PCHARD.5

11 Jan 1995 - 30 Jun 1995

Topics

 1. sistemi (37)
 2. mikroprocesori (149)
 3. maticne.ploce (557)
 4. diskovi (1049)
 5. video (516)
 6. dodaci (220)
 7. matricni (125)
 8. laseri (195)
 9. mreze (113)
 10. kvarovi (212)
 11. nabavka (874)
 12. benchmark (99)
 13. razno (809)
 14. inkjet (45)

Messages - inkjet

inkjet.1 evlad,
>> )> A da se otvori tema inkjet ? >> >> tema INKJET je otvorena već par dana.. Hvala. Najlepše bih zamolio moderatora da kada otvori novu temu, da u istu napiše prvu poruku u stilu: otvorena je tema za ..... blah-blah .... Hvala II. :) Molio bih sve one koji su mi se obraćali na mail u vezi stylus-a da to čine ovde, na obostrano zadovoljstvo :)
inkjet.3 funky,
)> Najlepše bih zamolio moderatora da kada otvori novu temu, da u istu )> napiše prvu poruku u stilu: Pa trebalo je da vidiš bilten prilikom ulaska u PC.HARD... Anyway, kucaj jedno INFO ako nisi video :)
inkjet.4 zurzul,
Hi! Jel zna neko kako se podešavaju margine kod Stylus-a 800+ ? Ima mnogo velike margine, nešto oko 7 mm. Hvala, Vladimir
inkjet.5 kuki,
> Pa trebalo je da vidiš bilten prilikom ulaska u PC.HARD... > Anyway, kucaj jedno INFO ako nisi video :) nevezano za inkjetove, ali vezano za bilten :) Ako se poruke skupljaju automatski, bilten se ne vidi :)
inkjet.7 haevorn,
Ima li razlike u otisku kada se štampa rezolucijom 360dpi na papiru za 360dpi i za 720 dpi na Stajlus koloru?
inkjet.8 jovca.car,
/* Ako se poruke skupljaju automatski, bilten se ne vidi :) Pređi na SDW. :)
inkjet.9 dveselinovic,
Koliko sam ja primetio, razlike ima i jako je mala. Kada 360 baciš na papir od 720, dobiješ nešto bolji otisak nego kada 360 baciš na papir od 360. Radikalni deo priče je kada otisak od 720 baciš na papir od 360 - onda i golim okom vidiš da to nije to. Pre neki dan sam video jednu sliku koju je neko meni za sada nepoznat (a jako ću se potruditi da upoznam čoveka) bacio sa Stylus Color-a na običan bankpost papir - slika je FENOMENALNA, ja takve boje sa Epson-a nisam video. Slučaj u maniru "U Mandišića Vuka svaka je puška ubojita". Pošto sam se sinoć (opet!) dokačio sa legendarnim M.P.-om oko HP koloraca, moram da dobijem primerak pomenute slike da vidim kako će bilo koji HP to da odradi - ja tvrdim da neće moći ne samo ove noći, nego nikada. Obaška što bih pomenutu sliku radio bačio na 720 papir, ne smem ni da pomislim kako bi tek tamo izgledala; časna reč, mislim da bi i u Epson-u popadali to da vide. Pozdrav, DVV
inkjet.10 hook,
Problem. Priključio sam štampač Canon BJ-10SX (bubble jet)... Međutim ;) Prilikom štampanja iz WP-a (5.1) i Windowsa štampač odštampa 2-3 reda, nekad i polovin A4 strane, i onda se zaglavi i ugasi??? Instalirao sam drajvere za WP i Windows koje sam dobio uz njega, probao sam sa raznim Epson emulacijama koje štampač podržava, igrao se sa svičevima, ali ništa ne pomaže. Da napomenem da je na istom tom računaru (portu) pre ovog štampača radio jedan Epson LQ 1070 i nije bilo nikakvih problema.
inkjet.11 zurzul,
##> Ima li razlike u otisku kada se štampa rezolucijom 360dpi ##> na papiru za 360dpi i za 720 dpi na Stajlus koloru? A koji je to specijalni papir za Styluse ? Ja koristim papir za fotokopiranje i zadovoljan sam kvalitetom štampe. Kakve Vi drajvere koristite za Stylus 800+ ? poz, Vladimir
inkjet.12 evlad,
>> nevezano za inkjetove, ali vezano za bilten :) Ako se poruke skupljaju >> automatski, bilten se ne vidi :) Da.
inkjet.13 evlad,
>> Jel zna neko kako se podešavaju margine kod Stylus-a 800+ ? >> Ima mnogo velike margine, nešto oko 7 mm. U win-u imaš njegov drajver i biraš veličihu papira koji koristiš. Imaš iz dos-a config program za stylus sa kojim _podešavaš_ aktivnu veličinu papira, kodne strane, ... Ako ti ne štampa uspravnu liniju dobro (ascii 179) tada uradi kalibraciju štampača, linija mora biti ko lenjirom povučena ;)) Naravno sve ovo bi trebalo da se nalazi na disketi koju dobijaš uz štampač, ili skini sa sezama w:\drivers\stylus??.zip PS. nemoj da se igraš sa kodnim stranama !!!
inkjet.14 dveselinovic,
Pa, Epson nudi posebne papire za 360 i 720 rezolucije, posebno za Stylus štampače. žinjenica je da taj papir nije namenjen svakodnevnoj upotrebi, za tekst je sasvim dobar i običan bankpost, ali ako baš hoćeš da saznaš kakve grafike mogu da rade, trebaće ti takav papir. Nije jeftin, ali opet nije ni bezočno skup, koliko se sećam ris od 200 listova košta nekih 300 dinara za 720 rez. Očigledno, ideja je da sve probe obaviš na bankopostu, a samo finalnu kopiju baciš na taj dobar papir. Inače, efekat je više nego očigledan, posebno za 720, a o bojama da i ne govorim, za njih je maltene nužno imati taj poseban papir za zaista veliku vernost. Pozdrav, DVV
inkjet.15 radosav,
Problem: Imam HP Deskjet 500 i pravi mi probleme u štampanju. Izgleda da gleva štampača ne štampa ono što bi trebalo u svakom redu. Na primer, treba da se odštampa vertikalna linija: ovako treba da izgleda: ovako izgleda na papiru: | | | | | | | | Kao da glava u ponekom prolazu mrdne više u desno. To ume ponekad da bude baš drastično, dovoljno da upropasti štampanje. Kako da rešim problem?
inkjet.16 kruska,
Ćao svima!!! Imam štampač HP550C i sledeći problem sa njim. Kada štampam iz keda (ACAD 12) u print preview slika izgleda normalno, ali posle štampe ispadne umanjena tj. nikako ne mogu da ga nateram da iskoristi celu stranu. Crtež bude mnogo manji nego što se to prikaže u preview modu. Kada probam sa verzijom za WINDOWS dobije se iskorištenje stranice kako treba, ali ovde ne mogu da ga nateram da štampa samo u crnoj boji. Ako je postavljena opcija "black and color" dobije se plot u boji, a ako stavim opciju "black and gray" onda dobijam crno sa nijansama sivog pa mi linije budu nekakvom rasteru pa mi je rezultat nezadovoljavajući. Kod ovog načina ustvari primećujem da autocad na ne neki način zaobilazi print menadžer i nikako to ne modu da sprečim. Ako neko zna za lek bio bih zahvalan. Kod ovog načina ustvari primećujem da autocad na neki način zaobilazi print menadžer i nikako to ne modu da sprečim. Ako neko zna za lek bio bih mu zahvalan pozdrav kruska
inkjet.17 bobby.quyne,
Probaj da u Control panel - printers - connect isključiš čekboks "Fast printing direct to port". Ako radi posle ovoga onda ti je verovatno crkla jedna linija na paralelnom portu bilo štampača ili računara.
inkjet.18 bobby.quyne,
> ovako treba da izgleda: ovako izgleda na papiru: > > | | > | | > | | > | | moguće je da su ti se zaprljali kontakti za kartridž. Radi ovako: 1 Produvaj kartridž; 2 Očisti kontakte na kartridžu; 3 Ako 1 i 2 ne pomognu, očisti kontakte na šttampaču. Kontakti se čiste čistom maramicom (nikako vatom) natopljenom alkoholom.
inkjet.21 dekik,
Ako neko ima drajver za EPSON STYLUS 800+ molim da mi se javi na mail. Unapred HVALA. DEKIK
inkjet.22 zurzul,
##> Ako neko ima drajver za EPSON STYLUS 800+ molim da mi se javi na mail. ##> Unapred HVALA. Imam ja neke drajvere za 800+ i 1000, instalacione, samo ja imam verziju 3.3 a na Sezamu je najnovija verzija 1.1 (?).
inkjet.23 ppekovic,
>> Ako neko ima drajver za EPSON STYLUS 800+ molim da mi se javi >> na mail. Unapred HVALA. Ima ga na Sezamu, na W: disku, da li beše printer ili driver direktorijum. Paya
inkjet.24 doctor,
Da li neko ima bilo kakve karakteristike o color "pljuckavcima": Deskjet HP 540 i Canon BJC-4000 Mail please, Thank's.
inkjet.25 crnjini,
FOR Dekik BTW, shta bi sa onim uputstvom? :))) Poz, A. Cr.
inkjet.26 bbosko,
Imam štampač CANON BJ-10EX (bubble jet), zanima me koliko je sigurno i preporučivo recikliranje njegovog kartriđa. Ako neko ima iskustva sa punjenjem ovih kartriđa neka iznese svoja iskustva. Takođe me zanima cena novog kartriđa i gde može da se nađe u Beogradu.
inkjet.27 radosav,
Moja iskustva sa recikliranjem su uglavnom negativna. To izgleda nije baš najpouzdanije.
inkjet.28 radosav,
Moj deskjet je iznenada prestao da štampa. Pomislio sam da mi je nestalo mastila ali u kutijici još bućka. U čemu je stvar. Zbog toga nisam ni pokušavao da poslušam savet u vezi čišćenja kontakata.
inkjet.29 bobby.quyne,
> Moj deskjet je iznenada prestao da štampa. Pomislio sam da mi je nestalo > mastila ali u kutijici još bućka. U čemu je stvar. Zbog toga nisam ni > pokušavao da poslušam savet u vezi čišćenja kontakata. Produvaj Kartridz.
inkjet.30 jmilosevic,
> PROVALIO SAM STAMPANJE NA STYLUS-u 1000 FORMATA SIRINE DO 35 cm I NEOGRANICENE > DUZINE !!!!! > Probao sam sa duzinom do 2.0 m i - RADI > Sutra ostavljam detaljno uputstvo Šta bi sa obećanjem ?
inkjet.31 radosav,
Kako da ga produvam? Napominjem da je prestao da plucka u sred štampe. A unutra i dalje bućka.
inkjet.32 bobby.quyne,
Opisi malo kako tacno izgleda kartridz. Naime ja imam PaintJet XL, a njegovi se kartridzi malo razlikuju od DeskJet-a. Koliko znam, trebalo bi da dunes na rupicu na poklopcu (ono zeleno). Ako je sve u redu, trebalo bi da se na diznama pojavi malo mastila. Onda ga obrisi gumicom kao da spahtlom skidas visak gita. Posle bi trebalo da ocistis kontakte maramicom natopljenom u alkohol.
inkjet.33 jooo,
Ceo problem se resava kada ovako: 1. U CAD-u kao ploter definises HP Roll ploter (negde je pri kraju liste) 2. Kod plotovanja odredis margine crteza u incima !? i tako napravis plotfile 3. Takav plotfile ubacis u Print GL 1.52 4. Kod opcije windows/margins u drugom redu odozgo ubacis svoje vrednosti dimenzija papira (to trbe da budu iste vrednosti kao u CAD-u) (*Note: kod 2. nije margina crteza nego PAPIRA)H 5. Izaberes Outpit format STYLUS 1000/P 360 x 360 (nikako /P2 i sl. ) i .... to je to! Ja sam stampao stvari do 1.90 m i sve je prolazilo BESPREKORNO (a kada se sve to uradi na pausu...) Pozdrav Jooo
inkjet.34 djcorto,
>> Moj deskjet je iznenada prestao da stampa. Pomislio sam da mi >> je nestalo mastila ali u kutijici jos bucka. U cemu je stvar. >> Zbog toga nisam ni pokusavao Ocisti glavu (operacije Cleaning, imas u manualu sigurno) ili osvezi mastilo (operacija Priming, isto ima u manualu) Ovo drugo je neophodno ako masina stoji koji mesec neupotrebljena.
inkjet.35 djcorto,
>> Sta bi sa obecanjem ? Da, stvarno ? Znam mnoge koje to zanima.
inkjet.36 bojt,
Koliko okvirno koštaju jeftiniji bw inkjet-ovi?
inkjet.37 brad,
Imam problem sa novim STYLUS-om 800+. U sred perfektnog stampanja je poceo da brlja!!! Ostavlja neke crtice, kao da je jedna linija u karakteru pomerena u desno i to se desava u svakom redu na istoj visini. Sve bi bilo o.k. da se to stalno desava, ali ne. Neke stranice nakon toga izadju perfektno ciste. HELP brad
inkjet.38 evlad,
>> Imam problem sa novim STYLUS-om 800+. >> U sred perfektnog stampanja je poceo da brlja!!! Da li si očistio glave ? (pause, zatim alt+pause na kontrol panelu štampača) Kada podigneš poklopac imaš nacrtane _važne_ operacije, tebi je potrebna _Cleaning print head_
inkjet.39 brad,
> > Da li si očistio glave ? > (pause, zatim alt+pause na kontrol panelu štampača) Hvala na brzom savetu, to je prvo što sam uradio ali nažalost nije pomoglo. I posle čišćenja glave, štampač je brljao da bi nakon desetak stranica sam od sebe počo perfektno da radi. Bojim se da je problem u nečemu drugom, jer mi se isti problem i danas javio:((
inkjet.40 radosav,
Produvao sam kertriž i iscurele su dve-tri velike kapi mastila, ali kada sam ga stavio ponovo u štampač, on ni da pljucne! Očistio sam i kontakte. Da nije problem do štampača? Izgleda kao da jeste, ali čudi me što je to počelo da se dešava u toku štampe i simptomi su bili kao kod nestanka mastila. Dali je moguće da u stvari uopšte nema problema? Hoću reći, dali je moguće da je kertridž u štampaču nagnut tako da mastilo koje je pri kraju uopšte ne dolazi do dizni? Moj štampač je stariji model, na njemu piše samo Deskjet bez ikakvih brojki a kertridž je od ovih novijih sa proklamovanim duplo većim kapacitetom.
inkjet.41 evlad,
>> Hvala na brzom savetu, to je prvo što sam uradio ali nažalost nije >> pomoglo. I posle čišćenja glave, štampač je brljao da bi nakon desetak >> stranica sam Koje drajvere koristiš ? Da li si uradio kalibraciju kad si ga postavio ?
inkjet.42 brad,
>>> Hvala na brzom savetu, to je prvo što sam uradio ali nažalost nije >>> pomoglo. I posle čišćenja glave, štampač je brljao da bi nakon desetak >>> stranica sam > > Koje drajvere koristiš ? > Da li si uradio kalibraciju kad si ga postavio ? Imam drajver baš za STYLUS-a 800+ (paketić koji sadrži drajvere za sve STYLUS-e). Što se kalibracije tiče, napravio sam i to. Mislim da nije problem u tome jer dok nisam nabavio odgovarajući drajver bilo je raznih iznenađenja, pomerene margine, pomereni redovi itd ali sa ovim drajverom sve je to nestalo i mališa je pljuckao perfektno. Ali onda se pojavila naj gora stvar na svetu, problem koji se čas pojavljuje a čas nestaje sam od sebe!!! Pitanje: da li je moguće da je dizna zakačila kakvu trunkicu od papira, pa da je to razlog viška crtica koje se pojavljuju preko teksta???
inkjet.43 djcorto,
>> Produvao sam kertriz i iscurele su dve-tri velike kapi >> mastila, ali kada sam ga stavio ponovo u stampac, on ni da >> pljucne! Ocistio sam i kontakte. Ama, bre ! Svaki, ponavljam SVAKI inkjet ima operaciju Cleaning i Priming koje su svakako predvidjene za takve slucajeve. Duvanje u kertridz ne verujem da pomaze, osim da isti sredis. Moguce je da ti je mastilo pri kraju, uvek ostane pomalo unutra. Probaj sa novim, pa, ako ni onda nece ... servis :(
inkjet.44 radosav,
Eh, da! I to me muči. Ko ovde to servisira? U Perihardu su mi još davno rekli da to ne rade.
inkjet.45 evlad,
>> Pitanje: da li je moguće da je dizna zakačila kakvu trunkicu od papira, >> pa da je to razlog viška crtica koje se pojavljuju preko teksta??? Moguće, probaj da štampaš na economy mode, pa zatim pokreni čišćenje glave štampača. Nemoj rukom pomerati glavu, jer možeš polomiti piezo !!! vrlo je osetljiv. Video sam u MZ-u kako izgleda polomljena glava ... >> Imam drajver baš za STYLUS-a 800+ (paketić koji sadrži drajvere za sve >> STYLUS-e). Što se kalibracije tiče, napravio sam i to. Uzmi ove sa sezam-a,epson-seiko 1.03 w:\drivers\stylusw.zip