FORUM.9

29 Jul 1993 - 08 Dec 1993

Topics

 1. gde.smo (608)
 2. jugoslavija (43)
 3. srbija (1253)
 4. svet (513)
 5. politika (7)
 6. bonton (0)
 7. ljudska.prava (5)
 8. mediji (404)
 9. trac (168)
 10. devojke (1002)
 11. iseljenje (480)
 12. razno (462)

Messages - ljudska.prava

ljudska.prava.1 balinda,
[reply na 7.350 voki] >> Kažem ja lepo da ti nisi nikad smeo dalje od Slavije !!!! >> :))) Patke, bre, žive blizu vode, u ovom slučaju Dunava, >> pa si patke lovio podno kuće, a ne na žuburi. A verovatno >> te je neki iskompleksirani predak lagao da je ta golema >> voda žubura. žubura (vidim u poslednje vreme da dorćolci >> slabo zanju di je to) ti je na brdu i tamo se love krupnije >> zverke, ki u planini, ergo nije za tebe - drži se mulja >> dunavskog i patkica divljih :)))) A, to nisu, dakle, patke. :) Vidim ja nešto gače iz šipražja pa pomislih patke, kad ono krupne zverke. ;) Bilo kako bilo, mimo Dorćola sve je bio lovište pa sad ko će još pamtiti gde je žubura a gde Terazije. ;) Gde god pogledaš sve šikara ili mrcilište. Ima li smisla svemu tome i nedenuti neko ime? :> A što se tiče Dunava to je onaj isti "lepi plavi Dunav". ;) Popni se na Kelamegdan pa ćeš videti kako izgleda najlepši prorodni vidik u Evropi. :) P.S. Eh, kako se Njegoš samo prevari kada reče da oni sa brda više vide. :)
ljudska.prava.2 voki,
>> P.S. Eh, kako se Njegoš samo prevari kada reče da oni sa brda >> više vide. :) Ma šta ćeš, srbin čovek, a oni uvek greše :) Pozdrav žuburac (u rasejanju - Crveni krst)
ljudska.prava.3 zqusovac,
odgovor na =============================== 2.352 SEZAM.5:pitanja novim, 27.09.Mon 22:50, 596 char Reply to 2.334, milan, 26.09.Sun 21:47 --------------------------------------------------------- > predla`em da se prebacimo u FORUM.9:ljudska.prava i kona~no > otvorimo jednu delotvornu raspravu o pojmu, dejstvu, na~elima > i ograni~enjima tzv. gra|anske neposlu{nosti. neka neko po~ne > uz par op{tih na~ela, pa }emo mi ostali pridodati i druge > ideje. (mo`da milan ili zq za po~etak?) Kao sto vidis, prihvaceno. Za pocetak voleo bih da mi neko kaze (hajde pravnici) postoji li u ovoj 'drzavi' ikakav zakon koji ogranicava prava prikupljanja podataka o gradjanima i stavljanje takvih podataka na raspolaganje drzavnim institucujama ili pojedincima. Samo da napomenem da je u (tadasnjoj Zapadnoj) Nemackoj odlozen popis stanovnistva pre nekoliko godina jer je (hm kako li se ovde odraziti) veliki deo javnog mnenja (?) smatrao da je obim trazenih podataka prevelik i ne postoje dovoljne garancije za njihovu tajnost. Nakon toga donesen je Zakon o zastiti podataka (Datenschutzgesetz) koji je po pitanju prava na prikupljanje podataka i raspolaganje njima veoma restriktivan. poz, zq
ljudska.prava.4 bbaja,
>|| Za pocetak voleo bih da mi neko kaze (hajde pravnici) postoji >|| li u ovoj 'drzavi' ikakav zakon koji ogranicava prava >|| prikupljanja podataka o gradjanima i stavljanje takvih >|| podataka na raspolaganje drzavnim institucujama ili >|| pojedincima. Ti si bre utopista. Kako da pisu zakone o ovoj nesporno vaznoj stvari kada "zakonodavci" nisu jos u stanju da napisu elementarne drzavne zakone, bez kojih je funkcionisanje normalne drzave nemoguce (drzavljanstvo, grb, itd.)
ljudska.prava.5 drassa,
>> Za pocetak voleo bih da mi neko kaze (hajde pravnici) >> postoji li u ovoj 'drzavi' ikakav zakon koji ogranicava >> prava prikupljanja podataka o gradjanima i stavljanje >> takvih podataka na raspolaganje drzavnim institucujama >> ili pojedincima. Koliko je meni poznato, NE! A da li ti znaš da si uplatom telefonske linije kupio i nekoliko bubica? Dakle, koristite KRIPTO modulator kada su bitnije stvari u pitanju, lakše se priča :) Bye, Drassa