CIVIL.1

19 Nov 1991 - 01 Oct 1992

Topics

  1. istorija (291)
  2. umetnost (70)
  3. filozofija (615)
  4. religija (630)
  5. o.jeziku (1293)
  6. knjizevnost (414)
  7. mozgalice (411)
  8. ko.je.ko (500)
  9. razno (668)

Messages - mozgalice

mozgalice.1 balinda,
Ovo nije konkurencija temi filozofija. Ovde je zamišljeno (pre svega!) prezentovanje svojih (kratkih!) umotvorina i aforizama. Dobro došle su i "mozgalice" velikana. Dakle: "Ceo svemir u kapi vode".
mozgalice.2 balinda,
Što je glupost veća to nas više dovodi u nedoumicu da možda ipak nije istinita? Tako se tvrdnja: "Izuzetak potvrđuje pravilo", svojom glupošću suprostavlja istini: "Izuzetak dovodi pravilo pod sumnju."
mozgalice.3 mnikolic,
Izuzetak omogućava pravilo, bez izuzetka imali bi činjenicu.
mozgalice.4 lola,
Eto, ni nadao se nisam a upadoh u mozgalicu. Tvrdnja "Izuzetak potvrduje pravilo" je besmislena samo na prvi pogled. Ako se malo razmisli moze da se posmatra i drugacije. "Izuzetak potvrdjuje pravilo". Elem ako se za nesto kaze da je "izuzetak", znaci da je iz necega izuzeto, da je van nekog ustaljenog toka. Time smo vec odredili pravilo. Evo i primera: Bela vrana ne rusi pravilo da su vrane crne, vec ga svojim izuzetno malim procentom u populaciji potvrdjuje!
mozgalice.5 balinda,
>> Izuzetak omogućava pravilo, bez izuzetka imali bi činjenicu. Ali, da li ga *potvrđuje* kako narodna izreka tvrdi?
mozgalice.6 balinda,
>> Eto, ni nadao se nisam a upadoh u mozgalicu. :) Ja sam i očekivao da "mozgalice" (možda?) nadmaše i moju svojevremenu omiljenu temu iz Foruma - gde.smo. >> Tvrdnja "Izuzetak potvrduje pravilo" je besmislena samo na prvi >> pogled. Ako se malo razmisli moze da se posmatra i drugacije. Ona na *prvi pogled* obično ne izaziva osećaj besmislenosti. Ruku na srce, najčešće i ne ramišljamo o njenoj valjanosti već je uzimamo zdravo za gotovo. :( Moja mozaglica može da ima vrednost (ukoliko je može imati?) :) samo zato što ukazuje na individualanu "drskost" kojom se proverava tz. "narodna mudrost". Dakle, o eventualnoj besmislenosti razgovaramo tek nakon mozgalice, do sada smo tu izreku uzimali za istinitu. >> "Izuzetak potvrdjuje pravilo". Elem ako se za nesto kaze >> da je "izuzetak", znaci da je iz necega izuzeto, da je >> van nekog ustaljenog toka. Time smo vec odredili pravilo. Kažeš: *odredili*, ali ne *potvrdili*. Može se reći da je reč o pravilu čim imamo mogućnost da sumnjamo, ali kada počnemo da sumnjamo (najčešće baš zbog utvrđivanja izuzetka!) sumnjamo u valjanost tog pravila a ne u njeno postojanje. Ni primaći da se time pravilo potvrđuje. Onako pogrešno shvaćena izreka kontraproduktivna je jer nas udaljava od zdrave sumnje a ne daje ni najjeftiniji razlog za to. Na primer, "plavo" je izuzeto iz skupa belog a nisam baš siguran da ga potvrđuje. U ostalom tu se nalaze i sve ostale boje. Sasvim praktično, ako odvajamo plave dugmiće iz gomile belih mi možemo reći za neko plavo dugme: "Ovo plavo dugme je dokaz (zato što je izuzetak!) da su dugmad bela". (Da ne kažem: ovo je najplavlje belo dugme.) :))) Ni primaći tome da dugmad ne mogu da budu crvena, zelena ... Po mojoj logici (na kojoj previše ne insistiram!) izuzetak takođe ni ne poništava pravilo, već ga samo "dovodi pod sumnju". (Kao što sam tamo i rekao.) U tvom gledanju na stvari i meni se čini da stoji samo da "postojanje izuzetka govori da je *postojalo* nekakvo previlo". žak ni toliko da obezbeđuje da to pravilo i sada važi, a vrlo, vrlo daleko od toga da ga *potvrđuje*. >> Evo i primera: Bela vrana ne rusi pravilo da su vrane crne, >> vec ga svojim izuzetno malim procentom u populaciji potvrdjuje! Nije bi blisko da kažem: "Ura, evo bele vrane, sad sam siguran da su vrane crne. :))) Time se upotpunjuje svako pravilo da mora imati izuzetaka". (Ako sam dobro shvatio tvoju logičku primedbu?) U ostalom šta ako bi se moglo dokazati da ima mnogo više crvenih i zelenih vrana od crnih? Postojanje ma i jedne bele vrane moralo bi za nas da znači da pravilo da su vrane crne ozbiljno postavimo pod sumnju. Da li će ta sumnja biti opravdana ili će izuzetak biti sasvim slab da bi to prestalo da bude pravilo, i nije tako bitno. Tek nema zbora (?) da takav izuzetak na bilo koji način jača pravilo. Upravo je, bar po meni, suprotno.
mozgalice.7 ovucic,
>Ovo nije konkurencija temi filozofija. Ovde je zamišljeno (pre >svega!) prezentovanje svojih (kratkih!) umotvorina i aforizama. ... ovo je, pre svega, mesto gde će Balinda moći sebi da da oduška pišući svoje čuvene "Mozgalice" - bez potrebe da se "Brani da bi sačuvao svoje pravo da slobodno iskazuje svoje mišljenje"...
mozgalice.8 mjova,
Krivica je docnije kajanje, ako nije bilo lepo.
mozgalice.9 ovucic,
>Tako se tvrdnja: "Izuzetak > potvrđuje pravilo", svojom glupošću suprostavlja istini: > "Izuzetak dovodi pravilo pod sumnju." Ja sam bio ubedjen da je ta tvrdnja, u stvari, pogrešno prevedena, ali se pokazala kao korisna za upotrebu u apsurdnim situacijama (?) Balinda, ako staviš copyright na ono "(?)", javi mi. Dotle ću ga slobodno koristiti ;)
mozgalice.10 ovucic,
Dobro, red je da počnemo malo i off-line... ;) Gde smo ono stali u Forum/Razno? Nije ni bitno, sećam se da smo pisali o Jednoj od Balindinih "Mozgalica", u kojoj je bila izražena sumnja u smisao ljudske egzistencije. Medjutim, izgleda da je stvar zamrla, verovatno zato što je Balinda bio preokupiran osnivanjem nove konferencije. To sad nije važno, pozivam svog "Sagovornika" da nastavimo diskusiju. Sa moje strane, hteo bih da citiram Augusta Cesareca, pisca i revolucionara (he-he ;) ): "Najbolji lek od misli na smrt je rad.". Komentar?
mozgalice.11 mnikolic,
>>> Izuzetak omogućava pravilo, bez izuzetka imali bi > činjenicu. > > Ali, da li ga *potvrđuje* kako narodna izreka tvrdi? Da li uopste ono sto nije moze potvrditi ono sto jeste? Ono sto jeste je jedno To a mnogo je mogucnosti za ono sto nije to sto jeste. U tom slucaju upravo to sto jeste potvrdjuje ono sto nije, a ne obratno. Medjutim, svako se nije moze uzeti za jeste i na njega primeniti ovo promisljanje. Da li je time problem resen ili je tek stvoren (?) predmet je za sasvim novo mozganje.
mozgalice.12 mnikolic,
> Jednoj od Balindinih "Mozgalica", u kojoj je bila izražena > sumnja u smisao ljudske egzistencije. Medjutim, izgleda da > je stvar zamrla, verovatno zato što je Balinda bio > preokupiran osnivanjem nove konferencije. To sad nije > važno, pozivam svog "Sagovornika" da nastavimo diskusiju. > Sa moje strane, Pre nego li nastavite zanimljivu diskusiju izrazavam svoju sumnju u ispravnost izbora teme. Naime cini mi se da se vasa diskusija poprilicno udaljila od same izrecene mozgalice pa bi joj pravo mesto moglo biti u temi filosofija, ili ne?
mozgalice.13 ovucic,
*>izrazavam svoju sumnju u ispravnost izbora teme. Naime cini mi se da se vasa *>diskusija poprilicno udaljila od same izrecene mozgalice Pa izvesna digresija je neophodna, ali nikada nismo toliko daleko otišli van "Teme" koju je sama Balindina misao implicirala. Što se mene tiče, možemo nastaviti gde god odabere moj "Sagovornik".
mozgalice.14 balinda,
>> Pre nego li nastavite zanimljivu diskusiju izrazavam svoju >> sumnju u ispravnost izbora teme. Naime cini mi se da se >> vasa diskusija poprilicno udaljila od same izrecene mozgalice >> pa bi joj pravo mesto moglo biti u temi filosofija, ili ne? Slažem se! Verovatno bi najsrećnije bilo da komanetari na mozgalice i aforizme ne pređu u filozofske rasprave. Još je gluplje da se shvaćaju kao nekakvi stavovi koje treba braniti. To nisu, niti to mogu biti, zaokruženi sistemi mišljenja. Reč je o manje_više uspeloj dosetki a vrednost im je ponajpre u spretnosti da se nešto kaže, a ne prvenstveno u istinistosti. (Koliko putaovo pokušavam da obajasnim?)
mozgalice.15 balinda,
>> "Najbolji lek od misli na smrt je rad." A odvratan je koliko i sama smrt. :)))
mozgalice.16 balinda,
>> Krivica je docnije kajanje, ako nije bilo lepo. Niče kaže: "Onaj što biva kažnjen nije više čovek koji je počinio delo. On je samo žrtveni jarac."
mozgalice.17 spantic,
>> Ovo nije konkurencija temi filozofija. Ovde je zamišljeno >> (pre svega!) prezentovanje svojih (kratkih!) umotvorina > i aforizama. > > ... ovo je, pre svega, mesto gde će Balinda moći sebi da > da oduška pišući svoje čuvene "Mozgalice" - bez potrebe da > se "Brani da bi sačuvao svoje pravo da slobodno iskazuje > svoje mišljenje"... A da se posle organizuje glasanje o broju RESIGNa na temu? Šalu na stranu, ostajem ovde.
mozgalice.18 jlaci,
Stara narodna (primjenljiva i danas)> "Svako u ovu prostoriju unese radost. Neko kad dodje , neko kad izadje...č
mozgalice.19 balinda,
>> Šalu na stranu, ostajem ovde. .... Sunce forumskog neba neće te grejet k'o što ovo greje. ;)
mozgalice.20 bandit,
>Ć>> Izuzetak omogucava pravilo, bez izuzetka imali bi cinjenicu. Mogucnost da se nesto ostvari obrnuto je proporcionalna nasim zeljama... Ako nesto moze da podje naopako - poci ce! Marfijevi zakoni...
mozgalice.21 bandit,
>Ć ... ovo je, pre svega, mesto gde ce Balinda moci sebi da da oduska >Ć pisuci svoje cuvene "Mozgalice" - bez potrebe da se "Brani da bi sacuvao >Ć svoje pravo da slobodno iskazuje svoje misljenje"... Ma nisi ukapirao, ovde ce biti siguran da mu Bojt nece dodeliti pet zvezdica kada ljudi pocnu da se gube od mozganja! :))))))))) Johnny
mozgalice.22 bandit,
>Ć Krivica je docnije kajanje, ako nije bilo lepo. Nekiput i bude lepo, pa se opet posle kajes.... Johnny
mozgalice.23 ilazarevic,
█ "mozgalice" velikana. Dakle: "Ceo svemir u kapi vode". Dobro za početak, zaista. Nadam se da će se ova konferencija izdići iznad aktuelne politike. Bilo je krajnje vreme da se pojavi konferencija koja će (bar nominalno) imati za svrhu diskusiju, a da to ne bude svađa i prepucavanje kakvo se do sad pojavljivalo po FORUMU. SREĆNO!
mozgalice.24 ilazarevic,
█> Tako se tvrdnja: "Izuzetak █> potvrđuje pravilo", svojom glupošću suprostavlja istini: █> "Izuzetak dovodi pravilo pod sumnju." █ █ Ja sam bio ubedjen da je ta tvrdnja, u stvari, pogrešno █ prevedena, ali se pokazala kao korisna za upotrebu u apsurdnim █ situacijama (?) "Izuzetak potvrđuje pravilo"... na prvi pogled zvuči krajnje besmisleno. Probao sam da pročitam unazad, i "pravilo potvrđuje izuzetak" ima još manje smisla. Znači, treba čitati u pravom smeru. U zavisnosti od situacije izraz može biti tačan ili netačan, što znači da se ne može uzeti za pravilo. Ipak, pomaže onda kada je potrebno sa malo reči ubediti čoveka da ste u pravu i kada niste. █ Balinda, ako staviš copyright na ono "(?)", javi mi. Dotle ću ga █ slobodno koristiti ;) Ljudi, zarazićete me ovim (?) znacima :)
mozgalice.25 ilazarevic,
█ Marfijevi zakoni... Voleo bih da neko napiše sve Marfijeve zakone u originalnom obliku.
mozgalice.26 ovucic,
*> Bilo je krajnje vreme da se pojavi konferencija *>koja će (bar nominalno) imati za svrhu diskusiju, a da to ne bude svađa *>i prepucavanje kakvo se do sad pojavljivalo po FORUMU. :)))) Skoro sam siguran da će i ovde biti prepucavanja, mada ne tako intenzivnog i ne istog karaktera kao ono u Forumu...
mozgalice.27 lola,
"Izuzetak potvrdjuje pravilo!" A da problem nije u shvatanju pravila. Pravilo je nesto sto ne vazi u 100% slucajeva! Pravilo vazi za vecinu. Izuzetak ne ponistava pravilo, sve dok je dovoljno redak da je izuzetak. Ako postane redovna pojava, pravilo je cabriralo. Uopste, izuzeci su korisni jer testiraju pravilo. Sto ih je vise to su manje izuzeci a pravilo je manje pravilo. Dokle god, pak, znamo da nesto JESTE IZUZETAK, jer je retko, ono ne ugrozava pravilo, vec ga time na neki nacin potvrdjuje. ps Nisam bas crko-puko da branim ovu glupost, ali vise zarad mozganja ...
mozgalice.28 bandit,
>> Voleo bih da neko napise sve Marfijeve zakone u originalnom obliku. Iz knjige Marfijevi zakoni: "Ako nesto moze poci naopako, poci ce!" Murphyev zakon ...dalje u istoj knjizi.... Draganov zakon: "Samo je zezanje prava stvar, sve ostalo je zezanje" Neverovatno koliko istine ima u ovome... Johnny
mozgalice.29 isekulovic,
>> Marfijevi zakoni... Izasla je i treca knjiga Marfijevih razloga pod naslovom "naopako razloga zasto stvari idu jos".
mozgalice.30 balinda,
>> Izasla je i treca knjiga Marfijevih razloga pod >> naslovom "naopako razloga zasto stvari idu jos". Izvodi su dobro došli.
mozgalice.31 bandit,
>> :)))) >> Skoro sam siguran da ce i ovde biti prepucavanja, mada ne tako >> intenzivnog i ne istog karaktera kao ono u Forumu... I meni, ali sam sretan sto nema reci o politici. Besmisleno je naklapati o politici i time daviti milion ljudi, a uz to biti 100% siguran da to naklapanje nikada nece biti delotvorno. Da su se svi oni u Forum / Politika slozili, vec bi imali Stranku : Sezam! Ovako, raspalite o stvarima koje su za zivot daleko bitnije od ovog besmislenog rata, ili kao sto pise u hazarskom recniku: "Male ribe jedu usi velikm ribama.." Johnny p.s. Bio bih zahvalan ako bi neko mogao da pepise ceo citat...
mozgalice.32 balinda,
Onog momenta kada publika postane siromašnija od zabavljača, civilizacija je krenula nizbrdo.
mozgalice.33 najmrciji,
=> I meni, ali sam sretan sto nema reci o politici. => Besmisleno je naklapati o politici i time daviti milion => ljudi. 'SVAKA VLAST JE NASILJE NA LJUDIMA' najmrčiji P.S. jesam li sad pogrešio :))
mozgalice.35 sasa.c,
Evo jednog od Marfijevih zakona (po sećanju): Ako se može desiti nekoliko loših stvari, desiće se sve i to najgorim mogućim redosledom.
mozgalice.36 spantic,
Ovo je neko tražio. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ****************************************** MURPHY'S LAW (... izbor po ukusu Joze Dujmovica sa oglasne table ETFa) ******************************** ANYTHING THAT CAN GO WRONG, WILL GO WRONG. NO GOOD DEED GOES UNPUNISHED. THERE IS ALWAYS ONE MORE BUG. FRIENDS COME AND GO, BUT ENEMIES ACCUMULATE. IF YOU TRY TO PLEASE EVERYBODY, NOBODY WILL LIKE IT. 90% OF EVERYTHING IS CRUD. IF YOU'RE FEELING GOOD, DON'T WORRY, YOU'LL GET OVER IT. ALL WARRANTIES EXPIRE UPON PAYMENT OF INVOICE. WHERE YOU STAND ON AN ISSUE DEPENDS ON WHERE YOU SIT. NEVER EAT PRUNES WHEN YOU ARE FAMISHED. A SHORT CUT IS THE LONGEST DISTANCE BETWEEN TWO POINTS. YOU WILL ALWAYS FIND SOMETHING IN THE LAST PLACE YOU LOOK. THE CHANCE OF A PIECE OF BREAD FALLING WITH THE BUTTERED SIDE DOWN IS DIRECTLY PROPORTIONAL TO THE COST OF THE CARPET. NO MATTER HOW LONG OR HARD YOU SHOP FOR AN ITEM, AFTER YOU'VE BOUGHT IT, IT WILL BE ON SALE SOMEWHERE CHEAPER. LEAKPROOF SEALS-WILL, SELF STARTERS-WILL NOT. INTERCHANGEABLE PARTS-WON'T. NATURE IS A MOTHER. NO ONE'S LIFE, LIBERTY, OR PROPERTY ARE SAFE WHILE THE LEGISLATURE IS IN SESSION. THE OTHER LINE ALWAYS MOVES FASTER. IN ORDER TO GET A LOAN, YOU MUST FIRST PROVE YOU DON'T NEED IT. ANYTHING YOU TRY TO FIX WILL TAKE LONGER AND COST MORE THEN YOU THOUGHT. IF YOU FOOL AROUND WITH A THING FOR VERY LONG YOU WILL SCREW IT UP. A $300.00 PICTURE TUBE WILL PROTECT A 10c FUSE BY BLOWING FIRST. IF IT JAMS - FORCE IT, IF IT BREAKS, IT NEEDED REPLACING ANYWAY. ANY TOOL DROPPED WHILE REPAIRING A CAR WILL ROLL UNDERNEATH TO THE EXACT CENTER THE REPAIRMAN WILL NEVER HAVE SEEN A MODEL QUITE LIKE YOURS BEFORE. WHEN A BROKEN APPLIANCE IS DEMONSTRATED FOR THE REPAIRMAN, IT WILL WORK PERFECTLY. A PIPE GIVES A WISE MAN TIME TO THINK AND A FOOL SOMETHING TO STICK IN HIS MOUTH. EVERYBODY SHOULD BELIVE IN SOMETHING - I BELIVE I'LL HAVE ANOTHER DRINK. BUILD A SYSTEM THAT EVEN A FOOL CAN USE, AND ONLY A FOOL WILL USE IT. EVERYONE HAS A SCHEME FOR GETTING RICH THAT WILL NOT WORK. IN ANY HIERARCHY, EACH INDIVIDUAL RISES TO HIS OWN LEVEL OF INCOMPETENCE, AND THEN REMAINS THERE. YOU WILL REMEMBER THAT YOU FORGOT TO TAKE OUT THE TRASH WHEN THE GARBAGE TRUCK IS TWO DOORS AWAY. THE RACE IS NOT ALWAYS TO THE SWIFT NOR THE BATTLE TO THE STRONG, BUT THAT'S THE WAY TO BET. THERE'S NEVER TIME TO DO IT RIGHT, BUT THERE'S ALWAYS TIME TO DO IT OVER. WHEN IN DOUBT, MUMBLE. WHEN IN TROUBLE, DELEGATE. ANYTHING GOOD IN LIFE IS EITHER ILLEGAL, IMMORAL OR FATTENING. IT IS MORALLY WRONG TO ALLOW SUCKERS TO KEEP THEIR MONEY. A BIRD IN HAND IS SAFER THAN ONE OVERHEAD. MURPHY'S GOLDEN RULE: WHOEVER HAS THE GOLD MAKES THE RULES. NATURE ALWAYS SIDES WITH THE HIDDEN FLAW. THE LIGHT AT THE END OF THE TUNNEL IS THE HEADLAMP OF AN ONCOMING TRAIN. CELIBACY IS NOT HEREDITARY. NEVER SLEEP WITH ANYONE CRAZIER THAN YOURSELF. BEAUTY IS ONLY SKIN DEEP, UGLY GOES TO THE BONE. TO KNOW YOURSELF IS THE ULTIMATE FORM OF AGGRESSION. NEVER PLAY LEAPFROG WITH A UNICORN. A SMITH & WESSON BEATS FOUR ACES. IN CASE OF DOUBT, MAKE IT SOUND CONVINCING. IF EVERYTHING SEEMS TO BE GOING WELL, YOU OBVIOUSLY DON'T KNOW WHAT THE HELL IS GOING ON. IF MORE THAN ONE PERSON IS RESPONSIBLE FOR A MISCALCULATION, NO ONE WILL BE AT FAULT. NEVER ARGUE WITH A FOOL, PEOPLE MIGHT NOT KNOW THE DIFFERENCE.
mozgalice.37 mkiric,
"Ne može se živeti u društvu i biti slobodan." Ko je ovo rekao?
mozgalice.39 balinda,
>> "Ne može se živeti u društvu i biti slobodan." >> >> Ko je ovo rekao? Rekao je Mkiric. :) Ako na kraju tvoje rečenice dodamo još i: ".... od društva", onda autorstvo pripada meni manje dragoj individui. V.I. Lenjinu. :>>>
mozgalice.40 ovucic,
*>autorstvo pripada meni manje dragoj individui. V.I. Lenjinu. >:>>> A zašto ga ne voliš? Nešto je skrivio tebi lično?
mozgalice.41 ndragan,
/ Tako se tvrdnja: "Izuzetak potvrđuje pravilo", svojom glupošću / suprostavlja istini: "Izuzetak dovodi pravilo pod sumnju." tako je i glasila u originalu, ali se kroz istoriju sačuvao prevod sa greškom. kao i onaj krnji prevod: "u zdravom telu zdrav duh se najbolje oseća", ali ako se ostave samo prve četiri reči, zvuči više vojnički, a i smisao je skroz obrnut. nekom je odgovaralo da se original zaboravi. Bue_ NDragan
mozgalice.42 balinda,
>>>> autorstvo pripada meni manje dragoj individui. V.I. Lenjinu. >> >> >> A zašto ga ne voliš? Nešto je skrivio tebi lično? Toliko logičkih pogreški u samo dve rečenice. :( To samo po sebi ne bi bio poseban razlog da ti repliciram, koliko me na to tera naslov ove teme. Prvo, ne vidim da igde stoji da ja ne volim V.I. Lenjina? Cela moja rečenica, čiji si deo (!) citirao, samo poredi stepen moje naklonosti između Mkirica i Lenjina. Piše "da mi je Lenjin manje draga individua od Mkirica." To čak i nije nekakva izjava koja je iznenađujuća. Mkirica poznajem i lično pa ga mogu čak oceniti i ličnim prijateljem. (?) Bilo bi čak vrlo nelogično da mi je Lenjin draži. ;) No, čak i da ga ne volim, ni blizu ne bi bilo da ga mrzim, jer jedino tako mogu da shvatim da je drugo tvoje pitanje: "Nešto je skrivio tebi lično?" Dakle, ako mi je skrivio nešto lično, legitimno je da ga mrzim pa se traži od mene da kažem šta. To je smisao? Razumem da je za mržnju potreban razlog, a za "ne voljenje" najčešće nije potreban nekakav racionalan razlog. Savim je legitimno nekoga "ne voleti" i bez posebnog razloga. (Na stranu što je tvoj zaključak iz prve rečenice površan i bez logičke ispravnosti.) Ovo je bila jedna "odbrana" od dve, bar po meni, površne rečenice. Druga bi mogla biti sasvim drugačija. Sve što si rekao, nije izvedeno logički ispravno i reč je o nagađanju ali, igre radi, odgovoriti se može i potvrdno kao da je tačno. Dakle, V.I. Lenjin je značajno doprineo da čitavo čovečanstvo decenijama ide stranputicom i da svi mi, pa tu i ja, budem u nemerljivo lošijem ljudskom položaju u kome bih (možda da, a možda ne?) bez njega bio. Dakle, učinio je i meni lično sasvim dovoljno da ga ne volim. Tu nije važno da li je njegov uticaj objektivno pozitivan ili negativan? Važno je samo da je njegov doprinos značajan a da ga (recimo *ja*) ocenjujem negativnim. Dakle, sasvim dovoljno da ga čovek ne voli, mada bi moglo biti dovoljno i to što je bio ćelav. :))) P.S. Bez ikakvog zaključka i naravoučenija.
mozgalice.43 balinda,
>>>> Tako se tvrdnja: "Izuzetak potvrđuje pravilo", svojom glupošću >>>> suprostavlja istini: "Izuzetak dovodi pravilo pod sumnju." >> >> tako je i glasila u originalu, ali se kroz istoriju sačuvao >> prevod sa greškom. kao i onaj krnji prevod: "u zdravom telu >> zdrav duh se najbolje oseća", ali ako se ostave samo prve >> četiri reči, zvuči više vojnički, a i smisao je skroz obrnut. │>> nekom je odgovaralo da se original zaboravi. To sam i ja prvo pomislio, ali izgleda da ipak nije to slučaj. (?) Original glasi: ** Exceptio firmat regulam. "Firmat" u svim svojim značenjima (pogledao sam u latinski rečnik ;)) glasi upravo: "potvrditi", "utvrditi" i sl. Ovog puta, izgleda da nije po sredi inercija mase.
mozgalice.44 ovucic,
Ne znam kako nalaziš toliko vremena da pišeš i to inspirisan tako malim i nevažnim stvarima. Napravio sam poredjenje sa MKirićem, pa mi se učinilo da ti nije drag ;) Da me ne mrzi, sad bi' ti napisao 10 ekrana :)
mozgalice.45 balinda,
>> Ne znam kako nalaziš toliko vremena da pišeš i to inspirisan >> tako malim i nevažnim stvarima. Napravio sam poredjenje sa >> MKirićem, pa mi se učinilo da ti nije drag ;) >> Da me ne mrzi, sad bi' ti napisao 10 ekrana :) Već sam napomenuo zašto sam reagovao: "Odbrana" naslova teme ;)) jer, makar u ovoj konferenciji, imam i nešto pojačanu dužnost da pratim kako se diskusija može "ugroziti". :)))
mozgalice.46 djelovic,
Ma momci, cim je nesto *izuzetak*, onda mora da postoji pravilo na koje je to izuzetak. Ili ti: Cim nesto nazoves izuzetkom, mora da postoji pravilo na koje je to izuzetak. Ovo je manje poslovica a vise igra reci. Sto se kacite oko nevaznih stvari?
mozgalice.47 mkiric,
>> Ako na kraju tvoje rečenice dodamo još i: ".... od društva", onda >> autorstvo pripada meni manje dragoj individui. V.I. Lenjinu. :>>> Da, autorstvo pripada meni ni najmanje dragoj individui koju si spomenuo. Na žalost, u ovoj knjižici koju ja imam je citirano upravo onako kako sam naveo. No, dobro, da probam još jednom. Isto pitanje novi citat: "Nema srećne zajednice bez srećnih pojedinaca."
mozgalice.48 mkiric,
>> Original glasi: >> >> ** Exceptio firmat regulam. Meni se čini da bi trebalo: Exceptio regulam firmat. Glagol na kraju rečenice mi je nekako više u duhu latinskog jezika ;))
mozgalice.49 balinda,
>> Ma momci, cim je nesto *izuzetak*, onda mora da >> postoji pravilo na koje je to izuzetak. Ili ti: >> Cim nesto nazoves izuzetkom, mora da postoji pravilo >> na koje je to izuzetak. Jovo_nanovo. :))) Pa, o tome sve vreme razgovaramo. Neko je lepo ukazao na razliku: Izuzetak ne potvrđuje već omogućuje pravilo. U logičkom smislu može ga samo dovoditi pod sumnju. (?) >> Ovo je manje poslovica a vise igra reci. Sto se kacite >> oko nevaznih stvari? Ali se, u svakodnevnom životu, koristi kao postulat van svake sumnje. Najčešće kao poslednja odbrana nakon što su nam uspeli izbiti sve ostale argumente za neko naše pravilo. Vreme je bilo da takav "argument" rasklimamo.
mozgalice.50 djelovic,
> Ali se, u svakodnevnom životu, koristi kao postulat van > svake sumnje. Najčešće kao poslednja odbrana nakon što su > nam uspeli izbiti Ma daj! To kao "argument" može da koristi samo osoba sa IQ < 70, a uostalom, ti si valjda već shvatio da takve ljude ne možeš da ubediš ma koliko argumenata imao. I dal ti pobiješ "izuzetak..." ili ne, to je sve jedno, oni će i dalje ostati zatvoreni za sve što ti kažeš. Sad se setih da je i Niče imao nešto da kaže na tu temu, nešto kao: "Ostati zatvoren za i najjače argumene posle već donete odluke uzima se za čvrstu volju. Neretko, kao znak gluposti." (Ovo je po sećanju, pa još sa Nemačkog. Ne ljutite se.) > ukazao na razliku: Izuzetak ne potvrđuje već omogućuje pravilo. > U logičkom smislu može ga samo dovoditi pod sumnju. (?) <zbun!> Moram da kažem da ne shvatam. Ja to gledam ovako: Pravilo: U FORUMU se pišu gluposti. Događaj: Neko je u FORUM-u napisao nešto inteligentno. Rezultat: Pošto se "događaj" desio jednom, on nije dovoljan da obori "Pravilo (s velikim P)". Prema tome mi ga obeležavamo kao "izuzetak". E sada, obeleživši "događaj" kao "izuzetak", mi potvrđujemo postojanje pravila, jer svaki izuzetak mora da ima pravilo u odnosu na koje je napravljen. P.S. Još uvek mislim da je ovo čisto mala igra reči. Ako ju je neko ozbiljno shvatio, treba da stavi prst na čelo... Ako je koristi za dokaze, onda je prst malo, potreban je bar .44.
mozgalice.51 balinda,
>> Meni se čini da bi trebalo: Exceptio regulam firmat. Glagol >> na kraju rečenice mi je nekako više u duhu latinskog jezika ;)) Što jest' jest', ali ja u jednoj deeeebeloj knjižurini (da je ne navodim jer je hrvatska ;>>> ) pronađoh upravo onako kako sam citirao - glagol u sredini. :)
mozgalice.52 balinda,
>> P.S. Još uvek mislim da je ovo čisto mala igra reči. Ako ju je >> neko ozbiljno shvatio, treba da stavi prst na čelo... Ako je >> koristi za dokaze, onda je prst malo, potreban je bar .44. Hm, u redu. Međutim, meni se ni kao igra reči nešto posebno ne dopada. Nije mi jasno šta se time izvorno uopšte htelo reći? Gotovo je moguće za svaki pojam koji se želi "obraditi" dovesti sve do apsurda. Npr. "Smrt je život.", "Crno je belo", itd. Svaki od takvih sudova ima neku svoju vrednost ako nikakvu drugačiju onda kao igra reči. Svugde bi se moglo naći i nekakvo značenje koje ima smisla. Zato mi se ovde čini da se ipak želelo reći i nešto više, (?) a to "više", bar po meni, ispade manje.
mozgalice.53 cdragan,
Pa da čujemo šta kaže čuveni Marfi na temu izuzetka i pravila: PRVI ZAKON O NAUžNOM PROGRESU Napredak nauke se može meriti na osnovu broja izuzetaka od prethodno važećih zakona. Posledice: 1. Izuzetaka je uvek više od pravila. 2. Postoje uvek izuzeci od ustanovljenih izuzetaka. 3. Sa vremenom važe se izuzeci, niko se ne seća pravila na koje se oni odnose. pozdrav, _dragan_
mozgalice.54 cdragan,
Kad sam već kod Marfija... CHRISTIE-DAVIESOVA TEOREMA Ako su ti pretpostavke loše a logika perfektna, tada su ti zaključci neminovno pogrešni. Ipak, praveći greške u svojoj logici, imaš u najmanju ruku slučajnu šansu da dobiješ korektan zaključak. pozdrav, _dragan_ P.S. Ovo je iz Marfijevog zakona - knjiga 3
mozgalice.55 djelovic,
> Gotovo je moguće za svaki pojam koji se želi "obraditi" > dovesti sve do apsurda. Pa da. To ti je kao prica da te ne moze pogoditi metak, jer prvo mora da predje pola puta, pa onda jos pola, ... itd. Zapravo, ja sve te "narodne izreke" gledam kao modele koje mozes da primenis u pojedinim situacijama. Mozda ce ti biti lakse da ovo vizalizujes ako se setis tipicnih fora iz karate filmova: Glavni junak pita svoga ucitelja sta da radi, a ovaj mu isprica neku pricu o samuraju iz 13. veka, u kojoj ovaj spozna svoju situaciju, uradi tako i spase devojku i pobije zlocince. A mozes i da primenis i Autostoperski pristup: Ljudi su pamtili (, prenosili) ove poslovice zato sto su im zanimljivo zvucale, nikakvu dubinu u njima nisu videli. Zato se recimo cesto desi da dve poslovice govore dve suprotne stvari. P.S. Poruka je malo konfuzno napisana, dao bog da uspes da je procitas do kraja. Onaj Autostoperski princip je takodje poznat kao princip Vodica kroz Galaksiju, Marfijev princip, ili Princip o bezumlju.
mozgalice.56 darone,
>> Pravilo: U FORUMU se pišu gluposti. >> Događaj: Neko je u FORUM-u napisao nešto >> inteligentno. Mislim da su ove dve rečenice u TOTALNOJ suprotnosti (ako su istinite, naravno). žini mi se da bi ispravnije bilo ovo: Pravilo: U FORUMU se uglavnom pišu gluposti. Time je obezbeđeno da se u forumu napiše i ponešto drugo osim gluposti. darone
mozgalice.57 darone,
Ja znam da ne znam. Prema tome, znam više nego što znaju oni što ne znaju da ne znaju. darone
mozgalice.58 balinda,
Knjigu istine nauka sriče a umetnost prelistava.
mozgalice.59 djelovic,
> Time je obezbeđeno da se u forumu napiše i ponešto > drugo osim gluposti. Da, ali onda nema izuzetka. Poruka je bila dobra onakva kakva je. *Mislim* da shvatam oko cega si se zakacio, ali ovde se radi o nejasnoci jezika, a ne o cvrstim matematickim pravilima.
mozgalice.60 ndragan,
/ P.S. jesam li sad pogrešio :)) jel to bulgakov ili sam nešto zaboravio? Bue_ NDragan
mozgalice.61 ndragan,
/ A zašto ga ne voliš? Nešto je skrivio tebi lično? pre desetak godina: učiti, učiti, učiti, rekao je lenjin... mamu li mu njegovu, da je bar rekao staljin, pa da sad ne važi
mozgalice.62 ndragan,
/ Svugde bi se moglo naći i nekakvo značenje koje ima smisla. naprimer, zeniks bi našao smisao u bilo kakvom nizu znakova.
mozgalice.63 ndragan,
/** Exceptio firmat regulam. prelistao sam raspravu do kraja - nigde nisam našao da se spominje tvorac izreke. nešto nisam siguran da je original na latinskom. što jes jes, rimljani su više držali do zakona i pravila nego grci, ali moguće je da je izreka ipak starija od rimljana, čime se vraćamo na istu stvar kao i sa 'u zdravom telu...' da nije opet greška u prevodu. glagol 'firmare' bi trebalo da znači 'utvrđuje, ojačava' (šta li je sve značio neki prvobitno grčki ili asirski glagol), pa bi se moglo shvatiti da 'izuzetak ojačava pravilo', tako što se jačina važenja kali na prividnim izuzecima. ne pada mi na pamet drugi primer osim 'sve je X osim Y, a i Y je X kad je uz vetar'. na izuzetku pravilo ili pada, ili uspeva da ga objasni i opstane kao pravilo, čime biva ojačano (dokazali smo da važi za veći broj slučajeva nego pre). bukvalno shvatanje da 'izuzetak potvrđuje (odobrava?) pravilo' je za mozgove na principu bukve. tih grešaka u prevodu koje opstaju do danas ima ko pleve. reč 'zenit' potiče od arapske reči 'zemt', ali je iznad m bila mrljica, a prepisivač nije primetio... ono o kamili i iglenoj ušici je zez sličnog tipa, jer se u arapskom ili persijskom ta ušica igle i jedna od kapija na Damasku, gde su natovarene kamile zaista jedva prolazile, razlikuje za samo jedno slovo. Bue_ NDragan
mozgalice.64 bandit,
>> / A zasto ga ne volis? Nesto je skrivio tebi licno? Kako covece nije skrivio? Pa skrivio je celom covecanstvu! Pa zar nije on izveo prvu najvecu podvalu na svetu? Pa gde je drug Misko isao da se uci za belosvetskog lopova? >> uciti, uciti, uciti, rekao je lenjin... mamu li mu njegovu, da je bar >> rekao staljin, pa da sad ne vazi Ma da je samo citirao marksa pa jos i da prodje, ali to mu nije bilo dosta, morao je da isproba u praksi kako je lepa teorija... Johnny
mozgalice.65 drpr,
-> Ja znam da ne znam. Prema tome, znam više nego što -> znaju oni što ne znaju da ne znaju. -> nije loše čak je i dobro 4+ drpr Ako ti se više sviđa 8.5
mozgalice.66 darone,
>> Da, ali onda nema izuzetka. Izuzetaka od čega? >> Poruka je bila dobra onakva kakva je. *Mislim* >> da shvatam oko cega si se zakacio, ali ovde se >> radi o nejasnoci jezika, a ne o cvrstim >> matematickim pravilima. Sa ovim se u potpunosti slažem. darone
mozgalice.67 mkiric,
Da budem u trendu današnje diskusije: - Sve dok se može treba se smejati - nikad se ne zna kad će nam presesti. (Kesel) - Što je čovek ozbiljniji, to srdačnije može da se smeje. (Šopenhauer)
mozgalice.68 balinda,
Srećni imaju loše pamćenje, mudri bi voleli da zaborave, nesrećni u tome ne uspevaju, a samo još budale sve pamte.
mozgalice.69 mkiric,
žovek se rađa bez zuba, kose i iluzija; isto tako i umire. (Dima)
mozgalice.70 princess,
nije tacno!
mozgalice.71 ovucic,
Tacno.
mozgalice.72 balinda,
To što ja u ovoj temi pišem svoje mozgalice treba shvatiti samo kao moj egzebicionizam. :) Ne samo da su dobrodošli i *pravi* aforizmi i izreke, nego ih i prizivam. U tom smislu evo vam jedan mali i *sasvim* slučajan izbor: Opraštaj uvek drugome, ali sebi nikada. (Seneka, 4-65 pre. n.e.) Sudbina vodi one koji hoće, a vuče one koji neće. (Seneka, 4-65 pre. n.e.) Ko hoće da utopi svoga psa optuži ga da je besan. (Jean Baptiste Poquelin MoliŐre, 1622-1673) čelite li da se dobro misli o vama? Nemojte sami o sebi dobro govoriti. (Blaise Pascal, 1623-1662) Ko najsporije obećava, uvek najvernije ispunjava svoje obećanje. (Jean Jacques Rousseau, 1712-1778) Ko želi da se njegovom sudu poveruje, neka ga izrekne hladno i bez strasti. (Arthur Shopenhauer, 1788-1860) Smrti se najmanje boje oni čiji život ima najveću vrednost. (Immanuel Kant, 1724-1804) Sve dok imamo zatvore malo je važno ko od nas boravi u ćelijama. (George Bernard Show, 1856-1950)
mozgalice.73 ovucic,
*>To što ja u ovoj temi pišem svoje mozgalice treba shvatiti samo *>kao moj egzibicionizam. :) Sram te bilo, perverzni tipu! ;>>> *>Ne samo da su dobrodošli i *pravi* aforizmi *>i izreke, nego ih i prizivam. U tom smislu evo vam jedan mali i *>*sasvim* slučajan izbor: Samo malo... Ako su neki aforizmi za tebe "Pravi", onda ima i onih "Lažnih" (?) Interesovalo bi me koji su to aforizmi koji nisu pravi? *> Ko želi da se njegovom sudu poveruje, neka ga *> izrekne hladno i bez strasti. *> (Arthur Shopenhauer, 1788-1860) *Apsolutno* tačno ;>> Malo doprinosa i od mene: << Poltron je dvonoga životinja s dušom pacova, vodom u glavi umesto mozga i kičmom od lepila i želatina. Tamo gde drugi ljudi nose srce, on ima tumor iskvarenih principa. Jack London Promisli jednom pre nego što daješ, dva puta pre nego što primaš, hiljadu puta pre nego što zahtevaš. Servantes Gde ima mnogo svetlosti, tu su i senke duboke. Didro Oni koji žele nešto da nauče, nikada nisu besposleni. Mirabo Iskustvo je takva provalija u koju čovek i pored svih upozorenja neminovno pada. Bodler Jaki duhovi odbijaju od sebe strasti, baš kao što moreplovci izbegavaju grebene. Karl von Clausewitz (1780-1831) Pruski general, vojni pisac i teoretičar rata. Tvorac novog pogleda na teoriju oružanog sukoba. Od onoga što mi, književnici pišemo, pola je škodljivo, a pola beskorisno. Hemingvej Rečnik je knjiga u kojoj je, azbučnim redom, izloženo ljudsko neznanje. Alfons Ale, francuski humanista (ah, humanista...) ... nema ništa gluplje i jalovije no kad neko hoće da postane intelektualac na osnovu nekoliko pročitanih knjiga koje nije ni razumeo. Dobrica Ćosić Nije filozof onaj koji ima nekakvu filozofiju u glavi, ako je nema i u srcu. Barbis Inflacija vam je kao i trudnoća: kad počne (a MALO joj treba da počne), niko je više ne može zadržati. :)))) Buhvald Rad krepi mladost, veseli starost, krasi sreću, a nesreći pruža utehu. Ciceron !> Ljudi se hiljadu puta više trude da steknu bogatstvo nego duhovno obrazovanje, mada je sasvim sigurno da našu sreću stvara ono što jesmo, a ne ono što imamo. Šopenhauer Ne dozvoli nikome da zaviri u tvoju kesu i u tvoju dušu! Bokačo Ko želi slatko, treba da podnese i gorko. Lao Ce Ko služi dobro svojoj zemlji, ne poziva se na pretke. Igo Neka ljudi svih staleža, imali uspeha ili ne, trijumfovali ili ne, vrše samo svoju dužnost i neka tim budu zadovoljni. Platon Ko vidi nebo u vodi, taj vidi i ribe na drvetu :)))) Lao Ce Bikini vam je kostim za kupanje koji nigde ne počinje, niti se bilo gde završava. Gvareski Mladost je srećno doba u kome čovek počinje da veruje u sebe, a još nije prestao da veruje drugima... Kazancakis žz s
mozgalice.74 mkiric,
Bolje je ćutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju. (Linkoln) Reci mi šta čitaš, pa ću ti reći ko si, to je istina, ali ću te bolje upoznati ako mi kažeš šta ponovo čitaš. (Morijak) Ima mnogo ljudi koji čitaju samo zato da ne bi morali misliti. (Lihtenberg) Onaj ko želi da čini dobro, zakucaće na vrata. (Tagore)
mozgalice.75 bandit,
>> Tacno. Nije tacno!
mozgalice.76 bandit,
>> To sto ja u ovoj temi pisem svoje mozgalice treba shvatiti samo >> kao moj egzebicionizam. :) Ne samo da su dobrodosli i *pravi* aforizmi >> i izreke, nego ih i prizivam. U tom smislu evo vam jedan mali i >>* sasvim* slucajan izbor: Vrati se svojim mozgalicama! One su daleko bolji izbor.... Lako je drugoga citirati, treba biti kreativan.... Johnny
mozgalice.77 balinda,
>> Vrati se svojim mozgalicama! One su daleko bolji izbor.... >> >> Lako je drugoga citirati, treba biti kreativan.... Opaaa, veliko HVALA! No, sam si tražio. Nemoj posle da se žališ. ;) ** Svi mi sagorevamo s tim što najjeftiniji tinjaju i dime ** se, a oni ređi gore otvorenim plamenom. Zato se i ne ** treba čuditi što najbolji među nama najkraće traju.
mozgalice.78 balinda,
>> Samo malo... Ako su neki aforizmi za tebe "Pravi", onda ima >> i onih "Lažnih" (?) Interesovalo bi me koji su to aforizmi >> koji nisu pravi? Između ostalih, na primer, oni koje ja napišem on-line samo da bih tebe nervirao. :)))
mozgalice.79 ssokorac,
Mala žena - moraš spustiti pogled, velika žena - moraš dići pogled. (Persijska poslovica) Preći ulicu. (Grčka izreka)
mozgalice.80 ovucic,
*>Nije tacno! Tačno je.
mozgalice.81 ovucic,
>> Samo malo... Ako su neki aforizmi za tebe "Pravi", onda ima >> i onih "Lažnih" (?) Interesovalo bi me koji su to aforizmi >> koji nisu pravi? *>Između ostalih, na primer, oni koje ja napišem on-line samo da bih *>tebe nervirao. :))) Ah, tako... :)) Pa, imam i ja aforizama u svom arsenalu, ali ih skoro nikada ne ispisujem ;)) (Već ih zaboravim :))))))))))) - pa izmislim po potrebi :))))))))))))) ). Evo, baš mi pada na pamet jedan koji je do te mere šovinistički da je kao stvoren da isproba tvoju "Demokratičnost" (ili strpljenje uprave (?) - ali i aforizmima (valjda) nema ništa u ugovoru...) Dakle... *** čeni od seksa pada vrednost, a muškarcu raste. *** Zato seks možemo definisati kao primopredaju vrednosti. A sad, jedna narodna: << Ko čeka, taj i dočeka!>> :))))
mozgalice.82 balinda,
>> Evo, baš mi pada na pamet jedan koji je do te mere >> šovinistički da je kao stvoren da isproba tvoju >> "Demokratičnost" (ili strpljenje uprave (?) - ali >> i aforizmima (valjda) nema ništa u ugovoru...) Dakle... >> >> čeni od seksa pada vrednost, a muškarcu raste. >> Zato seks možemo definisati kao primopredaju vrednosti. Za "strpljenje uprave" ne znam, ali za moju "demokratičnost" je to luk i voda. :) Evo i mog "šovinističkog" (ako se uopšte može tako reći?) doprinosa: ** Pol muškarca ograničava a ženu definiše. P.S. Naravno, dobro došla su i suprotna (da kažem "ženska") viđenja.
mozgalice.83 balinda,
Pravda ne priliči ženi baš onako kako dobrota ne priliči muškarcu. Zato ona mnogo lakše podnosi i čini nepravdu. Pravda je izmišljotina muškaraca od koje žene najmanje boluju i tu treba tražiti suštinu ženske savršenosti. Dobrota žene i pravednost muškarca, dva su oslonca civilizacije. Treći je ljubav.
mozgalice.84 ovucic,
*** čivot je jedina bolest od koje nema leka. *** Uvek se završi smrću. *** žak i kad bi ljudi otkrili tajnu besmrtnosti, *** to bi samo ubrzalo smrt, jer bi se zbog ove *** "Privilegije" svi medjusobno poubijali.
mozgalice.85 ovucic,
*** Ne čujem dobro! Ali, imam šta da kažem...
mozgalice.86 ovucic,
<< Eto čudne stvari... Malo ko je zadovoljan svojim stanjem, a pameću - svako. >> Dositej
mozgalice.87 ovucic,
*** Informacija ruši neznanje, a stvara sumnju. *** Ideja ruši sumnju, a stvara neznanje.
mozgalice.88 ovucic,
*>Pravda je izmišljotina muškaraca od koje Kao prvo, pravda *uopšte* nije izmišljotina. Tačno je da je i ona relativna, ali se uvek gleda u odnosu na većinu, te tako i postoji, kao i sve ostalo u svemiru. Možeš sa istim pravom reći da je sve oko tebe izmišljotina jer je relativno, ali tu nema logike. Naravno, možeš ti graditi svoju logiku, ali je to paradoks za sebe, pošto si i sam materijalan i podležeš istim fizičkim zakonima, kao i sve ostalo u svemiru. I ne pravim ovde podelu na psihičko i fizičko kod čoveka, jer je sve, u suštini, jednoznačnog karaktera. Dokaz: nema psihičkog bez fizičkog, a fizičkog bez psihičkog - ima. *>žene najmanje boluju i tu treba tražiti *>suštinu ženske savršenosti. Ko je tebe, siroti čoveče, ubedio da su žene "Savršene"? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) To toliko deluje glupo, da je čak i smešno. Ili, možda, pokušavaš da se iskupiš za šovinizam ispoljen u "Aforizmu"? *>Dobrota žene i pravednost muškarca, *>dva su oslonca civilizacije. Treći je ljubav. Aha, dakle na tome se temelji tvoja konferencija... Pa da vidimo... Dobrota žene? Koje žene? Pravednost muškarca... Pa dobro, to ćemo još videti - koliko si pravedan... Ljubav? E, to ti verujem.
mozgalice.89 princess,
Ovucicu jos si ti klinac.......... nobody's perfect....
mozgalice.90 ovucic,
Prava šteta što mi nije dozvoljeno da te zezam :( Inače, vrlo je nefer što to koristiš.
mozgalice.91 balinda,
>> Ljubav? E, to ti verujem. Bez uvrede, tamo gde mi ti veruješ mozgalica je "najtanja". :)))
mozgalice.92 balinda,
Nauke su biseri na vratu civilizacije. Filozofija je nit koja ih spaja u ogrlicu.
mozgalice.93 ovucic,
Uvrede? Taman posla... Mozgalica je takna utoliko što ti opet indirektno impliciraš da apsolutna istina postoji. A ta tvoja istina je tanka čak i kao relativna. Ja sam, kao što ti je poznato, govorio o konferenciji "Civilizacija", a kad sam govorio o ljubavi, mislio sam na ljubav sa kojom si se prihvatio poverenih ti dužnosti. Ok?
mozgalice.94 ovucic,
*> Nauke su biseri na vratu civilizacije. *> Filozofija je nit koja ih spaja u ogrlicu. ... a prirodne nauke su zlatnici u džepu civilizacije. Matematika je buđelar koji ih drži na okupu i pazi da se ne izgube. Filozofija i nauke koje ona spaja čine lepotu čovečanstva. Ona se odmah vidi i dostupna je svakome ko ume da je ceni. Matematika i nauke koje ona drži čine vrednost čovečanstva. Ona se još jasnije vidi, ali je dostupna samo onima koji je razumeju. Nije dovoljno umeti uživati u lepom. To lepo treba i stvoriti.
mozgalice.95 drpr,
Ja mislim da nisu loše sve mozgalice koje su poslate ali bih vole više da čitam samo lične mozgalice sezamovaca a ne nekih poznatih pisaca filozofa itd. drpr PS Ovo je moje lično mišljenje!!!
mozgalice.96 balinda,
>> Ja mislim da nisu loše sve mozgalice koje su poslate ali bih >> vole više da čitam samo lične mozgalice sezamovaca a ne nekih >> poznatih pisaca filozofa itd. Trenutno je usvojen prećutni dogovor da se svoje mozgalice ne potpisuju a mozgalice Velikih citiraju sa navođenjem autora. Na taj način želja nam je da zadovoljimo i one druge "civilizovane sezamovce" :) kojima su bliži aforizmi koji imaju "pedigre". ;)
mozgalice.97 princess,
Ma ..dozvoljeno ti je...uopste mi nije jasno ko ti je zabranio da me zezas?! O;>>>>> Da nije S.?! ........
mozgalice.98 balinda,
>> Kao prvo, pravda *uopšte* nije izmišljotina. Smeš li da staviš "ruku u vatru" da je tako? >> Ko je tebe, siroti čoveče, ubedio da su žene "Savršene"? >> :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) >> To toliko deluje glupo, da je čak i smešno. Ili, možda, >> pokušavaš da se iskupiš za šovinizam ispoljen u "Aforizmu"? Ubedile su me žene. ;) (Kaz'će ti se samo.) :) Gledati kroz "polne naočare", ipak više priliči ženama. Zato pozor: Ako se o savršenosti kod ljudi uopšte može govoriti, (???) ona se nalazi na različitim mestima. Mnogo je lepše (i primerenije!) kada žena neozbiljno shvata muškarca, nego kada muškarac neozbiljno shvata ženu. Kako god postavili stvari, jedina ozbiljna stvar na ovom svetu je žena, a tako joj neozbiljno pristupamo.
mozgalice.99 ovucic,
*>Ma ..dozvoljeno ti je...uopste mi nije jasno ko ti je zabranio da me zezas?! *>O;>>>>> ;<<<< *>Da nije S.?! ........ Pazi, još joj, kao, nije jasno ko mi je zabranio, a zna... Ovo je nepravedno... :(((((
mozgalice.100 bandit,
>> Kao prvo, pravda *uopste* nije izmisljotina. Tacno je da je i ona >> relativna, ali se uvek gleda u odnosu na vecinu, te tako i postoji, Ako se nesto gleda u odnosu na vecinu onda nije pravda! A da je relativna jeste... To smo vec jednom pretresali... >> oko tebe izmisljotina jer je relativno, ali tu nema logike. Naravno, >> mozes ti graditi svoju logiku, ali je to paradoks za sebe, posto si >> i sam materijalan i podlezes istim fizickim zakonima, kao i sve Zasto je paradoks graditi sopstvenu logiku? Zar svi trebamo da usvojimo jednu logiku i tako izgubimo mogucnost kreativnog misljenja? >> Ko je tebe, siroti covece, ubedio da su zene "Savrsene"? C.c.c.... Balinda? Zene savrsene? Slazem se da je ovo toliko tuzno da mora da bude smesno.... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) >>*> Dobrota zene i pravednost muskarca, >>*> dva su oslonca civilizacije. Treci je ljubav. Takva civilizacija bi odavno propala, bolje je reci da se temelji na podlosti zene, snazi muskarca a treci je KAPITAL ili ti novac... Johnny Sto se mene tice civilizacija se tamelji na Moci i Bogatstvu, gde nije bilo moci i bogatstva nije bilo ni civilizacije..
mozgalice.101 bandit,
>> Ovucicu jos si ti klinac.......... >> nobody's perfect.... A, evo i dezurnog filozofa, nasa draga klinceza... oops pogresio sam prinzceza.... fali nam jos samo i zabac,,, ovaj... princ.. ;>>>>>>>>>>>>>>>>> Johnny
mozgalice.102 bandit,
>>*** Cak i kad bi ljudi otkrili tajnu besmrtnosti, >>*** to bi samo ubrzalo smrt, jer bi se zbog ove >>*** "Privilegije" svi medjusobno poubijali. Ali zato smo mi biohemicari tu... Jos ces videti ko ce biti besmrtan!!!! Johnny
mozgalice.103 bandit,
>> Prava steta sto mi nije dozvoljeno da te zezam :( >> Inace, vrlo je nefer sto to koristis. More udri Ovucicu! Johnny
mozgalice.104 bandit,
>> muskarca, nego kada muskarac neozbiljno shvata zenu. Kako god postavili >> stvari, jedina ozbiljna stvar na ovom svetu je zena, a tako joj >> neozbiljno pristupamo. ` Problem se javlja u nedostatku samokontrole. Covek koji moze da se kontrolise u svakoj situaciji i da ne podlegene svojim osecanjima, vec da se samo upravlja zdravim razumom, ima sansu da prezivi. Zene su savrsene samo za one slabice koji bez njih ne mogu, za njih zena mora da bude "ozbiljna" stvar. A za ostale koji u zivotu imaju i ozbiljnijh stvari, zena je pojava koja ima prolazni karakter, a ponekad i trajniji (manje ili vise). Jedina OZBILJNA stvar na ovom svetu je LOVA! Ko ima LOVU on ima SVE!!!! Johnny
mozgalice.105 bandit,
>> ... a prirodne nauke su zlatnici u dzepu civilizacije. >> Matematika je budelar koji ih drzi na okupu i pazi da >> se ne izgube. Hemicar: Sve je to hemija i kasicica biologije MAtematicar: Sve je to matematika i kasicica fizike Biolog: Sve je to biologija i kasicica hemije... ili Ako smrdi onda je Hemija Ako je zeleno i mrda se onda je Biologija Ako ne radi onda je Fizika Ako je neshvatljivo i komplikovano onda je Matematika ili Filozofija (klasifikacija nauka po Marfiju) Johnny
mozgalice.106 balinda,
>> C.c.c.... Balinda? Zene savrsene? Slazem se da je ovo toliko >> tuzno da mora da bude smesno.... >> :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Dobro de, nemoj još da se zagrcneš. ;) Poslednji model žene :> znatno je usavršen da bi sasvim jednostavni primerci muškaraca tu promenu mogli zapaziti. ;) Naravno, ne treba zaboraviti da im se retko pruža čak i prilika da to shvate. S druge strane, a u istoj argumentaciji, možda je prosečna različitost između muškog i ženskog roda ostala ista, ali se zato raširila individualna lepeza u okviru svakog pola. Dakle, kako ja volim da kažem, razlike unutar klase postale su znatno veće nego razlike između klasa. Zato te uveravam da ima toliko žena danas na svetu koje su, recimo, inteligentnije od, recimo, tebe, da jedva da stoji tvoja, eventualna, paušalna ocena o nekakvoj superiornosti. Tačno je da su se razvile i muške individue i ponovo napravile razliku u proseku, ali nije lepo da se kitimo tuđim perijem. ;) Ne radi se samo o inteligenciji. Verovatno bi se zaprepastio koliki broj žena danas tumara svetom koje bi te tako slatko isprebijale. U svakom slučaju znatno više nego što je to bilo slučaj za vreme tvog oca. (Da ne pominjem njegovog oca.) Gotovo je nemoguće zamisliti veliki broj devojčica koje treniraju, trčanje, plivanje itd. i veruj mi da ih ne bi stigao. Tako je u *svakoj* oblasti današnje civilizacije. Ovo bih mogao sada da elaboriram do sutra (znaš da bi mogao!?) :) ali ću, bar za sada, ;) da budem milostiv prema sezamovom hard disku i strpljenju auditorijuma. Zadnji stadijum svake civilizacije daje nekavu malu šansu i ženi da se usavršava. I civilizacija dalekog istoka, antika, zatim rimsko carstvo, sve su one, dostigavši nekakav vrhunac, na kraju pronašle i, recimo, seksualne slobode. Treba zato biti sasvim primitivan pa ne shvatiti da je svojevremena seksualna revolucija 60.-ih godina nekakva novost. Pre će biti da je reč o bledoj senci "Kamasutre" ili Kaligulinih bahanalija. Neko je rekao da kad žene jednom postanu ravnopravne, odmah će postati superiorne. Nakon toga, obavezno propada civilizacija jer se poremetila ravnoteža. >> Takva civilizacija bi odavno propala, bolje je reci da >> se temelji na podlosti zene, snazi muskarca a treci je >> KAPITAL ili ti novac... Ha, dragi Banditu (BTW, kad ćeš da promeniš pseudonim? Neprijatno mi je da kažem: "dragi banditu".) :) pogledaj na stvar malo iz drugog ugla. Civilizaciju koju si ti prepoznao tako kako jesi (a ja ti odajem na tome priznanje) jeste samo poslednji stadijum civilizacije o kojoj ja govorim. Ova civilizacija kojoj ti neopravdano daješ (?) omaž, samo je degenerativni patrljak jedne druge civilizacije koja se prilično izduvala. Upravo je poremećaj odnosa između polova jedan od razloga za propadanje civilizacije kojoj pripadamo. Nema tu nikakve nove civilizacije. Gubitak centra (ne verujem da se ovo može shvatiti samo na osnovu ove dve reči) jeste uvod u propast civilizacije. (Ako nekoga interesuje mogu objasniti na šta mislim kad kažem: "gubitak centra".) Izgubivši, između ostalog, i svoje samopouzdanje, muškarcima je ostao još samo kapital da kako tako održi okvir civilizacije koja se urušava sama u sebe. "Podlost žene" nema sa tim nikakve veze. U ostalom, ti time kažeš ono isto što i ja, samo sa negativnim predznakom. Ja kažem: "Zato ona mnogo lakše podnosi i čini nepravdu." Razlika je u tome što ja tu prepoznajem savršenost. Dakle, ne radi se o tome da smo različito detektovali stvarnost, već "samo" o tome da je drugačije ocenjujemo.
mozgalice.107 ovucic,
*>>>Kao prvo, pravda *uopšte* nije izmišljotina. Smeš li da staviš "ruku u vatru" da je tako? :)))) Vrlo zanimljiv način da odbraniš svoje tvrdjenje. Medjutim, odgovor sam već implicitno dao u nastavku teksta, koji si "Zaboravio" da citiraš ;)) Smem da stavim "Ruku u vatru" da "Pravda" postoji. Onda bih to dokazao tako što bih ti rekao da ubiješ čoveka na trgu u 12.00, pred milicionerom. Medjutim, nisam rekao da je pravda baš uvek pravedna. U nastavku teksta sam napisao da je i ona relativna, zar ne? *>>> Ko je tebe, siroti čoveče, ubedio da su žene "Savršene"? *>>> :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) *>>> To toliko deluje glupo, da je čak i smešno. Ili, možda, *>>> pokušavaš da se iskupiš za šovinizam ispoljen u "Aforizmu"? *>Ubedile su me žene. ;) Uh, a ja stekao utisak da te je teško ubediti :))))))))))))))))) *>(Kaz'će ti se samo.) :) He - he ;)))))), sve se nešto tresem od straha :))))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Nešto mi se čini da je u pitanju velika nesavršenost kod tebe, a ne savršenost kod žena. Ta tvoja nesavršenost se ogleda u tome što preozbiljnim shvatanjem dozvoliš da te "Prošetaju" kao gumu po auto-putu. Nisu u pitanju samo žene. Uvek je važilo jedno pravilo: "Ko ne ceni sebe, ne cene ga ni drugi.". *>Mnogo je lepše (i primerenije!) kada žena neozbiljno shvata *>muškarca, nego kada muškarac neozbiljno shvata ženu. To pričaš zato što si muškarac... ...i zato što hoćeš da se iskupiš ;)))) *>Kako god postavili stvari, jedina ozbiljna stvar na ovom svetu je žena, *>a tako joj neozbiljno pristupamo. Jedina ozbiljna stvar je nuklearna bomba. I njoj pristupamo sa sasvim dovoljnom dozom ozbiljosti. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) P.S. Boga mi, Balinda, propisno sam se nasmejao :))))))))))))))))))))))
mozgalice.108 ovucic,
*>>> Kao prvo, pravda *uopste* nije izmisljotina. Tacno je da je i ona *>>> relativna, ali se uvek gleda u odnosu na vecinu, te tako i postoji, *>Ako se nesto gleda u odnosu na vecinu onda nije pravda! Jeste, pravda je. Ako kriminalac obije banku sa 3 saučesnika, on je oštetio 10.000 štediša te banke + ljude koji u njoj rade. Dakle, to je dobro delo sa stanovišta 3 čoveka, a zlo sa stanovišta ostalih 10100 (ako ih je, npr. radilo 100 u toj banci). Prema tome, oni će biti eliminisani. Medjutim, da 10.000 kriminalaca obije sef koji je vlasništvo jednog čoveka, onda će pravda biti na strani tih 10.000 kriminalaca :)) Doduše, javlja se jedno pitanje... 3 lopova obiju 1 sef koji je vlasništvo nekog bogataša i budu osudjeni iako je odnos 3:1. To deluje nepravedno. Medjutim, to je samo prividno. Taj bogataš, ako želi da ljudi koji ga orobe budu osudjeni, mora i da potkupi tu i tamo po nekoga... Sada, ako on bude orobljen, neće ti ljudi biti potkupljivani, pa je opet odnos veći od 1. :)))) Medjutim, jasno je da ako ti lopovi potkupe one iste ljude, oni neće biti osudjeni. Tu je težište ;)))) Kao što sam već rekao, pravda nije uvek pravedna, ali se sve mora gledati iz svog refe- rentnog sistema da bi se razumelo. Šta kažeš, kako ti izgleda ova "Primena teorije relativiteta na društvene odnose" ? ;)))))))))))))))))))))))))) *** Bolje je biti srećni pesimista nego nesrećni optimista. *>Zasto je paradoks graditi sopstvenu logiku? Zar svi trebamo da *>usvojimo jednu logiku i tako izgubimo mogucnost kreativnog misljenja? Nisi razumeo. Graditi sopstvenu logiku znači ne voditi se za pravilima razmišljanja koja su opšteprihvaćena, a to znači ne poštovati zakone prirode. I najsmelija odstupanja od opšteprihvaćene logike su ipak jako mala prema ukupnom sistemu razmišljanja. Zamisli kad bi tebi postalo logično da jedeš koru od banane a bacaš svarljivi deo, ili kad bi okrenuo cev pištolja prema sebi pa probao da pucaš na nekoga. To su odstupanja kakva sam ja imao u vidu. A i ova su najblaži primeri te vrste. *>>>*> Dobrota zene i pravednost muskarca, *>>>*> dva su oslonca civilizacije. Treci je ljubav. *>Takva civilizacija bi odavno propala, bolje je reci da se temelji *>na podlosti zene, snazi muskarca a treci je KAPITAL ili ti novac... E, sad, ovoliki šovinizam čak i meni deluje neopravdan. Nisu sve žene podle, daleko od toga. I takva civilizacija bi odavno propala. Ima podlih žena i podlih muškaraca, to je činjenica. Da pokušam da budem nepristrasan i kažem da i žena i muškarac imaju svojih prednosti i mana. Medjutim, dok god bude feministkinja, biće i muškog šovinizma. Treća stvar je da kapital nije isto što i novac, mada novac može biti kapital, pod odredjenim uslovima. Ne bavim se političkom ekonomijom, pa neću ni reč više o ovome. :)
mozgalice.109 ovucic,
*>>>*** Cak i kad bi ljudi otkrili tajnu besmrtnosti, *>>>*** to bi samo ubrzalo smrt, jer bi se zbog ove *>>>*** "Privilegije" svi medjusobno poubijali. *>Ali zato smo mi biohemicari tu... Jos ces videti ko ce biti *>besmrtan!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Džoni, prošlo je vreme alhemije... :))))
mozgalice.110 ovucic,
*>>> Prava steta sto mi nije dozvoljeno da te zezam :( *>>> Inace, vrlo je nefer sto to koristis. *> More udri Ovucicu! Sorry, but I can't. Hmm... Nije baš "I can't", pre će biti "I may not"... :((
mozgalice.111 ovucic,
*>Problem se javlja u nedostatku samokontrole. Covek koji moze da se *>kontrolise u svakoj situaciji i da ne podlegene svojim osecanjima, vec da se *>samo upravlja zdravim razumom, ima sansu da prezivi. Zene su savrsene samo *>za one slabice koji bez njih ne mogu, za njih zena mora da bude "ozbiljna" *>stvar. Takva sposobnost se stiče na dva načina. Nemoralnim ponašanjem ili gorkim iskustvom. Prvi je nepošten i bezbolan, a drugi pošten i bolan. Eh, sad sam rekao ključnu stvar - pravda je bolna. *>A za ostale koji u zivotu imaju i ozbiljnijh stvari, zena je pojava *>koja ima prolazni karakter, a ponekad i trajniji (manje ili vise). Jedina *>OZBILJNA stvar na ovom svetu je LOVA! Ko ima LOVU on ima SVE!!!! Prvi deo je polutačan, a drugi - sasvim netačan. Izvući ću se time što ću reći da je i ono "Sasvim" relativno ;))))
mozgalice.112 ovucic,
Klasifikacija računara: - Ako lepo izgleda a brzo crkne, onda je PC. - Ako ružno izgleda a radi, onda je Atari. (Nisam mogao da izdržim, ne stigoh ni do ORKE) :)))))))))))
mozgalice.113 balinda,
>> E, sad, ovoliki šovinizam čak i meni deluje neopravdan. >> Nisu sve žene podle, daleko od toga. I takva civilizacija >> bi odavno propala. Ima podlih žena i podlih muškaraca, >> to je činjenica. E baš jesu. :))) Šalu na stranu, to što vas dvojica prepoznajete kao "podlost" zapravo je drugačije posmatranje na stvarnost. To je muško-ženska razlika u pogledu na pravednost. Sad kao ima i podlih muškaraca tek da ne bude da su samo žene podle u stilu četnici=ustaše. ;) Reč je, uglavnom, o različitoj vrsti "podlosti". Naravno, čak ni stroga podela na muškarce i žene takođe nije mudra. Ja sam, recimo, skloniji razgovoru o tzv. "muškom (ili ženskom) principu". Dakle, postoje preplitanje ali, zbog veće čitljivosti kažem: "muškarci ovo, a žene ono." Tako gledano, zadaci žene su takvi da ostaje manje mesta za luksuz (koji jeste potreban ali nije neophodan) koji zovemo "pravda". Zato se nama i čini da su žene podlije od muškaraca, a verovatno ženama izgleda obrnuto. (?) Samo žene od iskustva znaju da su muškarci znatno emotivniji i postojaniji u emocijama prema suprotnom polu, nego što to žene ikada mogu biti. Zašto je ovako, takođe postoji racionalno objašnjenje.
mozgalice.114 balinda,
>>>> Kao prvo, pravda *uopšte* nije izmišljotina. >>> Smeš li da staviš "ruku u vatru" da je tako? >> :)))) Vrlo zanimljiv način da odbraniš svoje tvrdjenje. Pa, šta drugo kad kažeš "*uopšte*" i to sa "**"? >> Nešto mi se čini da je u pitanju velika nesavršenost >> kod tebe, a ne savršenost kod žena. Svakako da je moja nesavršenost evidentna. U tome se i ogleda moja "snaga". Uostalom, mnogo mi je draže da se ta nesavršenost stalno pokazuje nego da na nju uopšte i ne pomišljamo. ;))) Recimo, razlikujemo se i u tome što ja oklevam a ti si nekako sigurniji u sebe. Zato i kažeš: >> Ta tvoja nesavršenost se ogleda u tome što preozbiljnim >> shvatanjem dozvoliš da te "Prošetaju" kao gumu po auto-putu. >> Nisu u pitanju samo žene. Uvek je važilo jedno pravilo: >> "Ko ne ceni sebe, ne cene ga ni drugi.". Međutim, sumnjam da me, evo baš ti, ne ceniš. (?) Dakle, sasvim suprotno ovome što sâm tvrdiš. Ja, sasvim svesno, sumnjam u sve i uprkos Ničeu oklevam pa i grešim. Pomirio sam se da Savršenost (sa velikim "S") nikada neću dostići. Osim toga, čini mi se da nisi sasvim dobro shvatio moje pominjanje "savršenosti". (?) Nigde nije pisalo tako jednostavno kako si ti shvatio: "čena je savršena!". I muškarac i žena imaju svoje "savršenosti" (možda je ipak trebalo upotrebiti drugi termin?). Mozgalica je pokušala da ta mesta prepozna. Ništa više!
mozgalice.115 balinda,
>> Onda bih to dokazao tako što bih ti rekao da ubiješ čoveka >> na trgu u 12.00, pred milicionerom. Medjutim, nisam rekao >> da je pravda baš uvek pravedna. U nastavku teksta sam >> napisao da je i ona relativna, zar ne? Ako je pravda relativna, šta je drugo nego izmišljotina? >>>> Ubedile su me žene. ;) >> >> Uh, a ja stekao utisak da te je teško ubediti :))))))) Eh, sve zavisi od "pristupa". ;) >> Jedina ozbiljna stvar je nuklearna bomba. Pa sad, kako se uzme. Nešto mi govori da ti nećeš stradati od A-bombe već upravo od žene. :) čivi bili pa videli. :> Ili da ovo preformulišem: Ako ne budeš stradao od atomske bombe, sasvim ćeš sigurno stradati od neke žene. (U ostalom, pitaj svog oca.) :) To nema veze sa tvojom odlukom, ti si u funkciji a da to i ne znaš. Nezrelost se ogleda u tome da čovek misli da nešto bira. Ljudska volja je vrlo slabašan klin o koji priroda keša samo nebitne stvari. Pokušaj da uradiš bilo koju stvar za koju priroda (mogao sam reći i, recimo, Bog) smatra da su važne. Recimo, probaj da ne dišeš, ne jedeš, ne razmnožavaš se. Što je proces važniji to je uticaj naše svesti manji. Uglavnom nismo svesni da dišemo, glad nas malo učtivije opominje da nas može i kazniti ako joj ne udovoljimo, a ako ne ostavimo potomke, priroda nam se tako sveti što, u krajnjem skoru, jednu takvu "osobinu", da se nismo želeli razmonožavati, nećemo preneti na potomstvo. Gledano sasvim pojednostvaljeno, svi smo mi potomci ljudi koji su voleli da se razmnožavaju. Možemo slobodno reći, sposobnost razmnožavanja je (jedina?) osobina koja je apsolutno dominatna. Poseduju je apsolutno svi naši preci. Verovati da se mi tu nešto pitamo, sasvim je detinjasto. Zato i kažem da je, bar za jednog muškarca, žena jedina ozbiljna stvar na svetu. Da apsurd bude još veći, uglavnom više pažnje obraćamo prilikom kupovanja cipela nego što vodimo računa sa kim ćemo leći. No, izbor partnera obično smatramo ključnim dokazom naše suverenosti. U ostalom, uveravam te, ;) da razlika nikada nije velika. :) Sposobnost da pravilno procenimo takođe je vrlo skromna, a uticaj ostalih okolnosti toliko dominantan da je i ovaj izbor više stvar slučaja nego promišljenosti. Dužnost toreadora ;) me upozorava da sam (i ja!) :((( sasvim skrenuo o naslova teme, pa ću ovde da ubacim jednu prikladnu mozglicu: * Ko kaže da ne poštujemo pretke? * Zar nije dovoljna žrtva što pristajemo da na svoj * jastuk primamo i one glave koje sigurno ne bismo * da nam pretci nisu podmetnuli svoje gene? Savršenost prirode (da opet upotrebim ovaj neadekvatni termin) se delimično i ogleda u zakasneloj zrelosti muškarca u odnosu na ženu. Kada muškarac postane svestan svega, uglavnom je već kasno. Ostaje mu da pronalazi razloge zašto je tako stanje stvari najbolje i najpametnije. Ja ipak kažem: Bogu hvala da je tako!
mozgalice.116 bandit,
>> Takva sposobnost se stice na dva nacina. Nemoralnim ponasanjem ili >> gorkim iskustvom. Prvi je neposten i bezbolan, a drugi posten i bolan. >> Eh, sad sam rekao kljucnu stvar - pravda je bolna. Molim te objasni mi zasto je nemoralno ponasanje neposteno? U stvari bolje da mi kazes sta je to nemoralno ponasanje? A moral? Ako je to ono sto diktira vecina onda pffffuj! A zasto je gorko iskustvo pravi nacin? Sve zavisi, ovde je sve mnogo relativnije nego bilo gde drugde... >> Prvi deo je polutacan, a drugi - sasvim netacan. Izvuci cu se time sto >> cu reci da je i ono "Sasvim" relativno ;)))) Necu sada da te teram da mi navodis zasto nije tacan, ali ako su te ucili da nije sve u parama onda su te slagali starom komunisticom bajkom ja sam razmisljao i zakljucak je bio: SAMO PARE MOGU SVE! Cak je i ljubav prema parama beznacajna sila... Johnny
mozgalice.117 bandit,
>> Jedina ozbiljna stvar je nuklearna bomba. I njoj pristupamo sa sasvim >> dovoljnom dozom ozbiljosti. >> :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ako vec hoces tako jedina ozbiljna stavr je SIDA! A njoj uopste ne pristupamo, vec se nadamo da ce nas zaobici.... A kao sto vidis, nece! A atomska bomba, pa to je smesno.... Johnny
mozgalice.118 bandit,
>> Dobro de, nemoj jos da se zagrcnes. ;) Poslednji model zene :> >> znatno je usavrsen da bi sasvim jednostavni primerci muskaraca tu Poslednji model zene? To mogu da priznam ako pod time mislis na neku Evropsku (redje) ili Americku (cesce) zenu. Imao sam prilike da upoznam nekolikonovih modela, ali su i oni veoma veoma nesavrseni a daleko od toga da su mogle da se mere samnom. Nisam ja prepotentan ali ako pogledas Beograd, videces da se devojke josuvek ponasaju po jednom starom prastarom kliseu... Koliko ti se samo puta desilo da si ovde video da devojka vozi dzip, motor od preko 500ccm ili da pridje otvoreno frajeru i pozove ga "na pice"? Toga nema, to je za nas SF, u Americi nije... >> postale su znatno vece nego razlike izmedu klasa. Zato te uveravam da >> ima toliko zena danas na svetu koje su, recimo, inteligentnije od, >> recimo, tebe, da jedva da stoji tvoja, eventualna, pausalna ocena o >> nekakvoj superiornosti. Tacno je da su se razvile i muske individue i >> Ne radi se samo o inteligenciji. Verovatno bi se zaprepastio koliki >> broj zena danas tumara svetom koje bi te tako slatko isprebijale. U >> svakom slucaju znatno vise nego sto je to bilo slucaj za vreme tvog >> oca. (Da ne pominjem njegovog oca.) Gotovo je nemoguce zamisliti veliki >> broj devojcica koje treniraju, trcanje, plivanje itd. i veruj mi da ih >> ne bi stigao. Tako je u *svakoj* oblasti danasnje civilizacije. Ovo bih >> mogao sada da elaboriram do sutra (znas da bi mogao!?) :) ali cu, bar Opet si poceo da stimujes situaciju kako ti odgovara, jasno je da se ne mogu porediti ja i na primer Martina Navratilova, ali pokusaj da poredis rezultate u muskom i zenskom sprintu? Skoro svi svetski rekordi su uvek na starni muskaraca, ono sto je sama evolucija napravila nezmoze se izmeniti. Takodje bi bilo korisno da pogledas podatak o tome koliko je svetskih SAMPIONKI uzimalo MUSKE polne hormone.... (mnogo)... Ajde sada elaboriraj do sutra... >> Ha, dragi Banditu (BTW, kad ces da promenis pseudonim? Neprijatno mi >> je da kazem: "dragi banditu".) :) pogledaj na stvar malo iz drugog To sam i ja razmisljao, ali kako nisam smislio nista bolje od Bandit, neka svako predlozi nesto pa cu da odaberem najbolji predlog.. Johnny
mozgalice.119 bandit,
>> biti eliminisani. Medjutim, da 10.000 kriminalaca obije sef koji je >> vlasnistvo jednog coveka, onda ce pravda biti na strani tih 10.000 >> kriminalaca :)) Nece, samo ce tih 10.000 moci da svojim vezama i vezicama izmaknu pravdi. Da li je pravda da jedan Eskobar i njegovih 10.000 placenika drze pravni sistem u rukama iako ima jos 3.000.000 ljudi koij ne misle tako?? >> Nisi razumeo. Graditi sopstvenu logiku znaci ne voditi se za pravilima >> razmisljanja koja su opsteprihvacena, a to znaci ne postovati zakone >> prirode. To dakle znaci da su pravila vecine pravila prirode? Daj nemoj da ti sada pisem kako nisi u pravu... >> Zamisli kad bi tebi postalo >> logicno da jedes koru od banane a bacas svarljivi deo, ili kad bi >> okrenuo cev pistolja prema sebi pa probao da pucas na nekoga. To su >> odstupanja kakva sam ja imao u vidu. A i ova su najblazi primeri te >> vrste. Zamisli da si pre 20 godina vikao tito je lopov? To je tada bilo drasticno, a sada? Tada je 20.000.000 ljudi plakalo i to je bio zakon prirode?? Ovucicu?? Johnny
mozgalice.120 bandit,
>> Dzoni, proslo je vreme alhemije... :)))) Da dolazi vreme genetskog inzinjeringa, kloniranja gena i kloniranja sebe - dolazi do besmrtnosti.... Johnny p.s. Sta mislis zasto ja josuvek studiram biohemiju...
mozgalice.121 bandit,
>> - Ako lepo izgleda a brzo crkne, onda je PC. >> - Ako ruzno izgleda a radi, onda je Atari. Ako ruzno izgleda i brzo crkne onda je Amiga! Johnny p.s. Brisi u ORKU! Dok nam nije dosao mr. crni pink panter..
mozgalice.122 spantic,
> Jedina OZBILJNA stvar na ovom svetu je LOVA! Ko > ima LOVU on ima SVE!!!! Nije sve u novcu. Nešto je i u zlatu i hartijama od vrednosti.
mozgalice.123 spantic,
> Jedina ozbiljna stvar je nuklearna bomba. I njoj > pristupamo sa sasvim dovoljnom dozom ozbiljosti. Ne bih bio baš tako siguran. Većina ljudi jednostavno ne može da pojmi ubistvo miliona ljudi da bi to osetila kao opasnost broj 1. Ubistvo pet ljudi potresa i vest je. Stradanja desetina hiljada više ne jednostvavno brojka je suviše velika za poimanje.
mozgalice.124 spantic,
> MAtematicar: Sve je to matematika i kasicica fizike Matematičar: Ali ja se ponavljam.
mozgalice.125 spantic,
> Klasifikacija računara: > - Ako lepo izgleda a brzo crkne, onda je PC. > - Ako ružno izgleda a radi, onda je Atari. Ex, ex! Ako zamenimo pozicije PC i ATARI onda je ovo logično, razumno i tačno.
mozgalice.126 balinda,
>> Nisam ja prepotentan ali ako pogledas Beograd, >> videces da se devojke josuvek ponasaju po jednom starom >> prastarom kliseu... Koliko ti se samo puta desilo da si >> ovde video da devojka vozi dzip, motor od preko 500ccm ili >> da pridje otvoreno frajeru i pozove ga "na pice"? >> Toga nema, to je za nas SF, u Americi nije... HA HA HA, nemaš ni pojma koliko grešiš. U ovom istom Beogradu još kako ih ima. I to na razne načine neobične. Poznato ti je da ne volim da pričam o sebi i svojim privatnim iskustvima (u prvom redu da ne bi bilo shvaćeno kao samoaktuelizacija), međutim poneko sa Sezama zna za ponešto o ovome što sledi. Mene je prošle godine, i početkom ove, tresla takva groznica i *visoka* temperatura 34 sa 6 (ko razume, shvatiće) :) i ako sam verovao da se to više meni ne može desiti. čena je bila takva neobična ličnost da se ne može opisati. .... .... Iza ovoga sam napisao još dva pasusa o njoj, ali sam ih sad obrisao. Ipak treba ostati na nivou. Ja svakako jesam lud (to je privuklo!), ali sam joj sasvim nedorastao. Iako izgleda gotovo kao učiteljica, uverio sam se da može imati gotovo svakog muškarca koga poželi. Jednostavno, to se ne može naučiti, to se rađa! Nemoj ni pomisliti da to samo meni tako učinilo. Ako bih nastavio o njoj ili mi ne bi verovao, ili bi pomislio da želim da se nečim (ne zasluženim!) hvalim. Sve ovo pričam ne da bih je opisao kao nekakvu posebno željenu ženu. Hoću samo da ukažem da nisu sve na isti kalup.
mozgalice.127 darone,
>> * da nam pretci nisu podmetnuli svoje gene? Pretci? C c c c c... A ja taman pomislio preci ;) darone
mozgalice.128 ovucic,
*>Da dolazi vreme genetskog inzinjeringa, kloniranja gena i *>kloniranja sebe - dolazi do besmrtnosti.... *> Johnny *>p.s. Sta mislis zasto ja josuvek studiram biohemiju... Dobro, priznajem - Balinda nije jedini koji ume propisno da me nasmeje. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Dr. Mengele, traže vas u upravi... ;)))) *>>> - Ako lepo izgleda a brzo crkne, onda je PC. *>>> - Ako ruzno izgleda a radi, onda je Atari. *>Ako ruzno izgleda i brzo crkne onda je Amiga! Fuck! A ja probao da izbegnem Amigu, da se ne buni svet. E tako mi i treba. Od sada, ima da vas zasipam. 'Oćete mozgalicu? Evo: ***** Lepota i vrednosti su prolazni. Ali i Bog mora stvoriti ***** nešto večno u čemu će uživati. Stvorio je - Amigu. *>p.s. Brisi u ORKU! Dok nam nije dosao mr. crni pink panter.. Baš me briga, neka se igraju malo prebacivanja poruka... ...meni lepo, sve dok ne počnu da se igraju izbacivanja korisnika ;>>>>
mozgalice.129 ovucic,
*>> Klasifikacija računara: *>> - Ako lepo izgleda a brzo crkne, onda je PC. *>> - Ako ružno izgleda a radi, onda je Atari. *>Ex, ex! Ako zamenimo pozicije PC i ATARI onda je ovo logično, razumno i *>tačno. Nije. PC lepo izgleda kad je tower, ali crkne brzo jer je Tajvanac i od loših je delova, ako je Seagate hard-disk, da i ne pričam. Atari radi jer ima Motorola procesor (kao Amiga) ali je ružan (za razliku od Amige).
mozgalice.130 lanik,
>>Klasifikacija računara: >>- Ako lepo izgleda a brzo crkne, onda je PC. >>- Ako ružno izgleda a radi, onda je Atari. Ako još ružnije izgleda a radi više stvari u isto vreme, onda je Mac. Ako izgleda prosečno a blinkuje ko' sijalica na "izdisaju", onda je (interlaced) Amiga ;)) --> Keyboard? How Quaint!
mozgalice.131 lanik,
Eh, sl' ste materijalisti! Pa nije u vrednosnim hartijama sve! Postoje tu još i srebro, dijamanti, platina, nafta, skupocena krzna, tehnika (HiFi, VCR's...)... ...vlast? :) --> Gde si sada Slobo, Gde si sada Slobo... (sa dočeka njegovog visočanstva --> prestolonaslednika Jugoslavije, Alexandra II Karadjordjevića)
mozgalice.132 lanik,
>> Hoću samo da ukažem da nisu sve na isti kalup. << Ma kako bre nisu? Zna se za šta služe žene ;)))) Onog trenutka kada budem počeo da pravim razliku medju ženama (tj, da jednu smatram "posebnom" - mislim kao OSOBU, ne kao "good looking"), vreme je da se ženim (a to valjda neće biti skoro). ;)) Dalibor (šovinista) Quote: Moja stranka će se zalagati da se ženama zabrani pristup u bilijar klubove! ;)) --> A nanosecond here, a nanosecond there, --> next thing you know you've got real time.
mozgalice.133 lanik,
>> Heh, pa od načina života odredjenog čoveka zavisi od čega će se on najviše bojati. << Što se AIDS-a tiče, ovo jednostavno nije tačno. AIDS ne dobijaju samo homoseksualci i narkomani. It's time for U to understand that fact. --> Black Holes are where God is dividing by zero
mozgalice.134 igor.mil,
>>> * da nam pretci nisu podmetnuli svoje gene? > > Pretci? C c c c c... A ja taman pomislio preci ;) Bilo bi dobro da se ovakve ispravke, ako se bas smatra da su neophodne, stavljaju u temu "o.jeziku", i da ne budu upucene licno onome koji je gresku napravio, posto je to prilicno neumesno.
mozgalice.135 igor.mil,
> Ha, dragi Banditu (BTW, kad ces da promenis pseudonim? Neprijatno mi > je da kazem: "dragi banditu".) :)))))))))))))))))))))
mozgalice.136 balinda,
>> Ma kako bre nisu? Zna se za šta služe žene ;)))) A čemu služe muškarci? ;) >> Onog trenutka kada budem počeo da pravim razliku medju ženama >> (tj, da jednu smatram "posebnom" - mislim kao OSOBU, ne kao >> "good looking"), vreme je da se ženim (a to valjda neće biti >> skoro). ;)) Ako doguraš dovde dokle sam ja "stigao", javi mi. ;) No, vreme je da se vratimo mozgalicama. (Tako se zove ova tema, ako niste primetili.) :) * Muškarac se može smatrati oženjenim, * kada prestane da bude njen glavni problem.
mozgalice.137 bandit,
>> HA HA HA, nemas ni pojma koliko gresis. U ovom istom Beogradu jos >> kako ih ima. I to na razne nacine neobicne. Poznato ti je da ne volim Hajde da postavimo misaoni eksperiment. Nadjemo se ti i ja negde u gradu i zaredjamo po nocnim klubovima u potrazi za *ludom* devojkom. ((pod *ludom* ne smatram ludu devojku, vec sasvim normalnu devojku koju sredina karakterise kao ludu...)) I koliko bi ih nasli? 10%, 2%, 1%, 1promil? Verovatno da ih od svih ukupinih Beogradskih devojaka ima jedno 1.000 - 2.000! Mada ovo moze biti vlo optimistica procena, ja bih rekao da ih nema vise od 200 za ceo Beograd. To onda nije nova zena, vec izuzetak koji cini zivot leposim.... >> shvatice) :) i ako sam verovao da se to vise meni ne moze desiti. Zena >> je bila takva neobicna licnost da se ne moze opisati. Ja tragam za neobicnim licnostima, i ne bih sada da se hvalim, ali posto si potegao temu, moracu.... Do sada sam upoznao gomilu (gomilu) devojaka, riba, lujki, cava i ostalih kategorija i uspeo sam da naletim samo na DVE koje su bile u stanju da me oduseve svojim ukupnim nastupom. Sve ostale su bile obicni mediokriteti kakvih je Beograd pun... Ili Jedan lasta ne cini prolece.. >> sam joj sasvim nedorastao. Iako izgleda gotovo kao uciteljica, uverio >> sam se da moze imati gotovo svakog muskarca koga pozeli. Jednostavno, >> to se ne moze nauciti, to se rada! Nemoj ni pomisliti da to samo meni Ako bih ti reakao da postoji sasvim uspesan ALGORITAM, cijom se upotrebom uz minimum zalaganja moze smuvati 90% frajera hoces li mi verovati? Johnny
mozgalice.138 bandit,
>> Bas me briga, neka se igraju malo prebacivanja poruka... >> ...meni lepo, sve dok ne pocnu da se igraju izbacivanja korisnika ;>>>> Dobro malo smo se nasalili, ali sada je stvarno dosta! Ako nizbogcega drugog, onda zbog postovanja prema Balindi, nemoj da piskaras van teme ovde, necu ni ja. Dogovoreno? Johnny
mozgalice.139 drpr,
->>> Jedina ozbiljna stvar je nuklearna bomba. I njoj ->>> pristupamo sa sasvim dovoljnom dozom ozbiljosti. Jest brate .Pa zar nisu Boleta podučavali u ORKI kako da je načini. ;) T. Mifune
mozgalice.140 bandit,
>> ...vlast? :) Vlast je vrlo relativna, i od sveg srca se nadam da ces imati prilike to da spoznas.... Johnny
mozgalice.141 bandit,
>> Quote: Moja stranka ce se zalagati da se zenama zabrani pristup u >> bilijar klubove! ;)) Propasce ti stranka, ja sam 6meseci trazio ribu koja ume da DOBRO igra bilijar i rezultati su bili zanemraljivi... Johnny
mozgalice.142 bandit,
>>* Muskarac se moze smatrati ozenjenim, >>* kada prestane da bude njen glavni problem. Muskarac se moze smatrati ozenjenim, kada se na ulici ne okrene za dobrom ribom... Johnny
mozgalice.143 balinda,
>> Hajde da postavimo misaoni eksperiment. Nadjemo se ti i ja negde >> u gradu i zaredjamo po nocnim klubovima u potrazi za *ludom* >> devojkom. ((pod *ludom* ne smatram ludu devojku, vec sasvim >> normalnu devojku koju sredina karakterise kao ludu...)) >> >> I koliko bi ih nasli? 10%, 2%, 1%, 1promil? Verovatno da ih >> od svih ukupinih Beogradskih devojaka ima jedno 1.000 - 2.000! >> Mada ovo moze biti vlo optimistica procena, ja bih rekao da ih >> nema vise od 200 za ceo Beograd. A tebi to nije dovoljno? ;) Šalu na stranu, izuzetne žene se ne nalaze na nekakvom posebnom mestu. Svakako ne po noćnim klubovima ili bar ne tipično po noćnim klubovima. Ako se po nečemu izvesno razlikuješ od većine, već će tebe pronaći ona "posebna" žena kojoj to odgovara. Ako hoćeš da budem još precizniji, gotovo svaka osoba (dakle ne nužno samo žene ili samo muškarci) potencijalno je "luda" osoba. To svako od nas za sebe zna ali pod uticajem vaspitanja, obrazovanja ili prinude, sebe prisiljava da se zadrži u okvirima na koje je navikao. Kada sam rekao da je razvoj civilizacije stvorio novu ženu, mislio sam da je *u svakoj* razvio znatno viši stepen svesti o sebi i svome mestu. Gledano globalno, današnja žena užasno se razlikuje od žene juče, a time da se promenio i položaj muškarca. Ko ohrabri devojku da pokaže slojevitost svoje ličnosti, sigurno će naći gomilu potisnutih želja i maštanja. Aka veruješ da ih možeš podneti, probaj pa ćeš se uveriti. Iskustvo me uči da su "pravo lude žene" one koje je život otkačio a ne one koje su oduvek takvim smatrane. Kod tzv. "salonski" otkačenih osoba previše je šminke i poze. Ako si ti pravi, već ćeš uspeti da ohabriš oslobađanje svake strane ličnost svoje partnerke. Druga je stvar ako mi tražimo posebnost a nadamo se da je nećemo pronaći već očekujemo "ludost na kašičicu". Ako se nećeš naljutiti, (?) meni se čini da ti takvu "ludost", koju prizivaš, ne bi mogao podneti. (?) Vatra greje ali i peče. Vraćam se na tvrdnju da se muškav!,Zžş╔RŰőžWĄššu pogledu šta može podneti. Ako nigde drugde onda svakako u emotivnim stvarima. Zato sam ja tamo i rekao: "čena ona mnogo lakše podnosi i čini nepravdu." Muški savet: Ne takmiči se na polju na kome nemaš šansi.
mozgalice.144 balinda,
>>>> Muskarac se moze smatrati ozenjenim, >>>> kada prestane da bude njen glavni problem. >> >> Muskarac se moze smatrati ozenjenim, >> kada se na ulici ne okrene za dobrom ribom... Tada se muškarac ne može uopšte više smatrati. ;)
mozgalice.145 ovucic,
*>Ako izgleda prosečno a blinkuje ko' sijalica na "izdisaju", onda je *>(interlaced) Amiga ;)) Ja sam se trudio, koliko je bilo u mojoj moći, da ne pišem o Amigi, ali naš najdraži moderator mora da s*sa 8=* ... Neću sada da držim bukvicu o interlace-modu, ali on se retko koristi, a HAM slike su sasvim pristojne. ZDRAVO!!!
mozgalice.146 ovucic,
*>Što se AIDS-a tiče, ovo jednostavno nije tačno. AIDS ne dobijaju *>samo homoseksualci i narkomani. It's time for U to understand that fact. Tačno, ne dobijaju. Zar sam ja to tvrdio?
mozgalice.147 predrag,
>> Hajde da postavimo misaoni eksperiment. Nadjemo se ti i >> ja negde u gradu i zaredjamo po nocnim klubovima u >> potrazi za *ludom* devojkom. ((pod *ludom* ne smatram >> ludu devojku, vec sasvim normalnu devojku koju sredina >> karakterise kao ludu...)) >> Do sada sam upoznao gomilu (gomilu) devojaka, riba, >> lujki, cava i ostalih kategorija i uspeo sam da naletim >> samo na DVE koje su bile u stanju da me oduseve svojim >> ukupnim nastupom. Sve ostale su bile obicni mediokriteti >> kakvih je Beograd pun... Ili Jedan lasta ne cini >> prolece.. Sve je u zivotu relativno. Ono sto ti smatras (ludim) ne mora za nekog drugog da bude privlacno. Sto(100) ljudi sto(100) cudi. Cak i TVRDIM da ono sto za cim se SAD TI odusevljavas da se kasnije (1,2,x godina) neces odusevljavati(bices ravnodusan ili neodusevljen). Svako doba ima svoje cari. Po nekim mojim podelama sve se moze podeliti na: -psihicki -fizicki -intelektualno -sexualno -materijalno. Poenta je da napravis U ZIVOTU dobru ravnotezu izmedju ovoga (i sto duze odrzis) >> Ako bih ti reakao da postoji sasvim uspesan ALGORITAM, >> cijom se upotrebom uz minimum zalaganja moze smuvati 90% >> frajera hoces li mi verovati? Ne verujem ti.To je sve relativno.Kako u odnosu na pojedinca tako i na starost pojedinca.Ima jos mnogo faktora ali ova 2 su primarna. Smuvati frajera(zensku)=f(x,y,z,.,.,.,) x=licnost individue y=godina starosti z=okolina .,.,.,mnogi faktori Algoritam(UNIVERZALNI- za resavanje svih problema) mora da podje od: -problem -ideja -eliminacija -put (volja, rad) -uspeh-sreca-zadovoljstvo Pod problem stavi-kako smuvati frajera(zensku) pa dalje razvijas algoritam do kraja (uspeh-smuvati). Samo je pitanje sta ti pod smuvanjem PODRAZUMEVAS. Jer kao sto rekoh sve je ralativno.
mozgalice.148 bandit,
>> Tada se muskarac ne moze uopste vise smatrati. ;) Tada se muskarac smatra idealnim muzom, srecne zene...
mozgalice.149 bandit,
>> A tebi to nije dovoljno? ;) >> Salu na stranu, izuzetne zene se ne nalaze na nekakvom posebnom >> mestu. Svakako ne po nocnim klubovima ili bar ne tipicno po nocnim >> klubovima. Kako sam ja ogranicen na BG, a tamo se posle 2200h izlazi na nekih 50-ak mesta, logicno je da ih smatram lovnom povrsinom. Ako tu nema sta da se ulovi onda.... >> Ako se po necemu izvesno razlikujes od vecine, vec ce tebe >> pronaci ona "posebna" zena kojoj to odgovara. Verovatno ce doci na srebrnom posluzaviku i kucati mi na vrata! Ako hoces da nesto nades, onda moras da si aktivan, da se muvas, da se eksponiras, da budes uvek u centru akcije, ako sedis i cekas da dodje prava - Gubis vreme... >> Ako hoces da budem jos >> precizniji, gotovo svaka osoba (dakle ne nuzno samo zene ili samo >> muskarci) potencijalno je "luda" osoba. To svako od nas za sebe zna ali >> pod uticajem vaspitanja, obrazovanja ili prinude, sebe prisiljava da se >> zadrzi u okvirima na koje je navikao. To se kaze - neko je slab karakter pa se ponasa po zakonu manjeg otpora da na sebe ne navuce gnev mediokritetske zajednice.. >> Kada sam rekao da je razvoj civilizacije stvorio novu zenu, mislio >> sam da je *u svakoj* razvio znatno visi stepen svesti o sebi i svome >> mestu. Ali je samo mali mali maleni broj zena to shvatio... >> Gledano globalno, danasnja zena uzasno se razlikuje od zene >> juce, a time da se promenio i polozaj muskarca. Ko ohrabri devojku da >> pokaze slojevitost svoje licnosti, sigurno ce naci gomilu potisnutih >> zelja i mastanja. Sto se neka ne osili da ih i ispuni? Svako moze da masta o tome sta bi bilo kad bi bilo, sto neka od tih *svesnih* devojaka ne pokusa da pokaze zajednici da je svesna -> Zato sto se boji odgovora zajednice... >> Ako si ti pravi, vec ces >> uspeti da ohabris oslobadanje svake strane licnost svoje partnerke. Probao sam i rezultat je bio nikakav. Ako neko hoce da gradi svoj svet mora da ga gradi od ranijih dana, inace je kasno... Pokusao sam da od jedne devojke napravim Vamp ribu - rezultat je bio porazavajuci. U jednom trenutku je uspela da prekoraci magicnu barijeru i da pocne da pravi cirkus, ali se vrlo brzo vratila na staro... >> meni se cini da ti takvu "ludost", koju prizivas, ne bi mogao podneti. Daj neka se odazove, ja cu posle lako... >> (?) Vatra greje ali i pece. Gde ima vatre ima i dima, gde ima dima tu se nesto pusi! >> cini nepravdu." Muski savet: Ne takmici se na polju na kome nemas sansi. Moj savet: Ako ne probas kajaces se. Ako probas kajaces se. Zato je bolje probati.... Johnny
mozgalice.150 bandit,
>> Ono sto ti smatras (ludim) ne mora za nekog drugog da bude >> privlacno. Ovde se o tome i radi, trazim takve osobe koje je ceo ostali *normalan* vset proglasio za lude! >> Cak i TVRDIM da ono sto za cim se SAD TI odusevljavas da se >> kasnije (1,2,x godina) neces odusevljavati(bices ravnodusan >> ili neodusevljen). E nemoj dva puta da to kazes! Probali su neki moji ortaci da me snime na kasetu pre 4 godine da bi me ubedili, a ja jos milsim isto.. >> Ne verujem ti.To je sve relativno.Kako u odnosu na pojedinca >> tako i na starost pojedinca.Ima jos mnogo faktora ali ova 2 >> su primarna. Uskoro ces moci da vidis da je sve stvar algoritma i procene situacije!!! Johnny
mozgalice.151 ovucic,
*> Muskarac se moze smatrati ozenjenim, *> kada se na ulici ne okrene za dobrom ribom... Znači, svaki peder je oženjen?
mozgalice.152 ndragan,
/ Muskarac se moze smatrati ozenjenim, / kada se na ulici ne okrene za dobrom ribom... kada se okrene, i kasno shvati da je njome oženjen Bue_ NDragan
mozgalice.153 ndragan,
/ mediokriteti kakvih je Beograd pun... Ili Jedan lasta ne cini / prolece.. jel tebi treba celo jato? običan čovek traži jednu; ako je nađe, valjda će umeti da je zadrži, inače traži dalje. mene nikad nije zanimala statistika o ribama - tražio sam onaj 0,01% izuzetka. Bue_ NDragan
mozgalice.155 bandit,
>> jel tebi treba celo jato? obican covek trazi jednu; ako je nade, valjda >> ce umeti da je zadrzi, inace trazi dalje. mene nikad nije zanimala >> statistika o Ponekad postoji i visa slia..... Johnny
mozgalice.156 igor.mil,
> Gde ima vatre ima i dima, gde ima dima tu se nesto pusi! Mozda gresim, ali sve mi se nekako cini da znam koji bi to bio glavni preduslov da neka devojka bude "luda" po tvojim kriterijumima
mozgalice.157 prvul,
>>Kao prvo, pravda *uopšte* nije izmišljotina. Tačno je da je i ona >>relativna, ali se uvek gleda u odnosu na većinu, te tako i postoji, >>kao i sve ostalo u svemiru. Mora se tada pravda posmatrati i u odnosu na vreme... ono što je učinjeno kao pravedno danas, po tvome objašnjenju, ne mora biti posmatrano kao pravedno sutra... tada se nameće pitanje: da li je to oupšte ikada bilo pravedno? Mislim da nije. Većinsko odlučivanje nije pravedno. Ono je samo najpogodnije od nama poznatih... a poznato je mnogo slučajeva kada je "pravedna" (po tadašnjim kriterijumima) većina učinila nepravdu (po sadašnjim kriterijumima). Prvul.
mozgalice.158 ilazarevic,
█ Sorry, but I can't. █ Hmm... Nije baš "I can't", pre će biti "I may not"... :(( Pourquoi? Explain your problem, man!
mozgalice.159 lanik,
>> A čemu služe muškarci? ;) Pa muškarci služe da budu kreativni, da rade, doprinose društvu, razvoju nauke, tehnike, umetnosti, itd. A žene su tu služe muškarcu... ;)) --> Motorola is the future. No sane hardware engineer would build a --> computer based around i80x86 unless he would want it to be --> MS-DOS compatible.
mozgalice.160 lanik,
>> Vlast je vrlo relativna, Ne razumem šta hoćeš da kažeš? Koliko ja shvatam, ili si na vlasti, ili nisi. Nema sredine. Postoji šef države i gradjani. Postoji direktor firme i službenici. Postoji SysAdm i korisnici... ;)) >> i od sveg srca se nadam da ces imati prilike to da spoznas.... << vlast ili...? ;)) --> Industry's Biggest Mistake --> Some things in life must be avoided at all costs.
mozgalice.161 lanik,
Eh, ima ljudi koji ne mogu da se uzdrže da ne pošalju "ozbiljan" odgovor na šalu. >> ali naš najdraži moderator mora da s*sa 8=* ... Your parents did a hell of a job on your manners. >> Neću sada da držim bukvicu o interlace-modu, ali on se retko koristi, a HAM slike su sasvim pristojne. ZDRAVO!!! << --> Never argue with a fool, people might --> not know the difference.
mozgalice.162 lanik,
>> Tačno, ne dobijaju. Zar sam ja to tvrdio? Pa ti reče da se ne bojiš AIDS-a. A to je moguće samo ako si se odrekao sex-a... ;)) ili imaš stalnog partnera... ... ili ne upražnjavaš te radnje? :)) --> Computer is like sex: If you tried it, you can't live without it; --> If you didn't, you don't know what all the fuss is about!
mozgalice.163 lanik,
>> Tada se muskarac smatra idealnim muzom, srecne zene... << Tada se muškarac ne smatra. --> Popušili ste Jugoslaviju. Sada pušite Srbiju! (king size filters).
mozgalice.164 lanik,
>>tražio sam onaj 0,01% izuzetka. Eh, za svakoga je taj 0.01% "izuzetka" drugačiji (što je i normalno). Kod mene recimo, odmah "odpadaju" sve plavuše... ;))) --> Popušili ste Jugoslaviju. Sada pušite Srbiju! (king size filters).
mozgalice.165 bandit,
>> Mozda gresim, ali sve mi se nekako cini da znam koji bi to bio glavni >> preduslov da neka devojka bude "luda" po tvojim kriterijumima Ako je to sto ja mislim da ti mislis onda gresis... Johnny
mozgalice.166 mkiric,
>> Pa muškarci služe da budu kreativni, da rade, doprinose društvu, razvoju >> nauke, tehnike, umetnosti, itd. Da ratuju ... ;))
mozgalice.167 mkiric,
>> >> Vlast je vrlo relativna, >> >> Ne razumem šta hoćeš da kažeš? Koliko ja shvatam, ili si na >> vlasti, ili nisi. Nema sredine. Postoji šef države i gradjani. Postoji >> direktor firme i službenici. Postoji SysAdm i korisnici... ;)) Da, to ti je ono "kolo sreće (vlasti, prim. mk) stalno se okreće, ko bi gori eto doli ..." ;))) Zaboravio si na sive eminencije - svaki vladar ili direktor koji drži do sebe ima savetnike koji se nigde zvanično ne pojavljuju ali imaju vlasti više nego bilo koji ministar. To je prava vlast, jer takvi nikad ne stradaju i mnogo duže opstaju od nominalnih nosioca vlasti. Pretpostavljam da je Johny na to mislio.
mozgalice.168 mnikolic,
žovek se rađa Velikim praskom, a umire u sažimanju.
mozgalice.169 balinda,
Nije svaka patnja posledica razuma ali je svakom razumu poslednja odrednica patnja, kao što sve pojedinačno teži da nestane u opštijem od sebe.
mozgalice.170 feniks,
Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Nije mudar onaj koji mnogo zna, Ł Ł nego onaj cija su znanja korisna Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Ł Kineska poslovica Í─Ě Í─Ě ║ ║ ║ Ë─Ż đ đ
mozgalice.171 ndragan,
/ pokaze zajednici da je svesna -> Zato sto se boji odgovora zajednice... got it all wrong, man. jel tebi treba luda riba koja će da bude luda da je svi vide i da ti znaš da svi znaju da imaš ludu ribu, ili ti je to potrebno zato što tebi odgovara da bude luda kad je sa tobom. koga u stvari bariš - ribu ili širu društvenu zajednicu? ako je ono drugo, idi u opštinu. / od jedne devojke napravim Vamp ribu - rezultat je bio porazavajuci. možda je ona od tebe pokušavala da napravi samuraja, sa podjednakim uspehom. da neko od mene pokuša da napravi bilo šta što ja ne nosim u sebi (naprimer sportistu :)) isto bi se zajeb*o, a bogami bismo se i sporečkali - nisam testo da se mesim. za međusobne uticaje na koje je Balinda mislio (mislim da sam ga sasvim dobro razumeo) treba malo više vremena, strpljenja i drugog, naprimer poštovanja. trebalo bi dobro da razmislim kad pomislim da bi mi moglo pasti na pamet (ovaj komplikovani kondicional je zaista način kako mislim o tim stvarima) da se TAKO petljam u nečiji život. Doing a doc frankenstein thing, eh? malo sam zabrazdio. zato što mi se učinilo da ne poštuješ dovoljno svoje ribe. Bue_ NDragan
mozgalice.172 mkiric,
>> Nije svaka patnja posledica razuma ali je svakom razumu >> poslednja odrednica patnja, kao što sve pojedinačno teži >> da nestane u opštijem od sebe. A zašto patnja? Krajnji cilj razuma bi trebalo da bude spoznaja. Ako za znanje i neznanje usvojimo sistem koncentričnih krugova gde je neznanje uvek onaj spoljni krug, onda sledi da širenjem znanja dolazi do širenja horizonta nepoznatog. Ako se složimo da je jedna od najjačih karakteristika razuma radoznalost, onda bi istraživanje nepoznatog, odnosno savlađivanje neznanja trebalo najpre da predstavlja radost. A krajnja odrednica radosti je zadovoljstvo i ravnoteža. Jeste da mi nije baš svojstveno, ali ponekad baš umem da budem optimista. :)
mozgalice.173 mkiric,
>> Nije mudar onaj koji mnogo zna, >> nego onaj cija su znanja korisna Onaj koji mnogo zna je obrazovan, a mudar je onaj koji je svestan svog neznanja.
mozgalice.174 balinda,
>> A zašto patnja? Krajnji cilj razuma bi trebalo da bude spoznaja. Joj, ja bih pokušao da odgovorim ali se plašim "gneva" svojih prijatelja koji me upozoravaju: "Lepo je što pišeš mozgalice, ali aman_zaman, nemoj ih još i komentarisati." ;)
mozgalice.175 drpr,
I ovo: Sterilnost je nasledna! drpr
mozgalice.176 drpr,
Ovo sam pročitao na jednoj klupi na ETF-u soba 312 3-4 red u sredini: Zgrešiti je ljudski ali je osećaj božanski! drpr
mozgalice.177 drpr,
Takođe i ovo u istoj sobi na ETF-u: Političari se uče na greškama. (naši političari ne greše) drpr
mozgalice.178 bandit,
>> Gresis. On ne postuje dovoljno sebe, pa pokusava druge da ubedi da je >> ono sto bi zeleo da bude. Auuuu...... A odakle ti ovo? Sapnula ti pticica?? C.c.c.... Stvarno nemam reci? A da pokusas da napises nesto ali uz malo malo, malo dokumentacije? A? Drugim recima: Lepa ti je predpostavka ali neodrziva... Johnny p.s. Ja prvo na svetu postujem sebe....
mozgalice.179 mkiric,
>> Auuuu...... A odakle ti ovo? Sapnula ti pticica?? C.c.c.... >> Stvarno nemam reci? A da pokusas da napises nesto ali uz malo malo, >> malo dokumentacije? A? Dokumentacija? Pa ima je koliko hoćeš - ostavio si MBs poruka do sada. >> Ja prvo na svetu postujem sebe.... Ubedi ti prvo sebe samog u to. Što me više i glasnije u to ubeđuješ, sve manje ti verujem.
mozgalice.180 balinda,
Bogat može biti samo onaj koji zna zašto to nije, ili ne zna zašto jeste.
mozgalice.181 ndragan,
/ normalno). Kod mene recimo, odmah "odpadaju" sve plavuše... ;))) znam. kod mene su.
mozgalice.182 cacxa,
> Ovo sam pročitao na jednoj klupi na ETF-u soba 312 3-4 red > u sredini: > > Zgrešiti je ljudski ali je osećaj božanski! *Pisac* je ovo prepisao iz, ja mislim, trećeg dela Marfijevih zakona. Pravi autor izreke je Mae West a u originalu to glasi : MAE WEST'S OBSERVATION 'To err is human, but it feels divine.'
mozgalice.183 balinda,
Očekivati od žene onakvu ljubav kakvom je obasipamo, nije mudro. Takvu ljubav žena ima prema detetu. Na ovaj način priroda, na pravcu muškarac-žena-dete, obezbeđuje željeni smer još jednim svojim sjajnim pronalaskom - ljubavlju. Obrnuti smer (dete-žena-muškarac) u većoj meri je ljubav opterećena ovisnošću. Dok se muškarac s time ne pomiri on je samo "mamin sin" navikao da mu se na ljubav, makar istom merom, uzvrati.
mozgalice.184 balinda,
Ljubav dovodi u zabludu muškarca da je poseban, a ženu da je dragocena.
mozgalice.185 bandit,
>> Ljubav dovodi u zabludu muskarca da je poseban, >> a zenu da je dragocena. Ljubav dovodi u zabludu muskarca da voli, a zenu da je voljena.... Johnny
mozgalice.186 balinda,
>> Ljubav dovodi u zabludu muskarca da voli, >> a zenu da je voljena.... Lepo!
mozgalice.187 balinda,
>>>> Ljubav dovodi u zabludu muskarca da voli, >>>> a zenu da je voljena.... >> >> Lepo! Ja sam na ovu temu imao komplikovaniju (dakle - lošiju!) mozgalicu: ** Ljubav je spremnost za pogrešno tumačenje motivâ koji ** nagone partnera da se ponaša u skladu sa prirodom.
mozgalice.188 vili,
Guska i po za dan i po snese jaje i po. Kol'ko jaja snesu 7 guski za 6 dana?
mozgalice.189 magician,
­=> Guska i po za dan i po snese jaje i po. ­=> Kol'ko jaja snesu 7 guski za 6 dana? Pa, posto si ovo stavio u mozgalice, pretpostavljam da ne zelis matematicko resenje (taj tip zadataka se radi u obdanistu ;), vec raspravu na temu 'moze li pola guske' ili 'kako to pola jajeta'! Ne ?!? MAGICIAN
mozgalice.190 balinda,
Najčešća klinička slika samoubice je nedostatak strpljenja.
mozgalice.191 bandit,
>> Najcesca klinicka slika samoubice >> je nedostatak strpljenja. Najcesca klinicka slika samoubice je nedostatak zivota. Johnny
mozgalice.192 balinda,
>> Najcesca klinicka slika samoubice >> je nedostatak zivota. Ali bi se na obdukciji mogao videti nedostatak strpljenja kao pravi uzrok nedostatka života. ;)
mozgalice.193 bandit,
>> Ali bi se na obdukciji mogao videti nedostatak strpljenja kao pravi >> uzrok nedostatka zivota. ;) Sudska medicina (medicinski fakultet) Vezbe u toku, vrsi se obdukcija: Profesor: Kolega, od cega je ovaj covek umro, po vasem misljenju? student: Od nedostatka strpljenja Profesor: A odakle mu onda fraktura lobanje i 20 preloma kostiju? student: nije imao strpljenja da saceka lift pa je krenuo precicom kroz prozor sa osmog sprata... (samo je onaj prvi stepenik bio nesto mnogo visok...) Johnny
mozgalice.194 balinda,
>> Vezbe u toku, vrsi se obdukcija: >> Profesor: Kolega, od cega je ovaj covek umro, >> po vasem misljenju? >> student: Od nedostatka strpljenja >> Profesor: A odakle mu onda fraktura lobanje i >> 20 preloma kostiju? :))) Sjajno! Međutim, da li se zaista može reći da je samoubistvo *najčešće* posledica nemanja strpljenja? (Jedan, inače, vrlo optimistički stav, meni sasvim neprimeren. ;)) Uzima se za primer, da je najogavnije samoubistvio izvršio jedan amerikanac probušivši svoju lobanju bušilicom na čak 8 (!!!) mesta. Po mom sudu, verovatno ni jedna rupa (do osme!) nije probila lobanju sasvim, jer ne mogu shvatiti kako je to moguće? :( No, ne radi se o tome, ako nije reč o nekakvom potpunom idiotu, kako je moguće biti toliko "nestrpljiv"? :(
mozgalice.195 balinda,
Za nečije samoubistvo uvek se nalaze motivi koji nikako ne bi mogli važiti za nas.
mozgalice.196 dexi,
Da li je RESIGN vid samoubistva?
mozgalice.197 vili,
> (taj tip zadataka se radi u obdanistu ;), > Ne ?!? ne znam ... ja sam sezonac ... :*) a, posto ste vi presli u osnovnu skolu, evo nekoliko stvari koje me muce jos dok sam bio u porodilistu: 1. kako platu da rastegnem do prvog? (ask Magician? ;> ) 2. ako otvorim zamrzivac i ostavim ga otvorenog beskonacno dugo vreme, da li ce se kuhinja ohladiti ili zamrzivac zagrejati? (unutra su pilitji, 28 guscjih jaja i krmenadle :) ) 3. wish : I am lonely, bring frenchman and englishman back. (mih) 4. kad grom udari iz oblaka u zemlju, gde se zatvara strujni krug? (u Monci?) 5. kako se relativisticki sabiraju TRI brzine ? (sve ti je to relativno moj Ajnstajne) 6. da li frekvencija utice na brojilo? :)))))))))) 7. da li je na Bobinoj i Breninoj svadbi pevao Sajrus Vens? (ako jeste kad izlazi kompact disk) 8. kako se... NO CARRIER
mozgalice.198 magician,
­=> 1. kako platu da rastegnem do prvog? (ask Magician? ;> ) Da se ne trudite i postavljate mi ovakva pitanja dajem vam odgovor: - Nemam pojma - ne rastezem uopste... Sam sebe placam (cak i kada ne radim ;) i bas mi je lepo! To bi, ustvari, bilo sve... MAG
mozgalice.199 acka,
>> Da li je RESIGN vid samoubistva? Ne bih rekla samoubistva, vec ubistva. Acka
mozgalice.200 balinda,
Ko se u detinjstvu ne upita "odakle je?", u mladosti "gde je?", a u zrelosti "kamo ide?", sigurno će se u starosti upitati "gde je bio?".
mozgalice.201 bandit,
>> :))) Sjajno! Medutim, da li se zaista moze reci da je samoubistvo >>* najcesce* posledica nemanja strpljenja? Moze se reci da je samoubistvo posledica nemanja drugog izlaza. Cemu strpljenje ako se covek nema cemu nadati?? A dok nada postoji samo ce se neki ludak (kao taj sa burgijom) ubiti! Johnny
mozgalice.202 bandit,
>> Za necije samoubistvo uvek se nalaze motivi >> koji nikako ne bi mogli vaziti za nas. I ovde mislim da se moze reci da postoje univerzalni motivi za samoubistvo, koji su sami po sebi opravdani, pa se mogu primeniti i na nas... Johnny
mozgalice.203 bandit,
>> Da li je RESIGN vid samoubistva? Ne, RESIGN je postupak kojim zapostavljeni pojedinac pokusava da pokori vecinu koja ne misli kao on! Zato svi i vicu RESIGN! RESIGN! a retko ko se odluci da ga stvarno da... Johnny
mozgalice.204 bandit,
>> 1. kako platu da rastegnem do prvog? (ask Magician? ;> ) Uzmi malo zvake, pa kada je sazvaces, umesi u nju platu i onda sve to zakaci na civiluk. Lepo ce da se rastegne do prvog koliko ti treba! >> 2. ako otvorim zamrzivac i ostavim ga otvorenog beskonacno >> dugo vreme, da li ce se kuhinja ohladiti ili zamrzivac >> zagrejati? (unutra su pilitji, 28 guscjih jaja i krmenadle :) ) Odgovor je NE! Ali ce ti se u isto vreme kuhinja napuniti pingvinima koji su tu dosli da se zagreju! >> 5. kako se relativisticki sabiraju TRI brzine ? >> (sve ti je to relativno moj Ajnstajne) To je barem prosto -> Jedan + dva + tri! >> 8. kako se... NO CARRIER Mozes da zatrazis pomoc -> ALT-H, ili da zatrazis jos 30min ..log (D;) Johnny
mozgalice.205 bandit,
>> To bi, ustvari, bilo sve... Valjda te zbog toga i zovu MAGICIAN?? Johnny
mozgalice.206 magician,
­=>>> To bi, ustvari, bilo sve... ­=> ­=> Valjda te zbog toga i zovu MAGICIAN?? Znas ono: - Prijatelji me zovu tako a neprijatelji me i ne zovu. Pa da vidimo ko ce duze da izdrzi. (Tipujem na sebe, naravno ;) MAG
mozgalice.207 balinda,
>> Moze se reci da je samoubistvo posledica nemanja drugog izlaza. Ne leži mi optimizam, ;) ali pitanje glasi: "Da li je?". Običnim ljudima obične stvari izgledaju neobično. Zato im najpre padne na pamet da nema drugog izlaza. Najčešće ne bude tako. Pokušaj samoubistva je poslednji očajnički poziv u pomoć. Naravno, ne treba generalizovati. Svakako ima ljudi čvrsto rešenih da se ubiju i, bar po meni, to je njihovo legitimno pravo. No, ogromna većina običnih ljudi, ako im se samoubistvo osujeti, kasnije im ne pada na pamet. Zato sam ja i rekao: "najčešće" i "nemanje strpljenja". >> Cemu strpljenje ako se covek nema cemu nadati?? Obični ljudi se uvek imaju čemu nadati. Jeste da više volim da svoje mozgalice ostavim same u poruci, (Više odgovara mojoj sujeti da lepo izgledaju.) ;) ali ovde ću načiniti presedan: ** Nadanje je samo penjanje na prste tokom šetnje kroz život.
mozgalice.208 balinda,
>>>> Za necije samoubistvo uvek se nalaze motivi >>>> koji nikako ne bi mogli vaziti za nas. >> >> I ovde mislim da se moze reci da postoje univerzalni >> motivi za samoubistvo, koji su sami po sebi opravdani, >> pa se mogu primeniti i na nas... Ovde me nisi razumeo. Svakako da su motivi skoro uvek sasvim univerzalni i kao takvi i nama bi dobro došli. ;) No, ideja mi je bila u reči "nalaze". Hoću da kažem da tražimo one motive koji za nas ne bi mogli važiti u povećanom želji da se odbranimo od analogije sa nesrećnikom. Kao odraz nemoći duha, poram posegnuti za primerom. Npr. ubije se čovek bez žene, dece, para, zanimanja, bolestan, itd. O njemu ne znamo dovoljno ali prvo nam padne na pamet da je osnovni motiv onaj koji za nas ne važi. Npr. ako smo srećno oženjenji (ovo je moguće samo u primeru!) ;))) i imamo slatku dečicu onda ćemo reći: "Šta će siroma, nema ni kučeta ni mačeta." Ako ni mi nemamo ni "kučeta ni mačeta", prvo će nam pasti na pamet neki drugi motiv, npr. "čovek bez egzistencije". Itd. čeleo sam da kažem da se, kao retko kad, ljudi žestoko brane od jedne takve "poruke" kao što je samoubistvo. P.S. Opet sam počeo da "branim" svoje mozgalice. :( Izvinite, neću više.
mozgalice.209 ndragan,
/ probušivši svoju lobanju bušilicom na čak 8 (!!!) mesta. '77 u Startu je pisalo da je na tri... izem ga, inflacija čini svoje Bue_ NDragan
mozgalice.210 bandit,
>> Zeleo sam da kazem da se, kao retko kad, ljudi zestoko brane od jedne >> takve "poruke" kao sto je samoubistvo. Samoubistvo je najvisi stepen hrabrosti. Samo se hrabar covek koji je u stanju da sagleda uzroke i posledice takvog cina, stvarno ubije. A kada izvrsi samoubistvo, to je redovno zato sto u zivotu za njega vise nije ostalo nista vredno daljeg zivljenja. Sa nase strane gledista to uvek izgleda glupo, ili kako si ti rekao ishitreno, tj. nedostatak strpljenja. Nisam siguran da je bas tako, jer covek mora dobro da razmisli i odluci hoce li se ubiti ili ne. Ponekad je bolje ubiti se. Ali za to treba imati hrabrosti... Johnny
mozgalice.211 balinda,
>> '77 u Startu je pisalo da je na tri... izem ga, >> inflacija čini svoje :))) Zaista. Na žalost ne sećam se odakle mi taj podatak. (Ipak je bilo davno.) Verovatno iz nekakvih "WC novina" ;) a njima se možda učinilo da tri puta nije dovoljno ubedljivo. :)
mozgalice.212 spantic,
> Samoubistvo je najvisi stepen hrabrosti. Samo se hrabar > covek koji je u stanju da sagleda uzroke i posledice > takvog cina, stvarno ubije. A kada izvrsi samoubistvo, to > je redovno zato sto u zivotu za njega vise nije ostalo > nista vredno daljeg zivljenja. Zavisi od tačke gledišta. S druge strane se smatra da je samoubistvo kukavičluk ljudi koji nisu u stanju da se uhvate u koštac sa problemima.
mozgalice.213 ilazarevic,
█ Odgovor je NE! Ali ce ti se u isto vreme kuhinja napuniti pingvinima █ koji su tu dosli da se zagreju! Nisi ti video kako to izgleda kad ja, gladan, u pola noći otvorim frižider a unutra - gomila pingvina na raspustu...
mozgalice.214 bandit,
>> Zavisi od tacke gledista. S druge strane se smatra da je samoubistvo >> kukavicluk ljudi koji nisu u stanju da se uhvate u kostac sa problemima. Kada se covek uhvati u kostac sa problemima on ih obicno i resi. Ako resenje ne postoji a covek ne zeli da se vuce kroz zivot do samog zalosnog kraja, da bude tezak i sebi i drugima onda skupi hrabrost i resi se bede za sva vremena! Johnny
mozgalice.215 balinda,
Ono što uznosi u umetnosti nije umetnost sâma. To su umetnici. Umetnici su brodolomnici koji su napokon pronašli vezu sa stvarnošću. Ljubitelji umetnosti jesu lešinari kojima se ukazuje prilika da prožive najbolji deo života nekog nesrećnika a da ne plate poput njega. Plaćajući malo, malo i dožive.
mozgalice.216 gww.,
Upiši postdiplomske studije kod Erika Berna.
mozgalice.217 ivans,
* Upisi postdiplomske studije kod Erika Berna. Na zalost, nema teorije da to izvede... :((( Pozdrav, Ivans.
mozgalice.218 cacxa,
Talmud je poslebiblijski priručnik sa starim sagama, razrađenim pričama, i pre svega oštroumnim, religioznim debatama.Proučavanje Talmuda razvijalo je u velikoj meri domišljatost i veštinu razmišljanja.Visoka škola za izučavanje Talmuda nazivala se "ješiva".... - Jone , ti si išao u ješivu. Možeš li mi objasniti šta je to Talmud? - Mogu. Objasniću ti to na jednom primeru. Postaviću ti talmudsko pitanje: Dvojica propadnu kroz dimnjak. Jedan od njih se uprlja čađu a drugi ostane čist.. Koji će se od njih dvojice oprati? - Pa naravno, onaj prljavi. - Pogrešno. Prljavi vidi čistog - pa pomisli i da je on čist. Ali onaj čisti vidi prljavog, pa će pomisliti da je i on prljav i on će se oprati. - Postaviću ti drugo pitanje : Obojica propadnu još jednom kroz dimnjak. Koji od njih će se oprati? - A, sad znam : onaj čisti. - Pogrešno. Taj čisti je prilikom umivanja primetio da je čist; onaj prljavi je naprotiv, shvatio zašto se onaj čisti prao i sada se i sam pere. - Postaviću ti i treće pitanje : Ista dvojica propadaju kroz dimnjak i treći put. Koji će se oprati? - Od sada pa na dalje, naravno, uvek onaj zaprljani. - Opet pogrešno! Da li si ti ikad čuo da dva čoveka propadnu kroz dimnjak i jedan od njih ostane čist, a drugi se isprlja? Eto to je Talmud.
mozgalice.219 cacxa,
Jevrejske kletve : ------------------------ 1. Dabogda bio kao lampa : danju da visiš, a noću da goriš ! 2. Dabogda bio kao luk : s nogama nagore, a s glavom u zemlji. 3. Neka ti svi zubi poispadaju! Samo da ti jedan ostane : zbog zubobolje ! 4. Dabogda imao, pa nemao !
mozgalice.220 cacxa,
TEOLOŠKA TEORIJA RELATIVITETA: ------------------------------ Ako devica ode kod popa, pop ostaje pop, a devica devica. Ako pop ode kod device, pop više neće biti pop, a ni devica više neće biti devica.
mozgalice.221 dexi,
>>TEOLOSKA TEORIJA RELATIVITETA: >>------------------------------ S J A J N O !!!
mozgalice.222 macak,
█TEOLOSKA TEORIJA RELATIVITETA: █------------------------------ ██ S J A J N O !!! Popovi,a i svi ostali,samo napred,device vas cekaju (ako ih nadjete...;)))))) Ako je po Ajnstajnu E=mc^2,onda je po cacxi 1 Bp-broj popova Bp=k * --- k -konstanta ,jedinica je [broj popova/Km^2] D D -broj devica po kilometru kvadratnom Konstanta je 'k' i ona je u funkciji od broja crkvi,takodje zavisi i od jos nekih faktora koji su relativno (ej,sve je relativno) const. ;))))))))))))))))))))))
mozgalice.224 balinda,
Najviše borbenog morala ima onaj koji se bori protiv sebe do poslednjeg.
mozgalice.225 max.headroom,
Sokrat: Cas polaska je tu, i moramo poci svako svojim putem - ja umrem, vi da zivite. Sta je bolje, jedino Bog zna. Platon, "Apologija" Zbog cega nastojite da smesta uklonite trun sto vam oko nadrazuje, dok nesto sto vam dusu tiste odlazete za neki drugi dan? Horacije Sotona: Um je mesto jedinstveno, i u sebi samom on Od Neba moze Pak'o stvoriti, i od Pakla Nebesa. Milton, "Izgubljeni raj" Veseo budi. Nasa zabava svrsena je sada. Nasi su igraci Duhovi bili, i iscezli su sad U nevidljiv vazduh. K'o nesustastveno Tkivo te vizije, tako ce i kule Visoke, i divni dvorci, i svecani Hramovi, i sama lopta zemljina I sve na njoj, nestati k'o ova Iscezla, nestvarna povorka, i nece Za sobom nikakav ostaviti trag. Mi smo gradja od koje se prave Snovi, i nas mali zivot nam je snom Zaokruzen. Sekspir, "Bura" Priznajem da je cinjenica da dva puta dva cine cetiri izvrsna stvar, ali, ako bogu damo bozije a caru carevo, dva puta dva jednako pet takodje se cine divnom stvari. Dostojevski Istorija nas upozorava... da je uobicajena sudba novih istina da zapocinju kao jeres a zavrsavaju kao dogma. Tomas Haksli
mozgalice.226 balinda,
Tamo gde se izdajice utvrđuju proglašavanjem, nema mesta ni rodoljublju.
mozgalice.227 balinda,
Nije strašno razočarati se, strašno je nemati se u šta razočarati.
mozgalice.228 bandit,
>> 3. Neka ti svi zubi poispadaju! Samo da ti jedan ostane : zbog zubobolje >> ! Protest! Ovo je pokradeno iz Alana Forda! Johnny
mozgalice.229 bandit,
>> Najvise borbenog morala ima onaj >> koji se bori protiv sebe do poslednjeg. NAjvise borbenog morala ima onaj koji se bori sam protiv svih, do poslednjeg... Johnny
mozgalice.230 bandit,
>> Zbog cega nastojite da smesta uklonite trun sto vam oko >> nadrazuje, dok nesto sto vam dusu tiste odlazete za neki >> drugi dan? Cist refleks, sto se za drugi slucaj ne moze reci... Johnny
mozgalice.231 ovucic,
Listam ja tako poruke, pa vidim jednu sa kojom se ama bas ni malo ne slazem. to je ova: *********************** Nije strasno razocarati se, strasno je nemati se u sta razocarati. *********************** Nemati se u sta razocarati znaci mir i spokoj. Razocarati se znaci razbiti laznu predstavu o necemu kao dobrom. Ako toga ni nema, covek je prepusten sam sebi. Ako se covek nema u sta razocarati, on nije covek, vec - Bog.
mozgalice.232 cacxa,
"Kažeš mi da ideš u Fez. Sada, ako kažeš da ideš u Fez, To znači da ne ideš. Ali ja slučajno znam da idešu Fez. Zašto ti mene lažeš ako si mi prijatelj?" MAROKANSKA IZREKA
mozgalice.233 balinda,
>> Ako se covek nema u sta razocarati, >> on nije covek, vec - Bog. Zašto tako komplikovano tumačenje? Zar nije znatno jednostavnije: "Nemati se u šta razočarati"; može značiti i "biti *već* u sve razočaran".
mozgalice.234 balinda,
>>>> Najvise borbenog morala ima onaj >>>> koji se bori protiv sebe do poslednjeg. >> >> NAjvise borbenog morala ima onaj >> koji se bori sam protiv svih, do poslednjeg... Zar da *TI* sine Johnny pomisliš da postoji neko ko ti je opasniji neprijatelj nego što si sâm sebi? ;)
mozgalice.235 balinda,
Nije važno šta se nosi, nego kako se podnosi.
mozgalice.236 bandit,
>> Zar da *TI* sine Johnny pomislis da postoji neko ko ti je opasniji >> neprijatelj nego sto si sâm sebi? ;) Balinda, Johnny je moj najbolji prijatelj, i neznam kako si mislo da sam sebi mogu da budem neprijatelj? (doktor mi kaze da sam sizofrenicar, ali mu neverujem... ....a bogami ni ja!) Johnny
mozgalice.237 balinda,
>> Balinda, Johnny je moj najbolji prijatelj, i neznam kako >> si mislo da sam sebi mogu da budem neprijatelj? Pretvarajamo se za trenutak da možeš. :))) Pošto primećujem da imaš lepo mišljenje o sebi, što ja pozdravljam, zar onda ne bi smatrao samog sebe za najopasnijeg neprijatelja?
mozgalice.238 balinda,
Prijateljstvo je ne realizovana seksualnost.
mozgalice.239 ivana,
Ljubav je kad shvatis da od drugoga zavisi Ttvoja sreca█;}b Ú] ╩f═ ┼ ═ To samkůshvatŻ/ąŰ│j╔{lčOZ|?~?~?~?
mozgalice.240 bandit,
>> lepo misljenje o sebi, sto ja pozdravljam, zar onda ne bi smatrao samog >> sebe za najopasnijeg neprijatelja? To ti je stvar, bas kao i sa snovima: Nemozes sanjati da si mrtav, i u snu nemozes umreti. Cak i kada bi delovao kao podvojena licnost, ne bi mogao da ubijes sam sebe, tj. da se boris do poslednjeg.. Johnny
mozgalice.241 bandit,
>> Prijateljstvo je ne realizovana seksualnost. Iz cega sasvim logicno sledi da frajer i riba ne mogu biti PRIJATELJI! Johnny
mozgalice.242 bandit,
>> To samkůshvatŻ/ąŰ│j╔{lčOZ|?~?~?~? Ivana ZABOGA PREDJI NA SOR! I PISI OFF-LINE! Johnny
mozgalice.243 balinda,
>> Iz cega sasvim logicno sledi da frajer i riba >> ne mogu biti PRIJATELJI! Između ostalog i to, ali mi se značajnijim čini ono što piše. (?)
mozgalice.244 balinda,
>> Cak i kada bi delovao kao podvojena licnost, ne bi >> mogao da ubijes sam sebe, tj. da se boris do poslednjeg.. Ti ne bi mogao ili misliš da je nemoguće?
mozgalice.245 balinda,
Mudar čovek i kad spava nešto nauči.
mozgalice.246 bandit,
>> Ti ne bi mogao ili misliš da je nemoguće? Mislim da je nemoguće da jedna strana podvojene ličnosti svesno ubije drugu, bar do sada nigde nisam pročitao da je nešto tako moguće.... Johnny
mozgalice.247 cacxa,
> Protest! Ovo je pokradeno iz Alana Forda! Sve trči... ;)
mozgalice.248 balinda,
>> Mislim da je nemoguće da jedna strana podvojene ličnosti >> svesno ubije drugu, bar do sada nigde nisam pročitao da >> je nešto tako moguće.... Stoji li onda da bi to bila osoba sa najviše borbenog morala? ;)
mozgalice.249 ndragan,
/ "Nemati se u šta razočarati"; može značiti i "biti *već* u sve / razočaran". Možda, ali razmisli o ovakvom stavu: ne očekujem ni od čega previše; u načelu sam zadovoljan malim; ako naiđe nešto bolje - vrlo dobro, ako ne naiđe - nisam se ni nadao. Ako nisam zadovoljan - neću kukati, nego ću poturiti leđa i videti šta mogu da uradim. Nemam razloga da se razočaram, nisam se ni očaravao. Da li sam bog ako ne verujem ni u šta van (osim) sebe? Bue_ NDragan
mozgalice.250 ndragan,
/ Iz cega sasvim logicno sledi da frajer i riba ne mogu biti / PRIJATELJI! A ako su se prećutno složili da bi im seks napravio više problema nego uživanja? Švaleracija donosi više uzbuđenja nego sreće i uživanja. Šta ako nisam željan uzbuđenja? Bue_ NDragan
mozgalice.251 cacxa,
> To ti je stvar, bas kao i sa snovima: Nemozes sanjati da > si mrtav, i u snu nemozes umreti. Cak i kada bi delovao Možeš, možeš...
mozgalice.252 ovucic,
******************** Zasto tako komplikovano tumacenje? Zar nije znatno jednostavnije: "Nemati se u sta razocarati"; moze znaciti i "biti *vec* u sve razocaran". ******************** To je tvoje tumacenje koje mi se nije dopalo. Ko je to razocaran u sve? Covek moze samo da misli da je razocaran u *sve*. Samo Bog zna sta je to "Sve".
mozgalice.253 ovucic,
***************** Zar da *TI* sine Johnny pomislis da postoji neko ko ti je opasniji neprijatelj nego sto si sâm sebi? ;) ***************** Pa postoji - sezam.
mozgalice.254 ovucic,
******************** lepo misljenje o sebi, sto ja pozdravljam, zar onda ne bi smatrao samog ******************** Mislis: "Sa cime sam se ja pozdravio" :))))))
mozgalice.255 ovucic,
********************* Prijateljstvo je ne realizovana seksualnost. ********************* Pa, tacno ako je tacno da je vecina ljudi homoseksualna. (Narocito kad uzmes Johnnyja za primer - autogamija kod coveka... to jos nisam video :)))))))) Sta? Kako nije? Pa sam si rekao da je on sam sebi neprijatelj! Ako je (po tebi) prijateljstvo NE realizovana seksualnost, onda je neprijateljstvo - realizovana :)))))))))) Dobro, znam da nisi mislio na to :)))) ).
mozgalice.256 alexa,
> Prijateljstvo je ne realizovana seksualnost. Ima u tome nečega, ali nije tačno. ----------- Da li to znači da posle 'realizacije' nema više prijateljstva???
mozgalice.257 balinda,
>> Možda, ali razmisli o ovakvom stavu: ne očekujem ni od čega >> previše; u načelu sam zadovoljan malim; ako naiđe nešto >> bolje - vrlo dobro, ako ne naiđe - nisam se ni nadao. Bojim se da nismo dovoljno autonomni da bismo mogli reći da i ovo nije *već* posledica prethodnih razočaranja. (?) Izgleda da nam je dato da se uznosimo i da uvek ima izvesnih nadanja koje "zrelost" (fuj, kako ovo grozno zvuči) :) racionališe. žini mi se, dalje, da uvek ostane još nekakve nade jer, u protivnom, život nam ne bi imao makar kakvog smisla. (?) Zato sam i rekao da "nije strašno razočarati se" (to bi gotovo mogla biti definicija života) (?) već je "strašno" nemati se u šta razočarati. Zato tvoja rečenica: >> Da li sam bog ako ne verujem ni u šta van (osim) sebe? pokazuje da ti jesi smanjio područje na kome se možeš razočarati ali ga nisi sasvim ukinuo. Šta biva ako se jednom razočaraš u samoga sebe? :( Nemoj mi samo reći da je to nemoguće jer je to "nemoguće" baš na onaj način kako ti je bilo nemoguće, kada si bio mlađi, da se razočaraš i u neke druge stvari.
mozgalice.258 balinda,
U ljubavnom životu čovek bira samo da li hoće da ima manje većih ili više manjih razočarenja.
mozgalice.259 mkiric,
>> Iz cega sasvim logicno sledi da frajer i riba ne mogu biti PRIJATELJI! Mogu, ali im za to treba mnooogo vremena! ;)
mozgalice.260 mkiric,
>> Da li sam bog ako ne verujem ni u šta van (osim) sebe? Ne, samo realista.
mozgalice.261 mkiric,
>> Da li to znači da posle 'realizacije' nema više prijateljstva??? Ne, nego da po uspostavljanju prijateljstva više nema realizacije :)))
mozgalice.262 balinda,
>> Da li to znači da posle 'realizacije' nema više prijateljstva??? Recimo da posle mnogo bolje odgovara termin: "partnerstvo". :)
mozgalice.264 balinda,
>> Covek moze samo da misli da je razocaran u *sve*. >> Samo Bog zna sta je to "Sve". Sa stanovišta čoveka, *to* mora da je strašno. (?)
mozgalice.265 acka,
>> Nemati se u sta razocarati znaci mir i spokoj. Razocarati se Ne bih se bas slozila sa tobom. Nemati se u sta razocarati znaci jednu veeliku prazninu a ne mir i spokoj. Mir i spokoj je kada imas u sta da se razocaras, ali imas i puno stvari u koje ne mozes (ili se bar tako nadas) da se razocaras. Acka
mozgalice.266 acka,
>> Prijateljstvo je ne realizovana seksualnost. A sta je onda sa prijateljima istog pola?! Acka
mozgalice.267 balinda,
>>>> Prijateljstvo je ne realizovana seksualnost. >> >> A sta je onda sa prijateljima istog pola?! Isto!
mozgalice.268 bandit,
>> Možeš, možeš... Kako možeš? Pa dokazano je da u snu NEMOčEŠ da umreš, baš zato što nemaš podataka o takvom iskustvu... Johnny
mozgalice.269 bandit,
>>********** >> Zar da *TI* sine Johnny pomislis da postoji neko ko ti je opasniji >> neprijatelj nego sto si sâm sebi? ;) >>********** >> >> Pa postoji - sezam. Da, postoji jedna osoba koja mi je opasniji neprijatelj, nego što sam sam sebi... Johnny pa da, pogađate o kome je reč....
mozgalice.270 bandit,
>> Možda, ali razmisli o ovakvom stavu: ne očekujem ni od čega previše; u >> načelu sam zadovoljan malim; ako naiđe nešto bolje - vrlo dobro, ako ne >> naiđe - nisam se ni nadao. Ako nisam zadovoljan - neću kukati, nego ću >> poturiti leđa i videti šta mogu da uradim. Nemam razloga da se >> razočaram, nisam se ni očaravao. čelim najviše! Neću se u životu zadovoljiti otpatcima! Ili ću živeti kao car, ili život nije vredan.... Jurišaću na svaku loptu, hoću da probam sve, ništa nije toliko nemoralno, toiko nisko, toliko gadno, glupo, opasno, da JA to ne probam! U životu čovek treba SVE da proba... Ne plašim se izazova, avanture su moj san, akcija i opasnost svakodnevna potreba... Ako nisam zadovoljan, tražiću rešenje, ako moram da kukam, kukaću u sebi, ako moram da kroz zid proći ću... ako treba da se gine, poginuću kao čovek... Ako se razočaram - svemu je kraj... Johnny p.s. razočarenje, jednostavno nesme da postoji...
mozgalice.271 bandit,
Nadam se da se ne ljutite, što sam vas ovako potrpao u isti reply, ali pošto vidim da je Balinda pokrenuo ovo svestan toga da će da izazove diskusiju, Ja ću se ograničiti na jednu poruku (za sada). >> A ako su se prećutno složili da bi im seks napravio više problema nego >> uživanja? Kako seks nekome moze da napravi probleme? Nismo u srednjem veku, hvala bogu, nismo ni nepismeni, ni glupi, ako je nekada u civilizaciji postojao Siguran Seks, to je onda danas... >> Švaleracija donosi više uzbuđenja nego sreće i uživanja. Šta >> ako nisam željan uzbuđenja? Ako nisi željan uzbuđenja, onda nećeš ni dogurati do seksa, pa je pitanje kao takvo, promašilo temu... ------- >> Mogu, ali im za to treba mnooogo vremena! ;) Treba li to da znači da im treba mnogo vremena da oguglaju, ili da prestanu da gledaju jedno drugo kao ljude, ili šta? Kako možeš da izbrišeš da ti se neko dopada? Možeš da kontrolišeš, ili da potisneš, ali da potpuno izbrišeš.... Teško.... Pre ili kasnije, sve ispliva na površinu... Moja najbolja drugarica se zbog toga posvađala sa svojim najboljim drugom, posle 12 godina druženja... Zašto? >> Da li to znači da posle 'realizacije' nema više prijateljstva??? >> Ne, nego da po uspostavljanju prijateljstva više nema realizacije :))) E bogami, ne znači ni jedno, ni drugo, oba su samo konstatacije, kako bi hipotetična situacija mogla da se završi... Zašto... --------------- E sada sam odlučio da vas stvarno zadavim, ali u sledećoj poruci, zato... Johnny
mozgalice.272 bandit,
MOJE LIžNO VIĐENJE SVETA! ---- ----- ------- ------ Jedna od stvari koje su dobrim delom upropastile ženski deo društva na Balkanu, je ogavno, odvratno, zastarelo, zaglupljeno, neadekvatno, ružno VASPITANJE ženskog sveta... Zašto se SEKS, u toj meri odvaja od čoveka? Pa SEKS bi trebao da bude jedna sasvim normalna stvar, baš kao što je hrana, voda, piće... U dobrom seksu može se uživati, baš kao i u dobrom jelu, u dobrom filmu, ili dobrom razgovoru... Razlike nema. Sve razlike su VEŠTAžKE... Ako ti se neko kao sagovornik ne sviđa, nećeš sa njim pričati, ako ne voliš lazanje, nećeš jesti, ako ti se neko ne sviđa, nećeš sa njim leći u krevet i to je sve... žemu podela vernosti na prijateljsku vernost, i vernost na relaciji muškarac - žena? Zašto je brak ekvivalent zatvora? Zašto se devojka koja misli na ovaj način, obično poistoveti sa radodajkom, i šta to ona daje(?) a muškarac uzima(?). Zašto postoji uverenje, da se sa prijateljicom NE SPAVA!!!!!, samo zato što je prijateljica? Hoće li vas prijateljica manje ili više voleti, ako budete (ne budete) spavali sa njom? Zar nije baš to ono što u svakom prijateljstvu nedostaje... činjenica je da se prijateljstvo može dovesti samo do određene granice... zašto... Ako vas devojka voli, hoćete li joj zameriti ako spava sa nekim drugim, hoćete li je manje voleti zbog toga? Zašto? Kakav je razlika ako nekoga volite kao prijatelja, ili ga samo volite, ili ga samo cenite?? Eto, mislim da sam postavio gomilu pitanja, i da ću dobiti, kakve takve odogovore... Johnny p.s. nemojte biti konzervativni, i nemojte biti Balkanci..
mozgalice.273 bandit,
>> U ljubavnom životu čovek bira samo da li hoće da ima >> manje većih ili više manjih razočarenja. U ljubavnom životu, čovek bira samo da li hoće da ima manje većih ili više manjih avantura.... a kako će one da se završe? Ko bi to mogao znati?? Johnny
mozgalice.274 balinda,
>> Nadam se da se ne ljutite, što sam vas ovako potrpao u isti >> reply, ali pošto vidim da je Balinda pokrenuo ovo svestan >> toga da će da izazove diskusiju, Eh, kamo sreće. ;) Balinda, uglavnom, nije svestan? :)
mozgalice.275 bandit,
>> Isto! Jel se to nama čini, ili si proširio svoje vidike? Johnny
mozgalice.276 balinda,
>> Kako možeš? Pa dokazano je da u snu NEMOčEŠ da umreš, >> baš zato što nemaš podataka o takvom iskustvu... Izvinjavam se što se mešam u vašu diksuiju ali ti govoriš o snu kao nekakvom svom primeru pa se sada pozivaš da nešto ne može zato što to ne može u tvom primeru. (!) žak ako je i tako, zaključak je da ti nije dobar primer. Da te podsetim, slobodno interpretirano, ovde se raspravljalo o tome da li je (ili: "da li bi bilo") najteže boriti se protiv samoga sebe?
mozgalice.277 balinda,
>> Da, postoji jedna osoba koja mi je opasniji neprijatelj, >> nego što sam sam sebi... >> pa da, pogađate o kome je reč.... Ne pogađamo! ;> Pada li ti na pamet da ti je veći neprijatelj tvoja *vizija* o tom "neprijatelju"?
mozgalice.278 balinda,
Ako smo za svoje uspehe sami zaslužni, a za neuspehe su krivi drugi, kako je moguće da u tuđim uspesima vidimo i sebe, a njihovim neuspesima odričemo svoj doprinos?
mozgalice.280 balinda,
>> Jel se to nama čini, ili si proširio svoje vidike? U principu, ne treba biti konzervativan, (kako bi to već ti rekao?) ;) ali u ovome sam ipak priličan balkanac. :)))
mozgalice.281 acka,
>> Isto! ??? Bože Balinda što se to sa tobom dešava?! Jesi li ti ikada spavao sa prijateljima ili to što nisi smatraš svojim propustom? ;) Acka
mozgalice.282 balinda,
>> ??? Bože Balinda što se to sa tobom dešava?! >> Jesi li ti ikada spavao sa prijateljima ili to >> što nisi smatraš svojim propustom? ;) E, moja prijateljice, ;) razgovarali smo o seksualnosti a ne o nužnosti da svoje mozaglice moramo izvoditi iz lične prakse. :)
mozgalice.284 ljubisha,
Ako ti se neko kao sagovornik ne sviđa, nećeš sa njim pričati, ako Poruka poslata pod brojem 7.283 obrisana. IGNORE bandit
mozgalice.285 bandit,
>> da li je (ili: "da li bi bilo") najteže boriti se protiv samoga sebe? Balinda kako to možeš, ako si normala, jednostruka ličnos, da se boriš protiv samog sebe? Johnny
mozgalice.286 bandit,
>> Ne pogađamo! ;> Pada li ti na pamet da ti je veći neprijatelj tvoja >>* vizija* o tom "neprijatelju"? Nema tu nikakve vizije... Johnny
mozgalice.287 bandit,
>> Eh, kamo sreće. ;) Balinda, uglavnom, nije svestan? :) Kamo sreće šta? DA si pokrenuo diskusiju? Pa ti dobro znaš našta ja sigurno lupim reply. Da si svestan? Pa hvala bogu svestan, si... žemu ono Balinda, uglavnom, nije svestan? Patiš od nesvestice ili šta? Johnny
mozgalice.288 bandit,
>> E, moja prijateljice, ;) razgovarali smo o seksualnosti a ne o >> nužnosti da svoje mozaglice moramo izvoditi iz lične prakse. :) Ja bih rekao da je mozgalica LIžNI pogled na svet? Johnny
mozgalice.289 max.headroom,
> Ne bih se bas slozila sa tobom. Nemati se u sta > razocarati znaci jednu Auh, neskrivenog pesimizma... :)
mozgalice.290 balinda,
>> Balinda kako to možeš, ako si normala, jednostruka >> ličnost, da se boriš protiv samog sebe? Moram opet da te pitam: Ja ili uopšte? Pokušaj da odvojiš individualno od opšteg. Ja ovde ne govorim o sebi, bar ne nužno na način an koji ti i Acka shvatate stvari. (?) Dajte malo distancirajte se od stava. Ovo je se tema zove "mozgalice" a ne "ispovedaonice".
mozgalice.291 balinda,
>> Da si svestan? Pa hvala bogu svestan, si... žemu ono >> Balinda, uglavnom, nije svestan? Patiš od nesvestice ili šta? Ma, sve mi se više čini da, balinda nije sasvim sam u glavi. (?) :)))
mozgalice.292 balinda,
>> Ja bih rekao da je mozgalica LIžNI pogled na svet? Još jedno, sada već ustaljeno, pitanje: "Za tebe ili uopšte?" Ja te uveravam da nije nužno mozgati samo o svojim stavovima.
mozgalice.293 acka,
>> Auh, neskrivenog pesimizma... :) Pesimizma? :) Ja? ;) Neverovatno! Acka
mozgalice.294 acka,
>> Ja te uveravam da nije nuzno mozgati samo o svojim stavovima. Ok, uopsteno, ali to uopsteno podrazumeva sve prema tome i Bandita i mene, pa ako se to ne sleze onda je normlano da se necemo sloziti :) Acka
mozgalice.295 bandit,
>> Ma, sve mi se više čini da, balinda nije sasvim sam u glavi. (?) :))) žek da pogledam... Johnny
mozgalice.296 bandit,
>> Ja te uveravam da nije nužno mozgati samo o svojim stavovima. A ja ne mogu da mozgam o tvojim stavovima,..... Johnny
mozgalice.297 bandit,
>> Dajte malo distancirajte se od stava. Ovo je se tema zove "mozgalice" a >> ne "ispovedaonice". E onda idemo u religiju, tamo će otac Balinda morati da sasluša naše ispovesti..... :)))))))))))))))) Johnny
mozgalice.298 balinda,
>> Ok, uopsteno, ali to uopsteno podrazumeva sve prema tome >> i Bandita i mene, pa ako se to ne sleze onda je normlano >> da se necemo sloziti :) Bez ljutnje, ali ja svoje mozgalice ne pišem za ovog ili onog korisnika, niti imam ambicije da se svima svide. Bojim se da je nemoguće i zamisliti nekakvu mozgalicu koja bi se svakome svidela i sa kojom bi se svi složili. U ostalom, u ovakvoj hiperprodukciji "originalnih bezmislica" ne osećam se posebno nesrećnim ako i dobar deo njih, većini ne bude po volji. Njih, jednostvano, ostavimo da propadnu same. Namera svakako nije bila da nekoga uvredim. Mene teši mogućnost da se nekome ponešto i dopadne i žao mi je da "zadovoljstvo" ostavim samo za sebe. Da li ima takvih, ja nisam u mogućnosti da odgovorim? :(
mozgalice.299 balinda,
>> A ja ne mogu da mozgam o tvojim stavovima,..... Da li se hvališ ili se žališ? ;)
mozgalice.300 balinda,
>> E onda idemo u religiju, tamo će otac Balinda >> morati da sasluša naše ispovesti..... Samo se ti ispovedaj koliko hoćeš i gde hoćeš. Slušam ja slušam. (Nema mi druge.) :) Rekao sam samo da grešiš ako misliš da je *nužno* da mozgalica precrtava nekakvo *lično* iskustvo.
mozgalice.303 mkiric,
>> >> Mogu, ali im za to treba mnooogo vremena! ;) >> >> Treba li to da znači da im treba mnogo vremena da oguglaju, ili da >> prestanu da gledaju jedno drugo kao ljude, ili šta? Jednostavno treba da budu zajedno (i da se bave realizacijom, naravno) dok toliko ne ostare da im ostane jedino prijateljstvo. Znaš, u određenim godinama praksa počinje da ustupa mesto teoriji. :)))
mozgalice.304 ndragan,
/ pokazuje da ti jesi smanjio područje na kome se možeš razočarati ali ga nisi sasvim ukinuo. Šta biva ako se jednom razočaraš u samoga sebe? Da ne citiram sve do kraja, pogodio si. Razočaraću se, valjda, kad shvatim da nisam besmrtan, a onda mi je već i svejedno. A ono što kažeš da takav stav možda dolazi kao posledica okršaja sa ranijim godinama... a odakle bi? Možda sam mogao prosto da kažem "u se i u svoje kljuse"? SOR gaji brbljivost. Bue_ NDragan
mozgalice.305 ndragan,
/ potreba... Ako nisam zadovoljan, tražiću rešenje, ako moram da kukam, / kukaću u sebi, ako moram da kroz zid proći ću... ako treba da se gine, To sam i rekao; naglasak je bio na onom da "ako omanem, neću mnogo da se jedim". A da smo probali, probali smo, bogami, svašta (osim droge). Bue_ NDragan
mozgalice.306 ndragan,
/ Kako seks nekome moze da napravi probleme? Nismo u srednjem veku, Nisam mislio na nabijanje na kolac, nego na to što dolazim u situacije gde nekim damama, u vidu komplimenta, stavljam do znanja da bih rado, ali možda u nekom drugom životu. Ima ih koje takav kompliment zaslužuju, ne samo kao dobre ribe (neke čak i nisu), nego kao kompletne ličnosti za koje smatram da bismo se dobro složili, ALI - to sve nije razlog da se polomim oko njih, a baška oko logistike, i baška daleko jača osećanja prema rođenoj ženi. Tako nađem načina da im saopštim šta o njima mislim, i ostajemo drugari. / Ako nisi željan uzbuđenja, onda nećeš ni dogurati do seksa, pa / da ti se neko dopada? Možeš da kontrolišeš, ili da potisneš, ali da / potpuno Pazi, nisam željan uzbuđenja. Bilo ih je dosta kad im je bilo vreme, ali za seks je uvek vreme :) Ne znam šta sad da ti kažem, kad sam sve rekao gore. Recimo da je i to neki način da niti potpuno potiskuješ, niti suzbijaš, ali ipak na nekako rešiš. Nisam jasan? I ne treba: Each to his own way out of mind, Best of luck with what you find Ian Anderson Bue_ NDragan
mozgalice.307 ndragan,
/ U ljubavnom životu čovek bira samo da li hoće da ima / manje većih ili više manjih razočarenja. Don't worry. Utešićeš se. Ovamo si nas navukao na pola mega rasprave o razočaranju uopšte, a polaznu tačku čuvaš za kraj. It's a no-no! I replika: a kad mu krene kako valja, samo gleda iza kog ugla viri Marfi. Bue_ NDragan
mozgalice.308 mkiric,
>> Zašto se SEKS, u toj meri odvaja od čoveka? Pa SEKS bi trebao da bude >> jedna sasvim normalna stvar, baš kao što je hrana, voda, piće...U dobrom >> seksu može se uživati, baš kao i u dobrom jelu, u dobrom filmu, ili dobrom >> razgovoru... U principu je to tačno, ali pogledaj malo oko sebe (sad je bar dobro vreme za to) i reci mi koliko ljudi znaš koji zaista UčIVAJU u jelu, a koliko njih jede samo da bi utolilo glad ili, još gore, samo da bi se najelo? Oni drugi i treći i seks (pa čak i ljubav) shvataju tako - kao običnu fiziološku potrebu. Ja ih žalim. >> Ako vas devojka voli, hoćete li joj zameriti ako spava sa nekim drugim, >> hoćete li je manje voleti zbog toga? Zašto? Kakav je razlika ako nekoga >> volite kao prijatelja, ili ga samo volite, ili ga samo cenite?? Da pokušam sa uprošćenim odgovorom: kad nešto ili nekog stvarno volim onda pokušavam da ga zadržim samo za sebe. To je ono što se obično zove posesivnost i jako mali broj ljudi nema takvu osobinu. Bojim se samo da takvi ljudi nemaju ni mnogo emocija. >> p.s. nemojte biti konzervativni, i nemojte biti Balkanci.. Konzervativnost obično dolazi sa godinama, a što se Balkana tiče - pa tu smo rođeni i odrasli. Šta drugo možemo biti? Bolje je biti pravi Balkanac nego lažni Amerikanac. ;)
mozgalice.309 bandit,
>> Bez ljutnje, ali ja svoje mozgalice ne pišem za ovog ili onog >> korisnika, niti imam ambicije da se svima svide. Bojim se da je Ako bi nekada i pokušao da napišem neku mozgalicu, onda bi ona sigurno bila *moja* i samo moja... Ali svakako pisana svima... >> kojom bi se svi složili. U ostalom, u ovakvoj hiperprodukciji >> "originalnih bezmislica" ne osećam se posebno nesrećnim ako i dobar deo >> njih, većini ne bude po volji. Njih, jednostvano, ostavimo da propadnu >> same. Daj, pa do sada je stvarno bilo SJAJNIH "originalnih besmislica", druga je stvar ako ti ne želiš da mi o njima dajemo sud... Ja mislim da je lepota mozgalice, onda kada iza nje ne vidiš reply.... E sada, pošto mozgalica odslikava tvoje viđenje sveta(?) Jer ja ne mogu da zamislim da bi ti jednoga dana napisao mozgalicu, sa potpisom, ovako bandit misli...., to je nužno da se sa nekim mozgalicama složimo a nekima ne... Johny
mozgalice.310 balinda,
>> Daj, pa do sada je stvarno bilo SJAJNIH "originalnih besmislica", >> druga je stvar ako ti ne želiš da mi o njima dajemo sud... >> Ja mislim da je lepota mozgalice, onda kada iza nje ne vidiš >> reply.... Hvala na komplimentu. Ima nešto u tome da najbolje treba tražiti među onima bez reply. (?) Međutim, to nikako ne znači da je to obavezan slučaj. Recimo, još kako je moguće pretpostaviti mozgalicu koja ne nosi dovoljno jak sadržaj, koja možda nije sporna ali je malo vredna. Ona ponajpre neće nosti nikakav replay a teško da se može oceniti "sjajnom". žini mi se, s druge strane, da je moguće zamisliti i "sjajnu" mogalicu oko koje će se lomiti koplja od replay-a ali koja će, makar jednom delu auditorijuma, biti *vrlo* draga. Jesu li to nužno loše mozgalice ili one imaju još kakvog smisla kada su pomogle nekome da lepo formuliše ono što je i sam prepoznao?
mozgalice.311 ndragan,
/ Rekao sam samo da grešiš ako misliš da je *nužno* da mozgalica / precrtava nekakvo *lično* iskustvo. Greši u reči "precrtava". Crtež je verovatno odličan, ali se predmet na njemu ne da poznati.
mozgalice.312 ndragan,
/ uglavnom, nije svestan? Patiš od nesvestice ili šta? Ko je sad tu uspeo da nađe (razlog za) patnju?
mozgalice.313 balinda,
Sex je ljubav oslobođena zablude.
mozgalice.314 princess,
Balinda izgleda da si neke stvari pomesao .... To tako i pesimisticki zvuci.....
mozgalice.315 balinda,
>> Balinda izgleda da si neke stvari pomesao .... >> To tako i pesimisticki zvuci..... I meni se tako učinilo ali nije htela da prizna. :)))
mozgalice.316 bandit,
>> Sex je ljubav oslobođena zablude. Sex je odnos u kome oboje dobijaju, u ljubavi, neko obavezno gubi.. Johnny
mozgalice.317 igor.mil,
> Sex je odnos u kome oboje dobijaju, u ljubavi, neko obavezno gubi.. Vrlo netacno. Sasvim su uobicajeni odnosi u kojem se u seksu ucestvije bez dobitka, sa svescu da ce se dobiti na nekom drugom planu. Kako trivijalan primer, uzmimo prostituciju. Verujem da vam nece biti tesko da zamislite jos bezbroj nijansi.
mozgalice.318 bandit,
>> Kako trivijalan primer, uzmimo prostituciju. Kao loš primer, uzeli smo prostituciju: 1. Prostitutka dobija Pare 2. Mušterija dobija zadovoljenje... Oboje dobijaju? Pa ko je onda na gubitku? Johnny
mozgalice.319 ljubisha,
>> Kako trivijalan primer, uzmimo prostituciju. >>>> Kao loš primer, uzeli smo prostituciju: >>>> 1. Prostitutka dobija Pare >>>> 2. Mušterija dobija zadovoljenje... >>>> Oboje dobijaju? Pa ko je onda na gubitku? Ovde samo jedan dobija zadovoljenje. Onaj ko plaća. Ali kolko se meni čini igor je mislio na obostranu korist u zadovoljenju (ne novčanih već seksualnih potreba). A da se osvrnemo onda na spavanje sa drugaricom ili drugom. Sa drugaricom bih spavao radi ... uh, radi ćega ne sve, ali ne radi neke moje materijalne koristi. Nastaviću se... Pozdrav Ljubisha
mozgalice.320 vkrstonosic,
>> 1. Prostitutka dobija Pare >> >> 2. Mušterija dobija zadovoljenje... >> >> Oboje dobijaju? Pa ko je onda na gubitku? Na gubitku je država, koja nije legalizovala prostituciju, jer se ne plaća nikakav porez :)
mozgalice.321 igor.mil,
> Kao los primer, uzeli smo prostituciju: > 1. Prostitutka dobija Pare > 2. Musterija dobija zadovoljenje... > Oboje dobijaju? Pa ko je onda na gubitku? Sad cu da ti nacrtam. Tvoja misao je glasila da u seksu svi dobijaju (seksualno zadovoljstvo), sto sam ja svojim primerom opovrgnuo. To sto ti (sada) tvrdis da si mislio na bilo kakve druge vidove zadovoljenje je generalizacija koja tvoju misao pretvara u "nista". Jer onda se, na primer, moze reci da, ako prostitutka mnogo pije zato sto ima moralne dileme zbog svog nacina zivota, pa oboli od jetre, a uz to njeni siroti roditelji iz provincije ne mogu nikome u oci da pogledaju od sramote, na kraju je ona u gubitku. Da ne pricamo o klijenteli koja je u novcanom gubitku (kod njih je, da kazemo, bilans na nuli). Ono sto sam ja hteo da kazem je da postoji seks u kojem ne uzivaju svi ucesnici. Tada je u pitanju nekakva trgovina (inzinjerskim recnikom: trade off), a prostitucija je samo "brutalan" primer za celu lepezu ovakvih pojava.
mozgalice.322 spantic,
> Na gubitku je država, koja nije legalizovala prostituciju, > jer se ne plaća nikakav porez :) Dakle, država je na gubitku zbog svog odnosa prema prostituciji. Nema poreza, a nema ni medicinske kontrole nad prostitutkama.
mozgalice.323 bandit,
>> Sad cu da ti nacrtam. Tvoja misao je glasila da u seksu svi >> dobijaju (seksualno zadovoljstvo), sto sam ja svojim primerom >> opovrgnuo. 1. Loše crtaš. 2. ono (seksualno zadovoljstvo) si sam dopisao, toga nije bilo u originalu... 3. Neko vidi svoje zadovoljstvo u seksu, neko u prama, da se prostitucija ne plaća, ne bi je ni bilo..... :)))))) Johnny
mozgalice.324 igor.mil,
> Lose crtas. Pa eto, nisam hteo da te previse opterecujem.
mozgalice.325 ndragan,
/ 3. Neko vidi svoje zadovoljstvo u seksu, neko u prama, da se / prostitucija ne plaća, ne bi je ni bilo..... Jel' ima neko, da izvinete, Engelsovo 'Poreklo porodice, privatne svojine i države', ako se dobro sećam. Analiza koju tamo daje je dosta zanimljiva, a za mnoge stvari bi bila dovoljna i završna rečenica, ako bi neko hteo da citira. Ja se više ne sećam tačno. Bue_ NDragan
mozgalice.326 balinda,
Primitivizam se ne ogleda toliko u gestu, koliko u neumerenosti.
mozgalice.327 balinda,
Haos me brine, ali me red zabrinjava.
mozgalice.328 balinda,
Kada smo radosni, neverni smo svojoj tuzi.
mozgalice.329 balinda,
Brinemo zbog stvari zbog kojih ne bismo trebali, ali je mnogo karakterističnije da ne brinemo zbog onih zbog kojih bismo trebali. Ovaj optimistički pomak svesti čini naše živote snošljivim.
mozgalice.330 balinda,
Razlozi našeg postojanja znatno su prizemniji nego što mislimo, a razlozi takvog mišljenja nalaze se u funkciji te prizemnosti.
mozgalice.331 feniks,
>> Razlozi naseg postojanja znatno su prizemniji >> nego sto mislimo, a razlozi takvog misljenja >> nalaze se u funkciji te prizemnosti. Da slucajno ne stanujes u suterenu? :)
mozgalice.332 balinda,
>> Da slucajno ne stanujes u suterenu? :) U podrumu! :)))
mozgalice.333 ndragan,
/ Da slucajno ne stanujes u suterenu? :) A jesi li čuo ono kad kažu "suturen"?
mozgalice.334 max.headroom,
> A jesi li čuo ono kad kažu "suturen"? Ah, a šta kažeš na "kontinijer"? (alias kontejner), ili "solotep", tj. "selotep" (alias selotejp)? :)
mozgalice.335 balinda,
Ako je ljubav bolest koja gađa na slepo, onda je jasno zašto lakše pogođa velike a ne sitne duše.
mozgalice.336 balinda,
Ostati ceo život sa nekim samo zbog dece, isto je kao biti ceo dan na kiši zato što je ona dobra za useve.
mozgalice.337 balinda,
U prepirci muškarac najčešće tvrdi da je neshvaćen, a žena da je nevoljena.
mozgalice.338 balinda,
Jedan dan ljubimo ženu zbog onoga što ona predstavlja, jedan mesec je ljubimo zbog onoga što nama znači, a ceo život zbog onoga što ona jeste.
mozgalice.339 bandit,
Jedan dan ljubimo ženu zbog onoga što ona predstavlja, jedan mesec je ljubimo zbog onoga što nama znači, a ceo život zbog onog glupog papira koji smo potpisali... Johnny
mozgalice.340 spantic,
Nije dovoljno samo preživeti.
mozgalice.341 ndragan,
/ isto je kao biti ceo dan na kiši zato što je Ovo je ista pomerena optika koja se koristi za pisanje marfijevih zakona. Mada, ima tu nečega - da li je bolje deci sa roditeljima koji nesložno žive u malom kućnom ratu, ili ako su se složno razišli? Znam da ne valja ni jedno ni drugo, a baška što kod nas isti taj Marfi složi razvod koji ne donosi ni kraj ni smirenje. Za pravljenje dece traže se minimalne kvalifikacije. A posle?
mozgalice.342 bandit,
>> drugo, a baška što kod nas isti taj Marfi složi razvod koji ne donosi ni >> kraj ni smirenje. Rešenje.... Nemoj se ženiti! Nemoj potpisati papir! Tako si zaštitio i sebe i ženu, a bogami i decu! Nema razvoda, nema rata, ako se nekome ne sviđa, može da se pokupi i ide... a deca mogu da biraju... ili da idu sa majkom... Johnny
mozgalice.343 gslavko,
IMA JEDNA DOBRA MOZGALICA ZA PAMETNE. KO JE RIJESI DOBIJA NA POKLON RJESENJE NA KUCNU ADRESU ILI KAKOVEC KKO VEC ZELI. EVO JE : KURA. I PI... RJESENJE USKORO. POZDRAV
mozgalice.344 djelovic,
> EVO JE : KURA. I PI... nemaC i nemažKA. Nagradu poslati poštom. :)
mozgalice.345 balinda,
Dok muškarac dostigne ženu u veštini trgovine, oboje su već prodali svoje najbolje vrednosti.
mozgalice.346 balinda,
Muška pamet doseže granice ljudske moći, a ženska mudrost ih određuje.
mozgalice.347 balinda,
Verovati čoveku je hrabrost. Glupost je verovati ljudima.
mozgalice.349 ssokorac,
-=)> Veoma mudro, nema šta! ;)
mozgalice.350 maverick,
U stara vremena postojale su ulucni zabavljaci koji su radili isto sto i dvorske lude.Zabavljaci nisu izumrli...(zamenili su ih klovnovi),a lude su zamenili POLITICARI!?
mozgalice.351 princess,
eh kakvo logicko - induktivno zakljucivanje ..... " trebali bi nam takvi filozofi ......( da nas zabavljaju)" .........->
mozgalice.352 balinda,
Sva môra zamišljam do kolena, a davim se u jednoj suzi.
mozgalice.353 balinda,
Mladost želi da može a ne ceni što može da želi. Tek zrelost ovu vrednost ume pravilno proceniti.
mozgalice.354 djelovic,
Odrastanje je okretanje od drugih ka sebi.█
mozgalice.355 cacxa,
Kad bi svaki čovek voleo sve ljude, tada bi svaki pojedinačno posedovao ceo svet Šiler
mozgalice.356 cacxa,
Reci prvi nešto što se samo po sebi razume i bićeš besmrtan. Mari v. Ebner-Ešenbah
mozgalice.357 cacxa,
Prvi preduslov za besmrtnost je smrt. Stanislav Ježi Lec
mozgalice.358 djelovic,
Pitanje nama koji se foliramo: Koliko često zavaravajući druge, zapravo, zavaravamo sebe?
mozgalice.359 cacxa,
Bog misli u genijima, sniva u pesnicima i spava u ostalim ljudima. Peter Altenberg
mozgalice.360 cacxa,
Kad imaš sve , ne vidiš ništa, progledaš tek kad nemaš ništa. William Shakespeare
mozgalice.361 cacxa,
Od svih ozbiljnih stvari brak je najsmešniji.... Bomarše
mozgalice.362 cacxa,
Brak se sastoji najčešće od jednog lažova i jednog nasilnika. Jovan Dučić
mozgalice.363 cacxa,
Trojica mogu sačuvati tajnu samo ako su dvojica od njih mrtva. Franklin
mozgalice.364 cacxa,
Mozak budale pretvara filozofiju u ludost, nauku u predrasudu a umetnost u pedanteriju. Odatle akademsko obrazovanje. Džordž Bernard Šo
mozgalice.365 cacxa,
Vođa : Svi za mnom, i ja ću vas izvesti iz novembra u decembar. Karel žapek
mozgalice.366 cacxa,
Ljudi su u društvu kao i novac : velika većina ljudi jesu samo sitne pare koje se najviše troše u životu, koje najviše trebaju i kojih najviše ima; velike vrednosti povlače se iz života i saobraćaja. Božidar Knežević
mozgalice.367 cacxa,
Dosadan čovek je ona osoba koja govori o sebi kad bismo mi hteli da govori o nama. žarli žaplin
mozgalice.368 cacxa,
Za život je najvažnije strpljenje. Da biste dugo živeli, morate imati mnoogo strpljenja. Duško Radović
mozgalice.369 bandit,
>> Prvi preduslov za besmrtnost je smrt. Prvi preduslov za besmrtnost je kloniranje gena.... Drugi daleko teži je prenos iskustva tj. informacije... Kada si sve to uradio, možeš mirno da umreš, jer ćeš nastaviti da živiš.... Johnny
mozgalice.370 bandit,
>> Pitanje nama koji se foliramo: Koliko često zavaravajući druge, >> zapravo, zavaravamo sebe? Kontrapitanje: Da li trebamo da budemo ono što jesmo, ili ono što želimo da budemo? Johnny
mozgalice.371 djelovic,
> Kontrapitanje: Da li trebamo da budemo ono što jesmo, ili ono > što želimo da budemo? Bravo Johnny! I ja sam došao do istog pitanja praveći moju mozgalicu. Onda sam jače definisao foliranje i pitanja je nestalo.
mozgalice.372 vmisev,
>> Prvi preduslov za besmrtnost je smrt. > Prvi preduslov za besmrtnost je kloniranje gena.... > Drugi daleko teži je prenos iskustva tj. informacije... > Kada si sve to uradio, možeš mirno da umreš, jer ćeš nastaviti da živiš.. Zavisi da li je čovek religiozan. Ako jeste, stav da je smrt početak be- smrtnosti je apsolutno tačan. bye, Vladimir
mozgalice.373 cacxa,
> Zavisi da li je čovek religiozan. Ako jeste, stav da je > smrt početak be- smrtnosti je apsolutno tačan. Ne verujem da je Lec mislio na religiozne. Slavne ljude spominjemo kao besmrtne uglavnom tek nakon smrti.
mozgalice.374 balinda,
Naše verovanje u istinu odaje nas da vodimo loš život.
mozgalice.375 balinda,
I pored fascinantnih stvari koje postoje, ljude najviše intrigiraju stvari koje ne postoje. To je jedan od dokaza da je čovečanstvo, još uvek, u dečačkom dobu.
mozgalice.377 balinda,
Muškarac treba da poštuje saglasnost žene, ali joj zbog nje ne sme biti zahvalan.
mozgalice.378 balinda,
Prilika je najveći neprijatelj vernosti.
mozgalice.379 balinda,
Muškarac se bori za prostor žene, a žena za vreme muškarca.
mozgalice.380 balinda,
Politika je odgovoran i uzvišen posao. Ona ima za cilj da udruži razdruženo, racionališe neracionalno, raskine klimavo i učvrsti nesigurno. Zdravlje jedne politike uvek je ogledalo društva kome pripada. Političari su higijeničari najnečasnijeg poslodavca - mase.
mozgalice.381 balinda,
žitajući knjigu dajemo saglasnost autoru i da nas laže. Gledajući film pristajemo na zaveru profesionalnih lažova. Popularnost filmske očiglednosti govori i o tromosti duha vremena u kome se više veruje ljudima nego što se veruje čoveku.
mozgalice.382 balinda,
Pamet postavlja više pitanja nego što pronalazi odgovorâ. Lepota postavlja samo jedno pitanje, a odgovor je na sva ostala. Zato je lepo biti pametan, ali je pametnije biti lep.
mozgalice.383 veca,
Duh je igračka kojom se pero razonodi. veca
mozgalice.384 veca,
Kada te prijatelj prevari ne pokazuj osećanjima, pokaži da mu više ne veruješ. veca
mozgalice.385 veca,
Plitka razmišljanja imaju duboke korene. veca
mozgalice.386 balinda,
Dijalog ne postoji. Postoji samo razmena monologa.
mozgalice.387 balinda,
Muškarac je crv koji ispuzi iz jedne ženske utrobe da bi svoj smisao opravdao dopuzivši do druge.
mozgalice.388 balinda,
čene najrađe podižu decu sa onim muškarcima koji rešavaju probleme, ali se najpre zaljubljuju u one koji ih prave. Prvi obezbeđuju stabile uslove, a drugi zanimljiv život.
mozgalice.389 wizard,
>> čene najrađe podižu decu sa onim >> muškarcima koji rešavaju probleme, >> ali se najpre zaljubljuju u one >> koji ih prave. >> Prvi obezbeđuju stabile uslove, >> a drugi zanimljiv život. Muškarci (...) sa ženama koje (...), ali (...) koje (...) Prve obezbeđuju stabilne uslove, a druge zanimljiv život... <<nenad<< P.S. Ispada - ko hoće da podiže decu ništa od zanimljivog života...
mozgalice.390 balinda,
Muškarac i žena samo su na različite strane deformisan čovek
mozgalice.391 djelovic,
Ako vi pre birate devojke sa velikim grudima, zašto vam smeta što pre biraju momke sa velikim novčanicima?
mozgalice.392 veca,
Poštujte svoje supruge, one će vas sahraniti. Alija Hodžić
mozgalice.393 mkehler,
đ Muškarac i žena samo su na đ različite strane deformisan čovek Tja, da nešto nije konveksno, nešto drugo ne bi bilo konkavno.
mozgalice.394 balinda,
>>>> Muškarac i žena samo su na >>>> različite strane deformisan čovek >> >> Tja, da nešto nije konveksno, nešto drugo ne bi bilo konkavno. Tja, :) nije se baš na to mislilo, mada mu i ne protivreči. :)
mozgalice.395 mkiric,
>> Muškarac i žena samo su na >> različite strane deformisan čovek Može i ovako: Muškarac i žena su samo na različite načine deformisan majmun.
mozgalice.396 balinda,
>> Može i ovako: >> >> Muškarac i žena su samo na >> različite načine deformisan majmun. Mislim da ipak neće moći. (?) :) Moglo bi kada bi postojao bespolni majmun? ;) Poenta moje mozgalice je da ukaže na lepotu reči "čovek" koja bi možda trebala da bude srednjeg roda? :)
mozgalice.397 balinda,
Osvajanje žene je poput branja kupina. Odlučnost da se odvoji od peteljke, ali i nežnost da se ne smrvi.
mozgalice.398 prvul,
Vreme je prolazno
mozgalice.399 prvul,
To se naročito da primetiti na sezamu, gde vreme brzo istekne... ;)
mozgalice.400 imandic,
Vreme je vektorska velicina,proces od rodjenja do smrti, ciju brzinu primetimo onda kad je vec kasno...
mozgalice.401 qleq,
Cao svima! Ja sam ovde novi, a da Vam iskreno kazem nisam stigao ni sve Vase poruke da procitam (mogo ih je brate!), te ce mozda ova moja "mozgalica" biti "deja vu" no nemojte mi zameriti. Mozgalica glasi: I pusaci su ljudi, al' ne za dugo. Ako Vam se dopada javite, bice ih jos... P.s pusaci, sorry
mozgalice.402 vitez.koja,
#=> I pusaci su ljudi, al' ne za dugo. ovo treba prebaciti u konferenciju vicevi, tema sarkazmi ;)
mozgalice.403 qleq,
Posto smo na punim demokratskim principima tj. izborima sa 100% ZA odlucili da ova poruka ide u viceve, ja se nudim da umesto naseg dragog moderatora to isto ucinim, a sve u prilog razvoja demokratskih principa u nasem drustvu, tj. naseg dragog SEZAMA... (UF, KAKVA RECENICA...) Ako mi neko spomene da sam rodjeni politicar lesicu ga, majke mi... Salu na stranu, ja cu da je ubacim i u viceve pa da vidimo sta ce da uradi...Ja se iskreno nadam da ce Te, moje drage kolege "u ime razvoja demokratskih principa (americkog tipa)" glasati za mene. A ja cu, kao sto se u svim zapadnim drzavama gde cveta demokratija...itd., gde niko nikom ne ostaje duzan ( a pogotovu kad su u pitanju izbori)... E ne znam koji mi je danas tj veceras... idem ja odavde...a sto se tice duga videcemo... znate kako je, demokratija ne ide bez slatkih tajni... Cao drustvo... QLEQ
mozgalice.404 spantic,
> dragog SEZAMA... (UF, KAKVA RECENICA...) Ako mi neko > spomene da sam rodjeni politicar lesicu ga, majke mi... Evo ja ću Kule. Da se kandiduješ nego šta! Kule za predsednika! Ex, šta sve čovek neće da čini za prijatelje O:)
mozgalice.405 ssokorac,
:> principa (americkog tipa)" glasati za mene. A ja cu, kao :> sto se u svim zapadnim Kleki, kleki, kleki...! :)) Evo, ja ću da te pročujem po narodu za 100Dm dnevno. Može? Važi, dogovoreno! Kleki, kleki, kleki...! ;)
mozgalice.406 ndragan,
/ I pusaci su ljudi, al' ne za dugo. Pušači žive duže. Nepušače streljaju odmah. Ali zato nepušači umiru zdraviji.
mozgalice.407 ndragan,
E, sad ću malo da te davim. / Salu na stranu, ... Bogami, o tome da li sala treba da bude sa strane ili po sredini - neka odluči arhitetka, ja ne bih da se mešam u tuđ posao. / uradi...Ja se iskreno nadam da ce Te, moje drage kolege "u ime razvoja Ko će MENE, u ime bilo čega? I šta će me? Osim ako ono nije bilo CT (ce te), ali onda jednom treba da se odlučiš da li izgovorene skraćenice treba da pišeš velikim ili malim slovima, ili velikim početnim slovom. Onda rečenica glasi '... nadam da CT, moje drage kolege "u ime razvoja"' gde ti nedostaje još neko da završiš nabrajanje (CT, kolege i ko još). / A ja cu, And ICU2, ako ćemo da se frljamo skraćenicama iz četa. Ili je ovo bilo 'džej vidi tebe'? Bue_ Ndragan P.S. Sad se pitaš čime si ovo zaslužio. Time što si se upustio u političku utakmicu. Prvo ispališ rasistički fazon na račun pušača, što bi samo po sebi moglo da se smatra namirenim iz protivfazona koji sam ti poslao. Međutim, onda počneš medijsku kampanju za prebacivanje toga u viceve, i to josh sa set tzode none. E, na tako nešto sam rešio da reagujem protivkampanjom. Ne pravom, jer se u stvari nisam iznervirao. Ovo je samo emulacija sličnih kampanja i protivkampanja, u stilu forumskih pljuvki, a ti si sa ovo malo zaslužio da mi budeš zamorče :). Ako nađeš bag u emulatoru - da znaš da mi nije lako da u Civilizaciji izigravam Forum. Različiti procesori, drugi skup raspoloživih alata itd.
mozgalice.408 ndragan,
Grafit iz Svetosavske ulice u Zrenjaninu: Sve što je tvoje Volim snagom svoje volje Šta je pesnik _stvarno_ hteo da kaže?
mozgalice.409 milan,
> Grafit iz Svetosavske ulice u Zrenjaninu: > > Sve što je tvoje > Volim snagom svoje volje > > Šta je pesnik _stvarno_ hteo da kaže? Baš to - čovek je pravi komunista! Pesnik-komunista, kako to gordo zvuči! Pl poz M
mozgalice.410 spantic,
> Baš to - čovek je pravi komunista! Pesnik-komunista, kako > to gordo zvuči! Kakav je onda tek Kenedi bio komunista sa onim "Ne pitajte šta Vaša zemlja može da učini za Vas, već šta Vi možete da učinite za svoju zemlju" ;) Da ne preterujete malčice? :)
mozgalice.411 milan,
>> Baš to - čovek je pravi komunista! Pesnik-komunista, kako >> to gordo zvuči! > > Kakav je onda tek Kenedi bio komunista sa onim "Ne pitajte šta Vaša zemlja > može da učini za Vas, već šta Vi možete da učinite za svoju zemlju" ;) > > Da ne preterujete malčice? :) A, jok! Citat "pjesnika" (koji je gore isečen) se odnosio na tezu "što je tvoje, to je i moje" - tumačenje, naravno, moje. žovek je, dakle, komunista. "Kenedi tut ni pri čom" - što bi rekli Rusi. Pl poz M