SEZAMNET

15 Jan 1996 - 23 Dec 1996

Topics

 1. obavestenja (84)
 2. pitanja (3810)
 3. problemi (2431)
 4. predlozi (850)
 5. konferencije (28)
 6. fajlovi (242)
 7. olr (734)
 8. vote (24)
 9. kritika (799)
 10. razno (963)
 11. unknown (35)

Messages - olr

olr.1 bivanisevic,
Jel postoji neki gotov OLR za w95 (ili bilo koji Win), gde se nalazi i kako da ga skinem. Malo me zbunilo sve ovo sa novim sistemom, mada je prvi utisak da sve šljaka kako treba.
olr.2 inferno,
Ů│ ˙ Jedina Ů│ ˙ konferencija sa značajnom količinom poruka bila je SEZAM, ali poruke i A Forum? Tu je poslednjih dana bilo puno zanimljivih poruka. Nadam se da se neće prekinuti lanac diskusije. ;) Ů│ ˙ dana, leži u činjenici što se on tada nalazio na odsluženju vojnog roka, Ů│ ˙ ali i zbog gotovog rešenja za Internet koje je g. Durić nudio. No, ne Ů│ ˙ može se ići u grad ako kuća nije dobro izgrađena... Koje je trenutno rešenje za internet? :)
olr.3 jablan,
Jedno pitanjce: Kad će stići olr za ovaj (novi) Sezam i to za dos? Ako neće skoro, ajd' da neka dobra duša napravi jedan SOR2THOR. THOR mi nekako mnogo priras'o za srce. BTW, jel funkcioniše onaj go2hor ili kako se zvaše za ovaj manje-više novi format poruka?
olr.4 mboban,
=-= Ů│ ˙ Jedina konferencija sa značajnom količinom poruka bila je SEZAM, =-= =-= A Forum? A Extra/sport? :) // Nećete da me prevarite, hoću svoj deo! \\
olr.5 alien,
Da li se još nekome, sem meni, dešava da SOR u spisku konferencija (ono što se dobija sa /) ne prikazuje tačno broj poruka u nekim konferencijama (zaboravi na 'razno'), a i ne prikazuje uopšte neke konferencije u kojima ima poruka?
olr.6 mileusna,
U SOR-u se ne vidi datoteka koja je prikačena uz poruku. A što je najzanimljivije, pogledao sam u textpad i tu se ne vidi bilo šta što bi ukazalo da je za poruku prikačena neka datoteka. Kada se poruka čita on-line, pojavi se: ** Uz poruku 'TEEN.JPG' (19.443 bytes) Prenos (Ne/Da/Pad/Stop)? ...ali kada se poruka prebaci u PAD nikakvog znaka o datoteci nema.
olr.7 nenad,
> // Nećete da me prevarite, hoću svoj deo! \\ Hoćeš da ti kažem koliki je tvoj deo? ;)
olr.8 inferno,
Ů│ ˙= -= A Forum? Ů│ ˙ Ů│ ˙ A Extra/sport? :) E pa to će da grizemo da bude konferencija. :)
olr.9 valex,
>> Koje je trenutno rešenje za internet? :) YUInternet vrlo brzo, a svet malo kasnije :)
olr.10 supers,
>> Da li se još nekome, sem meni, dešava da SOR u spisku >> konferencija (ono što se dobija sa /) ne prikazuje tačno broj >> poruka u nekim konferencijama (zaboravi na 'razno'), a i ne >> prikazuje uopšte neke konferencije u kojima ima poruka? Meni SOR u spisku ne pokazuje zadnju temu zadnje konferencije. Ukoliko je zadnja konferencija CHAT i imate resign na cirilicu, conf chat se neće videti u sorovom spisku jer ima samo jednu temu. Mislio sam da je to poznat bug, a nikad mi se nije desilo da ne prikazuje zadnju temu konferencije negde u sredini spiska.
olr.11 fancy,
Dok ne stigne win direktorijum, uz ovu poruku možete naći legendarni Sezam Drive for Windows, najomiljeniji off line reader među onima koji ne izlaze iz Windows-a..:) sdw103b.exe
olr.14 evlad,
Y> Da li se još nekome, sem meni, dešava da SOR u spisku Ih, bRe pa to je apsolvirano još ooodavno :( BUG definitivno
olr.15 inferno,
Ů│ ˙ Dok ne stigne win direktorijum, uz ovu poruku možete naći Ů│ ˙ legendarni Sezam Drive for Windows, najomiljeniji off line Ů│ ˙ reader među onima koji ne izlaze iz Windows-a..:) I među onima koji ulaze u Windows samo zbog SDW-a. ;)
olr.16 mileusna,
>> Dok ne stigne win direktorijum, uz ovu poruku možete naći >> legendarni Sezam Drive for Windows, najomiljeniji off line >> reader među onima koji ne izlaze iz Windows-a..:) Svaka čast autoru kada je sve ono smestio u 75 bajtova, barem ako je verovati mom SOR-u. ;) Znači, sada upisuje poruku o datoteci u PAD, ali se format izgleda malo razlikuje. :)
olr.17 violator,
:>> BTW, jel funkcioniše onaj go2hor ili kako se zvaše za ovaj manje-više :>> novi format poruka? Pa,stari go2hor verovatno radi, jer je format zaglavlja kao na starom sezamu, tako da bi taj go2hortrebalo da radi :).
olr.18 vlador,
> YUInternet vrlo brzo, a svet malo kasnije :) Koliko kasnije?
olr.19 aleck,
# Dok ne stigne win direktorijum, uz ovu poruku možete naći # legendarni Sezam Drive for Windows, najomiljeniji off line # reader među onima koji ne izlaze iz Windows-a..:) Najbolji!Inače,gore u liniji piše sdw103b.exe/75 Jeste da je dobar,ali baš toliko pa da stane u 75 bajta...
olr.20 zurzul,
Nisam siguran da li je to smo do mene tj do mog SORa ali kad je uz fajl prikačena datoteka u SORu nemam podatak koliki je fajl i naravno koliko mu vremena treba da ga prenese, znači samo dobijem cifre 0.00 ??!
olr.21 supers,
>> Nisam siguran da li je to smo do mene tj do mog SORa ali kad je uz >> fajl prikačena datoteka u SORu nemam podatak koliki je fajl i >> naravno koliko mu vremena treba da ga prenese, znači samo dobijem >> cifre 0.00 ??! Koliko vidim, sinoć ili jutros su sredili :)
olr.22 danilo,
> Dok ne stigne win direktorijum, uz ovu poruku mozete naci > legendarni Sezam Drive for Windows, najomiljeniji off line > reader medu onima koji ne izlaze iz Windows-a..:) U potpunosti se sla×em. Molim Upravu Sezama da se dogovore sa autorom SDW da se razvije nova verzija za WIN95 i SezamNet. Spreman sam da platim svaku razumnu cenu za ovaj program. Danilo
olr.23 dj.vlada,
> Jel postoji neki gotov OLR za w95 (ili bilo koji Win), gde se nalazi > i kako da ga skinem. Malo me zbunilo sve ovo sa novim sistemom, mada > je prvi utisak da sve sljaka kako treba. Ima SDW za win 3.x, naravno radi i na 95-ici!Pozdrav, Vladimir Djukelic (dj.vlada)!
olr.24 znesa,
Kako da u SDW-u temu SEZAMNET:razno gurnem zajedno sa ostalim temama iz te konferencije na početak liste? Sada imam situaciju da su sve teme iz SEZAMNET nalaze zajedno na vrhu liste, jedino je razno na dnu liste ispod svih konferencija, tj ispod MALI.OGLASI. Naveo sam u sdw.ord raspored svih tema u konferenciji SEZAMNET ali razno je uvek na dnu liste ;)))
olr.25 severian,
> Kako da u SDW-u temu SEZAMNET:razno gurnem zajedno sa ostalim temama > iz te konferencije na početak liste? Sada imam situaciju da su sve teme iz > SEZAMNET nalaze zajedno na vrhu liste, jedino je razno na dnu liste > ispod svih konferencija, tj ispod MALI.OGLASI. > > Naveo sam u sdw.ord raspored svih tema u konferenciji SEZAMNET ali > razno je uvek na dnu liste ;))) Ovo je i meni problem. Uopšte, tema razno iz nekoliko conf ide na dno liste. Svakih mesec dana čovek mora da rešava milion sitnih, iritirajućih problema, zbog neodlučnosti onih koji bi po funkciji morali biti odlučni...
olr.28 vcalic,
>> U potpunosti se slažem. Molim Upravu Sezama da se dogovore sa >> autorom SDW da se razvije nova verzija za WIN95 i SezamNet. Spreman >> sam da platim svaku razumnu cenu za ovaj program. Koliko sam uspeo da primetim .obj nije mnogo zainteresovan da razvija nove verzije programa, što i piše u dokumentaciji starijih verzija a kruže i glasine da više ne poseduje sors istog. Ali SDW je toliko lepo osmišljen i omiljen meĐu Win korisnicima da će svaki sledeći Win OLR sasvim sigurno slediti njegovu koncepciju ;) Vlada
olr.29 dj.vlada,
> Jel postoji neki gotov OLR za w95 (ili bilo koji Win), gde se nalazi > i kako da ga skinem. Malo me zbunilo sve ovo sa novim sistemom, mada > je prvi utisak da sve sljaka kako treba. Ima SDW za win 3.x, naravno radi i na 95-ici!Pozdrav, Vladimir Djukelic (dj.vlada)!
olr.30 vstan,
> Pozdrav, Vladimir Djukelic (dj.vlada)! Pozdravi i tebi i tvom duplom execu, uz nadu da se ubuduce okanes ovog pozdravljanja.
olr.31 severian,
Da li je neko reršio problem pojavljivanja SEZAMNET:razno teme tek na kraju liste u SDW-u? Takođe, da li se samo meni događa da replike na pojedine poruke bivaju razbacane na sve strane (neke čak unapred, tj jave se pre originala, a u nekim porukama prijavljuje da ima replika kojih nigde nema). Da li je ovo do Sezama ili SDW-a, ili do razlike u zaglavljima kod starog i ovog softvera?
olr.32 bivanisevic,
> Ima SDW za win 3.x, naravno radi i na 95-ici!Pozdrav, Vladimir Djukelic > (dj.vlada)! OK. Sredio sam to. Hvala.
olr.33 dr.grba,
>>> Pozdrav, Vladimir Djukelic (dj.vlada)! >> >> Pozdravi i tebi i tvom duplom execu, uz nadu da se >> ubuduce okanes ovog pozdravljanja. ALI KAKO ĆEMO ONDA ZNATI KO JE NAPISAO PORUKU???Pozdrav, Dragan Grbić (dr.grba)!
olr.34 severian,
Ovo je zanimljivo! Tema SEZAMNET:razno počela je da putuje na gore u SDW-u;))) Sada je predposlednja (ize nje su MALI.OGLASI:razno) a do ječe je bila na samom začelju;))) U čemu je stvar? Da li su zaglavlja poruka uopšte sasvim kompatibilna? Po raskinutim lancima i ovakvim efektima rekao bih da tu ima problema...
olr.35 fancy,
ŮŢ> Ovo je zanimljivo! Tema SEZAMNET:razno počela je da putuje na ŮŢ> gore u SDW-u;))) Sada je predposlednja (ize nje su MALI.OGLASI:razno) a ŮŢ> do ječe je bila na samom začelju;))) Pa... redovna pomeranja na tabeli posle novog odigranog kola..;) Pozdrav, Čedomil Višnjić (fancy)!
olr.36 kzoran,
>>>> Pozdrav, Vladimir Djukelic (dj.vlada)! >>> >>> Pozdravi i tebi i tvom duplom execu, uz nadu da se >>> ubuduce okanes ovog pozdravljanja. > > ALI KAKO ĆEMO ONDA ZNATI KO JE NAPISAO PORUKU???Pozdrav, Dragan > Grbić (dr.grba)! Pa, ostavi i matični broj, adresu, broj lične karte, telefona, tekućeg i žiro računa, i sve ostale relevantne podatke. Npr.: Pozdrav, Vladimir... pardon, Krnjajić Zoran (kzoran), 2306856845684, Milana Slavkovića 18 II ulaz levo (tražiti Krnju), 11000 Beograd, l.k. F 16837, tel. (011) 123-456 pre podne, 234-567 posle podne, t.r. 40803-601-8-39798756-9458365 Poštanska štedionica, ž.r. 40803-746-5-3598794876-1872 Privredna banka Beograd! Tako bi i resume postao suvišan, a komunikacija sa Sezamom još jednostavnija :) Pozdrav, Krnjajić Zoran (kzoran), 2306856845684, Milana ... itd.!
olr.37 sav.gacic,
> Da li je neko reršio problem pojavljivanja SEZAMNET:razno teme tek na > kraju liste u SDW-u? Takođe, da li se samo meni događa da replike na > pojedine Da li je ovo do Sezama ili SDW-a, ili do razlike u zaglavljima kod > starog i ovog softvera? I kod mene je slično, spisak mi počinje od Konf.IGRE (još nisam stigao da dam resign), a recimo oglasi su po sred PC.HARD. Baš me zanima u čemu je stvar?
olr.38 evlad,
Y> ALI KAKO ĆEMO ONDA ZNATI KO JE NAPISAO PORUKU???Pozdrav, Dragan Grbić Y> (dr.grba)! Stvarno kako ? Pozdrav, Vladislav Erdelji (evlad)!
olr.39 aleck,
# Ovo je zanimljivo! Tema SEZAMNET:razno počela je da putuje na gore u # SDW-u;))) Sada je predposlednja (ize nje su MALI.OGLASI:razno) a do ječe je Novi softver ima veštačku inteligenciju koja uz to poseduje i bioenergetska svojstva koja prenosi preko padova(ups..netova) pa tako deluje i na SDW(Sezam softver javlja SDW-u da dotičnu temu spominju po konfu i naložio da se pomeri naviše,ali SDW je glup i starinski pisan program(neinteligentan tj .bez inteligencije) pa sporo kapira).Pozdrav, Aleksandar Vacić(aleck)!
olr.40 sav.gacic,
> Pozdrav, Krnjajić Zoran (kzoran), 2306856845684, Milana ... itd.! U, jeeee... Pa ti si rođen hiljadu OSAMSTO pedeset šeste, dvadeset trećeg juna?
olr.41 jegor,
> Koliko sam uspeo da primetim .obj nije mnogo zainteresovan da razvija > nove verzije programa, sto i pise u dokumentaciji starijih verzija a kruze > i glasine da vise ne poseduje sors istog. Koliko sam ga ja razumeo, nije zainteresovan da razvija novu verziju SDW-a za -dzabe-. > Ali SDW je toliko lepo osmisljen i omiljen meDu Win korisnicima da ce > svaki sledeci Win OLR sasvim sigurno slediti njegovu koncepciju ;) I biti uporedjivan sa njim. Do sada sam se retko sretao sa bilo kakvim Win programom da je sa takvim osecajem za detalje uradjen osim onih naj- skupljih, ciji razvoj je trajao godinama. Voleli ljudi Win ili ne, trebalo bi ga instalirati zbog SDW-a.
olr.42 guta,
#> Pa ti si rođen hiljadu OSAMSTO pedeset šeste, dvadeset trećeg juna? There can be only one! Take your time, don't loose your head, Highlander. :)
olr.43 superhik,
=:> ALI KAKO ĆEMO ONDA ZNATI KO JE NAPISAO PORUKU???Pozdrav, =:> Dragan Grbić (dr.grba)! Molio bih moderatora da quotiranu poruku prebaci u vicevi:crnjaci kako bih kasnije mogao da glasam za nju kao vic meseca... Txanks!
olr.44 gerber,
YR>*> I kod mene je slično, spisak mi počinje od Konf.IGRE (još nisam stigao YR>*> da dam resign), a recimo oglasi su po sred PC.HARD. Baš me zanima u Rešenje je u sdw.ord, osim kada su u pitanju .razno teme. Tu je stvar u parapsihologiji ;)
olr.45 vstan,
> Y> ALI KAKO CEMO ONDA ZNATI KO JE NAPISAO PORUKU???Pozdrav, > Dragan Grbic (dr.grba)! > > Stvarno kako ? Pozdrav, Vladislav Erdelji (evlad)! Javice dousnici sa severa i juga :)
olr.46 vstan,
> Novi softver ima vestacku inteligenciju koja uz to poseduje i > bioenergetska svojstva koja prenosi preko padova(ups..netova) Ama znao sam da je cika Nesa u ST-u ;)
olr.47 lexus,
>>>> Pozdrav, Vladimir Djukelic (dj.vlada)! >>> >>> Pozdravi i tebi i tvom duplom execu, uz nadu da se >>> ubuduce okanes ovog pozdravljanja. > > ALI KAKO CEMO ONDA ZNATI KO JE NAPISAO PORUKU???Pozdrav, Dragan > Grbic (dr.grba)! Ja licno mislim da je i ovaj pozdrav suvise kratak tako da predlazem nesto u stilu: Pozdrav, Luka Zlatic (lexus) -Lex-> rodjen 18.03.1977. tel:xxx-xxx, adresa xxxxxxxxxxxxxxxx, mesto: Beograd. Od muzike slusam pretezno Tehno i Rap, cak vise Rap nego Tehno, mada trenutno slusam Tehno, ali inace vise slusam Rap. Malopre sam gledao film Covek Jastog sa Marsa i snimak utakmice Orlando - Houston. Jutros sam bio u skoli, imao sam samo cetiri casa. Inace, roditelji mi se zovu tako i tako rodjeni su tada i tada, tamo i tamo... Eto, lepo, jasno i nikoga ne nervira ;))))))))))))
olr.48 budim,
A Partizan nisi spomenuo... poz, budimir
olr.49 kzoran,
> Pa ti si rođen hiljadu OSAMSTO pedeset šeste, dvadeset trećeg juna? Ma, nisam rođen ni hiljadu osamsto ni hiljadu devetsto pedeset šeste, niti mi je ono adresa, ni broj telefona.... Da uputim pozdrav :) ?
olr.50 kzoran,
> Pa ti si rođen hiljadu OSAMSTO pedeset šeste, dvadeset trećeg juna? Ma, nisam rođen ni hiljadu osamsto ni hiljadu devetsto pedeset šeste, niti mi je ono adresa, ni broj telefona.... Da uputim pozdrav :) ?
olr.51 severian,
> > Rešenje je u sdw.ord, osim kada su u pitanju .razno > teme. Tu je stvar u parapsihologiji ;) Ne, tu je stvar najverovatnije u nekoj besmisleno sitnoj nekompatibilnosti u formatu poruka (npr. jedan blanko više/manje negde), pa SDW teme CONF:razno tretira kao da CONF ne postoji i sdw.ord i onda ih gura na kraj liste. Ne vidim šta bi drugo bilo, do juče je sve radilo...
olr.52 space.ace,
\\* Pa... redovna pomeranja na tabeli posle novog odigranog kola..;) Kada se možemo nadati nekom klađenju na tu temu. Recimo : Da li će konferencija SEZAMNET uspeti da izbije na čelo I SEZ konferencijske lige, proverite u sledećem izdanju NET?????, tomorrow, same bat-time, same bat-channel ! Stupidno :))
olr.53 znesa,
> I kod mene je slično, spisak mi počinje od Konf.IGRE (još nisam stigao da > dam resign), a recimo oglasi su po sred PC.HARD. Baš me zanima u čemu je ako još imaš ceo SDW imaš i dokumentaciju i uputstvo kako da izmeniš veliki deo problema - ostaju teme sa velikim brojevima pozdrav znesa(Nebojša Živanović) ustvari njegov mlađi brat Igor.
olr.54 inferno,
Ů│ ˙ I biti uporedjivan sa njim. Do sada sam se retko sretao sa bilo kakvim Ů│ ˙ Win programom da je sa takvim osecajem za detalje uradjen osim onih naj- Ů│ ˙ skupljih, ciji razvoj je trajao godinama. Voleli ljudi Win ili ne, Ů│ ˙ trebalo bi ga instalirati zbog SDW-a. Ja Windows držim samo zbog SDW-a. OLR od 30 MB.. suva moć! ;) Nego, kako se snalazi SDW pod OS/2.. zna li iko?
olr.55 valex,
>> U potpunosti se sla×em. Molim Upravu Sezama da se dogovore sa >> autorom SDW da se razvije nova verzija za WIN95 i SezamNet. >> Spreman sam da platim svaku razumnu cenu za ovaj program. OLR za Windows se razvija već neko vreme. Detalje ćemo publikovati uskoro, čim bude spremna prva radna kopija.
olr.56 junior,
> Da uputim pozdrav :) ? Nemoj, samo nas poštedi duplog execa ;)
olr.57 gerber,
YR>*> Ne, tu je stvar najverovatnije u nekoj besmisleno sitnoj YR>*> nekompatibilnosti u formatu poruka (npr. jedan blanko više/manje YR>*> negde), pa SDW teme CONF:razno tretira kao da CONF ne postoji i sdw.ord Ako uporediš zaglavlja, videćeš da su identična. A razno se spušta na kraj samo kod SEZAMNET-a. Dakle, ipak je reč o parapsihologiji ;)
olr.58 evlad,
Y> Pozdrav, Krnjajić Zoran (kzoran), 2306856845684, Milana ... itd.! ======= oldtimer svaka čast ;) 23.06.1856
olr.59 lexus,
> A Partizan nisi spomenuo... Bio sam u teskoj nervnoj krizi zbog pocetka skole :) Evo, sada cu da ispravim propust. !Pozdrav, Luka Zlatic (lexus)! -Lex-> P.F.C. BWA Grobari, gROBARI, GrObArI, gRoBaRi... Partizan, Partizan, Partizan... Sampioni... Hiljade grobara i huligana svoj zivot dace za Partizana za sampione drzave cele, za CRNO-BELE za CRNO-BELE... Izvinjavam se na sumu. Pozdrav -Lex->
olr.60 kzoran,
> oldtimer svaka čast ;) 23.06.1856 Nisam ja oldtimer, nego kzoran...:) Ispred pozdrava je stajalo jedno _npr._ :)
olr.61 budim,
:) Pozdrav -Lex-> Ih, ovo mi je falilo! :) poz, budimir
olr.62 nlazic,
>> Nego, kako se snalazi SDW pod OS/2.. zna li iko? Vrlo slabo. Ja nisam uspeo da ga nateram :( Možda neko ima drugačija iskustva?
olr.63 evlad,
Y>> Y> ALI KAKO CEMO ONDA ZNATI KO JE NAPISAO PORUKU???Pozdrav, Y>> Dragan Grbic (dr.grba)! Y>> Y>> Stvarno kako ? Pozdrav, Vladislav Erdelji (evlad)! Y> Y> Javice dousnici sa severa i juga :) sad mogu mirno da spavam :)
olr.64 djcorto,
Kako konfiguristi SOR za vise usera/sistema, tj kako ga nterati da cit razne sor.pro ?
olr.65 aleck,
# Vrlo slabo. Ja nisam uspeo da ga nateram :( Možda neko # ima drugačija iskustva? Ja jesam svojevremeno,dok je WARP bio na disku.Jedino sam imao problema kako namestim da raspakivanje pkunzip-om jer je pri svakom pozivu dearhivera pokretana dos sesija u kojoj je sistem ostajao... a radio sam u full-screen mode-u, a prebacivanje dugo traje i tako... Inače,SDW je radio osim ovog bez ikakvih problema.
olr.66 bosko,
> Kako konfiguristi SOR za vise usera/sistema, tj kako ga nterati > da cit razne sor.pro ? Ja sam to svojevremeno regulisao tako što sam imao sor1.pro i sor2.pro, pa je odgovarajući alias sor1 (može i sor1.bat) radio: ren sor1.pro sor.pro (izostavio sam deo oko direktorijuma, sor %1 mislim da je princip jasan) ren sor.pro sor1.pro Alias sor2 je radio isto to, samo za sor2.pro Posle sam došao do zaključka da tih 250k uštede na disku nisu vredni truda i usporenja, pa sad imam dve kopije sor-a u c:\net i c:\pro direktorijumima.
olr.67 pedjak,
> Kako konfiguristi SOR za vise usera/sistema, tj kako ga nterati da > cit razne sor.pro ? sor /p<ime>, gde je <ime>.pro jedna od konfiguracionih datoteka. U njima podesi različite direktorijume za podatke i odgovore i to je to...
olr.68 supers,
>> Kako konfiguristi SOR za vise usera/sistema, tj kako ga nterati da >> cit razne sor.pro ? Program startuješ sa SOR /P Na primer, ako imaš profile sor.pro i net.pro, ovaj drugi pokrećeš sa SOR /Pnet Ekstenzija profile fajla mora da bude .pro
olr.69 crncic,
>> Y> Pozdrav, Krnjajić Zoran (kzoran), 2306856845684, Milana ... itd.! >> oldtimer svaka čast ;) 23.06.1856 Svaka čas' ! Odma' se vidi ko radi u MUPu ;) NHF.
olr.70 vitez.koja,
#=> Kako konfiguristi SOR za vise usera/sistema, tj kako ga nterati da #=> cit razne sor.pro ? sor /pxxx će čitati potrebne podatke iz xxx.pro umesto iz sor.pro sk
olr.71 oldtimer,
> Y> Pozdrav, Krnjajić Zoran (kzoran), 2306856845684, Milana ... itd.! > ======= > oldtimer svaka čast ;) 23.06.1856 Zašto mene prozivate kad sam ja mnogo stariji. Ili ima ovde još neki očevidac Kosovske bitke ;)) Pozdrav, Miroslav Radosavljević (dj.oldtimer)!
olr.72 bivanisevic,
Problem. Kada se ulogujem na Sezam lepo vidim naša slova. Isti je slučaj kada pišem poruku u Notepad-u. Međutim, kada poruke učitam u SDW umesto naših slova vidim poznate kuke i kvake iako u Opcije/Podešavanja lepo vidim naša slova u kombo-box-ovima u kojima biram kodni raspored na Sezamu i u SDW-u. U čemu je stvar?
olr.73 bivanisevic,
Ja sam pokušao isto sa SDW i neće da mi radi. Naime, iz SezamNet-a mi lepo učita sve poruke i sasvim normalno radi. Kada, sa druge strane, pokušam da učitam poruke sa Pro-a (startujući SDW smešten u drugi direktorijum) neće ni da mrdne. U čemu je stvar? Da li mogu SDW da nateram da prati poruke sa dva BBS-a, a da u isto vreme ne dođe do mešanja poruka, tj. da u svakom trenutku znam sa kojeg sistema je koja poruka?
olr.74 vasic,
>> oldtimer svaka čast ;) 23.06.1856 > > Zašto mene prozivate kad sam ja mnogo stariji. Ili ima ovde još > neki očevidac Kosovske bitke ;)) Ne. "Ali sećam se kad su se piramide gradile, i sećam se kakva je gadna klopa bila u armiji Asiraca, i sećam se vremena kad smo sa zemljom sravnili Vugovu hordu kad su pokušali da upadnu u našu pećinu, a mi nakotrljali kamenje na njih." pozdrav, hharison :)
olr.75 dvesic,
> Nego, kako se snalazi SDW pod OS/2.. zna li iko? Bolje nego pod Win ;)
olr.76 dvesic,
Re: OS2 SWD & PKUNZIP > problema kako namestim da raspakivanje pkunzip-om jer je pri svakom > pozivu dearhivera pokretana dos sesija u kojoj je sistem ostajao... Pa tako što za dearhiviranje napraviš BAT fajl koji startuje u pozadini, u minimiziranom prozoru, obavi posao i zatvori prozor. Rešenje dva: koristiš unzip za OS2, u istoj varijanti. Brži je i manje vremena treba da se sve obavi (brše se otvara OS2 nego DOS prozor).
olr.77 inferno,
Ů│ ˙ Vrlo slabo. Ja nisam uspeo da ga nateram :( Možda neko Ů│ ˙ ima drugačija iskustva? Ja nisam usepo da nateram ni jedan Win program da radi pod OS/2.. verovatno je neka mala izmena dovoljna da proradi, ali ja nisam provalio. Eventualno nesto u Autoexec.bat-u ili config.sys-u?
olr.78 inferno,
Ů│ ˙ Ja jesam svojevremeno,dok je WARP bio na disku.Jedino sam imao Ů│ ˙ problema kako namestim da raspakivanje pkunzip-om jer je pri svakom Ů│ ˙ pozivu dearhivera pokretana dos sesija u kojoj je sistem ostajao... Ů│ ˙ a radio sam u full-screen mode-u, a prebacivanje dugo traje i tako... Ů│ ˙ Inače,SDW je radio osim ovog bez ikakvih problema. Kod mene postoji folder za Win(OS/2) programe gde je uredno smešten i SDW. Kad pokušm da ga startujem pojavi se satić, to potraje sekund-dva i ništa. Pokušam da startujem Win-ov Program Manager, on ode u "dos" tamo malo sačeka, a onda neka poruka o nekoj grešci koja u deliću sekunde nestane sa ekrana (ne mogu da vidim šta piše (ne pomaže ni pause/break)) i eto mene ponovo u Warpu. Šta sam zaboravio da podesim?
olr.79 inferno,
Ů│ ˙ Problem. Kada se ulogujem na Sezam lepo vidim naša slova. Isti je slučaj Ů│ ˙ kada pišem poruku u Notepad-u. Međutim, kada poruke učitam u SDW umesto Ů│ ˙ naših slova vidim poznate kuke i kvake iako u Opcije/Podešavanja lepo Ů│ ˙ vidim naša slova u kombo-box-ovima u kojima biram kodni raspored na Ů│ ˙ Sezamu i u SDW-u. U čemu je stvar? Uđi u pdešavanja u SDW-u i skroz gore desno podesi "konverzija pri prenošenju u clip.."
olr.80 supers,
>> lepo učita sve poruke i sasvim normalno radi. Kada, sa druge >> strane, pokušam da učitam poruke sa Pro-a (startujući SDW smešten u >> drugi direktorijum) neće ni da mrdne. U čemu je stvar? Da li mogu Kao što ti već rekoh na Prou, Pro ima drugačiji format poruka koji nije podržan u SORu i SDWu. Da bi čitao poruke sa Proa u SDWu, potreban ti je konvertor usera .sima. Naći ćeš ga na Prou, pretraži tamošnju konferenciju Sezam negde uoči nove godine i downloaduj reviziju 6.
olr.81 gerber,
YR>*> pokušam da učitam poruke sa Pro-a (startujući SDW smešten u drugi YR>*> direktorijum) neće ni da mrdne. U čemu je stvar? Da li mogu SDW da Uz SDW za PRO ti treba i .simin New2old (rev 6) konvertor.
olr.82 iznogud,
::> Zašto mene prozivate kad sam ja mnogo stariji. Ili ima ovde još ::> neki očevidac Kosovske bitke ;)) :: :: Ne. "Ali sećam se kad su se piramide gradile, i sećam se kakva je gadna :: klopa bila u armiji Asiraca, i sećam se vremena kad smo sa zemljom :: sravnili Vugovu hordu kad su pokušali da upadnu u našu pećinu, a mi :: nakotrljali kamenje na njih." 'Sinko, ja sam suviše star da sa tobom krenem u ovu bitku, ali dat ću ti nekoliko korisnih savjeta...' ;) !Pozdrav, Aleksandar Petrović!(dj.iznogud)!
olr.83 banga,
> Zasto mene prozivate kad sam ja mnogo stariji. Ili ima ovde jos > neki ocevidac Kosovske bitke ;)) Tu sam 1501341 !Pozdrav Aleksandar Nikolajevic (dj.banga)!
olr.84 banga,
> konvertor usera .sima. Naci ces ga na Prou, pretrazi tamosnju > konferenciju Sezam negde uoci nove godine i downloaduj reviziju > 6. Sezam 7.29 new2old6.zip
olr.85 kzoran,
> Ja nisam usepo da nateram ni jedan Win program da radi pod > OS/2.. Koji, na primer? Rade svi, sem onih za win95, i nekih koji zahtevaju win32s.
olr.86 zormi,
* pokušam da učitam poruke sa Pro-a (startujući SDW smešten u drugi * direktorijum) neće ni da mrdne. U čemu je stvar? Da li mogu SDW da * nateram da prati poruke sa dva BBS-a, a da u isto vreme ne dođe do Za PRO ti treba "simin" konvertor pre učitavanja. * mešanja poruka, tj. da u svakom trenutku znam sa kojeg sistema je koja * poruka? Ja vodim zajedničku bazu a razlikujem ih po nazivima konferencija (mala/velika slova).
olr.87 bivanisevic,
> Uđi u pdešavanja u SDW-u i skroz gore desno podesi > "konverzija pri prenošenju u clip.." I to je obeleženo. Nemam problema u clipboard-u. Tu se sve lepo vidi problem je da pri čitanju u SDW-u od svih naših slova vidim samo š ostala su zamenjena kukama i kvakama.
olr.88 bivanisevic,
OK. Hvala.
olr.89 evlad,
Y>> Y> Pozdrav, Krnjajić Zoran (kzoran), 2306856845684, Milana ... itd.! Y>> ======= Y>> oldtimer svaka čast ;) 23.06.1856 Y> Y> Zašto mene prozivate kad sam ja mnogo stariji. Ili ima ovde još Y> neki očevidac Kosovske bitke ;)) Y> Y> Pozdrav, Miroslav Radosavljević (dj.oldtimer)! Izvinjavamo se, mLogo se izvinjvamo, nesrećna formulacija (c) dejanr ;) eto, baš se potrefila sa Vašim username-tom :), odnosila se na stare automobile iz prošlog veka :) Svaka slučajnost je slučajna ;) !Pozdrav, Vladislav Erdelji (evlad)! ps. o boju na kosovu ćemo pitati kosovku đevojku :) ( ako se javi :) )
olr.90 inferno,
Ů│ ˙> Nego, kako se snalazi SDW pod OS/2.. zna li iko? Ů│ ˙ Ů│ ˙ Bolje nego pod Win ;) To sam i očekivao. OS/2 je najbolji... kad ga nateraš da u celosti proradi. ;)
olr.91 inferno,
Ů│ ˙> Ja nisam usepo da nateram ni jedan Win program da radi pod Ů│ ˙> OS/2.. Ů│ ˙ Ů│ ˙ Koji, na primer? Rade svi, sem onih za win95, i nekih koji zahtevaju SDW, Program Manager, WinWord, i sve ostalo što ide uz Windows. Nešto nisam podesio.. Neki path ili tako nešto. Na primer kad iz DOS prozora startujem Win on kaže da ne može da nađe fajl winshare.386 i vrati me u dos. Gde se podešavaju ti pathovi?
olr.92 inferno,
Ů│ ˙> Uđi u pdešavanja u SDW-u i skroz gore desno podesi Ů│ ˙> "konverzija pri prenošenju u clip.." Ů│ ˙ Ů│ ˙ I to je obeleženo. Nemam problema u clipboard-u. Tu se sve lepo vidi Ů│ ˙ problem je da pri čitanju u SDW-u od svih naših slova vidim samo š Ů│ ˙ ostala su zamenjena kukama i kvakama. Uz SDW u paketu ide i font generator (pored sdw.exe jedini .exe fajl u arhivi). Njime ćeš lako napraviti fontove za Win po rasporedu koji koristiš. Sad je samo potrebno da te fontove podesiš u SDW-u, i da SDWK.FON postaviš kao FixedFon.fon=sdwk.fon u system.ini datoteci dragog nam Windowsa. ;)
olr.93 guta,
#> problema kako namestim da raspakivanje pkunzip-om jer je pri svakom #> pozivu dearhivera pokretana dos sesija u kojoj je sistem ostajao... Napraviš .BAT ili REXX skrip sa otprilike ovakvom sadržinom (za .BAT): pkunzip.bat: --- start --- unzip.exe %1 %2 %3 exit_vdm --- end --- Inače, exit_vdm je programče od nekoliko (7) bajtova...
olr.94 dbambi,
Zasto i posle editovanja datoteke sdw.ord, SDW ne rasporedi teme i konferencije onako kako ja zelim ? Konkretno : Uklonio sam kompletnu staru bazu poruka (koja je funkcionisala jos iz vremena ZZ - softvera) i SDW je krenuo od nule.Ubacivao je teme i konferencije, kako su mu pristizale sa pojedinim padovima.Uglavnom je tacno pogadjao raspored, ali se zeznuo pre neki dan i temu "SEZAMNET:razno" ubacio potpuno izvan te konferencije, negde posred malih oglasa.Odem ja lepo u sdw.ord i editujem to kako treba (ubacim "SEZAMNET:razno" ispod ostalih tema u conf. SEZAMNET ) , ali nista se ne desi !! On i dalje radi po starom.U padajucem meniju i meniju koji se dobija na taster " / ", sve je ostalo isto a kada sam pokusao da brljavim po datoteci topics.cdf (gde se nalazi detaljan spisak tema) program nije mogao regularno da startuje. Gde gresim ?? Bambi
olr.95 zeljkoj,
> Ů│ ˙> Nego, kako se snalazi SDW pod OS/2.. zna li iko? > Ů│ ˙ > Ů│ ˙ Bolje nego pod Win ;) > > To sam i očekivao. OS/2 je najbolji... kad ga nateraš da u > celosti proradi. ;) Ma šta se vi tu svadjate koji je OS najbolji... CP/M ruleZ! ;)
olr.96 bivanisevic,
> Uđi u pdešavanja u SDW-u i skroz gore desno podesi > "konverzija pri prenošenju u clip.." To je urađeno i lepo funkcioniše kada uđem u notepad. Problem je u tome što u SDW-u nikako da vidim naša slova i to čak ni u sopstvenim porukama koja u notepad-u sasvim lepo vidim. Usput. Kako se naručuje poruka iz SDW-a?
olr.97 alien,
[] 'Sinko, ja sam suviše star da sa tobom krenem u ovu bitku, ali dat ću [] ti nekoliko korisnih savjeta...' '...Ja sam odveć star da bih te pratio u tom pothvatu, ali poslušaj moj savijet...'
olr.98 veca,
>> vredni truda i usporenja, pa sad imam dve kopije sor-a u c:Đnet Takođe, samo što sam ih drugačije imenovala :) Sor1 mi radi sa Siminim konvertorom i sve je kao do sada.
olr.99 supers,
>> se zeznuo pre neki dan i temu "SEZAMNET:razno" ubacio potpuno >> izvan te konferencije, negde posred malih oglasa.Odem ja lepo u >> sdw.ord i editujem Pravog odgovora još nema, ali mi se čini da nije do Sezama, nego se SDW zbunjiva što tema razno nosi broj 32... Rešenje je da se na Sezu vrate stari brojevi za temu razno, ili da pređete na SOR u DOS prozoru ;>
olr.100 vstan,
> Resenje je da se na Sezu vrate stari brojevi za temu razno, ili > da predete na SOR u DOS prozoru ;> A sta fali malom DOS prozorcetu ?
olr.101 supers,
>>> Resenje je da se na Sezu vrate stari brojevi za temu razno, ili >>> da predete na SOR u DOS prozoru ;> >> >> A sta fali malom DOS prozorcetu ? e kažem da mu išta fali :) I sam ga intenzivno rabim :)
olr.102 inferno,
Ů│ ˙ To je urađeno i lepo funkcioniše kada uđem u notepad. Problem je u tome Ů│ ˙ što u SDW-u nikako da vidim naša slova i to čak ni u sopstvenim Ů│ ˙ porukama koja u notepad-u sasvim lepo vidim. Fontovi. Kako stoje podešavanja kad su fontovi u pitanju? Ů│ ˙ Usput. Kako se naručuje poruka iz SDW-a? Misliš na original poruke koju čitaš i koji nemaš u bazi? Klikneš na "Original" ;).. ako misliš na bilo koju poruku imaš pri generisanju exec-a tu mogućnost. :)
olr.103 bivanisevic,
> Uđi u pdešavanja u SDW-u i skroz gore desno podesi > "konverzija pri prenošenju u clip.." To je urađeno i lepo funkcioniše kada uđem u notepad. Problem je u tome što u SDW-u nikako da vidim naša slova i to čak ni u sopstvenim porukama koja u notepad-u sasvim lepo vidim. Usput. Kako se naručuje poruka iz SDW-a?
olr.104 bivanisevic,
>> To je urađeno i lepo funkcioniše kada uđem u notepad. Problem je u >> tome što u SDW-u nikako da vidim naša slova i to čak ni u sopstvenim >> porukama koja u notepad-u sasvim lepo vidim. > > Fontovi. Kako stoje podešavanja kad su fontovi u pitanju? Probao sam sa Courier New CE i Arial CE.
olr.105 djcorto,
> '...Ja sam odvec star da bih te pratio u tom pothvatu, ali > poslusaj moj savijet...' Buduci OLR ne valja ako ne radi na nasem XTu ;) Uprkos ;) na kraju prethodne recenice ovo mislim ozbiljno. Jos malo pa ce i za arhivere trebati Pentium ....
olr.106 mpalacios,
Mozda to je bilo vec objasnjeno u ovoj konferenciji. Izvinite, onda, za ponavljanje pitanja: * Da li je moguce koristiti SOR 2.3 sa citanje poruka Sezam- Neta? * Ako jeste, kako treba da se konfigurise SOR?
olr.107 vlad,
>* Da li je moguce koristiti SOR 2.3 sa citanje poruka Sezam- > Neta? Sasvim regularno, kao sto si ga koristio ranije, za (bivsi ili prethodni? B) ) Sezam. >* Ako jeste, kako treba da se konfigurise SOR? Samo instaliraj prema uputstvu, nikakvi konvertori i posebna podesavanja nisu potrebni.
olr.108 guta,
#> Samo instaliraj prema uputstvu, nikakvi konvertori i posebna #> podesavanja nisu potrebni. Ako izuzmemo dodavanje 'novih' (sa novim brojevima) konferencija u .cfg i izmena imena PC.PROG.n -> PCPROG.n (isto važi za PC.UTIL.n).
olr.109 inferno,
Ů│ ˙> Fontovi. Kako stoje podešavanja kad su fontovi u pitanju? Ů│ ˙ Ů│ ˙ Probao sam sa Courier New CE i Arial CE. Batali. SDWK.FON je ono što ti treba.
olr.110 nenad,
> Inače, exit_vdm je programče od nekoliko (7) bajtova... I potrebno ga je koristiti samo za izlazak iz virtualnih mašina posebnih verzija DOS-a, znači onih komandnih interpretera koji misle da su primarni shell-ovi i ne žele da prekinu svoj rad nakon običnog exit. Za gotovo sve normalne situacije običan exit završava posao. :)
olr.111 crncic,
SORu očigledno smetaju veliki brojevi mail poruka. Počeo je da 'brljavi' - napravi exec u kome stoji: MAIL REPLY -32568
olr.112 atech,
> > SORu ocigledno smetaju veliki brojevi mail poruka. Poceo je da > 'brljavi' - napravi exec u kome stoji: > MAIL REPLY -32568 Yap, ocigledno je da za broj privatnih poruka definisana varijabla tipa 'int' sto dovodi do pojave ovih minusa za brojeve poruka vece od 32768. Na starom sezamu je ocigledno postojalo ogranicenje broja privatnih poruka. Nema pomoci bez intervencije na samom sor-u. poz, Blagoje.
olr.113 banga,
> ogranicenje broja privatnih poruka. Nema pomoci bez > intervencije na samom sor-u. Ovo je vrlo utesno. U medjuvremenu dok neko ne "intervenise" koji OLR da koristim za ovaj BBS. Pitanje je za UPRAVU normalno
olr.114 miob,
Molim upućene za pomoć oko sledećeg: Pošto sam odustao od praćenja nekih konferencija, izbrisao sam sve poruke u njima (koristim SOR 2.30), spakovao bazu i zadovoljno napustio SOR. Kada sam ga kasnije ponovo startovao, pomenute konferencije su i dalje bile u spisku (naravno prazne). Editovao sam datoteku sor.cfg i iz nje izbacio dotične conf-ove. Posle ponovnog startovanja SOR-a, fantomske prazne konferencije su još uvek na spisku. Ne usuđujem se da brljam po ostalim fajlovima SOR-a da ne skrljam celu bazu (koju sam ,BTW, jedva skrpio posle svih ovih Velikih i malih praskova). Ima li leka, ili da zanemarim ovu benignu pojavu ???
olr.115 pingvin,
:: SORu očigledno smetaju veliki brojevi mail poruka. Počeo je da :: 'brljavi' - napravi exec u kome stoji: :: MAIL REPLY -32568 Šta da ti kažem, SDW nema takvih dečjih bolesti... :-)
olr.116 fancy,
ŮŢ> Pošto sam odustao od praćenja nekih konferencija, izbrisao sam sve ŮŢ> poruke u njima (koristim SOR 2.30), spakovao bazu i zadovoljno napustio ŮŢ> SOR. Kada sam ga kasnije ponovo startovao, pomenute konferencije su i ŮŢ> dalje bile u spisku (naravno prazne). Ovo će ti pomoći. remtopic.arj
olr.117 calex,
<!> fantomske prazne konferencije su još uvek na spisku. Ne usuđujem se da <!> brljam po ostalim fajlovima SOR-a da ne skrljam celu bazu (koju sam Potraži program po imenu remtopic, ima ga, valjda, u \com diru.
olr.118 miob,
>> ŮŢ> Pošto sam odustao od praćenja nekih konferencija, izbrisao >> sam sve ŮŢ> poruke u njima (koristim SOR 2.30), spakovao bazu i >> zadovoljno napustio ŮŢ> SOR. Kada sam ga kasnije ponovo >> startovao, pomenute konferencije su i ŮŢ> dalje bile u spisku >> (naravno prazne). >> >> Ovo će ti pomoći. Fantomi su nestali ko' rukom odneti. Fancy, pozlatio ti se modem.
olr.119 markojo,
Ima li nacina da malo smanjim apetit "svom" sor-u(2.30). Naime sa preko 570 kb donje mem.(8Mb ram) dozvoljava mi rad samo u zalosnom edit-u, dok na moje ostale pokusaje pri Alt-W javlja "out of memory", "prog. too big to fit in mem." , i sl. Cak, posle obelezavanja citata i Alt-R ne da ni edit !!! Da budzim jos donju mem,intervenisem u programu ili da udarim jedan deltree... Vita jela, Zelen bor, al' me j..e ovaj sor ! ;) Marko
olr.120 basrak,
Re: remtopic > ŮŢ> SOR. Kada sam ga kasnije ponovo startovao, pomenute > konferencije su i ŮŢ> dalje bile u spisku (naravno prazne). > > Ovo će ti pomoći. Ali to ne pomaže ako se sor startuje sa različitim konfiguracijama npr. sor /ppro i sor /pnet, zar ne? Ima li neko rešenje za ovaj problem?
olr.121 lexus,
=> Yap, ocigledno je da za broj privatnih poruka definisana => varijabla tipa 'int' sto dovodi do pojave ovih minusa za => brojeve poruka vece od 32768. Na starom sezamu je ocigledno => postojalo ogranicenje broja privatnih poruka. Nema pomoci bez => intervencije na samom sor-u. SOR igra Tetris, sjajno, zaista ;)))))) Pozdrav -Lex->
olr.123 nenad,
Kao privremeno resenje mozes da koristis alt-w umesto alt-r pa ce poruka ipak biti poslata uz gubitak reply reference. Pretpostavljam da je problem u tome sto je autor negde u programu deklarisao int umesto unsigned int...
olr.124 vasic,
>> Nema pomoci bez intervencije na samom sor-u. > Ovo je vrlo utesno. > U medjuvremenu dok neko ne "intervenise" koji OLR da koristim za ovaj > BBS. U međuvremenu možeš da edituješ sor.exe (recimo sa tse -b) i zameniš sva pojavljivanja %d sa %u. Dodatno zameni i jedno (jedino) %5d sa %5u. Držaće vodu do 65535, a šta ćemo onda?
olr.125 banga,
> U meduvremenu mozes da editujes sor.exe (recimo sa tse -b) i > zamenis sva pojavljivanja %d sa %u. Dodatno zameni i jedno > (jedino) %5d sa %5u. > > Drzace vodu do 65535, a sta cemo onda? Ovo je pravi odgovor i pravo pitanje, koje sam i ja postavio, ali nema odgovora :)
olr.126 supers,
>> Naime sa preko 570 kb donje mem.(8Mb ram) dozvoljava mi rad samo u >> zalosnom edit-u, dok na moje ostale pokusaje pri Alt-W javlja "out >> of memory", "prog. too big to fit in mem." , i sl. Neverovatno da ti uspeva da nekako radiš baš u Editu, iako je on poznat kao alav za memorijom. SORu je potrebno 270KB memorije, dok sam imao XTa lepo sam iz SORa izlazio u dos shell, odatle u qedit, iz qedita opet u shell a odatle u Telix... Dakle, biće da nešto zeza kod tebe. Koje si još editore pokušavao osim Edita? Da li si u sor.pro naveo punu putanju do editora (na primer, c:\util\q.exe #s) ?
olr.127 supers,
>> U međuvremenu možeš da edituješ sor.exe (recimo sa tse -b) i >> zameniš sva pojavljivanja %d sa %u. Dodatno zameni i jedno (jedino) >> %5d sa %5u. Bravo. Već sam se spremao da pišem konvertorčić koji će da protrčava kroz exec da popravlja brojeve, a koji bi se pozivao iz commprg stavke da bi stvar išla automatizovano...
olr.128 calex,
<!> Ali to ne pomaže ako se sor startuje sa različitim konfiguracijama npr. <!> sor /ppro i sor /pnet, zar ne? Ima li neko rešenje za ovaj problem? Mislim da je u SOR 2.99 to rešeno. Sa 2.30 moraš malo da radiš sa ren komandom. :) Daklem, njemu je važan DATA dir pa onda menjaš jedan po jedan i skidaš. Posle vratiš ime.
olr.129 dselic,
Ima li neko šifru za registraciju SOR-a? Ona poruka i BEEP su počeli da me izluđuju.
olr.130 markojo,
!*#$%> Dakle, bice da nesto zeza kod tebe. Koje si jos editore !*#$%> pokusavao osim Edita? Da li si u sor.pro naveo punu !*#$%> putanju do editora Wp 6.0 c Punu puncatu ! Pisano u nc-u/edit Naravno ne iz shella, kao ni direktno. Marko p.s Da li kvadratic, odnosno rombic u exec-u oznacava kraj poruke? Ako oznacava postoji li nacin da se isti prikuca?
olr.131 mmitrovic,
::::: Ima li nacina da malo smanjim apetit "svom" sor-u(2.30). ::::: Naime sa preko 570 kb donje mem.(8Mb ram) dozvoljava mi rad samo ::::: u zalosnom edit-u, dok na moje ostale pokusaje pri Alt-W javlja ::::: "out of memory", "prog. too big to fit in mem." , i sl. Probaj sledeće: izađi iz SORa i ponovo uđi :) SOR kad učitava PAD alocira neke tabele koje posle ne oslobodi. Kao rezultat toga količina memorije se smanjuje i malo zahtevniji editori ne mogu da se startuju. (Ja ne mogu ni EDIT da startujem pre nego što ovo uradim).
olr.132 junior,
> Pretpostavljam da je problem u tome sto je autor negde u > programu deklarisao int umesto unsigned int... Može li neki patch? Ili resetujte pointere u priv mailu.
olr.133 supers,
>> !*#$%> pokusavao osim Edita? Da li si u sor.pro naveo punu >> !*#$%> putanju do editora >> >> Wp 6.0 c >> Punu puncatu ! Pa, nije ni čudo što ti je javio 'Out of memory' . Čoveče, program u kojem možeš knjige da pišeš nije za ovu namenu. Okani se i DOSovog Edita, postoji veliki broj malih a moćnih editora, Qedit, TSE, Boxer, Brief... Pogledaj direktorijum za editore na Sezamu i skini neki od njih, i problema sa memorijom više nećeš imati. >> Da li kvadratic, odnosno rombic u exec-u oznacava kraj poruke? >> Ako oznacava postoji li nacin da se isti prikuca? U gorenavedenim editorima može bez problema.
olr.134 zeljkoj,
> Ima li neko šifru za registraciju SOR-a? Ona poruka i BEEP su > počeli da me izluđuju. Ma wr zzivotic. ;>
olr.135 markojo,
!*#$%> Pa, nije ni cudo sto ti je javio 'Out of memory' . !*#$%> Covece, program u kojem mozes knjige da pises nije za ovu !*#$%> namenu. Pa kad ne da Corel Venturu ;) Salim se, priznajem da sam ponekad malo neskroman. Marko
olr.136 atech,
> Probaj sledece: izadi iz SORa i ponovo udi :) Ovo pali kod mene vec skoro dve godine...:) > SOR kad ucitava PAD alocira neke tabele koje posle ne oslobodi. Cini mi se da pri exec-u kompresora oslobodi visak memorije ali da istu memoriju ponovo ne alocira po zavrsetku rada komresora? poz, Blagoje.
olr.137 pedjak,
> Ali to ne pomaže ako se sor startuje sa različitim konfiguracijama > npr. sor /ppro i sor /pnet, zar ne? Ima li neko rešenje za ovaj > problem? S obzirom da sam ja autor pomenutog, ako postoji velika zainteresovanost, mogu da sednem i da dodam tu mogućnost. Do tada, pronađi u .exe fajlu string 'sor.pro' i zameni ga sa odgovarajućim. Na taj način, remtopic će konsultovati taj cfg fajl.
olr.138 sasa.m,
> Ima li neko šifru za registraciju SOR-a? Ona poruka i BEEP su > počeli da me izluđuju. Pa ,pošalji mail zz-u i dobićeš šifru.
olr.139 dbambi,
=> napustio ŮŢ> SOR. Kada sam ga kasnije ponovo startovao, pomenute => konferencije su i ŮŢ> dalje bile u spisku (naravno prazne). => => Ovo će ti pomoći. Ima li leka za sličan problem kod SDW ? Bambi
olr.140 basrak,
> S obzirom da sam ja autor pomenutog, ako postoji velika > zainteresovanost, mogu da sednem i da dodam tu mogućnost. Ova tvoja fora radi sasvim ok, a radi i ona calex-ova sa premeštanjem data dir-ova. Ako hoćeš da se bakćeš sa ovim, ne mogu da te sprečim ;), ali mislim da nema potrebe. A uskoro će (nadam se) i novi sorpro tako da će stari sor ostati samo za net. Hvala i tebi i caletu.
olr.141 snemcev,
>> Y> Pozdrav, Krnjajić Zoran (kzoran), 2306856845684, Milana ... itd.! >> ======= >> oldtimer svaka čast ;) 23.06.1856 To si primetio, a nisi primetio da je žensko (5 u 84568) i to iz Kikinde (84 u 84568) :)))
olr.142 lexus,
=> Pa ,pošalji mail zz-u i dobićeš šifru. Jel??? Ja sam mu negde u oktobru prošle godine slao mail, ali nisam dobio odgovor... Pozdrav -Lex->
olr.143 zeljkoj,
>> Ima li neko šifru za registraciju SOR-a? Ona poruka i BEEP su >> počeli da me izluđuju. > > Pa ,pošalji mail zz-u i dobićeš šifru. Hoće sutra malo. ;) ZZ je prestao da šalje šifre još nekoliko meseci pre raspada Sezama.
olr.144 banga,
> mislim da nema potrebe. A uskoro ce (nadam se) i novi sorpro ^^^^^^ Da nisi mozda pogresio telefonski broj :)
olr.145 banga,
> ZZ je prestao da salje sifre jos nekoliko meseci pre raspada > Sezama. I think you're extremly wrong ili vec kako se pise Hate neg waves
olr.148 evlad,
Y> To si primetio, a nisi primetio da je žensko (5 u 84568) i to iz Kikinde Y> (84 u 84568) :))) fake number ;)
olr.149 basrak,
>> mislim da nema potrebe. A uskoro ce (nadam se) i novi sorpro > ^^^^^^ >Da nisi mozda pogresio telefonski broj :) Naravno, da nisam. Nisi pazio na času ;) Problem je bio što remtopic nije mogao da briše prazne teme iz sor-a ako ga ljudi pozivaju sa parametrom /p što će reći npr. za net i za pro, ili ako postoje 2 user-a koji koriste isti sor, eto ti belaja ;). A kad izaće novi sorpro i ako bude upotrebljiv, onda će sor ostati samo za net, pa (uglavnom) neće biti više takvih "problema" sa korištenjem remtopic-a... E, jel' ti sad jasno?
olr.150 djcorto,
> ZZ je prestao da salje sifre jos nekoliko meseci pre raspada > Sezama. Cak se ne udostojava ni da odgovori ... jako profesionalno ;)
olr.151 sasa.m,
> ZZ je prestao da šalje šifre još nekoliko meseci pre raspada Sezama. Pa, verovatno je imao razloga. U svakom slučaju, ne znam ni da li njegov SOR uopšte sme da se koristi za softver koji nije on pisao. Verovatno nije pretpostavljao da će do ovoga doći kada je pisao SOR pa to nije ni regulisao. Pretpostavljam da ako i dobiješ odgovor on će biti negativan, jer neće čovek da pomaže svoju direktnu konkurenciju olakšavajući korisnicima da lakše rade na ovom sistemu. Možda bi najbolje bilo da to čujemo od njega. Zašto jednostavno ne pređeš na SDW, bar dok se ne reši pitanje autentičnog off line reader-a za SEZAMNET, ako se tako šta uopšte i planira (bio bi red)?
olr.152 djcorto,
> Mozda bi najbolje bilo da to cujemo od njega. Zasto jednostavno > ne predes na SDW, bar dok se ne resi pitanje autenticnog off > line reader-a za SEZAMNET, ako se tako sta uopste i planira > (bio bi red)? Bio bi red da svako ko hoce da bude, a usput i jeste, profesionalac, isprati zivot svog programa do kraja. Nigde u SORu ne pise da ne moze svako da ga koristi. Ono sto se pojavilo na PROu kao OLR je uzas neopevani, mene bi na njihovom mestu bilo sramota. To sto ne radi na XTu, obaska ;) Verovatno g. Zivotic nema vremena, sto je razumljivo, da bas svakom odgovara na mail, ali bi bilo PROFESIONALNO da se zna kakvo je stanje. Ovako njegovi KORISNICI, tj srpski ;) receno musterije sticu sliku o njemu kakvu on, kao prodavac usluga jednog BBSa verovatno ne zeli. Pitanje "zasto ne predjes na SDW" se logicki postavlja ako se podrazumeva da se radi u Win okruzenju. Nemoj sad neko da pita "Pa zar ne radi svako pod Windowsima ? " Ne radi. I ne treba ljude terati na nesto sto nece ili za sta ne vide potrebe. Za najmanje para treba slusati najvise muzike, te smatram (molim ispravku ako gresim) da i gospoda "ovde" i "tamo" treba da podju od pretpostavke da njihovim korisnicima Sezam NIJE glavni razlog posedovanja racunara, da ce za komunikaciju biti korisceno najmanje moguce resursa, kao i da korisnici jako dobro umeju da prepoznaju i razluce dobar od nasminkanog programa. Da sasvim pojasnim, za komunikacije koristim XT racunar koji imam, i suvise je dobar da bih ga menjao. U te svrhe je vise nego dobar. Ne isplati mi se da kupujem recimo 286 da bih mogao da pokrenem SPOR koji je takav i na 486 masini. Drugi racunar mi sluzi da zaradjujem i nelogicno je vreme te masine trositi na okretanje telefonskog broja, citanje poruka u OLRu i druge komercijalne aktivnosti. To moze da se radi i na XTu dok ona jaca masina zvace svoje. Sorry na duzini, mislim samo da se pravimo veci katolici od Pape, iliti Srbi od Slobe ;) Dobar programer ce da napravi program od najmanje K koji ce da radi najvise. Los programer ce da odusevljeno misem nacrta algoritam i pusti racunar da too prepise u kod. Cudna mi kupusa .... Hm, kako ono bese u Marfiju ? "Da se kuce zidaju kao sto se programi pisu, prvi detlic koji naidje bi srusio civilizaciju" ;) poruka i slicno.
olr.153 zeljkoj,
> Možda bi najbolje bilo da to čujemo od njega. Zašto jednostavno > ne pređeš na SDW, bar dok se ne reši pitanje autentičnog off > line reader-a za SEZAMNET, ako se tako šta uopšte i planira > (bio bi red)? A što bih prelazio? Ja sam od ZZ-a tražio šifru još u avgustu '94 i dobio je istog dana. ;) Samo kažem da posle nije hteo da šalje...
olr.154 kostja,
>A sto bih prelazio? Ja sam od ZZ-a trazio sifru jos u avgustu '94 i Ajde da iznesem svoje misljenje... Mislim da sistem koji zeli da bude vodeci i najbolji pored softvera koji ga izdvaja od drugih ( da budemo jasni nista ne fali ni RA ni ostalim komercijalnim programima za BBS-ove) treba da ima i svoj OLR koji bi davao (cuj, davao... to bi sigurno bilo ukalkulisano u pretpl- atu sistema a i ne bi bio upotrebljiv na drugim sistemima) svojim clanovima. Poz
olr.155 evlad,
Y> Verovatno g. Zivotic nema vremena, sto je razumljivo, da bas Y> svakom odgovara na mail, ali bi bilo PROFESIONALNO da se zna Y> kakvo je stanje. Ovako njegovi KORISNICI, tj srpski ;) receno Y> musterije sticu sliku o njemu kakvu on, kao prodavac usluga Y> jednog BBSa verovatno ne zeli. Što ovo nisi napisao na PRO-u ? elem pošto je ovo klon softvera sumnjam da sada reg.br. sor-a ima neku funkciju ;) zato evo mog broja pa kome treba nek' si registruje sor ! ..SOR 2.99.A EXEC Z3530777 ========
olr.156 djcorto,
> Mozda bi najbolje bilo da to cujemo od njega. Zasto jednostavno > ne predes na SDW, bar dok se ne resi pitanje autenticnog off > line reader-a za SEZAMNET, ako se tako sta uopste i planira > (bio bi red)? Bio bi red da svako ko hoce da bude, a usput i jeste, profesionalac, isprati zivot svog programa do kraja. Nigde u SORu ne pise da ne moze svako da ga koristi. Ono sto se pojavilo na PROu kao OLR je uzas neopevani, mene bi na njihovom mestu bilo sramota. To sto ne radi na XTu, obaska ;) Verovatno g. Zivotic nema vremena, sto je razumljivo, da bas svakom odgovara na mail, ali bi bilo PROFESIONALNO da se zna kakvo je stanje. Ovako njegovi KORISNICI, tj srpski ;) receno musterije sticu sliku o njemu kakvu on, kao prodavac usluga jednog BBSa verovatno ne zeli. Pitanje "zasto ne predjes na SDW" se logicki postavlja ako se podrazumeva da se radi u Win okruzenju. Nemoj sad neko da pita "Pa zar ne radi svako pod Windowsima ? " Ne radi. I ne treba ljude terati na nesto sto nece ili za sta ne vide potrebe. Za najmanje para treba slusati najvise muzike, te smatram (molim ispravku ako gresim) da i gospoda "ovde" i "tamo" treba da podju od pretpostavke da njihovim korisnicima Sezam NIJE glavni razlog posedovanja racunara, da ce za komunikaciju biti korisceno najmanje moguce resursa, kao i da korisnici jako dobro umeju da prepoznaju i razluce dobar od nasminkanog programa. Da sasvim pojasnim, za komunikacije koristim XT racunar koji imam, i suvise je dobar da bih ga menjao. U te svrhe je vise nego dobar. Ne isplati mi se da kupujem recimo 286 da bih mogao da pokrenem SPOR koji je takav i na 486 masini. Drugi racunar mi sluzi da zaradjujem i nelogicno je vreme te masine trositi na okretanje telefonskog broja, citanje poruka u OLRu i druge komercijalne aktivnosti. To moze da se radi i na XTu dok ona jaca masina zvace svoje. Sorry na duzini, mislim samo da se pravimo veci katolici od Pape, iliti Srbi od Slobe ;) Dobar programer ce da napravi program od najmanje K koji ce da radi najvise. Los programer ce da odusevljeno misem nacrta algoritam i pusti racunar da too prepise u kod. Cudna mi kupusa .... Hm, kako ono bese u Marfiju ? "Da se kuce zidaju kao sto se programi pisu, prvi detlic koji naidje bi srusio civilizaciju" ;) poruka i slicno.
olr.157 djcorto,
> Sto ovo nisi napisao na PRO-u ? Napisao sam zz-u mnogo gori mail, u kome se pominju bezobrazluk, "profesionalno" i slicno. Znam da ce ga to uzbuditi isto kao i Slobu demonstracije, ali bar nek se laje. ;) Cisto da i tebi i sebi udovoljim, okacicu ovo isto i tamo, samo kad uspem da ih dobijem :)))))))) Nocas sam, uz Rookie All Star Game, pustio cuvenog nam XTa zvanog Efraim da vrti. LM, posle 197 pokusaja, utakmica je bila gotova, meni se jako spavalo, a vezu nisam dobio, uprkos nekolicini zvonjenja (desetak), pogadjas, u prazno. Sounds sooo familiar ;) Zasto sve sto je lose mora svuda da bude isto .... mora da u marfiju ima nesto i o tome :))))))
olr.158 steva,
> prepoznaju i razluce dobar od nasminkanog programa. > da odusevljeno misem nacrta algoritam i pusti racunar da too > prepise u kod. Cudna mi kupusa .... SDW nije takav program, ako je ovo gore tvoje misljenje o njemu. Ako si samo opservirao generalno Windows programe, zaboravi.
olr.159 inferno,
Ů│ ˙ elem pošto je ovo klon softvera sumnjam da sada reg.br. sor-a ima neku Ů│ ˙ funkciju ;) zato evo mog broja pa kome treba nek' si registruje sor ! Ajmo sad isto to samo za SDW. :)
olr.160 sasa.m,
> Sorry na duzini, mislim samo da se pravimo veci katolici od > Pape, iliti Srbi od Slobe ;) Dobar programer ce da napravi ;) za Slobu . Što se tiče windows-a, ni ja nisam neki oduševljeni pristalica imajući u vidu njegovu brzinu, pouzdanost, itd. Svi programi koje koristim rade u DOS-u, osim SDW-a i solitera :)) . Ranije sam koristio SOR i nisam imao primedbe na njega. Posle sam prešao na SDW, svideo mi se, jer je stvoren za lenje ljude. Ali, ipak mislim da ovaj Sezam treba da ima svoj OLR i da naravno on bude pisan u DOS-u jer većina korisnika kao osnovni operativni sistem koristi još uvek DOS. Smatram takođe da je ova rasprava ovde jalova jer mi pišemo, a do onoga kome je upućeno ovo (verovatno) ne stiže. Jedino što možemo da tražimo je da nam uprava razreši dilemu oko SOR-a i odgovori da li se sprema novi OLR za SezamNet.
olr.161 valex,
>> sistem koristi još uvek DOS. Smatram takođe da je ova rasprava >> ovde jalova jer mi pišemo, a do onoga kome je upućeno ovo >> (verovatno) ne stiže. Jedino što možemo da tražimo je da nam >> uprava razreši dilemu oko SOR-a i odgovori da li se sprema >> novi OLR za SezamNet. Više puta je u ovoj konferenciji pisano o OLR aplikacijama koje su u pripremi. Preporučujem ti da pogledaš ranije poruke.
olr.162 guta,
#> Ajmo sad isto to samo za SDW. :) Za to čukni neki trocifreni broj, trebalo bi da radi.
olr.163 superhik,
=:> Ajmo sad isto to samo za SDW. :) E da stvarno... jeste da nikako ne uspevam da namestim YU slova takoda ga i ne koristim ali barem da imam 'registrovan'
olr.164 evlad,
Y> Napisao sam zz-u mnogo gori mail, u kome se pominju bezobrazluk, Y> "profesionalno" i slicno. Znam da ce ga to uzbuditi isto kao i Y> Slobu demonstracije, ali bar nek se laje. ;) Mene su počeli da zvezdiče, a bome i brata saxona :(( Istina jako boli ;) ili _neko_ jako osetljiv na sex-zam ;) Y> Game, pustio cuvenog nam XTa zvanog Efraim da vrti. LM, posle Y> 197 pokusaja, utakmica je bila gotova, meni se jako spavalo, a Y> vezu nisam dobio, uprkos nekolicini zvonjenja (desetak), Y> pogadjas, u prazno. Sounds sooo familiar ;) Ma, srediće to Dragana u ponedeljak (c) dejanr O;>>>
olr.165 payce,
Kako podesiti redosled konferencija u SDW-u?
olr.166 superhik,
Dajte ljudi pomagajte mi oko SDW-a... Naime, na sezamNet-u mi je setovan CP852 a u winu CP1250 (pod tim rasporedom vidim slova) međutim pri učitavanju poruka YU slova uopšte nemam !??! ;((
olr.167 dj.vlada,
D:\> Za to cukni neki trocifreni broj, trebalo bi da radi. NEEEE, ne radi, ja sam poslao poruku za .obj i rekao mi je TAJ "trocifreni" broj, osim ako ne zelis da radis sa 999 istih brojeva!!!! ;)
olr.168 dj.vlada,
D:\> Kako podesiti redosled konferencija u SDW-u? Ne moze to, nadaj se da ce biti u nekoj novoj verziji, ej, ljudi, ajde napisite mail za .obj da napravi novu verziju, i gurnite ideje, ko zna mozda uspe :))) A moja ideja bi bila da posto nigde u SDW-u nisam nasao komandu za pisanje poruke (ne, ne zelim da odgovorim) ne za nekoga nego za sve, nazalost, to se moze uraditi komandom "unos komande u exec", ali onda treba ON-LINE da pisete poruku, a to je....tuzno, nego mozda ja nisam otkrio kako se to radi!
olr.169 dj.vlada,
D:\> Dajte ljudi pomagajte mi oko SDW-a... D:\> Naime, na sezamNet-u mi je setovan CP852 a u winu CP1250 (pod D:\> tim rasporedom vidim slova) medutim pri ucitavanju poruka YU D:\> slova uopste nemam !??! ;(( Pa udji u podesavanja, pa izaberi CP i gotovo, tacka!
olr.170 inferno,
Ů│ ˙#> Ajmo sad isto to samo za SDW. :) Ů│ ˙ Ů│ ˙ Za to čukni neki trocifreni broj, trebalo bi da radi. Probao. :(
olr.171 djcorto,
> SDW nije takav program, ako je ovo gore tvoje misljenje o > njemu. Nije, da sam mislio da je takav napisao bih :) SDW je sasvim OK program koji lepo radi - ako koristis Windows :) SDW je pomenut u drugom kontekstu, kao cesto koriscen OLR u Windows okruzenju. > Ako si samo opservirao generalno Windows programe, > zaboravi. Ma ne programe, ne nastau oni sami od sebe, nego popularan nacin programiranja. Vec sam zaboravio :)
olr.172 severian,
> D:\> Kako podesiti redosled konferencija u SDW-u? > > Ne moze to, nadaj se da ce biti u nekoj novoj verziji, ej, ljudi, ajde > napisite mail za .obj da napravi novu verziju, i gurnite ideje, ko zna Naravno da može. Edituj datoteku SDW.ORD u SDW direktorijumu.
olr.173 djcorto,
> Mene su poceli da zvezdice, a bome i brata saxona :(( Jel ? ;) Niste dovoljno veliki profesionalci ? O;) > Ma, sredice to Dragana u ponedeljak (c) dejanr O;>>> E, pa, nije ;) OD pomenute noci, "PRO" nikako da dobijem, dok sam ovde imao par sasvim NoRmaLnih ;) sesija. Cak je i Crash Recovery proradio, neverovatno ! Taman kad pomislih da je sve u redu, danas pucam k'o lonce prilikom zahtevne operacije slanja exec-a ;) So, onu poruku tamo ces jos da pricekas, bar dok mi konvertor za SOR ne proradi na XTu ;) Izgleda mi da mu fali memorije ... Al' samo dosadan sa XTom :))))))
olr.174 sasa.m,
> pisete poruku, a to je....tuzno, nego mozda ja nisam otkrio kako se to Stvarno tužno. Pored oblačića na koji redovno klikćeš, imaš olovku (prevrnuta stolica i Sneško Belić ;)) koja služi za slanje poruke u konferenciju/temu u kojoj se trenutno nalaziš. To je valjda to ako sam te pravilno shvatio. Može isto to i na kombinaciju alt-W ili izborom opcije "Pisanje poruke" iz menija slanje. Uostalom, pročitaj uputstvo, nije džabe pisano.
olr.175 sasa.m,
> Kako podesiti redosled konferencija u SDW-u? Imaš fajl sdw.ord u direktorijumu. U njemu ispišeš redosled konferencija i tema, ako ti se postojeći ne dopada.
olr.176 sasa.m,
> Naime, na sezamNet-u mi je setovan CP852 a u winu CP1250 (pod I kod mene ista situacija sa kodnim rasporedima, i kada tako setujem u SDW-u umesto yu slova stoje kuke&kvake. Zato sam podesio u SDW-u i windows i sezam kodni raspored na 1250. Čudno, ali radi.
olr.177 guta,
#> Probao. :( Onda se molto izvinjavam... To mi je ostalo u sećanju (beše 319), a nije mi izgleda ostalo mnogo ;) No, onda se valjda može pisati .obj-u...
olr.178 babbage,
>=>> Bio bi red da svako ko hoce da bude, a usput i jeste, >=>> profesionalac, isprati zivot svog programa do kraja. Nigde u >=>> SORu ne pise da ne moze svako da ga koristi. Ono sto se pojavilo Izvini, da li si ti uopšte okrenuo uputstvo SORa? Lepo piše da imaš pravo da koristiš SOR zato što si korisnik Sezama. Pošto sada Sezam više nije Sezam nego je SezamNET, ti uopšte nemaš pravo ni da koristiš program, a kamoli da _zahtevaš_ registraciju. Inače, ako ti ovo zvuči glupo, samo da znaš (verovao ili ne): da se ovo događa u USA, ZZ bi imao svako pravo da te tuži jer javno priznaješ da koristiš program protivno uslovima koji su navedeni u propratnoj dokumentaciji i time kršiš autorska prava. Na (ne)sreću, ovo nije Amerika... Babbage
olr.179 crncic,
>> Ů│ ˙ Za to čukni neki trocifreni broj, trebalo bi da radi. >> Probao. :( 319.
olr.180 dpredovic,
> A moja ideja bi bila da posto nigde u SDW-u nisam nasao komandu za pisanje > poruke (ne, ne zelim da odgovorim) ne za nekoga nego za sve, nazalost, to Nažalost, svi čitamo sve tvoje poruke... Imaš još jedan ignore.
olr.181 gerber,
YR>*> imaš pravo da koristiš SOR zato što si korisnik Sezama. Pošto YR>*> sada Sezam više nije Sezam nego je SezamNET, ti uopšte nemaš YR>*> pravo ni da koristiš program, a kamoli da _zahtevaš_ registraciju. To onako definitivno? Bez da se zna da li je teoretski program dozvoljen za korišćenje samo korisnicima sistema čiji je vlasnik i autor programa, ili je dozvoljen za korišćenje korisnicima Sistema za Modemske Komunikacije časopisa Računari? A to možemo znati samo ako smo upoznati sa onim što piše (ako nešto o tome i piše) u "razlaznom" dogovoru. Sve ovo, naravno, samo teoretski, jer zzivotic ne brani upotrebu programa nikome. Barem do sada.
olr.182 dbambi,
=>> D:\> Kako podesiti redosled konferencija u SDW-u? => Naravno da mo`e. Edituj datoteku SDW.ORD u SDW direktorijumu. SDW.ORD kod mene izgleda kao suza, ali u spisku tema u SDW-u vlada haos.Pokušavao sam mnoge stvari, ali ne vredi.Supers reče da je SDW "zbunjen" brojevima (ili nedostatkom brojeva) kod tema u novom softveru. Imaš li neko rešenje za ovo ? Bambi
olr.183 olio,
Zasto ne radi komanda u SDW-u "Osvezavanje spiskova svih tema".?? Pozdrav Oliver.
olr.184 banga,
>> Naime, na sezamNet-u mi je setovan CP852 a u winu CP1250 (pod > u SDW-u umesto yu slova stoje kuke&kvake. Zato sam podesio u > SDW-u i windows i sezam kodni raspored na 1250. Cudno, ali > radi. I mene bas cudi :)
olr.185 bivanisevic,
> Pa udji u podesavanja, pa izaberi CP i gotovo, tacka! Malo sutra. To neće da radi ni kod mene. Kad sam postavio isto pitanje na Net-u inferno (čini mi se) mi je rekao da instaliram font koji stiže uz SDW. Uradih to i dobih slova kao za polu slepe ljude (ogromna su). Ukoliko smanjim veličinu fonta sa 16pt na 10pt svaki red je po vertikali vidljiv samo do pola.
olr.186 dj.vlada,
D:\> Naravno da moze. Edituj datoteku SDW.ORD u SDW direktorijumu. Nisam primetio tu datoteku, a meni se cini vrlo zadovoljnim ovakav redosled!
olr.187 djcorto,
> Mene su poceli da zvezdice, a bome i brata saxona :(( Jel ? ;) Niste dovoljno veliki profesionalci ? O;) > Ma, sredice to Dragana u ponedeljak (c) dejanr O;>>> E, pa, nije ;) OD pomenute noci, "PRO" nikako da dobijem, dok sam ovde imao par sasvim NoRmaLnih ;) sesija. Cak je i Crash Recovery proradio, neverovatno ! Taman kad pomislih da je sve u redu, danas pucam k'o lonce prilikom zahtevne operacije slanja exec-a ;) So, onu poruku tamo ces jos da pricekas, bar dok mi konvertor za SOR ne proradi na XTu ;) Izgleda mi da mu fali memorije ... Al' samo dosadan sa XTom :))))))
olr.188 cnenad,
=> D:\> Kako podesiti redosled konferencija u SDW-u? => Ne moze to, nadaj se da ce biti u nekoj novoj verziji, ej, ljudi, ajde Datoteka SDW.ORD u njegovom direktorijumu se izmeni ASCII editorom. => napisite mail za .obj da napravi novu verziju, i gurnite ideje, ko zna => mozda uspe :))) Postajete dosadni sa ovim. Čovek je rekao da ga ne interesuje dalji rad na ovom softveru. Pa umesto da kukumavčite, neka neko sedne i započne sa pisanjem. Već vam je mesec dana uzalud prošlo a možda bi se već formirala neka ALPHA verzija. => A moja ideja bi bila da posto nigde u SDW-u nisam nasao komandu za pisanje => poruke (ne, ne zelim da odgovorim) ne za nekoga nego za sve, nazalost, to ???? ALT-W ili Klik na toolbar - olovkicu. Nije ovo SET NET i ovde ne treba unositi za poruku kao ime ALL. Poruka će otići kao da si je ti napisao a videće je svi ostali (koji nemaju IGNORE na tebe ;) i koji prate konf. i temu u koju si je poslao. SNo4SDW == 319
olr.189 cnenad,
=> Naime, na sezamNet-u mi je setovan CP852 a u winu CP1250 (pod => tim rasporedom vidim slova) međutim pri učitavanju poruka YU => slova uopšte nemam !??! ;(( Oš' li ti SDW-u staviti da koristi font po CP852 i zakrpiti GDI na dotični ? Druga, mnogo bolja varijanta je, da celu bazu izvezeš u ASCII, konvertuješ u CP1250, taj raspored podesiš na SEZAM-u i završiš priču po ovom pitanju.
olr.190 dj.vlada,
D:\> Stvarno tuzno. Pored oblacica na koji redovno klikces, imas olovku D:\> (prevrnuta stolica i Snesko Belic ;)) koja sluzi za slanje poruke u D:\> konferenciju/temu u kojoj se trenutno nalazis. To je valjda to ako D:\> sam te pravilno shvatio. Moze isto to i na kombinaciju alt-W ili D:\> izborom opcije "Pisanje poruke" iz menija slanje. Uostalom, procitaj D:\> uputstvo, nije dzabe pisano. Hvala, nisam procitao uputstvo, a do sada sam samo odgovarao na poruke, hvala!
olr.191 pingvin,
:: Ne moze to, nadaj se da ce biti u nekoj novoj verziji, ej, ljudi, ajde :: napisite mail za .obj da napravi novu verziju, i gurnite ideje, ko zna Ako mu se ponudi izvesna suma novca po korisniku, možda se i prihvati posla. Ja bih stvarno bio spreman da platim neku relanu cenu, jer program zlata vredi :-) :: mozda uspe :))) A moja ideja bi bila da posto nigde u SDW-u nisam nasao :: komandu za pisanje poruke (ne, ne zelim da odgovorim) ne za nekoga nego za :: sve, nazalost, to se moze uraditi komandom "unos komande u exec", ali onda :: treba ON-LINE da pisete poruku, a to je....tuzno, nego mozda ja nisam Probaj Alt-W
olr.192 severian,
> SDW.ORD kod mene izgleda kao suza, ali u spisku tema u SDW-u vlada > haos.Pokušavao sam mnoge stvari, ali ne vredi.Supers reče da je SDW > "zbunjen" brojevima (ili nedostatkom brojeva) kod tema u novom > softveru. > > Imaš li neko rešenje za ovo ? Kada u datoteci SDW.ORD na kraju imena svake konferencije staviš dvotačku (":"), željeni redosled biva interpretiran ok, OSIM za temu SEZAM:razno. Kod ovoga nema pomoći...
olr.193 djcorto,
> Izvini, da li si ti uopste okrenuo uputstvo SORa? Lepo pise da > imas pravo da koristis SOR zato sto si korisnik Sezama. Ne pise kog Sezama .... > Posto > sada Sezam vise nije Sezam nego je SezamNET, ti uopste nemas > pravo ni da koristis program, a kamoli da _zahtevas_ > registraciju. Nije tacno. Kao prvo, ZAMOLIO sam zz-a da mi posalje STARI reg broj jer mi je STARI SOR poginuo zajedno sa parcetom diska. To je, inace, i uradio, pre neki dan, i ovde se zahvaljujem. Istom prilikom bi mi, verovatno, skrenuo paznju da nemam pravo da koristim SOR. To sto racunar koji koristim za komunikacije ne moze da sazvace OLR PRO-a svakako nije niciji problem osim moj, uz konstatacije iz prethodnih poruka. Kao drugo, prilikom pojave ovog softvera na NET-u EKSPLICITNO je receno da je sa autorom SORa dogovoreno da se isti SME koristiti. Kao trece,, u uputstvu za SOR pise da je Freeware, a isto se ne moze ograniciti na datu grupu ljudi. U tom slucaju podleze Shareware pravilima. Kao cetvrto, zz da ima potrebu moze da se "brani" i sam - ne znam cemu tako zestoka advokatura sa tvoje strane. Molio bih i nekoga iz Uprave da prokomentarise, kad je vec potegnuta tema?
olr.194 djcorto,
> Nisam primetio tu datoteku, a meni se cini vrlo zadovoljnim > ovakav redosled! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Da li ti citas sta pises ? I sta imas iz srpskog ? ;)
olr.195 evlad,
Y>> Mene su poceli da zvezdice, a bome i brata saxona :(( Y> Y> Jel ? ;) Niste dovoljno veliki profesionalci ? O;) autsajderi 100% Y> E, pa, nije ;) OD pomenute noci, "PRO" nikako da dobijem, dok e pa jeste ;), samo ne piše u koji ponedeljak i koja dragana ;))
olr.196 supers,
>> haos.Pokušavao sam mnoge stvari, ali ne vredi.Supers reče da je SDW >> "zbunjen" brojevima (ili nedostatkom brojeva) kod tema u novom >> softveru. Jedino logično objašnjenje koje meni pada na pamet je da sezam:razno nije korektno sortiran zbog broja teme 32...
olr.197 aleck,
# SDW.ORD kod mene izgleda kao suza, ali u spisku tema u SDW-u vlada # haos.Pokušavao sam mnoge stvari, ali ne vredi.Supers reče da je SDW # "zbunjen" brojevima (ili nedostatkom brojeva) kod tema u novom # softveru. U uputstvu za SDW(tamo gde se spominje sdw.ord) stoji i da u dotičnoj datoteci ne sme da bude nikakvih space-ova,tab-ova i bilo kakvih dodatnih znakova.Znači:kucaš ime konferencije za koju želiš da bude prva(počev od prve pozicije u 1. redu) i odmah iza zadnjeg znaka ide Enter i opet sve tako dok ne iskucaš sve konferencije. Evo primer moje verzije sdw.ord : NEWS PRIVATE GROUP SEZAMNET RACUNARI PCPRESS KOMUNIKACIJE.9 PCOS.6 PCHARD.6 PCUSER.4 PCUTIL.4 PCPROG.6 AMIGA.2 IGRE.3 FORUM.16 CIVILIZACIJA.9 EXTRA.9 MUZIKA.2 VICEVI.4 MALI.OGLASI
olr.198 lexus,
=> Nisam primetio tu datoteku, a meni se cini vrlo zadovoljnim ovakav => redosled! I moj redosled je potpuno zadovoljan. ;))
olr.199 inferno,
Ů│ ˙#> Probao. :( Ů│ ˙ Ů│ ˙ Onda se molto izvinjavam... To mi je ostalo u sećanju (beše 319), a nije Ů│ ˙ mi izgleda ostalo mnogo ;) No, onda se valjda može pisati .obj-u... 319 je upalilo. :)
olr.200 crncic,
>> Al' samo dosadan sa XTom :)))))) Mislim da je krajnje vreme da ga digneš na 286, zbog SORa bar O:)
olr.201 fancy,
ŮŢ>=> Naime, na sezamNet-u mi je setovan CP852 a u winu CP1250 (pod ŮŢ>=> tim rasporedom vidim slova) međutim pri učitavanju poruka YU ŮŢ>=> slova uopšte nemam !??! ;(( ŮŢ> Oš' li ti SDW-u staviti da koristi font po CP852 i zakrpiti GDI na ŮŢ> dotični ? ŮŢ> Druga, mnogo bolja varijanta je, da celu bazu izvezeš u ASCII, ŮŢ> konvertuješ u CP1250, taj raspored podesiš na SEZAM-u i završiš priču po ŮŢ> ovom pitanju. Malo pažnje, ovde ću u dve reči napisati kako raditi sa CP852 na Sezamu i CP1250 u Windows. * Stvar je zapravo jednostavna: SDW, kao i svaki Win software radi sa CP1250 fontovima (tj. trebalo bi :) i zato FONTOVE KOJE DOBIJETE UZ SDW napravite za CP1250. U "podešavanjima" stavite Sezam kodni raspored CP852 i Win kodni raspored CP1250. Još je samo bitno da čekirate "desno" opciju: "Konverzija pri prenošenju u clipboard", i to je to. * Izaberite kwik ili hertz za font "TEKST" i ms sans serif kao "status" i to bi trebalo da bude to. Eventualno, može hertz da ide i u status. Otegle se dve reči, ali se nadam da je vredelo..:)
olr.202 fancy,
ŮŢ> potegnuta tema? Ne bi trebalo da bude problema sa korišćenjem SOR230 kao ni sa registracijom kod Zorana Životića tim pre što dosta ljudi koriste isti OLR i za praćenje konferencija na Sezam Pro-u, uz konvertor, naravno.
olr.203 dj.vlada,
D:\>> Nisam primetio tu datoteku, a meni se cini vrlo zadovoljnim D:\>> ovakav redosled! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! D:\> D:\> Da li ti citas sta pises ? I sta imas iz srpskog ? ;) Ispravka: vrlo zadovoljavajucim!
olr.204 djcorto,
> Mislim da je krajnje vreme da ga dignes na 286, zbog SORa bar > O:) Nema sanse :)
olr.205 jegor,
> pristalica imajuci u vidu njegovu brzinu, pouzdanost, itd. Svi > programi koje koristim rade u DOS-u, osim SDW-a i solitera :)) . > Ali, ipak mislim da ovaj Sezam treba da ima svoj OLR i da naravno on > bude pisan u DOS-u jer vecina korisnika kao osnovni operativni > sistem koristi jos uvek DOS. Smatram takode da je ova rasprava A ti si, naravno, obisao vecinu korisnika i utvrdio da ta vecina prezire Windowse i obozava DOS?!? Zar nije postenije da kazes npr. da svi moraju da imaju DOS, koristili Win ili ne? U svakom slucaju voleo bih da vidim i jednu i drugu verziju, pa da onda odlucim sta cu.
olr.206 djcorto,
> da svi moraju da imaju DOS, koristili Win ili ne? U svakom > slucaju voleo bih da vidim i jednu i drugu verziju, pa da onda > odlucim sta cu. Poceo sam (donekle) ovu celu pricu. Poenta je da, ako bude novog OLR-a ( a trebalo bi da ga bude ) isti MORA da radi na sivacoj masini, ako ona ima Intelov procesor. Tacka. Ako ce i na tome da radi, na svemu jacem ce da leti. Praviti OLR koji je spor i zahteva mnogo od masine (kao postojeca verzija na PRO-u) i pri tome se pravdati vremenom, vladavinom WIN monopola i slicnim, za mene (a vidim i druge) nije opravdanje. No, neki ovde zaduzeni za softver svojevremeno spakovase tetris u manje od 100k, pa ne sumnjam u povoljan ishod :) Kao sto rece prethodnik, korisnik mora da ima mogucnost da se odluci. Ni u skupom profi softveru nije prijatno kada si primoran da malne kupis novi racunar da bi radio sa necim, a kamoli kada te OLR "prmorava" na tako nesto.
olr.207 banga,
> registracijom kod Zorana Zivotica tim pre sto dosta ljudi > koriste isti OLR i za pracenje konferencija na Sezam Pro-u, uz > konvertor, naravno. Pa koriste oni koji nisu bas najveci mazohisti (mislim .sima new2old6) Mazhisti i dalje Beta testiraju S(P)OR. BTW S(P)OR 2.0 (podseca na Netscape Gold) Beta testiraju i dalje privilegovani korisnici koji u prvom beta testiranju uopste nisu primetili da fali reference rezim :) Znam da nije korektno, ali nisam izdrzao
olr.208 superhik,
Molim malo pažnje... Uz malo sreće (više pameti) montirao sam SDW i ceo problem je bio sledeći: u gomili fontova koje imam u Win-u uvek sam uzimao 'moje' fontove... koje sdw (nažalost) nije prepoznao... svi problemi sa YU slovima su nestali kada sam izabrao neki njegov font :) Znači, svim onima koji bi prešli na SDW jedno upozorenje KORISTITE SDW FONTOVE!
olr.209 superhik,
=:> Ako mu se ponudi izvesna suma novca po korisniku, možda se i =:> prihvati posla. Ja bih stvarno bio spreman da platim neku =:> relanu cenu, jer program zlata vredi :-) Bogami, nisi jedini... koliko vidim po conf. dosta ljudi bi 'odrešilo kesu', a pošto tebe Pingvin plaća ja dolazim kod tebe da to 'po srpski' iskopiram ;)))))
olr.210 djcorto,
> da svi moraju da imaju DOS, koristili Win ili ne? U svakom > slucaju voleo bih da vidim i jednu i drugu verziju, pa da onda > odlucim sta cu. Poceo sam (donekle) ovu celu pricu. Poenta je da, ako bude novog OLR-a ( a trebalo bi da ga bude ) isti MORA da radi na sivacoj masini, ako ona ima Intelov procesor. Tacka. Ako ce i na tome da radi, na svemu jacem ce da leti. Praviti OLR koji je spor i zahteva mnogo od masine (kao postojeca verzija na PRO-u) i pri tome se pravdati vremenom, vladavinom WIN monopola i slicnim, za mene (a vidim i druge) nije opravdanje. No, neki ovde zaduzeni za softver svojevremeno spakovase tetris u manje od 100k, pa ne sumnjam u povoljan ishod :) Kao sto rece prethodnik, korisnik mora da ima mogucnost da se odluci. Ni u skupom profi softveru nije prijatno kada si primoran da malne kupis novi racunar da bi radio sa necim, a kamoli kada te OLR "prmorava" na tako nesto.
olr.211 cnenad,
=> Kada u datoteci SDW.ORD na kraju imena svake konferencije staviš => dvotačku (":"), željeni redosled biva interpretiran ok, OSIM za temu A i nije baš tako neophodno, radi i bez toga. Mnogo veći problem je što prvo čitam REPLY pa onda original poruku. :(
olr.212 cnenad,
=> prvom beta testiranju uopste nisu primetili da fali reference rezim :) Sledeći put pažljivo pročitaj poruku ZZ-a na PRO-u u kojoj je lepo objasnio da je nedostatak REFERENCE režima odmah primećen i prosleđen kao prva zamerka. Zašto to nije ugrađeno, pitaj onoga ko treba, tj. nekoga iz razvojnog tima SORPRO-a a ne beta testere i nemoj da širiš dezinformacije bez potrebe.
olr.213 djcorto,
> Poceo sam (donekle) ovu celu pricu. Izvinjavam se na duplom execu.
olr.214 space.ace,
\\* Hvala, nisam procitao uputstvo, a do sada sam samo odgovarao na \\* poruke, hvala! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! A jel moraš da odgovaraš na SVAKU poruku?!!?!? P.S. Jel' ovo ignore ne radi?
olr.215 pingvin,
:: Bogami, nisi jedini... koliko vidim po conf. dosta ljudi bi :: 'odrešilo kesu', a pošto tebe Pingvin plaća ja dolazim kod tebe :: da to 'po srpski' iskopiram ;))))) Ako ga platim ne nadaj se da ćeš ga dobiti.
olr.216 sasa.m,
> A ti si, naravno, obisao vecinu korisnika i utvrdio da ta vecina > prezire Windowse i obozava DOS?!? Zar nije postenije da kazes npr. > da svi moraju da imaju DOS, koristili Win ili ne? U svakom slucaju > voleo bih da vidim i jednu i drugu verziju, pa da onda odlucim sta cu. Nisam obišao većinu korisnika, ali je poznata naša situacija u kojoj mali broj ljudi ima para da kupuje stalno nove mašine, a oni ostali su primorani da rade na starim i prastarim mašinama i koriste najmanje zahtevan operativni sistem. Pošto se CP/M odavno ne koristi, to je, silom prilika, DOS. Zašto svi moraju da imaju DOS? Windows postoji u raznim verzijama koje mogu da se instaliraju bez DOSa. Ovde je reč o operativnim sistemima, a ne tzv. DOS ekstenderima. E, kod njih moraš da imaš DOS.
olr.218 djcorto,
Evo najnovijeg siminog konvertora za PRO, radi na XTu ;) Probano. Imao sam samo problem sa obavestenjem da je "Poruku ponistio moderator". Posle rucne ispravke sve je bilo OK. new2oldx.zip
olr.219 spantic,
> Netscape Gold) Beta testiraju i dalje privilegovani korisnici koji u > prvom beta testiranju uopste nisu primetili da fali reference rezim :) Naravno da jesu, ali nije izmenjeno.
olr.220 supers,
>>> Poceo sam (donekle) ovu celu pricu. >> >> Izvinjavam se na duplom execu. Upravo, kada će kontrola poslatih poruka? Na SezamProu ovakvog šuam ne može da bude (osim u mailu i grupama ;) )
olr.221 djcorto,
> to je, silom prilika, DOS. Zasto svi moraju da imaju DOS? > Windows postoji u raznim verzijama koje mogu da se instaliraju > bez DOSa. Ovde Raznim ? Koliko ja znam, samo NT. Donekle i uslovno, 95. I jedan i drugi za rad zahtvaju najmanje 486/100 i 8 tj 32MB RAM. Ni slucajno ovdasnji prosek ... Pre nego sto se neko pomami, i pocne da mi prica o 386SX, rekao sam RAD, ne pokretanje. Pricamo o potrebi da OLR moze da radi na svemu .... steta bi bilo gubiti korisnike samo zato sto autor(i) OLRa glume Microsoft ;)
olr.222 babbage,
>=>> To onako definitivno? Bez da se zna da li je teoretski >=>> program dozvoljen za korišćenje samo korisnicima sistema Morao bi se videti dogovor o raskidu. Mada, pošto je po- vučen osnovni softver Sezama, pretpostavljam da na SOR nije obraćane neka posebna pažnja. >=>> Sve ovo, naravno, samo teoretski, jer zzivotic ne brani >=>> upotrebu programa nikome. Barem do sada. ZZ ne brani, a i ako bi se odlučio da brani, ne bi ništa postigao. Šta da radi, da tuži BIGZ, ili sve ljude koji su koristili SOR bez dozvole? To može na zapadu, kod nas bi ga sudija samo blagosažaljivo pogledao i rekao "eh, sinko, nemaš ti pojma kakve stvari se dešavaju kod nas, a ti bi da tužiš zbog autorskih prava...". Babbage
olr.223 babbage,
>=>> Kao prvo, ZAMOLIO sam zz-a da mi posalje STARI reg broj jer mi >=>> je STARI SOR poginuo zajedno sa parcetom diska. To je, inace, i Kao prvo, ja nisam zamerio nikome što se SOR koristi, rekao sam samo kako bi to moglo da izgleda u nekoj državi. Pošto mi nemamo državu, ne moramo da se patimo oko toga. Stari SOR koristim i ja, za pregled poruka i sa NETa i sa PROa, a registarski broj nisam tražio samo zato što me mrzi. Cela moja priča je u kontekstu "Čovek vam je to dao bes- platno, a vi ga ovde ispljuvaste za neprofesionalnost, nebrigu, itd.". Kapiraš? >=>> Kao trece,, u uputstvu za SOR pise da je Freeware, a isto se ne >=>> moze ograniciti na datu grupu ljudi. U tom slucaju podleze >=>> Shareware pravilima. Uputstvo za SOR: ╔═════════════════════════════════════════╗ ║ Ovaj program preuzimate besplatno kao ║ ║ redovan član Sezama i namenjen je ║ ║ isključivo vašoj ličnoj upotrebi. ║ ╚═════════════════════════════════════════╝ >=>> Kao cetvrto, zz da ima potrebu moze da se "brani" i sam - ne >=>> znam cemu tako zestoka advokatura sa tvoje strane. Cim neko kaze nesto u korist nekoga, on ga advokatiše, je li? Mene izuzetno nerviraju nadobudni ljudi koji misle da im je sve dato po pravu rođenja, pa sad oni mogu da viču i da se deru na svakoga ko ne radi kako je njima po volji. Ja sam naveo šta bi ZZ _mogao_ da uradi da živi u nekoj državi, čisto u reply optu- žbama o neprofesionalnosti. Kada neko bude tako neosnovano i glasno vređao mene na nekom mestu koje očigledno ne pratim, nadam se da će se naći neko da odgovori ovako. Da li ti je sad jasnije? Babbage
olr.224 pingvin,
:: slucajno ovdasnji prosek ... Pre nego sto se neko pomami, i pocne :: da mi prica o 386SX, rekao sam RAD, ne pokretanje. Ja ozim 95 na 386 DX/33/8 i nije da nisam zadovoljan performansama.
olr.225 armitage,
> Zasto ne radi komanda u SDW-u "Osvezavanje spiskova > svih tema".?? Zato što novi softver ne podržava CDIR komandu. Potrebno je da nakon poziva komande iz SDW-a, u potom generisanom execu CDIR zameniš sa CLOSE pa DIR. (pozoveš DIR kada si van konferencija) Armitage
olr.226 djcorto,
> Ja ozim 95 na 386 DX/33/8 i nije da nisam zadovoljan > performansama. A sta vozis pod 95?
olr.227 djcorto,
> zbama o neprofesionalnosti. Kada neko bude tako neosnovano i > glasno vredao mene na nekom mestu koje ocigledno ne pratim, > nadam se da ce se naci neko da odgovori ovako. Da li ti je sad > jasnije? Jeste. Odogovorio sam ti i na PRO-u, ali cu i ovde. Zz-a nisam vredjao. Ako ponovo procitas moje poruke, videces da sam njegovo neodgovaranje, s obzirom na to o kome se radi, smatrao neprofesionalnim. Posle onog neprijatnog maila i poruke ovde na koju si zustro odgovorio, brojevi su stigli. Zasto ne i ranije, pa nikom nista? Ako se zz ili ti osecate licno pogodjenim, izvinjavam se. O tome koja se mesta prate a koja ne, nemojmo. To vec zalazi u politiku. Svakako da zainteresovani prate sva mesta, kao sto i ti saljes iste poruke ovde i na PRO, a to ne navodis. Jos jednom, smatram tvoju reakciju sustinski donekle ispravnom (zastita softvera, domaceg autora, coveka koga cenis) ali nacin i blagi zar koji je poceo da plamsa nepotrebnim. Jako dobro pazim da ne pisem nista sto coveku i u oci ne bih rekao, i stojim iza napisanog uvek.
olr.228 sasa.m,
> Raznim ? Koliko ja znam, samo NT. Donekle i uslovno, 95. I jedan Pa, mislio sam na NT i 95. To je više od jedne verzije, znači ima raznih verzija ;) A može i sledeća varijanta: Instaliraš OS/2, na njemu instaliraš program koji se zove Windows for OS/2 (za ovo sam video reklamu u stranom časopisu) i voziš windows aplikacije bez DOS-a ;) Hteo sam da kažem da ne mora DOS da bi instalirao windows. To je korisnik koga sam citirao rekao. > i drugi za rad zahtvaju najmanje 486/100 i 8 tj 32MB RAM. Ni Pa, nije baš tako crno, može i 386 sa 8 MB memorije. Bitan je RAM. > Pricamo o potrebi da OLR moze da radi na svemu .... steta bi > bilo gubiti korisnike samo zato sto autor(i) OLRa glume > Microsoft ;) Ma, slažem se. I ja mislim da OLR treba da radi i na najslabijoj mašini koja postoji, makar bio to TIM-011. Samo hoću da kažem da je moj lični izbor SDW, ali ne zato što radi pod windows-om, već zato što pruža komfor u radu. Da postoji za DOS, prvi bih ga instalirao. A i ti zapeo sa tim XT-om... :))
olr.229 vlad,
> Hvala, nisam procitao uputstvo, a do sada sam samo odgovarao na E, sad bi mogao da obrnes redosled poteza pa da prvo malo citas uputstva, bonton.txt, stare konferencije i tome slicno, a i citanje svega drugog ti ne bi skodilo. Posle mozes opet da pises i odgovaras, ako budes imao sta. Ako ovako nastavis tvoje odgovore uskoro niko nece citati, a neces imati ni koga da pitas.
olr.230 pingvin,
:: slucajno ovdasnji prosek ... Pre nego sto se neko pomami, i pocne :: da mi prica o 386SX, rekao sam RAD, ne pokretanje. Ja ozim 95 na 386 DX/33/8 i nije da nisam zadovoljan performansama.
olr.231 dj.vlada,
D:\>> Hvala, nisam procitao uputstvo, a do sada sam samo odgovarao na D:\> D:\> E, sad bi mogao da obrnes redosled poteza pa da prvo malo citas D:\> uputstva, bonton.txt, stare konferencije i tome slicno, a i citanje D:\> svega drugog ti ne bi skodilo. Posle mozes opet da pises i odgovaras, D:\> ako budes imao sta. Ako ovako nastavis tvoje odgovore uskoro niko nece D:\> citati, a neces imati ni koga da pitas. Da...potrazio sam bonton.txt i ostalo, ali ga nema u sezam direktorijumu niti nikakvom poddirktorijumu, nadam se da ce to uskoro biti...:~(
olr.232 vlad,
> Da...potrazio sam bonton.txt i ostalo, ali ga nema u sezam > direktorijumu niti nikakvom poddirktorijumu, nadam se da ce to > uskoro biti...:č( Evo ti nekoliko saveta za "prvu pomoc", dok ne nadjes bonton: Procitaj malo starih poruka iz konferencija i obrati paznju na sadrzaj. Videces da se ljudi (uglavnom) trude da njihova poruka bude svima jasna i da, ako se ne radi o pitanju, nosi neku korisnu informaciju za ostale korisnike. Takodje ces primetiti da poruke onih koji salju besmislena i neartikulisana pitanja i misle da treba bas po svakom pitanju da iznesu svoje (opet neartikulisano) misljenje, ostaju bez odgovora ili budu ismejane, kritikovane... Poruke licnog tona i sadrzaja upucuj na mail. Ono sto se tice samo dvojice korisnika ostali ne treba ni da citaju. Obrati paznju na jezik i izrazavanje. Jasno i gramaticki ispravno napisanu poruku ce procitati i razumeti mnogo vise korisnika. Oni sa malo vise strpljenja ce te upozoriti na nemustost izraza, a vecina ce jednostavno preskociti nejasnu i zbrkano napisanu poruku. Koristi off line reader (SOR). Tako ces poruke moci bolje da osmislis i razmislis o njima pre nego sto ih posaljes. Svedi citate na neophodnu meru, ali nemoj potpuno da ih izbacis. Odgovor na poruku ne salji kao novu poruku jer se nece znati kome i na sta odgovaras. Ne potpisuj poruke, ne kaci tagove, i uopste, ne opterecuj poruku nepotrebnim balastom.
olr.233 djcorto,
> Ja ozim 95 na 386 DX/33/8 i nije da nisam zadovoljan > performansama. A sta vozis pod 95?
olr.234 djcorto,
> zbama o neprofesionalnosti. Kada neko bude tako neosnovano i > glasno vredao mene na nekom mestu koje ocigledno ne pratim, > nadam se da ce se naci neko da odgovori ovako. Da li ti je sad > jasnije? Jeste. Odogovorio sam ti i na PRO-u, ali cu i ovde. Zz-a nisam vredjao. Ako ponovo procitas moje poruke, videces da sam njegovo neodgovaranje, s obzirom na to o kome se radi, smatrao neprofesionalnim. Posle onog neprijatnog maila i poruke ovde na koju si zustro odgovorio, brojevi su stigli. Zasto ne i ranije, pa nikom nista? Ako se zz ili ti osecate licno pogodjenim, izvinjavam se. O tome koja se mesta prate a koja ne, nemojmo. To vec zalazi u politiku. Svakako da zainteresovani prate sva mesta, kao sto i ti saljes iste poruke ovde i na PRO, a to ne navodis. Jos jednom, smatram tvoju reakciju sustinski donekle ispravnom (zastita softvera, domaceg autora, coveka koga cenis) ali nacin i blagi zar koji je poceo da plamsa nepotrebnim. Jako dobro pazim da ne pisem nista sto coveku i u oci ne bih rekao, i stojim iza napisanog uvek.
olr.235 crncic,
>> A jel moraš da odgovaraš na SVAKU poruku?!!?!? >> P.S. Jel' ovo ignore ne radi? Pa radi, ali ne kako bi trebalo... :( Ja ga i dalje vidim, zato što ti udaraš reply na njega ;)
olr.236 sjocic,
├> A sta vozis pod 95? Skrin sejver, i kod mene sa 8 mega radi sve u 16! ;)
olr.237 pingvin,
:: A sta vozis pod 95? Sve sto mi treba. Naravno da nisam lud da na ovoj konfiguraciji radim u Fractal Design Painteru, Photoshopu, 3DS-u ili tako nekim zivotinjama, ali mi, recimo, Corel DRAW! 4.0 radi sasvim lepo, stavise mnogo brze nego pod 3.11 (?)
olr.238 djcorto,
> instalirao. A i ti zapeo sa tim XT-om... :)) Jeste, vec sam i sebi dosadio :)))) Necu vise, obecavam! Izivinjotina ako ima duplih poruka, pucam pri execu, tako da nikad nisam siguran sta je otislo a sta nije :(
olr.239 pingvin,
:: A sta vozis pod 95? Sve sto mi treba. Naravno da nisam lud da na ovoj konfiguraciji radim u Fractal Design Painteru, Photoshopu, 3DS-u ili tako nekim zivotinjama, ali mi, recimo, Corel DRAW! 4.0 radi sasvim lepo, stavise mnogo brze nego pod 3.11 (?)
olr.240 babbage,
>=>> P.S. Jel' ovo ignore ne radi? Ignore meni radi savršeno, osim kad se nađe neko da odgovara na njegove poruke, pa onda moram i njemu da lupam ignore ;) Babbage
olr.241 meding,
RE: "OSVEŽAVANJE SPISKA TEMA" U SDW-u Da li to kod tebe radi? Pokušavao sam na sve moguće načine, ali ne ide. Lepo napravim TEXTPAD od datoteke u kojoj je isključivo spisak tema SEZAMNET-a, učitam taj textpad u SDW, ali ništa. Isto je i sa spiskom fajlova. Izgleda da ćemo morati da sačekamo taj novi OLR za win. Peđa
olr.243 zokig,
Subject: SDW - Osvežavanje spiska tema Ako već ručno praviš "TEXTPAD", obrati pažnju da u prvom redu piše: ***CTS*** (spisak tema) . <-- Obavezna tačka na kraju. Donekle možeš automatizovati operaciju. Prethodno u AUTOEXEC, na Sezamu, dodaj proceduru: :CDIR ..conf close ..conf dir > Po snimanju EXEC-a koji sadrži instrukcije za "Osvežavanje spiska svih tema" izbriši reč "conf " ispred "cdir". SDW će obaviti ostalo. poZ
olr.244 hercog,
Ima li neka dobra duša da mi na mail zakači SOR 2.99? Sale
olr.245 zokig,
Subject: SDW - Osvežavanje spiska tema >> Donekle možeš automatizovati operaciju. Dopuna: 7.234 iliti krpež-trpež "Automatizacija" radi samo za teme koje pratiš, ;) dakle ne za SVE teme, što ovaj pokušaj čini :(( samo pokušajem. Ako _..conf dir >_ zameniš sa _..conf dir /a >_, u spisku se pojavljuju i plusiiĆi za teme koje pratiš, što po učitavanju u SDW ne daje željeni rezultat. LM, dok se ne pojavi novi OLR, editor u desnicu ruku pa krpi. poZ
olr.246 meding,
Subject: SDW - Spisak fajlova Hvala, ovo za teme radi, ali kako sa datotekama? Pozdrav, Peđa
olr.248 biber,
>> na ovom softveru. Pa umesto da kukumavcite, neka neko sedne i zapocne >> sa pisanjem. Vec vam je mesec dana uzalud proslo a mozda bi se vec Mozda bi neko to i uradio, ali najavise skoru promenu izgleda zaglavlja...
olr.249 dbambi,
Kojim tasterom se u SDW uključuje/isključuje prikaz new/all za poruke ? Za sada to mogu da uradim samo mišem u donjem desnom uglu. Bambi
olr.250 cnenad,
=> Za sada to mogu da uradim samo mišem u donjem desnom uglu. Samo tu :)
olr.251 jone,
::: Kojim tasterom se u SDW uključuje/isključuje prikaz new/all za poruke ? Pritisni "A".
olr.252 nenad,
> Upravo, kada će kontrola poslatih poruka? Na SezamProu ovakvog šuam ne > može da bude (osim u mailu i grupama ;) ) Uvedena je kontrola za duple exec-e. Radi i ako se na već poslati exec doda novi.
olr.253 mpavlo,
Kako u SDW da dobijem spisak svih datoteka na SezamNET-u i da ga redovno osvezavam.
olr.254 bekin,
Da li je još moguće dobiti registracioni broj za SDW. Pisao sam .obj, ali nema odgovora.
olr.255 superhik,
=:> Da li je još moguće dobiti registracioni broj za SDW. Pisao =:> sam .obj, ali nema odgovora. 319
olr.256 superhik,
=:> Da li je još moguće dobiti registracioni broj za SDW. Pisao =:> sam .obj, ali nema odgovora. 319
olr.257 oldtimer,
> 319 E, isto sam mu i ja odgovorio, samo u mail. To zvanično ne smeš, kršiš Ugovor, a nisu svi moderatori k`o mcule :))
olr.258 superhik,
=:> E, isto sam mu i ja odgovorio, samo u mail. To zvanično ne =:> smeš, kršiš Ugovor, a nisu svi moderatori k`o mcule :)) Axa. Pa dobro, odsad znam, nego da li je kršenje ugovora ovo što se dešava sa SezamNetom !?
olr.259 johnnya,
E sada možda nisam dovoljno istraživao, ali kako mogu u SOR-u (2.30) da na poruku iz konfrencija repliciram u privatnoj pošti, a da se ne igram sa ručnim prebacivanjem poruka (citiranje...) ■■ Johnnya ■■
olr.260 supers,
>> E sada možda nisam dovoljno istraživao, ali kako mogu u SOR-u >> (2.30) da na poruku iz konfrencija repliciram u privatnoj pošti, 1. Obeležiš citat u konferencijskoj poruci sa Shift+strelice ili ALT-Q, strelice i Enter 2. Pritisneš Shift+Del Tada SOR tvoj citat smešta u fajl pod nazivom Q u tvom reply direktorijumu (c:\sor\reply\q na primer) 3. Pritisneš / i odeš na privatne poruke 4. Sa ALT-W otpočneš pisanje poruke za željenog korisnika 5. U svom editoru učitaš Q datoteku i citat iz nje premestiš u fajl u kojem pišeš svoj odgovor (r01.msg, na primer) 6. Normalno snimiš fajl sa svojim odgovorom i izađeš iz editora... Cela zavrzlama zahteva upotrebu editora koji dopušta učitavanje bar dvafajla...
olr.261 johnnya,
>> 1. Obeležiš citat u konferencijskoj poruci sa 2. 3. 4. 5. 6. .... Znao sam da može ovako, a mislio sam da postoji komanda kao npr. u BlueWave-u ALT+N i ode replika iz conf u priv. mail. Šteta, veliki nedostatak... znam da ovo nije bilo teško izvesti da postoji kao opcija i u samom SOR-u :( ■■ Johnnya ■■
olr.262 mmtosic,
>> E sada možda nisam dovoljno istraživao, ali kako mogu u SOR-u (2.30) >> da na poruku iz konfrencija repliciram u privatnoj pošti, a da se ne >> igram sa ručnim prebacivanjem poruka (citiranje...) Veoma podržavam pitanje. :)
olr.263 cnenad,
=> E sada možda nisam dovoljno istraživao, ali kako mogu u SOR-u (2.30) Nisi ;) a da jesi, video bi da legalno, lako i direktno ne može.
olr.264 supers,
>> Šteta, veliki nedostatak... znam da ovo nije bilo teško izvesti >> da postoji kao opcija i u samom SOR-u :( Tja, u THORu je ovo baš elegantno rešeno, sa ALT-S za privatan mail i (beše li?) ALT-N za drugu konferenciju... No, THORova je osobina da to hoće li on hteti da radi previše zavisi od konfiguracije na koju je instaliran... Ja nisam taj srećnik da mogu normalno da ga koristim...
olr.265 cnenad,
=> Šteta, veliki nedostatak... znam da ovo nije bilo teško izvesti => da postoji kao opcija i u samom SOR-u :( Imaš to u SDW-u, sorry, zaboravih u prethodnoj beskorisnoj poruci da ti to napomenem O:)
olr.266 mmtosic,
>> >> E sada možda nisam dovoljno istraživao, ali kako mogu u SOR-u >> >> (2.30) da na poruku iz konfrencija repliciram u privatnoj pošti, >> >> 1. Obeležiš citat u konferencijskoj poruci sa Shift+strelice >> ili ALT-Q, strelice i Enter ... ... >> 6. Normalno snimiš fajl sa svojim odgovorom i izađeš iz editora... >> >> Cela zavrzlama zahteva upotrebu editora koji dopušta učitavanje bar >> dva fajla... Čini mi se da to u THOR-u beše lako. :) Na nešto tome slično sam mislio, kad se pridružih pitanju. Uz pomoć editora to može na više načina. Npr., odgovoriš kao za konferenciju, pa pri pregledu exec-a zameniš dva reda zaglavlja (conf join xxx + conf write xxx) sa mail send username. Tvoj predlog je neposredniji i ne iziskuje naknadni pregled exec-a. No, ja ga i ovako i onako uvek pregledam. :)
olr.267 ilazarevic,
> E sada možda nisam dovoljno istraživao, ali kako mogu u SOR-u > (2.30) da na poruku iz konfrencija repliciram u privatnoj pošti, a > da se ne igram sa ručnim prebacivanjem poruka (citiranje...) Koliko se meni čini, jedini način je ručno prebacivanje.
olr.268 ognjen,
)-> E sada mozda nisam dovoljno istrazivao, ali kako mogu u )-> SOR-u (2.30) da na poruku iz konfrencija repliciram u )-> privatnoj posti, Nema nacina.
olr.269 guta,
#> Nema nacina. Da... :(. I sad prognoziranje postade zahtevno/zamorna delatnost ;) Ali, postoji i rešenje za to, samo treba naterati kum.djoleta i ognjena: Da svakom prognozeru (barem za nas iz prvih 20-30, a koji koristimo SOR) šalju mail sa parovima, pa da lepo ko' ljudi repliciramo.
olr.270 mileusna,
>> -->> 1. Obeležiš citat u konferencijskoj poruci sa >> 2. 3. 4. 5. 6. .... >> Znao sam da može ovako, a mislio sam da postoji komanda kao npr. >> u BlueWave-u ALT+N i ode replika iz conf u priv. mail. Postoji i skraćena varijanta. Definišeš recimo batch fajl SorQ.Bat: /* @ECHO OFF IF EXIST C:\SOR\REPLY\Q COPY C:\SOR\REPLY\Q %1 Q %1 // poziva Qeditor ili već neki drugi :) */ Znači isto, Shift+Del, onda odeš u Mail, Write, i citat te već čeka. :) O brisanju datoteke Q sa citatom stara se sam SOR ako se ne varam. :) Normalno, konfigurisati SOR tako da poziva SorQ.Bat kao editor.
olr.271 nenad,
> E sada možda nisam dovoljno istraživao, ali kako mogu u SOR-u (2.30) > da na poruku iz konfrencija repliciram u privatnoj pošti, a da se ne > igram sa ručnim prebacivanjem poruka (citiranje...) Nakon što pritisneš Alt-R i SOR ti ponudi broj poruke na koju želiš da repliciraš potrebno je da u produžetku ručno dodaš switch '/p' i odgovor će od strane sistema biti preusmeren u privatnu poštu.
olr.272 schef,
­=- već čeka. :) O brisanju datoteke Q sa citatom stara se sam ­=- SOR ako se ne varam. :) Normalno, konfigurisati SOR tako da ­=- poziva Da, Q se briše kada se izađe iz SOR-a. :))) Što znači da posle ovog postupka moraš da izađeš iz SOR-a da bi se datoteka Q obrisala inače će da ti se opet učita budeš li pokušao da napišeš nešto. :) Zato, moraš dodati u BAT fajl i sledeći red: /* @ECHO OFF IF EXIST C:\SOR\REPLY\Q COPY C:\SOR\REPLY\Q %1 Q %1 // poziva Qeditor ili već neki drugi :) IF EXIST C:\SOR\REPLY\Q DEL C:\SOR\REPLY\Q (ili samo DEL C:\SOR\REPLY\Q) /* Srleř
olr.273 mileusna,
>> Da, Q se briše kada se izađe iz SOR-a. :))) Što znači da posle ovog >> postupka moraš da izađeš iz SOR-a da bi se datoteka Q obrisala >> inače će da ti se opet učita budeš li pokušao da napišeš nešto. :) Ne znam kako, ali meni ga uredno briše nakon poziva onog batch fajla. Zvuči šašavo, ali je tako. :)
olr.274 vimm,
>> Tja, u THORu je ovo baš elegantno rešeno, sa ALT-S za privatan mail >> No, THORova je osobina da to hoće li on hteti da radi previše >> zavisi od konfiguracije na koju je instaliran... Danas sam tek skinuo THOR i posle instalacije imam problem sa pokretanjem programa. Sa _HOR -a_ učitaju se net?????.zip fajlovi, ali se nigde ne pojavljuju na ekranu ili nekom meniju u okviru programa. Podešavanja sam proveravao nekoliko puta i potpuno ih uskladio sa opisima u doc fajlu. Molim nekoga ko koristi Thor da mi pomogne. Unapred se zahvaljujem. Vladimir
olr.275 mdave,
> >> Tja, u THORu je ovo baš elegantno rešeno, sa ALT-S za privatan ma > >> No, THORova je osobina da to hoće li on hteti da radi previše > >> zavisi od konfiguracije na koju je instaliran... > > Danas sam tek skinuo THOR i posle instalacije imam problem sa > pokretanjem programa. Sa _HOR -a_ učitaju se net?????.zip fajlovi, > ali se nigde ne pojavljuju na ekranu ili nekom meniju u okviru > programa. Podešavanja sam proveravao nekoliko puta i potpuno ih > uskladio sa opisima u doc fajlu. Molim nekoga ko koristi Thor da mi > pomogne. Unapred se zahvaljujem. Tekuća verzija THor-a ne podržava postojeći format poruka, već samo format koji je bio aktivan dok je SezamNET radio na softveru g.Dragiše Durića (dragisha). Nije u planu izrada nove verzije THor-a.
olr.276 supers,
>> Ne znam kako, ali meni ga uredno briše nakon poziva onog >> batch fajla. Zvuči šašavo, ali je tako. :) Poslednji put kada sam čitao sor.doc čini mi se da je bilo rečeno da sam SOR briše Q fajl odmah *pri izlasku iz editora* a ne tek *po izlasku iz celog programa*.
olr.277 marec,
Ima li naČina da u SDW napravim dodatni kodni raspored?
olr.278 mileusna,
>> Poslednji put kada sam čitao sor.doc čini mi se da je bilo rečeno >> da sam SOR briše Q fajl odmah *pri izlasku iz editora* a ne tek *po >> izlasku iz celog programa*. ...što se slaže i sa mojim iskustvima, znači tako je. U batch fajl nije potrebno dodavati IF EXIST ... DEL ... na kraju.
olr.279 sasap,
-> Danas sam tek skinuo THOR i posle instalacije imam problem sa -> pokretanjem programa. Sa _HOR -a_ učitaju se net?????.zip fajlovi, ali -> se nigde ne pojavljuju na ekranu ili nekom meniju u okviru programa. -> Podešavanja sam proveravao nekoliko puta i potpuno ih uskladio sa -> opisima u doc fajlu. Molim nekoga ko koristi Thor da mi pomogne. Unapred -> se zahvaljujem. Sa ovim Sezam-om može da radi jedino starija verzija THOR-a, tj. verzija koja je bila aktuelna pre nego što je Dragiša radio softver za ovaj Sezam i kada je bila izdata jedna specijalna verzija Thor-a koja je podržavala format poruka u tom prelaznom periodu. Tu stariju verziju možeš naći na PRO-u (za ovde nisam siguran). Naziv arhive je THOR1004.ZIP. Uz ovo moraš skinuti i GO2HOR.ZIP (isto na PRO-u) pomoću koga se vrši konverzija poruka iz sezam-ovog u hor-ov format, pre učitavanja u HOR. Ovaj konvertor se koristi i prilikom pravljenja EXEC-a. Ove konverzije se vrše automatski (ako se sve podesi kako treba). Inače ova verzija THOR-a je i veoma pouzdana (lično iskustvo) za razliku od one specijalne verzije za Sezam NET koja je vrlo često pucala. Toliko od mene. Ako ima problema, javi. Pozdrav, Saša
olr.280 ognjen,
)-> Da... :(. I sad prognoziranje postade zahtevno/zamorna )-> delatnost ;) Ali, postoji i resenje za to, samo treba )-> naterati kum.djoleta i ognjena: Da svakom prognozeru (barem )-> za nas iz prvih 20-30, a koji koristimo SOR) salju mail sa )-> parovima, pa da lepo ko' ljudi repliciramo. Hint: Kad pises, pisi da te drugi razumeju. Ok? :)
olr.281 kum.djole,
>> Ali, postoji i rešenje za to, samo treba naterati kum.djoleta i >> ognjena: Da svakom prognozeru (barem za nas iz prvih 20-30, a koji >> koristimo SOR) šalju mail sa parovima, pa da lepo ko' ljudi repliciramo. Uf.. mnogo tražiš. :) Kao prvo, a to i sam znaš, SDW to radi bez problema. :) Kao drugo, ne znam zašto je toliki problem, ako već nije moguće u SOR-u, izmeniti u editoru tu jednu liniju u "mail write". Kao treće, bio bi to još jedan veliki posao za nas dvojicu :) doduše ne i prevelik, ali u tom slučaju bi brže ispunili svoju normu privatnih poruka - 20 poruka u proseku na svakih 4-5 dana.. Onda bi i slanje prognoze bilo ravno torturi ;) - bez evidencije ko želi da tipuje stalno a ko samo povremeno, neko može da mi odgovori 'aman čoveče, neću da tipujem!'..:)) .. kontaš ? Prognoza je ovako 'otvorenog tipa', cilj je igra i zezanje (c) zkr :) i svako može da se priključi ili odustane kad god hoće.. ... a u prognozizmu su svi jednaki. ;) A evo i reklame - fudbalska i košarkaška prognoza, domaće prvenstvo, evropski kupovi, italijanska fudbalska i NBA košarkaška liga.. ..sve to u konferenciji SPORT, moderator Stefan Van De Bogdanović. ;) Tema broj 15, naval'te!
olr.282 guta,
#> Hint: Kad pises, pisi da te drugi razumeju. Ok? :) Hm :) Ok, bio sam nejasan: Za prvih 20-30 sa tabele vas dvojica pošaljete spisak parova u mail svakom (sem što ih kačite u konf.). Mi to skinemo, jel'da, kao mail, citiramo kao odgovor na mail u Sor-u, i dodamo rezultate. Jer, Sor ne dopušta odgovor iz konferencije u mail, pa se prognoza mora slati zaobilazno, tj. ne može prosto alt+r, i gotovo. Jel' sad bolje? :)
olr.283 guta,
#> Uf.. mnogo tražiš. :) #> Kao prvo, a to i sam znaš, SDW to radi bez problema. :) Ma znam, al' me mrzi da pokrećem pasijans od 30 Mb, samo da bi startovao SDW. :) To mi ispadne zamornije od one ispravke...
olr.284 kum.djole,
>> Hm :) Ok, bio sam nejasan: Za prvih 20-30 sa tabele vas dvojica >> pošaljete spisak parova u mail svakom (sem što ih kačite u konf.). Mislim da si i dalje nejasan.. ..u stvari, njemu fali jedno ".s" da bi mu bio potpuno jasan.. ;)
olr.285 basrak,
> Jer, Sor ne dopušta odgovor iz konferencije u mail, > pa se prognoza mora slati zaobilazno, tj. ne može prosto alt+r, > i gotovo. Pa jel' ti lepo rečeno za onaj switch '/p'... Isto kao što je na pro-u ':private'. Dakle, samo dodaš ovo na broj poruke koji ti sor izbaci prilikom pritiska na alt+r.
olr.286 ognjen,
)-> Hm :) Ok, bio sam nejasan: Za prvih 20-30 sa tabele vas )-> dvojica posaljete spisak parova u mail svakom (sem sto ih )-> kacite u konf.). )-> Jel' sad bolje? :) Ne. :) Ocigledno je doslo do neke zamene. :)
olr.287 guta,
#> Ne. :) Ocigledno je doslo do neke zamene. :) Ups :) Mea culpa. Postoji i ognjen.s. Izvinjavam se :)
olr.288 guta,
#> ..u stvari, njemu fali jedno ".s" da bi mu bio potpuno jasan.. #> ;) Da, da, sad sam tek uočio...
olr.289 guta,
#> Pa jel' ti lepo rečeno za onaj switch '/p'... Isto kao što je #> na pro-u Tačno, nisam znao za /p, al' sam ga video tek pošto sam već replicirao...
olr.290 rvranic,
Kako da u starom Sor-u da izbacim neke konferenije koje više ne pratim, a koje mi se pojavljuju pritiskom na '/'.
olr.291 vimm,
>> Kako da u starom Sor-u da izbacim neke konferenije koje više ne pratim, Imaš u dir-u dos/comm fajl koji služi za uklanjanje praznih tema iz SOR-a. Pozdrav Vladimir
olr.292 hercog,
>@ koje mi se pojavljuju pritiskom na '/'. Koristi program REMTOPIC koji je nekada neko okačio na sezam.... Sale
olr.293 supers,
Na SezamuPro je pokrenuta akcija prikupljanja zainteresovanih za novi SDW. Plan je da se sakupi dosta ljudi koji su spremni da plate novu, komercijalnu verziju SDWa koja bi podržavala i SezamPro i SezamNET format, kao i nove mogućnosti oba softvera... Naravno, i otklanjanje sadašnjih slabosti. Onda bi se autoru, obj.u, ponudilo da se prihvati posla i dogovorila cena :) Na Prou su već sakupili izvestan broj "potpisa", a zainteresovani bi trebalo i ovde da se jave :)
olr.294 mpavlo,
> Na SezamuPro je pokrenuta akcija prikupljanja zainteresovanih za novi > SDW. > Na Prou su vec sakupili izvestan broj "potpisa", a zainteresovani bi > trebalo i ovde da se jave :) Podrzavam akciju. Sta treba da se uradi? Jel' da saljemo potpise u ovu konferenciju, u neciji mail ili u grupu? pozdrav, Milan. P.S. Dok ne dodje nova verzija SDW-a, treba mi format ispisa koji je davao stari switch Sezam komande: DIR /L (dugacki opis fajla, sa brojem download-a, datumom postavljanja i jos nekim detaljima).
olr.295 space.ace,
--> Na SezamuPro je pokrenuta akcija prikupljanja zainteresovanih za --> novi SDW. Plan je da se sakupi dosta ljudi koji su spremni da --> plate novu, Šta će mi SDW kad završavam svoj SESSION ;)) ? Beta, soon out...
olr.296 cdragan,
E, kako beše ono budženje da stari SOR prihvati poruke preko 32000 ili tu negde ;)
olr.297 dj.vlada,
D:\> Na SezamuPro je pokrenuta akcija prikupljanja zainteresovanih za novi D:\> SDW. Plan je da se sakupi dosta ljudi koji su spremni da plate novu, D:\> komercijalnu verziju SDWa koja bi podrzavala i SezamPro i SezamNET D:\> zainteresovani bi trebalo i ovde da se jave :) Ja se javljam, a imam i neke ideje!
olr.298 inferno,
Ů│ ˙ Šta će mi SDW kad završavam svoj SESSION ;)) ? Ů│ ˙ Ů│ ˙ Beta, soon out... BTW, jel za Win? Inače uprava je pominjala da već ima spreman OLR ali samo za Win i da neće da ga objavljuje dok ne bude gotova i DOS varijanta. Nešto imam utisak da se od toga odustalo..
olr.299 supers,
>> Sta treba da se uradi? Jel' da saljemo potpise u ovu konferenciju, >> u neciji mail ili u grupu? Poslužiće i moj mail, da ne gušimo preterano...
olr.300 supers,
>> Šta će mi SDW kad završavam svoj SESSION ;)) ? >> Beta, soon out... Očekujemo i to :) Ako je program ozbiljan koliko i SOR/SDW bratija, mogao bi da dobiješ i registovane korisnike :) Posebno nam treba neki OLR za Pro koji bi podržavao kobasice od Internet adresa...
olr.301 space.ace,
[Sub :Session] --> BTW, jel za Win? Jeste za Win, ali 3.x, jer ima nas još koji ga koristimo. --> varijanta. Nešto imam utisak da se od toga odustalo.. Ne znam ništa o tome, ali ovaj moj OLR radim na svoju ruku, jer mi se nisu svideli SOR i SDW. Koliko je moj SESSION dobar, videćete kad završim. (Što volim da najavljujem svoje programe unapred ;>)
olr.302 space.ace,
--> Očekujemo i to :) Ako je program ozbiljan koliko i SOR/SDW --> bratija, Program je potpuno funkcionalan, još ima malo problemčića oko zaglavlja poruka, i još nekih detalja, ali je 65% gotov :) Najaviću beta-verziju (24.avgusta ;> )
olr.303 inferno,
Ů│ ˙ --> BTW, jel za Win? Ů│ ˙ Ů│ ˙ Jeste za Win, ali 3.x, jer ima nas još koji ga koristimo. Šteta.. nadao sam se verziji isključivo za OS/2. ;>>
olr.304 space.ace,
--> Šteta.. nadao sam se verziji isključivo za OS/2. ;>> Mogu ti reći da sam razmišljao o tome, pošto isključivo koristim OS/2, ali bi išlo malo teže... Deep Blue!
olr.305 marec,
> Ima li naČina da u SDW napravim dodatni kodni raspored? Našao sam način: u podešavanjima je dovoljno ukucati naša u meniju Win. kodni raspored i to je to...
olr.306 space.ace,
Sub: SESSION Pitanje za buduće korisnike SESSION-a. Da li da vam napravim default session.ini fajl, koga ćete vi posle menjati iz programa (Preferences), ili da prilikom instalacije navedete putanju do vašeg starog OLR-a (SOR ili SDW), pa da SETUP iz njihovih ini fajlova vidi šta treba i napravi SESSION.INI na osnovu podataka iz njih, znači da sam program "nađe" koji vam je username, putanje do arhivera i pad-ova, exec-a, i tako dalje. Naravno, posle vas čeka serija potvrdnih odgovora na dobijene rezultate. Nekako mi se ovo drugo čini lepše i praktičnije, a ono prvo LAKŠE! Da čujem mišljenja! P.S. Uz poruku ide i radna verzija session.ini fajla, koja nije potpuna, jer će program pisati neke svoje konfiguracione parametre u session.dat. Možda je bolje da i te parametre ubacim u .ini fajl. Predlažite unapređenja .ini fajla, i napišite mi šta bi ste hteli u SESSION da dodam ;) P.S.S. Žao mi je, ali još uvek ne smem da vam pošaljem radnu verziju programa, jer čekam da Uprava odredi konačan format zaglavlja poruka, i da vidim kako će ovo čudo od najavljenog email-a da izgleda, da bih i to ubacio. Btw, imam nekih minornih problemčića oko baze poruka, ali to ću srediti. pozdrav svima, space.ace session.ini
olr.307 space.ace,
--> Sub: SESSION --> P.S.S. Žao mi je, ali još uvek ne smem da vam pošaljem radnu --> verziju programa, Zaboravih, SESSION će biti na engleskom jeziku. Da li je to problem? Nije još kasno, mogu resurse da prevedem, ali onda moram da uvodim i codepage za resurse, što će ići malko teže. To onda mora da se kompajlira nanovo, pri instalaciji, što bi bilo ridicilous. So, ili ćete srpski Session ali bez naših slova u menijima, kao što je u SDW-u, ili engleski natural? Ipak je engleski, za sada...
olr.308 cnenad,
=> So, ili ćete srpski Session ali bez naših slova u menijima, kao što je u => SDW-u, ili engleski natural? Ko ti kaže da je u SDW-u Srpski bez šćđž... ??? Ne da ih ima, nego možeš još da biraš kodni raspored ;)
olr.309 space.ace,
--> Sub: SESSION --> P.S.S. Žao mi je, ali još uvek ne smem da vam pošaljem radnu --> verziju programa, Zaboravih, SESSION će biti na engleskom jeziku. Da li je to problem? Nije još kasno, mogu resurse da prevedem, ali onda moram da uvodim i codepage za resurse, što će ići malko teže. To onda mora da se kompajlira nanovo, pri instalaciji, što bi bilo ridicilous. So, ili ćete srpski Session ali bez naših slova u menijima, kao što je u SDW-u, ili engleski natural? Ipak je engleski, za sada...
olr.310 space.ace,
--> Ko ti kaže da je u SDW-u Srpski bez šćđž... ??? Ne da ih ima, nego --> možeš U menijima nema, koliko sam ja video! Osim ako je čova radio u YuSCii setu, pa se meni ne vide na CP1250 ;)
olr.311 vlad,
> Nekako mi se ovo drugo čini lepše i praktičnije, a ono prvo LAKŠE! Lakse tebi, ali teze korisnicima B). Ipak ostavi mogucnost da .ini moze da se ispegla i naknadno iz editora. Lepo je da ga postavi sam iz mesta kako treba, ali ja volim i da mogu posle sam da ga menjam i doterujem B).
olr.312 vlad,
> Ipak je engleski, za sada... So be it!
olr.313 supers,
>> Da li da vam napravim default session.ini fajl, koga ćete vi posle >> menjati iz programa (Preferences), ili da prilikom instalacije >> navedete putanju do vašeg starog OLR-a (SOR ili SDW), pa da SETUP >> iz njihovih ini fajlova vidi šta treba i napravi SESSION.INI na >> osnovu podataka iz njih, U principu je OK ovo prvo, a ako si u stanju da izvedeš ovo drugo, odlično.
olr.314 supers,
>> Zaboravih, SESSION će biti na engleskom jeziku. Da li je to problem? Prema mom ukusu zaista ne. Više volim uobičajene engleske pojmove neko nezgrapno prevedene na srpski, pa još i bez YU slova. Ako već budeš oran da to ljudski posrbiš, dakle sve sa kodnim rasporedom, ostavi i opciju za engleski jezik.
olr.315 aleck,
# So, ili ćete srpski Session ali bez naših slova u menijima, kao što je u # SDW-u, ili engleski natural? U SDW-u naša slova se nalaze i u porukama i u menijima.
olr.316 inferno,
Ů│ ˙ So, ili ćete srpski Session ali bez naših slova u menijima, kao što je u Ů│ ˙ SDW-u, ili engleski natural? Ů│ ˙ Ipak je engleski, za sada... Ma engleski... svako zna da se snađe i u menijima na engleskom.
olr.317 spantic,
> So, ili ćete srpski Session ali bez naših slova u menijima, kao što je u > SDW-u, ili engleski natural? Srpsko, kada budeš pisao za Amere tada piši na engleskom.
olr.318 oldtimer,
> --> Ko ti kaže da je u SDW-u Srpski bez šćđž... ??? Ne da ih ima, nego > U menijima nema, koliko sam ja video! > Osim ako je čova radio u YuSCii setu, pa se meni ne vide na CP1250 ;) Podešavanja - domaća slova samo u poruci, pa isključi to i biće ih i u menijima ako ti je u Win sistemski font sa sa našim slovima.
olr.319 space.ace,
--> Ako već budeš oran da to ljudski posrbiš, dakle sve sa kodnim --> rasporedom, ostavi i opciju za engleski jezik. Ne znam, nekako mi se više sviđa sa engleskim jezikom. Izgleda svetCki! Prvu verziju ću ipak da uradim na engleskom, a kasnije,...
olr.320 space.ace,
--> Lakse tebi, ali teze korisnicima B). Ipak ostavi mogucnost da .ini --> moze da se ispegla i naknadno iz editora. Lepo je da ga postavi --> sam iz mesta kako To ću naravno i uraditi. INI će moći da se menja iz editora, ali i iz samog programa, u Preferences dijalogu.
olr.321 inferno,
Ů│ ˙> So, ili ćete srpski Session ali bez naših slova u menijima, kao što je Ů│ ˙> u SDW-u, ili engleski natural? Ů│ ˙ Ů│ ˙ Srpsko, kada budeš pisao za Amere tada piši na engleskom. Ako treba birati između univerzalnosti i patriotizma kad su programi u pitanju - bitam univerzalnost.
olr.322 dpaun,
Imao sam malu havariju na računaru u kojoj mi je stradao (i) SOR.EXE v2.30. Poitam pa ga skinem sa SezamNET-a, raspakujem, pokrenem, doregistrujem itd. Kad da očitam bazu - neće lepo da se kreće kroz poruke već ih vrti kao na ringišpalju i skače na poslednju u temi. Vratim se levom strelicom u rikverc a ono - neke kuke i krivine umesto čitljivog teksta! Baza Koliko sam primetio, ostale na disku je, koliko sam mogao da vidim, zdrava i čitava. Ima li neko ideju o čmeu je reč? dPaun =+;)­
olr.323 peacock,
#### Kad da očitam bazu - neće lepo da se kreće kroz poruke #### već ih vrti kao na ringišpalju i skače na poslednju u temi. #### Vratim se levom strelicom u rikverc a ono - neke kuke i #### krivine umesto čitljivog teksta! Baza Verovatno su ti stradali indexi. Postupak je davno razrađen: 1. obriši u data direktorijumu sve osim sor.cfg i text.x 2. copy text.x text.old 3. za svaki slučaj muvni text.x u drugi direktorijum 4. sor /a path=ĐsorĐdataĐtext.old jes da si izgubio sve flegove u bazi, ali poruke su žive.
olr.324 nenad,
> Kad da očitam bazu - neće lepo da se kreće kroz poruke > već ih vrti kao na ringišpalju i skače na poslednju u temi. Vratim se > levom strelicom u rikverc a ono - neke kuke i krivine umesto čitljivog > teksta! Baza Koliko sam primetio, ostale > na disku je, koliko sam mogao da vidim, zdrava i čitava. Ostao je čitav tekst, ali su indeksi stradali. Prebaci fajl text.x u "nadređeni" dir, pobriši sve iz data dir-a osim sor.cfg (a i njega možeš - skini onaj koji sam poslao u temu obaveštenja) i eventualno last.x (tu se čuvaju makroi i koja je zadnja poruka na kojoj si "stajao"), onda pokreni "sor text.x" i on će iz teksta poruka da ponovo generiše bazu i indekse.
olr.325 milanmi,
Sta mislite, koji je od olr-ova bolji SOR ili SDW, i zasto? P.S. Zna li neko reg. broj za SDW? Znam da je neko ovde to odgovorio ali se ne secam broja poruke.
olr.326 inferno,
Ů│ ˙ Sta mislite, koji je od olr-ova bolji SOR ili SDW, i zasto? SDW, nema spora. Zašto? To je bar jasno svakom dobronamernom sezamovcu koji je jednom probao SDW. ;)
olr.328 darone,
>> P.S. Zna li neko reg. broj za SDW? Znam da je neko ovde to odgovorio ali se >> ne secam broja poruke. 319.
olr.329 biber,
>> Sta mislite, koji je od olr-ova bolji SOR ili SDW, i zasto? Vecina ce ti verovatno reci SDW, ali za mene je SOR bolji, pre svega jer poruke cuva u jednom txt fajlu, koji mogu da npr. pretrazujem i necim drugim sem sor-om. Druga stvar: ukoliko se nesto desi sa fajlovima u kojima se cuvaju podaci o porukama i dalje mi ostaje citljivi txt koji ce sor moci da "svari" i na osnovu koga ce da generise ono sto mu je potrebno. Ako se kod sdw nesto desi sa fajlom ne znam sta ce da bude sa celom bazom. I na kraju, stvar je i do navike.
olr.330 supers,
>> SDW, nema spora. Zašto? To je bar jasno svakom >> dobronamernom sezamovcu koji je jednom probao SDW. ;) SDW je bolji jer je za Windows. SOR je bolji jer je za čist DOS. Drugim rečima, nema smisla raspravljati o ukusima :)
olr.331 milanmi,
Sta mislite, koji je od olr-ova bolji SOR ili SDW, i zasto? P.S. Zna li neko reg. broj za SDW? Znam da je neko ovde to odgovorio ali se ne secam broja poruke.
olr.332 dr.s,
/* Vecina ce ti verovatno reci SDW, ali za mene je SOR bolji, Stvar navike... :)
olr.333 iaca,
Hi Zanima me na koju foru radi SOR za dos. Sa Sezama skinem zapakovan > textpad < koji otpakujem u dir. sa SOR-om, medjutim on prijavljuje da nema nijedne poruke.
olr.334 dr.grba,
>> Zanima me na koju foru radi SOR za dos. Sa Sezama skinem zapakovan > >> textpad < koji otpakujem u dir. sa SOR-om, medjutim on prijavljuje da nema >> nijedne poruke. Možda, za početak, ne bi bilo loše pročitati uputstvo za upotrebu SOR-a, pa tek onda pitati.
olr.335 mmtosic,
>> Zanima me na koju foru radi SOR za dos. Sa Sezama skinem zapakovan > >> textpad < koji otpakujem u dir. sa SOR-om, medjutim on prijavljuje da nema ^^^^^^^^^^^^^^^^ >> nijedne poruke. Pa imaš valjda uputstvo za njega. Kol'ko se sećam, ako 'oćeš da ti ga on raspakuje (mislim na net00*.zip) onda startuj sa _sor -a_, a ako ga sam raspakuješ, onda naredi _sor textpad_. :) Tek sad videh ovo podvučeno. :) Pogledaj u fajlu _sor.pro_, gde si naveo da ti stiže zapakovan fajl, pošto ga sor tamo traži. Ili promeni da ti bude tu gde ga ti smeštaš. :)
olr.336 supers,
>> Zanima me na koju foru radi SOR za dos. Sa Sezama skinem zapakovan >> > textpad < koji otpakujem u dir. sa SOR-om, medjutim on >> prijavljuje da nema nijedne poruke. Otkucaj 'sor textpad' i SOR će učitati poruke. Kada ga pokreneš bez parametara, SOR ništa ne učitava i nudi ti samo pregled postojećih poruka, a kod tebe ih još nema :) Moguće je automatizovati rad sa SORom tako da on sam pronalazi nove zapakovane textpadove, otpakuje ih i učitava :) Da bi to postigao, moraš da malo pročačkaš konfiguracioni fajl sor.pro i namestiš šta treba. Prouči dokumentaciju koja dolazi uz SOR, a ako te to mrzi možda da probaš moje skraćeno uputstvo okačeno uz ovu poruku... Preporučujem i ostalima koji su bezuspešno pokušali da nameste SOR. sor.faq
olr.338 nesh,
... P.S. Zna li neko reg. broj za SDW? Znam da je neko ovde to odgovorio ali ... se ne secam broja poruke. Treba i meni. .obj se ne javlja nikako pa ako se neko seća neka javlja.
olr.339 johnnya,
>> ... P.S. Zna li neko reg. broj za SDW? Znam da je neko ovde to >> odgovorio ali ... se ne secam broja poruke. Pa zar ga Darone nije ostavio ovde pre 5 dana ?!? 319.
olr.340 mpavlo,
> ... P.S. Zna li neko reg. broj za SDW? Znam da je neko ovde to odgovorio > ali ... se ne secam broja poruke. > > Treba i meni. *** * *** * * ** * * * * * * * ** * **** * * * * * * * * *** *** *** 3 1 9
olr.341 milanmi,
> Treba i meni. 319
olr.342 nesh,
... P.S. Zna li neko reg. broj za SDW? Znam da je neko ovde to odgovorio ali ... se ne secam broja poruke. Treba i meni. .obj se ne javlja nikako pa ako se neko seća neka javlja.
olr.343 nesh,
... Pa zar ga Darone nije ostavio ovde pre 5 dana ?!? ... 319. Xex, zaboravilo se, a i otišla mi baza :(
olr.344 micotakis,
Kako fajl t^m^p_$2.!!! koji sor 2.30 pravi u svom direktorijumu šutnuti u TEMP direktorijum? Nemogu više da ga gledam kad uđem u sor direktorijum. EMPIRE
olr.345 micotakis,
Ĺ Xex, zaboravilo se, a i otišla mi baza :( Jedno zanimljivo pitanje: Kako to da meni nikad nije otišla baza? Samo vi uživajte sa tim vašim SDW-om, ja ZA SAD ostajem pri SOR-u 2.30. EMPIRE p.s. Ja bi ipak BW 2.30
olr.346 micotakis,
BLUWAVE OLR za sva vremena. Kao prvo i osnovno tačno se zna šta je quot-ovani deo poruke, a šta poruka, razlikuje se po boji. Tačno se zna ko je pisao koji deo quota(imaš prva dva slova njegovog imena), a ne da sedneš i da razmi- šljaš ko je šta quotovao, a šta je on rekao. Ne pravi novu bazu poruka da bi mogao da čita poruke, kao što to SOR radi, već čita direktno iz paketa, koji posle čitanja ponovo za- pakuje. Ima to i svojih mana, ali postoje programi koji spajaju pakete u jedan VELIKI. Tačno se zna koliko ima ličnih poruka, jer je poruka koja je reply na tvoju poruku verovatno tebi upućena. A ne postaviš pitanje i če- kaš deda mraza da ti javi da si dobio ogovoror na to pitanje. Automatizuje određeni deo posla kao što je na primer stavljanje po- tpisa. Zašto bi ja stalno morao da pišem jedno te isto, kad već to program može da uradi umesto mene. Ako je već poruka ograničena na 32k, zašto bi pretstavljao problem potpis od 300 bajtova i tag od 50 bajtova? Znam sad će neko da pita čemu 300 bajtova za potpis. Zato da bi sestavile e-mail adrese, kojih fala bogu imam milon. Ko misli da BW povećava količinu šuma, žestoko greši. Lepo setovan Bluewave se buni, ako je količina teksta manja od quot- ovanog dela poruke. Kod mene konkretno vrišti već na 80%, a razmi- šljam da ga stavim na 70%. Valjda će neko shavatiti da ne treba da piše ogovore od jedne rečenice, a pre toga je quotovao celu poruku, kad vidi da mu je ceo ekran crven i da mu program savetuje da editu- je poruku. Kilometarski potpisi su već stvar kulture. Stavljane potpisa od 1000 bajtova i više je već nekulturno, jer je 1000 bajtova negde oko pola ekrana. Naravno da postoji opasnost što neko ovde reče da se to zlupotrebi, pa da se stavi potpis preko celog ekrana(viđao sam potpise i od po 2 cela ekrana). EMPIRE
olr.347 micotakis,
Da li je neko zainteresovan da se bavi dobrovoljnim radom? Treba napraviti dva konvertora. Jedan koji će sezamov NET*.ZIP da raspakuje, zatim da TEXTPAD ko- nvertuje u MESSAGES.DAT i CONTROL.DAT, da te dve datoteke zapakuje Zip-om i nazove ih SEZAMNET.QWK. Drugi bi trebao da SEZAMNET.REP raspakuje i da SEZAMNET.MSG konve- rtuje u EXEC. Ako je neko dovoljno zaludan da se bavi ovim,neka mi se javi na mail. Dobiće fajl sa detaljnim opisom datoteka MESSAGES.DAT, CONTROL.DAT i *.MSG. Slabo stojim sa programiranjem, inače bi ja to uradio sam. Ovako nudim svoju(minimalnu) pomoć. :( EMPIRE p.s. Zar stavrno niko ne bi BW umesto ovih OLR-ova? p.p.s. Ko ono reče da pravi OLR? Obrisao sam stare poruke. Imam par predloga za njega(njih).
olr.348 olio,
> Samo vi uzivajte sa tim vasim SDW-om, ja ZA SAD ostajem pri 'Ajdemo da glasamo? Ja sam za SDW Pozdrav Oliver.
olr.349 olio,
> p.s. Zar stavrno niko ne bi BW umesto ovih OLR-ova? Ma sve je to lepo ali ovo (SDW) radi na nasem jeziku. Sto BW ne prevedes na nas jezik. Neko ima probleme sa engleskim jezikom, i raznim izrazima. Ima verovatno mnogo korisnika koji ne znaju terminologiju OLR-a pa bi i to bilo znacajno da se objasni i eventualno prezentira neki tekst o tome. Pozdrav Oliver.
olr.350 micotakis,
Ĺ Ma sve je to lepo ali ovo (SDW) radi na nasem jeziku. Ĺ Sto BW ne prevedes na nas jezik. Neko ima probleme sa Ĺ engleskim jezikom, i raznim izrazima. Ĺ Ima verovatno mnogo korisnika koji ne znaju terminologiju Ĺ OLR-a pa bi i to bilo znacajno da se objasni i eventualno Ĺ prezentira neki tekst o tome. Postoji fajl learnbw, nisam ga video, ali su mi rekli da je o.k. Pazi recimo bluewave 2.30 ima help bukvalno za sve. Znači treba samo da znaš engleski. Ako se naprave oni konvertori ja ću da napišem naki help, za onog ko prvi put vidi to čudo pod nazivom BW. Probelem je u tome što recimo BW 2.30 skoro i da ne liči na ve- rziju 2.12.Neke komande su promenile ime, a neke su sasvim nove. Nisam ni ja neki veliki stručnjak u svemu ovome, ali znam više nego većina. :)) EMPIRE
olr.351 biber,
>> p.s. Zar stavrno niko ne bi BW umesto ovih OLR-ova? Ja ne bih menjao SOR za BW! Sa BW sam radio, ali za citanje poruka sa Sezama bih se pre opredelio za SOR. Ono sto navodis kao prednost BW sto sve drzi u jednom (ili vise zapakovanih fajlova) mozes da postignes i sa SOR-om, Barem sam ja tako sebi uradio. Napravio sam bat fajl koji raspakuje SOR_DATA.ARJ, pozove sor, a kad izadjem iz SOR-a, ponovo sve zapakuje. Sve ovo sam podesio da radi na ram-disku (kao sto sam uostalom namestio i BW) tako da sve radi jako brzo. I pretrazivanje i remove i pack... Ujedno mi ne drlja po hard disku sve vreme. BW me odusevljava sa programerske strane. Stvarno je stabilan program. Cak sam i windows pozivao iz njega i kad sam se vratio nastavio je sa radom je bez problema. Dalje, sto se tice potpisa i slicnih stvari, to samo unosi tkz sum, odnosno tekst koji je suvisan. Kazi mi sta ce meni sve tvoje email adrese? Ako mi zatreba pisacu ti ovde na sezam, a tu adresu vec vidim u zaglavlju poruke. Na kraju krajeva, cak ne moram ni da gledam ko si, dovoljno je u SOR-u otkucati jedno /p, i poruka putuje tebi... A ako mi i zatrebaju ostale tvoje adrese, obraticu ti se vec na mail. Zatim cemu sluzi taj tvoj potpis EMPIRE? Niti znam sta hoces da kazes niti mi je zanimljiv. Srecom, kratak je.Vecina korisnika koji upraznjavaju tag-ove su ih ubacila u automatiku OLR-a koji im to omogucava, i vise ne razmislja o njima. Zato su, izmedju ostalog, konferencije na SetNetu maltene beskorisne. Jedine tagove vredne paznje sam video kod ndreadnought-a. Imaju smisla, u vezi su poruke o kojoj pise, duhoviti su, i pre svega ne ponavljaju se. Svakako, ne bi bilo zgoreg da sezam ume da pakuje qwk pakete zbog ljudi koji su navikli na BW i sl. kao i zbog vlasnika ne PC racunara, pa je stoga tvoja ideja da uradis konverter sjajna.
olr.352 cnenad,
=> Kao prvo i osnovno tačno se zna šta je quot-ovani deo poruke, a šta => poruka, razlikuje se po boji. Tačno se zna ko je pisao koji deo Stvar ukusa i navike. SORPRO ima takvu opciju ali je ne koristim. => pakuje. Ima to i svojih mana, ali postoje programi koji spajaju => pakete u jedan VELIKI. I rade do mojega :( => Automatizuje određeni deo posla kao što je na primer stavljanje po- => tpisa. Zašto bi ja stalno morao da pišem jedno te isto, kad već to Baš se i ja pitam, zašto ? Šta će ti potpis, promeni username ? => Ko misli da BW povećava količinu šuma, žestoko greši. U startu. Sam princip sa kojim citira celu poruku i strpa je u editor idealan je za No1 po pitanju proizvodnje šuma.
olr.353 micotakis,
Ĺ Napravio sam bat fajl koji raspakuje SOR_DATA.ARJ, pozove sor, Ĺ a kad izadjem iz SOR-a, ponovo sve zapakuje. Sve ovo sam pode- Ĺ sio da radi na ram-disku (kao sto sam uostalom namestio i BW) Ĺ tako da sve radi jako brzo. I pretrazivanje i remove i pack... Ĺ Ujedno mi ne drlja po hard disku sve vreme. Jel možeš da ga okačiš ovde? Baš da vidim i to. Ĺ BW me odusevljava sa programerske strane. Stvarno je stabilan Ĺ program. Cak sam i windows pozivao iz njega i kad sam se vratio Ĺ nastavio je sa radom je bez problema. Pazi ovako BW je program u koji je dosta uloženo. Mislim na koli- činu rada i pažnju sa kojom je program urađen. Cena za registraci- ju je 32$. Meni je recimo to previše. Ali za jednog prosečnog Ame- ra je to super cena. Odnosno cena je realna. SOR je rađen za potrebe siromašnog srpskog naroda. :) Autoru svaka čast, ne kažem da je SOR loš, samo imam par jako veli- kih zamerki. Ĺ Dalje, sto se tice potpisa i slicnih stvari, to samo unosi tkz Ĺ sum, odnosno tekst koji je suvisan. Kazi mi sta ce meni sve Ĺ tvoje email adrese? Ako mi zatreba pisacu ti ovde na sezam, a Ĺ tu adresu vec vidim u zaglavlju poruke. Na kraju krajeva, cak Ĺ ne moram ni da gledam ko si, dovoljno je u SOR-u otkucati jedno Ĺ /p, i poruka putuje tebi... A ako mi i zatrebaju ostale tvoje Ĺ adrese, obraticu ti se vec na mail. Shvatio sam poentu. Sve je to lepo ovde na Sezamu, ali šta ako se radi recimo o TALK.NET-u. Ja nemogu svaki dan da se kačim tamo da bi video da li imam pošte. Zato što je veza preko akademske mreže više nego očajna. Mnogo mi je jednostavnije da stavim, u potpisu e-mail adresu na afroditi ili na fon-u. Sezam nije non-stop pove- zan sa internetom. Što znači da poruka može i da stane recimo na fon-u, pošto preko fona stižu poruke. Ĺ Zatim cemu sluzi taj tvoj potpis EMPIRE? Niti znam sta hoces Ĺ da kazes niti mi je zanimljiv. Srecom, kratak je.Vecina Ĺ korisnika koji upraznjavaju tag-ove su ih ubacila u automatiku Ĺ OLR-a koji im to omogucava, i vise ne razmislja o njima. Zato Ĺ su, izmedju ostalog, konferencije na SetNetu maltene Ĺ beskorisne. Setnet konferencije nikad nisam pratio iz jednog jednosatavnog ra- zloga, apsolutno me nervira Supurovićev stav zamoli sisop-a da ti omogući da pišeš u setnet. Ko da je neka viša klasa u pitanju i sad ja nih moram da molim da mi to omoguće. Šta bi bilo kad bi Se- zam imao takvu politiku. Kad se uloguješ svaki put da ti piše obra- ti se Nenadu, ako želiš priostup konferencijama. Potpis je takav, jer na svim mogućim home bbs-ovima imam user EMPIRE MASTER, kao i na AWOL-u. Na ostalim mestima je to moralo da se skraćuje i da se menja. Ĺ Jedine tagove vredne paznje sam video kod ndreadnought-a. Ĺ Imaju smisla, u vezi su poruke o kojoj pise, duhoviti su, i pre Ĺ svega ne ponavljaju se. Mene mrzi da pišem tagove, a i zašto bi, kad ima kolekciju od neko- liko hiljda tagova. Slažem se da treba voditi računa o tome da se ta- govi ne ponavljaju. Zato sam i stavi u BW mogućnost da biram tag, od ponuđenih sa spiska ili da sam upišem neki novi. Ĺ Svakako, ne bi bilo zgoreg da sezam ume da pakuje qwk pakete Ĺ zbog ljudi koji su navikli na BW i sl. kao i zbog vlasnika ne Ĺ PC racunara, pa je stoga tvoja ideja da uradis konverter Ĺ sjajna. I ja to kažem. Međutim Zakić ne poznaje format QWK paketa. Ja sam vi- še puta sa njim razgovarao na tu temu. Složili smo se da je najlakše uraditi konvertore. Da je posao jeste, da je lak nije. E sad neću ja da radim konvertore. Ja samo nudim svoju pomoć u pogledu poznavanja formata QWK paketa. EMPIRE p.s. Ja sam osuđen na SOR, nadam se ne još dugo.
olr.354 micotakis,
Ĺ Stvar ukusa i navike. SORPRO ima takvu opciju ali je ne Ĺ koristim. Ajde uzećemo i taj sorpro na proučavanje. Ĺ I rade do mojega :( BWSAVE radi ponekad. :)) ADDWQK ne znam da instaliram. Ili ipak program ne radi? Ĺ Baš se i ja pitam, zašto ? Šta će ti potpis, promeni username ? Neka stoji i jedno i drugo. Dakle da vidimo imaš jedan prazan red, znači dva bajta(0D i 0A), zatim 6 slova(znači još čitavih 6 bajtova), i opet dva bajta(0D i 0A), što daje zbir od čitavih 10 bajtova. Ne smeta valjda 10 bajtova nekom? Ako nekom smeta, postoji lek i za to ..IGNORE MICOTAKIS. Ĺ => Ko misli da BW povećava količinu šuma, žestoko greši. Ĺ U startu. Sam princip sa kojim citira celu poruku i strpa je u Ĺ editor idealan je za No1 po pitanju proizvodnje šuma. Izvini, ali ja i kod SOR-a quotujem celu poruku. Tako mi je mnogo lakše i praktičnije, jer imam celu poruku pred sobom. Izbaciš nepo- trebne stvari i kraj. Tako radim i tamo. EMPIRE
olr.355 supers,
>> 'Ajdemo da glasamo? >> Ja sam za SDW Nemojte, molim vas... Samo još fali da glasamo ko je za DOS a ko za Windows, ko za Zvezdu a ko za Partizan...
olr.356 supers,
>> Kako fajl t^m^p_$2.!!! koji sor 2.30 pravi u svom direktorijumu >> šutnuti u TEMP direktorijum? Kada se ovaj fajl pojavljuje? Ostaje posle svakog izlaska iz SORa ili nešto drugo? Ja ga nikad nisam primetio.
olr.357 johnnya,
>> Ono sto navodis kao prednost BW sto sve drzi u jednom (ili vise >> zapakovanih fajlova) mozes da postignes i sa SOR-om, Barem sam >> ja tako sebi uradio. Napravio sam bat fajl koji raspakuje >> SOR_DATA.ARJ, pozove sor, a kad izadjem iz SOR-a, ponovo sve >> zapakuje. Sve ovo sam podesio da radi na ram-disku (kao sto sam I šta si dobio time ? Dok ne radiš sa SOR-om imaš manju bazu za jedno 50% pošto se toliko dobija kada se txt arhivira, ali sve jedno kada radiš u SOR-u, cela baza mora biti prisutna na hard-u... Znači samo zavaravaš sebe da imaš taj dodatni prostor, koji i onako moraš da "okupiraš" svaki put kada ulaziš u SOR... Ovde bi bio jedini lek, da važne, korisne poruke zaštitiš od brisanja, pa zatim celu bazu obrišeš, a dobijenu bazu sa takvim zaštićenim porukama zip-uješ (base01...) i onda obrišeš sve datoteke iz DATA direktorijuma (osim sor.cfg) i kreneš ponovo da puniš bazu...
olr.358 dr.s,
/* Postoji fajl learnbw, nisam ga video, ali su mi rekli da je o.k. /* Pazi recimo bluewave 2.30 ima help bukvalno za sve. Znaci treba /* samo da znas engleski. Imadoh ja i BW i learnbw, ali izbrisah ga bas zbog tog stranjskog jezika, cim sam saznao da Sez ima svoj OLR. I sad mi lepo...
olr.359 cnenad,
=> Ajde uzećemo i taj sorpro na proučavanje. Možeš ga trošiti samo za SEZAM Pro. => BWSAVE radi ponekad. :)) On radi 70% kako treba. => ADDWQK ne znam da instaliram. Ili ipak program ne radi? Ovaj uopšte ne radi kako treba. Spoji QWK pakete ali onda u porukama dobiješ gluposti. => Izvini, ali ja i kod SOR-a quotujem celu poruku. Tako mi je mnogo => lakše i praktičnije, jer imam celu poruku pred sobom. Izbaciš nepo- => trebne stvari i kraj. Tako radim i tamo. Naravno, i ja tako radim ili u SP-u ili u SDW-u, poruku čitam u editoru, odgovaram i brišem nepotrebno. Caka je u tome, da početnici misle DA MORAJU da ostave 10-20 redova citata, što kasnije prelazi u naviku i napišu: Da, ili :> ili Carrrrrreeeeeeeee i slično... Uostalom pošto pratiš SetNet i sam vidiš na šta sve to liči. Za one koji normalno upotrebljavaju opisani način nema bojazni da prouzrokuju km poruke sa citiranim delom. A da je QUOTEMETER BW-a glup, glup je. Citirao sam poruku, izbacio gluposti, dopisao moj odgovor a on me skot upozorava jer upoređuje odgovor sa CELIM CITATOM koji je u startu bio ubačen.
olr.360 space.ace,
## Zatim cemu sluzi taj tvoj potpis EMPIRE? Niti znam sta hoces ## da kazes niti mi je zanimljiv. Srecom, kratak je.Vecina korisnika Potpuno si u pravu! Takvi tagovi ničemu ne služe a uz to i ne rade, plus su i beskorisni. ## Jedine tagove vredne paznje sam video kod ndreadnought-a. Ne znam što su ti tag-ovi dotičnog zanimljivi, ali meni su glupi, i ne vidim neku svrhu. Ako hoće čovek da bude duhovit, mora da ima neki drugi način, nego da puni pad-ove ljudima sa beskorisnim rečima. Dobro, možda sam preterao, i možda sam trebao da odgovorim direktno ndreadnought-u, ali nisam izdržao. A, da, btw NHF!!!
olr.361 space.ace,
## p.s. Zar stavrno niko ne bi BW umesto ovih OLR-ova? Ajde, molim te reci mi šta ti toliko smeta u "ovim" OLR-ovima koje sada koristimo. I meni smetaju, ali ne toliko da bih prelazio na BW, koji je po mom mišljenju nešto što može da posluši, ali nije to što treba. Zato pravim svoj olr, koji meni najviše odgovara, jer ga pravim da bi meni odgovarao, kao korisniku. Da li će, ako ga budem širio, odgovarati ostalima, ne znam. U radu sa BW ne možeš da odgovoriš na neku stariju poštu, a da ne zatvaraš paket koji trenutno čitaš, već moraš osim toga i da otvoriš paket u kome je ta stara poruka, ali prvo treba naći koji je to paket. U sor-u ili sdw-u to se rešava vrlo lako, jer ako me zanima neka tvoja starija poruka, postoji find. Toga nema u BW-u, zar ne? To je bio samo jedan od primera zašto su "ovi" olr-ovi bolji od BW-a.
olr.362 iaca,
Da li se neke konferencije koje se nalaze u bazi poruka i koje vise nepratim mogu izbaciti ( iz baze ili bar iz spiska u SOR-u)? Aca
olr.363 nenad,
> Ne smeta valjda 10 bajtova nekom? Ako nekom smeta, postoji lek i > za to ..IGNORE MICOTAKIS. Pa zar je to rešenje? Rešenje je u prihvatanju nekih običaja koji vladaju na sistemu, tako će i ostali članovi sistema, oni koji su tu pet godina i koji umeju da cene poštovanje tih običaja jer su se uverili u njihovu vrednost, tebe lakše da prihvate i moći ćeš da se smatraš članom jedne interesantne i živopisne zajednice koja se zove "Sezamovci". :)
olr.364 nenad,
> Tačno se zna koliko ima ličnih poruka, jer je poruka koja je reply > na tvoju poruku verovatno tebi upućena. A ne postaviš pitanje i če- > kaš deda mraza da ti javi da si dobio ogovoror na to pitanje. Ako pitanje u konferenciji postaviš sa parametrom /r, u slučaju da neko odgovori na njega generiše se sistemska poruka za tebe. Sistemske poruke se dele u 3 grupe (po važnosti) i možeš da ih čitaš pomoću naredbe SYSMSG. Sistemske poruke prioriteta 1 (gađanje šifre, obrisana poruka u konf. i sl.) se automatski ispisuju prilikom ulaska na sistem, tako da je najzgodnije da na početku autoexec-a stoji jedno SYSM 2-3. Detaljnije o svim sistemskim porukama koje je moguće generisati i dobiti možeš da pročitaš u jednoj od poruka u prvoj temi ove konferencije, a kratko objašnjenje se može dobiti i sa HELP SYSMSG.
olr.365 nenad,
> Da li se neke konferencije koje se nalaze u bazi poruka i koje vise > nepratim mogu izbaciti ( iz baze ili bar iz spiska u SOR-u)? Pedjak je svojevremeno bio napravio program koji omogućava uklanjane istih. Zove se REMTOPIC i ovako off-line čini mi se da se nalazi isto gde i SOR, znači u \DOS\COM.
olr.366 hercog,
@> Da li se neke konferencije koje se nalaze u bazi poruka i koje vise nepratim @> mogu izbaciti ( iz baze ili bar iz spiska u SOR-u)? Teme iz konferencija u soru možeš da izbaciš uz pomoć REMTOPIC pro- grama, koji je nekad negde na sezamu bio okačen... Ako ti treba viči... Sale
olr.367 biber,
>> Jel mozes da ga okacis ovde? Bas da vidim i to. @echo off bitdisk 10000 h: md sor cd sor md data cd data arj x c:\sor\data\sor_data.arj h:\sor\data c:\sor\sor.exe %1 arj a h:\sor_data.arj *.* copy h:\sor_data.arj c:\sor\data\sor_data.arj bitdisk je ramdisk program (podrzava promanjivo velicunu ramdiska, za razliku od MS-DOS-ovog ramdrive.sys Naravno potrebno je izmeniti i sor.pro, tako da BASEDIR pokazuje na h:\sor\data\ >> Potpis je takav, jer na svim mogucim home bbs-ovima imam user >> EMPIRE MASTER, kao i na AWOL-u. Na ostalim mestima je to moralo da >> se skracuje i da se menja. A sto ne bi u resumeu napisao: "Ja sam EMPIRE MASTER svugde osim ovde..." Nije poenta u tih desetak bajtova viska, vec sto svaki put pogled predje na taj zadnji red, pa moras i njega da "procesiras" Opet kazem, srecom sto (ti) je kratak... ;> >> Mene mrzi da pisem tagove, a i zasto bi, kad ima kolekciju od neko- >> liko hiljda tagova. Da, ali i svi drugi imaju istu ili slicnu kolekciju.
olr.368 biber,
>> I sta si dobio time ? Dok ne radis sa SOR-om imas manju bazu za jedno >> 50% posto se toliko dobija kada se txt arhivira, ali sve jedno kada >> radis u SOR-u, cela baza mora biti prisutna na hard-u... Nisi pazljivo citao moju poruku... Sve se otpakuje na ram disk, pa hard mozes u krajnjoj liniji i da iskljucis (green fn.) Naravno moras da imas dovoljno RAM memorije. Sto se tice ustede, nije poenta u tome, ali kad vec spominjes, ustedi se mnooogo vise od 50% Zaboravljas da sor baza ima mnogo malih fajlova. Na hard disku fajl uvek zauzima ceo broj klastera, tako da bez obzira sto je fajl duzine 10 bajtova, on ce na disku zauzeti npr. 16 Kb. Sto je veca particija, klasteri su duzi a gubici su veci. Ovu pojavu nazivaju slack.
olr.369 biber,
>> Da li se neke konferencije koje se nalaze u bazi poruka i koje vise >> nepratim mogu izbaciti ( iz baze ili bar iz spiska u SOR-u)? Mogu, programom remtopic.arj, ako su teme prazne.
olr.370 micotakis,
Ĺ Kada se ovaj fajl pojavljuje? Ostaje posle svakog izlaska iz Ĺ SORa ili nešto drugo? Ja ga nikad nisam primetio. Nemam pojma, pretpostavljam kad ubacujema nove poruke sa SOR/A. E sad provereno ima funkciju dok sam u SOR-u(nemožeš da ga edituješ, provereno pod multitaskingom), a koliko se sećam ostaje i po izlasku iz SOR-a. EMPIRE
olr.371 micotakis,
Ĺ Imadoh ja i BW i learnbw, ali izbrisah ga bas zbog tog Ĺ stranjskog jezika, cim sam saznao da Sez ima svoj OLR. I sad mi Ĺ lepo... Lepo je to, ali gde možeš da koristiš SOR, osim na Sezam-u? Da preduhitrim komentare tipa može na SEZAMPRO-u, znam da može i tamo. EMPIRE
olr.372 micotakis,
Ĺ Možeš ga trošiti samo za SEZAM Pro. Zar neko nije pričao o nekim konvertorima, ili je to bio konvertor za poruke sa PRO-a, da mogu da se čitaju sa SOR-om? Ĺ Ovaj uopšte ne radi kako treba. Spoji QWK pakete ali onda u Ĺ porukama dobiješ gluposti. Ajde mi pošalji na mail objašnjenje kako si uspeo u ovome. Ĺ početnici misle DA MORAJU da ostave 10-20 redova citata, što Ĺ kasnije prelazi u naviku i napišu: Ĺ Da, ili :> Carrrrrreeeeeeeee i slično... A ti si morao da ga razvučeš na 5 redova? :)) Ĺ Uostalom pošto pratiš SetNet i sam vidiš na šta sve to liči. SETNET NIKAD KAO ŠTO REKOH. Ĺ A da je QUOTEMETER BW-a glup, glup je. Citirao sam poruku, Ĺ izbacio gluposti, dopisao moj odgovor a on me skot upozorava Ĺ jer upoređuje odgovor sa CELIM CITATOM koji je u startu bio Ĺ ubačen. Nisam primetio? Nema veze još bolje. EMPIRE
olr.373 micotakis,
Ĺ Potpuno si u pravu! Takvi tagovi ničemu ne služe a uz to i ne Ĺ rade, plus su i beskorisni. Rekoh lepo kom smeta dodatnih 10 bajtova po mojoj poruci, nek lupi ignore. EMPIRE
olr.374 micotakis,
Ĺ Ajde, molim te reci mi šta ti toliko smeta u "ovim" OLR-ovima Ĺ koje sada koristimo. I meni smetaju, ali ne toliko da bih Ĺ prelazio na BW, koji je po mom mišljenju nešto što može da Ĺ posluši, ali nije to što treba. BW-u jedino smeta to što, nema opciju za spajanje više qwk paketa u jedan. SDW u startu ispada, jer je za windows, BILI DEBIL je stvorio gene- racije debila koji ne znaju ni čemu služi recimo TYPE u DOS-u, to je više nego žalosno. Sve što znaju je da gledaju lepe i šarene sličice, i da klikću mišem. Inače ja koristim win, ali retko. SOR je u suštini dobar program. Ne odgovara mi pravljenje fajla od milion MB, koji stoji otpakovan na hard disku. To treba da stoji lepo zapakovano i da se otvara po potrebi. Zatim mi se ne sviđa, organizacija quot-a, svako trpa neku svoju umobolnu kreaciju. Iskre- no rečeno najumobolniji je moj quot string, jer je stavljen dok sam koristio program ALL4YU što znači da je to bilo ćirilično slovo NJ. Ne možeš da pošalješ dva reply na istu poruku. Odnosno možeš, ali tako što ćeš da napraviš exec, pa tek onda da pišeš drugi odgovor. Sad se ti pitaš čemu to. Pa recimo da na jedan deo poruke hoću da odgovorim javno, a na drugi deo u mail. UPRAVO SAM SAZNAO JEDNU UŽASNU STVAR, BROJ PORUKA KOJE MOŽEŠ DA POŠALJEŠ U SOR-u JE OGRANIČEN NA 24. Probao sam iz zezanja da vi- dim dokle će BW da izdrži, stigao sam negde do 34 dalje me mrzelo. Moja najveće zamerka SOR-u, za koju sam slučajno saznao kada sam upravo imao nameru da napišem poslednju poruku. Ĺ U radu sa BW ne možeš da odgovoriš na neku stariju poštu, a da Ĺ ne zatvaraš paket koji trenutno čitaš, već moraš osim toga i da Ĺ otvoriš paket u kome je ta stara poruka, ali prvo treba naći Ĺ koji je to paket. Slažem se, ali potreba da odogovoriš na naku staru poruku se javlja jako retko. Ĺ U sor-u ili sdw-u to se rešava vrlo lako, jer ako me zanima neka Ĺ tvoja starija poruka, postoji find. Toga nema u BW-u, zar ne? E da si ti meni živ i zdrav. Ne da imaš find, nego možeš da tražiš odjednom 5 stringova(nije bitno da li je ime ili šta li je već), i za svaki možeš da staviš poseban flag. Znači možeš da tražiš recimo poruke koje su upućene meni ili koje sam ja poslao, možeš da tražiš poruke u kojima se spominje moje ime... Toga ipak ima u BW-u. Ĺ To je bio samo jedan od primera zašto su "ovi" olr-ovi bolji od Ĺ BW-a. Isto to i ja kažem. Da prepravim tvoj citat: To je bio samo jedan od primera zašto je BW bolji od "ovih" olr-ova. EMPIRE
olr.375 micotakis,
Ĺ Pa zar je to rešenje? Rešenje je u prihvatanju nekih običaja Ĺ koji vladaju na sistemu, tako će i ostali članovi sistema, oni Ĺ koji su tu pet godina i koji umeju da cene poštovanje tih Ĺ običaja jer su se uverili u njihovu vrednost, tebe lakše da Ĺ prihvate i moći ćeš da se smatraš članom jedne interesantne i Ĺ živopisne zajednice koja se zove "Sezamovci". :) VELIKI VOĐA JE REKAO SVOJE. O veliki vođo oprosti grešniku koji se nikad neće odreći 10 ba- tova svoga potpisa. I koji će i dalje puniti padove nesrećnika koji nemaju srca da mu daju ignore, sa po 10 sluludih bajtova po poruci. Molim te o veliki vođo imaj milosti. EMPIRE
olr.376 micotakis,
Ĺ Sistemske poruke se dele u 3 grupe (po važnosti) i možeš da ih Ĺ čitaš pomoću naredbe SYSMSG. Sistemske poruke prioriteta 1 Ĺ (gađanje šifre, obrisana poruka u konf. i sl.) se automatski Ĺ ispisuju prilikom ulaska na sistem, tako da je najzgodnije da Ĺ na početku autoexec-a stoji jedno SYSM 2-3. Khm, ovaj mislim da si mi ti,ili je to bio Zak, već rekao za ovo i nisam mislo na to. Mislio sam na lepo osobinu BW-a da pišti ako vidi u from ili to polju tvoje ime. Narvno ako uključiš datu opci- ju. Toga u SOR-u nema. EMPIRE
olr.377 dvesic,
> organizacija quot-a, svako trpa neku svoju umobolnu kreaciju. Iskre- > no rečeno najumobolniji je moj quot string, jer je stavljen dok sam Apropo tvog quote stringa (kada si već sam primetio ;) bi li bio tako ljubazan da ga promeniš, pošto ljudima sa 852 kodnom stranom izgleda kao neko odvratno L sa kvačicom ?
olr.378 johnnya,
>> Nisi pazljivo citao moju poruku... Sve se otpakuje na ram disk, pa >> hard mozes u krajnjoj liniji i da iskljucis (green fn.) Naravno moras >> da imas dovoljno RAM memorije. :))) Ma pažljivo sam ja pročito txt poruke, samo se nisam srodi sa idejom da pravim ramdrive od 10 Mb .... ima se samo 4 :(
olr.379 vitez.koja,
#=> Rekoh lepo kom smeta dodatnih 10 bajtova po mojoj poruci, nek lupi #=> ignore. Vidi, od ove rasprave se nakupilo nekoliko stotina puta više od tih 10 bajtova, tako da je bolje bilo da se nisi bunio i potpisivao se u hiljadu drugih poruka... sk
olr.380 zeljkoj,
> SDW u startu ispada, jer je za windows, BILI DEBIL je stvorio > gene- racije debila koji ne znaju ni čemu služi recimo TYPE u > DOS-u, to je više nego žalosno. Sve što znaju je da gledaju > lepe i šarene sličice, i da klikću mišem. Inače ja koristim > win, ali retko. A te tvoje generacije debila ;) navikle da kucaju po tastaturi, a ni ne znaju kako se koristi bušač kartica. ;)
olr.381 dr.s,
/* UPRAVO SAM SAZNAO JEDNU UZASNU STVAR, BROJ PORUKA KOJE MOZES DA /* POSALJES U SOR-u JE OGRANICEN NA 24. Probao sam iz zezanja da vi- I kakvu ti ovo frku izaziva? Napravis EXEC sa tih 24 poruka, pa radis dalje. Posto je pri pravljenju EXECa izbrisano onih 24, mozes slobodno da repliciras. Onda opet pokrenes komandu EXE i dopises na stari EXEC nove replike. Frka neka?
olr.382 dr.s,
/* tova svoga potpisa. I koji ce i dalje puniti padove nesrecnika /* koji nemaju srca da mu daju ignore, sa po 10 sluludih bajtova Neverovatan si. Koliko god da si uporan sa tim potpisetom, toliko si uporan i sa IGNOREtom. Bas me interesuje koliko jos mislis tako. Svima je poznata prica o dva jarca na brvnu (ne reci da si neki drugi horoskopski znak :) ). Svega ovoga ne bi bilo da je Pera na vreme otisao u policiju... :)))
olr.383 smilicic,
> Da li se neke konferencije koje se nalaze u bazi poruka i koje > vise nepratim mogu izbaciti ( iz baze ili bar iz spiska u > SOR-u)? Aca Odgovor na ovo ti se nalazi u fajlu sorfaq.txt koji stize zajedno sa SOR-om! Srdjan ;)
olr.384 smilicic,
> Kako fajl t^m^p_$2.!!! koji sor 2.30 pravi u svom direktorijumu > sutnuti u TEMP direktorijum? Kod mene ovo ne postoji! Proveri da li se ovom fajlu ikada menja datum i duzina. Mozda je nekad slucajno nastao? Probaj i da ga premestis negde pa vidi da li i dalje sve sljaka? Srdjan ;)
olr.385 micotakis,
Ĺ Apropo tvog quote stringa (kada si već sam primetio ;) bi li Ĺ bio tako ljubazan da ga promeniš, pošto ljudima sa 852 kodnom Ĺ stranom izgleda kao neko odvratno L sa kvačicom ? I ja koristim CP 852, samo što sam ja promenio EGA.CPI. Iskopirao sam CP 437 umesto CP 852, i u njemu sam naša slova ubacio po raspo- redu 852, i pojedine karaktere sam editovao, tako da su dobili novi oblik, kao recimo zvezdice koje sad izgledaju kao šurikeni(ko se ovde palio na ninžde kad je bio mali :) ). Tako da kod mene izgleda kao i kod onih koji ne koriste naša slova. Ali menjaće se to već. Ali ne znam kad. EMPIRE
olr.386 lexus,
=> Kako fajl t^m^p_$2.!!! koji sor 2.30 pravi u svom direktorijumu => šutnuti Upravo sam sa 15 različitih programa pretražio hard disk i nigde nisam našao ovaj fajl. Verovatno ti ne treba, skloni ga negde i pogledaj radi li SOR i bez njega.
olr.387 space.ace,
## UPRAVO SAM SAZNAO JEDNU UŽASNU STVAR, BROJ PORUKA KOJE MOŽEŠ DA ## POŠALJEŠ U SOR-u JE OGRANIČEN NA 24. Probao sam iz zezanja da vi- Nisam ovo znao :)). Moraću da proverim, ali ipak morao bi autor da se priupita čemu takvo ograničenje ;). ## E da si ti meni živ i zdrav. Ne da imaš find, nego možeš da tražiš ## odjednom 5 stringova(nije bitno da li je ime ili šta li je već), Da, ima find, koji radi samo na trenutno otvorenom paketu pošte, znači ne može da traži po starijim paketima, a baš zato je u većini slučajeva i potreban find. ## Toga ipak ima u BW-u. Toga ipak ima u BW-u, ali da li služi? Ne služi! ## Isto to i ja kažem. Da prepravim tvoj citat: To je bio samo jedan ## od primera zašto je BW bolji od "ovih" olr-ova. Ne mere to tako. To je povreda autorskih prava, i bojim se da ćeš morati da platiš ;>>> Što kaže Bugs Bunny : " Jel' ja lepim plakate na tvoju kuću? 's ti čuo za privatno vlasništvo..."
olr.388 space.ace,
## Rekoh lepo kom smeta dodatnih 10 bajtova po mojoj poruci, nek lupi ## ignore. To ti je veoma glupav stav (NHF), jer onda samog sebe obezvređuješ zbog nekog "blesavog" potpisa :). Možda si ti pametan čovek ;), možda ćeš imati nešto pametno da kažeš, pa ti zato neću lupiti ignore. Uostalom, šta je 10 bajtova. Da ti je duži ;>, onda bi svakako dobio ignore, pa da si i pametan ko Ajnštajn, i uz to od zlata napravljen :). ## EMPIRE SOCCER???
olr.389 space.ace,
## Nisi pazljivo citao moju poruku... Sve se otpakuje na ram disk, pa Još ako stakeruješ ili doublespace-uješ RAM disk, iha ... :)))
olr.390 ntadic,
Da li moze i kako da se na Sezamu koristu BlueWave ?
olr.391 nesh,
... Samo vi uživajte sa tim vašim SDW-om, ja ZA SAD ostajem pri ... SOR-u 2.30. Xm, čuo sam da je nekima otićla i baza pod SOR-om.
olr.392 nesh,
... 'Ajdemo da glasamo? ... Ja sam za SDW Još jedan za SDW (dok ne završim nešto ;)
olr.393 nesh,
... Kao prvo i osnovno tačno se zna šta je quot-ovani deo poruke, a šta ... poruka, razlikuje se po boji. Tačno se zna ko je pisao koji deo ... quota(imaš prva dva slova njegovog imena), a ne da sedneš i da razmi- ... šljaš ko je šta quotovao, a šta je on rekao. SDW, može da ispiše kurzivom ili bold-om citate. ... Ne pravi novu bazu poruka da bi mogao da čita poruke, kao što to ... SOR radi, već čita direktno iz paketa, koji posle čitanja ponovo za- ... pakuje. Ima to i svojih mana, ali postoje programi koji spajaju ... pakete u jedan VELIKI. Jeste i dođeš do 5-6M baze koju ne možeš ni da otvoriš. ... Automatizuje određeni deo posla kao što je na primer stavljanje po- ... tpisa. Zašto bi ja stalno morao da pišem jedno te isto, kad već to Stavi u SDW-dir fajl sa imenom "tagline" i eto to sig-a. Jedino je ograničenje na 200 bajtova za nju - sasvim razumno.
olr.394 nesh,
... p.p.s. Ko ono reče da pravi OLR? Obrisao sam stare poruke. ... Imam par predloga za njega(njih). Šalji (mail).
olr.395 calex,
<!> Xm, čuo sam da je nekima otićla i baza pod SOR-om. Ovo teško, meni se svašta dešavalo za vreme rada i bazi ništa. :)
olr.396 calex,
<!> Još jedan za SDW (dok ne završim nešto ;) To nešto si pominjao za prošli petak. ;))
olr.397 cnenad,
=> SDW u startu ispada, jer je za windows, BILI DEBIL je stvorio gene- => racije debila koji ne znaju ni čemu služi recimo TYPE u DOS-u, to SDW je jedan od programa zbog kojih se Windows instalira ;) => je više nego žalosno. Sve što znaju je da gledaju lepe i šarene => sličice, i da klikću mišem. Inače ja koristim win, ali retko. Cena progresa, pre samo oko 100 godina nisu hteli da menjaju sveće za sijalice. Znali su oni da se ne treba igrati sa EPS-om ;) => milion MB, koji stoji otpakovan na hard disku. To treba da stoji => lepo zapakovano i da se otvara po potrebi. Zatim mi se ne sviđa, Ne vidim problem, da pošto si veliki poznavalac DOS-a, napraviš jedan BAT(CH) fajl koji će pre pokretanja otpakovati i nakon izlaska zapakovati DATA dir od SOR-a. Ili ti je to mnogo sporo jer je velik fajl ? Kako ti uopšte pronađeš potrebnu informaciju iz recimo 20 QWK ili BW paketa ? Čisto sumnjam da ti smeta jedan fajl kad želiš da prepakuješ tvoje BW ili QWK pakete. => no rečeno najumobolniji je moj quot string, jer je stavljen dok sam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ovo si dobro rekao, kakve veze ima to sa SOR-om ?
olr.398 cnenad,
=>## POŠALJEŠ U SOR-u JE OGRANIČEN NA 24. Probao sam iz zezanja da vi- => => Nisam ovo znao :)). Moraću da proverim, ali ipak morao bi autor da => se priupita čemu takvo ograničenje ;). Napraviš EXEC pa nastaviš dalje sa pisanjem poruka. Autora nemaš šta da pitaš, u pitanju je verzija programa koja se koristila na originalnom SEZAM-u, verzija koju autor sada delimično podržava zbog Siminog NEW2OLD konvertora, koja se neće dorađivati i koja ostaje kao jedan lep period u životima svih onih koji su je koristili.
olr.399 cnenad,
=> Zar neko nije pričao o nekim konvertorima, ili je to bio konvertor => za poruke sa PRO-a, da mogu da se čitaju sa SOR-om? NEW2OLD znači SORPRO 1/2 -> SOR 2.30 Ne znam da li postoji obrnut konvertor, dotične ne koristim. => Ĺ Ovaj uopšte ne radi kako treba. Spoji QWK pakete ali onda u => Ĺ porukama dobiješ gluposti. => => Ajde mi pošalji na mail objašnjenje kako si uspeo u ovome. Kako sam uspeo da dobijem šlogirane poruke ? Otkud ja znam šta je program smuljao. Ako pitaš oko instalacije, zar nisi dobio TXT fajl uz program u kojem je sve lepo objašnjeno ? => A ti si morao da ga razvučeš na 5 redova? :)) A ti si morao da prokomentarišeš ;) ? => Ĺ A da je QUOTEMETER BW-a glup, glup je. Citirao sam poruku, => Nisam primetio? Nema veze još bolje. Šta je bolje ? Da lažno računa ?
olr.400 dr.s,
/* Uostalom, sta je 10 bajtova. Da ti je duzi ;>, onda bi svakako dobio /* ignore, pa da si i pametan ko Ajnstajn, i uz to od zlata napravljen :). Da je pametan k'o Ajnstajn, ne bi imao ni toliki... :))) Verovatno ga ne bi ni imao. (znate na sta sam mislio)
olr.401 savaerc,
> Ne pravi novu bazu poruka da bi mogao da čita poruke, kao > što to SOR radi, već čita direktno iz paketa, koji posle > čitanja ponovo za- pakuje. Ima to i svojih mana, ali > postoje programi koji spajaju Da li mogu da se brišu poruke iz paketa, ili ih opet sve vrati? Ja prilikom svakog čitanja iz pada, obrišem bar 75% poruka. Bilo bi mi glupo da to čuvam. > Automatizuje određeni deo posla kao što je na primer > stavljanje po- tpisa. Zašto bi ja stalno morao da pišem > jedno te isto, kad već to program može da uradi umesto > mene. Ako je već poruka ograničena na A šta će ti potpis? Zar nije dovoljan user name? Ako stalno pišeš jedno te isto, razmisli čemu će ti ta redudantnost. > bajtova? Znam sad će neko da pita čemu 300 bajtova za > potpis. Zato da bi sestavile e-mail adrese, kojih fala > bogu imam milon. Stavi tih milion email adresa u resime.
olr.402 savaerc,
> O veliki vođo oprosti grešniku koji se nikad neće odreći > 10 ba- tova svoga potpisa. I koji će i dalje puniti padove > nesrećnika koji nemaju srca da mu daju ignore, sa po 10 > sluludih bajtova po poruci. Molim te o veliki vođo imaj > milosti. > > EMPIRE Još kada bi se potrudio da objasniš svoj potpis i šta te tera da ga stavljaš u svaku poruku, možda i ...
olr.403 micotakis,
Ĺ Upravo sam sa 15 različitih programa pretražio hard disk i Ĺ nigde nisam našao ovaj fajl. Ĺ Verovatno ti ne treba, skloni ga negde i pogledaj radi li SOR Ĺ i bez njega. Ja skinem sa sezama net*.zip, zatim ga prebacim u direktorijum SOR\RECEIVE, i onda startujem bat fajl koji je u stvri SOR/A, naravno on otpakuje net*.zip, i tada se pojavi dotični fajl, ovo sam provalio kad sam se bez izlaženja iz sor-a prebcio u drugi task, i fajl je bio tamo. Inače je neko pitao kako izgleda fajl evo ovo je početak fajla: APPENDING MESSAGES FROM C:\modem\sor\RECEIVE\NET00076.ZIP 1 message(s) added 2 message(s) added 3 message(s) added 4 message(s) added 5 message(s) added E on tako napravi to čudo. Kad fajl ne postoji, znači kad ga obri- šem i uđem u SOR sa sor bez parametara, SOR radi normalno. Međutim kad fajl postoji ubacuje i podatke o ulascima u editor, ali ne na kraj fajla nego negde gde mu se svidi, kako i zašto nemam pojma i onda to izgleda ovako: 74 message(s) added 75 mess Tiny EDitor (TED) Version 3.0 Enhanced by: D. King [72421,2215], 3/91 (V3.0); J. Galbraith, 8/89 (V2.0) Original by: T. Kihlken, PC Magazine, 11/15/88, (C) 1988 Ziff Comm. Co. Tiny EDitor (TED) Version 3.0 Enhanced by: D. King [72421,2215], 3/91 (V3.0); J. Galbraith, 8/89 (V2.0) Original by: T. Kihlken, PC Magazine, 11/15/88, (C) 1988 Ziff Comm. Co. Tu se nađe i po koji deo qout-a, kako i zašto nemam pojma. Da li neko zna u čemu je poenta? Meni ništa nije jasno, ja ga non stop brišem i on se naravno svaki put nanovo pojavljuje. EMPIRE
olr.404 micotakis,
Ĺ Da, ima find, koji radi samo na trenutno otvorenom paketu Ĺ pošte, znači ne može da traži po starijim paketima, a baš zato Ĺ je u većini slučajeva i potreban find. Moraću da te razočaram, ali i SOR to isto radi. I SOR pretražuje samo SOR\DATA\text.x i ako poruka nije tu nema vajde. E sad SOR sve nove poruke ubaci u taj fajl, i tako, radi upravo ono što sam ja re- kao da jedino zameram BW-u, spaja više paketa u jedan. Kao što vidiš to je stvar koja mi se u isto vreme i sviđa, ali me i nervira, i zato kad text.x naraste do 500k on ide u večna lovišta. Ne vredi se više raspravljati o ovome. Sve bi bilo u redu kada bi se po izlasku iz sora svi fajlovi u direktorijumu SOR\DATA zapakovali u jedan fajl, i kad bi posle ubacivanja u bazu upavo pristigli net*.zip bio automatski obri- san. Znam da sve to može da se obezbedi jednim lepim bat fajlom, ali neka hvala. Ĺ Toga ipak ima u BW-u, ali da li služi? Ne služi! Služi i to savršeno. Poenta je u tome da BW nije pravljen da ti svaki dan skidaš po 20 novih poruka, nego je pravljen za hiljade poruka. EMPIRE
olr.405 micotakis,
Ĺ Da li moze i kako da se na Sezamu koristu BlueWave ? Moćiće jednog lepog dana kada se budu napravila dva konvertora. Biće negde oko Septembra. Inače ne pravim ih ja ako si to pomislio. Inače biće to QWK paketi koje BW čita bez problema. EMPIRE
olr.406 micotakis,
Jel si ti to skoro završio ili ćeš tek da počneš? Poenta je spojiti sve najbolje osobine SOR-a i BW-a i naravno dodati nešto svoje: 1. QUOT - izbaciti sve ove umobolne quotove. Kad quot-uje nek quot- uje po recimo nekom šablonu kao u fajlu por2.ans. To je ansi izripovan iz BW-a, naravno malo prepravljen da bi ti dao ideju kako bi to treba- lo da izgleda, naravno krajni izgled je tvoja odluka. Ovo je samo da vidiš neke detalje, kao što su recimo trenutni datum i trenutno vreme. BW bi ono quot-ovao kao NE>. Mislim da je to NE> prekratako. Ima milion ljudi kojima user počinje sa ta dva slova. Opet stavljanje celog USER-a je predugačko u nekim slučejvima kad recimo user ima 12 karaktera, zato je recimo pametno staviti samo prva recimo 4 slova Empi:. Ovo je jako korisno kad više ljudi vodi raspravu. Recimo kao u por3.ans. Naravno da bude lepo i šareno :) , bez zezanja. Nije valjda Win program sa belom pozadinom i crnim slovima bez Ansi-ja? :(( Ovo je urađeno krajnje očajno u SOR-u gde se ne zna ko pije, a ko plaća, i šta se dešava, dok je u BW-u mnogo bolja situacija, ali naravno uvek može bolje. 2. SPAJANJE PAKETA - Najveća zamerka BW-u je što ne spaja pakete u jedan veliki. SOR to radi, ali ne onako kako bi trebalo, jer kako se meni čini SOR može da puni onu njegovu bazu dok ne pukne hard disk. Rešenje bi po meni bilo sledeće. Spajanje paketa do određene granice, šta ja znam recimo 500k ili 1M. I kad dođeš do te cifre da ti program javi kako to neće moći ove noći, da preimenuje staru bazu i da počne da pravi novu, i javi ti da je stara baza preimenovana i da je napravljana nova. Naravno svaki novopristigli paket kad se združi sa bazom bi trebalo da ode u večna lovišta. Da li ćeš da bazu držiš u spakovanom obliku ili ova- ko je tvoja stvar, mada je možda bolje da je drži spakovanu. I onda opci- ja za sva vremena - BIRANJE BAZE, odnosno da izabereš koju bazu želiš da čitaš onu koja je trenutno, aktuaela ili neku staru, koja je već popunje- na. 3. ON-SCREN HELP - Najlepša opcija BW-a, help u svakom trenutku. Znači ako recimo treba upisati ime u polje Za:_________ , i ti sad pritisneš F1, program ti uzvati sa nečim u stilu ime korisnika kome se šalje poruka. Shvatio si poentu, bar se nadam. 4. FIND - lepo urađeno i kod jednog i kod drugog programa. Traženje poruke po raznim kriterijumima, npr. po imenu pošaljioca, po imenu primaoca, po temu u kojoj se poruka nalazi, po broju poruke, po reči u tekstu poruke i sl. 5. PISANJE PORUKE ORIGINALNOM POŠALJIOCU - Ovo ima u BW-u u SOR-u nema, fora je u sledećem imaš poruku čije zaglavlja izgleda ovako: Od:Lexus Za:Nesh I sad ja priskom na određeni taster odgovaram na leksus-ovu poruku, ali ne njemu, nego tebi. 6. PRIVATNA PORUKA - Ako je poruka u konferenciji i sad ja oću da ti odgo- vorim na mail, da ne moram da se zezam sa exec-om i da dodajem svič /p. Nego me program pita: jel oćeš da ogovoriš javno ili na mail. 7. OFF-LINE KONFIGURISANJE KONFERENCIJA I TEMA - Znači da mi ne treba ni- kakav REMTOPIC ili sličan program, nego lepo da mogu da dodajem i brišem teme koje se nalaze u configu. SOR-ov konfig ima samo imena konferencija, a teme dodaje sam, ja ti pre- dlažem nešto ovako: SEZAMNET:obavestenja SEZAMNET:predlozi SEZAMNET:olr FORUM.16:devojke FORMM.16:razno CHAT:chat I sad ja u svakom trenutku mogu da obrišem recimo SEZAMNET:obaveštenja ili da dodam, EXTRA.9:misterije. Da se to radi u okviru samog programa ili u krajnjem slučaju u editoru. Ovo je ono u suštini najvažnije, ima još toga, ali polako. EMPIRE por.zip
olr.407 lexus,
=> Služi i to savršeno. Poenta je u tome da BW nije pravljen da ti => svaki dan skidaš po 20 novih poruka, nego je pravljen za hiljade => poruka. BW bi, verovatno, pukao pri pokušaju učitavanja paketa od 1000 poruka.
olr.408 cnenad,
=> naravno on otpakuje net*.zip, i tada se pojavi dotični fajl, ovo Da li ti je podešena SET TEMP promenljiva ? Baci ovde SOR.PRO fajl da vidim kako je konfigurisan. => Tiny EDitor (TED) Version 3.0 => Tu se nađe i po koji deo qout-a, kako i zašto nemam pojma. => brišem i on se naravno svaki put nanovo pojavljuje. Da ga ne pravi možda editor, mada sumnjam jer ti reče da si ga ufatio da se pravi kod učitavanja PAD-a ? Da li si pogledao podešavanja u editoru i putanje ? Evo ti ispravnog SOR.PRO fajla (nepotrebno izbačeno) uz napomenu da je SET TEMP env. podešena kako treba na direktorijum koji postoji: EDITOR=e %s BASEDIR=C:\S\S\ REPLYDIR=C:\S\S\ EXECFILE=C:\F\S ARCHIVER=PKUNZIP %s %s >NUL SEARCH=D:\K\PAD?????.ZIP
olr.409 cnenad,
=> BW bi, verovatno, pukao pri pokušaju učitavanja paketa od 1000 poruka. Bez problema je progutao oko 3500 poruka u jednom paketu.
olr.410 cnenad,
=> 1. QUOT - izbaciti sve ove umobolne quotove. Kad quot-uje nek quot- Umobolne znakove za citiranje stavljaju umobolni korisnici O:) => uje po recimo nekom šablonu kao u fajlu por2.ans. To je ansi izripovan Da mi sam bira šta da stavi ? Ne daj bože ;) => 2. SPAJANJE PAKETA - Najveća zamerka BW-u je što ne spaja pakete u jedan => veliki. SOR to radi, ali ne onako kako bi trebalo, jer kako se meni SOR ne spaja pakete već kod učitavanja poruka, prepisuje iz TEXTPAD datoteke poruke u svoju bazu poruku. => ja za sva vremena - BIRANJE BAZE, odnosno da izabereš koju bazu želiš da => čitaš onu koja je trenutno, aktuaela ili neku staru, koja je već popunje- Čemu ovde ograničenja ? PoJenta je da sve bude na jednom mestu.
olr.411 ntadic,
Imam MALI problem sa SOR-om. Naime, konfigurisao sam ga kako je lepo napisano, alion nece da mi raspakuje datoteku koju skinem odavde. Zove se naravno net?????.zip i u sebi sadrzi textpad. Medjutim, kada kucam sor /a on prvo pokusa da raspakuje fajl, a zatim kaze DA U NJEMU NEMA J***NOG TEXTPADA.Zatim arhivu preimenuje u zet?????.zip. Sve lepo radi kada ja rucno otpakujem arhivu. Sta da radim sa ovim, osim F8 u NC-u.
olr.412 supers,
>> vorim na mail, da ne moram da se zezam sa exec-om i da dodajem svič >> /p. Nego me program pita: jel oćeš da ogovoriš javno ili na mail. Čekaj, da li preuveličavaš ili stvarno edituješ exec da bi dodao /p ? Kad stisneš ALT-R, kursor se nalazi kraj broja poruke, ti pritisni space i dopiši /p, i exec će biti baš kako treba :) Dakle, može i u samom SORu :)
olr.413 supers,
>> odavde. Zove se naravno net?????.zip i u sebi sadrzi textpad. >> Medjutim, kada kucam sor /a on prvo pokusa da raspakuje fajl, a >> zatim kaze DA U NJEMU NEMA J***NOG TEXTPADA.Zatim arhivu preimenuje Pošalji svoj sor.pro fajl, otkrićemo u čemu je problem.
olr.414 space.ace,
## Napraviš EXEC pa nastaviš dalje sa pisanjem poruka. ## Autora nemaš šta da pitaš, u pitanju je verzija programa koja se ## koristila Nemam ja ništa protiv tog ograničenja, niti imam nameru da JA pitam autora, već mi nije jasno što je to ograničenje uvedeno. Jer, jedna poruka može maksimalno da ima 32K bajtOva, plus 30-tak bajtova za komandu pre poruke, pa sve to puta 24, dobija se oko 780K exec (ovo naravno teorijski, jer ko bi pisao 24 poruke od po 32K :) ). Možda je sve to rađeno zbog ograničenja DOS-ove memorije, ali ne ide mi u glavu što (možda ne može da generiše veći exec zbog veličine raspoložive memorije ). Proveriću...
olr.415 space.ace,
## Moraću da te razočaram, ali i SOR to isto radi. I SOR pretražuje ## samo SOR\DATA\text.x i ako poruka nije tu nema vajde. E sad SOR sve Čekaj malo! Pa ti skidaš poruke sa SEZAMA, i sve one koje si skinuo, znači one koje te interesuju, idu u bazu. Ti kasnije možeš te poruke da pretražuješ. naravno ako ne brišeš bazu povremeno. Ako obrišeš, ne možeš tražiti nepostojeće. Uopšteno govoreći, totalno si promašio poentu moga teksta na koji si dao reply, i čak sebe doveo u kontra- diktornost ;). U fajl text.x se nalaze SVE (i slovima SVE) poruke, dok se u paketima BW-a nalaze poruke koje si trenutno skinuo. Ako te interesuje original poruka kojoj je trenutna poruka koju čitaš reply, ako pokušaš da je pogledaš, može se VRLO lako dogoditi da je ta poruka u nekom SASVIM DRUGOM paketu, što se opet svodi na zatvaranje paketa koji sad čitaš, otvaranje desetine drugih da bi pronašao original poruku koju si hteo (HUH, umorih se :). 'Ste me shvatili??? ## kad text.x naraste do 500k on ide u večna lovišta. Ne vredi se više Šta ti smeta kada text.x naraste preko 500k. Sa ovim sadašnjim diskovima, takav problem je bez smisla. ## posle ubacivanja u bazu upavo pristigli net*.zip bio automatski ## obri- san. Znam da sve to može da se obezbedi jednim lepim bat ## fajlom, ali Čekaj, brisanje fajla obezbeđuje SDW, a u SOR-u može da se reši sa pipe-om, da odmah posle poziva arhivera obriše net???.zip :)
olr.416 space.ace,
## BW bi, verovatno, pukao pri pokušaju učitavanja paketa od 1000 ## poruka. Netačno, koristi XMS i EMS memoriju, po potrebi i swap na disku, tako da bez problema svaruje i pakete od 6000 poruka (1.6 MB).
olr.417 space.ace,
## Jel si ti to skoro završio ili ćeš tek da počneš? Ja bih, nadam se do kraja raspusta, trebao da završim svoj SESSION :) Ugrađujem neke opcije, koje postoje u SOR, SDW, BW bratiji. ## BW bi ono quot-ovao kao NE>. Mislim da je to NE> prekratako. Ima ## milion ljudi kojima user počinje sa ta dva slova. Opet stavljanje ## celog USER-a je predugačko u nekim slučejvima kad recimo user ima ## 12 karaktera, zato je recimo pametno staviti samo prva recimo 4 ## slova Empi:. Ne vidim zašto je nešto ovako potrebno. Dovoljan quote karakter je '>'. Koja poruka je original, tj. Koji je autor, pa i više informacija, može se dobiti jednostavnim pogledom na sam vrh ekrana, gde stoji zaglavlje i u kome sve lepo piše! Pogledaj samo na šta bi ličio taj tvoj predlog, prosečno quotiraj po pet rečenica, to je po 20 karaktera, pa ako 500 korisnika pošalje po 10 takvih poruka sa takvim quote stringom, izračunaj i sam koliko viška moraš da preneseš, a moraš da misliš i na _jadnike_ (NHF) koji imaju 2400 modeme, za koje je i 10K mnogo. Plus ako korisnici dodaju svoje "potpise" od po pola kilobajta po poruci. ## to neće moći ove noći, da preimenuje staru bazu i da počne da pravi ## novu, i javi ti da je stara baza preimenovana i da je napravljana ## nova. Koja ti je poenta ovoga???? To ti je isto kao u BW-u sa njegovim paketima. Poenta OLR-a je da sve poruke drži na jednom mestu, kako bi bez ikakvog napora mogao u svakom trenutku da dođeš do njih, i pogledaš ih. To tvoje deljenje na baze je bezveze, pravo da ti kažem. Nemaš pravo da se ljutiš :>>. ## 3. ON-SCREN HELP - Najlepša opcija BW-a, help u svakom trenutku. ## Znači ako recimo treba upisati ime u polje Za:_________ , i ti sad ## pritisneš F1, program ti uzvati sa nečim u stilu ime korisnika kome ## se šalje poruka. Ako lepo piše "Za:__________" i idiJot, ma i pacijent bi shvatio da se tu upisuje ime korisnika kome se šalje poruka! Ja sam tako nešto ipak ugradio u SESSION, jer kad pređeš mišem preko polja, u malom balončiću ti se pojavi help za to polje :). ## 4. FIND - lepo urađeno i kod jednog i kod drugog programa. Traženje ## poruke Ovo još nisam ugradio, sada radim na njemu... ## 5. PISANJE PORUKE ORIGINALNOM POŠALJIOCU - Ovo ima u BW-u u SOR-u ## nema, fora je u sledećem imaš poruku čije zaglavlja izgleda ovako: A zar ti je problem da lupiš Alt-O, jer ne samo što možeš da vidiš tu original poruku (ista priča kao sa početka poruke, ponovo pročitati), već i možeš da odgovoriš na istu!. Mislim da je ovaj tvoj predlog savršeno nepotreban. ## 6. PRIVATNA PORUKA - Ako je poruka u konferenciji i sad ja oću da ## ti odgo- vorim na mail, da ne moram da se zezam sa exec-om i da ## dodajem svič /p. Neverovatan si! Zezaš se?? Mora da se zezaš!!! Pa kada lupiš Alt-R, dole ti se pojavi polje da upišeš kome šalješ reply, tj. na koju poruku, samo treba dodati svič, i sve je OK. Znači iz SOR-a! ## 7. OFF-LINE KONFIGURISANJE KONFERENCIJA I TEMA - Znači da mi ne ## treba ni- kakav REMTOPIC ili sličan program, nego lepo da mogu da ## dodajem i brišem Da se ne hvalim, ovo sam već ugradio u program. Kada se prvi put startuje program, on generiše exec komandu da u jedan fajl izlista sve konferencije i teme koje imaju na sezamu (sad treba da dovršim i foru da lista samo najnovije konferencije, to ću najverovatnije da uradim u okviru programa, a ne na sezamu, na sezamu će da izlista sve konferencije, i stare i nove, dok ću ja da to filterujem u programu). Kada se skine taj fajl, program ga prepozna, pročita, filteruje, i ponudi opciju da se konfigurišu konferencije i teme za praćenje. Takođe, to može da se uradi u bilo kom trenutku rada u SESSION-u, odgovarajućom opcijom u meniju. U jednom fajlu, conf.cfg, stoje sve konferencije i teme koje postoje, sa odgovarajućim flag-om da li se prate ili ne, tako da mogu da se menjaju i editorom. Ipak je prepo- ručljivije raditi to iz programa, jer onda se generišu odgovarajuće komande za Sezam, kako bi se dao resign i sl.; dok kada se edituje datoteka, konferencije koje su označene kao nezanimljive :) se ipak skidaju, ali se ne unose u bazu. Može i ovo da se reši. Što se tiče same baze, za sada mi je najobičnija text baza ;), ali sada nešto pokušavam da razvijem da se baza kompresuje nekom metodom, i to real-mode, da bi zauzimala manje mesta, ali mi nešto ne ide :((. U SESSION-u ima dosta inovacija, uostalom videćete kad izađe :).
olr.418 ntadic,
> Posalji svoj sor.pro fajl, otkricemo u cemu je problem. Hvala sto si se ponudio ali otkrio sam u cemu je problem. Naime moj PKZIP nije ista verzija kao onaj na SEZAMU. Moja greska, i kada sam instalirao novi sve radi kao sat. Moracu vise da obracam paznju na detalje ubuduce. :)
olr.419 madamov,
> => je više nego žalosno. Sve što znaju je da gledaju lepe i šarene > => sličice, i da klikću mišem. Inače ja koristim win, ali retko. > > Cena progresa, pre samo oko 100 godina nisu hteli da menjaju sveće za > sijalice. Znali su oni da se ne treba igrati sa EPS-om ;) Neke od vodećih domaći računarskih faca su nekada isto pričali kao micotakis, a eno ih sada su najveći stručnjaci za Windows i grafičke radne okoline. Naravno, sada pričaju kako nikada nisu ništa loše pričali o GUI okolinama.
olr.421 nesh,
... Jel si ti to skoro završio ili ćeš tek da počneš? Trenutno završavam engine za bazu. Šminkanje i GUI idu posle. Program je pod WIN i WIN95. ... Poenta je spojiti sve najbolje osobine SOR-a i BW-a i naravno dodati ... nešto svoje: Xm, imam uputstvo za BW i već sam dosta odatle pokupio što se tiče samog interfejsa za rad.
olr.422 dpredovic,
> A te tvoje generacije debila ;) navikle da kucaju po tastaturi, a ni > ne znaju kako se koristi bušač kartica. ;) Kartice? Pih! Žicu, lemilicu i kutiju sa lampama u ruke, pa da vidiš kako se programira. :)
olr.423 cnenad,
=> autora, već mi nije jasno što je to ograničenje uvedeno. Jer, jedna Otkud ja znam, tako je ZZ hteo. Druga mogućnost je da u to vreme nije bio veliki promet poruka, pa je smatrao da je 24 dosta i da retko ko piše toliko poruka odjednom. Recimo ako ne zovem 7 dana, odgovori na poruke za takav paket su u proseku oko 7-9 (max 15) nikad 24. => komandu pre poruke, pa sve to puta 24, dobija se oko 780K exec (ovo => naravno teorijski, jer ko bi pisao 24 poruke od po 32K :) ). => Možda je sve to rađeno zbog ograničenja DOS-ove memorije, ali ne ide Ne verujem da su to bili razlozi. Možda ga je mrzelo da se bakće sa izgledom ekrana i tasterima koji će kontrolisati scroll ako bude više od 24 poruke ili komande koliko staje na jedan ekran.
olr.424 micotakis,
Ĺ Da li mogu da se brišu poruke iz paketa, ili ih opet sve vrati? Ĺ Ja prilikom svakog čitanja iz pada, obrišem bar 75% poruka. Ĺ Bilo bi mi glupo da to čuvam. Naravno da može. Brišeš kako se tebi sviđa. EMPIRE
olr.425 micotakis,
Ĺ Da li ti je podešena SET TEMP promenljiva ? Baci ovde SOR.PRO Ĺ fajl da vidim kako je konfigurisan. Ma naravno da ima SET TEMP u autoexec-u. Ĺ Da ga ne pravi možda editor, mada sumnjam jer ti reče da si ga Ĺ ufatio da se pravi kod učitavanja PAD-a ? Da beš tako, kad učitava pad, a video si i ono messages added... Ĺ Da li si pogledao podešavanja u editoru i putanje ? Ma sve je O.K. Nije mi jasno, u čemu je fora. EMPIRE
olr.426 micotakis,
Ĺ Čemu ovde ograničenja ? PoJenta je da sve bude na jednom mestu. Da ne bi imao bazu od 10M, koju ne možeš da učitaš u editor. Eto zato. EMPIRE
olr.427 micotakis,
Ĺ a moraš da misliš i na _jadnike_ (NHF) koji imaju 2400 modeme, Ĺ za koje je i 10K mnogo. Plus ako korisnici dodaju svoje Ĺ "potpise" od po pola kilobajta po poruci. Ja imam 2400 i nije mi muka ni od 100k poruka, ko neće da se trudi ko ga j**e. EMPIRE
olr.428 zeljkoj,
> Da ne bi imao bazu od 10M, koju ne možeš da učitaš u editor. Ima raznih editora... :)
olr.429 lexus,
=> Bez problema je progutao oko 3500 poruka u jednom paketu. Svaka mu čast :) .to dzakic Kada će novi OLR i novi format poruka i novi format konferencija i...?
olr.430 cnenad,
=> Da ne bi imao bazu od 10M, koju ne možeš da učitaš u editor. Zašto bih toliku bazu učitavao uopšte u editor, za to mi baš i služi OLR ? Inače, imaš editore koji se sa ovim bore kao nikad niko pre ;)
olr.431 lexus,
=> Da ne bi imao bazu od 10M, koju ne možeš da učitaš u editor. => Eto zato. A zašto bi učitavao bazu u editor? Uostalom, ima editora koji mogu da edituju 10 Mb
olr.432 dizel,
> Svega ovoga ne bi bilo da je Pera na vreme otisao u policiju... > :))) Ispravka: "Svega ovoga ne bi bilo, da je Pera otisao pravo u policiju" :)))
olr.433 dvesic,
> Da ne bi imao bazu od 10M, koju ne možeš da učitaš u editor. > Eto zato. Uzmeš pravi editor ;) (TSE na primer).
olr.434 inferno,
Ů│ ˙ Ja bih, nadam se do kraja raspusta, trebao da završim svoj SESSION :) Ů│ ˙ Ugrađujem neke opcije, koje postoje u SOR, SDW, BW bratiji. Kruže priče da će SESSION biti _isključivo_ za OS/2. ;)
olr.435 space.ace,
## Ja imam 2400 i nije mi muka ni od 100k poruka, ko neće da se trudi ## ko ga j**e. Nisam pričao o 100K poruka već o 100K potpisa, tj. bezvrednih bajtova, koji nikom ne trebaju...
olr.436 nenad,
> Zašto bih toliku bazu učitavao uopšte u editor, za to mi baš i služi > OLR ? Inače, imaš editore koji se sa ovim bore kao nikad niko pre ;) Pravo pitanje je - kako editor guta QWK paket? ;)
olr.437 dpredovic,
> Što se tiče same baze, za sada mi je najobičnija text baza ;), ali > sada nešto pokušavam da razvijem da se baza kompresuje nekom metodom, > i to real-mode, da bi zauzimala manje mesta, ali mi nešto ne ide :((. Dal si ti normalan :) Batali kompresije, šta će to kome? Ako neko ima mali - etu mu ga Stacker ili Drivespace. ;)
olr.438 space.ace,
## Kruže priče da će SESSION biti _isključivo_ za OS/2. ;) Kuda kruže? Ja nikom nisam pričao ;)))... P.S. Može biti, može biti,...
olr.439 space.ace,
## Dal si ti normalan :) Batali kompresije, šta će to kome? Ako neko ## ima mali - etu mu ga Stacker ili Drivespace. ;) Šta ja znam, mislio sam da je tako bolje, da se neće žaliti na veličinu baze (hi micotakis ;)). Moglo bi i ovako, ali namerio sam se da napravim tu kompresiju, pa ću i napraviti...
olr.440 micotakis,
Ĺ Šta ja znam, mislio sam da je tako bolje, da se neće žaliti na Ĺ veličinu baze (hi micotakis ;)). Moglo bi i ovako, ali namerio Ĺ sam se da napravim tu kompresiju, pa ću i napraviti... Ma problem je što recimo baza SOR-a ima 800k, a tih 800k imam i u direktorijumu receive, zapakovano u zet*.zip. E zato i ubijam bazu non stop, i ostavljam samo sor cfg. Mada bi bilo pametnije da ubi- jam zet*.zip. Što praviti sopstvenu kompresiju kad postoje gotovi arhiveri? EMPIRE
olr.441 space.ace,
## Ma problem je što recimo baza SOR-a ima 800k, a tih 800k imam i u ## direktorijumu receive, zapakovano u zet*.zip. E zato i ubijam bazu ## non stop, i ostavljam samo sor cfg. Mada bi bilo pametnije da ubi- Meni nije jasno kako ti uopšte čitaš poruke iz OLR-a? Ubaciš ih sve u bazu, pročitaš i obrišeš, pa posle kada ti zatrebaju, tražiš po zet*.zip fajlovima, ubaciš ih ponovo u bazu pa čitaš? Tako sam ja shvatio da radiš, a ako sam pogrešio u nečemu molim te ispravi me. Ako tako radiš onda :"OOOOOOOOO brother!!!!!!" ;)) NHF
olr.442 dpredovic,
> Šta ja znam, mislio sam da je tako bolje, da se neće žaliti na > veličinu baze (hi micotakis ;)). Moglo bi i ovako, ali namerio > sam se da napravim tu kompresiju, pa ću i napraviti... A jel može svič? :) Jedna od najlepših stvari kod sora i najgorih stvari kod sdwa je format baze. Kada ti pukne sdw, možeš da se slikaš, kod sora (ako treba) malo ručno središ bazu, i nikom ništa. Razmisli šta ti je bitnije: sigurna, brza i lako oporavljiva baza ili to što si se ti nameračio da nam pokažeš da vladaš tehnikama kompresije. ;) PS Možda ti se neće javljati zbog veličine baze, ali čekaj da počnu da ti kukaju što im je pukla baza...
olr.443 micotakis,
Ĺ Meni nije jasno kako ti uopšte čitaš poruke iz OLR-a? Ubaciš ih Ĺ sve u bazu, pročitaš i obrišeš, pa posle kada ti zatrebaju, Ĺ tražiš po zet*.zip fajlovima, ubaciš ih ponovo u bazu pa čitaš? Ĺ Tako sam ja shvatio da radiš, a ako sam pogrešio u nečemu molim Ĺ te ispravi me. Meni jako retko trebaju stare poruke. Kao prvo mrzi me da čitam po- novo nešto što sam već pročitao, kao drugo odgovoram na poruku čim je pročitam, kao treće imam mali hard disk (120Mb). Baza može da ži- vi dok ne postanje pretnja hard disku, zato je pustim da naraste od 500k do 1Mb i onda je ubijem. Ĺ Ako tako radiš onda :"OOOOOOOOO brother!!!!!!" ;)) NHF Pa vidi ovako to i nije tako malo poruka. Ajde da računamo da jedna prosečna poruka ima oko 1.5k ili ti jedan ekran. Ako sad 900 podeliš sa 1.5 dobiješ oko 600 što i nije tako malo poruka. EMPIRE
olr.444 mbasta,
Dali postoji neki naŔin da pore­am u SDW-u konferencije i teme po mom izboru ? P.S. Mislim da se to u SOR-u radi sa "+" i "-". Pozdrav, Mbasta.
olr.445 space.ace,
## Razmisli šta ti je bitnije: sigurna, brza i lako oporavljiva baza ## ili to što si se ti nameračio da nam pokažeš da vladaš tehnikama ## kompresije. ;) Okee dokee, I got the PoinT :)!!! Znači, baza je najobičniji text :). U poverenju, ne vladam tehnikama kompresije u dovoljnoj meri da bih to lepo odradio, so...
olr.446 space.ace,
## Meni jako retko trebaju stare poruke. Kao prvo mrzi me da čitam po- ## novo nešto što sam već pročitao, kao drugo odgovoram na poruku čim ## je pročitam, kao treće imam mali hard disk (120Mb). Baza može da ## ži- Dobro, shvatio sam, ali VICEVI, pa FORUM ;), i ostale konferencije? Meni lično baza u SOR-u ima 16 MB-a, imam disk od 1.2 GB, i volim da imam sve na oku. Pravo mi je uživanje da se vratim koji mesec unazad da pročitam šta smo sve lupali po konferencijama, pa da pročitam neki stari vic, čisto da se prisetim... Kako ti nije do toga stalo, makar malo? Shvatam da imaš mali disk. Znači, ti si izgleda za to da se ja maltretiram da pravim kompresiju baze, a? Mislim zbog tvog diska... ## Pa vidi ovako to i nije tako malo poruka. Ajde da računamo da jedna ## prosečna poruka ima oko 1.5k ili ti jedan ekran. Ako sad 900 ## podeliš Dobro, de, cepidlači ;>>. Ukusi su različiti, neko voli ovako, neko voli malo pečenije... Samo mi još kaži po kom kriterijumu brišeš poruke? Mora da ima važnih poruka, koje bi ostavio u bazi?
olr.447 cnenad,
=> Dali postoji neki način da poređam u SDW-u konferencije i teme po mom => izboru ? Promeni njihov redosled editorom u datoteci SDW.ORD
olr.448 supers,
>> P.S. Mislim da se to u SOR-u radi sa "+" i "-". U SoruPro na SezamuPro. Ovo je SezamNET. A da bi ovo bilo zgodno u nekom novom OLRu za ovaj sistem, bilo bi...
olr.449 marec,
> Uostalom, ima editora koji mogu da edituju 10 Mb A koji?
olr.450 supers,
>> malo? Shvatam da imaš mali disk. Znači, ti si izgleda za to da se >> ja maltretiram da pravim kompresiju baze, a? Mislim zbog tvog diska... Ako bi već da se upuštaš u to, neka kompresija baze bude opciona... Mislim da ti je prilagodljivost korisniku bila osnovna ideja kad si dobio ideju da praviš OLR.
olr.451 dzakic,
> Ako bi već da se upuštaš u to, neka kompresija baze bude opciona... > Mislim da ti je prilagodljivost korisniku bila osnovna ideja kad si > dobio ideju da praviš OLR. Da se ja pitam :), kompresiju baze nema gotovo nikakve potrebe praviti. Prvo zbog opšteg trenda pada cena diskova. Stavka koju olr sa bazom može da uzima na jednom prosečnom disku (1G) je zaista minimalna. Drugo, i za one sa jeftinijim ulaznicama, postoje Stackeri i ostali DoubleSpaceovi koji mu dođu nešto kao zamišljeno za bazu off-line readera. Neka extra brzina nije presudna, text se jako lepo pakuje, sve je već istestirano, oprobano, koliko-toliko ;) sigurno i pouzdano. Zašto komplikovati?
olr.452 calex,
<!> U SoruPro na SezamuPro. Ovo je SezamNET. <!> A da bi ovo bilo zgodno u nekom novom OLRu za ovaj sistem, bilo bi... Verovatno će da bude i u nekom novom olr-u, kao što je i u ovim koji se i sada koriste za ovaj sezam. Raspored tema u konferenciji ne možeš da menjaš ni u SorProu ni u Soru, za SDW ne znam.
olr.453 calex,
<!> A koji? Pominjani su i ovde, više u PCUSER.4:editori. Probaj TSE. ;)
olr.454 micotakis,
Ĺ stari vic, čisto da se prisetim... Kako ti nije do toga stalo, Ĺ makar malo? Shvatam da imaš mali disk. Znači, ti si izgleda za Ĺ to da se ja maltretiram da pravim kompresiju baze, a? Mislim Ĺ zbog tvog diska... NE, NE, I NE!!! Lepo sam rekao. Baza je čist TXT, ali se pakuje recimo rarom ili zipom ili ... Ĺ Dobro, de, cepidlači ;>>. Ukusi su različiti, neko voli ovako, Ĺ neko voli malo pečenije... Samo mi još kaži po kom kriterijumu Ĺ brišeš poruke? Mora da ima važnih poruka, koje bi ostavio u Ĺ bazi? NE BRIŠEM PORUKE. SVE PORUKE I DALJE POSTOJE U FAJLOVIMA ZET*.* Mogu da napravim bazu od 30Mb za nekih pola minuta, ali čemu to? Ako mi se baš čita nešto učitaću u bazu i to je to. Trenutnu ba- zu ću da prebacim u neki privremeni direktorijum, a zatim ću je vratiti nazad. Po kom kriterijum ću da brišem poruke? Po kriterijumu korisnosti. Apsolutno me ne interesuju prepucavanja između pojedinaca, kao i rasprave o fudbalu i politici. EMPIRE
olr.455 lexus,
=> A koji? TSE i Aurora.
olr.456 space.ace,
## Mislim da ti je prilagodljivost korisniku bila osnovna ideja kad si ## dobio ideju da praviš OLR. Naravno, i to prvenstveno meni, jer zbog sebe pravim OLR, a tek posle zbog drugih, jer ako se meni svidi svideće se još nekome (valjda :))).
olr.457 cnenad,
=> NE BRIŠEM PORUKE. SVE PORUKE I DALJE POSTOJE U FAJLOVIMA ZET*.* => Mogu da napravim bazu od 30Mb za nekih pola minuta, ali čemu to? Ili si poseban slučaj ili ne razumeš ono što ti objašnjavamo. Postojanje OLR-a koji ima bazu poruka je baš zato da ne bi čuvao ZET*.* i da ih ne bi ponovo učitavao kad ti nešto zatreba, povrh toga da bi izbegao ponovno učitavanja poruka koje ti ne trebaju iz određenog 'paketa' a koje kao što vidim ne brišeš. Možeš u svakom trenutku pozvati SEZAM i pogledati neku poruku koja te interesuje pa ne vidim i ovde razloga da držiš ZET*.* Ako si već osobenjak pa čuvaš ZET*.* i naknadno ih učitavaš po potrebi, šta će ti onda OLR, daj mu F3 iz DN-a na fajl u arhivi i završio si posao.
olr.458 lexus,
=> NE BRIŠEM PORUKE. SVE PORUKE I DALJE POSTOJE U FAJLOVIMA ZET*.* => Mogu da napravim bazu od 30Mb za nekih pola minuta, ali čemu to? => Ako mi se baš čita nešto učitaću u bazu i to je to. Trenutnu ba- => zu ću da prebacim u neki privremeni direktorijum, a zatim ću je => vratiti nazad. Krajnje nelogično. Ti u zetovima imaš sve poruke, a najviše jedna petina poruka zaslužuje čuvanje u bazi. Budući da se txt kompresuje na oko 25% originalne dužine, logičnije ti je da sve čuvaš u bazi, a da šugave i destruktivne poruke (.to meric većina mojih ;) brišeš iz baze. E sad, to što ti radiš sa sorom najgore moguće da bi ti bw bio bolji, to je već tvoj problem, a bogami i kompleks ;)
olr.459 denmla,
Može li neko da mi kaže kako se prebacuju poruke iz konferencija u SOR, tj. koja je komanda za to i koja je putanja u TM-u ?
olr.460 mbasta,
=> Može li neko da mi kaže kako se prebacuju poruke iz => konferencija u SOR, tj. koja je komanda za to i koja je => putanja u TM-u ? Nerazumem te u čemu je problem. Dali neznaš kako da skineš PAD u kome su ti sve nove poruke ili šta. Pozdrav, Mbasta.
olr.461 supers,
>> Može li neko da mi kaže kako se prebacuju poruke iz >> konferencija u SOR, tj. koja je komanda za to i koja je >> putanja u TM-u ? Za unošenje novih poruka SOR se startuje sa sor /a. Naravno, prethodno moraš da skineš te poruke sa Sezama. Da bi SOR ispravno radio treba podesiti konfiguracioni fajl sor.pro. Moraš sam da znaš koja je putanja u TM-u do fajlova koje si skinuo sa Sezama. Svi koji počinju da koriste SOR treba da mogu da pogledaju moju poruku 7.336 ako treba pomoć...
olr.462 evlad,
Y> => A koji? Y> Y> TSE i Aurora. brief 3.1
olr.463 zmdjokic,
Sta trerba da uradim da bi u SDW-u udario reply poruke? I sta posle radim sa tom datotekom kad se ulogujem na Sezam, tj. koja je procedura za upload? Pomagajte!!!!
olr.464 denmla,
Pošto nisam bio dovljno jasan evo malo opširnije izloženog problema: Kada sam otišao na Sezam tamo otkucam SEZAM i lepo prebacim sve nove poruke kod sebe. Pošto izađem sa Sezama uđem u dir SOR, pa u RECEIVE i raspakujem poruke i prebacim ih u DATA. Zatim sa komandom " sor" uđem u program SOR i tamo piše u bazi nema poruka. Ako pokušam sa sor/textpad ili textpad, kaže da je pogrešna komanda. Kod mene je ovakva situacija: - DATA - SOR - REPLY - RECEIVE MODEM - DOWN - TM - UP - LOG U TM-u stoji Dir Download C:ĐMODEMĐTMĐDOWNĐ;C:ĐMODEMĐSORĐRECEIVE(NET*.*) A sor.pro izgleda ovako: USERNAME=denmla EDITOR=qe %s BASEDIR=C:ĐSORĐDATAĐ REPLYDIR=C:ĐSORĐREPLYĐ DEFAULTMODE=REFERENCE QUOTEWIDTH=65 QUOTECHRS=>*#+-=/ MYQUOTESTR=>> CPS=1600 EXECFILE=C:ĐMODEMĐUPĐEXEC ARCHIVER=PKUNZIP %s %s >NUL SEARCH=C:ĐMODEMĐRECEIVEĐPAD?????.ZIP TEXT=TEXTPAD PRINTER=LPT1 COMMPRG=tm CODE=čČćĆđĐšŠžŽ COLOR=020612 LIST=conference
olr.465 mbasta,
=> Može li neko da mi kaže kako se prebacuju poruke iz => konferencija u SOR, tj. koja je komanda za to i koja je => putanja u TM-u ? Nerazumem te u čemu je problem. Dali neznaš kako da skineš PAD u kome su ti sve nove poruke ili šta. Pozdrav, Mbasta.
olr.466 mmarkovic,
> SEARCH=C:ĐMODEMĐRECEIVEĐPAD?????.ZIP Sve je u redu, osim što ovde treba da stoji: SEARCH=C:\MODEM\RECEIVE\NET?????.ZIP Da bi SOR sam raspakovao NET?????.ZIP, pokreni ga sa SOR /A. Nema potrebe da sam raspakuješ. PKUNZIP treba da ti bude u PATH-u, a to verovatno i jeste...
olr.467 supers,
>> Sta trerba da uradim da bi u SDW-u udario reply poruke? Pritisneš ALT-R. A kada spremiš sve poruke za sezam, uradiš jedno Datoteke/Snimanje Execa. >> koja je procedura za upload? Otkucaš exec, odgovoriš na pitanje sa Da i pošalješ exec fajl Zmodemom.
olr.468 sdjole,
> Sta trerba da uradim da bi u SDW-u udario reply poruke? I sta posle radim > sa tom datotekom kad se ulogujem na Sezam, tj. koja je procedura za upload? Probaj da obelezis misem deo teksta poruke na koju zelis da repliciras, pritisni zatim Alt+R (Slanje>Odgovaranje na poruku) i upisi u editoru koji ti se otvorio svoj tekst (ja sam upravo odradio ovaj postupak za tvoju poruku). Kad si zavrsio, izadji iz editora i poruka ce biti snimljena. Zatim sa Ctrl+C pozovi opciju Slanje>Pregled naredbi Exec-a (gde vidis koje si sve naredbe odabrao za unos u EXEC fajl) i odaberi dugme EXEC Gen (za generisanje EXEC-a), da bi dobio EXEC fajl. Pozovi Sezam, iz prompta otkucaj exec, odgovori sa D na pitanje i navedi punu putanju do EXEC fajla na tvom disku. Podrazumeva se da si sva setovanja u SDW-u odradio kako treba, a svakako ti preporucujem da pogledas FAQ.DOC i SDW.DOC u dir-u u kome ti se nalazi instaliran SDW, kao i \SEZAM\uputstvo.txt (uputstvo za Sezam).
olr.469 inferno,
Ů│ ˙ Sta trerba da uradim da bi u SDW-u udario reply poruke? I sta posle Ů│ ˙ radim sa tom datotekom kad se ulogujem na Sezam, tj. koja je procedura imaš negde gore "dugme" za natpisom Replika. klikni mišem na to, potom pritisni enter i napiši reply.
olr.470 calex,
<!> poruke kod sebe. Pošto izađem sa Sezama uđem u dir SOR, pa u RECEIVE i <!> raspakujem poruke i prebacim ih u DATA. Zatim sa komandom " sor" uđem Nije ti uopšte potreban receive dir pod sorom. Samo u sor.pro napišeš da traži tamo gde ti je definisan download. <!> BASEDIR=C:ĐSORĐDATAĐ <!> REPLYDIR=C:ĐSORĐREPLYĐ <!> EXECFILE=C:ĐMODEMĐUPĐEXEC <!> SEARCH=C:ĐMODEMĐRECEIVEĐPAD?????.ZIP Čini mi se da si malo pomešao direktorijume. Ako dobro shvatam, tebi su sor i tm ispod modem dira a onda idu oni dalje. Onda tako stavi i kad definišeš basedir, replydir, execfile i search. Daklem, nešto ovako: BASEDIR=C:\MODEM\SOR\DATA\ REPLYDIR=C:\MODEM\SOR\REPLY\ EXECFILE=C:\MODEM\TM\UP\EXEC SEARCH=C:\MODEM\TM\DOWN\NET?????.ZIP Naravno, SOR pozivaš kao SOR /A.
olr.471 zmdjokic,
>> Sta trerba da uradim da bi u SDW-u udario reply poruke? I sta posle radim >> sa tom datotekom kad se ulogujem na Sezam, tj. koja je procedura za > upload? > Probaj da obelezis misem deo teksta poruke na koju zelis > da repliciras, pritisni zatim Alt+R (Slanje>Odgovaranje na poruku) > i upisi u editoru koji ti se otvorio svoj tekst (ja sam upravo odradio > ovaj postupak za tvoju poruku). > Kad si zavrsio, izadji iz editora i poruka ce biti snimljena. > Zatim sa Ctrl+C pozovi opciju Slanje>Pregled naredbi Exec-a (gde vidis > koje si sve naredbe odabrao za unos u EXEC fajl) i odaberi dugme > EXEC Gen (za generisanje EXEC-a), da bi dobio EXEC fajl. > Pozovi Sezam, iz prompta otkucaj exec, odgovori sa D na pitanje > i navedi punu putanju do EXEC fajla na tvom disku. Hvala ti puno, evo ti reply iz SDW-a:) Pozdrav!
olr.472 zmdjokic,
>>> Sta trerba da uradim da bi u SDW-u udario reply poruke? > > Pritisneš ALT-R. > A kada spremiš sve poruke za sezam, uradiš jedno Datoteke/Snimanje Execa. > >>> koja je procedura za upload? > > Otkucaš exec, odgovoriš na pitanje sa Da i pošalješ exec fajl Zmodemom. Hvala ti, pozdrav!
olr.473 zmdjokic,
> Ů│ ˙ Sta trerba da uradim da bi u SDW-u udario reply poruke? I sta posle > Ů│ ˙ radim sa tom datotekom kad se ulogujem na Sezam, tj. koja je procedura > > imaš negde gore "dugme" za natpisom Replika. klikni mišem na > to, potom pritisni enter i napiši reply. Hvala ti snasao sam se! Pozdrav!
olr.474 basrak,
>> Hvala ti puno, evo ti reply iz SDW-a:) >> Pozdrav! >> Hvala ti, pozdrav! >> Hvala ti snasao sam se! >> Pozdrav! You have created a monster ;)) E pa sad ga lepo naučite i bontonu...
olr.475 denmla,
>> Čini mi se da si malo pomešao direktorijume. Ako dobro shvatam, >> tebi su sor i tm ispod modem dira a onda idu oni dalje. Onda tako stavi >> i kad definišeš basedir, replydir, execfile i search. Daklem, nešto >> ovako: >> BASEDIR=C:ĐMODEMĐSORĐDATAĐ >> REPLYDIR=C:ĐMODEMĐSORĐREPLYĐ >> EXECFILE=C:ĐMODEMĐTMĐUPĐEXEC >> SEARCH=C:ĐMODEMĐTMĐDOWNĐNET?????.ZIP >> Naravno, SOR pozivaš kao SOR /A. Hvala na pomoći uspeo sam, ipak sam rzdvojio TM i SOR direktorijume.
olr.476 space.ace,
## Hvala ti puno, evo ti reply iz SDW-a:) Nisi morao baš celu poruku da citiraš, nije potrebno... ## Pozdrav! Nije ni ovo potrebno... :>
olr.477 supers,
>> Hvala na pomoći uspeo sam, ipak sam rzdvojio TM i SOR >> direktorijume. E, lepo, a sada još jedan savet. Kada pritisneš ALT-R u SDWu, obrati pažnju na pravougaonik Naredba: u kojem piše nešto poput conf join < conf reply... Mišem pritisni strelicu pored tog pravougaonika i odaberi onaj drugi red u kojem piše mail send... Onda će poruka u kojoj se zahvaljuješ na pomoći otići kao privatna poruka korisniku kojem odgovaraš, a ostali to neće videti. Normalno je da se čoveku zahvališ, ali neki postaju nervozni kada pročitaju 5 zahvalnica dnevno lične prirode u javnoj konferenciji.
olr.478 iaca,
Kako nepotrebne poruke mogu fizički da se uklone sa diska? Koliko znam komanda REMOVE ih ne briše sa diska. Za sada jedini način je da se poruke koje hoću da sačuvam štampaju u datoteku, zatim se uklone sve poruke iz teme, a posle se "otštampane" poruke vrate u bazu. Ako neko zna bolji način neka javi. Aca
olr.479 calex,
<!> Kako nepotrebne poruke mogu fizički da se uklone sa diska? <!> Koliko znam komanda REMOVE ih ne briše sa diska. Ovo se verovatno odnosi na SOR. :) Prvo obeležiš poruke koje hoćeš da brišeš (koristiš * a možeš i FLAG komandu pa ih po nekom kriterijumu označiš) i posle toga REMOVE. Na kraju svega sledi PACK komanda kojom se trajno uklone obrisane poruke a baza prepakuje. Ja pre REM uradim jedno PRINT čime obeležene prvo eksportujem u fajl. :)
olr.480 johnnya,
>> Kako nepotrebne poruke mogu fizički da se uklone sa diska? >> Koliko znam komanda REMOVE ih ne briše sa diska. Remove ih briše samo iz baze, a da bi se izbrisale i sa diska treba da pokreneš komandu PACK (prepakuje bazu) posle koje će se u njoj naći samo poruke koje nisu obrisane.
olr.481 sunny,
?!?! Znam da sam izvan dogadanja u ovoj temi,ali..Da li mogu da downloadujem cele konferencije koje me zanimaju da nebi visio ON-line,ili se ovde svo vreme o tome prica. Zahvaljujem!
olr.482 pyramid,
SOR 2.30 Ima li smisla registrovati SOR 2.30 na ovom sistemu? Poslao sam poruku zzivotic-u, ali nema ogovora. Res r zzivotic kaze da poslednje javljanje bilo pre par meseci. Isto pitanje za SDW 1.03b, samo je u pitanju .obj (obrad bjelic). paraglider
olr.483 darone,
>> Isto pitanje za SDW 1.03b, 310, valjda.
olr.484 pyramid,
> 310, valjda. Verzija na SezamNetu: sdw10b3.exe 74k SDW v1.0B3, Sezam off-line reader za Windows (.obj) Ako postoji novija (darone: SDW 3.10), molim za UL :) paraglider
olr.485 mila,
>>> Isto pitanje za SDW 1.03b, > 310, valjda. Nije, nego 319.
olr.486 lexus,
=>> 310, valjda. => Verzija na SezamNetu: => sdw10b3.exe 74k SDW v1.0B3, Sezam off-line reader za Windows => (.obj) => Ako postoji novija (darone: SDW 3.10), molim za UL :) VICEVI.esnafski :) Uzgred, toćan odgovor je 319.
olr.487 pyramid,
>>>> Isto pitanje za SDW 1.03b, > >> 310, valjda. > Nije, nego 319. Ako sam nekog uvredio, sorry ... Da li bi dobre duse darone i mila objasnile o kavim se ovo BROJEVIMA radi. Samo pokusavam da registrujem SOR i SDW, i eventualno DL noviju verziju SDW od one koju koristim. paraglider
olr.488 nenad,
> Ima li smisla registrovati SOR 2.30 na ovom sistemu? > Poslao sam poruku zzivotic-u, ali nema ogovora. Zbog velikog broja ovakvih zahteva Zoran Životić nas je zamolio da registrujemo SOR i uopšte izbacimo iz dokumentacije informacije o potrebi da se program registruje, kao i samom procesu registracije. Prepravljena verzija SOR-a će se ovih dana naći u direktorijumu.
olr.489 hercog,
»» procesu registracije. Prepravljena verzija SOR-a će se ovih dana »» naći u direktorijumu. Jel samo verzija 2.30 ili i verzija 2.99? Sale
olr.490 dj.gaga,
=> Ima li smisla registrovati SOR 2.30 na ovom sistemu? => Poslao sam poruku zzivotic-u, ali nema ogovora. I ja imam iste probleme.Dakle sta je s tom registracijom???
olr.491 mila,
> Ako sam nekog uvredio, sorry ... > Da li bi dobre duse darone i mila objasnile o kavim se ovo BROJEVIMA radi. > Samo pokusavam da registrujem SOR i SDW, i eventualno DL noviju verziju SDW > od one koju koristim. Nisi nikog uvredio :). (bar se nadam). 319 je registarski broj za sdw. taj broj se upisuje kad ti sdw postavi upit, i onda nemaš problema. :)
olr.492 acag,
Draga Saveta... 1) Kako da nateram SDW da u "ljudi" upisem e-mail adresu sa vecim brojem karaktera; ili postoji drugi nacin da sebi olaksam pisanje dugackih usera? 2) Prilikom brisanja poruka nisam primetio da se texts.cdf smanjuje? Uvecava se redovno sa ucitavanjem padova dok ne dodje do 2.99 mb, a ondak, joj... instalacija jopet.
olr.493 nesh,
... Kako da nateram SDW da u "ljudi" upisem e-mail adresu ... sa vecim brojem karaktera; ili postoji drugi nacin da ... sebi olaksam pisanje dugackih usera? Ako se ne varram .obj je postavio isto ograničenje dužine uname-a na 15chr kao i na Sezamu. ... Prilikom brisanja poruka nisam primetio da se texts.cdf ... smanjuje? Uvecava se redovno sa ucitavanjem padova dok ... ne dodje do 2.99 mb, a ondak, joj... instalacija jopet. Posle brisanja pokreni "Opcije/Optimizacija obrisanih poruka". Inače, imao sam baze i od po 5-10Mb pa je radio OK.
olr.495 nenad,
> Jel samo verzija 2.30 ili i verzija 2.99? Zvanična verzija, naravno.
olr.496 hercog,
Ima li neka dobra duša da mi objasni kako u soru da napravim makro da na svaku moju poruku doda switch koji omogućava krei- ranje sysmsg poruke da li je neko odgovorio na tu poruku. Sale
olr.497 vitez.koja,
#=> Ima li neka dobra duša da mi objasni kako u soru da napravim #=> makro da na svaku moju poruku doda switch koji omogućava krei- #=> ranje sysmsg poruke da li je neko odgovorio na tu poruku. alt-f1 alt-r alt-r <space> /r <enter> (ovde izađeš iz editora koji se pozvao) alt-f1 to bi bilo to. sk
olr.498 acag,
> Ako se ne varram .obj je postavio isto ogranicenje duzine > uname-a na 15chr kao i na Sezamu. jest bogati, i to cak 16 chr... samo sto se meni ucinilo da user ciju adresu hocu da gurnem u sdw ima manje, ali kad sam prebrojaooo..:) EW, hvala :)
olr.499 evlad,
Y>> Jel samo verzija 2.30 ili i verzija 2.99? Y> Y> Zvanična verzija, naravno. zadnja je 2.99.A iz decembra '91 ... O;>
olr.500 basrak,
> Ima li neka dobra duša da mi objasni kako u soru da napravim > makro da na svaku moju poruku doda switch koji omogućava krei- > ranje sysmsg poruke da li je neko odgovorio na tu poruku. Edituj fajl sor.str i tamo kod svake komande ma, gr, co reply ili write dodaj jedno /r.
olr.502 dj.gaga,
Primio sam jednu poruku sa Afrodite. Napiso sam odgovor na nju (u SOR-u) i poslao EXEC. Kada sam posle toga skidao poruke (SEZAM) moje poruke nije bilo. O cemu se radi???
olr.503 banga,
> zadnja je 2.99.A iz decembra '91 ... O;> Ovu 2.99 nisam nigde video. Ipak će biti da je zvanična 2.30 :)
olr.504 hercog,
»» Ovu 2.99 nisam nigde video. Ipak će biti da je zvanična 2.30 :) 2.30 bi trebala da je zadnja zvanična verzija sor-a. Verzija 2.99 je beta verzija sora koja je trebala da izađe (u njenom help-u piše da je to sor 2.5, a na početku programa 2.99 :) ) Sale
olr.505 cnenad,
=> zadnja je 2.99.A iz decembra '91 ... O;> Ta nije nikad javno objavljena tj. smeštena u neki direktorijum, samim tim nije zvanična. To što se širila preko raznih grupa je zahvaljujući dobroti ZZ-a i ostalih članova nepomenutih grupa ;)
olr.506 baker,
Kratko i jednostavno... Kako obrisati poruku koja je u donjem delu ekrana programa SOR oznacena sa >> R* << ??? ..
olr.507 hercog,
»» Kako obrisati poruku koja je u donjem delu ekrana programa SOR »» oznacena sa >> R* << ??? To je oznaka da je poruka zaštićena od brisanja. Potrebno je da stisneš ctrl+R kada si na toj poruci pa da je odštitiš od brisanja... Sale p.s posle sve ide normalno
olr.508 evlad,
Y> 2.99 je beta verzija sora koja je trebala da izađe (u njenom Y> help-u piše da je to sor 2.5, a na početku programa 2.99 :) ) ima par sitnica _viška_ ;) bazu fajlova (nešto kao sorpro2beta4) komprimovan text.x sa shift-del quote snimaš u reply\q, a pri pozivu editora q se automatski učitava tako da sa 5 ili 6 poruka ladno sve citate pokupiš i nekom gurneš u grupu, mail, i sl. evo par citata iz sor.hlp ;)) MAIntence Obeležavanje poruka (oznakom *) na osnovu SOR.CFG datoteke. INput [file.txt] Unos novih poruka u SOR. Specijalni znaci u komandnoj liniji: ! Znak se ignoriše, naredba iz linije ide u exec, linija ostaje zapamćena. / Komentar - linija se ignoriše pri kreiranju exec-a i ostaje zapamćena. < Unutar komandne linije, znak zamenjuje 'novi red'.
olr.509 mmarkovic,
> => zadnja je 2.99.A iz decembra '91 ... O;> > > Ta nije nikad javno objavljena tj. smeštena u neki direktorijum, samim tim A ima li neke bitne prednosti i nedostatke?
olr.510 hercog,
»» A ima li neke bitne prednosti i nedostatke? Ništa specijalno... Po meni čak i nešto lošiji od prethodnog... Sale
olr.511 evlad,
Y> Ta nije nikad javno objavljena tj. smeštena u neki direktorijum, samim Y> tim nije zvanična. To što se širila preko raznih grupa je zahvaljujući Y> dobroti ZZ-a i ostalih članova nepomenutih grupa ;) naraFno :) po tome su se nekad razlikovali rookie & sezam_old_bone ;)
olr.512 easyd,
## odgovor na poruku : 10.738 ## micotakis -> MUZIKA.2:yu.zvuk ## od 05.08.96. 04:07 => EMPIRE p.s.Kako se prebacuje poruka u drugu temu? Hm, sto se mene tice, koristim BoreNet program, okacen negde ovde... Ima mogucnost da pritiskom na CTRL+O odgovoris na poruku u bilo koju temu ili mail... poz, easyd...
olr.513 hercog,
Verzija sora 2.99 (ili ti 2.50) ima jedan maleni bag :) u listi poruka npr piše da je vreme slanja poruka 22:14 a njeno pravo vreme je 21:14. Vremena od svih poruka pomera za po sat unapred u svojoj listi :) Sale
olr.514 snemcev,
>> Verzija sora 2.99 (ili ti 2.50) ima jedan maleni bag :) ?! Kod mene radi sve kako treba.
olr.515 hercog,
»» ?! Kod mene radi sve kako treba. Kada dobiješ spisak svih poruka u nekoj temi uzmi jednu poruku i pogledaj koje je njeno vreme u tom spisku, a onda pogledaj i nju samu i vreme koje piše u zaglavlju te poruke. Videćeš da se to vreme razlikuje za 1 sat :) Sale
olr.516 epson,
BORE je carski OLR. Ma sta carski nego najbolji !!!. Nego par primedbi: 1.Da se uvede svic /r za pisanje svih poruka. 2.Da se pise i mail-info (pored resume-a i autoexeca). 3.samo tako ...
olr.517 mzikic,
> BORE je carski OLR. Ma sta carski nego najbolji !!!. A gde moze da se skine Borepro.zip?
olr.518 snemcev,
>> Videćeš da se to vreme razlikuje za 1 sat :) Kod mene se ne razlikuje. :)
olr.519 miloshb,
Može li neko da mi objasni koji je razlog što mi ovako izgledaju poruke koje sam danas preneo? OUP: 217 3 GROUP:marijuana OUP:marijuana ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── ─ 270 2 SEZAMNET:problemi MNET:predlozi NET:predlozi NET:konferencije 270 2 SEZAMNET:problemi ozi jlovi lovi NET:vote MUNIKACIJE.9:modemi 0 KOMUNIKACIJE.9:fax KOMUNIKACIJE.9:fax 81 0 KOMUNIKACIJE.9:telemate 92 3 KOMUNIKACIJE.9:hackers email 92 3 KOMUNIKACIJE.9:hackers il Stare poruke su OK. Nije bilo grešaka u prenosu.
olr.520 dr.grba,
>> Može li neko da mi objasni koji je razlog što mi ovako izgledaju >> poruke koje sam danas preneo? >> >> OUP: 217 3 GROUP:marijuana >> OUP:marijuana ********* ********* A možda ipak postoji neki jasan razlog? (:O (sorry, nhf)
olr.521 ntadic,
Imam mali problem sa BW 2.30. Nikako ne mogu da izbrisem jednu ili vise poruka iz paketa. Lepo ih obelezim za brisanje, ali BW nece da ih izbrise. Mogu samo da izbrisem ceo paket. Sta da radim ?
olr.522 obren,
> Imam mali problem sa BW 2.30. Nikako ne mogu da izbrisem jednu ili > vise poruka iz paketa. Lepo ih obelezim za brisanje, ali BW nece da ih > izbrise. Mogu samo da izbrisem ceo paket. Sta da radim ? Pazi, 'Delete' flag ne znači automatsko brisanje poruke - time samo obeležiš one poruke koje smatraš za nepotrebne. Pravo brisanje vršiš tako što dok si u onom prozoru u kome su izlistane sve konferencije, pritisneš Alt-G (Global options). Pojaviće ti se meni u čijem je dnu opcija 'Delete messages from packet' pa možeš pomoću mnoštva uslova definisati koje poruke treba da se brišu. Sada izaberi samo one poruke koje imaju setovan 'Delete' flag i to je to. Postoji i shortcut za ovo, a to je da u istom onom prozoru kucaš Alt-K i odmah si u opcijama za brisanje. Sve ovo imaš u Helpu, pročešljaj ga malo... :)
olr.523 superhik,
=:> OUP: 217 3 GROUP:marijuana Lagalise it?
olr.524 micotakis,
Ob> pritisneš Alt-G (Global options). Pojaviće ti se meni u čijem je dnu Ako je u pitanju samo jedna konferencija, onda može da koristi i Alt-A, mada ga to ne sprečava da opet upotrebi Alt-G. Ob> Sve ovo imaš u Helpu, pročešljaj ga malo... :) Ovo i ja moram da kažem, mada me obično hvata alergija kada mi neko kaže da čitam help. Međutim, BW 2.30 ima bukvalno savršen help, u skvakom tre- nutnu možeš da dobieš pomoć za ono što ti treba. Još samo ostaje jedno pi- tanjce. Da li zna Engleski? Nego, moglo bi da se prevede ono uputstvo. Oćemo ti i ja? Ja pola, ti pola? Ili da neđemo nekog ko je manje zaludan od nas dvojce? EMPIRE
olr.525 obren,
> Međutim, BW 2.30 ima bukvalno savršen help, u svakom trenutku možeš da > dobiješ pomoć za ono što ti treba. A kakva su poboljšanja verzije 2.30 u odnosu na 2.20? Ajde okači onaj fajl 'WHATSNEW.230' ili kako se već zove ako ga nisi obrisao... A možeš i celu arhivu ako je u originalnom pakovanju, pošto je ovde na Sezamu najnovija verzija 2.20 za 386 PM i OS/2. > Nego, moglo bi da se prevede ono uputstvo. Oćemo ti i ja? Ja pola, ti > pola? Ili da neđemo nekog ko je manje zaludan od nas dvojce? Što se mene tiče, za sedam dana mi počinje ispitni rok tako da bih radije da se prevedem u sledeću godinu... ;)
olr.527 micotakis,
Ob> A kakva su poboljšanja verzije 2.30 u odnosu na 2.20? Ajde okači onaj Ob> fajl 'WHATSNEW.230' ili kako se već zove ako ga nisi obrisao... Ja sam prešao sa 2.12 na 2.30, tako da su razlike drastične. Kakav je 2.20 nemam pojma, 2.21 mislim da sam video kod nekog. Evo ide šta ima novo. Ob> A možeš i celu arhivu ako je u originalnom pakovanju, pošto je ovde na Ob> Sezamu najnovija verzija 2.20 za 386 PM i OS/2. Neće moći ove noći, jer je to na ortakovom hardu. Mislim na instalaciju. Ovo je DOS verzija nije 386 :(. Zato ponovo molim nekog da dovuče sa inta 2.30 386. Ob> Što se mene tiče, za sedam dana mi počinje ispitni rok tako da bih Ob> radije da se prevedem u sledeću godinu... ;) Što se mene tiče sutra mi počinje ispitni rok. :) EMPIRE whatsnew.230
olr.528 obren,
Patch za quote string BlueWave Offline Readera v2.20/2.21 ───────────────────────────────────────────────────────── Kada se citira poruka u BlueWave-u, quote string se sastoji od prva dva slova juzernejma citirane osobe i znaka '>'. Nešto poput ovoga: Sa> Citirani deo teksta poruke koju Sa> je napisala korisnica 'Sabrina' ;) Međutim, čudno je da BW koji pliva u svakojakim opcijama nema mogućnost podešavanje quote stringa (što je u neku ruku i dobro ;) kad pogledam šta sve ljudi koriste kao quote string). Iako ovaj način citiranja može da pomogne u slučaju da se u citatu već nalazi citat, lično ipak preferiram običan znak '>' jer sam se nekako navikao na njega :) Na sreću, a ponajviše zahvaljujući činjenici da je BWave pisan u C-u, moguće je pečovati ga, tačnije njegove format stringove, tako da se citati obeležavaju samo znakom '>'. Dakle, ko voli standardne citate, evo šta i kako treba da uradi (napraviti backup EXE-a, za svaki slučaj): Iz PCToolsa ili nekog sličnog programa nađite sledeći (HEX) niz bajtova, koji treba da je jedinstven: 25 73 25 63 00 <=> "%s%c " i izmenite ga u: 00 73 25 63 00 <=> " s%c " Patch provereno radi za verzije 2.20/2.21. Pretpostavljam da važi i kod novijih, ali nemam verziju 2.30 da bih probao.
olr.529 micotakis,
Ob> Patch provereno radi za verzije 2.20/2.21. Pretpostavljam da važi i Ob> kod novijih, ali nemam verziju 2.30 da bih probao. Jel ti to oćeš meni na fin način da kažeš da to uradim i da ti javim rezultat? Ili sam te pogrešno razumeo? :) EMPIRE
olr.530 blabus,
Imam problem sa SDW V.1.0B3 : 1. Skinuo sam temu SEZAMNET:pitanja koja ima oko 2200 poruka. Prilikom unošenja poruka iz PAD-a raspakovano je 1900 poruka, a ostalih kao da i nema. Pokušao sam da ponovo očitam poruke od broja koji mi nedostaje i da ih ponovo unesem iz PAD-a ali sada mi se otvorila "nova" konferencija PRIVATE sa samo jednom porukom koja sadrži poruke iz teme pitanja, ali čini mi se ne sve i čiji je pošiljalac npr. .masterŽb i broj poruke #32244. 2. Ovo sa otvaranjem "nove" konferencije PRIVATE mi se dešava dva puta - naime mislio sam da je greška u instalaciji SDW-a pa sam obrisao sve CDF-ove i CDE-ove te ga ponovo instalirao, ali se isto manifestuje ponovo, stim da to hoće nekad da uradi i u temama gde je broj poruka manji (kada se dodaju nove poruke)
olr.531 obren,
> Jel ti to oćeš meni na fin način da kažeš da to uradim i da ti javim > rezultat? Ili sam te pogrešno razumeo? :) Samo rekoh da sam patch uspešno primenio na BW 2.2x, a da za 2.30 nisam siguran pošto ga nemam. Nema potrebe da se bakćeš sa pečovanjem BW-a ako ti se sviđa njegov način citiranja... :)
olr.532 kostja,
Onako usput.... Pa dobro kad ste vec spomenuli taj novi OLR for Pendzere, kad cemo da vidimo? To sto ne postoji istovetni for DOS i nije neko poravdanje... ili se ceka ona promena zaglavlja poruka zarad Interneta?
olr.533 baker,
Da li je moguce ? U SOR-u otkucam poruku i uz nju zelim da posaljem i datoteku. Ako je moguce... Kako i sta? Help me... ..
olr.534 dr.grba,
>> U SOR-u otkucam poruku i uz nju zelim da posaljem i datoteku. >> >> Ako je moguce... Kako i sta? Gledaj: sad sam lupio Alt-R da ti odgovorim na poruku. U dnu ekrana se pojavilo: Odgovor na poruku iz konferencije:7.533 <Enter> a ja lupio Enter i ušao u editor. OK, to je jasno, nadam se. Sve što bi trebalo da uradiš jeste da umesto lupanja Entera, samo nastaviš da dopisuješ, npr, XXX.ZIP, dakle: Odgovor na poruku iz konferencije:7.533 XXX.ZIP <Enter> └──────────────┘ Kad završiš sa pripremom EXEC datoteke, proveri da ti se XXX.ZIP nađe u upload direktorijumu (proveri kako tvoj kom. program tretira te rasorede). Kada se poruka pošalje, Sezam će očekivati da pošalješ datoteku tog imena: kresneš PgUp, izabereš fajl u spisku i šiljneš datoteku. I to je sve. OK?
olr.535 sjocic,
Gde se moze naci SOR 2.99 ?
olr.536 hercog,
»» Gde se moze naci SOR 2.99 ? Sor 2.99 je nezvanična verzija sora koja se distribuirala po prijateljsko-porodičnoj osnovi :) Možeš je naći ako ti je neko pošalje :) Sale
olr.537 guta,
#> Sor 2.99 je nezvanična verzija sora koja se distribuirala #> po prijateljsko-porodičnoj osnovi :) Možeš je naći ako ti #> je neko pošalje :) Iako sam poodavno čuo za nju, nisam je video, pa bih rado saznao kakve su razlike?
olr.538 hercog,
»» Iako sam poodavno čuo za nju, nisam je video, pa bih rado saznao kakve »» su razlike? Ništa specijalno. Jedino korisno kod nje sam primetio da za prepakivanje baze više ne treba na disku imati toliko prostora koliko zauzima baza, a i baza mu je u nekom kompresovanom obliku... Sale
olr.539 biber,
Postoji li neki patch da SOR ne ispisuje negativne brojeve poruka?
olr.540 valex,
>> Pa dobro kad ste vec spomenuli taj novi OLR for Pendzere, >> kad cemo da vidimo? To sto ne postoji istovetni for DOS >> i nije neko poravdanje... ili se ceka ona promena zaglavlja >> poruka zarad Interneta? Promena zaglavlja poruka ne zavisi od Interneta, već isključivo od novog načina pakovanja baze poruka koji bi obezbedio brži i fleksibilniji rad. Kada bude bilo značajnijih novosti po tom pitanju ostavićemo obaveštenje u ovoj konferenciji.
olr.541 mdimitrijevic,
> Gde se moze naci SOR 2.99 ? Zasto ti treba Sor 2.99 kada postoji Sor 2.30? Moj Sor je regularno skinut sa starog Sezama i nosi verziju 2.30.
olr.543 zeljkoj,
> Postoji li neki patch da SOR ne ispisuje negativne brojeve > poruka? Koliko sam primetio, Sezamu ne smeta kad se negativni broj poruke nadje u execu.
olr.546 dr.grba,
>> Koliko sam primetio, Sezamu ne smeta kad se negativni broj poruke >> nadje u execu. Zak napravio "kontrabag" (:
olr.549 nenad,
> Koliko sam primetio, Sezamu ne smeta kad se negativni broj poruke > nadje u execu. Ne smeta, par dana pre nego što je broj poruka prešao 32000 u BBS je unesena izmena koja prilagođava ponašanje komande MAIL REPLY ovom bagu SOR-a.
olr.550 evlad,
Y> Ne smeta, par dana pre nego što je broj poruka prešao 32000 u BBS Y> je unesena izmena koja prilagođava ponašanje komande MAIL REPLY Y> ovom bagu SOR-a. Ako je ono u SOR-u bag, a znamo i ti i ja da nije. ;) pre bih rekao da je sor prilagođen prethodnoj verziji softvera prethodnog vlasnika softvera, gde su se mailovi i grupe pakovali na vreme. Da li si se zapitao kako izgleda topic u soru sa negativnim brojevima i kako radi reference rezim ?
olr.551 aikimen,
Zašto mi u SDW ne radi ispravno opcija Datoteke i DL...? Kako treba da skinem sadržaj direktorija da bi ovo moglo? Primetio sam da su se svičevi promenili i da više ne pali dir /a/n/l &. Probao sam sa samo dir /s jer koliko vidim od svičeva ima za short, što znači da bez ovog sviča ispisuje sadržaj u long formatu. Pozdrav.
olr.552 dzakic,
> da su se svičevi promenili i da više ne pali dir /a/n/l &. Probao > sam sa samo dir /s jer koliko vidim od svičeva ima za short, što > znači da bez ovog sviča ispisuje sadržaj u long formatu. Otkucaj help dir i dobićeš objašnjenje za sve svičeve. Dir /s ispisuje sadžaj poddirektorijuma, a ne short opise. Opis u long formatu nije podržan.
olr.553 aikimen,
Ai> Otkucaj help dir i dobićeš objašnjenje za sve svičeve. Dir /s Ai> ispisuje sadžaj poddirektorijuma, a ne short opise. Opis u long Ai> formatu nije podržan. Da li to onda znači da ne mogu da ubacim u SDW sadržaje direktorija. Video sam koje sve svitčeve podržava dir komanda i to mi nije pomoglo. Treba mi konkretan odgovor. Da li mogu da ubacim to u SDW ili ne sa obzirom da long format nije podržan? Kako je izgledao taj long format da probam da pretvorim ručno ili programčetom i da onda porbam da ubacim u SDW?
olr.554 nenad,
> Da li to onda znači da ne mogu da ubacim u SDW sadržaje direktorija. Upravo tako. SDW očekuje "dugačke" opise iz starog Sezamovog formata ispisa koji se dobijao sa /l. Dugački opisi sada nisu podržani, dakle ne postoje i nemoguće ih je dobiti.
olr.555 mpavlo,
> ne sa obzirom da long format nije podrzan? Kako je izgledao taj long > format da probam da pretvorim rucno ili programcetom i da onda porbam > da ubacim u SDW? I ja sam pre par meseci postavio isto pitanje i ostao bez odgovora. Posto sam ljubitelj SDW-a, molim nekoga ko ima kod sebe long format ispisa DIR-komande da je baci ovde, ne bih li nekako prevario SDW.
olr.556 aikimen,
Ai> Upravo tako. SDW očekuje "dugačke" opise iz starog Sezamovog Ok, tako sam i pretpostavio. A 'oće li se pojaviti uskoro neki novi OLR za Sezam ili će se koristiti isključivo stari?
olr.557 nenad,
> Ok, tako sam i pretpostavio. A 'oće li se pojaviti uskoro neki novi > OLR za Sezam ili će se koristiti isključivo stari? Pojaviće se novi.
olr.558 cnenad,
=> Pojaviće se novi. Otprilike kad ?
olr.559 zokig,
>> ljubitelj SDW-a, molim nekoga ko ima kod sebe long format ispisa Ima još zainteresovanih, :() Bilo bi idealno da se doradi _simin_konvertor_ (Uz poruku je malo duži isečak dir-a u starom formatu). *** ============================== r:\archiver\sqz1083e.exe --------------------------------------------------- Squeeze (SQZ) arhiver v1.08.3 SQZ1083E.EXE 29/03/1993 Dužina 119203 bytes Vreme prenosa 8 min 38 sec Preuzeto 65 put(a) SQZ is a file-compresser/archiver. creating small archives with a good rate of compression. 32-bit CRC both on files and SQZ itself. New MOVE command. Easy to use; No extraction to COM0..9/CON/AUX. --------------------------------------------------- *** dat-form.zip
olr.560 evlad,
Y>> Ok, tako sam i pretpostavio. A 'oće li se pojaviti uskoro neki novi Y>> OLR za Sezam ili će se koristiti isključivo stari? Y> Y> Pojaviće se novi. Javljam se kao /kvalifikovani/ beta tester novog olr-a :)
olr.561 zmdjokic,
Kako da iz SOR-a prikačim fajl uz poruku? Pozdrav!
olr.562 hercog,
»» Kako da iz SOR-a prikačim fajl uz poruku? Kada u soru otkucaš alt+w za pisanje u neku temu ili alt+r za odgovor na neku poruku, na dnu ekrana ti piše write to <naziv teme> ili reply to <broj poruke>. Odeš na kraj toga i otkucaš naziv datoteke koju hoćeš da prikačiš i pritisneš enter i gotovo. Sale
olr.563 kostja,
=> Y> Pojavice se novi. => => Javljam se kao /kvalifikovani/ beta tester novog olr-a :) More nisi jedini... eto i mene ako treba da se zrtvujemo :)
olr.564 hercog,
»» More nisi jedini... eto i mene ako treba da se zrtvujemo :) Još jedna prijava za naporni i samoodricajući rad na testiranju novog sezamovog olr-a :) Sale
olr.566 aikimen,
Ai> >> ljubitelj SDW-a, molim nekoga ko ima kod sebe long format ispisa Ai> Ima još zainteresovanih, :() Evo kratkog programčeta koji omogućava da ubacite tekući sadržaj iz ALLFILES.TXT datoteke u SDW. Kako ne bih razmišljao o tome da li svi zainteresovani koriste Clipper evo i source i exe zapokovani uz poruku. longdir.zip
olr.567 aikimen,
e da umalo zaboravih kratko uputstvo je u zaglavlju prg fajla.
olr.569 zokig,
>> Evo kratkog programčeta koji omogućava da ubacite tekući sadržaj >> iz ALLFILES.TXT datoteke u SDW. Kako ne bih razmišljao o tome da vRRlo dobRRo 10X Otomacki obrađuje allfiles.txt, a po direktivi prihvata i textpad. .to meding Ovo si tražio pre nekoliko meseci :) poZ
olr.570 dragosh,
Zdravo svima... koji imaju sdw ili ti SezamDrive. Imam problem ( a šta bi inače mogao da imam ): KAda učitavam novi textpad stare poruke se uvek tu muvaju, bez obzira što sam predhodno rekao da SVE poruke proglasi pročitanim i stavio putačicu na ono "samo nove poruke". A da ne pričam kada mi pročita 1 poruku iz teme, pa kaže "nema više poruka" a ja znam da ih i te kako ima, a hoće da ih čita iz druge teme ili konf. ali opet samo po jednu. TO me je do te mere iznerviralo, da razmišljam da pređem na neki drugi reader ili da probam ponovo ovaj da skinem ( greška u transferu? ).Ako neko ima ovak'i problem ili zna kako se rešava bio bih mu zahvalan 10x ! ( a k'o hoće da se cenka, mail mu je otvoren) ( ha,ha)... Šalu na stranu, ovo je ozbiljno, pa iskusni sdw-ovci, na posao !
olr.571 bokir,
> Evo kratkog programčeta koji omogućava da ubacite tekući sadržaj > iz ALLFILES.TXT datoteke u SDW. Kako ne bih razmišljao o tome da Pošto dati program radi tragično sporo, evo jednog mnogo kraceg i mnogo bržeg, koji je rađen po uzoru na LONGDIR, samo u C-u. Startuje se sa LDIR Šime fajlaĆ Ako se ime fajla ne navede, podrazumeva se ALLFILES.TXT. Program će kreirati fajl TEXTPAD.TXT koji je kompatibilan sa SDW-om. ldir.exe
olr.572 johnnya,
>> Pošto dati program radi tragično sporo, evo jednog mnogo kraceg i >> mnogo bržeg, koji je rađen po uzoru na LONGDIR, samo u C-u. Svaka čast ! Samo jer može jedan predlog ? Da se uvede svič tipa [/m2400|/m9600|/m14400] pa da onda program može sam da izračuna i optimalno vreme za prenos fajla. Što bi se naravno ubacilo kao prateći tekst u opisu.
olr.573 bokir,
> Svaka čast ! ... Hvala, hvala :) > Da se uvede svič tipa Š/m2400đ/m9600đ/m14400Ć pa da onda > program može sam da izračuna i optimalno vreme za prenos fajla. > Što bi se naravno ubacilo kao prateći tekst u opisu. Uradio sam nešto slično. Uveden je svič /c<br>, gde je <br> prosečan CPS koji modem postiže. Kratko uputstvo se dobija sa LDIR ? ili LDIR /? Ako ima predloga, bagova (?? ;), vičite :) ldir.exe
olr.574 sdjole,
> Ako ima predloga, bagova (?? ;), vicite :) Paaa, nemoj reci da nisi trazio ... ;) Salu na stranu, evo par predloga: - Mozda ne bi bilo lose da se omoguci navodjenje naziva izlaznog fajla: LDIR {Ulazni fajl} {Izlazni fajl} - Takodje, neki switch koji bi onemogucio konverziju direktorijuma (linije sa <DIR> stringom), posto ionako svaki fajl ima u svom nazivu i punu putanju do njega. Program radi brzo i za sada ne primecujem nikakve greske u radu. Mislim da je u pitanju vrlo koristan dodatak SDW-u (do novog OLR-a pod Windows-ima).
olr.575 vimm,
>> Ako ima predloga, bagova (?? ;), vičite :) Xm, mislio sam da je bug, ali pošto vidim da se drugi ne bune i da kod njih lepo radi, verovatno nešto ne uradim ja kako treba :) Naime, kada posle ldir.exe /c1440 pogledam datoteku textpad.txt sve izgleda da je ispravno konvertovano, pokrenem u SDW-u opciju učitavanje textpada, on to kao odradi, ali kada hoću da pregledam datoteke vide se, odnosno izgleda da su učitane samo datoteke do slova o (OS/2 i Win dato- teka nema). Poslednje što se vidi su datoteke iz Mac direktorijuma, a datoteke iz OS/2 i Win direktorijuma nisu ni učitane. Da li grešim i gde? Pozdrav Vladimir
olr.576 cnenad,
=> Kratko uputstvo se dobija sa => LDIR ? ili LDIR /? Kako se spisak datoteka pojavljuje u SDW-u ? Kao jedna poruka, više poruka, tj. virtuelna tema ili konf, razgraničena na direktorijume ili kad se izabere Datoteke & DL ?
olr.577 kostja,
=> Kako se spisak datoteka pojavljuje u SDW-u ? Kao jedna poruka, vise => poruka, tj. virtuelna tema ili konf, razgranicena na direktorijume ili kad => se izabere Datoteke & DL ? Pojavljuju se redovno u meniju Datoteke, sto ce reci u stavci Datoteke & DL
olr.578 ljubisha,
Jel se planira izbacivanje Civilizacije.9 iz QWK paketa? Grozno je kad Civilizacija.10 visi ispod Malih.oglasa.
olr.579 obren,
> Jel se planira izbacivanje Civilizacije.9 iz QWK paketa? Grozno je > kad Civilizacija.10 visi ispod Malih.oglasa. Ok, sređeno je sada. Samo na jednom pentiumu nije bio izmenjen konfiguracioni fajl a ti si skidao QWK paket baš sa njega... :)
olr.580 mikis,
+> Ako ima predloga, bagova (?? ;), vičite :) Predlažem da napraviš kratko uputstvo (ne mora ništa posebno, samo par redova o autorui i programu - čemu služi, kako se koristi i sl.) da bi mogao da se prebaci u dir :)
olr.581 bokir,
> Poslednje što se vidi su datoteke iz Mac direktorijuma, a > datoteke iz OS/2 i Win direktorijuma nisu ni učitane. > > Da li grešim i gde? Probao sam, i stvarno - nije kako treba. Međutim, problem je sigurno u SDW-u, jer meni iseče na pola naziva direktorijuma. Moj savet ti je da čim skineš listu fajlova, pobrišeš one direktorijume koji te ne interesuju. Tako ćeš smanjiti broj fajlova, pa će sve biti OK. (bar se nadam ;)
olr.582 bokir,
> Salu na stranu, evo par predloga: > - Mozda ne bi bilo lose da se omoguci navodjenje naziva > izlaznog fajla: LDIR šUlazni fajlć šIzlazni fajlć > - Takodje, neki switch koji bi onemogucio konverziju > direktorijuma (linije sa <DIR> stringom), posto ionako svaki > fajl ima u svom nazivu i punu putanju do njega. Važi, i meni smetaju <DIR> linije :)
olr.583 ljubisha,
> Ok, sređeno je sada. Samo na jednom pentiumu nije bio izmenjen > konfiguracioni fajl a ti si skidao QWK paket baš sa njega... :) Super. :) A jel bi moglo da se izvede da se na kraju poruke ispisuje koji su odgovori na poruku ako ih ima?
olr.584 bokir,
> - Mozda ne bi bilo lose da se omoguci navodjenje naziva > izlaznog fajla: LDIR šUlazni fajlć šIzlazni fajlć > - Takodje, neki switch koji bi onemogucio konverziju > direktorijuma (linije sa <DIR> stringom), posto ionako svaki > fajl ima u svom nazivu i punu putanju do njega. Urađeno. Evo nove verzije programa koja, za razliku od stare, ubacuje opise direktorijuma samo ako joj se naredi, i omogućava definisanje izlaznog fajla. Uputstvo se dobija sa LDIR /? ili LDIR ?. ldir.exe
olr.585 obren,
> Super. :) A jel bi moglo da se izvede da se na kraju poruke > ispisuje koji su odgovori na poruku ako ih ima? Sorry na zakasnelom odgovoru, nisam bio ovde par dana. Dakle, moglo bi da se izvede, videću da ubacim to čim nađem vremena.
olr.586 tomislavr,
SezamNet -> SezamPro textpad konvertor 2.0 - Ispravljen bag kod datuma poruke na koju se odgovara - Ispravljeno ja da se tačke u username-u se više ne konvertuju u znak '_' već samo u imenu teme. Thanx to Calex... net2pro.exe
olr.587 crncic,
>> SezamNet -> SezamPro textpad konvertor 2.0 Čemu ovo ? Zar je SorPRO toliko evoluirao ?
olr.588 djanjusevic,
>> - Ispravljen bag kod datuma poruke na koju se odgovara >> - Ispravljeno ja da se tacke u username-u se vise ne konvertuju >> u znak '_' vec samo u imenu teme. A jel moze i za exec? Znam da mnogo trazim, ali ajde da pitam.
olr.589 supers,
>>>> SezamNet -> SezamPro textpad konvertor 2.0 >> >> Čemu ovo ? Zar je SorPRO toliko evoluirao ? Razvija se, sada radi uglavnom ;) stabilno, ali je to još uvek jedna nezgrapna i privremena aplikacija, dok se SezamPro potpuno ne integriše u internet standarde... Sve u svemu, u SorProu korisnik SezamNETa ne dobija ništa što već nema u staroj verziji SOR-a. Tako da ne vidim svrhe za korišćenje konkurentskog OLR-a... Ali ukusi se razlikuju.
olr.590 calex,
║ Čemu ovo ? Zar je SorPRO toliko evoluirao ? Ë────────────── Deluje da je opštekružeća beta2 prilično dobar OLR. ;)
olr.591 mdimitrijevic,
> Cemu ovo ? Zar je SorPRO toliko evoluirao ? SorPRO je fantastican, bar verzija koju sam dobio pre nedelju dana. Radi se o SORPRO v2.0 beta koji ima tako mnogo lepih resenja da sam ostao bez teksta. U odnosu na onu verziju 1.0 koja se nalazi u diru na PRO-u v2.0 je 100 puta bolja.
olr.592 vlad,
> Sve u svemu, u SorProu korisnik SezamNETa ne dobija ništa što već > nema u staroj verziji SOR-a. Tako da ne vidim svrhe za korišćenje > konkurentskog OLR-a... Ali ukusi se razlikuju. Nesumnjiva je dobit mogucnost koriscenja istog OLR-a za oba sistema. Sto se ukusa tice, meni SORPRO zaista vise lezi, a moram priznati da ova najnovija beta radi sasvim stabilno i konforno.
olr.593 evlad,
­=- Čemu ovo ? Zar je SorPRO toliko evoluirao ? hm, sp2b004 jeste ;)
olr.594 mmtosic,
> Sve u svemu, u SorProu korisnik SezamNETa ne dobija ništa što već > nema u staroj verziji SOR-a. Tako da ne vidim svrhe za korišćenje > konkurentskog OLR-a... Ali ukusi se razlikuju. A kako ti izgleda yuolr? Kažu da je dobar. Inače, mislim da je _sorpro_ praktično neupotrebljiv za sve nas sa mašinama skromnijih performansi, jer (bar) učitavanje novih poruka traje skoro onoliko koliko i njihovo kasnije čitanje. ;) Inače. šta ti znači ono `konkurentskog OLR-a'? Zar SOR nije njihov, tj. konkurentski? Kao da se SOR uz .sima-in konvertor ne može koristiti za čitanje `njihovih' poruka. :) Ipak je prosta istina, da oni trenutno imaju tri OLR-a. A mi (mislim na one koji su samo na SezamNet-u) imamo to što imamo.
olr.595 iaca,
> SorPRO je fantastican, bar verzija koju sam dobio pre nedelju dana. > Radi se o SORPRO v2.0 beta koji ima tako mnogo lepih resenja da sam > ostao Kad ga već toliko hvalite mogao bi nako i da ga okači ovde.
olr.596 supers,
>>> Sve u svemu, u SorProu korisnik SezamNETa ne dobija ništa što već >>> nema u staroj verziji SOR-a. Tako da ne vidim svrhe za korišćenje >>> konkurentskog OLR-a... Ali ukusi se razlikuju. >> >> A kako ti izgleda yuolr? Kažu da je dobar. Podseti me šta beše yuolr :) Kod jednog Sezamovca sam video beta verziju nezvaničnog Windows OLR-a za SezamPro, autor beše .bdm... Da li si na to mislio? Program jeste dobar, zamerka je što nema nikakvog obaveštenja pri prelasku iz jedne teme u drugu, a na to smo se navikli proteklih godina... User interface je takođe malo nabacan, a ja sam bolesni esteta kada je u pitanju prelazak na nove programe. Poznat sam po tome što ne koristim domaće programe u kojima se ispoljava autorova nepismenost (pri tom ne mislim konkretno na ovaj OLR)... Ali da ne dužim.
olr.598 mmtosic,
> Podseti me šta beše yuolr :) > Kod jednog Sezamovca sam video beta verziju nezvaničnog Windows OLR-a > za SezamPro, autor beše .bdm... Da li si na to mislio? Jeste, na njega sam mislio. > Program jeste dobar, zamerka je što nema nikakvog obaveštenja pri > prelasku iz jedne teme u drugu, a na to smo se navikli proteklih > godina... Ja sam video neku verziju 1.0 iz polovine septembra, i uredno prijavljuje prelaske iz teme u temu. :) Dopalo mi se što se većina naredbi može izdati i sa tastature i to na skoro isti način kao što se to radi u SOR-u. Ono što je interesantno to je spominjanje da je program prvobitno planiran kao OLR za oba Sezam-a. ;) Ali, kažu, na kraju je urađen samo za SezamPro. Kad se pojave ovi OLR-vi koje najavljuju ovde na SezamNet-u biće ih k'o pleve. :)
olr.599 cnenad,
=> Deluje da je opštekružeća beta2 prilično dobar OLR. ;) Ja tvrdim da nije jer takva verzija ne postoji. ^C
olr.600 veca,
>> ukusa tice, meni SORPRO zaista vise lezi, a moram priznati da ova >> najnovija beta radi sasvim stabilno i konforno. Ali se meni i dalje kolje sa qemm i zakucava mašinu.
olr.601 mdimitrijevic,
> Ja tvrdim da nije jer takva verzija ne postoji. Kako, ne postoji ? Ne da postoji, nego rastura. U odnosu na SOR (stari) i SORPRO v1.0 ova nezvanicna verzija je 100 puta bolja. Radi oporavak baza automatski (za razliku od v1.0), podesavanja boja su ubacena u njega (za razliku od v1.0) itd. Malo pravi probleme sa QEMM-om, ali boze moj :) Jedino sto je sporiji od SOR-a (starog v2.30), ali boze moj, sada su i masine brze, transfer rate je mnogo veci a i memorije se ima. Moze da se prezivi.
olr.602 mdimitrijevic,
>>> ukusa tice, meni SORPRO zaista vise lezi, a moram priznati da ova >>> najnovija beta radi sasvim stabilno i konforno. > > Ali se meni i dalje kolje sa qemm i zakucava masinu. Takodje. SORPRO v2.0 beta koristim iskljucivo pod konfiguracijom BEZ qemm-a. Dosta je neprijatno kada krene da radi oporavak baze, sto u mom slucaju traje po 2 sata. Zato sam sve resio tako sto kada zavrsim rad u SORPRO-u, arhiviram DATA direktorijum i ako mi baza padne vratim je iz arhive. Ali, to mi za sada ne predstavlja problem, vazno je da je program odlican, a i ne pada skoro nikad.
olr.603 evlad,
­=- Takodje. SORPRO v2.0 beta koristim iskljucivo pod konfiguracijom SORPRO EXE 338,544 07-16-96 3:01p ovo je R2.0_beta_rev_004 koja radi kako treba, sve ostale su old_fashion ;) ako imaš neki problem ostavi mi mail na pro-u ...
olr.604 supers,
>> slucaju traje po 2 sata. Zato sam sve resio tako sto kada zavrsim >> rad u SORPRO-u, arhiviram DATA direktorijum i ako mi baza padne >> vratim je iz arhive. Ali, to mi za sada ne predstavlja problem, >> vazno je da je program odlican, a i ne pada skoro nikad. Ja nikad ne bih koristio program koji me toliko plaši da backup radim jednom dnevno. Možda je i odličan, ali to arhiviranje je najbolji znak da i dalje pada suviše...
olr.605 cnenad,
=> Kako, ne postoji ? Ne da postoji, nego rastura. U odnosu na SOR (stari) Znao sam da će se neko upecati :)) Naravno da postoji SORPRO 2 revizija 004 uz još neke interne oznake. Kao Beta 2 ne postoji, to je sigurno.
olr.608 calex,
║ Kad ga već toliko hvalite mogao bi nako i da ga okači ovde. Ë────────────── Ne bi trebalo, autor je zamolio da se ne šalje ta verzija dok ne bode konačno završena.
olr.609 calex,
║ Ja tvrdim da nije jer takva verzija ne postoji. Ë────────────── Pa nisam ni rekao da postoji, samo tako deluje. ;)
olr.610 calex,
║ Inače, mislim da je _sorpro_ praktično neupotrebljiv za sve nas sa ║ mašinama skromnijih performansi, jer (bar) učitavanje novih poruka ║ traje skoro onoliko koliko i njihovo kasnije čitanje. ;) Ë────────────── Učitavanje stvarno davi ako se koristi dos ili dos-prompt u starim Prozorima. Malo je brže pod Win 95 ali sam bio šokiran brzinom kojom to radi pod NT-om. :))
olr.611 calex,
║ Ja nikad ne bih koristio program koji me toliko plaši da backup ║ radim jednom dnevno. Možda je i odličan, ali to arhiviranje je najbolji ║ znak da i dalje pada suviše... Ë────────────── Meni ni prva verzija nije nijednom pala ali je bio problem sa gašenjem ili resetovanjem PC-ja ili nestankom struje, recimo. Ova verzija je preživela nekoliko isključenja struje i nikad se nije bunila zbog toga. :)
olr.612 vlad,
> Ali se meni i dalje kolje sa qemm i zakucava mašinu. SORPRO se u svim dosadasnjim, a verovatno i buducim, verzijama kolje sa STEALTH opcijom QEMM-a, a ne sa QEMM-om kao takvim. Da budemo do kraja precizni, ne kolje se SORPRO vec "engine" na kome je radjen (Btrieve, valjda). Resenje je, dakle, izbrisati 'ST:M' ili 'ST:F' iz QEMM device linije u config.sys. Koliko sam primetio dok sam jos radio iskljucivo pod DOS-om (inace sam zagrizeni korisnik QEMM-a), ovim se prakticno nista ne gubi.
olr.613 jvujnic,
U kojoj poruci je okačen onaj .ord fajl? Sećam se da je ovde negde, ali neznam gde?
olr.614 mdimitrijevic,
> SORPRO EXE 338,544 07-16-96 3:01p > > ovo je R2.0_beta_rev_004 koja radi kako treba, sve ostale su old_fashion > ;) Naravno da je imam ;). Pod njom mi se QEMM nije zakucao, jos uvek :)) Ma desilo mi se samo 2-3 puta ai to sam ja bio kriv, nesto sam zezao sa rezidentnim programima.
olr.615 mdimitrijevic,
> Ja nikad ne bih koristio program koji me toliko plasi da backup > radim jednom dnevno. Mozda je i odlican, ali to arhiviranje je najbolji > znak da i dalje pada suvise... Pogresno sam formulisao poruku. Ne pada SORPRO tako lako, bar ne poslednje beta :) verzije. Nego sam cisto postavio da mi se arhiviraju podaci i iz razloga sto VRLO cesto brzopleto obrisem poruke koje mi kasnije trebaju. Zato s vremena na vreme (ne svaki dan) arhiviram jednim BATCH fajlom DATA direktorijum.
olr.616 cnenad,
=> Prozorima. Malo je brže pod Win 95 ali sam bio šokiran brzinom kojom to => radi pod NT-om. :)) Imam utisak da je ubrzanje stiglo od mašine na kojoj se tera NT ;) mada se zaista oseti malo poboljšanje kod brisanja, pakovanja i pretraživanja poruka.
olr.617 alec,
> Resenje je, dakle, izbrisati 'ST:M' ili 'ST:F' iz QEMM device Ja koristim QEMM sa ST i ne pada mi napamet da brisem!!! Ali zato sam napravio posebnu konfiguraciju u start-up meniju za SORPRO System Error
olr.618 kostja,
=> Prozorima. Malo je brze pod Win 95 ali sam bio sokiran brzinom kojom to => radi pod NT-om. :)) To bas i nije do samog OLR-a. Znam ljude koji su sokirani brzinom kojom se strartuje Photo Shop pod NT-om.
olr.619 calex,
║ Imam utisak da je ubrzanje stiglo od mašine na kojoj se tera NT ;) mada ║ se zaista oseti malo poboljšanje kod brisanja, pakovanja i pretraživanja Ë────────────── Ne, sve ovo što sam pominjao je rađeno na istoj mašini koja je baš neki minimum za NT mada ni za 95 nije nešto. Stari 486 dx2 66, 16MB RAM, 2x420 disk. Nisam probao ostalo ali kod ubacivanja poruka, kritično je bilo slaganje po toku diskusije. Sada se skoro ne vidi kad to uradi. :)
olr.620 veca,
>> SORPRO EXE 338,544 07-16-96 3:01p >> ovo je R2.0_beta_rev_004 koja radi kako treba, sve ostale su >> old_fashion ;) Jeste, imam tu verziju i zakucava mi mašinu. Hoću da se durim, imam pravo da se ponašam kao žensko i da očekujem da kavaljeri srede stvar ;)
olr.621 veca,
>> SORPRO se u svim dosadasnjim, a verovatno i buducim, verzijama >> kolje sa STEALTH opcijom QEMM-a, a ne sa QEMM-om kao takvim. Da Nemam tu opciju, proverila sam isto veče kada si mi rekao da je ukinem, ali nisam imala šta da ukinem :) I ne samo da mi zakuca mašinu, nego mi je resetuje dva puta, prvi put dođe do pola, pa je tek onda podigne kako treba, a bojim se da to baš i nije dobro.
olr.622 veca,
>> Učitavanje stvarno davi ako se koristi dos ili dos-prompt u starim >> Prozorima. Malo je brže pod Win 95 ali sam bio šokiran brzinom >> kojom to radi pod NT-om. :)) Ne želim da budem rob nekog programa, program treba da robuje meni :)
olr.623 mileusna,
Dobro, da li je, i hoće li uskoro biti izbačen neki 32-bitni Offline Reader bilo za PRO, bilo za NET..?
olr.624 ljubisha,
> Nije ovo jedini problem SDW-a. :( Skoro mi se deslio da je poruku > iz konferencije u kojoj je bio citiran mail protumačio pogrešno pa je > taj mail ubacio u private, zajedno sa 32k textpada koji je išao iza > njega. :(( Po ko zna koji put sam sklonio SDW sa diska. Zar to ne radi po sistemu dužine poruke koja je upisana u zaglavlje? Mislim, on pronađe da je poruka duga xxxx znakova i onda pročita od kraja hedera sledećih xxxx znakova. Nemam pc pa se ne zanosim time al mi pro- blem deluje dosta neverovatan.
olr.625 vitez.koja,
#=> Nisam probao ostalo ali kod ubacivanja #=> poruka, kritično je bilo slaganje po toku diskusije. Sada se skoro #=> ne vidi kad to uradi. :) A jesi li probao bez NT-a, a sa nekim (sofverskim) kešom? :) sk
olr.626 tomislavr,
SezamNet -> SezamPro texpad convertor v2.0 final ;) Dodato par kozmetičkih prepravki, trebalo bi da je ovo konačna verzija. net2pro.exe
olr.627 vlad,
> Nemam tu opciju, proverila sam isto veče kada si mi rekao da je > ukinem, ali nisam imala šta da ukinem :) I ne samo da mi zakuca Eeeee, to cemo onda morati da sredimo na licetu mesta, prvom prilikom B).
olr.628 space.ace,
Pitanje: zašto su mi neke konferencije prepolovljene u SDW-u, ranije nisu bile (primer MUZIKA i CIV, pola je pri vrhu "tabele" a pola na samom dnu. Mora da je došlo do odvajanja "timova").
olr.629 mdimitrijevic,
> Nemam tu opciju, proverila sam isto vece kada si mi rekao da je > ukinem, ali nisam imala sta da ukinem :) I ne samo da mi zakuca > masinu, nego mi je resetuje dva puta, prvi put dode do pola, pa > je tek onda podigne kako treba, a bojim se da to bas i nije > dobro. NE SMES da iskljucis STEALTH opciju iz CONFIG.SYS-a. Vec moras to da uradis iz QEMM-a, startujes QSETUP, izaberes konfiguraciju i u odgovarajucoj opciji iskljucis STEALTH. Posle toga moras da prodjes opet kroz proces optimizacije sistema. Jer ti je QEMM ranije koristio te delove memorije koje sada iskljucujes iz upotrebe.
olr.630 evlad,
­=- Dodato par kozmetičkih prepravki, trebalo bi da je ovo konačna verzija. da li podržava: res re /olr dir /a /n /l /olr
olr.631 inferno,
Ů│ ˙ Dobro, da li je, i hoće li uskoro biti izbačen neki 32-bitni Ů│ ˙ Offline Reader bilo za PRO, bilo za NET..? Jezik pregrizo! 16-bitni, da mogu svi da voze.
olr.632 calex,
║ Zar to ne radi po sistemu dužine poruke koja je upisana u ║ zaglavlje? Mislim, on pronađe da je poruka duga xxxx znakova i onda ║ pročita od kraja hedera sledećih xxxx znakova. Nemam pc pa se ne Ë────────────── Mislim da ne radi, koliko sam video u SDW-u uopšte nema podatka o dužini poruke. :( U svakom slučqaju, pre bi trebalo da poruke razdvaja po ključu početak-kraj nego da ih meri i broji. :(
olr.633 calex,
║ A jesi li probao bez NT-a, a sa nekim (sofverskim) kešom? :) Ë────────────── Naravno, jedino što možda nisam dovoljno dobro definisao veličine, mada mislim da su ih W95 i NT slično podesili.
olr.634 calex,
║ Dodato par kozmetičkih prepravki, trebalo bi da je ovo konačna verzija. Ë────────────── Sad se baci na pravljenje konvertora execa. ;)
olr.635 calex,
║ da li podržava: ║ res re /olr ║ dir /a /n /l /olr Ë────────────── Nisam siguran da konvertor textpada može da podrži i sistemske komande. O ovome bi ipak trebalo konsultovati zaka. U svakom slučaju, ovde ti ne bi značile jer nemaš svič /a a ni /l ne funkcioniše. Da li ti na PRO-u koristiš ove komande? Mislim da je rezultat istih vrlo neprijatan, jedino ako kasnije ne uvlačiš log (cap?) u sam OLR.
olr.636 tomislavr,
> da li podržava: > res re /olr > dir /a /n /l /olr Za sada ne, možda u dogledno vreme.
olr.637 darone,
>> Znam ljude koji su sokirani brzinom kojom se strartuje Photo Shop >> pod NT-om. Što je kod dotičnog najvažnija performansa ;))
olr.638 evlad,
­=- Za sada ne, možda u dogledno vreme. hvala.
olr.639 kostja,
=> Sto je kod doticnog najvaznija performansa ;)) Pricalo se o brzini startovanja, a ne bitnim stvarima.
olr.640 mileusna,
>> Jezik pregrizo! 16-bitni, da mogu svi da voze. Vidi ga sad ovaj... A nisi pomislio na to da je moguće izdati jedan OLR u dve verzije za obe platforme? :)
olr.641 mileusna,
>> ║ Zar to ne radi po sistemu dužine poruke koja je upisana u >> ║ zaglavlje? Mislim, on pronađe da je poruka duga xxxx znakova >> ║ pročita od kraja hedera sledećih xxxx znakova. Jednostavan test, uđete u textpad i u neku poruku dodate dva tri reda glupog teksta. Time ste povećali broj bajtova poruke, ali u zaglavnju je broj ostao nepromenjen. Onda takvu poruku učitate u SDW i ako je isčitao sve do kraja onda gleda početak-kraj, a ako je 'odsekao' kraj onda gleda broj bajtova iz zaglavlja. >> Mislim da ne radi, koliko sam video u SDW-u uopšte nema podatka o >> dužini poruke. :( Pa i logičnije je da u hodu 'računa' dužinu poruke jednom jedinom funkcijom, nego da u bazi razerviše 4-5 bajtova po poruci za njenu dužinu. Ušteda u prostoru je srazmerna broju poruka... P.S. Nemam SDW.
olr.642 ljubisha,
> Jednostavan test, uđete u textpad i u neku poruku dodate > dva tri reda glupog teksta. Time ste povećali broj bajtova > poruke, ali u zaglavnju je broj ostao nepromenjen. Onda takvu > poruku učitate u SDW i ako je isčitao sve do kraja onda gleda > početak-kraj, a ako je 'odsekao' kraj onda gleda broj bajtova > iz zaglavlja. Koristim QWK i kod njega sigurno radi ovako i nisam uspeo da ga pre- varim sa 'duplom' porukom. > >> Mislim da ne radi, koliko sam video u SDW-u uopšte nema podatka o > >> dužini poruke. :( > Pa i logičnije je da u hodu 'računa' dužinu poruke jednom > jedinom funkcijom, nego da u bazi razerviše 4-5 bajtova po > poruci za njenu dužinu. Ušteda u prostoru je srazmerna broju > poruka... Koliko se razumem ovo se kod QWK-a rešava kreiranjem NDX fajlova. P.S. Jel ima ovde negde uputstvo za QWK format? Da ne šaljem uzalud.
olr.643 kostja,
=> Vidi ga sad ovaj... A nisi pomislio na to da je moguce => izdati jedan OLR u dve verzije za obe platforme? :) More samo nek ga izdaju. Doduse nesto se svoje vremeno pisalo o tome da se SDW odradi kako treba stim da se skupi odredjen broj ljudi koji bi se izjasnili da bi podrzali (platili) razvoj nove verzije. Sad, nazalost ni to nije proslo. Zakljucak... cekamo, cekamo...samo da se ne ispostavi da cekamo Godoa.
olr.644 mmtosic,
> Doduse nesto se svojevremeno pisalo o tome da se SDW > odradi kako treba stim da se skupi odredjen broj ljudi koji > bi se izjasnili da bi podrzali (platili) razvoj nove verzije. > Sad, nazalost ni to nije proslo. Inicijativu je bio pokrenuo supers. Nedavno sam ga priupitao šta se sa njom desilo, i on mi reče da je autor SDW-a (.obj) otišao preko bare i da nije pokazao nikakav interes u vezi `dorade'. U međuvremenu je, za potrebe SezamPro-a, bdm napravio YUOLR za Windows (16-bitna verzija koja radi `lepo' i na 32-obitnom Win-u) koji se ponaša lepo pa verujem da će se uskoro pojaviti i zvanično. Ovde već postoji konvertor SezamNet-ovskih poruka u Sezampro-ovske pa će ovdašnji korisnici koji imaju nalog i na Sezampro-u imati na raspolaganju dobar OLR i za ovdašnje poruke. Ostaje da bude napravljen i konvertor za exec-fajl, ali koliko sam primetio evlad je u tom smislu već `pregovarao' sa tomislavr-om. :)
olr.645 sav.gacic,
> Koristim QWK i kod njega sigurno radi ovako i nisam uspeo da ga pre- > varim sa 'duplom' porukom. Koristiš QWK? Može li malo o ovome? Ja sam _zaostao_ u SDW-u još iz vremena zajedničkog Sezama i posle _Velikog praska_ konferencije i teme su mi ostale ispreturane. Snalazim se kako-tako, ali me dosta nervira. Sva budženja me nisu privlačila, naime, nisam naišao ni na jedno celovito rešenje. Dakle, ima li još neki OLR za Win (osim SDW) upotrebljiv za oba Sezama?
olr.646 calex,
Jedna prepreka manje za korišćenje exec-a koji pravi SorPro. Sada je moguće da se piše CONF REPLY konf.broj\ime.teme.broj, jedino ostaje da se reši pitanje tačke ili donje crte u nazivima tema.
olr.647 ljubisha,
> Koristiš QWK? Joj, jesam možda opet nešto zabrljao? :) > Može li malo o ovome? Ja sam _zaostao_ u SDW-u još iz vremena zajedničkog > Sezama i posle _Velikog praska_ konferencije i teme su mi ostale ispreturane. QWK na Sezamu radi dobro i za sad imam male zamerke al otom potom. Ognjen reče da će da pogleda da ugradi u tekst poruke i podatak o eve- ntualnim odgovorima i uz uključen Bilten (ili Info) to bi bilo to. > Dakle, ima li još neki OLR za Win (osim SDW) upotrebljiv za oba Sezama? Za NET dakle ima i to bilo koji QWK reader na bilo kojoj platformi.
olr.648 mmtosic,
> Dakle, ima li još neki OLR za Win (osim SDW) upotrebljiv za oba > Sezama? Pogledaj poruku koja prethodi ovoj tvojoj poruci. Dakle, `prostudiraj' poruku SezamNet:7.644. Ako ima problema, javi se. :)
olr.649 obren,
> Sada je moguće da se piše CONF REPLY konf.broj\ime.teme.broj, jedino > ostaje da se reši pitanje tačke ili donje crte u nazivima tema. Pa zar je toliko teško kada lupiš Alt-R u SORPRO-u doći do crte i promeniti je u tačku? U svakom slučaju manje truda nego pokretati konvertor za EXEC pre slanja... :)
olr.650 supers,
>> Jedna prepreka manje za korišćenje exec-a koji pravi SorPro. Sada >> je moguće da se piše CONF REPLY konf.broj\ime.teme.broj, jedino >> ostaje da se reši pitanje tačke ili donje crte u nazivima tema. Da li ovakva komanda za repliciranje u drugu konferenciju radi na Netu ili na Prou? Može li da se umesto broja konferencije navede njeno puno ime ili deo imena? Voleo bih da ovako nešto mogu da ručno dokucam u starom SOR-u :)
olr.651 calex,
║ Pa zar je toliko teško kada lupiš Alt-R u SORPRO-u doći do crte i ║ promeniti je u tačku? U svakom slučaju manje truda nego pokretati Ë────────────── Nije, nego se desi da zaboravim. Veći problem je bio sa izmenama execa kod konferencija sa tačkom u imenu. Možda se reši na sistemskom nivou? ;))
olr.653 kostja,
=> Inicijativu je bio pokrenuo supers. Nedavno sam ga priupitao sta se => sa njom desilo, i on mi rece da je autor SDW-a (.obj) otisao preko bare => i da nije pokazao nikakav interes u vezi `dorade'. Ma, koliko se ja secam bese price o Malti... Sad, daj boze da taj YUOLR bude priblizan SDW-u i da tomislavr uradi programce za konverziju exec-a, jel u tom slucaju bi jos i mogli da ljudski radimo off-line.
olr.654 mcikota,
Koristim winsor i imam par pitanja : 1. Postoji opcija koja bi trebalo da skinut spisak fajlova prebaci u 'bazu' koja bi offline mogla da se gleda u samom winsor-u,ali on mi prijavljuje da nepostoji takva baza i ako sam u tetxpad-u skinuo nove fajlove (koliko vidim stare komande se razli- kuju) .Kako ovo izvesti ? 2. Kako da markiram vecu kolicinu poruka iz npr. cele jedne konferencije? mcikota
olr.655 mcikota,
>> Dakle, ima li jos neki OLR za Win (osim SDW) upotrebljiv za oba >> Sezama? > > Pogledaj poruku koja prethodi ovoj tvojoj poruci. Dakle, `prostudiraj' > poruku SezamNet:7.644. Ako ima problema, javi se. :) Provalio sam da osim sdw sezamnet radi i sa qkw paketima.Znaci,sta treba otkucati da bi mi skinuo postu,faljove i sta vec u QWK formatu? Inace,koristim (osim sdw-a) i neki QWK reader za windows. mcikota
olr.656 tomislavr,
Net2Pro 2.49 beta (SezamNet -> SezamPro textpad konvertor) Dodata je podrška za datoteke (za resume će biti uskoro). net2pro.exe
olr.657 mmtosic,
> Provalio sam da osim sdw sezamnet radi i sa qkw paketima. Znaci, sta > treba otkucati da bi mi skinuo postu,faljove i sta vec u QWK formatu? > Inace, koristim (osim sdw-a) i neki QWK reader za windows. Čini mi se da se nismo razumeli. :( Nezavisno od toga što ti, možda, veći deo ovoga što sledi znaš, biću slobodan da napišem nekoliko redova o čitačima poruka. Možda bude od koristi drugima. Poruke sa SezamNet-a se `off-line' čitaju SOR-om (SOR = _S_ezam _O_ff-line _R_eader) čiji je autor Zoran Živković. Nedavno je tomislavr (= Tomislav Ranđić) napravio pretvarač koji prevodi poruke iz formata SezamNet-a u format koji može da pročita SORPro (novi SOR za SezamPro, među čijim autorima je i Zoran Živković) koji koriste korisnici sa nalogom na SezamPro-u. Ta dva čitača poruka rade pod DOS-om. Pod Windows-om se za čitanje poruka sa SezamNet-a koristi SDW. Nedavno je za korisnike SezamPro-a napravljen program YuOLR čiji je autor bdm. (= Miša Trivković), koji radi slično SDW-u, samo što je moderniji, kompletniji, ... i prilagođen je za format poruka sa SezamPro-a. Međutim, kako je, kao što napisah u prethodnom paragrafu, napravljen pretvarač koji format poruka sa SezamNet-a prevodi u format poruka na SezamPro-u, to se isti može koristiti i za čitanje poruka koje su ostavljene na SezamNet-u. Naravno, i ovo važi za korisnike koji imaju pretplatničke naloge na oba sistema. :) Ima još OLR-ova, među kojima je i ThOR (koji radi pod DOS-om) i za koga su vredni Sezam-ovci napravili pretvarače formata. A ima i još pretvarača, kao što je npr. onaj koji je napravio .sima (Srđan Simić) koji prevodi format poruka ostavljenih na SezamPro-u u format poruka koje `razume' SOR, odnosno SDW. I tako dalje. U QWK se uopšte ne razumem. Dosta mi ih je i ovako. :))
olr.658 obren,
> Provalio sam da osim SDW sezamnet radi i sa QWK paketima. Znaci, sta > treba otkucati da bi mi skinuo postu, faljove i sta vec u QWK formatu? Postoje komande PAD QWK i EXEC /K za podršku QWK formatu (skidanje poruka i slanje odgovora). Potrebno je da prvo u svoj textpad preusmeriš poruke kao i spisak novih (ili starih) fajlova, pa da zatim textpad konvertuješ u QWK format prvom od navedenih komandi i downloaduješ. Pošto ima nekih specifičnosti koje se neposredno tiču organizacije Sezama, preporučujem ti da skineš detaljno uputstvo za korišćenje koje je okačeno uz poruku 1.63 u ovoj konferenciji (conf join sezamnet, conf file 1.63)
olr.659 johnnya,
>> 1. Postoji opcija koja bi trebalo da skinut spisak fajlova prebaci u >> 'bazu' koja bi offline mogla da se gleda u samom winsor-u,ali on mi >> prijavljuje da nepostoji takva "WinSor" iliti SDW je pisan za vreme starog Sezama, kada je format liste datoteka bio drukčiji, ako sada želiš da učitaš listu datoteka u SDW treba prvo dobijeni textpad da provučeš kroz progamče LDIR.EXE (konverzija novog formata na stari). Možeš ga naći u konferenciji SEZAMNET: olr (7.573) >> 2. Kako da markiram vecu kolicinu poruka iz npr. cele jedne >> konferencije? Tako što stisneš Ctrl+F, pa Alt-R (markiranje poruka po pronalaženju), pa alt-K (u celoj konferenciji), pa Alt-N (na početak konferencije) i na kraju ENTER (Pretraživanje)
olr.660 kostja,
=> Nedavno je za korisnike SezamPro-a napravljen program YuOLR ciji je => autor bdm. (= Misa Trivkovic), koji radi slicno SDW-u, samo sto je => moderniji, kompletniji, ... i prilagoden je za format poruka sa => SezamPro-a. Medutim, kako je, kao sto napisah u prethodnom paragrafu, Gde se isti moze naci da se pogleda?
olr.662 tomislavr,
SezamNet -> SezamPro textpad convertor v3.0 (final ;) Dodato: - Podrska za spisak datoteka - Podrska za rezime (resume) korisnika net2pro.exe
olr.663 mmtosic,
> Gde se isti moze naci da se pogleda? Izgleda da ga još nigde nema. Ja sam ga video na delu tj. u radu, kod drugara koji je njegov ispitivač. Izgleda da ga na SezamPro-u još neće pustiti u promet pošto će prvo pustiti novu verziju SORPro-a, što su juče najavili kao već pušteno u novom PC-u. Iskreno se nadam da će i YuOLR pustiti. Mada, sudeći po iskustvu sa SORPro-om, ko zna... ;(
olr.664 ljubisha,
Jutros sam skinuo PAD 539 i u njemu (pored QWK paketa) našao i fajl EXECSWAP.$$$. Kakvim je to spletom okolnosti ovo zalutalo u arhivu? Inače u njemu se nalazi moj autoexec i par redova za izbor kodnog rasporeda.
olr.665 kostja,
=> SezamNet -> SezamPro textpad convertor v3.0 (final ;) => => Dodato: => => - Podrska za spisak datoteka => - Podrska za rezime (resume) korisnika Bravo, bravo.... Predlazem doticnog za Nobelovu nagradu za samopregoran rad i pozrtvovanje :)
olr.666 ljubisha,
> Jutros sam skinuo PAD 539 i u njemu (pored QWK paketa) našao i fajl > EXECSWAP.$$$. Kakvim je to spletom okolnosti ovo zalutalo u arhivu? Inače > u njemu se nalazi moj autoexec i par redova za izbor kodnog rasporeda. PAD 549 i opet ista stvar.
olr.667 ljubisha,
> > Jutros sam skinuo PAD 539 i u njemu (pored QWK paketa) našao i fajl > > EXECSWAP.$$$. Kakvim je to spletom okolnosti ovo zalutalo u arhivu? > > u njemu se nalazi moj autoexec i par redova za izbor kodnog rasporeda. > > PAD 549 i opet ista stvar.. PAD 571 i opet isto. Jel ovu temu čita neko od nadležnih ili opet da probam nešto drugo? :(
olr.668 dragosh,
reply na v.jovic iz komunikacija.9:email cit>> -Kako da posaljem poruku ili repliciram u n.pr.Kanadu? Kada sam to cit>> ucinio u direktnoj vezi iz terminala sve je bilo uredu u medjuvremenu cit>> sam instalirao SDW off-line ~ita~ i replicirao na sta mi se vratila cit>> poruka od Eunet mailer daemon da adresa ______@baxter.co.yu ne postoji, cit>> sto je tacno, jer ja sam hteo da odgovorim na ______@baxter.net cit>> -Dali je ovaj poduhvat uopste moguc SDW-om? Mislim da mi je jednom cit>> uspela replika na ____@eunet.yu Ne možeš da repliciraš na poruke van Sezama,nego kad lupiš "replika", uvek ispod imaš opciju za slanje privatne pošte. E, pa tu klikneš i to ti je jednostavan način za odgovaranje na poruke van Sez-a. E sad za ovo drugo mogu da ti kažem da je poduhvat moguć sa SDW-om, ali da stvarno ne znam ko je promenio adresu.... a replika na eunet ti je teško uspela, mada je možda i moguće, jer nam od skora e-mail ide preko njih... btw: set code ;) poz.
olr.669 bboss,
Molio bih nekog da mi posalje mail-om registracioni broj za SDW (Od onog .obj slaba vajda! :( )
olr.670 vstan,
> Molio bih nekog da mi posalje mail-om registracioni broj > za SDW (Od onog .obj slaba vajda! :( ) Slato ovde pre neki dan. Prelistaj malo.
olr.671 jvujnic,
> Molio bih nekog da mi posalje mail-om registracioni broj > za SDW (Od onog .obj slaba vajda! :( ) Reg. broj za SDW: 319
olr.672 kalimero,
>> cit>> poruka od Eunet mailer daemon da adresa ______@baxter.co.yu ne >> postoji >> cit>> sto je tacno, jer ja sam hteo da odgovorim na ______@baxter.net Ovo se i meni dogodilo i to dva puta. Jedino što nije pogrešio adresu, nego je baš za onu koju sam navela rekao "user unknown". Adresa postoji i tačno je napisana. U čemu je onda problem?
olr.673 ljubisha,
E, ajde stvarno, šta je onaj fajl u HTML-u po nazivom STAJEOVO.GIF a nije GIF? :)
olr.674 mileusna,
>> za SDW (Od onog .obj slaba vajda! :( ) Ti si već drugi koji se žali na njega, a koliko se meni čini, pričalo se da čovek više uopšte i ne živi u našoj zemlji. (eh...) :)
olr.675 basrak,
>>> za SDW (Od onog .obj slaba vajda! :( ) > čini, pričalo se da čovek više uopšte i ne živi u našoj > zemlji. (eh...) :) Koliko sam primetio, .obj se javlja na pro.
olr.676 zeljkoj,
>> čini, pričalo se da čovek više uopšte i ne živi u našoj >> zemlji. (eh...) :) > > Koliko sam primetio, .obj se javlja na pro. Na Pro može da se javlja odakle hoće (Telnet :).
olr.677 supers,
>>> Koliko sam primetio, .obj se javlja na pro. >> >> Na Pro može da se javlja odakle hoće (Telnet :). Upravo tako. Tamo se vratilo mnogo starih Sezamovaca iz belog sveta jer mogu da se telnetuju...
olr.678 cnenad,
-> Koliko sam primetio, .obj se javlja na pro. Sa Kipra ili Malte koristeći telnet.
olr.679 alec,
> E, ajde stvarno, sta je onaj fajl u HTML-u po nazivom > STAJEOVO.GIF a nije GIF? :) ^^^^^^^^^^^^ STAJEOVO.GIF je uredu ali ovaj STAJE.GIF nije gif
olr.680 nenad,
> nije GIF? :) Kako nije gif? U pitanju je slika snimljena u GIF89 formatu, sa transparentnom pozadinom. Iz čega si je gledao?
olr.681 ljubisha,
> Kako nije gif? U pitanju je slika snimljena u GIF89 formatu, sa > transparentnom pozadinom. Iz čega si je gledao? Kao što je alec već primetio pogrešio sam u imenu slike. :) STAJE.GIF nije GIF.
olr.682 dr.grba,
>> Ti si već drugi koji se žali na njega, a koliko se meni >> čini, pričalo se da čovek više uopšte i ne živi u našoj >> zemlji. (eh...) :) Obj živi i radi na Malti već duže vreme. Tu i tamo se telnetuje na SeamPRO, gde je nedavno učestvovao u par žučnih rasprava. O tome će vam Janko reći reč više <:
olr.683 rvranic,
Danas u toku rada sa sor-om nestalo mi je struje, pa je doticni "pobrljavio". Ne prikauje mi dobro spisak konferencija, a i kretanje kroz poruke nije ok. Meni izgleda kao da su osteceni indeksi. Kako da resim ovaj problem?
olr.684 nenad,
> Danas u toku rada sa sor-om nestalo mi je struje, > pa je doticni "pobrljavio". Ne prikauje mi dobro spisak > konferencija, a i kretanje kroz poruke nije ok. Meni > izgleda kao da su osteceni indeksi. > Kako da resim ovaj problem? Prekopiraj datoteke text.x, sor.cfg i last.x iz DATA pod- direktorijuma na sigurno, pobriši sve iz njega. Vrati u njega sor.cfg i last.x, pa startuj SOR tako što ćeš kao parametar da navedeš putanju do text.x datoteke. Trebalo bi da se baza obonovi, ali će svi flag-ovi (read-only i sl.) biti izgubljeni. Na kraju možeš da obrišeš i kopirnau text.x datoteku pošto će u DATA direktorijumu da nastane nova.
olr.685 ztasic,
Postoji li neki nacin da poruke iz Sor-a vratim u izvorni oblik (textpad). Razlog je pohranjivanje istih u Sorpro.
olr.686 guta,
#> Postoji li neki nacin da poruke iz Sor-a vratim u izvorni #> oblik (textpad). Razlog je pohranjivanje istih u Sorpro. Direktorijum DATA, fajl text.x, je zapravo jedan veeeliki textpad. :)
olr.687 mileusna,
>> Postoji li neki nacin da poruke iz Sor-a vratim u izvorni >> oblik (textpad). Razlog je pohranjivanje istih u Sorpro. Otkucaš u komandnoj liniji FLAG, onda izabereš SVE i time si označio sve poruke. Zatim pritisneš Alt+P i uneseš ime datoteke u koju će se štampati izabrane poruke. Na taj način u zadatoj datoteci dobijaš sve poruke iz baze u izvornom obliku.
olr.688 evlad,
­=-#> Postoji li neki nacin da poruke iz Sor-a vratim u izvorni ­=-#> oblik (textpad). Razlog je pohranjivanje istih u Sorpro. ­=- ­=- Direktorijum DATA, fajl text.x, je zapravo jedan veeeliki textpad. :) kod verzije 2.30 ;) ... za one koji rabe 2.99.A flag (all) print (to file)
olr.689 river,
=> za one koji rabe 2.99.A => flag (all) => print (to file) Gde može da se nađe ta verzija i da li ima neke značajnije prednosti u odnosu na 2.30.
olr.690 mdimitrijevic,
> => za one koji rabe 2.99.A > Gde može da se nađe ta verzija i da li ima neke značajnije > prednosti u odnosu na 2.30. Čekajte ljudi, pa zar nije v2.30 novija od v2.99.A ???
olr.692 mmtosic,
Predmet: Novi OLR! Na SezamPro-u je već počela razmena iskustava i iznošenje utisaka o korišćenju YUOLR-a. Uz ovu poruku privezujem fajl sa predmetnim porukama. To ću činiti i ubuduće u razmaku od 3-4 dana. Verujem da ćete i sami zaključiti da među `znalcima' ima i onih koji borave i na ovom sistemu, pa verujem da diskusija može da bude pokrenuta i ovde. Za one koji nisu redovno pratili nastavu :) jedno podsećanje da ovde negde boravi i fajl tomislavr-a čijim korišćenjem možete prevesti format u kome se nalaze poruke na SezamNet-u u onaj za koji je pisan YUOLR, a to je format u kome se nalaze poruke na SezamPro-u. Isti se zove Net2Pro, a kako bi drugačije. :) Eto razloga da malo obnovite svoju veštinu on-line korišćenja usluga sistema pa da nađete uz koju poruku je predmetni fajl privezan. (Hint: _help conf find_. :) yuolr1.txt
olr.693 maksa,
>> za one koji rabe 2.99.A >> flag (all) >> print (to file) Ovo funkcioniše i u 2.30.
olr.694 river,
=> Čekajte ljudi, pa zar nije v2.30 novija od v2.99.A ??? Pa jer jeste ili nije? Ali kad sam čuo da je pominje rekoh sebi"što je novije to ima veći broj", tako da sam možebiti ja uzrok zabune.
olr.695 rvranic,
> da navedeš putanju do text.x datoteke. Trebalo bi da se baza > obonovi, ali će svi flag-ovi (read-only i sl.) biti izgubljeni. Ovo je uspelo :) još da su flag-ovi ostali. U svakom slučaju hvala.
olr.696 guta,
#> Pošto ranije nisam bio u prilici da udovoljim interesovanju #> koje su neki od ovdašnjih korisnika pokazali prema ovom novom #> OLR-u, to koristim ovu priliku da se `izvadim', pa uz ovu #> poruku privezujem predmetni fajl. :) Ne znam da li si uočio da autor navodi da je zabranjeno korišćenje dotičnog OLR na drugim BBS-ovima (osim Proa), kao i kačenje istog na druge BBS-ove. Ovime eksplicitno kršiš njegova autorska prava. Izvod iz fajla faq.txt u arhivi: 2. Autorska prava ----------------- Program mogu koristiti svi pretplatnici SezamPro-a bez ikakve nadoknade, znaci besplatno. Zabranjena je svaka prodaja YuOLR-a, upload istog na druge BBS-ove i koriscenje uz konvertore formata poruka.
olr.698 nenad,
> Ovime eksplicitno kršiš njegova autorska prava. Hvala guti na upozorenju, datoteka i fajl su obrisani. Molimo da se ubuduće poštuju želje domaćih autora, ma koliko specifične one bile.
olr.699 mmtosic,
> Izvod iz fajla faq.txt u arhivi: > > 2. Autorska prava > ----------------- > Program mogu koristiti svi pretplatnici SezamPro-a bez ikakve > nadoknade, znaci besplatno. Zabranjena je svaka prodaja YuOLR-a, > upload istog na druge BBS-ove i koriscenje uz konvertore formata > poruka. Vrlo originalno mesto za takvo obaveštenje. ;) FAQ-ove (što bi trebalo da je skraćenica od frequently asked questions) čitam kad u korišćenju programa imam nekih nejasnoća. Da je ovo što citiraš bilo rečeno na odgovarajućem mestu, problema ne bi ni bilo. Iz ovoga sledi naravoučenije da autori programa treba da povedu računa o tome da treba bar da naprave i odgovarajući *.diz fajl u kome će napisati sve što žele da poruče korisnicima u vezi njihovih prava u korišćenju programa. Nevezano za propust, iz početne poruke .sima-e se može zaključiti da je program u fazi testiranja, a uobičajeno je da za to vreme i nema nikakvih ograničenja. No nije bitno. Oni koji požele da ga koriste do njega će doći - na ovaj ili onaj način.
olr.701 evlad,
­=- Ovo funkcioniše i u 2.30. naravno, ali text.x od 2.99.A ne možeš da učitaš kao pad ;) jer je kompresovan ...
olr.702 nenad,
> naravno, ali text.x od 2.99.A ne možeš da učitaš kao pad ;) > jer je kompresovan ... Nije kompresovan, ali stoji da ne može da se učita kao textpad.
olr.703 ognjen,
)-> za one koji rabe 2.99.A )-> flag (all) )-> print (to file) Ovo postoji i u verziji 2.30.
olr.704 tomislavr,
SezamNet -> SezamPro textpad konvertor v3.1 Greškom je izlazna datoteka otvarana kao binarna umesto kao tekstualna, tako da se redovi nisu završavali sa CR/LF već samo sa LF. Iako je ovakav TEXTPAD čitljiv od strane SORPRO-a, propust je ispravljen kako bi tekst bio regularnog formata. Dakle, ova (verovatno finalna) verzija podržava: - Poruke - Rezime-e (resume) - Spiskove fajlova iz direktorijuma net2pro.exe
olr.705 carrier,
Koristim SezamDrive olr,ali neznam kako u neku poruku mogu da ubacim neki txt koji vec imam na disku. Posto je prilicno velik mrzi me da ga prekucavam ponovo,samo ocu da ga ubacim u poruku. Dali je to uopste moguce u ovom olr-u,i kako se to radi? Hvala unapred!
olr.706 jovisa.zj,
Danas sam skinuo SOR OLR 2.30 sa sezama, i mislim da nije bas friendly pa me interesuje koji mi OLR preporucujete, i gde mogu da ga nadjem ? Jovisa
olr.707 evlad,
­=- Nije kompresovan, ali stoji da ne može da se učita kao textpad. text.x organizovan je kao _record_ tako da je zaglavlje prebačeno u odgovarajuće _polje_ baze. Samim tim je ušteda u onim linijama koja razdvajaju zaglavlje od tela poruke, tj. postoji određena kompresija o odnosu na stvarnu dužinu celokupne poruke (sa zaglavljem).
olr.708 dule.n,
=> Danas sam skinuo SOR OLR 2.30 sa sezama, i mislim da nije bas => friendly pa me interesuje koji mi OLR preporucujete, i gde mogu => da ga nadjem ? Šta fali SOR-u? Ja ga koristim od početka bitisanja na SezamNetu i nemam nikakve veće zamerke. Imaš i solidan help, a ako ti nešto nije jasno oko funkcionisanja SOR-a, pitaj.
olr.709 river,
=> Danas sam skinuo SOR OLR 2.30 sa sezama, i mislim da nije bas => friendly pa me interesuje koji mi OLR preporucujete, i gde => mogu da ga nadjem ? => Jovisa Nemoguće je da ti se SOR čini TOTALNO unfriendly. Biće da si naišao na neke probleme koji ili nisu dokumentovani ili ti nisi pročitao dokumentaciju, so PITAJ!.
olr.710 kostja,
=> Koristim SezamDrive olr,ali neznam kako u neku poruku mogu da ubacim => neki txt koji vec imam na disku. => Posto je prilicno velik mrzi me da ga prekucavam ponovo,samo ocu => da ga ubacim u poruku. Stvar je vrlo jednostavna. Za editor u SDW-u navedi neki ljudski editor (na primer PFE koji ja koristim) i onda u njemu otvori, pored reply-ja na poruku, prozorce sa tim tekstom pa jedno copy & paste i gotova prica.
olr.711 kostja,
=> Danas sam skinuo SOR OLR 2.30 sa sezama, i mislim da nije bas => friendly pa me interesuje koji mi OLR preporucujete, i gde mogu => da ga nadjem ? Probaj SDW ili ti Sezam Drive for Win. Ima ga u dir-u.
olr.712 johnnya,
>> Koristim SezamDrive olr,ali neznam kako u neku poruku mogu da ubacim >> neki txt koji vec imam na disku. To ne zavisi od SezamDrive, niti bilo kog OLR-a, bitno je da poruke pišeš u editoru koji podržava rad sa više fajlova. Pošto koristiš Win, najjednostavnije je da ti editor bude Notepad, pa da pomoću Copy/Paste prebaciš dotični tekst u poruku.
olr.713 cnenad,
-> editor (na primer PFE koji ja koristim) i onda u njemu otvori, pored -> reply-ja na poruku, prozorce sa tim tekstom pa jedno copy & paste i Ili koristiti opciju File\Insert
olr.714 mileusna,
>> Danas sam skinuo SOR OLR 2.30 sa sezama, i mislim da nije bas >> friendly pa me interesuje koji mi OLR preporucujete, i gde mogu E..? Šini mu jedno F1 pa javi utiske nakon toga. ;)
olr.715 kostja,
=> -> editor (na primer PFE koji ja koristim) i onda u njemu otvori, pored => -> reply-ja na poruku, prozorce sa tim tekstom pa jedno copy & paste i => => Ili koristiti opciju File\Insert Jest` ali ovako je komotinije da se bira sta hoces, a sta neces.
olr.716 jovisa.zj,
>>> Danas sam skinuo SOR OLR 2.30 sa sezama, i mislim da nije bas >>> friendly pa me interesuje koji mi OLR preporucujete, i gde mogu > > E..? Šini mu jedno F1 pa javi utiske nakon toga. ;) hm...;) Sto puta sam mu sinuo F1, pa mi dojadilo. Presao sam na SezamDrive i sad sam zadovoljan... donekle... Neko je pomenuo da je moguce skinuti QWK paket ? Kako ?
olr.717 ivanl,
Jo> Neko je pomenuo da je moguce skinuti QWK paket ? Jo> Kako ? Pad QWK, konvertuje sadrzaj Pad-a u QWK format.
olr.718 jovisa.zj,
Ljudi pomagajte, ja se ovde nikako ne snalazim. Skinuo sam Norton Guide za Sezam ali ni dalje mi ne ide. Tamo pise da postoji komanda CONF CREAD a to ne funkcionise. Pokusao sam da napravim ovakav exec: pad clear conf join conf cread & pad qwk pad download ali ovo ne radi jer je nepoznata naredba cread (ona bi trebala da preda sve poruke iz svih konferencija). Uspeo sam da skinem qwk paket a sada me interesuje kako da ULujem qwk paket, ako je to uopste moguce? Pa zar nigde nema kompletnog uputstva za SEZAM ??
olr.719 tdjerdj,
Ljudi pomagajte. Greskom sam obrisao sve procitane poruke u SDW. Primetio sam to jos dok je brisao. Nista vise nisam dirau u doticnom direktorijumu. Postoji li nacin da se sve vrati u prvobitno stanje. Zahvaljujem Tdjerdj.
olr.720 obren,
> Ljudi pomagajte, ja se ovde nikako ne snalazim. > Skinuo sam Norton Guide za Sezam ali ni dalje mi ne ide. > Tamo pise da postoji komanda CONF CREAD a to ne funkcionise. Komanda CONF CREAD, koju si našao u NG-u za Sezam je postojala u prethodnoj verziji softvera (zzivotic-evoj) i više ne postoji, tj. sada se to što ona radi postiže malo drugačije (CONF CLOSE, CONF READ) > Uspeo sam da skinem QWK paket a sada me interesuje kako da ULujem QWK > paket, ako je to uopste moguce? Moguće je, komandom EXEC /K, ali najbolje je da pročitaš uputstvo za korišćenje QWK servisa (direktorijum sezam\sezamqwk.txt) gde je sve što te zanima objašnjeno. > Pa zar nigde nema kompletnog uputstva za SEZAM ?? Uputstvo za SezamNet postoji u direktorijumu \SEZAM\ kao text fajl, a ako koristiš neki WEB browser možeš i da skineš uputstvo u HTML obliku, pomoću komande PAD HTML /h.
olr.721 mmtosic,
> Pokusao sam da napravim ovakav exec: > > pad clear > conf join > conf cread & > pad qwk > pad download Pa za početak (a možda i trajno :) najbolje je da koristiš sistemsku proceduru _sezam_ koja se nalazi u okviru sistemskog autoexec-fajla. Njega pročitaj sa naredbom _autoexec read_, a možeš naravno, i da ga prebaciš u pad, pa da ga kopiraš kod sebe. Otkucaj naredbu _help autoexec_, a možeš i da kucaš razne naredbe za pomoć počevši od one najprirodnije _help_. :) Svakako preuzmi bar fajl uputstvo.txt koji se nalazi u folderu sezam, naredbom _down sezam\upu*.txt_. Softver pod kojim sad radi SezamNet nije identičan sa onim prethodnim, ali, omogućuje da se uradi sve, ili skoro sve, što se moglo uraditi i sa onim prethodnim. Nažalost, nema nikakvog drugog uputstva izuzev onog koje sam spomenuo u prethodnom pasusu. Možda može da ti koristi i fajl sa svim odzivima sistema na razne naredbe _help naredba_ koji se nalazi u SEZAMNET:2.974, koji možeš da uzmeš izdavanjem sledeće dve naredbe: _conf join SezamNet_ i _conf file 2.974_.
olr.722 nenad,
> Komanda CONF CREAD, koju si našao u NG-u za Sezam je postojala u > prethodnoj verziji softvera (zzivotic-evoj) i više ne postoji, tj. > sada se to što ona radi postiže malo drugačije (CONF CLOSE, CONF > READ) Da budemo precizni, ekvivalent stare naredbe cread (i ostalih sa c...) se postiže svičem '/g' (od "global"), dakle odnosi se na tekuću konferenciju i sve iza nje. Kombinacija koju opisuješ koristi se jer nije potrebno ulaziti u prvu konferenciju već se sve komande za koje to ima smisla odnose na sve konferencije ako se komanda pozove iz osnovnog "Conf" režima.
olr.723 cnenad,
-> Greskom sam obrisao sve procitane poruke u SDW. Primetio sam to jos dok je -> brisao. Obrisao komandom iz menija Opcije/Brisanje pročitanih poruka, ili si obrisao fajlove iz direktorijuma ? I u jednom i u drugom slučaju, najbolje je da pokupiš poruke ponovo sa NET-a.
olr.724 cnenad,
-> Skinuo sam Norton Guide za Sezam ali ni dalje mi ne ide. Zašto i ovo nije uklonjeno sa sistema kao i konf. UPUTSTVO i help u tekst fajlu ? -> Tamo pise da postoji komanda CONF CREAD a to ne funkcionise. -> Pokusao sam da napravim ovakav exec: Ne treba uopšte da praviš takav EXEC već da napraviš posebnu labelu u svom AUTOEXEC-u na NET-u ili da koristiš sistemski AUTOEXEC i njegovu komandu SEZAM Sve komande koje se odnose na konferencijski režim rada, a koje su otkucane dok si van konferencije važe za SVE KONF. koje pratiš. -> conf join -> conf cread & Dakle, umesto ovoga bi trebalo: co cl // zatvara otvorenu konf. co re > // čita sve nove poruke u konf. koje pratiš
olr.725 river,
U SDW-u nikako ne mogu da namestim da mi prikazuje poruke/teme onim redom koji je definisam u SDW.ORD. Jel to neki bag ili... Pozdrav Ivan
olr.726 evlad,
­=- Komanda CONF CREAD, koju si našao u NG-u za Sezam je postojala u ­=- prethodnoj verziji softvera (zzivotic-evoj) i više ne postoji, tj. ili izdajte _update_ ili sklanjajte iz dir-a ... uskoro je godišnjica ovog softwarea na ovom sistemu, al' dokumentacija je kao da gledaš crnca u tunelu bez svetla ;)
olr.727 oberon,
Nesto nisam primetio nacin da obrisem (ozvezdicim) celu temu, sa sve poruke u nju, iz baze SOR-a.
olr.728 hercog,
(*> Nesto nisam primetio nacin da obrisem (ozvezdicim) celu temu, sa sve (*> poruke u nju, iz baze SOR-a. Kucaš FLAG, pa ti se pojavi prozorče u kome izabereš šta hoćeš da zvezdičiš (message, topic, conference, all) isl. Kad ozvezdičiš, lupiš jedno REMOVE, a po potrebi i PACK. Sale
olr.729 kostja,
=> U SDW-u nikako ne mogu da namestim da mi prikazuje poruke/teme => onim redom koji je definisam u SDW.ORD. Jel to neki bag ili... Reci kako se to manifestuje. Ako su samo neke teme na zacelju to je zarad broja te teme (teme sa brojem 32). Ako je nesto drugo javni pa da vidimo.
olr.730 gotivac,
> Jo> Neko je pomenuo da je moguce skinuti QWK paket ? > Jo> Kako ? > Pad QWK, konvertuje sadrzaj Pad-a u QWK format. E, jos samo da saznam kako poruke strpati u PAD...???
olr.732 ljubisha,
> > Jo> Neko je pomenuo da je moguce skinuti QWK paket ? > > Jo> Kako ? > > Pad QWK, konvertuje sadrzaj Pad-a u QWK format. > > E, jos samo da saznam kako poruke strpati u PAD...??? Na Root-u otkucaš CO, pa za svaki slučaj i CLOSE (ako si već bio u conferenc režimu i ulazio u neku konferenciju) a onda CO RE < (ili CO re &) i sve poruke ćeš prebaciti u PAD. Zatim odeš u PAD i otkucaš QWK i kad završi skineš to sa DOW NET*.QWK /y/d.
olr.733 hercog,
(*> E, jos samo da saznam kako poruke strpati u PAD...???