koliko ja znam, svaki kontakt sem seksa ili preko krvi je bezopasan. Ako je seksualni kontakt u pitanju, onda je valjda svaki tragičan. P.S. Šta to odjednom uradi sa editorom :)))
razno.192 mikis,
+> Pa bilo je ideja... da se napravi neki pontornski most ili nešto +> slično. Ne sećam se zašto su odustali od toga. Ne znam za to, ali znam za ideju da se tamo premesti ZOO vrt, i da se žičarom poveže sa Kalemeganom.
razno.193 zeljkoj,
> P.S. Šta to odjednom uradi sa editorom :))) Pa objasnio je čovek. Pre je koristio neki tekst procesor, koji je ubacivao kodove za formatiranje. Isto kao kad bi ti recimo uzeo Word for Windows pa snimio EXEC kao .DOC fajl. :))
razno.194 zurzul,
Subj. : Feral Tribune Evo ga jedan tekst iz Krvatskog feral Tribune-a. :) U broj! U broj! 491 Godina XII Split, 13.kreveljače 1995. Tiednik izhodi glede & unatoč svakog prvog ponedieljka u tiednu Na naslovnoj strani je ogroman naslov "Hrvatsko gospodarsko čudo!", SENZACIJA U DOMU ZLATKA CANJUGE: KIP HRVATSKOG GOSPODARA KRVARI IZ - NOSA F E R A L T R I B U N E Tiednik hrvatskih anarhista, protestanata i hieretika (Bogu-mili a ni Vragu nisu mrski) --SNUBIO MALOLJTNICU-- Policijska uprava grada Zagreba izdala je tjeralicu za dr.F.T.-om (93), umirovljenim povjesničarom,oženjenim,ocem troje djece,ranije osuđivanim, a zbog osnovane sumnje da je zaveo maloljetnicu kako bi sebi priskribio tjelesne i ostale materijalne užitke. U tužbi koju je protiv odbjegloga podigao pravni zastupnik oštečene Republike Hrvatske stoji da je ovaj neobično živahni starčić snubio nesretnicu obećavajući joj brda i planine, da bi je na koncu ostavio bez ikoga i ičega,opustošenu i s neprolaznim žigom sramote. Naivna zlosretnica, nad kojom je ovaj gnusni zločin počinjen još koncem prošloga stolječa,trenutno se nalazi izvan sebe, a njezin odvjetnik objašnjava da oštečena nije ranije ustala tužbom zato što je tek sada shvatila šta joj se dogodilo i zbog čega su je svi držali izopćenom. --NEPRISPODOBIVA PODUDARNOST-- Uredništvo bulevarskog dnevnika Feraj Tribune izreklo je stegovnu mjeru posljednje opomene svojemu dopisniku iz Haaga Tomislavu Merčepu zbog sumnje da pod pseudonimom Branimir Glavaš piše za konkurentski Bumerang. Nevjerovatno je,kažu u redakciji splitskog lista,da dva novinara iz dana u dan šaljuidentične tekstove,prema kojima ispada da u isto vrijeme ustaju,jedu, odlaze na svakodnevni posao i u svakodnevnu šetnju. Evo i jedna pjesmica: --MUDRACI I RAZBORNICI-- Kada je glava malo veća, U njoj raste opća sreća. Za tom mišlju idu blente Svrstani u regimente. Glava misli,mudrost cvate, Sljedbenici odmah shvate Svu dubinu misli nove, Zbog nje kopaju rovove. Zadovoljno glava klima - Misao pokriće ima; Tko se takvom vodi glavom, Njega pokriju zastavom. Od mudrosti umnih glava Cvate cvijeća,raste trava; Nesputana mis'o luta, Kao kosti razasuta. Ima još dosta toga, kao npr. parola : RAT NE MOčE UŠUTKATI GLASOVE RAZUMA I POTREBU ZA DIJALOGOM! Daju i TRI Kviska onome tko se prvi sjeti tko je to Milan Panić. Najopasnije reportersko odredište bio je Alžir, gdje su islamski ekstremisti pobili 19 novinara (mahom svojih sunarodnjaka, ali to ništa bitno ne mijenja) dok su u Bosni ubijena petorica. Ima toga još dosta al' mi se neda...
razno.195 darone,
>> Da, samo što mi se čini da sam ovo gledao u "Posle 2000" ili sam negde >> pročitao, ali svodi se na isto. I ako izađe pre 2000-te, kod nas stiže >> 3000-te. Jel znate da PTC pravi seriju slične tematike? Zvaće se "Posle 200".
razno.196 darone,
>> Mogucnost obolevanja >> je povecana kod ponovljenih kontakata i kad je velika >> kolicina virusa. Ko kaže? Verovatnoća je 50%. Ili dobiješ, ili ne dobiješ ;)
razno.197 supers,
>> Ja znam jednog inspektora koji ima PC sa modemom, a kako se nedavno >> razveo, verovatno da se covek loguje kojekuda (duge usamljene >> noci). Dajte, samo ne o sindromu "neko nas posmatra"! Sta uopste imaju od toga da motre na BBS-ove? Da nece da hapse mozda?
razno.198 bobby.quyne,
> Sta uopste imaju od toga da motre na BBS-ove? Da nece da hapse mozda? Kao sto rekoh, nadziranje komunikacija im je posao (nekima od njih). Izmedju ostalog taj nadzor se koristi za opipavanje pulsa javnog mnjenja, jer ljudi pricaju otvoreno jer ne veruju 'da bas njih prisluskuju'.
razno.199 ridonli,
} mikrobiologiju. Da bi dokazao svoje stavove popio je } cistu kulturu vibriona kolere, prozrokovaca kolere. I } nije mu bilo nista. Njegov zeludac je unistio vibrio kolere. Al' je covek imao ubitacnu kiselinu!!!
razno.200 ikordic,
RE: Dirty mind => > p.s. kakve veze ima da li je maloletnica? => => Jer je to krivicno delo. Bilo je reci o tome pre jedno 100 poruka. Da, ali: "... kada se radi o maloletnom _zenskom_ licu koje je navrsilo 14 godina, gonjenje se preduzima samo po privatnoj tuzbi i to samo ako je "laznim obecanjem braka" maloltenica navedena na "obljubu". Zaprecena kazna je od 3 meseca do 3 godine. Za maloletnike (decake) kada ih zavodi punoletna zena nije predvidjena kazna ... U praksi se smatra da bi druga situacija 'ladno mogla da se izostavi iz zakona, jer niko se ne seca kada je poslednji put neko iz tih razloga bio osudjen (problem dokazivanja je vise nego ocigledan) ..." Mr. Eotek, pre neki mesec ... :)
razno.201 mileusna,
>> kad bi ti recimo uzeo Word for Windows pa snimio EXEC kao .DOC fajl. :)) Što, zar nešto ne bi bilo uredu??? ;>>>
razno.202 mileusna,
>> Sta uopste imaju od toga da motre na BBS-ove? Da nece da hapse mozda? Pa ako jednog dana postaneš politički aktivan, onda ti znaju dušu i znaju kakve probleme možeš da im napraviš. Ne bi me čudilo da ovde ima i CIA-e i KGB-a i sl. službi.
razno.203 bigbrada,
*>>>> kad bi ti recimo uzeo Word for Windows pa snimio EXEC kao *>> .DOC fajl. :)) *>> *>> Što, zar nešto ne bi bilo uredu??? ;>>> Ne, ne, ali prvo moraš da ukucaš SET CODE WINWORD6 :)))) The.Great
razno.204 sav.gacic,
> Virus SIDE spada u slabo otporne viruse i slabo kontagiozne. > To znaci da nije svaki kontakt i zaraza. Neki navode optimisticku > procenu da je kontagioznost (zarazljivost) 1:500, to jest da > se zarazi 1 od 500 koji su bili u kontaktu. Ovo deluje mnogo manje katastrofično (pod uslovom da je tačno). Odnos 1:500 mi je prilično optimističan, premda stoji da su mnogi supružnici deklarisanih HIV+-ovaca ostali negativni, npr. žena bivšeg košarkaša Magic Johnsona, a i mnogi partneri promiskuitetnih distributera side koji bi bili otkriveni tokom sudskog postupka, tj. nisu svi obavezno dobijali virus. Statistike i "nepobitne istine" strašno variraju Pozdrav, Bik koji sedi
razno.205 supers,
>> Pa ako jednog dana postanes politicki aktivan, onda ti znaju dusu i >> znaju kakve probleme mozes da im napravis. Ne bi me cudilo da ovde >> ima i CIA-e i KGB-a i sl. sluzbi. Jel' ti ovo ozbiljno?? Zamisljam: Godina 2029. policijski dosije Luke Djindjica: ... 2003. Pljuvao po SPS-u na SEZAM-u ...
razno.206 supers,
>> Ne, ne, ali prvo moras da ukucas SET CODE WINWORD6 :)))) A mi ostali prethodno setujemo terminal-emulaciju na WINDOWS 95 ;>
razno.207 ljubinko,
*>>>> kad bi ti recimo uzeo Word for Windows pa snimio EXEC kao *>> .DOC fajl. :)) *>> *>> Sto, zar nesto ne bi bilo uredu??? ;>>> *>> Ne, ne, ali prvo moras da ukucas SET CODE WINWORD6 :)))) MS-DOS koristi oznake za kraj reda i novi pasus drugacije od svihostalih kompjutera. Ovde citiram objasnjenje koje je dao mikis u Amiga grupi: "...Iz 'istorijskih razloga' :) Naime, MS-DOS je nastao tako sto je Bili za sitne pare (nekih 50000$) otkupio operativni sistem od jedne male firme, malo ga doterao i uvalio ga IBM-u kao svoj proizvod ;) E sa, ta operativni sistem je zapravo bio jedna od varijanti CP/M-a za Intelove 808x procesore, a, opet, na CP/M-u se takode koristila konvencija da se kraj reda oznacava cd CR+LF, zbog nekadasnjih glupih terminala, koji su se ponasali slicno pisacim masinama - kursor se morao prvo vratiti na pocetak reda (Carriage Return), a zatim prebaciti u novi red (Line Feed). Amiga je, sa druge strane, nacin obelezavanja kraja reda preuzela iz Unixa. BTW, u novim Racunarima ima jedan jako lep tekst o mnogim slicnim MS DOS-ovim atavizmima :)" Tako je neophodno konvertovati CR u CR+LF kada se tekst prebacuje u MS-DOS. To nije radjeno sa mojim prvim porukama pa su one izgledale malo neobicno. Da bi to popravio napisao sam nekoliko poruka u Wordstaru, ali u doc modu, a on je ubacivao neke svoje kodove koji se ne vide u mnogim editorima (u vecini), ali se u nekim vide i onemogucavaju normalan rad. Wordstar ne ubacuje takvo smece kada se radi u nondoc modu. Tako sam se vratio na Amigine editore i nadam se da sada nema problema. Inace vecina tekst procesora (prakticno svi) ubacuje neke svoje kodove koji se u tim programima nevide, ali se zato vide u drugim editorima. Nadam se da je sada dovoljno objasnjeno.
razno.208 zeljkoj,
> Što, zar nešto ne bi bilo uredu??? ;>>> Probaj. ;))
razno.209 mileusna,
>> Jel' ti ovo ozbiljno?? Vaj not. Of kors, za CIA-u i KGB fali jedan smajli na kraju :), ali ni to nije nemoguće.
razno.210 mileusna,
>> Probaj. ;)) Pa još da taj .DOC filujem sa bitnim mapicama, ih, pa gde bi nam bio kraj :))
razno.211 modesty,
****************** *PAčNJA! PAčNJA! * ****************** REDAKCIJA žASOPISA "SUPER TIN" TRAčI SARADNIKE - FOTOREPORTERE SA ISKUSTVOM. UKOLIKO STE ZAINTERSOVANI, MOčETE DOĆI SVAKOG RADNOG DANA OD 9 - 14 U PROSTORIJE NAŠE REDAKCIJE NA TREĆEM SPRATU BIGZ-a - GLAVNI ULAZ. SA SOBOM PONESITE DOKAZNI MATERIJAL - FOTKE I KRATKU BIOGARFIJU! UKOLIKO NISTE ZAINTERESOVANI, OBAVESTITE PRIJATELJE. ISPLATA HONORARA JE KRAJNJE AčURNA :) ADRESA: Bulevar vojvode Mišića 17 (preko puta sajma) TELEFONI: 653-890 651-666 lokal 287 žEKAMO VAS!
razno.212 bjevdjic,
UPR:NOVI SAD-SUD-ISTRAGA ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ NOVI SAD, 17. marta (Tanjug) - Jučerašnja smrt troje mališana, koja je šokirala Novosađane, prema trenutnim nalazima istrage, najvereovatnije je posledica nesretnog slučaja, izjavio je danas novinarima istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić. On je saopštio da je kasno sinoć utvrđen identitet nesretnih dečaka, a radi se o Mon Beriši (12), Naseru Sefedinoviću (11) i Senadu Aljitiu (8). Alimpić podseća da su mališani pronađeni u unutrašnjosti hermetički zatvorene rashladne vitrine u studentskoj menzi u Novom Sadu, koja nije bila u upotrebi, i da je prema nalazima autopsije smrt nastupila usled gušenja zbog nedostatka kiseonika u vrlo skučenom prostoru. Što se tiče tragova krvi koji su pronađeni na licu mesta, Alimpić je izjavio da su neka sredstva informisanja predimenzionirala tu činjenicu. Po njegovim rečima, radi se o malim tragovima pronađenim u unutrašnjosti frižidera i na telima nesretne dece i verovatno su posledica grčevite borbe da se otvore vrata. Alimpić je objasnio da je do zatvaranja vrata moglo doći tako što su se, nakon što su deca ušla u frižider, sama zatvorila usled jake opruge za automatsko zatvaranje. Istraga za sada ne zna motive zašto su se deca odlučila da uđu u frižider, ali se pouzdano utvrdilo da su toga dana predveče ova tri dečaka pomagala osoblju menze oko raznošenja tacni u restoranu. Može se pretpostaviti da je u pitanju bila ili nestašna igra ili pokušaj da se mališani prikriju i ostanu u restoranu i nakon završetka radnog vremena, što istraga tek treba da utvrdi, izjavio je Alimpić.
razno.213 scekick,
Politika 6.april Svakog dana u svetu sto miliona seksualnih odnosa Prag 5.april Svakog dana u svetu se obavi 100 miliona seksualnih odnosa tvrdi ekspert Svetske zdravstvene organizacije Vera Kastankova pozivajuci se na istrazivanja seksologa u svetu. U izjavi za "Rude pravo" ona je takodje navela da svakog dana zatrudni oko milon zena a inficira se nekom polnom bolescu oko 250 do 350 hiljada osoba. Prema podacima SZO od tripera godisnje oboli 40 do 70 milona osoba a od sifilisa 2,5 do 3,5 milona. Trenutno u svetu virusom side zarazeno je 17 miliona osoba od cega oko milon dece. PS: Pa evo ko voli nek' izvoli JS
razno.214 supers,
>> Svakog dana u svetu se obavi 100 miliona seksualnih odnosa tvrdi >> ekspert Svetske zdravstvene organizacije Vera Kastankova pozivajuci >> se na istrazivanja Uzmimo da u tome učestvuje cirka 200 miliona osoba (mada ima odstupanja ;>) Stanovništvo planete je oko 5 milijardi. Odnosno, 4% populacije to svakog dana... I nije neki skor...
razno.215 supers,
Videste li kakva je pompa nastala zbog dolaska onog Kineza Ćijen žičena (ili koji li je već?) Posle dužeg vremena, krupna zverka u Beogradu. Naši se primili kao da je Haile Selasije, na svakih 20m po jedan murkan i tako od kineske ambasade do Dedinja!
razno.216 gerber,
YR>*> Videste li kakva je pompa nastala zbog dolaska onog Kineza Ćijen žičena YR>*> (ili koji li je već?) Posle dužeg vremena, krupna zverka u Beogradu. YR>*> Naši se primili kao da je Haile Selasije, na svakih 20m po jedan murkan YR>*> i tako od kineske ambasade do Dedinja! E sad si mi razjasnio :) Baš sam se pitao ko li to dolazi jerbo su me danas ispratili sa dotične lokacije (polazne :))
razno.217 cetka,
> na svakih 20m po jedan murkan Odavno nisam bio u Beogradu, ali u provinciji je ovo redovna pojava, posebno kada je lepo vreme. I to ne po jedan, najmanje trojicu vucibatina srećeš na svakom petom koraku. :(
razno.218 uros.v,
Aha, to se zove "crna trojka" ;)
razno.219 steva,
Izašlo je prvo elektronsko izdanje E K O N O M S K E P O L I T I K E Pilot broj možete pokupiti na Vae Victisu, 011-428-978. U njemu ćete naći kompilaciju najzanimljivijih tekstova iz par poslednjih brojeva ovog renomiranog časopisa. Planira se redovno nedeljno izlaženje koje će pratiti "papirnatu" verziju časopisa. Zainteresovani se mogu pretplatiti i na puno izdanje koje će sadržavati sve tekstove iz redovnog izdanja. * Vae Victis * Wargaming Server * 011-428-978 * 14400 V.32bis Non-Stop *
razno.220 scekick,
izbori u francuskoj 1.Jospin 22,99 2.Chirac 20,14 3.BMMMMMMMMMMMMMMMalladur 18,80 4.Le Pen 15,00 Izaslo na glasanje 80 % biraca u drugi krug idu Jospin i Chirac
razno.221 jkpbvk,
Jel' zna neko zasto Amerikanci (za ostale nisam siguran) nepoznate muske osobe zovu Jon Dough a zenske Joan Dough ?
razno.222 fancy,
ŮŢ> osobe zovu Jon Dough a zenske Joan Dough ? John Doe i Jane Doe :)
razno.223 supers,
>> 1.Jospin 22,99 >> 2.Chirac 20,14 čospen šije Širaka? Ko bi rekao. A kad se preliju ovi glasovi od Baladira, ihaaa...
razno.224 ikordic,
RE: NN => osobe zovu Jon Dough a zenske Joan Dough ? Valjda John Doe i Jane Doe? :) Bese neki film sa Gari Kuperom, trebao je u toku raspleta da se baci sa zgrade, a u interesu povecanja tiraza nekog magazina (amerska posla) e pa njega su tako zvali. E sad, dal' je u pitanju kokoska ili jaje ... :)
razno.225 jkpbvk,
+| Valjda John Doe i Jane Doe? :) Bese neki film sa Gari Kuperom, trebao je u +| toku raspleta da se baci sa zgrade, a u interesu povecanja tiraza nekog +| magazina (amerska posla) e pa njega su tako zvali. E sad, dal' je u +| pitanju kokoska ili jaje ... :) Ma cuo sam to u milion filmova, cak i na pornou neko vece videh da se jedan momak zove ili sebe tako zove Jon Dough, to je prvi put bilo da sam video napisano. Mozda ne znaci to ali zvuci isto ;)
razno.226 fancy,
ŮŢ> E sad, dal' je u pitanju kokoska ili jaje ... :) Izvrsni mladi lingvisti (sic!) na Sezamu bi mogli da daju svoje mišljenje o ovome, mada cenim da je John Doe stavka engleskog jezika (country: USA) starija od filma. Poreklo mi je nepoznato, kao u ostalom i ekvivalentu onog našeg random nabrajanja imena "Pera, Mika, Laza..." koje na engleskom glasi "Tom, Dick and Harry".
razno.227 kum.djole,
Ja stvarno nisam vidovita Vera Simić, niti mi je ona nešto u rodu, a ni gomili onih koji su predvideli da će do rastura u radio "Pingvinu" doći kad tad.. Pingvin - još jedna uspomena Beograđanima..?
razno.228 msavkovic,
### Pingvin - jos jedna uspomena Beogradanima..? Sad svi navalite na YU radio (100,40) i Rodu (107,90) ;)
razno.229 jovap,
-----SAOBR- -VOD- -KANAL- -GB- 95E8- ------------------------------- > Britania se vraca tradiciji > PLOVIDBA STARIM DOBRIM KANALOM (POLITIKA 8 maj- str 4) > ...... >> Po 3 teret. broda od po 500 t su povezana za plovidbu kanalom. >> 1500 t uglja krece se tiho, BEZ prasine, vibracija i IZDUV. GASOVA - Da li - BEZ izduvnih gasova - ili sa mnogo manje ? - Koliko ide izduvnih za t*km broda, kamiona, lokomotive diesel;elek.? =====SAOBR= =95E8= ================================================= del cd // cd..