FORUM.6

03 May 1992 - 04 Sep 1992

Topics

 1. gde.smo (265)
 2. jugoslavija (185)
 3. srbija (2538)
 4. svet (100)
 5. mir (4)
 6. politika (38)
 7. bonton (16)
 8. ljudska.prava (3)
 9. novine (80)
 10. trac (174)
 11. devojke (688)
 12. klub (7)
 13. svedocenja (264)
 14. razno (638)

Messages - trac

trac.1 hercog,
Da li je to trač ili istina da ni jedan fakultet više ne može da odloži vojsku? Hercog
trac.2 predrag,
Prica se: Za neidentifikovan leteci objekat od pre nekoliko dana kruze 2 price. - da su Muslimani a neki kazu Hrvati gadjali Beograd ali su promasili. - da je spijunski avion preleteo preko Sumadije i Beograda i odleteo prema Sarajevu.Cilj je proveriti da li je satelit dobro snimio koordinate da bi navodjenje aviona bilo precizno. Kako su javili, neki piloti su videli da nesto leti sa zemlje, a drugi da je nesto letelo ka zemlji. Spijunski avion su nasi uspeli da registruju na radaru i da ga gadjaju ali on je leteo na visinama koje su nedostizne za nase rakete. Meni ova druga prica izgleda logicnija.
trac.3 predrag,
prica se: Generalstab se nalazi u ulici Kneza Milosa(ugao sa Nemanjinovom). Americka ambasada se nalazi u Sarajevskoj i udaljena je oko 400-500 metara od generalstaba. Sve sto se iz generalstaba posalje u etar (sa radio stanicama) vise nije tajna. U slucaju da se sprema nesto NA Beograd treba samo gledati da li se vrsi evakuacija iz Americke ambasade jel moze da se desi da ? nisu bas tako precizni kada gadjaju.
trac.4 squsovac,
> Za neidentifikovan leteci objekat od pre nekoliko dana > kruze 2 price. - da su Muslimani a neki kazu Hrvati > gadjali Beograd ali su promasili. - da je spijunski avion > preleteo preko Sumadije i Beograda Ja sam pročitao saopštenje "R"V & PV"O" u kojem kažu otprilike da u pitanju sigurno nije bio avion. Astronomi kažu da je meteor koji je sagoreo na 12.000 m, a očevici se dele u dve grupe: jedni kažu da je dolazio sa zemlje, a drugi da je dolazio "odozgo". Ako je tačno ono drugo što si naveo, onda su i jedni i drugi u pravu. ;>>
trac.5 bpetrovic,
-) Da li je to trač ili istina da ni jedan fakultet -) više ne može da odloži vojsku? Pa valjda može medicinski.
trac.6 bpetrovic,
-) Astronomi kažu da je meteor koji je sagoreo na 12.000 m, a -) očevici se dele u dve grupe: jedni kažu da je dolazio sa -) zemlje, a drugi da je dolazio "odozgo". Ako je tačno ono -) drugo što si naveo, onda su i jedni i drugi u pravu. ;>> Jeste video sam to ja-dolazio je 'odozgo'....
trac.7 nkbog,
> Spijunski avion su nasi uspeli da registruju na radaru i da ga gadjaju > ali on je leteo na visinama koje su nedostizne za nase rakete. > Meni ova druga prica izgleda logicnija. Zar to ne bi bilo kršenje sporazuma o otvorenom nebu? NB.
trac.8 nkbog,
> Generalstab se nalazi u ulici Kneza Milosa(ugao sa Nemanjinovom). > Americka ambasada se nalazi u Sarajevskoj i udaljena je oko > 400-500 metara od generalstaba. > Sve sto se iz generalstaba posalje u etar (sa radio stanicama) > vise nije tajna. Nemaš pojma koliko si blizu i koliko si daleko od istine (kao i svaki trač). NB.
trac.9 zqusovac,
> Da li je to trac ili istina da ni jedan fakultet > vise ne moze da odlozi vojsku? Ne znam, ali se bojim da bi vojska uskoro mogla da odlozi fakultete.
trac.10 zqusovac,
> Kako su javili, neki piloti su videli da nesto leti sa zemlje, a > drugi da je nesto letelo ka zemlji. > Spijunski avion su nasi uspeli da registruju na radaru i da ga gadjaju > ali on je leteo na visinama koje su nedostizne za nase rakete. Moglo bi da bude ovako: 1. Nasi registrovali avion 2. Ispalili rakete 3. Avion (fakat) bio previsoko 4. Posto se nikada u stvarnoj situaciji ne ispaljuje samo jedna raketa, a poznajuci tipove raketa PVO i njihovo stanje, lako ce biti da su i oni sto rvrde da je isao "nagore" i oni sto kazu "nadole" bili u pravu. Naime, raketa ima dva upaljaca, blizinski, koji se aktivira ako dometne blizu cilja, i tempirni sigurnosni za samounistenje rakete, ako promasi. Pa na jednoj raketi tempirni ukljucio na vreme (na uzlaznoj putanji ili na vrhu parabole) - to je ono "nagore". Tu bi delovi eksplodirane rakete stvarno tako i isli (a trag nagore postoji i od raketnog bustera - a bila je noc, pa sve ide logicno). A na drugoj tempirni bio lose postavljen/odrzavan, pa eksplodirala kad je vec dobrano ubrzala na silaznoj putanji. Njen buster bi do tada vec izgore, a na silaznoj putanji i ne bi mogao da se vidi ni da radi. Eksplodirani delovi jasno bi isli nadole. Razlika u vremenu aktiviranja tempirnih upaljaca taman bi objasnila cinjenicu da se u izvestaju pominju lokacije koje su na oko 100 km razdaljine, jer bi ona na silaznoj putanji otisla dalje.
trac.11 zqusovac,
> U slucaju da se sprema nesto NA Beograd treba samo gledati > da li se vrsi evakuacija iz Americke ambasade jel moze da se > desi da ? nisu bas tako precizni kada gadjaju. Na zalost ne bi se ovajdio. Tokom poslednje rekonstrukcije ambasade (1990/91) ispod celog bloka (Kn. Milosa-M.Pocerca/Sarajevska) napravljeno je ojacano skloniste.
trac.12 duki,
­■ da majmun nije ujeo jednog posetioca, i posle otegao ­■ papke (majmun). Au! Šta li je tek posetilac imao ako je majmun otegao papke?! COPYRIGHT BY -Duki- LTD. ALL RIGHTS RESERVED
trac.13 bpetrovic,
-) Na zalost ne bi se ovajdio. Tokom poslednje rekonstrukcije -) ambasade (1990/91) ispod celog bloka (Kn. -) Milosa-M.Pocerca/Sarajevska) napravljeno je ojacano -) skloniste. Pitam se zašto-možda su nešto nanjušili još onda.Ili su već spremili?
trac.14 predrag,
>> Na zalost ne bi se ovajdio. Tokom poslednje >> rekonstrukcije ambasade (1990/91) ispod celog bloka (Kn. >> Milosa-M.Pocerca/Sarajevska) napravljeno je ojacano >> skloniste. Kako se nebi ovajdio.? Pa ja stanujem samo 300-400 odatle. Sadam je imao specijalno skloniste koje je bilo projektovano za nuklearni udar, sa poklopcem da apsorbuje udar i pod zemljom oko 100 metara. Moja zgrada je pravljena 1925 i TRESE SE KADA IDU TRANVAJI.:>>> Neznam da li znas da je u Kneza Milosa nekoliko puta pucala vodovodna cev i asfalt je propadao duboko pod zemlju. Izgleda da je tu suplje. Vodovodna cev je precnika 70 santimetara. Koliki je to protok vode izracunaj sam. Kroz ulicu Genral Zdanova ide isto tako cev od 70 santimetara i kada je pravljeno da idu tranvaji onda je KAO OJACAN ASFALT Koliko je "ojacan" ja sam video a sada i osecam jer mi se CELA zgrada trese kada idu tranvaji. JA BIH SE SIGURNO UDAVIO U PODRUMU. ps:jel neko prodaje ronilacku opremu ? :)))))
trac.15 zqusovac,
> Jeste video sam to ja-dolazio je 'odozgo'.... Mailni detalje malo preciznije, ako te ne mrzi.
trac.16 zqusovac,
> Sadam je imao specijalno skloniste koje je bilo projektovano > za nuklearni udar, sa poklopcem da apsorbuje udar i pod > zemljom oko 100 metara. Skloniste je stvarno bilo neverovatno. Glavni izvodjac su bili Nemci, ali najveci deo radova radila je nasa gradjevinska operativa pod okriljem vojske. Bio sam na gradilistu par puta, stvarno je impresivno. A u Bagdadu nema tramvaja. Sta ti treba od ronilacke opreme?
trac.17 max.headroom,
> U slucaju da se sprema nesto NA Beograd treba samo gledati > da li se vrsi evakuacija iz Americke ambasade jel moze da > se desi da ? nisu bas tako precizni kada gadjaju. Imam ortaka na 200m od ambasade. Pitaću ga za "aktivnosti", ako će te to delimično umiriti. Ali, kako je krenulo, više nećemo imati niti jednu ambasadu - ljudi će se prosto pokupiti i otići iz ludnice.
trac.18 bpetrovic,
-) Na zalost ne bi se ovajdio. Tokom poslednje rekonstrukcije -) ambasade (1990/91) ispod celog bloka (Kn. -) Milosa-M.Pocerca/Sarajevska) napravljeno je ojacano -) skloniste. Pitam se zašto-možda su nešto nanjušili još onda.Ili su već spremili?
trac.19 bpetrovic,
-) Mailni detalje malo preciznije, ako te ne mrzi. Jednog lepog dana..kada bude imao vremena..
trac.20 max.headroom,
> Au! Šta li je tek posetilac imao ako je majmun otegao > papke?! Možda je bio narodni poslanik u Parlamentu? ;)
trac.21 korvin,
>>>> Imam ortaka na 200m od ambasade. Pitaću ga za "aktivnosti", ako >>>>ć e te to delimično umiriti. Ali, kako je krenulo, više nećemo Ja imam prijatelja u ambasadi (nije Zimmerman :)) ) i on mi je rekao kako nema ništa od evakuacije !? žak dobijaju pojačanje u vidu novih službenika. Broj marinaca se nije povećao od juna 1991.
trac.22 kermit,
>>Možda je bio narodni poslanik u Parlamentu? ;) Ko zna - da nije ugrizo Batrića? Jadan majmun, mora da je uginuo u napadu ludila :))
trac.23 wizard,
>> Možda je bio narodni poslanik u Parlamentu? ;) U vezi ovoga - danas sam vido NP Radovana Radovića (iz Trstenika, okoline) kako "zaneseno" stoji i gleda konvoj Plavih šlemova - s vremena na vreme mahajući im. :))) E, da, bio je sam na ulici - nigde nikog 50 metara okolo. :) <<Nenad<<
trac.24 max.headroom,
> okoline) kako "zaneseno" stoji i gleda konvoj Plavih > šlemova - s vremena na vreme mahajući im. :))) Ma, da je samo u momentu našao onu zastavicu, od koje se kao Titov pionir nije rastavljao... Koji bi to filing za Plave bio. ;)
trac.25 banusko,
Verzija I (TV Beograd) : Radnici Beograd puta blokirali prilaze Beogradu u znak protesta....bla,bla,bla.... Verzija II (preuzeta od čoveka koji se danas jedva 'probio' iz stvarno blokiranog BG) : Beograd blokiran da u njega (eventualno) ne bi došli roditelji vojnika zarobljenih po BiH,a koji su nastanjeni u unutrašnjosti i koji su najavili miting.....bla,bla,bla.... Da li je nešto od ovoga istina i šta i koliko ili je nešto treće ???
trac.26 max.headroom,
> Da li je nešto od ovoga istina i šta i koliko ili je nešto > treće ??? Zašto bi radnici iz protesta (niske plate) blokirali IZLAZNE puteve iz Zemuna?
trac.27 predrag,
Kako proveriti da li prisluskuju vas telefon ili telefon vaseg druga? Vi zovite prijatelja. Kada se on javi zamolite ga da spusti slusalicu. Veza se nece prekinuti jer ste vi zvali. Ako se u slusalici cuje KAO DA JE VEZA ZAUZETA onda ga prisluskuju. Ako bi prijatelj podigao slusalicu taj zvuk bi nestao. Ako se nista ne cuje onda ga ne prisluskuje.
trac.28 dejanr,
>> Kako proveriti da li prisluskuju vas telefon ili telefon vaseg druga? Ako se to može proveriti na tako jednostavan način, oni koji su smislili prisluškivanje zaslužuju magareće uši ;) PS Ne prisluškuju me :)
trac.29 andrejl,
Priča se o tome, ali je meni na regrutaciji rečeno (pre 10 dana) da mogu da odložim. Ja verujem toj zvaničnoj izjavi. P.S. Priča se i da će oko 30% onih koji žele moći da odlože, ne znam po kom kriterijumu.
trac.30 bpetrovic,
-) Pošto su karte? 200 DIN.
trac.31 bpetrovic,
Da li je trač ili istina da se na aerodromu u batajnici nalaze dva miga koji su spremni da svakog trenutka po- lete jedan za KRŠKO a jedan za KOZLODUJ,u slučaju uce- njivanja zapada ili vojne intervencije ??
trac.32 predrag,
>> Da li je trac ili istina da se na aerodromu u batajnici >> nalaze dva miga koji su spremni da svakog trenutka po- >> lete jedan za KRSKO a jedan za KOZLODUJ,u slucaju uce- >> njivanja zapada ili vojne intervencije ?? Svaka nuklearna elektrana je projektovana da moze da izdrzi direktan pad aviona (tipa boing 747) na nju ili udar raketa. Srce nuklearke je reaktorska zgrada koja je od "prednapregnutog" betona cija je debljina 1-1.5 metara i cija je unutrasnjost jos ojacana sa limom debljine 5-10 mm. Verovatnoca da raketa probije reaktorsku zgradu je mala.Trebalo bi je bombardovati i bombardovati da bi se srusila. U zgradi je reaktor ali on je u metalnoj posudi debljine oko 200 mm. Katastrofu izaziva pucanje cevi koja dovodi vodu za njegovo hladjenje. Glavna zastita svih nuklearnih elektrana je da to spereci i zato postoji dodatni sistem zastite (sve pumpe imaju svoju rezervu a i voda koja bi isticala nema gde da ide pa samo poplavljuje reaktorsku zgradu a time i hladi reaktor). Verovatnoca da BAS TA CEV BUDE POGODJENA (+ mora da je probijena reaktorska zgrada ) je nikakva. SVE STO SAM NAPISAO JE TEORIJA. U praksi KO ZNA STA BI MOGLO DA SE DESI.
trac.33 predrag,
>> Ja imam prijatelja u ambasadi (nije Zimmerman :)) ) i on >> mi je rekao kako nema nista od evakuacije !? Cak dobijaju >> pojacanje u vidu novih Sta znaci to povlacenje ambasadora na konsultaciju ??. Zar on ne moze da se konsultuje i bez odlaska tamo. Ako dodje do povlacenja i osoblja ambasade obavezno javi.
trac.34 mnikolic,
> Sta znaci to povlacenje ambasadora na konsultaciju ??. > Zar on ne moze da se konsultuje i bez odlaska tamo. Nije stvar u konsultacijama nego u diplomatskom pritisku. Koliko sam ja upoznat, 'povlačenje ambasadora na konsultacije' je jedna od oštrijih institucija protesta i pritiska u diplomatiji. Ambasada se bez ambasadora svodi maltene na nivo kancelarije - predstavništva nekog preduzeća, njena diplomatska vrednost u tim uslovima je skoro ništavna. Jedina gora stvar od ove, u diplomatiji je, valjda, i formalno zatvaranje ambasada sa povlačenjem kompletnog personala, što bi bila prava katastrofa budući da je za ponovno uspostavljanje takvih odnosa potrebno jako mnogo vremena.
trac.35 snowwhite,
Hi svima, Jedna moguća "buva" iz KG-a, ide ovako : Treba prikupiti 500 biografija "SRPSKIH" i poslati ih na neku adresu u Švicarsku, nakon toga se ulazi u neki "veliki" posao koji mesečno donosi od 2000-4000 DM. Ako neko zna nešto više... :) Adresu ću vam poslati sutra, samo da je uzmem od jedne žene. Pozdrav snowwhite
trac.36 veca,
>> upoznat, 'povlačenje ambasadora na konsultacije' je jedna od >> oštrijih institucija protesta i pritiska u diplomatiji. Ambasada se >> bez ambasadora u politici je,takođe već poznat metod 'povlačenja', dakle, čišćenje teritorije kako bi se sproveo i naredni korak pritiska iliti direktnog vojnog napada...
trac.37 zqusovac,
>> Da li je trac ili istina da se na aerodromu u batajnici >> nalaze dva miga koji su spremni da svakog trenutka po- >> lete jedan za KRSKO a jedan za KOZLODUJ,u slucaju uce- >> njivanja zapada ili vojne intervencije ?? Nalaze se dva MiG-29. Nisu u najvisem stepenu pripravnosti (piloti u kokpitu motori u radu) nego u povisenoj pripravnosti (pre-flight checks uradjeni, bojevi komplet podvesen, generator i kompresor prikljuceni..), a piloti sede u svojim odajama. Mogu da uzlete za 15 min. Nalaze se u krajnjim kaponirima na severnoj strani zapadnog kraja uzletne piste. U bojevom kompletu imaju po 4 vodjene rakete V-V (2 za blisku borbu i 2 za srednje udaljenosti) i po jedan podvesni rezervoar, dakle nista od ubojnih sredstava za napad na ciljeve na zemlji. Za kacenje istog trebalo bi najmanje pola sata. Inace 29-ke rade po sistemu seci usi - krpi dupe. Otkako je preseljen remontni zavod Zmaj iz Zagreba neki vitalni delovi ne mogu da se remontuju, a nema ih ni u rezervi, pa se skidaju sa drugih aviona. Prema mojim podacima trenutno je u normalnom letnom stanju 7-9 jednoseda i jedan dvosed.
trac.38 zqusovac,
>> Verovatnoca da BAS TA CEV BUDE POGODJENA (+ mora da je probijena >> reaktorska zgrada ) je nikakva. >> SVE STO SAM NAPISAO JE TEORIJA. U praksi KO ZNA STA BI MOGLO DA SE >> DESI. Ako to treba da pogodi Jugoslovensko ratno vazduhoplovstvo, matematicki izracunatu verovatnocu pomnoziti faktorom umesnosti JRM. Ja tipujem na 0,05 do 0,1. Pogledajte samo kako su "pogodili" most izmedju Slavonskog i Bosanskog broda. Braco Bugari i Slovenci, spavajte mirno.
trac.39 wizard,
>> Ako to treba da pogodi Jugoslovensko ratno vazduhoplovstvo, matematicki >> izracunatu verovatnocu pomnoziti faktorom umesnosti JRM. Zar to ne mogu i sa zemlje da gađaju? <<Nenad<<
trac.40 imandic,
Sta ti pricas,ej,covece!!? Jel ga neko razumeo?
trac.41 banusko,
**> Braco Bugari i Slovenci, spavajte mirno. Još bolje,preselite se u dvorišta svojih nuklearki.Tamo ste apsolutno bezbedni od našeg JRV-a.:)
trac.42 vmisev,
> Zar to ne mogu i sa zemlje da gađaju? :))))))))))))) Ko, bre, da gađa? "J" "N" A ??? Pa da gađaju i mogu, al' nešto da strefe - teško. Doduše, ima i onih koji mogu, al' njima ne daju da gađaju. Vladimir
trac.43 zqusovac,
>> Ako to treba da pogodi Jugoslovensko ratno vazduhoplovstvo, matematicki >> izracunatu verovatnocu pomnoziti faktorom umesnosti JRM. > Zar to ne mogu i sa zemlje da gadaju? HA, HA, HA! (cirilicom: XA, XA, XA!)
trac.44 imandic,
Auuuh,jeste,tu si u pravu(kad su gadjali i "pogodili" mostove,vise su Srba iz okolnih sela pobili nego sto bi ustase stigle da pokolju). More,ja sve mislim kako ce biti nekom jadniku koji i pogodi cilj,za par meseci ubice ga KOS ili SDB "zbog neizvrsavanja naredjenja"...(kako se proveo onaj sto je unistio raketni sistem u Cakovcu?).
trac.45 ndragan,
A propo boravka Ramba u Bečkereku - sve je isto ko i kad je onomad dolazio onaj Renovica i pre njega neki drugi. Ponovo su angažovani dvorski kušači otrova, iz snaga lokalne uprave, da nam neko ne bi imao problema sa varenjem, a bogami i probavom. Mesto gde je bio ručak inače se kontroliše otprilike jednom godišnje, ali onaj dan kad treba stručno prokontrolisati šta se to tamo kuva, obavezno se poklapa sa danom kad nam naiđe neko značajan.
trac.46 bpetrovic,
Juce oko 11h u New Yorku je Lepa Brena (Fahreta Zivojinovic) rodila sina........
trac.47 wizard,
>> Juce oko 11h u New Yorku je Lepa Brena (Fahreta Zivojinovic) rodila >> sina........ Hoće li biti izdata video kaseta sa tim događajem? :))) <<Nenad<<
trac.48 bpetrovic,
-) Hoće li biti izdata video kaseta sa tim događajem? :))) Nazalost nece....
trac.49 bulaja,
Vuk Obradovic (buduci) ministar odbrane Srbije (?). :(
trac.50 andrejl,
>│ Juce oko 11h u New Yorku je Lepa Brena (Fahreta >│ Zivojinovic) rodila sina........ A trebala je da ga rodi 30. maja. Prevremni je jer je napadnuto mesto gde su joj roditelji. bye, andrejl P.S. zove se Stevan
trac.51 veca,
ne znam da li je trač ili instina, ali čula sam (od čaleta :)) da je jutros na VMA umro Arkan, od posledica teškog ranjavanja...
trac.52 robert,
Lomio sam se da li da ovo stavim u FORUM:SVEDOžENJA ili ovde ali sam se ipak odlučio za TRAž, valjda zato što bih ja voleo da se "ovo samo sneva". Naime, pre jedno sat vremena mi je drugarica rekla da je njoj jedna drugarica, koja ima državljanstvo SAD, dakle koja je amerikanka, rekla da su dobili pismo iz SAD da se do 29.5. vrate. To zaista nije dobar znak jer, zna se šta znači kada neka vlada povlači svoje državljane iz neke zemlje. Voleo bih da mi neko kaže nešto što ne ide u prilog ovome što sam napisao ali ako ima nekog ko je čuo nešto slično ili isto, nek onda potvrdi pa da budemo sigurni u tačnost ove informacije a i da razmislimo doooobro šta da radimo i kud da se denemo. Eto toliko a moj komentar ovoga je: :(((((((((((((((((((((((((((( Pozdrav... Robert.
trac.53 vmisev,
Samo trač... Vladimir
trac.54 ndragan,
/ Hoće li biti izdata video kaseta sa tim događajem? :))) Ako nije bio izdat prvi deo (pre devet meseci), tržište nije spremljeno ni za drugi ;)
trac.55 ndragan,
/ je amerikanka, rekla da su dobili pismo iz SAD da se do 29.5. Od koga? Ovo je bitno - da li od države SAD ili od svojih rođaka? Bue_ NDragan
trac.56 andrejl,
>│ VMA umro Arkan, od posledica teškog ranjavanja... Ja sam čuo da su ga doveli izrešetanog u teškom stanju. Isto sam čuo da su ga izrešetali u Podgorici.
trac.57 max.headroom,
> informacije a i da razmislimo doooobro šta da radimo i kud Zaista, gde bi se isplatilo (beuh, da li bi se?) pobeći ako u BGD dođe do problema? Svi pominju selo kao jedinu soluciju, mada mislim da bi emigriranje za Mađarsku još bolje prošlo. Ako dođe do komplikovanja situacije, život na selu bi se pretvorio u pakao... :( Koji je Beogradu najbliži granični prelaz za Bugarsku, Mađarsku ili Rumuniju? Gde se granica može preći 'na divljaka', sa najmanjim procentom rizika? (puno pitam... :)
trac.58 predrag,
Jel ste slusali razne izjave povodom traca na NTV-u. o cudnim pojavama nad Sumadijom.? Po mom misljenju strani avion je zaista usao u nas vazdusni prostor i to na stari fazon krijuci se ispod trupa putnickog aviona. Nasi ga nisu mogli da registruju u tom momentu. Bila su cak 2 putnicka aviona na istoj visini od 12.000 metara ali na rastojanju od 100 km. Nasi i da su primetili avion nisu smeli da ga gadjaju zbog putnickih aviona. Onda izjava pilota da su primetili neku svetlost i eksploziju. Opet po mom misljenju avion se je izvukao ispod trupa i dosao iza putniskog aviona a drugi putnicki avion je bio daleko 100 km. pa nije mogao da bude primecen od putnickih pilota. ALI TADA SU nasi mogli da ga uhvate na radaru. Pilot je dao "naglo gas" i otisao u nepoznatom pravcu ogromnom brzinom. Taj nagli gas cinimi se da se zove "forsaz".?? Pilot daje naglo gas, ubacuje se naglo gorivo i dolazi do dopunskog sagorevanja pri cemu dolazi do plamena iza motora (kao kod trkackih bolida). Taj plamen se video kao svetlost ali i cuo kao eksplozija. Po mom misljenju morala se cuti i JOS JEDNA ekplozija. To je zapravo probijanje zvuznog zida . Posto putnicki avioni lete < 1000 km onda avion kada je ubrzao da bi otisao dalje je morao da ima brzinu > 1000 km i time je probio zvucni zid. Nasi i da su ga gadjali raketama (one prate toplotni trag) pilot ima mogucnost izbacivanja specijalnog praha koji se upali i sagoreva stvarajuci toplotu i time privlaci raketu na pogresan trag.
trac.59 zkrstic,
Mali tračić, danas čuh od stranke (inspektor u Saveznom MUP-u) - Uvode se bonovi za benzin, koje će dobijati (kako i koliko, nije znao da mi kaže) samo preduzeća (Koja?) a za privatna, ili ako hoćete fizička lica, biće obustavljena prodaja :(( Zaista, ne bi me začudilo ;((((((( Ništa me više ne čudi :(((((( zkr
trac.60 ljubisha,
Nije trač, provereno je (malo teže se dokazuje ali...). Zaposleni u Dafiment banci imaju jedva oko 120 milijardi platu. I za tu platu su u pola noći bili dizani iz kreveta (dan pred izbore) jer je gospođa Dafima rešila da se kandiduje a neko joj je trebao da bude kontrolor na pojedinim glasačkim mestima. A ako je nekom palo na pamet da su te žene bile plaćene za to, zaboravite. Svako ko ne bi došao dobio bi otkaz.
trac.61 darone,
Iz pouzdanih izvora (ortakinja 'negde pročitala') sam čuo da će zbog smanjenog nataliteta, abortus biti zabranjen. Narode, pazite šta radite ;) darone
trac.62 dnikolic,
>> biti zabranjen. Narode, pazite sta radite ;) Ti to kazes? :)))) dn
trac.63 isekulovic,
Prica se naveliko po skoli (i daci i profani) da ce sledeca skolska godina poceti vec 15.jula a da ce zimski raspust trajati dva i po meseca da se u to doba ne bi skole grejale. Jel ima neko ko, nadam se, moze ovo da opovrgne ili da, ne daj boze, potvrdi? Mi u skoli vec spremamo strajk ako stvarno bude tako. ivan
trac.64 balinda,
Kako čujem Bulatović je ponovo (ovog puta znanto direktnije) pomenuo mogućnost raskida crnogosrko-srpskog projekta Jugosavije. Američke novine bruje od njegovih novih izjava o ovome pa me interesuje da li neko zna nešto više? Hoće li se Supernova :) Jugoslavija raspasti i pre nego što se izabere njen predsednik?
trac.65 ndragan,
Ma, u stvari i nije trač, nego se još ne zna: kažu mi deca da će nova školska godina početi prvog avgusta; mesec dana raspusta se premešta u zimu - zbog grejanja. Nije još izvesno da li će tako biti, ali... decu već pripremaju. Bue_ Ndragan
trac.66 herak,
>> Kako čujem Bulatović je ponovo (ovog puta znanto direktnije) >>pomenuo mogućnost raskida crnogosrko-srpskog projekta Jugosavije. >>Američke novine bruje od njegovih novih izjava o ovome pa me interesuje >>da li neko zna nešto više? Hoće li se Supernova :) Jugoslavija raspasti >>i pre nego što se izabere njen predsednik? Pravo da ti kažem, mislim da bi Crnogorci trebalo da nam lupe prstenac i da je to jedini način da sačuvaju svoj obraz. Slčaj sa Dobricom Ćosićem bi trebalo da im otvori oči. Iako je ovo sa SRJ kompletna lakrdija i igra umobolnika, Srbi su uspeli i njih da zajebu i daju im do znanja da nikakvi dogovori ne važe čak ni u njihovom referentnom sistemu. Siguran sam da bi crnogorsko okretanje leđa Srbiji, mnogo pomoglo rešavanju situacije ovde, jer bi još više ogolilo bestijalnost i bestidnost SPS-a. Zajebati svog najvernijeg saveznika - rođaka na ovaj način je čak i za sve njih gnusna rabota. Mnogo bi trebalo beogradskim Crnogorcima da objasne svojim rođacima u Crnoj Gori da je "Veliki Srbin", "otac Srbije" i td. i sl. bolji od njihovog predsedičkog kandidata.
trac.67 herak,
>>Mnogo bi trebalo beogradskim Crnogorcima >>da objasne svojim rođacima u Crnoj Gori da je "Veliki Srbin", "otac >>Srbije" i td. i sl. bolji od njihovog predsedičkog kandidata. Evo, baš sam pre desetak minuta shvatio da crnogorski predsednički kandidat misli da je SPS kandidat bolji.
trac.68 isekulovic,
>> raspusta se premešta u zimu - zbog grejanja. Nije još >> izvesno da li će tako biti, ali... decu već pripremaju. Za sta se pripremaju? Za skolu? Jok mi. Mi se pripremamo za strajk. Odabrali smo vec tri saobracajnice u blizini koje cemo da blokiramo (vukov spomenik, pravni fax, slavija).
trac.69 darone,
>> >> raspusta se premešta u zimu - zbog grejanja. >> >> Nije još izvesno da li će tako biti, ali... >> >> decu već pripremaju. >> >> Za sta se pripremaju? Za skolu? Jok mi. Mi se >> pripremamo za strajk. Odabrali smo vec tri >> saobracajnice u blizini koje cemo da blokiramo >> (vukov spomenik, pravni fax, slavija). Ima jedna stvar od svih tih pomeranja škole: ako do toga dođe, svima koji su pali dva ili manje predmeta, isti se opraštaju, odnostno nema popravnog (čitaj avgusta). Naravno, i ovo je trač. darone p.s. pogodite od koga sam čuo! :)))))) Ali na mail ;)
trac.70 dejanr,
>> p.s. pogodite od koga sam čuo! :)))))) E pa baš N*ca nije morala da nam napravi sankcije da bi se spasla popravnog ;))
trac.71 isekulovic,
>> Ima jedna stvar od svih tih pomeranja škole: ako do >> toga dođe, svima koji su pali dva ili manje >> predmeta, isti se opraštaju, odnostno nema >> popravnog (čitaj avgusta). Naravno, i ovo je trač. Ja sam cuo da se popravni mogu odrzavati i u junu i julu! Inace u mojoj skoli (XIV) se veeeeeeeeeooooooooooma retko pada na avgust, a vec se godinama prepricava kako je neko tamo pao godinu:)))))))
trac.72 squsovac,
Naučen prethodnim iskustvom, ovo ipak šaljem u trač. Bakočević je sinoć bio kod Slobe i navodno je "odbio" da podnese ostavku ali je "pristao" da ode u penziju. Demokrate nisu skupile 80 potrebnih potpisa za stavljanje njihove platforme na dnevni red, ali je zato gotovo potpuno izvesno cepanje SPS-a. Možda ne danas, ali ovih dana svakako...
trac.73 pstojkov,
Cujem da ovih dana, danas , prekidaju telefonske veze sa Jugoslavijom. Zna li ko sta o tome? Predrag
trac.74 sagitarius,
Da li je trac ili istina :)) , tek kod mog starog u firmi se vuce neki dopis od vlade da je nova cena benzina 1500 din. Firma je inace Republicki hidrometeoroloski zavod Srbije. Danas je dosta njih trckalo po bonove i benzin, ali nigde u gradu nisam video guzve. Da li neko zna vise. Milan
trac.75 dejanr,
>> Cujem da ovih dana, danas , prekidaju telefonske veze sa Jugoslavijom. >> Zna li ko sta o tome? I ja sam čuo da se priča, ali manje-više za telefonske veze, nego i blokada granica. Navodno bi to doneo kao dodatnu sankciju Savet Bezbednosti kao uvod u vojnu intervenciju. Ali, pričaju se i mnoge druge stvari tako da ostaje samo za temu trač...
trac.76 zkrstic,
> Ja sam cuo da se popravni mogu odrzavati i u junu i julu! > Inace u mojoj skoli (XIV) se veeeeeeeeeooooooooooma retko > pada na avgust, a vec se godinama prepricava kako je neko tamo > pao godinu:))))))) Al se 14. promenilaaaaaaa... U moje vreme (82-83) to nije bilo ni malo retka pojava, kad te dovate majka Višnja i majka Đaja, moli boga da preživiš :)) Što ti je život :)) zkr
trac.77 .bale.,
Cuo sam da je jedna zenska, clan Glavnog odbora SRS, rekla da je Seselj na jucerasnjem sastanku rekao nesto u fazonu: "Zajebali su nas komunisti za glasove, bilo bi dobvo da se studenti, ukoliko im ne dodju oni iz Svpskog pokveta obmane, podvze, onako ispod zita..." Regards from .bale. ! #:*)+-<
trac.78 .bale.,
ŮŢ Cuo sam da je jedna zenska, clan Glavnog odbora SRS, rekla da ... Izgleda je ipak trac ;-) Regards from .bale. ! #:*)+-< P.S. Cuj mene, pa tema se i zove trac ;-)))
trac.79 isekulovic,
>> Al se 14. promenilaaaaaaa... U moje vreme (82-83) to nije Na bolje naravno. Prosle godine jedan ortak iz razreda je imao 4 keca dve nedelje pre kraja godine (i to solidna) i nije se uopste trudio da ih popravlja cak sta vise nije ni dolazio u skolu (naravno bez opravdanja) i prosao je godinu glatko, nije cak isao ni na popravni. Moja razredna ima genijalan metod za popravljanje keceva, samo kaze profanu da ce licno da proverava da li je odrzao sve casove produzne nastave i odjedanput se pojave dvojke:))))) ivan
trac.80 ndragan,
/ P.S. Cuj mene, pa tema se i zove trac ;-))) Hteo si veći - tvač?
trac.81 drpr,
Dragom drugu Daroneu sretan bračni život želi njegov prijatelj Cope.
trac.82 vesna,
Pridružujemo se čestitkama! :) VESNA i BANE
trac.83 drakce,
│ Dragom drugu Daroneu sretan bračni život želi └──── Vest me je prijatno iznenadila. I ja se pridružujem čestitkama :) Dragan
trac.84 lucas,
Pridružujem se čestitkama DARONE-u Pozdrav LUCAS ....
trac.85 vkrstonosic,
Darone, želim ti sve najbolje u bračnom životu.
trac.86 ppekovic,
>> Dragom drugu Daroneu sretan bračni život želi >> njegov prijatelj Cope. Mašala Darone, mašala! Puno sreće! Paya
trac.87 bojt,
>> Dragom drugu Daroneu sretan bračni život želi... Samo napred darone, što bi tebi bilo bolje nego meni ;)
trac.88 dejanr,
>> Dragom drugu Daroneu sretan bračni život želi Alal vera Darone, svaka ti... ovaj... u svakom slučaju :)
trac.89 max.headroom,
Srećno, Darone! :)
trac.90 spantic,
Svaka čast Darone Sve najbolje od Srđana
trac.91 korvin,
Bravo darone, samo napred ! :)
trac.92 ndragan,
/ Dragom drugu Daroneu sretan bračni život želi čiv bio i velik ti u raso! Poljubi mladu na 2400 MNP u ime svih nas!
trac.93 veca,
Prvo sam morala da vidim mladoženju, (sinoć je izgledao sasvim ok raspoležen :) pa da mu poželim puno sreće u mraku, pardon, braku :) Puno seće, voli te veca
trac.94 zkrstic,
Alal vera na blokeji.... Sve najbolje, tebi i Daisy. Zkr
trac.95 veca,
Prvo sam morala da vidim mladoženju, (sinoć je izgledao sasvim ok raspoležen :) pa da mu poželim puno sreće u mraku, pardon, braku :) Puno seće, voli te veca
trac.96 zolika,
>> Prvo sam morala da vidim mladoženju, (sinoć je izgledao sasvim ok >> raspoležen :) pa da mu poželim puno sreće u mraku, pardon, braku :) Može l' neko da mi objasni o čemu se radi? žija svadba, koja svadba? Nisam pratio SEZAM neko vreme...
trac.98 stojke,
> Moze l' neko da mi objasni o cemu se radi? Cija svadba, koja svadba? Nisam > pratio SEZAM neko vreme... Ne znam ni ja, ali pre neki dan citao sam neke poruke, a u njima cestitke za neciji mrak (`ocu reci brak) Pozdrav, Dragan S.
trac.99 stojke,
> Verovatno bi se smanjili telefonski racuni ljudima van Beograda koji prate > sve konferencije i odgovaraju na iste ili pri slanju fajlova i uzimanju > istih iz grupa. Za korisnike iz Bgd-a nije problem, oni mogu u vreme U tome se u potpunosti slazem sa tobom i takodje mislim da treba da se uvede HS/LINK na SEZAM. Pozdrav, Dragan S.
trac.100 stojke,
> Moze l' neko da mi objasni o cemu se radi? Cija svadba, koja svadba? Nisam > pratio SEZAM neko vreme... Ne znam ni ja, ali pre neki dan citao sam neke poruke, a u njima cestitke za neciji mrak (`ocu reci brak) Pozdrav, Dragan S.
trac.101 veca,
>> Može l' neko da mi objasni o čemu se radi? žija svadba, koja >> svadba? Daroneova :)
trac.102 bojt,
Nije još 100% provereno, al izlgeda Sloba podneo ostavku.
trac.103 jevta,
Nije još 100% provereno, al izlgeda Sloba podneo ostavku. Trač,trač,trač ;)
trac.104 dejanr,
>> Trač,trač,trač ;) Eh, pa za to ova tema i služi ;) Nego, kad smo već počeli, priča se da će recimo u sredu Panić predložiti vladu koju će proći u Skupštini, i da će onda istog dana ili sutradan Milošević podneti ostavku. žujem da tako nešto pišu Italijanske novine, da su Ćosić i Panić "žrtvovali Miloševićevu glavu" i da je Panić išao da to saopšti Bejkeru juče. Ko što rekoh, tema služi za tračeve :)
trac.105 zkrstic,
> žujem da tako nešto pišu Italijanske novine, da su Ćosić i Panić > "žrtvovali Miloševićevu glavu" i da je Panić išao da to saopšti > Bejkeru juče. > > Ko što rekoh, tema služi za tračeve :) Obzirom da je ZZ bio na klubu... ne bi me začudilo :))))))))))))))) Zkr, Onaj koji se nada ;)
trac.106 jevta,
>> Ko što rekoh, tema služi za tračeve :) Tja,znam da tema služi za tračeve,ali kako nisi primetio rezignaciju u konstataciji trač,trač,trač... :(((
trac.107 jtitov,
> Obzirom da je ZZ bio na klubu... ne bi me zacudilo Hm? NA klubu? Jel se penjao na Slaviju? Cini mi se da se kaze U klubu. Samo malo cepidlacim...
trac.108 banusko,
Malopre mi je bila komšinica,sva u suzama.Iz Zavidovića joj se javila muževljava rodbina.Tamo 'njihove' (čije) trupe ulaze u mesto i pale sve šta stignu. Na Gnjavniku ništa o tome. Da li neko zna nešto više?
trac.109 vcalic,
>> Hm? NA klubu? Jel se penjao na Slaviju? Cini mi se da se kaze U klubu. >> Samo malo cepidlacim... Kaže se u klubu ako se gleda klub kao zgrada, ali ako se gleda Klub (programera, sezamovaca, čega god hoćete...) kao institucija, onda se kaže NA klub.
trac.110 vcalic,
>> Malopre mi je bila komšinica,sva u suzama.Iz Zavidovića joj se javila >> muževljava rodbina.Tamo 'njihove' (čije) trupe ulaze u mesto i pale sve šta >> stignu. >> Na Gnjavniku ništa o tome. >> Da li neko zna nešto više? Naravno, ništa. Ništa ne javljaju ni o stradanjima Srba u Hercegovini, i drugim delovima Bosne. Prvo im je banda ukratila bilo kakvu mogućnost da se iz svega ovoga izvuku bez rata, a sada se još pravi i da ne postoje. Srbi u Hercegovini su sada ugroženi kako Srbi možda nikad nisu bili. Ali, SPS i njoj odana TV Bastilja mudro ćute. Valjda im je postalo jasno da će ih njihova koncepcija "odbrane srpstva" isto tako uništiti kako ih je ojačala nakon pada u martu prošle godine. Srbi van Srbije su očigledno bili samo sredstvo u propagandnoj mašineriji SPS-a. Kada su ih ti Srbi učvrstili na vlasti, ovi ih se sada polako odriču.
trac.112 veca,
Kuso, čujem na vestima NTV da će B-92 biti ukinut?! Za svaki slučaj stavljam vest u trač, oni koji imaju pouzdanije informacije nek jave!
trac.113 squsovac,
> Kuso, čujem na vestima NTV da će B-92 biti ukinut?! Laže NTV (kao i svaka TV) ;>>.
trac.114 ndragan,
žuo sam danas da je g. Božović kupio sprat u jednoj zgradi u Novom Sadu, negde na obodu dunavskog parka; ne bi bilo ništa čudno da zgrada nije bila predviđena za rušenje, a neke prostorije u budućoj zgradi, koja je trebalo tu da se zida, su već bile prodate i plaćene. Od rušenja se čudom odustalo :). Ono, tu negde oko parka, ako me sećanje ne vara, se nalazi i zavod za zaštitu spomenika kulture ili tako nečeg, čiji je direktor (ispravite me) g. Paroški. Aj' novosađani, vi ste bliže - ovo mnogo čudno zvuči kad se ovako sastavi. Zna li neko detalje? Bue_ Ndragan
trac.115 zddb,
Priča mi jedan gastarbajter da u njemačkoj štampi i televiziji plaše narod ovakvim scenarijem: Pravi se intervencija u Bosni. Ulazi u rat Jugoslavija. Povlače se Amerikanci, Englezi, Francuzi. Uvlače Turci. Iz nekih razloga Nijemci MORAJU da podrže Turke. Onda ulaze na stranu Srba Rusi (uz podršku Amerikanaca) i preoru Njemačku. Sve mi liči na pravljenje "84." u svijetu. Narodi, kad to shvate, dići će se i na Zapadu. Sve mi liči na skoru pojavu 1848. ili 1968.!? Naravno, vlast kao bolje organizovana, smiriće ih i prevariti ili će izbiti opšti rat. A možda prvo slijedi faza recesije na Zapadu? Zoran D. Brkić
trac.116 vitez.koja,
#=> Srba Rusi (uz podrsku Amerikanaca) i preoru Njemacku. moje najlepse zelje
trac.117 jtitov,
># => Srba Rusi (uz podrsku Amerikanaca) i preoru Njemacku. > > moje najlepse zelje ZDDB je opet u svom delirijumu. Od tebe (zddb) nikad nista lepo. Ti si nekakva Sezamovska Zalosna Sova (ako uopste znas ko je to).
trac.118 toma,
žuo sam priču kako je navodno, vozač kolâ u kojima je nesrećno stradala Dafinina porodica iz Kruševca, i kako niko nije dozvolio da se u Kruševcu otvori sanduk i da se rodbina poslednji put oprosti s njim. Takođe, uz to je vezana i priča da su u stvari svi sanduci bili prazni, a posto se nesreća desila van YU, da je glavnina para iz DAFIMENT-a otisla van ali ne u investicije nego po "džepovima". Iskreno se nadam da je sve ovo običan trač ali....(gde ima dima ima i vatre a ja se plašim da moja lova ne izgori u toj vatri). ─Ď─Í─ĚÍ┬ĚÍ─Ě đ Ë─ŻË ŻË~Ż
trac.119 iboris,
Ja imam povecu svotu tamo i ne plasim se . Uostalom do sada je dafiment isplatio sve na vreme, pa nema razloga za zebnju.
trac.120 dejanr,
>> ZDDB je opet u svom delirijumu. Od tebe (zddb) nikad nista lepo. Ti si >> nekakva Sezamovska Zalosna Sova (ako uopste znas ko je to). He, he, a ko je Flok? ;))
trac.121 jtitov,
> prazni, a posto se nesreca desila van YU, da je glavnina > para iz DAFIMENT-a otisla van ali ne u investicije nego po > "dzepovima". Molim te, objasni mi kojim legalnim putem se danas mogu izneti devize iz zemlje???? Jel mozda postanskom uputnicom? Ima nas dosta koji smo dali svoje pare Dafini. Tako da nemoj da brines. Ako propadne, propascemo zajedno.
trac.122 korvin,
>>>> Ja imam povecu svotu tamo i ne plasim se . Uostalom do sada je dafiment >>>> isplatio sve na vreme, pa nema razloga za zebnju. Odlično, ovo me podsetilo da zapitam ekonomiste na Sezamu, na koju foru gazda Jezda i Dafina obrću pare ??
trac.123 darone,
>> (...) na koju foru gazda Jezda i Dafina >> obrću pare ?? Kupili Sezam pa profitiraju ;) darone
trac.124 toma,
■■>> ... ... ... ... Tako da nemoj da brines. Ako propadne, propascemo ■■>> zajedno. Nemaš pojma koliko mi je laknulo posle ovoga :))))) ─Ď─Í─ĚÍ┬ĚÍ─Ě đ Ë─ŻË ŻË~Ż
trac.125 madamov,
>>>> (...) na koju foru gazda Jezda i Dafina >>>> obrću pare ?? >>Kupili Sezam pa profitiraju ;) Fora je izgleda jednostavna, samo treba imati para da se počne. Otvoriš banku (a imaš dinara kao pleve), kupuješ devize od građana po crnom kursu, onda te iste devize za duplo više para prodaješ firmama kojima su potrebne za uvoz i tako u krug. A usput si povezan sa uličnim preprodavcima deviza. Ne znam kako to sad funkcioniše pod embargom. A nisam ni ja ekonomista, možda i grešim, ali mislim da je na tu foru.
trac.126 dpaun,
Po Majdanpeku se već uveliko priča da će Slobodan Milošević početkom septembra napraviti public turneju po "crvenim" komunama: Boru, Kladovu i Majdanpeku! Hvali se jedan pajt blizak lokalnoj SPS MAFIJI (Majdanpečka Asocija Familijarnih Integracija ...) da On dolazi na vapaje iz baze ... A priča se i da je zbog toga na duže vreme odloženo nogiranje 1500 radnika Rudnika bakra ... Dakle, čeka nas atmosfera tipa: "Sutra stiže gospodar"! PS. Bilo je i takvih gospodara koji nisu stizali lično već su slali svoje stolice! Što se nekih tiče, Slobin dolazak će i biti kao da je poslao svoju stolicu. Debelocrevnu, fuj! dPaun.*
trac.127 ndragan,
/ Srba Rusi (uz podršku Amerikanaca) i preoru Njemačku. Mogli su to i bez nas.
trac.128 zddb,
>>Mogli su to i bez nas.<< Apsolutno se slažem, ali rat se kod nas vodi i to je onda dobar izgovor za Ruse (kao brane nas). Evo, upravo javiše da je Panić tražio da turska i jugoslovenska armija intervenišu u Bosni i smire zaraćene strane! Nije mi samo bilo jasno kako će da uvuku Turke. Ostaje još samo malo Švabe da se više zaglibe... Koristim priliku da poručim DEJANR-u (Kako je samo vješt! Zamislite da ga nije mrzelo da čuva moje "prognoze" tolike godine! E, svaka čast! Iskrene čestitke!) da sam inače vazda važio kao odličan prognozer. Recimo, dok se nisam oženio samo sam klopao po beogradskim restoranima, dok su naši timovi igrali po evropskim kupovima. Bile su to one opklade "po večericu": ko ide dalje, te gol razlika, itd. Sjećam se da sam najviše profitirao kad je "Hajduk" "pukao" od "Sent Etjena" (?). Zvali su me "MAG"! I još nešto. Bio je jedan koji me šio za 3 klase. Kad se prije nekih 7-8 godina pričalo o ratu u Evropi (ma nema teorije), on je stalno ponavljao: "Ma nema rata dok Švabe na nas ne krenu!" I ispade da pogodi, iako su ga svi ismijavali... * S
trac.129 dejanr,
>> (Kako je samo vješt! Zamislite da ga nije mrzelo da čuva moje >> "prognoze" tolike godine! E, svaka čast! Eh, čuvao sam ih "u glavi", a onda se na Sezamu nađu uz malo conf find * zddb /a (izra;) (pošto sam se sećao da si pomenuo Izrael ;)... >> "Ma nema rata dok Švabe na nas ne krenu!" To je verovatno neko mlađi, stari su govorili "Nema rata bez Turaka" :) Mislim da to i Branko Ćopić pominje u nekoj knjizi, ali ja sam čuo i sa drugih strana.
trac.130 veca,
>> stalno ponavljao: "Ma nema rata dok Švabe na nas ne krenu!" I >> ispade da pogodi, iako su ga svi ismijavali... Da, moj prijatelj, aforističar, Slobodan Simić je u ono vreme napisao (i objavio (!)) Ujedinjena Nemačka, ujedinjena Srbija, treći svetski rat može da počne! Tada su se svi smejali...
trac.131 jtitov,
> potrebne za uvoz i tako u krug. A usput si povezan sa > ulicnim preprodavcima Potpuno si u pravu. Eto, zena mi rece, kada je bila u bivsem Merkatoru, da je ispred prava berza! Setaju se tu Karicevi ljudi, kupuju devize pa sve pljusti. Za svaki posao je potreban SAMO kapital. Nista vise.
trac.132 znevenic,
> To je verovatno neko mlađi, stari su govorili "Nema rata > bez Turaka" :) Mislim da to i Branko Ćopić pominje u nekoj > knjizi, ali ja sam čuo i sa drugih strana. Malo je van teme, malo i nisam siguran ali možda se neko ovde seti: kao da Ćopić to pominje negde u doba pred početak WW2. Ako sam u pravu, ispada da ni Ćopić nije čuo za WW1. Zvuči poznato?
trac.133 predrag,
>> Odlicno, ovo me podsetilo da zapitam ekonomiste na >> Sezamu, na koju foru gazda Jezda i Dafina obrcu pare ?? Ja nisam ekonomista ali : Das ti 1000 Dm i oni ti svakog meseca isplacuju dobru kamata- od te tvoje glavnice tj. tih 1000 Dm. ti vracaju polako kao kamatu. Bitno je da te ubede da glavnicu sto duze drzis. Ako bi se desilo da svi zatraze da dignu glavnicu onda je kriticno. Ali ako banka radi na primer 12 sati dnevno i da je potrebno 5 minuta da bi ti isplatili pare onda dnevno 144 stedise bi mogli da dobiju natrag glavnicu. Posto banka ima na primer 50 hiljada stedisa onda JE NEMOGUCE DA SVI DIGNU GLAVNICU duzi period. Zato moras da u brzom roku ubedis stedise da su im pare sigurne (jel se secas kada su pre par meseci rekli da Dafiment i Jugoskandik ne mogu da se registruju pa su Jezda i Dafina odmah krenuli u ubedjivanje stedisa - Dafina pokazuje pune trezore, Jezda svaki dan na svojoj TV ubedjuje stedise) ,pa ako to propadne onda da se vadis na to da fizicki ne mozes da svima podelis glavnicu (ono 144 dnevno) pa ako i to ne upali i vidis da ZAISTA SVI DOLAZE da podignu glavnicu onda ti samo preostaje da bezis u inostranstvo JER para nema. Sta se tice dinarske stednje tu je semu vec neko skoro opisao sa pretvartanjem dinara u devize i posle prodaja deviza radi isplate dinarske kamate. Argument da je neko stedeo i da je digao i glavnicu po meni je veoma klimavo jer i ja sam svojevremeno DIGAO SVE DEVIZE koje sam imao u DRZAVNIM bankama (Beobanka,Slavija) ALI ZATO MILIONI ostalih stedisa nije.
trac.134 drami,
Kad ste vec kod privatnih banaka da vam malo spustim moral.Skoro su u Madjarskoj bankrotirale dve povece privatne banke. P.S. Verovatno je slucajnost sto su bankrotirale bas DVE banke ;)
trac.135 bandit,
>> Das ti 1000 Dm i oni ti svakog meseca isplacuju dobru kamata- >> od te tvoje glavnice tj. tih 1000 Dm. ti vracaju polako kao kamatu. >> Bitno je da te ubede da glavnicu sto duze drzis. Ajde i da je to tako kao što kažeš, jer tu sam teoriju čuo već milion puta, pa da malo prodiskutujemo: 1. Ja sam prošle godine stavio 10.000 dem u banku. Za manje od deset meseci oni su meni te pare vratili, (tj. isplaili su mi moju glavnicu) i ja sada živim od nečije tuđe glavnice? Ako je tako, da li si se možda zapitao koliko ljudi već živi od te tuđe glavnice? Ako si u toku nekoliko meseci prošle godine mogao da oročiš devize na tri meseca sa 15% kamate, onda sigurno min. 20% ljudi već može mirno da kaže - "Neka banka propadne dobili smo od nje više nego što smo uložili!" 2. Sistem koji si ti predložio, ima samo jednu manjkavost. BANKA MORA DA NEGDE OBRNE TAJ NOVAC! Da se sve svodi na to uzmi od mene daj tebi, tih 10 ili 15% mesečno trajalo bi samo prvih par meseci. Voleo bih da mogu da dobijem povećanje broja štediša mesečno. Ne verujem da je to više od 5% ukupnog broja štediša. Što znači ako danas štedi 10.000 iućeg meseca će biti samo 5% štediša na tu sumu, pa još 5 i još 5% a ti moraš da svakog meseca svima isplatiš njihovih 10 ili 15%. 3. Pretpostavke koje se za sada najboje drže su sledeće: - pranje novca! Američka banakrska policija ne može da kontroliše račune Dafimenta ili Skandika! - obrt novca na ulici (devize devize...) - Davanje zajmova sa ogromnom kamatom, - ostali mutni poslovi... --------------------------------------------- p.s. možda bi neko mogao da postavi bolju teoriju? Johnny
trac.136 andrejl,
>│ Kad ste vec kod privatnih banaka da vam malo spustim >│ moral.Skoro su u Madjarskoj bankrotirale dve povece >│ privatne banke. To se desilo dok sam ja bio u Mađarskoj pa sam malo pratio prepucavanja oko toga. U pitanju se ne baš poveće banke, koje su bile u vezi sa jedno povećom firmom i ta firma je "pukla" i povukla te dve banke i još par stvari. Novac štediše nisu izgubile, isplatića ga preko nekog "fonda za krpljenje rasapoloženja u društvu". Inače, banke su zatvorene privremeno, jedna je već počela da radi, Bar mislim. bye, andrejl
trac.137 zkrstic,
> - pranje novca! Američka banakrska policija ne može da kontroliše > račune Dafimenta ili Skandika! Jao bre Johnny nemoj me zasmejavati :)))))))))))))))))))))))))))) Princip je relativno prost: Od nas uzmu sa kamatom od 15% a nekom trećem pozajme sa par posto većom kamatom. Zkr
trac.138 predrag,
Koliko se secam ranijih tvojih poruka tebe je ojadila za nekih 50.000 Dem jedna drzavna banka pa si cak trazio da li neko zna nekog dobrog advokata za te stvari. I sta je bilo, jel si povratio pare ? Kao sto vidim jedno negativno iskustvo nije uticalo na tebe. >> 1. Ja sam prosle godine stavio 10.000 dem u banku. Za >> manje od deset meseci oni su meni te pare vratili, (tj. >> isplaili su mi moju glavnicu) i ja sada zivim od necije >> tude glavnice? Ako je tako, da li si se mozda zapitao >> koliko ljudi vec zivi od te tude glavnice? Ako si u toku >> nekoliko meseci prosle godine mogao da orocis devize na >> tri meseca sa 15% kamate, onda sigurno min. 20% ljudi vec >> moze mirno da kaze - "Neka banka propadne dobili smo od >> nje vise nego sto smo ulozili!" Da. Moze se izracunati ako bi znao neke podatke: broj stedisa i koliko je ulozeno para . Tako svi razmisljaju. SVI SE NADAJU da bas oni nece da puknu jednog dana nego ce to neko drugi.Ko reskira taj i dobija ali ne uvek. >> 2. Sistem koji si ti predlozio, ima samo jednu >> manjkavost. BANKA MORA DA NEGDE OBRNE TAJ NOVAC! Da se >> sve svodi na to uzmi od mene daj tebi, tih 10 ili 15% >> mesecno trajalo bi samo prvih par meseci. Voleo bih da >> mogu da dobijem povecanje broja stedisa mesecno. Ne >> verujem da je to vise od 5% ukupnog broja stedisa. Sto >> znaci ako danas stedi 10.000 iuceg meseca ce biti samo 5% >> stedisa na tu sumu, pa jos 5 i jos 5% a ti moras da >> svakog meseca svima isplatis njihovih 10 ili 15%. Dobro, banka vrsi i pozajmice (kamata je veca nego za stednju) Ali postavio si dobro pitanje: kako banka obrne toliki novac tako da je glavnica= 10 meseci kamate (SAM SI GORE REKAO da ti se tvojih 10000 Dem vratilo za 10 meseci). Zamisli na primer: stedise imaju 1/2 milijardi $ i posle 10 meseci oni dizu milijardu $. Ko je mogao da pozajmi i posle zaradi i obrne tolike pare Niko. >> 3. Pretpostavke koje se za sada najboje drze su sledece: >> >> - pranje novca! Americka banakrska policija ne moze da >> kontrolise racune Dafimenta ili Skandika! >> >> - obrt novca na ulici (devize devize...) >> >> - Davanje zajmova sa ogromnom kamatom, >> >> - ostali mutni poslovi... >> Bilo je pre nekoliko meseci ( Glas Amerike-izvodi iz :sta americka stampa pise ) da glavna aktivnost tih banaka je zapravo kupovina deviza. Dinari iz Topcidera dolaze i kupuju se devize a zatim nose na Kipar. Naveli su i nekoliko velikih firmi koje su otvorili predstavnistva na Kipru. U principu niko ne moze da kontrolise poslovanje firmi i banki na Kipru. U principu, ali tajne sluzbe sve znaju. Zaboravio sam koji je to casopis pisao ( bas steta jel je tu sigurno bilo mnogo vise detalja sa konkretnim imenima ljudi i firmi ) ali prenoseci neke delove Glas Amerike je pomenuo i koje su to firme ALI i konkretna imena ljudi koji su umesani. Da li je to propaganda cie ili ne saznacemo jednog dana. Odvoji se neka MALA suma para npr. 50 miliona dolara $ za ISPLATU kamata (znaci maximalno stedise toliko mogu da uloze jer se posle 10 meseci kamate=glavnica koji treba da pokriju oni koji pozajmljuju a ako ne mogu onda to banka plati iz svog dzepa ). Neke velike sume (glavnica=10 meseci kamata) je nemoguce pokriti. Sem toga kupovinom deviza moze se DIKTIRATI KURS valute. Ako ti je mesecna plata sada npr. 50 Dem to nije lose. Prodas devize 50 Dem i imas da zivis citav mesec. Tako se zapravo kupuje socijalni mir jer sigurno svako ima bar 500-600 Dem ustedjevine pa kad ti ustreba pored plate ti promenis i zivotaris. ps: na Kipru i americka i italijanska mafija peru novac od droge. Ali gde je bio rat tu se i pere novac. Prace se jednog dana i kod nas.
trac.139 mmarkov,
>> p.s. mozda bi neko mogao da postavi bolju teoriju? Evo sta je pre par meseci bilo moguce uraditi u nekoj od privatnih banaka: 1. Popunis cekove na odredjenu svotu. 2. Banka ti isplati pare; odredjeni procenat ide banci. 3. Cekovi se pustaju 30 dana posle isplate gotovine. 4. Sa parama kupis devize na Zelenom Vencu. 5. 29. dana prodas devize na Zelenom Vencu. 6. Sa dobijenim parama se pokrijes u banci, a sa viskom... :) 7. GOTO 1. Banke mogu da rade isto to, samo sa mnogo vecom kolicinom novca. Usto, preduzeca ne mogu da kupuju devize na crnom trzistu, nego placaju sticung bankama koje su voljne da prodaju devize, a to zna da ide i do 20-30% vise od ulicne cene.
trac.140 isekulovic,
>> 2. Sistem koji si ti predložio, ima samo jednu manjkavost. BANKA >> MORA DA NEGDE OBRNE TAJ NOVAC! Da se sve svodi na to uzmi od mene daj Kako ga obrću kad je Dafina tvrdila kad je otvarala sef da u njemu ima para da isplati sve štediše?
trac.141 veca,
Moja drugarica je pre dva meseca uložila kod Dafine 1000 DM i kad je nakon mesec dana išla da uzme kamatu (170 DM) kaže da je videla na šalteru toliku gomilu novca (dolara), koji je doneo jedan čovek da uloži, da se okupio ceo personal banke, čudeći se i diveći što će ovaj to uložiti kod njih... U jed- nom svežnju koji je ona uspela da vidi bile su novčanice od 100 $ ... Dakle, kako stvari za sada stoje, Dafina ima para! :))))
trac.142 korvin,
>>>> nom svežnju koji je ona uspela da vidi bile su novčanice od 100 $ ... >>>> Dakle, kako stvari za sada stoje, Dafina ima para! :)))) Ima i gazda Jezda :) Kada sam ja svojevremeno ulagao u februaru (hvala ne više), dva tipa ispred mene, neobrijani, prljavi, nikakvi, vade iz nekakve prastare bele torbe silne marke (garantovano je bilo preko 200,000). Ovi službenici mrtvi hladni ?? Dok su im izbrojali pare prošlo je 10 minuta :(
trac.143 andrejl,
>│ Jao bre Johnny nemoj me zasmejavati >│ :)))))))))))))))))))))))))))) Stvar uopšte nije smešna. Naše baš briga kako neka banka radi jedino što ne vole privatne, a Ameri možda organizuju u okviru vojne intervencije i bombardovanje Dafimnta i Skandika ;) Ono sa kamatom je ko oni Lanci sreće, ali nijedan takav lanac ne bi izdržao duže od nekoliko meseci. bye, andrejl
trac.144 isekulovic,
>> Tako svi razmisljaju. SVI SE NADAJU da bas oni nece >> da puknu jednog dana nego ce to neko drugi.Ko reskira >> taj i dobija ali ne uvek. Upravo to neko će morati da pukne. Možeš samo da se nadaš da to nećeš biti baš ti. Isto je bilo sa lancima sreće i prodajom automobila. Sad je samo manja dobit, pa će i kasnije i manja ljudi da pukne.
trac.145 dnikolic,
>> ZDDB je opet u svom delirijumu. Od tebe (zddb) nikad nista lepo. Ti si >> nekakva Sezamovska Zalosna Sova (ako uopste znas ko je to). Zar to nije Balinda? :) dn
trac.146 bandit,
>>>> ZDDB je opet u svom delirijumu. Od tebe (zddb) nikad nista lepo. Ti si >>>> nekakva Sezamovska Zalosna Sova (ako uopste znas ko je to). >> >> Zar to nije Balinda? :) Ja sam mislio da je Balinda Blaf (?) Johnny
trac.147 bandit,
>> I sta je bilo, jel si povratio pare ? Banka se žalila, u toku je bio drugi stepen, sada se čeka da im istekne pravo žalbe, pa da presuda bude važeća, a onda... KO ZNA?? >> 10 meseci oni dizu milijardu $. Ko je mogao da pozajmi i posle >> zaradi i obrne tolike pare Niko. A kao što vidiš Jezda može. Kladim se da je iz svojih dosadašnjih poteza uspeo da ima profit 2:1, pa za primer uzmi samo ovaj šahovski cirkus i zakup svetog stefana.... Dakle računica postoji... Johnny
trac.148 bandit,
>> Kako ga obrću kad je Dafina tvrdila kad je otvarala sef da u njemu >> ima para da isplati sve štediše? To je početni (osnivački) kapital banke. On garantuje njenu likvidnost! (bar sam ja to tako shvatio) Johnny
trac.149 fric,
> Ono sa kamatom je ko oni Lanci sreće, ali nijedan takav Nije. Pogon svega je na Topčideru. Ravnoteža 'bogaćenju' štediša kroz kamate je u opštem siromašenju celog stanovništva zbog inflacije. BTW, opšte siromašenje naroda daleko preteže (na žalost) nad odgovarajućim okamaćivanjem štediša, a državni aparat svojim mahinacijama takođe 'zarađuje'(verovatno i više nego priv. banke & štediše) ali se to ne vidi toliko. Kad prestane inflacija (onolika), prestaće i kamate (ovolike). fric p.s. Nemojte tražiti da ovo objasnim (dokažem) - jer ne umem - prosto & intuitivno znam da je tako ;). Bilo mi je jasno kad sam čitao i slušao objašnjenja ekonomista, ali još nisam našao tekst 'Monetarni tokovi made easy' pa da ga prepišem ovde. To je sve kao kad sam nekada slušao verovatnoću: na predavanju je sve jasno i prosto ko pasulj, ali kada posle to treba sam sebi da objasnim - nemamo pojma, jedino se sećam da mi je *bilo* kristalno jasno.
trac.150 mkiric,
>> I sta je bilo, jel si povratio pare ? >> Kao sto vidim jedno negativno iskustvo nije uticalo na tebe. Priča mi jedan drugar koji radi u banci (državnoj) da među službenicima odavno kruži izreka: "Glup k'o devizni štediša" ;)
trac.151 predrag,
>>>> 10 meseci oni dizu milijardu $. Ko je mogao da pozajmi >>>> i posle zaradi i obrne tolike pare Niko. >> >> A kao sto vidis Jezda moze. Kladim se da je iz svojih >> dosadasnjih poteza uspeo da ima profit 2:1, pa za primer >> uzmi samo ovaj sahovski cirkus i zakup svetog stefana.... >> >> Dakle racunica postoji... >> Kako gazda Jezda ? Valjda pozajmljivaci : ( Gazda Jezdin profit + kamate stedisama ) = pozajmljivaci Tu se vidi da onaj koji pozajmljuje pare TREBA DA obrne toliko para da bi platio tih 5 miliona $ za mec Fiseru + zakup svetog Stefana + kamatu Jezdinim stedisam (10 meseci kamate=glavnica) ALI I DA ZARADI (valjda je zato i pozajmljivao pare od gazda Jezde). KO MOZE DA BUDE TAKAV POZAJMLJIVAC I TAKVIM OBRTOM KAPITALA ? Da bi zaradio pare od nekoga to moras da i uzmes zar ne ? Kamatasi od Jezde,Jezda od pozajmljivaca,pozajmljivaci od ???.
trac.152 dperkovic,
KO MOZE DA BUDE TAKAV POZAJMLJIVAC I TAKVIM OBRTOM KAPITALA ? Da bi zaradio pare od nekoga to moras da i uzmes zar ne ? Kamatasi od Jezde,Jezda od pozajmljivaca,pozajmljivaci od ???. ******** Niko. Medjutim, sve te price NE znace da ce banka da propadne. Dafina je davno rekala (tada je kamata bila 17%) da ce kada se prilike stabilizuju (tj. kada ne bude ovakvih kursnih trka) kamate padati. Rast kurseva do sada nije zaustavljen , ali je tempo zadnjih meseci smanjen pa je shodno tome Dafina smanjila i kamate. Dakle, dobra banka mora da predvidi koliko dugo ce trajati odredjen tempo rasta kursa da bi prilagodila tome svoje kamate. Za sada se cini da Dafina i Jezda to rade ok. DejanP
trac.153 dejanr,
"Da li je trač ili istina da..." ako se roditelji u nekom zakonskom roku ne dogovore kako će se dete zvati i ne prijave ga opštini, dete će "krstiti" sama opština. "Default" ime za mušku decu je Slobodan a za žensku nije Mira nego Slobodanka ;)
trac.154 isekulovic,
>> A kao što vidiš Jezda može. Kladim se da je iz svojih dosadašnjih >> poteza uspeo da ima profit 2:1, pa za primer uzmi samo ovaj šahovski >> cirkus i zakup svetog stefana.... Na pošten način ne može ni gazda Jezda. Inače za Sveti Stefan je već pukao.
trac.155 isekulovic,
>> To je početni (osnivački) kapital banke. On garantuje njenu >> likvidnost! Koliko ja znam osnivački kapital se ne drži u sopstvenom sefu.
trac.156 madamov,
Ne znam za sada, ali mog ortaka rođenog 1965. umalo opština nije krstila. Tada je definitivno važio takav zakon.
trac.157 darone,
Gazda Jezda prodao za 20 miliona dolara pravo prikazivanja TV signala nekoj domaćoj firmi. Informacija od urednika BIGa (ili nekog bliskog, zaboravio sam s kim sam pričao). darone
trac.158 darone,
>> Gazda Jezda prodao za 20 miliona dolara pravo >> prikazivanja TV signala nekoj domaćoj firmi. Uh :( Radi se o signalu sa meča Fišer-Spaski. darone
trac.159 predrag,
>> ne bude ovakvih kursnih trka) kamate padati. Rast kurseva >> do sada nije zaustavljen , ali je tempo zadnjih meseci >> smanjen pa je shodno tome Dafina smanjila i kamate. >> Dakle, dobra banka mora da predvidi koliko dugo ce >> trajati odredjen tempo rasta kursa da bi prilagodila tome >> svoje kamate. Za sada se cini da Dafina i Jezda to rade >> ok. Radi se o DEVIZAMA i deviznim kamatama. Dinarske kamate se lako pokrivaju rastom kursa marke.
trac.160 dperkovic,
>> svoje kamate. Za sada se cini da Dafina i Jezda to rade >> ok. Radi se o DEVIZAMA i deviznim kamatama. Dinarske kamate se lako pokrivaju rastom kursa marke. ***** Pa lepo si primetio da sam pricao o devizama. Ja o dinarima nisam uopste govorio. E, sad koliko se secam ti i bandit ste pricali upravo o devizama, pa mi nije jasno zasto si replicirao ? DejanP
trac.161 squsovac,
Panić se nedavno prilikom posete Prevlaci zamalo utopio. Jahta (vojna) nije imala čamce za spasavnaje, radio je bio neispravan, a motori su se nešto pokvarili tako da su jedva dovukli do Tivta (u medjuvremenu je voda počela da prodire u jahtu). žim su se iskrcali, jahta je potonula.
trac.162 dperkovic,
u jahtu). Cim su se iskrcali, jahta je potonula. ******* Nece biti (barem prema onome sto pise u novinama). Voda je ispumpana, a jahta je odvucena u Tivat. Inace kvar se tumaci time sto je jahta bila na remontu u Sibeniku i od tada je plovila svega dve nedelje. Pretpostavlja se da je rec o diverziji. DejanP
trac.163 andrejl,
>│ Kad prestane inflacija (onolika), prestaće i kamate >│ (ovolike). Što jes' - jes' Ali inflacija će pretsati kad bude normalnog sistema vlasti i tada neće biti ovakvih radnji tj. ne u sadašnjem obliku. bye, andrejl
trac.164 bandit,
>> Priča mi jedan drugar koji radi u banci (državnoj) da među službenicima >> odavno kruži izreka: "Glup k'o devizni štediša" ;) a ja bih dodao U društvenoj (narodnoj) banci... johnny
trac.165 bandit,
>> Koliko ja znam osnivački kapital se ne drži u sopstvenom sefu. a vidiš kolliko ja znam, taj kapital nikada ne napušta banku! Johnny
trac.166 dejanr,
>> Panić se nedavno prilikom posete Prevlaci zamalo utopio. >> Jahta (vojna) nije imala čamce za spasavnaje, radio je bio >> neispravan, a motori su se nešto pokvarili tako da su jedva >> dovukli do Tivta (u medjuvremenu je voda počela da prodire >> u jahtu). žim su se iskrcali, jahta je potonula. (J)(N)(A) ime menja ali... ;) Panić bi trebalo da izbegava kopnenu vojsku - kada je posetio avijaciju, samo što mu ne pade avion na glavu. Kada je posetio flotu, potonu mu brod pod nogama. Veliko je pitanje da li će i sledeći put (kada tenk krene da ga gazi) imati sreće ;))
trac.167 ogiglisic,
**> Sibeniku i od tada je plovila svega dve nedelje. **> Pretpostavlja se da je rec o diverziji. Naravno, naravno, nasa posla, cim nesto zas***mo onda je to ili unutrasnjo-spoljni neprijatelj ili visa sila ili ko zna sta. Samo nikad nismo mi krivi. Ogiglisic
trac.168 dperkovic,
Naravno, naravno, nasa posla, cim nesto zas***mo onda je to ili unutrasnjo-spoljni neprijatelj ili visa sila ili ko zna sta. Samo nikad nismo mi krivi. ***** Pa n aravno da su nasi krivi sto to nisu uocili na vreme. DejanP P.S. Inace kada je primecena voda u brodu Panic vec nije bio na njemu.
trac.169 iboris,
Ł Dobro, banka vrsi i pozajmice (kamata je veca nego za stednju) Ł Ali postavio si dobro pitanje: kako banka obrne toliki novac Ł tako da je glavnica= 10 meseci kamate (SAM SI GORE REKAO Ł da ti se tvojih 10000 Dem vratilo za 10 meseci). Ł Zamisli na primer: stedise imaju 1/2 milijardi $ i posle Ł 10 meseci oni dizu milijardu $. Ko je mogao da pozajmi i posle Ł zaradi i obrne tolike pare Niko. Od jedne privatne banke, jedan poznanik je pre nekoliko meseci uzeo pozajmicu ili kredit u iznosu od 1,8 miliona Dm. Kamata je bila fiksna sa kliznom stavkom u iznosu koeficijenta inflacija/crni kurs marke. Kamata je bila negde oko 70% mesečno. Posao je donosio oko 150% profita, tako da je vrlo brzo uzeto još nekih 8 miliona maraka na zajam. To je samo jedan primer, a ima ih mnogo.
trac.170 iboris,
Ł personal banke, čudeći se i diveći što će ovaj to uložiti kod njih... Ł U jed- nom svežnju koji je ona uspela da vidi bile su novčanice od 100 Ł $ ... Dakle, kako stvari za sada stoje, Dafina ima para! :)))) žudi me da je ona to videla, jer takve mušterije ne sede na šalterima. Za njih postoji poseban tretman i oni ne čekau u redu. Oni idu preko reda. Njih prima direktor lično i uz dužnu pažnju, lično sa njim zaključuje posao. Pare se ne donose, već po njih idu naoružani čuvari banke, naravno sa nekim od službenika banke.
trac.171 iboris,
Ł "Da li je trač ili istina da..." ako se roditelji u nekom zakonskom Ł roku ne dogovore kako će se dete zvati i ne prijave ga opštini, Ł dete će "krstiti" sama opština. "Default" ime za mušku decu je Ł Slobodan a za žensku nije Mira nego Slobodanka ;) Mislim da je tako i da je zakonski rok mesec dana od dana rodjenja deteta.
trac.172 dejanr,
>> Mislim da je tako i da je zakonski rok mesec dana od dana >> rodjenja deteta. Ma to je u redu što se roka tiče, nego nekako mi čudno to "default" ime ;>
trac.173 dragisha,
ű> Mislim da je tako i da je zakonski rok mesec dana od dana ű> rodjenja deteta. Mislim (nadam se!) da nije. Evo 41 dan, još nisam prijavio dijete, a još ga nisu ni krstili. Pogledaću ipak, ne bih da mu skrivim ime SLOBODAN.:( dragisha P.S. Osim toga, već smo se i dogovorili, tj. supruga je odlučila:). Aleksandar.
trac.174 iboris,
Ł Ma to je u redu što se roka tiče, nego nekako mi čudno to "default" Ł ime ;> :)))) Ko zna, možda se uskoro difolt promeni u Milan i Milana :)))