PCOS.3

06 Dec 1993 - 22 Jun 1994

Topics

  1. ms.dos (662)
  2. windows (2095)
  3. os.2 (145)
  4. unix (595)
  5. 4dos (110)
  6. desqview (59)
  7. mreze (290)
  8. os.wars (763)
  9. razno (131)
  10. van.teme (29)

Messages - desqview

desqview.1 vpetrovic,
Dešava se u DV-u da mouse cursor počne naglo da se umnožava (ostavlja tragove na ekranu) kada pomeram miša (recimo u shezu). Ima li leka ?
desqview.2 dejanr,
>> Dešava se u DV-u da mouse cursor počne naglo da se umnožava (ostavlja >> tragove na ekranu) kada pomeram miša (recimo u shezu). Ima li leka ? Ja bih prvo probao da stavim drugi (noviji?) drajver za miša.
desqview.3 niklaus,
Zanimljivi makro editor za DV(/X). Zahteva učitan 4DOS i KSTACK.COM. (:niklaus:)
desqview.4 niklaus,
DVUTIL release 1.2 - Desqview utilities for the common person Copyright 1990-1991 by PowerSoft, Inc. and David G. Thomas (:niklaus:)
desqview.5 niklaus,
FAQ za DesqView(/X, 386, 286 ...) . Ovde ima svega vezanog za DV(..) - podaci o QuarterDeck-ovim paketima za koje znate, kao i za neke za koje će se tek čuti (eto na primer taj DV/X-286). Zatim, ima dosta info-a vezanih za DV, kako programirati (sa kojim kompajlerima i na koji način) DV aplikacije (DV-aware, DV-specific i DV-obvious). Kako rešavati učestale probleme pri radu. Ovde ćete naći i silne relevantne adrese (EMail i SnailMail;). I još podosta toga - razbacano, ali ćete se snaći... (:niklaus:)
desqview.6 skerl,
│ podaci o QuarterDeck-ovim paketima └─── Bulaja, dzaba se momak mucio, ovo je vec na Sezamu :) Pozdrav, Skerl.
desqview.7 niklaus,
(:>│ podaci o QuarterDeck-ovim paketima (:> └─── (:> (:> Bulaja, dzaba se momak mucio, ovo je vec na Sezamu :) Mučio se? Ma kakvi! (: Na SEZAMu: r:ĐibmpcĐinfoĐdv_faq.zip 17746 Pitanja i odgovori (FAQ) vezana za DESQview !!!!! (Datum 24.10.1992.) Ja preneo: ! ! ! r:ĐibmpcĐinfoĐdvfaq14.zip 32097 Pitanja i odgovori (FAQ) vezana za DESQview (Datum 19.12.1993.) "Momak" pazi šta radi. (; (:niklaus:) ps Još jednom pozivam ljude, koji imalo fermaju DV(?), da pročitaju readme. pps You might even learn something, anyway, in case you wanna practice English...
desqview.8 skerl,
│ !!!!! (Datum 24.10.1992.) │ │ (Datum 19.12.1993.) └─── E, momac, pa ne ide sve odma u javnost (dir) ;) Pozdrav, Skerl.
desqview.9 bulaja,
││Bulaja, dzaba se momak mucio, ovo je vec na Sezamu :) │└─── │ Mučio se? Ma kakvi! (: └─── Skerl je mislio da je on to vec skinuo prosle nedelje, samo sam ja bio lenj pa jos nisam prebacio u dir :). U stvari nisam bio lenj, nego su tel veze poludele od kad je pala kisa pre dva dana :), pa mi telefon skoro nije radio.
desqview.10 dvesic,
Cao ! Jedno malo pitanje : Da li je moguce da pod DV-pm (2.24) iz jednog taska poslati sekvencu karaktera drugom tasku, bez prelaska u isti ? Primer : jedan task je TM, a drugi Brief. Posto cujem biranje, zeleo bih da "posaljem" space TM-u kad cujem da je doslo do prekida veze, bez da se prebacim na TM. (tj. postoji li nacin definsanja nekog 'makroa' koji bi to radio ?) Pri tome me, kod Learn opcije nervira samo to sto uz definisan taster za neku operaciju moram da stisnem i DESQ-key, tj. ALT (e bas sam cepidlaka :)))
desqview.11 kriss,
˙˙ Da li je moguce da pod DV-pm (2.24) iz jednog taska poslati ˙˙ sekvencu karaktera drugom tasku, bez prelaska u isti ? E, ja da pitam, da li može da se nekako obeleži deo ekrana (textualnog) u jednom prozoru, pa da se to iz nekog DV-ovog (ako ga ima) internog clipboarda pastuje u drugi? I zašta služi onaj mali romb što trepće u uglu i što može da se pomera mišem? O:)
desqview.12 dzakic,
> E, ja da pitam, da li može da se nekako obeleži deo ekrana > (textualnog) u jednom prozoru, pa da se to iz nekog DV-ovog (ako > ga ima) internog clipboarda pastuje u drugi? Alt - DV Menu M - Mark Pozicioniraš se na gornji levi ugao B - Begin Pozicioniraš se na donji desni ugao E - End Pređeš u task u koji hoćeš da pastuješ T - Transfer Enter - Pastuje ceo bafer žitaj šta se usput ispisuje u menijima, ima detalja tipa pastuj liniju po liniju i sl. Mali romb u uglu je mišji kursor ;). Znam da se i njime može ovo markirati (beast to obožava da radi), ali ja ne volim te pacove pa ne znam napamet da ti kažem.
desqview.13 dragann,
Da li neko ima arhivu DVGLUE( C api za programiranje DV-a)? Dragoljub
desqview.14 bubble,
Koji je najnoviji DV (od obicnix, ne /X )
desqview.15 i.a.n.,
>> Koji je najnoviji DV (od obicnix, ne /X 2.62. Još uvek ne znam nikog ko ga ima.
desqview.16 bubble,
u ala sam zaostao :)
desqview.17 zormi,
*>> Koji je najnoviji DV (od obicnix, ne /X * * 2.62. Još uvek ne znam nikog ko ga ima. žini mi se da imam upgrade na tu verziju, ali sa 2.61, pa ako je neko ima...
desqview.18 i.a.n.,
Ako neki rezidentni program neće da se pokrene u DESQview prozoru preko hot-key kombinacije, ili zaglavljuje sistem pri pokretanju, treba probati sa postavljanjem "Keyboard conflict" na 8 u DVP-u za taj prozor. Konkretno, ovako je izlečen Turbo Help, za slučaj kada se učitava iz batch fajla pre editora. Ako bi se thelp učitao pre DV-a, njegovo pozivanje bi ponekad radilo, a ponekad ne. Na stranu to što bi pojeo svojih 70K memorije i oduzeo ih svim prozorima. Takođe, ako koristite Foggy drajver, promena rasporeda tastature sa Ctrl-Alt-F1/F2 može da izazove upozorenje "allocate more System memory next time". Treba uraditi baš to: dovoljno je i 5K. Ne obraćati pažnju na pitanje "jel' ti to ozbiljno" ;) koje DV postavlja kad se ova vrednost menja.
desqview.19 niklaus,
Program za pregled .DVI datoteka za DesqView/X (sa akcentom na /X). Source u Cu (GNU C kompatibilan) priložen... (: Sean :) dvix.zip
desqview.20 domana,
Da li je neko koristio kombinaciju dv/commo/dsz? Kako da nateram commo da poziva dsz kao desqview task? Da li postoji neki slican kom. program commu koji u sebi ima interni zmodem? Pyc
desqview.21 niklaus,
(:> Da li je neko koristio kombinaciju dv/commo/dsz? Kako da nateram commo (:> da poziva dsz kao desqview task? Da li postoji neki slican kom. program (:> commu koji u sebi ima interni zmodem? Uz poruku 6.4 sam poslao utility DVUTIL12.ZIP. ┌── │ DVUTIL release 1.2 - Desqview utilities for the common person │ Copyright 1990-1991 by PowerSoft, Inc. and David G. Thomas └── Probaj sa sledećom komandom linijom: ┌── │ DVUTIL -Open <pif> <cmd> <dir> │ koja otvara prozor unutar koga se startuje navedena komanda unutar navedenog │ direktorijuma └── (: Sean :)
desqview.23 niklaus,
Sad sam pogledao. Fajl je skinut sa moje poruke, jer je prebačen u direktorijum R:ĐIBMPCĐSYSTEM. (: Sean :)
desqview.24 domana,
~~~ ┌── ~~~ │ DVUTIL -Open <pif> <cmd> <dir> ~~~ │ koja otvara prozor unutar koga se startuje navedena komanda unutar ~~~ navedenog │ direktorijuma ~~~ └── Znaci kazem commu da otvori taj dvutil sa argumentima umesto dsz-a? Pyc
desqview.25 niklaus,
(:> ččč │ DVUTIL -Open <pif> <cmd> <dir> (:> (:> Znaci kazem commu da otvori taj dvutil sa argumentima umesto dsz-a? Pa ako COMMO poziva eksterne protokole baš _sirovo_ (pozivanjem COMMAND.COMa uz celu komandnu liniju, a ne recim kao TM), trebalo bi da prošljaka... (: Sean :)
desqview.26 v.nesic,
> Da li je neko koristio kombinaciju dv/commo/dsz? Kako da nateram commo da > poziva dsz kao desqview task? Da li postoji neki slican kom. program commu > koji u sebi ima interni zmodem? A zašto bi to radio? Ja koristim dv/commo/dsz i sve mi savršeno radi i bez toga. Šta više, mislim da u nekom hitu da DV ili Win stoji da takve prozore NE treba otvarati.
desqview.27 i.a.n.,
>> (:> Znaci kazem commu da otvori taj dvutil sa argumentima umesto >> (:> dsz-a? >> Pa ako COMMO poziva eksterne protokole baš _sirovo_ (pozivanjem >> COMMAND.COMa uz celu komandnu liniju, a ne recim kao TM), >> trebalo bi da prošljaka... Nemojte, repeat *nemojte* to da radite. Ako se pokrenu u odvojenim taskovima, COMMO i DSZ će se poklati oko kontrole porta na kome je modem. U uputstvu za DSZ lepo piše: Ako terate komunikacioni program u jednom DV prozoru, ne pokrećite DSZ u drugom, osim ako ste ionako nameravali da gasite mašinu. ;)
desqview.28 niklaus,
(:> Nemojte, repeat *nemojte* to da radite. Ako se pokrenu u odvojenim (:> taskovima, COMMO i DSZ će se poklati oko kontrole porta na kome je (:> modem. U uputstvu za DSZ lepo piše: Ako terate komunikacioni program (:> u jednom DV prozoru, ne pokrećite DSZ u drugom, osim ako ste ionako (:> nameravali da gasite mašinu. ;) Ne postoji li način da se DV odluči kome (od dva konkurentna taska=prozora) će da posveti komunikaciju sa COM portom, kao što postoji i kod Windows-a (COM port conflict)? Specijalno, možda je moguće da se upravo pomoću onog DVUTILa potpuna kon- trola predaje tasku koji je upravo započet. (: Sean :)
desqview.29 domana,
JEl uspeo neko da netera neki module player da radi pod dv-om? Pyc
desqview.30 bubble,
:>>JEl uspeo neko da netera neki module player da radi pod dv-om? A da probas program NoDV koji sakriva DV
desqview.31 domana,
~~~ A da probas program NoDV koji sakriva DV A da li tada ima multitaskinga? Anyway... Gimme, gimme :) Pyc
desqview.32 bubble,
:>>A da li tada ima multitaskinga? Anyway... :>>Gimme, gimme :) Pa pretpostavljam da ima
desqview.33 ognjan,
Da li DV zna da radi sa dva monitora (Herc i VGA), tj. kako ga startovati za rad u ovom modu ??? Ogy.
desqview.34 ppekovic,
>> Da li DV zna da radi sa dva monitora (Herc i VGA), tj. kako ga startovati >> za rad u ovom modu ??? Probaj sledeće: Otvori jedan dos prozor. Otvori drugi i u njemu otkucaj mode mono. Paya P.S. Probaj program ctrlalt (nema veze sa dv-om ali ima sa dva monitora).
desqview.35 vitez.koja,
Kako da nateram program koji koristi EGA+ grafiku da mi ispravno radi pod DVom ? Kada se prebacim u neki drugi (text) prozor, pa natrag, od palete ne ostane ništa, pa gledam neke nadrealističke slike :(
desqview.36 v.nesic,
> Kako da nateram program koji koristi EGA+ grafiku da mi ispravno radi pod DVom Stavi Virtualize Text/Graphics na No.
desqview.37 vitez.koja,
#=>> Kako da nateram program koji koristi EGA+ grafiku da mi #=>> ispravno radi pod DVom #=> #=> Stavi Virtualize Text/Graphics na No. Ne pomaže :( Ima li još neka ideja ?
desqview.38 v.nesic,
># =>> Kako da nateram program koji koristi EGA+ grafiku da mi ># =>> ispravno radi pod DVom ># => ># => Stavi Virtualize Text/Graphics na No. > > Ne pomaže :( Ima li još neka ideja ? Displays graphics information na Yes i Share EGA when foreground/zoomed na No.
desqview.39 vitez.koja,
#=> Displays graphics information na Yes i Share EGA when #=> foreground/zoomed na No. Ne radi ni sa ovim (ovo sam i sâm postavio). Odustajem :(
desqview.40 bubble,
:>>Ne radi ni sa ovim (ovo sam i sâm postavio). Odustajem :( Promeni graf. karticu :)))
desqview.41 vitez.koja,
#=> Promeni graf. karticu :))) More Marko, .... ;>
desqview.42 i.a.n.,
>> Da li DV zna da radi sa dva monitora (Herc i VGA), tj. kako ga >> startovati za rad u ovom modu ??? U "Change a Program", Advanced opcije, postoji polje "initial video mode". Ako hoćeš da se program pokrene na Hercu, staviš 7.
desqview.43 dvesic,
Cao ! Postoji li nacin da se ubrza rad sa diskom u jednom tasku, ako drugi task uopste ne koristi disk ? (Preko Change Program, ili nekog utility prg-a) Suvise je tuzno kada obori brzinu kopiranja za 40%+ posto ! To je inace jedina mana DV-a u odnosu na Win koji mrzim ! :)
desqview.44 kenza,
(;> Suvise je tuzno kada obori brzinu kopiranja za 40%+ posto ! (;> To je inace jedina mana DV-a u odnosu na Win koji mrzim ! :) Sto mana? Win obori brzinu za 400% :)))
desqview.45 nbatocanin,
> Postoji li nacin da se ubrza rad sa diskom u jednom tasku, > ako drugi task uopste ne koristi disk ? Probaj TAME (ima ga na Sezamu).
desqview.46 dvesic,
>> Probaj TAME (ima ga na Sezamu). Probao, tj. sa njim radim. Nazalost, on se odnosi iskljucivo na zabranu programa da stalno vrsi upit nad tastaturom, a sa diskom nema (skoro) nikakve veze.
desqview.47 dvesic,
>> Radio sam takve testove vise od godinu dana. Pobednik je uvek >> bio Windows. Zato sam zakljucio da je DV uglavnom stvar za 286 >> masine, dok multitasking aplikacija kod 386SX+ u principu >> treba prepustiti Windows-u. Ne bilo ti tesko, odvoj 15 minuta slobodnog vremena i uradi test tacno onako kako sam napisao. Mnogo vise volim govor brojki (CPS xxxx) neko apstraktne price. Koje si ti to testove radio ? Molim te, samo konkretnije. Ovako mi ne dajes dovoljno argumenata za raspravu (po narodski, svadju :))) ) DV za 286 masine ? Malo sutra. Pravu snagu dobija tek sa 386+ masinama. Multitasking aplikacija pod Win-om ? Kazi mi molim te (po imenu aplikacije) koliko si najvise DOS taskova uspeo da startujes pod Win-om i da svi rade ?
desqview.48 dcolak,
│ Multitasking aplikacija pod Win-om ? Kazi mi molim te │ (po imenu aplikacije) koliko si najvise DOS taskova uspeo │ da startujes pod Win-om i da svi rade ? BBS, MSC6.0, DISKDUPE, NODECHAT2 - ovo je svakodnevna pojava. Naravno, skoro svakodnevno imam po 7 taskova koji rade u isto vreme. Testiram svoj prg. za chat... Windows je uvek bolji od DV-a, kad se radi o 386+.. Pokušaj ti da startuješ UBBS pod DV-om. Javi rezultate ;>> Sledge DAMMIR!
desqview.49 vitez.koja,
#=> Pokušaj ti da startuješ UBBS pod DV-om. Javi rezultate #=> ;>> Javljam se na prozivku. Ja sam terao dve kopije UBBSa pod DVom, i radilo je odlično mada ne posebno brzo (386dx/25).
desqview.50 dcolak,
│ Javljam se na prozivku. Ja sam terao dve kopije UBBSa pod DVom, i radilo je │ odlično mada ne posebno brzo (386dx/25). Ja teram 4 kopije, sasvim brzo (dx/40), BTW, da li si imao uključena naša slova? ;) Da li si koristio Direct Screen Writes ili preko BIOS-a (opcija u UBBSu)? Elem, manite se DVa :> 2 * UBBS + MSC6 + DCNC = Win does it fine ;) Sledge DAMMIR!
desqview.51 vitez.koja,
#=> Ja teram 4 kopije, sasvim brzo (dx/40), BTW, da li si #=> imao uključena naša slova? ;) Svaka čast, ali između mog i tvog računara je generacijski jaz... YU slova ? Prema smajliju sudeći, čini mi se da je tu zvrčka ? Da, imam uključena YU slova pod DVom svaki put kad mi to zatreba, i ne sećam se da sam nekad imao problema sa njima.
desqview.52 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\INFO\*.* ---------------------- dvint40 zip 99853* Interrupt List DESQview / QEMM API poziva, v4.0
desqview.53 dvesic,
(Reply To Sezam:Razno, dpredovic) >> A jel bi mogli te patcheve da isprobamo? Jel nesto vazno? Evo deo notes-a iz 261to262 : The following are highlights of the changes that have been made between DESQview versions 2.61 and 2.62: 1) DESQview now supports multitasking while playing audio CDs. 2) Improvements have been made to mouse support a) such that certain port mice are initialized properly without a "Revive Mouse", and b) so the mouse IRQ can be detected on some systems using Microsoft Mouse Version 9 drivers. 3) More support has been added for applications that directly manipulate the palette registers. 4) Problems with Display-Scripts, Load-Scripts, and Save-Scripts inside of a script have been addressed. Fajlovi za upgrade su poslani Bulaji, pa njemu na dusu kad ce da ih stavi :)))
desqview.54 bulaja,
**** new file **** R:\IBMPC\SYSTEM\*.* ---------------------- dvup261 zip 133254 DESQview v2.61: update sa verzije 2.60 dvup262 zip 98606 DESQview v2.62: update sa verzije 2.61 <Thanks to dvesic>
desqview.55 alien,
[] dvup261 zip 133254 DESQview v2.61: update sa verzije 2.60 [] dvup262 zip 98606 DESQview v2.62: update sa verzije 2.61 Imam verziju 2.42. Kako da je podignem na 2.6x?
desqview.56 bulaja,
│Imam verziju 2.42. Kako da je podignem na 2.6x? └─── Nikako :) - potrebno ti je da imaš instaliranu bar verziju 2.60.
desqview.57 bvesna,
Molila bih da mi kazete da li i odakle sa SEZAMA mogu preuzeti NETX.COM za DOS 6.20, a ako ne mogu da li bi mi ga neko mogao p. Zahvaljujem ! Vesna
desqview.58 dejanr,
>> Molila bih da mi kazete da li i odakle sa SEZAMA >> mogu preuzeti NETX.COM za DOS 6.20, a ako ne mogu Ne znam kako je sa statusom toga. Ima nešto takvo u dos62sup.a?? iz direktorijuma SYSTEM, ne znam da li je među fajlovima i NET6. Ono što sigurno radi je uzati NET5.COM (ili NETX.COM) i ostaviti u CONFIG.SYS liniju DEVICE=SETVER.EXE
desqview.59 bulaja,
│Molila bih da mi kazete da li i odakle sa SEZAMA │mogu preuzeti NETX.COM za DOS 6.20, a ako ne mogu │da li bi mi ga neko mogao p. └─── R:\IBMPC\MISC\*.* ---------------------- dosup9 a01 251643 Novell NetWare DOS Client Files Update #9 (NetX,..) #1 dosup9 a02 248957 Novell NetWare DOS Client Files Update #9 (NetX,..) #2