IGRE.4

13 Nov 1998 - 24 Dec 1999

Topics

 1. arkadne (344)
 2. avanture (177)
 3. simulacije (287)
 4. strategije (410)
 5. logicke (113)
 6. modemske (70)
 7. frp (223)
 8. razno (573)
 9. diplomatija (8)
 10. sezam (89)
 11. unknown (2)

Messages - sezam

sezam.1 nenad,
VELIKI NAGRADNI TURNIR Q U A K E I I DOM OMLADINE BEOGRADA 28., 29. i 30 novembar U saradnji sa Domom omladine u Beogradu i CD klubom Doma omladine "Maverick", SezamNet organizuje veliki nagradni turnir za igrače kompjuterskih igara. Turnir će se održavati počev od subote, 28. novembra, pa dok ne dobijemo pobednike. Obezbeđene su vredne nagrade: Voodoo 2 3D akcelerator, A4 kolor skener, 360W 3D surround zvučnici, džojstici, slušalice, CD-ovi... (nagrade dobijaju svi finalisti i polufinalisti - ukupno 16 učesnika). Osim toga, SVI učesnici turnira učestvovaće u izvlačenju za dodelu posebnih nagrada (spisak još nije konačan), a izvlačenje će se održati prilkom dodele nagrada pobedniku i finalistima. Registracija učesnika na turniru obavlja se u Domu omladine (u CD klubu Doma omladine "Maverick"), zaključno sa petkom, 27. novembrom u 20 časova. Istoga dana, oko 22 časa, biće objavljene grupe za prvo kolo, a sam turnir počinje sutradan (subota, 28. novembar) u 11h. Kako bismo izbegli organizacione probleme i okupili takmičare koji će sigurno učestvovati, odlučeno je da se registracija simbolično plaća (15 dinara). Molimo sve koji planiraju učešće da se što pre prijave, kako bismo izbegli gužvu zadnjeg dana i kako biste nam olakšali organizaciju i planiranje takmičenja. Sam turnir će se odvijati u "Pogonu" (bivša "Densing sala"), na prvom spratu DO (od glavnog ulaza stepenicama pravo gore). Pozovite i navijače, dođite i ako se plašite da učestvujete, budite posmatrači! Dodatne informacije možete dobiti ovde u konferenciji, a one koji nisu članovi Sezama najbolje je da uputite na CD klub "Maverick" gde se, osim prijavljivanja, mogu raspitati i za detalje. ps. Dodelu nagrada će snimati televizija (verovatno više njih), pa je ovo prilika da osim vredne nagrade postanete i slavni. ;)
sezam.2 sfilip,
> VELIKI NAGRADNI TURNIR > Q U A K E I I e, ovo zvuči super :) baš ono kao superishka... >Dodatne informacije možete dobiti ovde u konferenciji, a one koji >nisu članovi Sezama najbolje je da uputite na CD klub "Maverick" na kojim mašinama se igra? Koliko igrača? Koji quake 2 modovi? ese igra CTF? ese igra Lithium? Čini mi se da je najbolje igrati lithium deathmach sa 30 fragova limitom za pobednika i standardnim setinzima. Za ctf je okej i originalni ctf mada je najbolje onaj nabudženi na lithium zbog offhand hook-a. A i loki minions ctf nije loš... I, koje mesto šta dobija? Mislim da znam šta da pokupim... ;)
sezam.3 kiki,
> ps. Dodelu nagrada će snimati televizija (verovatno više njih), > pa je ovo prilika da osim vredne nagrade postanete i slavni. Joooj, ja se stiiidiim ;)
sezam.4 sfilip,
daklem, citiram: >Dodatne informacije možete dobiti ovde u konferenciji, a one koji 1.) Po kojim pravilima se igra? (koj mod, koji setinzi) 2.) Na kojim mashinama se igra?
sezam.5 simce,
Bre dok se ti nenade odluchish da nam dash malo vishe informacija turnir ce se vec zavrshiti ;)
sezam.6 sfilip,
> Bre dok se ti nenade odluchish da nam dash malo vishe > informacija turnir ce se vec zavrshiti ;) koj turnir? ;)
sezam.7 nenad,
Izvinjavam se što nakon najave nisam odgovarao na poruke, ali sam "zakačio" neki virus (ne, nije taj ;), a Sezam zbog problema sa centralom mogu samo noću da zovem ili da dođem na lice mesta za neke duže seanse. Pokušaću da u ovoj jendoj poruci odgovorim na pitanja koja su postavljena... 1. Igra se na mašinama AMD K6-2 na 300MHz sa Voodoo 2 karticama i 15" monitorima. Svako ima svoje slušalice, tastaturu i miša (bez džojstika). 2. Eliminacije (prvi krug) se igra po 8 igrača, najbolji prolazi dalje. U sledećem kolu 2 najbolja prolaze, polufinale se "pravi" tako da idu dve grupe po 8, po 4 idu u finale. 3. Ne igra se capture the flag već deathmatch. Neki dodatni detalji će biti tek utvrđeni (verovatno danas). Podsećam, ima još samo 2-3 dana za prijave (do petka!).
sezam.8 miskop,
>> Izvinjavam se što nakon najave nisam odgovarao na poruke, ali sam >> "zakačio" neki virus (ne, nije taj ;)... Pa morao si i da se slikaš u polarotoru. ;) Ko je propustio prošli polarotor - propustio je da vidi i nenad-a. ;)
sezam.9 qpele,
> Pa morao si i da se slikas u polarotoru. ;) Ko je propustio > prosli polarotor - propustio je da vidi i nenad-a. ;) A i nije nesto narocito propustio :)
sezam.10 nenad,
OBAVESTENJE! Zbog tehnickih problema Sezamov turnir se ODLAZE za dve sedmice i bice odrzan 12. i 13. decembra. Sve dosadasnje prijave vaze i upisani termini se ne menjaju, a vreme za prijavljivanja se produzava do 11. decembra!
sezam.11 the.edge,
Izgleda da sezam nemam samo problema sa svojim ucrvljalim hardverom... ;) AcCeSS DeNiED
sezam.12 retaliator,
jaka ti firma.
sezam.13 nenad,
Podsećam da će se Turnir održati tokom predstojećeg vikenda (12. i 13. decembar), da se učešće garantuje samo prijavljenima do petka 11. decembra u 20 časova, kao i da su glavne nagrade Voodoo 2 (12MB), A4 color skener, 3D-surround zvučnici 360W, džojstici, slušalice... Priavljivanje se vrši u CD-klubu Doma omladine "Maverick" (u holu Doma omladine, od ulaza pravo) svakog dana od 10 do 22.
sezam.14 nenad,
Zaboravih... Nakon finala, a prilikom dodele nagrada pobednicima, biće održao i izvlačenje u kome učestvuju ravnopravno svi učesnici, a za tu priliku su obezbeđene dodatne nagrade (knjige, pretlate na "Računare", 3 meseca interneta i slično... :) Prema tome, važno je učestvovati! :)
sezam.15 ventura,
> Priavljivanje se vrsi u CD-klubu Doma omladine "Maverick" (u holu > Doma omladine, od ulaza pravo) svakog dana od 10 do 22. A koliko se to placa :)
sezam.16 nenad,
Prijava je 15 dinara. Moralo je tako da bude da bi se obezbedilo da se (skoro :) svako ko se prijavi i pojavi na turniru, u suprotnom se verovatno pola prijavljenih ne bi pojavilo (a bilo bi 3 puta više prijava). No, mislim da je vrednost i broj nagrada dovoljan motiv da se "rizikuje" tih 15 dinara (čak oko 30 učesnika će sa turnira otići sa nagradom, neki zasluženo, a neki jer su imali sreće... :)
sezam.17 goxi,
>> Prijava je 15 dinara. Moralo je tako da bude da bi se obezbedilo Jel' to turnir samo u Quake2 ?
sezam.18 sfilip,
>Prema tome, važno je učestvovati! :) ...platiti 15 dinara... ;)
sezam.19 nenad,
> Jel' to turnir samo u Quake2 ? Samo. Bila je ideja da se paralelno organizuje i u Starcraft-u i (verovatno) NFS-u, ali za prvi put neka bude ovako, lakše je i organizovati, kraće traje i sl. Ako bude interesovanja... ali o tom potom... :)
sezam.20 nenad,
> >Prema tome, važno je učestvovati! :) > > ...platiti 15 dinara... ;) Ne brini, neće se niko obogatiti od te prijave... Troškovi organizacije, nagrade, reklame, višestruko prevazilaze prikpljene prijave (sve pare se troše samo za bolji hepening :)
sezam.21 goxi,
>> Samo. Bila je ideja da se paralelno organizuje i u Starcraft-u i Bilo bi dobro kada bi neko napravio neki turnir u Fifi99. :)
sezam.22 sfilip,
>Ne brini, neće se niko obogatiti od te prijave... Troškovi >organizacije, nagrade, reklame, višestruko prevazilaze prikpljene >prijave (sve pare se troše samo za bolji hepening :) ja sam čuo da se organizuje neki drugi BESPLATNI turnir u kvejku sa verovatno boljim nagradama i hepeningom ;) ako nekog zanima nek skokne na čini mi se www.exxtreme3d.co.yu inače, ti momci imaju sajt o igricama koj je baš kul, mogao bih da bacam ovde neke stvari odande. Imaju svaki dan gomilu novosti i apdejtuju ga više puta dnevno. Jes da to više ne spada u ovu temu ali gledao sam neki faq za quake3: arena koj treba da izađe sredinom 1999-te. Skrinšotovi ladno prikazuju KRUŽNE hodnike i krive površine na sve strane! Ima na ovom ixtrimu link do tog faq-a, možda ga i bacim ovde kad ga skinem :)
sezam.23 ivan.hoe,
>nace, ti momci imaju sajt o igricama koj je bas kul, mogao bih da mora da imas neki dil sa Urosem cim ga tako masno reklamiras ;)
sezam.24 sfilip,
>>nace, ti momci imaju sajt o igricama koj je bas kul, mogao bih da > >mora da imas neki dil sa Urosem cim ga tako masno reklamiras ;) ne, ja ovo sasvim objektivno kažem: sajt je okej. :) a što se dila tiče - jebiga... kad bi se vi angažovali možda bih pomenuo i outer space nekada... ;) mada sudeći (isključivo) po reakcijama ostalih meni poznatih sezamovaca pominjanje outer spacea u bilo kakvom kontekstu bio bi mi minus ;)
sezam.25 stefan,
>mada sudeći (isključivo) po reakcijama ostalih meni poznatih sezamovaca >pominjanje outer spacea u bilo kakvom kontekstu bio bi mi minus ;) Meni bi mogao da spomenes adrese na kojima bih mogao pojedinacno da ih lociram...O;>
sezam.26 papa.smurf,
* mada sudeći (isključivo) po reakcijama ostalih meni poznatih * sezamovaca pominjanje outer spacea u bilo kakvom kontekstu bio bi mi * minus ;) E sad si drastično povećao šanse da dobiješ jeftiniju reklamu. ;))
sezam.28 ivan.hoe,
> Meni bi mogao da spomenes adrese na kojima bih mogao >pojedinacno da ih lociram...O;> aahh, razjareni sezamovac ;) mora da smo mu ispljuvali omiljenu igru... ili nas obozava pa zeli licno da nam cestita ;)
sezam.29 ivan.hoe,
>ne, ja ovo sasvim objektivno kazem: sajt je okej. :) Niko i nije rekao da je los, Uros zna svoj posao :) >a sto se dila tice - jebiga... kad bi se vi angazovali mozda bih >pomenuo i outer space nekada... ;) uh, prezivecemo i bez tvojih toplih reci ;)) >mada sudeci (iskljucivo) po reakcijama ostalih meni poznatih >sezamovaca pominjanje outer spacea u bilo kakvom kontekstu bio bi mi minus ;) Najmanje dva sezamovca rade Outer Space, a ko zna koliko nas potajno obozava ;) To je valjda neki macho-sezam fazon reci: Outer Space je sranje, ja bi' to pet puta bolje da mi daju opremu u sake...
sezam.30 stefan,
>aahh, razjareni sezamovac ;) mora da smo mu ispljuvali omiljenu >igru... ili nas obozava pa zeli licno da nam cestita ;) Ne, samo me je nervirala gomila kako-nema-rekli-su-u-outer-spaceu-da-stiže- u-ponedeljak-u-beograd tipova a ono u stvari neće stići pre nove godine ;) Ljudi su sekli vene, skakali sa krovova, udarao je brat na brata ali igre i pored vaše najave nije bilo :) Jel ovo dovoljno ili treba još neki hint? ;)
sezam.31 sfilip,
>Najmanje dva sezamovca rade Outer Space, a ko zna koliko nas >potajno obozava ;) To je valjda neki macho-sezam fazon reci: Outer >Space je sranje, ja bi' to pet puta bolje da mi daju opremu u >sake... ma... nemoj odmah da se vređaš ;) nisam ja mislio nishta loshe... uostalom kritika često vredi više nego kompliment... :)
sezam.32 sfilip,
daklem. Izveštaj jednog objektivnog ;) učesnika: Prostor je tamo gore u domu omladine gde su često razni koncerti/žureze... Znate već. E pa u tom prostoru nalazi se polukružno postavljenih 8 kompjutera i deveti server koj u isto vreme baca spectator sliku na veliki video bim. To je ujedno, kolko sam primetio, glavna atrakcija. Mnogo je jako gledati ljude kako se mlate na ogromnom ekranu nxn metara velichine u verovatno nekoj 1024x768 rezoluciji :) Ali da krenem ovako: Mane: Nije bilo dozvoljeno namestiti custom tastaturu već samo korišćenjem optionsa iz quakea. Tako je nameštanje oružija bilo prilično zajebana stvar. Neki čak nisu ni poštovali ovo pravilo pa su time bili ispred ostalih :( Nije bilo dozvoljeno nameštati lična imena i svi su imali isti skin. (Ovo za isti skin je ok, ali imena su samo posledica lenjosti organizatora ;) ) Nije bilo dozvoljeno donositi miševe a oni tamo miševi nisu imali konfigurisan srednji taster tako da smo ostali uskraćeni za jednu kontrolu. Monitori su 14", što je po meni malo. Prolazi samo po 2 od 8. To je sve što sam mogao da smislim ;) da, još jedno. Igrao se samo prvi nivo kvejka. Samo jedna mapa. q2dm1. To je trulo... i poslednja, najveća - SVE JE KASNILO SAT IPO!!! (*%$#T^#$"!) Pozitivne strane: Video bim je do jaja. Prostor je dušu dao za turnir. Igranje je kul, slušalice i dobra grafička. Bilo je mesta za navijače pa je atmosfera bila gotivna. tako... Zbivanja: Došli su momci iz DKG (il tako nekako) klana koji su nam svima održali par chasova... Ne verujem da je i jedan od njih ispao. Ja sam imao sreću pa sam igrao sa anonimcima (mada veoma dobrim, priznajem) i bio prvi mada čisto sumnjam da ću sutra nešto da uradim :) Morao sam da napustim prostor kad je sale igrao, a verujem da je on glavni favorit za sutra. Sve u svemu turnir je baš kul, nadam se da će sledeći put biti posećeniji, sad je često bilo praznih mesta. I nadam se da će na finalu biti dopušteno bindovanje tastera... :)
sezam.33 junior,
> daklem. Izveštaj jednog objektivnog ;) učesnika: I dopuna objektivnog ;) sudije... > Nije bilo dozvoljeno namestiti custom tastaturu već samo > korišćenjem optionsa iz quakea. Tako je nameštanje oružija bilo > prilično zajebana stvar. Neki čak nisu ni poštovali ovo pravilo > pa su time bili ispred ostalih :( Svi su poštovali ovo pravilo, niko nije bio povlašten, jer je svaki put neki sudija bio pored igrača koji podešava tastaturu. ;) A nameštanje se obavlja za 2-3 minuta, tako da nije toliki problem. > Nije bilo dozvoljeno nameštati lična imena i svi su imali isti > skin. (Ovo za isti skin je ok, ali imena su samo posledica > lenjosti organizatora ;) ) Imena ti u principu ništa ne znače, sem da se neko od "faca" pokuša da predstavi široj javnosti .. E, sad, s druge strane, imaš publiku, koja gleda sve to na video bimu, gde se redovno ispisuje skor igrača u toku partije, i šta njima znači da vide "fika grozni" ;) u spisku imena, kad ne znaju ko si. Ovako, lepo piše 1-8, i skor pored njih, i tačno znaju koji igrač trenutno vodi, ko je najveći lik i tako to .. a upoznavanja i autograme ;) mogu i sami da obave posle. > Nije bilo dozvoljeno donositi miševe a oni tamo miševi nisu > imali konfigurisan srednji taster tako da smo ostali uskraćeni > za jednu kontrolu. Miševi su veliki problem, jer ako se dopusti to, onda moraju da se dopuste i tastature (menjanje), a voleo bih da vidim tebe, da se svakih 20 minuta zavlačiš iza kompjutera i menjaš ljudima tastature i miševe, pa restart mašine, pa ovaj ima logitech drajvere koje hoće da instalira .. mislim, totalno bi bila jedna suvišna komplikacija u kvalifikacionom delu. Za sutra, videćemo, trebali bi da se instaliraju drajveri i omogući i treće dugme na mišu, a pošto će biti neuporedivo manje ljudi (4x manje;), možda će moći i ta zamena miševa i tastatura da se obavlja. Za monitore nemam komentar .. mašine su odlične, sve radi savršeno, i izgleda odlično .. a fala bogu da nisu bili 15-inčni monitori, jer se ovi lakše nose (ko bi teglio 10 15-inčnih) monitora? > Prolazi samo po 2 od 8. Sasvim dosta. Jer u principu, uvek se dvojica žestoko daleko izdvoje od ostalih, i za njih je kul da idu dalje. Samo u jednoj grupi je bila žestoko izjednačena situacija, da su čak četvorica bila između 45 i 55, znači svi su tu negde, a dvojica su morala da otpadnu. Ali bože moj, takav je život .. a kome se nije ubedačio, mogao je opet da se prijavi i da pokuša ponovo u lakšoj grupi. > i poslednja, najveća - SVE JE KASNILO SAT IPO!!! (*%$#T^#$"!) Problem je što je sala iznajmljena u tačno određeno vreme, a veruj mi nije lako sve to montirati, i srediti da onako (prilično pristojno;) izgleda. Mi smo tamo bili od 9, pola 10, i radilo se do 12 .. šta da ti kažem. Samo video bim je nenad nameštao nekih 45 minuta. :( > Video bim je do jaja. > Prostor je dušu dao za turnir. > Igranje je kul, slušalice i dobra grafička. > Bilo je mesta za navijače pa je atmosfera bila gotivna. Da, to je stvarno bilo super .. mesto je odlično, termin je odličan, video bim će sutra možda montirati veliki (ono bioskopsko platno;) pošto će biti par televizija da snima, a ipak je sve u svrhu promocije ;) tako da će krkanje biti još žešće .. a stvar sa navijačima je definitivno upalila, jer vidim da su neki ljudi koji su došli u 11, još uvek tamo, bodre svoje ortake, pričaju, ćaskaju, zezaju se .. > Došli su momci iz DKG (il tako nekako) klana koji su nam svima > održali par chasova... Ne verujem da je i jedan od njih ispao. > Ja sam imao sreću pa sam Da, dok sam ja bio tamo, ladno su svi prošli. U najvećoj frci je bio jedan lik koji je svih 20 minuta bio 3. i onda u poslednjih pet minuta, ga žešće ukenjalo, pa je uspeo da izbaci nekog dečka što je bio drugi i to sa jednim fragom razlike (52:51;). Opaki su, nema šta. ;) BTW, ne znam ko je sale .. jel' to onaj što je imao 76 fragova u partiji? > Sve u svemu turnir je baš kul, nadam se da će sledeći put biti > posećeniji, sad je često bilo praznih mesta. I nadam se da će > na finalu biti dopušteno bindovanje tastera... :) Za kraj .. ljudi je bilo sasvim dosta .. za više ljudi, morala bi rigoroznija pravila (jedan od osam, i eventualno par najboljih drugih) ili bi turnir trajao 4-5 dana (a skupa ona sala..;). Što se finala tiče ;) dođi ti do tamo, lično ja ću da ti uđem u konzolu i kažem - uživaj ;)) Šalim se .. nenad je gazda, šta on kaže mi poštujemo .. so, sve ćeš videti sutra. Vidimo se na finalu .. od publike, ko hoće da dođe, preporučeni termin je 6 sati poslepodne, kad će da bude par tv ekipa, izvlačenje nagrada, samo finale i uručivanje nagrada. Eto, vidimo se sutra..;)
sezam.34 sfilip,
> Svi su poštovali ovo pravilo, niko nije bio povlašten, jer je svaki > put neki sudija bio pored igrača koji podešava tastaturu. ;) A nameštanje > se obavlja za 2-3 minuta, tako da nije toliki problem. glupost. Kad sam ja seo na svoju mashinu, broj 3, tu je bila nameštena neka tastatura na kojoj su selektovanja oružija bila na tasterima qwerty, valjda, ne sećam se tačno. Ako ne veruješ proveri sada sledeći put kad budeš imao pristup mašini. To se može namestiti samo u konzoli kucanjem "bind q use rocket launcher" i slično. Sa druge strane bindovanje je neophodno, ako već ne dopuštate .cfg fajlove sa disketa, jer zaista nema drugog načina da se podese neke custom stvari koje znatno utiču na igru. > partije, i šta njima znači da vide "fika grozni" ;) u spisku imena, kad > ne znaju ko si. ...i baš zbog toga niko nije gledao na video bim nego preko ramena igraču jer nije znao ko je ko :) Ma svi se bre znamo, a ako se neznamo eto načina da se upoznamo i da saznamo ko je faca a ko ne ;) > Ovako, lepo piše 1-8, i skor pored njih, i tačno znaju koji igrač trenutno > vodi, ko je najveći lik i tako to .. a upoznavanja i autograme ;) mogu i :) sve je to lepo, ali mogli ste da dopustite da bude recimo "2 - Sonja", "3 - Fiko"... Time se ništa ne gubi :) > Miševi su veliki problem, jer ako se dopusti to, onda moraju da se dopuste > i tastature (menjanje), a voleo bih da vidim tebe, da se svakih 20 minuta tu si sasvim u pravu. Bezveze je gubiti vreme. Ali ste bar mogli da namestite drajvere za srednje dugme miša :) > izgleda odlično .. a fala bogu da nisu bili 15-inčni monitori, jer se ovi > lakše nose (ko bi teglio 10 15-inčnih) monitora? mašine su savršene. Osim monitora ;) A to što se 14ice lakše nose zaista nije problem nas igrača. Ja samo kažem šta bi bilo lepše :) > Sasvim dosta. Jer u principu, uvek se dvojica žestoko daleko izdvoje od > ostalih, i za njih je kul da idu dalje. Samo u jednoj grupi je bila pa dobro, to je stvar ukusa. U principu što više prolazi to je igranje realnije. Naravno tu se gube druge stvari, prvenstveno vreme. > Problem je što je sala iznajmljena u tačno određeno vreme, a veruj mi ma to nema nikakve veze samnom i ostalim igračima. Činjenica je da smo svi bili primorani na neprijatno čekanje. :) > video bim će sutra možda montirati veliki (ono bioskopsko platno;) mraaaaaaaaaaaaaaaaaak ;) > ukenjalo, pa je uspeo da izbaci nekog dečka što je bio drugi i to sa jednim > fragom razlike (52:51;). da, to je bio sima (user simce). Verujem da sad razmišlja dali da se baci sa brankovog mosta ili sa beograđanke ;) Propust je što niko nije znao za ono da se može opet prijaviti ukoliko ispadneš. Što niste obavestili ljude za to? > Što se finala tiče ;) dođi ti do tamo, lično ja ću da ti uđem u konzolu i > kažem - uživaj ;)) neverujem da ću biti te sreće ;) ali opet... tko zna ;) Vidimo se na finalu .. od publike, ko hoće da dođe, preporučeni termin je 6 sati poslepodne, kad će da bude par tv ekipa, izvlačenje nagrada, samo finale i uručivanje nagrada. Eto, vidimo se sutra..;)
sezam.35 ivan.hoe,
> Ne, samo me je nervirala gomila kako-nema-rekli-su-u-outer-space >u-da-stize-u-ponedeljak-u-beograd tipova a ono u stvari nece stici pre nove >godine ;) Ljudi su sekli vene, skakali sa krovova, udarao je brat na brata >ali igre i pored vase najave nije bilo :) Jel ovo dovoljno ili treba jos neki >hint? ;) Pretpostavljam da mislis na Tiberian Sun aferu ;) Mladjani Andrija se izleteo, a "informaciju" je dobio od jednog CD kluba koga sad necemo pominjati. Ovakve stvari inace uopste ne praktikujemo, a pogotovo necemo u buducnosti. OK? U svakom slucaju, kritike uvek primamo, ali ako imaju nekog smisla.
sezam.36 ivan.hoe,
>ma... nemoj odmah da se vredas ;) >nisam ja mislio nishta loshe... Taman posla da se vredjam, i da mislis lose - to je tvoje pravo valjda :) >uostalom kritika cesto vredi vise nego kompliment... :) Naravno, konstruktivni predlozi su uvek dobrodosli. Problem je u tome sto vecina ljudi nema suvisle komentare ali im se nekako javlja da bi oni to mnooogo bolje uradili. Nije vezao samo za Sezam, vec pre za ceo narod u celini. BTW (Quake II), Sasa je za poen uspeo da udje u sledeci krug. Grupa je bila izuzetno jaka, prvak jednostavno ne zna da promasi, a ostali kazu da ga je jako tesko pogoditi. Momak se zove Ranko, ako se ne varam, i prakticno ga svi vide kao sampiona.
sezam.37 sane,
Evo i ja da kazhem par rechi o turniru.. Ovako se zbilo.. Dodjem ja tamo, kad ono u jednoj sali narod se skupio i blenu u neki veliki ekran, ja rek'o jooo chudooo.. I onda dodjem tamo i kazhem ja dosh'o da igram sad je 15:30 kad ono neka plava teta izusti: A ti si kasnije ti si oko 16:30-17:00.. Rek'o dobro de, chekacju ja.. I tako ja chekam kad ista ona teta sa pochetka priche kazhe ima dva mesta, ko cje da igra, tu se jedan moj kolega (koji je promashio svoj termin) i ja prijavimo i krenemo da igramo.. Naravno tu sam ispushio, bio sam trecji, a moj kolega bio drugi ispred mene (sisa :) ).. I tu ja ustanem i malo josh ostanem, prijavim se opet i provalim da su momci iz onog klana koji stvarno jesu dobri igrali samo po jedan u grupi, znachi kao da je trebalo svi da prodju i da je nameshteno da njim abude rezervisano 1. mesto u grupi.. Tachnije kao da ljudi nisu hteli da se oni sukobe.. To je moj utisak samo.. Ako greshim izvinite.. No, ja se eto tu opet prijavio i odigrao opet i bio prvi.. Sutra bi trebalo da uradim neshto u finalu, ;) chisto sumnjam, al' dobro idem bar da smetam :) Zhao mi samo shto nisu prepozntljivi skinovi pa da jurim nekoga ko me nervira :)
sezam.38 obren,
> Nije bilo dozvoljeno nameštati lična imena i svi su imali isti skin. > (Ovo za isti skin je ok, ali imena su samo posledica lenjosti > organizatora ;) ) Po meni je bolje ovako, sa brojevima... Na video bimu vidiš trenutno stanje po rednim brojevima kompjutera, tako da lako mozeš da lociraš ko je faca, gledajuci poziciju gde sedi. Kada bi bilo dozvoljeno menjanje imena, publika ne bi imala predstavu ko je za kojim kompjuterom, osim ako lično ne poznaje igrača :) Doduše, moglo je npr. "3 - sfilip" ali to moze da ostane za polufinale i finale, nije kasno...
sezam.39 junior,
> glupost. Kad sam ja seo na svoju mashinu, broj 3, tu je bila > nameštena neka tastatura na kojoj su selektovanja oružija bila > na tasterima qwerty, valjda, ne sećam se tačno. Ako ne veruješ Aiii, nemoj da me kriviš, ali izgleda da je to ostalo od nas (sudija;), kad smo testirali mrežu u četvrtak pa smo malo igrali quake. :( Bigaje, sorry, neko je izgleda bio povlašten, ko se setio da to isproba. Anyway, videćemo danas na šta to liči. > da, to je bio sima (user simce). Verujem da sad razmišlja dali > da se baci sa brankovog mosta ili sa beograđanke ;) Nemoj da zezaš :( E, bre bedak ... trebao je da pokuša ponovo. > Što niste obavestili ljude za to? Pa zar to nije logično? :) > Vidimo se na finalu .. od publike, ko hoće da dođe, preporučeni > termin je 6 sati poslepodne, kad će da bude par tv ekipa, > izvlačenje nagrada, samo finale i uručivanje nagrada. Vidimo se danas ;)
sezam.40 junior,
> (sisa :) ).. I tu ja ustanem i malo josh ostanem, prijavim se > opet i provalim da su momci iz onog klana koji stvarno jesu > dobri igrali samo po jedan u grupi, znachi kao da je trebalo > svi da prodju i da je nameshteno da njim abude rezervisano 1. > mesto u grupi.. Ne, svi su dobili fiksne termine, ali mogli su se promeniti. E, sad, u jednom terminu su upala njih trojica iz tog klana, i dečko je došao i zamolio da ne igra u tom terminu, jer bi se tuko sa dvojicom ortaka, a to ne želi. Sasvim lep i uljudan zahtev, pa je smešten u neku od grupa kad je bila prazna mašina (neko se nije pojavio) i to je to. Isto tako si mogao i ti da dođeš i zamoliš za promenu termina (da ne igraš sa tim ortakom), i dobio bi bez ikakvih problema. Pa ljudi bre, nas sudija i onih iz organizacije je bilo bar 10 tamo, kako se niko nije setio da pita? > sumnjam, al' dobro idem bar da smetam :) Zhao mi samo shto nisu > prepozntljivi skinovi pa da jurim nekoga ko me nervira :) Eeeee ;))
sezam.41 dselic,
> > Što niste obavestili ljude za to? > > Pa zar to nije logično? :) Ono, i nije baš. Možda bi bilo kad bi, recimo, klub koji je ispao u drugom kolu Kupa UEFE mogao na sličan način da nastavi takmičenje. ;) Dan
sezam.42 sane,
Evo opet izveshtaj od mene sa drugog dana turnira .. Doshli mi tamo u sledecjem igrachkom sastavu, Fiko (sfilip), Lex (ruby.rod), simce (simce) i ja.. Sve je bilo isto kao i prethodnog dana, sem shto je bilo dozvoljeno da se upishu imena i da se stavi sopstveni cfg fajl .. Jako pohvalno.. U igri su bili najbolji momci iz dkg, al' su van igre mnogo tarlahali mudashcima.. U 1/4 finala se igralo 30 min, u 1/2 35, mada je bilo planirano 40, i u finalu 40 min.. U finalu je doshlo do nekog kvara u 35 min, tako da se za neka mesta igralo josh 5 min.. Posle su podeljene nagrade.. Shto se tiche plasmana, uspeo sam da prodjem u 1/2 finale, gde sam prvih 2x min igrao dobro bio drugi, da bi mi kasnije neshto loshije krenulo i bio 6 sa 86 fragova, shto je bilo vishe nego dovoljna norma u prvoj grupi 1/2 finala za plasman dalje, al' eto nije se bilo srecje (nisam bash dobijao neke pozicije ;) ). U finalu od 8 igracha 8 iz dkg, svaka chast njima prvo mesto je uzeo odredjeni PHASE.. Juniore ocjel' biti ona rang lista po fragovima shto si rek'o.. Ako ocje baci je ovamo da vidim shta sam uradio :)
sezam.43 junior,
> Ono, i nije baš. Možda bi bilo kad bi, recimo, klub koji je > ispao u drugom kolu Kupa UEFE mogao na sličan način da nastavi > takmičenje. ;) Ovo nije UEFA kup, i nema veze sa fudbalom, ali recimo i da može, samo ponovo treba da ostvari uslov za plasman u kup uefa. U tom slučaju to je biti na određenom mestu u domaćoj ligi, a na ovom turniru, to je bilo uplatiti 15 dindži Sandri ;)
sezam.44 junior,
> prethodnog dana, sem shto je bilo dozvoljeno da se upishu imena > i da se stavi sopstveni cfg fajl .. Jako pohvalno.. U igri su Bilo je osposobljeno i treće dugme na mišu, a i zamenjeni su svi miševi sa genius miševima. Čak su dkg-ovci donosili svoje padove, to smo im dopustili ;)) > dobro bio drugi, da bi mi kasnije neshto loshije krenulo i bio > 6 sa 86 fragova, shto je bilo vishe nego dovoljna norma u prvoj > grupi 1/2 finala za plasman dalje, al' eto nije se bilo srecje Najgore je kad počneš da zaostaješ, onda krene da se srlja, a to ne može izaći na dobro. Ali neka, bar znaš da si ispao od totalnih ludaka .. uostalom, verovatno ćeš imati prilike za revanš na domaćem terenu (u fjuzu;). > (nisam bash dobijao neke pozicije ;) ). U finalu od 8 igracha 8 > iz dkg, svaka chast njima prvo mesto je uzeo odredjeni PHASE.. Iliti Ranko. Nema, za njega kažu da je najbolji u Srbiji. Čovek igra neverovatno. Ali stvarno neverovatno. Od ostalih, strašan je bio i onaj Jim .. koliko sam shvatio, njih dvojica, sa još drugom dvojicom iz dkg-a idu u neki turnir u Švajcarsku sledećeg meseca. A i mali Nikola (mankibas;) je isto otkačen. Sve runde je odigrao strava, sem finala .. verovatno ga je umor stigao .. ipak je on klinac. > Juniore ocjel' biti ona rang lista po fragovima shto si > rek'o.. Ako ocje baci je ovamo da vidim shta sam uradio :) Neće biti, niko ih nije popisivao :(, ali onako, odokativno, pošto sam bio prilično aktivan u posmatranju oba polufinala i finala .. mogu da ti kažem da si između osmog i desetog mesta. Tačnije, sem onih iz dkg-a, tu ste Saša (da, da, onaj Saša, hvaljen pre turnira) i ti, pa onda idu ostali polufinalisti. I nije tako loše za prvi turnir, a? :)
sezam.45 ruby.rod,
Utiske sa turnira ću poslati kada iščitam sanetove i juniorove poruke off-line, a za sada samo jedno pitanje. Ako je neko na izvlačenju dobio 6 meseci pretplate na Računare, ili mesec dana interneta, a nije prisustvovao izvlačenju, kako može da podigne svoju nagradu? Jedan ortak i ja smo dobili dotične nagrade (sane je pokazao naše papiriće, pošto smo ga ostavili da čuči tamo - ko mu je kriv kad je prošao ;) ali mi procedura podizanja nagrade nije najbolje objašnjena. :)
sezam.46 ruby.rod,
=> simce (simce) i ja.. Sve je bilo isto kao i !!!!!!!!!!!!! Trebalo je da napišeš Sima (simce) ;) => se stavi sopstveni cfg fajl .. Jako pohvalno.. U igri su bili Jes, samo ja to nisam znao, pa nisam poneo svoj .cfg fajl, a i ti bi lošije prošao da ti Saša nije dao njegov. => U finalu od 8 igracha 8 iz dkg, svaka chast njima prvo mesto je => uzeo odredjeni PHASE.. Opaki su, ali videćemo se mi sa njima u Fjuzu...
sezam.47 ruby.rod,
=> Utiske sa turnira ću poslati kada iščitam sanetove i juniorove => poruke off-line, a za sada samo jedno pitanje. Iščitao sam i mislim da je sve već rečeno. :) Složiću se sa Fikom da su jedinu slabost turnira predstavljali monitori od 14 inča. Mislim da je sasvim ok bilo što se igralo na the.edge nivou, pošto nema quada, neranjivosti i sličnih stvari koje mogu da donesu prednost onome ko ih prvi pokupi.
sezam.48 junior,
> Jedan ortak i ja smo dobili dotične nagrade (sane je pokazao > naše papiriće, pošto smo ga ostavili da čuči tamo - ko mu je > kriv kad je prošao ;) ali mi procedura podizanja nagrade nije > najbolje objašnjena. :) ma wr maki za računare, a nenadu za mesec dana interneta (mada je sane morao da dobije kovertu od infosky-a, sa pismenom potvrdom za tih mesec dana .. kao neko garantno pismo;). Anyway, jesi se lepo zabavio (izuzev što te grlo mučilo;)?
sezam.49 dselic,
> samo ponovo treba da ostvari uslov za plasman u kup uefa. U tom > slučaju to je biti na određenom mestu u domaćoj ligi, a na ovom > turniru, to je bilo uplatiti 15 dindži Sandri ;) Sve je to lepo ali poenta je bila da to nije bilo očigledno da niste na vreme obavestili učesnike. ;) Dan
sezam.50 simce,
> Jes, samo ja to nisam znao, pa nisam poneo svoj .cfg fajl, a i > ti bi losije prosao da ti Sasa nije dao njegov. Imali smo srece za taj cfg inache se mozhda sane ne bi progurao. A ovi dkg-ovci su imali tu prednost shto su doneli i misheve i svoje cfg-fajlove. Da smo mi znali da mozhe to da se donosi, onda bi smo sigurno bolje proshli. Turnir je uticao dosta na mene kao kvejk igracha, poshto stvarno ima dosta finti u igri, koje sam sada nauchio zahvaljujuci follow mod-u :) Samo josh da nadjem malo vremena posle shkole da vezhbam i da sastavim svoj cfg koji ce mi dosta olakshati neke stvari.. > Opaki su, ali videcemo se mi sa njima u Fjuzu... Slazhem se, Fuse je imao najvishe igracha u drugom krugu posle dkg ostali klanovi su bili krajnje zanemarljivi.. muahahahaha...
sezam.51 junior,
> mod-u :) Samo josh da nadjem malo vremena posle shkole da > vezhbam i da sastavim svoj cfg koji ce mi dosta olakshati neke > stvari.. Ajde momci, vežbajte. Mada, po meni, ipak su oni suviše jaki. Tačnije, možda se i umešate u finale (prvih 8), stvarno možda, ali da neko prismrdi prvoj dvojici, nema šanse. > Slazhem se, Fuse je imao najvishe igracha u drugom krugu posle > dkg ostali klanovi su bili krajnje zanemarljivi.. Što savršeno odslikava vreme provedeno igrajući QuakeII od strane određenih likova ;)
sezam.52 junior,
> Složiću se sa Fikom da su jedinu slabost turnira predstavljali > monitori od 14 inča. Eh, slabost. Pričao sam sa par likova iz dkg-a, ono u fazonu, šta im je smetalo .. i pitam jel' bi bilo bolje sa 15 inčnim monitorima, a on kao, mi bi 21" ;)) Ne možeš nikad svima ugoditi, a iluzorno je očekivati da će na jednom neprofitabilnom turniru biti monitori od 21 inča. > Mislim da je sasvim ok bilo što se igralo na the.edge nivou, > pošto nema quada, neranjivosti i sličnih stvari koje mogu da > donesu prednost onome ko ih prvi pokupi. Vidim da su u principu svi zadovoljni .. šteta samo za crknut bim na kraju (dobro da bim nije riknuo .. to čudo mnogo košta;), a što niste bili kad je došla Biljana iz City-a? ;)) Pazi kad smo ladno simulirali finale za njih. Pošto su došli u pauzi, pozvali smo sve finaliste, posadili ih za mašine, da kamerman može da ih snimi ;) Užas ;)
sezam.53 nenad,
Proteklog vikenda u Domu omladine održan je Sezamov turnir u Quake-u, sledi spisak pobednika i nagrađenih: Quake turnir rezultati i nagrade 1. Ranko Marić - Voodoo 2 12MB 2. Jakov Jerković - A4 color scaner 3. Filip Milošević - zvučnici 360W 4. Nikola Stevanović - joystick Genius F-22 5. Kocić Ivan - joystick Genius F-21x 6. Glišić Miloš - joystick Genius F-12 7. Branko Rakić - slušalice sa mikrofonom 8. Bogdan Bošković - slušalice sa mikrofonom Polufinalisti (CD po želji): Aleksandar Đorđević Nebojša Andrić Miloš Stamenković Aleksandar Đaković Vlada Arsić Vidoje Arsić Nikola Stjela Nenad Mitrović Nagradno izvlačenje 3 meseca Interneta (InfoSky - Informatika) Vitomir Savić 1 mesec Interneta (InfoSky - Informatika) Bodin Selić 10 sati Interneta (InfoSky - Informatika) Vladimir Ostojić Šestomesečna pretplata na "Računare": Filip Stojanović, Luka Zlatić, Aleksandar Tešić Šestomesečna pretplata na SezamNet: Nenad Kocić, Aleksandar Đaković, Nenad Mitrović Knjiga "Grafički programi" u izdanju "Računara": Mladen Stojiljković, Vlada Arsić, Zoran Škorić
sezam.54 kiki,
> Šestomesečna pretplata na SezamNet: > Nenad Kocić, Aleksandar Đaković, Nenad Mitrović E usrećili se :)))))))))))))))))
sezam.55 junior,
> > Nenad Kocić, Aleksandar Đaković, Nenad Mitrović > > E usrećili se :))))))))))))))))) Ako se ne varam, jedan od ovih (a nije sane;), je iz dkg klana, što znači da dobijaju svog predstavnika na sezamu .. pa ćete moći da ih pitate za neke cake i cakice u kvejku :) A ako se ne varam, Aleksandar Đaković je pominjani "saša", tako da eto i njega. ;) Usrećili smo se mi :))
sezam.56 ruby.rod,
=> Mada, po meni, ipak su oni suviše jaki. Tačnije, možda se i umešate => u finale (prvih 8), stvarno možda, ali da neko prismrdi prvoj dvojici, => nema šanse. To je taktika. Prvi put samo pokažemo da postojimo, a jedan od nas pokaže da nismo cannon fodder. Drugi put izbacimo 6 njihovih predstavnika iz finala. Treći put ih izbacimo sve iz prvih 12. ;)
sezam.57 ruby.rod,
=> kraju (dobro da bim nije riknuo .. to čudo mnogo košta;), a što niste => bili kad je došla Biljana iz City-a? ;)) Ja sam išao na midole&čaj...
sezam.58 ruby.rod,
=> Anyway, jesi se lepo zabavio (izuzev što te grlo mučilo;)? Kako sam igrao četvrtfinale, pre bih rekao da su se moji protivnici dobro zabavili. ;) No dobro, sledeći put bez gripa, na domaćem terenu, sa usavršenim .cfgom i još malo prakse...
sezam.59 junior,
> cannon fodder. Drugi put izbacimo 6 njihovih predstavnika iz > finala. Treći put ih izbacimo sve iz prvih 12. ;) Pa fizički verovatno možete da ih izbacite ;) Ali u Quake-u? Teško..;))
sezam.60 juice,
> Najmanje dva sezamovca rade Outer Space, a ko zna koliko nas > potajno obozava ;) To je valjda neki macho-sezam fazon reci: Outer > Space je sranje, ja bi' to pet puta bolje da mi daju opremu u > sake... E sad, posto si rekao da sve pohvale i negodovanja primate, evo i ja da se izjasnim. Prvo, mislim da je emisija SR*NJE!! Naravno, lako je reci da je takva i ostati na tome. Ali ne, ja necu ostati na tome i obrazlozicu svoje misljenje. Prvo, onaj voditelj (mozda si to ti) ima odvratno uzasan glas koji apsolutno iritira a pogotovo sa onim svojim nasminkanim naglascima i ocajnom dikcijom. Ali nema veze. Drugo, ono sto se kaze o nekoj igrici je ispod svakog minimuma a fora da se pusti 5 minuta igra, pa se onda nesto kaze, pa onda opet 5 minuta igra je bez veze. Trece, ocenjivanje igrica je preterano,preterano,preterano subjektivno pa cak u nekim slucajevima i smesno. Ja ne znam sta vi ocekujete od igara ali u danasnje vreme su se igre preterano svele na grafiku dok se svi ostali kvaliteti itekako zanemaruju a vi izgleda samo na tu grafiku i pucate, ono kao ova ima ovaj engine ova onaj a sto se tice neke zanimljivosti, lepote samog izvodjenja i atmosfere toga nema ni malo. Mozda je i ova moja konstatacija suvise subjektivna ali nikako kao sto su vase ocene. Postoji par igara na starom dobrom Commodoru koje bi ja igra pre nego neke danasnje UltraMEga3dZX smaracine. Cetvrto, sajtovi koje predstavljate su uzas a o tome kako ih predstavljate ni da ne pricam. Bolje bi bilo da ukinete to posto ste tako mnogo smesni. Peto, od svih onih sponzora bi ste mogli da ugrabite neke lepe komponente pa da ih delite gledaocima nego sto nagradjujete snimanjem CD koji danas ne vredi ni 30 din (ali nema veze, i to je nesto). Sa tim vremenom koje vi imate i sa opremom koju imate neko bi napravio cudo emisiju a ovako sve je bez veze. Cini se da vas bas nesto.... za to kako ce emisija da izgleda a to je stav koji odbija ljude. Nhf! Pozdrav!
sezam.61 juice,
> U finalu od 8 igracha 8 iz dkg, svaka chast njima prvo mesto je > uzeo odredjeni PHASE.. Pa lepo sam vam ja rekao a vi nista :) Pozdrav!
sezam.62 juice,
> Eh, slabost. Pricao sam sa par likova iz dkg-a, ono u fazonu, sta > im je smetalo .. i pitam jel' bi bilo bolje sa 15 incnim monitorima, > a on kao, mi bi 21" ;)) > Ne mozes nikad svima ugoditi, a iluzorno je ocekivati da ce na jednom > neprofitabilnom turniru biti monitori od 21 inca. Naravno da je tako ali jednog dana kad sve to postane veliki posao igarce se na OGROMNIM!! video ekranima a nagrade ce biti tipa neka kola ili 10000$. A do tada, bacite se na vezbanje :) Pozdrav!
sezam.63 legolas,
>>Prvo, onaj voditelj (mozda si to ti) ima odvratno uzasan glas koji >>apsolutno iritira a pogotovo sa onim svojim nasminkanim naglascima i ocajnom >>dikcijom. Ti izgleda ne znas da je decko bio Mister Sharma YU ;) >>Trece, ocenjivanje igrica je preterano,preterano,preterano subjektivno >>pa cak u nekim slucajevima i smesno. To sad mnogo zavisi od sponzora. Neko ti da igru i ti ga hvalis. Mislim da je ipak za FIFU imao pravo ;) Ne treba da si tako negativan. Ipak je to jedina emisija ovog tipa sa tradicijom na ovim prostorima. Koliko jos emisija znas? Intro? ja ih se vise ne secam... Mislite o tome...
sezam.64 junior,
> Naravno da je tako ali jednog dana kad sve to postane veliki > posao igarce se na OGROMNIM!! video ekranima a nagrade ce biti Da, da, i igraće se na 8 VR kaciga :) Mislim, ideja je oduvek postojala, samo ja sumnjam u postojanje 8 kaciga u Beogradu ;))
sezam.65 ventura,
> Ti izgleda ne znas da je decko bio Mister Sharma YU ;) Mooooolim! > To sad mnogo zavisi od sponzora. Neko ti da igru i ti ga hvalis. > Mislim da je ipak za FIFU imao pravo ;) Treba da budes profesionalac u svakom pogledu. Ako se ti prodas za 1 CD ili vec neku sicu, kao sto rade ovi iz Osp-a, onda si nula. Cilj emisije je da se realno informisu gledaoci o (ne)kvalitetima igre. > Ne treba da si tako negativan. Ipak je to jedina emisija ovog tipa sa > tradicijom na ovim prostorima. Koliko jos emisija znas? Intro? ja ih > se vise ne secam... Upravo zbog gorenavedenog razloga i nema mnogo KVALITETNIH emisija. Sto se tice glasa voditelja, on mi stvarno ide na nerve. A sto se tice kvaliteta, Vise volim da odslusam modulacije nego da pogledam outer space ili polarotor, upravo zbog nacina vodjenja i organizacije emisija. Internet siteovi su stavljeni eto toliko da ima... i nista vise.
sezam.66 legolas,
>>> Ti izgleda ne znas da je decko bio Mister Sharma YU ;) >> Mooooolim! Najozbiljnije. Kad je bio izbor (mislim 97) za Mister Yu, on je izabran za Mister Sharama. Btw, u ziriju je bila i Ruska Jakic. Pa ti vidi ;)
sezam.69 ivan.hoe,
> Naravno, lako je reci da je takva i ostati na tome. Ali ne, ja necu > ostati na tome i obrazlozicu svoje misljenje. Lepo od tebe sto si se potrudio da obrazlozis svoje stavove ;) > Prvo, onaj voditelj (mozda si to ti) ima odvratno uzasan glas koji apsolutno > iritira a pogotovo sa onim svojim nasminkanim naglascima i ocajnom dikcijom. Ne, to nisam ja ;) Mozda Andrija i nema sjajnu dikciju, ali OS nije radio emisija pa se racunaju i druge stvari. Dalje, na osnovu veceg uzorka ljudi nego sto su dva-tri sezamovca zakljuceno je da je opste misljenje znatno povoljnije od tvog. Dakle, voditelj ostaje do daljnjeg, like it or not. > Drugo, ono sto se kaze o nekoj igrici je ispod svakog minimuma a fora da se > pusti 5 minuta igra, pa se onda nesto kaze, pa onda opet 5 minuta igra je > bez veze. Tacno je da su tekstovi u vecini slucajeva nesto kraci nego sto bi trebalo da budu, ali imaj na umu da celu emisiju rade samo cetiri coveka koji imaju i masu drugih obaveza. S druge strane, predugacka prica deluje smorno i definitivno nije za televiziju, a kazu da jedna slika vredi hiljadu reci :) Na kraju krajeva, ukoliko mislis da si bas ti pravi covek za opise - mozes da dobijes priliku. > Trece, ocenjivanje igrica je preterano,preterano,preterano subjektivno > pa cak u nekim slucajevima i smesno. Ja ne znam sta vi ocekujete od igara > ali u danasnje vreme su se igre preterano svele na grafiku dok se svi ostali > kvaliteti itekako zanemaruju a vi izgleda samo na tu grafiku i pucate, ono > kao ova ima ovaj engine ova onaj a sto se tice neke zanimljivosti, lepote > samog izvodjenja i atmosfere toga nema ni malo. Mozda je i ova moja > konstatacija suvise subjektivna ali nikako kao sto su vase ocene. > Postoji par igara na starom dobrom Commodoru koje bi ja igra pre nego neke > danasnje UltraMEga3dZX smaracine. Ovoliki pasus, a nista specijalno nisi rekao. Pa ne pravim ja igre, sta se meni zalis ;) Niko od nas nece igrati igru samo zbog grafike, ali je ona itekako bitna za atmosferu. Problem nastaje kad imas sub-optimalnu konfiguraciju, pa pomenutu atmosferu ne mozes da osetis. Ako je igra dobra - nagradicemo, ako je losa - ispljuvacemo, i to je to. Jedan opis pise jedan covek a ne sprovodimo anketu, pa je logicno da je ocena u izvesnoj meri subjektivna. Nemoj mi samo reci da se u ostalim emisijama ili casopisima radi drugacije, jer jednostavno nije tako. Zato i postoji slika, pa oceni sam. Konacno, 8-bitno vreme je proslo, te se Commodore-u ipak necemo vracati ;) > Cetvrto, sajtovi koje predstavljate su uzas a o tome kako ih predstavljate > ni da ne pricam. Bolje bi bilo da ukinete to posto ste tako mnogo smesni. Ovo je verovatno jedina tacna stvar koju si rekao ;) Nemamo vremena, covece. Opet, ako si spreman da radis i ulozis SVOJ internet account (jer nam internet vreme ne pada s neba), rado cemo te primiti kako gledaoci ne bi umirali od smeha ;) > Peto, od svih onih sponzora bi ste mogli da ugrabite neke lepe komponente > pa da ih delite gledaocima nego sto nagradjujete snimanjem CD koji danas > ne vredi ni 30 din (ali nema veze, i to je nesto). Od "svih onih sponzora" se jedva skrpi za unapredjenje izrade emisije, a sto CD klubovi nece da ti daju hard disk ili novi procesor nego samo snimanje CD-a nema mnogo veze sa mnom. Nagrade ne dajem iz svog dzepa, niti cu. Mislim da je lepo sto i takvih nagrada ima, mnogima znaci sto se vidi po kolicini pisama koja stizu. > Sa tim vremenom koje vi imate i sa opremom koju imate neko bi napravio cudo > emisiju a ovako sve je bez veze. Da, da, poznata recenica ;)) Evo, ovom prilikom te javno pozivam da ucestvujes u pravljenju cuda. Ako si spreman da za to ne budes placen, jer ni mi nismo, primljen si :) Isto vazi i za ostale, deficitarni smo sa saradnicima. Da rezimiram kako ne bismo smarali konferenciju, moj mail je otvoren za primedbe, sugestije i saradnju.
sezam.70 ivan.hoe,
> Treba da budes profesionalac u svakom pogledu. Ako se ti prodas za > 1 CD ili vec neku sicu, kao sto rade ovi iz Osp-a, onda si nula. > Cilj emisije je da se realno informisu gledaoci o (ne)kvalitetima > igre. Ako nesto nikad nismo praktikovali, to je uvlacenje CD klubovima. Dosta primedbi od istih smo bas zbog toga i imali. Pre ce biti da se izvesna igra nama svidela, a tebi nije, sto je sasvim zdrava pojava jer nismo svi istih interesovanja. Meni je, recimo, izuzetno drago sto postoji raskorak u ocenjivanju Gamera i Sveta Kompjutera sto ti omogucava da igru posmatras iz vise uglova. A to da smo se prodali za "1 CD" je apsolutno smesna izjava kojoj nije prethodio ni sekund razmisljanja. Ukoliko imas nesto promisljeno da kazes, reci mi na mail, da ne davimo ljude po konferenciji koje sve ovo mozda uopste ne zanima.
sezam.71 goxi,
>> prica deluje smorno i definitivno nije za televiziju, a kazu da Veruj mi, da vecina intro-a deluje mnooogo smornije, i gledaocu ne prikazuje nista (!). Poznato je da vecina losih igara, ima sjajan intro, ali i obratno. Goran.
sezam.73 obren,
> Eh, slabost. Pričao sam sa par likova iz dkg-a, ono u fazonu, šta > im je smetalo .. i pitam jel' bi bilo bolje sa 15 inčnim monitorima, > a on kao, mi bi 21" ;)) Ma foliraju se, bio sam lično prisutan kada su dolazila trojica iz DKG-a u Fjuz da pitaju mogu li da igraju bez OpenGL-a, tj. u 320x200 jer su tako navikli ;)
sezam.74 juice,
> Ne treba da si tako negativan. Ipak je to jedina emisija ovog tipa sa > tradicijom na ovim prostorima. Koliko jos emisija znas? Intro? ja ih > se vise ne secam... > Mislite o tome... Nikako negativan, samo veoma nezadovoljan. Pozdrav!
sezam.75 juice,
> Mislim, ideja je oduvek postojala, samo ja sumnjam u postojanje > 8 kaciga u Beogradu ;)) Mislim da ideja o nekom velikom takmicenju uopste nije nerealna ali se treba samo malo potruditi. Pozdrav!
sezam.76 kiki,
> ali se treba samo malo potruditi. Važi.. oni neka se potrude, a ti daj pare :) Može?
sezam.77 junior,
Da čujem komentare na novi welcome. :)
sezam.78 legolas,
>>Da cujem komentare na novi welcome. :) Sta da kazem? Ostao sam bez reci! Procitao sam ga u jednom dahu! Jel bilo dobro?
sezam.79 brankog,
Iako sam igru sub na sez-u igrao iskljucivo da bi drugima omogucio bolji plasman :) ipak ne mogu da odolim, a da ne pitam... "Teren" na kome su brodovi postavljeni sacinjen je od(nemackih) slova u... Zashto? I, zar nije postojala i neka bolja igra da se tu doda? Branko
sezam.80 ultra.boy,
> "Teren" na kome su brodovi postavljeni sacinjen je od(nemackih) slova > u... Zashto? Zovi iz nekog programa za DOS, npr. Telemate, pa nece da ti se pojavljuju nemacka slova "u" , nego tackice kako je i predvidjeno.
sezam.81 simce,
iii.. kad pochinje glasanje?
sezam.84 mango,
Kad ce to glasanje? ;)
sezam.85 simce,
Pa nema vishe glasanja, AOE: The Rise of Rome nije pokazao potencijala da pobedi te je glasanje ukinuto.. ;)
sezam.86 junior,
> Pa nema vishe glasanja, AOE: The Rise of Rome nije pokazao > potencijala da pobedi te je glasanje ukinuto.. ;) He he, al' smo vickasti u poslednje vreme ;) Biće, biće, nije više do mene.
sezam.87 sfilip,
>He he, al' smo vickasti u poslednje vreme ;) > >Bice, bice, nije vise do mene. fala bogu da nije do tebe... ;)
sezam.89 mulan,
pa zar jos traje glasanje za igru godine i kada ce da se proglasi pobednik?