PCOS.4

22 Jun 1994 - 31 Mar 1995

Topics

  1. ms.dos (356)
  2. windows (2148)
  3. os.2 (450)
  4. unix (1161)
  5. 4dos (78)
  6. desqview (8)
  7. mreze (520)
  8. os.wars (10)
  9. razno (58)
  10. van.teme (1)

Messages - razno

razno.1 cnenad,
Danas sam slučajno provalio da je u NDOS-u moguće direktorijume menjati i sa običnim slash-om odnosno / Dakle radi i cd/igre/toons cd/ cd / ...
razno.2 markom,
:: Danas sam slučajno provalio da je u NDOS-u moguće direktorijume menjati i :: sa običnim slash-om odnosno / Da to je kao unix compatibility, ali krivo mi je što ne rade druge komande :((( Masu puta mi se omakne dir /razno/dl, kad on meni invalid switch /razno.... Tupan ;)
razno.3 paki,
­> Dakle radi i ­> cd / A trebalo bi da radi i obično: / Bar je tako u 4DOSu.
razno.4 cnenad,
ŁŁŁ komande :((( Masu puta mi se omakne dir /razno/dl, kad on meni invalid ŁŁŁ switch /razno.... Tupan ;) A kako bi onda znao šta je SWITCH ?
razno.5 markom,
:: A kako bi onda znao šta je SWITCH ? Kao svi normalni programi pod UNIX-om ;) Switchevi su iza '-' :)
razno.6 cnenad,
ŁŁŁ A trebalo bi da radi i obično: ŁŁŁ ŁŁŁ/ Zar sumnjaš u NDOS ;) ? Pa normalno da radi kad je otkupio licencu.
razno.7 cnenad,
ŁŁŁ Kao svi normalni programi pod UNIX-om ;) Switchevi su iza '-' :) Jeste, ali svi su navikli za switch-eve na / i što bi se to menjalo ?
razno.8 markom,
:: Jeste, ali svi su navikli za switch-eve na / i što bi se to menjalo ? To si se možda ti navikao, ja nisam ...
razno.9 cnenad,
ŁŁŁ To si se možda ti navikao, ja nisam ... Ne lupetaj gluposti. Baš, čim si dobio računar, počeo si da radiš na UNIX-u ? ;) I otkud ti da sam se samo ja navikao kad je to stvar koju DOS 'fura' odavno i na taj način je svako morao da radi ? Drugo su naše želje što bi smo voleli da bude ovako ili 'onako' ali ovo je činjenično stanje.
razno.10 dejanr,
Šta kaže Bill Gates o svojoj budućnosti, i budućnosti Microsofta? Kaže, ukratko, da je on trenutno drugi (a povremeno i prvi) najbogatiji čovek Amerike, ali da je njegovo bogatstvo uglavnom u akcijama Microsofta, koje rastu i opadaju. Svojoj (eventualnoj) deci namerava da ostavi najviše 10 miliona dolara, a ostalo je namenio dobrotvornim institucijama. Na čelu Microsofta namerava da ostane još oko 10 godina. Kaže da se, i pored velikog uspeha Microsofta, stalno plaši konkurencije jer "u ovom poslu kad vidite da vas drugi prestižu, već je gotovo, ne smete se ni za trenutak zaustavljati..." NOVOSTI/microb 4.712.
razno.11 superhik,
=:> koje rastu i opadaju. Svojoj (eventualnoj) deci namerava da =:> ostavi najviše 10 miliona dolara, a ostalo je namenio =:> dobrotvornim institucijama. Jer misli da ostavi SVAKOM 10 miliončića ili svima!?
razno.12 markom,
:: Ne lupetaj gluposti. Baš, čim si dobio računar, počeo si da radiš na UNIX-u Hmm, nekako mi je uvek bilo lakše da kao oznaku za svič navedem -, al' ajde :) :: I otkud ti da sam se samo ja navikao kad je to stvar koju DOS 'fura' odavno Unix je malo mnogo stariji od DOS-a ;) :: i na taj način je svako morao da radi ? Nije, zašto, DOS prihvata i jedno i drugo, ne znam samo šta im je trebalo da '/' bude oznaka za parametar, a '\' za dir, bezveze ...
razno.13 cnenad,
ŁŁŁ Unix je malo mnogo stariji od DOS-a ;) Da ali još jednom ti kažem, nisu svi radili na UNIX-u da bi im odjednom smetalo što je SWITCH na / a ne na -. ŁŁŁ Nije, zašto, DOS prihvata i jedno i drugo, ne znam samo šta im je ŁŁŁ trebalo da '/' bude oznaka za parametar, a '\' za dir, bezveze ... Pitaj Bilija, a inače kad imaš COMMAND.COM ne možeš tek tako da otkucaš CD/DIR/DIR1, to je omogućio NDOS i 4DOS. Sad možeš da počneš da kukaš zašto NDOS nije onda napravio da SWITCH bude na - Piši SYMANTEC-u, možda ugradi to u verziji 9.0. ;)
razno.14 cane,
- Unix je malo mnogo stariji od DOS-a ;) Ne na PC-ju. Da nemas, mozda, VAX kuci? - trebalo da '/' bude oznaka za parametar, a '\' za dir, bezveze ... Nauci da su neke stvari pitanje ukusa. Zasto ti je tolliko stalo da svi misle kako si ti neki veliki strucnjak za Unix? :(
razno.16 cnenad,
ŁŁŁ Jedan moj prijhatelj, koji ima SCO UNIX, pita: Jedan moj prijatelj koji nema SCO UNIX ti šalje preporuku da više ne šalješ jednu te istu poruku u 4-5 konferencija ! ;) Može ? ..sa dobrim namerama i željom da što pre pronađete to što tražite.
razno.17 ab.comp,
==> Jedan moj prijatelj koji nema SCO UNIX ti šalje ==> preporuku da više ne šalješ jednu te istu poruku ==> u 4-5 konferencija ! ;) Može ? Izvinjavam se tvom prijatelju zbog punjenja PAD-a. Znam da nije po bon-tonu da se jedna ista poruka šalje u više tema, ali mi je informacija bila hitna. A ti, pošto ti moje poruke ne smetaju već tvom prijatelju, ne moraš da me vređaš u ORKA:help 2.3. P.S. Mislim da nijednu temu nisam promašio, pogotovu ne ORKA:help. Pozdrav █ █ █ █ ▄▄█ █ █▄▄ █▄▄
razno.18 dejanr,
Bill Gates je, prema listi koju je objavio Forbes Magazine, trenutno šesti najbogatiji čovek na svetu, najbogatiji Amerikanac i drugi najbogatiji čovek na svetu ako se gleda individualno (a ne porodično) bogatstvo. NOVOSTI/microb 4.896.
razno.19 dejanr,
Upravo sam čuo tužnu vest - umro je Gary Kildall, tvorac CP/M-a. Imao je samo 52 godine. Svet je ostao bez jednog izuzetnog programera. U nastavku je nekoliko prvih reakcija sa BIX-a na ovu vest. ========== nos/cpm.memories #1, from arog, 1004 chars, Fri Jul 15 05:34:20 1994 ---------- This has been confirmed by reports of a NYT obit for Gary. Its time to sit back and say a few words about the days when Gary was King_O_The_Hill and Cp/M was Our OS. Crying is permitted. Even by the guys. >Path: news.delphi.com!uunet!MathWorks.Com!europa.eng.gtefsd.com!howland.reston. ans.net!usc!usc!not-for-mail >From: mead@hamal.usc.edu (Dick Mead) >Newsgroups: comp.os.cpm >Subject: Kildall died >Date: 13 Jul 1994 11:28:59 -0700 >Organization: University of Southern California, Los Angeles, CA >Lines: 15 >Sender: mead@hamal.usc.edu >Message-ID: <301bpb$cvs@hamal.usc.edu> >NNTP-Posting-Host: hamal.usc.edu One of the Clari. newsgroups had a brief article stating Gary Kildall died at age 52 of unspecified causes. For those that don't know, Kildall wrote CP/M. -30- Dick -- Richard Mead, Computer Services Engineer (213) 740-2957 University Computing Services, University of Southern California NET: mead@usc.edu, AmericaOnline: DICKMEAD, Hamradio: WB6NGC@K6VE ========== nos/cpm.memories #2, from rvannatta, 893 chars, Fri Jul 15 23:16:41 1994 Comment(s). ---------- TITLE: Gary is departed RE: G. K. deceased. A very unfitting end to a brilliant programmer. Sort of like the fellow who discovered gold in California in 1849. Both changed the course of world history somewhat by accident. But for the gold rush California would surely have remained a part of the Spanish empire, and but for Gary 'open apple' would be on every keyboard in the world. It will be forever ironic, that the very code that Gary wrote on commission from Intel (the CP/M kernel) and which was rejected by Intel as unsuitable for their needs, went on to make Intel very rich. I met him only once during a pilgrimage to Pacific Grove when DRI was on top. Even then he was an ordinary kind of a guy who drove a shorty 4X4 pickup and who had time to talk to ordinary folks. A moment of silence is in order . . . . . . <end of moment> ========== nos/cpm.memories #3, from jruley, 333 chars, Mon Jul 18 16:13:19 1994 Comment to 2. ---------- By the time I met him, the 4x4 was a Range Rover, and he only drove that when the Lamborgini was in the shop--but he stayed solid on the technology, listened to what you had to say, and generally kept up to date. I've missed DRI (still keep tabs on some of the "Novell Desktop Systems" folks in Monterey)--and I will miss Gary. --jR
razno.21 dejanr,
Bill Gates imenovan za CEO (glavnog izvršnog rukovodioca) godine. Nikada takvo priznanje nije dodeljeno čoveku mlađem od 40 godina. NOVOSTI/microb 4.986.
razno.22 dejanr,
Tekst Jerry Pournelle-a iz julskog BYTE-a, Internet verzija. Uživajte :) NOVOSTI/microb 4.1030 i 4.1031.
razno.23 dejanr,
Microsoft je, posle četiri godine sporenja, uspeo da uredi svoje "nesporazume" za Američkim ministarstvom pravde, koje ih je optuživalo po čuvenom zakonu protiv trustova. Microsoft će i dalje zadržati svoj praktično monopolski položaj, ali će morati da da određene olakšice onima koji od njega licenciraju DOS. Ne očekuje se da će to izazvati bilo kakvo pojeftinjenje PC konfiguracija. NOVOSTI/microb 4.1057, 4.1063 (komentar Bila Gejtsa) i NOVOSTI/microb 4.1102 (nezavisni komentar). Pogledajte i NOVOSTI/microb 4.1060, detalji o poravnanju Microsofta i firme Stac Electronics - Microsoft kupuje 17% firme Stac za oko 43 miliona dolara. Razmenjene su sve bitne licence, tako da ubuduće neće biti spora oko kompresije diska.
razno.24 mjova,
> Pogledajte i NOVOSTI/microb 4.1060, detalji o poravnanju > Microsofta i firme Stac Electronics - Microsoft kupuje 17% > firme Stac za oko 43 miliona dolara. Razmenjene su sve > bitne licence, tako da ubuduće neće biti spora oko > kompresije diska. MS metastaza... :(
razno.25 novim,
" Microsoft je, posle četiri godine sporenja, uspeo da uredi svoje " "nesporazume" za Američkim ministarstvom pravde, koje ih je " optuživalo po čuvenom zakonu protiv trustova. Microsoft će i dalje " zadržati svoj praktično monopolski položaj, ali će morati da da " određene olakšice onima koji od njega licenciraju DOS. Ne očekuje " se da će to izazvati bilo kakvo pojeftinjenje PC konfiguracija. Suština tog sporazuma se svodi na ovo, kako se kaže u komentaru (4.1102): itself. The results are often ambiguous, as differences are smoothed-over in meaningless communiqus. There are few clear-cut victories or defeats. The Microsoft deal is a good example of this. The problem of Microsoft using undocumented "calls" in its operating systems to give its applications an advantage wasn't addressed. The issue of bundling applications at super-low prices to destroy competitors wasn't addressed. The only points addressed were how Microsoft sets prices and writes contracts with developers. The company agreed to stop requiring that hardware makers buy royalties for every machine to get its best price. It said it will loosen the non-disclosure requirements in its developer contracts somewhat. Inače, spor MS i DoJ (Department of Justice) je bio mnogo širi. Evo šta kažu neki članci koje sam čitao ovog leta o tom sporu. Kad je reč o tzv. nedokumentovanim pozivima (što je skoro nedopušteno za operativne sisteme), navodi se primer print.com-a iz Dos-a 2. Skoro čitava industrija TSR programa (poput SideKick-a; usput, pojavio se SideKick for Windows, i svi mu pišu hvalospeve, izgleda da je zaista dobar) razvila se iz tzv. reverse engineering-a tog pomoćnog programčeta; da je MS publikovao pozive vezan za ovaj program, smatra se da bi TSR stvari imale bolji start, brži i pouzdaniji razvoj, i da bi i cene bile niže; takođe, misli se da bi to vodilo i bržem prerastanju Dos-a u multitasking OS. Ali, MS je hteo ceo kolač za sebe. Potom, kako je MS rastao i gojio se do skoro neverovatnih razmera, tako je postajao sve bezobzirniji; neki poslovi su bili skoro ucene - i to je ono što je najviše smetalo svima. Poslednjih godina je, na primer, sklapao ugovore sa manjim (a sve su druge manje!) softverdžinicama tako što bi im zabranjivao da rade bilo šta za treće firme, ako su te treće firme konkurencija MS-u! Naročito je bila prljava borba protiv WordPerfect-a; kad je nastala, negde u aprilu, opasnost da detalji takvih ugovora procure u javnost, MS je brže-bolje obelodanio da će neke od restrikcija protiv WP-a povući (ne zna se ni koje ni da li ih je zaista povukao; WP je kukao i dalje, a onda se prodao Novell-u). Izgleda da je velika greška bila oko Stac-a. I to skoro presudna (možda zato MS nije žalio para da najzad otkupi sve što Stac ima zaštićeno). Naime, nije bilo strašno da u parnici MS izgubi 120 miliona dolara; to je ipak sića za MS. Greška je bila što je MS dobio, u istom sporu, da mu Stac plati nekih 13,7 miliona jer je koristio neke funkcije iz beta verzije Dos-a 6. Vic je sledeći: pokazalo se da ovim dobitkom od 13,7 miliona MS gubi mnogo više - da li je posredi bilo navlačenje MS-a ili nešto drugo, nejasno je. Tek, iste te funkcije su koristili i neki drugi, pa ih MS nije tužio (a znao je); takođe su već bile publikovane u nekim tehničkim knjigama. Na ovo potonje se MS pozivao kad se branio od optužbe da je monopolista - navodno, eto, te funkcije su nevažne, jer ih drugi koriste, a i publikovane su. Međutim, u parnici protiv Stac-a je za njih tražio i dobio pare; na osnovu toga je odbrana MS-a da nije monopolista postala mnogo neuverljivija, a ulog je ovde bio veliki. Izgleda da je tu bio prilično sateran u ćošak, i da je ovaj sporazum sa državom sada način za MS da se izvuče - bar za neko vreme - iz mnogo veće opasnosti (ako bi bio proglašen za monopolistu, morao bi da se kao jedinstvena kompanija pocepa na niz manjih). Možda je još nešto u igri, takođe krupno. MS je, naime, poslednjih meseci uložio velike pare u formiranje svog lobija u Vašingtonu. Počeo je da učestvuje u prepariranju zakonodavne vlasti da bi se provukli neki zakoni koji se tiču izvoza softvera, i uopšte softverske i kompjuterske legislative, a to znači - ogromnu lovu (recimo oko miliradu dolaru godišnje). Takođe, i to je najmračniji deo, njegov lobi - što već nema veze sa kompjuterima, već sa podelom moći, krupnim biznisom etc. - učestvuje s drugim lobijima u štimovanju i zakona koji se odnose na naoružanje, pa čak i na trgovinu raznim drugim stvarima. Očito je MS postao super-finanasijski gigant, te priča o MS više nema veze samo sa monopolom na američkoj sceni, već na svetskoj sceni, a onda su tu već pravila igre koje samo MS ne može da kontroliše, niti samo Amerika može njima da upravlja. Otuda i pozicija "multilateralizma" - kao kompromisa da se umiri malo aždaja zvana MS, kako ne bi počela da jede samu sebe. Uopšte, izgleda da smirivanje apetita MS-a - ili njegovo vraćanje biznisu softvera, kompeticiji i kompjuterskoj stvari - može biti od koristi svima. Sudeći po člancima koji se mogu čitati ovog leta po komp. periodici, stvari s ovom vrstom industrije postaju sve više jedna od prvih strateških stvari velikih država. Gejts je postao prevelik da bi se mogao pustiti da sam radi kako mu se svidi, tj. kompjuteri su postali previše važni da bi se tolerisao briljantni, ali previše para gladni MS. Kad se u ovim vestima pominje da je sada naravljen sporazum između MS-a, američkog Ministarstva i Evropske unije, onda bi to upućivalo i na znak da su Amerikaci ipak sačuvali MS (na koji su Evropljani inače veoma kivni), tako što su rešili da ga malo "upristoje". Dokle će to trajati, ostaje da vidimo. Ima još pikantnijih detalja, ali globalno - utisci su ovakvi. ;)
razno.26 dr.grba,
>> Tekst Jerry Pournelle-a iz julskog BYTE-a, Internet verzija. Uživajte :) Ako smem da primetim, Džerijevih tekstova nije bilo odavno. Poslednji koji pamtim je onaj sa ličnim izborima za 1993... ):
razno.27 vstan,
> Ako smem da primetim, Dzerijevih tekstova nije bilo odavno. > Poslednji koji pamtim je onaj sa licnim izborima za 1993... ): Veliki gubitak ;)
razno.28 dejanr,
Tekst Jerry Pournelle-a iz avgustovskog BYTE-a, Internet verzija. NOVOSTI/microb 4.1206.
razno.29 dejanr,
>> Ako smem da primetim, Džerijevih tekstova nije bilo odavno. Poslednji >> koji pamtim je onaj sa ličnim izborima za 1993... ): Mislim da je propušten samo junski tekst... Možda ga zbog zemljotresa nije ni poslao na Internet, a nema ga ni na BIX-u... mislim da je bio baš tekst o zemljotresu. Inače, i meni su to omiljeni tekstovi, to je prvo što čitam iz BYTE-a :)
razno.30 dr.grba,
>>> Poslednji koji pamtim je onaj sa licnim izborima za 1993... ): >> >> Veliki gubitak ;) Pa dobro, tebi je možda smešno, ali ja izuzetno cenim čiču. A tim tekstove ne mogu da nađem nijedan pandan.
razno.31 szinf,
potrebna mi je hitno informacija da li se negde koristi MICRO FOCUS COBOL 2 na UNIX-u unapred hvala, molim vas poruku u mail szinf! Zoran Vignjevic
razno.32 pinokio,
Pitanje, glasno i jasno ! Zna li neko broj BBS-a za podršku od Promise Technologies ???!!! Hvala, na bilo ćemu. Nenad
razno.33 dejanr,
Tekstovi Jerry Pournelle-a iz septembarskog i oktobarskog BYTE-a - Internet verzija. NOVOSTI/microb 4.1756 - 4.1759.
razno.34 vmisev,
Hitno, hitno, hitno potreban TWAIN DRIVER za A4 Color Scaner EPSON GT 6500 za Adobe PhotoShop 2.5 for Winows. Ako neko ima ovaj driver molim da se javi na telefon 641-224 u bilo koje doba dana ili noći, a ja bih došao po isti, čim to bude bilo zgodno. Vladimir
razno.35 asco,
Ne znam da li ovo spada ovde, ali se nadam da nikome nece smetati ako sam pogresio konferenciju. Imam jedan problem, pa ako neko zna resenje neka mi javne. Unapred hvala. Problem je ovaj: radim pod DR DOS-om i hteo sam da instaliram Visual C++ (pod windows-ima). Medjutim, posto se DR DOS predstavi kao 3.31 verzija dos-a, C++ javi poruku da mora biti 5.0 ili vise i prekine instalaciju. Zna li neko kako da ga preva- rimo? (ostali sw se instalira bez problema ukljucujuci i windows-e 3.1 i 3.11). Ako neko ima resenje (sem da predjem na DOS 5, 6 itd) neka javne na Asco.
razno.36 dejanr,
Ostali smo vam "dužni" tekst Jerry Pournelle-a iz junskog BYTE-a. Jedan od zanimljivijih njegovih tekstova, koje je sve probleme imao sa novom Pentium mašinom u koju je trebalo ugraditi CD, zvučnu i mrežnu kartu. Ako planirate da kupujete CD, možda će vas tekst odvratiti od toga :)) NOVOSTI/microb 4.1871 i 4.1872.
razno.37 dejanr,
Bill Gates je ove godine prvi na listi najbogatijih Amerikanaca. "Vredi" 9.35 milijardi dolara. NOVOSTI/microb 4.2102.
razno.38 dejanr,
Jerry Pournelle o trendovima kompjuterske industrije... pogled u budućnost. NOVOSTI/microb 4.2200.
razno.39 dejanr,
Šta je BYTE pisao pre 20 godina, šta je tada bilo aktuelno? Koliko su se vremena promenila? NOVOSTI/microb 4.2202.
razno.40 dejanr,
O uvodnom govoru Bila Gejtsa na otvaranju jesenjeg Comdex-a. Uglavnom se bavio multimedijom i komunikacijama. Uskoro (?) ćemo imati kompjutere u kolima, sa satelitskim telefonima, videokonferencijama, plaćaćemo usluge malim kompjuterima a ne kreditnim karticama... Interesovanje za govor bilo je neviđeno. NOVOSTI/microb 4.2618
razno.41 dejanr,
Jerry Pournelle piše za decembarski BYTE o backup-u, mrežama (Novell izgleda "napušta" Novell DOS 7), Novell-u i Windows-u za radne grupe koji (ne) rade zajedno... i drugim stvarima. NOVOSTI/microb 4.2832. i 4.2833.
razno.42 dejanr,
Papa Jovan Pavle II i Bill Gates su istovremeno posetili Australiju, uz sličan program posete. NOVOSTI/microb 4.3390.
razno.43 dejanr,
Jerry Pournell je slomio ruku, ali je i jedna ruka dovoljna da se otkuca tekst... NOVOSTI/microb 4.3463 i 4.3464, uživajte :)
razno.44 dr.grba,
>> Jerry Pournell je slomio ruku, ali je i jedna ruka dovoljna da se Nije prošla ni godina otkad je gospođa imala gips na nozi...
razno.45 dejanr,
Microsoft kreće sa TV emisijom na kablovskoj TV. NOVOSTI/microb 4.3504. Pročitajte i o saradnji Microsoft-a i Sony-ja na polju interaktivne televizije. NOVOSTI/microb 4.3505.
razno.46 dejanr,
Ne znam ko je od koga prepisivao :)) ali videćete da Jerry Pournelle muku muči sa QEMM 7.5 problemima jako sličnim onima o kojima smo pisali u januarskim "Računarima". žitaćete i o OS/2 warp-u, hakerskoj konferenciji i mnogim drugim stvarima. Internet verzija teksta iz februarskog broja BYTE-a... uživajte! NOVOSTI/microb 4.3566 i 4.3567. Citat iz teksta: >> The most important moral of the story is that as software gets >> smarter--BOOTCON detecting that a QEMM optimization is under way, >> QEMM deciding I need to try Stealth, QEMM turning on Quarterdeck >> Quickboot--users have to be even more clever to outwit software >> when it decides to do something you don't want done.
razno.47 dejanr,
Odgovor Microsofta na Apple-ovu tužbu. NOVOSTI/microb 4.3814.
razno.48 borko,
Da li neko ima iskustva sa GCOS 6 operativnim sistemom za Bull-ov kompjuter MINI 6
razno.49 calex,
<!> Da li neko ima iskustva sa GCOS 6 operativnim sistemom za Bull-ov Pitaj, dobijaš odgovor iz prve ruke, takoreći sa izvora. ;)
razno.50 zeljkoj,
> Pitaj, dobijaš odgovor iz prve ruke, takoreći sa izvora. ;) Da nisi ti pisao taj operativni sistem? ;>>
razno.51 dr.grba,
>> Da li neko ima iskustva sa GCOS 6 operativnim sistemom za Bull-ov >> kompjuter MINI 6 Evo ja, mada se trudim da sve pozaboravljam (((:
razno.52 calex,
<!> Da li neko ima iskustva sa GCOS 6 operativnim sistemom za Bull-ov <!> kompjuter MINI 6 Sad se setih, GCOS6 je bio na Honeywell a ne na Bull-ovim makinama. Bull je preuzeo firmu kad je operativni sistem već bio HVS.
razno.53 dr.grba,
>> Sad se setih, GCOS6 je bio na Honeywell a ne na Bull-ovim >> makinama. Bull je preuzeo firmu kad je operativni sistem već bio >> HVS. Vertikalna kompatibilnost je (skoro) potpuna. Jedino veliko s*anje je format FORMS slogova, a prepakivanje traje da poludiš. Ne sećam se nekog drugog problema. Radio sam na oba sistema (H6-47, 48, 53 pod GCOS, a HVS 2 na MRX mašini).
razno.54 dejanr,
Da li je možda neko sa CompuServe-a (ili sa nekog drugog mesta) skinuo WinBench 95 i/ili PC Bench 9.0? Zanimaju me i jedan i drugi, a nisu baš mali, pa da ne prenosim ako je već neko preneo... Takođe, postoji i WinStone 95, CD-ROM sa 100 mega benchmark test programa, ali to već teško da ko ima.
razno.55 dejanr,
Apple je konačno i neopozivo izgubio spor koji je pre sedam godina pokrenuo protiv Microsofta i Hewlett-Packard-a: Vrhovni sud je odbio njihov priziv. Windows, sve u svemu, nije povredio Apple-ova autorska prava. NOVOSTI/microb 4.3929. Svakako pročitajte i NOVOSTI/microb 4.3974, dodatne "pikanterije" o sporu Microsoft / Apple... računajući i faksimil (?) jednog Gates-ovog pisma Spindleru...
razno.56 dejanr,
Jerry Pournelle u martovskom BYTE-u: kako je jedan mali bejzik program porušio čitavu mrežu... i druge priče :) Uživajte. NOVOSTI/microb 4.3984.
razno.57 vpopovic,
Nedavno sam dobio poruku iz daleke Australije, pročitajte šta kaže naš čovek: _____________________________________________________________________ B. Gates je obeccao Win NT pa ga isporuccio sa dve godine zakassnjnja pa je onda obeccao Chicago(Win95) pa i taj sad kasni skoro godinu. Isso sam prossle nedelje na prezentaciju WIN95 i dva puta im je pandrknuo PC(ispred 2000 ljudi u kongresnom centru). Koristili su Netware server za file server (sramota za njih) umesto NTS-a. Gatesov komentar (bio je i on liccno tamo) je bio da je hardver faliccan i da se zbog plug and play (joss je zovu plug and pray) arhitekture koja nije joss ratifikovana od svih proizvodjaca dessava da kasne sa razvojem WIN95. Da zakljccim - WIN95 je malo poboljssana verzija W4WG koja uvodi termin "Virtual". Sve mu je odjednom virtuelno - massina, mrezza, sstampacc, modem, korisnik. ______________________________________________________________________ Dopuštam sebi jedno razmišljanje: B. Gates je možda NAMERNO dozvolio da prezentacija "propadne", da bi se to pročulo po svetu. Moja prva reakcija je bila: ne, to nikada neće pouzdano raditi, a kamoli proraditi. Mislim da će kao i u slučaju Windows-a, svet puno pričati sa nevericom, zatim svi to uzeti da "probaju" , nadajući se "razočarenju".TO će biti mnogo pouzdanije nego što je bilo po svim prezentacijama, a ljudi će se primiti, kako oni koji veruju, tako i "skeptici". Da ne pričamo o "dosadnom" Win 3.11, kao da ne postoje stvari koje treba učiti i probati. Ali tu je B.Gates da nas zabavi i podseti kako napreduje izrada softvera.
razno.58 vpopovic,
Još jedna zanimljivost, opet putem pošte iz daleke Australije: _____________________________________________________________________ Kad sam kod NSEPRO-a uz najnoviju kopiju je bila prilozzena kratka lista zemalja u koju je zabranjeno da se izvozi taj CD i da se pruzzaju tehniccke usluge CNE-a. Pogodi koje tri zemlje su na listi??? Bar nas Novell priznaje kao zemlju-drzzavu! ______________________________________________________________________ Ua, dole ljudi iz Novella, koji "rigorozno" poštuju sankcije na tehničku i kulturnu saradnju. Možda bi bilo bolje pitanje: kakav je status CD ROM ova, isti kao štampane literature, barem kada se radi o distribuciji i upotrebi od strane krajnjeg korisnika? Moje lično mišljenje da su kod upotrebe oba medija istovetna, i knjiga i CD se mogu kopirati (nedozvoljena radnja), dati na čitanje, a kome dati knjigu na čitanje, lična je stvar kupca knjige. Opet, sankcije nisu povređene, bilo ko iz SR Jugoslavije može kupiti NSEPRO, zatim to koristiti u lične svrhe (recimo). Samo se postavlja jedno pitanje: Kako neko, ko je CNE, (oni su najčešći kupci NSEPRO) da u SRJ ne naplati svoje znanje(barem pokuša). Da, polaganje za sve meni poznate CN? statuse, do pre neki mesec nije bilo uslovljeno državljanstvom. Provereno na primeru sagovornika iz Australije. P.S. NSE PRO je Novell Support Encyclopaedia Professional Edition